Ljus acylact med menstruation

Ansvarsfrihet

Läkemedlet är ett probitiskt läkemedel som innehåller antagonistiskt aktivt levande acidofil latobacteria i dess sammansättning.

Läkemedlet har en antagonistisk effekt mot opportunistiska och patogena mikroorganismer, inklusive shigella, stafylokock, protea och enteropatologisk Escherichia coli. Med dess användning återställs bakteriocenos i tarmen och munhålan, svårighetsgraden av de inflammatoriska processerna som orsakas av dysbios reduceras och lokal immunitet ökar något. På grund av normaliseringen av tarmmikrofloraen förbättras metaboliska processer och immunsvaret.

Acylact-applikation

Läkemedlet Acylact tas för gastrointestinala dysbakterios av olika slag, för sjukdomar i munhålan, liksom för urogenitala kanal dysbacteriosis vid inflammatoriska sjukdomar i könssystemet av en infektiös och icke-infektiös typ, det vill säga gonoré, urogenital klamydia och herpes, bakteriell hormon, bakteriell hormon tarmar. Det är effektivt för att förbereda sig för olika gynekologiska operationer, det vill säga för att förebygga infektiösa komplikationer efter operationen, under prenatal förberedelse av gravida kvinnor med risk för inflammatoriska sjukdomar, använda den som profylaktisk och för behandling av vaginal dysbios.

Ljus acylact

Läkemedlet i form av suppositorier används inom det gynekologiska området för behandling av sjukdomar av olika ursprung i strid med vaginal mikroflora. Det används också för att behandla ospecifik kolpit, vaginal dysbios och bakteriell vaginos. Ibland föreskrivs det som monoterapi eller efter att ha genomgått en behandlingskurs med antimikrobiella medel. Att ta läkemedlet föreskrivs för kvinnor som lider av inflammation i livmoderhalsen, bihållen och kroppen i livmodern, subakut och kronisk form, efter att de har genomgått antibiotikabehandling.

Som monoterapi och i kombination med hormonterapi förskrivs läkemedlet för kolpit, hormonberoende och atrofisk typ. Det används också för profylax vid gynekologiska operationer och för prenatal förberedelse av kvinnor med risk för att utveckla infektionskomplikationer postpartum och postoperativt. Med antagandet behandlas urogenitala infektioner som används i kombination med antimikrobiell och antiviral terapi.

Suppositorier används intravaginalt. Ljusförpackning tas bort endast före användning. Sjukpottet injiceras i vagina så djupt som möjligt och ligger på ryggen. Tvätta händerna noggrant före användning och rengör de yttre könsorganen. Användningstiden och läkemedlets dos bör förskrivas av läkaren, beroende på sjukdomens svårighetsgrad och patientens tillstånd. För behandling av atrofisk vaginit och vaginal dysbios, administreras ett suppositorium två gånger om dagen.

Acylact tabletter

Acylact i form av tabletter är avsedd för behandling av störningar i mikroflora i mag-tarmkanalen och munhålan. Barn kan ta piller från tre år gamla. Tabletter är avsedda för både behandling och förebyggande..

Tabletter är effektiva för sjukdomar i munhålan, åtföljd av dysbios, även för behandling av galvanism, parodontit, flera tandkärror. Dessutom används den för tarminfektioner av olika ursprung, det vill säga för matintoxikationer, tarmsjukdomar, kronisk och akut kolit, enterokolit med ett brott mot den vanliga mikrofloran.

Acylact är lämplig för behandling av patienter som lider av ulcerös kolit, atopisk dermatit. Det administreras också efter antibiotikabehandling och bakteriofag.

Tabletterna tas oralt eller subkutiskt, sväljs hela och tvättas med mycket vätska. Läkaren föreskriver tabletternas varaktighet och dos, beroende på patientens tillstånd och sjukdomens svårighetsgrad.

Inom tandvård administreras medicinering sub-bocalt, i en dos av 5 tabletter, efter måltider och flera gånger om dagen. Behandling av ulcerös nekrotisk tandkötts och återkommande aftös stomatit varar vanligtvis cirka två veckor. Som regel måste du genomföra 3 behandlingskurser, vilket gör ett intervall på sju dagar mellan dem. För behandling av slemhinnan i munhålan ordineras 10 tabletter underglas, som delar dem upp i fyra doser. Behandlingsvaraktigheten är 2 veckor. Efter ett intervall på 7 dagar upprepas behandlingen.

För tarmsjukdomar delas 5 tabletter oralt, uppdelade i flera doser.

Med atopisk dermatit förskrivs barn med nedsatt tarmmikroflora 5 tabletter per dag, vilket delar upp dem i flera doser. Behandlingen utförs i kurser på cirka 20-25 dagar, varannan 2-3 månad. Behandlingstiden beror på barnets tillstånd och sjukdomsförloppet..

Acylact under graviditet

Tabletter och suppositorier för gravida kvinnor bör endast förskrivas av din läkare.

I händelse av brott mot vaginal sekretion hos gravida kvinnor, förskrivs ett suppositorium 1-2 gånger om dagen. Som profylax förskrivs 1 suppositorium en gång om dagen. Terapiförloppet är vanligtvis 5-10 dagar. För att behandla restaurering av vaginal mikroflora med nedsatt antibiotikabehandling, ta 1 suppositorium 2 gånger om dagen. Behandlingen är cirka 10 dagar. Vid behov upprepas tillämpningen av suppositorier efter 10-20 dagar.

Acylact biverkning

Vanligtvis har Acylact inte biverkningar och olika oönskade effekter..

Acylact kontraindikationer

Läkemedlet är kontraindicerat hos patienter med överkänslighet mot en av dess komponenter. Försiktighet tas av patienter med diabetes mellitus, eftersom läkemedlet innehåller granulerat socker.

Acylact interaktion med andra läkemedel. Läkemedlet kan användas samtidigt med immunmodulerande och antivirala dosformer.

Acylact Pris

Kostnaden för Atzilact beror på frisläppningsformen, tillverkningslandet och regionen där det säljs, så dess verkliga pris måste klargöras i lokala apotek. Det ungefärliga priset på läkemedlet varierar från 52,70 rubel. upp till 270,80 gnugga.

Om miljön i slidan störs är detta en stor chans för sjukdomar av någon natur att lyckas fästa sig och fortsätta sin spridning och utveckling. Av denna anledning kan vissa sjukdomar vara så svåra att bota..

Använd läkemedlet Acylact för att påskynda läkningsprocessen eller genomföra profylax.

Hur påverkar det kroppen? När och till vem visas det? Finns det några ersättare för det och hur mycket effektivare är det än dem? Vad det består av, kostnad och mycket mer kommer att beaktas i den här artikeln..

farmakologisk effekt

Läkemedlet Acylact tillhör gruppen av probiotika.

I dess sammansättning är huvudkomponenterna acidofila aktiva laktobaciller med en antagonistisk effekt.

Läkemedlet kämpar mot stafylokocker, protea, enteropatogen Escherichia coli, etc..

På grund av sådan aktivitet bidrar den till:

 • Återställa bakteriocenos i kvinnliga könsorgan;
 • Förbättring av glykogenmetabolism före frisättning av mjölksyra;
 • Normalisera vaginal surhet.

Denna läkemedelseffektivitet gör att du kan öka den lokala skyddsfunktionen och motstå bindningen av skadliga mikroorganismer..

Sammansättning och form av frisläppande

Läkemedlet Acylact är tillverkat i flera former: ljus och tabletter.


Tablet medicin

Deras huvudkomponenter är syrofila laktobaciller i en klassisk dos på 10 000 000 CFU, nämligen tre stammar:

 1. 100 N;
 2. NK11;
 3. K3Sh24.

Läkemedlet är i form av vaginala suppositorier

För tillverkning av tabletter används inte ytterligare ämnen, och i vaginala suppositorier läggs till:

Läkemedlet Acylact frisätts också i pulverform..

Indikationer för användning

Acylact används huvudsakligen som en del av komplex behandling eller efter läkemedelsbehandling.

NejProduktionsformIndikationer för användning
1tabletterBrott mot tillståndet av mikroflora i matsmältningssystemet.
För förberedelser före operation på organets intima sfär för att förhindra komplikationer.
För förebyggande syften för att förbereda för förlossning.
Dysbakterios i de inre könsorganen på grund av gonoré, klamydia, herpes, gardnerellos, hormonell kolpit under klimakteriet.
2ljusIcke-infektiös kolpit på grund av självutveckling eller efter antibiotika.
Störningar i de kvinnliga könsorganen av den subakuta / kroniska kursens inflammatoriska natur.
Förberedelse för operation inom området gynekologi eller före ett barns födelse.
Hormonal kolpit
Bakteriell vaginos
Mot urogenitala infektioner som en del av multikomponentterapi.

Läkemedlet Acylact föreskrivs också för spädbarn med tarmdysbios och långvariga störningar i form av diarré / förstoppning.

Atzilact suppositorier är också avsedda för rektal användning av flickor. Män och pojkar kan använda dem mot hemorrojder på detta sätt..

Suppositorier anses vara effektiva i närvaro av en sjukdom såsom cystit..

Som redan nämnts används läkemedlet huvudsakligen som en del av multikomponentterapi. Vid candidiasis används läkemedlet sällan och först efter huvudbehandlingen.

Kontra

Probiotiska läkemedel har ett begränsat antal kontraindikationer.


Läkemedlet Acylact kan inte användas med trast, eftersom det kan förvärra sjukdomen ännu mer

Bieffekter

Biverkningar är mycket sällsynta. Allergipersonal kan uppleva allergiska reaktioner..

Om läkemedlet används utan undersökning och självmedicinerat mot bakgrund av odiagnosterade sjukdomar, klåda och utflöd efter Acylact.

Läkemedelsinteraktion

Acylact läkemedelsbehandling är möjlig individuellt i varje form och i kombinationen av tabletter + suppositorier.


Med läkemedel med antimikrobiella, antivirala och immunmodulerande effekter är det tillåtet att använda

Den enda begränsningen är endast effektiv för generell administration av Atzilact suppositorier med andra intravaginala medel med antibakteriella effekter.

Alkoholkompatibilitet

Det är bättre att inte kombinera alkohol och drogen Acylact. Läkemedlets probiotiska effekt inaktiveras.

Dosering och överdosering

Vanligtvis förskrivs ett läkemedel i samma dos, men med olika användningsfrekvens. Överdosering okänd för dem.

Instruktioner för användning i gynekologi

Oftast förskrivs läkemedlet Acylact i form av suppositorier för kvinnor för att behandla gynekologiska problem.

I detta fall administreras de huvudsakligen vaginalt, även om rektal administrering inte är en kontraindikation för att förbättra tarmens mikroflora.

Vanligtvis överstiger terapitiden inte 10 dagar, men kan inte vara mindre än 5 dagar. Efter en vecka kan en andra probiotisk behandling förskrivas..

Två intravaginala injektioner administreras per dag, ett suppositorium (två gånger om dagen).

Läkemedlet Acylact i tabletter rekommenderas att dricka senast en halvtimme före måltider från 2 till 3 gånger om dagen i en mängd av 1 dos.

Hållbarhet och lagring av läkemedlet

Läkemedlet kan förvaras i högst ett år, eftersom levande laktobaciller dör. Temperaturen kan inte vara högre än + 10 ̊ С, men också inte mindre än + 2 ̊ С.

speciella instruktioner

Under graviditeten kan administreringen av läkemedlet Acylact i någon form inte begränsas.


Läkemedlet i form av suppositorier är kontraindicerat under menstruationen, eftersom effektiviteten minskas kraftigt

Under behandlingen med ett läkemedel i form av suppositorier är kön kontraindicerat med och utan kondom. Barriär preventivmedel kan skadas under intimitet.

Priset på läkemedlet i apotek

Kostnaden för läkemedlet Acylact i olika länder är också olika.

NejLandDrug release form och hur mycket
tabletterljus
1rysslandFrån 130 till 180 rubelCirka 120 rubel
2UkrainaFrån 250 hryvnianFrån 130 till 260 hryvnias
3VitrysslandFrån 5,2 rubelFrån 4,40 till 5,60 rubel
4Kazakstan-Från 656 tenge

Apoteks semestervillkor

Du kan köpa ett läkemedel utan recept.

Analogersättare

Fullständiga analoger av läkemedlet Acylact är:

 • framställda på basis av acidofila laktobaciller och MIBP-eubiotika. Producent: MicroLactoFlora (Ryssland), K-Print (Ryssland).
 • framställda på basis av sura filila laktobaciller i form av en vätska, suppositorier, tabletter och lyofilisat. Producent: "Bio Long Life", NPO "Biomed", "ImBio - Nizhny Novgorod-företag för tillverkning av läkemedel" (Ryssland).
 • Lactozhinal tillverkas på basis av Doderlein-pinnen i form av vaginala kapslar. Producent: Laboratoires LYOCENTRE, SAS (Frankrike).
 • framställd på basis av sura filila laktobaciller i form av gelatinkapslar. Producent: "LEKKO" (Ryssland).


Alla läkemedel är utformade för att återställa intim mikroflora och tarm

Vissa har ett smalare handlingsspektrum, och läkemedlet Acylact används inte bara inom gynekologi, eftersom det är mer effektivt än andra, och det är billigare i pris.

Vad är läkemedlet "Acylact" (ljus)? Instruktioner, recensioner och funktioner i detta verktyg kommer att diskuteras nedan..

Förpackning, läkemedlets sammansättning, form

I vilken form kan jag köpa läkemedlet i fråga? Vad säger recensionerna om detta? "Acylact" - suppositorier för vaginal administration. De består av levande acidophilus lactobacilli samt fast fett, paraffin och emulgator.

Till försäljning kommer detta läkemedel i konturceller med 5 ljus, som är förpackade i kartonger..

Det bör också sägas att nämnda medel säljs i form av ett lyofilisat, från vilket en suspension framställs. Det tas internt eller används lokalt..

Funktioner i verktyget

Vilka egenskaper ligger i nämnda ljus? Vad säger de medicinska recensionerna om detta? "Acylact" har en antagonistisk effekt mot patogen flora och opportunistiska mikroorganismer (inklusive protea, enteropatogen Escherichia coli och stafylokock).

Detta verktyg hjälper till att normalisera matsmältningskanalen, återställa naturlig immunitet samt förbättra kursen i metaboliska processer. Som ett resultat av metabolism omvandlar detta läkemedel glykogenet i epitelet (vaginal) till mjölksyra. Det senare gör att du kan bibehålla pH-nivån i slidan i området 3,8-4,2.

Som du vet skapar höga koncentrationer av mjölksyra en ogynnsam flora för livet och aktiviteten hos villkorligt patogena syraresistenta bakterier.

indikationer

I vilka syften kan jag använda det aktuella läkemedlet? Vad säger recensionerna om detta? ”Acylact” rekommenderas för användning vid dysbakterios i matsmältningsorganet och urogenitalkanalen samt sjukdomar i munhålan. Dessutom är detta läkemedel mycket effektivt för hormonberoende kolpit, gonorré, urogenital herpes, bakteriell vaginos och gardnerellos.

Det kan inte sägas att det nämnda läkemedlet ofta föreskrivs för att förebygga infektiösa komplikationer vid prenatal beredning och efter kirurgisk behandling av gynekologiska patologier..

Kontra

När ska du inte använda läkemedlet “Acylact” (suppositorier)? Recensioner hävdar att de inte används för intolerans mot sina komponenter och candidiasis. Dessutom används inte detta verktyg (i form av ett lyofilisat) i pediatrisk praxis.

Läkemedlet "Acylact": instruktion

Recensioner av farmaceuter säger att en dos av detta läkemedel innehåller cirka 10 miljoner syrofila laktobaciller.

Den beredda suspensionen "Acylact" måste tas en halvtimme före en måltid tre gånger om dagen. För olika sjukdomar i munhålan används medicinen topiskt för bevattning av slemhinnan. En sådan terapiförlopp är två veckor..

Hur ska "Acylact" suppositorier (suppositorier) användas? Recensioner hävdar att de används intravaginalt. För sjukdomar i könssjukdomar av inflammatorisk art administreras läkemedlet två gånger om dagen under 10 dagar.

För kvinnor som är i position föreskrivs detta botemedel två gånger om dagen, ett suppositorium i 10 dagar (i händelse av brott mot renheten i vaginal utsöndring).

För att förebygga septiska och purulenta komplikationer används medicinen i fråga ett suppositorium två gånger om dagen..

Efter antibakteriell terapi administreras Acylact suppositorier två gånger om dagen (en i taget) under 10 dagar. Efter 20 dagar kan kursen upprepas..

Bieffekter

Läkemedlet "Acylact" kan bara framkalla en allergi. Som regel försvinner den efter drogen..

Detta läkemedel kan förskrivas tillsammans med immunmodulatorer, antibakteriella medel och antivirala läkemedel. Ljus med trasig förpackning och lukten av bortskämd olja ska kasseras..

Hej vänner! Människor lider alltmer av dysbios, så låt oss titta på vad acylaktinstruktionen säger om ljus.

Förresten, jag säger att enligt Rysslands forskare, cirka 90% av Rysslands medborgare nu lider av dysbacteriosis.

Denna behandling är avsedd för kvinnor eftersom den återställer vaginal mikroflora..

Men andra former av läkemedlet är också användbara för män för behandling av tarmdysbios, munhålan.

Ljus acylact instruktion

Generellt sett är detta ett sådant verktyg som innehåller underbara acidofila laktobaciller, som endast ger fördelar för vår kropp. Om du vill lära dig mer om positiva och negativa recensioner, såväl som om priset, har jag speciellt för detta utarbetat två separata artiklar:

Suppositorier används för inflammatoriska sjukdomar i könsorganen som huvud- eller hjälpmedel, liksom för förebyggande syften. Indikationer för användning:

 1. Senil kolpit (inflammation i vaginalslemhinnan efter klimakteriet på grund av en minskning av östrogennivåer);
 2. Ospecifik kolpit orsakad av E. coli eller stafylokock;
 3. Förebyggande och behandling av vaginal dysbios orsakad av användning av antibiotika och andra antimikrobiella medel;
 4. Som förberedelse för gynekologiska operationer för att minska sannolikheten för infektiösa komplikationer;
 5. Som förberedelse för förlossning (bakterier från en kvinnas vagina är de första som började bilda ett naturligt mikroflora hos ett född barn).

Naturligtvis är alla intresserade av vad acylaktinstruktionen säger om biverkningar och kontraindikationer till suppositorier. Det indikerar att de inte är installerade. Detta beror på det faktum att laktobacillerna som är en del av läkemedlet är naturliga invånare i kroppen och skyddar den från skadliga mikrober.

Även om allergiska reaktioner och individuell intolerans mot hjälpämnen i suppositorier kan förekomma. Dessutom rekommenderas inte användning av suppositorier för detektion av gonokocker, Trichomonas och candidiasis (anledningen är skriven här).

Använd vanligtvis 2 ljus per dag. Suppositoriet kan läcka ut, så vissa kvinnor använder dagliga trosskydd för bekvämlighet. Ibland föreskriver läkare flera läkemedel som administreras vaginalt.

I detta fall, om möjligt, dela intaget av läkemedel. Till exempel administrera ett suppositorium av ett läkemedel på morgonen och ett annat på natten. Om båda läkemedlen ordinerades två gånger om dagen, ta en paus på cirka en halvtimme mellan doserna.

Var uppmärksam på lagringsförhållandena som acylaktinstruktionen leder till ljus. Det är nödvändigt att förvara läkemedlet i kylen, annars kommer bakterierna att dö inom två dagar.

Om du känner en harsk lukt som härstammar från läkemedlet, betyder det att lagringsregimen bröts och att fettet som utgör grunden för ljusen gick dåligt.

Låt oss nu gå igenom instruktionerna för pillerna.

Acylact tabletter

Jag vill säga om tabletter separat, eftersom det finns vissa skillnader. Acylact tabletter instruktion rekommenderar att använda läkemedlet för följande sjukdomar:

 • tarmsjukdomar av en utdragen natur;
 • tarmtoxikoinfektioner orsakade av villkorligt patogen mikroflora;
 • enterokolit, kolit;
 • ulcerös kolit (hos vuxna).

Det indikeras även för små barn, särskilt om de har diatesen. Tabletter är kontraindicerade hos barn under tre år på grund av det faktum att ett litet barn kan kvävas vid förtäring. Några tabletter rekommenderas inte för barn av detta skäl..

 • Acylact används oralt 30-40 minuter före måltid.
 • Förvara tabletter, som ljus, i kylen.

Många är oroliga för om det ibland är möjligt att dricka alkoholhaltiga drycker med medicinering..

Acylact och alkohol

Detta betyder inte att acylakt och alkohol är oförenliga. Instruktionen ger inte specifika rekommendationer i detta avseende. Det är emellertid känt att behandling med något läkemedel inte rekommenderas att kombineras med alkoholintag. När allt kommer omkring, försvagade människor använder mediciner, och alkohol är en extra börda för kroppen som inte sviker styrka.

Så när vi har studerat acylaktinstruktionerna för ljus ser vi att det praktiskt taget inte indikerar biverkningar och kontraindikationer, vilket indikerar läkemedlets säkerhet, och detta kan inte annat än glädja oss.

För behandling av patologier som uppstår mot bakgrund av en kränkning av biocenos i könsorganen, rekommenderar läkare att använda ett immunobiologiskt preparat - Atzilact suppositorier. På grund av det faktum att de innehåller levande acidophilusbakterier (representanter för normal mikroflora), förskrivs läkemedlet i komplex behandling för sådana urogenitala problem som vaginos, samt för att bekämpa vagina.

Stolpiller

Läkemedlet finns i tre former: tabletter, lyofilazit för lösning, samt suppositorier. Huvudsubstansen i suppositorier är stammar av levande laktobaciller (acidophilus), som idealiskt fyller vaginalfloraen. Men som ett resultat av den patogena processen kan antalet väsentligt minska och därmed uppväga balansen. En sådan minskning av lokalt kan leda till en smittsam process. Sammansättningen av Acylact tillåter inte bara att normalisera mikrofloran, utan också att förstöra patogena organismer, till exempel E. coli.

Hjälpkomponenter är paraffin, hårt fett och emulgeringsmedel. Ljus har en långsträckt form med en konisk ände. Suppositoriets färg är grågul eller beige. Ljusen har praktiskt taget inga dofter, bara det finns en lätt doft av konfektfett. Läkemedlet förpackas i cellförpackningar om 5 och 10 stycken. Ett kartongpaket kan innehålla 1 eller två paket och bruksanvisning.


Acylact finns i tre former: tabletter, lyofilazit för lösning, samt suppositorier

Handlingen av Acylact är baserad på antagonistiska egenskaper som manifesteras i förhållande till många patogener. I detta fall konkurrerar laktobaciller med mikrober om ett näringsmedium. Som ett resultat av att laktobaciller multiplicerar mycket snabbare än mikrober, dör de snart helt enkelt utan mat. I framtiden, när det finns en tillräcklig mängd laktobaciller i kroppen, även med intag av patogener, inträffar inte infektion. Därför rekommenderas det att använda sådana läkemedel i gynekologi som ett förebyggande åtgärder..

När man återställer mikroflora och återställer ämnesomsättningen sker en förstärkning. I vagina, suppositorier, eller snarare, de aktiva substanserna bidrar till bearbetningen av glykogen till mjölksyra. Det gör det möjligt att upprätthålla en optimal (sur) PH i intervallet 3,8-4,2. En sådan miljö är ogynnsam för mikrober, men andra organismer (Doderleins pinne) utvecklar och upprätthåller vaginal biocinos i gott skick. Under sådana förhållanden kan villkorligt patogena mikrober leva och leder inte till sjukdomar (de behöver en miljö med en PH som inte är högre än 7).

Indikationer för användning

Det finns ett antal sjukdomar och tillstånd där det är tillrådligt att använda de vaginala suppositorierna Acylact:

 • Ospecifik - inflammation orsakad av patogena och villkorligt patogena mikroorganismer (, sterptococcus);
 • Bakteriell vaginos;
 • Vaginal dysbios;
 • Åtgärd av födelsekanalen, som genomförs före förlossningen;
 • Beredning av vagina för kirurgiska ingrepp;
 • Hormonell;
 • Könsinfektioner, t.ex. ureaplasmos,).

Det är lämpligt att använda läkemedlet när orsaken var patologiska mikroorganismer i slidan. I detta fall påverkar läkemedlet inte reaktionshastigheten och minskar inte uppmärksamheten. Läkemedlet kan kombineras med andra mediciner (antimikrobiell, antiviral och immunmodulerande).

Kontraindikationer och biverkningar

Bruksanvisning Acylact innehåller instruktioner om de fall då användningen av läkemedlet är förbjudet. Det finns inte så många sådana begränsningar. Användningen av läkemedlet med individuell känslighet för enskilda komponenter kan leda till allvarliga allergiska reaktioner, vars symptom manifesteras i form av svår förbränning, svullnad i slidan. Det är förbjudet att använda läkemedlet med antibiotika. Du kan inte heller sätta ljus på. Detta förklaras av det faktum att de aktiva substanserna i läkemedlet inte bara förstör svampar utan också skapar ideala förhållanden för deras aktiva reproduktion.


Vaginal klåda, brännande och även en sur lukt under behandling med Acylact indikerar en förvärring, i detta fall, stoppa användningen av suppositorier, genomföra en behandling och sedan återuppta användningen av Acylact

Om en kvinna, efter att ha börjat behandling med Acylact, visar tecken som curdled grågul utflöde, svår klåda i vagina, sveda och också en sur lukt, kan vi prata om en förvärring av candidiasis. I detta fall är det nödvändigt att genomgå ett behandlingsförlopp. När trast är ordinerat, till exempel läkemedel som Fluconazole, Terzhinan, Betadin. Först efter det är det möjligt att använda Acylact.

Viktig! När obehagliga symtom uppträder, det vill säga ökade sekret, klåda och utslag av hudutslag och hudslemhinnor, är det nödvändigt att sluta använda rektal suppositorier.

Hur man använder

Acilact suppositoriebehandling utförs rektalt. Användnings- och dosförloppet beror på patologins egenskaper och föreskrivs av läkaren baserat på diagnostiska resultat:

 • Vid hormonell kolpit och vagina rekommenderas 2 suppositorier per dag (morgon och kväll). Behandlingsförloppet är från 5 till 10 dagar (beroende på komplexitet).
 • För att förebygga bakteriella och purulenta inflammationer lägger de 1 eller två suppositorier under veckan före förväntad leverans, kirurgisk ingrepp och andra manipulationer.
 • Återställa normal vaginal mikroflora efter långvarig användning av antibiotika rekommenderar att du sätter 1 suppositorium två gånger om dagen i en och en halv vecka. Om situationen inte har förbättrats och mikrofloran inte har haft tid att återhämta sig, kan läkaren rekommendera en förlängning av kursen till 20 dagar.
 • Dysbios med ett brott mot renheten av en smet på 3-4 grader. Det är nödvändigt att införa ett suppositorium per dag i slidan i 10 dagar. I detta fall utför du regelbundet en laboratorieundersökning av utstryk..
 • Utsläpp med obehaglig lukt och missfärgning kräver behandling i upp till 5 dagar för 1-2 administrering av ett ljus.

Dosering och användning av ljus Acylact föreskrivs av en läkare enligt resultaten av diagnosen

Enligt Atzilact-instruktionen är det bäst att introducera ljus på morgonen eller på kvällen före sänggåendet. Det rekommenderas att lägga en dyna på underkläder, eftersom ämnet kan läcka ut och en fet bas lämnar envisa fläckar. Förfarandet är som följer:

 1. Ta en dusch och tvätta dina könsdelar noggrant.
 2. Ta bort suppositoriet från förpackningen och fukta det något med vatten så att det blir lättare att sätta i slidan.
 3. Ligg på ryggen eller medan du står, lyft ett ben på en stol och sätt försiktigt in ljuset inuti.
 4. Om proceduren utförs på morgonen, rekommenderas det att ligga i minst en halvtimme så att läkemedlet kan absorberas i slidan av vaginal.

Funktioner

Kan gravida kvinnor använda Atzilact suppositorier? På grund av det faktum att läkemedlet innehåller laktobaciller som inte kan skada kroppen, föreskriver läkare detta läkemedel under olika graviditetsperioder. Om applikationen kan jämföras med en stor mängd jäsad mjölkprodukt. Därför är sådana suppositorier mycket användbara för kvinnor som ofta lider av dysbios. Om smöret av den gravida kvinnan inte är helt rent, kan det innebära att dysbios utvecklas. Och detta betyder att tillväxten av opportunistiska mikroorganismer börjar, vilket kan leda till inflammation i livmoderhalsen, vagina. Detta kan leda till infektion av den nyfödda eller dålig läkning av sömmarna hos kvinnan i förlossningen. Därför föreskriver många gynekologer Atzilact Suppositorier under graviditeten som en sanktion före förlossningen. Dessutom främjar en sådan procedur bättre vävnadsförlänglighet, vilket hjälper till att förhindra tårar. Det räcker att sätta ett ljus en och en halv vecka innan du födde.


Ämnen som utgör Acylact är ofarliga för kroppen, så läkare föreskriver detta läkemedel i olika stadier av graviditeten

Hur använder man acylakt med menstruation? Som instruktionen säger kan du inte använda ljus under denna period. Faktum är att väggarna i slidan under menstruationen är täckta med blod och slem, vilket inte tillåter laktobaciller att fästa och börja sin aktiva reproduktion. I detta fall är livmodern själv öppen och risken för att fördjupa infektionen ökar. Om en kvinna börjar menstruera under behandlingen, rekommenderas att du tillfälligt byter ut ljusen med tabletter. Suppositorier måste levereras efter att de är över..

Viktig! Under behandlingsperioden är det nödvändigt att överge användningen av alkoholhaltiga drycker, vilket leder till en kränkning av mikrofloran i alla organ. Acylact och alkohol fungerar i olika riktningar. Därför neutraliseras användningen av läkemedlet.

Det finns läkemedel som i sin terapeutiska effekt liknar Acylact. Dessa inkluderar:

 • Lactobacterin;
 • Bifidumbacterin (kapslar);
 • Biobactone;
 • Hexicon;
 • betadin;
 • Befinorm (tabletter);
 • klorhexidin;
 • Povidonjod.

Hur mycket kostar rektal suppositorier? Priset på Atzilakt i ett apotek är helt annorlunda. Du kan köpa ett läkemedel i ett apotek till en kostnad av 115-160 rubel. Hållbarhet är 1 år. Lagringsförhållanden: mörk plats, temperatur från 2 till 10 * С.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Försenad menstruation - 23 skäl till varför du inte har en period

MenstruationscykelDen kvinnliga kroppen i reproduktiv ålder fungerar cykliskt. Det sista steget i denna cykel är månadsblödning. De indikerar att ägget inte befruktas och att graviditet inte har inträffat....

Kan det finnas perioder utan ägglossning och varför?

Den kvinnliga äggets livscykel slutar med menstruation. Det representerar utgången av oförgiftat material och det "extra" endometrialskiktet från livmodern....

Hormonala läkemedel mot endometrios

Endometrios är en sjukdom som kännetecknas av spridning av endometrieceller utanför det inre skiktet av livmoderväggen. Vid livmodern endometrios leder endometriotiska lesioner till inflammation i angränsande vävnader, vilket resulterar i vidhäftningar, ärr och cystiska neoplasmer....