Vad bör vara ansvarsfrihet efter förlossningen?

Ansvarsfrihet

Under den sista perioden av förlossning inträffar efterfödelsen, vilket innebär att födelseprocessen har slutförts. Detta åtföljs av frisättningen av en stor mängd blod och slem: eftersom livmoderns yta är skadad, kvarstår ett sår från den tidigare fästningen av morkaken på den. Tills livmoderytan läker och slemhinnan återställs, kommer sårinnehållet att utsöndras från puerperas vagina, gradvis förändras i färg (det blir mindre blodföroreningar) och minskar i mängd. Dessa postpartumutsöndringar kallas lochia..

Omedelbart efter avslutandet av förlossningen ges en kvinna ett läkemedel för att stimulera livmoderns kontraktila aktivitet. Vanligtvis är det oxytocin eller metylegrometer. Blåsan töms genom katetern (så att den inte trycker på livmodern och inte stör dess sammandragningar), och en isvärmare placeras på nedre del av buken. Denna tid är mycket farlig genom upptäckten av hypotonisk livmodersblödning, så två timmar efter att puperperalen fortfarande observeras i förlossningsrum.

Spotting är nu mycket rikligt, men bör fortfarande inte överskrida normen. Kvinnan upplever ingen smärta, men blödning leder snabbt till svaghet och yrsel. Därför, om du känner att blodet flyter väldigt starkt (till exempel, blöjan under dig är helt våt), var noga med att berätta för den medicinska personalen om det.

Om ansvarsfriheten under dessa två timmar inte överstiger en halv liter och kvinnans tillstånd i förlossningen är tillfredsställande, kommer hon att överföras till förlossningsavdelningen. Nu måste du följa din ansvarsfrihet, och för detta måste du veta vad de är och hur länge de varar. Oroa dig inte: självklart kommer sjuksköterskan att kontrollera allt. Och läkaren kommer säkert att komma, inklusive för att utvärdera arten och mängden utsläpp. Men för att vara säker och lugn är det bättre att veta i förväg vad som kommer att hända dig första gången efter förlossningen, och vilken karaktär normalt utskrivning efter födseln ska ha.

Vad är utsläppet efter förlossningen?

Lochia består av blodceller, en sackaros, plasma, fragment av slemhinnan i livmodern (döende epitel) och slem från livmoderhalskanalen, så att du kommer att märka slem och koaguler i dem, särskilt de första dagarna efter födseln. Med tryck på buken och rörelse kan sårinnehållet öka. Tänk på detta om du vill gå ur sängen - du kommer omedelbart att översvämma. Därför rekommenderar vi att du först placerar en blöja under dina fötter.

Lochia kommer att ständigt förändra sin karaktär. Först liknar de urladdning under menstruationen, bara mycket rikare. Detta är bra eftersom det finns en rengöring av livmoderhålan från sårinnehållet. Inom några dagar blir lochia lite mörkare i färg och mindre i mängd. Under den andra veckan kommer urladdningen att vara brungul, få en slemkonsistens, och efter den tredje - gulvit. Men blodföroreningar kan observeras en hel månad efter förlossningen - detta är normalt.

För att undvika blödning?

Även efter att postpartum-kvinnan har överförts till postpartum-avdelningen är risken för blödning fortfarande hög. Om mängden utskrivning ökar kraftigt, ring snabbt en läkare. Och för att förhindra blödning gör du följande:

 • Vänd på magen regelbundet: detta hjälper till att tömma livmoderhålan från sårinnehållet. Och ännu bättre - ligga mer på magen än på ryggen eller sidan.
 • Gå på toaletten så ofta som möjligt, även om du inte känner lusten. Optimalt varannan timme, eftersom en full blåsan trycker på livmodern och förhindrar sammandragningen.
 • Lägg flera gånger om dagen en värmedyna med is på nedre del av buken: kärlen kommer att dras samman, vilket också förhindrar blödning.
 • Lyft inte något tungt - under fysisk ansträngning kan mängden urladdning öka.

Dessutom, hos ammande mödrar, slutar lochia mycket snabbare. Därför ammar du barnet på begäran - under sugande produceras oxytocin i moderns kropp, vilket provocerar sammandragningen av livmodermusklerna. Samtidigt känner kvinnan trånga smärta, och själva utflödet intensifieras.

Lochia efter förlossningen

Senaste uppdatering: 12.12.2019

Innehållet i artikeln

I slutet av graviditeten återvänder kvinnans kropp gradvis till sitt tidigare tillstånd. Detta inträffar främst i underlivet: livmodern minskar i volym och vikt. En av indikatorerna på den normala återhämtningen av moderns reproduktiva system är den speciella urladdningen från könsorganen - lochia efter förlossningen. Deras färg, lukt, varaktighet och överflöd i varje fall är individuella. Det finns dock några allmänna kriterier som du kan avgöra om livmoderhämtningen går bra..

Lochia efter förlossningen, hur länge

Vad är lochia efter förlossning, hur mycket utsläpp av postpartum varar och vad är orsaken till deras utseende?

Efter barnets födelse och tilldelningen av moderkakan börjar kvinnan med ljusa skarlakansröd fläck från slidan. Anledningen till deras utseende är att det inre skiktet i livmodern (särskilt platsen för infästning av moderkakan) efter leverans är en såryta. Lochia kallas urladdning, där det finns partiklar i ett barns plats, fostermembran, livmoderhalsslem, blod, endometriala celler (Endometrium) Deras skarlakansfärg beror på förekomsten av ett betydande antal röda blodkroppar..

När livmodern återställs ändras volymen, konsistensen och färgen på lochia efter förlossningen:

 • Från ögonblicket av barnets födelse och upp till 2-3 dagar finns det blodigt ljusrött utsläpp. Inom några timmar från slutet av arbetet kan deras volym nå 400 ml med mindre avvikelser i mindre eller större riktning. Omedelbart efter förlossningen har de en ljus skarlakansfärg och innehåller individuella blodproppar. Om volymen av utsöndringar avsevärt överstiger 400 ml eller tvärtom, det visar sig vara mycket mindre, kan detta indikera livmodersblödning eller ansamling av lochia i livmoderhålet - en lochiometer. För att upptäcka möjliga avvikelser i tid, bör kvinnan under de första timmarna efter barnets födelse under övervakning av medicinsk personal.
 • Hur ser lochia ut efter förlossningen? Efter en vecka förändras urladdningens natur och deras färg gradvis: konsistensen blir mer viskös, små blodproppar dominerar och färgen blir rödbrun. Detta beror på gradvis återställning av det inre skiktet i livmodern samt läkning av skadade kärl.
 • Från ungefär den andra till den tredje veckan minskar sugarnas volym, deras färg närmar sig brun, konsistensen blir krämig, en frisk lukt uppträder.
 • Dålig transparent eller gul lochia efter förlossningen är en indikation på att livmodern nästan helt har återhämtat sig. Vanligtvis observeras de från ungefär den tredje veckan efter slutet av arbetet. Med tiden blir urladdningen nästan osynlig och slutar gradvis med 42 dagar efter födseln.

Hur mycket lochia går efter födseln? Deras varaktighet påverkas av flera faktorer:

 • individuella egenskaper hos moderkroppen, närvaron av smittsamma, inflammatoriska eller kroniska sjukdomar;
 • koagulerbarhet i hennes blod;
 • fostrets storlek och vikt (involvering av livmodern efter att ha fostrat stora barn eller tvillingar tar längre tid);
 • leveransmetod - naturlig eller kirurgisk;
 • utfodring av barnet (om du ammar ökar livmodersammandragningarna och ytan rengörs snabbare).

Antalet födelser påverkar också utloppstiden. Till exempel passerar lochia efter den andra och tredje födelsen snabbare än hos nolliparösa kvinnor, eftersom livmodern återställs snabbare.

Lochia efter förlossning: norm och patologi

För att kunna svara i tid på eventuella avvikelser från normen måste varje kvinna i arbetet känna till svaren på följande frågor: när slutar de och hur mycket är lochierna efter födseln? Detta hjälper till att identifiera förekomsten av patologi och konsultera en läkare i tid..

I vilka fall kan det uppstå misstankar om avvikelse från normen?

 • Små lochia efter förlossning (speciellt under den första veckan) kan indikera förekomsten av lohiometrar - ett patologiskt tillstånd där utsöndringar ackumuleras i livmoderhulen. Stagation av lochia efter förlossning kan orsakas av svårigheter att släppas genom livmoderhalskanalen på grund av blodproppar eller kramp.
 • I vissa fall förändras färgen på fången inte med tiden från ljusrött till brunt och gult. Detta kan vara ett symptom på en blödningsstörning..
 • Den obehagliga lukten av lochia efter förlossning, smärta i nedre del av buken, feber, svaghet, förekomsten av purulenta föroreningar - allt detta kan vara ett tecken på endometritis (endometritis) eller endomyometritis - inflammation i livmodern.
 • Den tidiga avslutningen och återupptagandet av överflödiga röda guvar med blodproppar en månad efter födseln eller tidigare kan indikera livmodersblödning på grund av rester av morkakan eller fostervattenmembranen.
 • Långvarig fläckning (mer än 1,5-2 månader) kan indikera otillräcklig sammandragning av livmodern. I sådana fall kan injektioner av oxytocin (Oxytocinum), ett hormon som främjar intensiva sammandragningar av detta organ, förskrivas..

Hur man skiljer Lochia från menstruation efter förlossning?

Många kvinnor accepterar felaktigt utmatning av livmodern efter förlossningen för återupptagandet av menstruationscykeln. Detta gäller särskilt om lochia slutade en vecka efter födseln och började igen. Hur man kan skilja dessa fenomen?

Utsläppsperiod efter förlossning

Du måste vara uppmärksam på tidpunkten. Under normala förhållanden börjar menstruationsflödet efter postpartum. Återupptagandet av månadscykeln beror på kvinnans hälsa i allmänhet, hur hennes hormonsystem fungerar, närvaron av infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar i fortplantningsorganen samt metoden för att mata barnet. Om verklig amning varar länge kan menstruationen vara frånvarande upp till ett år. Detta beror på den aktiva produktionen av hormonet prolaktin, vilket kan orsaka hämning av äggmognadsprocessen (ägglossningsblock).

Betydelsen av intim hygien under perioden med isolering av lochia

Sammansättningen av Lochia är en idealisk miljö för spridning av patogen mikroflora. För att skydda sig mot eventuell infektion och inflammation, bör en kvinna regelbundet byta kuddar utformade för att absorbera postpartum lochia. Användning av tamponger för närvarande är förbjudet eftersom de inte skapar förutsättningar för ett enhetligt utflöde av sekret och kan leda till en lochiometer (Lochiometra).

När lochia passerar efter förlossningen

Hygien av de yttre könsorganen är nödvändig efter varje besök på toaletten och byte av sanitetsunderlag. Intima hygienprocedurer bör utföras med varmt vatten, vars temperatur är cirka 30 ° C. I detta fall måste strömmen riktas från pubis till anus, och inte tvärtom, eftersom det kan leda till överföring av anal mikroflora till slidan.

extrakt och oljor, mjölksyra, panthenol, bisabolol och natriumlaktat, en delikat rengöring av det intima området. Medlet har antiinflammatorisk, lugnande och antibakteriell effekt och är lämplig för att ta hand om känslig vaginal slemhinna. Gelén är godkänd för användning under postpartum-perioden och tolereras väl utan att orsaka obehag eller obehag. Detta verktyg har alla nödvändiga kvalitetscertifikat.

Kroppen av en kvinna under postpartum perioden, video

VERTEX ansvarar inte för riktigheten i den information som presenteras i detta videoklipp. Källa - Scandinavian Clinics

 1. INFLUENCE AV RISKFAKTORER FÖR FÖLJANDE PURULENT INFLAMMATORISKA SYKDOMAR PÅ UTERUSINVOLUTION I FÖRDAGET FÖR FÖDELSE. Ustyuzhanina N.V., Cheremiskin V.P., Grebenkin B.E. // Medicinsk almanack. - 2009. - Nr 4 (9). - S. 145-147.
 2. CYTOLOGI AV UTERINE LOCKER VID ENDOMETRITIS EFTER LEVERANS. Cupert M.A., Cupert A.F., Solodun P.V. // Acta Biomedica Scientifica. - 2004. - Nr 2. - S. 172-175.
 3. STÄRKNING AV KVINNSHÄLSA I POST-PERMANT PERIOD MED MÅNGAR AV HÄLSA OCH FYSISK KULTUR. Thakumacheva Yu.B. // UDC 612.63: 796 BBK 57.1 T 92.
 4. ÅTERSTÄLLNING AV KROPVIKT EFTER LEVERANS PÅ SIN PATHOLOGISKA ÖKNING UNDER PREGNANCI. Pokusaeva V.N. // Perm Medical Journal. - 2013. - Nr 4. - S. 22-28.

Analys av infektiösa och inflammatoriska komplikationer i puerperas. Basiladze E.N. // Material från VII-ryska forumet "Mor och barn". M. - 2005.S. 728.

En klinisk och laboratorieundersökning av egenskaperna hos den vaginala mikrofloraen hos kvinnor under postpartumperioden är normal och i patologi (subinvolution av livmodern, postpartum endometrit). Mayevskaya N.F. och andra // IV All-Rysslands tvärvetenskapliga vetenskapliga och praktiska konferens. St. Petersburg. - 2006. - 975.

Diagnos och behandling av postpartum endometrit. Gorin V.S. et al. // Obstetrics and Gynecology. - 2001. - Nr 6. s. 10–13.

Postpartum blödning: orsaker till postpartum blödning, hur man lämnar, vilken urladdning anses vara normal

Livmoderblödning efter förlossning - detta "term" puerperas hänvisar till eventuella fläckar från könsorganen efter förlossningen. Och många av de kvinnor som födde börjar få panik, utan att veta hur mycket blödning efter förlossningen ska hålla, vad är dess intensitet och hur man kan skilja normen från patologi.

För att undvika sådana situationer, börjar förlossningsläget på kvällen för utskrivning från sjukhuset en konversation med kvinnan och förklarar alla funktioner i postpartum-perioden, dess varaktighet och utser utseendet i en förlossningsklinik (vanligtvis efter 10 dagar).

Funktioner för postpartum perioden

Hur mycket så kallad blödning varar efter förlossningen, dvs blodutflödet

Normalt varar intensiv fläckning inte mer än 2 till 3 dagar. Detta är en naturlig process och sådana utsöndringar kallas lochia..

Som ni vet, efter fosterets födelse inträffar separation, eller grovt sett separationen av barnets plats (moderkakan) från livmoderns innerfoder. I detta fall bildas en tillräckligt stor såryta som tar tid att läka. Lochia är inget annat än en sårhemlighet, som representeras av en lossning från sårytan.

Den första dagen efter förlossningen består lochia av blod och bitar av det deciduella membranet. Sedan livmodern sammandras och återgår till sin normala "pre-gravid" storlek, blodplasma och vävnadsvätska, såväl som partiklar i det deciduella membranet som fortsätter att falla bort, slem med vita blodkroppar utsöndring av urladdningen. Därför, efter ett par dagar, blir utflödet efter förlossningen blodig-seröst och sedan seröst. Deras färg förändras också, från ljusrött till brunt och i slutet av gulaktigt.

Tillsammans med färgen på utsöndringarna förändras deras intensitet också (minskar). Urladdningsprocessen slutar med 5-6 veckor. Om urladdningen försenas, eller blir blodig och intensivare, bör du rådfråga en läkare.

Livmodersförändringar och livmoderhalscancer

Livmoderhalsen och livmodern själv genomgår också en förändringsfas. Under postpartum, som i genomsnitt varar cirka 6 till 8 veckor, det vill säga upp till 42 dagar, minskar livmodern (kontrakt) i storlek, och dess "inre sår" läker. Dessutom bildas livmoderhalsen..

Det mest uttalade stadiet av omvänd utveckling eller involvering av livmodern sker under de första 14 dagarna efter förlossningen. I slutet av den första postpartum-dagen palperas livmoderns botten vid platsen för naveln, och sedan, om inte dess normala sammandragning, faller livmodern med 2 cm eller 1 tvärgående finger varje dag.

När livmoderns fundushöjd minskar, minskar andra livmoderstorlekar. Livmodern blir plattare och smalare. Cirka tio dagar efter förlossningen faller livmoderns botten utanför skelettbenen och kännas inte längre genom den främre bukväggen. När du utför en gynekologisk undersökning kan du bestämma livmodern med en storlek på 9 till 10 veckor av graviditeten.

Parallellt bildas livmoderhalsen. Cervikalkanalen minskar gradvis. Efter 3 dagar passerar han med 1 finger. Först stängs den inre farynxen och sedan den yttre farynxen. Helt inre farynx stängs av dag 10, medan den yttre svelyn med 16-20 dagar.

Vad som kallas postpartumblödning

Blödningar efter födseln inkluderar intensiv blodförlust på upp till 0,5% eller mer puerperal kroppsvikt och är direkt associerade med förlossning.

 • Om blödning efter förlossning inträffar efter 2 timmar eller mer (under de kommande 42 dagarna) kallas det för sent.
 • Om intensiv blodförlust registreras omedelbart efter födseln eller inom två timmar, kallas det tidigt.

Blödning av postpartum anses vara en formidabel obstetrisk komplikation och kan leda till dödsfallet.

Blödningens svårighetsgrad bestäms av blodförlustvolymen. Hos en frisk kvinna i förlossning överstiger den uppskattade volymen av blodförlust vid förlossning inte 0,5% av kroppsvikt, medan den med gestos, anemi eller koagulopati minskar till 0,3%. Om en kvinna förlorat mer blod än under beräkningen under den tidiga postpartumperioden, talar de om tidig blödning av postpartum, vilket kräver omedelbar åtgärd, ibland fram till operationen.

Orsaker till blödning efter födseln

Orsakerna till kraftiga blödningar, både i den tidiga och sena postpartumperioden är olika:

Atoni eller livmoderhypotoni

Detta är en av de ledande faktorerna som bidrar till blödning. Hypotension av livmodern hänvisar till dess tillstånd där både ton och sammandragning reduceras. Med livets livförmåga minskas ton och kontraktil aktivitet kraftigt eller helt frånvarande, och livmodern är i ett "förlamat" tillstånd. Atony är lyckligtvis extremt sällsynt, men farligt av massiva blödningar som inte är möjliga för konservativ behandling. Blödning förknippad med försämrad livmodernton utvecklas under den tidiga postpartumperioden. En av följande faktorer bidrar till minskning och förlust av livmoderns ton:

 • överdriven livmoderström, som observeras med polyhydramnios, multipel graviditet eller ett stort foster;
 • svår trötthet av muskelfibrer, vilket underlättas av långvarig arbetskraft, irrationell användning av förkortning, snabb eller snabb förlossning;
 • myometrial förlust av förmågan att kontrahera normalt med cikatriciala, inflammatoriska eller degenerativa förändringar.

Följande faktorer predisponerar för utvecklingen av hypo- eller aton:

 • ung ålder;
 • patologiska tillstånd i livmodern:
  • myomatösa noder;
  • missbildningar;
  • postoperativa noder i livmodern;
  • strukturella och dystrofiska förändringar (inflammation, ett stort antal födelser);
  • översträckning av livmodern under graviditeten (polyhydramnios, multipel graviditet)
 • graviditetskomplikationer;
 • avvikelser från äktenskapliga styrkor;
 • avvikelser i moderkakan (presentation eller frigöring);
 • gestos, kroniska extragenitala sjukdomar;
 • DIC-syndrom av vilket som helst ursprung (hemorragisk chock, anafylaktisk chock, fostervattenemboli.

Placentala avvikelser

Efter en period med utvisning av fostret inträffar en tredje eller efterföljande arbetsperiod, under vilken moderkakan separeras från livmoderväggen och utsöndras. Så snart moderkakan föds börjar den tidiga postpartumperioden (minns att den varar i 2 timmar). Denna period kräver mest uppmärksamhet, både förlossningskvinnan och vårdpersonalen. Efter moderkakan föds undersöks det med avseende på integritet, om någon lobule kvarstår i livmodern kan det provocera en enorm blodförlust, som regel börjar sådan blödning en månad efter förlossningen, mot bakgrund av kvinnans fulla hälsa.

Vad jag vill notera. Tyvärr är sådana blödningar, som plötsligt börjar en månad senare eller mer efter förlossningen, inte ovanliga. Naturligtvis var den läkare som födde skylden. Jag såg att det inte fanns tillräckligt med lobule på morkakan, men kanske var det en extra lobule (separat från morkakan) och vidtog inte lämpliga åtgärder (manuell kontroll av livmoderhålan). Men som barnläkare säger: "Det finns ingen morkaka som inte kan vikas." Det vill säga att frånvaron av en lobule, särskilt en ytterligare, lätt förbises, och läkaren är en person, inte en röntgenstråle. På goda mammakliniker, vid utskrivning, ger modern en obligatorisk ultraljud i livmodern, men eftersom det inte är tråkigt är inte alla ultraljudsmaskiner tillgängliga. Men blödningar förr eller senare hos denna patient skulle fortfarande börja, bara i en liknande situation han "sporras" av svår stress.

Födelseskada

Långt ifrån den sista rollen i förekomsten av blödning efter födseln (vanligtvis under de första 2 timmarna) är obstetriska skador. Om det finns rikligt med blodutflöde från könsorganen, bör barnläkaren för det första utesluta skador på födelseskanalen. Den trasiga integriteten kan vara på:

Ibland är livmoderhalsbrott så långa (3-4 grader) att de går till vaginalhvelvarna och livmoderens nedre del. Rupturer kan uppstå både spontant, under fostrets utvisning (till exempel snabb leverans), och på grund av medicinska procedurer som används för att avlägsna fostret (applicering av obstetriska pincett, vakuum escoleator).

Efter kejsarsnitt kan blödning bero på en kränkning av suturtekniken (till exempel ett missat, oupphettat kärl och divergens av suturer i livmodern). Dessutom kan det under den postoperativa perioden provoceras genom utnämning av blodplättar (blodförtunnare) och antikoagulantia (minska koagulerbarheten).

Predisponerande faktorer bidrar till livmoderbrott:

 • ärr i livmodern efter tidigare kirurgiska ingrepp;
 • curettage och abort;
 • användningen av intrauterina preventivmedel;
 • obstetriska manipulationer (yttre rotation av fostret eller intrauterin rotation);
 • födelsestimulering;
 • smalt handfat.

Blodsjukdomar

Olika blodsjukdomar förknippade med en kränkning av dess koagulerbarhet bör också betraktas som en faktor i möjlig blödning. Dessa inkluderar:

 • hemofili;
 • von Willebrands sjukdom;
 • hypofibrinogenemia och andra.

Utvecklingen av blödning vid leversjukdomar utesluts inte heller (som du vet, många koagulationsfaktorer syntetiseras i det).

Klinisk bild

Tidig blödning av postpartum, som redan nämnts, är förknippad med en kränkning av livmoderns ton och kontraktilitet, så kvinnan förblir under övervakning av medicinsk personal i förlossningsrummet 2 timmar efter förlossningen. Varje kvinna som just har blivit mamma bör komma ihåg att hon inte skulle sova på dessa två timmar. Svår blödning kan öppnas plötsligt och det är troligt att det inte kommer att finnas någon läkare eller barnmorska i närheten av puerperalen. Hypo- och atonblödning kan uppstå på två sätt:

 • Blödning blir omedelbart massiv, "hälla som en kran." Livmodern är väldigt avslappnad och slapp, dess gränser definieras inte. Det finns ingen effekt från extern massage, manuell kontroll av livmodern och sammandragningar. Med tanke på den höga risken för komplikationer (DIC och hemorragisk chock) opereras postpartumskvinnan omedelbart på.
 • Blödning är vågliknande. Livmodern slappnar ibland och dras sedan samman, så blodet frigörs i portioner på 150 - 300 ml. Den positiva effekten av sammandragningar och yttre massage av livmodern. Men vid en viss tidpunkt intensifieras blödningen, och kvinnans tillstånd försämras kraftigt, ovanstående komplikationer sammanfogas.

Men hur kan man fastställa patologin om kvinnan redan är hemma? Först och främst är det värt att komma ihåg att den totala volymen lochia under hela återhämtningsperioden (6 - 8 veckor) är 0,5 - 1,5 liter. Eventuella avvikelser indikerar patologi och kräver omedelbar läkarvård:

Dålig lukt av sekret

Purulent och skarp "aroma" av sekret, och även med en blandning av blod eller blodig efter 4 dagar efter förlossningen, indikerar utvecklingen av inflammation i livmodern eller endometritis. Förutom utsöndringar kan den varna feber och smärta i buken.

Riklig blodutflöde

Utseendet på sådana sekret, särskilt efter att lochia har blivit gråaktig eller gul, bör varna kvinnan. Blödning kan ske samtidigt eller upprepas med jämna mellanrum, blodproppar kan eventuellt förekomma i urladdningen. Blodet själv kan ändra färg - från ljus skarlakansröd till mörk. Moms allmänna tillstånd lider också. Hennes puls och andning blir snabbare, svaghet och yrsel uppträder, en kvinna kan ständigt frysa. Liknande tecken indikerar rester av moderkakan i livmodern.

Intensiv blödning

Om blödningen har börjat och är tillräckligt massiv måste du snarast ringa en ambulans. Det är inte svårt för en ung mamma att bestämma intensiteten av blödningar på egen hand - en byte av flera kuddar på en timme krävs. Du bör inte gå till läkaren i ett sådant tillstånd själv, eftersom det finns en hög risk att förlora medvetandet på gatan.

Uppsägning av val

Ett sådant alternativ som plötsligt försvinnande av sekretioner utesluts inte, vilket inte heller är normen och kräver läkarvård.

Blödning efter förlossning varar (normalt) i högst 7 dagar och liknar tung menstruation. Om blödningsperioden är försenad, bör detta varna den unga modern.

Behandling

Efter moderkakan föds en åtgärd för att förhindra förekomst av tidig blödning efter födseln:

Postpartum-kvinnan förblir i förlossningsrummet

Närvaron av en kvinna i förlossningsrummet under de kommande två timmarna efter förlossningen är nödvändig för akuta åtgärder vid eventuell blödning. Under denna tidsperiod övervakas en kvinna av en medicinsk personal som bedömer blodtryck och puls, hudfärg och mängden blod som utsöndras. Som redan angivits bör den tillåtna blodförlusten under förlossningen inte överstiga 0,5% av kvinnans vikt (i genomsnitt upp till 400 ml). Annars betraktas blodförlust som tidig blödning av postpartum och åtgärder vidtas för att stoppa den.

Blåsan tömmer

Omedelbart efter förlossningen avlägsnas urinen med en kateter, vilket är nödvändigt för att frigöra en full blåsan och förhindra dess tryck på livmodern. Annars kommer en full urea att sätta press på livmodern, vilket förhindrar att den tränger samman normalt och kan orsaka blödning.

Inspektion av efterfödelsen

Efter födelsen av ett barns plats inspekterar förlossningen, tillsammans med barnmorskan, den och beslutar om morkakens integritet, närvaron / frånvaron av ytterligare lobuler, deras separering och försening i livmoderhulen. Vid tveksamhet om morkakens integritet utförs en manuell undersökning av livmodern (under anestesi). Under undersökningen av livmodern producerar läkaren:

 • utesluter livmoderskada (bristning);
 • tar bort resterna av morkakan, membranen och blodproppar;
 • utför manuell (med försiktighet) massage av livmodern på en knytnäve.

Införandet av uterotonics

Så snart moderkakan föds injiceras uterinreducerande läkemedel (oxytocin, metylergometrin) mindre ofta intravenöst. Dessa läkemedel förhindrar livmoderförorening och ökar dess kontraktilitet..

Inspektion av födelsekanalen

På senare tid utfördes en undersökning av födelseskanalen efter förlossningen endast hos primiparösa kvinnor. För närvarande utförs denna manipulation för alla puerperor, oavsett antalet födda. Under inspektionen fastställs livmoderhalsens och vagina, mjukvävnad i perineum och klitoris. Om luckor upptäcks sutureras de (under lokalbedövning).

Åtgärder för utveckling av tidig blödning av postpartum

Vid ökad blödning under de första två timmarna efter leveransen (500 ml eller mer) utför läkarna följande aktiviteter:

 • Tömning av urinblåsan (om detta inte har gjorts tidigare).
 • Introduktion av uterotonics intravenöst i hög dos.
 • Kallt till nedre buken.
 • Extern massage av livmodern

Efter att ha lagt en hand på botten av livmodern, kläm försiktigt och lossa den tills livmodern dras helt samman. Förfarandet för en kvinna är inte särskilt trevligt, men ganska acceptabelt.

Det utförs, såsom anges ovan, under allmän anestesi. En hand sätts in i livmodern och, efter att ha undersökt sina väggar, knäpps handen in i en knytnäve. Med den andra handen, massera livmodern från utsidan.

 • Tamponade av den bakre vaginal fornixen

En etertrenad vattpinne införs i den bakre vaginala fornixen, vilket orsakar reflexkontraktion av livmodern.

Om alla ovanstående åtgärder inte hade en positiv effekt och blödningen intensifierades och nådde 1 liter eller mer, löses frågan om kirurgisk ingripande. Samtidigt genomförs intravenös administrering av lösningar, blod- och plasmapreparat för att fylla på blodförlust. Av de tillämpade åtgärderna:

 • amputation eller hysterektomi (beroende på situationen);
 • ligering av uterusens artärer;
 • ligering av ovariella artärer;
 • ileal artär ligation.

Stoppa sen blödning av postpartum

Senare postpartumblödning, som redan indikerats, inträffar på grund av förseningar av delar av morkakan och membranen, mindre ofta blodproppar i livmoderhulen. Stödordningen är följande:

 • omedelbar sjukhusvård av en kvinna på gynekologavdelningen;
 • förberedelse för curettage av livmoderhålan (genomförande av infusionsterapi, införande av sammandragningar);
 • utföra tömning (curettage) av livmoderhålan och avlägsnande av resterna av ägg och koagler (under allmän anestesi);
 • ispaket i 2 timmar på nedre del av buken;
 • vidare genomföra infusionsterapi, om nödvändigt, blodtransfusion;
 • förskrivning av antibiotika;
 • utnämning av uterotonics, järnpreparat och vitaminer.

Vad kan en kvinna göra?

För att förhindra blödning under den sena postpartumperioden rekommenderas en ung mamma att följa enkla instruktioner:

Titta på urinblåsan

Du bör urinera regelbundet och undvika överflödet av urinblåsan, särskilt den första dagen efter födseln. När en kvinna är på sjukhuset, besök toaletten var tredje timme, även om det inte finns någon önskan. Hemma, glöm inte den snabba tömningen av urinblåsan.

Barn som matar efterfrågan

Ofta fästing av barnet till bröstet skapar och förstärker inte bara den fysiska och psykologiska kontakten mellan modern och barnet. Irritation av bröstvårtorna orsakar frisättning av exogent (inneboende) oxytocin, vilket stimulerar samverkan av livmodern och förbättrar också sekretionen (tömning av livmodern).

Ligg på magen

I en horisontell position på buken bidrar inte bara till ökad sammandragning av livmodern utan också utflödet av sekret från det.

Kallt till nedre buken

Om möjligt bör en ung mamma lägga en isbubbla på underlivet (helst upp till fyra gånger om dagen). Förkylning stimulerar livmoderns kontraktila aktivitet och minskar öppna livmoderkärl på dess inre membran.

Postpartum urladdning

Alla kvinnor har utskrivning efter födseln och i alla fall, oavsett om födelsen var naturlig (i tid), för tidigt eller kejsarsnitt genomfördes.

Funktioner av blödning efter födseln

Varför finns det blodigt utflöde efter förlossningen? Efter att barnet har lämnat livmodern börjar moderkakan separeras från livmodern. Detta orsakar brott i de många blodkärlen som anslutit dessa två delar. Blödning börjar, som har en viktig postpartumfunktion: den tar fram resterna av morkakan, döda delar av endometriumet och andra fosterprodukter i fostret, som efter födseln förvandlas till ballast för kroppen.

Sådana tilldelningar kallas vanligtvis termen ”lochia”. Alla kvinnor upplever fläckar inom en månad efter födseln. Men deras karaktär kan vara antingen helt normal eller patologisk. Därför måste varje kvinna känna till alla funktioner i denna process. Först av allt - du måste veta hur mycket utflöde som varar efter förlossningen, hur mycket blod.

Varje ung mamma har sina egna individuella egenskaper. Tidpunkten för återhämtning och läkning av alla skadade vävnader och organ hos kvinnor är alltid annorlunda. Därför är det omöjligt att ge ett exakt och omfattande svar på frågan "hur mycket är utskrivningen efter förlossningen." Det finns några genomsnittliga ramverk som villkorligen kan betraktas som normen. Allt som inte passar in i denna ram kan betraktas som en avvikelse. Och avvikelser i sin tur kan vara antingen inte särskilt störande eller mycket farliga.

Normalt urladdning

Hur länge varar en blodutladdning efter förlossningen? Oftast anses normen vara längden på utflödet efter födseln, lika med 1,5-2 månader. Det vill säga, om 5 veckor efter födseln har urladdningen upphört, är detta normalt. Om utskrivning efter förlossning efter 2 månader inte slutade, kan behandling inte undvikas..

Icke-farliga avvikelser

Om urladdningen varar i mer än två månader, bör du inte få panik direkt, men du måste vara uppmärksam på urladdningens natur - färg, lukt, sammansättning, densitet (konsistens - efter födseln kan blodproppar vara i lochia). För alla dessa parametrar kan du göra en ungefärlig bild av vad som händer i den kvinnliga kroppen och göra preliminära slutsatser. I alla fall måste du träffa en läkare. Läkaren kommer att göra en objektiv slutsats och besluta om det i detta fall är värt att ta till medicinsk intervention.

Farliga avvikelser

Om utskrivningen efter förlossningen är över en vecka senare, eller efter 2 veckor eller 3 veckor efter födseln (före utgången av 5 veckor), eller om de fortsätter i mer än 9 veckor, är detta en anledning till allvarlig oro. Se till att fixa ögonblicket när de slutade, om de slutade i förväg. Allt detta kan indikera funktionsfel i interna system och organ. I sådana fall krävs undersökning och eventuellt behandling. Det är inte värt att försena ett besök hos läkaren, detta är full av allvarliga konsekvenser. Ju längre du drar, desto mer troligt är det att du utvecklar komplikationer efter födseln.

Det händer ofta att unga oerfarna mödrar är glada om deras utskrivning är över inom en månad. Det verkar för dem att de lyckades gå in i den normala livsrytmen och deras unga kropp lyckades hantera alla svårigheter som är förknippade med förlossningen. Men statistik visar att mer än 90% av sådana fall leder till komplikationer som kräver allvarlig behandling..

Den tredje dagen bör mycket mörk urladdning ersättas med lättare. Efter en månad blir urladdningen mer knapp. Om den blodiga urladdningen efter sex sex veckor efter födseln slutade och sedan började igen (blodet gick igen), är detta också ett tillfälle att besöka läkaren. Blodproppar under den andra till fjärde veckan efter förlossningen bör försvinna eller antalet bör minimeras. Regelbunden menstruation kan börja två månader efter leveransen.

Funktioner i livmodersammandragningar

Sammenträckning av livmodern, som provocerar utflödet av blod från dess kavitet, är ofta orsaken till smärta i nedre del av buken. Smärtan i sig påminner om arbete. Dessutom händer det ofta att smärtan under lochia är mer allvarlig efter den andra och efterfödda födelsen än efter den första födelsen.

Det händer att under de första veckorna efter födseln dyker upp svart lochia. Om de inte åtföljs av svår smärta och en obehaglig lukt, är de, eventuellt, inte ett symptom på det patologiska tillståndet i livmoderhålan.

Denna typ av utmatning av postpartum kan erhållas på grund av aktiveringen av processerna för återställande av den hormonella bakgrunden och återställande av slemhinnorna.

Under de första två timmarna efter födseln finns det risk för svår blödning i livmodern, vilket sedan kan orsaka inflammation i livmoderslimhinnan. För att undvika det injiceras en kvinna med läkemedel för att öka livmoderkontraktiliteten. Dessutom töms urinblåsan genom en kateter. När livmodern träder samman klämmes blodkärlen, vilket förhindrar farlig blodförlust genom slemhinnan i slidan. Tecken på detta tillstånd i moderns kropp är ökad svaghet, yrsel, huvudvärk.

Utsläpp efter förlossning. Norm och avvikelser

För att objektivt och adekvat kunna utvärdera hennes tillstånd efter förlossningen bör en kvinna inte bara uppmärksamma hur mycket tid, hur många dagar postpartum-utskrivning kommer att gå. Tidsperioden kan vara inom normala gränser, men blödningens karaktär, sammansättningen och andra egenskaper hos själva utsläppet kan ha tecken på allvarliga avvikelser.

Vilket ansvarsfrihet är normalt? När utskrivningen slutar, i hur mycket och hur många dagar efter födseln de varar?

Under de första 2-3 dagarna efter födseln inträffar blödning från bristande kärl. Sedan börjar livmodern att läka och öppna blödningar slutar. Vilken urladdning ska vara för närvarande? Under de första sju dagarna kan utsläppet inte bara ske i form av flytande blod. Oftast kan du se lochia som utsöndras av koagel. Morkaken separeras och tillsammans med resterna av endometrium i form av koagler kommer ut.

Efter ungefär en vecka finns det inga fler koagler, urladdningen blir mer flytande. Om slemhinnor urladdas observeras i sammansättningen av doven tillsammans med blod, är detta inte nödvändigt att vara rädd, detta är normalt. Så produkter av fetal vital aktivitet kommer ut. Slem bör också utsöndras under hela veckan och bör sedan sluta.

Hur länge efter födseln finns det många? Vanligtvis ungefär en månad. 30-35 dagar efter födelsen tar lochia formen av vanliga utstryk, som de som uppstår under menstruationen, bara blodet har redan koagulerat.

Men om lochia åtföljs av en kraftigt obehaglig lukt, om tung urladdning fortsätter under flera veckor (och samtidigt stannar de inte bara utan ändrar inte), är detta en anledning till oro.

avslaget

Förutom Lochias sammansättning och varaktighet (varaktighet) måste du vara uppmärksam på deras färg och hur de luktar. Gåsens färg kan säga mycket. Normalt har de första 2-3 dagarna av urladdningen en skarlakansröd (ljusröd) färg eftersom blodet ännu inte har koagulerat. Efter det, inom 7-15 dagar, är urladdningen troligare brun. Detta antyder att restaurering av livmodern sker utan komplikationer och avvikelser. Det finns gula lochia, som beroende på skuggan kan prata om olika processer som äger rum i den kvinnliga kroppen.

Gul urladdning

Trots att blodproppar kommer ut efter förlossningen kanske de inte nödvändigtvis är röda, färgen kan vara annorlunda. De är gula och kan ha andra nyanser..

Patologiska förändringar

Beroende på den specifika gula skuggan skiljer läkare flera konventionella typer av lochia.

 • Ljus gul. Dessa är inte särskilt tjocka och inte mycket rikliga lochia, som kan börja i slutet av den andra veckan. Sådana lochia är normala.
 • Ljusa gula blodproppar efter födseln, isär med en tydlig grön färg och åtföljd av en mycket obehaglig lugnande lukt, kan förekomma på 4-5: e dagen. Sådana lochia är redan en alarmerande signal. Anledningen är troligtvis inflammation i livmoderslimhinnan som kallas endometrit.
 • Om gula blodproppar efter förlossningen började efter 2 veckor, är sådana blodproppar i livmodern efter förlossningen troligtvis symptom på endometritis.

Lohiometer

En vanlig komplikation efter födseln är en lochiometersjukdom. Det ligger i det faktum att urladdningen plötsligt upphör, d.v.s. blod i livmodern efter födseln börjar samlas. Oftast inträffar detta den 7–9 dagen efter födseln.

endometrit

Grön urladdning efter förlossning är mycket värre än gul, eftersom kan vara ett symptom på endometrit. Så snart en kvinna märkte de första, till och med de mest obetydliga gröna fläckarna i urladdningen, bör hon omedelbart rådfråga en läkare. Förekomsten av endometrit under graviditeten kan bidra till vissa avvikelser i mödrarnas hälsa och andra faktorer..

Livmoderblödning

Normalt bör Lochia ha en ljusröd färg endast i det inledande skedet, d.v.s. under de första dagarna efter barnets födelse. Kvinnans livmoder för närvarande är i själva verket ett öppet sår där blodet inte har tid att koagulera. Därför har urladdningen ett uttalat blodigt utseende. Blodproppar som kvarstår i livmoderhålet efter förlossningen utsöndras gradvis, och deras närvaro i det allmänna flödet av livmodersekretion är normalt.

Brun urladdning

Brun urladdning efter förlossningen börjar efter cirka 2 veckor och indikerar den normala förloppet för återhämtningsprocessen.

Grön höjdpunkt

Grön urladdning efter förlossning är ett tydligt tecken på början av förfallet, vilket är mycket farligt. Även om luktfri grönaktig urladdning kan kroppen fortfarande inte anses vara säker i detta tillstånd.

Blodiga problem

Fläckning efter förlossning är vanligtvis normalt. Blodigt utflöde en månad efter födseln liknar de vanliga små utstryk som alla kvinnor har i slutet av perioden.

Funktioner av Lochia efter kejsarsnitt

Tilldelningar efter förlossning som utförs av kejsarsnitt har en något annan karaktär, men i allmänhet är lochia desamma. Endast i det här fallet är det mer troligt att man får en infektion eller provocerar en annan inflammatorisk process, så det bör vara närmare uppmärksamhet på hygien efter kejsarsnitt. Den första veckan efter födseln är ansvarsfriheten mycket riklig. Lochias totala varaktighet är längre, eftersom livmodern dras inte så snabbt och läkningen av skadad vävnad går långsammare.

Förebyggande av komplikationer och inflammationer

För att minska risken för komplikationer rekommenderas att du går på toaletten så ofta som möjligt. Det är viktigt att amma. Under stimulering av bröstvårtan produceras oxytocin - hypofyshormonet som förbättrar livmodersammandragningar. Vid matning kan smärta i nedre del av magen uppträda (eller intensifieras), men detta är normalt. I det här fallet upplever svårare smärta av kvinnor som redan har fött tidigare..

Följ hygien mycket noggrant..

Hygienriktlinjer

Postpartumhygien är grunden för en framgångsrik återhämtning av den kvinnliga kroppen. Det finns flera viktiga rekommendationer:

 • välj noggrant packningar, byt dem minst var tredje timme;
 • använd inte tamponger;
 • spola könsdelar så ofta som möjligt;
 • Använd antiseptika vid bearbetning av sömmar.

Tilldelningar efter förlossning - normer och avvikelser

Utsläpp efter förlossning är normalt. Det händer under de första veckorna efter barnets födelse. Artikeln kommer att diskutera vad normala lochier är och vilka tecken på patologi är..

Vad det är

Efter barnets födelse exfolierar moderkakan. Hon tjänade som en källa till nödvändiga ämnen för barnet och skydd för honom. Ett stort sår återstår på mödrarnas plats. Blod och plasma flyter ut ur det..

Lochia - detta är utlossning efter livmodern.

Suckers sammansättning, deras färg och volym varierar beroende på hur lång tid som gått sedan barnets födelse. En kvinna bör veta hur mycket utflöde som går efter förlossningen, vad borde vara deras volym, färg.

normer

Lochiahastigheten efter förlossning varierar beroende på dag och vecka..

Första timmarna

För närvarande är den unga modern under övervakning av medicinsk personal. Normalt är lochian blodig och riklig. Det är normalt om i genomsnitt 400 ml blod hälls ut 2 timmar efter barnets födelse.

För närvarande finns det risk för blödning i livmodern. Detta inträffar i frånvaro av livmodern i kontraktil aktivitet. För att förhindra blödning administreras oxytocin intravenöst.

Första dagarna

Lochia för närvarande sticker ut mindre. Under tre dagar lämnar totalt cirka 300 ml blod. Blodproppar och blod finns i den. Abnormaliteter är för rikliga eller magra.

De ska lukta färskt blod. Sedan förändras det till surt.

Efter urladdning

Uttryck flyttar fortfarande i ungefär en och en halv månad. Under hela denna tid tar det från 500 till 1500 ml vätska. Varje dag blir det mindre och mindre.

Färgen förändras också - den blir gul på grund av en betydande mängd slem. Detta är en variant av normen. Då kommer lochia att bli gles och smeta.

Varaktighet

Lochia efter förlossningen avgår från 5 till 7 veckor. Efter detta återställs livmodern, och kvinnan märker den vanliga vaginala urladdningen. Följande faktorer påverkar varaktigheten av lochia-urladdning:

 • funktioner i graviditet;
 • funktioner hos ett barns födelse (med naturliga medel eller med kejsarsnitt);
 • intensiteten av uterinblödning;
 • komplikationer postpartum;
 • amningsfrekvens.

Ju oftare mamman ammar barnet, desto mer dras könsorganet och desto mindre tid kommer lochia att dyka upp.

avvikelser

Tecknen på ett patologiskt tillstånd är som följer.

 1. Ett litet antal sekret eller deras fullständiga frånvaro. Detta kallas en lohiometer. Dess utseende är förknippat med en onormal sammandragning av livmoderhalsen. Andra symtom på detta tillstånd är smärta i nedre del av buken, förstorad livmoder och feber..
 2. Kraftig blödning. Mer blod indikerar koagulationsproblem.
 3. Blödning från trådbundna postoperativa snitt.

Blödning från suturer som placeras på födelseskanalen inträffar på grund av bristande efterlevnad efter födseln. Sömbrott inträffar även under tarmrörelser.

Om livmoderns epitel har återhämtat sig bör utsläppet vara lätt eller gulaktigt..

Följande symtom indikerar utvecklingen av sjukdomar:

 • uppkomsten av en obehaglig lukt;
 • klåda och sveda i perineum;
 • temperaturökning.

Utseendet på en grön nyans indikerar en anomali. Detta är ett patologiskt symptom, oavsett utseende under återhämtningen efter födseln. Sådana lochia kan indikera utvecklingen av:

I sådana fall föreskrivs en kvinna antibiotika. Det är strängt förbjudet att ta antibakteriella läkemedel på egen hand.

Fisklukten av lochia bör varna. Det verkar på grund av bristande efterlevnad av hygienregler eller förvärring av candidiasis..

Liten lukt visas när:

En kvinna måste vara uppmärksam på suckarnas natur, som sticker ut ungefär en och en halv månad efter födseln. Om uttryckningsfärgerna plötsligt blev brunaktiga och deras volym ökade, betyder detta återställandet av menstruationscykeln. Det betyder att hon kan bli gravid igen.

Den första menstruationen kan vara magra eller vice versa, riklig.

Nödfall

En kvinna måste snarast kontakta en förändring i utsläppets varaktighet, norm och färg efter förlossningen i närvaro av sådana symtom.

 1. Hoppet i kroppstemperatur. Det är inte alltid förknippat med feber. Hoppet i avläsningen av termometern är förknippat med möjlig utveckling av endometrit. Om den inte behandlas kan allvarliga komplikationer utvecklas..
 2. Utseendet på pus med en obehaglig lukt.
 3. Smärta i nedre del av buken.
 4. Utseendet på en sakrum från en postoperativ sutur från ett kejsarsnitt.
 5. Plötslig ökning av lochia.
 6. Fullständig frånvaro. Detta indikerar en blockering av livmoderhalskanalen.

I nödsituationer bör en ambulans omedelbart ringas.

Förebyggande

Efter en naturlig födsel, i avsaknad av klagomål, måste en kvinna besöka en gynekolog efter cirka 6 veckor.

Efter kejsarsnitt måste du se en läkare ungefär en vecka efter utskrivning. Läkaren kommer att genomföra en gynekologisk undersökning, förskriva blodprover och vid behov en ultraljud. Andra gången du behöver besöka läkare är en och en halv till två månader efter utskrivning.

För att minska överflödet av postpartum-urladdning bör du följa sådana rekommendationer.

 1. Besök tid på toaletten. Efter leveransen måste du gå var tredje timme, även om det inte finns någon lust att urinera.
 2. Mata barnet med bröstmjölk på begäran. Under utfodring produceras hormonet oxytocin, vilket förbättrar livmoderns kontraktila aktivitet.

Om kramper i livmodern uppträder under utfodring är detta normalt..

Förnya det intima livet är nödvändigt tidigast två månader efter förlossningen. På grund av att denna regel inte följs kommer en infektion från slidan in i livmodern.

Inom tio dagar efter förlossningen rekommenderas att tvätta efter varje urinering eller tarmrörelse, före sänggåendet och varje morgon. För detta ändamål bör en speciell tvål med en neutral surhetsindikator användas. Efter proceduren måste du väta grenen med en handduk.

Packningar ska bytas varannan timme (eller vid behov). Det är förbjudet att röra sömmarna med händerna. Du bör välja lös linne av naturliga tyger..

 • besök badhuset, bastun;
 • att ta ett bad;
 • använd tamponger;
 • douching;
 • ha sex.

Att följa hygienreglerna hjälper till att förebygga komplikationer..

Utseendet på utsläpp från livmodern efter förlossningen är helt normalt. Normalt minskar deras volym gradvis. Deras sammansättning förändras också: I slutet av återhämtningsperioden lämnar endast ett litet antal ljusfärgade getor kvar.

Att veta hur lochia ser ut de första dagarna efter förlossningen, och en tid efter det hjälper det att uppmärksamma hälsoproblem i tid. Genom att få tillgång till en läkare i rätt tid kommer du inte att missa uppkomsten av farliga komplikationer.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Varför det finns ont i hjärtat före menstruationen

Oftast är takykardi en av manifestationerna av premenstruellt syndrom hos kvinnor. Mer mottagliga för liknande manifestationer av tonåriga flickor, där endast bildandet av menstruationsfunktion inträffar, liksom kvinnor som närmar sig klimakteriet....

Försening av menstruationen

Försenad menstruation, de främsta orsakerna utom graviditet
Normalt varar menstruationscykeln 21 till 35 dagar. Varje kvinna har sin individuella varaktighet, men i de flesta av dem är intervallet mellan menstruationen lika eller skiljer sig från varandra med högst 5 dagar....

Hur du försenar din period

I artikeln diskuterar vi hur man kan försena perioden. Vi säger vilka piller som hjälper till att försena menstruationens början, är användningen av folkläkemedel effektiv. Du kommer att ta reda på om det är möjligt att försena perioden med ett par dagar, i vilken ålder det är nödvändigt att avstå från att ändra cykeln....