Tecken på tidig graviditet

Klimax

Det första tecknet på graviditet är frånvaron av menstruation. Men det finns andra symtom som en kvinna kan misstänka en graviditet innan försening. Formellt inträffar graviditet inte utan att ett befruktat ägg fästs i livmoderns väggar. Men en kvinnas kropp kan svara på förändringar i den långt innan det. Lär dig hur du bestämmer graviditet innan ett fördröjning utan test och ta det från informationen i den här artikeln.

Hur man bestämmer graviditet i början

Fysiologiska förändringar hos flickor kan inträffa en vecka efter att spermierna befruktat ägget. Försenad menstruation observeras efter att embryot har invaderat livmoderhålet och börjar vidareutveckling där. Under ovanstående processer kommer bäckenorganen att tillföras bättre med blod, vilket också kommer att påverka den framtida moderns välbefinnande.

De första två veckorna av graviditeten liknar symtom som smärta före menstruation.

Likheten beror på det faktum att kvinnornas kropp under denna period förbereder sig för reproduktion av avkommor. Tecken på PMS beror på den aktiva produktionen av hormonet (progesteron). Hos kvinnor sväller bröstet, de noterar i sig själva ökad trötthet, irritabilitet och apati. Om befruktning inte inträffar börjar menstruationen.

Tecken på premenstruellt syndrom visas under de första veckorna av graviditeten. Deras svårighetsgrad beror på de enskilda egenskaperna hos varje kvinnas kropp. Det är omöjligt att säga med noggrannhet att tecknen på PMS som uppträdde mot bakgrund av förseningen indikerar graviditet. De kan förknippas med en kvinnas psykomotionalitet eller vittna om utvecklingssystemets utvecklingspatologier..

I de flesta fall förekommer de första tecknen på graviditet i de tidiga stadierna före menstruationsförseningen sju dagar efter befruktningen. Det enda symptomet är smärta i nedre del av buken. De är förknippade med det faktum att fosterägget rör sig genom äggledarna. Inte alla kvinnor märker detta symptom i sig själva, eftersom mycket beror på nivån på hennes smärttröskel. Vissa kvinnor märker inte några förändringar alls och får veta att de kommer att bli mödrar endast i avsaknad av kritiska dagar eller en ökning av magen. storlekar.

Från den andra veckan av graviditeten kan drakramper i nedre del av buken kompletteras med ett annat symptom - mindre vaginal blödning. Symtomet manifesteras på grund av det faktum att väggarna på små kapillärer skadas under implantationen av ägget. Dessa utsöndringar är helt enkelt differentierade med menstruationsblödning enligt ett antal tecken:

 • en brunaktig eller rosa färgton;
 • fattigdom;
 • förekomsttid (upp till 1 dag).

Två veckor efter embryoimplantation kan kvinnor uppleva stickningar i bröstvårtorna. Till skillnad från symptomen ovan, märker den överväldigande majoriteten av kvinnorna detta tecken på tidig graviditet.

Ett annat karakteristiskt tecken på graviditetens början, som visas före förseningen, är en förändring i smakpreferenser och ökad immunitet. Det är efter denna manifestation som kvinnorna går till apoteket för tester för att bestämma graviditet innan den förväntade början av menstruationen.

Bröstförstoring

Ett säkert tecken på förväntan på ett barn är ömhet och svullnad i bröstet. Liknande förändringar inträffar från två veckor efter befruktningen av ägget. Bröst under graviditeten, före försening, blir känsliga när de är berörda och smärtsamma. Hos vissa flickor gör mjölkkörtlarna så ont att det blir omöjligt att bära en bh.

Kvinnors bröst i situationen genomgår andra förändringar. Kottar på areolan blir mer uttalad, en klar vätska frigörs från bröstvårtan. Själva areolen tar mörkare nyanser. Denna skillnad observeras på grund av att kroppen stämmer över till amning. Mycket sällan känner kvinnor inte dessa förändringar under de första veckorna av graviditeten.

Illamående

Tidig toxikos uppträder mellan andra och åttonde graviditeten. Det kan pågå i 11-12 veckor. Mindre ofta förföljer kräkningar kvinnor under hela graviditeten. De är särskilt akuta på morgonen och indikerar inte patologiska processer i kroppen av väntande mödrar. Således reagerar kroppen på en kraftig förändring i hormonhalter och metabolism. Problemet försvinner helt och hållet i 13-16 veckan då barnet är i livmodern.
Tecken på befruktning före förseningen kommer särskilt att uttalas om kvinnan och barnet har Rh-faktorer. Den framtida moderns kropp kommer att uppfatta det utvecklande fostret som en främmande kropp.

Toxikos hos väntande mödrar uppstår som svar på yttre stimuli. Gravida kvinnor är mer känsliga för skarp lukt. De reagerar särskilt på lukten av alkohol, tobak och koffein. Denna reaktion beror på den framtida moderns kropps skyddande funktioner.

En tjej med svår toxikos i de tidiga stadierna av graviditeten bör träffa en gynekolog. Först efter det kommer det att vara möjligt att bestämma behandlingen.

Yrsel

Tidigare användes symptomet för att bedöma början av befruktningen. En kvinna kan se svarta flugor framför ögonen eller notera ett brott mot rörelsekoordinationen. Symtom förekommer oftast efter en förändring i kroppsposition eller med rörelsesjuka. Ständigt manifest synkope är det mest uppenbara tecknet på graviditet. Förändringar i välbefinnande i samband med en minskning av blodtrycket.

Temperatur

Hypertermi noteras på grund av hormonella förändringar. Under perioden från 2 till 7 veckor av graviditeten är det möjligt att öka värdet på termometern till 37,5. Hypertermi hos flickor kan förekomma konstant eller observeras endast vid en viss tid på dagen.
Kvinnor kan lära sig om början av befruktningen innan en försening hemma genom att mäta basal temperatur. I den andra fasen av menstruationscykeln (efter ägglossning) minskar indikatorn med flera grader. Om befruktningen av ägget har inträffat kommer märket på termometern att öka. Symtom på grund av aktivering av bäckencirkulationen.

Ytterligare tecken på graviditet

Bekanta dig med ytterligare tecken på graviditet mer detaljerat.

Kall

Under de första veckorna efter befruktningen har kvinnor en svaghet. På grund av detta verkar många damer vara sjuka. Inte alla flickor tolererar sådana förhållanden lika bra. Vissa av dem har svaghet, minskad prestanda och apati mot händelser..

Under denna period har gravida kvinnor ofta andra symtom som är karakteristiska för ARVI: hosta, näsutflöd, ont i halsen. Detta beror på det faktum att vid tidpunkten för implantation av ägg, alla kroppens krafter riktas till att upprätthålla dess vitala aktivitet. En kvinnas immunitet reduceras. Detta gör henne mer sårbar för bakteriella och virala infektioner. ARVI kan betraktas som ett av de första tecknen för att bedöma en graviditet.

Ljusbrun urladdning

Du kan förväxla brun urladdning i början av menstruationen. Symptom vid befruktningen observeras 8-10 dagar efter befruktningen av ägget. Under denna tid kommer ägget in från äggledarna i livmodern. Fästning av embryot till väggarna i könsorganet leder till skador på små blodkärl. Blandningen med naturlig vaginalslem kommer hemligheten i form av fläckar före menstruation. Småbruna urladdningar på fotot liknar menstruationens föregångare, men till skillnad från det sistnämnda håller de hela flera timmar.

Särskilda tecken på brun urladdning som indikerar graviditet:

 • krämig konsistens;
 • brist på lukt;
 • brist på dragande smärta, som före menstruationen.

En ljusbrun daub på underkläder kan också förknippas med en lätt frigöring av livmoderns endometrium, som uppstår mot bakgrund av brist på hormonet progesteron. Han ansvarar för den normala graviditetsförloppet och den framgångsrika fästningen av embryot till livmoderväggen. Med otillräcklig produktion av hormonet implanterar inte det befruktade ägget utan kommer ut i form av rosa och brunaktig utsläpp.

Flytande urladdning

Luktfri, vattnig, mild urladdning är ett annat symptom som befruktningen kan uppstå. De liknar sekretion i den andra fasen av menstruationscykeln. Utsläpp, som vatten, visas de första veckorna efter implantering av ett embryo. Därefter börjar de tjockna och få en viskös konsistens. Det huvudsakliga syftet med vattnig urladdning under graviditeten under den tidiga perioden före förseningen är att skydda embryot från bakterier som kommer in i slidan från den yttre miljön.

Vit, tjock urladdning kommer att se mer ut som utsöndring under ägglossningen. Tack vare denna konsistens i slemet underlättas spermiernas penetration i ägget..

Gul urladdning

Tidig gulaktig fläckning är ett annat fysiologiskt symptom på graviditet. Symtomet är en variant av normen om slemet har grädde eller ljusgula nyanser. Den främsta orsaken till förändringen i vaginal utsöndring: bildandet av en slemhinna som skyddar embryot från yttre faktorer; hormonella förändringar i en kvinnas kropp. Det är viktigt att det gula slemet inte åtföljs av patologiska tecken: färgning i ljusare färger, en obehaglig lukt. Annars kontrolleras kvinnor av en gynekolog för att utesluta utvecklingen av infektion i det reproduktiva systemet..

Kontakta en gynekolog om du känner:

 • dålig lukt av sekretion;
 • klåda i slidan;
 • irritation i slemhinnorna i labia och vagina;
 • förgiftning av kroppen;
 • riklig sekretion.

Menstruation utan blodproppar

Ett befruktat ägg rör sig genom äggledarna till organkaviteten, där det kan fixeras inom 7-10 dagar (ibland snabbare). För närvarande återuppbyggs kroppen på ett sådant sätt att fosterägget framgångsrikt kan transplanteras och utvecklas i 9 månader. Livmoderns endometrium blir svullt och känsligt. Dess kapillärer förstörs och orsakar blödning utan blodproppar.

Varaktigheten av sådana blödningar är upp till 2 dagar, och tiden för deras utseende faller i början av menstruationen. En kvinna kan lätt förväxla menstruationens början med blodutsöndringar orsakade av förstörelsen av kapillärstrukturen.

Särpräglade manifestationer av blodig utflöde under barnets förlossning: brist på blödning, brist på koagler i hemlighet.

En annan orsak till menstruation utan blodproppar är hormonell störning i en kvinnas kropp. Efter implantering av embryot förekommer menstruationen i mindre mängder och innehåller inte endometripartiklar. Blödning sammanfaller i detta fall med början av normal menstruation. Symtomen kan börja i de tidiga stadierna av graviditeten, men det provocerar inte ett missfall..

En kvinna som gick till läkaren i tid för att korrigera den hormonella bakgrunden har alla chanser till en gynnsam graviditet och födelsen av ett friskt barn.

Andra skäl för uppkomsten av menstruation efter befruktningen inkluderar:

 • skador på slemhinnorna efter samlag;
 • felaktig undersökning av en gynekolog.

Vanligtvis verkar blodigt rosa utflöde i de tidiga stadierna av graviditeten efter en mekanisk effekt på slemhinnorna. De liknar visuellt menstruation utan endometripartiklar, men är inte på något sätt associerade med menstruationscykeln..

Smärta i nedre rygg

Många kvinnor rapporterar att de har korsryggsmärta i upp till sex veckor. Symtomen beror på skarpa hormonförändringar i den gravida kvinnans kropp. De gör det lättare för den blivande mamman att bära barnet.

Under de första tre veckorna efter befruktningen är lätt obehag i korsryggen möjlig.

Gynekologer är ett av tecknen på ett missfall i de tidiga stadierna före förseningen Problemet är också förknippat med patologier i muskuloskeletalsystemet eller en förvärring av kroniska sjukdomar i ryggraden. Patienten bör definitivt konsultera en läkare.

En annan orsak till uppkomsten av milda kramper i korsryggen är en ökning av produktionen av hormonet relaxin. På grund av den sakrala ryggraden är i ett avslappnat tillstånd. Mjukade ligament i livmodern väcker mild smärta. Vanligtvis obehag i nedre delen av veckan 7-9.

Förstoppning

Med sjukdom menas att gå på toaletten mindre än två till tre gånger i veckan. Problemet kan förekomma i de tidiga stadierna av graviditeten, även hos kvinnor som tidigare inte haft problem med matsmältningssystemet. Det beror på det faktum att tarmarna hos den förväntade modernen utsätts för stillastående processer före den 11: e graviditeten. Symtom på obehag beror på den aktiva produktionen av hormonet progesteron. Han är ansvarig för den normala bildningen av embryot, men har en negativ effekt på tarmens rörlighet.

En annan anledning till att problematiska tarmrörelser verkar är en minskning av fysisk aktivitet..

Under de första veckorna efter att embryot är fäst vid livmodern, känner flickorna svaga och vill sova. En kraftig förändring av livsstilen påverkar också matsmältningssystemets funktion.

Korta perioder

Menstruation under graviditeten är inte ovanligt. De visas av fysiologiska skäl. Befruktning är endast möjlig under ägglossning (i mitten av menstruationscykeln). Det endokrina systemet har inte alltid tid att svara på förändringar på två veckor.

Menstruation i de tidiga stadierna är också möjlig om inte 1, utan 2 ägg frigörs från follikeln under ägglossningen. Blödning provocerar ett av de oförgiftade äggen. Avstötningen sker i form av blödning. Tillståndet observeras oftare hos kvinnor som tar hormonella läkemedel..

Acne

Utslag på huden på grund av ökad produktion av progesteron i den förväntade moderns kropp. Under påverkan av hormonet aktiveras talgkörtlarnas aktivitet. På grund av deras blockering förekommer foci av rodnad och inflammation på ytan av överhuden. Problemet kan förekomma även för de flickor som av naturen har ren hud.
Förutom finnar, akne och svarta fläckar visas på ytan av överhuden. Genom visuella förändringar i huden kan du misstänka en graviditet i dig själv före menstruationsförseningen.

Huvudvärk

15% av kvinnorna omedelbart efter befruktningen har kramp i huvudet. I vissa flickor är de periodiska, i andra är de permanenta. Anledningen till villkoret är att den gravida kvinnan behöver vitaminer och mineraler. Det utvecklande fostret tar en stor mängd B-vitaminer från moderns kropp. Dessa ämnen är nödvändiga för att cellerna i nervsystemet ska fungera normalt. På grund av brist på värdefulla element utvecklar kvinnor nervositet och migrän.

En annan orsak till uppkomsten av migrän omedelbart efter befruktningen är en skarp omstrukturering av alla system och organ. Det vegetovaskulära systemet reagerar kraftigt på de förändringar som har skett. Symtom försvinner vanligtvis inte efter en natts vila och tar smärtstillande medel.

Sömnlöshet

De första veckorna efter befruktningen är nervsystemet i spänning. På grund av detta kan den förväntade modern vakna på natten, tänka på händelserna som upplevs under dagen.

En annan vanlig orsak till dålig sömn är damtrötthet. På grund av detta känner hon behovet av en dags vila. Brott mot dagens regim påverkar negativt nattens sömn.

uppblåsthet

Flatulens är förknippat med det tidigare tecknet på tidig graviditet - en sällsynt resa till toaletten. På grund av fasthållning i matsmältningssystemet utvecklas ruttn och jäsning. Flatulens manifesteras genom att buldra i buken, krampa i bukhålan.

Tillståndet kan också utvecklas mot bakgrund av diarré. Det märks särskilt på kvällen och morgonen. Intensiteten hos luftväxten ökar när den närmar sig datumet för den påstådda menstruationen.

Förutom diarré kan andra problem med matsmältningskanalen observeras i de tidiga skeden av graviditeten. Bland dem är:

 • smärta nära naveln;
 • tyngd i rätt hypokondrium;
 • irritation i anus (kändes med diarré);
 • sprickor i ändtarmen.

Halsbränna

Halsbränna i de tidiga stadierna av graviditeten före försening är det mest ovanliga tecknet. Vanligtvis visas det i sista trimestern, när livmodern växer och pressar angränsande organ. Symtom kan förekomma hos de kvinnor som föredrar att sova på sin högra sida eller tar en liggande position omedelbart efter att ha ätit..

Obehag uppstår på grund av det faktum att efter befruktningen ökar belastningen på magen.

Indirekta symtom

Andra primära tecken som du kan misstänka början av graviditet inkluderar:

 1. Känslomässig instabilitet. Tecknet beror på en brist på vitaminer i den förväntade moderns kropp. På grund av detta kan dess centrala nervsystem inte fungera fullständigt. Damer i position blir mer emotionella.
 2. Förändring i libido. Graden av sexuell lust för en partner hos kvinnor i en position kan variera upp eller ner. En liknande förändring noteras redan 2-4 veckor från befruktningstillfället.
 3. En känsla av tyngd i bäckenet. Problemet beror på intensiv blodtillförsel till livmodern och närliggande organ.
 4. Känsla av värme och frossa. Det finns ett populärt tecken som du kan bestämma könet på barnet. Förstå att pojken kommer att vara möjlig genom konstant frossa. Om en tjej är het, säger de att det kommer att finnas en tjej
 5. Ökad aptit eller önskan att äta oförenliga livsmedel. En förändring i smakpreferenser framgår redan från den andra veckan efter befruktningen. Läs också om varför före menstruationen det finns en aptit i artikeln som referens.
 6. Obehag när du sitter.
 7. Förekomsten av allergiska reaktioner. Symtom kan förekomma även hos de kvinnor som före befruktningen inte var benägna att allergier..
 8. Svullnad i händer, fötter och ansikte.
 9. Utseendet på ett venöst mönster på bröstet. Många kvinnor säger på forum att de första dagarna efter befruktningen förändrades deras bröst och ett vaskulärt mönster dök upp mellan bröstkörtlarna.
 10. Lågtryck. Problemet är särskilt uttalat hos de kvinnor som tidigare drabbats av hypotoni. Lågt blodtryck orsakar svaghet, besvimning. På grund av det minskade trycket bör kvinnorna känna sig sjuka.

Dessa symtom är orsaken till en tidig diagnos av graviditet. Befruktning kan endast detekteras med noggrannhet med nivån på hCG. Med ett blodprov för hCG kan du snabbt kontrollera dig själv under graviditeten från den tredje veckan.

Andra graviditeten: funktioner och första tecken före förseningen

Bland de särdrag som kännetecknas av en andra graviditet i de tidiga stadierna före menstruationen är följande:

 • svår trötthet och slöhet;
 • ökad lust att urinera;
 • akut uppfattning av lukt;
 • salivavsöndring.

I alla andra avseenden liknar den andra graviditeten symtom som den första. Enligt erfarenheterna från kvinnor som föder är svårare graviditeter och förlossningar svårare att tolerera. Detta beror på att kvinnor i vuxen ålder försämrar kroniska patologier.

Re-gravida kvinnor kände inte buksmärta i sina tidiga stadier. Gynekologer förklarar detta faktum genom att livmodern och rören blir elastiska efter den första födelsen.

Fråga Svar

Är det möjligt att bestämma graviditet innan förseningen av menstruationen genom test?

Hem graviditetstest ger exakta resultat från den 33: e befruktningsdagen. Det är, det är lämpligt att använda dem först efter en försening.

Kan det vara toxikos före förseningen?

Svaret på frågan kommer att vara bekräftande. Ett tidigt tecken på graviditet kan förekomma 10 dagar före den förväntade menstruationen och pågå till födelseperioden. Det är toxikos som gör att du kan identifiera uppkomsten av ett nytt liv.

Hur man skiljer tecken på graviditet och tecken på menstruation?

Den hemlighet som vittnar om befruktning skiljer sig från menstruation med en mörkare nyans (från brun till mörkbrun). Utsläpp kan inträffa plötsligt och pågå i flera dagar. Den genomsnittliga varaktigheten för menstruation är cirka fem till sex dagar. En kvinna kommer att se för tidigt brunt slem på hennes underkläder långt före sin menstruation.

Det måste förstås att denna metod inte exakt kommer att bestämma ursprunget till ett nytt liv. I genomsnitt varierar BT från 37,3 till 37,4 grader. Under ägglossningen och efter befruktningen kan indikatorn öka till 38 grader. Bastemperaturen bestämmer också den optimala tid för befruktningen och tiden för ägget att gå ut från follikeln.

Hur kan man bestämma graviditet innan en försening?

Förutom förändringar i kroppen (dåsighet, svaghet, toxikos, humörförändringar) finns det andra sätt på vilka det fastställs att en kvinna är i en "intressant" position. Tidigare erkändes befruktningen av folketecken innan de första tecknen på graviditet dök upp före förseningen.

Kan de första tecknen på graviditet visas före menstruationsförseningen under den första veckan?

Svaret på frågan kommer att vara negativt. Under den angivna tiden har det endokrina systemet inte tid att svara på förändringar i kroppen. Det är möjligt att anta födelsen av ett nytt liv endast när fosterägget börjar röra sig genom äggledarna (från 7-10 dagar).

Recensioner av kvinnor om tecken på graviditet innan förseningen på forumet

Tänk på de verkliga kommentarerna från flickorna på sajterna om vad du kan ta reda på om den nya befruktningen innan förseningen.

Svetlana, 35 år

Jag fick reda på min andra graviditet på kort tid (innan min period kom). Det var inte svårt att identifiera befruktningen. Under den tredje veckan efter samlag ökade mina bröst, mina bröstvårtor blev mörkare. Efter det ökade salivationen och aptiten. Kontakta tidigt en läkare som bekräftade mina misstankar. Du kan gissa om den "intressanta" positionen före förseningen.

Antonina, 21 år gammal

Mina mormödrar fick reda på förväntningarna på ett barn med hjälp av folketecken innan menstruationen kom. En pulskontroll tillät dem att känna att de var gravida. För att göra detta måste du ta en liggande ställning och hitta en punkt 7-8 cm över start. Krusning i detta område indikerade graviditet.

De första tecknen på graviditet i de tidiga stadierna före förseningen av menstruationen

De första tecknen på graviditet är i de flesta fall nästan inte märkbara, men unga kvinnor vet alltid när graviditet inträffar även utan tester. Det antas att graviditet är en viktig period i en kvinnas liv associerad med spänning.

p, blockquote 1,0,0,0,0 ->

De flesta blivande mödrar föredrar att ta reda på att de är i en känslig position så tidigt som möjligt. 100% korrekt, under de första dagarna är det svårt att bestämma graviditetsfaktorn. Enligt de första tecknen (subjektiva, externa, medicinska) finns det en möjlighet att fastställa det. Med deras hjälp kommer det att vara möjligt att förstå: finns det en graviditet eller är det inte de första veckorna från befruktningen?.

p, blockkurs 2,0,0,0,0 ->

De första tecknen på graviditet i de tidiga stadierna (från 1 vecka)

Det händer väldigt ofta att före symptom som kännetecknar sig för premenstruellt syndrom misstas symtom som är karakteristiska för graviditet. Så snart befruktningen har kommit, har företrädare för det rättvisa könet känslor som mycket liknar detta tillstånd.

p, blockkvot 3,0,0,0,0,0 ->

Om PMS inte är ett fenomen som kännetecknar kroppen, kommer en kvinna att betrakta de primära tecknen på det första graviditetsstadiet konstigt. Hon kommer att tro att något är fel med hennes kropp..

p, blockkvot 4,0,0,0,0,0 ->

När dessa symtom visas kommer hon att tänka: hon kanske borde i dessa tidiga stadier bestämma: vad om hon är gravid?

p, blockkvot 5,0,0,0,0 ->

Innan förseningen börjar är de första tecknen på framtida moderskap:

p, blockkvot 6,0,0,0,0,0 ->

 • Mår dåligt.

På cirka 6 till 7 dagar kommer en kvinna att känna att hon troligen har förkylning, även om det inte finns några symtom på sjukdomen. Känslan av svaghet och snabb trötthet tillskrivs implicita tecken på graviditet. Det ser ut för den förväntade modernen att det helt enkelt inte finns någon styrka, till och med att göra några enkla hushållsarbete.

p, blockkvot 7,0,0,0,0 ->

 • Emotionell instabilitet är ett annat implicit tecken på graviditet.

Detta symptom är förknippat med täta förändringar i humör, tårar kan förekomma i ögonen och ersätter glädje. Dessa subjektiva symptom är karakteristiska för de kvinnor som är en emotionell person.

p, blockkvot 8,0,0,0,0 ->

 • Konstant dåsighet och sömn är inte särskilt bra - detta symptom upplevs ofta av gravida kvinnor cirka 7-10 dagar efter befruktningen.

Om en flicka är intresserad av om hon är gravid eller inte, bör hon titta närmare på sin dröm. Har hon en känsla av ständig dåsighet? Känner hon inte att hon inte har sovit?

p, blockkvot 9,0,0,0,0 ->

Denna känsla förekommer också hos de kvinnor som sover 12 timmar. Det händer att en gravid kvinna övervinnas av sömnlöshet. Hon kan vakna kraftigt klockan 3 eller 4 på morgonen, och åter kommer inte att kunna sova.

p, blockquote 10,0,0,0,0 ->

 • Förändring i libido - som ett implicit tecken på graviditet.

Under alla nio månader kan den förväntade modernen ändra sin inställning till sex. Hon kommer ibland att vilja ha sexuella relationer, då visar hon fullständig likgiltighet mot dem. Förändringar i det intima livet observeras redan, två veckor senare, efter att befruktningen inträffade.

p, blockkvot 11,0,0,0,0 ->

Partner måste ha sympati för det ovanliga beteendet hos hans ”andra hälft” och inte förorsaka en skandal om detta.

p, blockkvot 12,0,0,0,0 ->

 • En känsla av tyngd uppstår i nedre del av buken - den kan hänföras till indirekta eller sidotecken på graviditet.

Detta beror på att blod börjar flöda intensivt in i bäckenområdet. En tjej som inte är medveten om graviditeten tror att detta beror på obehagliga allvarliga upplevelser i livmodern.

p, blockkvot 13,0,0,0,0 ->

Ett annat obehag är känslan av att det finns någon form av tunga föremål i nedre buken. Denna tyngdkänsla försvinner inte ens efter att blåsan tömts.

p, blockquote 14,0,0,0,0 ->

p, blockkvot 15,0,0,0,0 ->

 • Syning i livmodern - kan också vara ett av de många tecken på graviditet.

Med vissa intervall, nära livmodern eller i

p, blockkvot 16,0,0,0,0 ->

själv, stickande känsla. Det kan vara starkt, men ibland är det inte särskilt.

p, blockkvot 17,0,0,0,0,0 ->

 • Smärta i korsryggen - detta symptom upplevs ofta av gravida kvinnor på dagen för den påstådda menstruationen.

Mest troligt är symptomatologin som följer: den skjuter på olika platser i ryggen, i ländryggen, och den skjuter starkt, och benen reagerar på detta. De första 1-2 veckorna av graviditeten präglas redan av smärta, med varierande frekvens och intensitet. En kvinna känner smärta innan menstruationen, och när hon bara blev gravid.

p, blockkvot 18,0,0,0,0 ->

Dessa känslor är förknippade med de inträffade hormonella förändringarna som är förknippade med det faktum att fostret måste fästa vid livmoderns väggar. Om stickningen stör, är det inte så skrämmande. Vanligtvis är detta normen. Frukten kommer att växa och utvecklas.

p, blockkvot 19,0,0,0,0 ->

Det är möjligt att smärta i ländryggen i början av graviditeten ofta kommer att irritera, eftersom den växande livmodern i storlek utövar tryck på organen.

p, blockkvot 20,0,0,0,0 ->

Det händer att korsryggen börjar skada redan de första dagarna, efter befruktningen, samt när förseningen. Det händer att korsryggen, som "brinner med eld", är så svår att bära dessa känslor. Smärta kan vara annorlunda, men alltid irriterande.

p, blockquote 21,0,0,0,0 ->

 • Migrän och huvudvärk kan också vara de första tecknen på en "intressant situation"..

Dessa är möjliga samtidiga faktorer på graviditeten innan förseningen inträffar. Det händer att huvudet gör ont hela dagen och smärtan kan stanna bara före sänggåendet.

p, blockquote 22,0,0,0,0 ->

Efter början av befruktningen klagar många kvinnor redan över huvudvärk, så detta är ett av symtomen på graviditet. Även om dessa tecken förbipasseras för vissa gravida kvinnor..

p, blockkvot 23,0,0,0,0 ->

 • Bröstet har blivit för känsligt..

Det händer att även med en lätt beröring i bröstet kan smärta uppstå - känsligheten har ökat så mycket.

p, blockquote 24,0,0,0,0 ->

Många väntande mödrar säger att deras bröstkorg gör ont under de första veckorna av graviditeten. Värkande smärta orsakar obehag. Det händer att det gör ont även att röra bröstkörtlarna. Hur stark smärta är beror på individens känslighet.

p, blockkvot 25,0,1,0,0 ->

Men det händer tvärtom - bröstkänsligheten går förlorad. Detta förekommer främst hos kvinnor som hade en stark känslighet i bröstkörtlarna före menstruationen.

p, blockquote 26,0,0,0,0 ->

 • Det är frossa, då är feber.

På dagen, 5-6 gånger, kan det kännas att kroppen övervinner värmen, då är det kallt. Intressant nog förblir kroppstemperaturen oförändrad. Det här är bara en känsla. Yttre faktorer påverkar inte honom.

p, blockkvot 27,0,0,0,0 ->

 • Förändringar i aptit och smakpreferenser är det vanligaste tecknet på graviditet..

Det händer att du snabbt vill äta antingen en viss frukt eller grönsak. Lusten att äta "något ovanligt" kan uppstå på natten. Ibland tvingas gravida män att gå till närbutiker för att tillfredsställa deras älskade "smakbehag".

p, blockkvot 28,0,0,0,0 ->

Även under den andra graviditetsveckan kan aptiten öka (denna information kan läsas på olika forum, på Internet, när det diskuteras känslor under de första veckorna av graviditeten). När man äter finns det ingen känsla av mättnad.

p, blockkvot 29,0,0,0,0 ->

Det händer också att du vill äta en specifik måltid. En kvinna vill äta för mycket, eller omvänt mängden mat som hon minskar för mycket. Det är intressant att en gravid kvinna kan börja äta maten som hon tidigare var likgiltig till. Vissa är angelägna om exotisk mat..

p, blockkvot 30,0,0,0,0 ->

 • Kan spy - också ett nästan pålitligt tecken i tidig graviditet.

Ofta är flickor intresserade: är toxikos möjligt under de första dagarna av graviditeten? Detta är en individuell funktion. Ofta förekommer illamående på morgonen.

p, blockkvot 31,0,0,0,0 ->

Eventuell lust att kräkas. Tankar på vissa livsmedel orsakar ogillar och illamående. Halsbränna kan uppstå under denna period..

p, blockquote 32,0,0,0,0 ->

Smärta kan uppstå i magen och tarmen. Det är svårt för en kvinna att karakterisera smärtans natur. Detta är förmodligen en dragkänsla som kan jämföras med tyngd. Inte alla har magvärk.

p, blockquote 33,0,0,0,0 ->

 • Lukt är akut.

De flesta kvinnor som pratar om sina symtom i tidig graviditet märker en kraftig förändring av deras luktkänsla. Till exempel, lukten av din favoriträtt blev outhärdlig, och doften av din favoritparfym började inducera lusten att kräkas. Det händer så att "lockar" till kemikalier.

p, blockquote 34,0,0,0,0 ->

En gravid kvinna kan upptäcka att hon verkligen gillar, till exempel, lukten av hårspray eller skokrem. Eller tycker hon att maten luktar annorlunda.

p, blockkvot 35,0,0,0,0 ->

Har alla liknande luktförändringar under de första dagarna av graviditeten - beror på personliga egenskaper.

p, blockkvot 36,0,0,0,0 ->

 • Obehagligt att sitta.

Flickan som kommer att ge liv till en ny person, det blir obekvämt att sitta.
Allergiska reaktioner.

p, blockquote 37,0,0,0,0 ->

I det första stadiet av graviditeten kan en allergi överraska, eftersom en kvinna kanske inte har det tidigare. Titta närmare på din kropp..

p, blockquote 38,0,0,0,0 ->

p, blockquote 39,0,0,0,0 ->

Bastemperatur i de tidiga stadierna före menstruationen är ett tecken på graviditet

Den temperaturindikator för kroppen som en kvinna har fixat efter sömn, varar minst sex timmar, anses basal..

De första tecknen på graviditet före menstruation

Erfarenheten visar att det inte finns några universella tecken på graviditet: varje organisme är unik och på sitt eget sätt reagerar på ett nytt liv. Men ändå, hur man bestämmer de första tecknen på graviditet, och på vilket tidigt datum kan detta göras?

Först och främst måste den förväntade modernen korrekt fastställa graviditetsåldern: de första tecknen visas tidigast sju dagar efter befruktningen av ägget, vilket kan uppstå två dagar efter samlag. Med tanke på allt detta kan du börja lyssna på din kropp först den 9-10 dagen efter oskyddat samlag.

Bröstförstärkning

De första tecknen på graviditet är förknippade med förändringar i hormonell bakgrund hos en kvinna, som för det första manifesteras av en ökning eller ömhet i bröstkörtlarna. Bröstet blir överkänsligt, varje beröring av bröstvårtorna orsakar överdriven irritation och till och med smärta. Mycket ofta upplever kvinnor allvarligt obehag även när de bär underkläder, och därför måste behåar med element av spets och andra dekorer ersättas med bomullsprodukter utan onödiga sömmar.

Det bör noteras att en ökning av bröstkänslighet hos många kvinnor åtföljer premenstruellt syndrom, och därför oberoende, utan samtidig manifestation av andra symtom på en eventuell graviditet, kan detta symptom inte anses vara tillförlitligt.

Blodiga problem

Detsamma bör sägas om fläckning: kvinnor som ofta är gravida, men fortfarande inte är medvetna om det, uppfattar en liten utflöde av blod som ett för tidigt början av menstruationen. I gynekologi finns det emellertid sådant som implantationsblödning: det inträffar cirka 6-12 dagar efter att befruktningen ägde rum i kvinnans kropp. Ungefär denna tid når det befruktade ägget ytan på livmodern och börjar plantera: det börjar utrusta sig med ett "bo", skrapa epitelceller från livmoderns endometrium. Denna process kan åtföljas av mikroskopisk urladdning av blod, som dock inte märks av alla kvinnor. Fläcken kan försvinna och dyka upp igen när blastocysten återupptar sin "byggnad" -aktivitet.

Ändå är det för tidigt att anpassa sig till graviditeten: fläckning kan faktiskt visa sig vara tidigare än normal menstruation och till och med ett tecken på någon form av störningar i kvinnans reproduktionssystem.

Smärta i nedre del av buken

Vissa gravida kvinnor hävdar att perioden med implantationsblödning åtföljs av fysiologiska känslor, i synnerhet känner de en svag dragande smärta i nedre del av buken. Inom medicin finns det ingen vetenskaplig bekräftelse på att fosteräggets fasthållning kan kännas på fysiologisk nivå, men omstötningen av denna teori finns inte ännu.

Men det är helt säkert att senare, under de första veckorna och månaderna av graviditeten, upplever mycket många gravida kvinnor smärta i nedre del av buken: livmodern börjar växa snabbt, och denna process åtföljs av spänningar i muskler och ligament som håller den.

toxicosis

Dessutom, enligt läkare och gravida kvinnor själva, kan de första dagarna efter befruktningen förekomma illamående. Enligt vissa rapporter kan tidig toxicos börja så tidigt som en vecka efter befruktningen. Vanligtvis försvinner dess symtom närmare andra trimestern..

Forskare kan fortfarande inte exakt bestämma orsakerna till toxikos hos gravida kvinnor, även om det finns många versioner. Men det är pålitligt känt att måttlig toxikos inte utgör ett hot för varken modern eller det ofödda barnet. Ett larm bör ges om en kvinna på grund av illamående och kräkningar inte kan äta och börjar gå ner i vikt.

Milda manifestationer av tidig toxikos förekommer ibland även innan förseningen i form av "rörelsesjuka" i transporten. Som ett resultat börjar en kvinna känna illamående från de första dagarna av graviditeten.

Man måste dock komma ihåg att alla dessa symtom också är karakteristiska för menstruationsperioden i strid med cykeln. Till exempel kan illamående bland annat signalera magproblem och, utan förekomst av andra tecken, indikerar naturligtvis en graviditet.

Mår dåligt

Även innan menstruationen är försenad kan ett tecken på graviditet vara dåsighet och en generell minskning av livskraft, när du vill sova från morgon till kväll, och sömnproblem uppstår på natten. Trötthet är förknippad med den hormonella omstruktureringen av den kvinnliga kroppen, liksom det faktum att i de tidiga stadierna av graviditeten används mycket energi - fysisk och emotionell - på att skydda och skydda oss själva och barnet från de negativa effekterna..

Under de första dagarna och veckorna tvingas kvinnans immunitet att minska: detta är tillfälligt nödvändigt så att ägget kan implanteras i livmoderhålet. Faktum är att det i sig bär det manliga genmaterialet, som uppfattas av den kvinnliga kroppen som ett främmande medel, och därför kommer det (det vill säga den kvinnliga kroppen) att göra sitt bästa för att bli av med denna ”fiende”. Så att fosterägget kan fixeras, minskar de skyddande funktionerna i kvinnans kropp under en period.

Mot bakgrund av ett försvagat immunförsvar kan en gravid kvinna känna sig illa: svaghet, trötthet, svaghet. Ibland förekommer en rinnande näsa, ont i halsen, värk i kroppen och andra tecken på förkylning.

Dessutom kan en känsla av obehag under graviditeten bero på en liten ökning av kroppstemperaturen, som observeras i de tidiga stadierna.

En ökning av basaltemperaturen En lätt ökning av kroppstemperaturen (upp till 37-37,2 grader) utan uttalade symtom på någon sjukdom är ett mer pålitligt tecken på tidig graviditet. Men vanligtvis styrs kvinnor av basal temperatur. En ihållande ökning av BT kommer att berätta om den befruktning som har ägt rum, före vilken det är en liten minskning av BT - den så kallade basaltemperaturindragningen.

Att hålla BT på höga nivåer i 12-14 dagar eller mer kan indikera graviditet. Men här bör det noteras att inte alla kvinnor med BT når så höga poäng - 37 grader och högre. Det händer att normalt kan basaltemperaturen under graviditeten vara låg. Det viktigaste är att det ska öka minst en halv grad jämfört med den första fasen av menstruationscykeln.

Andra tecken på graviditet

Ett implicit, men möjligt tecken kan vara irritabilitet, liksom med PMS, men det, återigen, förväxlas lätt med menstruationens föregångare. Följande symtom, som kan uppstå även före menstruationsförseningen, är mycket individuella, även om de i en eller annan grad kan förekomma hos alla kvinnor:

 • Ökad urination: på grund av tryck som utövas på urinblåsan av den växande livmodern, töms den oftare.
 • Störningar i tarmen: avföringsstörning och förstoppning i tidig graviditet kan observeras.
 • Ändra smaken på maten. Varje smak, även den mest bekanta maten, kan ändra smaken, både till det bättre och vice versa. Så det är inte förvånande om du plötsligt slutar äta dina favoritmat.

Mer exakta prognoser kan göras genom att klara ett graviditetstest, som rekommenderas att användas den första dagen av menstruationsförseningen, men det kan ge ett tillförlitligt resultat tidigare. Om urinen innehåller ett hormon - korioniskt gonadotropin, som produceras i absolut alla gravida kvinnor, kommer testet att vara positivt. I detta fall indikerar testet graviditet med en röd rand. Återigen är testet meningsfullt bara 7-10 dagar efter befruktningen. Ta inte resultatet som negativt om remsan inte är ljus, men knappt märkbar. Testet rekommenderas att ta på morgonen, och några timmar innan det dricker inte alkohol och krydda kryddor. Om sannolikheten för graviditet måste kontrolleras före menstruationsförseningen, är det värt att välja känsliga test. En mer exakt prognos kan erhållas med hjälp av ett hCG-blodprov. Sannolikheten för fel i denna analys är nästan noll.

Så om de första tecknen på graviditet, säger vetenskapen. Kvinnor hävdar att ofta graviditetskänslan uppträder nästan omedelbart efter samlag på undermedveten nivå. Psykologer kan varken bekräfta eller förneka detta, men de rekommenderar att: även om en sådan ansträngning har uppstått, behöver du inte ivrigt övertyga dig själv om att detta "äntligen har hänt", men du måste bara koppla av och försöka att inte tänka på det alls. När allt kommer omkring, om du ordentligt "avvecklar" dig själv, kan du hitta i dig själv alla tecken på graviditet, även i dess frånvaro. Vid misslyckande kan besvikelse dessutom utvecklas till en neuros och orsaka depression. Ofta leder sådana "långtgående graviditeter" till cykelstörningar och hormonell obalans. Om det inte ens den här gången var det möjligt att bli gravid, är det bästa att lugna och vara säker på att du snart blir mamma ändå. Detta betyder emellertid inte att du helt måste lita på ödeens vilja och ignorera råd från en läkare och behandling, om det behövs.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Vad är brun urladdning vid signalering av kvinnor?

Den bruna färgen på kvinnliga sekret uppnås på grund av blodföroreningar i fysiologiska vätskor. Sådant slem uppträder vid olika tidpunkter i menstruationscykeln....

Vilka piller orsakar menstruation

En ideal menstruationscykel varar 21 till 35 dagar. En försening på upp till sju dagar anses inte vara en patologi, eftersom den kvinnliga kroppen är mottaglig för effekterna av olika faktorer....

Menopausalt kalcium

MED-anketa.ruMedicinsk portal om hälsa och skönhetMenopausalt kalciumÄr det nödvändigt att kontrollera nivån på detta mineralelement? Hur viktigt är det att ha starka ben, ett normalt fungerande endokrin, nervsystem och hjärta?...