Blödning efter curettage

Klimax

Många kvinnor genomgick abortproceduren. Men de och de som ännu inte har stött på ett sådant förfarande, inser inte helt vad som utgör en process för fullständig rehabilitering efter abortstädning. Men hälsan i kvinnans reproduktiva system beror på hur restaureringen av det reproduktiva organet kommer att ske. Blödning är den fysiologiska konsekvensen av curettage, vilket kan orsaka en viss spänning hos en kvinna. Hur mycket blod tar det efter rengöring av livmodern och när det finns anledning till spänning?

.gif "data-lazy-type =" image "data-src =" https://dazachatie.ru/wp-content/uploads/2018/03/Chistka_matki_pri_endometrioze.jpg "alt =" kvinna i avdelningen "bredd =" 660 " höjd = "440" srcset = " data-srcset = "https://dazachatie.ru/wp-content/uploads/2018/03/Chistka_matki_pri_endometrioze.jpg 660w, https://dazachatie.ru/wp-content/uploads /2018/03/Chistka_matki_pri_endometrioze-300x200.jpg 300w "sizes =" (max-bredd: 660px) 100vw, 660px "/>

Vad är en procedur??

Livmodern är ett reproduktionsorgan som huvudsakligen består av muskelvävnad och endometrium. Det är i detta organ som ägget befruktas av en spermier och efterföljande utveckling av embryot.

Livmoderens inre hålighet består av slemhinnan - endometriet, på vilket fosterägget är fäst, vilket är början på barnets utveckling och liv. I frånvaro av befruktning förändras endometriumstrukturen, som förändras efter ägglossningen, förbereder sig för att ta ägget, förändras och i slutet av menstruationscykeln avvisas det. Denna process är inget annat än varje månad.

Vid curettage avlägsnas det övre skiktet av endometrium. Efter en tid efter rengöring växer den igen och fortsätter att fullgöra sin funktion.

Efter curettage skickas alla erhållna biomaterial för ytterligare studier. Det är värt att säga att normalt sett under ingreppet får inget blod tilldelas från slidan.

Det är vanlig rengöring och separat. Det senare innebär rengöring av livmoderhalsen och först därefter botas själva livmoderhålet.

I dag vänder sig gynekologer till en mer exakt och säkrare procedur än curettage - hysteroskopi.

Vid curettage sker "blind" rengöring, det vill säga, läkaren utför proceduren enligt mönstret för vissa rörelser, men utan att se allt som händer inne i livmoderhålet. Ofta i form av komplikationer kan vissa störningar i reproduktionsorganets arbete observeras, vilket kan leda till uppkomsten av blodproppar i det..

Hysteroskopi innebär införandet av en speciell anordning i livmodern för patienten, på grund av vilken läkaren ser väggarna i detta könsorgan och själva rengöringsprocessen.

Nuvarande tekniker möjliggör curettage på ett sådant sätt att patienten praktiskt taget inte känner någon smärta.

Indikationer för operationen

En sådan gynekologisk procedur föreskrivs i sådana fall:

 1. Behov av endometrial analys.
 2. Borttagning av en patologisk formation.
 3. Avbrytande av graviditet - av medicinska skäl eller enligt patientens vilja.
 4. Avlägsnande av ett foster fastnat i utveckling, rengöring efter ett missfall.

Curettage föreskrivs efter undersökning av livmodern med ultraljud och genomfört vissa tester. Många patienter klagar över att de i slutet av curetturen under en tid upplever riklig blödning från slidan, vilket ofta åtföljs av smärtsamma upplevelser.

Läs om hur länge blödningen varar efter rengöring av livmodern är normal?

.gif "data-lazy-type =" image "data-src =" https://dazachatie.ru/wp-content/uploads/2018/03/devushka-v-belom-bele-derzhit-beluyu-bumazhku-v- kotoruyu-fasuyut-prokladki.jpg "alt =" dyna "bredd =" 660 "höjd =" 418 "srcset =" "data-srcset =" https://dazachatie.ru/wp-content/uploads/2018/03/ devushka-v-belom-bele-derzhit-beluyu-bumazhku-v-kotoruyu-fasuyut-prokladki.jpg 660w, https://dazachatie.ru/wp-content/uploads/2018/03/devushka-v-belom-bele -derzhit-beluyu-bumazhku-v-kotoruyu-fasuyut-prokladki-300x190.jpg 300w "storlekar =" (maxbredd: 660px) 100vw, 660px "/>

Perioden för rehabilitering efter curettage

Endometriet är helt återställt inom en menstruationscykel. Den här tiden räcker för att livmodern ska återhämta sig och börja "arbeta" i sitt vanliga läge.

I de allra flesta fall observeras utsläpp i slutet av curettage under flera dagar - som regelbunden menstruation. Om blödningen varar mer än sju dagar är det vettigt att konsultera en läkare. Normalt, efter rengöring, bör väggarna i livmodern gradvis sammandras, och när denna process sker långsamt kan detta åtföljas av utsmetning av fläckar. Vissa komplikationer kan vara inblandade..

Men när blödningen är rik och förlängd, är det troligtvis efter rengöring patologiska störningar i livmoderns arbete. Det är också värt att uppmärksamma långvariga smärta i nedre del av buken: om de bry sig även efter det blodiga utflödet slutar. Detta är inte normalt, så det är vettigt att konsultera en läkare.

Smärtan kan betraktas som normen, som endast observeras under utskrivningen, och efter att patientens allmänna välbefinnande bara ska förbättras.

.gif "data-lazy-type =" image "data-src =" https://dazachatie.ru/wp-content/uploads/2018/03/medikamentoznoe-lechenie.jpg "alt =" tabletter "bredd =" 660 " höjd = "447" srcset = " data-srcset = "https://dazachatie.ru/wp-content/uploads/2018/03/medikamentoznoe-lechenie.jpg 660w, https://dazachatie.ru/wp-content /uploads/2018/03/medikamentoznoe-lechenie-300x203.jpg 300w "sizes =" (max-bredd: 660px) 100vw, 660px "/>

Sjukvård

Mycket ofta, efter en sådan gynekologisk procedur, förskrivs patienten vissa läkemedel. Så för att eliminera det smärtsamma syndromet kan läkaren råda att ta en nos-pu. Beroende på procedurens komplexitet kan en antibiotikakurs ordineras, vilket kommer att återställa funktionaliteten hos reproduktionssystemet.

Med uterusblödning förskrivs ofta läkemedel som påskyndar livmodersammandragningar och bromsar blodflödet. Dessa inkluderar:

 • Etamzilat;
 • "Kalciumklorid";
 • "Epsilon-aminocaproic acid";
 • "Contrikal";
 • "Tugina";
 • "Vikasol".

Tack vare en speciell medicineringskurs utesluts möjligheten att få en infektion i livmodern och läkningsprocessen påskyndas. Som regel försvinner alla obehagliga fysiologiska konsekvenser av curettage efter att ha tagit sådana läkemedel. Efter operationen är smärta möjlig

Möjliga komplikationer

 1. Perforering av livmoderhålan. Smalning av livmoderhalsen, som elimineras antingen med ett speciellt perforeringsinstrument, sond eller i processen att ta antibiotika. Det beror på patologiens komplexitet.
 2. Inflammation i livmoderhålan. Det är endast möjligt i de fall då rengöring utfördes vid tidpunkten för inflammation eller erosion i livmoderhalsen och livmodern inklusive. Men om före ingreppet en ingående undersökning genomfördes, kan i de flesta fall undvikas en sådan komplikation.
 3. Hematometer. En patologisk avvikelse som kännetecknas av en ansamling av blod i livmoderhålet. Uppstår på grund av en karakteristisk kramp efter rengöring..
 4. Skada på endometrium. Det kan observeras när ett stort lager av slemvävnad togs bort under curettage - tillsammans med det yttre lagret fångades också "groddan". Med sådana skador växer det nya skalet inte längre.

Menstruella oregelbundenheter till följd av curettage

Om patientens menstruationscykel efter rengöring av livmodern märkbart bryts är detta inte en anledning till spänning. Men i det fall då upprepade menstruationer i slutet av rehabiliteringsperioden började är det vettigt att konsultera en läkare, eftersom detta antyder att återhämtningsprocessen inte går bra.

Brott mot menstruationscykeln efter en sådan gynekologisk procedur är möjlig. Och för att lösa ett sådant problem räcker det att söka hjälp av en läkare. Specialisten kommer att utvärdera kärnan i problemet och föreskriva, som oftast fallet, en specifik behandling.

Curettage är en vanlig gynekologisk procedur, under vilken det yttre skiktet av endometrium i livmodern och livmoderhalsen avlägsnas. En av de fysiologiska manifestationerna av rengöring av livmodern är blödning. Spotting bör inte gå mer än 10 dagar. Om det fortsätter att blöda från slidan även efter 10 dagar måste du se en läkare, eftersom vi kan prata om komplikationer.

Vad vet du om den här proceduren? Kanske skrotades du eller dina vänner? Lyckades du bli gravid efter ett missfall?

Blödning efter curettage

Blodig urladdning efter curettage

Blödning efter curettage av livmoderhålan är ett naturligt resultat av proceduren. Trots det faktum att livmodern efter det kirurgiska ingreppet börjar samlas, kan blodproppar frigöras i flera timmar eller till och med dagar. Nedan beskrivs det i detalj hur många dagar blödningen pågår efter strömning av endometrium - livmoderens inre slemhinnor.

Efter en abort eller graviditet som inte utvecklas

Processen för uterusrevision är en liten operation som utförs på ett sjukhus under lokal eller generell anestesi. Dess betydelse är att ta bort det övre funktionella skiktet i slemhinnan i organet. De flesta kvinnor upplever blödning efter denna procedur. Det är viktigt att veta vilken varaktighet och intensitet av urladdningen är normen och vilken patologi som kräver omedelbar läkarvård.

Så blödning efter miniabort är en vanlig, men ganska farlig konsekvens. Gynekologer noterar att normen är intensiv urladdning i 2-5 dagar efter ingreppet och smetning i 7-10 dagar. Om det har gått mer än 2 veckor efter förfarandet, men blod- eller brunt urladdning kvarstår, måste du konsultera en gynekolog.

Blödning efter curettage av en frusen graviditet bör inte vara intensiv. Idealiskt, om proceduren var framgångsrik, tillåts en liten utflöde av blod under flera dagar. Om de håller längre, blir mer intensiva, byter färg och så vidare, bör du omedelbart rådfråga en läkare. Detta kan indikera ofullständigt avlägsnande av embryot och moderkakan. I detta fall är det troligt att det är nödvändigt med en brådskande omoperation..

Farliga konsekvenser: när en läkare ska konsulteras omedelbart

Beroende på kroppens individuella egenskaper kan utsläpp efter curettage ha varierande intensitet och pågå från en dag till flera veckor. Det finns emellertid ett antal tecken, vars utseende kan indikera patologi.

1. Extremt intensiv urladdning när sanitetsdynan är helt fylld med blod under en timme. Denna reaktion av kroppen kan indikera ofullständig curettage av fosterägget, dess fragment och membran. De hämmar livmodersammandragningar, vilket resulterar i fortsatt blödning.

2. Det finns blodproppar (många, stora). Detta är ofta bevis för att aborten inte är fullständig..

3. Utsläppet har en okarakteristisk färg (till exempel för mörk) eller en obehaglig lukt. Närvaron av dessa tecken indikerar att en inflammatorisk process har påbörjats i livmoderhålet.

4. Tilldelningar är helt frånvarande. Detta kan indikera att ett hematom har bildats i livmoderhalsen, vilket förhindrar utflödet av blod.

I allmänhet är blödning en vecka efter rengöring av livmodern ett normalt alternativ. Men om du märker att urladdningen har blivit atypisk, förändrad färg, intensitet och så vidare är det bättre att besöka en gynekolog som inte är planerad. Du bör inte riskera det i hopp om att allt kommer att stoppa av sig själv. Ofta bör en andra curettage göras omedelbart; Om du missar tid kan du få allvarliga hälsoproblem. Dessutom är en oupptäckt infektion i livmoderhålan ett verkligt hot mot livet..

Hur mycket blod går efter curettage rate och patologi

En procedur som utjämning av livmodern är alltid en allvarlig stress för en kvinna och ett test för hennes kropp.

Det är därför blodutsläpp är den absoluta normen efter detta förfarande. Men det bör inte tas lätt. När allt kommer omkring kräver en kvinnas kropp en allvarlig och långvarig återhämtning efter henne.

Det är därför en kvinna bör veta vad som är normen efter curettage och när akut medicinsk intervention krävs.

Hur återställs kroppen efter curettage? Hur många dagar kan blöda? Förebyggande åtgärder och symtom på komplikationer. Läs vidare...

Återställning efter rengöring av livmoderhålan

Generellt sett påverkar inte livmoderns begränsningar globalt arbetet med kvinnans kropp, det är snarare ett psykologiskt problem. Ja, naturligtvis finns det komplikationer och svårigheter i återhämtning, men alla dessa kan lösas och med korrekt kvalitet på proceduren återhämtar sig kvinnokroppen snabbt.

Det bör emellertid komma ihåg att livmodern efter curettage är öppen, mycket sårbar och är ett blödande sår av tillräckligt stor storlek, eftersom ett helt lager av funktionell endometrium togs bort från det:

 • Detta tillstånd är besläktat med vad som händer i slutet av menstruationscykeln, dvs exfoliering av endometrium och dess utgång från livmoderhålet.
 • Det är därför du inte ska vara rädd för den här proceduren, eftersom varje kvinna upplever ett liknande tillstånd varje månad.

Om allt gick bra, kan kvinnan efter operationen släppas dagen efter, eller de kan erbjuda sig att stanna i ytterligare 2-3 dagar.

Samtidigt ordineras henne antiinflammatoriska, smärtstillande och hormonella läkemedel. Hon kan ta allt detta hemma på egen hand. Som en ytterligare behandling används ofta hormonella salvor och suppositorier..

Uppmärksamhet! Den första dagen efter operationen rekommenderas att du ligger i sängen för att inte provocera ännu mer blödning. Nome bör smärta sluta efter 2-3 dagar, och innan det måste du ta smärtmedicinering.

Det är förbjudet att ha sex i en månad efter operationen. Och i slutet av denna tid bör skyddas strikt. Graviditet i denna situation kan bara förvärra en kvinnas tillstånd.

Vad är livmodersnäring och vad är funktionerna i proceduren som beskrivs i videon:

Hur många dagar upptäcker?

Processen med curettage är en liten operation som utförs under generell anestesi på ett sjukhus.

Detta tar bort skiktet i slemhinnan som leder livmodern från insidan (endometrium). Det är därför som efter denna operation ofta finns kraftiga och långvariga blödningar, smärta i nedre del av magen och andra obehagliga symtom.

Nästan alla kvinnor som har överlevt denna procedur står inför detta, och det är därför det är mycket viktigt att veta vilken varaktighet och intensitet av blödning är normen, och när man ska konsultera en läkare.

Bland annat spelar skälet till curettaget en roll här, till exempel:

 1. Efter en abort anses måttligt blodigt urladdning som varar från 3 till dagar som normen, medan smutsavlopp kan pågå från 7 till 10 dagar. Om blödningen inte slutar efter 2 veckor måste du se en läkare.
 2. Om curettage utförs för en frysta graviditet, kommer nominerna att vara något annorlunda. Det antas att efter ett sådant förfarande bör urladdningen vara obetydlig och inte längre än 3-4 dagar. Blodförlust bör vara betydligt mindre än efter en medicinsk abort.
 3. Om curettage genomfördes för diagnostiska ändamål, anses riklig urladdning som varar cirka 6-7 dagar som normen, varefter de borde reduceras och helt stoppas inom 14 dagar.

Två veckor efter curettage bör urladdningen bli som vanligt, det vill säga lätt och transparent.

Referens! Om urladdningen har en brun nyans under de första dagarna efter curettage, indikerar detta att blodet började koagulera och läkningsprocessen har börjat.

Från videon kommer du att ta reda på hur många dagar efter rengöring av livmodern blodet flödar:

Vad kan vara komplikationerna?

Skrapa operationen med en låg risknivå, orsakar det sällan komplikationer och är i de flesta fall framgångsrikt. Men fortfarande innebär curettage en del av risken och komplikationer är ibland möjliga.

Den:

 1. Perforering (punktering) av livmodern uppstår när läkaren oavsiktligt punkterar eller punkterar livmodern med ett verktyg. I detta fall är suturering nödvändig..
 2. En livmoderhalscasm uppstår när mycket blod har samlats in i den.
 3. En ökning av temperaturen efter proceduren indikerar förekomsten av en inflammatorisk process. Ofta visas temperaturen när en infektion har införts i kaviteten.
 4. Brott mot bakterieskiktet i endometrium sker alltid genom läkarnas fel. Komplikationen anses vara mycket allvarlig, eftersom endometriet kanske inte återhämtar sig alls..
 5. Ofullständigt avlägsnande av fostret, moderkakan eller annan formation som operationen delades om. Denna komplikation kräver upprepad curettage och längre återhämtning..
 6. Cervical tår är resultatet av kirurgens slarv. Små tårar läker vanligtvis på egen hand, medan allvarliga tårar kräver sutur.

Innan du genomgår en så komplicerad procedur som curettage, försök att hitta en riktigt bra läkare för att undvika negativa konsekvenser och upprepade curettage.

Läkares rekommendationer för återhämtning

Allmänna rekommendationer:

 • Avhållsamhet från sexuell aktivitet i minst 30 dagar för att undvika infektionssjukdomar och komplikationer associerade med dem. Under denna period rekommenderas det inte att gå in i livmodern hos manliga prostaglandiner, vilket orsakar dess minskning.
 • Under de kommande 6 månaderna rekommenderas kondomanvändning för att utesluta graviditet..
 • I två månader ska du inte ta ett bad, gå till poolen eller simma i dammarna.
 • Använd inte tamponger under menstruationen så att infektionen inte kommer in i livmoderhålan och den inflammatoriska processen inte startar.
 • Inom sex månader bör begränsa träningen så mycket som möjligt..

Uppmärksamhet! Inom 6 månader efter curettage rekommenderas det inte att använda andra preventivmedel än kondomer.

Rekommendationer för att ta medicin:

 1. Om antibiotika föreskrivs åt dig, ta dem strikt enligt schemat som rekommenderas av din läkare. Detta gäller tidpunkten för administrering, dosering och namn på antibiotikumet.
 2. Att dricka alkohol under återhämtningsperioden är mycket oönskat. Och medan du tar antibiotika är detta helt oacceptabelt.
 3. Förutom antibiotika förskrivs smärtstillande medel och enzymer, de senare används för att förhindra vidhäftningar.

Under återhämtningsperioden är det nödvändigt att genomgå flera kurser med fysioterapi.

Rekommenderade fysioterapeutiska förfaranden:

 • EHF-terapi (exponering för elektromagnetiska vågor). Denna procedur hjälper till att öka kroppens resistens och är att förebygga endometrit..
 • UZT - ultraljudsterapi används som en förebyggande åtgärd för bildning av vidhäftning.
 • Infraröda strålar används för att minska och förebygga inflammatoriska processer.

För att återställa menstruationen rekommenderar gynekologer ibland användning av orala preventivmedel, men endast de som föreskrivs av läkaren. Mottagningsschemat fastställs också strikt.

Vissa specialister efter curettage rekommenderar att man genomgår den så kallade sorptionsterapin.

Essensen är som följer. På ett sjukhus införs en speciell komposition i livmoderkaviteten, som har absorberande och antiseptiska egenskaper. Kompositionen introduceras med hjälp av en speciell kateter.

Referens! Förfarandet med curettage (curettage) är en betydande stress för en kvinnas kropp, eftersom det är ett artificiellt avlägsnande av endometrium. Och detta leder till ett fel i hypofysen, hypothalamus och äggstockarna, vilket allvarligt påverkar det endokrina systemet, och i synnerhet menstruationscykeln.

Hur man återställer cykeln efter curettage och hur man återställer kroppen beskrivs i videon:

Tänk om det inte finns något blod?

Detta är ett mycket allvarligt symptom där du omedelbart bör rådfråga en läkare. Vad indikerar frånvaron av blod efter curettage??

Det är troligt att vi talar om en hematometer, särskilt om frånvaron av utsöndringar åtföljs av skarpa spasmodiska smärtor i nedre del av buken.

Referens! Vad är en hematometer? Detta är en ansamling av blod i livmodern. Den huvudsakliga orsaken är ansamlingen av blodproppar i livmoderhålet och den fullständiga blockeringen av livmoderhalskanalen.

Det kan dock finnas andra skäl, till exempel:

 1. Medfödda missbildningar i livmoderhalsen i livmoderhalskanalen.
 2. Atresia (fusion) i livmoderhalskanalen eller vagina.
 3. Patologiska formationer i livmodern eller livmoderhalskanalen.
 4. Cervical cancer eller endometrial cancer.
 5. Ett fragment av fostret och morkakan kvar i livmodern efter en medicinsk abort.
 6. Cervical spasm.
 7. Dålig abort eller ofullständigt avlägsnande av ett fruset foster.

Vad hotar hematometern?

Detta är ett mycket farligt fenomen, inte bara för hälsan utan också för en kvinnas liv..

Om hon inte konsulterade en läkare i tid och de nödvändiga åtgärderna inte vidtog hotar detta:

 • Purulent inflammation i de inre könsorganen.
 • Avlägsnande av livmodern och ytterligare infertilitet.
 • Sepsis (blodgranulering)
 • Dödlig.

Uppmärksamhet! Om du inte har blödningar i livmoderskrotten, kontakta genast en läkare. Det är troligt att du måste genomgå ett förfarande för evakuering av blodproppar eller upprepad curettage.

Behandling

Lyckligtvis är det enkelt att behandla en hematometer:

 1. För detta förskrivs patienten läkemedel som orsakar livmodersammandragningar och evakuering av blod och blodproppar.
 2. Smärtmedicinering föreskrivs också..
 3. Om läkemedelsbehandling inte har gett resultat, rengörs livmodern med en sond och en antibiotikakurs ordineras.

Det ska sägas att hematometern i de inledande stadierna kan vara smärtfri eller åtföljas av mindre krampande smärta som de flesta kvinnor ignorerar. Och helt förgäves.

Viktig! Oavsett om du har smärta eller inte, är frånvaron av sekret en anledning att omedelbart konsultera en läkare.

Vad är en hematometer, varför är denna sjukdom farlig och hur man behandlar den beskrivs i videon:

I vilka fall är det brådskande att konsultera en läkare?

Innan curettage genomförs är det mycket viktigt att inte konsultera en läkare, utan också ta reda på information om alla möjliga komplikationer av patologiska tillstånd efter ingreppet och deras symtom.

Listan över symtom som kräver akut medicinsk vård:

 1. För intensiv urladdning efter proceduren (packningen fylls inom 30 minuter eller snabbare). Detta kan indikera att fragment av fostret eller moderkakan förblev i livmodern och förhindra dess sammandragning.
 2. Utgången från stora blodproppar i stora mängder, som lämnar livmodern tillsammans med blod. Detta indikerar en dåligt utförd operation..
 3. Om urladdningen luktar obehagligt är detta också ett tillfälle att konsultera en läkare. Troligtvis finns det en inflammatorisk process.
 4. Om urladdningen har en mörk, okarakteristisk färg, kan detta också vara ett tecken på en inflammatorisk process..
 5. Plötsligt upphör med urvalet eller vice versa, en ökning av deras intensitet.
 6. Om urladdningen inte stannar inom en månad.
 7. Om urladdningen stoppar följs sedan av en kraftig återupptagning.
 8. Ökning i kroppstemperatur över 38 grader.
 9. Svaghet, skakning, yrsel, medvetenhetsförlust.

Ytterligare nyanser av curettage

Träning

Eftersom curettage-proceduren är en operation kommer förberedelserna för den att vara lämplig.

tester:

 • Allmän analys av blod och urin.
 • RADIOFOTOGRAFERING.
 • Smeta.
 • Biokemiskt blodprov (HIV, syfilis, blodtyp).
 • Ultraljudundersökning (ultraljud) av bäckenorganen.
 • Kardiogram.

Omedelbart före operationen är det smittsamt att äta och dricka, proceduren bör utföras charmigt på tom mage.

På morgonen före proceduren bör du ta en dusch, ta bort hår i perineum, ta på rent linne.

Du bör också vara beredd på att du måste tillbringa flera dagar på sjukhuset. Så ta med en badrock, tofflor, underkläder, pyjamas och andra nödvändiga tillbehör.

Referens! Fråga din läkare i förväg vilka läkemedel du behöver och köp dem, särskilt smärtstillande medel, och titta också på symtomen på möjliga komplikationer. Kom ihåg att du måste vara redo för allt.

Procedur

Själva proceduren äger rum i flera steg och varar från 15 till 30 minuter.

stadier:

 1. Anestesi Innan detta ber anestesiologen patienten om hälsotillståndet, tidigare sjukdomar, förekomsten av allergiska reaktioner.
 2. Efter att patienten somnar sätter gynekologen in en spekulumutvidare i slidan och utsätter livmoderhalsen.
 3. Livmodern fixeras med speciella pincett för att säkerställa immobilitet under proceduren..
 4. Sedan mäter läkaren livmoderns längd med en speciell sond.
 5. Nästa steg är utbyggnaden av livmoderhalsen, för detta använder gynekologen speciella förlängningspinnar, som växelvis sätts in i livmoderns farynx och utvidgar den.
 6. Curettage själv. För att göra detta, använd ett verktyg som liknar en sked med en skarp kant (curett). I detta skede avlägsnar läkaren som använder en kurett det övre funktionella skiktet i endometriumet (det övre skiktet i slemhinnan i livmodern).
 7. Om patienten har neoplasmer avlägsnas de omedelbart.
 8. I slutet av förfarandet tar läkaren bort fixeringstång, behandlar livmodern med antiseptiska lösningar, sätter is på patientens mage.
 9. Operationen är klar, kvinnan går till avdelningen.

Hur curettage-proceduren genomförs beskrivs i videon:

Om du vill ha en baby, måste du vänta lite med detta, eftersom du kan planera en graviditet tidigast 3-6 månader efter ingreppet. Det tar så mycket tid att återställa endometrium.

Vid kränkningar av det endokrina systemet kommer det att ta 2-3 år att återställa det. Om du lider av autoimmuna sjukdomar ska du vara beredd på komplikationer under graviditeten..

Du kanske måste bära barnet under strikt övervakning av läkare.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Varför går blodproppar ut under menstruationen?

Många kvinnor hittade blodproppar i menstruationen under menstruationen. Dessa blodklumpar kan ha olika storlekar och sticker ut med jämna mellanrum. I vissa fall ser utsläppet ut som bitar med sönderrivet kött, vilket skrämmer kvinnan....

Effektiva sätt att återställa din period utan hormoner 1

Vilken cykel är normalMenstruationscykeln för varje kvinna är individuell, från 21 till 35 dagar. Normalt är varaktigheten för kritiska dagar inte längre än 7 dagar, en kvinna bör inte tappa mer än 250 ml blod under en viss period....

När ska jag ta hCG under graviditeten? Vilken typ av analys, vilka är reglerna för förberedelser?

Många patienter är intresserade av när man ska donera blod för hCG för att bestämma tidig graviditet. Under första trimestern överlämnas biomaterial 2-3 gånger: laboratoriemetoden för forskning hjälper till att spåra de dynamiska förändringarna (öka eller minska) i värdena efter ägglossning enligt resultaten....