Analgin för menstruation: om man ska ta den eller inte?

Blödning

Nästan alla kvinnor i fertil ålder upplever lätt obehag under kritiska dagar. Smärta med varierande intensitet förekommer under varje menstruationscykel. Smärta hos nulliparösa flickor är mer uttalad, vilket erkänns av den fysiologiska normen. Cirka 10% av kvinnorna har outhärdlig menstruationssmärta, som tillfälligt kan beröva dem deras arbetsförmåga. Fram till nyligen ansågs analgin som ett gammalt beprövat sätt att eliminera smärta. Men är det säkert och värt att ta?

Orsaker till smärtsamma perioder

I medicinsk terminologi kallas smärtsamma perioder algomenorrhea (dysmenorrhea, algodismenorrhea).

Det finns tre smärtgrader

Det finns tre smärtgrader:

 • måttlig smärta, som inte påverkar en kvinnas aktivitet, kan smärtintensiteten uthärdas utan att ta smärtstillande medel;
 • med måttlig algomenorrhea, smärta drar i naturen, andra symtom förenas med det: illamående, snabbt urinering, frossa, kvinnor utvecklar depression och andra psykomotiska avvikelser (irritabilitet, ökad uppfattning av starkt ljus, stark lukt);
 • det allvarliga stadiet av sjukdomen berövar en kvinna möjligheten till en normal existens, smärtan är så stark att den ger tillbaka till korsryggen, kräkningar, takykardianfall, hjärtsmärta, diarré.

Den främsta orsaken till outhärdlig menstruationssmärta, överväger läkare en kränkning av hormonell metabolism. Förhöjda prostaglandiner ökar samverkan i bäckenmusklerna.

Andra orsaker till smärtsam menstruation hos vuxna kvinnor inkluderar:

 • vidhäftningar i bäckenorganen, vilket är resultatet av smittsamma och inflammatoriska processer;
 • ofta aborter, operationer i livmodern som lämnar postoperativa ärr;
 • intrauterina preventivmedel;
 • phlebeurysm;
 • endometrios.

Kvinnor som lider av smärta under menstruationen känner ofta obehag under samlag. Sådana symtom kan inte ignoreras: du måste konsultera en gynekolog för att identifiera och behandla problemet.

Menstruationscykeln och smärtintensiteten under den påverkas också av konstant stress, fysisk belastning, kronisk sömnbrist.

Den farligaste orsaken till algomenorré är godartade och maligna tumörer på hängorna eller i livmodern.

Kontinuerlig smärta under menstruationen - ett tillfälle för samråd med en kvinnlig läkare.

Menstruationssmärta hos ungdomar

Primär dysmenorré förekommer hos flickor vars menstruationscykel fortfarande är instabil. Den främsta orsaken till månads smärta hos ungdomar är samma hormonella obalans. Oftast börjar sjukdomen med den första menstruationen och varar i tre år.

Det finns två typer av ungdomlig algomenorré

Teenage algomenorrhea är indelad i två typer:

 • parasympatisk form: en ökning av serotonin i cerebrospinalvätskan under menstruationen leder till en minskning av kroppstemperaturen, en minskad puls, en tillfällig ökning av extra kilo och uppkomsten av svullnad i händer, fötter och ansikte;
 • adrenerg form: i detta fall är indikatorerna för adrenalin, dopamin och norepinefrin utanför skalan, metabolism störs, vilket är förfulgt av förstoppning, feber, sömnlöshet; flickors ansikte blir blekt, spasmer av små kärl på extremiteterna utvecklas, varför de blir blå.

I de flesta fall är bräckliga, tunna flickor, känslomässigt spännande, benägna att allvarliga oegentligheter under menstruationscykeln..

Men primär dysmenorré kan vara ett tecken på allvarliga patologier:

 • kinks i livmodern, bikornuate livmoder, underutveckling av detta organ eller anatomiska avvikelser;
 • bindvävsdysplasi (mer än hälften av ungdomar lider av svår menstruationssmärta just på grund av en medfödd missbildning av bindvävnaden);
 • psykiska störningar och sjukdomar i nervsystemet (smärta förvärras betydligt hos ungdomar med neuros, psykos till följd av neurologiska förändringar i uppfattningen av smärta.

Om smärtsam menstruation inte åtföljs av allvarliga sjukdomar, kommer smärtorna enligt läkarna att passera på egen hand efter barnets födelse. Naturlig födelse får livmodern att dras mindre intensivt, så smärtan blir tråkig.

Om smärtan är så allvarlig att den stör studien, smärtstillande medel inte agerar på det, är det tillrådligt att konsultera en gynekologavdelning.

Lär dig vad du ska göra med smärtsamma perioder, lära dig av den föreslagna videon..

Hur man kan bli av med menstruationssmärta?

Naturlig avslappningsmetod

Först och främst kan du försöka lindra svår smärta utan att ta till dig droger. Följande metoder används för att lindra tillståndet:

 • embryon utgör - liggande med benen pressade mot kroppen slappnar av magmusklerna något;
 • applicera värme - under spastiska smärta kan du lägga en flaska varmt vatten eller en värmepolst på underlivet, ibland hjälper en ström av varm dusch riktad mot magen; värme fungerar som ett naturligt krampläkemedel, det viktigaste är att inte överdriva det: exponering för alltför höga temperaturer ökar blödningen;
 • ”Frysande” smärta - hos vissa kvinnor inträffar lättnad efter applicering av en ispåse eller en kall värmedyna. Förkylning smalnar blodkärlen, varför smärtan blir tråkig
 • aromaterapi - doften av eteriska oljor av bergamot, oregano, lavendel eller jasmin ger en mild lugnande effekt som hjälper till att slappna av och lindra smärta;
 • massage - sträcka nedre buken med lätta cirkulära rörelser medurs, normalisering av blodcirkulationen i nedre buken kan uppnås, vilket hjälper till att eliminera spasm.

En av de mest ovanliga metoderna för menstruationssmärta anses vara kön. Orgasm eliminerar stagnation i blodkärlen och därmed lindrar kramper i livmodern.

Eftersom livmodern är sårbar för patogener under menstruationen är sexuell kontakt endast tillåten med kondom.

Smärtstillande medel för vuxna kvinnor

Krampar i livmoders släta muskler lindras snabbt av krampläkemedel. De produceras i form av tabletter, suppositorier, en lösning för intramuskulär injektion. Intramuskulära injektioner är de snabbaste.

No-shpu används ofta för menstruationssmärta

Bland de mest kända medicinerna används:

 • No-shpa. Den aktiva komponenten i läkemedlet neutraliserar produktionen av prostaglandiner, slappnar av livmodern och ökar blödningen. Smärtan försvinner, men menstruationen är mycket mer intensiv, vilket leder till behovet av att byta kuddar oftare. Den dagliga dosen av No-shpa är 6 tabletter;
 • Buscopan. Högst 5 tabletter är utformade för att lindra spasmer från de släta musklerna i könsorganen.
 • Papaverin. Skålen används i form av ljus, har en smärtstillande effekt;
 • Spazgan (Spazmalgon). Det används för alla typer av smärta, inklusive menstruationssmärta, eliminerar kramper i livmodern. Dosering: högst 6 tabletter per dag;
 • Halidor. Förutom den antispasmodiska effekten har den egenskaperna hos ett milt lugnande medel. Det tas tre gånger om dagen..

Om smärta uppstår på grund av hormonell obalans, visas kvinnor med användning av preventivmedel för att normalisera balansen mellan hormoner: Yarina, Rigevidon, Ovidon, Diane-35, Lindinet.

Hormonala läkemedel föreskrivs endast av en läkare, med hänsyn till de enskilda patientens individuella egenskaper.

Analgin under smärtsamma perioder

För ungefär 20 år sedan var Analgin med menstruation det rätta beslutet för svår buksmärta. Analgin och dess moderna derivat (Baralgin, Novalgin, Piretin, Minalgin) är verkligen mycket kraftfulla smärtstillande medel.

Analgin hjälper att dränka ut smärta

De drunker smärta av alla slag och verkar på nervändar. Även med ett enormt arsenal av botemedel mot menstruationssmärta föredrar kvinnor att de använder analgin.

Men för tillfället är Analgin förbjudet i många länder. Den aktiva komponenten av läkemedlet (metamizolnatrium) provocerar blödning vid långvarig användning.

En annan skadlig biverkning av Analgin är en minskning av produktionen av vita blodkroppar, celler som skyddar kroppen från infektion.

Analgin är förbjudet att användas för barn under 14 år, i närvaro av patologier i de blodbildande organen, är administrationens längd högst 7 dagar.

På grund av den höga sannolikheten för ulcerös blödning, dricker jag den bara efter att ha ätit och dricka mycket vätska.

Användning av Analgin under smärtsamma perioder rekommenderas om andra läkemedel inte ger den förväntade effekten.

Det är förbjudet att överskrida den angivna dosen samt dricka Analgin längre än föreskriven tid.

Det är lämpligt att fastställa orsaken till algomenorré innan du använder en stark smärtmedicin som Analgin.

Smärtstillande medel för tonårsflickor

För unga flickor under kramp under menstruationen är användningen av icke-steroida läkemedel baserade på ibuprofen relevant. Läkemedlen har en stark antiinflammatorisk effekt, men samtidigt minskar känsligheten för andra processer i kroppen.

Med algomenorré måste du ta medicin innan menstruationen börjar

Med måttlig och svår form av algomenorré rekommenderar läkare att ta medicin två dagar före menstruationens början. Då blir effekten av dem maximalt.

Vanligtvis används:

 • Ibufen (högst 6 tabletter per dag);
 • Ketoprofen (daglig dos av 6 tabletter);
 • Diklofenak (3 tabletter per dag);
 • Piroxicam (högst 3 tabletter per dag);
 • Indometacin (dosering 3 gånger om dagen);
 • Naproxen (högst 4 tabletter per dag).

En av forskarnas senaste utvecklingar är läkemedlet Tamipul. Det föreskrivs för primär algomenorré för att minska svår menstruationssmärta hos unga flickor.

Läkemedlets sammansättning inkluderar koffein, paracetamol och ibuprofen. Aktiva ämnen verkar mycket snabbt - en förbättring inträffar efter 15 minuters användning av piller. Tamipul normaliserar verkan av prostaglandiner och lindrar kramper i livmodern.

Det rekommenderas att använda smärtstillande medel efter samråd med gynekologen, eftersom alla tabletter har biverkningar.

Användningen av folkrättsmedel

Att eliminera smärta med måttlig intensitet kan lita på de testade recept från våra mormor som använde medicinalväxter. Nässlor buljong och vattenpeppar tinktur är de mest populära.

Nässlor buljong kompenserar för hemoglobinförlust

Ämnen i nässlorna hjälper till att återställa livmoderslimhinnan, kompensera för förlusten av hemoglobin och normalisera mängden sekret. Nässlingsbuljong bör tas strax före menstruationens början cirka 30 minuter innan du äter.

Men nässlor rekommenderas inte för kvinnor med åderbråck, tromboflebit eller åderförkalkning i blodkärlen, eftersom det bidrar till snabbare blodkoagulation.

Tanniner med vattenpeppar ökar styrkan hos blodkärlen, avlägsnar överskott av gaser, och därmed avlastar övertrycket på livmodern. Plantextrakt drickas 40 droppar tre gånger om dagen. Men med njursjukdom eller inflammation i urinblåsan är det förbjudet att ta.

Med en mild form hjälper algomenorré med ett avkok av en herde påse, viburnum bark, oregano, kamomill, mynta, hästsvans. Du kan ta bort den värkande smärtan genom ansträngd buljong av löv av vilda jordgubbar eller elecampanrot.

Fytosamlingar rekommenderas att användas noggrant på grund av risken för en individuell allergisk reaktion..

Funktioner med rätt näring

En av orsakerna till smärtsam menstruation anser läkare att det saknar kalcium. Avsaknaden av detta spårelement provocerar livmoderhypertonicitet, vilket leder till spasmer.

Innan menstruationen börjar måste du fylla på förlusten av kalcium

Det kommer att vara nödvändigt att fylla på kalciumreserver 10 dagar före menstruationens start, men kalcium absorberas dåligt utan ytterligare D-vitamin och ett komplex av mineraler (zink, koppar, mangan).

De viktigaste reglerna för kosten under smärtsamma perioder:

 • på några dagar är det nödvändigt att begränsa saltintaget;
 • utesluta kaffe från kosten (det läcker ut kalcium från benen);
 • menyn innehåller: ost, mejeriprodukter, lax, kött, ägg, honung, torkad frukt, mer grönsaker och örter;
 • en liten portion mörk choklad tillåts, vilket bidrar till produktionen av hormonet av nöjesendorfin;
 • från frukt bör bananer, apelsiner och äpplen föredras;
 • från drycker, kamomillte, pepparmintte eller en drink med tillsats av ingefära är att föredra framför andra;
 • för att inte orsaka övertryck på livmodern, får inte äta för mycket och konsumera gasbildande livsmedel (baljväxter, kål, rädisor, melon, svamp).

Absorption av kalcium förhindras av socker, därför rekommenderas det att utesluta godis, kakor, socker, inklusive sockerrör, under kalciumdietens längd.

Hur man lindrar menstruationssmärta?

På jakt efter det bästa läkemedlet för att lindra menstruationskramper delar kvinnor erfarenheter av kvinnors resurser online. Bland starka smärtstillande medel är Ketanov och dess analoger efterfrågade (Ketanal, Ketorol).

Ketanov-läkemedel kan inte transporteras särskilt mycket

Läkare rekommenderar dock inte att engagera sig i sådana läkemedel: det är avsett att lindra allvarliga bensmärtor. Ketanov är lämplig för en nödsituation.

Ett av de populära åtgärderna är Nimesil. Detta är ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel som undertrycker syntesen av prostaglandiner. Nimesils åtgärd varar i 6 timmar. Men medicinen är förbjuden för flickor under 12 år.

För menstruationssmärta använder kvinnor ofta antipyretika med paracetamol: Nise eller Nurofen. Ofta används smärtstillande medel Solpadein.

En god effekt ges av vanlig yoga. Specialövningar (asanas) lindrar muskelspänningar och minskar menstruationssmärta. Regelbundna yogakurser kan normalisera hormonbalansen..

Trots aktiv reklam ger Frauplast-lappen en svag effekt: den värmer verkligen, men smärtan försvinner inte.

Trots WHO-förbudet, negativa recensioner av läkare, överflödet av moderna läkemedel i apotekshyllorna, föredrar våra kvinnor under svår smärta under menstruationen fortfarande att räddas genom en kombination av Analgin och No-shpa. Mer än hälften av det rättvisare könet använder dessa droger.

Periodisk användning av Analgin orsakar inte skada, men till att börja med är det önskvärt att fastställa orsaken till dysmenorré. Speciellt hos kvinnor som har fött barn, eftersom svår smärta under menstruationen kan indikera allvarliga inflammatoriska processer i bäckenorganen.

Har du märkt ett misstag? Välj det och tryck på Ctrl + Enter för att berätta för oss.

Vilka piller tas för menstruationssmärta

Menstruation är en regelbunden process som åtföljs av vissa symtom. Smärta i nedre del av magen på kritiska dagar är bekant för många kvinnor. Alltför smärtsamma månatliga läkare kallar dysmenorré.

Problem med matsmältningssystemet förvärrar obehag, yrsel, obehag. Dessa störningar förekommer hos 65% av kvinnorna. Dysmenorré delas in i primär och sekundär, och varje art har sina egna orsaker och behandlingsmetoder..

Orsaker till smärtsamma perioder

Primär dysmenorré är vanligare hos tonårsflickor och nolliparösa patienter. Orsakerna ligger i ärftlighet, dålig näring, brist på sexliv och dess oregelbundenhet.

Tillståndet under menstruationen förvärras av flera fler faktorer:

 1. avitaminosis.
 2. Abort.
 3. Livmoderböj.
 4. Genital underutveckling.
 5. Hormonella störningar.
 6. Användning av en intrauterin enhet.
 7. Postpartum period.
 8. Felaktig placering av inre könsorgan.

Sekundär dysmenorré utvecklas mot bakgrund av sjukdomar i bäckenorganen och gynekologiska störningar av inflammatorisk karaktär. Smärta åtföljt av överdrivet urladdning med koagler.

Ett starkt smärtstillande medel kommer inte att hjälpa här, eftersom smärtan inte avtar på ett tag, sedan kommer den att återuppta och kommer att orsaka ångest tills slutet av din period.

Dricka smärtstillande medel är effektiva endast för primär dysmenorré. I det andra fallet, för att eliminera smärta på menstruationsdagarna, måste du först undersökas och få en lämplig behandlingskurs.

Är det möjligt att ta smärtstillande medel för menstruation, och vilket

När du väljer ett anestetikum under menstruationen är det nödvändigt att uppmärksamma läkemedlets verkningsmekanism.

Vissa mediciner lindrar måttlig smärta, andra kan undertrycka allvarliga attacker. Måttliga piller hjälper till att hantera menstruationssmärta.

Starkare läkemedel kan också tas. Men i framtiden, när smärtan är outhärdlig, kommer de att vara ineffektiva. En organisme som används för kraftfulla smärtstillande medel kommer bara att reagera på injektioner eller de mest kraftfulla pillerna i framtiden. Om svaga läkemedel sparar dig från smärta, bara begränsa dig till dem och inte byta till starka läkemedel.

Analgetika hjälper till att ta bort den vanliga menstruationssmärtan i buken - de svagaste åtgärderna.

Opioidpreparat innehåller narkotiska komponenter och är beroendeframkallande. Det är förbjudet att ta dem utan en läkares kunskap och bryta med doseringen. Sådana läkemedel verkar omedelbart. Det bästa alternativet är icke-steroida läkemedel - de agerar på problemområdet och eliminerar permanent obekväma upplevelser.

Antispasmodiska läkemedel är användbara för smärta i nedre del av buken som uppstår på grund av sammandragning av livmodermusklerna. Kramper beror på exponering för prostaglandiner, som aktivt utsöndras under kritiska dagar. Antispasmodiska tabletter lindrar spasmer med slät muskel och lindrar smärta. Det är tillåtet att använda dem oberoende i strikt överensstämmelse med instruktionerna..

Nedan finns en lista med priserna på populära smärtstillande medel som hjälper till med menstruation:

 • Analgin - 30 rubel.
 • Paracetamol - 10 rubel.
 • Ibuprofen - 15 rubel.
 • Drotaverinum - 15 rubel.
 • Piroxicam - 40 rubel.
 • Ketolong - 20 rubel.

De listade fonderna är billiga och säkra - med menstruation kan de användas kontinuerligt när smärta stör.

No-shpa är bland billiga effektiva åtgärder mot menstruationssmärta. Ta läkemedlet i 1 till 2 dagar eller tills obehaget försvinner helt. Piller går bra med andra krampläkemedel.

Granskning av effektiva piller för smärtlindring i menstruationen

Vi kommer att överväga mer detalj varje grupp läkemedel så att du förstår vilka smärtstillande medel du kan dricka under menstruationen.

Först bör du försöka få dig att må bättre med en varm värmedyna (lägg den på magen) eller varmt te med konjak eller balsam. Ligga i sängen och ta en bekväm ställning. Om allt annat misslyckas, öppna medicinskåpet.

Icke-steroida läkemedel

Läkemedel från den icke-steroida gruppen undertrycker den inflammatoriska processen och lindrar smärta. För att behandla dysmenoré börjar de tas två till tre dagar före menstruationen.

Vanligtvis förskrivs de till patienter som vägrar hormonella läkemedel och inte ens tar preventivmedel. Ett annat alternativ är förekomsten av kontraindikationer för hormonbehandling.

Nonsteroidala antiinflammatoriska piller för menstruationsvärk kan ha ett annat namn:

 1. Paracetamol - effektivt för mild / måttlig smärta. Du kan ta upp till fyra gånger om dagen. Kontraindikationer - alkoholberoende, patologi i levern och njurarna.
 2. Ibuprofen - minskar frekvensen av sammandragningar i livmodern, minskar trycket i dess hålighet. Tabletterna drickas efter måltider 3-4 gånger om dagen. Kontraindikationer för Ibuprofen - hemofili, UBI, lever- eller njursvikt, astma, duodenalsår.
 3. Diklofenak - hämmar syntesen av prostaglandin. Det kan tas 3 gånger om dagen. Kontraindikationer - astma, inflammatoriska processer i mag-tarmkanalen, magsår. Analoger - Rapten, Voltaren, Naklofen, Sanfinak, Diklovit.
 4. Naproxen - vid dysmenorré, tas två gånger om dagen. Kontraindikationer - amning, bronkospasm, sår i matsmältningssystemet. Analoger - Pronaxen, Sanaprox, Apranax, Nalgesin.
 5. Ketoprofenliknande diklofenak hämmar produktionen av prostaglandin och påverkar livmoderns kontraktila funktion. Ta tabletter / kapslar 2 till 4 gånger om dagen. Ketoprofens analoger är Flamax, Dexalgin och Ketonal. Kontraindikationer - hemofili, ulcerös kolit, inflammatoriska sjukdomar i mag-tarmkanalen, felaktig funktion i levern, njurarna.

De säkraste icke-steroida läkemedlen, trots kontraindikationer, är Ibuprofen och Paracetamol. Du kan bli av med menstruationssmärta genom att ta kombinerade preparat som innehåller paracetamol och ibuprofen - Khayrumat, Next, Brustan, Ibuklin.

spasmolytika

Utbudet av krampläkemedel har sina egna smärtstillande medel för menstruation. Det mest kända botemedlet är No-shpa med drotaverine..

No-shpu Forte tas två gånger om dagen, den vanliga No-shpu - 2 - 3 gånger om dagen. I närvaro av kontraindikationer (amning, laktosintolerans, lever, hjärta, njurpatologier) används analoger - Unispaz, Spazmonet, Spakovin.

 • Papaverine - i frånvaro av glaukom, allvarlig leverskada och hjärtblock tas tabletter 3-4 gånger om dagen.
 • Halidor - Den aktiva ingrediensen i bensiklan har en antispasmodisk och mild lugnande effekt. Inträdesfrekvens - 3 gånger om dagen. Kontraindikationer - epilepsi, hemorragisk stroke, amning och misslyckande av viktiga organ.
 • Buscopan - tabletter som innehåller hyoscinbutylbromid tas 3 gånger om dagen. Behandling är förbjuden vid cerebral ateroskleros, myastenia gravis, megacolon, glaukom och lungödem..

Biverkningar av krampläkemedel manifesteras av allergier, yrsel och migrän. Vissa patienter klagar över illamående och tarmsjukdom.

Mediciner med Metamizol Sodium

Metamizolnatrium innehåller sådana läkemedel som:

För att eliminera dysmenorré dricker man tabletter tre gånger om dagen. Läkare fann kontraindikationer för metamizolnatrium i form av amning, astma, njure- och leversjukdomar, och de patologier som förvärrar blodbildningen.

Orala preventivmedel

Orala hormonella preventivmedel hjälper till att lindra PMS-symtom och säkerställa en smärtfri period för menstruation. Det rekommenderas att använda dem för de kvinnor som ännu inte planerar att få barn.

De mest kraftfulla smärtstillande medel

Med outhärdlig menstruationssmärta kan ett starkt smärtstillande medel förskrivas i form av tabletter och suppositorier. Suppositorier påverkar endast den gynekologiska sfären. Läkare föreskriver Miralgan, Mexalen, Tylenol, Baralgin, Efferalgan, Akamol-Teva.

Listan över de mest kraftfulla pillerna för dysmenorré inkluderar:

 • nise.
 • Ketanov.
 • Novalgin.
 • papaverin.
 • Combispasm.
 • Tempalgin.
 • Nurofen.
 • Solpadein.
 • Menalgin.
 • Spazmalgon.
 • Ketonal.
 • Buscopan.

Ofta klagar kvinnor i stress och irriterade patienter med ett skakigt nervsystem över smärtsamma perioder. De visas avkok av medicinska örter. Melissa, oregano, malör, havtorn, johannesört, tallskog, kamomill, mynta har en lugnande effekt.

Smärtstillande medel för behandling av dysmenorré hos flickor

Hos unga flickor i menarche-scenen går menstruationen ofta smärtsamt. De måste börja ta smärtstillande medel två till tre dagar innan blödningen börjar..

Nonsteroidala läkemedel med ibuprofen är säkra för flickor. De verkar mycket snabbt - lättnad kommer inom 15 minuter efter att du tagit läkemedlet.

Med smärtsam menstruation kan smärtpiller för en tonåring ges följande:

 • ibuprofen.
 • naproxen.
 • ketoprofen.
 • Tamipul.
 • indometacin.
 • diklofenak.
 • piroxicam.

Om dessa läkemedel inte är i rätt tid kan du dricka Paracetamol. Den tillåtna dosen för tonårsflickor är 1-3 tabletter per dag.

Paracetamol tas initialt 2 dagar före blödning och ytterligare 2 till 3 dagar under menstruationsperioden, så att den totala behandlingstiden inte överstiger 5 dagar. De sista dagarna av menstruationen är lättare att bära. Det finns inget behov av att dricka medicin.

Om det icke-steroida antiinflammatoriska läkemedlet inte fungerar får flickan Analgin. Läkemedlets omfattning är smärtreceptorer. Obehag försvinner nästan omedelbart. Under dagen är det tillåtet att ta högst 3 tabletter av Analgin.

Förebyggande av menstruationssmärta

För att minska smärta i nedre del av magen under menstruationen är det nödvändigt att revidera kosten.

Innan menstruationen börjar bör du vägra mjölk och köttmat eller begränsa konsumtionen. Istället för te och kaffe är det användbart att dricka färska grönsaksjuicer, särskilt morot, rödbetor och persilja pressad. För att förhindra dysmenoré kan du ge kroppen näring med vitamin E och B, magnesium och kalcium.

Menstruationen kommer att gå utan problem om flickan bedriver sport eller yoga. Men även en enkel morgonövning eller stretchövningar kan lindra tillståndet. Det är också nödvändigt att öka spänningsmotståndet.

P.S. Men om inga åtgärder hjälper till att övervinna dysmenorré eller känner sig väldigt dåliga under menstruationen är det bättre att vägra att ta piller. Det är brådskande att konsultera en läkare och fastställa grundorsaken till smärtsamma perioder.

Kom ihåg att dysmenorré är medfödd och förvärvad. Okontrollerad smärta blockeras med uppkomsten av nya hälsoproblem.

Användning av analgin i menstruation

Egenskaper hos Analgin

Läkemedlet ingår i gruppen smärtmediciner. Som ett resultat av mottagningen stoppas smärtsamma upplevelser, spasmen avlägsnas, värmen elimineras. Den aktiva ingrediensen är metamizolnatrium..

Läkemedlet kännetecknas av hög biotillgänglighet, penetrerar tillräckligt djupt in i vävnader och visar en uttalad terapeutisk effekt. En minskning av smärta observeras efter 20 minuter.

Handlingsmekanismen är baserad på hämning av nervimpulser, varför smärtsyndromet elimineras. Under påverkan av metamizolnatrium reduceras syntesen av prostaglandiner, som är medel för smärta och inflammation. Analgin hjälper till att stabilisera cellmembranen, samtidigt som man eliminerar livmuskulaturen. Mot denna bakgrund är förekomsten av ödem inte uteslutet.

Användningen av Analgin under menstruationen är indicerad för:

 • Svår kramp
 • Uttryck av bankande smärta i nedre del av buken
 • Värkande smärta.

Det är värt att notera att läkemedlet ska användas under en kort tid. Att ta Analgin påverkar inte orsaken till själva smärtsyndromet.

Symtomatisk behandling under menstruationen kan utföras i 3 dagar. I avsaknad av terapeutisk effekt bör du rådfråga en specialist för att ta reda på orsaken till de negativa manifestationerna och föreskriva nödvändig behandling.

För manifestation av en snabb smärtstillande effekt rekommenderas det att injicera olja. Men det är nödvändigt att uppmärksamma att utseendet på en allergisk reaktion, ömhet på injektionsstället är möjligt.

Vanligtvis tolereras läkemedlet väl i enlighet med den föreskrivna behandlingen.

Den största fördelen med Analgin är tillgänglighet, den kan köpas på alla apotek till ett lågt pris.

Används under menstruationen

Inte alla kvinnor vet om analgin hjälper till smärtsamma perioder. Ja, läkemedlet är effektivt vid denna typ av smärta. Det förbättrar snabbt det allmänna tillståndet. Att dricka Analgin med menstruation är med försiktighet, eftersom det är möjligt att öka blödningen.

Det rekommenderas vanligtvis att först använda lägsta dos av läkemedlet under menstruationen - ½ -1 tab. Om det finns en svag terapeutisk effekt är det möjligt att fördubbla dosen på ett par timmar. Det rekommenderas att använda läkemedlet tre gånger under dagen. Det är värt att notera att den maximala dagliga dosen av läkemedel med månads smärta är 8 flikar.

Vanligtvis är varaktigheten av symptomatisk terapi 3 dagar. Är det möjligt att dricka analgin under de första dagarna av menstruationen, är det värt att kontrollera med din läkare.

Kontraindikationer och biverkningar

Ta inte ett läkemedel mot buksmärta med:

 • Förekomsten av blodsjukdomar
 • Hemolytisk anemi (ärftlig form)
 • Allvarligt nedsatt njurfunktion
 • Manifestationer av bronkialastma
 • Symtom på hemofili
 • Dricker alkohol
 • Allergiska reaktioner på läkemedlet tidigare.

Det rekommenderas inte att ta medicinering vid akut smärtsyndrom av okänd etiologi. Analgin kan dölja manifestationerna av en annan sjukdom, vilket kommer att komplicera ytterligare behandling.

Utveckling av sidosymtom är möjlig med långvarig behandling. De vanligaste är sådana manifestationer som:

 • Anfall av illamående och kräkningar
 • Allergi
 • Blödning
 • Utvecklingen av allvarligt nedsatt njurfunktion.

Om biverkningar uppstår, bör du sluta ta medicinen och rådfråga en läkare. Kanske kommer specialist att rekommendera en omfattande undersökning för att identifiera orsakerna till det patologiska tillståndet, baserat på de erhållna resultaten, kommer effektiv behandling att förskrivas.

Förebyggande åtgärder

En ganska vanlig orsak till smärta under menstruationen är en brist på kalcium i kroppen, vilket provocerar en ökad ton i livmodern, förekomsten av spasmer. I detta fall indikeras kalciumtillskott..

För att minska sannolikheten för smärta under menstruationen rekommenderas att följa vissa regler:

 • Några dagar före din period, begränsa ditt saltintag.
 • Uteslut koffeinhaltiga drycker från kosten
 • Berika dieten med mejeriprodukter, torkad frukt, örter och grönsaker
 • Sluta dricka kolsyrade drycker
 • Börja ta kamomillte.

Hur länge fungerar analgin under menstruationen

Analgin med menstruationen är full av svår smärta. Kvinnor väljer detta läkemedel av flera skäl - tillgänglighet, finns i alla hemmedicinska skåp, överkomligt pris, högst 50 rubel, snabb effekt, inom 20 minuter, inga biverkningar med måttligt bruk. Men detta läkemedel är inte alltid den bästa assistenten på kritiska dagar. Läkemedlet har kontraindikationer, biverkningar som måste räknas med..

En medicin avser smärtstillande medel. Det produceras i form av tabletter, injektion, rektal suppositorier. Den aktiva ingrediensen är ämnet 1-fenyl-2,3-dimetyl-4-metylaminopyrazolon-5-N-metansulfonatnatrium. Förkortat metamizonnatrium. Det är ett vitt pulver, lösligt i vatten. Det används för att lindra smärtsyndrom av olika ursprung, förbättrar effekten av antipyretiska läkemedel.

Analgin har en uttalad smärtstillande effekt, antipyretisk, mild antispasmodisk. När den kommer in i magen absorberas den snabbt. Den maximala koncentrationen i blodet observeras efter 20 minuter. Lindring inträffar efter 5 minuters användning. Effekten varar upp till 8 timmar.

Handlingsmekanismen är baserad på lindring av smärta på kortast möjliga tid. Den aktiva komponenten minskar produktionen av prostaglandiner, på grund av vilken smärtsyndromet elimineras, stoppar den inflammatoriska processen. Analgin har också en antipyretisk egenskap, förbättrar effekten av läkemedel med liknande egenskaper när de används tillsammans.

Smärta under kritiska dagar kan ha varierande intensitet. Om i vissa fall antispasmodika - No-Shpa, Drotaverin, Spazmolgon eller läkemedel från en icke-steroid antiinflammatorisk grupp - Citramon, Paracetamol, Ibuprofen, gör det bra, i andra krävs det ett starkt smärtstillande medel.

Indikation för användning av analgin under menstruationen är:

 • smärta i nedre del av buken, som inte kan tolereras, eliminerar inte kramplösande medel;
 • kräver en snabb smärtstillande effekt;
 • svår huvudvärk närvarande.

Det är tillåtet att använda piller under menstruationen, om utsläppet är obetydligt, normalt. Vanligtvis är smärtsamma känslor närvarande före menstruationen, de första två dagarna. Om smärtsyndromet finns längre är utsläppet starkt, det är förbjudet att ta läkemedlet, eftersom analgin har förmågan att tunnas ut blodet, vilket provocerar blödning.

Ta Analgin på en lång kurs är förbjudet. Vid menstruation är behandling tillåten i 3 dagar. Den maximala dagliga dosen bör inte överstiga fyra tabletter. I allmänhet räcker den smärtstillande effekten under menstruationen, om det inte finns några patologiska processer, i 8 timmar. I frånvaro av en terapeutisk effekt i 20 minuter, med en kortvarig effekt, bör du inte öka dosen, du behöver ta en kombinerad medicinering, söka hjälp från specialister.

Analgin har förmågan att tunna blodet, så du bör inte överskrida dosen, ta med blödning, tung menstruation. Aktiva ämnen minskar nivån av vita blodkroppar, vilket minskar kroppens förmåga att bekämpa infektion. Vid långvarig användning bidrar det till ansamlingen av natrium, håller kvar vätska i cellerna, vilket leder till svullnad.

En direkt kontraindikation är individuell intolerans mot komponenterna. Det manifesteras av en allergisk reaktion på huden, en försämring av den allmänna hälsan, illamående, kräkningar.

 • koagulationsproblem;
 • njur-, leversvikt;
 • bronkial astma.

Generellt sett har Analgin ett minimum av kontraindikationer, det orsakar biverkningar i sällsynta fall, uteslutande när doseringen överskrids, långvarig användning. Detta gör läkemedlet bekvämt att använda under kritiska dagar av kvinnor i olika åldrar..

Verktyget har många analoger - nästan alla läkemedel vars namn slutar med –lgin.

 • Pentalgin;
 • Baralgin;
 • Tempalgin;
 • Novalgin;
 • Ronalgin;
 • Analdym;
 • Tonalgin;
 • Cofalgin.

Och också Baralgetas, Andipal-Neo, Analdin, Tempal. Det finns en grupp kombinerade medel, som inkluderar den aktiva substansen Analgin.

Många verktyg med en liknande handlingsmekanism. För menstruation tas Nise, Nurofen, Ibuprofen, Piroxicam, Ketanov, Diclofenac.

Normalt är menstruationssmärta lätt eller måttlig. Det kan lätt uthärdas eller ta ett ofarligt kramplösande medel som No-Shpa, Drotaverin, Papaverin, Meverin. Om dessa läkemedel inte hjälper använder de smärtstillande medel, men efter menstruation bör en gynekolog undersökas. Plötsligt verkade smärtsamma känslor hos en vuxen kvinna efter cykler med måttlig smärta kan vara orsaken till gynekologiska sjukdomar, neoplasmer. I detta fall krävs specialbehandling..

Om menstruationssmärta förföljs konstant under kritiska dagar, är förknippade med medfödda avvikelser i könsorganen, kroniska sjukdomar, kan det stoppas med alla smärtmediciner. Valet av rätt medicinering utförs enligt följande princip - de dricker inte det mest kraftfulla läkemedlet, om det hjälper är det inte värt att öka dosen av den aktiva komponenten, om det inte finns någon terapeutisk effekt, de försöker ett kraftfullare smärtstillande medel.

Speciellt populära är kombinerade läkemedel. De har en uttalad antispasmodisk effekt, smärtstillande, antiinflammatorisk. Det är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att med en ständig användning av smärtmedicinering uppstår missbruk, därför bör tabletter drickas i händelse av brådskande behov, med jämna mellanrum.

Krampläkemedel mot menstruationssmärta:

Den terapeutiska effekten inträffar inom 20 minuter.

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel med smärtstillande effekt:

 • Nurofen;
 • ibuprofen;
 • paracetamol;
 • indometacin;
 • piroxikam;
 • Ketanov;
 • naproxen;
 • Ketalong;
 • Citramon
 • diklofenak.

Lättnad känns efter 20 minuter, inte tidigare.

Kombinerade smärtstillande medel:

Som anestesimedel används analgin och dess analoger..

I början av puberteten efter menarche återställs menstruationen fortfarande länge, ofta åtföljd av smärta av varierande intensitet.

 • Smärtsamma känslor är förknippade med ökad sammandragning av musklerna i livmodern, så antispasmodika bör vidtas för att få dig att må bättre.
 • Innan menstruationen, till följd av flera omarrangemang, kan blodtrycket sjunka, på grund av vilken fläckning eller extremt knapp startar. I detta fall rekommenderar experter att man tar Citramon, som kommer att utvidga blodkärlen, lindra spasm.
 • Kritiska dagar hos flickor kan åtföljas av svår smärta på grund av felaktig anatomisk struktur i livmodern, särskilt - förskjutning, böjning. Det förstorade organet pressar på nervändarna i tarmen, provoserar svår smärta. I detta fall får flickan hjälp av enkomponent eller kombinerade smärtstillande medel. Under förlossningen får livmodern den önskade positionen, så i de flesta fall stoppar smärtsam menstruation.

Tonåringar får ta samma läkemedel som vuxna, men det är lämpligt att förstå orsaken till smärtan, välj ett läkemedel med rätt verkningsmekanism. Vad gäller Analgin skiljer sig experternas åsikter - vissa råd, andra inte. I nödsituationer kan flickan ges all smärtmedicinering till flickan, men hon ska inte planteras på tabletter, doseringen bör inte överskridas. Högst 2 smärtstillande medel, 4 antispasmodika är tillåtna per dag..

Du kan minska smärta under menstruationen med särskilda medel baserade på medicinska örter, liksom på några andra sätt.

 • Nässla. För att förbereda läkemedlet behöver du 2 teskedar av potion, 200 ml kokt vatten. Häll i 15 minuter. Ta tre gånger om dagen före måltiderna för att dricka hela glaset i slutet av dagen. Nässlor spädar blod, slappnar av livmoderns muskler och minskar vaskulär ton. På grund av detta uppstår en smärtstillande effekt. Dessutom innehåller kompositionen klorofyll, som är ett naturligt antibiotikum - förhindrar utvecklingen av patogen mikroflora, påskyndar läkningen av slemhinnan. Buljongen ökar immuniteten, jämnar ut hemoglobin, normaliserar blodtrycket, fyller på bristen på vitamin K, järn och stoppar blödningen.
 • Tall livmodern. Växten tas för olika störningar i menstruationscykeln, med gynekologiska sjukdomar. Den innehåller fytohormoner som ökar mängden naturligt östrogen. Det påverkar kroppen på ett komplext sätt - det stärker immunsystemet, förbättrar blodcirkulationen i bäckenorganen, påskyndar processen för endometrial avstötning, lindrar spasm, bedömer. Ta en avkok från tall livmodern eller alkohol tinktur bör vara 10 dagar före början av menstruationen. Att dricka läkemedlet under den kritiska dagen är förbjudet, eftersom blödning är möjlig. För närvarande bör du byta till ett annat läkemedel - den röda borsten. Som en del av denna växt finns det också fytohormoner, men i detta fall ökar de mängden progesteron. Den kombinerade användningen av dessa två växter normaliserar månadscykeln, lindrar smärta, normaliserar hormonnivåer.
 • Kamomill. Växten sparar inte från svår smärta, men kan förhindra utseendet. Kamomill har många användbara egenskaper - det bedömer, läker, desinficerar, stoppar inflammation, skyddar, normaliserar nervsystemet. För att börja dricka ett avkok eller te bör vara de första tecken på menstruation. Speciellt användbart te vid sänggåendet, vilket ger en god vila, minskar mängden utsöndringar, eliminerar spasm.

Du kan bli av med smärtsamma upplevelser genom att anta en bekväm position - på din sida, böja knäna under dig eller ligga på magen. Lindring inträffar inom 15-20 minuter. Det rekommenderas att massera magen i en cirkulär rörelse medurs. Vid svår krampning placeras en varm värmedyna eller en plastflaska fylld med varmt vatten på magen. Samma metod sparar från blödning, men kallt vatten används..

Kära läsare, din åsikt är mycket viktig för oss - därför kommer vi gärna att recensera användningen av läkemedlet Analgin under menstruationen i kommentarerna, de kommer att vara användbara för andra användare!

När menstruationen bara började åtföljdes den alltid av svår smärta. Ligger i sängen i 2 dagar för säker. Urladdningen var normal, cykeln mer eller mindre regelbunden. Såg analgin. Buken sjönk på 10 minuter. Tog sällan 2 tabletter per dag. Med åldern återgick situationen till det normala, nu dricker jag bara ibland No-Shpu. Jag kände inte några biverkningar från Analgin.

Om magen börjar skada under menstruationen, hjälper krampläkemedel mycket sällan. Jag måste dricka smärtstillande medel. Det finns alltid Analgin i hemmemedicinskåpet, så jag använder det. Det hjälper snabbt, effekten varar länge, inte lika farlig för kroppen som många andra smärtstillande medel.

Jag tar sällan smärtstillande medel under menstruationen, men om det redan är, tar jag en piller med Analgin. Jag har magproblem, men jag har aldrig sett några biverkningar från detta läkemedel. Jag dricker maximalt 2 stycken om dagen. Jag har inga patologier, precis som det, perioderna går. När det är normalt och när magen vrider sig.

De flesta kvinnor upplever obehag i nedre del av buken under menstruationscykeln. Detta fenomen inom medicinen kallas algomenorré. Det bör noteras att sådant obehag kan vara både en obehaglig känsla och svår smärta. Enligt statistik upplever 10% av kvinnorna outhärdlig smärta och tillgriper olika droger. Så för sin lättnad används det ofta ett tidstestat botemedel - analgin för menstruation.

Inom medicinen är algomenorré uppdelad i tre grader:

 • Tolerant eller måttligt. Smärta där en kvinna känner obehag och en lätt tråkig smärta, hon kan helt uthärda sådana smärta utan medicinsk ingripande och samtidigt upprätthåller en normal livsstil.
 • Den genomsnittliga smärtgraden kännetecknas av att dra, yrsel, illamående och frossa kan lägga till den. Ofta åtföljs en sjukdom av en depressiv stämning och andra psykomotiska avvikelser.
 • Svår eller outhärdlig smärta berövar en kvinna helt och hållet en normal existens. Menstruation kan åtföljas av kräkningar, takykardi och andra hjärtvärk. Den främsta orsaken till algomenorré, kallad medicinska forskare, är en hormonell obalans i en kvinnas kropp. Överdriven mängder prostaglandiner i kroppen orsakar en ökning av antalet sammandragningar av de plana musklerna i nedre bäckenet.

Smärtsamma känslor börjar som regel ett par dagar före menstruationscykeln och pågår flera dagar. Hjälper analgin med menstruationen och är det lika säkert som många säger - många kvinnor är oroliga för det här problemet. Orsaker till obehag under menstruationen:

 • Aborter eller andra invasiva procedurer som lämnar ärr i livmodern.
 • P-piller som används intrauterin.
 • Åderbråck.
 • endometrios.
 • Infektiösa och inflammatoriska processer som leder till vidhäftningar i bäckenorganen.

Mycket ofta är smärta under menstruationen resultatet av godartade och maligna neoplasmer i livmodern eller dess bifogade. Såväl som möjliga problem kan indikera obehag under samlag, i detta fall måste du söka råd från en gynekolog.

Analgin med menstruationssmärta för många har blivit nästan ett universalmedel, så du kan och till och med behöva dricka analgin med menstruation. Läkemedlet i sig tillhör gruppen smärtstillande medel och icke-narkotiska läkemedel. Det har en kramplösande, febernedsättande och smärtstillande effekt. På basis av analginum har många andra läkemedel med liknande verkan utvecklats. Ett annat namn för analgin är metamizolnatrium..

Analgin eller metamizolnatrium är ofta en del av komplexa läkemedel för att bekämpa sjukdomar och biverkningar. Dess åtgärder syftar till att förbättra den smärtstillande effekten. De vanligaste komplexa läkemedlen som kan hjälpa till att lindra sjukdomen är - Akabel, Remidon, Anapirin.

Varje läkemedel har sina egna egenskaper, enligt följande:

 • Akabel används för att krampa smärta i menstruationen, det har en stark krampaktig egenskap..
 • Remidone har en antipyretisk egenskap, den används för att dra tråkig eller värkande smärta. Det har också en gynnsam effekt på nervsystemet - förbättrar humör och prestanda.
 • Anaprin har båda läkemedlets unika egenskaper - lindrar sjukdomen och bringar kroppstemperaturen till normal.

Läkemedlet avser höghastighetsläkemedel, eftersom det har hög biopermeabilitet och lätt tränger in i vävnader. Handlingen av dipyron visas inom 20 minuter efter att den tagits. Eliminering av smärteffekten beror på att analgin minskar ledningsförmågan hos smärtimpulsen längs nervfibrerna.

Läkemedlet påverkar receptorerna för muskulaturen i könsorganen, och när det kommer in i fokus för smärta, minskar det mängden producerade prostaglandiner. Det stabiliserar cellmembranet i de plana musklerna och därmed lindrar sjukdomen och kroppstemperaturen.

Viktig! Metamizolnatrium behåller natrium och vatten i kroppen, det vill säga det kan orsaka svullnad. Om obehag fortsätter i en månad, bör du konsultera en gynekolog för att ställa en diagnos eller justera behandlingsförloppet.

Det bör förstås att analgin i detta fall inte är ett terapeutiskt medel för att orsaka smärta, det eliminerar det bara och möjliga biverkningar. Läkemedlet kan inte användas regelbundet, eftersom det har kontraindikationer och inte påverkar sjukdomsorsaken. Metamizolnatrium minskar produktionen av leukocyter i kroppen avsevärt, vilket minskar dess förmåga att bekämpa olika infektionssjukdomar och påverkar också blodkoagulation, vid långvarig användning kan det leda till blödning.

De viktigaste kontraindikationerna:

 • Olika blodsjukdomar.
 • Sjukdomar i njurarna och binjurarna.
 • Du får inte använda analgin tillsammans med alkohol.
 • Bronkial astma.
 • Drog allergi.

Läkemedlet bör inte heller användas för akut smärta, orsaken till detta är att den helt kan "smörja" bilden, i detta fall kan gynekologen inte fastställa den exakta orsaken till obehag, vilket kan leda till felaktig behandling och allvarliga konsekvenser för kvinnan. Biverkningar kan uppstå vid en mycket lång eller osystematisk användning av läkemedlet. Den vanligaste:

 • Illamående och huvudvärk.
 • kräkningar.
 • Kraftig blödning.
 • Njursvikt.
 • Betydande minskning av blodtrycket.

Det är värt att överge användningen av analgin för menstruationssmärta tillsammans med alkohol. Så, läkemedlet ökar effekten av alkohol på levern och kan leda till allvarliga konsekvenser..

Och även särskild uppmärksamhet bör ägnas åt användningen av läkemedlet tillsammans med lugnande medel, eftersom det kan förbättra biverkningarna. I alla fall bör du rådfråga din läkare innan du använder den.

Menstruation är en regelbunden process som åtföljs av vissa symtom. Smärta i nedre del av magen på kritiska dagar är bekant för många kvinnor. Alltför smärtsamma månatliga läkare kallar dysmenorré.

Problem med matsmältningssystemet förvärrar obehag, yrsel, obehag. Dessa störningar förekommer hos 65% av kvinnorna. Dysmenorré delas in i primär och sekundär, och varje art har sina egna orsaker och behandlingsmetoder..

Primär dysmenorré är vanligare hos tonårsflickor och nolliparösa patienter. Orsakerna ligger i ärftlighet, dålig näring, brist på sexliv och dess oregelbundenhet.

Tillståndet under menstruationen förvärras av flera fler faktorer:

 1. avitaminosis.
 2. Abort.
 3. Livmoderböj.
 4. Genital underutveckling.
 5. Hormonella störningar.
 6. Användning av en intrauterin enhet.
 7. Postpartum period.
 8. Felaktig placering av inre könsorgan.

Sekundär dysmenorré utvecklas mot bakgrund av sjukdomar i bäckenorganen och gynekologiska störningar av inflammatorisk karaktär. Smärta åtföljt av överdrivet urladdning med koagler.

Ett starkt smärtstillande medel kommer inte att hjälpa här, eftersom smärtan inte avtar på ett tag, sedan kommer den att återuppta och kommer att orsaka ångest tills slutet av din period.

Dricka smärtstillande medel är effektiva endast för primär dysmenorré. I det andra fallet, för att eliminera smärta på menstruationsdagarna, måste du först undersökas och få en lämplig behandlingskurs.

När du väljer ett anestetikum under menstruationen är det nödvändigt att uppmärksamma läkemedlets verkningsmekanism.

Vissa mediciner lindrar måttlig smärta, andra kan undertrycka allvarliga attacker. Måttliga piller hjälper till att hantera menstruationssmärta.

Starkare läkemedel kan också tas. Men i framtiden, när smärtan är outhärdlig, kommer de att vara ineffektiva. En organisme som används för kraftfulla smärtstillande medel kommer bara att reagera på injektioner eller de mest kraftfulla pillerna i framtiden. Om svaga läkemedel sparar dig från smärta, bara begränsa dig till dem och inte byta till starka läkemedel.

Analgetika hjälper till att ta bort den vanliga menstruationssmärtan i buken - de svagaste åtgärderna.

Opioidpreparat innehåller narkotiska komponenter och är beroendeframkallande. Det är förbjudet att ta dem utan en läkares kunskap och bryta med doseringen. Sådana läkemedel verkar omedelbart. Det bästa alternativet är icke-steroida läkemedel - de agerar på problemområdet och eliminerar permanent obekväma upplevelser.

Antispasmodiska läkemedel är användbara för smärta i nedre del av buken som uppstår på grund av sammandragning av livmodermusklerna. Kramper beror på exponering för prostaglandiner, som aktivt utsöndras under kritiska dagar. Antispasmodiska tabletter lindrar spasmer med slät muskel och lindrar smärta. Det är tillåtet att använda dem oberoende i strikt överensstämmelse med instruktionerna..

Nedan finns en lista med priserna på populära smärtstillande medel som hjälper till med menstruation:

 • Analgin - 30 rubel.
 • Paracetamol - 10 rubel.
 • Ibuprofen - 15 rubel.
 • Drotaverinum - 15 rubel.
 • Piroxicam - 40 rubel.
 • Ketolong - 20 rubel.

De listade fonderna är billiga och säkra - med menstruation kan de användas kontinuerligt när smärta stör.

No-shpa är bland billiga effektiva åtgärder mot menstruationssmärta. Ta läkemedlet i 1 till 2 dagar eller tills obehaget försvinner helt. Piller går bra med andra krampläkemedel.

Vi kommer att överväga mer detalj varje grupp läkemedel så att du förstår vilka smärtstillande medel du kan dricka under menstruationen.

Först bör du försöka få dig att må bättre med en varm värmedyna (lägg den på magen) eller varmt te med konjak eller balsam. Ligga i sängen och ta en bekväm ställning. Om allt annat misslyckas, öppna medicinskåpet.

Läkemedel från den icke-steroida gruppen undertrycker den inflammatoriska processen och lindrar smärta. För att behandla dysmenoré börjar de tas två till tre dagar före menstruationen.

Vanligtvis förskrivs de till patienter som vägrar hormonella läkemedel och inte ens tar preventivmedel. Ett annat alternativ är förekomsten av kontraindikationer för hormonbehandling.

Nonsteroidala antiinflammatoriska piller för menstruationsvärk kan ha ett annat namn:

 1. Paracetamol - effektivt för mild / måttlig smärta. Du kan ta upp till fyra gånger om dagen. Kontraindikationer - alkoholberoende, patologi i levern och njurarna.
 2. Ibuprofen - minskar frekvensen av sammandragningar i livmodern, minskar trycket i dess hålighet. Tabletterna drickas efter måltider 3-4 gånger om dagen. Kontraindikationer för Ibuprofen - hemofili, UBI, lever- eller njursvikt, astma, duodenalsår.
 3. Diklofenak - hämmar syntesen av prostaglandin. Det kan tas 3 gånger om dagen. Kontraindikationer - astma, inflammatoriska processer i mag-tarmkanalen, magsår. Analoger - Rapten, Voltaren, Naklofen, Sanfinak, Diklovit.
 4. Naproxen - vid dysmenorré, tas två gånger om dagen. Kontraindikationer - amning, bronkospasm, sår i matsmältningssystemet. Analoger - Pronaxen, Sanaprox, Apranax, Nalgesin.
 5. Ketoprofenliknande diklofenak hämmar produktionen av prostaglandin och påverkar livmoderns kontraktila funktion. Ta tabletter / kapslar 2 till 4 gånger om dagen. Ketoprofens analoger är Flamax, Dexalgin och Ketonal. Kontraindikationer - hemofili, ulcerös kolit, inflammatoriska sjukdomar i mag-tarmkanalen, felaktig funktion i levern, njurarna.

De säkraste icke-steroida läkemedlen, trots kontraindikationer, är Ibuprofen och Paracetamol. Du kan bli av med menstruationssmärta genom att ta kombinerade preparat som innehåller paracetamol och ibuprofen - Khayrumat, Next, Brustan, Ibuklin.

Utbudet av krampläkemedel har sina egna smärtstillande medel för menstruation. Det mest kända botemedlet är No-shpa med drotaverine..

No-shpu Forte tas två gånger om dagen, den vanliga No-shpu - 2 - 3 gånger om dagen. I närvaro av kontraindikationer (amning, laktosintolerans, lever, hjärta, njurpatologier) används analoger - Unispaz, Spazmonet, Spakovin.

 • Papaverine - i frånvaro av glaukom, allvarlig leverskada och hjärtblock tas tabletter 3-4 gånger om dagen.
 • Halidor - Den aktiva ingrediensen i bensiklan har en antispasmodisk och mild lugnande effekt. Inträdesfrekvens - 3 gånger om dagen. Kontraindikationer - epilepsi, hemorragisk stroke, amning och misslyckande av viktiga organ.
 • Buscopan - tabletter som innehåller hyoscinbutylbromid tas 3 gånger om dagen. Behandling är förbjuden vid cerebral ateroskleros, myastenia gravis, megacolon, glaukom och lungödem..

Biverkningar av krampläkemedel manifesteras av allergier, yrsel och migrän. Vissa patienter klagar över illamående och tarmsjukdom.

Metamizolnatrium innehåller sådana läkemedel som:

För att eliminera dysmenorré dricker man tabletter tre gånger om dagen. Läkare fann kontraindikationer för metamizolnatrium i form av amning, astma, njure- och leversjukdomar, och de patologier som förvärrar blodbildningen.

Orala hormonella preventivmedel hjälper till att lindra PMS-symtom och säkerställa en smärtfri period för menstruation. Det rekommenderas att använda dem för de kvinnor som ännu inte planerar att få barn.

Med outhärdlig menstruationssmärta kan ett starkt smärtstillande medel förskrivas i form av tabletter och suppositorier. Suppositorier påverkar endast den gynekologiska sfären. Läkare föreskriver Miralgan, Mexalen, Tylenol, Baralgin, Efferalgan, Akamol-Teva.

Listan över de mest kraftfulla pillerna för dysmenorré inkluderar:

 • nise.
 • Ketanov.
 • Novalgin.
 • papaverin.
 • Combispasm.
 • Tempalgin.
 • Nurofen.
 • Solpadein.
 • Menalgin.
 • Spazmalgon.
 • Ketonal.
 • Buscopan.

Ofta klagar kvinnor i stress och irriterade patienter med ett skakigt nervsystem över smärtsamma perioder. De visas avkok av medicinska örter. Melissa, oregano, malör, havtorn, johannesört, tallskog, kamomill, mynta har en lugnande effekt.

Hos unga flickor i menarche-scenen går menstruationen ofta smärtsamt. De måste börja ta smärtstillande medel två till tre dagar innan blödningen börjar..

Nonsteroidala läkemedel med ibuprofen är säkra för flickor. De verkar mycket snabbt - lättnad kommer inom 15 minuter efter att du tagit läkemedlet.

Med smärtsam menstruation kan smärtpiller för en tonåring ges följande:

 • ibuprofen.
 • naproxen.
 • ketoprofen.
 • Tamipul.
 • indometacin.
 • diklofenak.
 • piroxicam.

Om dessa läkemedel inte är i rätt tid kan du dricka Paracetamol. Den tillåtna dosen för tonårsflickor är 1-3 tabletter per dag.

Paracetamol tas initialt 2 dagar före blödning och ytterligare 2 till 3 dagar under menstruationsperioden, så att den totala behandlingstiden inte överstiger 5 dagar. De sista dagarna av menstruationen är lättare att bära. Det finns inget behov av att dricka medicin.

Om det icke-steroida antiinflammatoriska läkemedlet inte fungerar får flickan Analgin. Läkemedlets omfattning är smärtreceptorer. Obehag försvinner nästan omedelbart. Under dagen är det tillåtet att ta högst 3 tabletter av Analgin.

För att minska smärta i nedre del av magen under menstruationen är det nödvändigt att revidera kosten.

Innan menstruationen börjar bör du vägra mjölk och köttmat eller begränsa konsumtionen. Istället för te och kaffe är det användbart att dricka färska grönsaksjuicer, särskilt morot, rödbetor och persilja pressad. För att förhindra dysmenoré kan du ge kroppen näring med vitamin E och B, magnesium och kalcium.

Menstruationen kommer att gå utan problem om flickan bedriver sport eller yoga. Men även en enkel morgonövning eller stretchövningar kan lindra tillståndet. Det är också nödvändigt att öka spänningsmotståndet.

P.S. Men om inga åtgärder hjälper till att övervinna dysmenorré eller känner sig väldigt dåliga under menstruationen är det bättre att vägra att ta piller. Det är brådskande att konsultera en läkare och fastställa grundorsaken till smärtsamma perioder.

Kom ihåg att dysmenorré är medfödd och förvärvad. Okontrollerad smärta blockeras med uppkomsten av nya hälsoproblem.

För många kvinnor är analgin med menstruation en verklig frälsning, eftersom mycket ofta menstruationsblödning åtföljs av smärta och outhärdlig. Särskilt om menstruationen inte kom i tid, men det var en försening. Analog med buksmärta hjälper till att snabbt bli av med obehag, eliminera dragande smärta, kramper.

Smärta under menstruationen kan uppstå som ett resultat av livmoderns individuella strukturella egenskaper. Till exempel kan kvinnor med hennes svänga uppleva obehag under menstruationsblödning på grund av stagnation av blod i organet. Men i vissa fall, med patologier i bäckenorganen, efter tung förlossning och abort, börjar menstruationsvärk också stör. Därför bör du definitivt genomgå en fullständig undersökning. Efter att eliminera orsaken kommer smärtan inte längre att bry.

Analgin - ett bedövningsmedel finns i form av tabletter, injektionslösningar, rektal suppositorier. Den aktiva ingrediensen är natriummetansulfonat. Under dess verkan stoppas smärtsyndromet hos olika etiologier, effekten av antipyretiska läkemedel förbättras.

Med menstruation hjälper det inte alla kvinnor, även om läkemedlet anses vara en av de bästa smärtstillande medlen. Detta händer eftersom en representant för det svagare könet tar piller för ofta, mot bakgrund av vilket ”analgin addiction” utvecklas. Men enligt bedömningar av kvinnor är läkemedlet i de flesta fall verkligen effektivt, efter några minuter eliminerar det smärtan. Detta beror på förmågan hos den huvudsakliga aktiva ingrediensen att snabbt absorberas i blodet och påverka de ämnen som är ansvariga för smärta.

Läkemedlet i sig är inte terapeutiskt. Piller eliminerar bara obehagliga symtom - smärta under menstruationen - och fungerar som ett mildt antipyretikum. Analgin döljer helt enkelt ömhet. Det botar inte sjukdomen om smärta är ett tecken på patologi..

Kommer analgin att hjälpa till med menstruation? Faktum är att ja, med buksmärta under menstruationsblödning, verkar det efter 20-25 minuter. Det är därför många kvinnor under menstruationen föredrar att dricka detta läkemedel. Dessutom är läkemedlets kostnad tillgängligt, det orsakar nästan aldrig biverkningar, om reglerna inte bryts.

Du kan använda analgin med menstruation, du tål inte smärta. Men det är bättre att dricka piller tillsammans med läkemedel som eliminerar kramp, till exempel med No-shpa, eftersom smärta under menstruationen huvudsakligen är krampaktig.

Indikationer för användning av tabletter under menstruationen:

 • bankande, värkande smärta i nedre del av buken;
 • kramper
 • svår huvudvärk, ledvärk.

Effekten av läkemedlet är baserat på lindring av smärta. Kramper som inträffar före menstruation och under menstruationsblödning är intensiva sammandragningar av livmodermusklerna. De uppstår under påverkan av hormonliknande föreningar - prostaglandiner. Vid muskelsammandragning skjuter livmodern slemhinnan onödigt för det. Prostaglandiner påverkar också funktionen i matsmältningskanalen. Det är därför många kvinnor upplever anfall av illamående, diarré. Ibland läggs ryggsmärta till dessa spasmer. Analgin minskar produktionen av prostaglandiner, varför smärtsyndromet stoppas. Läkemedlet påverkar inte på något sätt menstruationens längd, såväl som sekretionsvolymen.

Liksom alla läkemedel har analgin också en hel del kontraindikationer, som inte kan ignoreras. Vid smärta under menstruationen kan det tas högst 2 tabletter per dag under 3 dagar. Effekten av läkemedlet varar 8-9 timmar. Vid överträdelse av dosering och administreringsvaraktighet utvecklas det så kallade "analginiska beroende". Därför är det bättre att byta läkemedlet med andra smärtstillande medel..

Om smärtan är allvarlig, och detta är mitten av menstruationsblödningen, rekommenderas inte längre att dricka analgin alls, eftersom det har förmågan att tunna blodet. Detta är fylld med ökad blödning. Därför bör du under tunga perioder avstå från att använda detta läkemedel.

Mot bakgrund av långvarig användning kan anemi utvecklas. Regelbunden användning av analgin orsakar också natriumansamling, vilket leder till vätskeansamling i det intercellulära utrymmet, vilket innebär svullnad.

 • individuell intolerans mot den huvudsakliga aktiva ingrediensen;
 • dålig blodkoagulation;
 • patologi hos det njur-, lever-systemet;
 • andningssjukdomar.

 • obehagliga symtom passerar inte efter slutet av menstruationsblödning;
 • hög kroppstemperatur varar mer än 2 dagar;
 • det finns lös avföring mer än 5 gånger om dagen;
 • ett utslag dök upp under menstruationen;
 • de senaste 2-3 gånger menstruationsblödningen var särskilt allvarlig.

Om en kvinna drack p-piller under menstruationen, och den smärtstillande effekten observeras inte efter 20-25 minuter, bör dosen inte fördubblas. Det är bättre att ta en kramplösande piller.

Dessutom kan läkemedlet med ökande dosering orsaka biverkningar i form av:

 • nedsatt funktion av njurarna och hematopoiesisystemet;
 • urtikaria;
 • Quinckes ödem;
 • bronkospastiskt syndrom;
 • anafylaktisk chock;
 • sänka blodtrycket.

Om den korrekta terapeutiska effekten inte uppstår kan analgin ersättas:

 1. No-sho.
 2. Drotaverinum.
 3. papaverin.
 4. Meverin.
 5. Buscopan.
 6. Halidor.
 7. Nurofen.
 8. ibuprofen.
 9. Paracetamol.
 10. Citramone.
 11. diklofenak.

Analoger för den aktiva substansen, som kan ersätta analgin under menstruationen, är:

En viktig punkt - du kan inte ta analgin med alkohol, och inte bara under menstruationen. Alkohol är en absolut kontraindikation, för under påverkan av analginum dricker alkohol mycket längre i blodet. Så, förfallsprodukterna av etanol förgiftar kroppen under lång tid.

Läkarna säger att analgin är en kraftfull smärtmedicin. Med menstruation kan det tas om blödningen inte är tung. Tabletter kan drickas de första 2-3 dagarna. Om smärtan inte slutar under denna tid måste du konsultera en gynekolog. Smärtsamma perioder - ett tecken på endometrios, polyper i livmoderhålan, inflammation i hängorna och äggstockarna, fibroider. Många gynekologer råder sina patienter att dricka analgin med No-shpa. Denna kombination lindrar perfekt muskelspasmer, eliminerar menstruationssmärta. Om en kvinna vill uppnå en snabbare effekt kan du injicera en analgin intramuskulärt. Det är värt att uppmärksamma att på injektionsställena är en lokal allergisk reaktion möjlig.

Enligt statistik känner 80% av kvinnorna obehag i nedre del av magen under menstruation och smärta av varierande intensitet. För att stoppa smärtan tar många kvinnor Analgin för menstruation.

Analgin tillhör gruppen smärtstillande medel för icke-narkotiska läkemedel. Läkemedlet hjälper, om så önskas, att uppnå smärtstillande, antipyretisk, kramplösande effekt. Internationellt namn - Metamizole Sodium. Baserat på metamizolnatrium har många analoger skapats. Den mest kända av dem:

Metamizolnatrium är en del av komplexa preparat, vars aktiva substanser förbättrar varandras terapeutiska effekt. Komplexa beredningar har mer uttalade terapeutiska egenskaper. De mest populära av dem:

 • Akabel (metamizolnatrium och bevonium);
 • Remidon (metamizolnatrium, paracetamol, koffein);
 • Anapirin (metamizolnatrium, aminofenazol, koffein).

Akabel har en förbättrad kramplösande egenskap. Det kan användas för att krama smärta under menstruationen.

Remidone har en uttalad antipyretisk effekt. Det används för att få värk och dra smärta. Koffein, som är en del av läkemedlet, stimulerar nervsystemet, förbättrar prestanda, förbättrar humöret.

Anapirin har en kombinerad effekt. Narkoser lika, lindrar krampen, normaliserar kroppstemperaturen.

Läkemedlet har hög biotillgänglighet, penetrerar väl in i vävnader och har snabbt en terapeutisk effekt. Läkemedlet hänför sig till ämnen med snabb respons. Den terapeutiska effekten börjar redan 20 minuter efter att läkemedlet tagits.

Först och främst är Analgins åtgärd att bromsa uppträdandet av en smärtimpuls längs nervfibrerna. Detta beror på att smärta elimineras.

En gång i fokus för smärta hämmar metamizolnatrium produktionen av prostaglandiner, som är ansvariga för att öka kroppstemperaturen under inflammation. Läkemedlet är känsligt för släta muskelreceptorer i könsorganen. Det stabiliserar cellmembranet i släta muskler, vilket ger en antipyretisk och kramplös effekt..

Genom att stärka cellmembranet kvarhåller läkemedlet därmed natrium och vatten i kroppen. En provocerad organisme kan orsaka svullnad.

Om smärta till en eller annan grad kvarstår under hela månaden måste du se en läkare för att klargöra diagnosen och korrekt behandling.

De flesta kvinnor använder Analgin varje menstruationscykel. Läkemedlet hjälper till med sådana tillstånd:

 • värkande smärta i nedre del av buken;
 • kramper
 • bankande smärta.

Läkemedlet kan endast användas med jämna mellanrum. Det eliminerar symptomatiskt smärta utan att påverka smärtors orsak. Regelbunden användning rekommenderas inte på grund av förekomsten av kontraindikationer och biverkningar..

Vid smärta i nedre del av buken används läkemedlet i högst 3 dagar. Om smärtsyndromet efter att ha tagit läkemedlet inte slutar, måste du se en läkare för att ta reda på orsaken till smärtan.

Vill du få en snabb effekt kan du ta läkemedlet intramuskulärt. Emellertid på injektionsstället är en lokal allergisk reaktion, lokal ömhet, infiltrering möjlig.

Analgin är ett relativt säkert läkemedel. I avsaknad av kontraindikationer för användning och rätt daglig dosering orsakar inte biverkningar.

Analgin stör produktionen av vita blodkroppar i den röda benmärgen och reducerar därmed deras innehåll i blodet. Det låga halten leukocyter tillåter inte kroppen att hantera infektiösa miljöfaktorer tillräckligt. Läkemedlet bryter med blodkoagulation. Vid långvarig användning leder till blödning.

För kvinnor med nedsatt njur- och leverfunktion, förvärrar Analgin förloppet av den underliggande sjukdomen, kan orsaka nedsatt njur- och leverfunktion.

Kontraindikationer för att ta läkemedlet är:

 • blodsjukdomar;
 • ärftlig hemolytisk anemi;
 • hemofili;
 • dekompenserad njursjukdom;
 • alkoholintag;
 • bronkial astma;
 • historia av läkemedelsallergi.

Det är oacceptabelt att ta läkemedlet för akut smärta tills orsaken har fastställts. Analgin raderar bilden av sjukdomen och kan leda till ett allvarligt tillstånd.

Biverkningar noteras vid långvarig och osystematisk användning av läkemedlet. De vanligaste symptomen är:

 • illamående;
 • kräkningar
 • allergisk reaktion;
 • blödning;
 • njursvikt;
 • sänka blodtrycket.

Kvinnor som lider av säsongsbetonad hösnuva bör använda läkemedlet med försiktighet. Möjlig överkänslighetsreaktion.

Analgin förtränger blodsockersänkande medel. Därför kräver deras kombinerade användning strikt glykemisk kontroll.

Läkemedlet kan inte användas tillsammans med alkohol. Analgin förbättrar den toxiska effekten av alkoholer på levern, stör sin funktion. Sedativa läkemedel förstärker effekten av Analgin på kroppen. Därför kan en ökning av det dagliga intaget av läkemedlet leda till biverkningar. Innan du använder läkemedlet, konsultera din läkare..

Menstruation är en naturlig process som talar om en kvinnas fertilitet. Men ofta åtföljs menstruationen av ett antal obehagliga biverkningar, varav den vanligaste är smärta. Någon kan känna obehagliga upplevelser i en timme, medan vissa "lyckliga" varar flera dagar i rad. Smärtstillande medel för menstruation kan snabbt och effektivt återställa en kvinnas välbefinnande.

Smärta under menstruationen kan ha en annan karaktär: stickningar, dra, värk, smärta från kramp. Även om de obehagliga känslorna är mycket svaga, måste de tolereras under en lång period (i 40% av fallen börjar smärta några dagar innan urladdningen börjar och slutar på den sista menstruationsdagen).

Det finns tre grader av menstruationssmärta baserat på känslornas intensitet och tillhörande symtom:

 • första graden (mild smärta i nedre del av buken, inte stör den vanliga förloppet i en kvinnas liv);
 • andra graden (intensiteten av obehagliga sensationer ökar, svag illamående uppträder, kroppstemperaturen sjunker något; med smärta i den andra graden, instabilitet i det psyko-emotionella tillståndet, uttalad PMS och en tendens till depression) observeras;
 • tredje grad (med menstruationssmärta, obehagliga känslor sträcker sig inte bara till nedre del av buken, utan även till korsbenet; kräkningar, feber, allmän svaghet, deprimerad och deprimerad tillstånd är möjliga; alla dessa obehagliga symtom kan signalera en kvinnas gynekologiska problem).

En vanlig orsak till smärta är primär dysmenorré. Menstruationsprocesser är svåra på grund av påverkan av yttre faktorer eller på grund av allmänna störningar i kroppen:

 • hormonell obalans;
 • förekomsten av preventivmedel som "spiral";
 • tidigare artificiell avslutning av graviditeten;
 • återhämtningscykel efter förlossning
 • brist på sexliv;
 • brist på vitaminer och mineraler i kroppen;
 • ätstörningar;
 • genetiska förutsättningar för smärta under menstruationen.

Dessa orsaker orsakar milda och flyktiga smärta. Men om situationen är kritisk och till och med speciella läkemedel inte hjälper till att hantera PMS är det troligt att kvinnan lider av sekundär dysmenorré, vilket signalerar avvikelser i kroppen.

Du bör omedelbart rådfråga en läkare om du regelbundet upplever:

 • smärta under menstruationen, som inte tillåter dig att gå på jobbet eller utföra några hushållsuppgifter;
 • gagging och upprörd avföring;
 • för riklig urladdning, särskilt om de ser ut som täta koaguleringar;
 • anfall av svår smärta som inte tidigare observerats under menstruationen.

Läkemedel som syftar till att korrigera menstruationssmärta kan bedövas även om kvinnan har ett allvarligt problem (av ovanstående). Men detta är bara en kortvarig effekt, baserad på vilken det inte finns något botemedel mot sjukdomen.

För ungdomar är problemet med smärtsamma perioder också relevant, eftersom kritiska dagar vanligtvis börjar 13 år. Flickor bör ta rättsmedel för buksmärta omedelbart efter uppkomsten av obehag (de kan uppstå både vid utloppet och två dagar innan). Icke-steroida preparat som innehåller Ibuprofen är det bästa valet. Medel lindrar spasmer och bekämpar inflammation. De första förbättringarna börjar 20 minuter efter att tabletterna tagits:

 • diklofenak;
 • ibuprofen;
 • ketoprofen;
 • piroxikam;
 • naproxen;
 • indometacin;
 • Tamipul.

Mediciner bör inte användas mer än fem dagar. Antagningsschema: två dagar före start av kritiska dagar och 2-3 dagar under den mest akuta perioden av cykeln.

Om det inte finns någon möjlighet att gå till apoteket är paracetamol lämpligt, vilket lätt finns i alla hem. Men unga flickor bör inte "luta sig" på honom. Tillåten daglig dos - 3 tabletter.

Det händer att icke-steroida läkemedel är värdelösa. Analgin kan rädda situationen. Det kommer att döda känslan av smärta och arbeta direkt med kroppens känsliga kanaler.

Tabletternas verkan sker efter ett tag och har en kort varaktighet. Dessutom påverkar tablettberedningar negativt mag-tarmkanalen och är kontraindicerade hos personer med magsår och akut gastrit. Därför rekommenderar läkare att injicera i vissa fall.

Narkosinjektioner verkar snabbare eftersom de direkt kommer in i blodomloppet. De kan stoppa även mycket starka kramper. Men det är strängt förbjudet att förskriva injektioner själv, bara en specialist kan göra detta. De mest populära smärtstillande medel för PMS och menstruation:

Starka smärtstillande medel för menstruation föreskrivs när smärtsyndromet hindrar kvinnan från att leva ett fullständigt liv under kritiska dagar. Dessa läkemedel kan ha form av tabletter och suppositorier. Suppositorier verkar lokalt på reproduktionssystemet utan att påverka kroppen som helhet:

De mest kraftfulla smärtpiller för menstruation:

 • papaverin;
 • Nurofen;
 • Tempalgin;
 • Ketonal;
 • nise
 • Menalgin;
 • Novalgin;
 • Combispasm;
 • Spasmalgon;
 • Buscopan
 • Solpadein.

Eventuell smärtmedicinering för menstruation som ingår i listan bör förskrivas av en läkare. Om smärta under de kritiska dagarna är ett ärftligt drag, kommer en specialist att välja en ofarlig och effektiv kombination av läkemedel. Om problemet uppnås kommer gynekologen att utarbeta en optimal behandlingsplan som syftar till att utrota orsaken till obehaget.

Ytterligare medel kommer att tillhandahållas beroende på deras spektrum av åtgärder..

Du kan snabbt bedöva och eliminera tecken på PMS med vanligt tillgängliga icke-steroida läkemedel som inte påverkar kroppen negativt, men samtidigt lindrar inflammation. Listan över sådana verktyg inkluderar:

 • Ibuprofen (dos för vuxna upp till 6 tabletter per dag). Läkemedlet hjälper till att minska det intrauterina trycket och frekvensen av sammandragningar. MIG och Sedalgin fungerar som liknande smärtstillande medel. Ett icke-steroidalt läkemedel har många kontraindikationer: hemofili, njur- och leversjukdomar, astmatiska störningar och mag-tarmkanalsjukdomar.
 • Paracetamol (dos för en vuxen är högst 4 tabletter per dag). Den smärtstillande effekten uttrycks endast med en genomsnittlig smärtnivå. Du får inte i något fall kombinera tabletter med alkoholhaltiga drycker, eftersom det leder till oförutsägbara konsekvenser. Den aktiva substansen paracetamol ingår i beredningarna: Panadol, Migrenol, Prohodol, Febricet, Acetaminophen.
 • Kombinerade droger. Innehåller Ibuprofen och Paoacetamol: Brustan, Ibuklin, Next, Khayrumat.
 • Naproxen (dos för en vuxen högst 2 tabletter per dag). Om du inte vet hur man lindrar smärta utan att uppleva biverkningar, ta Neproxen. Den enda signifikanta begränsningen vid införsel: magsår och amning. Analogerna är Nalgezin, Sanaprox, Apranax och Pronaxen.
 • Ketoprofen (ta 2 till 4 gånger om dagen). Läkemedlet undertrycker den aktiva produktionen av prostaglandin och reducerar därmed nivån på livmodersammandragningar. Bland kontraindikationerna: hemofili, gastrointestinal sjukdom, njur- och leverhälsoproblem.
 • Mindre populära, men ganska effektiva läkemedel:
 • Indometacin (upp till 3 tabletter per dag);
 • Piroxicam (du kan dricka 3 tabletter under dagen eller sträcka normen under en dag).

Antispasmodisk medicin fungerar endast som anestesimedel om obehaget är förknippat med kramper. Om en kvinna utvecklar inflammatoriska processer eller det finns andra gynekologiska problem hjälper läkemedlet inte att bli av med smärta.

 • Papaverine (dosen för en vuxen varierar från 1 till 3 tabletter per dag). Verktyget har en god avkopplande effekt och tar bort muskeltonen.
 • Buscopan (intag: 2 tabletter * 5 doser). Detta botemedel avslappnar inre organ och hjälper mot kolik orsakad av menstruation..
 • Drotaverinum (mottagningsschema: 2 tabletter * 5 mottagningar). Det verkar på kärlen, ger en expanderande effekt, också lindrar könsorganens hypertonicitet. Praktiskt taget inga biverkningar. Läkemedlet får ta för att minska smärta under födelsekramper.
 • НО-ШПА (från 4 till 6 tabletter per dag). Detta är den vanligaste smärtmedicinen som inte har farliga biverkningar. Handlingsprincipen liknar Drotaverin.

Vilka piller att dricka vid nödsituationer? Analgetika hjälper ganska snabbt, men effekten är kortvarig. De kämpar inte med grundorsaken till obehag, så vänta inte på någon behandling. Men att glömma om värkande och drabbande attacker, migrän och svaghet, mediciner i denna grupp kommer att hjälpa snabbt och effektivt:

Även om du vet vilka smärtstillande medel att dricka under menstruationen kommer det inte att skada att ta reda på enkla sätt att hantera PMS och menstruationskramper..

 • värme i form av en värmedyna fäst vid nedre del av buken är det bästa tillgängliga verktyget för att bekämpa livmoderhypertonicitet (bara ligga i 20-25 minuter och den akuta perioden kommer att passera);
 • yoga hjälper också till smärtsamma perioder (de mest effektiva asanerna: "baby", "cobra", "arch");
 • en vikt handduk placerad under korsryggen skapar en anatomisk avböjning som sträcker ryggraden och slappnar av könsorganen;
 • om du sätter små bollar (tennis) under korsryggen får du en utmärkt avkopplande massage;
 • vägran av kött och mejerimat innan menstruationscykeln börjar påverkar kvinnans tillstånd under kritiska dagar.

Bedöva menstruationen och behandla inflammation i reproduktionssystemet med medicinska örter. När det gäller effektivitet är de nästan inte sämre än tabletter.

 • Oregano lindrar känslan av tyngd och "värkande" smärta. Användningsmetoden är mycket enkel: Häll 3 matskedar råvaror med kokande vatten (500 ml) och insistera i en halvtimme. Dela upp dosen i tre doser och ta 30 minuter innan måltiderna.
 • Mint-kamomillte bryggt 1: 1 kommer inte bara att minska smärta utan också hjälpa till att lugna nerverna och lindra depressiva tillstånd. Smärtsamma perioder blir ännu enklare att producera om du kombinerar te med ett avkok av valerianrot, varav en matsked kokas i 300 ml kokande vatten.
 • Nässlor lindrar smärta och minskar riklig urladdning. Det kan förhindra anemi och städa den kvinnliga kroppen genom att justera cykeln. Denna unika växt återställer vitamin C och järn. Om du inte vill laga avkoket själv, skaffa ett växtutdrag (extrakt) från apoteket och ta 40 droppar före varje måltid. Administrationens varaktighet beror på smärtans intensitet..

Inget behov av att uthärda smärta under menstruationen. Rådfråga en läkare som säkert kommer att berätta namnen på tabletterna för menstruationssmärta. Glöm inte folkrecept, som också ger ett betydande bidrag till kampen mot PMS. En snabb undersökning av en gynekolog kommer att förhindra utvecklingen av könssjukdomar och kvinnliga problem.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Behandling av blödning med klimakteriet

Kvinnlig klimakteriet är en helt vital och naturlig process som sker direkt i varje kvinnlig kropp. Men i vissa fall kan farliga blödningar förekomma, vilket kräver ingripande och behandling....

Varför perioder inte kommer?

Skäl och diagnosInte utseendet på en kvinnas period, forskare kallar amenorré. Hon har två sorter:

  Primär amenoré - om det aldrig har förekommit en menstruation i livet. Sekundärt, men hos kvinnor i reproduktiv ålder, menstruation visas inte i flera cykler.
...

Hur är menstruation och trast relaterade, varför kan den dyka upp framför dem, under och efter deras slutförande?

Candidiasis är den vanligaste gynekologiska sjukdomen. Dess karakteristiska funktioner inkluderar kliande känslor, en brännande känsla och vit urladdning från slidan....