Vizanns förberedelse: återställande av perioder efter avbokning

Ansvarsfrihet

De flesta kvinnor vill inte åka till sjukhuset av någon anledning och söka råd från en läkare. Därför letar de efter information på Internet om vad som ska vara perioden efter Vizanne och under mottagningen. Det framgångsrika behandlingsförloppet indikeras av karaktären av menstruationsflödet, en beskrivning av detta finns i denna artikel..

Lite om drogen

Vizanna är ett modernt progestogen med bevisad effekt vid behandling av endometrios. Den aktiva substansen i kompositionen - dienogest, är ett derivat av nortestosteron. Läkemedlet har en antiöstrogen effekt - det minskar östrogennivån i en kvinnas kropp. Det tros att det är överskottet av detta hormon och obalans som leder till tillväxten av foci av endometrios i en kvinnas kropp.

Läkemedlet har inte mineralokortikoid, glukokoricoid och androgen aktivitet, därför uttrycks inte systemiska effekter under dess användning.

Förutom antiöstrogen, förbättrar Vizanne mikrocirkulationen och immuniteten, vilket också hjälper till att minska manifestationerna av sjukdomen.

Användningen av Vizanne har följande effekt:

 • Minska endometriosens fokus med både könsorgan och extragenitalt läge.
 • Minskad bäckensmärta orsakad av fokuser på endometrios.


Fokus för endometrios
Långtidsanvändning av läkemedlet orsakar inte förändringar i blodprover, negativa förändringar i reproduktionssystemet och orsakar inte heller en nivå av mutationer i kroppen och utvecklingen av tumörceller. Vizanna kan användas hos ungdomar från 12 år, kliniska studier har inte visat någon skadlig effekt på kroppen, men utnämningen bör närma sig klokt.

Vi rekommenderar att du läser om funktionerna i menstruationen när du tar preventivmedel. Från artikeln kommer du att lära dig om fördelarna och skadorna med OK, effekten av preventivmedel på kroppen och menstruation med olika OK. Och här är mer om hur menstruationen går efter Dufaston.

recensioner

I de flesta fall hanterar Vizanna framgångsrikt endometrios och för den närmare den önskade graviditeten. Men det finns också negativa recensioner om läkemedlet.

Jag fick uppdraget att ta Vizanne i sex månader. När menstruationen började noterades ett deprimerat tillstånd och irritabilitet. Utsöndring av blod var måttlig i endast två cykler. Efter tillbakadragandet försvann inte symtomen på sjukdomen utan förstärktes bara.

Ekaterina

För mig var läkemedlet effektivt, men det var uttalade biverkningar, i synnerhet - neuros. Efter behandling försvann negativa känslor tillsammans med endometrios.

Anna

Läkemedlet hjälpte mig, och viktigast av allt - det visade sig bli gravid. Jag rekommenderar inte att ta det till kvinnor som inte planerar en graviditet inom en snar framtid. Endometriosis tenderar att återkomma med jämna mellanrum.

Maria

Hur mycket att dricka och hur

Vizanne finns i form av tabletter för oral administrering. Innan du använder läkemedlet bör du sluta ta andra hormonella läkemedel. Doseringsregimen är enkel - du bör ta en tablett av läkemedlet dagligen utan att ta pauser, oavsett om det finns fläckar från könsorganen eller inte.

Om en kvinna plötsligt glömde att ta ett piller, bör hon dricka det omedelbart, eftersom hon kom ihåg överträdelsen av behandlingen. Nästa dag ska du fortsätta ta som vanligt.

Om kvinnan efter att ha tagit p-piller i 3-4 timmar utvecklar kräkningar eller diarré bör du dricka ett nytt piller, eftersom det finns en chans att läkemedlet inte hade tid att komma in i blodet och dess effekt kan minska.

Antagningstiden är minst tre månader. Alla effekter från läkemedlet identifierades vid användning av läkemedlet under högst 15 månader. Den individuella behandlingsförfarandet bestäms av läkaren.

Behandlingstid

Du kan bli helt av med endometrios på tre månader om du följer alla rekommendationer från din läkare. I särskilt komplicerade eller försummade fall förlängs den byzantinska kursen till sex månader. Det är mycket viktigt att dricka tabletter dagligen, samtidigt, med samma pauser mellan doserna. Endast med en ansvarsfull inställning till situationen kan vi räkna med den nödvändiga terapeutiska effekten.

 • Varför menstruationen började 5 dagar tidigare
 • Försenad menstruation på grund av trast
 • Menstruationen började 10 dagar tidigare
 • Varför menstruationen går en dag - orsaker

Reaktion på Byzanne

Vizanna "ingriper" i processen för produktion och exponering av östrogen i kroppen. Normalt är deras nivå hög i den första fasen av cykeln, vilket leder till tillväxten av livmoderens inre foder - endometrium. Detta är nödvändigt för att förbereda en eventuell graviditet och implantation av ägg..

Mottagning av byzantin minskar östrogennivån i en kvinnas kropp. Följaktligen växer inte endometriet. Endometrios är en sjukdom där endometrioidliknande foci uppträder där de normalt inte borde vara - på bukhinnan i bäckenet, äggstockarna, livmoderhalsen, i äggledarna, även i tarmen och andra inre organ.

Dessutom genomgår focierna varje månad, under påverkan av en förändrad hormonell bakgrund, förändringar som liknar de som förekommer i livmoderhålet. Detta leder till vävnadsirritation, svullnad och därmed smärta. Målet med behandlingen av endometrios är att göra fokuserna inaktiva, ett av alternativen är att minska östrogennivåerna. Detta är vad Vizanne gör..

Normalt (helst) bör menstruationscykeln vara så här mot bakgrund av att ta läkemedlet:

 • Under de första två månaderna minskar varaktigheten på de kritiska dagarna, mängden blodförlust.
 • Då, istället för menstruation, börjar dauben - tillräckligt för hygien att använda dagliga kuddar.
 • Snart ingen menstruation alls.
 • Ägglossningen undertrycks också, så att användningen av Vizanne också har en preventiv effekt.

Graviditetsplanering

Ofta, i frånvaro av kontraindikationer, börjar patienterna planera befruktningen av ett barn omedelbart efter avslutat kursen att ta "Byzanne." Men experter påminner om att någon medicin påverkar kroppen och det är bättre att vänta ett tag och återhämta sig.

Kroppen kommer oberoende att återställa den hormonella bakgrunden, menstruationscykeln, ägglossningen och endometrialskiktet på cirka 2, högst 3 månader. Omedelbart vid denna tidpunkt rekommenderas det inte att planera en graviditet, det rekommenderas att använda icke-hormonella preventivmedel. I vissa fall rekommenderar experter att man börjar försöka bli gravid omedelbart efter att ha tagit läkemedlet. Men detta bör beslutas av en erfaren läkare. Det är strängt förbjudet att förskriva en behandlingskurs för dig själv. Det kan orsaka oåterkallelig skada på kroppen..

Enligt patientens recensioner är chanserna för befruktningen efter Byzanne-kursen höga, trots möjligheten till biverkningar och ett antal kontraindikationer. Det är viktigt att förstå att ingen, inte ens den mest erfarna specialisten, kommer att ge en exakt garanti, och ännu mer kommer han inte att berätta den exakta tidpunkten för graviditeten.


Förutom att ta mediciner, för att en efterlängtad graviditet ska inträffa, bör man inte tappa optimism och tro på framgång, och inte i något fall ska självmedicinera.

Menstruationssvårigheter

Men inte allt är perfekt mot bakgrund av att få byzantin. Varje kvinna är individuell och reproduktionssystemet reagerar annorlunda på läkemedlet. Följande är möjliga:

 • förlängd daub;
 • periodisk mild urladdning varje dag;
 • blödning.

Daria Shirochina (barnläkare-gynekolog)

Fläckning är tillåten, särskilt under de första månaderna av att ta läkemedlet. Detta är en anpassning av kroppen. Men om dauben inte slutar alls eller är riklig (det finns inte tillräckligt med dagliga rutiner), bör du rådfråga en läkare för att undersöka och korrigera läkemedlet, du kan behöva lägga hemostatisk eller byta till andra grupper av läkemedel.

indikationer

Gynekologer förskrivar detta läkemedel endast om patienten diagnostiseras med endometrios. Detta är den enda indikationen för användning av läkemedlet. Innan man använder Vizanna-tabletter måste en kvinna undersökas. Endometrios ska bekräftas av resultaten av hysteroskopi, laparoskopi, ultraljud eller MRI.

Denna patologi består i spridningen av endometrieceller utanför livmoderslimhinnan. Detta åtföljs av blödning, inflammation och smärta. Hos patienter med infertilitet förekommer endometrios i 80% av fallen. Orsaken till patologiska förändringar är systematiska hormonstörningar.

Undvika biverkningar

Vizanne är ett allvarligt ingripande i hormonsystemet hos en kvinna. Trots läkemedlets säkerhet rapporterar många kvinnor ett antal biverkningar. Bland dem är följande manifestationer:

 • bröstförstoring, areola och bröstvårtarsjukdom vid beröring;
 • värmevallningar, periodisk känsla av värme i kroppen;
 • cystiska förändringar i äggstockarna;
 • torra slemhinnor inklusive vagina;
 • ökad kroppsvikt hos en kvinna;
 • det finns humörsvängningar, en tendens till depression;
 • tendens att "försämra" hudens kvalitet - akne verkar, det är torrt, dermatoser, pigmentering är möjlig.


Follikulär ovariecyst
Det är inte alltid möjligt att undvika sådana reaktioner i kroppen. För att minimera den skadliga effekten bör emellertid strikt kontraindikationer för inträde följas och alternativa läkemedel bör användas i dessa kvinnor. De viktigaste villkoren inkluderar följande:

 • vaskulära komplikationer för tillfället och i anamnesen, till exempel tromboflebit;
 • maligna sjukdomar i bröstet och könsorganen;
 • lever- och njursjukdomar;
 • migrän;
 • kränkning av kolhydratmetabolism och fett;
 • allvarlig kurs av diabetes;
 • med individuell intolerans mot komponenterna i Vizanne.


Adverse Drug Reactions (NLR) Byzanne
Läkemedlet bör endast förskrivas av en läkare, med hänsyn till hela den kliniska situationen.

Kontra

"Vizanne" kan inte användas i närvaro av allvarliga sjukdomar i akut och kronisk form. Kontraindikationer inkluderar:

 • ålder upp till 18 år;
 • tromboembolism;
 • diabetes;
 • laktosintolerant;
 • kolestatisk gulsot;
 • koronar hjärtsjukdom;
 • vaginal blödning av en oklar ursprung;
 • en allergisk reaktion på läkemedlets komponenter;
 • bröstadenom;
 • nedsatt funktion av njurarna och levern;
 • ateroskleros;
 • tromboflebit.

Månadsvis efter avbokning av Byzantine

Den genomsnittliga behandlingen av läkemedlet är 3-6 månader. Efter honom är väntetiden för nästa menstruation spännande.

Menstruationsflöde efter intag

Normalt (helst) bör de bli regelbundna, inte rikliga, mindre eller mindre smärtsamma. Bäckensmärta, liksom obehag och ömhet under sexuellt samlag bör passera. Men denna effekt uppnås inte alltid. Följande alternativ är möjliga:

 • magra perioder - detta är bevis på gradvis återställande av reproduktionsorganen efter avskaffandet av hormonella läkemedel;
 • samma som de var före behandlingen - är mindre vanliga med vanliga endometrios eller samtidiga sjukdomar;
 • rikligt - möjligt under den första månaden eller två efter avbokningen, är också tillåtet.


Menstruation med endometrios

Frånvaron av menstruation efter Vizanne

Detta alternativ för återhämtning efter att ha tagit läkemedlet är också möjligt. Det krävs tid för att återställa äggstocksfunktionen och endometrial tillväxt till fullo i den utsträckning avstötning är möjlig. En försening på två till tre månader tillåts, om menstruationen inte är längre, bör du rådfråga en läkare. Det kan vara nödvändigt att förskriva mediciner för att orsaka menstruation. Till exempel Duphaston, Norkolut, Utrozhestan och andra.

Många kvinnor har ett mål i behandlingen av endometrios - att bli gravid. Därför, i avsaknad av menstruation efter avskaffandet av Vizanne, bör denna punkt också uteslutas. Det rekommenderas att göra ett graviditetstest i urinen eller bättre ta ett blodprov för hCG.

Vi rekommenderar att du läser om hur menstruationen går när du tar Jess. Från artikeln kommer du att lära dig om funktionerna i att ta Jess, arten och tidpunkten för den månatliga perioden när du tar läkemedlet och cykelfel. Och här är mer om hur menstruationen går efter Postinor.

Vizanna är ett läkemedel vars effektivitet i behandlingen av endometrios har visat sig i många omfattande studier. Utnämnd från 12 år gammal, har kontraindikationer och funktioner för inträde. Den genomsnittliga behandlingstiden är 3-5 månader. Menstruation när man tar medicin förändrar nästan alltid deras karaktär, vilket beror på kvinnans individuella egenskaper.

Graviditet med "byzantin"

Läkarna säger att patienter ofta är oroliga för frågan om det är möjligt att bli gravid under perioden med "Byzanne." I själva verket förekommer inte ägglossning, menstruationen undertrycks. Men enligt statistik finns det fall då patientens graviditet inträffade precis när han tog läkemedlet. Så det är omöjligt att kalla "Byzanne" ett slags preventivmedel. Det är också värt att överväga det faktum att under graviditet under behandlingen är det nödvändigt att sluta ta läkemedlet för att inte förlora fostret. Men i denna situation kan graviditet vara svårt att upptäcka på grund av bristen på en regelbunden menstruationscykel.

Graviditet under perioden med "Byzantine" kan påverka embryot negativt och medföra olika patologier. Därför under experter rekommenderar experter att du avstår från oskyddat kön och använder icke-hormonella preventivmedel för skydd.

Användbar video

Se i den här videon om symtom och behandling av endometrios:

 • Vad som inte kan göras under menstruationen
  Det är inte så lätt att förstå vad du inte kan göra med menstruation. När allt är detta en normal fysiologisk process. Det finns begränsningar för att spela sport, besöka en kosmetolog, läkare, operationer och andra förfaranden. Läs mer
 • Långa perioder: när det är normalt och när det är brådskande...

Ibland blir långa perioder ganska vanliga och normala (efter en abort, med ärftlighet). Om de är mer än sju dagar gamla, med svår smärta och röda blodproppar, är detta ett tillfälle att träffa en läkare. Det är extremt oönskat att behandla dig själv. Läs mer

Månadsvis med en spiral: funktioner med det och efter...

Ofta går menstruationen med en spiral på samma sätt som utan den. Ibland kan emellertid en individuell reaktion vara motsatt - blödning börjar. När är det bättre att ta bort spiralen? Vilka perioder är normala? Läs mer

Menstruation medan du tar preventivmedel: hur det går...

Ofta kommer menstruation när man tar födelsekontroll med mindre smärta och mer urladdning. Det kan dock variera beroende på om nöd- eller kontinuerlig preventivmedel har använts. Läs mer

Hjälper eller inte

På forumet diskuterar flickor detta läkemedel. Vi har läst många recensioner. De kommer till följande punkter:

 • "Vizanna" kan leda till obehagliga konsekvenser (till exempel utseendet på en cysta) om det föreskrivs av en otillräckligt kompetent läkare. Innan du tar det, konsultera därför inte en specialist, utan två eller tre. Spara inte pengar för konsultationer. Dessutom är läkemedlet i sig flera gånger dyrare (från 2500 rubel per paket).
 • Reaktionerna på läkemedlet är mycket individuella: någon tolererar det lätt, någon noterar biverkningar.
 • Du kan bli gravid vid avbokning, och det finns många glada exempel.

Bli gravid efter vizana

Byzanne infertilitetsbehandling

Läkemedlet Byzanne är erkänt som ett effektivt medel för hormonbehandling vid behandling av infertilitet orsakad av endometrios, när äggmognadsprocessen och ägglossningen störs. Förhållandet mellan pris, kvalitet och god individuell tolerans för läkemedlet avgör dess utbredda användning bland kvinnor i reproduktiv ålder. Många patientrecensioner tyder på att graviditet efter Vizanne inträffar både under behandlingsperioden och efter, förutsatt att faktorerna som förhindrar den framgångsrika befruktningen elimineras.

Farmakologiska egenskaper hos Vizanne

Vizanne är ett progestogen, vars aktiva komponent är dienogest. Den aktiva substansen har en kraftig progestogeneffekt och verkar på endometriumet genom att minska produktionen av östrogen av äggstockarna och minska deras mängd i plasma.

Den viktigaste indikationen för användning av Vizanne är endometrios, bekräftad som ett resultat av en diagnostisk undersökning av bäckenorganen.

Användningen av Vizanne som hormonbehandling föregår kirurgiskt avlägsnande av foci för endometrios (resektion, elektrokoagulation, laserförångning, laparoskopi). Läkemedelsbehandling för endometrios uppfattas som den enklaste och minimalt invasiva behandlingen.

 1. Långtidsanvändning av byzantin leder till förändringar i livmoders stromvävnad - decidualisering av endometrium, ett nödvändigt villkor för en framgångsrik befruktning och utveckling av fostret. Vizanne bidrar inte bara till förtjockningen av endometrium utan också till ansamlingen av de nödvändiga ämnena för att upprätthålla graviditet i framtiden. Dessutom främjar läkemedlet utvecklingen av sekretoriska körtlar, en förändring i blodkärlens struktur i lutealfasen, när corpus luteum bildas. Graviditet hos kvinnor efter avbrottet av Vizanne sker i genomsnitt inom 3-12 månader.
 2. Läkemedlet förebygger brist på stamceller och sannolikheten för abort. Genom att kontrollera processen för reproduktion av stamceller är det möjligt att bestämma en effektiv behandlingsplan för återkommande missfall.
 3. En immunologisk effekt av läkemedlet noterades, följt av undertryckning av tumörangiogenes, vilket ledde till normalisering av kärlkretsen och förebyggande av proliferation av endometrioidvävnad. Genom att måttligt minska produktionen av kvinnliga steroidkönshormoner producerade av folliklarna i äggstockarna, reducerar Vizanne inte mineraltätheten i benvävnad och har inte en uttalad effekt på blodantalet.
 4. Efter att ha tagit medicinen utsöndras huvuddelen den första dagen av njurarna, resten - i 6 dagar.

Hur man tar Vizanne

En kvinna som planerar en graviditet måste genomgå en omfattande undersökning av kroppen innan hon använder läkemedlet för att fastställa den troliga orsaken till infertilitet.

Omfattande diagnostik består av följande åtgärder:

 • ultraljudsundersökning av bäckenorganen;
 • kolposkopi;
 • laparoskopi av livmodern, äggstockarna eller äggledarna (om indikerat);
 • hysterosalpingoscopy;
 • bimanual vaginal undersökning för att upptäcka en tumör i livmodern, äggstockarna och volymtumörer i äggledarna;
 • cytologisk undersökning av livmoderhalsepitelet;
 • analys av patogen flora;
 • bröstundersökning.

Behandlingsförloppet byzannaya är utformat för 6 månaders regelbunden användning. I vissa fall kan terapin utvidgas efter samråd med den behandlande läkaren på grundval av historia.

Vid planering av graviditet kan behandlingen påbörjas varje dag, oavsett menstruationsfas. Läkemedlet tas en gång om dagen efter en jämn tidsperiod. Menstruationens uppträdande eller avbrott påverkar inte dosen av den medicinering som tas och kräver inte uttag. Efter att ha använt den sista tabletten från paketet byter de till en ny, som används på samma sätt, och så vidare till slutet av behandlingsförloppet.

För att uppnå maximal terapeutisk effekt måste läkemedlet användas kontinuerligt. Om kräkningar eller diarré uppstår efter att ha tagit läkemedlet, måste den rekommenderade dosen tas igen, men inte tidigare än 3 timmar. Slumpmässig hoppning kräver också att du tar en tablett så tidigt som möjligt och inte överskrider den dagliga dosen.

Efter att ha fastställt den troliga orsaken till hormonell misslyckande bestämmer läkaren den ytterligare behandlingstaktiken.

Samtidigt som Vizanna förskrivs läkemedel som hjälper till att eliminera smärta och normalisera menstruationscykeln:

 • smärtstillande medicin;
 • immunmodulerande;
 • hemostatisk;
 • vitamin- och mineralkomplex;
 • biologiskt aktiva tillsatser.

Behandling av endometrios är en komplex och lång period som knappast går att gå utan att använda kirurgiska ingrepp i avancerade fall. Användningen av ett hormonellt medel samtidigt med operationen ökar avsevärt chansen för ett positivt behandlingsresultat. Ägglossning efter Vizanne och kirurgisk behandling sker som regel inom de första 6 månaderna. Konservativ behandling utesluter emellertid inte graviditet inom fem år. På grund av det faktum att efter den operationen den synliga effekten inte varar mer än sex månader betraktas användningen av byzantin som ett tillfälligt försprång för restaurering av kroppen. Gynekologer rekommenderar att man planerar en graviditet efter hormonbehandling tidigast en 3-månaders paus. I vissa situationer kan läkaren rekommendera att inte försena befruktningen. Det är omöjligt att ge en exakt prognos för hur mycket en kvinna kommer att vara redo att bli gravid och bära ett foster, men regelbundna undersökningar av en gynekolog var tredje månad bestämmer den maximala acceptabla tiden för befruktningen.

Vad du ska leta efter

Innan läkemedlet används är det nödvändigt att bekräfta frånvaro av graviditet, eftersom behandlingen av endometrios hos gravida kvinnor inte utförs: endometrioida foci hotar inte fostret och påverkar inte dess utveckling.

Särskild uppmärksamhet ägnas åt patienter i riskzonen:

 1. Kvinnor med historia av ektopisk graviditet kräver noggrann övervakning. Medicinsk statistik indikerar att vid användning av progestogenbaserade preventivmedel (mini-dryck) observeras ofta utvecklingen av en ektopisk graviditet utanför livmoderhålet..
 2. Riskgruppen inkluderar också kvinnor med patologier och sjukdomar i äggstockarna eller äggledarna (endometrioid ovariecyst, salpingit, salpingoophorit, vidhäftningar, tubal infertilitet) orsakade av en tidigare smittsam process. Det bör noteras att tubal dysfunktion i 40% av fallen blir den främsta orsaken till infertilitet.
 3. Under behandling med Visana rekommenderas det att använda preventivmedel i form av barriärmetoder (kondom), och läkaren väljer hormonbehandling individuellt för att förhindra missfall.
 4. Läkemedlet rekommenderas inte för användning under amning, eftersom resultaten av studier indikerar penetrering av dienogest i bröstmjölk. I vissa fall förbjuder dock den behandlande läkaren inte att ta Byzanne om fördelarna med behandlingen uppväger risken för barnet.
 5. Det finns bevis för att ta läkemedlet orsakar blödning i livmodern, vilket leder till anemi. I grund och botten observeras en sådan biverkning hos patienter med adenomyos och livmoderfibroider. Månadsvis efter att byzantin kan bli mer intensiv, överenskommas därför ytterligare användning av läkemedlet med den behandlande läkaren.

Kontra

Som alla läkemedel har Vizanne ett antal begränsningar och kontraindikationer för användning:

 • på grund av bristen på tester, förskrivs inte läkemedlet till flickor i puberteten innan de fyller 18 år;
 • läkemedlet tas inte rationellt under postmenopausal period;
 • hjärt-kärlsjukdomar;
 • kroniska sjukdomar i de stora kärlen med avsättning av kolesterol i dem;
 • inflammation i venerna och bildandet av blodproppar i dem;
 • med försiktighet vid sjukdomar i det endokrina systemet;
 • kroniska sjukdomar i levern och njurarna;
 • uppkomsten av chloasma hos gravida kvinnor på byzantin begränsar tiden de spenderar i direkt solljus;
 • blödning av okänd etiologi;
 • hormonberoende tumörer;
 • mammärcancer;
 • svår smärta i nedre del av buken i samband med närvaron av funktionella cyster, medan du tar Byzanne kräver ytterligare undersökning;
 • en allvarlig form av depression när du tar Byzanne förbjuder dess ytterligare användning;
 • kroppens överkänslighet mot verkan av syntetiskt hormon eller hjälpämnen av läkemedlet manifesteras genom en allergisk reaktion i form av klåda och utslag och kräver avbrytande av användning.

Effektiviteten av den föreskrivna behandlingen beror på den verkliga orsaken till infertilitet. Tidlig diagnos, adekvat terapi, efterlevnad av rekommendationerna från den behandlande läkaren bidrar till återställande av reproduktionsfunktion och förverkligandet av drömmen om moderskap.

Ofta kan kvinnor inte bli gravida på grund av obalans i hormonnivåer. För att normalisera den hormonella bakgrunden rekommenderar experter att du börjar ta läkemedlet "Visanne". Den huvudsakliga aktiva substansen i sammansättningen av detta läkemedel är "Dienogest." Det har länge etablerat sig som en pålitlig och har allvarliga komplikationer med korrekt användning. Graviditet efter Vizanne förekommer inte alltid; varje kvinnas kropp reagerar annorlunda på detta läkemedel. För att försöka bli gravid efter en kurs med detta hormonella läkemedel, måste du förstå hur det fungerar.

Varför ta "Vizanne"?

Specialister kommer att förskriva "Vizanne" när en patient avslöjar en obalans i hormonproduktionen. Ofta är orsaken till hormonobalans endometrios. Denna sjukdom är extremt allvarlig, den leder till spridning av celler i livmoderhåligheten utanför dess gränser. Symtom på sjukdomen kanske inte kännas, men i princip det: obehag i nedre del av buken, vaginal urladdning inte under menstruationen. Om endometrios inte kan tas i tid, kan det leda till infertilitet, detta händer i cirka 60% av fallen.

Men med en sådan diagnos bör du inte få panik, med den moderna utvecklingen av medicinen kan du lösa nästan alla problem. Till exempel har läkemedlet "Vizanne" en effekt på produktionen av hormoner i kroppen. Under behandlingsperioden suspenderas också tillväxten av vävnaderna i livmoderslimhinnan och deras läkning utförs. Behandlingsförloppet kan vara 9 månader. Läkemedlet ansamlas inte i kroppen och elimineras delvis från kroppen en dag efter kursens slut, men helt inom 5-6 dagar.

Indikationer för användning

Vizanna finns i tablettform. Och de bör tas regelbundet, utan att missa mottagningar. Om du missade möten bör tabletten dricka sig vid första tillfället. Och håll dig sedan fast vid systemet.

Du kan inte ta några mediciner utan att konsultera en specialist. Läkemedelsbehandlingen föreskrivs av den behandlande läkaren först efter en undersökning och en noggrann diagnos.

Endast en läkare kan förskriva en "byzantin" efter att den har diagnostiserats. Självmedicinera inte!

Först föreskrivs en kurs av ”byzantin” i tre månader, varefter patienten genomgår en ultraljudsundersökning, som avslöjar livmoderns nuvarande tillstånd. I grund och botten är läkemedlet att ta läkemedlet ungefär sex månader, men i vissa fall kan det förlängas. Du kan ta medicin när som helst under menstruationscykeln..

Kontra

Läkemedlet förskrivs inte om patienten har följande hälsoproblem:

 • tromboflebit;
 • Snabb koagulerbarhet i blod;
 • Problem i hjärt-kärlsystemets funktion;
 • Leversjukdom
 • Diabetes;

Detta läkemedel föreskrivs inte för kvinnor i ålderdom som inte har fyllt 18 år, gravida kvinnor, under amning.

Om biverkningar

När du tar "Byzantine" kan följande biverkningar uppstå:

 • Liten viktökning;
 • Depression, plötsliga humörsvängningar (hjälper valerian i tabletter, äter "godis" och promenerar i parken);
 • Vener på benen sväller, som med åderbråck (speciella strumpor för åderbråck hjälper);
 • Små funktionella cyster på äggstockarna (försvinner vanligtvis själva efter 5-6 månaders behandling);
 • huvudvärk;
 • Illamående;
 • uppblåsthet;
 • Sömnlöshet;
 • Håravfall (du kan rädda dig själv med "Vitasharm", det här är den sovjetiska "Pangexavit");
 • Många noterar att minnet blir värre;
 • Brun urladdning, liknande menstruationen (i detta fall hjälper Ascorutin till att stärka kärlen);
 • Minskad libido, sexuell lust är ofta frånvarande.

I vissa fall noteras också ryggsmärta, vaginal blödning och cystebildning. Dessutom uppstår biverkningar ganska ofta och i vissa fall kan läkemedlet stoppas. Det är viktigt att noggrant övervaka förändringar i välbefinnande och i god tid meddela läkaren om problem.

En mycket vanlig komplikation är uppblåsthet. Du måste veta att om komplikationer uppstår bör de omedelbart rapporteras till läkaren. Du kan inte dra.

Vissa patienter noterar att efter att ha tagit detta läkemedel förändrades deras menstruationscykel och utsöndringsintensiteten. Hos vissa stannar den månatliga ansvarsfriheten helt under behandlingen. Ökad blödning kan leda till anemi. I det här fallet, om du tar läkemedlet.

Drick inte alkohol

Observera att alkohol är kontraindicerat under hela kursen. Ofta, efter ett enkelt glas champagne för nyåret, noterade kvinnor utseendet på bruna sekret, som varade i flera månader. Därför är det bättre att vägra alkohol. Alkohol är gift, det rekommenderas i allmänhet inte att någon dricker den..

Graviditet med "byzantin"

Läkarna säger att patienter ofta är oroliga för frågan om det är möjligt att bli gravid under perioden med "Byzanne." I själva verket förekommer inte ägglossning, menstruationen undertrycks. Men enligt statistik finns det fall då patientens graviditet inträffade precis när han tog läkemedlet. Så det är omöjligt att kalla "Byzanne" ett slags preventivmedel. Det är också värt att överväga det faktum att under graviditet under behandlingen är det nödvändigt att sluta ta läkemedlet för att inte förlora fostret. Men i denna situation kan graviditet vara svårt att upptäcka på grund av bristen på en regelbunden menstruationscykel.

Graviditet under perioden med "Byzantine" kan påverka embryot negativt och medföra olika patologier. Därför under experter rekommenderar experter att du avstår från oskyddat kön och använder icke-hormonella preventivmedel för skydd.

Kommer graviditet att inträffa efter uttag?

Ja, det är möjligt att bli gravid efter Vizanna, men det är inte för alla. Trots en ganska stor lista över kontraindikationer och biverkningar hjälper läkemedlet fortfarande kvinnor att bli gravida. Detta hormonella medel hjälper till att återställa de reproduktiva funktionerna i kroppen. "Byzantin" tas ofta för infertilitet orsakad av progressiv endometrios..

De första perioderna efter kursens slut kommer vanligtvis på tre veckor. Vanligtvis är de mycket rikliga och smärtsamma. Det är inte värt att vara rädd, detta observeras i nästan alla.

Det är möjligt att bli gravid efter Vizanna, men inte alla lyckas.

Det är svårt att säga under vilken period befruktningen kommer att komma efter avbrottet av "Byzantine". Det beror på de enskilda egenskaperna hos den kvinnliga kroppen. Ofta inträffar graviditet under perioden från 3 månader till sex månader efter det att läkemedlet avslutats. Om det inte finns något resultat bör du inte förtvivla och få panik, varje fall är unikt och tidpunkten för början av befruktningen kan variera.

Graviditetsplanering

Ofta, i frånvaro av kontraindikationer, börjar patienterna planera befruktningen av ett barn omedelbart efter avslutat kursen att ta "Byzanne." Men experter påminner om att någon medicin påverkar kroppen och det är bättre att vänta ett tag och återhämta sig.

Kroppen kommer oberoende att återställa den hormonella bakgrunden, menstruationscykeln, ägglossningen och endometrialskiktet på cirka 2, högst 3 månader. Omedelbart vid denna tidpunkt rekommenderas det inte att planera en graviditet, det rekommenderas att använda icke-hormonella preventivmedel. I vissa fall rekommenderar experter att man börjar försöka bli gravid omedelbart efter att ha tagit läkemedlet. Men detta bör beslutas av en erfaren läkare. Det är strängt förbjudet att förskriva en behandlingskurs för dig själv. Det kan orsaka oåterkallelig skada på kroppen..

Enligt patientens recensioner är chanserna för befruktningen efter Byzanne-kursen höga, trots möjligheten till biverkningar och ett antal kontraindikationer. Det är viktigt att förstå att ingen, inte ens den mest erfarna specialisten, kommer att ge en exakt garanti, och ännu mer kommer han inte att berätta den exakta tidpunkten för graviditeten.

Förutom att ta mediciner, för att en efterlängtad graviditet ska inträffa, bör man inte tappa optimism och tro på framgång, och inte i något fall ska självmedicinera.

Vad är resultatet av läkemedlet

Läkemedlet "Vizanne" diskuteras ofta på olika kvinnoforum. Tyvärr varierar recensionerna av patienter som tar "Vizanne" mycket. Därför är det omöjligt att säga med säkerhet vilken effekt mottagandet av detta hormonella medel kommer att ge. I recensionerna är vissa säkra på att läkemedlet hjälper, andra tror att det är helt värdelöst. Det är känt att resultaten av att ta läkemedlet kan vara olika, till exempel:

 • Fall när läkemedlet leder till bildande av cyster eller andra obehagliga konsekvenser är inte ovanliga. Det är viktigt att konsultera en kvalificerad specialist innan du startar en kurs, eller snarare några. Du kan inte spara pengar i denna viktiga fråga, så du behöver inte betala mer för din egen behandling. Kostnaden för läkemedlet i sig varierar cirka 3300 rubel. för ett paket med 28 tabletter om 2 mg vardera, kommer det genomsnittliga priset för ett paket med nr 84 2 mg att kosta 8900 rubel.
 • Reaktionen på läkemedlet bestäms av kroppens individuella egenskaper. Vissa patienter kan uppleva biverkningar..
 • Trots ovan nämnda "nackdelar" noterar kvinnor att befruktningen efter droguttag inträffar mycket ofta.

Skriv i kommentarerna om du försökte bli gravid efter byzantinen eller bara bestämmer dig för att prova? Om du har erfarenhet, dela den med våra besökare, det hjälper mycket. Ställ frågor var inte blyg. Våra experter kommer att försöka svara. Glöm inte att betygsätta stjärnorna och dela den här artikeln med dina vänner på sociala nätverk. Tack för besöket. Låt alla biverkningar och komplikationer förbi dig. var hälsosam!

Avbryt Vizanny-konsekvenserna

Endometrios är en av de vanligaste gynekologiska sjukdomarna. Oftast påverkar det kvinnor i reproduktiv ålder och orsakar ofta infertilitet. I sådana fall föreskriver läkare Vizanna-tabletter till patienter. Detta botemedel avser första-linjeterapi. Det påverkar orsakerna till sjukdomen och eliminerar effektivt patologiska förändringar i endometriet. När kan du förvänta dig graviditet efter "Byzantine"? Och hur lång tid tar det att normalisera ägglossningen? Dessa frågor rör många patienter..

Tabletternas sammansättning och verkan

Den aktiva komponenten i Vizanna tabletter är dienogest. Detta är ett syntetiskt ämne som liknar egenskaperna till progesteron. Det dämpar överdriven utsöndring av manliga hormoner i patientens kropp..

Dienogest interagerar med livmodersreceptorer som är känsliga för progesteron. Den aktiva komponenten av läkemedlet har följande terapeutiska effekter:

 1. Anti-östrogena. Dienogest minskar produktionen av östradiol. Överdriven östrogenhormoner är en av orsakerna till endometrios..
 2. Healing. Under verkan av en syntetisk analog av progesteron inträffar lösgöring av drabbade vävnader och sedan atrofi av foci av endometrios.
 3. Antiproliferativa. Läkemedlet stoppar tillväxten av celler och spridningen av den patologiska processen.

Uppkomsten av graviditeten efter "Byzantine" i många fall blir möjlig. Läkemedlet normaliserar äggstockarnas arbete och tar bort hinder för att ägget fästs vid endometriet.

indikationer

Gynekologer förskrivar detta läkemedel endast om patienten diagnostiseras med endometrios. Detta är den enda indikationen för användning av läkemedlet. Innan man använder Vizanna-tabletter måste en kvinna undersökas. Endometrios ska bekräftas av resultaten av hysteroskopi, laparoskopi, ultraljud eller MRI.

Denna patologi består i spridningen av endometrieceller utanför livmoderslimhinnan. Detta åtföljs av blödning, inflammation och smärta. Hos patienter med infertilitet förekommer endometrios i 80% av fallen. Orsaken till patologiska förändringar är systematiska hormonstörningar.

Inte alla kvinnor med endometrios kan ta detta läkemedel. Kontraindikationer för användning av det hormonella läkemedlet är följande:

 • klimakteriet;
 • graviditet och amning;
 • tendens till trombos;
 • vensjukdom;
 • kardiovaskulär patologi;
 • diabetes;
 • maligna tumörer (särskilt hormonberoende);
 • leversjukdom.

Detta läkemedel ska inte heller förskrivas till flickor under 12 år. Men hos barn förekommer emellertid praktiskt taget inte endometrios. Denna sjukdom är karakteristisk för kvinnor äldre än 20 år. I sällsynta fall diagnostiseras patologi hos ungdomar.

Drogtolerans

En kvinnas kropps reaktion på att ta hormonella läkemedel är rent individuell. Många patienter känner inte några obehagliga symtom under behandlingen. I vissa fall kan emellertid följande biverkningar uppstå:

 • viktökning;
 • Trötthet
 • huvudvärk som migrän;
 • dyspeptiska symtom;
 • ömhet och svullnad i bröstkörtlarna;
 • en känsla av tyngd i nedre del av buken;
 • humörsvängningar;
 • minskad libido;
 • smärta i nedre rygg.

Dessa manifestationer oroar vanligtvis patienter under de första dagarna av terapin. När kroppen anpassar sig till läkemedlet försvagas biverkningarna gradvis.

Antagningsregler

Den rekommenderade dosen av läkemedlet är 1 tablett per dag. Du kan börja ta läkemedlet varje dag i cykeln. Det är lämpligt att ta piller på samma tid på dagen.

Vanligtvis tas läkemedlet i 6 månader. Efter detta måste kvinnan testas och göras med ultraljud eller MRT. Baserat på resultaten av undersökningen beslutar läkaren att avbryta eller fortsätta behandlingen.

Graviditet på bakgrund av att ta piller

Graviditet efter avbrottet av "Byzantine" är vanligt förekommande. Men det har förekommit fall då befruktningen inträffade när man tog piller. Denna situation är extremt oönskad. Användningen av ett hormonellt läkemedel kan påverka fostret negativt..

Det är viktigt att komma ihåg att under administreringen av "Byzantine" minskar sannolikheten för befruktning av ägget avsevärt. Detta läkemedel dämpar ägglossningen. Detta läkemedel gäller dock inte för preventivmedel och möjligheten till befruktning kan inte uteslutas helt. Därför, medan man tar piller, rekommenderar läkare starkt att använda barriärmetoder för att förhindra graviditet.

Om graviditet ändå inträffar på bakgrund av behandlingen, måste du omedelbart sluta använda läkemedlet och besöka en barnläkare-gynekolog. Fortsatt användning av p-piller kan orsaka missfall.

Risk för befruktning efter avbokning

Detta läkemedel är ganska effektivt. Många kvinnor hade en efterlängtad graviditet efter byzantinen. Hur länge kan befruktningen uppstå??

Det fanns fall av graviditet under den första cykeln efter upphörandet av tabletterna. Läkare rekommenderar dock att man använder icke-hormonella preventivmetoder under de första två månaderna efter behandlingsstopp. Denna period är nödvändig för fullständig återställning av endometrium, liksom för normalisering av hormonella nivåer och ägglossning.

Det är mycket svårt att förutsäga den exakta tidpunkten för graviditeten efter Vizanne. I slutet av behandlingen bör patienten testas för hormoner och genomgå en ultraljudundersökning. Detta hjälper till att utvärdera hennes reproduktiva hälsa och sannolikheten för befruktning..

Hos många kvinnor inträffade graviditet efter "Byzantine" inom 3-6 månader. Mycket beror emellertid på patientens ålder och på förekomsten av samtidigt hormonella störningar. Om befruktningen inte inträffar inom sex månader ska du inte förtvivla. Inte alltid par kan självständigt bestämma cykeldagarna som är gynnsamma för befruktningen. I detta fall bör du köpa specialtest i apotekskedjor som visar ägglossning med hög noggrannhet..

Graviditetsplanering efter Vizanne bör utföras under övervakning av en läkare. Om patienten upplevde märkbara biverkningar under behandlingen kan man inte utesluta små hormonstörningar efter avslutad behandling. Dessa hälsoproblem måste hanteras före befruktningen..

Oftast, efter stopp av p-piller, utsöndras dienogest snabbt från kroppen. Om graviditet inträffar efter läkemedelsavbrott påverkar inte tidigare hormonbehandling fostrets utveckling.

Förskrivning efter laparoskopi

Laparoskopi är den mest exakta diagnostiska metoden för endometrios. Emellertid kan denna procedur också användas för medicinska ändamål. I detta fall tar läkaren bort eller cauteriserar den drabbade vävnaden under en endoskopisk undersökning. Efter detta föreskrivs patienten en behandlingskurs "Visan" eller andra läkemedel baserade på progesteron.

Användningen av läkemedlet hjälper till att förhindra återfall av endometrios. Sådan kombinationsterapi leder till positiva resultat. De flesta patienter visade en signifikant förbättring av hormonhalterna på grund av användningen av "Byzanne" efter laparoskopi, och graviditet inträffade i mer än 85% av fallen. Hos hälften av kvinnorna inträffade befruktningen de första tre månaderna efter avslutad behandling.

Patientens åsikt

De flesta patienter har en positiv åsikt om läkemedlet. Utifrån utvärderingarna observerades graviditet efter "Byzantine" inom 2-5 månader efter avbokningen. Hormonbehandling påverkade inte utvecklingen av embryot.

Vissa patienter fick diagnosen hot om missfall. Detta beror dock inte på användningen av läkemedlet, utan av det faktum att endometrios hos många kvinnor utvecklas mot bakgrund av endokrina störningar. I sådana fall föreskriver läkare Dufaston, vilket hjälper till att bära fostret framgångsrikt.

Men inte alla patienter hade en efterlängtad graviditet efter "Byzantine". Du kan hitta recensioner om den misslyckade administrationen av läkemedlet. I sådana fall måste kvinnan genomgå en ytterligare undersökning. Det är möjligt att orsaken till infertilitet inte bara ligger i endometrios, utan också i samtidigt patologier. Faktum är att tillväxt av endometriala celler ofta åtföljs av hormonella störningar och cystiska förändringar i äggstockarna.

När det gäller drogtolerans kände många kvinnor huvudvärk och humörsvängningar under behandlingen. Detta beror på effekterna av progesteronhormoner på det centrala nervsystemet. Nackdelarna med patientens läkemedel inkluderar dess höga kostnad. Priset för "Vizanne" är från 3 000 rubel (för 28 tabletter) till 10 000 rubel (för 168 tabletter). Detta botemedel är emellertid mycket effektivare än billigare progesteronbaserade mediciner, och sannolikheten för graviditet efter borttagning av piller är mycket högre..

"Vizanna" är ett hormonellt läkemedel avsedd för kvinnor som lider av endometrios. Sjukdomen kännetecknas av spridning av endometrium utanför livmodern. Den huvudsakliga komplikationen av patologin är oförmågan att bli gravid. Vizanne eliminerar inte symptomen, utan orsaken till sjukdomen. Det minskar tillväxthastigheten i endometriumet, vilket ökar chansen att bli gravid.

grundläggande information

"Vizanne" producerad i form av vita tabletter i en dos av 2 mg. På ena sidan finns det en gravyr "B". Frisättningen av läkemedlet utförs i 2, 6 och 12 blåsor. Var och en av dem har 14 tabletter. Priset varierar från 2500 till 9000 rubel, beroende på förpackningsvolymen. Varje tablett på blåsan är undertecknad av veckodagen, vilket avsevärt minskar sannolikheten för missad tillträde.

Läkemedlets aktiva substans är dienogest. Läkemedlets princip är baserad på uttalad antiandrogen aktivitet. Under administrationen av "Byzantine" observeras endometrial peeling på grund av en minskning av östradiolproduktionen. Läkemedlet neutraliserar den inflammatoriska processen och lindrar smärta. Indikation för användning av "Byzantine" - endometrios 1 eller 2 steg. Tabletter används både som en del av kombinationsterapi och som ett oberoende verktyg. "Vizanne" förskrivs i närvaro av följande symtom:

 • oförmågan att bli gravid i ett år eller mer;
 • tunga menstruationsblödningar;
 • obekväma känslor under intimitet;
 • en ökning av storleken på könsorganen;
 • bäckensmärta;
 • med den avancerade formen av sjukdomen - uttalad smärta under tarm och urinblåsan.

"Vizanne" måste tas en tablett en gång om dagen, samtidigt. Applicering börjar varje menstruationsdag, det är bättre - den första. En paus under menstruationsperioden är inte nödvändig. Hoppa över tabletter är inte önskvärt. I en sådan situation bör en kvinna dricka det så snart hon kommer ihåg det. Om kräkningar eller diarré uppstår efter att ha tagit läkemedlet, bör du dricka en annan piller.

Den totala behandlingstiden tilldelas individuellt. Vanligtvis är det 6 månader. Kanske kombinationen av "Byzantine" med andra läkemedel. För att köpa läkemedlet behöver du ett recept från en gynekolog. Förvaring av tabletter utförs vid temperaturer upp till 30 grader. Den totala lagringstiden är 5 år. Efter utgången bör läkemedlet bortskaffas..

"Vizanne" kan inte användas i närvaro av allvarliga sjukdomar i akut och kronisk form. Kontraindikationer inkluderar:

 • ålder upp till 18 år;
 • tromboembolism;
 • diabetes;
 • laktosintolerant;
 • kolestatisk gulsot;
 • koronar hjärtsjukdom;
 • vaginal blödning av en oklar ursprung;
 • en allergisk reaktion på läkemedlets komponenter;
 • bröstadenom;
 • nedsatt funktion av njurarna och levern;
 • ateroskleros;
 • tromboflebit.

Tabletter tas med försiktighet i kronisk form av hjärtsvikt, hyperlipidemi, depressiva störningar och en benägenhet till ektopisk graviditet. I de beskrivna fallen utförs behandling under övervakning av läkare på ett sjukhus. När det gäller kvinnors fertilitet i efterföljande cykler efter behandlingens slut påverkas inte "Vizanne". Därför är hennes inträde inte förbjuden att planera graviditet.

Bieffekter

Innan behandlingen är det viktigt att bekanta dig med biverkningarna av läkemedlet samt genomföra en omfattande undersökning av kroppen. Biverkningarnas intensitet beror på de individuella egenskaperna. I början av att ta symptomen är mer uttalad. När kroppen vänjer sig försvinner den. De vanligaste biverkningarna är:

 • minskad sexuell lust;
 • smärta i bröstet;
 • acne;
 • knappa perioder eller amenorré;
 • hjärtklappning;
 • minskning eller ökning av kroppsvikt;
 • anemi.

I sällsynta fall förekommer illamående och smärta i den epigastriska regionen. Risken för partiell alopeci, mjäll och skörhet hos spikplattan ökar. På huden är det möjligt att bilda pigmentering och dermatit. Sannolikheten för att utveckla infektionssjukdomar i urinblåsan ökar. Under behandlingen noteras ibland en minskning av arbetsförmågan och irritabilitet.

På reproduktionssystemets sida kan smärtsamma känslor i bäckenet observeras. På grund av minskningen i antalet vaginal urladdningar ökar risken för att utveckla vulvovaginit. I vissa fall förvärras symtomen på candidiasis.

Tvivelaktiga biverkningar inkluderar undertryckande av ägglossning. Detta beror på en betydande minskning av östradiolproduktionen. Sannolikheten för att utveckla graviditet är låg även om ägglossning inträffar. Under behandlingen är tjockleken på endometriet inte tillräckligt stor för full implantation av fosterägget.

Månadsvis och Vizanne

Under den första behandlingsmånaden är kraftiga blödningar möjliga. I efterföljande cykler, mot bakgrund av att ta "Byzantine", blir urladdningen knapp. Under kritiska dagar lämnar ägg- och endometrialskikten livmodern. Storleken på urladdningen beror på hur tjock endometrium är. "Vizanne" minskar tillväxten. Dåliga menstruationer när man tar pillerna betraktas inte som patologi. Denna typ av utsläpp kan kvarstå efter avslutad läkemedel.

Möjligheten att ta under graviditet och amning

Kvinnor är inte förbjudna att ta läkemedlet i stället. Det påverkar inte negativt barnets utveckling. Men det finns inget behov av att behandla endometrios under graviditeten. Efter avbrottet av "Vizanne" uppstår inga problem med graviditetens början och att fostra ett barn. Under amningstiden rekommenderas inte att ta läkemedlet. Sammansatta komponenter kan passera in i bröstmjölk. Om behandling för endometrios krävs vid denna tidpunkt upphör amningen..

Avbokning av "byzantin"

Beroende "Vizanne" orsakar inte. Efter avskaffandet av terapeutiska åtgärder återställs menstruationscykeln gradvis. I genomsnitt börjar hela perioder på den tredje cykeln efter avslutad behandling. Läkarna säger att menstruationens ankomst inte indikerar ett framgångsrikt resultat av terapi. Återfall är möjliga. I riskzonen ingår kvinnor som överlevde dagen före laparoskopisk operation.

analoger

“Vizanne” har ingen fullständig analog. I praktiken ersätts läkemedlet av det orala preventivmedlet "Janine." Förutom dienogest innehåller "Zhanin" etinylöstradiol och hjälpämnen. Läkemedlet ordineras om kvinnan inte planerar en graviditet. "Janine" eliminerar inte bara endometrios, utan hämmar också funktionen hos äggstockarna, vilket är viktigt för menstruations oregelbundenheter och hormonstörningar. Priset på läkemedlet "Janine" är mycket lägre än kostnaden för "Byzantine". Den överstiger inte 1000 rubel för förpackningar avsedda för en menstruationscykel.

recensioner

I de flesta fall hanterar Vizanna framgångsrikt endometrios och för den närmare den önskade graviditeten. Men det finns också negativa recensioner om läkemedlet.

Jag fick uppdraget att ta Vizanne i sex månader. När menstruationen började noterades ett deprimerat tillstånd och irritabilitet. Utsöndring av blod var måttlig i endast två cykler. Efter tillbakadragandet försvann inte symtomen på sjukdomen utan förstärktes bara.

För mig var läkemedlet effektivt, men det var uttalade biverkningar, i synnerhet - neuros. Efter behandling försvann negativa känslor tillsammans med endometrios.

Läkemedlet hjälpte mig, och viktigast av allt - det visade sig bli gravid. Jag rekommenderar inte att ta det till kvinnor som inte planerar en graviditet inom en snar framtid. Endometriosis tenderar att återkomma med jämna mellanrum.

Användning av "Vizanne" rekommenderas med uttalade tecken på endometrios och vid graviditetsplaneringen. Läkemedlet har mer positiva egenskaper än negativa. Nackdelarna inkluderar höga kostnader och en lång lista över biverkningar. Vizannes popularitet beror på dess unika sammansättning och en betydande effektivitet. Vid korrekt administration elimineras smärta och kraftig blödning efter 2-3 cykler. Du kan börja graviditetsplanering i den första cykeln efter att läkemedlet har tagits tillbaka.

Om gynekologen föreskrev Byzanne till patienten, bör hon vara beredd på att när hon tar detta läkemedel blir hennes perioder knappa eller slutar helt. Därför är kvinnor intresserade av hur och när perioder återställs efter Vizanne. Processen med att normalisera tillståndet är lång, eftersom detta läkemedel hämmar funktionen av äggstockarna, påverkar endometrium och ändrar den hormonella bakgrunden.

När utnämns Byzanne

Vizanne är ett hormonellt läkemedel vars huvudkomponent är dienogest. Denna substans hämmar produktionen av östrogen i kroppen..

I enlighet med bruksanvisningen förskrivs tabletter för behandling av endometrios. Det är nödvändigt att ta dem dagligen, behandlingsförloppet väljs individuellt.

Hur påverkar läkemedlet kvinnors reproduktionssystem

När man tar piller hämmas ovariefunktionen, endometriet upphör att öka, menstruationen blir knapp, sällsynt eller slutar helt. Detta beror på det faktum att dienogest delvis hämmar ägglossningen, och progestinkomponenten i läkemedlet förhindrar endometrium från att växa. Det inre skiktet i livmodern är tunnare, så sannolikheten för blodig utflöde är minimal.

Normalt mognar ett ägg hos en kvinna under påverkan av könshormoner, endometriet blir tjockare. Med ett överskott av östrogen, som är karakteristiskt för endometrios, sprider det inre slemskiktet i livmodern till andra organ och vävnader. Under påverkan av dienogest stoppar processen för spridning av endometrium och tillståndet normaliseras gradvis. Detta uppnås på grund av att:

 • läkemedlet blockerar produktionen av gonadotropiner;
 • produktionen av östradiol, ansvarig för tillväxten av endometrium, minskas;
 • foci av sjukdomen atrofi;
 • vaskulär tillväxt i epitelskiktet stoppas.

Sannolikheten för ägglossning när man tar läkemedlet minimeras genom att undertrycka östrogenproduktionen.

Behandlingstid

Varaktigheten av den terapeutiska kursen fastställs individuellt, men behandlingen kan inte pågå under 3 månader. Den maximala rekommenderade behandlingen är 15 månader..

De flesta kvinnliga gynekologer föreskriver att ta läkemedlet i sex månader. Om menstruationen börjar omedelbart efter avbrytandet av Vizanne, betyder det att endometrios inte behandlas eller ett återfall av sjukdomen har inträffat.

Vizanne och menstruation under inträde

När gynekologen föreskriver en behandlingskurs med dienogest-tabletter måste gynekologen förklara för patienten hur de påverkar kroppen. En kvinna bör vara beredd på att menstruationens natur under de första 1-3 cyklerna kan förändras, och med fortsatt behandling kan de helt försvinna.

Ska det finnas perioder när du tar Vizanne

Normalt, under behandlingen av Vizannaya, bör menstruationen försvinna, utseendet på blodig eller brunaktig utflöde under de påstådda menstruationens dagar.

Men pillerna börjar inte verka omedelbart, därför under de första tre månaderna av behandling av Vizannaya går månatliga perioder, även om volymen och varaktigheten av utsläppet hos många kvinnor minskas.

Varför går menstruationen under Vizanne

Utseendet på mindre fläckar på bakgrund av behandlingen är acceptabelt. Dåliga, korta perioder under Byzanne - detta är normalt. Men om full menstruation börjar, är en läkarkonsultation nödvändig. Detta läkemedel är inte lämpligt för vissa patienter, eftersom hormondosen i den är utformad för en övergivande kvinna.

Vid klagomål om att menstruationen fortsätter medan han tar Vizanne, bör gynekologen hänvisa patienten till en ultraljud. Om det enligt resultaten av undersökningen konstateras att folliklarna ökar, endometriet växer, är det nödvändigt att öka hormondosen eller ändra läkemedlet.

Menstruationsliknande riklig urladdning under passagen av en terapeutisk kurs visas med komplikationer. Dessutom är deras förekomst möjlig hos patienter med nedsatt blodkoagulering eller när de tar blodförtunnande läkemedel.

Försenad menstruation när du tar Vizanne

Frånvaron av menstruationsflöde när du tar dienogest är normalt. Under terapi undertrycks östrogenproduktion, endometriotiska lesioner atrofi. Förseningen i menstruationen i början av behandlingen är den förväntade effekten av att ta piller, vilket innebär att läkemedlet fungerar. Värre om menstruationen fortsätter medan du tar Vizanne, och utflödesvolymen minskar inte.

Månadsvis efter avbokning av Byzantine

Efter avslutandet av terapiförloppet återhämtar sig inte reproduktionsorganens arbete omedelbart. För att normalisera den hormonella bakgrunden behöver kroppen 2-3 månader. Men återhämtningsprocessen är individuell. Den första menstruationsperioden efter avbrottet av Byzantine kan skilja sig i intensitet, varaktighet och natur från det vanliga.

Om endometrios kan botas, kommer menstruationsflödet att bli annorlunda. När allt kommer omkring, med denna sjukdom klagar kvinnor på tung, smärtsam menstruation, de kan gå mer än 7-8 dagar i rad. Om pillerna hjälper, kommer den månatliga tiden att reduceras till 3-6 dagar, urladdningen blir måttlig, ömheten minskar.

Det är svårt att självständigt avgöra om villkoret har återgått till det normala. Återhämtningen bör övervakas av en gynekolog som har ordinerat hormonbehandling. Om alla rekommendationer från läkaren följs, lyckas många kvinnor normalisera sitt tillstånd utan operation eller förhindra utvecklingen av ett återfall av endometrios efter operationen.

Hur många perioder kommer efter avbokningen av Byzantine

Efter avslutad behandling i en idealisk situation bör menstruationen återhämta sig efter 2 eller 3 månader. Om de börjar omedelbart, är det lämpligt att konsultera en gynekolog, det finns en möjlighet att en fortsättning av terapiförfarandet krävs.

Hos vissa kvinnor, tre månader efter att ha avgivit pillerna, börjar inte menstruationen. Detta kan bero på bildandet av funktionella cyster i äggstockarna, godartade tumörer i livmodern. Sådana patienter kräver mer tid för att återställa reproduktionsfunktioner..

Försening efter avbokning kan inträffa under påverkan av stress eller ett depressivt tillstånd, som kan utvecklas med användning av Vizanne. Om menstruationen inte börjar efter tre månader efter terapiens slut måste du kontakta en gynekolog.

Hur är perioderna efter avbrytandet av Vizanne

Hos kvinnor som har genomgått en fullständig behandlingskurs kan deras perioder förändras. Med en gradvis återställande av äggstocksfunktionen, en ökning av endometrium, kommer de att vara knappa under de första cyklerna. Om sekretionsvolymen inte ökar efter 2-3 cykler, kan detta indikera en hormonbrist.

Utseendet på en daub på de påstådda dagarna av menstruation efter läkemedelsavbrott indikerar att äggstockarna inte började fungera normalt och endometriet växte inte. Detta tillstånd är karakteristiskt för hormonsvikt, som ibland inträffar efter en artificiell klimakterie. För att eliminera det kan läkaren förskriva orala preventivmedel.

Överflöd menstruation efter byzantin

Med återställningen av ovariefunktionen kan den första menstruationen, som började efter avskaffandet av byzantin, bli riklig. När läkemedelsundertrycket av östrogenproduktionsprocessen slutar börjar endometriet att öka snabbt. Därför ökar urladdningsvolymen under menstruationen.

Men riklig urladdning kan vara ett tecken på återfall av endometrios eller otillräcklig effektivitet av läkemedlet. För att klargöra tillståndet rekommenderas det att genomgå en gynekologisk undersökning.

Möjliga biverkningar

När du tar byzantin kan biverkningar uppstå. Bland de vanligaste problemen som kvinnor möter är:

 • tunga perioder;
 • uppkomsten av menstruationsflöde med blodproppar;
 • godtycklig blödning.

Situationer när menstruation uppstår när man tar Byzanne anses inte vara normala. Men tillverkaren konstaterar att dessa biverkningar främst förekommer under de första månaderna av terapin, med tiden de försvinner.

Men om komplikationer uppstår bör du dessutom rådfråga din gynekolog. Läkaren kan ändra terapitaktiken, välja hemostatiska medel.

Bland de andra komplikationerna som uppstår under behandlingen skiljer sig följande:

 • anemi;
 • förändring av kroppsvikt;
 • migrän huvudvärk;
 • minskat humör;
 • minskad libido;
 • nervositet;
 • acne
 • obehag i bröstkörtlarna;
 • tidvatten.

Ofta klagar kvinnor över illamående, kräkningar, flatulens, buksmärta och en känsla av fullhet. Om det hade kräkningar efter att ha tagit p-piller, reduceras läkemedlets effektivitet.

Recensioner av menstruation under Vizanne

Månadsvis återställs inte byzantin omedelbart. Kroppen behöver från 2 till 3 månader för att den hormonella bakgrunden ska normaliseras, äggstockarna börjar fungera. Så snart östrogenproduktionen påbörjas börjar folliklarna att öka och endometriet växer. Men det är inte alltid av menstruationens natur att man kan förstå om läkemedlet fungerade. En gynekologisk undersökning utförs för att utvärdera effektiviteten i behandlingen..

Bayer Pills Byzanne - Recension

Dagen efter laparoskopi för att avlägsna endometrioidvalen i äggstockarna och endometriosens fokus i bukhålan föreskrev jag långtidsbehandling med Vizann-tabletter.

Jag tog Vizanne dem utan avbrott i 9 månader, vilket är vad min recension i dag handlar om.

Resultatet av behandlingen är längst ner ↓↓↓, men för att på något sätt strukturera texten kommer jag att dela upp den i små rubriker.

Vizanne-tabletter är dyra, över 3 000 rubel per paket med 28. De säger att det också finns större paket, men i vår stad fanns det inga sådana paket..

I ett kartongförpackning finns det två blåsor med 14 små vita tabletter med bokstaven ”B” på ena sidan. Läkemedlet har ingen smak eller lukt.

På blåsorna indikeras veckodagarna, vilket hjälper till att inte missa mottagningar, och detta är mycket viktigt - du kan inte missa Vizannes besök, du kan skruva upp all behandling.

För att inte glömma, lägger jag en påminnelse på min telefon som fungerade varje dag klockan 8 på kvällen. Jag missade mottagningen bara en gång, men absolut utan konsekvenser. Kan säga mig tur.

Om du läser den här recensionen, vet du själv förmodligen allt i allmänna termer och har hört talas om injektioner av Lucrin Depot, Buserelin Depot och liknande. Dessa svårt tolererade läkemedel introducerar kroppen i en konstgjord klimakterie när östrogen produceras till ett minimum, och endometriotiska celler har helt enkelt ingenting att "äta", vilket innebär att de inte kan växa, vilket förhindrar möjligheten till återfall av en otäck sjukdom.

Vizanne, som hormoninjektioner, undertrycker äggstocksfunktionen. Under vila motsvarar de vid ultraljud den första fasen av menstruationscykeln: liten, "sova", utan dominerande folliklar.

Men till skillnad från injektioner fungerar Vizanne mjukare och är mycket lättare att tolerera med samma effektivitet. Dessutom kan tabletter alltid avbrytas om biverkningarna blir outhärdliga.

Listan över biverkningar i den byzantinska manualen är enorm och skrämmande. Piller kan allvarligt undergräva hälsan i nästan alla avseenden.

Enligt recensioner från andra flickor kan man dra slutsatsen att Vizanne lättast tolereras av de som tar henne efter operationen för att befästa effekten.

Om tabletterna förskrivs som en konservativ behandling (utan operation) är biverkningarna mycket ljusare.

Jag kom relativt lätt av:

 • De första månaderna hoppade stämningen. Man ville döda och grät sedan till sången av en mammut som inte kunde hitta sin mor. Hjälpte valerian i tabletter, promenader i frisk luft, läcker.
 • Samtidigt började håret falla ut. Sparad av Vitasharm.
 • Mirakel började hända med minnet. Ibland var jag tvungen att skriva ner några viktiga frågor för att inte glömma. Men det finns ett plus. Jag blev mindre vinkig och var inte upprörd över bagateller - jag glömde dem bara.
 • Under den andra, tredje och fjärde månaden började brun urladdning. Uppenbarligen inte varje månad, men inte tillräckligt trevlig. Kunniga människor föreslog att man dricker ascorutin under denna tid, vilket stärker blodkärlen. Hjälpte.
 • På benen kom vener närmare huden och blev mer märkbara. Detta är inte åderbråck, men som en förebyggande åtgärd, istället för strumpbyxor på vintern, ägde den rum i massagebeiningar. För säkerhets skull…
 • Ultraljud visade att små funktionella cyster bildades på äggstockarna, men de utgör inte ett hot och i slutet av den 6: e behandlingsmånaden försvann på egen hand.
 • Under hela tiden som jag tog Vizanne, fick jag cirka 3-4 kilogram, men det förstörde inte mig, mina former blev mer smakliga, mina bröst ökade. Maken var nöjd. Dessutom sjönk vikten under den första månaden efter avtagandet av tabletterna.
 • Nästan alla 9 månaders behandling minskade libido. Jag ville inte ha sex. Denna biverkning är en biverkning av alla biverkningar... Brist på PMS och de röda dagarna i själva kalendern, huvudvärk och smärta i nedre del av magen, förstorat bröstkorg... Men jag vill inte använda det.

Förutom negativa effekter kan jag notera positiva:

 • Frånvaro av menstruation och besläktade besvär och smärta. Medan flickvänner vred med kramper, log jag 32 32 tänder.
 • I 9 månader glömde jag vad akne är! Utan hopp i hormoner kom huden i utmärkt skick.
 • Psykologisk komfort. Vi bär vitt och tätt, oroa dig inte för preventivmedel.

Graviditet under behandlingen av Vizannaya....................................................................

Vizanne tillhör inte preventivmedel, även om hon på grund av hennes kontinuerliga intag, ägglossning och därför menstruation inte bör vara.

I teorin är dock graviditet möjligt! I slutet av varje förpackning rekommenderar de till och med att utföra ett graviditetstest, för genom ett mirakel kan embryot som har uppstått mot bakgrund av en sådan behandling dö om det inte upptäcks i tid, och tabletterna avbryts.

Jag gjorde ingenting, mitt reproduktionssystem sov bra, detta sågs av ultraljud.

På Internet kan du hitta många varningar från att ta vitaminer under behandling med Visana. Säg att vi undertrycker kroppen med den, och vitaminer stimulerar den, vilket är oönskat.

Jag var rädd för att dricka dem länge, men när mitt hår började falla ut från biverkningar kunde jag inte motstå att jag tog min ”på tjänst” Vitasharm-vitaminer för naglar och hår.

Först var hälsotillståndet otäckt, lite tråkigt, men allt gick på ett par dagar. Jag tror att den psykologiska inställningen spelade en roll här. I framtiden tog jag redan multivitaminer, askorutin, aevit och andra godsaker utan rädsla. Detta påverkade inte effektiviteten av behandlingen..

Rök inte när du tar hormonella läkemedel! Biverkningar av behandling och skadan av rökning förstärker varandra varandra. Först och främst ökar risken för trombos och andra problem med blodkärlen. Dessutom lider hjärtat.

Från en cigarett blir du inte vänd inifrån, men varför ta risken? Måste släppa.

I teorin påverkar alkohol inte effekten av hormonbehandling, såvida det naturligtvis inte fanns en "överdos" med kräkningar, när pillret inte hade tid att absorbera.

Men när du tar byzantin från alkohol rekommenderas det fortfarande att avstå. Varför jag råkade lära mig av min egen erfarenhet.

Det nya året, den 8 mars, följden av födelsedagar och andra högtidliga händelser, där det inte är vanligt att göra utan alkohol, föll i 9 månader av min behandling. Att dricka ett glas vin var lättare än att förklara varför jag var "i ögonen." Nedersta raden... Dagen efter att dricka började bruna urladdningen, stannade inte i 4-6 dagar.

De första par gånger uppmärksammade jag inte, utskrivning - det här är en av bysantinernas sidlinjer, och sedan märkte jag en direkt koppling mellan dem och alkohol och slutsatser...

Var tredje månad fick jag Byzanne, gjorde jag en ultraljud och gick till min kirurg för en undersökning. Vid den första och andra inläggningen kände han komprimering där endometriosens brännskador bränns, föreskrivs Longidaza från vidhäftningar, antiinflammatoriska suppositorier, insisterade på fortsatt behandling.

I slutet av den nionde månaden förseglar han inga spår. Smärtan vid palpationen försvann, ultraljudet sa att jag var frisk! Vizanne avbröt!

Läkaren rekommenderade att vänta på återställande av menstruationscykeln, hoppa över månaden, skydda sig själv med kondomer och sedan börja göra barnet.

Den första menstruationen kom på 20 dagar, var riklig och smärtsam, men detta händer för nästan alla, du ska inte vara rädd.

Efter en så lång behandling är förmågan att bli gravid mycket högre än i vanliga månader, så vi väntar och hoppas på ett mirakel!

Jag rekommenderar Vizanna tabletter! De hjälpte mig definitivt. Så snart jag ser två remsor på testet kommer jag att uppdatera recensionen.

Avbryt Visan

Hej, jag har samma diagnos, initialt för ungefär 5 år sedan, min cysta var 2 cm, jag drack denna fruktansvärda byzantin. Jag överförde det generellt bra, till mina klagomål till läkarna att hon inte mår bra från fontänen, de bara ryckte ut och sa att detta inte kunde vara! Men vad är poängen !? Cysten växte fortfarande gradvis, men endometrios fortsatte. Detta är sådant skräp! Han kan inte stoppas och jag spenderade så mycket pengar och tid på dessa piller. Medan han är min höjd och förtärde mina ägg. Jag slutade dricka det och bytte till Zhanin (dricka det, han har goda biverkningar och växer inte endometrios) när min man och jag planerade barnet visade det sig att med denna endometrios är det inte så enkelt. Och hela tiden när jag tog ett par tester, jag drack inte Janine, han fortsatte bara, bytte till ett rör, kirurgi, borttagning, tårar av smärta och fruktansvärt psykologiskt trauma... och när min man och jag helt desperata och bara ihärdigt övervägde ägglossning och ville hela tiden bli gravid och bad, ett mirakel hände och våra böner hördes. Det här är lycka! Detta är meningen med livet! Om du planerar att bli mamma, slösa inte tid på dessa piller! Den bästa lösningen är graviditet! Ta en analys av AMG, ta reda på vad ditt äggförsörjning är; om det är bra, beräkna ägglossningen och försök.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Varför benen ont i menstruation: orsaker och hur man ska behandla

Menstruation och perioden före månadsblödning uppstår ofta med obehag. En kvinna manifesterar värkande, drar smärta i nedre del av buken....

Menstruationscykelkalender

Menstruationscykelkalendern låter dig beräkna menstruationsdagar online:Vi beräknar kalendern för menstruationscykeln och förbättrar livskvaliteten!Menstruationscykelkalender....

Duphaston för menstruation: hur man tar, biverkningar

En vanlig menstruationscykel vittnar om en kvinnas reproduktiva hälsostatus. Var och en av det rättvisare könet har minst en gång i sitt liv stött på en försening i hennes period....