Vad ser utseendet på fläckar i mitten av cykeln?

Intim

Menstruationsperioder hos flickor är vanligtvis regelbundna

Hur man skiljer menstruation från livmodersblödning

Menstruation har symtom som har en betydande likhet med processen för livmodersblödning. Det är inte svårt att skilja dem om blod släpps utan menstruation. Naturligtvis kan det finnas menstruations oregelbundenheter, men i sådana fall bör du vara uppmärksam på funktionerna i urladdningen och rådfråga en läkare.

När en kvinna har blödningar istället för menstruation kan symtom förekomma:

 • riklig blödning utan minskad intensitet;
 • blod har en röd skarlakansfärg
 • inga slempartiklar;
 • kramper i nedre buken.

Betydande blodförlust under menstruationen och vid andra tider av menstruationscykeln åtföljs av allvarlig svaghet på grund av blodförlust. Man bör också komma ihåg att blodproppar frigörs under menstruationen, vilket är okarakteristiskt för livmodersblödning.

Viktig! Oavsett vidta några åtgärder utan att besöka läkaren och diagnos bör inte vara. Självmedicinering kan leda till allvarliga och irreversibla konsekvenser..

Vilken patologi förekommer blod hos kvinnor?

Tilldelningar med blod hos kvinnor i klimakteriet, gravida kvinnor, ungdomar bör varna. Symtom uppstår när dessa strukturer påverkas:

 • Yttre könsorgan.
 • Vagina, urinrör.
 • Anus och rektum.
 • Cervix.
 • Livmoder och bihang (äggledare).
 • Cirkulationssystem.

Lokaliseringen av skadorna bestäms efter undersökning i speglarna, tvååriga undersökningar, med utstryk.

Yttre könssjukdomar

På grund av virus-, bakterie-, svamp- eller parasitinfektioner utvecklas vulvit, bartholinit, abscesser, ulcerationer. Med dessa patologier bildas en liten mängd mörk sekretion. Detta symptom är särskilt uttalat med vulvar abscess och magsår..

Med vulvitis och vulvovaginit bildas purulenta avlagringar och sår som blöder vid kontakt. Difteri vulvitis åtföljs av svullnad i huden, närvaron av hårda filmer, när de tas bort, uppstår blödning. Inguinala lymfkörtlar ökar nödvändigtvis. Med trichomonas vulvitis är blödning mindre vanligt. Typiska symtom inkluderar klåda och brännande, skummande urladdning..

Mörk urladdning inträffar med cancer i labia. Maligna celler kommer från slemhinnan. I det första steget blir det drabbade området tätare och rödare. Klåda och brinnande bry på natten. Utflödet påminner om leukocé när blod inkluderas. Med en lång sjukdomsförlopp minskar kroppsvikt (med 10 eller mer kg). De stora kämparna drabbas oftare..

Vilka är orsakerna till urladdning

När en kvinna har blod från sin vagina, men inte hennes period, finns det verkligen ett skäl till detta. Ingen behandling kan genomföras förrän en provocerande faktor har fastställts. Blödning är inte en sjukdom utan bara en konsekvens av patologiska processer i kroppen.


Stress och ångest kan orsaka urladdning i mitten av cykeln.

Orsaker till fläckar efter menstruation eller före:

 • effekterna av stressiga situationer;
 • utveckling av erosion;
 • svår överbelastning (till exempel efter att ha lyft vikter eller utfört övningar med en stor belastning på pressområdet);
 • skador till följd av sexuellt samlag (särskilt när du använder artiklar);
 • graviditet eller självabort;
 • användningen av en intrauterin enhet;
 • abort;
 • komplikationer postpartum;
 • gynekologiska sjukdomar;
 • sjukdomar som orsakar en minskning av blodkoagulerbarhet.

När man bestämmer orsakerna till att blod utsöndras från slidan efter menstruationen kan det uppstå svårigheter även för en specialist. Tillämpa sedan differentiell diagnos.

Kan det utsöndras på grund av allergier

Med en allergisk reaktion inträffar en kränkning av funktionaliteten i många kroppssystem. Beroende på allergen kan olika symtom på berusande utvecklas..


Användning av vissa läkemedel kan utlösa allergier och rosa utsläpp.

Om orsaken till allergier är användning av hygienprodukter, underkläder och medel för intim hygien etc., kan en kvinna uppleva vaginal urladdning. Oftast finns det ett utsläpp med en blandning av blod. En egenskap hos sådana sekret är en rosa färgton och en liten mängd.

Detta symptom åtföljs av en allergisk reaktion med irritation, svullnad, klåda och ibland utslag på en intim plats. Behandling med antihistaminer.

Visas blod under ägglossningen

Cirka 30% av kvinnorna rapporterar svagt rött urladdning en vecka före menstruationen. Denna period kan sammanfalla med ägglossning. När ägglossningen inträffar åsidosätter follikeln med ägget. När follikelsäcken går sönder kan röd utflöde före menstruation, i form av en "daub". Symtom försvinner efter en till två dagar.

Om en kvinna inte har blodig urladdning istället för menstruation, men händer 1 till 1,5 veckor före dem och är måttlig, bör du inte vara rädd. Liknande tecken på ägglossning är normala. Men om blödningen blir regelbunden och inträffar mer än 1 gång per månad, utöver menstruation, rekommenderas dock att du konsulterar en läkare.

Kan blod vara ett tecken på graviditet

Befruktning av ett barn inträffar ungefär två veckor före menstruationens början under ägglossningen. Ibland är befruktning av ägget och i en annan period av menstruationscykeln möjlig. När en kvinna ännu inte vet om graviditet börjar hennes hormonella bakgrund redan förändras.


Blodiga daub kan uppstå under graviditeten

I stället för menstruation visas blodiga utsläpp också vid tidpunkten för det befruktade ägget till livmodern. Vissa kvinnor uppfattar dem under magra perioder, så även under den första månaden vet de inte om sin situation..

Hos gravida kvinnor smutsas blod ofta, men detta är inte varje månad. Förutom hormonsvikt kan orsaken till utsöndringar vara:

 • själv abort;
 • ektopisk graviditet;
 • könsinflammation;
 • blödande sömmar på reproduktionssystemets organ.

Om en kvinna har obetydlig utflöde med blod inte under menstruationen eller har tecken som är okarakteristiska för menstruation, ska ett graviditetstest.

Blodigt utflöde med försenad menstruation kan vara ett tecken på patologiska avvikelser, så du bör definitivt besöka en gynekolog.

När blod är resultatet av samlag

När menstruationen är över, men det finns fläckar efter samlaget, är vaginalslemhinnan troligtvis skadad.


Ibland visas blod efter intimitet

Att bli en orsak till vaginal blödning efter sex kan:

 • mekanisk skada på slemhinnan till följd av trauma, förekomst av sprickor, en intrauterin anordning, brist på naturlig smörjning, användning av sexleksaker, aktivt samlag eller bristning av ett jungfruligt hölje;
 • med en samtidig känsla av klåda, smärta och sveda, kan vi prata om infektionssjukdomar eller inflammatoriska processer.

Den största faran är utsläpp med en blandning av bloddroppar efter intimitet, orsaken till detta är utvecklingen av neoplasmer. Skador på tumörer av alla slag under samlag kan orsaka komplikationer.

Sjukdomar där fläckning kan förekomma

Det finns många sjukdomar, varav ett av symtomen kan upptäckas. Även nervstörningar och djupa känslomässiga känslor kan orsaka dem. Oftast följer sådana fenomen följande sjukdomar:

 • endometrios Detta är en mycket vanlig patologi. Hormonella störningar orsakar som regel den, i vilken östrogener produceras alltför och progesteron produceras i otillräckliga mängder. Det är på grund av östrogenens påverkan att blödning kan förekomma, och ibland ganska riklig.
 • Könsinfektioner. Förutom utsöndringar kan smärta i nedre del av buken, feber, sveda, klåda i underlivet också indikera förekomsten av sådana sjukdomar. Sådana infektioner behandlas med antibiotika, antiinflammatoriska läkemedel och immunstimulerande medel..
 • Myom. Vanligtvis förekommer fläckning hos kvinnor med submukosalt myom när födelsen av myomnoden uppstår.
 • Livmoderfibrom. Det är en godartad neoplasma. Storleken kan variera. Fibromas orsakar sällan smärta, men kan orsaka spontana blödningar som liknar tung menstruation.
 • Endometriala polyper. Detta är en annan typ av godartad neoplasma. De flesta experter tror att de verkar på grund av tillväxten av det inre skiktet i livmodern. Polypper är ganska kapabla att orsaka både blödning och fläck i mitten av cykeln.
 • Brott mot sköldkörteln. I den kvinnliga kroppen är förhållandet mellan det endokrina och hormonsystemet mycket nära. När sköldkörtelaktiviteten minskar störs också hormonbalansen. I vissa fall leder detta till intermenstrual urladdning.
 • Patolog i livmoderhalsen. Om det är tillgängligt uppträder blodutflödet vanligtvis efter mekanisk påverkan på livmoderhalsen, till exempel efter samlag eller gynekologiska procedurer.
 • Kronisk endometrit Det är en konsekvens av akut endometrit - en intramuskulär livmodersjukdom av inflammatorisk karaktär. Om den akuta formen av sjukdomen inte botas i tid, blir den kronisk. Ett av symptomen på denna patologi är blödning.
 • Maligna tumörer. De är ganska kapabla att orsaka cykelfel och utveckla intermenstruella sekret.


Vid möten med en gynekolog

Informationen i den här artikeln är endast för vägledning, och om du märker främmande fläckar i mitten av cykeln, bör du definitivt boka en tid hos en gynekolog, eftersom endast en specialist kan avgöra deras verkliga orsak. Ignorera inte detta fenomen, eftersom det finns risk att inte avslöja någon patologi. Men i vissa situationer kan till och med en liten försening leda till utvecklingen av olika komplikationer.

Vilket urladdning anses normalt

Trots att blödning betraktas som en patologi kan utskrivning tillskrivas normen, om de inte kännetecknas av överflöd, inte åtföljs av smärta och inte har andra uttalade symtom.

Normen för blödning från slidan är utflödet:

 • observerades 2 till 3 dagar före eller efter menstruationen;
 • mitt i menstruationscykeln, under ägglossningen eller vid användning av orala preventivmedel;
 • märkt efter det första samlaget i livet;
 • efter intensivt eller "extraordinärt" sex.

Det är tydligt att normen för varje mänsklig kropp är sin egen. För att utesluta försummelse av patologiska processer är det därför bättre att genomgå en diagnos.

Blod i sekret när man använder preventivmedel

Om fläckning inträffar under de första två månaderna efter att hormonella preventivmedel har börjat anses detta vara normen. Det finns läkemedel vars användning kan leda till uppkomsten av en vaginal sekretion med en blandning av blod i någon fas av menstruationscykeln. Detta beror på undertrycket av ägglossning. Dessa läkemedel är:

 1. regulon.
 2. jess.
 3. Yarina.

Om en kvinna tar preventivmedel som Postinor, kan utsöndring med en blandning av blod ske på grund av plötsliga förändringar i kroppens hormonbalans. Om symptomet inte försvinner efter 3 eller 4 månader efter att ha tagit läkemedlet regelbundet, är det troligtvis inte lämpligt för kvinnan. I denna situation måste medicinen ersättas av att besöka en gynekolog och få en preliminär konsultation.

Vad ska man göra

Ett besök hos en gynekolog rekommenderas för kvinnor från tonåren minst två gånger per år. På läkarmottagningen rekommenderas att rapportera alla funktioner i intima sekret. Specialisten föreskriver nödvändiga tester och andra diagnostiska metoder för att bestämma förekomsten av patologiska orsaker till avvikelser.

Du kommer att lära dig om orsakerna till blodutsöndring efter menstruation från den här videon:

I vissa fall kan orsaken fastställas redan vid den första möten när man undersöker patienten på en gynekologisk stol.

När en kvinna har en försening i sin period, men fläckar och ett test är negativa, kommer behandling troligen att krävas. Men i de flesta fall är det ganska enkelt att hantera problemet. Det är viktigt att inte starta processen och rådfråga en specialist i tid utan att vidta några åtgärder för självbehandling.

När blod indikerar vaginalskada

Anledningen till att det finns en urladdning hos kvinnor mellan menstruationen kan vara skador på slidan. En liknande olägenhet uppstår i ett antal fall:


Blod efter närhet kan indikera skada på vaginalslemhinnan

 • efter en abort eller annan gynekologisk kirurgi;
 • när du använder vissa preventivmedel.

Oftast är sådana blödningar inte rikliga och medför inte någon allvarlig fara. Men om ytterligare obehagliga symtom uppstår, till exempel svår buksmärta eller någon annan, samt riklig utflöde eller långvarig blödning, är det nödvändigt att besöka gynekologiska kontoret och se en läkare. Endast en gynekolog kan bestämma hur farlig situationen är och säga vad som orsakade problemet..

Vaginal blödning av patologisk etiologi

Orsakerna till uppkomsten av blod mellan menstruationen kan vara förknippade med en mängd olika sjukdomar i reproduktions- eller endokrina avdelningen, levern. Experter noterar ett antal sjukdomar för vilka utskrivning i mitten av cykeln är det enda kliniska tecknet.

Patologiska källor till avvikelse inkluderar:

 1. Inflammatoriska processer i reproduktionssystemet. Källan till problemet är skador på blodkärlen, ovariefunktionen försämrad av inflammation.
 2. Kräfta. De tidiga stadierna av sjukdomen har inga uppenbara kliniska tecken (klåda, smärta), utseendet på intermenstrual fläckning kräver en brådskande diagnostisk undersökning.
 3. Myom. Neoplasma påverkar kärlen i endometrium, som ett resultat ökar menstruationens varaktighet.
 4. Könsinfektioner. Tilldelningarna är brunfärgade med en avvisande lukt, skummigt utseende med könssjukdomar.
 5. endometrios En patologisk ökning av livmoderens innerskikt observeras. Endometriet är skadat och exfolierar under hela cykeln, provocerar smärta i nedre del av buken.
 6. Cervikal erosion eller tumörprocesser. Neoplasmer leder till deformationella förändringar och förstörelse av individuella vävnadsplatser, vilket provocerar utflöd mellan menstruationen.

Vit urladdning

Den så kallade leukucéen hos kvinnor förekommer efter ägglossning och åtföljer den fram till själva menstruationen. För närvarande förbereder kroppen sig för graviditet. Mycket progesteron släpps ut i blodet, vilket lossar livmoderns slemhinnor och gör det idealiskt för att fästa en befruktad cell. Sådan urladdning är vanligtvis inte riklig, men lämnar ett märke på trosorna. Det bör inte vara obehag. Ingenting ska baka, bränna och klåda heller..

Diagnostik

Med regelbunden och långvarig intermenstruell blödning kommer gynekologen definitivt att förskriva ett antal studier som hjälper till att fastställa orsaken till menstruationscykeln.

Vid diagnos av menstruations oregelbundenhet kan följande metoder användas:

 • gynekologisk undersökning av vagina och livmoderhalsen med speglar;
 • colposcopy - undersökning av livmoderhalsen med hjälp av en speciell anordning - ett colposcope;
 • en smet från vagina på mikrofloraen;
 • smeta från livmoderhalsen för en cytologisk undersökning;
 • allmänt kliniskt blodprov;
 • blodprov för hormonell kön;
 • blodprov för Wasserman-reaktion (identifiering av antikroppar mot det orsakande medlet till syfilis);
 • vävnadsprovtagning för histologisk undersökning;
 • ultraljudsundersökning av bäckenorganen, inklusive transvaginal eller transrektal;
 • blodprov för HIV;
 • diagnostisk curettage av livmoderhålan med ytterligare histologisk analys av materialet och andra.

Således kan endast en erfaren specialist, en gynekolog, korrekt fastställa orsaken till intermenstruell blödning. I det här fallet rekommenderar vi inte självdiagnos och självmedicinering, eftersom sådan egenaktivitet kan leda till irreversibla hälsokonsekvenser. När allt kommer omkring beror valet av behandlingsmetod på den orsakande faktorn.

Kom ihåg att varje frisk kvinna ska besöka en gynekolog för en rutinundersökning var sjätte månad.

Sjukdomar i könssystemet

Blödning är ofta ett tecken på sjukdom. Oftast kommer blod tillsammans med olika symtom: huvudvärk, yrsel, feber, feber. Diagnos med ultraljud låter dig fastställa om det finns problem i kroppen.

endometrios

När endometriet växer till en sådan grad att det sträcker sig bortom livmodern, börjar endometrios. Vävnader passerar till äggstockarna och bukorganen.

Orsaken till sjukdomen är hormonellt misslyckande. Flickan får det som ett resultat av:

 • undernäring;
 • emotionell överbelastning;
 • överdriven fysisk ansträngning;
 • en kraftig klimatförändring;
 • tar hormonella läkemedel och orala preventivmedel.

Myom

I livmoderns muskelskikt - myometrium - flätas samman släta muskelfibrer och bildar noder. De är små i storlek - ett par millimeter och växer ibland till flera tiotals centimeter.

Myom, som endometrios, orsakas av hormonstörningar eller dåliga vanor. Huvudfaktorn är genetisk predisposition. Om mamman hade ett myom, kommer dottern att ha 100%. En annan orsak till sjukdomen är anovulation. Ägget i folliklarna mognar inte och kommer inte ut ur dem.

Sjukdomen kanske inte visar sig. Men ibland, genom dessa tecken, kommer du att inse att du har en fibroid:

 • tunga perioder;
 • blodiga frågor.

polyper

Inuti livmodern bildas tillväxter som ser ut som bollar på "benen". Dessa är polypper. Orsaken till sjukdomen är en obalans mellan hormoner. Polypper förekommer mot bakgrund av endometrios. Efter förlossningen är kroppen mycket svag, så bakterier använder den aktivt..

Sjukdomen manifesterar sig nästan aldrig. I sällsynta fall är det enda symptomet på polypper små blödningar i mitten av kvinnlig cykel. En exakt diagnos är möjlig endast efter en ultraljudssökning..

Cervikal erosion

Detta är en defekt i den yttre livmoderslimhinnan. Orgelet blir mycket känsligt för sjukdomar när epitelet, det yttre skiktet, "raderas" från det. Mikrober använder detta aktivt och börjar leva på ytan av livmodern.

Symtom på denna sjukdom:

 • luktfri vit urladdning;
 • blod efter samlag.

Orsakerna till sjukdomen är olika: skadade väggar i slidan efter samlag, abort, förlossning. Orsakar erosion och infektioner.

cervicit

Cervicit är en inflammation i livmoderhalsen. Symtom på sjukdomen:

 • purulent vaginal urladdning;
 • intermenstruell blödning;
 • genital klåda och förbränning;
 • kontaktblödning (blodet börjar gå efter beröring av tampongen till livmodern, efter samlag).

Sjukdomen är i de flesta fall asymptomatisk. Ibland uppstår inflammation mot en bakgrund av vaginit eller trikomoniasis.

kan någon komma till hands?

Det var vad jag hittade på internet, mycket användbar information

Normalt är vaginal urladdning inte rikligt, slem, kan vara något grumligt på grund av blandningen av epitelceller från slidan, om samma dagliga foder används under dagen kan utsläppet på den vara något gulfärgad. Arten och mängden av vaginal urladdning beror på dagen för menstruationscykeln: i mitten av cykeln, när ägglossningen närmar sig, blir vaginal urladdning i textur som äggvita, utsläppet är mer rikligt än vanligt, mer alkaliskt. Antalet vaginal urladdning under sexuell upphetsning ökar, särskilt under samlag. Normal urladdning orsakar inte obehag, orsakar inte obehag: klåda, sveda och irritation i könsorganen. Om du passerar smetet med normal utflöde kommer det inte att finnas något ökat antal leukocyter i det, och pinnar kommer att råda från floran.

Lukten av färskt utsläpp från slidan är praktiskt taget frånvarande, lukten av utflödet visas när bakterier multiplicerar i dem.

* - * Transparent stretching, slemhinnor, liknande äggvita, ofta rikligt - mitt i cykeln är perioden före ägglossningen normal.

* - * Krämig eller geléliknande magra urladdning - andra halvan av cykeln - normalt.

* - * Krämig eller geléliknande intensifierande urladdning - de sista dagarna av cykeln - normalt.

* - * Genomskinlig, vit eller något gulaktig urladdning i blodproppar - under de första timmarna efter oskyddat samlag, när spermier kommer in i slidan - normalt.

* - * Riklig vätskeutsläpp av vit färg på morgonen efter oskyddat samlag - normen.

* - * Krämig vit knapp spänning efter sex med kondom eller utan utlösning i slidan - det "arbetade" vaginala smörjmedlet är normen.

* - * Scharlakansröd fläckning, intensifiering - början av menstruationen, den första dagen - normen.

* - * Utsläpp med blod - skarlakansrika blodiga strimmor i mitten av cykeln (mellan menstruation) - sker snart efter ägglossningen i mitten av cykeln - normal variant.

* - * Flytande vitaktig ljusutsläpp, liknande mjölk under graviditet, intensifieras vanligtvis med en ökning av termen - normen, om de inte irriterar de yttre könsorganen och har ingen obehaglig lukt.

* - * Sackaros, urladdning rosa som utspädd blod, beroende på typen av "kötthår" - lochia efter förlossning, normal.

Tilldelningar före menstruation --->
Floraens och vaginalutsöndringens tillstånd beror på hormonella förändringar under olika faser av cykeln, därför kan utsläppets färg och konsistens förändras före menstruationen, utsläppet kan bli mer molnigt, gulaktigt eller vitt och mer rikligt (en känsla av konstant fuktighet), mer viskös. Men samtidigt som en sådan utflöde upprätthålls och efter menstruation, särskilt om klåda i slidan eller smärta i nedre del av buken förenar sig med dessa symtom, bör du rådfråga en gynekolog.

Brun urladdning före menstruation är en urladdning med en blandning av blod. Fläckning normalt kan visas en dag eller två innan svår menstruationsblödning börjar. Om fläcken föregår menstruationen i mer än två dagar, eller om brun, rosa, rödbrun urladdning visas i mitten av menstruationscykeln - tyder det troligtvis på en sjukdom.

Brunt urladdning före menstruation kan signalera om: hormonella störningar, förekomsten av eventuella infektioner (särskilt med endometrit - inflammation i endometrium), sjukdomar av hematologisk natur, ademios. Mycket ofta följer sådana fenomen endometrial hyperplasi, endometriala polyper. I synnerhet är brun urladdning före menstruation i samband med andra symtom (smärta under menstruationen, längre än 7 dagar, kraftig fläckning med blodproppar) tecken på endometrios.

Brun urladdning i mitten av cykeln kan vara ett tecken på progesteronbrist eller polycystiskt äggstocksyndrom, sådana tillstånd orsakar infertilitet och kräver behandling.
Utsläpp efter menstruation

I slutet av menstruationen ökar koagulerbarheten i blodet, blod släpps långsammare, lyckas koagulera, på grund av detta kan utsöndringar och blodproppar vara mörkare i färg, de kan vara bruna. Om de är luktfria är detta normen. Om en lukt uppträder testas en smet och PCR för klamydia, gardnerella, mykoplasma och ureaplasma, herpes, CMV.

Om en ansvarsfrihet visas några dagar efter din period eller om din period varar mer än sju dagar, måste du göra ett graviditetstest för att utesluta en ektopisk graviditet eller hotar abort.

Utsläpp vid sjukdomar --->
* Permanent, inte förändras under utsöndringscykeln, med undantag för menstruationsperioden, är när en kvinna tar hormonella preventivmedel eller lider av infertilitet och inte har inflammatoriska processer i slidan.
* Scarlet spotting några dagar före menstruation - erosion i livmoderhalsen, endocervicit.
* Scarlet spotting under graviditet - frigöring av fosterägg eller morkaka, hotet om avbrott av graviditet.
* Scarlet spotting efter samlag - mikrosprickor i slidan bildas under samlag, erosion i livmoderhalsen, cervicit.
* Efter en abort kan det finnas fläckar, varierande i antal och färg. Om 1 vecka Se till att konsultera en gynekolog och ha en uppföljande ultraljud.
* Vitt slemhinnor eller transparent slemhinnor med vita blodårer i slutet av cykeln, före menstruation - erosion i livmoderhalsen, cervicit (inflammation i livmoderhalsen). Isolering av slem är på något sätt relaterat till livmoderhalsen.
* Vit curdled eller kefirliknande urladdning, vita filmer eller plack mellan labia minora och labia minora, på klitoris, vanligtvis i kombination med en bröd- eller surmjölklukt - trast (candidiasis).
* Vit eller något grönaktig, gråaktig färg, exfolierande folieringsfilmer, vanligtvis i kombination med en fiskig lukt - vaginal dysbios (gardnerellos)
* Bubblande utsläpp av gul eller grön färg - sexuellt överförd infektion (trikomoniasis, etc.)
* Gulaktig eller grönaktig riklig urladdning - akut bakteriell infektion i slidan, akut adnexit (inflammation i äggstockarna), akut salpingit (inflammation i äggledarna).
* Gula eller grönaktiga smala utflöde - bakteriell infektion i slidan, erosion i livmoderhalsen, kronisk adnexit (inflammation i äggstockarna), kronisk salpingit (inflammation i äggledarna)
* Purulent utsläpp av grön färg, tjock, i kombination med slem, intensifieras från spänning, efter avföring - purulent cervicitis
* Brun mörkblå fläckning i slutet av cykeln före menstruation (daub) - en patologisk process i livmodern (endometrios, polyp eller endometrial hyperplasi, etc.)
* En fläckbrun urladdning (daub), långt efter menstruation - en patologisk process i livmodern (endometrios, polyp eller endometrial hyperplasi, etc.)
* Brunbläckande fläckning under graviditet, inklusive i de tidiga stadierna (daub) - en gammal frigöring av fosterägget eller morkakan, som inträffade för flera dagar eller till och med för en vecka sedan. * Brunaktig utflöde (daub) under de första månaderna av att ta hormonella preventivmedel - normalt.
* Sakrum, urladdning rosa som utspädd blod, som "kött slops", men med en obehaglig lukt, vanligtvis före menstruation och efter dem - kronisk endometrit, kronisk endocervicit.
* Flytande vattnig urladdning, får en smutsig färg på dynan, före menstruation och efter dem - kronisk endometrit, kronisk endocervicit.
* Utsläpp med stora blodproppar under menstruationen - böjning av livmoderhalsen, en kränkning av blodkoagulation - en tendens till trombos, hypovitaminos av B-vitaminer, patologisk process i livmodern (polyp, endometrios, myoma). En sådan urladdning inträffar också om en kvinna har en intrauterin enhet.

Den vanligaste färgutladdningen (vit), deras diagnos och behandling:

* Brun markering --->
Varje brun urladdning är en urladdning med en blandning av blod. Vid stark eller långvarig blödning är det nödvändigt att biopsi endometrium (livmoderslimhinna) för att utesluta endometrit (uterusinflammation) eller annan livmoders patologi.

För mycket blödning under menstruationen - En ultraljudsskanning behövs för att utvärdera tillståndet hos de inre könsorganen. Sådana blödningar kan vara symtom på livmoderfibrer, endometrios, då med normal tjocklek på endometriet (livmoderslimhinna), kan curettage (denna procedur kallas) inte krävas. Om orsaken till blödning är hypertrofi (ökning i tjocklek) i endometrium, endometrial polypper eller livmoderhalsen, måste curettage göras. Detta stoppar blödningen och gör att histologisk undersökning kan utesluta en allvarligare patologi.

* Markera vit --->
Infektion eller inflammation. Diagnosen sker genom smet och ultraljud..

* Utsläpp av vit färg med en sur lukt --->
Trast (candidiasis). Samtidig symtom: klåda, obehag i könsområdet - men dessa tecken kan inte vara. Diagnosen ställs på grundval av en gynekologisk undersökning enligt karakteristiska utsläpp och utstrykningsresultat.

* Gul, gulgrön vaginal urladdning --->
Bakteriell infektion. Smetbehandling.

* Skummande vaginal urladdning --->
trikomonasinfektion Diagnosen är baserad på smet..

Gravid urladdning --->
Blodigt utflöde, brunt urladdning under graviditeten är ett mycket ogynnsamt symptom. Detta är ett tecken på en missfall. Andra sjukdomar har inget att göra med det. Det är möjligt att öka urladdningen under dagarna av den påstådda menstruationen, färgen på utsläppet kan vara gulaktig. Begränsa sexuell aktivitet under denna period för att undvika hotet om abort.

Vit urladdning under graviditeten är oftast tecken på trost..

Tilldelningar efter förlossning --->
Normalt försvinner blödning efter förlossning efter 3 veckor, med högst en månad. Annars kan man misstänka en inflammatorisk process i livmodern, vilket kräver undersökning och behandling.

Tilldelningar efter installation av Naval Forces --->
Spotting är en komplikation av IUD och slutar vanligtvis efter 2-3 veckor. Lean spotting under den intermenstruella perioden är också en biverkning av denna preventivmetod. Om det under gynekologisk undersökning och ultraljud inte finns någon patologi för placering av spiralen i livmodern, kan blodförlust minskas genom utnämning av gestagener eller prostaglandinsyntetasinhibitorer.

Spiralen leder tillräckligt ofta till riklig, långvarig menstruation med stor blodförlust. Med utvecklingen av anemi (anemi) tas spiralen bort. Om du mår bra kan du försöka i 2-3 dagar innan menstruationen börjar dricka avkok av nässlor, vattenpeppar, röd yarrow, potentilla 50 ml 3 gånger om dagen; av rent extrakt från vattenpeppar, röd viburnum 40 droppar 4 gånger om dagen - tills menstruationens slut, massage av bröstvårtorna i 3 minuter 3 gånger om dagen, efter samråd med en läkare - dicinon och kotarnin.

Utsläpp efter samlag --->
Kontaktfläckar (efter sexuellt samlag) kan bero på livmoderhalsens patologi (upptäckt genom gynekologisk undersökning) eller patologin i själva livmodern - polyper, hyperplasi, fibroider etc. För att ta reda på orsakerna är det nödvändigt att göra en ultraljud vid olika perioder av cykeln, tester kan krävas funktionell diagnostik.

Trast med blodutflöde (blandat med blod)

Trast hos kvinnor manifesteras alltid genom karakteristisk utsläpp från vulven. Ibland kan de vara mycket rikliga och ha blodföroreningar. Candida svamp provoserar svullnad och smärta i gonaderna, och utseendet på blodiga föroreningar gör sex omöjligt.

Slutsats

 1. Utvecklingen av trast åtföljs ofta av fläckar;
 2. Kanske utseendet på purulent, purulent-blod, curdled vita från slidan;
 3. Med den avancerade formen av urladdning är de mycket rikliga, den inflammatoriska processen åtföljs nästan alltid av smärta, feber och till och med feber;
 4. Blodigt utflöde under graviditeten komplicerar dess gång;
 5. Behandling av komplicerad trast är lång och kräver ovillkorlig uppföljning av en läkare;
 6. Förebyggande av blodig trast är att alla hygienkrav uppfylls.

Kan blod gå med trast

Trast åtföljs alltid av klåda. Om en kvinna kammar de drabbade områdena börjar de blöda. Och på grund av det faktum att blodkärlens väggar visar sig vara spröda till följd av den inflammatoriska processen, ökar sannolikheten för blödning markant.

Utseendet av blod är möjligt med tillsats av sexuellt överförda infektioner. I detta fall är blödningen allvarlig.

Slutligen är utseendet på blod i vaginal urladdning också möjligt med vissa hormonella misslyckanden. Slamfärgning observeras ibland som en biverkning av läkemedel..

Ansvarsfrihet

Utsläpp med trast har sådana funktioner:

 • ha en sur lukt;
 • likna keso;
 • bilda en vit film;
 • orsaka klåda;
 • kan ha föroreningar av blod och pus.

Med blod

Vanligtvis har de olika nyanser av rött. I detta fall känner patienten obehag. Utseendet på brunvita indikerar tillsatsen av en allvarlig patologisk process i könsorganen. Detta symptom bör tvinga en kvinna att genomgå en fullständig gynekologisk undersökning..

Varig

De kan ha en gul eller grönaktig nyans. Tillsammans med klåda, en skarp obehaglig lukt. Utseendet på pus indikerar infästningen av en bakteriell (vanligtvis stafylokock) infektion. I vissa fall kan det innehålla blod.

Förekomsten av pus kan indikera utvecklingen av:

 • inflammation i vaginalslemhinnan;
 • inflammatorisk sjukdom i äggledarna och äggstockarna;
 • äggstocksinflammation.

Symtom och urladdning

Den kliniska bilden av patologin beror på fasen och förekomsten av samtidiga sjukdomar. Trast med otillräcklig behandling kan gå i en försummad och kronisk form.

Den akuta fasen av trasten har alltid uttalade symtom:

 • klåda och sveda, som intensifieras på kvällen och på natten, till följd av en förändring i kroppshållning, medan man går och intima kontakter;
 • rodnad i slemhinnorna;
 • förekomsten av utslag på slemhinnorna och på huden.

Det mest märkbara symptomen är utskrivning. De har en lindad konsistens, men i vissa fall har de en blandning av blod och pus.

Kvark

De förekommer i den akuta fasen. De påminner dig om surmjölk eller keso. De har en karakteristisk sur lukt. Ofta åtföljs denna process av en brännande känsla och en känsla av torrhet i slidan..

Ibland kan klåda, brännande vara frånvarande.

Flytande

Ofta avgår med trast, flytande utsöndring. Detta händer när svampar verkar tillsammans med bakterier. Alla typer av flytande vita har en obehaglig skarp lukt..

Blodig

Separation av blod vid candidiasis är inte typisk. Vanligtvis signalerar detta fenomen utvecklingen av komplikationer. Eftersom trasten leder till ökad ömhet i blodkärlen, med en förvärring av sjukdomen, uppträder en stor mängd blod.

Utseendet på blod kan signalera utvecklingen av:

 • pseudo-erosion av livmoderhalsen;
 • fibroider;
 • endometrios;
 • hot om för tidig födsel och missfall;
 • maligna tumörer.

Närvaron av leukocé med blod behöver en differentiell diagnos av patologi.

Löpande form

Om trasten inte botas blir den kronisk med remisser och förvärringar. Med en ihållande form av trast, känner en kvinna konstant klåda, brännande.

Vid kronisk trast kan leukocé saknas. Emellertid utsöndras slem från slidan. När urinröret påverkas utsöndras pus, patienten känner smärta och smärta i processen att blandas. Kan orsaka blod i urinen.

Den försummade formen av trast är orsaken till utvecklingen av endometritis, cervicit och andra patologier i reproduktionsorganen.

Varför blodiga fläckar visas i urladdningen

Dessa inneslutningar förekommer på grund av försummelse av sjukdomen såväl som under graviditet och under menstruation.

Graviditet

Trast är inte en indikation för att avbryta barnets bärande. Tilldelningen av blod är förknippad med naturliga processer i den kvinnliga kroppen. Endometrium - det inre slemhinnan i livmodern är utrustad med blodkärl, och införandet av ett befruktat ägg leder till en viss förstörelse av kapillärerna. Detta bidrar till frisläppandet av en liten mängd blod..

En gång i månaden

Trast förvärrar menstruationsförloppet. På grund av förändringar i hormonell bakgrund förstärks manifestationer av candidiasis. Innan menstruationen börjar intensifieras klådan särskilt.

Ibland uppträder blod med trast några dagar innan den beräknade dagen menstruationen börjar. När kritiska dagar börjar stannar inte leukocé.

Tabell för bestämning av normaliteten hos vaginal urladdning

Det är bekvämt att presentera patologisk vaginal urladdning i form av ett bord

Urvalets artVad betyder det härMöjliga symtom
BlodigCervixens neoplasmer, månatlig cykelpatologiSmärta, smärta, förbränning, blodutsöndring utanför menstruationen
Gul eller grå förnyadgonorréUtsöndring av blod utanför menstruation, urinering, smärta i urinröret och nedre buken, under koitionen
Gul, skummig, med en obehaglig luktTrichomonas nederlagKlåda under tömning av urinblåsan
RosaKapillärernas nederlag, trastFörekomsten av utsöndringar med blodproppar
Vit, tjockSvampinfektionVulvarödem, smärta, brännande, klåda
Grå, med en fiskig luktBakteriell inflammationVaginalödem, klåda, ökad leukocé

Vad ska man göra

Vanligtvis, med uppkomsten av blodig slem, bör den underliggande sjukdomen behandlas. Återställning av normal vaginal mikroflora sker med hjälp av lokala läkemedel.

Pimafucin

Detta är det mest effektiva läkemedlet mot trast. Den aktiva substansen är natamycin. Det tolereras väl av patienter. Godkänd för behandling av candidiasis under graviditet och amning..

Zalain

Läkemedlets sammansättning inkluderar sertaconazol. Finns i form av ljus och grädde. Det tolereras väl av patienter, men föreskrivs endast i undantagsfall under graviditet.

Irunin

Innehåller Intrakonazol. Denna produkt finns i form av kapslar. Detta läkemedel orsakar inte biverkningar.

Ginesol

Det är en kräm med det aktiva läkemedlet mikonazol. Läkemedlet rekommenderas inte under graviditetens första trimester. Inför den i slidan måste vara på natten.

ekonazol

Detta är ett mycket effektivt botemedel: förbättring sker redan den tredje dagen. Ibland kan det orsaka biverkningar.

I slutet

Om vaginal urladdning med trast blandas med blod, måste en kvinna först och främst besöka en gynekolog. Ibland ytterligare tester för sexuellt överförda sjukdomar, herpes, etc..

recensioner

Karina, 25 år

”Trasten flödade i form av vita med rosa grenar. Under behandlingen försvann dessa symtom, jag kände inte smärta. Tillfredsställande hälsotillstånd "

Olga, 30 år

”Under trasten dök blodutsöndringar. Jag behandlades med Pimafucin, de oönskade symptomen försvann helt ”.

Irina, 33 år

”Efter att ha tagit vaginala preparat försvann inte bränningen och klåda. Utnämnd en kurs av anti-juicoterapi. Jag går igenom det med biverkningar - illamående, huvudvärk ”.

Normal och patologisk urladdning med blodstreck efter menstruation

Normalt kan blodigt urladdning uppträda hos kvinnor endast under menstruationen och före kvällen. Deras varaktighet bör vara högst 3 - 7 dagar. Men det händer att en kvinna märker utflöde med strimmor av blod efter menstruationen, vilket är mycket oroande. Skälen till utvecklingen av sådana tillstånd är olika: från ägglossande daub till maligna neoplasmer. Hur man förstår vad som händer, vad man ska göra i sådana situationer?

Läs den här artikeln

Normalt urladdning

Vaginal urladdning hos en kvinna förändras under cykeln, och detta är helt normalt. Sådana fluktuationer kan endast betraktas som en god hormonell bakgrund..

Första halvan av cykeln

En ny cykel börjar nedräkningen från den första dagen av menstruationen. Inom 3 - 7 dagar har flickan menstruationsflöde, som är en blandning av det övre skiktet i endometrium, delar av slemhinnan och vaginal utsöndring, blod. Deras totala volym överstiger normalt inte 30-40 ml / dag.

Periovulatory period

Ju närmare ägglossning, desto mer slem och vätskeutsläpp blir. Ibland jämförs de med proteinet från ett kycklingägg, de liknar verkligen det. Deras antal kan också vara anständigt. Men de vanliga hygienprocedurerna bör räcka för att känna fullständig komfort.

Under ägglossningen kan en flicka ha blodiga fläckar. Men deras varaktighet bör inte vara längre än 2-3 dagar, och när det gäller överflöd är den normala dagliga rutinen tillräcklig. Om en kvinnas menstruation varar 5-7 dagar, kommer dessa utsläpp att dyka upp bara en vecka efter avslutad. Och flickorna säger att de kritiska dagarna inte slutade, eftersom de började igen.

Men även en sådan urladdning bör inte vara månatlig, med regelbunden upprepning bör en undersökning göras för att utesluta patologi, till exempel endometriella polypper. Sådana sjukdomar finns även hos unga och icke-flickiga flickor..

Andra fasen av cykeln

Omedelbart efter ägglossningen minskar mängden utsläpp, de blir mer viskösa. Förvärva ofta en vitaktig nyans, ibland liknande mjölk. Sådan leukocé är karakteristisk för den gestageniska bakgrunden, som också bildas under graviditeten. Därför är mjölkaktig mjölkig utsläpp normen och under hela graviditetsperioden.

Funktioner med en IUD

Varje organism uppfattar en intrauterin enhet på sitt eget sätt. Ibland känner en kvinna inte denna främmande kropp alls, men ofta ger det mycket besvär.

På bakgrund av IUD: er upplever flickor ofta ägglossning och postcoital urladdning. Men om smärta är fäst vid dauben bör besöket hos läkaren inte skjutas upp, det finns en möjlighet till en spiralförskjutning eller uppkomsten av inflammation.

Se videon om valen:

Vad du ska leta efter

Varje kvinna bör övervaka hennes urladdning, eftersom vaginal leukocé är den första som förändras med många patologier. Helst bör du ha en menstruationskalender och markera alla nyanser. Dessutom hjälper detta gynekologen att förstå diagnosen. Så du bör vara uppmärksam på följande fakta:

 • Hur många dagar är menstruationen och vad är deras natur, finns det några daubs på kvällen eller efter dem.
 • Vilken typ av utsläpp är vid ägglossningen.
 • På vitt i den andra fasen av cykeln. Det är under denna period som kvinnor upplever fysiologisk immunbrist, så att sjukdomar oftare manifesteras.

Anledningar till ändringar i val

Endast en specialist kan äntligen fastställa en diagnos och förstå orsakerna till fläckar efter menstruationen. Du kan bara självständigt föreslå en etiologi och förstå hur snabbt du behöver söka medicinsk hjälp.

Patolog i livmoderhalsen

Oftast uppträder fläckar med erosion i livmoderhalsen. Vävnaderna på ytan är mycket sårbara och kan blöda utan uppenbar anledning. Oftast är dessa fläckar eller brun urladdning.

Om det finns Nabotov-cyster i livmoderhalsen eller till och med utan dem, men i närvaro av erosion, kan mängden producerat slem öka, och blodstrimmor förekommer regelbundet i det.

På samma sätt kan ektopi och polyper i livmoderhalskanalen uppstå. De ger en daub efter samlag, efter att ha lagt tamponger eller suppositorier, efter fysisk ansträngning. Det vill säga, det krävs någon slags provocerande faktor för att mikrotraumatisering ska ske..

Patologi i livmoderhålan

Blodigt utflöde efter menstruation är karakteristiskt för endometrial polypper och hyperplasi. I det här fallet förekommer dauben i de flesta fall efter fysisk ansträngning, psyko-emotionella upplevelser, sexuellt samlag och utan någon uppenbar anledning.

Fläckning är oftast mild, men kan likna genombrottsblödning. De åtföljs ofta av smärta i nedre del av buken..

Endometritis, akut eller kronisk, har liknande manifestationer. Ibland kan det bara uppstå vid periodiska daubs. Med mer omfattande inflammatoriska processer kan utsöndringar bli obehagliga eller ändra färg..

endometrios

De viktigaste manifestationerna av endometrios är smärta och fläckar. Deras grad, frekvens och kvantitet beror till stor del på patologins lokalisering. Så om det är livmoderhals endometrios, kommer urladdningen att vara obetydlig. Med adenomyos kan en brun daub bry sig 4 till 5 dagar före och 5 till 7 dagar efter menstruation, ibland uppträda och sedan försvinna. Det kan vara antingen blodiga strimmor i slemet, eller bara mörkbrunt blod.

Myom

Fibromatösa noder, särskilt de som är belägna i submukos, kan ge periodisk fläckning, men oftare är det lång menstruation, tung och smärtsam.

Graviditet

Blodigt utflöde efter kritiska dagar kan förekomma hos kvinnor vid graviditet. Men samtidigt är "menstruation" faktiskt ett hot för avbrott under en kort tid.

Menstruationsliknande urladdning dyker upp på de antagna kritiska dagarna, och efter en viss period av "renhet" dyker upp igen och förundrar kvinnan. Samtidigt märks också andra tecken på graviditet: en förändring i smakpreferenser, bröstsvullnad, illamående etc. Mot bakgrund av blodig urladdning, som kan vara streck bland slem, och riklig, i de flesta fall finns det smärta i nedre del av magen, nedre delen av ryggen.

Patologi av äggstockarna

Volumetriska formationer (cystor, tumörer etc.) i äggstockarna kan leda till en förändring av deras funktion, vilket påverkar balansen i hormoner. Som ett resultat av hopp i östrogener och gestagens kan en daub dyka upp.

Sex

När blodstråk uppträder i vaginalslemet eller till och med droppar, bör risken för skada under samlag uteslutas. Till och med mikrokrackor på slemhinnan kan leda till uppkomsten av sådana sekret.

Särskilt ofta uppträder en daub efter sexuellt samlag när det gäller en kvinna som har polypper i livmoderhalsen och livmoderhalsen, erosion eller ektopi, samt cancer.

Gynekologundersökning

Om en kvinna nyligen har varit hos en gynekolog för undersökning, kan en mindre smet också uppstå om en dag eller två. Speciellt om några manipulationer utfördes på livmoderhalsen eller i livmoderhalskanalen (smuts för onkocytologi, skrapning, provtagning för STI-forskning, etc.). Oroa dig inte, allt normaliseras på egen hand. Och endast med kraftig fläckning bör du besöka en läkare igen.

På bakgrund av att ta hormonella piller

Ofta under administrering av orala preventivmedel, särskilt under de första månaderna av användning, förekommer oregelbunden fläckning, inklusive en tid efter menstruation. Sådana överträdelser är tillåtna högst 2 till 3 cykler, under vilka kroppen vänjer sig vid de "nya förhållandena". I andra fall är det bättre att lösa problemet med en läkare om att ersätta med en annan sammansättning av preventivmedel.

Onkologiska sjukdomar

Cancer i livmoderhalsen och livmoderhålan manifesterar sig ofta med oregelbunden fläckning i form av vener eller mer rikligt, inklusive efter sexuellt samlag. I början av sjukdomen känner kvinnan inte någon smärta, eller ökad trötthet eller andra symtom. Allt detta verkar när sjukdomen utvecklas..

Endokrin patologi

Könsorganen och deras funktion är nära besläktade med andra endokrina körtlar. Sköldkörteln spelar en speciell roll i detta. Därför, om en kränkning av dess arbete (hyper- eller hypotyreos), kan den normala cykel av menstruation bli vilse, visas oregelbunden fläckning. Det är av denna anledning som kan bestämmas först efter en speciell undersökning (ultraljud i sköldkörteln och blodprov för dess hormoner).

Vi rekommenderar att du läser en artikel om menstruation och blödning i livmodern. Från den kommer du att lära dig hur man kan skilja tung menstruation från patologi, funktionerna i urladdningen under implantation, vad man ska göra med tung urladdning.

Vad du ska göra om detekteras

När blodet utsöndras efter menstruationen bör man inte få panik. I vissa fall kan du självständigt hitta en förklaring till detta, men bara en specialist kommer att förklara allt pålitligt. Därför, när strimmor av blod uppträder i vaginalslemet, bör daubs konsulteras av en gynekolog. Men först kan du fortfarande försöka ta reda på varför överträdelsen inträffade. Följande rekommenderas:

 • Kom ihåg, kanske för en dag eller två sedan var en kvinna redan på läkarbesök eller hade gynekologiska tester.
 • Sexuell kontakt, särskilt mot alkoholkonsumtion, kan åtföljas av mindre skador. Men i det här fallet är det alltid nödvändigt att vara försiktig med att upptäcka. Contact daub är ett av tecken på den onkologiska processen..
 • Ett graviditetstest hjälper till att utesluta det eller bekräfta det..
 • Menstruationskalendern berättar exakt dagen för cykeln när kränkningar inträffade. Kanske är detta perioden med ägglossning och den medföljande dauben.

Slemhinnor med strimmor av blod efter menstruation eller daub är i de flesta fall ett tecken på förekomsten av en sjukdom, särskilt om det är en regelbunden störning och inte en enda. Endast en läkare efter en omfattande undersökning kan noggrant fastställa orsaken och förskriva den mest effektiva behandlingen.

Blodutladdning efter menstruationen och framför dem. Ett av dess tecken är blod mellan menstruationen, vars mängd är så stor att det ger en kvinna. Ljusbruna menstruationer, rosa vener: varför.

Utsläpp av en rosa färg efter menstruationen. Rosa urladdning efter menstruation är ganska ofarligt och inte. Utsläpp med strimmor av blod efter menstruationen. Brun urladdning mellan menstruation: orsaker.

Vad experter säger om fläckning före och efter ägglossning. Om en ung kvinna har menstruation regelbundet och. Smärta under ägglossningen i nedre del av buken: normal eller patologisk? Utsläpp med strimmor av blod efter menstruationen.

Orsaker till svart urladdning. Svart urladdning efter menstruation, under och på kvällen för dem inte. Efter att kvinnans lochia blir mycket knapp, kan de visas som en mörk daub eller blodstråk under ytterligare en och en halv vecka.

Utsläpp med strimmor av blod efter menstruationen. Observera: om du har en fråga till en barnläkare-gynekolog, fråga honom i samråd med en läkarsektion. Lämna ett svar Avbryt svar.

Inom 42 dagar efter födseln kan operativa eller naturliga, ljusrosa "perioder" observeras, som i detta fall kallas lochia, ibland är de bara blodstreck i slemet.. Brun urladdning efter menstruation.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Cyster på äggstockarna kommer ut med menstruation?

I Google jag letar efter, någonstans skriver de att detta är fysiologiskt omöjligt.
Någonstans tvärtom skriver de att bara med menstruationscyster kommer ut....

Vilka är perioderna för flickor och hur man känner igen dem?

Den här artikeln innehåller information som gör att varje flicka kan ha grundläggande kunskaper om menstruation.Vad är menstruation?Menstruation är ett intervall av menstruationscykeln....