Postpartum urladdning

Blödning

Senaste uppdatering: 14/14/2019

Innehållet i artikeln

För att undvika eventuella komplikationer efter födseln måste du vara försiktig med din kropp och observera mängden och sammansättningen av sekret, kroppstemperatur och smärta. Trots allt, utskrivning efter förlossning indikerar att födelsekanalen är öppen, och den inre ytan av livmodern är fortfarande i läkningsstadiet, så varje infektion som kommer dit kan orsaka allvarliga problem.

Hur mycket är utsläppet efter förlossningen?

Varje ung mamma är intresserad av hur länge utflödet efter förlossningen varar, hur länge det varar, och i vilken situation kan de överdrivna varaktigheterna på spindlarna vara ett tecken på störningar i kroppen? Naturligtvis är varje fall individuellt, men vanligtvis upphör utskrivningen hos kvinnor efter förlossningen den 42: e dagen - så mycket varar postpartum-perioden.

Utsläppsperiod efter förlossning

Tilldelningar efter förlossning: norm och patologi

Vilket ansvarsfrihet anses vara normalt? Luktar de och ska de vara mörka eller ljusa? Följs de av smärta? Ibland visar det sig att en kvinna inte vet svaret på dessa frågor och kan vara mycket rädd för att ansvarsfrihet inträffade efter förlossningen. Låt oss ta reda på vad normal lochia ska vara och efter hur många dagar utskrivningen efter förlossningen vanligtvis upphör?

Normalt sett är Lochia mycket rikligt under de första timmarna efter förlossningen. I detta fall är det oerhört viktigt att kontrollera deras volym av läkaren. För detta rekommenderas inte kvinnor att använda sanitetsunderlag, utan att föredra absorberande blöjor, vilket gör det möjligt för läkaren att mer exakt bedöma utsläppets intensitet och inte missa komplikationer som blödning i livmodern.

För att grovt uppskatta volymen av lochia är det värt att tänka på att livmoderns vikt omedelbart efter födseln är cirka 1 kg, medan efter utsläpp, minskning och läkning av livmoderns inneryta inte överstiger 60 gram.

Det är anmärkningsvärt att lochia under postpartumperioden är 80% sammansatt av blod i dess oförändrade form (blodplättar, leukocyter och röda blodkroppar), därför kan utsläppet ha en karakteristisk sötaktig lukt. De återstående 20% av normal urladdning under de första timmarna efter förlossningen är en speciell hemlighet för livmoderkörtlarna, som ansvarar för snabb återställning och läkning av livmoderns yta.

På efterföljande dagar kommer tecken på normal utmatning av postpartum att gradvis minska intensiteten. De första dagarna bör utflödesvolymen vara högst 400 ml och en fullständig upphörande av lochia observeras 6-8 veckor efter barnets födelse.

De första dagarna i lochia blodproppar kan vara märkbara. Efter 7-10 dagar observeras emellertid sådana koagler i normala sekretioner. Med tiden ändrar fläcken efter förlossningen färg. I början av postpartumperioden är lochiana ljusröda, i mitten av perioden blir brunavladdning efter förlossning normen, och under den sista tiden ersätts de med transparent slemhinnor. Slem indikerar livmoderläkning.

Utsläpp som kan vara ett tecken på patologi

Om du har lite urladdning efter förlossningen eller om de plötsligt slutade kan det vara ett tydligt tecken på patologi - lochiometers. Orsaken till minskning eller fullständig upphörande av Lochia kan vara en livmoderhalscancer i livmoderhalsen, som helt enkelt "inte släpper ut" urladdningen. Detta gäller särskilt de första dagarna efter att barnet föddes. Denna avvikelse från normen kännetecknas av en försening i livmodern i lochia, på grund av vilken organet sträckes. I detta fall känner kvinnan tyngd och smärta i nedre del av buken, livmodern ökar i storlek, feber börjar med feber upp till 38-40 grader. Om du inte konsulterar en läkare i tid är utveckling av uterus-endometrit möjlig. För behandling föreskriver vanligtvis lohiometrar antispasmodiska och reducerande läkemedel, mindre vanligt antibiotika. Ibland är eliminering av ansamlingar av lochia endast möjlig genom att tömma livmoderkaviteten.

Kvinna efter förlossning

En annan anledning att omedelbart träffa en läkare är rikligt med starkt utsläpp efter förlossningen. Detta symptom kan vara ett tecken på onormalheter i processen för livmoderkontraktion samt signalera en kränkning av blodkoagulation. Båda förhållandena utgör ett hot mot en kvinnas liv, därför kräver de brådskande åtgärder..

Ibland inträffar ibland under de första timmarna efter födseln blödningar från suturer som påförts luckor i födelseskanalen. Vanligtvis händer detta om kraven för att säkerställa maximal vila av dessa zoner inte följs - uteslutning av fysisk aktivitet, sexuell vila, kontroll av ansträngning och avföringens art, brist på tryck på lederna. Om den här situationen inträffar är det viktigt att konsultera en läkare omedelbart.

Andra tecken på patologi i arten och mängden utsläpp

Avbrott av ansvarsfrihet tidigare än 6 veckor efter födseln (40-50 dagar). Undantaget är fall av amning med tidig avbrott. I sådana situationer kan den unga modern börja återställa menstruationscykeln, medan hos den ammande kvinnan kommer den första menstruationen vanligtvis mycket senare. Detta beror på att en ammande mor producerar ett speciellt hormon (prolaktin) i kroppen som ansvarar för amning. En viss nivå av prolaktin förhindrar bildandet av ett nytt ägg och kan undertrycka ägglossningsprocessen (men detta ger inte 100% preventivmedel), vilket hindrar menstruationen från att börja tills matningen upphör..

Om ljus blödning observeras 7-10 dagar efter födseln, ska du snarast informera din läkare. En liknande situation kan uppstå om läkningen av livmodern är långsam eller felaktig..

Om utsläppet med blodproppar efter förlossningen har slutat och börjat igen är det också värt att kontakta sjukhuset så snart som möjligt. Detta kan indikera en plötslig uppkomst av livmodersblödning..

Ibland uppträder efter leverans purulent grönaktig eller gul urladdning med en obehaglig lukt. Denna situation indikerar vanligtvis infektion i livmodern. Ofta är denna lukt ett tecken på den redan påbörjade endometrit, vars behandling kräver sjukhusvistelse på sjukhuset och en fasad komplex behandling.

En blandning av vita flingor med en sur lukt, som påminner om strukturen hos en ostmassa, med klåda och rodnad i slidan, samt smärtsam urinering, indikerar en trast. Detta bör också rapporteras till läkaren, eftersom infektion med jäst ger en stor besvär för en kvinna..

Ytterligare tecken som bör varna under postpartum perioden

Förutom en kraftig förändring i urladdningens art och intensitet bör en kvinna vara uppmärksam på andra obehagliga symtom. Den första är smärta i nedre del av buken. Naturligtvis under de tidiga dagarna dras livmodern intensivt, vilket orsakar paroxysmal obehag i nedre del av buken, särskilt intensifierad genom amning. Emellertid bör intensifiering av smärtsamma upplevelser, förekomsten av skarpa spasmer vara orsaken till ett brådskande besök hos gynekologen.

Ett annat säkert symptom på ett fel i kroppen är en ökning av kroppstemperaturen. Här är det bara nödvändigt att utesluta uppkomsten av stagnation av mjölk i bröstet - laktostas, vilket orsakar en kraftig och stark ökning av kroppstemperaturen. Om det inte finns någon smärta och "tyngd" i bröstet, och kroppstemperaturen är över 37 grader, är det värt att planera ett läkarbesök. Kanske manifesteras en infektion som har kommit ut i livmoderhålan på detta sätt. Bland de ytterligare symtomen på infektiösa komplikationer kan man särskilja allmän sjukdom, huvudvärk, yrsel, värk i kroppen och lederna..

Kroppen av en kvinna under postpartum perioden, video

Förlossningsläkare, gynekolog Kovaleva Irina Vladimirovna på postpartum perioden. Källa - Scandinavian Clinics

Månads- och postpartum-urladdning

Som nämnts ovan beror påverkan av menstruationscykeln under postpartumperioden beroende på typen av matning av barnet. Om han ammar helt, är menstruationen vanligtvis frånvarande under hela matningsperioden. När det gäller blandad utfodring sker menstruationens återkomst efter 4-5 månader. Tja, om mamman av någon anledning inte ammar (till exempel i frånvaro av mjölk) sker återhämtningen av cykeln efter ett par månader.

I alla fall, när en kvinna börjar menstruera, noterar unga mödrar ofta uppkomsten av acyklisk urladdning efter förlossning, cykelinstabilitet och förseningar i tidpunkten för den första menstruationen. Om du har ett av dessa symtom, oroa dig inte, men var noga med att informera din läkare om din egen sinnesfrid..

Återhämtning efter födseln

Varje kvinna under postpartum bör veta att amning är ett utmärkt förebyggande av alla typer av komplikationer. När allt kommer omkring, när barnet appliceras på bröstet, sker en omedelbar frisättning av hormonet oxytocin, vilket också orsakar livmodersammandragningar. Efter utfodring kan en kvinna observera en synlig ökning av sekret, vilket är förknippat med en minskning av livmoderns muskler och bör inte orsaka oro.

För att påskynda samverkan i livmodern bör urinblåsan tömmas i tid. Under postpartum är det tillrådligt att göra detta var tredje timme, även om kvinnan inte har en uttalad känsla av blåsans fullhet och förhindrar förstoppning.

Inom 1-2 månader efter födseln kan urladdningen inte tas upp med tamponger, och bara för att de inte tar bort lochierna, utan helt enkelt absorberar dem. Detta kan leda till multiplikation av patogena bakterier och mikroorganismer. I stället för tamponger rekommenderas det att använda kuddar eller blöjor. Välj produkter som inte är smaksatta, eftersom du behöver kontrollera inte bara färgerna och kvantiteten på amparna, utan också deras lukt.

Det är viktigt att följa reglerna för personlig hygien. Det är särskilt värt att övervaka könsorganens hygien en till två veckor efter födseln, när utflödet fortfarande är blodig. För närvarande är det förbjudet att ta ett bad, begränsat endast av en dusch. Vattenströmmen från duschen behöver göras inte särskilt stark och riktas i riktning från fram till bak - och endast från utsidan. För säker rengöring av yttre könsorgan och slemhinnor i vaginal rekommenderas användning av specialprodukter - till exempel tvätta geler för intim hygien Ginocomfort. Dessa medel utvecklades av specialister från läkemedelsföretaget VERTEX, kännetecknas av en säker sammansättning, som innehåller naturliga aktiva ingredienser, och har också alla nödvändiga certifikat, certifikat och andra nödvändiga dokument.

Sexuell vila varar upp till 42 dagar, och intima förhållanden återupptas endast efter ultraljudsundersökning i bäcken, undersökning av förlossningsgynekolog och adekvat urval av preventivmetod.

Sport efter förlossning
källor:

 1. TIDIGA DIAGNOSTIKER OCH FÖREBYGGNING AV SUBINVOLUTION AV POST-FÖDDET UTERUS. Naumkin N.N., Ivanyan A.N., Smirnova T.I. // Bulletin över ny medicinsk teknik. - 2008. - Nr 2. - S. 46-48.
 2. CYTOLOGI AV UTERINE LOCKER VID ENDOMETRITIS EFTER LEVERANS. Cupert M.A., Cupert A.F., Solodun P.V. // Acta Biomedica Scientifica. - 2004. - Nr 2. - S. 172-175.

Cystisk fibros: nuvarande framsteg och aktuella problem. Kapranov N.I. och andra // M., - 2005.

Värdet på den cytologiska studien av Lochia vid bedömningen av livmoderns tillstånd under postpartumperioden. Z.K. Fursova. A.P. Nikonov, N.A. Lutfulaeva, E.A. Kuchuchurova // Obstetrics and gynecology. - 1991. - Nr 1. S. 45-49.

Postoperativa purulent-septiska komplikationer i obstetrik (prognos, förebyggande, tidig diagnos och terapi). Kryukovsky S.B. // Dis. Drs. honung. Vetenskaper - M. -2002 - S. 266.

Tilldelningar efter förlossning (lochia): norm och patologi

Den första dagen efter förlossningen upplever de flesta mödrar livmodersblödning som en självklarhet, men en vecka eller två går, och frågor börjar dyka upp. Och varför är det någon slags gul? Är det normalt när det luktar så? När slutar allt? Är det fortfarande ansvarsfrihet efter födseln, eller är det redan menstruation? Sorterade ut tillsammans!

Vad är lochia

Lochia fick sitt namn, lite roligt för det ryska örat, från det grekiska λοχεια - förlossning. Utåt liknar de ibland menstruationsflödet, men i själva verket är det inte så: allt som kan dröja där från graviditetsmomentet "evakueras" från livmodern. Det vill säga, det är inte bara blod och livmoders foder (inre skiktet) utan också placentaceller, resterna av membranen och fostervatten, och så vidare.

Spotting: upp till fem dagar efter födseln

Under graviditeten är livmodern fylld med blod, som en svamp. Under förlossningen börjar den dra sig samman (du måste "skjuta ut" barnet) och denna komprimeringsprocess fortsätter efter förlossningen. Blod rinner från det, som vatten från en våt svamp, om du pressar det i en knytnäve.

Naturligtvis är det viktigt att minska blodförlusten: för detta ändamål placeras en urinblåsan på magen hos en nyfödd kvinna (kapillärer drabbas, blödningen slutar under verkan av en förkylning), om denna åtgärd inte hjälper, en injektion av hormonet oxytocin (orsakar en livmodersspasm som liknar en förvrängning och liten blodkärl är klämd). En sådan intervention bör inte betraktas som överdriven och onaturlig: oxytocin är vårt eget hormon, som frisätts aktivt under förlossningen och under amningen. Men om det finns ett misslyckande och det finns lite "internt" oxytocin, är det fullt möjligt att fylla på sina reserver "från utsidan".

Fans av naturlig förlossning bör uppmärksamma det faktum att i quackery var olika växtbaserade beredningar för att minska livmodern och minska livmodersblödningen mycket vanliga, så att våra förfäder inte gav allt till naturen. Men naturligtvis är moderna mediciner mer exakta och effektiva..

Hur ser lochia ut: blodig utflöde med blodproppar, den första dagen - ljus skarlagen.

Vad är mängden ansvarsfrihet: en kvinna kan omedelbart efter födseln tappa upp till en halv liter blod.

När du ska börja oroa dig: om du måste byta mer än en maxi pad per timme, måste du informera din läkare eller, om du redan är hemma, ringa en ambulans. Du bör också rådfråga en läkare om urladdningen plötsligt slutar (det innebär att en stor blodpropp har täppt livmoderhalsen och allt utsläpp kvarstår).

Vad du ska göra: observera personlig hygien och övervaka snabb tömning av tarmen och urinblåsan. När livmodern minskar kraftigt efter förlossningen är både tarmarna och urinblåsan i en "ovanligt" stor volym, och en kvinna kanske inte känner att de är fulla. Under tiden kan en överflödande urinblåsan pressa livmodern och störa dess effektiva rengöring..

Brunaktig (brun) urladdning: upp till två veckor efter födseln

Gradvis förändras urladdningens natur: från skarlagen, blodig, blir den brunaktig. I allmänhet liknar denna period, vad gäller överflöd och urladdningens karaktär, menstruation, och detta är inte av misstag. Det finns en återställning av det inre skiktet i livmodern, som i slutet av menstruationscykeln, så att urladdningen huvudsakligen är döende celler i livmoderhudens endometrium.

Hur ser lochia ut: brun eller brunaktig utflöde, ibland med koagel som liknar menstruationen.

Hur mycket urladdning: hur under din vanliga menstruation.

När börjar man oroa sig: om plötsligt urladdningens natur förändras - blir de återigen riklig och blodig, eller orsakar klåda, brännande och luktande obehagliga. Att stoppa urladdningen i detta skede är inte heller normen! Troligtvis har en stor blodpropp täppt liv i livmoderhalsen och suckarna sönderdelas i dess hålighet.

Vad du ska göra: observera personlig hygien och, som om detta inte är önskvärt, föredra kuddar snarare än tamponger. Yttersidan av livmodern är nu mycket sårbar och öppen för infektioner, vilket skapar en stängd miljö kan bidra till inflammation..

Gulaktigt utsläpp: upp till fyra veckor efter födseln

Urladdningen ljusnar gradvis och blir gulaktig. De är mindre rikliga än med menstruation, men mer rikliga än den dagliga utsöndringen av en frisk kvinna. Det finns få röda blodkroppar (röda blodkroppar) i dessa utsöndringar, främst vita blodkroppar: livmoderns yta läker, så sammansättningen av sekretionerna liknar serös gummi.

Hur ser lochia ut: slemvis viskös gulaktig urladdning.

Vad är mängden urladdning: du använder packning med minimikapacitet.

När börjar man oroa sig: om plötsligt urladdningens natur förändras - de orsakar klåda, brännande, luktar obehagligt.

Vad du ska göra: observera personlig hygien.

Vitaktig ansvarsfrihet: upp till 40 dagar efter födseln

Gradvis blir urladdningen mer lätt, genomskinlig och knapp, och under den femte eller sjätte veckan efter förlossningen liknar de transparent slem. Sammansättningen av sekretionerna är vita blodkroppar, epitelceller, till och med fett. En gradvis minskning i volym indikerar det. Att processen för livmoderhämtning slutar framgångsrikt.

Hur ser lochia ut: transparent, ibland något gulaktigt slem.

Vad är mängden urladdning: du använder dagliga kuddar (glöm inte att de måste bytas varannan timme, även om de verkar torra!)

När börjar man oroa sig: om plötsligt urladdningens karaktär förändras - blir de återigen rikliga och brunaktiga. Nej, det här blödar inte, men troligen har din menstruationscykel återhämtat sig. Kanske kommer den första menstruationen efter förlossningen inte att vara som vanlig menstruation: den blir sämre, kortare (eller omvänt längre) än vanligt, men du måste förstå att du kan bli gravid igen, och om detta är en oönskad utveckling av händelser, ta hand om preventivmedel.

Vad du ska göra: om något går ”utanför schemat” - se till att kontakta din läkare!

Lochia efter kejsarsnitt

Efter kejsarsnitt liknar utflödet det efter en naturlig födsel, med ett undantag: de håller längre. Eftersom livmodern inte genomgick en cykel med sammandragningar som naturligt avbryter kapillärblodtillförseln, kan lochia sticker ut i sex eller till och med tio veckor. Efter kirurgisk förlossning förskrivs kvinnor i förlossning ofta oxytocin och olika fysioterapiförfaranden som bidrar till livmoderkontraktion efter födseln.

Var noga med att se till att fläckarna inte varar mer än en vecka. Indirekta tecken på överdriven blodförlust: svaghet, yrsel, känsla av överhängande besvämning.

Hur ser lochia ut: perioden med brunaktig urladdning varar längre - tre eller till och med fyra veckor.

Vad är mängden utsläpp: brunaktig urladdning är mindre rik än under normal menstruation.

När börjar du oroa dig: om fläcken varar mer än en vecka efter förlossningen, eller om du känner symtom på ökad blodförlust - svaghet, yrsel.

Vad du ska göra: observera personlig hygien.

Lochia efter förlossningen: när urladdningen slutar

I väntan på de förstfödda, undrar få av de väntande mödrarna vad som händer med deras kropp och hur länge utskrivningen efter förlossningen under amningen varar. Förutom de hormonella förändringarna i samband med produktionen av mjölk är återhämtning också nödvändig för de kvinnliga könsorganen. Vad betraktas som normen, och vad fungerar som det "första samtalet" för att besöka en gynekolog?

Postpartum urladdning under de första två timmarna

Den tidiga utskrivningen som en kvinna som har fött möten inträffar även i födelseavdelningen, där modern och den nyfödda är under de första två timmarna. Sådan urladdning anses vara acceptabel, de bör vara blodiga, mycket rikliga, men inte nå 400 ml (normen är 0,5 procent av den totala vikten för kvinnan i arbetet). För att undvika blodförlust efter förlossningen och utvecklingen av infektioner kan de applicera en iskomprimering på nedre del av buken eller tömma urinvägarna genom en kateter. Från riklig blodförlust föreskrivs ibland mediciner som kan få livmodern att dra sig samman (till exempel oxytocin).

För att upprätthålla denna tidsperiod på förlossningsavdelningen är det nödvändigt för att inte missa utvecklingen av livmodersblödning, vilket ofta orsakas av en funktionsfel i livmodern (när det inte finns några sammandragningar och musklerna är avslappnade).

Den här unga mamman tillbringar den här gången under övervakning av medicinska arbetare, så så snart en kvinna känner en blöja som blötläggs under henne, en lätt obehag och yrsel, bör du omedelbart kontakta personalen. När allt kommer omkring kan det inte förekomma smärtsamma upplevelser, och konsekvenserna blir extremt negativa.

Den första utmatningen efter födseln inkluderar också blödning i fall av brott eller otillräcklig behandling av suturen på födelseskanalvävnaden. Om du känner akut smärta eller obehag i perineum måste du inspektera slidan. Eftersom felaktig bearbetning kan leda till ett hematom och sedan till sömnadsavbrott.

Vid ett positivt resultat, när den tidiga återhämtningen är framgångsrik (det finns inga processer som beskrivs ovan), överförs modern och barnet till postpartumavdelningen.

Postpartum avdelning och möjlig utskrivning

De första veckorna med riklig vaginal urladdning är ganska normal och naturlig. Det enda ögonblicket - i varje steg är de av en annan karaktär. Dessa sekret (lochia) är först tillräckligt rikliga. Och i varje postpartumavdelning är speciella sterila blöjor designade för kvinnor. Postpartumskuddar kan vara fulla inom ett par timmar efter byte.

Lochia, liknande blod med blodproppar, luktar liknande utsläpp under menstruationen. Varje nästa dag minskar antalet, färgen rör sig närmare brunaktig. Sådan urladdning kan intensifieras på grund av rörelser eller när du klickar på buken under undersökningen. Använd köpta kuddar eller blöjor - mammaförvaltningen beslutar. Eftersom på vävnadsbasis är det lättare att förstå arten och volymen av sekretioner.

Som en förebyggande åtgärd mot möjlig patologisk blödning behöver en ung mamma:

 1. Vid den första lusten att gå på toaletten. För korrekt livmoderkontraktion bör urinering äga rum var tredje timme..
 2. Mata barnet på begäran, inte efter timmen. När barnet stimulerar bröstvårtorna, produceras oxytocin, varför musklerna i livmodern reduceras. Mindre smärta i nedre del av magen kan förekomma (liknande sammandragningar). En ökad utflödesvolym när en nyfödd kommer i kontakt med ett bröst anses vara normalt.
 3. Under perioder med vila - ligga på magen. I detta arrangemang hindrar ingenting utflödet av utsöndringar, livmodern är korrekt placerad. Detta eliminerar i sin tur risken för blödning.
 4. Om möjligt, och inte en gång om dagen, men mer - applicera en form med isbitar på området under buken. En sådan åtgärd kommer att få livmodern och blodkärlen att sammandras. Även om det för närvarande finns en uppfattning att denna åtgärd är mer benägna att orsaka cystit hos en kvinna än att dra nytta.

Medicinering (injektioner av oxytocin) under de första dagarna krävs efter en svår födelse. Men ett omedelbart besök hos läkaren behövs om en kvinna känner en kraftig ökning av urladdningen. Blödning som inträffar av många orsaker, men efter två timmar från tidpunkten för födelsen, betraktas som sent..

Det går inte att utesluta risken för blödningar på grund av försenad morkaka, såväl som möjliga blodsjukdomar. Om problemet inte diagnostiseras under graviditeten utförs behandlingen under generell anestesi med ytterligare antibakteriell terapi. Om patologi upptäcks i födelseprocessen utförs förebyggande åtgärder utan att vänta på förlossning.

De vanligaste blödningarna på grund av otillräckliga livmodersammandragningar - hypotoniska. Med en liten blodförlust injiceras ytterligare en volym vätska intravenöst, med mer riklig sekretion - plasma.

Och den omvända situationen är inte utesluten - när lochia samlas i kroppen och urladdningen stoppar. Detta kallas en lohiometer, som i ett avancerat skede kan leda till endometritis - en inflammatorisk process i livmoderslimhinna. Komplikationer behandlas med oxytocin och spasmer med No-shpa..

Höjdpunkter när du är hemma

Totalt kommer ansvarsfrihet att äga rum efter 6-7 veckor. Detta är livmoderhämtningstiden. Omedelbart efter urladdningen liknar urladdningen menstruation. Gradvis minskar volymerna, ändrar färg till ljusgul, eftersom slem kommer ut parallellt.Etter fyra veckor blir de smutsiga och senare är de nästan osynliga och liknar utflödet innan fostret föddes. Blodutflöde under amning kan avslutas mycket tidigare. Eftersom på grund av den ständiga stimuleringen av bröstet och produktionen av oxytocin, samlas livmodern snabbare. Och efter förlossning med hjälp av kejsarsnitt, tvärtom, alla processer i kroppen sker i långsam rörelse.

Hygieniska förfaranden

Överensstämmelse med renhet och dagliga hygienprocedurer kommer inte att leda till ett tidigt slutförande av utsläppet utan kommer att bidra till att undvika infektion med infektionssjukdomar. Lochia är en bekväm miljö för mikrober, så deras ansamling i perineum bör inte tillåtas. Under 1,5-2 månader, med utsöndringar, är det värt att använda sanitära postpartumskuddar eller sterila blöjor. Samtidigt byts personliga hygienprodukter med några timmar..

Använd inte klassiska tappar och doftkuddar.

Tvätt av könsorganen rekommenderas efter varje tömning och dusch dagligen. Vatten ska ha en behaglig temperatur, inte varmt. Därför kan du inte ta ett bad, eftersom det finns en hög risk för infektion. För samma ändamål rekommenderas att tvätta de yttre könsorganen med en viss rörelse - framifrån, håll handen tillbaka.

När behövs medicinsk hjälp?

Om följande situationer inträffar är det bättre att inte slösa bort tid, men kontakta en läkare omedelbart:

 1. Lukten av utsöndringar förvärrades - purulenta manifestationer och en obehaglig "älskling" indikerar förekomsten av inflammation (endometrit). På grund av detta kan kroppstemperaturen stiga något och smärta i nedre del av buken kan förekomma..
 2. Tilldelningarna blekta gradvis bort, men återupptogs oväntat i mer omfattande mängder. Eller, utsöndringar under HB under lång tid förändrar inte blodkaraktären och slutar inte. Detta kan indikera icke-borttagna delar av morkakan, vilket kommer att leda till infektion och måste tas bort.
 3. Utseendet på vit urladdning, liknande keso. Parallellt kan det åtföljas av klåda och rodnad i könsorganen - det är så trast manifesterar sig.
 4. Plötsligt och tidigt avslutande av utskrivning efter förlossning.
 5. Öppen blödning. För kraftig urladdning saknas flera packningar per timme. I detta fall måste du omedelbart ringa en ambulans.

Det kommer inte att fungera på egen hand för att eliminera sådana symtom, ofta kommer det till sjukhusvistelse. För att tillhandahålla akutvård kan en kvinna som nyligen har fött barn gå både till konsultationen och till mötesjukhuset (senast 40 dagar från leveransdatumet).

När börjar perioderna efter förlossningen

Det finns ingen specifik tidsfrist för varje kvinna. Frånvaron av menstruation är förknippad med produktionen av prolaktin, vilket undertrycker ägglossningen. Menstruationsflödet under amningen är mer eller mindre normalt efter 5-6 månader. Det är möjligt att menstruationen kan återhämta sig efter att naturlig utfodring har avslutats. Under amning kan de dessutom vara oregelbundna eller frånvarande.

Iakttagande av regler för personlig hygien, måttlig fysisk aktivitet hjälper den unga modern att återställa hälsan och förhindra utvecklingen av komplikationer. Det är värt att lyssna på dig själv genom att svara på alla förändringar i kroppen, och när de första blödningssymtomen visas, kontakta en läkare.

Postpartum-urladdning: tecken på patologi

Vaginal utsöndring är en naturlig händelse. Förändringar i sekretion är mest aktiva i reproduktionsåldern och påverkar inte bara menstruationscykeln och graviditeten utan också postpartum. När befruktningen och bärandet av ett barn i det reproduktiva systemet finns det många allvarliga förändringar som syftar till att förbereda för förlossningen. Förlossningen i sig blir också ett test för den kvinnliga kroppen och skadar den.

Tilldelningar efter förlossning orsakar många frågor och motstridiga recensioner hos nyligen mynta mödrar, eftersom de indikerar hur deras kropp återställs.

Funktioner av sekretion efter förlossning

Tilldelningar som dyker upp efter ett barns födelse kallas lochia. Som en vanlig hemlighet består de av slem. Emellertid görs deras sammansättning speciell av blod, plasma och livmodervävnad som rivits bort.

Under den tredje födelsen och den tidiga postpartumperioden, som är ungefär två timmar efter att barnet föddes, avvisas morkaken. Processen lämnar ett öppet sår i livmodern.

Mängden blodig leukocé under denna period kan vara dubbelt så mycket som menstruationen.

Samverkan av livmodern, vilket provoserar frisättningen av lochia, förstärks av påverkan av speciella stimulerande läkemedel. Detta är nödvändigt för att undvika stagnation av urladdning, men risken för patologisk blödning ökar, vilket gör att konstant medicinsk övervakning krävs. Med positiv dynamik överförs kvinnan i arbetet efter några timmar till avdelningen, där en sjuksköterska eller läkare regelbundet besöker.

De första 3 eller 4 dagarna efter födseln är utsläppet rikligt, i färg och lukt som menstruation. Då blir deras volym gradvis mindre. Efter ungefär sju dagar blir leukorréen mukare och mängden blod i kompositionen börjar minska snabbt..

När lochia slutar ersätts de av den vanliga vaginal utsöndringen.

Den första ägglossningen sker 1,5 eller 2 månader efter födseln och urladdningen börjar förändras under påverkan av den vanliga menstruationscykeln. Och det finns också fall då återhämtningen sker redan den fjärde veckan.

Om tilldelningen av Lochia slutade för tidigt, måste du definitivt besöka en läkare för att se till att kroppen lyckades återhämta sig, och det finns inga patologier.

Om, efter en och en halv eller två månader efter födseln, har blodig leukocé återupptagits, kan detta förklaras med början av menstruation. Men de bör inte vara mer rikliga än normala menstruationsblödningar.

Kriterier för utvärdering av postpartum

Hela processen syftar till att återställa reproduktionssystemets funktioner, samt att rena och förnya livmodern. Att förstå dess funktioner är viktigt för att förstå vad som händer med dig, liksom vad som är normen och avvikelser i ansvarsfrihet efter förlossningen.

För att förstå om det finns en anledning att oroa dig måste du utvärdera leukocé baserat på följande egenskaper:

 • varaktighet
 • volym;
 • utseende;
 • övergripande välbefinnande.

Eftersom immunförsvaret och hela kroppen är för svag, blir postpartum inte bara tiden att hitta glädjen av moderskapet, utan också den åtföljande tiden av ångest för modern.

Vad som ska vara ansvarsfrihet omedelbart efter förlossningen och i den sena postpartumperioden påverkas av kroppens individuella egenskaper, liksom hur graviditetsperioderna och förlossningen har gått.

Förändringar i den hormonella bakgrunden ligger också bakom vad som händer. Om i början av graviditeten hormoner byggdes om för att stödja processen att bära och skydda fostret, är nu deras huvuduppgift att återgå till sin icke-gravida norm. Vi får inte heller glömma att en ny uppgift har dykt upp - amning och hormonarbete syftar aktivt till att upprätthålla amning.

Varaktighet och mängd hemlighet

Hur länge kan en baby gå efter förlossningen? Normalt fortsätter utseendet på lochia tills fullständig läkning av livmodern och förnyelse av endometrium. Hos friska kvinnor tar denna process från en till en och en halv månad (4-6 veckor). På grund av enskilda egenskaper kan denna process pågå lite längre, därför övervägs två månader inom en normal period.

Till en början är blödningen mycket rik och kräver användning av en blöja och sedan speciella kuddar efter födseln. Gradvis, när livmodern återställs, kommer volymen av utsöndringar att minska tills lochia passerar och den normala menstruationscykeln förbättras.

Hormoner som släpps under amning och amning kan förbättra livmodersammandragningar, ju oftare en kvinna ammar, desto större blir sekretionsmängden. Om du inte ammar, kommer urladdningen snabbt att återgå till det normala och menstruationen kommer.

Om lochia tilldelas för länge, men antalet inte minskar, måste den unga modern konsultera en gynekolog, eftersom det finns en risk för kränkningar av återhämtningsperioden.

Färgförändringar

De första dagarna efter barnets födelse kommer lochia att ha en intensiv skarlakansskugga.

Gradvis kommer mängden blodföroreningar att minska och efter 10 dagar kommer det att finnas rött utsläpp kan observeras i form av små röda blodproppar i sammansättningen av flytande slem. Föroreningar i en gul nyans kan ha en helig karaktär.

Utseendet på en sackaros talar inte om patologi, den isoleras genom att läka sår.

Glöm dock inte att villkorligt patogena mikroorganismer som finns i den vaginala mikrofloran kan dra nytta av detta tillstånd..

Ljus eller mörkgul leukorré kan inte anses vara normal, eftersom de kan vara budbärare för den inflammatoriska processen orsakad av bakterier.

För att bestämma alternativen för det normala utseendet på Lochia i olika stadier av postpartum-perioden kan du jämföra dem från de foton som finns tillgängliga i nätverket. Men det är värt att komma ihåg att detta inte är en guide för självdiagnos och om du misstänker avvikelser bör du rådfråga en läkare.

Cirka två veckor efter födseln blir blodet i urladdningen mycket litet. Färgen förändras till gulaktigvit med bruna eller rosa föroreningar, som i slutet av menstruationen.

Det finns fall när, redan i mitten av återhämtningsperioden, eventuella föroreningar i blodet upphör att sticka ut och stör den unga modern. Detta kan emellertid inte hända, och fläckar förstärks särskilt under amning, vilket provoceras av mer intensiva muskelsammandragningar i livmodern.

Krampande smärta och röda utsläpp vid amning efter den andra födelsen känns mycket starkare än efter den första.

Det händer också att istället för rosa eller bruna suckrar, efter 15 dagar visas svart urladdning. Om de inte åtföljs av obehag och en obehaglig lukt, och sekretionsvolymen inte ökas, kan det antas att hormonella störningar är den skyldige i denna process. I sig är detta inte ett tecken på patologi utan kräver uppmärksamhet från en gynekolog.

Övergripande välbefinnande

Naturligtvis, efter en födelse av ett barn, känner en kvinna försvagad och smärtsam. Livmodersammandragningar kan orsaka krampsmärta i nedre del av magen under de första dagarna av postpartumperioden. Då kan ett liknande symptom bry en kvinna medan du ammar..

Emellertid kräver det orimliga utseendet på smärta såväl som svår smärta ett brådskande besök hos läkaren och är inte normen.

Du kan inte ignorera ökningen i kroppstemperatur. En kraftig ökning av den kan utlösas av kränkningar under amning eller livmodersinflammation. Det är särskilt värt att vara försiktig om yrsel, riklig blodblekning och illamående följer detta symptom..

Ring omedelbart en ambulans för symptomen som beskrivs ovan. En sådan hälsa kan signalera ett hot mot en kvinnas liv.

Patologiska störningar

En liten mängd utskrivning efter förlossning eller deras abrupt avbrott för tidigt indikerar ofta patologiska störningar i reproduktionssystemet. Små lochia eller deras frånvaro indikerar vanligtvis deras stagnation i livmoderhulen.

Denna patologi kallas en lohiometer. Detta tillstånd händer av två skäl:

 1. Något förhindrar den normala utgången från fången. Orsaken är oftast hindring av livmoderhalsen med blodproppar, som inkluderar slem, blod och avvisade organiska element.
 2. Otillräcklig sammandragning av livmodern. Flera faktorer kan försvaga den, bland annat störningar i arbetet, spasm i det inre svelget, polyhydramnios och kejsarsnitt..

Hotet om detta tillstånd i utvecklingen av endometrit är akut livmodersinflammation. För att undvika sådana komplikationer, induceras kontraktioner artificiellt med droger. Om orsaken inte är kontraktil aktivitet eller om tillståndet är för försummat, kan det vara nödvändigt att rengöra livmoderhålan från stillastående sugande.

Det finns också faran för ett omvänd fenomen. När lochiae gradvis försvinner och blödningen intensifieras kraftigt. Patologier för kontraktil aktivitet eller utveckling av anemi kan också provocera denna situation..

Om det plötsligt och kraftigt blödar, måste du omedelbart ringa ambulans. Detta tillstånd är mycket farligt för en kvinnas liv..

Postpartum utsläpp med en onaturlig färg och en obehaglig lukt indikerar en infektion under rehabilitering. Ljusgrön, grå eller ljusgul leukorré resulterar från bakteriell aktivitet och utvecklingen av infektiös inflammation..

Vanligtvis har de en obehaglig fisk eller ruttet aroma. Candidiasis kallas "trast" på grund av den karakteristiska jäsade mjölklukten och den skrynkliga strukturen av vit urladdning.

Infektiös infektion åtföljs av symtom som brännande, klåda och rodnad i könsorganen.

Förutom penetrerade bakterier kan villkorligt patogena mikroorganismer störa en frisk mikroflora. Antibiotika, försvagad immunitet och hormonella förändringar leder till en minskning av det erforderliga antalet laktobaciller. Den sura miljön ersätts av alkaliskt, vilket är gynnsamt för förökning av bakteriestammar.

Genomträngning av skadliga infektioner kan också orsaka inflammation i livmoderhålet och leda till allvarliga komplikationer och blödningar som hotar en kvinnas hälsa och framtida graviditeter..

Postpartum-perioden är en svår tid i en kvinnas liv. Att ta hand om det efterlängtade barnet tar mycket tid och energi, men den nytillverkade modern ska inte glömma sitt eget välbefinnande. Du måste vara särskilt uppmärksam på utsöndring efter födseln och övervaka kroppens återhämtningsprocess..

Utsläpp efter förlossning efter 2 månader: natur, norm och patologi

Efter ett barns födelse inträffar förändringar i kroppen omedelbart i operationssalen. Dessa symtom kan varna mamma om hon inte är medveten om dem..

Omedelbart efter att morkakan lämnar bildas ett sår på livmoderns yta. Från sådan skada på vävnader i stora mängder kommer blod, slem och blodproppar. Detta är en helt naturlig process..

En sådan riklig urladdning efter förlossningen inträffar i flera timmar utan att orsaka smärta.

Lochia, som kommer att bli störd efter, liknar kritiska dagar, har bara en mycket högre intensitet. Du bör inte vara rädd för det, det är ett naturligt tecken. Det är viktigt att bekanta dig med alla finesser för att vara säker på dig själv och kontrollera din egen hälsa.

Vad du kan förvänta dig omedelbart

Efter att barnet har lämnat börjar livmodern att sammandras kraftigt och rensa ytan på partiklarna i moderkakan, blodproppar, slem och vätska. Under denna period efter förlossningen bör utskrivningen inte vara oroväckande och överskrida dess tillåtna norm.

Förluster på 500 ml blod anses vara normala..

Dessa indikatorer övervakas vanligtvis av en läkare eller hans assistent.

Kvinnan själv kan också märka kränkningar - om blöjan eller lakan under kroppen är för våt, måste du söka hjälp och meddela sjukvården.

Det finns en risk för ett farligt symptom - hypotonisk blödning av livmodern. Detta fall är mycket allvarligt och kräver omedelbar uppmärksamhet..

Oroa dig inte om blodutflödet efter förlossningen har en ljusröd färg och går i stor volym, detta innebär början på en naturlig process - klump. Sådana symptom på dag 8 efter förlossningen blir mindre rikliga och blir också bruna.

Tilldelningar 3 veckor efter födseln blir ljusgul eller vit. Under den tredje veckan är lite störande, men även efter en månad kan små orenheter i blodet kvarstå och detta är helt naturligt.

Är det normalt när urladdningen slutar efter 5-6 veckor senare? Hos kvinnor måste de efter denna period vara fullständiga och inte manifestera sig på något sätt.

Glöm inte vilken färg och vad de borde vara.

Om en tjej märkte att färgen på urladdningen förändrades och från brun blev röd igen, som i början, är detta en signal om att inflammatoriska processer har börjat och akut hjälp krävs.

Läs också Hur man tar bort en konvex navel efter förlossning hos kvinnor - Tips

Faktorer som påverkar återhämtningen

Perioden då lochia går efter förlossningen för varje flicka är unik och har sina egna egenskaper. Detta beror på framgången för perioden med involvering (omvänd återhämtning).

 • graviditetsdetaljer;
 • hur barnet framträder (det naturliga sättet ger en snabb återgång till det normala, om det var kejsarsnitt blir det svårare);
 • livmoders sammandragningsintensitet;
 • kroppsdrag och genetisk predisposition;
 • förekomsten av patologier eller komplikationer av en viss natur;
 • ammar (under applicering dras livmodern snabbare).

Det finns olika situationer och resultat. Men vanligtvis efter förlossningen slutar utskrivningen efter en och en halv eller två månader, den här perioden räcker för att normalisera livmoderns tillstånd.

Bör varna

Det är lätt för en ung mamma att fastställa normen och avvikelsen i denna situation. Om tre månader senare blodpropparna fortsätter att bry eller om det slutar 2 veckor efter att barnet föddes, är detta ett tydligt tecken på en kränkning. Allt som tidigare har stannat eller stör mer än den fastställda tiden bör varna.

En flicka ska förstå att medicinsk behandling är nödvändig.

Du ska inte glädjas när lochia slutar mycket snabbt eller försvinner utan symtom, det kan vara ett tecken på att en lochiometer kommer att upptäckas hos en ung mamma.

Denna sjukdom är det orsakande medlet för en annan obehaglig sjukdom för varje kvinna - endometrit (den kännetecknas av inflammatoriska processer i livmoderslimhinnan). Om innehållet inte går ut finns det risk för infektion.

Detta är full av obehagliga konsekvenser och långvarig medicinsk behandling..

Om blodproppar, slem och blod efter tre månader känner sig igen och i stora mängder, är detta ett dåligt tecken. När innehållet blir vitt och har en ostmassa textur, kan det tyta på trast..

Rutten, obehaglig lukt, förändrad innehållsskugga, smärta i nedre del av buken, feber - dessa symptom kan inte ignoreras, de kräver omedelbar intervention från en kvalificerad läkare.

Kraftig blödning är också ett larm. I detta skede bör en kvinna redan återhämta sig och återgå till sin tidigare livsstil utan att observera sådana saker. Stor blodförlust indikerar kränkningar, funktionsfel i kroppen och kräver ett nödsamtal.

Om flickan mår bra är involveringen framgångsrik och bryr sig inte om något, du behöver inte missa en schemalagd undersökning av en gynekolog. För närvarande är konsultation och noggrann diagnos nödvändig för att utesluta alla möjliga risker och patologier.

Vad du ska göra för att undvika komplikationer

För att undvika att en inflammatorisk process, allvarlig blödning eller infektion inträffar, måste en kvinna övervaka varaktigheten och flödet av fläckar, samt följa följande rekommendationer från läkare:

 • Det rekommenderas att merparten av den fria tiden tillbringas liggande på magen, vilket hjälper livmodern att rensa snabbare;
 • för en bättre minskning av inre könsorgan - besök ofta toalettrummet, varannan eller tredje timme;
 • för att minska blodkärlen, applicera en isvärmare på magen;
 • så att efter förlusten inte ökar är det förbjudet att lyfta vikter och göra plötsliga rörelser;
 • Lochia efter förlossningen kommer att bli mycket snabbare om du ammar;
 • Det är mycket viktigt att observera din egen kropps hygien: tvätta med varmt vatten efter att du har gått på toaletten och dusch dagligen;
 • ta ett varmt bad i detta skede är strängt förbjudet;
 • läkare rekommenderar att du använder kuddar med stor absorptionsförmåga; tamponger är nu strängt förbjudna.

Det är mycket viktigt att följa rekommendationerna från den behandlande läkaren för att undvika komplikationer och oförutsedda situationer av farlig karaktär. En erfaren läkare ger vanligtvis rekommendationer till sina patienter. Tyngdpunkten ligger på hur du ordentligt tar hand om din kropp: vad som är bättre att inte göra, vad som är strängt förbjudet och vad som bör ingå i den dagliga rutinen.

När man väntar på kritiska dagar

I slutet av Loch får allt den vanliga strukturen och färgen och stör ingenting. Början på kritiska dagar faller vanligtvis på den tid då en kvinna slutar ge bröst till ett barn.

Menstruation är ett tecken på att flickan och hennes kropp åter är redo för en ny graviditet. Du bör dock inte rusa. Kroppen kan överleva nästa period med att fostra ett barn bara 2 eller 3 år efter föregående gång.

Efter väntetiden finns det en möjlighet att skydda dig själv och ditt barn från komplikationer och oförutsedda situationer.

Det är inte lätt att fastställa menstruationens början, det är troligt att de förvirrar dem med andra obehagliga fenomen. Endast en gynekolog hjälper till att förstå det här problemet..

Det ligger i sin natur att medan hon ammar, har hon inga kritiska dagar, och det finns inga chanser att bli gravid. Men det finns ett antal faktorer som gör justeringar av det felsökta systemet.

Läs även Trast hos kvinnor efter födseln: tecken, behandling

 1. Eventuell yttre stimulering eller kirurgisk ingripande under utseendet på barnet.
 2. Mamma tar hormonella eller potenta droger.
 3. Baby avvänning i förväg.
 4. Fullständigt avslag på amning.
 5. Lägga kompletterande livsmedel till smulor för tidigt.

Sådana moderna lösningar förändrar dramatiskt flödet av naturliga processer och påverkar allvarligt morens hormonella bakgrund. Därför inträffar involvering, beroende på ett antal orsaker, på olika sätt..

De första kritiska dagarna indikerar att cykeln har återgått till det normala. Men mamma kommer att känna några instabila saker.

Inledningsvis uppstår vissa fluktuationer: en paus mellan menstruationen kan vara mer (cirka 40 dagar) och mindre (cirka 14 dagar).

Få inte panil. Detta fenomen anses vara normen och kräver en viss tid för korrigering av kroppen. Läkare varnar för att till en början en ung mamma kan besväras av smärta, obehag och svaghet. Det anses också ganska normalt..

Om något ändå stör dig mycket under denna period är det bättre att genomgå en diagnos för att utesluta ett antal sjukdomar:

 • svullnad i äggstockarna;
 • endometrios;
 • myom.

Det är viktigt att älska din kropp och ge den lite tid för rätt avkoppling. Sådan stress (bärning och ett barns utseende) inför en obalans i hela det harmoniska systemet i den kvinnliga kroppen. Med tålamod och stöd från erfarna läkare kan du enkelt ta allt tillbaka.

Slutsats

Om det finns misstankar och oro, akuta symptom oroar sig, självmedicinering eller att ignorera problemet är omöjligt, är medicinsk rådgivning och diagnos nödvändig. En flicka måste förstå vad som bär ett enormt ansvar för sin egen hälsa.

Det är förbjudet att låta allt driva och få till ett antal komplikationer. Det är också viktigt att förstå vad lochia är och hur de skiljer sig från kritiska dagar. Vilka tecken är normen och vilka brådskande måste tas upp. Om modern informeras och konsulteras i tid, kommer hennes välbefinnande inte att kräva någon utanför ingripande, och den nya statusen kommer bara att ge glädje.

Postpartum utskrivning efter 2 månader

Födelse är en lång och komplex process, varefter kroppen behöver en viss tid för att återhämta sig.

Först och främst gäller detta livmodern, eftersom den bör återgå till sin ursprungliga storlek, förnya slemhinnan, med ett ord, återhämta sig och förbereda sig för nästa befruktning, därför kommer hon, efter att kvinnan födde, få blodiga utflöde.

De första 6 eller 8 veckorna rengörs livmodern, utsöndrar ett korsben, epitelrester, slem. Och vad ska vara ansvarsfrihet efter förlossning på 2 månader? Svaret på denna fråga beror på kroppens individuella egenskaper, hälsotillståndet för en kvinnas reproduktionsorgan och så vidare..

Vad betyder spotting?

Blodutflöde 2 månader efter födseln är en variant av normen om de gradvis minskar och inte åtföljs av obehagliga känslor.

För att förbättra samverkan i livmodern bör du amma regelbundet - denna process aktiverar produktionen av oxytocin, vilket stimulerar mjuka muskler. Dessutom rekommenderar läkare att du ligger ofta på magen. Men efter att ha fött barn är kvinnor redan glada att göra detta eftersom de har berövats denna möjlighet i många månader.

Kalla komprimeringar under de första veckorna efter förlossningen bidrar också till minskningen av livmodern, vilket innebär att det kommer att återgå till normalt så snart som möjligt. Ett tecken på att allt har återgått till sitt ursprungliga tillstånd är transparenta val, som omedelbart kan ha en gulaktig färg.

Om ansvarsfrihet visades efter tre månader

I fallet när mer än två månader har gått efter förlossningen och plötsligt har upptäckts fläckar, är sådana alternativ möjliga: antingen började menstruationen eller så uppstod patologi.

Menstruation kan komma på tre månader, även om en kvinna ammar, bör detta alltid komma ihåg. Om blödningen inträffar som vanligt under menstruationen, slutar om några dagar, är det möjligt att månadscykeln har återhämtat sig.

I händelse av att blödningen är mer riklig eller långvarig, om den inträffar oregelbundet, oftare än menstruation borde, kontakta en gynekolog. Vilka patologier kan uppstå? De vanligaste är:

 • livmodersblödning;
 • adenomyos;
 • endometrit;
 • avvikelse mellan interna sömmar;
 • livmoderpolypper;
 • inflammatorisk process.

Den mest allvarliga är inflammation, divergens i interna suturer och blödningar i livmodern - under dessa tillstånd krävs akut läkare. Men för att tillhandahålla det måste du fastställa rätt diagnos.

Det vill säga om en kvinna med jämna mellanrum har blodig utflöde, som inte kännetecknar menstruation, är detta ett tillfälle att konsultera en läkare.

Dessutom måste du oroa dig om blödningen åtföljs av en ökning av temperaturen - detta är ett tydligt symptom på inflammation, och detta tillstånd kräver omedelbar behandling.

Annan utskrivning efter förlossning

Ett barns födelse går inte alltid som du vill och postpartum-perioden kan kompliceras av inflammation eller patologier. En av de viktigaste indikatorerna på en kvinnas hälsa under de första 3-4 månaderna är utskrivning. De kan vara olika.

Vad den gula färgen på urladdningen säger

Gul urladdning, om detta inte är en patologi, bör ha en inte särskilt uttalad färg. De åtföljs inte av klåda eller smärta i slidan, i buken, orsakar inte obehag.

Om den gula urladdningen har en för ljus färg eller en grön nyans, en blandning av pus, blod, en skarp obehaglig lukt, är detta redan ett tecken på en patologi, det vill säga en inflammatorisk process.

Smärta i nedre del av buken, klåda i slidan, obehag under samlag kommer också att prata om honom. En ökning av kroppstemperaturen och allmän sjukdom indikerar en snabb utveckling av den inflammatoriska processen.

Vanligtvis uppträder patologisk gul urladdning med endometrit, men kan också vara ett symptom på könsinfektion..

Val av vit färg

Den som har fött är inte benägen att lyssna noga till hans känslor och uppmärksamma några implicita förändringar i kroppen - allt ockuperas av den nyfödda.

Men om en kvinna märkte att hon hade vit urladdning, slemhinnor, kan detta indikera utvecklingen av candidiasis.

I detta skede bryr det sig inte för mycket, klåda och irritation inträffar senare när urladdningen blir lindad.

Kandidiasis eller trast är inte en farlig, men mycket obehaglig sjukdom som kan uppstå av olika skäl. Lyckligtvis behandlas det lätt, ibland är det bara lokala medel som räcker, vilket är särskilt viktigt när du ammar. Det viktigaste är att inte starta sjukdomen.

Brun urladdning

Denna färg indikerar alltid närvaron av blod, men inte färsk, men redan krullad. Brun utflöde efter förlossning, som dök upp den tredje eller fjärde månaden, kan indikera början på återställandet av menstruationscykeln.

Den brunaktiga färgen på urladdningen, deras lilla mängd och varaktighet, tillsammans med typiska manifestationer av menstruation, indikerar att kvinnan började menstruationen.

Om en sådan urladdning dök upp för mer än en månad sedan, och de inte liknar menstruationen, kan hormonell fel ha uppstått. Efter förlossningen är detta ganska naturligt, men inte normalt. Det är nödvändigt att genomgå en undersökning och genomföra tester för hormoner, en ultraljud kommer också att vara användbar.

Slemhinnor

Det kan också hända att kvinnans cykel redan har återhämtat sig, men i mitten av det blir utsläppet slem, rikligare. Om det inte finns några tecken på patologi (smärta, klåda, obehag, dålig lukt, en blandning av pus, blod), är detta ett symptom på ägglossning. Kvinnan är återigen redo för befruktning, så du bör vara mer försiktig om du inte vill föda ett annat barn.

En sådan urladdning kan förekomma även när en ung mamma ammar, eftersom amning inte innebär fullständig ägglossning.

När urladdningen slutar

Den senaste födelseperioden var svår för kroppen, det tar tid att återhämta sig. Som redan nämnts ovan, för varje kvinna, stoppar urladdningen vid olika tidpunkter. Ju bättre livmodern träder ihop, desto snabbare normaliseras allt..

Men i genomsnitt upphör riklig urladdning, blodiga (lochia) efter 6 veckor, eller snarare bli smetande. Och efter 2 - 2,5 månader bör livmodern rensas helt.

Men detta är ett genomsnitt. Men i praktiken kan normaliseringen av alla processer gå mycket långsammare, för någon tre, fyra månader eller snabbare - under samma 6 veckor.

Vid självdiagnos är det nödvändigt att beakta inte bara närvaron och typ av utskrivning, utan också om de åtföljs av några symtom. Om inte, kan du göra en ultraljud för att lugna ner, besök en gynekolog. I händelse av att det är något störande (smärta, feber, obehag) behöver du inte skjuta upp besöket hos läkaren.

Inom några veckor efter barnets födelse återställs kvinnornas normala tillstånd i livmodern, resterna av det döende endometriumet avlägsnas, sårytan läker på platsen för moderkakan.

En framgångsrik återhämtning av en kvinna eller utseendet på vissa komplikationer kan bedömas av arten av utsläppet från könsorganen. Det är viktigt att veta vad de ska vara normala. Samtidigt spelar varaktighet och överflöd av sekret, liksom deras färg, lukt och konsistens.

Vid problem, kontakta en läkare så snart som möjligt.

Tilldelningar efter förlossning: hur mycket de går, hur de ser normala ut och med komplikationer / Mama66.ru

Efter att ha fött ett barn känner en kvinna glädje och lättnad. Nu kan hon helt känna sig som en mamma. Men det kan finnas några problem som kan överskugga den här perioden. Det handlar om blödning efter födseln.

I de flesta fall är allt inte så läskigt som det verkar, för i detta begrepp förstår många till och med det magra utflödet som är normalt.

Avvikelse från fysiologiska parametrar kan emellertid utgöra en allvarlig fara, vilket kräver noggrann uppmärksamhet från kvinnan i arbetet.

Hur man skiljer lochia från blödning

Lochia, blodutflöde, är alltid där, eftersom kapillärer brister under förlossningen, vilket är förknippat med avstötning av morkaken och fostret från fästpunkten till livmodern. Ett blödande sår bildas på ytan..

I stora mängder orsakar lochia livsfara och kallas redan blödning. Du måste känna till färgen och volymen på normal urladdning efter förlossningen, för att förstå när du måste konsultera en läkare utan att ha misslyckats. Läs samma sak: egenskaperna hos den första menstruationen efter förlossningen. Lochia har förmågan att ändra färg.

Från mättad röd, eventuellt något brunaktig, förvandlas de till gula nyanser, sedan transparenta. Detta beror på läkning. Varaktigheten av kraftig blödning efter förlossningen är högst 4 dagar. Om den fjärde dagen för utskrivning är skarlakansröd eller ljusröd - behöver du en läkare.

Efter detta kan blödning observeras i upp till två månader, men med en annan färg.

Vidare är volymen annorlunda. Normal blodförlust på 50-200 ml. Mer än 400 ml är en patologi. Lochia är luktfri, medan blödning på grund av inflammation kan ha en obehaglig lukt.

Om det blodiga utflödet efter förlossningen luktar dåligt är chansen inflammation

Färg och andra egenskaper hos normala sekretioner

Vad ska vara normal utskrivning omedelbart efter födseln? Färgen bör gradvis förändras från blodröd till vitaktig och transparent:

 1. Blodigt urladdning omedelbart efter födseln (se också: varför brun urladdning kan förekomma en månad efter födseln?). Detta beror på det faktum att de blodkärl som skadats under separationen av moderkakan inte hade tid att dra åt, och nästan rent blod släpps från kvinnans vagina efter förlossningen, så om det blödar är detta normalt. Det är nödvändigt att fylla i förväg med kuddar avsedda för riklig menstruation eller för urologiska patienter. Läkare förbjuder användning av tamponger och menstruationskoppar.
 2. Inom en vecka efter att barnets uppträdande förvandlas den skarlakansröda lochiaen efter födelsen till brun eller brun. Blodproppar kan blandas med utsöndringar även efter 5-6 dagar efter graviditeten.
 3. I slutet av veckan blir utskrivningen efter förlossningen gulaktig. Vätskan liknar en sackaros som strömmar från små sår under läkning. Denna kolonifärg beror på innehållet av lymfocyter och leukocyter i dem, vilket bidrar till återställandet av sönderrivna kärl i livmodern.
 4. Gradvis får urladdningen en slemkonsistens eller blir transparent. Detta är ett tecken på att regenereringen av livmoderns inre foder var framgångsrik och att lochia efter förlossning ersattes av vaginal urladdning.

LÄS OCH: hur vagina ser ut efter förlossningen: utseende och andra funktioner

Inledningsvis luktar blodblödning efter födseln. Med tiden ersätts lukten av metall av fukt eller charm - det koagulerade eller stillestående blodet luktar så här, det finns inget att oroa sig för.

Vilka är orsakerna till tidig blödning av postpartum

Blödning i de tidiga stadierna inträffar under de första två timmarna från födseln. Trådlösa tårar inuti kan blöda, platsen för infästningen av morkaken, som är den farligaste.

Ökad blödning kommer att inträffa om livmodern inte börjar sammandras..

Svagheten i de inre musklerna kallas atony (tonen är helt förlorad) eller hypotoni (partiell tappförlust av ton) och kan orsakas av slapp eller överdriven sträckning av väggarna i livmodern (till exempel med flera graviditeter eller om fostret var stort).

Blödning kan orsakas av mjukvävnadstrauma och blodproppar..

Hypotonisk och atonisk blödning

Livmodersblödning under de första timmarna av postpartumperioden (tidig postpartumblödning) är oftast förknippad med försämrad kontraktil aktivitet i livmodern (hypo- och atoniskt tillstånd).

Frekvensen för hypotonisk blödning är 3-4% av det totala antalet födda och i strukturen för all blödning under postpartum - 90%. Uttrycket "atony" definierar livmoders tillstånd, i vilket myometrium helt förlorar sin förmåga att sammandras.

Livmoderhypotoni kännetecknas av en minskning i ton och otillräcklig förmåga hos livmodern att dra sig samman.

Orsaker till hypotoni eller atoni i livmodern:

 • kränkning av myometriumens funktionella förmåga (sen gestos, endokrinopatier, somatiska sjukdomar, livmodertumörer, ärr i livmodern, ett stort foster, polyhydramnios, multipel graviditet);
 • överexcitation med efterföljande utarmning av myometrial funktion (förlängd eller förlängd förlossning, snabb avslutande av förlossningen, användning av läkemedel som minskar tonen i myometrium (kramplösning, tocolytika, hypoxi under förlossningen);
 • kränkning av mytriumens kontraktila funktion på grund av en kränkning av biokemiska processer, korrelation av neurohumorala faktorer (östrogener, acetylkolin, oxytocin, kolinesteras, progesteron, prostaglandin);
 • brott mot processen för fästning, separering och fördelning av moderkakan;
 • idiopatisk (inte etablerad).

Vilka är orsakerna till sen blödning av livmodern

Senblödningar inkluderar de som visar sig två timmar efter födseln. Det orsakar att de blir kvar i livmoderns delar av moderkakan eller andra biologiska vävnader. En variant är möjlig när delar av morkakan växer till livmoderns väggar. Ibland utvecklas infektioner och inflammation under sådana förhållanden och den allmänna tonen minskar.

Glöm inte misstag från läkare - okoordinerade åtgärder kan leda till blödning. Störningar i livmoderns inre lager leder till blödning, vilket orsakas av tidigare aborter, kejsarsnitt och andra kirurgiska ingrepp..

Efter kejsarsnitt inträffar ofta sent blödning.

Vad kan inte göras

Efter operationen ger läkaren patienter rekommendationer som måste utföras under den postoperativa perioden..

För att förhindra förekomst av olika komplikationer rekommenderar du:

 • ta bort gaspinnen efter 20 minuter;
 • sluta röka och dricka alkohol;
 • skölj inte munnen på dagen för borttagning;
 • Sug inte eller ta bort en blodpropp från brunnen;
 • Borsta inte tänderna på extraktionssidan på 12 timmar;
 • avstå från att äta varma, kalla, kryddig och fast mat;
 • Besök inte badhuset, bastun eller ta ett varmt bad;
 • du kan inte spela sport;
 • måste avstå från intensiv fysisk ansträngning.

Vilka symtom kan vara närvarande

I de initiala stadierna kan blödning lätt förväxlas med lochia, men det är nödvändigt att övervaka vätskevolymen. Om blödningen är mer än 400 ml måste sanitetsdynorna bytas ungefär en gång i timmen - detta är också ett symptom. Uppmärksamheten dras till en obehaglig lukt.

Blödning förekommer både i blodproppar och i rikliga delar - det är symtom på en delvis tonförlust. I kritiska situationer är detta en kontinuerlig ström, som är karakteristisk för atony. Allvarliga fall inkluderar blodförlust på mer än 1 viktprocent av en kvinna.

Överflod av blodförlust i de inledande stadierna kanske inte manifesterar sig. Nederlaget är internt, så allt som en kvinna känner är trötthet, yrsel. Senare, värme och frossa lägga till detta tillstånd..

Orsaker till grön urladdning efter förlossningen

Om grönt utsläpp kommer ut ur slidan bekräftar detta sjukdomens utseende - endometrit. Orsaken till dess förekomst är infektion i livmodern, vilket orsakas av dess dåliga sammandragning..

Allt detta leder till det faktum att urladdningen inte går ut. Och de samlas i kroppen, vilket orsakar en inflammatorisk process.

Endometrit åtföljs också av följande symtom:

 • buksmärtor
 • obehaglig lukt av sekret;
 • feber;
 • vaginal obehag.

Endometritbehandling inkluderar antibiotikabehandling. Om du startar denna sjukdom är den full av infertilitet, blodförgiftning och död.

När man ska träffa en läkare

När en kvinna är på sjukhuset kommer läkare att övervaka hennes tillstånd. Om uppmärksamheten är otillräcklig och störande symtom har noterats, måste du själv kontakta läkarpersonalen.

Om blod fortsätter att flöda även några dagar efter födseln, kontakta en läkare.

Hemma bör du vara uppmärksam på sådana tecken på livmodersblödning som plötslig svaghet eller feber. Efter 3-4 dagar efter födseln bör rött urladdning fortsätta att varna, vilket fortsätter att gå i samma volym. Undvik inte att få smärta i nedre del av magen med medelhög intensitet.

När utskrivningen efter arbetet är slut?

En kvinna har sin ansvarsfrihet.

Experter säger att deras genomsnittliga varaktighet varar 40 dagar.

Men denna indikator observeras inte hos alla kvinnor. Normen är den urladdning som varar från 1 till 2 månader.

 • I medicinsk praxis finns det fall då lochia bara kom ut i två veckor.
 • De flesta kvinnor bekräftar att deras vaginal urladdning varade i 30 till 40 dagar..
 • Om lochia fortsätter att gå mer än 2 månader, tyder detta på komplikationer.

Vilken behandling

Massera och tömma urinblåsan. Därefter, manuellt (patienten är under generell anestesi), undersöks livmoderhålan för att avlägsna blodproppar. Alla återstående bitar av moderkakan och andra främmande biologiska vävnader som inte kom ut med fostret tas också bort..

I den här videon hittar du rekommendationer för förebyggande av blödning efter förlossning:

Detta förfarande kommer att avslöja tidigare oupptäckta skador, vilket gör att läkare kan eliminera dem. Därefter appliceras en tvärgående sutur på livmoderhalsen. En uppsättning läkemedel introduceras, till exempel Oxytocin eller Prostaglandin, som stimulerar livmodersammandragningar. En ispack placeras på magen..

När blodförlust överstiger en liter krävs kirurgi. Livmoder- och äggstockskärlen ligeras och i svåra fall måste livmodern tas bort. Patienten ges en blodtransfusion.

Varför efter födseln är det utskrivning?

 • Under graviditeten ökar livmodern i storlek och dess grundläggande funktioner förändras..
 • När födelsen har gått och hennes "uppdrag" har slutförts, återvänder hon till sin ursprungliga form, minskar i storlek.
 • Under denna period avlägsnas livmoderhinnan och blodproppar från livmodern.
 • Detta kallas allt lochia, som gradvis kommer ut ur den kvinnliga kroppen..
 • På den plats där placentan brukade vara, bildas nu ett öppet sår, som konstant blöder och gradvis läker..
 • Blod utsöndras från vagina tills läkning av sårytan och livmoderns återgång till det tillstånd som var före graviditeten.

Detta är en naturlig process som syftar till att rena kroppen. Därför ska du inte vara rädd för honom.

Efter arbetet är ansvarsfrihet den mest aktiva. Detta beror på att musklerna drar sig samman och skjuter ut allt som är överflödigt för att ta sin tidigare form.

Hur görs förebyggande?

För att förhindra blödning gör läkare en allmän analys av kvinnans tillstånd i förlossningen och vissa förebyggande åtgärder. De anges i tabellen..

Innan du föderUnder förlossning (tredje period)Efter förlossningen
Hemoglobinnivån kontrolleras.Diagnos av livmodern.Blåsan rensas genom en kateter i förväg.
Antal röda blodkroppar.Låga väggarIsen sätts på magen, massage görs.
Blodkoaguleringstid mäts..Sammanhållningsintensitet.Livmoderkontraktionstimulerande läkemedel införs.

I de flesta fall kan man använda sådana åtgärder undvika oförutsedda situationer..

Efter kejsarsnitt

Perioden efter artificiell födelse har sina egna egenskaper:

 • kroppen efter kejsarsnitt återställs enligt samma princip som vid normal förlossning: rött blod kommer ut i form av ett rött blodträd och endometrium;
 • urladdningens natur under kejsarsnitt är mycket rikare än vid naturlig förlossning: vaginal utsöndring innehåller blod och blodproppar i slem;
 • läkningsprocessen i livmoderkaviteten efter kejsarsnitt är en individuell process som kräver noggrann efterlevnad av reglerna för personlig hygien och vård av det intima området;
 • de första dagarna är blodets färg skarlakansröd, men med tiden förändras den till brun: perioden för utskott av skarlagen blod får inte överstiga 2 veckor;
 • utskrivningsperioden under kejsarsnitt överskrider den under naturlig förlossning: detta beror på skadans volym, livstidsperioden och en minskning av livmoderns sammandragning.

Hur man undviker komplikationer?

Under förlossningen införs följande förbud:

 • du kan inte ta ett bad, besöka baden, bada i öppet vatten, sitta i ett bassäng med vatten, eftersom alla dessa åtgärder kan leda till infektion i livmoderhulen;
 • Använd inte tamponger;
 • temperaturförändringar är förbjudna, till exempel överhettning och hypotermi;
 • det är förbjudet att använda hygienprodukter med högt pH;
 • du kan inte lyfta vikter.

Kejsarsnitt introducerar sina egna detaljer under postpartum perioden.

De första 5-7 dagarna behandlas lederna med antiseptika och sedan appliceras ett självhäftande förband, och suturerna tas bort den 6-7: e dagen och först efter det att kvinnan släpps ut från sjukhuset.

Vid genomförandet av personlig hygien hemma ska en kvinna inte skada sömmarna, krossa dem, gnida med en tvättduk. Sömmar efter urladdning behöver inte speciell behandling.

Noggrann efterlevnad av alla regler för personlig hygien kommer dramatiskt att minska risken för inflammatoriska processer, tillsättningen av en svampinfektion och förekomsten av andra komplikationer under postpartum perioden. Att informera en kvinna om begreppen norm i postpartum är också viktigt..

(1 betyg, i genomsnitt 4 av 5)

Utsläpp 2 veckor efter födseln

VAD OCH Hur många dagar efter födseln tillåts? Allvarliga förändringar i en kvinnas kropp börjar omedelbart efter förlossningen. I stora mängder börjar hormoner som behövs för amning, prolaktin och oxytocin, produceras. Med frisättningen av morkaken sjunker halten hormoner östrogen och progesteron.

De första timmarna efter födseln är urladdningen blodig. Läkarna står inför uppgiften att förebygga uppkomsten av blödning.

Ofta i detta ögonblick placeras en kvinna varmare med is på kvinnans mage, och urin släpps ut av en kateter. De injicerar läkemedel som orsakar livmodersammandragningar. Utsläppsvolymen kan inte vara mer än 0,5 liter blod.

Ibland ökar blödningen om musklerna sammandras dåligt, liksom med ett allvarligt brott i födelseskanalen.

Postpartum utskrivning i en kvinna,

som kallas Lochia, varar ytterligare 5-6 veckor. De slutar efter att livmodern återgår till sin vanliga storlek före graviditeten. Såren som bildades på platsen för moderkakan bör också läka..

Vilken utskrivning efter förlossning manifesteras hos kvinnor? Till att börja med är de blodiga i naturen, detta inträffar de första 2-3 dagarna. Orsaken till urladdning efter förlossning kallas läkningsprocessen för livmoderens inre yta.

I synnerhet på den plats där morkakan var fäst vid livmoderväggen.

Hur länge kvinnors livmodern träder ihop till sin tidigare storlek före graviditeten beror på kvinnans kropp, i vilken den självrensande processen börjar (den befrias från resterna av fostervattenmembranet, blodproppar, slem och andra överflödiga vävnadselement). Processen för att minska livmodern kallas av specialister för livmoders inblandning eller återställande.

Frigörandet av livmodern i rätt tid från de avvisade vävnaderna innebär att det inte finns några komplikationer hos kvinnan som föder. Det är mycket viktigt att uppmärksamma efter förlossningen, hur mycket tid går Lochia och deras färg.

Hur många dagar har kvinnor vit lochia? De börjar stå ut ungefär från den tionde dagen efter födseln och varar cirka 21 dagar. Tilldelningen blir vit eller gulaktig, flytande, fläckig, utan blodblandning och luktfri.

Hur mycket är utsläppet efter förlossningen i form av serös lochia? Denna process är mycket individuell och är förknippad med egenskaperna hos kvinnans kropp. De börjar efter förlossningen den fjärde dagen. Utsöndringarna blir bleka, får en serös hertiginne eller rosa-brun färg och innehåller ett stort antal vita blodkroppar. Blodproppar eller

Nyfödda mödrar är ofta oroliga för frågan om hur länge utskrivningen efter förlossningen varar. Normen för ansvarsfrihet är deras varaktighet på cirka 1,5 månader. Under denna period återställs slemhinnan i livmoderhålet.

 • Hur mycket fördelningen kommer att gå beror på ett stort antal skäl:
 • ditt graviditetsförlopp;
 • förlossningsförloppet;
 • leveransmetod, i synnerhet
 • livmodersammandragningar;
 • alla typer av komplikationer postpartum, inklusive infektionsinflammation;
 • fysiologiska egenskaper hos en kvinnas kropp och dess förmågor för återhämtning efter födseln;
 • amning: med ofta applicering av barnet på bröstet minskas livmodern mer intensivt och rengörs.
 • KARAKTERISTIK FÖR AVSLUTNING EFTER LEVERANS (EFTER EN VECKA, EFTER EN MÅNED)
 • Efter förlossningen är flera veckor processen för att återställa endometrium, livmoderslimhinna. Vid den tiden

Efter födseln bör utsläppet vara rikligt, blodigt och utgöra 0,5% av kroppsvikt. De bör dock inte överstiga 400 ml och inte bryta mot kvinnans allmänna tillstånd.

Utsläpp en vecka efter födseln jämförs vanligtvis med vanlig menstruation. Ibland även kvinnor

Det kommer att ta tre veckor, och urladdningen kommer att bli mer knapp men smutsig. Precis som före graviditeten blir utskrivningen 2 månader efter förlossningen. Upphöret av ansvarsfrihet hos varje kvinna i arbetet är en individuell process. I allmänhet är ansvarsfrihet en månad efter födseln.

Tilldelningar efter leverans av en kvinna i en månad senare blir slemhinnor. Detta är ett tecken på att gradvis ytan på livmodern får sin normala struktur, och såren läker..

Det bör noteras att med en kraftig ökning av sekretionsvolymen bör du omedelbart rådfråga en läkare. Det finns en potentiell risk för sen blödning efter förlossningen, inklusive blödningar som inträffar två timmar eller mer efter förlossningen.

 1. Dåligt om
 2. Följande punkter bör allvaras med ansvarsfrihet efter förlossningen:
 3. - det bör inte öka temperaturen på en kvinna;
 4. - från urladdningen bör inte gå en specifik och skarp purulent lukt;
 5. - utflödesvolymen bör gradvis minskas.
 6. Självklart,
 7. När det finns behov av akut läkare:
 8. - om urladdningen är för lång eller omvänt mycket tidigt efter leveransen;
 9. - om urladdningen är gul och med en obehaglig lukt;
 10. - om
 11. - gulgrön lochia kännetecknar den inflammatoriska processen;
 12. - om 3-4 månader har gått och mörkt och purulent urladdning fortsätter.
 13. VÄRLIGA DISTRIBUTIONER (BLODT, slemhårigt, purulent med lukt) EFTER LEVERANS

Graviditet kännetecknas av frånvaron av menstruation. Emellertid, efter babyens födelse, börjar lochia, blodig förlängd urladdning efter den senaste födelsen. De är ljusröda de första 2-3 dagarna.

Blodigt utflöde hos ammande mödrar efter förlossningen slutar mycket snabbare än hos icke-ammande. Experter och läkare förklarar denna situation genom att säga att livmodern samlas snabbare under utfodring (involvering).

Efter födseln väger livmodern med en inre yta cirka 1 kg. I framtiden kommer det gradvis att minska i storlek. Spotting, kom bara ut ur livmodern och rengör det. Efter förlossning observeras slemhinnor hos kvinnor i 1,5 månader tills livmoderens inre yta återställs.

En mycket farlig komplikation

Många symtom indikerar att det finns vissa störningar i en kvinnas kropp. Det är särskilt nödvändigt att vara försiktig om urladdningen oväntat började intensifieras, kraftiga blödningar dök upp eller om en skarp obehaglig lukt började uppträda i urladdningen, såväl som om kvinnan upptäckte inskuren och purulent urladdning.

Ibland, mot bakgrund av förlängd urladdning, kan inflammation börja efter förlossningen. Slem och blod är en gynnsam miljö för patogena bakterier. I avsaknad av personlig hygien och den tidiga början av sexuell aktivitet efter förlossningen, kan en kvinna störas av utsläpp med en lukt.

Mörkt utsläpp, brunt, anses normalt, men om det finns bakterier kommer de att bli gulaktiga eller grönaktiga. Dessutom kommer de att vara mer riklig och flytande, och i nedre del av buken kan smärta, frossa och feber förekomma parallellt.

Sådana fall kräver akutbehandling, som

Förebyggande av inflammation är personlig hygien - du måste tvätta dig mer ofta genom att använda infusioner av en snöre och kamomill. Douching i detta fall är strängt förbjudet. Kaliumpermanganat bör också uteslutas, eftersom det i en stark koncentration har en irriterande effekt på slemhinnan.

En skarp och purulent lukt indikerar förekomsten av infektion, och kanske till och med endometrit. Mycket ofta kan denna process åtföljas av svår smärta och feber..

Jästkolpit riskerar också utsläpp efter födseln. Det kan bestämmas av den karakteristiska ostliknande urladdningen.

Vanligtvis når livmodern sin normala storlek med 7-8 veckor. Det inre skiktet i livmodern kommer att se ut som en slemhinne. Om

FÄRG AV Diskussion hos den födda kvinnan

Efter förlossningen börjar livmodern sin regenererande process, som kan åtföljas av blodutsöndringar - lochia. Processen slutar när livmodern täcks med ett helt nytt epitel. Färgen på urladdningen under de första 3-6 dagarna är mycket ljus, röd. Blodproppar och rester efter födelse kan också avvisas vid denna tidpunkt..

Arten och mängden utsläpp efter förlossning indikerar graden av rening av livmodern och dess läkning.

Rosa urladdning är en konsekvens

Den inflammatoriska processen kännetecknas av gul urladdning efter förlossningen. Purulent urladdning indikerar möjlig utveckling av endometritis, en infektionssjukdom i livmoderhålet.

Anledningen till att kontakta en gynekolog för en konsultation bör vara kraftigt luktande, obehaglig grön urladdning, gul urladdning, gulgrön, grönaktig utsläpp.

Sjukdomen åtföljs av feber, liksom obehaglig buksmärta.

Ökade utsöndringar efter en minskning av deras volym eller förlängd blodig utflöde kan orsakas av en försening i morkaken i livmodern. Detta tillåter henne inte att träna normalt.

Vitt utsläpp av ostliknande natur, rodnad i könsorganen och klåda i slidan är tecken på jäst kolpit och trast. Ofta kan trast utvecklas med antibiotika.

Unga mödrar är ofta efter att ha födda skrämmas av brun urladdning. Ibland kommer de ut med en obehaglig lukt av blodproppar.

Vid förhållanden med normal återhämtning efter förlossning, som ägde rum utan komplikationer, stoppar utskrivningen i 4 veckor Efter den fjärde veckan är de redan mindre, smetande. De kan dock dra på i upp till 6 veckor..

Observera att ammande kvinnor återhämtar sig snabbare efter förlossningen. Brun urladdning från dem

En del kvinnor kan inte skilja mellan normal utflöde från livmodern från patologisk leukocé. Transparent urladdning och är normalt. Men de är också karakteristiska för ett antal vissa sjukdomar..

Den huvudsakliga källan till utsöndringar är vätska som sipprar genom vaginalslemhinnan från lymfkörteln och blodkärlen. En sådan vätska är transparent och kallas ett transudat..

Körtlarna i slemhinnan i livmoderhålet är en annan källa till vaginal urladdning. De utsöndrar aktivt

Kan också vara transparent

Patologisk vit urladdning är ett symptom på en infektionssjukdom. Deras konsekvens är brännande, klåda, ökad luftfuktighet i könsområdet.

Det viktigaste tecknet på inflammation i äggledarna är leukocé hos kvinnor. Orsaken till dess förekomst är en purulent substans som ackumuleras i äggledaren.

 • Cervikala vita uppträder när
 • Uterus leukocé är en konsekvens av livmoders patologier. De också
 • Tro inte det
 • NÄR NORMAL AVSLUTNING EFTER EN KVINNES FÖDEL ÄR SLUTT

Normal ansvarsfrihet efter förlossningen kan vara blodig och riklig. Låt dig inte rädda, efter några veckor kommer allt att återgå till sin tidigare norm. Ytterligare obehagliga känslor i könsorganen kan förekomma. Denna process är naturlig eftersom könsorganen under förlossningen är avsevärt sträckta. Köp dina egna

Vid syning efter förlossningen rekommenderas inte specialister att göra plötsliga rörelser under de första dagarna. Således skadar du den trådbundna muskelvävnaden.

Efter födelsen lämnar morkakan också, vilket indikerar när förlossningen slutar. Efter födseln ges en kvinna ett läkemedel för att stimulera frigöringen av morkaken. Efter detta är det rikligt med urladdning. Det finns ingen smärta, men

 1. Tips om frekvensen av olika ansvarsfrihet efter förlossningen:
 2. - Utsläpp efter förlossning inkluderar den döende epitelet i livmodern, blod, plasma, livmoder och slem. De förstärks som regel,
 3. - Efter några dagar får urladdningen en mörk färg och de blir mindre;
 4. - Efter den andra veckans slut kommer utsläppet att bli brunt gult och kommer i ett mukare tillstånd.
 5. Det är nödvändigt att följa några rekommendationer för att förebygga blödning efter födseln:
 6. - ammar på begäran.

- snabb tömning av urinblåsan. Omedelbart efter att du födde bör du gå på toaletten var tredje timme den första dagen, även om det inte finns någon lust att urinera. Om urinblåsan är full, kommer detta att vara ett hinder för livmoderens normala sammandragning;

- liggande på magen. Denna situation kommer att förhindra blödning och försena utsläpp i livmodern. Livmoderns ton efter förlossningen försvagas. Livmodern lutar ibland tillbaka och orsakar ett utflöde av sekret. Liggande på magen,

- en ispack på nedre del av buken 3-4 gånger om dagen. Denna metod kommer att förbättra sammandragningen av livmoderkärlen och musklerna i livmodern..

 • NÄSTA ARTIKEL: Efter hur många perioder efter leveransen återupptas menstruationen
 • Intressant för kvinnor:

5 orsaker till ansvarsfrihet två månader efter födseln: blodig, brun

Idealt, när amningen ska vara, bör arten av utflödet 2 månader efter födseln vara normal, uterinrengöringen är klar och menstruationen har ännu inte kommit. Men individuella egenskaper och sjukdomar leder till uppkomsten av olika variationer av vaginal utsöndring under denna period..

Vad händer efter 2 månader från slutet av graviditeten?

Åtta veckor efter födseln avslutas rehabiliteringsprocessen. Livmodern har vid denna tidpunkt återhämtat sig, rengjorts och tagit sin normala storlek. Kvinna kan starta samlag.

Om amning används produceras en ökad mängd prolaktin i kroppen. Detta hormon reglerar mjölkproduktionen. Samtidigt undertrycker det menstruationen, så många kvinnor har inte en period på ett och ett halvt till två år.

Om fläcken inte har slutat efter förlossningen

Långsam återhämtning leder till stagnation av blod i livmodern. Kvinnan har en knapp brun urladdning. Buken förblir förstorad. Denna situation är osäker eftersom gammalt blod kan smittas och leda till sepsis. I detta fall uppstår en ruttn lukt, feber och smärta i nedre del av buken.

Anledningen till dålig återhämtning är otillräcklig oxytocin, försvagade livmodermuskler efter flera eller 3-4 graviditeter.

I detta fall hjälper amning att stimulera kompression av myometrium. Om en kvinna inte ammar, måste hon irritera bröstvårtorna flera gånger om dagen, klämma och gnugga dem. I svåra situationer förskrivs medicinering.

Huvuddelen av blodet från livmodern efter födseln lämnar de första 14 dagarna, då blir urladdningen gul eller beige. Därför, efter två månader, kan inget blod vara normalt som ett resultat av rening. Ett sådant symptom även med fyra veckor - en anledning att se en läkare.

Brun och röd urladdning 3 månader efter födseln

Under denna period, även med amning, kan menstruationen börja. Till att börja med är de ibland oregelbundna, med knappt brunt utsläpp. För vissa kommer cykeln vanligtvis och stabiliseras omedelbart.

Om förlängd fläckning noteras kan patologi ha bildats:

 1. Sömn divergerar efter kejsarsnitt.
 2. Ett stort fartyg brast i livmodern.
 3. endometrit.
 4. endometrios.
 5. adenomyos.
 6. Polyp.
 7. Erosion.

De första två tillstånden är mycket farliga, de åtföljs av riklig, växande skarlagen blödning och buksmärta. En kvinna behöver akut medicinsk hjälp.

Vid endometrit är utsöndringarna mörka utstryk med en obehaglig lukt, åtföljd av skärvärk och feber. Efter förlossningen utvecklas processen snabbt och kan leda till blodförgiftning.

Endometrios och adenomyos är problem på grund av hormonella störningar. De kännetecknas av utsöndringar med blodproppar, medan buken i form av spasmer och värkande korsrygg kan skada. De kan inte behandlas, du kan bara köra patologin in i remissionsstadiet med hjälp av hormonella läkemedel, som är kontraindicerade under amning.

Med polyper uppträder slemhinnor med rosa och röda vener efter sex eller annan exponering, och kan också smeta när du lyfter vikter, till följd av en lång promenad.

Erosion diagnostiseras hos hälften av kvinnor som förlossar. Det huvudsakliga symptomet är dålig kontakt med utskrivning efter undersökning eller sexuellt samlag rosa eller brunt.

I slutet av rehabiliteringen kan en kvinna uppleva inte bara blodiga utan också andra typer av vätskor, både fysiologiskt normala och patologiska.

Genomskinliga krämiga ämnen är en helt hälsosam hemlighet, som före födseln under den intermenstruella perioden.

Men om utsläppet är knäckt eller med klumpar av en mjölkig färg, och mot deras bakgrund kliar det kraftigt i perineum, bör du kontrollera om det är candidad kolpit. Denna svampinfektion irriterar många gravida kvinnor, men återfall är också möjligt efter förlossningen. För behandling används ljus som är säkra för barnet under utfodring, till exempel Pimafucin eller Terzhinan.

Uppmärksamhet! Genom händerna kan en kvinna smitta ett barn med candidiasis. Vita filmer visas i hans mun som stör störningen av matningen och orsakar smärta.

En blek nyans är en variant av normen om det inte finns klåda eller lukt. Annars kan en STI misstänkas. När tjock gulgrön purulent urladdning åtföljs av feber och smärta i sidan och buken, är inflammationen lokaliserad inte i slidan, utan i livmodern eller hängorna.

Krämig slemhinnor i en ljusgrön nyans kan betyda inte bara STI, utan också vaginal dysbios. Sedan noteras förutom klåda arom av fisk. De behandlar sjukdomen med ljus med ett antibiotikum och återställer sedan mikrofloran med probiotika.

Överflödigt slemhinnor som uppstår regelbundet är ett tecken på ägglossning. Det händer ibland under bildandet av menstruationscykeln, vilket innebär att menstruationen kommer snart.

Om glasartad urladdning uppträder med en lätt förfinad lukt och svag klåda, bör du kontrollera för klamydia.

Vattniga, färglösa eller grå vita noteras med inflammation i hängorna, livmoderhalsdysplasi, hydrosalpinx och andra patologier.

Stora mörka blodproppar inträffar med endometrios. Men om denna klump utstrålar en stark lukt av ruttet kött, betyder detta utvecklingen av en svår nekrotisk eller onkologisk process i livmodern.

Om symptomet bara noterades en gång, kan ett stort fragment av endometriumet exponeras. Det händer på grund av fysisk ansträngning eller till följd av stress, som är helt närvarande efter förlossningen.

Uppmärksamhet! Även om det inte finns några perioder bör du skydda dig från graviditet. Många fall av plötslig befruktning under amning.

När man ska träffa en läkare?

Gynekologer varnar för att ignorera problem efter förlossningen på grund av önskan att ägna sig åt barnet kan leda till motsatt resultat. Om en kvinna startar en farlig sjukdom, kommer detta att resultera i sjukhusvistelse. Då måste du avskedas med barnet och vägra att amma.

Därför, i närvaro av följande symtom, är det oönskat att skjuta upp ett besök hos en läkare:

 • Magont;
 • Temperatur från 37 och över;
 • Okarakteristisk lukt;
 • Irritation av slemhinnorna;
 • Klåda
 • Riklig skarlagen urladdning;
 • Förekomsten av bitar, koagler;
 • Allmän sjukdom;
 • Svaghet och yrsel;
 • Långbrun daub.

Uppmärksamhet! Tillfälliga problem på grund av hormonell obalans bör försvinna inom 2-3 dagar, och allvarliga patologier förekommer periodvis eller intensifieras.

Hur kommer den första menstruationen?

Enligt kvinnor återvände i många menstruationer 1,5-2 månader efter födseln. I utseende är de vanliga under de första dagarna och förvandlas sedan till smuts och slutar snabbt.

Den andra cykeln kan börja på vanliga 24-35 dagar eller efter ett par månader. Allt är individuellt här. Efter den första menstruationen rekommenderas att besöka en gynekolog för att kontrollera hur återhämtningscykeln går..

Varför öppnar blödningen?

Olika omständigheter kan provocera blödning från livmodern eller halsen efter förlossningen, när rehabilitering redan är bakom:

 • Ta medicin;
 • Feber;
 • Trauma i buken;
 • Sportaktiviteter;
 • Tyngdlyftning;
 • Den tidiga starten av ett intimt liv;
 • Förekomsten av suturer efter kejsarsnitt eller födselskada.

Under denna period har livmodern redan läkt och återhämtat sig, men har fortfarande inte vuxit till normalt, så du bör ta hand om dig själv.

För att framgångsrikt fortsätta amma och ta hand om barnet efter kvinnan är kvinnan skyldig att övervaka hennes hälsa mycket mer vaksam. I fall av patologisk urladdning är det bättre att lämna barnet i en timme för att gå till förlossningskliniken och kontrollera om det finns en lektion i gynekologi i en månad..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Hur tar du Duphaston? Hur man tar "Dufaston" i infertilitet, cysta, endometrios, för befruktningen?

Ofta befinner sig en person i en situation där han behöver ta vissa droger. Hormonala läkemedel föreskrivs i de flesta fall till det rättvisare könet....

Hur länge ska menstruationscykeln pågå?

Innehållet i artikeln Hur länge ska menstruationscykeln pågå? Vid vilken ålder slutar kvinnor att ha perioder Hur man räknar början av en cykelMenstruationscykelDen 28-dagars menstruationscykeln anses vara idealisk, vilket innebär att från början av en menstruation till början av en annan passerar exakt 28 dagar....

Luteiniserande hormon: norm och avvikelser från det

Hypofysen utsöndrar tre typer av könshormoner: follikelstimulerande hormon (FSH), luteiniserande hormon (LH), prolaktin. I den här artikeln kommer vi att undersöka vad luteiniserande hormon är, hur mycket det ska vara i kroppen och hur LH-hormonet fungerar.....