Brun urladdning

Blödning

Med ljusbrun urladdning kan allt hända i en kvinnas kropp, från smittsam inflammation till ett nytt liv. Det är verkligt att skilja från varandra om du känner till en fullständig klinisk bild av de möjliga orsakerna till ett universellt symptom. Informationen i artikeln hjälper till att undvika panik och oro innan du besöker läkare..

Det ska sägas att en liknande färg bildas när några droppar koagulerat blod blandas med vaginalslem. Var inte rädd, livmodern är fodrad med endometrium, som lätt skadas och fylls med blod så mycket som möjligt.

Brun urladdning i stället för menstruation inträffar hos ungdomar, eftersom deras kropp är i processen att bildas, och under premenopaus på grund av början av infertilitet av naturliga skäl.

Med amning är menstruationen först liten och instabil som ett resultat av prolaktins hämmande effekt.

Efter operationer, när hela endometriumet avlägsnas, betraktas den första cykeln som rehabilitering, menstruationen kommer i form av mörk och ljusbrun urladdning.

En förlängd daub under kritiska dagar när man tar p-piller observeras vid anpassningsstadiet. Det varar upp till 3 månader.

Om regelbunden menstruation slutar med brun urladdning av olika nyanser, behöver du inte oroa dig. Bara livmodern rengörs för återstående endometrium.

När, under ägglossningen, den dominerande follikeln spricker, kan de röda blodkropparna lösa sig i bukutrymmet. Men i sällsynta fall dras de in av sammandragningar av äggledarna i livmodern och flyter ut genom slidan. Vaginal utsöndring är beige. Därför är blekbrun eller rosa utsläpp mitt i menstruationscykeln ett tecken på det bästa ögonblicket för befruktningen. Under ägglossningen är hemligheten lätt färgad en dag, annars kan patologi misstänkas.

Intressant fakta! Om du sträcker det ägglossande slemet med fingrarna rivar inte tråden upp till 8-10 cm.

Om spermierna har hittat ett ägg, och befruktning har ägt rum, kommer en veckan eller mer implantation av embryot in i livmoderhålet att inträffa. Endometriet för närvarande är tjockt och löst, konsolidering åtföljs av dess skador. En kvinna kan märka brunt ljus urladdning en vecka före menstruation eller med en fördröjning, beroende på varaktigheten av hennes cykel. En analys av hCG-innehållet i blodet kan bekräfta en intressant position vid denna tidpunkt, efter ett par veckor kan fosterägget ses på en ultraljudssökning, och testet visar ett negativt resultat tills en försening på 6-8 dagar.

Omedelbart före menstruationen på 1-2 dagar är en ljusbrun daub normal. Särskilt hos aktiva kvinnor. Motion eller sexuella relationer kan orsaka lätt avstötning av den intrauterina slemhinnan när kroppen är redo för menstruation.

Sexuellt samlag leder ibland till bildande av sprickor på väggarna i slidan. Detta inträffar under våldsamt eller grovt kön, med en stark missanpassning i storleken på könsorganen hos en man och en kvinna, i frånvaro av upphetsning. Damer under klimakteriet har få slemhinnor, så under närhet känner de sig torra och de känner smärta när den tunnare ytan skadas.

Uppmärksamhet! Brunaktig urladdning efter sex kan vara ett symptom på polyper eller erosion, samt förekomsten av könsdelar vårtor.

Många faktorer kan provocera utseende på blod. Därför observeras en blek daub som ett resultat av följande omständigheter:

 • Hypotermi eller överhettning;
 • Kraftfulla känslor;
 • Förändring av aktivitet och livsstil;
 • Förgiftning, till exempel, med stora doser alkohol;
 • Fall, andra skador;
 • Hormonell obalans;
 • Den inflammatoriska processen i kroppen;
 • Ökning i temperatur och hopp i blodtryck;
 • Och mycket mer.

Om den provocerande faktorn snabbt elimineras och atypisk urladdning inte längre inträffar, kan du lugna ner. Annars bildas allvarliga störningar, sjukdomar utvecklas.

Negativa processer i urogenitalsystemet hos kvinnor kännetecknas ofta av utseendet på blod i olika mängder.

Dessa är inflammatoriska processer i livmodern eller bilagorna. Dessa inkluderar oophoritis (äggstocken) och salpingit (äggledaren). Infektionen uppstår bara med reducerad immunitet. Patogener är allt från Candida-svampar till klamydia och Trichomonas. Till att börja med kan du märka en krämig grönaktig utsläpp, samt ostig, vattnig, skummig, glasaktig med lukten av råtta, fisk. När mikrober börjar påverka vävnaden i slemhinnan visas en brun fläck. Nyanser med inflammation är vanligtvis lätta, men endometrit kan åtföljas av brunvita med blodproppar. Den negativa processen kännetecknas av hög temperatur, symtom på allmän rus, samt skärande och värkande smärta på platsen för lokalisering.

När kolpit uppstår, när infektionen utvecklas i vagina, sker också utsläpp av olika bruna nyanser. De åtföljs av svår klåda. Det är mycket lättare att bota sådan inflammation. Om ingenting görs sprids bakterier till livmodern och bilagor.

Ektopi (erosion), dysplasi manifesteras av mindre blödningar. Utsläpp av en rosa eller brun nyans eller med röda vener inträffar efter vaginal ultraljud, som ett resultat av undersökning på en fåtölj eller kön.

Mot bakgrund av erosion uppträder ofta kolpit och vaginos, så att infektiös urladdning ersätts av en blodig daub. De behandlar patologin kirurgiskt. För borttagning används radiovågor, kemikalier, en laser, flytande kväve och elektrisk ström..

Spotting brun menstruation kan uppstå på grund av övervikt eller, omvänt, med dess brist. Avvikelser från normen leder till infertilitet. Utseende lider också - antenner och svart grovt hår växer på bröstet och inre lår, figuren förlorar sin feminina form, huden försämras, liksom håret på huvudet. Därför är det nödvändigt att hålla sig till kroppsvikt inom det normala BMI.

Livmoderfibrom, polypper, cystor i äggstockarna och onkologiska tumörer leder till liten blodförlust under den intermenstruella perioden. Avlastningsskuggor från blekrosa och beige till skarlakansröd och svart:

 • Med myom intensifieras menstruationen, magen växer, förstoppning och täta urinering uppstår. Urladdningen är ofta mörkbrun i mitten av cykeln;
 • Med polypper kommer menstruationen att gå längre, och efter sex på linne, utstryk av beige eller rosa färgton eller slemhinnor med röda vener;
 • Med en cyste av smärta å ena sidan, en icke-symmetrisk ökning i buken, ett fel i cykeln;
 • Med livmodercancer, vattnig och blodig urladdning. I det avancerade scenen blir de nästan svart av klotter.

Periodisk mörk daub med koagler uppträder vid svår hormonell sjukdom i livmoderslimhinna. Utsläppet är vanligtvis periodiskt i mitten av cykeln eller före menstruationen. Samtidigt drar den nedre delen av buken och krampande smärta känns. Det är omöjligt att bota endometrios, men du kan leva utan den när du tar orala preventivmedel - Lindinet 30, Vizanne, Jes, Regulon och andra.

När livmodern är böjd, förgrenad eller andra medfödda utvecklingspatologier noteras ofta ljusbrun luktfri fläckning. Månadens magra och långa. Trycket på urinblåsan leder till ofta brådska och sexuellt samlag är smärtsamt med djup penetration.

Förutom implantation 10 dagar efter befruktningen kan en daub dyka upp i 4-12 veckor på grund av graviditetspatologi:

 • Placental abruption;
 • hematom;
 • Presentation;
 • Embryoets ekopiska placering;
 • Intrauterin fosterdöd;
 • Missfall.

Alla dessa tillstånd kännetecknas av en gradvis ökning av blödningar, så att urladdningen mörknar eller blir ljusröd. På vägen konstaterade patienter att de smuttade i korsryggen och buken, krampade och skärande smärta. De första tre fallen korrigeras medicinskt, vilket sparar barnets liv, det senare kräver kirurgiskt ingripande och utesluter graviditet.

Uppmärksamhet! Hos många kvinnor, på 5 veckor, liknar utskrivningen en liten period. Denna så kallade tvätt av fostret indikerar brist på progesteron i kroppen, där missfall kan uppstå.

En daub av en ljusbrun nyans inträffar ofta på grund av naturliga skäl eller som ett resultat av hormonellt misslyckande. Men de inledande stadierna av de beskrivna sjukdomarna kan ge ett sådant symptom. Först av allt måste du göra ett graviditetstest, och om du har följande tecken, kolla:

 • Smärta i korsbenet, korsryggen, på sidorna och i det suprapubiska området;
 • Klåda i vulva och vagina;
 • Dålig lukt
 • Menstruationscykelfel;
 • Regularitet av patologisk urladdning, fästning vid vissa perioder.


Om en kvinna följer WHO: s rekommendationer genom att besöka en läkare var sjätte månad är det troligt att hon plötsligt utvecklar endometrios eller tumör. Att veta om oskyddat samlag, med uppträdande av fläckar, kan graviditet inte uteslutas. Annars åtföljer sällan ljusa nyanser av bruna kraftiga störningar..

Brun urladdning i mitten av cykeln

Kvinnors hälsa är ömtålig. Det verkar som om du klär dig enligt vädret och inte fryser på gatan, och du följer den dagliga rutinen och du försöker kontrollera stressnivån, men av någon anledning påminner reproduktionssystemet om sig själv. Det händer att brun urladdning visas i mitten av cykeln. Oavsett om ett sådant symptom alltid är en anledning till oro för ens hälsa, eller om detta manifestation kan vara den fysiologiska normen - låt oss titta.

Varför i mitten av cykeln är brun urladdning

Vad som händer i det kvinnliga reproduktiva systemet kännetecknas av en tydlig periodicitet. Cykeln börjar från de första dagarna av menstruationen, när, under menstruationen, det funktionella skiktet i endometrium avvisas och utsöndras tillsammans med blodet. Under tiden, under påverkan av östrogenhormoner i äggstocksfolliklarna, börjar ett annat ägg redan mogna. Någonstans två veckor efter början av menstruationen inträffar hennes ägglossning - utgång från follikeln, och äggstockarna börjar producera hormonet progesteron.

En sådan förändring av den hormonella bakgrunden provocerar i vissa fall intermenstruell blödning i mitten av cykeln, och eftersom varje organism är individuell, återspeglar de ofta bara normala fysiologiska processer hos en viss kvinna. Det är inte nödvändigt att vara omedelbart rädd för den utsöndrade bruna färgen, eftersom hemoglobinproteinet (som är en del av blodet) får en sådan färg efter kontakt med syrgasmolekyler och oxidation av dem. Men när du ändrar färgen på vaginal urladdning måste du konsultera en gynekolog för att förhindra utvecklingen av patologi.

Genom färgmättnad delas fläckning villkorat in i:

 • mörkbrun - visas ibland när du börjar ta hormonella preventivmedel som en reaktion på läkemedlets komponenter;
 • ljusbrun - också kännetecknande för användning av preventivmedel, ofta med fel i menstruationscykeln och inflammatoriska sjukdomar;
 • fläck av rödbrun färg - indikerar att blodet släpptes nyligen och ännu inte har haft tid att koagulera, ofta efter ett våldsamt samlag på grund av mikrokrackor i vaginalväggarna.

Vilket urladdning anses normalt

Det faktum att vaginal urladdning förändras under hela cykeln är normalt, men under förutsättning att de inte har någon lukt eller färgföroreningar. Omedelbart efter avslutad menstruation bör urladdningen vara transparent och knapp, bara ibland lämna märken på linne. I mitten av cykeln, när kroppen förbereder sig på ägglossning, blir den hemlighet som släpps från slidan slemhårig, viskös, tjock, påminner om äggvita, på sådana dagar, för att upprätthålla en känsla av renhet och torrhet, kan du inte göra utan att använda dagliga kuddar.

Efter det att ägget har lämnat follikeln minskar mängden utsöndringar igen, de blir mindre genomskinliga, vita i färg, påminner om utspädd mjölk, ibland med koagler som liknar små ostmassor med en karakteristisk surmjölklukt. Om detta utsöndrade inte orsakar klåda och irritation i vulven, och efter menstruationen återgår urladdningen till det normala, är detta ett normalt fysiologiskt fenomen hos kvinnlig kropp. Du bör veta att urladdningens invarians under hela cykeln är en patologi.

Orsaker till brun urladdning hos kvinnor

Utseendet på brunt urladdning i mitten av cykeln är inte karakteristiskt för dess normala gång, men är inte alltid en patologi. Färgförändringar orsakar ofta fysiska effekter, till exempel vaginal mikrotrauma på grund av otillräcklig smörjning under sex; sådana sekretioner försvinner omedelbart efter att de handlingar som orsakade dem uteslutits. Ett kompetent samråd behövs för att fastställa orsakerna till förändring i sekret, eftersom en sådan omstrukturering av kroppen indikerar att nya fysiologiska eller patologiska faktorer började verka i kroppen.

Ägglossning

Under denna period förändras kroppens hormonella bakgrund, äggstocksfollikeln går sönder, ett moget ägg kommer in i bukhålan och kroppen förbereder sig för sin möjliga befruktning. Fläckar under ägglossningen visas på grund av brott i follikeln, de noteras hos en stor andel kvinnor. Om det på kvinnans underkläder vid den tiden finns det rikliga fläckmärken med blodiga fläckar, som inte varar mer än 3 dagar, är en sådan urladdning inte en patologi.

Graviditet

En liten mängd blod observeras ofta när ägget har befruktats och ett fosterägg är fäst vid livmoderhålet. Denna åtgärd inträffar utan smärta, men ibland indikerar ett sådant blodigt spår implantation av ett ägg. I framtiden bör det inte förekomma någon röd eller brun nyans i normal förloppsperioden för att fostra ett barn, deras utseende är en anledning till att omedelbart kontakta en specialist.

Ljusbrun urladdning under graviditeten indikerar ofta en brist på hormonet progesteron, vilket orsakar endometrial avstötning, placentabbrott och hotar med spontan missfall. En annan orsak till sådan urladdning är en ektopisk graviditet. Om testet bekräftar befruktning, men fosterägget inte faller i livmoderhålan utan förblir i äggledaren, kräver denna situation omedelbart kirurgiskt ingripande, eftersom detta är ett verkligt hot mot en kvinnas hälsa och liv.

endometrios

Regelbunden fläckbrunt urladdning i mitten av cykeln, ibland till och med svart, är ett vanligt tecken på denna lumiska sjukdom. Med endometrios växer cellerna i livmoderns inre yta och faller utanför dess gränser. Eftersom de svarar på den cykliska karaktären hos den hormonella bakgrunden, både i livmodern och där endometriala celler har utvecklats, uppstår små månatliga blödningar som orsakar inflammation i de omgivande vävnaderna.

Eftersom detta är en mycket allvarlig sjukdom som hotar med komplikationer och till och med infertilitet, måste du omedelbart konsultera en läkare när en kvinna, förutom mörk vaginal urladdning, observerar andra tecken på endometrios:

 • drar magen, smärta ger korsryggen, det är en ökning av smärta innan menstruationen;
 • menstruationen har blivit mer riklig;
 • smärta under sex;
 • smärta känns i nedre del av buken under tarm eller urinblåsan.

Cervikal erosion

Intermenstruell blödning, vilket indikerar denna sjukdom, inträffar inte bara i mitten av cykeln. Erosion av livmoderhalsen bör misstänkas när utsläpp av blod, livmodern visas efter varje samlag eller gynekologisk undersökning, det vill säga när det var kontakt med livmoderhalsen. Diagnosen bekräftas under en gynekologisk undersökning med hjälp av ett kolposkop, en speciell optisk anordning som gör det möjligt för läkaren att undersöka den upptäckta förändringen i livmoderhalsen med en ökning på 20-25 gånger och ta ett foto för observation under behandlingen.

Livmodern utbildning

Brunt fläckar i mitten av cykeln är ofta ett av tecken på könsdelade neoplasmer - både godartad (myoma, ovariecyst) och malign (livmodercancer). Bildningen och tillväxten av fibroider åtföljs av intermenstruell blodbrun, riklig urladdning, som ibland förvandlas till blödning. En sådan diagnos bekräftas av ultraljud, i framtiden kräver ständig övervakning, ibland, beroende på tumörens tillväxthastighet - kirurgiskt ingripande.

Livmodercancer är den farligaste sjukdomen, varav ett av symptomen är brunt urladdning. Onkologi, som började i det kvinnliga reproduktiva systemet, kan spridas till andra organ. Denna sjukdom är mer mottaglig för kvinnor efter 50 år. Vid maligna tumörer hos kvinnor under bildandet av klimakteriet är utflödet fläckigt, oregelbundet, med tiden blir knappare, och menstruationen, som nästan har slutat, plötsligt återupptas. En snabb diagnos av sjukdomen ger goda chanser att återhämta sig och fortsätta ett fullt liv.

Bildningen av menstruationscykeln

När en flickas period precis börjar är de som regel instabila per datum, mängd utsöndrad och har ofta, utöver normal menstruationsblödning, karaktären av blodig fläckning. Sådan intermittent menstruation är tillåtet under de första två åren av cykelbildningen, men i detta fall bör du regelbundet samråda med en specialist för att inte missa möjliga inflammatoriska processer.

Lean spotting uppstår av fysiologiska skäl med amenorré - frånvaron av menstruation i mer än 6 månader. Du bör vara medveten om att frånvaron av menstruation betraktas som den fysiologiska normen endast under graviditet och amning, före upprättandet av en konstant månadscykel hos unga flickor och efter klimakteriet. Andra fall av amenorré är avvikelser. Eftersom detta inte är en oberoende sjukdom, utan ett tillstånd som är ett symptom på andra sjukdomar, med amenorré, krävs specialistövervakning.

Under den premenopausala perioden, när hormonnivåerna gradvis minskar, blir menstruationen oregelbunden, ibland förekommer som brun fläck. Om en kvinna som är i klimakteriet och hennes perioder slutar helt, uppträder plötsligt blödning, oavsett antal, färgmättnad, varaktighet och frekvens, bör du omedelbart rådfråga en läkare för att inte missa det första stadium av cancer.

Sexuellt överförbara sjukdomar

När en kvinna leder ett aktivt sexliv, har flera sexpartners, med utseendet på blodbrunt urladdning, måste hon kontrollera förekomsten av sjukdomar som överförs genom direkt oskyddad kontakt. Om det finns okarakteristiska intermenstruella urladdningar av olika färger (grå, brun, brun), med lukten av fisk eller ruttet lukt, och verkar mot bakgrund av en försämring av kroppens allmänna tillstånd, finns det all anledning att misstänka infektion i kroppen och gå till läkaren för en noggrann diagnos och recept på lämplig behandling.

Bekkeninflammatorisk sjukdom

När fläckar i mitten av cykeln åtföljs av en försämring av det totala välbefinnandet, drar smärta i nedre del av magen, utstrålar på ryggen, smärtsamma känslor under samlag, ibland observeras en ökning av temperaturen - då är det rätt att misstänka inflammation i könsorganen, ändtarmen eller urinblåsan. Med denna kombination av symtom är det mycket viktigt att inte självmedicinera, utan att fastställa en korrekt diagnos genom att besöka en specialiserad medicinsk institution.

Användning av orala och vaginala preventivmedel

Om antikonceptiva hormonella läkemedel väljs för preventivmedel för att förhindra en oönskad graviditet, tillåts blodig utflöde och till och med genombrottsblödning i mitten av cykeln i början av deras användning som biverkning. Normalt bör sådana fenomen gå igenom tre månaders inträde, men om de efter denna linje fortfarande observeras måste sådana preventivmedel ändras. Närvaron av brun urladdning i mitten av cykeln är karakteristisk om en intrauterin anordning används som en preventivmetod.

I vilka fall är det värt att besöka läkare

När du märker en förändring i utsläppsfärgen från slidan och utseendet på blod som är isär i dem, som inte fanns förut, är det alltid bättre att inte självmedicinera, inte plåga dig själv med rädsla och oro, men omedelbart gå för en gynekologisk undersökning. För att diagnosen ska vara av hög kvalitet är det bättre att besöka samma läkare som känner till din historia, kroppens funktioner och som du litar på. En sådan specialist kommer att skingra marklösa erfarenheter och vid behov hjälpa till att välja en adekvat behandling..

Video om fläckning under menstruationscykeln

Utseendet på dina underkläder av spår av en vaginal utsöndring med en brun färg är inte alls orsak till panik. Från vår video kommer du att lära dig en kompetent och detaljerad förklaring av en specialist om orsakerna till utseendet på sådana sekretioner, höra hur en kvinnas hormonella bakgrund påverkar arten av intermenstruella sekretioner och om det är nödvändigt att korrigera det:

Vilka är orsakerna till brun urladdning i mitten av cykeln och om de utgör en hälsorisk?

Kvinnors hälsa beror på cyklisk frisättning av vissa hormoner. Om reproduktionsorganen är i ordning släpps hormoner normalt, kvinnan känner sig glad och glad.

Men när hälsotillståndet kränks, uppträder olika avvikelser. En av dessa är den bruna urladdningen i mitten av cykeln. Vad som provocerar dem och hur man reagerar på dem beskrivs i artikeln.

Orsaker till ljus eller mörkbrun urladdning utan smärta

Fördelningen av slemhinnan mellan menstruationen är en normal variant. De bekräftar att reproduktionsorganen fungerar tillräckligt. Gynekologer är enhälliga i åsikten att ungefär den 11: e dagen av cykeln företrädare för det rättvisa könet har en viskös, flytande, vit eller transparent hemlighet. Det indikerar början av ägglossningen.

När i stället för ljus mörkbrun urladdning i mitten av cykeln, måste du tänka på förekomsten av sjukdomar i de kvinnliga reproduktionsorganen. Färgen ändras tills brun urladdning i mitten av cykeln utan smärta uppstår av följande skäl:

 • hormonella förändringar - när man använder födelsekontrollläkemedel i högst tre månader, anses en mörk färg av sekretioner vara normen, eftersom anpassningsprocessen pågår;
 • cykelfel - ljusbrunt urladdning i mitten av cykeln i frånvaro av smärta visas när antalet menstruationsdagar och andra perioder förändras, till följd av stress, lyft av tunga föremål, flyttning till andra klimatförhållanden;
 • mikrokrackor i slemhinnan i slidan - uppträder med grovt samlag, otillräcklig mängd smörjmedel med intim närhet;
 • dysplasi eller neoplasma i livmoderhalsen;
 • efter bristning av jomfruhinnen uppträder brun urladdning i mitten av cykeln, de visas flera gånger efter sexuellt samlag;
 • icke-iakttagande av personlig hygien - en brun färg uppstår när man ignorerar vård av könsorganen, på grund av detta förändras syrabasbalansen.

Brun urladdning i mitten av menstruationscykeln är alarmerande, eftersom detta är ett symptom på både lokala mindre problem och allvarliga kränkningar i en kvinnas hälsa.

Vad är den smutsiga konsistensen?

Gynekologer lindrar ångestade patienter: att upptäcka brunt urladdning i mitten av cykeln, som varar högst 3 dagar, är ett normalt alternativ. Detta fenomen observeras när en förändring i mängden hormoner inträffar..

Förändringar i den hormonella bakgrunden påverkar också början av menstruationen, på dag 20 i cykeln, kan brun urladdning börja menstruation, då allt normaliseras. Cyklisk blödning under denna period börjar hos kvinnor med en cykel på 20-23 dagar.

Men oftare indikerar brunt urladdning på den 21: e dagen av cykeln och de närmaste dagarna mikroskador i könsorganen, eftersom ett odödligt ägg färdas genom äggledaren. Eller är det ett tecken på graviditetens början, i händelse av smetmärken på packningen, är det viktigt att se till att spara.

Om långvarig fläckbrunt urladdning inträffar i mitten av cykeln är orsakerna följande:

 • erosion - "sår" på livmoderhalsens epitel;
 • endometrios - spridningen av endometriumet utanför livmoderns gränser;
 • endometritis - inflammation i organet;
 • fibroids - en godartad neoplasma där brun urladdning visas på den 10: e dagen av cykeln och på något annat.

Slemhinnor

Brunt slemhinnor i mitten av cykeln är ett symptom som kvinnor ofta konsulterar med en gynekolog. I mer än hälften av fallen bestämmer diagnosen patologiska tillstånd i äggstockarna, livmoderhalsen eller livmodern.

Överflödigt slemhinnor, närvaron av blodiga vener i den, en längd på mer än en vecka och en obehaglig lukt är alla tecken på gynekologiska problem. Symtomen varierar beroende på utvecklingen av en viss patologi..

Rikligt urladdning

Överflödigt brunt urladdning på den 12: e dagen av cykeln är inte längre ett tecken på ägglossning, utan ett av symptomen på en infektionssjukdom som överförs sexuellt. Ofta åtföljs sådana sjukdomar av svår smärta, en obehaglig lukt av slemutsekret. Att ignorera problemet leder till kronisk patologi, vilket i sin tur leder till infertilitet..

Med en ondartad bildning i en väldigt utsöndrad hemlighet uppträder blodstråk, blödning är möjlig. Denna sjukdom angriper patienter främst efter 50 år, när perioden för bildandet av klimakteriet börjar fysiologiskt. Med denna sjukdom kan blödningar efter typ av menstruation återupptas om de inte har varit där på flera månader.

Om urladdningen har en lukt

En brunaktig hemlighet under den andra halvan av cykeln med en obehaglig lukt uppstår på grund av spridningen av infektioner i könsorganen. En obehaglig lukt från slidan uppträder på grund av närvaron av ett stort antal patogena mikroorganismer, som en följd av deras vitala aktivitet frigörs en lukt. Detta symptom ges av patologi:

 • gardnerellos - en sjukdom som uppstår på grund av en betydande ökning av antalet villkorligt patogena bakterier gardnerella vaginalis;
 • klamydia - en infektionssjukdom, överförs sexuellt, med denna sjukdom, slemhinnorutsläpp;
 • gonorré - en smittsam patologi, det orsakande medlet vid gonococcus, har allvarliga symtom.

Vad kvinnor säger om denna fråga i sina recensioner?

Analys av recensioner av bruna sekret i mitten av cykeln visade att många kvinnor stöter på detta problem den 13, 15 dagen i cykeln. Denna avvikelse från normen visar sig på olika sätt, för någon visas en mörk hemlighet från slidan i början av dagen, då finns det ingen dag. Andra noterar att blodproppar visas.

Med de initiala manifestationerna av en viss sjukdom inträffar brun urladdning på den 16: e dagen av cykeln och försvinner sedan. Efter flera dagar, på den 19: e dagen av cykeln, visas brunt urladdning igen. Efter det sekundära utseendet blir färgen som regel ljusare och konsistensen är mer riklig och frekvensen minskas.

Efter undersökningar hittas ofta endometrios och neoplasmer i äggstockarna och livmodern. Behandlingstaktik efter diagnos beror på diagnos och reproduktionsplaner..

Vissa noterar att om brun urladdning dök upp på den 22: e dagen av cykeln, och de snabbt passerade, är detta bara en förberedelse för den kommande menstruationen. Gynekologer bekräftar att strukturen i bindvävnaden hos en kvinna under denna period förändras något, därför är slemhinneskada möjlig efter samlag, vilket åtföljs av detta symptom. Detta tillstånd kompletteras av hypermobilitet i lederna, dragande smärta i ryggraden.

Vad ska man göra?

Om du märker brun urladdning hos kvinnor i mitten av cykeln, behöver du inte få panik, men du bör inte slappna av heller. Om de försenas i tre eller flera dagar krävs samråd med en gynekolog. Diagnostiska åtgärder hjälper till att klargöra situationen:

 • undersökning, palpation för inflammation i könsorganen;
 • blodprov för att diagnostisera infektion;
 • smetar;
 • Ultraljud och andra studier för att diagnostisera livmoderns tillstånd.

Spotting i mitten av cykeln

Överflödig menstruationssekretion, som utvecklas till blödning, anses vara farlig. Först märker en kvinna brunröd urladdning, sedan blir de rikligt. I reproduktiv ålder åtföljs ofta cystor på äggstockarna och fibrerna i livmodern av sådana symtom. Med diagnos kan du identifiera problemet och övervaka utvecklingen av patologi. Brun urladdning med blod i mitten av cykeln är en patologi som akut måste behandlas.

Brun urladdning istället för menstruation

Detta villkor för en kvinna kan bli normen och patologin. I vissa fall byter kvinna efter hormonell anpassning kuddar med en brun fläckning alla 5-7 dagar utan att känna smärta och andra varningssymtom.

Med ytterligare symtom är detta tillstånd en manifestation av en ektopisk graviditet, inflammation i bilagorna, kroppens reaktion på hormonella piller, ovariell dysfunktion och andra patologier.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Varför höger eller vänster sida kan skada innan menstruationen, vilka symtom bör varna, vad man ska göra?

Fysiologisk smärta före menstruationMåttlig smärta före menstruation är en fysiologisk norm. Under ägglossningen kommer ägget in i äggledarnas kavitet och väntar på befruktning....

Orsaker till fläckar efter menstruation

Möjliga sjukdomarOfta varar en daub efter en menstruation inte länge, om den verkar alls, men det händer tvärtom. Efter menstruation, långa utstryk på grund av: ägglossning när den hormonella bakgrunden förändras; inflammation i livmodern, det vill säga adenomyos; uterus hals erosion; störningar i funktionaliteten i det hormonella systemet....

Missade piller spotting började

Relaterade och rekommenderade frågor4 svarSidsökVad ska jag göra om jag har en liknande men annorlunda fråga?Om du inte hittade den information du behöver bland svaren på den här frågan, eller om problemet är något annorlunda än det som presenterades, kan du försöka fråga läkaren en ytterligare fråga på samma sida om han är ämnet för huvudfrågan....