Vilka piller tas för menstruationssmärta

Ansvarsfrihet

Menstruation är en regelbunden process som åtföljs av vissa symtom. Smärta i nedre del av magen på kritiska dagar är bekant för många kvinnor. Alltför smärtsamma månatliga läkare kallar dysmenorré.

Problem med matsmältningssystemet förvärrar obehag, yrsel, obehag. Dessa störningar förekommer hos 65% av kvinnorna. Dysmenorré delas in i primär och sekundär, och varje art har sina egna orsaker och behandlingsmetoder..

Orsaker till smärtsamma perioder

Primär dysmenorré är vanligare hos tonårsflickor och nolliparösa patienter. Orsakerna ligger i ärftlighet, dålig näring, brist på sexliv och dess oregelbundenhet.

Tillståndet under menstruationen förvärras av flera fler faktorer:

 1. avitaminosis.
 2. Abort.
 3. Livmoderböj.
 4. Genital underutveckling.
 5. Hormonella störningar.
 6. Användning av en intrauterin enhet.
 7. Postpartum period.
 8. Felaktig placering av inre könsorgan.

Sekundär dysmenorré utvecklas mot bakgrund av sjukdomar i bäckenorganen och gynekologiska störningar av inflammatorisk karaktär. Smärta åtföljt av överdrivet urladdning med koagler.

Ett starkt smärtstillande medel kommer inte att hjälpa här, eftersom smärtan inte avtar på ett tag, sedan kommer den att återuppta och kommer att orsaka ångest tills slutet av din period.

Dricka smärtstillande medel är effektiva endast för primär dysmenorré. I det andra fallet, för att eliminera smärta på menstruationsdagarna, måste du först undersökas och få en lämplig behandlingskurs.

Är det möjligt att ta smärtstillande medel för menstruation, och vilket

När du väljer ett anestetikum under menstruationen är det nödvändigt att uppmärksamma läkemedlets verkningsmekanism.

Vissa mediciner lindrar måttlig smärta, andra kan undertrycka allvarliga attacker. Måttliga piller hjälper till att hantera menstruationssmärta.

Starkare läkemedel kan också tas. Men i framtiden, när smärtan är outhärdlig, kommer de att vara ineffektiva. En organisme som används för kraftfulla smärtstillande medel kommer bara att reagera på injektioner eller de mest kraftfulla pillerna i framtiden. Om svaga läkemedel sparar dig från smärta, bara begränsa dig till dem och inte byta till starka läkemedel.

Analgetika hjälper till att ta bort den vanliga menstruationssmärtan i buken - de svagaste åtgärderna.

Opioidpreparat innehåller narkotiska komponenter och är beroendeframkallande. Det är förbjudet att ta dem utan en läkares kunskap och bryta med doseringen. Sådana läkemedel verkar omedelbart. Det bästa alternativet är icke-steroida läkemedel - de agerar på problemområdet och eliminerar permanent obekväma upplevelser.

Antispasmodiska läkemedel är användbara för smärta i nedre del av buken som uppstår på grund av sammandragning av livmodermusklerna. Kramper beror på exponering för prostaglandiner, som aktivt utsöndras under kritiska dagar. Antispasmodiska tabletter lindrar spasmer med slät muskel och lindrar smärta. Det är tillåtet att använda dem oberoende i strikt överensstämmelse med instruktionerna..

Nedan finns en lista med priserna på populära smärtstillande medel som hjälper till med menstruation:

 • Analgin - 30 rubel.
 • Paracetamol - 10 rubel.
 • Ibuprofen - 15 rubel.
 • Drotaverinum - 15 rubel.
 • Piroxicam - 40 rubel.
 • Ketolong - 20 rubel.

De listade fonderna är billiga och säkra - med menstruation kan de användas kontinuerligt när smärta stör.

No-shpa är bland billiga effektiva åtgärder mot menstruationssmärta. Ta läkemedlet i 1 till 2 dagar eller tills obehaget försvinner helt. Piller går bra med andra krampläkemedel.

Granskning av effektiva piller för smärtlindring i menstruationen

Vi kommer att överväga mer detalj varje grupp läkemedel så att du förstår vilka smärtstillande medel du kan dricka under menstruationen.

Först bör du försöka få dig att må bättre med en varm värmedyna (lägg den på magen) eller varmt te med konjak eller balsam. Ligga i sängen och ta en bekväm ställning. Om allt annat misslyckas, öppna medicinskåpet.

Icke-steroida läkemedel

Läkemedel från den icke-steroida gruppen undertrycker den inflammatoriska processen och lindrar smärta. För att behandla dysmenoré börjar de tas två till tre dagar före menstruationen.

Vanligtvis förskrivs de till patienter som vägrar hormonella läkemedel och inte ens tar preventivmedel. Ett annat alternativ är förekomsten av kontraindikationer för hormonbehandling.

Nonsteroidala antiinflammatoriska piller för menstruationsvärk kan ha ett annat namn:

 1. Paracetamol - effektivt för mild / måttlig smärta. Du kan ta upp till fyra gånger om dagen. Kontraindikationer - alkoholberoende, patologi i levern och njurarna.
 2. Ibuprofen - minskar frekvensen av sammandragningar i livmodern, minskar trycket i dess hålighet. Tabletterna drickas efter måltider 3-4 gånger om dagen. Kontraindikationer för Ibuprofen - hemofili, UBI, lever- eller njursvikt, astma, duodenalsår.
 3. Diklofenak - hämmar syntesen av prostaglandin. Det kan tas 3 gånger om dagen. Kontraindikationer - astma, inflammatoriska processer i mag-tarmkanalen, magsår. Analoger - Rapten, Voltaren, Naklofen, Sanfinak, Diklovit.
 4. Naproxen - vid dysmenorré, tas två gånger om dagen. Kontraindikationer - amning, bronkospasm, sår i matsmältningssystemet. Analoger - Pronaxen, Sanaprox, Apranax, Nalgesin.
 5. Ketoprofenliknande diklofenak hämmar produktionen av prostaglandin och påverkar livmoderns kontraktila funktion. Ta tabletter / kapslar 2 till 4 gånger om dagen. Ketoprofens analoger är Flamax, Dexalgin och Ketonal. Kontraindikationer - hemofili, ulcerös kolit, inflammatoriska sjukdomar i mag-tarmkanalen, felaktig funktion i levern, njurarna.

De säkraste icke-steroida läkemedlen, trots kontraindikationer, är Ibuprofen och Paracetamol. Du kan bli av med menstruationssmärta genom att ta kombinerade preparat som innehåller paracetamol och ibuprofen - Khayrumat, Next, Brustan, Ibuklin.

spasmolytika

Utbudet av krampläkemedel har sina egna smärtstillande medel för menstruation. Det mest kända botemedlet är No-shpa med drotaverine..

No-shpu Forte tas två gånger om dagen, den vanliga No-shpu - 2 - 3 gånger om dagen. I närvaro av kontraindikationer (amning, laktosintolerans, lever, hjärta, njurpatologier) används analoger - Unispaz, Spazmonet, Spakovin.

 • Papaverine - i frånvaro av glaukom, allvarlig leverskada och hjärtblock tas tabletter 3-4 gånger om dagen.
 • Halidor - Den aktiva ingrediensen i bensiklan har en antispasmodisk och mild lugnande effekt. Inträdesfrekvens - 3 gånger om dagen. Kontraindikationer - epilepsi, hemorragisk stroke, amning och misslyckande av viktiga organ.
 • Buscopan - tabletter som innehåller hyoscinbutylbromid tas 3 gånger om dagen. Behandling är förbjuden vid cerebral ateroskleros, myastenia gravis, megacolon, glaukom och lungödem..

Biverkningar av krampläkemedel manifesteras av allergier, yrsel och migrän. Vissa patienter klagar över illamående och tarmsjukdom.

Mediciner med Metamizol Sodium

Metamizolnatrium innehåller sådana läkemedel som:

För att eliminera dysmenorré dricker man tabletter tre gånger om dagen. Läkare fann kontraindikationer för metamizolnatrium i form av amning, astma, njure- och leversjukdomar, och de patologier som förvärrar blodbildningen.

Orala preventivmedel

Orala hormonella preventivmedel hjälper till att lindra PMS-symtom och säkerställa en smärtfri period för menstruation. Det rekommenderas att använda dem för de kvinnor som ännu inte planerar att få barn.

De mest kraftfulla smärtstillande medel

Med outhärdlig menstruationssmärta kan ett starkt smärtstillande medel förskrivas i form av tabletter och suppositorier. Suppositorier påverkar endast den gynekologiska sfären. Läkare föreskriver Miralgan, Mexalen, Tylenol, Baralgin, Efferalgan, Akamol-Teva.

Listan över de mest kraftfulla pillerna för dysmenorré inkluderar:

 • nise.
 • Ketanov.
 • Novalgin.
 • papaverin.
 • Combispasm.
 • Tempalgin.
 • Nurofen.
 • Solpadein.
 • Menalgin.
 • Spazmalgon.
 • Ketonal.
 • Buscopan.

Ofta klagar kvinnor i stress och irriterade patienter med ett skakigt nervsystem över smärtsamma perioder. De visas avkok av medicinska örter. Melissa, oregano, malör, havtorn, johannesört, tallskog, kamomill, mynta har en lugnande effekt.

Smärtstillande medel för behandling av dysmenorré hos flickor

Hos unga flickor i menarche-scenen går menstruationen ofta smärtsamt. De måste börja ta smärtstillande medel två till tre dagar innan blödningen börjar..

Nonsteroidala läkemedel med ibuprofen är säkra för flickor. De verkar mycket snabbt - lättnad kommer inom 15 minuter efter att du tagit läkemedlet.

Med smärtsam menstruation kan smärtpiller för en tonåring ges följande:

 • ibuprofen.
 • naproxen.
 • ketoprofen.
 • Tamipul.
 • indometacin.
 • diklofenak.
 • piroxicam.

Om dessa läkemedel inte är i rätt tid kan du dricka Paracetamol. Den tillåtna dosen för tonårsflickor är 1-3 tabletter per dag.

Paracetamol tas initialt 2 dagar före blödning och ytterligare 2 till 3 dagar under menstruationsperioden, så att den totala behandlingstiden inte överstiger 5 dagar. De sista dagarna av menstruationen är lättare att bära. Det finns inget behov av att dricka medicin.

Om det icke-steroida antiinflammatoriska läkemedlet inte fungerar får flickan Analgin. Läkemedlets omfattning är smärtreceptorer. Obehag försvinner nästan omedelbart. Under dagen är det tillåtet att ta högst 3 tabletter av Analgin.

Förebyggande av menstruationssmärta

För att minska smärta i nedre del av magen under menstruationen är det nödvändigt att revidera kosten.

Innan menstruationen börjar bör du vägra mjölk och köttmat eller begränsa konsumtionen. Istället för te och kaffe är det användbart att dricka färska grönsaksjuicer, särskilt morot, rödbetor och persilja pressad. För att förhindra dysmenoré kan du ge kroppen näring med vitamin E och B, magnesium och kalcium.

Menstruationen kommer att gå utan problem om flickan bedriver sport eller yoga. Men även en enkel morgonövning eller stretchövningar kan lindra tillståndet. Det är också nödvändigt att öka spänningsmotståndet.

P.S. Men om inga åtgärder hjälper till att övervinna dysmenorré eller känner sig väldigt dåliga under menstruationen är det bättre att vägra att ta piller. Det är brådskande att konsultera en läkare och fastställa grundorsaken till smärtsamma perioder.

Kom ihåg att dysmenorré är medfödd och förvärvad. Okontrollerad smärta blockeras med uppkomsten av nya hälsoproblem.

Indikationer och kontraindikationer för användning av analgin i menstruation

Enligt statistik känner 80% av kvinnorna obehag i nedre del av magen under menstruation och smärta av varierande intensitet. För att stoppa smärtan tar många kvinnor Analgin för menstruation.

Vad är Analgin

Analgin tillhör gruppen smärtstillande medel för icke-narkotiska läkemedel. Läkemedlet hjälper, om så önskas, att uppnå smärtstillande, antipyretisk, kramplösande effekt. Internationellt namn - Metamizole Sodium. Baserat på metamizolnatrium har många analoger skapats. Den mest kända av dem:

Metamizolnatrium är en del av komplexa preparat, vars aktiva substanser förbättrar varandras terapeutiska effekt. Komplexa beredningar har mer uttalade terapeutiska egenskaper. De mest populära av dem:

 • Akabel (metamizolnatrium och bevonium);
 • Remidon (metamizolnatrium, paracetamol, koffein);
 • Anapirin (metamizolnatrium, aminofenazol, koffein).

Akabel har en förbättrad kramplösande egenskap. Det kan användas för att krama smärta under menstruationen.

Remidone har en uttalad antipyretisk effekt. Det används för att få värk och dra smärta. Koffein, som är en del av läkemedlet, stimulerar nervsystemet, förbättrar prestanda, förbättrar humöret.

Anapirin har en kombinerad effekt. Narkoser lika, lindrar krampen, normaliserar kroppstemperaturen.

Läkemedlets verkan

Läkemedlet har hög biotillgänglighet, penetrerar väl in i vävnader och har snabbt en terapeutisk effekt. Läkemedlet hänför sig till ämnen med snabb respons. Den terapeutiska effekten börjar redan 20 minuter efter att läkemedlet tagits.

Först och främst är Analgins åtgärd att bromsa uppträdandet av en smärtimpuls längs nervfibrerna. Detta beror på att smärta elimineras.

En gång i fokus för smärta hämmar metamizolnatrium produktionen av prostaglandiner, som är ansvariga för att öka kroppstemperaturen under inflammation. Läkemedlet är känsligt för släta muskelreceptorer i könsorganen. Det stabiliserar cellmembranet i släta muskler, vilket ger en antipyretisk och kramplös effekt..

Genom att stärka cellmembranet kvarhåller läkemedlet därmed natrium och vatten i kroppen. En provocerad organisme kan orsaka svullnad.

Om smärta till en eller annan grad kvarstår under hela månaden måste du se en läkare för att klargöra diagnosen och korrekt behandling.

Indikationer för användning under menstruationen

De flesta kvinnor använder Analgin varje menstruationscykel. Läkemedlet hjälper till med sådana tillstånd:

 • värkande smärta i nedre del av buken;
 • kramper
 • bankande smärta.

Läkemedlet kan endast användas med jämna mellanrum. Det eliminerar symptomatiskt smärta utan att påverka smärtors orsak. Regelbunden användning rekommenderas inte på grund av förekomsten av kontraindikationer och biverkningar..

Vid smärta i nedre del av buken används läkemedlet i högst 3 dagar. Om smärtsyndromet efter att ha tagit läkemedlet inte slutar, måste du se en läkare för att ta reda på orsaken till smärtan.

Vill du få en snabb effekt kan du ta läkemedlet intramuskulärt. Emellertid på injektionsstället är en lokal allergisk reaktion, lokal ömhet, infiltrering möjlig.

Analgin är ett relativt säkert läkemedel. I avsaknad av kontraindikationer för användning och rätt daglig dosering orsakar inte biverkningar.

Kontraindikationer och biverkningar

Analgin stör produktionen av vita blodkroppar i den röda benmärgen och reducerar därmed deras innehåll i blodet. Det låga halten leukocyter tillåter inte kroppen att hantera infektiösa miljöfaktorer tillräckligt. Läkemedlet bryter med blodkoagulation. Vid långvarig användning leder till blödning.

För kvinnor med nedsatt njur- och leverfunktion, förvärrar Analgin förloppet av den underliggande sjukdomen, kan orsaka nedsatt njur- och leverfunktion.

Kontraindikationer för att ta läkemedlet är:

 • blodsjukdomar;
 • ärftlig hemolytisk anemi;
 • hemofili;
 • dekompenserad njursjukdom;
 • alkoholintag;
 • bronkial astma;
 • historia av läkemedelsallergi.

Det är oacceptabelt att ta läkemedlet för akut smärta tills orsaken har fastställts. Analgin raderar bilden av sjukdomen och kan leda till ett allvarligt tillstånd.

Biverkningar noteras vid långvarig och osystematisk användning av läkemedlet. De vanligaste symptomen är:

 • illamående;
 • kräkningar
 • allergisk reaktion;
 • blödning;
 • njursvikt;
 • sänka blodtrycket.

Kvinnor som lider av säsongsbetonad hösnuva bör använda läkemedlet med försiktighet. Möjlig överkänslighetsreaktion.

Analgin förtränger blodsockersänkande medel. Därför kräver deras kombinerade användning strikt glykemisk kontroll.

Slutsats

Läkemedlet kan inte användas tillsammans med alkohol. Analgin förbättrar den toxiska effekten av alkoholer på levern, stör sin funktion. Sedativa läkemedel förstärker effekten av Analgin på kroppen. Därför kan en ökning av det dagliga intaget av läkemedlet leda till biverkningar. Innan du använder läkemedlet, konsultera din läkare..

Analgin för menstruation: indikationer och kontraindikationer för införande

No-spa (drotaverinhydroklorid) har en kramplösande effekt på slät muskelvävnad vid sjukdomar i gallvägar och urinvägar, används som hjälpmedel mot huvudvärk, dysmenorré (menstruationssmärta) och spasmer i mag-tarmkanalen.

No-shpa och Analgin - en klassisk kombination av läkemedel som används för olika sjukdomar som kräver snabb lindring av patientens tillstånd.

Analgin (metamizolnatrium) föreskrivs som ett bedövningsmedel mot huvudvärk och tandvärk, neuralgi, myalgia, njurkolik, pankreatit, skador, brännskador, etc. Läkemedlet har antipyretisk aktivitet, därför används det vid feber som uppstår vid akuta luftvägsinfektioner eller med tarm infektioner.

Eftersom krampen vanligtvis åtföljs av smärta, och smärtan stärker och fixerar spasmen, uppstår en ond cirkel.

Samtidig användning av två läkemedel verkar på mekanismen för uppkomst av smärta, vilket möjliggör en snabb lättnad av patientens tillstånd.

Gemensam medicinering hjälper till att minska feber i frånvaro av effekten av traditionella antipyretiska läkemedel.

Samtidig administrering av drotaverinhydroklorid och metamizolnatrium indikeras under följande tillstånd:

 • smärtsyndrom av olika ursprung: muskel- och magsmärtor, migrän, dysmenorré, smärta som orsakas av sjukdomar i könssystemet och andra;
 • akuta infektionssjukdomar och inflammatoriska processer åtföljda av hög feber;
 • svimning eller kramper som orsakas av hypertermi;
 • under den postoperativa perioden.

Om febern åtföljs av inflammation och svullnad i slemhinnorna, läggs antihistaminer - Diphenhydramine eller dess mer moderna analoger, till exempel Suprastin, till antipyretiska läkemedel..

Om febern åtföljs av inflammation och svullnad i slemhinnorna, lägg till antihistamin - Diphenhydramine till antipyretiska läkemedel.

Kontraindikationer för användning av No-shpa och Analgin

Läkaren kan förskriva två läkemedel på en gång med svår smärta orsakad av inflammatoriska processer, med förvärringar av hemorrojder (inklusive hemorroida noder), muskel- och magsmärtor, smärtsam menstruation hos kvinnor, med infektioner som orsakar kramper och kramper. Postoperativ användning kan krävas..

En kontraindikation för samtidig användning är förekomsten av kontraindikationer för användningen av ett av läkemedlen, leverdysfunktion, njursvikt, laktasintolerans, kroniska kardiovaskulära patologier, graviditet. När du använder en lytisk blandning är det viktigt att vara försiktig, blanda produkterna i en spruta i lika stora andelar.

När du använder No-shpa med andra läkemedel är det viktigt att vara försiktig.

Gemensam medicinering är kontraindicerad vid följande sjukdomar och tillstånd:

 • hjärtsvikt;
 • blodsjukdomar;
 • akuta sjukdomar eller störningar i lever och njurar;
 • laktasbrist;
 • ärftlig galaktosintolerans;
 • överkänslighet mot något av läkemedlen.

Hur man tar No-shpa och Analgin

En vuxen person kan ta mer än 2 tabletter No-shpa (80 mg) och 2 tabletter av Analgin åt gången (1 g).

Barnläkare beräknar doseringen av läkemedlet för barn med hänsyn till ålder och vikt.

Proceduren utförs av en läkare (ambulanspraxis). En flytande doseringsform används - Analgin 50% och No-spa 2%. Dessa produkter blandas i samma spruta i lika stora andelar (2 ml per 60 kg vikt) och injiceras långsamt djupt i muskeln i enlighet med aseptiska regler.

Biverkningar av No-shpa och Analgin

Biverkningar noteras sällan. Möjlig illamående, ibland åtföljd av kräkningar, avföringsstörningar (förstoppning eller diarré), ökad hjärtfrekvens, sänkt blodtryck, huvudvärk, sömnstörningar, utslag i huden.

Biverkningar med en kombinerad dos orsakas av biverkningar av varje läkemedel separat. Dessa inkluderar:

 • huvudvärk, yrsel, sömnstörningar;
 • urticaria, utslag, klåda, Quinckes ödem, anafylaktisk chock;
 • takykardi, sänker blodtrycket;
 • illamående, förstoppning;
 • leukopeni, agranulocytos.

speciella instruktioner

Analgin och No-spa kombinerade påverkar inte utförandet av potentiellt farliga aktiviteter i samband med stressuppmärksamhet. Om du upplever en biverkning i form av yrsel, bör du vägra att arbeta med mekanismer och köra fordon.

Om du upplever en biverkning i form av yrsel, bör du vägra att arbeta med mekanismer och köra fordon.

Gravida kvinnor, barn under 6 år och äldre kan bara använda läkemedel enligt föreskrift och under övervakning av en läkare.

Behandling av gravida kvinnor med hjälp av Analgin och No-shpa är förbjudet under första trimestern och under de senaste veckorna av graviditeten. Under den återstående perioden är terapi endast möjlig som föreskrivs av läkaren efter utvärdering av fördelarna för modern och potentiell skada på fostret. Med amning är kombinationen av läkemedel förbjuden på grund av bristen på speciella studier.

Barndom

Valet av behandlingsschema med hjälp av Analgin och No-shpa är inte önskvärt för barn under 6 år. Äldre barn kan ta läkemedel utan att konsultera en läkare i högst 1-2 dagar.

Äldre ålder

Kombinationen av läkemedel hos äldre används med försiktighet och i reducerad dos.

recensioner

Polina, 28 år, Tula

Genom att ta Analgin med No-shpa tillsammans kan du snabbt lindra smärta under menstruationen när andra åtgärder är maktlösa. Oftast använder jag läkemedel i tabletter, men ibland måste jag ta in en väns sjukvårdare för att få en injektion. Injektionen är lite smärtsam, men effekten av den kommer snabbare.

Ivan, 45 år, Nizhny Novgorod

No-spa med Analgin är ett effektivt botemedel mot hög feber, värkande leder och frossa. Jag ansöker på rekommendation av en läkare. Det hjälper alltid.

Olesya, 34 år, Murmansk: ”Jag tog läkemedel i form av tabletter på grund av svår smärta i magen. Kombinerat med att ta triad ordinerad av en läkare av antiinflammatoriska läkemedel. Hon kände sig bättre snart efter att ha tagit pillerna, smärtan försvann, temperaturen sjönk. Av minus - diarré utvecklades. Symtomet försvann strax efter avslutad behandling. ".

Dmitry, 27 år, Izhevsk: ”Under många år behandlades han med Paracetamol, men efter operationen rekommenderade läkaren en blandning av Analgin och No-shpa. Jag använde dessa läkemedel i flera dagar, jag började må bättre. Ömhet minskar efter 15-30 minuter efter konsumtion. Rekommendera".

. Vilka smärtstillande medel kan du dricka under menstruationen - Mesyachnye.info

Menstruationssmärta upplevs av många kvinnor. Vissa har lätt obehag och kramper, medan andra har svårt att röra sig i dessa dagar..

Bedövning för menstruation är kanske det enda sättet att lindra tillståndet. Vilket botemedel kan jag dricka för att sluta uppfatta månatliga kritiska dagar som ett test, de flesta damer är intresserade.

Praxis visar att den enda universella medicinen för alla inte finns..

Orsaker till smärta

Obehagliga känslor i nedre del av buken hos kvinnor före och under menstruation är i de flesta fall förknippade med ökad sammandragning av livmoderens muskelväggar. Detta är en normal fysiologisk process förknippad med separationen och utsöndringen av gammal endometrium.

Under denna period samlas mycket slem och blod i kaviteten, organet sväller, hormonella förändringar leder till vätskeansamling i kroppen, provocerar humörsvängningar, svaghet, yrsel.

Under kritiska dagar bör du inte aktivt engagera dig i sport eller utföra komplexa yogayoga under lång tid i kylan.

Smärta under menstruationen kan spöka en tjej från början av puberteten - i dessa fall talar de om primär algodismenorrhea. Det provoseras av enskilda egenskaper: en låg smärttröskel, missbildningar av livmodern, brist på vitaminer och mineraler. Ibland kan en trög inflammatorisk process döljas efter smärtsamma perioder.

Om smärtan först dök upp inte i tonåren, men i en ganska mogen ålder - den är sekundär, bör störningar i arbetet eller organiska förändringar i könsorganen misstänkas: utveckling av vidhäftningar, cyster, fibroider, endometrial dysplasi.

Att ta smärtstillande medel för menstruation i stora mängder rekommenderas inte. Eventuella läkemedel har många biverkningar, dessutom kan de drunkna symptomen på befintliga sjukdomar..

Och naturligtvis löser pillerna inte problemet med algodismenorea utan bara dömer symptomen. Därför är det mycket mer användbart att genomgå en grundlig undersökning och, efter att ha vetat det exakta ursprunget till patologin, fortsätt till dess behandling.

Smärtstillande medel är en ambulans för att lindra lidande..

Vilka injektioner kan ges

Måttligt smärtsyndrom är ganska mottagligt för effekterna av konventionella smärtstillande läkemedel eller krampläkemedel, men det finns situationer när en kvinnas fysiska tillstånd förvärras så mycket när menstruationen uppstår att hon inte kan bära smärtan på benen.

Med spänningar visar orala mediciner sig ofta vara maktlösa, eftersom deras absorption i blodomloppet och början av åtgärden kräver en viss tid, och med svår smärta som utvecklas är en mer betydande effekt nödvändig. I sådana fall är injektionslösningar av smärtstillande medel som administreras intramuskulärt mer lämpliga..

En injektion är också värdefull med befintliga sjukdomar i mag-tarmkanalen, eftersom tabletter irriterar magslemhinnan och kan orsaka förvärring av gastrit eller pankreatit..

Den typ av injektioner som används måste godkännas av läkaren. Det är endast tillåtet för kvinnor med medicinsk kompetens att tillhandahålla sådan hjälp på egen hand; andra kan endast administreras med en medicinsk assistent av en feldsher, sjuksköterska eller läkare.

. Varför är smärta i ryggen under menstruationen

Läkemedel som kan injiceras under smärtsamma perioder har en smärtstillande, mild antiinflammatorisk effekt. Följande läkemedel används:

Din läkare kan rekommendera andra goda åtgärder. Anestetisk injektion kommer att vara mest effektiv om den görs före sänggåendet, helst före utveckling eller med initiala tecken på sjukdom.

Man bör komma ihåg att narkosmedel är kontraindicerade för att dricka alkohol och är oförenliga med vissa andra läkemedel..

Vilka läkemedel kan tas

Smärtstillande medel för menstruation bör väljas noggrant och noggrant studera kontraindikationerna för användningen av läkemedlet. Huvudprincipen för att välja ett läkemedel bör inte vara läkemedlets kostnad eller popularitet, utan mekanismen för dess verkan.

I vissa fall, med svår smärta, ger smärtstillande medel inte önskat resultat, och en vanlig kramplösande hjälp hjälper väl. Vilka smärtstillande medel att välja beror på känslornas art och intensitet, hälsotillstånd, tillhörande störningar.

Listan över smärtstillande medel inkluderar läkemedel som skiljer sig åt i farmakologiska egenskaper..

spasmolytika

För att bli av med smärta under menstruationen finns det praxis att använda krampläkemedel. Deras handling är att slappna av glatta muskelfibrer.

Som ett resultat elimineras krampaktiga sammandragningar och överdrivna sammandragningar av alla muskelvävnader. Med algodismenorré har sådana läkemedel en direkt terapeutisk effekt..

Tonen i livmodersväggarna och de omgivande vävnaderna minskar, kärlen expanderar - spasmen elimineras, smärtan avtar.

De vanligaste läkemedlen inom detta område är:

 1. No-Shpa. Ungerskt läkemedel vars effektivitet har testats i årtionden. Det kännetecknas av många som det bästa läkemedlet mot smärta och tyngd i buken under menstruationen. Rekommenderas för inträde 1–2 dagar innan kritiska dagar börjar. Läkemedelsdosen beror på symtomens intensitet. Instruktionen rekommenderar att du tar 1-2 tabletter tre gånger om dagen. Läkemedlet No-Shpa Forte innehåller en fjärrdos av den aktiva substansen.
 2. Drotaverinum. Många kallar honom "ryska No-Shpo" och detta är helt sant - eftersom sammansättningen av dessa droger är identisk. Skillnaden är endast i pris. Effekten och doseringen av drotaverin är densamma som den berömda analogen.
 3. Papaverin. Effekten av detta läkemedel ligger nära Drotaverinum, läkemedlet tas 3-5 gånger om dagen tills de smärtsamma symtomen sjunker. Kapslar och suppositorier är tillgängliga för aktuell användning..
 4. Spazmalgon. Detta läkemedel har en komplex terapeutisk effekt, eftersom den utöver ett kramplösande medel innehåller ett smärtstillande medel. Han rekommenderas att ta med måttlig till svår smärta. Du bör börja när obehaget ännu inte har visat sig i full kraft. Rekommenderad dosering: 1-3 tabletter per dag.
 5. Halidor. Ett medel för att koppla av livmodermusklerna, som innehåller en extra lugnande komponent. Väl lämpad för svår irritabilitet och ångest orsakad av svår smärta..
 6. Buscopan. En medicin baserad på hyoscinbutylbromid är ett av de läkemedel som valts för smärtsam menstruation. Vid användning måste doseringen följas: 2–4 tabletter kan tas per dag.

Krampläkemedel mot smärta under menstruationen kan användas både som ett oberoende verktyg och i kombination med smärtstillande medel. Mer bekvämt är Spazmalgon och dess analoger.

I detta fall stoppar inte bara sensationer orsakade av muskelkontraktion utan också känsligheten hos smärtreceptorer.

I frånvaro av ett komplext läkemedel kan du kombinera att ta Analgin och No-Shpa, om det inte finns några kontraindikationer för detta.

Krampläkemedel bör användas med försiktighet med lågt blodtryck, glaukom och cerebrovaskulär olycka, eftersom de påverkar vaskulär ton. De är också kontraindicerade vid befintligt leversvikt, hepatos, akut inflammation i njurarna..

Smärtstillande medel

Analginbaserade smärtstillande medel förblir populära under många år, eftersom de har en stark terapeutisk effekt, vilket eliminerar attacker av varierande intensitet. Analgin, vars generiska namn låter som metamizol, hämmar känsligheten hos smärtreceptorer, minskar ledningsförmågan hos nervimpulser till hjärnan.

. Varför värker mitt hjärta innan menstruationen

Det finns många klagomål om Analgin och dess analoger. Liksom alla effektiva läkemedel kan de orsaka skarpa biverkningar om de används felaktigt. Det rekommenderas inte för barn och ungdomar, personer som lider av nedsatt hematopoies, sjukdomar i matsmältningskanalen.

När du använder smärtstillande medel måste du övervaka ditt välbefinnande: utseendet på skarp yrsel, illamående, hudutslag eller klåda kan vara ett resultat av intolerans. I sådana fall väljs en ersättning.

Analgin finns i följande populära smärtstillande medel:

Doseringen av läkemedel med metamizol involverar användning av högst 3-4 tabletter, det kan inte ökas. Om smärtstillande medel inte fungerar kan orsaken till smärtan inte vara i menstruation..

Det finns dussintals läkemedel baserade på denna aktiva substans. De skiljer sig alla i kostnad, tillverkarens namn, dosering av metamizol i kapslar och tabletter.

Vilket botemedel som hjälper dig att bli av med smärtan hos en viss kvinna beror på individens mottaglighet.

Ofta eliminerar samma botemedel snabbt symptomen i ett fall, och i det andra visar det sig vara inaktivt.

Icke-steroida läkemedel

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel eller NSAID har en effekt som liknar smärtstillande medel - de minskar känsligheten hos nervändar för smärta, men samtidigt är de antipyretika - eliminerar inflammatoriska reaktioner och reglerar kroppstemperaturen. En liknande effekt är nödvändig för smärta under menstruation orsakad av olika patologier i reproduktionssystemet, eller med algomenorré, i kombination med förkylningar eller andra inflammatoriska sjukdomar.

Fördelen med icke-steroida läkemedel är deras låga toxicitet och förmågan att använda utan några konsekvenser för kroppen. Av denna anledning är läkemedel tillåtna för behandling av algodismenorrhea i tonåren och kvinnor som lider av några störningar i de inre organens funktion. Bland drogerna i detta område är:

 • ibuprofen;
 • Nurofen;
 • Ibuklin;
 • Ketorolac och dess analoger: Ketanov, Ketoprofen;
 • diklofenak;
 • naproxen;
 • paracetamol;
 • piroxikam;
 • indometacin.

De bästa läkemedlen är de som innehåller två komponenter samtidigt, till exempel Ibuklin baserat på paracetamol och ibuprofen.

De välkända och populära NSAID: er Aspirin har också en uttalad antiinflammatorisk och smärtstillande effekt, men under menstruationen kan den inte användas.

Detta läkemedel hjälper till att tunna blodet, vilket kan orsaka enorma livmodersblödningar hos kvinnor som har låg koagulering av naturen..

En annan aspirinbaserad NSAID, Citramon, är också oönskad att dricka under kritiska dagar..

. Anledningar till att benen skadar innan menstruationen

Andra icke-steroida läkemedel bör inte heller tas okontrollerat - den dagliga dosen för svår smärta bör inte överstiga 4-5 tabletter.

Mest effektiv

Traditionellt sett är de mest effektiva smärtstillande medlen för menstruation multikomponentläkemedel: Spazmalgon, Ibuklin, Mig, Nise. Men man bör ta hänsyn till smärts egenhet, det centrala nervsystemets arbete samt kvinnors livsstil och hälsostatus.

Det måste komma ihåg att även den starkaste smärtmedicinering inte kan bli av med dåliga känslor för gott. Läkarna säger att den bästa medicinen är effekten som varar länge efter en tablett.

Eventuella smärtstillande medel kan drickas först efter att man säkerställt att det inte finns något farligt hälsotillstånd: hotet om brott i cysten, klämning av den myomatiska noden.

Ibland när det är omöjligt att tolerera skarpa, utmattande smärta, kan läkaren förskriva smärtstillande medel som innehåller opiater. Deras handling baseras på något andra principer än andra läkemedel, men du måste använda sådana produkter under ständig medicinsk övervakning..

Billig

Läkemedelsindustrin producerar många smärtstillande medel, liknande effektivitet, identiska i sammansättning, men med olika namn och kostnader.

Skillnaden i pris kan vara betydande: 2 eller fler gånger.

I vissa fall är det fördelaktigt att ersätta ett relativt dyrt läkemedel som rekommenderas av en farmaceut med en billigare generisk (analog), som har en lika stark effekt.

Läkarnas åsikt

Smärtstillande medel för algomenorré har en symptomatisk effekt och lindrar smärtan kort. Det är svårt att göra utan dem, när magen gör ont mycket, känslor stör normalt liv och arbete, orsakar allvarligt psykiskt besvär. Men att ta mediciner har en tillfällig effekt..

För att helt lindra smärta och eliminera orsaken till det patologiska tillståndet kan dessa läkemedel inte.

Med tanke på regelbundenheten i kritiska dagar kan den ständiga användningen av läkemedel orsaka allvarlig skada på kroppen: det stör matsmältningskanalen, påverkar funktionen i blodkärlen, nervsystemet, ändrar blodets sammansättning.

Av dessa skäl rekommenderas att dricka med menstruations smärtstillande medel och andra smärtstillande medel endast vid allvarligt oacceptabelt syndrom. För att permanent minska smärtintensiteten är det vettigt att använda andra metoder.

Det är användbart att utföra speciella andnings- och stretchövningar som minskar spänningen i bäckenområdet, genomgår behandling med elektrofores, ultravioletta strålar, lerbad, speciell massage.

Vid primär algomenorré är det ofta effektivt att använda mineral-vitaminkomplex som innehåller kalcium och magnesium, samt vitamin E och D.

Med långvarig smärta som inte är mottaglig för konventionella läkemedel kan gynekologen rekommendera utnämning av hormonella läkemedel med en komplex effekt.

Vi får inte glömma att vid algomenorré kan smärta av olika ursprung tas: njurkolik, akut blindtarmsinflammation, kolit. Det bör omedelbart återspeglas för läkaren om plötsliga klipp- eller kramp-symtom uppträder, tidigare inte karakteristiska.

Analgin. Instruktioner för användning av läkemedlet

Webbplatsen ger bakgrundsinformation. Tillräcklig diagnos och behandling av sjukdomen är möjlig under övervakning av en samvetsgrann läkare. Eventuella läkemedel har kontraindikationer. Specialkonsultation krävs, samt en detaljerad studie av instruktionerna! Analgin tillhör gruppen av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel härrörande från pyrozolon.

Analgin används för att lindra smärta (uttalad smärtstillande effekt). Oftast används det för tandvärk och huvudvärk. Analgin sänker också kroppstemperaturen, därför används den också vid olika feberliga förhållanden. Analgin har också en antiinflammatorisk egenskap (men denna effekt uttrycks svagt).

Läkemedlet består av en aktiv (aktiv) substans som kallas metamizolnatrium och hjälpämnen. Analgin finns i följande doseringsformer:

 • i tabletter på 500 milligram i ett paket med 10 stycken
 • i ampuller på 1 ml eller 2 ml innehållande 250 eller 500 mg metamizolnatrium
 • rektal suppositorier om 10 stycken per förpackning

Analgin blockerar inte selektivt cyklooxygenas (ett enzym involverat i syntesen av prostaglandiner). Detta leder till en minskning av bildandet av prostaglandiner, bradykininer och arakidonsyra. Prostoglandiner är en grupp fysiologiskt aktiva substanser som deltar i bildandet av inflammatoriska och smärtprocesser. Analgin blockerar också smärtimpulser och förbättrar värmeöverföringen. 15-30 minuter efter intag börjar läkemedlet att verka (när den terapeutiska koncentrationen av läkemedlet i blodet uppnås). Den maximala koncentrationen av dipyron observeras 1-1,5 efter administrering. Beräknad varaktighet för läkemedlet 4-8 timmar.

Vid administrering absorberas metamizolnatrium väl i mag-tarmkanalen (cirka 80-90%). En obetydlig del av dipyron när det kommer in i blodet binder till blodproteiner (albumin).

Den återstående koncentrationen av läkemedlet är i obundet form. Selve den aktiva substansen (metamizolnatrium) har ingen farmakologisk effekt. Effekten utvecklas först efter omvandling av metamizolnatrium till en metabolit. Detta sker genom hydrolys av dipyron i levern. Analgin omvandlas till en metabolit (4 - aminoantipyrin), som också har en smärtstillande och antipyretisk effekt. Med önskad effekt utsöndras metaboliten i urinen. Läkemedlet kan också tränga igenom morkakan och passera in i bröstmjölk. Att ta analgin bör vara under strikt övervakning av en läkare, särskilt om patienter tar kemoterapi (används för att behandla maligna tumörer). Hos patienter med bronkialastma ökar risken för allergiska reaktioner när de tar analgin.

Använd inte analgin för att lindra akut buksmärta.

 • huvudvärk
 • tandvärk
 • algodismenorea (svår smärta under menstruationen)
 • muskelvärk
 • postoperativ smärta
 • migränsmärta
 • njur- och leverkolik (tillsammans med krampläkemedel)
 • feber
 • radikulit
 • Reumatoid artrit

Först måste du välja den bekvämaste formen för frisättning. Piller är till exempel enklast att använda, eftersom det inte kräver några speciella färdigheter. Den största fördelen med injektioner är att de agerar snabbast, men de föreslår behovet av vissa ammefärdigheter. Ljus används vanligtvis i barndomen. Det här är väldigt bekvämt eftersom du inte behöver tvinga barnet att dricka ett piller eller att övertyga honom att injicera.

tabletter

ÅlderEn dosDaglig dosering
2-3 år0,05-0,1 gramUpp till 0,3 gr per dag
4-5 år gammal01.-0,2 gramUpp till 0,5
6-7 år gammal0,2 gramUpp till 0,7
8-14 år gammal0,25-0,3 gramUpp till 1 gram
14 och äldre0,25-1 gramupp till 3 gram per dag

Läkemedlet används oralt, efter att ha ätit, dricka en tablett med ett glas vatten. Barn under 14 år förskrivs med försiktighet. Tilldelas 2-3 gånger om dagen.

Injektionsvätska, lösning (i ampuller):

injektioner

ÅlderEn dosDaglig dosering (maximal dos per dag)
250-500 milligram2 gram
5-10 milligram per kilo kroppsvikt (01.-0,2 ml av en 50% lösning per 10 kg kroppsvikt)1-1,5 gram

För vuxna administreras läkemedlet intramuskulärt eller intravenöst. För barn upp till ett år administreras läkemedlet intramuskulärt. Före injektion ska injektionslösningen värmas (i handen) till kroppstemperatur. Intravenös administration av läkemedlet bör undvikas på grund av stor sannolikhet för en kraftig minskning av blodtrycket.

Suppositorier (ljus)

ÅlderEn dosMaximal daglig dos
300, 650 eller 1000 milligram2 gram
I halva suppositorier (dos 1 suppositorium 0,1 gram)Upp till 0,1 gram
1 suppositorium (0,1 gram)Upp till 0,2 gram
1 suppositorium (0,1 gram)Upp till 0,3 gram
Använd suppositorier om 0,25 gram 1 suppositorium (0,25 gram)Upp till 3 suppositorier per dag (0,75 gram)

Suppositorier förs in i rektum (rektalt). Efter att ha använt suppositoriet bör barnet ligga i sängen.

Använd inte analgin i mer än 5 dagar utan att konsultera en läkare.

Analgin kan orsaka olika biverkningar..

 1. Urtikaria (utseendet på kliande utslag på huden)
 2. Allergisk konjunktivit (rodnad i slemhinnan i ögat)
 3. Vid intramuskulär eller intravenös administrering av läkemedlet är farliga biverkningar såsom angioödem (kännetecknad av svullnad i huden eller subkutan vävnad med olika svårighetsgrader) möjliga
 4. Anafylaktisk chock (alltför överkänslighet mot läkemedlet).
 • Blödning. Vid långvarig användning av analgin utvecklas ofta hemopoieshämning.
 • Leukopeni (en minskning av antalet vita blodkroppar i blodet) - leder till en minskning av immuniteten.
 • Trombocytopeni (en minskning av antalet blodplättar i blodet) - leder till en ökning av sannolikheten för spontan blödning.
 • Agranulocytos (minskning av antalet vita blodkroppar).
 • Sänker blodtrycket
 1. Oliguri (minskning av daglig urin upp till 500 ml)
 2. Anuria (brist på urinproduktion).
 3. Proteinuri (närvaron av proteiner i urinen).

Ibland färgas urin röd på grund av metamizolnatriummetaboliten. Om något av ovanstående tillstånd inträffar, bör du omedelbart rådfråga en läkare. Analgin ska inte användas med alkohol. Vid användning av alkohol med analgin inträffar följande: analgin ökar den toxiska effekten av alkohol på levern, njurarna och centrala nervsystemet. Den toxiska effekten av att blanda alkohol och analgin är oberoende av dosen alkohol eller analgin. Enkelt uttryckt kan den toxiska effekten av denna kombination uppstå även med en liten dos alkohol (till exempel ett glas vin). Symtom som kräkningar, svår huvudvärk och rädsla kan förekomma. Analgin ökar också den hämmande effekten av alkohol på det centrala nervsystemet. Som kan leda till bedövning (ett tillstånd av immobilitet), mindre troligt att leda till koma (allvarligt nedsatt medvetande). Det bör komma ihåg att minst 12 timmar bör gå mellan att ta dipyron och alkohol. Bland kontraindikationerna bör särskilt noteras:

 • Bronkial astma
 • Blodsjukdomar
 • Allvarligt nedsatt njur- och leverfunktion
 • Ärftlig hemolytisk anemi
 • Glukos-6-fosfatdehydrogenasbrist (ett enzym involverat i glukosmetabolism)
 • Optisk neurit
 • Svår myasthenia gravis (en sjukdom som kännetecknas av svår svaghet och snabb muskeltrötthet)
 • Individuell intolerans
 • Graviditet

Analgin är kontraindicerat under graviditet, särskilt under de första tre månaderna av graviditeten. Många forskare tror att analgin påverkar utvecklingen av hjärt-kärlsystemet hos fostret negativt..

 • Vid amning bör du inte heller använda analgin - det kan leda till utvecklingen av anemi hos barnet.
 • Sedativa medel förbättrar analgin.
 • Kemoterapi ökar signifikant risken för att utveckla leukopeni.

Vid långvarig användning (mer än 1 vecka) är ett allmänt blodprov nödvändigt för att övervaka den eventuella utvecklingen av hämning av hematopoies. Använd inte vid akut magsmärta. Det rekommenderas inte att använda läkemedlet mot reumatisk feber. Försiktighet bör iakttas vid förskrivning av dipyron till personer som missbrukar alkohol. I fallet med användning av analgin med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel förbättras skador på mukosa i mag-tarmkanalen, vilket i sin tur ökar risken för blödning avsevärt. Vid samtidig användning av analgin och antidiabetika ökar effekten av det senare. Dessutom ökar analgin vid samtidig användning med diuretika (diuretika) och indirekta antikoagulantia effekten. Barbiturater minskar effekten av analgin. Analgin med difenhydramin - en kombination av dessa läkemedel används ofta i medicinsk praxis.

Analgin tillsammans med difenhydramin används för att behandla febersjukdomar inte bara hos vuxna utan också hos barn. Denna blandning har använts i stor utsträckning efter kirurgisk smärta, njurkolik, olika skador..

Vid en överdos av analgin kan följande symtom uppstå:

 • illamående, kräkningar
 • smärta i magen
 • hypotermi (minskning av kroppstemperatur under normalt)
 • sänker blodtrycket under 11075 hos vuxna
 • takykardi, andnöd
 • nedsatt medvetande (stupor)
 • delirium är möjligt
 • kramper
 • njur- eller leversvikt

Analginförgiftning kan undvikas genom att noggrant följa den dos som föreskrivs av din läkare. Innan du använder läkemedlet bör du läsa instruktionerna noga.

Om en överdos fortfarande inträffar, måste du rådfråga en läkare. Vanligtvis behandlas en överdos genom att tvätta magen, förskriva laxermedel och aktivt kol. Tvungen (förstärkt) diurese och symptomatisk behandling utförs också..

 • Analgin tabletter 500 mg. 10 stycken kostar från 5 till 10 rubel.
 • Analgin i ampuller 50% 2 ml. - 10 ampuller kostar från 35 till 60 rubel
 • Analgin 100 mg. rektal suppositorier nr 10 kostar 50 till 70 rubel

Priset beror på tillverkaren och apoteket. Det finns många analoger av analgin, jag kommer att ge de mest använda läkemedlen:

 1. Baralgin M är ett läkemedel med en kombinerad effekt: smärtstillande och kramplösande (lindrar spasm). Pris 150 - 600 rubel.
 1. Pentalgin är ett kombinerat läkemedel med smärtstillande och antiinflammatoriska effekter. Priset är 150-250 rubel.
 1. Revalgin är ett kombinerat läkemedel med smärtstillande och kramplindrande verkan. Priset är 70-260 rubel.
 1. Benalgin - utöver metamizolnatrium innehåller läkemedlet också koffein (har en migräneffekt) och tiaminhydroklorid (vitamin B1), vilket förbättrar neuroreflexreglering. Pris 65-250 rubel.
 1. Spasmalgon är både antispasmodisk och smärtstillande. Priset är 90-200 rubel.
 1. Tempalgin och många andra

Plusser: lindrar effektivt smärta, börjar agera snabbt nog. För priset - det billigaste av alla analoger. Det finns alltid ett apotek (analoger av analgin kan inte alltid hittas). nackdelar:

Massor av biverkningar. Jag vill också notera att analgin i många världsländer upphör.

Specialitet: Ögonläkare

Smärtstillande medel och suppositorier för menstruation och menstruationssmärta

Det är svårt att förskriva anestesimedel för menstruation, eftersom det kräver att man studerar orsakerna till nosologi. Det finns en omfattande lista över läkemedel som används för ömhet före och efter menstruationscykeln..

Överväg de vanligaste läkemedelsalternativen för behandling av smärtsamma perioder hos kvinnor.

Smärtstillande medel för menstruation

De flesta av den halva halvan behandlar menstruationssmärta med aspirin i en dos av 2 till 4 tabletter per dag. Läkemedlets popularitet beror inte bara på antipyretisk aktivitet.

Aspirin har smärtstillande och antiinflammatoriska effekter..

Den kombinerade effekten eliminerar flera patogenetiska länkar som uppstår med problem med menstruationscykeln - livmodersspasm lindras, svårighetsgraden av inflammation minskar.

Uppmärksamhet! Aspirin är inte ett säkert läkemedel. Det kan inte ordineras till barn, gravida kvinnor med amning. Varning för att ta tabletter för kvinnor med patologi i njurarna, levern. Långvarigt intag av aspirin provocerar magsmärtor, risken för tarmblödning ökar. Kostnaden för aspirin är cirka 10 ryska rubel.

Indometacin är en grupp icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel som används för att bedöva menstruationen. Rekommenderad dos - högst 3 tabletter per dag.

Ibuprofen är också effektivt för behandling av patologi, men för att uppnå effekten måste du ta minst 6 tabletter av läkemedlet.

Naproxen förskrivs i 2-3 tabletter två gånger om dagen. Piroxicam - i en liknande dosering.

Paracetamol för smärta under menstruationen

Doseringen av paracetamol är 3-4 tabletter per dag. Tabletter - 200, 500 mg. Ytterligare hjälpämnen: stärkelse, stearinsyra, croscarmellosenatrium, povidon.

Indikationer för användning:

 1. Migrän;
 2. Tandvärk;
 3. Neuralgi;
 4. artralgi;
 5. Infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar;
 6. Öm hals;
 7. Feber;
 8. artros.

Bland indikationerna från officiella paracetamoltillverkare finns det ingen menstruation. Smärtstillande medel testas i praktiken, men de flesta läkare vägrar att förskriva piller för problem med menstruationen.

För det första krävs en diagnos av orsakerna till patologi. För det andra finns det mer effektiva smärtstillande medel med minimala biverkningar..

När paracetamol är kontraindicerat:

 1. Laktation;
 2. Graviditet;
 3. Barn under 6 år;
 4. Glukos-6-fosfatasbrist;
 5. Nedsatt leverfunktion.

Det är bättre att ta piller mellan måltiderna för att minska risken för biverkningar:

 • Giftig leverskada;
 • Epigastrisk smärta;
 • Illamående och kräkningar;
 • Anemi (hemolytisk, aplastisk);
 • agranulocytos;
 • Minskning av blodsockret;
 • Inflammation;
 • Sänker blodtrycket.

Hur man behandlar en tandvärk hos ett barn: gel, tabletter, spray

Under en dag kan du inte ta mer än 10 gram paracetamol. Maximal koncentration kan minskas hos patienter med lever- och njurskador..

Smärtstillande medel för menstruation - naproxen

Naproxen är inte den mest populära behandlingen för menstruationssmärta, men det hjälper vissa patienter.

Indikationer för att ta naproxen:

 1. Bekämpad spondylit;
 2. Reumatoid artrit;
 3. Juvenil reumatoid artrit;
 4. Neuralgi;
 5. radikulit;
 6. Tandvärk;
 7. Gikt;
 8. Muskelvärk;
 9. Osalgia.

Bland tillverkarens instruktioner finns det inga indikationer för användning av läkemedlet i gynekologi. Förskriva naproxen som ett bedövningsmedel under smärtsamma perioder - initiativ från den behandlande läkaren.

Vid amning och graviditet ska tabletter tas med försiktighet, eftersom läkemedelsstudier har visat en teratogen effekt (förmågan att orsaka missbildningar) i experiment på råttor i en dos på mer än 20 mg per kg per dag. För teratogenicitet hos möss är doser över 170 mg / kg / dag tillräckliga.

Djurförsök indikerar inte pålitligt mekanismen för läkemedlets effekt på människokroppen.

Naproxen finns i bröstmjölk, vilket påverkar barnets hälsa negativt. Vi rekommenderar att du slutar amma när du väljer ett läkemedel som ett bedövningsmedel för menstruation. Under graviditet eller amning är det bättre att välja ett annat läkemedel som inte tränger in i bröstmjölken, inte har en teratogen effekt på fostret.

Ketoprofen i gynekologi - smärtstillande medel

Ketoprofen används för smärtlindring under patologisk menstruation hos kvinnor. Verktyget tillhör gruppen icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, har smärtstillande, antipyretisk, antiinflammatorisk effekt.

 • Den terapeutiska aktiviteten av läkemedlet bildas genom att blockera cyklooxygenas-enzymet, nedsatt prostaglandinsekretion i fokus för inflammation.
 • Läkemedlet används bäst vid artros, artrit, svullnad i nedre extremiteter.
 • De viktigaste indikationerna för användning av ketoprofen:
 • Kronisk inflammatorisk artrit;
 • Ankyloserande spondylit (ankyloserande spondylit);
 • Reumatism;
 • Smärta i nedre rygg;
 • Sprains, tårar i ligament;
 • Skador på senor;
 • Posttraumatiska blåmärken.

I det första behandlingsstadiet används läkemedlet i en "chock" -dos på cirka 300 mg per dag. Under måltider rekommenderas att använda upp till 200 mg av läkemedlet per dag. Vid användning av vaginala suppositorier på 100 mg rekommenderas en dubbel administration av suppositorier (morgon och kväll).

Smärtstillande suppositorier i gynekologi: indometacin, diklofenak

Indometacinsuppositorier (rektal) ger en positiv effekt på grund av blockeringen av bildandet av prostaglandiner. Suppositorier kännetecknas av antiinflammatorisk, smärtstillande, antipyretisk effekt.

Suppositorier kännetecknas av en uttalad egenskaper mot blodplättar, hämmar vidhäftning av blodplättar.

Indikationer för användning av indometacin suppositorier:

 1. Algodismenorea;
 2. endometrios;
 3. Myom;
 4. Vidhäftningar i gynekologi.

På grund av den lokala åtgärden har suppositorier ingen biverkning på mag-tarmkanalen. Även i obstetrik föreskrivs läkemedlet med hot om abort.

Kontraindikationer för administration av indometacin suppositorier:

 • Magsår;
 • Individuell känslighet för läkemedlets komponenter;
 • Minskad blodkoagulationsförmåga;
 • Bronkial astma;
 • Nedsatt njur- och leverfunktion;
 • Rektal inflammation;
 • Intestinal blödning.

Listan över kontraindikationer för lokala former av läkemedel är mycket mindre än när man tar systemiska analoger.

Lokal smärtmedicin för menstruationssmärta - diklofenak

Rektala suppositorier av diklofenak används i gynekologi på grund av det lilla antalet biverkningar av läkemedlet. Vid oral administrering av läkemedlet finns det en hög risk för magsår, så användningstiden är begränsad - cirka 12 dagar.

Vid menstruationssmärta krävs ett effektivt botemedel. Rektala suppositorier av diklofenak är ett bra val. Den totala dosen av läkemedlet per dag bör inte överstiga 150 mg.

För barn under 15 år är det rationellt att använda suppositorier på 25 mg. För behandling bör den maximala dagliga dosen inte vara mer än 3 mg / kg. För tonåringar är det rationellt att förskriva 50 mg suppositorier.

Bland moderna suppositorier kan man notera panadol, efferalgan, mexalen, akamol-teva, myralgan, tylenol, cefecon N, Baralgin M. Vi behöver bara skilja mellan smärtstillande medel, antiinflammatoriska och antipyretiska suppositorier för korrekt symptomatisk behandling av smärta under menstruationen.

Vid svår smärta i gynekologi föreskrivs antiinflammatoriska suppositorier:

 • naproxen;
 • ketoprofen;
 • diklofenak;
 • indometacin;
 • Dicloberl;
 • Voltaren;
 • Oruvel.

Bra effekt med minimala biverkningar av Movalis.

Analgetika för buksmärta

I de flesta fall är kombinationen av smärtstillande medel med antiinflammatoriska läkemedel tillräckligt för att bli av med smärta under menstruationen. Effektiviteten av denna kombination utesluter inte behovet av krampläkemedel vid fästning vid symtomen på buksmärta.

Papaverine - ett kramplösande medel för buksmärta

Papaverine är ett luktfritt vitt kristallint pulver med en bitter smak. Lite lösligt i etanol och vatten.

På grund av antispasmodisk aktivitet har det en hypotensiv effekt. Verkningsmekanismen är hämningen av fosfodiesterasenzym, vilket leder till en minskning av ansamlingen av kalcium i glatta muskelceller, vilket bildar en avslappning av fibern. Verktyget i höga doser minskar hjärtmuskelns excitabilitet, minskar ledningen i hjärtat.

Hur kan jag orsaka menstruation och är det säkert att göra

Absorberas snabbt av olika administreringsvägar. Det binder till plasmaproteiner, vilket gör att du kan skapa en dos av ansamling i blodet.

Den antispasmodiska Buscopan "histiocin-N-butylbromiden" förskrivs 2 tabletter 5 gånger om dagen. Finns i form av tabletter eller suppositorier. Det har en M-antikolinerg effekt. Det har en antispasmodisk effekt på de släta musklerna i de inre organen, minskar utsöndringen av matsmältningskörtlarna. Korsar inte blod-hjärnbarriären.

De viktigaste indikationerna för att ta Buscopan-tabletter är:

 • Gallkolik;
 • Renal kolik;
 • Buksmärtor;
 • kolecystit;
 • Biliary dyskinesi;
 • pylorospasm;
 • Algodismenorea;
 • Duodenalsår.

En kontraindikation för att ta läkemedlet är närvaron av följande villkor:

 • Lungödem;
 • Myasthenia gravis;
 • megakolon;
 • Vinkelförslutande glaukom;
 • Cerebral arterioskleros.

Under graviditet och amning bör läkemedlet förskrivas med försiktighet. När man bär ett barn i första trimestern är det inte bevisat läkemedlets kliniska effektivitet.

Biverkningen av läkemedlet:

 • Torr hud;
 • dåsighet;
 • takykardi;
 • Urinretention;
 • Pares av boende.

Det är ytterst sällsynt när man tar Buscopan att en allergisk reaktion uppstår..

Drotaverinum (no-shpa) antispasmodisk slät muskel i urogenitalsystemet, mag-tarmkanalen, blodkärl.

För att stoppa buksmärta måste du ta 1-2 tabletter 5 gånger om dagen. Handlingsmekanismen - en förändring i membranpotentialen hos glatta muskelfibrer leder till avspänning av tarmmusklerna, lindrar spasmer.

Efter oral användning sker den maximala koncentrationen av den aktiva substansen i blodplasma efter 45-60 minuter. Metabolism utförs i levern. Det utsöndras med urin. Drotaverin korsar blod-hjärnbarriären.

Indikationer för användning av drotaverine:

 • Spastisk buksmärta med kolecystit;
 • kolelitiasis;
 • Magsår;
 • Intestinal förstoppning;
 • Spasmer i pylorintarmen;
 • Flatulens med gasretention;
 • proktit;
 • Cystit;
 • nefrolitiasis;
 • Urethrolithiasis.

Drotaverinum i gynekologi används vid algodismenorré för att lindra smärtanfall. Det är indicerat för öppning av livmoderhalsen, sammandragningar efter födseln.

Sätt att använda no-shp:

 1. Orala tabletter tas oavsett tid för mat;
 2. Med spastisk smärta - tabletter på 40-80 mg;
 3. Barn under 12 år med 20 mg drotaverine;
 4. för spädbarn räcker det att ta 10 mg av läkemedlet under dagen;
 5. Injicerbar form för intramuskulär administration. Rekommenderas för patienter med njur- eller leverkolik för intravenös administrering;
 6. Intraarteriellt behöver långsamt matas in 2-4 ml av läkemedlet med ett innehåll av 40 till 80 mg aktiv substans.

Symtom och behandling av cytomegalovirusinfektion

Vanligtvis föreskriver läkare en individuell dosering av drotaverine (no-shp) för varje patient.

Narkosmedel för menstruation

Bedövningsmedel för menstruation är rationella för svår smärta, när konservativa läkemedel inte är effektiva. En vanlig representant för gruppen är diklofenak. Injektioner av läkemedlet utförs intramuskulärt vid 50-100 mg.

Om så önskas ökar dosen av läkemedlet till 150 mg per dag.

Det är bättre att börja ta diklofenak när det finns smärta i nedre del av buken, vilket indikerar de initiala problemen med menstruationen. Läkemedlet används för adnexit, bäckeninflammation.

Ambulanspersonal med svår smärta i nedre del av buken, med menstruation eller efter dem injicerar en "triplett". Den lytiska blandningen inkluderar analgin, difenhydramin och papaverin. Verktyget är ett av de mest effektiva.

Analgin har en uttalad biverkning, därför är det bättre i sin rena form att inte ta läkemedlet. I europeiska länder är dess användning förbjuden.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Äggstockar skadas under och efter menstruation, orsaker, symtom

Vilka är orsakerna till ovariesmärta hos kvinnor?I en kvinnas kropp inträffar menstruation varje månad. Det är ett regelbundet utsläpp från slidan i 3 till 7 dagar i rött, och blodproppar kan komma ut....

Blödning efter förlossning: hur man kan skilja lochia från blödning?

Blodigt utflöde efter förlossning - lochia, är normalt. Men ibland, på grund av dålig sammandragning av livmodern efter förlossningen, kan en kvinna uppleva blödning efter födseln - överdrivet och okontrollerat utsläpp av blod från den plats där morkaken fästs....

Orsaker till vit urladdning före menstruation hos kvinnor

Vit urladdning före menstruation är en variant av normen och passar på ett eller annat sätt varje kvinnaBeskrivningI slemhinnan i slidan finns de körtlar som producerar det slem som är nödvändigt för att fukta slemhinnan och skapa normal mikroflora....