Vit tjock urladdning hos kvinnor

Klimax

Vagans vagina är ordnad på ett speciellt sätt. Den stöder mikrofloran i sitt naturliga tillstånd och tar bort onödiga mikroorganismer. Detta sker genom bildandet av slem. Clots varierar i färg och lukt..

Vit tjock urladdning hos kvinnor kan betyda både en naturlig reaktion av kroppen på yttre stimuli och indikera förekomsten av sjukdomar.

Vad som anses normalt

Leucorrhoea förekommer hos flickor under puberteten. Små flickor har inga sekret, och när de dyker upp, bör du konsultera en barnläkare, eftersom de indikerar sjukdomar i urinvägarna.

En frisk kvinna har luktfri och kliande urladdning. De är transparenta eller vitfärgade. Ibland tillåts en lätt sur arom. Normalt frigörs från två till fyra ml slem per dag, det kan lämna gula fläckar på linne, upp till 4 centimeter stora..

Om ett stort antal koagler med tillhörande symtom (med en skarp lukt eller luktfri och kliande samtidigt) utsöndras, är det värt att kontrollera med gynekologen för infektioner.

Mängden leukocé ökar kraftigt efter sex och under akten. Om kontakten var utan användning av kondomer, är de vaginal smörjning och spermier.

Blodproppar före menstruationen

Före menstruation hos kvinnor uppdateras och rengörs vaginalslemhinnan.

Överflödigt slem bildas, som innehåller ett antal komponenter:

 • keratiniserade rester av epitelet;
 • hemligheter;
 • vita blodkroppar i enstaka mängder;
 • laktobaciller.

Leukorré kan vara lite oklar på grund av dess sammansättning. Om vit tät utflöde före inledningen av en ny menstruation observeras hos kvinnor, kan detta indikera graviditet. Hos väntande mödrar förändras den hormonella bakgrunden, vilket leder till förändringar i blodpropparnas natur.

Leukorré under ägglossning

Det finns fysiologiska skäl för uppkomsten av slem under ägglossningen. Varje ny cykel förbereder kvinnans kropp att bli gravid ett barn. Det är bättre och bekvämare för en spermier att röra sig i ett flytande medium, därför ökar antalet utsöndringar under ägglossningen, de blir mer viskösa.

Vit urladdning indikerar att de nödvändiga hormonerna har bildats och kroppen är redo att bära barnet. Men när befruktningen inte har inträffat, bör livmodern rengöras för basceller. Detta är möjligt tack vare slem och rikliga utsöndringar..

Slem när du bär ett barn

Under tidig graviditet frigörs överflödiga vita blodproppar i nästan alla kvinnor. Detta beror på ett kraftigt hopp i hormoner. Vid andra trimestern blir urladdningen tjockare.

Utseendet på rikligt slem bör inte skrämma eller skrämma mamma. Om vita inte orsakar obehag, de har ingen lukt eller ovanlig färg (gul eller grön), är de normen.

Uppmärksamhet! Om slemföroreningar märks hos gravida kvinnor hotas kvinnan med ett missfall eller för tidig födsel. Kontakta din gynekolog omedelbart..

Konsistensskillnader

Vitt slem kan vara tjockt och tunt. Trikomonader eller klamydia kan provosera rikliga och flytande koagler. Mycoplasmas ger ibland en sådan reaktion..

Om urladdningen är tjock i konsistens och åtföljs av andra symtom, indikerar detta utvecklingen av följande patologier:

 • sjukdomar orsakade av virus;
 • bakteriella infektioner;
 • veneriella sjukdomar;
 • mikrofloraobalans (kan orsakas av hormonstörningar).

Ett mycket viktigt tecken är förekomsten av skum. Om den är närvarande antyder detta trikomoniasis (sexuell överföring).

Koaglar med trast

Vit tjock urladdning och klåda hos kvinnor är de viktigaste symtomen på vaginal candidiasis. Mikrofloraen i slidan hos varje kvinna innehåller Candida-svampar. Men i ett antal situationer börjar de multiplicera aktivt. Detta orsakar uppkomsten av rikliga vita blodproppar. De kännetecknas av hårda och sura lukter, en skonsam konsistens.

Slem med trast åtföljs av många obehagliga symtom: en känsla av klåda eller sveda, smärta under tömning av urinblåsan eller under sex. Svullnad av labia, klitoris och vulva observeras.

Trast uppstår med en minskning av immunitet: efter att ha tagit antibiotika, långvariga kroniska sjukdomar, infektioner i könsorganet, graviditet, allergier, användning av preventivpiller.

Med gardnerellos

Detta är bakteriell vaginos i slidan. Observera vanligtvis hos kvinnor i fertil ålder. Det orsakar en minskning av immuniteten. Men sexuellt överförda infektioner är möjliga.

Med patologi multiplicerar gardnerellabakterier aktivt. Vagina och livmoderhalsen blir inflammerade. Hos kvinnor observeras vitt slem med en skarp doft av ruttet fisk. Ibland kan det vara en gråaktig nyans. Patienterna känner en känsla av svår klåda och sveda. Smärta och smärta i buken är också karakteristiska. Efter samlag intensifieras symtomen när bakterier börjar föröka sig aktivt i spermas alkaliska miljö.

Förebyggande

Om du följer ett antal åtgärder kan du minimera riskerna för vit och tjock urladdning från slidan. Dessa är enkla regler som kommer att stödja den normala funktionen av könsorganet..

Dessa inkluderar:

 • bär underkläder tillverkade av naturliga tyger: bomull eller linne;
 • följa reglerna för personlig hygien, ta en dusch dagligen och vid behov två gånger om dagen;
 • välja medel för intim vård, baserat på kroppens egenskaper;
 • använder inte ständigt kuddar dagligen, de hindrar penetrering av syre, främjar tillväxten av bakterier. Om du inte kan göra det utan att bära dagliga rutiner måste du ändra dem ofta.

Uppmärksamhet! Varje representant för det kända könet ska besöka gynekologen 1 - 2 gånger per år. Detta kommer att vara förebyggande av gynekologiska sjukdomar och andra patologier i könsorganet.

Slutsats

Vit tjock urladdning finns hos många damer. De kan vara säkra och prata om kroppens normala funktion. Sådana blodproppar observeras under graviditet, ägglossning eller före menstruation.

Läkare varnar! Chockerande statistik - stoppad, mer än 74% av hudsjukdomar - ett tecken på infektion med infektioner (Acarida, Giardia, Toccocapa). Glisten orsakas av kollegal antagonism, och den första lider av vårt immunsystem, som måste skyddas från olika sjukdomar. Chefen för Institutet för parasitologi delade en hemlighet, så att man snabbt kan bli av med dem och rengöra huden, det visar sig att det räcker. Läs mer.

Om vitt slem åtföljs av en obehaglig lukt, ett snitt i perineum eller klåda, indikerar detta sjukdomar i könsorganet. Du måste se en läkare, han diagnostiserar att detta föreskriver behandling.

Vit urladdning hos flickor och kvinnor är normal?

Utsläpp hos kvinnor och flickor bör alltid vara - detta är ett naturligt tillstånd i vaginalslemhinnan. Tack vare utsöndringar rengörs vagina oberoende av olika bakterier, döda celler, menstruationsblod och slem. Oftast har naturlig urladdning inte färg, men ibland kan utseendet på vit urladdning hos flickor och kvinnor väcka en fråga - är det normalt eller är de patologiska, vilket indikerar någon typ av sjukdom.

När vit urladdning anses vara normal?

Ofta är vit urladdning hos flickor något mer omfattande än hos kvinnor i reproduktions-, medelålders- eller kvinnor under klimakteriet. Detta beror på det faktum att hos flickor är det bara att bilda, den hormonella bakgrunden börjar stabiliseras, och hos medelålders kvinnor är denna process redan avslutad och är mer permanent. Normalt hos både flickor och kvinnor före klimakteriet har slidan en svagt sur miljö på grund av närvaron av laktobaciller, som bildar mjölksyra. Denna miljö är dödlig för patogena mikroorganismer; den är ogynnsam för utbredning av patogena bakterier. Så, vilket urladdning kan anses vara normalt?

 • Färgen på urladdningen bör inte vara särskilt synlig, oftast är de genomskinliga, men en något krämig, vit eller något gulaktig nyans kan förekomma.
 • Normalt urladdning ska vara luktfritt
 • Konsistensen ska vara vattnig, flytande, inte tjock, i mitten av cykeln under ägglossningen kan de vara transparenta, sträckande slemutsekret
 • Utsläppshastigheten per dag - det får inte vara mer än en tesked
 • Mängden utsläpp kan öka före menstruation, under sexuell upphetsning och efter sexuellt samlag.

Varför har flickan vit urladdning med en sur lukt?

Vit slemhinnor hos flickor och kvinnor kallas vithet. De är en naturlig produkt av kroppens vitala aktivitet eftersom cellerna som täcker väggarna i slidan uppdateras ständigt. Döda celler avlägsnas ständigt, blandade med slem. Dessutom är leukocé en del av leukocéen, så fysiologiskt under ägglossningen ökar mängden utsläpp från livmoderhalsen, de blir mer sträckande, slemhinnor. Därför är det normalt om utsläppet är klart eller vitt i färg, medan inget annat stör kvinnan, inte heller klåda i slidan, inte brännande eller smärta.

Men om vit urladdning med sur lukt uppträder, medan klåda eller obehag antingen är betydande eller endast intermittent, kan detta vara ett symptom på vaginal candidiasis. Det finns många skäl till förekomsten av trast hos kvinnor - det är hormonella förändringar, fel, att ta hormonella preventivmedel, under graviditet finns det ofta trost, hygienstörningar, missbruk av smaksatt och antibakteriellt sätt för intim hygien, färgad toalettpapper, antibiotika, stressiga situationer, klimatförändringar, näringsfel - missbruk av godis, dieter, syntetisk underkläder, douching för ofta (douching med trast, läsk, kamomill, kaliumpermanganat är oacceptabelt)

Vilket utflöde kan indikera en sjukdom?

Med en minskning av lokal eller allmän immunitet, i strid med hygien, ta antibiotika, med hormonella störningar, kan opportunistiska organismer som är normala i slidan utan att orsaka skada börja föröka sig och leda till en inflammatorisk process. Om en flicka utvecklar följande typ av ansvarsfrihet är detta ett symptom på någon sjukdom eller störning och kräver undersökning och en noggrann undersökning av en gynekolog:

 • Mycket riklig, vit tjock curdled urladdning hos flickor. Om urladdningen liknar keso, medan kvinnan upplever klåda och sveda i slidan, särskilt sittande på benen, är detta ett slående symptom på trost hos kvinnor och flickor. Dessutom beror inte trast eller vaginal candidiasis på om flickan har ett sexuellt liv eller inte.
 • Skummande, riklig urladdning - mer än 1 tesked per dag.
 • Markera alla uttalade färger - brun, gul, grön eller andra märkbara nyanser.
 • Obehaglig lukt - utsläpp med lukten av fisk, frisk lukt, sur, lök av lök och andra.
 • Varje misstänksam utflöde, särskilt i kombination med klåda, torrhet eller obehag under samlag, rodnad i de yttre könsorganen, smärta i nedre del av magen (på ena sidan eller på båda sidor strax under naveln), sveda, smärta vid urinering, feber eller konstant smärta under och efter samlag.

Om de vita började ändra färg, lukt, kvantitet, och det finns också irritation och obehag i könsområdet - detta anses vara patologiska förändringar och utsöndringar, och orsaken till deras utseende bör fastställas. Dessutom kan urladdningen ha olika ursprung, det vill säga från olika delar av det kvinnliga reproduktionssystemet. Klassificeringen av sekretionerna efter ursprung är följande:

 • Tubulär leukoré - uppträder med inflammation i äggledarna, medan vätska samlas i rören, som först kommer in i livmodern, sedan genom halsen in i vagina.
 • Vaginal leukocé är den mest ofarliga utflödet, när det finns inflammatoriska sjukdomar i slidan, olika vita, gula, utsläpp, oftast med en obehaglig lukt, uppträder - det kan vara trichomoniasis, gardnerellos, trast, etc..
 • Cervical leucorrhoea - uppträder med inflammation i livmoderhalsen (cervicitis) i någon etiologi. Orsaken kan vara mykoplasmos, klamydia, ureaplasmos, gonorré, etc..
 • Uterin leukocé - med endometritis av vilken etiologi som helst. I detta fall flödar det inflammatoriska exsudatet genom livmoderhalskanalen in i slidan och blandas med vaginal urladdning.

Är det möjligt att bestämma sjukdomen genom utsläppets färg?

Tyvärr kan det finnas mer än 100 skäl som orsakar en förändring i urladdningens färg och natur, baserat på den externa beskrivningen av urladdningen, inte en enda gynekolog kan diagnostisera utan laboratoriediagnos. Teoretiskt kan endast riklig, starkt utsläpp av vit ostmassa hos flickor och kvinnor vara en otänkbar diagnos av vaginal candidiasis. Trast är dock ofta kombinerat med andra sexuellt överförda infektioner, så att endast smutsprover och bakteriekultur, liksom tester för STI, kan fastställa den verkliga orsaken till förändringen i urladdningen hos en kvinna. Färgen på urladdningen kan bara visa lite i vilken riktning studien bör göras mer noggrant:

 • Genomskinlig blekning, skumning kan vara ett symptom på klamydia hos kvinnor.
 • En grå nyans av vitvatten med en karakteristisk fisklukt, förekommer oftast med gardnerellos, bakteriell vaginos.
 • Grönaktig urladdning - urladdning med en sådan nyans indikerar en purulent process, eftersom ett stort antal vita blodkroppar ger utsläppet en grön färg. Ju starkare den inflammatoriska processen, desto fler vita blodkroppar och följaktligen mer grönt ton i urladdningen.
 • Gul urladdning - detta kan vara ett av symptomen på trikomoniasis, eftersom inflammation med trikomoniasis oftast är lokaliserad i vagina, där koncentrationen av leukocyter är lägre.
 • Utsläpp hos flickor med vit färg - kan både vara ett symptom på trast och vara normen. Eftersom det med en mild grad av vaginal candidiasis inte kan förekomma betydande klåda och sveda, bara ibland och något, därför, om mer riklig, för vit, tjock, curdled utflöde visas, bör du besöka en gynekolog och ta reda på om det är en trast eller inte.

Det är emellertid inte nödvändigt att otvetydigt betrakta färgen på vita som en diagnos av sjukdomen, endast test kan fastställa en noggrann diagnos av patologisk urladdning.

När ska man se en läkare med vit urladdning?

Om den vita utflödet från en flicka eller kvinna inte är mer än en tesked per dag, inte åtföljs av andra obehagliga symtom, oroa dig inte. Men om urladdningen blir väldigt rik, curdled, skummig, tjock, brun urladdning visas i mitten av cykeln, förändras färgen till gul, grön, grå, någon obehaglig lukt uppträder, särskilt om något av ovanstående kompletteras med klåda, brännande, smärta, inte ens en hög, låggradig feber - detta är ett tillfälle att träffa en läkare:

 • Först undersöker gynekologen fåtöljen. I speglarna kan du se väggarna i slidan och livmoderhalsen - i vilket tillstånd de är, inflammerade eller inte, finns det några patologiska utsläpp från livmoderhalsen och vad är de.
 • I vissa fall kan läkaren utföra kolposkopi för att utesluta eller bekräfta livmoderhalsdysplasi eller erosion.
 • Om man misstänker en STI, utöver den vanliga utstrykningen för flora och bakteriekultur, kan gynekologen skicka en smutsanalys med PCR.
 • Om patienten klagar över smärta, menstruations oregelbundenheter etc. med misstänkta inflammatoriska sjukdomar i livmodern eller livmodern, indikeras transvaginal ultraljud, vilket kan hjälpa till att skapa en fullständig klinisk bild.

Orsaker till vit urladdning före menstruation hos kvinnor

Vit urladdning före menstruation är en variant av normen och passar på ett eller annat sätt varje kvinna

Beskrivning

I slemhinnan i slidan finns de körtlar som producerar det slem som är nödvändigt för att fukta slemhinnan och skapa normal mikroflora. Detta slem är nödvändigt för reproduktionssystemets normala funktion. Genom utsöndringar kan du utvärdera könsorganens hälsotillstånd.

Flera faktorer påverkar tillståndet hos slemutsöndringen:

 • hormonella förändringar;
 • tillståndet i mikrofloran i vagina;
 • påfrestning
 • slemhinneskada;
 • klimatförändring;
 • bär linne av syntetmaterial.

Beroende på arten av förändringarna i slemutsekret kan orsaken föreslås..

Tilldelningar kan klassificeras efter volym:

 • Knapp. Det finns för få sekret, de räcker inte för att organen ska fungera normalt. Slemhinnan torkar upp. Under samlag känns smärta.
 • Riklig. Om arbetet med sekretärkörtlarna förbättras finns det en konstant känsla av fukt i slidan, kvarstår urladdningen på tvätten.
 • Vanlig. Detta är det genomsnittliga alternativet när urladdningen förblir i den vanliga volymen..

Vad som anses rikliga eller magra utsöndringar skiljer sig beroende på kroppens individuella egenskaper. Du bör fokusera på förändringar relativt den normala dagliga volymen, som skiljer sig åt kvinnor.

Förändringar i urladdningens natur av naturliga skäl

För första gången förekommer slem hos flickor några månader före den första menstruationen och förändras beroende på den hormonella bakgrunden. Med tiden blir det stabilt och sticker ut regelbundet. Urladdningens natur varierar beroende på cykeln, eftersom hormonnivån också ändras:

 • I början av cykeln är slemet vitt eller genomskinligt, ibland med en blandning av blod. Konsistensen liknar en kräm - efter menstruationen återställs balansen mellan hormoner.
 • På den vita utflödet innan menstruationen påverkar produktionen av östrogen, som ökar under denna period. Detta hormon hjälper till att tunna slemet, tack vare vilket spermier lättare tränger in i ägget. Tilldelningar blir mer omfattande vid ägglossningen.
 • Efter ägglossningen ökar produktionen av hormonet progesteron, vilket gör slemet tjockare, vilket leder till bildandet av en kork innan menstruationen.

Hormoner och slem kan påverkas av medicinering, ångest och andra faktorer..

Slem förändras efter samlag och efter det: när en kvinna känner upphetsning ökar slemproduktionen. En stund efter närheten återgår allt till det normala, men under denna period är urladdningen mycket riklig.

Vit luktfri utflöde under graviditet kan vara ett tecken på befruktningen.

Under barnets förändring förändras också urladdningens natur: de blir rikare, under normal graviditet - vit och vätska, deras volym ökar omedelbart före förlossningen, när slemstiftet.

En homogen hemlighet av en vit nyans är också normal i början av graviditeten, eftersom förändringar i den hormonella bakgrunden inträffar. Denna hemlighet i sig är inte ett tecken på graviditet, men i kombination med andra symtom kan indikera en möjlig befruktning. Ytterligare symtom som uppträder i de tidiga stadierna av graviditeten inkluderar:

 • Stärka eller försvaga sexuell lust.
 • Trötthet och dåsighet.
 • Vit urladdning som visas en vecka före menstruation och sticker ut hela denna tid.
 • Minskad immunitet, som manifesterar sig i en mild förkylning.

Även om alla symtom finns, är det inte alltid möjligt att förstå vad det betyder, eftersom de inte är specifika för graviditet. Mer pålitliga resultat kan erhållas med hjälp av hCG-testet.

En stor mängd vätskeutsläpp är en variant av normen. De indikerar ingen patologi om de motsvarar vissa egenskaper:

 • Utan lukt. Innan menstruationen, på grund av en förändrad syrabalans i slidan, är en lätt sur lukt acceptabel.
 • Utsläpp åtföljs inte av obehag.
 • Vitt eller färglöst. Gula fläckar vid torkning.
 • Volymen ökar i mitten av cykeln. Detta indikerar ägglossning.

Om andra symtom uppträder kan detta indikera en patologisk process..

Förändringar i urladdningens natur på grund av patologier

Om man misstänker gynekologiska sjukdomar hjälper ansvarsfrihet att fastställa en diagnos. För att göra detta frågar läkaren först hur utsläppet har förändrats nyligen, och skickar det vid behov för analys.

Tjock vit urladdning av en knäckt karaktär indikerar vanligtvis utvecklingen av candidiasis.

Orsaken till sådana förändringar kan vara candidiasis - en svampinfektion. Dessa svampar finns alltid i kroppen, men hålls tillbaka av kroppens försvar. Om immuniteten vid någon tidpunkt minskar börjar svamparna aktivt föröka sig. Detta åtföljs av symtom:

 • Klåda och sveda. Detta beror på att slemhinnan med candidiasis skadas och effekten av svampens avfallsprodukter på dessa skador orsakar obehag.
 • I det första steget är urladdningen flytande, vattnig. Detta är också förknippat med den destruktiva effekten av svampen på slemhinnan..
 • När svampen multipliceras visas ett karakteristiskt symptom - vit ostig utflöde.

Med dessa symtom måste du träffa en läkare för att få kvalitetsbehandling.

Vid inflammation i livmoderslimhinnan sticker också ut vitt, inte tjockt, ibland skummande slem, som luktar dåligt. Om en blandning av pus i slemet läggs till dessa symtom, har sjukdomen gått in i stadiet av purulent cervicit och kräver antibakteriell behandling.

En vit hemlighet med en blandning av pus är också karakteristisk för gonoré. Den kroniska formen av denna sjukdom fortsätter praktiskt taget utan manifestationer. Den akuta formen kännetecknas av svullnad och smärta i könsorganen, mindre ofta - bildandet av eksem på huden. Sjukdomen kan inte ignoreras, eftersom den drabbar vitala organ och överförs sexuellt..

Det finns flera patologier som har milda symtom, men manifesteras av leukocé:

 • Cervikal erosion. Tjock urladdning, genomskinlig, med vita blodårer, kan vara viskös eller skruvd.
 • Polyper. Leucorrhoea blir klibbig, smärta när den utvecklas.
 • Endometrit. Slemet blir rosa och har en obehaglig lukt. Visas före menstruation..
 • Vaginal dysbios. Slem får en obehaglig fiskig lukt.

Detta är inte en komplett lista. Inflammatoriska processer i de kvinnliga könsorganen och många könsinfektioner har liknande symtom. Eftersom det finns många möjliga orsaker behövs en läkares hjälp: det hjälper till att fastställa varför vissa förändringar inträffade och bestämma behovet av behandling.

En kvinna måste noggrant övervaka hälsotillståndet, och arten av urladdningen kan vara det första tecknet på en patologisk process.

Följande manifestationer bör orsaka oro:

 • dålig lukt;
 • smärta i slidan, nedre buken eller ryggen;
 • skummande urladdning;
 • smärta när du försöker tömma urinblåsan;
 • temperaturökning.

Dessa symtom är karakteristiska för patologier och en läkares möte bör inte skjutas upp förrän senare..

Leukorré är utflödet som är nödvändigt för att de kvinnliga könsorganen ska fungera normalt. De kan indikera hormonella förändringar, början av ägglossning eller befruktning. Vid infektion eller andra patologier är utflödet en indikator för vilken sjukdomens utveckling kan misstänkas.

Är det normalt att ha vaginal urladdning??

Förekomsten av vaginal urladdning är en viktig indikator på en kvinnas sexuella hälsa. Lusten att bli av med dem kan bara göra mycket skada, eftersom deras närvaro utgör en hinder för penetrering av många infektioner av svamp, bakteriellt eller viralt ursprung.

Men ibland indikerar en ökning av volymen av vit urladdning att en sjukdom utvecklas i kroppen eller att ett allvarligt hormonellt fel har uppstått. I sådana fall måste dessa kränkningar omedelbart normaliseras, vilket är svårt att göra utan hjälp av en läkare.

Var kommer urladdningen från?

För att förstå vilka spår som finns i underkläder måste du veta var kroppsvätskorna produceras och hur kroppsvätskorna släpps från slidan..

Leucorrhoea tilldelas från sådana källor:

 • Vagina. Inuti finns det ständigt upp till 12 typer av mikroorganismer som inte stiger över ingången till livmoderhalsen. Vissa svampar, virus och bakterier utvecklas här, deras sammansättning hos varje kvinna är individuell och förändras upprepade gånger under hela livet. De flesta av invånarna är laktobaciller och minimiprocenten ockuperas av opportunistiska mikrober. Dessa mikrober har inte förmågan att växa snabbt så länge som gynnsamma bakterier väsentligt överskrider dem i antal.
 • Vulva. Från den blandas hemligheten med bartholin och små vestibulära körtlar med den vanliga vätskan, som tjänar till att smörja ingången till slidan. Dessa körtlar är belägna vid basen av labia minora och labia minora och utsöndrar mest aktivt utsöndringar under mekaniskt tryck och under upphetsning..
 • Livmodern och livmoderhalsen. På den inre ytan av livmodern finns det en ständig desquamation av döda epitelceller, samma celler från livmoderhalsen och hemligheten hos livmoderhalscellerna blandas med dem. Allt detta blandas och sjunker i lumen i slidan. Intensiteten av desquamation varierar vid olika perioder av månadscykeln..
 • Äggledarna. Leukorré från dessa organ produceras endast när de är inflammerade, varifrån de kommer in i livmodern och från livmodern - ner genom livmoderhalskanalen.

Alla dessa utsöndringar är vita, vars färg beror på arbetet i vart och ett av ovanstående organ.

En ökning av volymen av vita och samtidigt uppträdande av flytande vitaktiga eller gula droppar på bröstvårtorna, inte förknippad med graviditet, kan vara ett tecken på mycket allvarliga sjukdomar, såsom tumörer i reproduktionsorganen eller bröstkörtlarna, mastit eller galaktorré, så utseendet på ett sådant symptom bör vara ett tillfälle för akut behandling specialist.

Vilket urladdning anses normalt

Normalt har en kvinna leukocé under någon menstruationsperiod, vagina bör aldrig vara helt torr, eftersom utsöndring utför flera viktiga funktioner. För det första ger det motstånd mot de flesta patogena medel som fångas i slidan från utsidan, och för det andra fungerar det som ett smörjmedel och minskar risken för skada på känsliga epitelvävnader under sex.

Normal leukemi beaktas om:

 • De har inte en uttalad färg. Kan vara transparent, vitt, ibland kräm eller med en lätt gulaktig nyans.
 • Det finns ingen skarp obehaglig lukt. Normal mikroflora utsöndrar aldrig lukten av förfalla organiska.
 • Konsistensen är inte för flytande (inte vattnig), men inte för tjock. En geléliknande eller slemlös konsistens är en variant av normen. Under ägglossningen är slemet klart och visköst.
 • Volym - inte mer än en tesked under dagen (men visuellt spårning av denna parameter är ganska svårt).

Om det reproduktiva systemet fungerar bra och det inte finns några sjukdomar, orsakar inte urladdningen irritation på slemhinnorna i könsorganen, åtföljs inte av smärta, orsakar inte en temperaturökning och annat obehag.

Vit urladdning med en sur lukt

En sur, icke skarp lukt av sekretion är normal i många fall. Den största komponenten av leukocé förekommer i laktobaciller - en stor grupp surmjölkbakterier som bestämmer surheten i den intravaginala miljön. Dess pH är i genomsnitt 3,8-4,4, vilket motsvarar en svagt sur reaktion.

Laktobaciller i livets process bildar mjölksyra. Det är nödvändigt för att:

 • begränsa tillväxten av opportunistiska svampar i slidan;
 • förhindra penetrering av bakterier djupt in i slemhinnan;
 • reglerar befruktningsprocessen, eftersom befruktningen endast inträffar med en tillräcklig mängd spermier som neutraliseras av vaginalvita (tillräcklig ejakulerad volym för detta är en indirekt indikator på människans allmänna hälsa).

Därför kan en lätt sur lukt vara en variant av normen, men den finns inte hos alla kvinnor, eftersom det är en rent individuell egenskap.

Vit urladdning som ett tecken på sjukdom

Färgen på vaginal utsöndring är en mycket viktig indikator som svarar på förändringar i reproduktionssystemets tillstånd på kortast möjliga tid. Det finns en lista med tecken på att förändringar i urladdningens art är förknippade med någon slags patologi:

 • förändring av konsistens från normal till ostliknande;
 • stor volym (betydligt mer än 5 ml per dag);
 • hårda bitar, stora klumpar, inneslutningar av andra färger;
 • uttrycklig skumning;
 • färgändring;
 • närvaron av en rutt lukt med fisk, fisk eller lök;
 • torrhet och irritation i labia majora;
 • obehag, smärta, klåda i underlivet;
 • smärtsam urinering.

Om temperaturen stiger, tillsammans med dessa manifestationer, det gör ont att gå eller det gör ont i nedre del av buken, måste du snarast kontakta en läkare.

De huvudsakliga orsakerna till riklig vit urladdning

En ökning i leukocévolymen kan vara patogen eller uppstå av fysiologiska skäl förknippade med speciella tillstånd eller perioder i en kvinnas liv. Det är viktigt att känna dem för att självständigt kunna avgöra om kvalificerad hjälp behövs för sådana förändringar eller är bilden helt normal.

Tillståndet hos vaginal leukocé påverkas av vissa mediciner, amningstiden, klimatförändringar och många andra faktorer.

Ungdom

Unga flickor i åldrarna 10-17 år är ofta mer rik än vita kvinnor. Anledningen till detta ligger i det faktum att före menstruationens början och flera år efter deras första uppträdande, justeras och stabiliseras kroppens hormonella bakgrund gradvis, medan hos vuxna kvinnor denna process redan är klar och fortskrider enligt en konstant algoritm.

Hos flickor är överflödet av utflöde kanske inte permanent men kan förekomma regelbundet. Om detta inte åtföljs av obehagliga upplevelser, finns det ingen anledning till oro.

Månadsförändringar

En ökning i sekretionsvolymen observeras som regel under ägglossningsperioden, men dess konsistens blir mukare och viskös, och färgen blir transparent. Efter ägglossningen återgår allt till sitt tidigare tillstånd..

Men under den andra halvan av månadscykeln, och särskilt kort innan den månatliga, visas tjock vit eller vitgul urladdning, som varar ungefär fem dagar före början av kritiska dagar. Detta kräver ingen behandling, eftersom det motsvarar normala fluktuationer i könshormoner under hela månaden.

Med sexuell upphetsning

Under sexuell upphetsning i en kvinnas kropp lanseras särskilda mekanismer som förbereder hennes reproduktionsorgan för sex. En av sådana mekanismer är det intensiva arbetet med bartholinkörtlarna, som finns på baksidan av labia.

Stark sexuell upphetsning verkar snabbt på denna körtel och den börjar fungera mycket starkare, vilket uttrycks i överflödet av fysiologiskt slem, som naturligtvis ger smörjning för bättre glidning av penis. Den andra funktionen med denna befuktning är att skydda mot eventuell inträde av patogena mikrober i slidan..

Hos olika kvinnor är intensiteten för utsöndring av en sådan vätska under excitation betydligt annorlunda, i vissa är den mycket hög. De vita är inte så tjocka som vanligt, genomskinliga eller vita..

Efter att ha haft sex

Överflödet av vit urladdning från slidan efter samlag varar i genomsnitt. Leukorré består av den inre sekretionen av slidan och utlösning av en man. Ejakulat under påverkan av ett surt medium kan bilda små bitar eller koagler.

Färgen på en sådan vätska är ibland vit, vitgul eller nästan transparent. Ofta orsakar detta obehag, eftersom underkläder fuktas mer än vanligt. Under dagen minskar intensiteten gradvis och återgår till det normala.

candidiasis

Orsaken till riklig sekretion i form av hårda ostiga bitar är trast eller candidiasis. Den vanliga kliniska bilden är den rikliga urladdningen från slidan av en ostmassa av vit eller vitgul färg, som ofta har en obehaglig sur lukt. Under sex känner man ofta obehag och ibland smärta. Dessutom kännas allvarlig klåda, brännande och obehag på grund av överdriven fuktgivande av underkläderna i labia.

För att denna sjukdom ska börja manifestera sig är varje försvagning av immuniteten eller effekten av andra faktorer som påverkar antalet friska vaginala mikroflora tillräcklig.

Gardnerellosis

Det andra namnet på denna sjukdom är bakteriell vaginos..

Denna patologi orsakas av en kränkning av sammansättningen av vaginal mikroflora. Med det finns det en kraftig ökning av vaginal utsöndring, vilket får en gråvit färg och en heterogen struktur. Utsöndras under den första dagen luktar som regel inte lukten och får sedan en lukt som liknar ruttna fiskar.

Gardnerellos behöver akut behandling, eftersom det kan orsaka allvarligare sjukdomar som påverkar en kvinnas allmänna hälsa. Eftersom det direkt beror på immunsystemets tillstånd måste förebyggande efter behandling nödvändigtvis innehålla åtgärder för att stärka personens motstånd mot förkylning och virussjukdomar. Om detta inte görs, återupptas dysbios vid nästa tillfälle och leder till en ny omgång av sjukdomen.

Hur man lindrar tillståndet innan du går till läkaren

Med rikligt med tvätt är en kvinna obekväm på grund av att tvätten i den intima zonen snabbt blir våt, och den ständiga friktionen av våt vävnad på den känsliga huden i de intima zonerna kan väcka irritation. I sådana fall hjälper användningen av en läkande kräm som måste appliceras i ett mycket tunt lager för att inte komplicera tillgången till luft till huden.

Dagliga packningar hjälper ibland att lösa problemet, som absorberar vätska väl och håller det inuti sin struktur, men denna åtgärd är inte lämplig för alla, eftersom ibland genereras en allergi på packningsmaterialet.

Lika viktigt är hygienisk vård av vulven. Att följa de grundläggande reglerna som du behöver tvätta två gånger om dagen från fram till rygg kan rädda en kvinna från många problem.

Ofta, i strävan efter överdriven renhet, missbrukar kvinnor douching. Att göra sådana förfaranden utan behov är inte bara meningslöst, utan också farligt, eftersom sådana manipulationer varje gång stör den naturliga balansen i mikroflora, vilket är en riskfaktor för utveckling av infektioner eller svampar.

I händelse av att leukocéen plötsligt förändrar sin karaktär, blir för riklig, knäckt eller har en obehaglig lukt, är ett besök hos en specialist den bästa lösningen.

Förlossningsgynekologen berättar om vad som ska ske under menstruationscykeln i den här videon.

Orsaker och behandling av vit urladdning hos kvinnor

Under hela menstruationscykeln utvecklar en kvinna urladdning av olika konsistens och nyanser. Oftast är det luktfri och kliande vit urladdning.

Enligt deras externa beskrivningar kan man bestämma mycket om reproduktionsmöjligheter, föreslå förekomsten av vissa patologiska processer och lära sig om graviditet. Förändring i vaginalslem - ett tillfälle att kontakta en specialist.

Typer av urladdning

Utsöndringen av det kvinnliga könsorganområdet är annorlunda i dess uppkomst, vilket betyder att det ser ut från olika organ i det lilla bäckenet.

Distribution av sekretion efter ursprung:

 1. Tubal utsöndring - inträffar under den inflammatoriska processen vid lokalisering av livmoderns rör, i vilken en flytande produkt av inflammation ackumuleras i rörlumen, som först befinner sig i livmoderhålet, flyter sedan genom livmoderhalsen till yttre könsorgan.
 2. Smakfritt vitt utsöndring är den mest ofarliga leukorréen. Ibland inträffar rikligt med vit urladdning med slemhinnan i vagina, oftast med lukt och klåda - dessa symtom är tecken på sjukdomar som trikomoniasis, gardnerellos, candidiasis etc..
 3. Cervikalsekretion - inträffar under den inflammatoriska processen på livmoderhalsen (cervicit). Ofta provoseras inflammation av mykoplasmos, klamydia, ureaplasmos, syfilis, etc..
 4. Uterin utsöndring - med endometrit, som uppstod på grund av många patogener. Här flödar produkten av inflammation genom livmoderhalskanalen till de yttre könsorganen.

Normalt urladdning

Leukorré hos de kvinnliga könsorganen är en specifik mikromiljö, vars sammansättning till största delen bestämmer den kvinnliga hälsan i det reproduktiva systemet.

Den slemhinniga vaginala och cervikala substansen producerar kontinuerligt ett speciellt slem som skyddar bäckenorganen från inträde av främmande mikroorganismer och sjukdomens uppkomst. Slem flyter långsamt till botten och lämnar slidan varje dag.

Dessa leukocéer, som faller på underkläder eller dagliga trosskydd, förvandlas till bleka eller helt färglösa fläckar. Sådan vit urladdning är inte trast, utan normal utsöndring och behöver ingen terapi.

Den hemlighet som utsöndras från de kvinnliga könsorganen, utan avvikelser, beskrivs som:

 • Färglös eller något vitaktig;
 • Ovanliga föroreningar (purulent, blodiga) visas inte;
 • Det finns inga miasmer;
 • Det finns ingen manifestation av klåda, sveda, smärta eller besvär;
 • Kvantitet - högst 1 tesked per dag.

I fortsättningen av menstruationscykeln är egenskaperna hos leukocé instabila. Strax efter de kritiska dagarna blev de vita, färglösa, ganska flytande. När det gäller ägglossningen blir leukocéen tjockare.

Leucorréen från de kvinnliga könsorganen bibehåller varje dag en ljus färg utan skarpa miasmer och andra obekväma känslor. Förekomsten av klåda, sveda eller smärta i nedre del av buken signalerar problem i könsområdet och behöver behandling.

Normal vit utflöde hos kvinnor under samlag anses också vara normal..

När man ska träffa en läkare?

Om det inte finns någon obehaglig lukt från vita och andra obekväma känslor hos en kvinna, finns det ingen anledning att oroa sig. I normalt tillstånd, varje dag från slidan i en frisk representant för det svagare könet från könsorganen, kan upp till 1-2 teskedar slemutsekret lämna.

Anledningen till ett brådskande besök hos en gynekolog är vaginalslemhinna med följande symtom:

 • Smärtsam känsla vid urinering
 • I könsområdet, en känsla av smärta och klåda;
 • Skummande vita förknippade med obehaglig lukt;
 • Vit tjock urladdning utan lukt och klåda;
 • Vit urladdning med en sur eller fiskig lukt;
 • Utseendet hos vita av en liten mängd blod eller pus;
 • Feber med vaginal urladdning;
 • Smärtsamma känslor (värkande smärta) i området av sakrum i nedre del av buken;
 • Smärtsam känsla under intim kontakt.

Vad kunde det vara?

De curdled vita med en grumlig vit färg, där det finns olika lukt, indikerar att det kvinnliga systemet påverkas av en smittsam sjukdom. Hos kvinnor är det vanligaste candidiasis..

Orsakerna till denna patologi är candida svampar, med denna sjukdom finns det vit tjock urladdning med klåda och lukten av sura livsmedel.

Det finns tillräckligt med faktorer för uppkomsten av denna sjukdom - det är hormonell reformering av den kvinnliga kroppen, överdriven användning av antibakteriella personliga hygienprodukter, stress eller användning av antibiotika.

cervicit

Ofta är orsaken till tjock, vit, luktfri och kliande urladdning hos kvinnor cervicit. Vid denna sjukdom är den inflammatoriska processen lokaliserad på livmoderhalsen, inuti och utanför vilken skyddande slemhinnor också finns..

Vid processen mot friska membranresistens med det orsakande medlet för sjukdomen utsöndras slem, eftersom inflammation orsakar en funktionsfunktion i de utsöndrande körtlarnas funktioner.

Cervicit kännetecknas av vit curdled urladdning, smärtsamma dragkänslor i nedre del av magen och uppkomsten av blodpartiklar efter samlag.

trikomonasinfektion

Den andra grunden för uppkomsten av grön eller riklig vit urladdning är trichomoniasis. Sjukdomen fortsätter ofta utan tecken, och denna omständighet komplicerar avsevärt diagnosen..

Med starka utsöndringar av vit färg med en inte särskilt trevlig lukt, eller med en liten mängd gröna vita, svag könsrödhet och klåda, besöker patienter sällan en gynekolog och följer noggrant könshygien.

Därför kan processen för att upptäcka infektion försenas under lång tid. Dessutom upprättas trikomoniasis endast under laboratorieundersökning.

Ägglossning

Detta är processen att lämna ägget på hängorna när det är fullt moget för befruktning..
Under denna period förändras leukocé.

Vaginal utsöndring blir tjockare, mer klibbig, liknar äggvita. Mängden leukocé ökar och efter ägglossningens slut blir de tunnare.

Vid nästa kritiska dag, om graviditet inte har inträffat, är vaginal utsöndring färglös och vattnig, vitt utflöde utan klåda är troligt.

I sällsynta fall kan kvinnor ha vitstötta utsläpp och klåda.

Ledsagande symtom på äggutgång:

 • plötslig ökning av kroppstemperaturen (upp till 37 ° C);
 • placering av livmoderhalsen förändras (livmoderhalsen blir mjukare och faller ner);
 • värkande smärta i hängorna och nedre buken;
 • ökad sexuell lust.

Du kan lära dig om början av ägglossning genom farmakologiska tester eller genom att utföra en ultraljud.

gonorré

Efter en kort inkubationstid visas symtom.

De visas i följande:

 • tjock gul eller vit urladdning med en obehaglig lukt;
 • klåda och brännande känsla som uppstår under urinering och samlag;
 • smärta i nedre buken;
 • brott mot månadscykeln;
 • feber i vissa fall.

Efter en viss period förvandlas det akuta stadiet, som inte har behandlats, till ett kroniskt.

Följande tecken vittnar om detta:

 • minskning av smärta;
 • klåda och obehag kan vara lätt eller till och med försvinna;
 • när du besöker toaletten och under samlag är förekomsten av smärtsamma känslor möjlig;
 • obetydlig vit, flytande som mjölk.

Konsistensförändringarna påverkas av antalet vita blodkroppar som produceras för att bekämpa patogenen. Utan korrekt behandling hotar kronisk gonorré den kvinnliga kroppen med utvecklingen av infertilitet.

Bakteriell vaginos

Dysbacteriosis är ett annat namn för denna avvikelse. Med denna patologi blir vit ostliknande urladdning hos kvinnor mer riklig och tät, färgen ändras också till smutsigt vitt, grått med en uttalad fisklukt.

De flesta kvinnor luktar denna obehagliga lukt. Det är förknippat med komplikationer på grund av smittsamma patogener..

Vid könsdysbios hos kvinnor kan klåda inte vara ett konstant symptom. I princip talar kvinnor inte om några andra problem än en ökning av vaginal urladdning. Med förvärring är det troligt att bränna och smärta i nedre del av buken.

Under barnsperioden kan bakteriell vaginos provocera ofrivillig förlossning och andra komplikationer.

För att bestämma de patologiska förändringarna i bakteriemiljön krävs en smet från kavitet i slidan och livmoderhalsen. Analysen utförs med en specialpinne och skickas omedelbart till laboratoriet för undersökning..

När förekomsten av gardnarella (patogen) överstiger 104 indikeras antibakteriell behandling. Regimen och schemat för den terapeutiska kursen fastställs av läkaren.

Trast

Överflödigt vitt tätt urladdning sker med trast. Ett utslag, hudens rodnad etc. är också karakteristiskt. Vid den initiala perioden för spridning av candidiasis kan endast ibland obehagligt luktande leukocé komma ut, där klumpar eller flingor av tät konsistens ibland finns.

Vidare ökar mängden utsöndrad sekretion och det finns obehagliga sensationer i perineum.

Förekomsten av villkorligt patogena mikroorganismer - gardnerells i slidan är också karakteristisk, med den aktiva reproduktionen av vilken slemhårig ostig utsläpp med lukten av bortskämd fisk som liknar mjölk också kan förekomma. Inga klumpar.

Sjukdomen kan orsaka syntet, strama underkläder, flytta, mycket godis och ofta douching.

Efter att ha tagit antibiotika

Efter en antibiotikakurs kan en kvinna besöka den luktfria vita klibbiga urladdningen. Detta beror på att läkemedlen påverkar kroppens allmänna tillstånd, mikroflora och utsöndring av alla körtlar..

Därför är ofta viskös vit urladdning, efter behandling med antibiotika eller med hormonella preventivmedel normen. För att förhindra utveckling av svampar föreskriver läkare vanligtvis att ta furazolidon.

Vit urladdning under graviditeten

Tillsammans med befruktningen förvandlas den sura miljön i kvinnans vagina - körtlarna börjar producera en större volym av det skyddande membranet, vilket blockerar inträde av patogener av olika sjukdomar i livmoderns kropp till fostret, därför kan volymen av leukocé öka.

För närvarande måste kvinnan strikt följa reglerna för personlig hygien och använda linne tillverkade av naturliga material.

Flagnig vit curdled urladdning utan klåda med en sur lukt indikerar uppkomsten av en svampskada, vars namn är trast.

Thrush har följande symtom:

 • vit urladdning på klitoris;
 • klåda och brännande när man går på toaletten;
 • smärta och obehag under samlag.

Trast har inte någon effekt på bildandet av ett barn. Men det finns en risk för infektion hos ett barn som passerar genom en infekterad mammas födelsekanal, och detta kan påverka hans hälsa negativt.

En gravid kvinna måste informera gynekologen om förekomsten av patologisk vit urladdning från könsorganen. Läkaren kommer att diagnostisera och etablera acceptabla terapimetoder för den blivande modernen.

Vit urladdning i de tidiga stadierna

Sedan befruktningen av ägget förändras den hormonella bilden av en kvinna. Under denna period dominerar progesteron - huvudhormonet som bildar förutsättningarna för en framgångsrik befruktning och graviditet.

Under påverkan av progesteron förändras också genital sekretionsegenskaper. Normalt blir vaginal utsöndring tjockare, mer viskös. I stället för färglös finns det rikligt med vita mjölkiga färger. Klåda, brännande och smärta saknas.

En ökning av fysiologiskt slem, mycket tjock, luktfri vit urladdning är ett betydande skäl för att besöka ett gynekologiskt kontor.

Andra tecken på befruktning:

 • kritiska dagar försening;
 • utvidgning och förtätning av mjölkkörtlarna;
 • regelbunden urination;
 • plötsliga humörförändringar;
 • dåsighet;
 • illamående och kräkningar (symtom på toxikos);
 • omvandling av smakpreferenser;
 • fascination med ovanliga luktar.

En förändring av vit urladdning med en lukt tillsammans med dessa symtom är orsaken till en analys för att fastställa hCG. En ökning av antalet hCG (humant korioniskt gonadotropin) indikerar början av befruktningen.

Cheesy utflöde under graviditeten

Det är troligt att det är vitt curdled urladdning när du bär ett barn. I läge spenderar den kvinnliga kroppen all sin styrka på bildandet av barnet, och detta skapar utmärkta förutsättningar för reproduktion av olika mikrober. Vit vaginal urladdning med lukt, uppträder på grund av trast.

För att bli av med sjukdomen indikeras vanligtvis gynekologiska suppositorier, men de kan endast ge en kortvarig effekt. Därför rekommenderar experter prenatal genital rehabilitering.

Diagnostik

Det första som någon specialist gör är ett blodprov, som tar en smuts från slidan, urinröret och livmoderhalsen för att diagnostisera sjukdomar i reproduktionssystemet. Dessutom utförs palpation av penis och urinrör.

Utnämningen är också trolig:

 • Ultraljud av könssystemet;
 • PCR-diagnos (polymeraskedjereaktion);
 • kolposkopi.

Om vit tät, luktfri och utan klåda eller illaluktande, kommer vit urladdning, används PCR-bestämning.

Behandling

Med tjock vit urladdning, luktfri och utan klåda eller en ökning av volymen av vaginal utsöndring, vars konsistens liknar kesoost bör gå till gynekologen. Efter en smuts och visuell inspektion avgör specialisten orsaken till förändringarna.

Ju tidigare orsaken fastställs, desto lättare blir det att återhämta sig från sjukdomen..

Behandlingen utförs i form av användning av mediciner, såsom tabletter, suppositorier och douchingformuleringar. Läkaren föreskriver alla åtgärder individuellt.

Med patologi används svampdödande läkemedel:

Dessa är farmakologiska suppositorier med låg negativ effekt, de är möjliga för behandling under graviditetsperioden. För förvärringar hos kvinnor används tabletter - Orungal och Flucostat.

Med infektion, som manifesteras genom brännande, vit urladdning och klåda, används Hexicon suppositorier tillsammans med antibiotika. Som ett tillägg används en sprutkomposition, eller Miramistin spray.

Förebyggande åtgärder

Det är inte svårt att skydda dig mot vit urladdning och en potentiell sur lukt:

 • respektera hygienregler.
 • irritera mindre slemhinnan i penis.
 • använd naturbaserade rengöringsmedel.
 • ta ett bad oftare.
 • dagliga sanitetsunderlägg, byt ut dem om det kommer ut tjockt, tungt tvätt.
 • ha linne i naturliga tyger (bomullsmaterial). Luft tränger fritt genom naturlig vävnad, hudytan andas väl.
  äter ordentligt.
 • få tillräckligt med sömn.
 • undvik stressiga situationer.
 • ägna tid till träning.

Transparent, vitt, luktfritt utsläpp är en fysiologisk och säker process. Men i vissa fall är de ett tecken på sjukdom. Därför måste du alltid kontakta en specialist när de visas.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Vad man ska göra om nedre del av buken drar och gör ont på 20 - 23: e dagen av cykeln, som vid menstruation?

Om den nedre buken drar (som med menstruationen på cykeln 18-24) kan orsakerna vara naturliga faktorer, utveckla sjukdomar....

Innan menstruationen gör ont på höger eller vänster nedre del av buken: orsaker, farliga symptom, behandling

Om höger sida gör ont innan menstruationen är detta en anledning till oro. Detta tillstånd är oftast ett tecken på patologi för organen i det reproduktiva systemet, mag-tarmkanalen eller en neurologisk sjukdom....

Varför visas fläckning mitt i en cykel?

Spotting i mitten av cykeln är anledningen till att kontakta en gynekolog. Eftersom under den intermenstruella perioden endast icke-rikligt slemhinnor ur slidan är tillåtet, vilket skyddar de inre könsorganen från penetrering av patogena mikroorganismer....