Svår smärta i nedre del av magen till höger före menstruation

Harmonier

Manifestationen av smärta i nedre buken tvingar ofta kvinnor att konsultera en gynekolog för att avgöra orsakerna till sådana symtom. Både värkande smärta i nedre del av magen och skarp smärta i nedre del av magen är lika alarmerande, särskilt om det gör ont allvarligt och under lång tid.

Men mycket svår smärta i inguinalen kan också indikera manifestationen av neurologiska eller kirurgiska patologier. Därför är akut skärning och tråkig värkande smärta i denna del av buken ett tillfälle att omedelbart besöka en läkare och genomgå en fullständig diagnos.

Genom att fastställa orsakerna till smärta i nedre del av magen hos kvinnor delar läkarna dem i två villkorade grupper. Skälen till att en kvinnas nedre del av magen gör ont kan vara organiska och funktionella..

 • könssjukdomar hos kvinnor (endometritis, ovarie apoplexi, livmoderfibroider, adnexit, ovariecyster, vridning av benen på ovariecysterna, endometrios);
 • obehag och smärta i samband med användning av en intrauterin enhet;
 • kirurgisk patologi av akut typ, gallblåsasjukdom, urinsystem (kolecystit, pyelonefrit, blindtarmsinflammation, cystit);
 • tråkig, klippning, ritning och andra typer av smärta i samband med graviditet (hotad abort, ektopisk graviditet, kolik efter medicinsk abort, för tidig lösgöring av morkaken).
 • månatliga cykelstörningar (dysfunktionell blödning i livmodern, algodismenorré);
 • smärta under ägglossningen;
 • stagnation av blod som frigörs under menstruationen (hematometer, böjning av livmodern).

Det bör noteras att smärtan i nedre del av buken kan ha en annan karaktär. Det kan vara vass, skarp, värkande. Ibland åtföljs hon av uppblåsthet, allvarliga obehagliga känslor i korsryggen. I vissa fall känner kvinnan obehag direkt efter handlingen under sexuell kontakt.

Det är viktigt att bestämma så snart som möjligt vad som orsakar kramper hos kvinnor i detta område. Orsakerna till spasmer bestäms av gynekologen eller hänvisar kvinnan till lämplig specialist.

Vid sjukdomar i könssystemet kan smärta uppstå i nedre del av magen hos kvinnor till vänster. Om kvinnans nedre del av magen gör ont, kan orsaken till detta tillstånd vara ett antal sjukdomar där en dragande, sömnad, värkande smärta manifesteras. Först av allt kan skarpa smärta och uppblåsthet indikera tarmsjukdomar. Ibland gör det ont i vänster sida och efter överätande konsumtion av mat av dålig kvalitet. Man måste komma ihåg att en av njurens sjukdomar kan manifesteras på detta sätt. Den drar i vänster sida och med ett antal sjukdomar i reproduktionssystemet. Men om det på vänster sida gör ont eller drar, bör läkaren bestämma orsakerna. Endast en specialist förstår klart och bestämmer vad som finns i nedre vänstra buken hos kvinnor.

Orsaken till obehag kan vara neurologiska sjukdomar, där smärtan vanligtvis pulserar, skjuter.

Det händer att smärta i nedre del av buken är förknippad med hypotermi - till exempel kan en kvinna drabbas av sådana upplevelser efter att benen är frusna, etc..

Smärta i nedre del av magen till höger hos kvinnor kan också vara annorlunda. Ofta kan ont, dra smärta förknippas med sjukdomar i tarmen, njurarna, med attacker av blindtarmsinflammation, akut pankreatit. Specialisten förstår tydligt vad som är till höger och följaktligen vilken patologi som organ kan äga rum.

Om livmodern eller bihaken blir inflammerad börjar sjukdomen akut: temperaturen stiger, förgiftning av kroppen, smärta i nedre del av buken noteras. Om en kvinna har adnexit finns det smärta i nedre del av magen på vänster eller höger sida - på båda sidor. Vid endometritis noteras värkande eller akut smärta och brännande i mitten. Om en kvinna går till läkaren med klagomål om smärta på vänster sida eller på höger sida, utför specialisten en vaginal undersökning. I händelse av inflammation i hängorna noteras pastyhängen med svår smärta. Med klagomål om att det gör ont i mitten, och misstankar om endometrit, kännas en mjukad och förstorad livmoder, vilket kan skada vid palpation.

Svår smärta i vänster sida av nedre del av buken, såväl som till höger eller i mitten, observeras i den akuta förloppet av dessa plågor. Vid kronisk endometrit och adnexit är smärtan värkande, tråkig. Svårighetsgraden i området för hängorna noteras, med palpation bestäms livmoderns känslighet. Om du trycker på nedre del av buken och sedan släpper kraftigt, kommer det att skada mer när det släpps. Ibland klagar en kvinna på att ändtarmen gör ont.

Med sådana sjukdomar kan det tyckas för en kvinna att smärta i tarmarna i nedre vänstra buken och sömmarna sjunker eller att en pulserande smärta utvecklas i den. Men för att avgöra exakt varför det gör ont på vänster är det bara möjligt att undersöka. Män bör också konsultera en läkare, eftersom bara en specialist kan avgöra varför smärta utvecklas i nedre buken till vänster hos män.

Vid förskrivning av behandling för inflammation i bihängorna och livmodern tillskriver läkaren infusionsterapi, antibiotika, vitaminer, antiinflammatoriska läkemedel.

Med manifestationen av endometrios påverkas livmodern, bilagorna och även det bakre halsutrymmet. Denna sjukdom kännetecknas av spridningen utanför livmodern i celler som liknar endometrium. Som regel manifesterar sig i detta tillstånd smärta i nedre rygg och nedre del av magen före menstruation, ökar med menstruation.

Om livmoderns endometrios utvecklas, gör det ont, dra och stickar i mitten nedanför.

Med utvecklingen av endometrios uppnår bihang i den del där ljumskeområdet bestäms.

Med retrocervical endometrios - bakom pubis.

Smärtupplevelser blir mer intensiva med en uttalad vidhäftningsprocess i det lilla bäckenet. Men med endometrios störs menstruationscykeln också, menstruationens natur förändras, infertilitet utvecklas.

I detta tillstånd verkar det ibland för kvinnan att orsakerna till spasmer är att tarmarna gör ont. En specialist måste bestämma exakt vad som kan skada och ställa en diagnos. Endometrios behandlas hormon, ibland är det nödvändigt att genomföra operation.

Apoplexy, det vill säga blödning i äggstocksvävnaden, hos kvinnor utvecklas mellan menstruation.

Denna sjukdom förekommer efter ägglossning. När follikeln går sönder uppstår skador på äggstockens kärl, vilket resulterar i blödning i bukhålan och i äggstocken. Detta kan hända efter handlingen, efter fysisk ansträngning. Vid blödning inom buken får en kvinna svår bristande smärta i nedre del av buken på den plats där den drabbade äggstocken är belägen. Posthemorrhagic anemi noteras också, där trycket minskar, huden blir blek, kvinnan förlorar medvetandet. I detta tillstånd, ett akut behov av att utföra en operation.

Ritningsvärk i nedre del av buken observeras med livmodermyom, om tumören når en stor storlek och komprimerar de organ som finns i närheten. I det här fallet magen värker och sticker, tråkig, dragande smärta noteras. Med utvecklingen av den submukösa myomatiska noden, smärtar smärtan, kramper. Blödning utvecklas också. I sådana fall är kirurgiskt ingrepp nödvändigt..

Ett liknande tillstånd kan utvecklas på grund av skarpa vändningar, lutningar och fysisk ansträngning. Varför värkande nedan, i det här fallet, förklaras helt enkelt: om benet vridits 90 grader, utflödet av venöst blod störs, utvecklas cystiskt ödem. I detta fall kan orsakerna till att en kvinna värker i nedre del av magen endast bekräftas av en läkare.

Om torsion på 360 grader har inträffat kommer arteriellt blod inte in i cysten och som ett resultat är smärtan redan skarp, skär och ibland skjuter. Det finns också en bild av en "akut" buk: på sidan där cysten är förstorad, svår smärta utvecklas, kramp, kvinna känner sig sjuk, kräkningar börjar. Temperaturen stiger, nedre ryggen värker. Detta tillstånd kan utvecklas oavsett menstruationscykeln: både mitt i cykeln och under menstruationen.

Tänk om en kvinna utvecklar ett sådant tillstånd? Svaret är entydigt: akutbehandling är nödvändig - avlägsnande av cysta, benet lossnar inte.

Orsaker till spasmer kan också förknippas med en anfall av blindtarmsinflammation. Man måste komma ihåg att denna sjukdom börjar med en ökning av temperatur och smärta, som först kännas i epigastrium och sedan i iliac-regionen. Dessutom finns det berusning, svaghet, kräkningar, ibland - diarré, aptitlöshet.

Smärtan i iliac-regionen är skarp, men dess intensitet kan vara annorlunda - ibland är den konstant, ibland - intermittent smärta. Det börjar i mitten, växlar gradvis till höger sida, ökar med rörelse, med hosta, när en person ändrar kroppsposition.

Redan i början av utvecklingen av sådana symtom är det viktigt att konsultera en läkare, eftersom det utan tid kirurgiskt ingripande, peritonit och ytterligare dödligt resultat är möjligt.

Det är viktigt att tänka på att symtomen på blindtarmsbetingelse lätt kan förväxlas med tecken på andra sjukdomar. Det verkar som om det finns smärta i tarmen, uppblåsthet, magsjukdomar, neurologiska plågor, premenstrual kolik. I vissa fall noteras sömmar efter att ha ätit på grund av överätning. Orsaker hos män med smärta i nedre del av buken kan vara förknippade med urologiska sjukdomar. Därför måste magen känns av en specialist.

Oftast uppstår inflammation i gallblåsan om det finns stenar i den. Sjukdomsförloppet är akut - det är sömnadssmärta i nedre delen av ryggen och nedre buken, temperaturen stiger, personen känner sig sjuk och klåda i huden störs till följd av ökad bilirubin. Det gör ont i ljumsken på höger sida av kvinnor, i nedre del av magen, i höger hypokondrium, ger till andra organ: ryggen gör ont, ger till korsryggen. Obehag blir mer uttalad efter att ha ätit..

Med kolecystit föreskriver läkaren en diet, mediciner som aktiverar utflödet av galla. Om stenarna är stora finns det ingen annan behandling än kirurgisk.

Orsakerna till sådana sjukdomar är förknippade med infektion i urinvägarna. Med den inflammatoriska processen i urinblåsan utvecklas akut smärta i inguinalområdet, som blir mer akut när urinering inträffar.

Ibland är det mycket svårt för en kvinna att skriva, eftersom hon under denna process klipper.

Vid pyelonefrit gör ont i nedre del av magen och nedre delen av ryggen ger som regel till korsryggen och drar i ryggen med jämna mellanrum. Din rygg kan göra ont. Dessutom stiger temperaturen, ibland sjuk och diarré uppträder. Men problemen med urinering är mest uttalade: kvinnor klagar över att nedre del av buken minskar. Och ofta låter klagomålen så här: "Jag skriver regelbundet när jag sätter mig ner, hostar, det stör mig om jag dragit, lyft en tung, med tryck." I laboratorietester noteras inflammatoriska urintest.

Både pyelonefrit och cystit behandlas med antibiotika, liksom nitrofuranläkemedel.

I en ektopisk graviditet implanteras ett befruktat ägg utanför livmoderhålet (detta kan vara äggstocken, bukhålan, äggledaren). I detta tillstånd manifesterar en kvinna med tubal abort periodisk smärta i området där ljumsken är. Paroxysmal smärta, som före menstruation eller menstruation. Om det uppstår ett rörbrott är smärtan mest akut. Samtidigt ges smärta till vagina, känd i rektum, i supraklavikulära regionen. Vid en attack kan fläckning visas. Med ektopisk graviditet finns det en försening i menstruationen, ett positivt graviditetstest.

I detta tillstånd noteras uttalad intraabdominal blödning, därför måste kirurgiskt ingripande utföras omedelbart.

Ibland börjar smärtan hos en kvinna och en flicka att dyka upp redan i mitten av cykeln. Före menstruationen värker magen med algodismenorré. Oftast noteras detta tillstånd hos unga flickor, i samband med upprättandet av en hormonell bakgrund samt utveckling och tillväxt av könsorganen.

Underbuken hos flickor och kvinnor innan menstruationen kan skada och på grund av andra skäl. Följande skäl är möjliga:

Om smärta känns, som vid menstruation, men ingen menstruation, och detta händer regelbundet, måste du konsultera en läkare med sådana klagomål.

Av samma skäl lider ofta flickor och kvinnor av svår smärta under menstruationen. Ibland kan magen nedan bara dra och värka, men i vissa fall kan menstruationen vara mycket smärtsam. Vissa kvinnor klagar över att det gör så mycket att det stör det fulla arbetet..

Varför en sådan känsla utvecklas under menstruationen, bör en gynekolog förstå.

 • Ofta är orsaken till detta underutvecklingen av livmodern, dess felaktiga position, inflammation i könsorganen, en hög nivå av excitabilitet i centrala nervsystemet.
 • Oftare gör det ont med menstruation hos nolliparösa kvinnor.
 • Ett liknande tillstånd noteras också när man använder intrauterina preventivmedel, vilket uppstår på grund av att det finns en främmande kropp i livmodern.
 • Med menstruation gör det ibland ont i nedre del av buken första gången efter en abort, under de första månaderna när menstruationsflödet uppträder efter förlossningen.
 • Sekundär algodismenorré diagnostiseras i närvaro av fibromatösa noder, inflammatoriska processer, efter operation - buk- och gynekologiska.

Endast specialist efter undersökningen kan exakt besvara frågan varför, efter menstruation, gör nedre buken ont. Men oftast är orsakerna till sådana manifestationer förknippade med livmodern endometrios (som ett resultat av ökad blodcirkulation i organet). I detta fall kan korsryggen skada. Om endometrial vävnad växer kan äggstockarna skada. Om äggstocken till höger gör ont, kan orsakerna också vara förknippade med endometrios..

Skälen till sådana upplevelser kan också förknippas med en ökning av storleken på endometrioidcysten efter menstruation. Obehag manifesteras också i kronisk endometrit. Anledningen till att nedre del av buken dras efter menstruation kan emellertid först kännas exakt efter en speciell studie..

Många kvinnor är intresserade av varför nedre buken gör ont vid ägglossningen och om ett sådant tillstånd kan vara farligt. Som regel utvecklas sådana känslor i mitten av cykeln och orsakar inte för mycket obehag. Kvinnor noterar att magen värker som före menstruationen. Omedelbart efter ägglossningen dras nedre buken och korsryggen. Ibland finns det mindre utflöde i form av några bloddroppar. Under ägglossningen gör det vanligtvis på sidorna: vänster eller höger. Obehagliga känslor utvecklas i hörnet där äggstocken "fungerar" i denna cykel. Mindre värkande smärta eller stickande i mitten.

Detta är främst ett fysiologiskt fenomen som inte kräver behandling. Det finns sällan klagomål om att smärtan är stark, bankande, skärande. Att fråga gynekologen om varför under en ägglossning gör ont i buken, är det meningsfullt om ett sådant tillstånd manifesterar sig regelbundet och orsakar allvarliga besvär.

Efter samlag uppstår obehagliga känslor hos vissa kvinnor. Ofta händer detta på natten. Varför och vad som kan skada beror på många faktorer.

Ofta, om i detta fall dras nedre buken, kan orsakerna förknippas med frustration, det vill säga med moralisk missnöje. Varför drar nedre buken efter sexuell kontakt, är det bara en läkare som kan bestämma det med säkerhet. Det är möjligt att ignorera ett sådant symptom om detta händer sällan hos kvinnor och smärtan är mild. Förresten, en magvärk efter samlag kan förekomma hos män. Och vissa kvinnor säger att de kände smärta vid befruktningen. Men om höger eller vänster drar ständigt måste du kontakta en gynekolog.

Varför har kvinnor smärta i nedre buken och vad det kommer från?

 • adnexit och endometritis i en kronisk form;
 • självhäftande bäckensjukdom;
 • endometrios, liksom en tumör, komprimering;
 • kronisk cervicit;
 • sjukdomar av ett infektiöst ursprung;
 • torrhet i vaginal (på grund av otillräcklig spänning, i klimakteriet);
 • skador på grund av mycket grov sexuell kontakt.

Inom medicinen kallas smärta som uppstår i olika stadier av sexuell kontakt dyspareunia. Smärta kan vara annorlunda - ibland klagar en kvinna för att det i inguinalområdet pressar, bogserbilar, brännskador, stickningar.

Huruvida smärta kan uppstå med trast beror på sjukdomens intensitet. Thrush är en infektionssjukdom där utsläpp uppträder, vilket kan orsaka obehag. Samtidigt är kvinnan orolig för klåda - klåda i underlivet samt obehag i nedre del av buken.

Långvarig och senare skarp smärta på vänster eller höger sida under graviditeten kan bry sig om hotet om missfall, därför, om en kvinna är gravid och har magbesvär innan menstruationen under graviditeten, bör den utan dröjsmål ta reda på vad detta händer från.

Om det finns ett hot om missfall, skärning, sömmar, dragande smärta uppstår som ett resultat av en minskning av livmodern till 22 veckor av graviditeten. En kvinna klagar över att hennes rygg värker, ibland uppträder fläckar, som vid menstruation. Huruvida magen kan skada, hur svår sådan smärta beror på kvinnans tillstånd.

I graviditet gör kvinnor emellertid regelbundet ont på höger eller på vänster så gör det nästan alla. Och sådana värkande smärtor är ofta förknippade med fostrets tillväxt och utveckling. Men ändå, om en kvinna har en försening av sin period, och hon misstänker graviditet, varför nedre buken gör ont, är det bättre att fråga en specialist vars profil är gynekologi.

Smärta under graviditeten kan delas in i två grupper.

ObstetriskIcke-obstetrisk
 • med för tidig lösgöring av moderkakan;
 • med ektopisk graviditet;
 • risk för avbrott.
 • med problem med mag-tarmkanalen;
 • sprains som stöder livmodern;
 • med kirurgiska sjukdomar;
 • med spänningar i magmusklerna.

En skarp skärande smärta kan vara ett symptom på ett missfall. Men om du stöter på vänster sida under graviditeten i de senare stadierna betyder det inte alltid att vissa problem manifesteras.

Höger eller vänster sida, liksom nedre del av buken, kan dra på grund av följande fenomen:

 • Det är känt att nedre del av magen kan skada i de senare stadierna, om en kvinna inte äter ordentligt. Om en kvinna har utvecklat dysbios, kan hon klaga på att hon skär i magen. Dessutom visas skärande buksmärta under graviditeten efter en för tät måltid, eftersom magen är full av tarmar, och en känsla av tyngd leder till en kvinnas tarmsmärta. Mot bakgrund av en växande livmoder, är tarmen komprimerad, det finns en kränkning av peristaltis, förstoppning inträffar, uppblåsthet uppstår, vars orsaker är förknippade med graviditet. För att minska sådana manifestationer måste du äta vid en viss tid, konsumera mer vätska, röra dig mer, sträcka benen, inte äta på natten.
 • Obehagliga känslor i de senare stadierna uppstår på grund av förorening som stöder livmodern. Det kan vara en pulsering, stickningar, de uppstår när du flyttar, trycker. Därför verkar kvinnan ha en livmodern som gör ont. Detta fenomen uppstår ibland när man går, fysisk aktivitet. Men ändå, om det finns en konstant känsla av att livmodern gör ont, bör orsakerna till detta bestämmas av läkaren. Trots allt verkar ibland smärta i livmodern, orsakerna i vissa fall kan vara allvarligare.
 • Ibland är en kvinna orolig för varför livmodern gör ont när smärtan uppstår på platser där magmusklerna är överbelastade. Sådana upplevelser uppstår när pressen är spänd, på grund av vilken det kan tyckas att det gör ont inuti. I detta fall är magen hård, pouting, det skapar en känsla som drar inuti. För att eliminera sådana upplevelser, behöver du bara koppla av och vila..
 • Sällan under graviditeten sker en förvärring av mag-tarmsjukdomar (om en person är sjuk tidigare), pankreatit, tarmhinder, det vill säga ett organ som är i bukhålan. På samma gång, förutom smärta, finns det andra symtom: temperatur, yrsel, rumling i tarmen och magen. En kvinna känner sig sjuk, svullen, hon "bränner" på grund av värmen. I det här fallet bör du definitivt kontakta en specialist, eftersom det ibland är oerhört viktigt att genomgå operation så snart som möjligt.
 • Smärta i nedre del av magen, som strålar till korsryggen, under de senaste månaderna av graviditeten, kan vara ett tecken på gynekologiska plågor. "Kvinnors" sjukdomar "talar" ibland om en dysfunktionell graviditet.
 • Krampande sensationer indikerar ett hot om abort. Könsdelning börjar också. För att upprätthålla graviditeten bör du omedelbart rådfråga en läkare med sådana symtom.
 • Nedre del av buken gör ont om för tidig abrupt placenta uppstår. Ett liknande fenomen kan vara resultatet av skador, överbelastning och ett antal sjukdomar. I detta tillstånd brister blodkärlen, uppträder mycket stark smärta i buken och nedanför uppträder blödning i livmoderhålet. I detta fall är det viktigt att omedelbart ringa akutvård..

Även om en kvinna har en liten försening, men hon försöker upprätthålla en graviditet, med manifestationen av sådana känslor, måste hon konsultera en läkare. Uppmärksam på sådana symtom bör vara de som redan genomgår mitten av graviditeten..

Det är viktigt att berätta för specialist om olika obehag i buken - om buken är dum, samtidigt som benen kommer ner, ryggen är mycket öm, etc. Ju längre denna känsla varar, desto farligare kan detta tillstånd vara..

Därför bör varje kvinna som är intresserad av att föda ett friskt barn medvetet förhålla sig till sin hälsa och försiktigt "lyssna" på kroppen.

Det schema som du kan spåra periodens regelbundenhet och varaktighet är inte alla kvinnor. De flesta av dem förutsäger ganska exakt början på nästa menstruation enligt en förändring av deras välbefinnande på grund av fysiologiska skäl. Smärta, obehag i nedre del av magen, allmän malaise två eller tre dagar innan kritiska dagar börjar blir nästan vanligt. Är det nödvändigt att uppmärksamma intensiteten och naturen av obehagliga symptom, beroende på hälsotillståndet för kvinnan som helhet, hormonella balansindikatorer, cykliska förändringar i organen i det reproduktiva systemet, svårighetsgraden av förloppets premenstruella syndrom? Måttligt obehag som en kvinna känner innan menstruation anses vara fysiologiskt normalt. Men krampaktiga akuta smärtor och konkreta obehag, närvarande före menstruationen och inte försvinner med början av menstruationen, bör varna varje kvinna och bli basen för att besöka en gynekolog.

Svår smärta före menstruationen, menstruationen börjar inte betyda något bra.

Hur man skiljer normen från patologi, eftersom varje kvinna har sin egen individuella tröskel för smärta. Hur man förstår när buksmärta med PMS är normen, och när svår smärta i nedre buken på vänster eller höger är ett symptom på ett patologiskt problem, sjukdom. Svår smärta innan menstruationen börjar kan tolkas på olika sätt, beroende på hur mycket kvinnan känner en försämring i allmänt tillstånd. Kvinnor med en låg smärttröskel klarar inte ens en svag smärtkänsla och behöver ta smärtstillande medel, och det finns kvinnor som fortsätter att leva och arbeta i vanligt läge, trots förekomsten av intensiva smärta, tålmodigt överföra dem och inte vidta några åtgärder. En sådan situation gör det svårt för läkare när de måste höra klagomål på svår smärta innan menstruationen, så de fokuserar på komplexet av alla symptom.

De vanligaste symtomen på premenstruellt syndrom uppträder och smärtar i nedre del av magen som kan ge vänster eller höger sida, ibland smärta i nedre del av magen innan menstruationen kan ge underryggen, nedre ljumsken, könsregionen eller coccyxområdet. Men sådan smärta bör inte vara stark innan menstruationen börjar, helst bör en kvinna känna lätt obehag eller måttlig smärta. Ett antal faktorer kan påverka kvinnans välbefinnande negativt inför nästa menstruation:

 1. Överdriven fysisk aktivitet på grund av svåra arbetsförhållanden eller intensiv träning i gymmet, speciellt på viktträningsutrustning kan orsaka mycket svår smärta i buken. Ibland, efter allvarlig träning, kan en kvinna känna en bokstavligen outhärdlig smärta i buken, om menstruationen vid den tiden börjar. Styrkaövningar före menstruation ökar ofta ömhet och smärta, förstärker andra symtom på PMS (premenstruellt syndrom).
 2. Orsakerna till intensifiering av smärta innan menstruationen kan ligga i att stanna länge under kalla förhållanden, vilket kan leda till överkylning av kroppen. På grund av det faktum att kroppen är frusen, särskilt benen, kan spasmer uppstå i kärlens organskärl, vilket ökar känslan av smärta inför menstruationen. Så före menstruationen kan en bekant och mild buksmärta förvandlas till en mycket svag, dra eller smärta magsmärta.
 3. Varför förstärks menstruationsvärken bara före menstruationen? Syndrom av premenstruellt spänning, eller enklare - premenstruellt syndrom (PMS). Inte alla har ett obehagligt tillstånd ett par dagar före menstruationens början, hos vissa kvinnor känns det mycket tidigare, på 5-7 dagar. Karakteristiska tecken drar tråkiga smärta i nedre del av buken i kombination med autonoma och neurologiska symtom (takykardi, huvudvärk, svettningar, domningar i extremiteterna). PMS klassificeras inte som en separat patologi, utan som ett separat symptomkomplex med olika kliniska former av kursen, beroende på svårighetsgraden av manifestationer som kan störa det vanliga sättet att leva och begränsa kvinnans förmåga att arbeta.
 4. Vad kan hända om magen är sjuk mer mycket än vanligt före menstruationen under dessa menstruationer? Brist på tillräcklig motorisk aktivitet. Hypodynamia, på grund av den "stillasittande" principen om arbete och inaktiv vila, bidrar till utvecklingen av cirkulationsstörningar i bäckenorganen och leder till stagnation. Detta provocerar en ökning av smärta, buksmärta blir mer märkbar före menstruationen.
 5. Övervikt orsakar många problem i kroppen, bara en del av dem är försenad menstruation eller tidiga perioder, för tung eller mycket dålig urladdning under menstruationen, mycket svår buksmärta innan kritiska dagar börjar. För många är det lite känt att fettvävnaden själv utför bland annat en endokrin funktion, det vill säga den utsöndrar hormoner i blodomloppet, såsom östrogen. Ett betydande överskott av fettvävnad kan påverka balansen mellan hormonella indikatorer avsevärt, och hormonella störningar följer ofta smärtsamma perioder.
 6. Sjukdomar i matsmältningssystemet kan orsaka mycket smärtsamt premenstruellt syndrom. På grund av patologier i magen och tarmarna, kramper och uppblåsthet (flatulens) observeras ofta, irriterade tarmslingor utövar samtidigt tryck på livmodern och bihang, vilket ökar de smärtsamma känslorna under menstruationen.
 7. Användning av en intrauterin enhet (IUD). För vissa kvinnor är en IUD en oönskad typ av preventivmedel, eftersom det kan vara en av orsakerna till dysmenorré. Om kvinnan efter att ha installerat en annan typ av intrauterin enhet blir sjuk i nedre del av magen och smärtan kvarstår, om sådan smärta i nedre del av magen är regelbunden efter installationen av PMS, verkar det regelbundet, bör du definitivt söka läkarhjälp.
 8. Ett antal gynekologiska patologier, särskilt de som är relaterade till livmoderns tillstånd. Smärta med varierande intensitet kan uppstå mot bakgrund av patologiska förändringar i muskeln livmodervävnader eller med en anomal anatomisk struktur, vilket negativt påverkar organets kontraktila förmågor eller det fria utflödet av menstruationsflödet. Detta är närvaron i livmodervävnaderna i de myomatösa noderna som deformerar livmoderhålan, underutvecklingen av dess struktur, förträngningen av livmoderhalskanalen, den förskjutna platsen i bäckenområdet, den endometriotiska tillväxten av livmoderns epitel utanför organets gränser. Alla dessa avvikelser väcker olika smärta innan menstruationen börjar och under menstruationen.
 9. Konsekvenser av gynekologiska kirurgiska ingrepp, komplicerad postpartum period. Cicatricial och andra förändringar i vävnaderna i könsorganen, särskilt livmodern och hängorna, efter operationen kan orsaka uppkomsten av premenstrual smärta.
 10. Inflammatoriska processer i könsorganet. Närmare början av menstruationen förvärras ofta kronisk pyelonefrit, cystit och andra sjukdomar som förstärker premenstrual smärta..

Den diskutabla frågan om huruvida premenstrual smärta kan uppstå hos helt friska kvinnor löses av specialisternas allmänna åsikt att deras fysiologiska karaktär manifesteras i låg intensitet och suddighet av smärtsyndromet. Förekomsten av skärande, akuta, krampiga smärtor före början av kritiska dagar är en anledning att leta efter en orsak i gynekologisk eller annan patologi.

Om en extern gynekologisk undersökning inte avslöjar en kvinnas patologi, är det möjligt att klargöra orsakerna till premenstruellt smärtsyndrom med hjälp av laboratorietester och efterföljande diagnos.

Vilka sjukdomar kan vara, i vilka primära och mycket svåra smärta innan menstruation är möjliga, varför en kvinna kan bli så sjuk i magen så mycket innan utflödet börjar? Varför ont i magen innan menstruationen? Sekundära smärta uppstår mot bakgrund av följande sjukdomar:

 1. dysplasi i bindväv;
 2. underutveckling av livmodern, böjningar och deformationer i livmoderhalsen;
 3. brist på endokrin funktion av hypofysen-binjurar-äggstockens ligament.
 4. Sådana sjukdomar kan provocera ett allvarligt premenstruellt syndrom före mänstruationen med manifestationer av varierande svårighetsgrad:
 5. yrsel, smutsvärk som migrän;
 6. brott mot funktionen av termoregulering, överdriven svettning;
 7. plötsliga förändringar i blodtrycket;
 8. domningar i övre och nedre extremiteter;
 9. hjärtklappning;
 10. matsmältningsstörningar;
 11. uppkomsten av ödem i olika delar av kroppen;
 12. alternerande skarp rodnad eller blanering av huden;
 13. intensiv smärta i nedre del av buken.

Endometriotisk patologi, förutom smärta, kan manifesteras av den specifika karaktären av vaginal urladdning, som du måste vara uppmärksam på. Menstruation med endometrios åtföljs ofta av utseendet på brunaktiga blodproppar, som observeras i början och i slutet av menstruationen. Om en kvinnas smärta före menstruationen är plötslig karaktär, kännetecknad av skarp intensitet och kramp, är det möjligt att misstänka utvecklingen av en ektopisk graviditet, hotet om missfall eller en kraftig progression i tillväxten av myomatösa livmodernoder.

Premenstrual smärta är karakteristisk för gynekologiska inflammatoriska sjukdomar, till exempel adnexit, salpingoophorit, liksom cystiska lesioner i vävnaderna i hängorna och vidhäftningar i bäckenorganen. Fenomen av dysmenorré åtföljer ofta oregelbundenheter i menstruationen, när det är förseningar på upp till 10-14 dagar.

 1. tarmpatologier (irriterande tarmsyndrom, förstoppning, tarmhinder);
 2. förvärringar av den kroniska kursen av blindtarmsinflammation;
 3. kärlsjukdomar med åderbråck i bäckenorganen;
 4. sjukdomar i urinledaren eller urinblåsan.

Om förvärringen av dessa sjukdomar inträffade under PMS uppfattas smärta som smärta i livmodern, hängslen och vaginalområdet.

Att klargöra orsakerna till premenstrual smärta kan vara en grundlig undersökning. För att fullborda den kliniska bilden måste läkaren ha information:

 1. om arten, regelbundenheten, intensiteten hos smärtsyndromet;
 2. förekomsten av samtidigt symtom;
 3. de preventivmedel som används av patienten;
 4. om tidigare diagnoser om tidigare inflammatoriska gynekologiska sjukdomar och metoder för deras terapi upptäcktes;
 5. om arten av tidigare utförda manipulationer och kirurgiska ingripanden (diagnostisk curettage, hysteroskopi, abort, förloppet under postpartumperioden).

Laboratoriestudier inkluderar:

 1. allmän och biokemisk analys av blod, urin, vaginal utstryk, skrapa från ytan av livmoderhalsen;
 2. bakteriekultur, enzymbunden immunosorbentanalys, PCR-metod för att bestämma patogener av infektioner i närvaro av skäl att smärta kan vara resultatet av en infektionssjukdom.

Tillståndet i livmodern, bilagor, äggledarna kan bedömas utifrån resultaten av ultraljuddiagnostik, vilket hjälper till att identifiera tecken på inflammatoriska processer, liksom närvaron av neoplasmer i dessa organ (cyster, fibromer, fibroider). Vid ultraljudsundersökningen kan läkaren bedöma äggledarnas tillstånd, identifiera förträngningen av livmoderhalskanalen, förekomsten av ärrvävnad och vidhäftningar. Om gynekologen inte finner någon anledning att förklara förekomsten av ett starkt smärtsamt premenstruellt syndrom, rekommenderas kvinnan att besöka andra läkare (endokrinolog, gastroenterolog, neurolog). Du måste vara tålamod eftersom implementeringen av diagnostiska procedurer kan ta en eller två månader, men du kan inte dra tillbaka, eftersom det här är det enda sättet att identifiera smärtkällan innan menstruationen börjar.

Den fysiologiska kursen med PMS skiljer sig i de flesta fall inte i uttalad ömhet. Spänningen som uppstår i nedre del av buken har inte en specifik lokalisering, det finns känslor av suddiga smärta. Med motorisk aktivitet eller som ett resultat av en förändring i hållning ökar de inte utan förblir på samma nivå. PMS-smärta åtföljs av andra symtom, inklusive:

 1. svaghet, dåsighet;
 2. ökad irritabilitet;
 3. humörsvängningar;
 4. ökad känslighet i bröstkörtlarna;

Frekvensen för sådana symtom kan tydligt ses i enlighet med menstruationscyklerna, som börjar huvudsakligen 3-5 dagar innan nästa menstruationsstart. Med PMS-patologiska karaktär noteras dess tecken inte bara före menstruationen, utan också under olika faser av månadscykeln. Smärta före menstruationen har en mer uttalad intensitet och strålar också ofta till den lumbosakrala, gluteala regionen. Hon slutar inte smärtstillande medel.

När det gäller mycket starka, skärande smärtkänslor med en tydlig lokalisering, när patienten letar efter en bekväm position för att underlätta dem, indikerar detta en annan patologi, men inte ett premenstruellt smärtsyndrom. Det är nödvändigt att skilja dessa smärta från symtomen på akut inflammation i bilagan, vridning av benet eller brott i cystisk bildning eller äggledarrör. Endast en läkare kan göra detta, därför är patienten bättre i sådana situationer att ringa ambulans.

Vad måste göras för att fastställa orsaken till att magen gör ont innan menstruationen och att smärtan dra eller smärta inte slutar? Först och främst måste du besöka en gynekolog om det finns ett tydligt beroende av uppkomsten av smärta innan menstruationen börjar. Resultaten av en gynekologisk undersökning, uppgifterna från den insamlade medicinska historien och laboratorietester kommer att avgöra den fortsatta handlingen. Det är möjligt att samråd med endokrinolog, neuropatolog, gastroenterolog, psykiater krävs.

Läkemedelsbehandlingen av premenstrual smärta bör undvikas tills diagnosresultaten och läkarnas rekommendationer har erhållits. Identifierade endokrina abnormiteter i arbetet i äggstockarna, binjurarna och sköldkörteln kräver korrigering med hormonella läkemedel, vars behandlingsregime endast kan förskrivas av en läkare. Dessutom ordineras vitaminterapi, som utförs med orala eller injicerbara läkemedel, eller med hjälp av kosttillskott.

Problem med inflammatorisk art löses genom att ta antibiotika eller antibakteriella medel, vilket gynekologen kommer att förskriva. Vad ska man göra om det finns smärta före menstruationen, hur man kan bli av med svår buksmärta med PMS, hur man kan lindra buksmärta i förväg, vilka piller hjälper? Smärtlindring uppnås genom att ta krampläkemedel och smärtstillande medel. För att förbättra utflödet av menstruationsflödet genomförs en uppsättning terapeutiska åtgärder som syftar till att förbättra blodcirkulationen och ta bort svullnad av vävnader, till exempel elektrofores, massagekurser, terapeutiska övningar. Det är användbart att aktivera mild motoraktivitet utan stress, besöka poolen eller dansa.

Örtmedicin är en bra hjälper för att lindra premenstrual smärta. För att minska intensiteten av smärta kan användningen av avkok av örter som röd yarrow, root, salvia, knotweed. Kom ihåg. Självidentifiering av orsakerna till premenstrual smärta är omöjligt. Dessutom måste patienten först se till att smärtan är en följd av PMS, och inte en specifik gynekologisk eller annan patologi. Och detta kan bara göras med hjälp av medicinska specialister..

Kvinnor försöker alltid övervaka sina externa parametrar. En stor publik av damer är intresserad av vad som är den främsta orsaken till behovet av mat, särskilt innan menstruationen. Det är under denna process som det är omöjligt att begränsa din...

Ritningssmärta i nedre delen av ryggen och nedre delen av magen, svullnad i bröstet och dess ökade känslighet, upprörd avföring i form av diarré är ofta följeslagare av menstruationen. Resultaten från undersökningarna visar att varje sekund står inför de angivna symtomen...

Ritningssmärta i nedre delen av ryggen och nedre delen av magen, svullnad i bröstet och dess ökade känslighet, upprörd avföring i form av diarré är ofta följeslagare av menstruationen. Resultaten från undersökningarna visar att varje sekund står inför de angivna symtomen...

Oftast uppträder smärta i nedre del av magen den första dagen av menstruationen, liksom en vecka före menstruationen. I andra situationer upplever friska kvinnor inte obehag i bilagorna.

Svårighetsgraden och smärtan i buken indikerar utvecklingen av allvarliga patologier. Den ständiga smärtan, åtföljd av andra obehagliga symtom, när menstruationstiden ännu inte har kommit, bör vara särskilt uppmärksam. Det är nödvändigt att bestämma dess natur: smärtan kan vara liten eller intensiv, dyka upp och plötsligt försvinna. Behandling föreskrivs endast av en läkare, beroende på de identifierade patologerna.

Endast en specialist kan bestämma den exakta orsaken som orsakade kvinnan smärta och tyngd i nedre buken. För att göra detta kommer han att göra en differentiell diagnos för närvaron av graviditet. Hos en frisk patient ska smärta inte uppstå. Denna situation medför risken för abort eller utveckling av farliga patologier i kroppen.

Många patienter klagar över funktionsfel i menstruationscykeln, medan testet är negativt och smärta och tyngd i nedre del av magen känns på dag 20-23 av cykeln eller under ägglossningen. Liknande symtom förekommer på höger eller vänster, ibland sprider sig i buken..

Ibland ligger orsaken till smärta i nedre del av buken i utvecklingen av inflammationer i könsorganen, som inkluderar: cystor och tumörer, inflammation eller apoplexi i äggstockarna, livmoder fibroids, ureaplasmosis, klamydia och trichomoniasis. Vid en liten vridning av cystbenen uppstår en svag smärta på grund av försämrad cirkulation.

Tidig graviditet åtföljs ofta av symtom som liknar PMS (premenstruellt syndrom). Detta tillstånd varar cirka sju dagar och är förknippat med implantering av ett ägg i livmodern. De viktigaste symtomen är:

 • tyngd i korsryggen;
 • överdriven excitabilitet;
 • illamående;
 • bröstkomprimering;
 • försening av menstruation;
 • dåsighet;
 • spotting spotting (sällan);
 • smärta i nedre buken.

På grund av den snabba ökningen av livmodern upplever många kvinnor smärta och svårighetsgrad, men inte mycket. I en ektopisk graviditet (positivt test) uppträder dessa symtom på grund av inflammation och minskning genom vidhäftningar av äggledarna.

Det är viktigt att komma ihåg att svårighetsgraden och smärtan i den nedre delen ofta förväxlas med symtomen på ett missfall. Under graviditeten är det normalt om obehaget inte är särskilt uttalat och varar flera minuter.

Den högsta andelen risk för missfall inträffar under graviditetens första trimester, särskilt om kvinnan inte vet om sitt nya tillstånd. När ägget inte fäster vid livmodern i väggen, uppstår blödning. Om en kvinna är medveten om graviditet och känner intensiv smärta (särskilt i de senare stadierna), bör du omedelbart rådfråga en gynekolog. Detta indikerar vanligtvis hypertonicitet i livmodern, vilket kan leda till missfall..

Hos vissa kvinnor inträffar perioden med ägglossning efter överföring av embryon under mognad och förflyttning av ägget i livmoderkaviteten, smärta och svårighetsgrad, som under menstruationen. Ytterligare symtom är: fläckning, ökad smärta under samlag förknippat med äggstocksförorening. Smärtan varar från 2-3 timmar till två dagar, varefter den passerar av sig själv.

Hos kvinnor som lider av denna sjukdom uppträder smärta före menstruationen och fortsätter tills den slutar. Ytterligare symtom:

 • kramper och dragande smärta som sträcker sig till ljumsken;
 • illamående;
 • svaghet och dåsighet.

Det finns primära och sekundära former av algodismenorea. Den första är inte relaterad till könsinflammation och upptäcks hos flickor under 16 år. Den andra finns hos vuxna och kvinnor som förlossar och är vanligtvis förknippade med gynekologiska patologier..

Med en normal hormonell bakgrund har en kvinna aldrig obehag i buken när hennes perioder har gått eller i mitten av menstruationscykeln. Smärta, som med menstruation, är förknippat med ökad produktion av prostaglandin (hormoner) i kroppen. Dess överskott provocerar en smärtsam sammandragning av livmodern, vanligtvis i slutet av menstruationen.

Om orsaken till smärtan är hyperfunktion i sköldkörteln, uppstår ytterligare symtom: viktminskning, slöhet, dåsighet och sömnlöshet.

Ibland uppträder svårighetsgrad och smärta när man tar hormonella läkemedel. I detta fall är det bara den läkare som ordinerat dem som hjälper.

Sjukdomen utvecklas till följd av infektion, vilket underlättas av följande faktorer:

 • avsaknad av personlig hygien;
 • promiskuöst sexliv;
 • patologi för organen i det endokrina systemet;
 • hormonella störningar;
 • brist på vitaminer;
 • minskad immunitet;
 • slemhinneskada.

Symtom på vaginit: svårighetsgrad och smärta i nedre del av buken, urladdning, snabb urinering, svullnad i livmoderslimhinna, sveda och klåda. I det akuta skedet av patologin är smärtan intensiv, i den kroniska är den periodisk.

Denna patologi är förknippad med spridningen av vävnader och deras utgång bortom livmodern. Vanligtvis observeras hos patienter i åldrarna 35 till 50 år. Följande faktorer bidrar till utvecklingen av endometrios:

 • hormonella störningar;
 • minskad immunitet;
 • övervikt;
 • anemi;
 • kroniska patologier i könsorganet;
 • genetisk predisposition.

En kvinna känner smärta, allmän svaghet, tyngd i nedre del av magen och nedre delen av ryggen, som intensifieras med början av menstruation.

Vid frekvent och falsk lust att urinera, närvaron av blod i urinen, kan det hävdas att en kvinna utvecklar cystit. Smärta strålar till korsryggen. Denna patologi är ganska vanlig och förknippas med strukturella egenskaper i kroppen: urinröret är mycket brett och kort, vilket bidrar till en snabb infektion av infektioner. Orsakerna till cystit är:

 • ta medicin;
 • hypotermi;
 • slemhinneskada;
 • bestrålning.
 • värkande nedre buken;
 • vit urladdning visas;
 • smärta under urinering.

Vid kolecystit kan ytterligare symtom uppstå: feber och förvärring av smärta efter att ha ätit. Båda formerna av sjukdomen utgör inte någon stor fara, men i avsaknad av behandling är det möjligt att utveckla njursvikt eller pyelonefrit (smärta ger nedre del av buken, vilket i hög grad komplicerar diagnosen på grund av bristen på ett specifikt fokus på lokalisering).

Inflammation av den appendikulära processen åtföljs av en dragande smärta när den flyttas till livmodern. Följande symtom är karakteristiska för detta tillstånd:

 • feber;
 • generell svaghet;
 • kräkningar.

Med blindtarmsinflammation är en kvinna ofta sjuk.

Faran med patologi är möjligheten till död i avsaknad av omedelbar kirurgisk ingripande.

Ytterligare symtom som låter dig ta reda på orsaken till smärtan:

 • svimning indikerar ofta bukblödning;
 • skarpa och krampande smärta och feber - för närvaron av stenar i urinblåsan;
 • aptitlöshet - på patologin i mag-tarmkanalen.

Smärta och tyngd i buken förekommer hos nästan alla kvinnor efter förlossningen på grund av intensiv sammandragning av livmodermusklerna. Hos äldre kvinnor orsakas dessa symtom ofta av hängande vagina eller livmoder på grund av muskelsvaghet..

Om det finns en svårighetsgrad eller magsmärta, oavsett cykeldagar, är det brådskande att besöka en läkare för att fastställa orsaken. Självmedicinera inte, särskilt om det finns ytterligare symtom.

Det stora misstaget för många kvinnor är att gå till apoteket för smärtstillande medel om det finns smärta. På detta sätt är det omöjligt att bota den underliggande sjukdomen, men bara tillfälligt bli av med symptomen och komplicera läkarnas arbete. Behandlingen ska vara omfattande och nyckeln till dess korrekta syfte är korrekt diagnos. Vanligtvis innehåller det följande procedurer:

 • laparoskopi;
 • urin, avföring och blodprover;
 • Ultraljud
 • vaginal vattpinne.

Efter att ha fastställt den exakta orsaken till smärtan, föreskriver specialisten behandling:

 1. 1. Gravida kvinnor behandlas vanligtvis inte med medicinering. Det viktigaste är att följa alla rekommendationer för att bevara det ofödda barns hälsa och liv och förebygga allvarliga komplikationer. Dessa inkluderar: hälsosam kost, att ge upp cigaretter och alkohol, eliminera stor känslomässig och fysisk stress.
 2. 2. Om smärta uppstår före menstruationen föreskriver läkaren läkemedel för att lindra kramper och vasodilatation.
 3. 3. Behandlingen av algodismenorré består i användning av hormonella läkemedel, vitaminkomplex och fysioterapi.
 4. 4. Med kolpit förskrivs antibakteriella suppositorier och salvor, bantning och tillfälligt avskaffande av sexuell aktivitet.
 5. 5. Endometrios kräver medicinsk eller kirurgisk behandling beroende på utvecklingsstadiet. Vanligtvis förskrivna orala preventivmedel och krampläkemedel. Om denna behandling inte hjälper genomgår patienten operation.
 6. 6. Cystit elimineras av diuretika och uroseptika. För intensiv smärta indikeras smärtmedicinering..

Viktig! Cystor, missfall, fibroider, ektopisk graviditet och blindtarmsinflammation kräver omedelbar läkarvård för att undvika farliga konsekvenser..

Om det är omöjligt att konsultera en specialist, kommer folkläkemedel för att behandla smärta i nedre del av magen hjälpa till att underlätta tillståndet. De mest effektiva recepten:

 • Ris (2 msk. L.) Häll kokande vatten och tillsätt lite honung, ta buljongen kyld före måltiderna;
 • fänkålfrön (1 tsk) häll kokande vatten och låt stå i 30 minuter, ta varannan timme;
 • om illamående och halsbränna läggs till smärtan, lösa upp lite tesoda i kallt vatten och dricka tre gånger om dagen;
 • förbereda ett avkok av mynta och kamomill, ta 1/2 kopp före en måltid;
 • sellerirot (hackad) häll 200 ml varmt vatten, ta före varje måltid;
 • finhacka ingefära, brygga som te och dricka hela dagen.

Om ingen av ovanstående metoder har hjälpt under flera dagar, bör du omedelbart rådfråga en läkare.

Det finns inget enda förebyggande när en kvinnas nedre del av magen gör ont, eftersom dessa symtom kan orsakas av olika sjukdomar i de inre organen. Experter rekommenderar följande:

 • vid de första signalerna från kroppen om funktionsfel, rekommenderas det att ge den vila: minska känslomässig och fysisk stress;
 • med förbehåll för säng vila kan alla förskrivna läkemedel bättre absorbera
 • berika dieten med användbara ämnen och mineraler för att stärka immuniteten;
 • Det rekommenderas inte att använda varma värmare, utom i menstruationsvärk, för att undvika utveckling av sepsis;
 • ispaket tillåtet;
 • snabbt behandla inflammatoriska och infektiösa patologier och genomgå årliga schemalagda undersökningar.

Det bör komma ihåg att varje sjukdom är lättare att bota i början av utvecklingen. Även om du får svag buksmärta måste du konsultera en specialist.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Till vem och varför är det nödvändigt att genomgå en koloskopi?

Vi tar reda på vilka sjukdomar som kan upptäckas med denna procedur och vad som kommer att hända om du inte skickar det i tid.

- Berätta, snälla, vem behöver genomgå en koloskopi och hur ofta?...

Förvärring av hemorrojder efter menstruation

Den inflammatoriska processen, som kallas åderbråck i ändtarmen, har vissa könsskillnader. Hemorrojder hos kvinnor går annorlunda än hos män, åtföljt av vissa specifika funktioner....

Vad är brun urladdning vid signalering av kvinnor?

Den bruna färgen på kvinnliga sekret uppnås på grund av blodföroreningar i fysiologiska vätskor. Sådant slem uppträder vid olika tidpunkter i menstruationscykeln....