Menstruationskopp - vad är det och hur man använder det

Blödning

Menstruationskoppen är ett bekvämt alternativ till kuddar eller tamponger. Det är nödvändigt att rengöra det bara 3 gånger om dagen, bekvämt med ett upptaget schema. Produkten är återanvändbar, du behöver inte göra en granskning av hygienprodukter varje månad. Tillverkarna hävdar att du kan använda ett lock i flera år.

Vad ser det ut som

Menstruationskoppen liknar en klocka med en hästsvans eller ring på utsidan av kupolen. Den är tillverkad av medicinsk silikon och skadar inte det intima området. På den breda delen finns en fälg som sitter tätt mot slidan och förhindrar läckage.

Vad är koppen till?

Tamponger och kuddar uppfattas ofta som en oundviklig ondska. Jag vill alltid hitta något mer bekvämt. Menstrual burl jämför med fördel med konventionella hygienprodukter:

 1. Komfort att använda. Du kan ta bort ackumulerade sekret med ett intervall på 8 timmar, detta räcker för en lugn sömn. Det finns inget förbud mot fysisk aktivitet, det är tillåtet att simma med en munskydd, det är helt osynligt under kläder.
 2. Alla utsöndringar kvarstår i kroppen, obehagliga luktar visas inte.
 3. En produkt kan användas upp till tio år.

Hur man använder

Under menstruationen sätts locket in i vagina när det är vikt. Inuti rätar den ut, sitter tätt mot väggarna och samlar alla sekret. När den fylls, tas skålen bort och rengöras. Efter menstruationens slut lagras den rena produkten i en bomullspåse som den säljs med.

Hur bädda in

 1. Tvätta händerna. Applicera vattenbaserat smörjmedel på munskyddet och händerna vid behov.
 2. Placera din fot på badkanten eller stå med benen breda isär.
 3. Vik produkten längs eller tryck en kant till botten.
 4. Gå in i vagina. Lossa inte fingrarna, elastiska kanter kan raka ut i förväg.

Om insättningsdjupet är normalt och svansen sticker ut ska du försiktigt trimma den. Ett tecken på en korrekt installerad kopp är bristen på obehag. Först kan en känsla av främmande kropp kvarstå, men gradvis bör den passera. Smärta är oacceptabelt. Om det är så gjorde du något fel.

Hur man drar ut skålen

En hästsvans eller ring är designad för bekväm extraktion. Om menstruationskoppen stiger för högt finns det inget behov av panik. Ta ett djupt andetag för att koppla av. Musklerna kommer att sluta hålla locket och det kommer att sänka. Om detta inte hjälper, ändra position och gör en skjutande rörelse med vaginalmusklerna.

Vad man ska göra om det inte avslöjas

Materialet är elastiskt, problemet är sällsynt. Om detta händer, försök försiktigt vrida koppen medurs. Sådana rörelser är inte alltid praktiska, det är bättre att ta av locket och sedan sätta i det igen. Kontrollera om du gör allt på rätt sätt för att undvika problem:

 1. Vik munskyddet i form av bokstaven E. Från det här läget rätts det lättast ut.
 2. Flickor, vana vid tamponger, försöker skjuta bort skålen. Detta är ett misstag, för ett bekvämt läge är ett djup på 2 cm tillräckligt.
 3. På skålens hals för menstruation finns det små hål som bildar effekten av ett vakuum. På grund av det sitter munstycket tätt mot väggarna och faller inte ut. Kanske är dessa hål tilltäppta så att öppningen inte inträffar. Tvätta skålen väl efter varje användning..

Vad man ska göra om det läcker

Tillverkarna lovar 100% skydd av linne från föroreningar. Men flickor klagar ofta på bristen på ordentlig täthet. Efter detta kommer besvikelsen, och menstruationen går till förvaring. Skynda dig inte för att göra det, försök först ta reda på orsaken till munstyckets så ansvarslösa beteende:

 1. Fel installation. I det här fallet kommer det inte att finnas någon tät passning, och urladdningen kan rinna ut längs väggens vagina. Om du sover i ett läge kan silikon ta formen av en kropp. Med en kraftig stigning har materialet inte tid att räta ut och hej, en läcka. Förstoppning kan också orsaka förskjutning..
 2. Fel med val av storlek. Ett lock som är för stort kommer inte att spricka, och ett litet är rörligt. Utseendet är annorlunda, så formen kanske inte passar.
 3. Täppta hål skapar inte ett vakuum, vilket också kan orsaka läckage..

Hur man väljer storlek

Tillverkarna bosatte sig på två huvudstorlekar. Små munskydd rekommenderas för kvinnor som inte föder 30 år. Fler modeller kommer att vara praktiska efter 30 år om det fanns en naturlig födsel. Dessa är ungefärliga riktlinjer, så det skadar inte att bestämma livmoderhalsen.

För att göra detta, sätt in rena fingrar i slidan mot ryggen. Försök hitta en avsats på ett mynt. Det är okej om nacken inte är i mitten. Om det är svårt att nå utsprånget behöver vagina en lång menstruationskopp. Fingrar omedelbart begravda i nacken? Välj en kort modell så att du inte känner dig obekväm.

Glöm inte silikonens styvhet. Med normalt utvecklade muskler behövs medelvärde. Om vattpinnen är svår eller smärtsam, var uppmärksam på det mjuka materialet. Samma alternativ behövs för svaga intima muskler. Om du gillar aktiv träning är en modell av hård silikon mer lämpad för dig.

Hur man bryr sig

Det rekommenderas att tvätta munskyddet med en intim hygienprodukt eller mild tvål. Om detta inte är möjligt räcker rent rinnande vatten. Spår av tvättmedel måste rengöras ordentligt. Om tvål kommer in i vaginalslemhinnan kommer pH att brytas, det finns risk för skada på den naturliga mikrofloraen.

Hur man steriliserar

Före och efter menstruationen måste skålen steriliseras för att förhindra tillväxt av mikroorganismer från slidan och bakterier som kan dröja på den under lagring. För att göra detta, koka produkten i 5 minuter. Vissa tillverkare tillåter mikrovågssterilisering. Det finns ett speciellt glas för detta ändamål..

Alla kvinnor kan använda en munskydd eller det finns kontraindikationer

Det finns inga absoluta begränsningar, men på grund av individuella egenskaper kanske menstruationsbänken inte passar. Studier bekräftar att menstruationen inte påverkar vaginalepitel. Kapsylen skadar inte endometrios eller livmoderhalsen. Du kan använda det med det installerade systemet för intrauterint preventivmedel.

Innan du köper måste du konsultera en gynekolog om det finns en böjning av livmodern eller dess starka prolaps. Det rekommenderas inte att använda en menstruationskopp under behandling av trost, cystit eller annan infektion. Varje gång kommer det inte att fungera för att desinficera munskyddet, så det finns en risk för återinfektion. Därför kommer det att vara möjligt att återvända till koppen först efter avslutad behandling.

Kan det göra ont

Studier har visat att produkten inte ökar risken för infektioner. Medicinsk silikon avger inte skadliga ämnen och reagerar inte med toxiner. Därför är konstant bärning ofarligt. Endast mekanisk skada på slidan under administrering är möjlig. Därför måste flickor med långa naglar vara försiktiga.

Dessutom kan kanten eller obehagliga utsprång skada väggarna. I detta fall måste du använda ett vattenbaserat smörjmedel. Om obehag efter flera försök försvinner, tänk på en annan modell eller tillverkare. Ibland måste du vägra en hygienprodukt. Enligt statistik kan 9% av kvinnorna inte vänja sig med munstycket och sluta använda det..

Jungfru kan använda koppen?

Tån är inte kontinuerlig, det finns ett hål i den. Därför är menstruationskoppen inte förbjuden, men den minsta storleken bör väljas. Obehagliga upplevelser är acceptabla, men de bör inte vara starka. Försök applicera mer fett på händerna och munskyddet. Om obehaget kvarstår ska du lägga av denna hygienprodukt tills bättre tider..

Kan jag ha sex med en skål?

Med standardprodukter kommer sex att vara omöjligt. Vissa tillverkare har redan börjat producera speciella munskydd, och det finns engångsbruk. Om du bestämmer dig för dem, varna din partner att vara försiktig. En vass hästsvans kan riva en kondom eller orsaka skador. Ja, du måste skydda dig själv, locket är inte ett preventivmedel.

Hur ofta du ska ändra

Tillverkarna säger att locket måste spolas med 8 timmars intervall. Bakterier skiljer inte mellan en vattpinne och en munskydd, de behöver ett näringsmedium. Skapa inte bekväma förhållanden för dem. I hela användningshistoriken registrerades endast ett fall av STS, men försiktighet är inte överflödig.

Är det möjligt att simma med en skål?

Tillåtet: pool, hav eller doftande bad. Locket är inuti kroppen, så konturerna eller de utskjutande trådarna kommer inte att ge dig bort. Var inte rädd för att tona vatten, vakuumeffekten tillåter inte läckage. Endast initial obehag eller svårigheter med rätt plats kan störa, det är bättre att planera vattenprocedurer inte på den första dagen av menstruationen.

Tvivlar du på att den här hygienprodukten passar dig? Konsultera en gynekolog vid Medical Women's Center.

Hur man använder en menstruationskappa - instruktioner för administration och extraktion, kontraindikationer, recensioner och pris

Ett användbart och mycket populärt sätt för intim hygien för en kvinna är menstruationen, designad för upprepad användning under kritiska dagar. En sådan enhet har flera namn, men funktionen är en. Om du förstår hur du använder menstruationen kan du själv välja ett värdigt alternativ till sanitetsunderlag och tamponger.

Vad är en menstruationskopp

I själva verket är detta en liten behållare tillverkad av hypoallergen medicinsk silikon, latex eller termoplastisk elastomer, som visas, enligt instruktionerna, ska sättas in i slidan i 5-12 timmar per dag, beroende på mängden kvinnliga blödningar. En sådan anordning har flera namn, bland vilka de mest igenkännliga är följande: menstruationshatt, silikonkopp för menstruation, menstruationshatt. Detta är ett bra tillfälle att byta ut tamponger och hygienunderlag, spara på personlig hygien.

Vad behövs för

Med menstruationsflöde, istället för sanitetsservetter, kan du använda menstruationsskålen, som inte adsorberar och inte absorberar blod, men naturligtvis samlar den i en speciell behållare. En sådan hygienprodukt, med förbehåll för alla sterilitetskrav, är avsedd för upprepad användning, gynekologer rekommenderar ofta den till äldre kvinnor.

fördelar

Du kan inte komma ifrån den månatliga urladdningen i reproduktionsåldern, så en kvinna måste fylla på speciella hygienprodukter för senare användning en gång i månaden i flera dagar. Den universella skålen för menstruationscykeln har flera fördelar som moderna kvinnor regelbundet använder. Fördelar med en sådan silikonprodukt:

 • möjligheten till upprepad användning;
 • brist på allergi mot hygienmaterial;
 • kontroll av utflödesvolymen, menstruationsblod;
 • användningstid är 5-10 år;
 • universell volym, tillräcklig kapacitet;
 • bekvämlighet i daglig användning;
 • brist på torrhet i slidan, obehaglig irritation;
 • närvaron av flera storlekar av menstruationskoppen.

nackdelar

Menstruationsskålen orsakar inte allergier, i modern gynekologi är en praktisk och eftertraktad produkt tillverkad av medicinsk silikon. Många kvinnor har redan utnyttjat denna utveckling och var nöjda med resultatet. Men det finns betydande nackdelar med ett sådant värdefullt förvärv, som det är viktigt att veta om innan du köper:

 • tvätta skålen efter varje användning;
 • förbjudet att använda jungfruar;
 • ansamling av sekret kan leda till stagnation;
 • absorberar endast blod, men inte slemhinnor;
 • det är nödvändigt att regelbundet ta bort menstruationskoppen och skölja;
 • obehag i början av appliceringen.

Mått

Strukturellt sett är det en speciell tratt som ser ut som en mössa som säljs i flera storlekar. Detta är nödvändigt för att underlätta regelbunden användning för att minska risken för extremt oönskat läckage. En speciell skål för menstruation kan tillverkas i följande storlekar: A, B, S, M och L. Nedan följer en kort beskrivning av varje parameter, vilket är viktigt att tänka på när man gör det slutliga valet. Så:

 • A - lämplig för kvinnor under 30 år som inte har fött barn;
 • B - lämplig för kvinnor från 30 års ålder;
 • S - volym - 15 ml, diameter och djup - 40 mm.
 • M - volym - 21 ml, diameter och längd - 40 mm.
 • L - volym - 32 ml, diameter - 45 mm.

Förberedelse för proceduren

För att följa personliga hygienregler är det nödvändigt att hålla menstruationskoppen steril, att rengöra produkten noggrant efter varje användning och att torka. Du kan byta den en gång vartannat år, men vid behov kommer silikonskålen att pågå i tio år. Det slutliga resultatet beror på användningen, men det är viktigt att komma ihåg: en engångsanvändning av en sådan innovation visas, varefter den utsätts för högkvalitativ rengöring.

Hur man använder

Innan du beställer och köper en menstruationsmössa i onlinebutiken måste du studera instruktionerna för hur du använder menstruationsmuggen. Det är viktigt att förstå principen om en sådan innovation för att inte bryta mot reglerna för användning. Silikonprodukten sätts in i vagina, installeras inuti och hålls kvar av musklerna och det skapade vakuumet. Denna lämpliga uppfinning, när den administreras korrekt, ger tillförlitligt skydd mot en patogen infektion under kritiska dagar av menstruationscykeln.

Hur man sätter in en munskydd

För att installera menstruationslocket ordentligt måste du koppla av och ta en bekväm ställning. Se till att tvätta händerna med tvål i förväg, du kan också behandla med lokala antiseptika. Att lära sig använda menstruationsbäggen är enkelt: det krävs lite övning och allt kommer att fungera. En sådan produkt är särskilt relevant när man spelar sport, reser och bara vid ökad aktivitet hos representanten för det svagare könet. Handlingen är som följer:

 • pressa en silikon munskydd först i hälften, sedan två gånger till;
 • håll föremålet med tummen och pekfingret så att locket vilar i handflatan.
 • sätt i koppen i vagina i en vinkel, men inte djup (för att inte skada slemväggarna);
 • efter installationen, bläddra munstycket för att räta ut det;
 • dra åt musklerna i slidan så att skålen står korrekt för att undvika läckage;
 • svansen kan skäras till önskad längd utan att störa formen.

Extraktionsmetoder

Det är också nödvändigt att börja ta bort menstruationslocket i en viss sekvens, men först tvätta händerna med tvål och återigen ta ett bekvämt läge i kroppen, slappna av. Hela processen för att ta bort skålen tar inte mer än en minut, men sedan måste produkten rengöras, kokas. Kvinnors handlingars sekvens beskrivs nedan:

 • ta tag i skålens bas i slidan;
 • tryck först ner locket för att bli av med det bildade vakuumet;
 • vrid koppen runt dess axel, ta sedan den långsamt och försiktigt.

Skötselåtgärder

Desinficeringsmetoder kan vara kalla och varma. I det första fallet talar vi om högkvalitativ bearbetning av en kopp med menstruationsblod under en ström av kallt vatten. Till att börja med rekommenderas att ta bort överskottsvätska med toalettpapper, en servett eller torra trasor. Därefter måste du använda för att tvätta vinäger utspädd med vatten, väteperoxid i olika koncentrationer. När det gäller de varma desinfektionsmetoderna talar vi om att koka menstruationsbäggen i saltat vatten. Så problemet med rengöring av produkten löses nästan direkt.

Varför läcker

För att få en positiv uppfattning om menstruationsbäggen kan du behöva detaljerade instruktioner, ytterligare samråd med en gynekolog. Om du bryter mot ovanstående åtgärdssekvens och elementära regler, är det möjligt att locket läcker. När en kvinna faktiskt stöter på ett sådant problem kan orsakerna till läckan vara följande:

 • otillräcklig storlek av silikonprodukt;
 • brott mot processen för att sätta locket i slidan;
 • skada på själva skålens yta, brott mot integriteten.

Kontra

Om en kvinna främst är överkänslig för latex och silikon är det bättre att inte använda den här medicinska apparaten på kritiska dagar. Begränsningar gäller kroniska infektioner i genitourinary tract, andra sjukdomar hos kvinnan. Med särskild omsorg rekommenderas det att använda menstruationskoppen för jungfruor, och det är bättre att välja sanitetsunderlag som alternativ. Behovet av att köpa och använda en skål försvinner om en kvinna bär ett barn under sitt hjärta.

Hur man väljer en munskydd

Innan du köper en sådan progressiv produkt måste du äntligen göra ett val, utvärdera för- och nackdelarna med ett sådant transparent lock för att samla menstruationsblod. På den inhemska marknaden förklaras flera erkända tillverkare som erbjuder kvalitetsprodukter med universella egenskaper. Produkter kan säljas på apotek, men det är mycket lättare att välja dem i kataloger per foto och beställa dem online. Grundläggande urvalskrav:

 • hypoallergeniskt material (latex eller silikon);
 • överensstämmelse med den begärda storleken (granska det dimensionella nätet);
 • tidstestad tillverkare (läs riktiga recensioner om sådana mössor);
 • rimligt pris (sanitära kuddar är fortfarande dyrare);
 • lång livslängd (den optimala perioden varierar från 5 till 10 år).

Nedan presenteras tillverkare av menstruationskoppar som efterfrågas på den inhemska marknaden:

 1. Diva Cup. Menstruationen är enkel att använda hemma, och produkten har utvecklats med den senaste tekniken från ett allergivänligt material. Ta inte bort skålen på 12 timmar.
 2. LadyCup. Menstruationen har en överkomlig kostnad, och i ett paket finns det flera enheter samtidigt. Du kan välja en sådan produkt inte bara efter storlek, utan också efter färg, material, form.

Du kan köpa en sådan enhet i varje apotek, men först måste du bestämma priset och den lämpligaste storleken. Den lokala gynekologen kommer att berätta i denna fråga, han rapporterar också om relevansen av ett så viktigt förvärv för en kvinna. Priserna är olika, de beror inte bara på tillverkaren av denna silikonprodukt, utan också på valet av apotek, inköpsstad. Nedan är de bästa priserna för Moskva:

Menstruationskopp: den mest kompletta instruktionen

En sak som helt kommer att förändra din inställning till "kritiska dagar" till det bättre. Allt du ville veta om kvinnors munskydd på ett ställe.

Uppmärksamhet, Longrid!
För hjälp med att förbereda materialet tackar vi telegramkanalen "The Witch's Cup"

Menstruationskopp - vad är det? Vad är det för??

En skål eller munstycke är en liten mössa som sätts in i slidan för att samla menstruationsblod. Till skillnad från tamponger och kuddar, absorberar inte urladdningskapaciteten och tillåter dem inte att komma i kontakt med slemhinnan.

De första munskyddarna till salu på 30-talet av 1900-talet, och uppfinningen patenterades ännu tidigare - för 150 år sedan. Trots den fullständiga bristen på reklam växer antalet kvinnor som använder skålar varje år. Det är inte förvånande eftersom de har så många fördelar.

Var kan jag köpa en menstruationskopp?

I Ryssland är valet av tillbehör litet - cirka 20 märken (inte mycket, med tanke på att det i världen finns 4-5 gånger mer). Detta beror på att tamponger och kuddar hade en större reklamkampanj. Ingen annonserade menstruationsmuggar alls, och under lång tid överfördes information om mun till mun. På apotek är dessa produkter sällsynta. Du bör inte beställa en skål från Kina eller köpa från en okänd tillverkare som inte har ett kvalitetscertifikat: det kan vara hälsofarligt. Det finns två pålitliga varumärken i Play Partner ™ sexbutikkollektion: German Fun Factory och spanska EVE TALLA.

Menstruationskopp: fördelar och nackdelar

fördelar

Med korrekt administration känns kärlet inte alls. Även om den redan är helt fylld. Tillbehöret stör inte att gå på toaletten, det behöver inte tas bort och sättas på plats varje gång. Du kan springa, hoppa, spela sport med honom och inte vara rädd för läckor. Bekvämt med en kopp och lätt att sova. På grund av det lilla vakuumet kommer blodet inte i kontakt med syre, vilket innebär att bakterier inte multiplicerar, så att urladdningen inte luktar.

 • Säkerhet. Produkten tar inte upp blod, vilket innebär att den inte torkar slidan. Dessutom är urladdningen inte i ständig kontakt med dess väggar. Vanligtvis är munskydd tillverkade av allergivänlig medicinsk silikon eller termoplastisk elastomer, så de påverkar inte den kvinnliga mikrofloran. Vår kollektion innehåller endast silikonprodukter, som TPE kan innehålla farliga ftalater
 • Sparande. Capas livslängd är upp till tio år. På tamponger och kuddar per månad spenderas i genomsnitt 200 rubel. Skålen lönar sig på ungefär ett år
 • Ekologi. Mindre material behövs för att producera dessa bitar, och deras användning innebär inte skapandet av ytterligare skräp.
 • Kompakthet. Capa tar inte mycket plats under transporten. Hon kommer inte plötsligt att falla ut ur väskan som en packning, utan sätter dig i ett besvärligt läge
 • Du behöver inte köpa något annat. Och tänk också på hur många kuddar du ska ta med dig och om du vill köpa ett annat paket
 • Ingen överraskning. Glöm vad "det finns ingen packning till hands" och "nattresa till apoteket"
 • Frihet. Bär underkläder eller till och med sova naken. Gå in för sport, besök poolen eller trampolinanläggningen utan rädsla för läckor.

Hur man väljer en menstruationskopp

De flesta kvinnor kan använda valfri storlekstank. För att välja det bästa alternativet, tänk på följande faktorer:

 • Graviditet och förlossning. Tillverkarna tillverkar vanligtvis två storlekar skålar: små - för kvinnor som inte har fött barn, stora - för de som har en eller flera graviditeter bakom sig
 • Ålder. Med åldern förlorar muskler elasticiteten. Kvinnor över 30 år rekommenderas att välja ett större tillbehör.
 • Känslig urinblåsa. Munstycket kan sätta lite tryck på urinkanalen, vilket försvagar urinflödet. Det är okej, men om det orsakar obehag, är det bättre att välja mjukare munskydd av mindre storlek.
 • Sport och Kegel övningar. Kvinnor som tränar regelbundet eller utför övningar på bäckenbotten har starka vaginalmuskler. Sådana kvinnor, trots ålder och antal graviditeter, är en mindre skål lämplig
 • Överflöd av ansvarsfrihet. Detta är en mycket subjektiv parameter. De flesta kvinnor tror att bokstavligen ett ton blod flödar från dem, men ungefär hälften av dem lider faktiskt av tung menstruation. Blodförlust på upp till 50 ml är normalt. 50-80 ml - över genomsnittet, 80-120 ml - tung blodförlust, från 120 ml - blödning, bör du omedelbart rådfråga en läkare. Det är svårt att visuellt bestämma mängden urladdning med packningar och tamponger. Många menstruationskoppar gör speciella märken på blodnivån, så deras ägare vet alltid deras volym av blodförlust. Ju mer riklig period, desto större är skålens storlek.
 • Placeringen av livmoderhalsen. För in fingret djupare i slidan och känna bildningen med ett mynt på 5 öre, liknande nässpetsen. Detta är livmoderhalsen. Om du lyckades enkelt nå den, är din vagina kort och livmoderhalsen är låg, det är bättre att välja ett mindre kärl, helst med en kort svans (i många skålar kan svansen klippas manuellt). Med en hög placering av denna kropp (det fungerade inte eller det visade sig vara svårt) kommer större tillbehör att göra. Dessa dras mest bekvämt av en lång svans.

Menstruationskopp: hur man använder

Hur man sätter in en menstruationskopp?

Tvätta händerna och tvätta tillbehöret under rinnande vatten med tvål eller rengöringsmedel före användning. För att ange produkten behöver du skicklighet. Fallet underlättas av ett vattenbaserat smörjmedel. Sätt den på ingången till vagina och yttre väggar i munstycket, du behöver inte smörja spetsen - annars blir det svårt att fälla ihop. Nu måste produkten vikas. De vanligaste vikningsalternativen är C-fällning (det enklaste sättet som de flesta kvinnor använder) och Punch Down Fold (lämplig för enkel infogning).


Sätt att vika skålen

Ta platsen där du vanligtvis sätter i vattpinnen, slappna av musklerna och placera skålen försiktigt på ett bekvämt djup. Flytta den inte direkt upp, utan uppåt i vinkeln bakom vagina, mot livmoderhalsen. Efter introduktionen klickar du på tillbehörets botten - luften kommer ut och burlen kommer ut. Försök att bläddra lite efter spetsen om du är osäker på att den har öppnat.

Du är troligtvis van vid tamponger, där det finns en applikator för enkel infogning och ett rep som pliktfullt väntar när de drar den och drar ut denna hygienprodukt. Skålen kräver en stor ansträngning från dig. Kegelövningar är praktiska här. När du installerar munstycket, gör några sammandragningar med musklerna uppåt, som om du stoppar urinflödet. Så fartyget kommer att stå i ett bekvämt läge. När det gäller extraktion, använd MTD för att sänka kapaciteten nedan så att du kan nå ditt tips med fingrarna.

 • Läs mer om bäckenbottenmusklerna i den här artikeln..

Efter administrering kan de första 5 minuterna orsaka outtryckt urladdning. Bara en eller två droppar. Detta är inte en läcka, bara på väggarna i slidan under skålen kan det finnas kvar blod. Använd en daglig packning eller ta en dusch för att försäkra.

Försök att gå in i koppen för första gången innan din period börjar. Detta ger dig möjlighet att öva..


Steg-för-steg-instruktioner för att införa munskydd

Extraktion och vård

Kärlet innehåller mycket mer än någon svamp eller kudde. Att mäta märken på väggarna hjälper dig att grovt beräkna den optimala slitiden. Det viktigaste att komma ihåg är att det inte får överstiga 12 timmar.

Ta bort tillbehöret medan du står över toaletten. Så du kommer definitivt inte att leka förbi. Använd bäckenbottenmusklerna för att sänka skålen till djupet på dina fingrar. Ta tag i och kläm något över den hårda spetsen för att släppa in luft och dra ut munskyddet. Det ska tvättas med kallt vatten. Detta förhindrar lukt och skölj av blod snabbare..

Det är viktigt att se till att hålen under kanten inte är tilltäppta med blod. Deras blockering förhindrar skålens täta anpassning till väggarna i slidan och som ett resultat är läckage möjliga. För att rengöra från igensättning kan du få en tandborste specifikt för detta ändamål eller sträcka hålen lite under rinnande vatten. Använd inte en vass stift eller nål - det kan skada tillbehörets yta. Efter tvätt, vik skålen och sätt tillbaka den. Mellan cykler rekommenderas fartyget att koka i cirka 5 minuter.


Hur man tar bort munskyddet: steg för steg instruktioner

Menstruationskopp: kontraindikationer

Det finns inga kontraindikationer för användning av mössa. Men med brott i väggarna i slidan, utelämnanden, en vaginal krona med en mycket liten diameter på hålet kommer det att vara omöjligt att sätta in en skål.

Är det möjligt att använda menstruationskoppen för jungfruliga?

Hymen, eller vaginal krona, är en tunn slemvävnad som är 1-2 cm från ingången till vecket. I motsats till en vanlig missuppfattning blockerar vaginalkronen inte helt ingången, utan har ett hål, ett stort eller flera, genom vilket blodet går ut. I mycket sällsynta fall blockerar slemvävnaden ingången helt och hjälp av en gynekolog behövs för att öppna kronan för frisläppande av sekret, tamponger och penetrerande sex.


Vaginalkrona kan se annorlunda ut och ha en annan färg: från något rosa till vitt. Alla dessa är vanliga alternativ..

Begreppet jungfrulighet är vagt och förknippas med stereotyper om kvinnlig sexualitet i ett patriarkalt samhälle. Oftast kallas en jungfru en flicka som inte hade penetrerande sexuell kontakt. Det faktum att vaginal kronen bryts försvinner under det första könet - en annan myt. Hos de allra flesta kvinnor är det elastiskt, det vill säga att det kan sträcka sig, och bara hälften av flickorna går igenom blodet under första akten.

Om du aktivt använder tamponger kommer det inte att vara några problem med en liten skål. Om du aldrig har använt invaginal hygienprodukter måste du veta diametern på hålet i vaginalkrona.

För att förstå om menstruationsskålen är lämplig för dig eller inte, utvärdera utseendet på dina jungfruor med hjälp av en spegel och en ficklampa eller kontakta en gynekolog.

Bestäm hur personligt integriteten i din vaginal krona är grundläggande för dig. Om det är viktigt, är det värt att vänta att använda produkten. Ingen vet säkert om jungfrufunktionerna. Under de senaste åren anses det vara en sekundär formation i fostrets utveckling..

Kan jag ha sex med min menstruation??

Tillbehöret är perfekt för onani, oralsex, analsex eller djur. För intimitet, som involverar penetration av en medlem eller sexleksaker, är det bättre att använda speciella mjuka tamponger för sex i menstruationen.

Nackdelar med menstruation

 • Det kan tyckas att det inte är särskilt bekvämt att byta ut det utanför huset. Använd en flaska vatten eller våtservetter för att byta skålen i en allmän toalett
 • Du måste vänja dig till det. Rusa inte för att bli av med dagliga kuddar. De kommer att vara användbara för säkerheten till en början.
 • Beroende på individuell anatomi kan skålen sätta lite tryck på urinblåsan, vilket gör att urinflödet blir mindre aktivt. Det är säkert och påverkar ingenting. En studie från 2011 i USA visade att användningen av fartyget är helt säkert för kvinnors hälsa och intima mikroflora. Inga risker identifierade
 • Stort engångsavfall

Menstruationskopp: gynekologers åsikt

Jag har en positiv inställning till menstruationskappar, de har många fördelar. De är helt ofarliga mot kvinnlig mikroflora, eftersom de är tillverkade av medicinsk silikon. Bekvämt att ta hand om: lätt att tvätta, kan kokas eller steriliseras i mikrovågsugn, även om det senare är valfritt. Vid användning av tillbehöret måste hygien följas. Gå bara in i en ren skål med noggrant tvättade händer. Enligt instruktionerna kan du använda upp till 12 timmar, men i själva verket beror det på överflödet av sekret. Med korrekt installation finns det ingen risk för läckage även under sport: simning, träning. Mycket bekvämt. Med en skål finns det ingen risk att utveckla ett toxiskt chocksyndrom, vilket händer när man använder tamponger. Skålen är miljövänlig. Det är mycket mindre avfall från det än från andra hygienprodukter. Hon väljs av ekonomiska kvinnor. Köpt en gång - använd upp till 10 år.

I vårt land är menstruationskoppar inte vanliga av följande skäl: tamponger och kuddar är engångsbruk, därför anses de vara en ren, steril produkt. De annonseras också överallt. Detta är ett psykologiskt inflytande. Ingen har någonsin annonserat menstruationen. Ett annat stort problem med opopulariteten hos menstruationskoppar är den otillräckliga mängden kunskap hos kvinnor om deras könsorganers struktur. Därför finns det många fördomar att burlen inuti kommer att sträcka allt, fastna eller gå vilse.

Skålar gillar att föda kvinnor som känner sin kropp bättre, så de har inga problem med att röra vid slidan. Jag förskriver dem ofta till mina patienter. Särskilt om de har mycket rikliga perioder. Men jag rekommenderar också att du löser detta problem på hormonell nivå, eftersom mycket tung menstruation är en patologi som måste behandlas.

Ur gynekologins synvinkel är en munskydd ett bra och säkert alternativ till kuddar och tamponger. Det har inga kontraindikationer, det är hygieniskt när det används korrekt. En kvinna kan leva ett fullt liv och träna under menstruationen. Att använda eller inte är ett personligt val. En tjej kan vara bekväm och verkligen gilla, och en annan är till exempel inte nöjd med det faktum att du behöver beröra könsorganen.


Fun Factory Bowl Video Review

Slutsats: koppen förändrar inställningen till menstruation

I genomsnitt spenderar en kvinna i mer än 10 år cirka 15 000 rubel på intima hygienprodukter, kastar ut cirka 5 kg sopor och känner sig obekväm omkring 600 gånger under "kritiska dagar". Svårigheterna som du stöter på när du börjar använda en munskydd verkar som en liten betalning för konstant komfort.

Skålen är inte en historia om regnbågens enhörningar. Det kräver att du har ganska nära, till och med intim kommunikation med din egen kropp. Ja, du kan fläcka fingrarna med blod. Ja, du kanske måste beröra din vagina djupare än du är van vid. Förvirra inte detta. Tro det eller inte, det här är inte så obekvämt. Alla dessa faktorer hjälper dig att studera och bättre känna din egen kropp, acceptera, älska den. Och förstå slutligen att det inte är något smutsigt i menstruationen.

Om du fortfarande har frågor om detta eller annat tillbehör i Play Partner ™ -samlingen, kontakta våra konsulter i WhatsApp eller Telegram.

Vad är en menstruationskopp?

Menstruationen är en nyhet inom området intim hygien, som anses vara ett acceptabelt alternativ till kuddar och tamponger. Vi talade om det senare i detalj när vi övervägde frågan om vad vi ska använda för menstruation. Däremot är menstruationen en återanvändbar hygienprodukt och kan vara en kvinna upp till 10 år. Det är om henne som vi kommer att prata idag på webbplatsen för Vackra och framgångsrika.

De allra första frågorna som uppstår i huvudet när du först hör om detta nya medel för intim hygien:

 • Vad är denna innovation??
 • Hur håller koppen inuti? Faller den ut ur slidan??
 • Spill det under överflödet?
 • Vad är den gjord av??
 • Hur mycket kostar det och om det finns dessa produkter på vår marknad?
 • Vad verkliga användare säger om henne?

Det här är frågorna vi kommer att försöka besvara i detalj i den här artikeln..

Vad är menstruationen??

Namnet "menstruation cup" kommer från den engelska "menstrual cup". Du kan träffa hennes andra namn:

 • silikonkopp (skål);
 • menstrual burl (mössa);
 • menstruationsmössa.

Munskydd eller menstruationskoppar är behållare i form av en liten mössa tillverkad av högkvalitativ medicinsk silikon som sätts in i slidan under menstruationen. De absorberar inte (absorberar) urladdningen, som en dyna eller tampong, men samlar dem i enlighet med koppprincipen. De kan också vara tillverkade av latex eller termoplastisk elastomer (TPE).

Hur koppen håller sig inuti?

En silikonkopp, som en vattpinne, sätts för hand in i slidan. Innan du går in i munstycket måste du fälla det, som visas i instruktionerna.

En gång i vagina öppnas munstycket och håller sig inne tack vare vaginalmusklerna och vakuumet som bildas när det sätts in korrekt. En snäv passning på livmoderhalsens väggar tillåter inte skålens innehåll. Koppen introduceras oberoende av en kvinna.

 • ”Det var lite svårt för mig att komma in i menstruationskoppen för första gången. Det tog cirka 15 minuter. Men efter att ha tränat flera gånger kan jag nu göra det på cirka 30 sekunder. Jag använder Ladycup menstruationskoppen. Det viktigaste när du sätter in måste du koppla av och inte anstränga dig. Ingenting komplicerat. Och en sak till - första gången är bättre att prova innan menstruationen. Marina."

Menstruationskoppen kan vara i slidan från 5 till 12 timmar, beroende på menstruationsdagen, deras överflöd. Det är lätt att ta ut det. Det räcker med att trycka ett finger på skålens sida för att ta bort luftvakuumet och dra försiktigt i svansen i botten av brickan. Häll ut allt innehåll, skölj skålen och sätt tillbaka den.

Det viktigaste är att inte dra spetsen!

Är innehållet i skålen spillt?

Skålen ser ut som en liten mjuk kopp som är ungefär 5 cm hög och 4,5 cm i diameter. Det mjuka materialet från vilket det är gjordt pressar inte eller skärs i väggarna i slidan. Latex är ganska flexibel och smidig. Det är omöjligt för dem att skada väggarna i slidan eller musklerna.

Tack vare vakuumet som skapas med introduktionen av menstruationskoppen faller det inte bara ut utan passerar också vatten in i slidan. Därför skyddar det dig också när du besöker pooler från infektion från utsidan.

Vattpinne och skål

Till skillnad från tamponger, som är mycket populära bland den yngre generationen, accepterar koppen endast menstruationsflödet. Det förändrar inte tillståndet i mikrofloraen i slidan.

På en gång kan den innehålla två gånger mer menstruationsblod än den mest absorberande dynan eller vattpinnen.

Med kapa kan du säkert besöka poolen, simma i havet och sola. Det blir inte vått som en vattpinne och spricker inte från insidan. Blodet som vattpinnen tar upp på ett eller annat sätt kommer i kontakt med väggarna i slidan. När du använder skålen flyter blod fritt in i behållaren och kommer inte i kontakt med könsorganen.

Packning och skål

Till skillnad från trosskydd, skapar inte menstruationskoppen, recensioner som inspirerar henne att köpa, inte växthuseffekt, orsakar inte irritation. Materialet från vilket det är tillverkat är återanvändbart och behöver inte bortskaffas.

I genomsnitt 1 200 kuddar ersätts av en menstruationshatt.

 • ”Jag byter koppen tre gånger under de första dagarna, och i det följande håller det mig en hel arbetsdag. Naturligtvis var jag orolig för att innehållet skulle spillas, men om dess kapacitet var tillräckligt. När allt kommer omkring är mina perioder rikliga. Tro mig, när jag tar ut koppen, är den ofullständig. Det finns fortfarande en anständig plats för ansvarsfrihet. Ingenting har någonsin spillt eller läckt ut. Och för den delen, då kan packningen läcka och vattpinnen också. Är du rädd För säkerhet kan du använda packningen. Men detta behövs inte. Du måste byta locket först efter 8 timmar! Förresten, hon faller inte heller ut i en dröm. Jag har en Mooncup menstruation. Kseniya."

Menstruationskopp: hur man väljer storleken?

Ibland har de som använder skålar problem på grund av att storleken på menstruationen är felaktig vald.

Storleken

Som regel finns de i två storlekar - S och L. I vissa företag A och B eller 1 och 2.

Men det finns också tillverkare som tillverkar tre storlekar (MeLuna). En av dem är särskilt för dem som har omfattande ansvarsfrihet..

Kort sagt, S är den lilla storleken på menstruationslocket för nolliparösa kvinnor eller de vars menstruation inte är mycket riklig. L är en något större storlek för de som redan har fött eller har opererat på de kvinnliga könsorganen (till exempel abort), liksom för de som har tunga perioder.

Precis som vid köp av en produkt måste du välja menstruationslocket individuellt. Till exempel, om du är över 30, men du är en liten och ömtålig kvinna, behöver du inte köpa en större skål.

Formen

Dessutom glömmer vissa köpare att tänka på att det förutom storleken på skålen också finns dess form. Runda koppar med menstruation och långsträckta menstruationsskålar - det finns munformer av sådana former.

Den runda formen är lämplig för kvinnor som har en kort vagina och långsträckta munskydd - för de som har en lång vagina..

Du kan själv bestämma höjden på din vagina och göra det bättre innan du köper en skål.

För att göra detta, tvätta händerna och sätt bara in fingret i slidan. Om den lätt vidrör nacken (en fast tätning på storleken 5 cent), är vagina kort, om du knappt räckte ut - så har du en lång vagina.

Du kan be om att mäta höjden på vagina hos din gynekolog, samtidigt rådfråga honom om menstruationslocket (eller kanske till och med upplysa honom i denna fråga).

Många leverantörer av onlinebutiker erbjuder en olämplig produktbytartjänst. För att undvika förlägenhet erbjuder vissa företag att klippa munstycket och skicka dem för utbyte till önskad storlek.

 • ”Under lång tid tvivlade jag på vilken skål jag skulle välja. Jag bestämde mig för att ta en liten. Och förlorade det. Jag var upprörd, men efter att ha kontaktat säljaren bytte jag koppen mot en annan. Nu passar allt. Jag är väldigt nöjd. Och jag sympatiserar med de flickor som är rädda för att använda nya produkter. Jag vill påminna dem om att tamponger och kuddar också förbryllade våra mödrar och mormor. Maria."

Sympaty.net tror att det här kan vara bekvämt under menstruationen..

Om du bestämmer dig för att använda menstruationskoppen, ignorera inte besöket hos gynekologen för en rutinundersökning: kopparnas effekt på kvinnans hälsa har ännu inte studerats till fullo. Det finns studier av amerikanska och kanadensiska forskare som har utvärderat säkerheten och effektiviteten i skålar, men dessa är endast initiala uppgifter. Denna fråga förstås inte helt..

Menstruationskopp: skada, nackdelar

Vi är säkra på att du också är intresserad av möjliga negativa åsikter om användningen av menstruationskoppar. Fram till slutet har deras effekt på den kvinnliga kroppen ännu inte studerats..

Vissa gynekologer kan inte kalla detta verktyg hygieniskt. Menstruationen kan orsaka stagnation av blod i slidan. Vid en temperatur på 37 grader och bristen på tillgång till syre skapas en miljö som är gynnsam för reproduktion av bakterier. Därför rekommenderar gynekologer att byta dem åtminstone efter 4 timmar.

Däremot säger andra att på grund av det faktum att menstruationsblodet inte kommer i kontakt med luft, finns det ingen miljö för reproduktion av bakterier. Detta bekräftas av det faktum att innehållet i menstruationsmunnen inte har en skarp lukt som kännetecknar några patologier.

Med menstruation öppnar livmoderhalsen något så att allt rinner ut ur livmodern.

Det är möjligt att när du ändrar kroppens position (till exempel på natten, under sömnen), kommer det ackumulerade blodet att hälla tillbaka i livmodern. Och detta är enligt vissa gynekologer en direkt väg till endometrios, när endometrieceller växer på fel plats för detta. Det finns inga exakta uppgifter om det här problemet. Detta är en hypotes som har rätt att existera..

Om du har en intrauterin enhet kan du behöva rådfråga en läkare innan du använder skålen.

Skålen kan orsaka skador på jomfruhinnen, så det rekommenderas fortfarande inte att använda det för jungfruliga.

Om du vet att du har hälsoproblem, liksom om du är kontraindicerad med att använda tamponger, är det bättre att överge menstruationskoppen. Återanvändbara bomullsdynor är det bästa alternativet..

Hur man lagrar en skål?

Munskydd eller menstruationskoppar kräver ingen särskild vård. Innan den första användningen och längre innan menstruationen börjar rekommenderas att koka en kopp i 5 minuter.

Detta är inte nödvändigt under menstruationen. Det räcker med att skölja munstycket först med kallt vatten, sedan tvätta det med tvål och skölj igen. Skålen klar att användas.

Till försäljning finns också speciella tabletter som hjälper till att sterilisera skålen om det inte går att koka den. Det är bekvämt när du reser.

Skålen förvaras i en speciell bomullspåse som medföljer.

Tillverkarna tillverkar skålar av transparent material eller färgade. Enligt konsumentrecensioner är det bättre att föredra transparent, eftersom färg förlorar sin färg. Men detta är en personlig fråga för alla..

Många kvinnor gillar menstruationen. Recensioner om denna produkt är ofta positiva. De mest populära skålarna med företag Mooncup, LadyCup, Yuuki, Lunette.

Naturligtvis finns det de som misstroar denna hygienprodukt, men sanitetsunderlag och tamponger har också anhängare och motståndare.

Idag säljs inte menstruationen på apotek, den kan köpas med nätverksmarknadsföringstjänster.

Denna nyhet kostar cirka 50-80 dollar. Det är lätt att beräkna att det kommer att lönas under det första användningsåret. Och om vi tar hänsyn till att det tjänar minst 5-10 år, då de betydande besparingarna.

Vi önskar dig att göra rätt val.!

-
Författare - Julia Spiridonova, webbplats www.sympaty.net - Vacker och framgångsrik

Kopiering av denna artikel är förbjuden!

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Vad är brun urladdning vid signalering av kvinnor?

Den bruna färgen på kvinnliga sekret uppnås på grund av blodföroreningar i fysiologiska vätskor. Sådant slem uppträder vid olika tidpunkter i menstruationscykeln....

Progesterons roll i en kvinnas kropp, koncentrationen i blodet i olika faser av menstruationscykeln

Progesteron är ett av de viktigaste hormonerna i det kvinnliga reproduktiva systemet, på vilket menstruationscykeln, befruktningen och embryonutvecklingen av embryot beror (det är inte utan anledning att det också kallas ”gravida kvinnors hormon”)....

Hur många dagar före menstruationen börjar nedre buken att skada

Normalt bör en frisk kvinna inte ha någon smärta innan menstruationen, men sällan har någon dessa dagar går helt smärtfritt. Vid mindre matsmältningsstörningar, hormonstörningar, en säsongsmässig minskning av immunitet, uppstår fortfarande obehagliga känslor....