Orsaker till smärta i nedre del av buken en vecka före menstruation

Ansvarsfrihet

Obetydliga enkla sensationer kräver inte uppmärksamhet, men om PMS ersätts av algodismenorea är det nödvändigt att förstå varför nedre del av magen gör ont en vecka före menstruationen och vidta åtgärder för att eliminera problemet.

dysmenorré

Dysmenoré i medicinen kallas menstruationskramper i nedre del av buken före och under kritiska dagar. De orsakas av sammandragningar av livmodern och processen att få ut de extra partiklarna i endometriumet med blod. Smärta kan utlösas av en individuell mängd känsliga receptorer och en låg smärttröskel. På grund av dysmenoré, 8-10 dagar före menstruationens början, gör nedre buken ont och dra.

Symtom kan börja i puberteten och följa kvinnan fram till början av klimakteriet. För många, med ålder eller efter födseln, blir smärtsyndromet mindre märkbart..

Lätt obehag kan utlöses av hormonella förändringar i kroppen eller genom strukturella egenskaper hos det reproduktiva systemet.

Hur många dagar innan menstruationen ökar magen?

Buken börjar öka i storlek före menstruation hos kvinnor individuellt: från 1,5-2 veckor till 2-3 dagar. Det beror på förekomsten av faktorer:

 • Kroppstyp. En person är tunn, full eller normal.
 • Fysisk träning. Uppblåst buk eller svag.
 • Elasticiteten i livmodermusklerna. Vanligtvis svag efter förlossningen. Speciell gymnastik behövs för att få bäckenbottenmusklerna tillbaka till det normala..

Hos unga idrottsflickor, före och under menstruationen, ökar inte buken, och hos överviktiga och födande kvinnor observeras uppblåsthet, viktökning på 2-3 kg är möjlig. Detta är en naturlig reaktion av kroppen, var inte rädd. För 2-3 dagar av blodigt urladdning, midjestorlek, vikt återgår till det normala.

Premenstruellt syndrom

Cykliskt syndrom är ett helt komplex av störningar från det endokrina, psykotomiska och vegetovaskulära systemet. Den främsta orsaken till PMS är hormonella störningar hos kvinnor som är i riskzonen och som är benägna att sådana faktorer:

 • överarbete på jobbet;
 • konstant stress;
 • tendens till depressiva tillstånd;
 • skador och kirurgiska ingrepp;
 • inflammatoriska sjukdomar i könsorganen;
 • brist på fysisk aktivitet;
 • brist på balanserad näring.

Inte konstigt att mer än 55% av kvinnorna känner till förkortningen PMS.

Den exakta siffran för hur många dagar innan menstruationen börjar dra i nedre buken - nej. Normen varierar från 2 till 14 dagar. Förutom värkande smärta i nedre del av buken, finns det också tecken som migrän som strålar ut på ögonbollarna, matsmältningsbesvär, smärtsam känslighet hos bröstkörtlarna, svaghet, irritabilitet, överdriven sårbarhet, apati. En kraftig förändring i humöret är karakteristiskt - från upphetsad optimistisk till tårfullt depressiv.

Sjukdomen kan ta symtomen på hjärt-kärlsjukdomar: hjärtklappning, domningar i händerna, svettningar, andnöd.

Tecken på premenstruellt syndrom med ålder kan fördubblas.

Detta tillstånd försvinner vanligtvis i början av menstruationen, men varar ibland några dagar efter det slutförts.

Hormonell obalans

Om nedre del av buken dras starkt 4-5 dagar före menstruationen kan orsaken vara hormonell obalans:

 1. Östrogenbalans är oerhört viktigt för att reproduktionssystemet ska fungera korrekt. Dess överskott, såväl som en brist, kan framkalla obehag och uppblåsthet, samt en kränkning av menstruationscykeln. Ohälsosamma östrogennivåer i kroppen indikeras av tecken som skalning och torr hud, tristhet och håravfall, migrän, sömnlöshet, instabilt blodtryck, bröstsmärta och dåligt humör..
 2. Progesteronnivån före menstruationen bör vara ganska hög, och en ökning i mängden börjar ungefär den 15: e dagen av cykeln, när ägget lämnar follikeln. Hormonbrist provocerar spasmer och sammandragningar i livmodern, vilket leder till värkande smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen före menstruation. Obalans framgår av svullnad och smärta i bröstkörtlarna, riklig urladdning under menstruationen, blödning under den mellanliggande perioden, svullnad i ansiktet.
 3. Den skyldige till obehag i buken kan vara en låg frekvens av "lyckohormoner." Endorfiner är utformade för att jämna ut smärta och stress för kroppen. Men med deras brist, när nedre buken gör ont och drar innan menstruationen, känns det starkare än vanligt. Och det finns depressiva tillstånd, apati, bröstkänslighet och vaginalväggar under sex och störningar i mag-tarmkanalen.
 4. Prostaglandiner är hormonliknande ämnen som spårar och reglerar biokemiska processer i kroppen. Det är de som skickar signaler till hjärnan om obehagliga upplevelser under menstruationen. På grund av hormonell obalans kan antalet prostaglandiner öka och därmed känsligheten för smärta.

Ägglossning

Eftersom det är svårt att avgöra hur många dagar före menstruationen börjar magen att skada, kan detta fenomen påverka ägglossningstiden. Beroende på egenskaperna hos kvinnans kropp kan det förekomma under perioden från 7 till 19 dagar av cykeln. En sådan lucka förklaras av påverkan på kroppen av yttre faktorer - stress, överarbete, hälsostatus och andra.

Lite dragande smärta i nedre del av buken är ett vanligt tecken på ägglossning och kan på grund av en oregelbunden cykel bry sig om en vecka innan menstruationen. Obehag kan åtföljas av liten fläckning, något upphöjd tillstånd, ökad sexuell lust, förvärring av smaklökar och lukt.

Besök till läkaren

En läkarkonsultation är nödvändig om smärtan varar länge. Svårigheten ligger inte bara i ägglossningen och i patologin i bäckenorganen. Magen gör ont på grund av sjukdomar i mag-tarmkanalen, blindtarmsinflammation och ett antal andra sjukdomar.

När man behandlar smärta i mitten av en cykel är det inte värt att förlita sig på anestetika. Deras handling syftar till att lindra symptomet. Om ömhet uppträder under två till tre cykler är det dags att tycka gynekologen. Läkaren föreskriver nödvändiga tester och studier..

En omedelbar resa krävs om en kvinna har upptäckt ett eller flera symtom som följer smärta: illamående, kräkningar, svaghet, en kraftig temperaturökning, klåda och förbränning av könsorganen.

Graviditet

Befruktning av ägget kan känna sig mycket specifika symtom - försenad menstruation och det faktum att nedre buken tolereras. Under den andra eller tredje veckan av graviditeten kan dessa symtom lätt förväxlas med de kritiska dagarna som kommer under den nya månaden.

Sådana tecken kan uppträda, både av naturliga skäl i samband med hormonella förändringar i kroppen och bli ett larm.

Följande kan orsaka oro:

 • tre eller fyra dagar före den förväntade månaden är det en ökad temperatur;
 • akut smärta i nedre del av magen och ryggen, vilket ger i ljumsken och pubis;
 • spasmodiska pulserande sensationer;
 • en känsla av spänning och tryck i magen;
 • eventuella obehag som uppträder tillsammans med blodig eller brun urladdning den femte eller sjätte dagen för förseningen;
 • malaise åtföljs av illamående och kräkningar;
 • smärta under den femte veckan av graviditeten kan varna för en ektopisk graviditet.

Även om obehaget inte är för irriterande, måste du se en läkare. Det kommer att vara användbart att ta ett test och se till att du är gravid.

I vilka fall konsulteras en gynekolog

Om för första gången förändringar har skett i kroppen som inte tidigare har observerats, är detta anledningen till att gå till läkaren:

med en smärtlängd mer än sju dagar;

med kraftig blödning åtföljande smärta;

samtidigt stiger temperaturen;

flera perioder med korta pauser under en månad;

smärtfri menstruation i det förflutna;

misstänkt graviditet;

besvämning före eller efter PMS.

Liknande smärtor kan vara en manifestation:

latent infektion i organen i könsområdet;

Hormonella preventivmedel

Utseendet på obehag i buken före menstruation kan vara förknippat med att ta OK. Läkemedel påverkar starkt förhållandet mellan hormoner och särskilt menstruationscykeln.

Buksmärta kan indikera en biverkning av ett preventivmedel och deras oförenlighet med kroppen.

Och dessutom observeras symptomet efter en kraftig upphörande av att ta OK, på grund av ett starkt hormonellt hopp.

Kom ihåg att innan du börjar orala preventivmedel och avbryta användningen måste du konsultera en gynekolog. Detta hjälper till att undvika obehagliga överraskningar..

Vad man ska göra, hur man behandlar mycket svår smärta innan menstruationen

Vad måste göras för att fastställa orsaken till att magen gör ont innan menstruationen och att smärtan dra eller smärta inte slutar? Först och främst måste du besöka en gynekolog om det finns ett tydligt beroende av uppkomsten av smärta innan menstruationen börjar. Resultaten av en gynekologisk undersökning, uppgifterna från den insamlade medicinska historien och laboratorietester kommer att avgöra den fortsatta handlingen. Det är möjligt att samråd med endokrinolog, neuropatolog, gastroenterolog, psykiater krävs.

Läkemedelsbehandlingen av premenstrual smärta bör undvikas tills diagnosresultaten och läkarnas rekommendationer har erhållits. Identifierade endokrina abnormiteter i arbetet i äggstockarna, binjurarna och sköldkörteln kräver korrigering med hormonella läkemedel, vars behandlingsregime endast kan förskrivas av en läkare. Dessutom ordineras vitaminterapi, som utförs med orala eller injicerbara läkemedel, eller med hjälp av kosttillskott.

Problem med inflammatorisk art löses genom att ta antibiotika eller antibakteriella medel, vilket gynekologen kommer att förskriva. Vad ska man göra om det finns smärta före menstruationen, hur man kan bli av med svår buksmärta med PMS, hur man kan lindra buksmärta i förväg, vilka piller hjälper? Smärtlindring uppnås genom att ta krampläkemedel och smärtstillande medel. För att förbättra utflödet av menstruationsflödet genomförs en uppsättning terapeutiska åtgärder som syftar till att förbättra blodcirkulationen och ta bort svullnad av vävnader, till exempel elektrofores, massagekurser, terapeutiska övningar. Det är användbart att aktivera mild motoraktivitet utan stress, besöka poolen eller dansa.

Örtmedicin är en bra hjälper för att lindra premenstrual smärta. För att minska intensiteten av smärta kan användningen av avkok av örter som röd yarrow, root, salvia, knotweed. Kom ihåg. Självidentifiering av orsakerna till premenstrual smärta är omöjligt. Dessutom måste patienten först se till att smärtan är en följd av PMS, och inte en specifik gynekologisk eller annan patologi. Och detta kan bara göras med hjälp av medicinska specialister..

Liknande artiklar

Kvinnor försöker alltid övervaka sina externa parametrar. En stor publik av damer är intresserad av vad som är den främsta orsaken till behovet av mat, särskilt innan menstruationen. Det är under denna process som det är omöjligt att begränsa din...

Ritningssmärta i nedre delen av ryggen och nedre delen av magen, svullnad i bröstet och dess ökade känslighet, upprörd avföring i form av diarré är ofta följeslagare av menstruationen. Resultaten från undersökningarna visar att varje sekund står inför de angivna symtomen...

Ritningssmärta i nedre delen av ryggen och nedre delen av magen, svullnad i bröstet och dess ökade känslighet, upprörd avföring i form av diarré är ofta följeslagare av menstruationen. Resultaten från undersökningarna visar att varje sekund står inför de angivna symtomen...

Godartade neoplasmer

Hormonell instabilitet kan leda till utveckling av olika slags formationer och tätningar.

Uterin fibroids är orsaken till 50% av fallen av reproduktionssystemet sjukdom. Detta är en godartad tumör som bildas i myometrium på grund av hormonell obalans. Det främjar tillväxten av östrogenhormonproduktion. Myom utvecklas under hela reproduktionsperioden, fram till början av klimakteriet, när produktionen av östrogen i kroppen upphör.

Risken för sjukdomen ökar när det gäller processer som påverkar den hormonella bakgrunden:

 • inflammatoriska processer;
 • endometrios;
 • endokrina sjukdomar;
 • gynekologisk kirurgi och abort;
 • brist på regelbundet sexliv.

Symtomen på sjukdomen liknar många andra gynekologiska patologier, därför kan en tumör upptäckas endast vid en undersökning av en gynekolog. En anledning att misstänka att något var fel kan vara: mycket starka smärta före menstruation, tryck på urinblåsan, mer omfattande perioder än vanligt, och som ett resultat av riklig blodförlust, blekhet i huden, svaghet.

Inflammatoriska processer

Malaise 3 eller 4 dagar före menstruationens början kan indikera inflammatoriska processer i reproduktionsorganen. Om känslorna vanligtvis inte var för obekväma, kommer inflammationen att öka smärtan kraftigt.

Det orsakande medlet för patogena processer kan vara sexuellt överförda infektioner och virus. Hög sannolikhet för att de förtärs med kallt väder. Kroppen har inte tid att anpassa sig, vilket leder till en kraftig minskning av immuniteten.

Uppkomsten av inflammation är möjlig mot bakgrund av en annan sjukdom av viral eller infektiös karaktär. Detta gäller särskilt för infektioner i bäcken och buk..

De vanligaste inflammatoriska sjukdomarna tillsammans med smärta i nedre del av buken:

 1. Adnexit är en inflammation i äggstockarna och bilagorna. Följande uppsättning symtom är typisk för patologi: feber, svaghet, frossa, illamående, kräkningar, brännande känsla under urinering, purulent urladdning uppträder, spänningar i bukhålan och magvärk vid kramp före menstruation och andra faser av cykeln.
 2. Cervicit är en inflammation i livmoderhalsen, smittsam och inte smittsam i naturen. Sjukdomen kan vara nästan asymptomatisk. I andra fall är lutande känslor i nedre del av buken karakteristiska, särskilt uttalade under sex. Sjukdomen kan manifestera sig som blödning mellan menstruation och även purulent slemhinnor.
 3. Vulvitis är en yttre inflammation i könsorganen. Smärta och stickningar sträcker sig vanligtvis till nedre del av buken och strålar ut till köns- och könsdelarna. En gulaktig urladdning med annan struktur ser ut och har en obehaglig lukt. När symtomen försämras kan feber öka och trötthet kan uppstå..
 4. Endometritis är en akut inflammation i endometriumets ytskikt. Den kroniska formen av sjukdomen utvecklas till följd av infektioner i livmodern och äggledarna, som kan uppstå mot bakgrund av andra gynekologiska sjukdomar, komplikationer efter förlossning och kirurgiska ingrepp. Urogenitala infektioner kan orsaka inflammation - klamydia, ureaplasma, mycoplasma och herpesvirus. Det uppstår med akuta symptom: temperatur över 38 grader, magsmärta, purulent utflöde, migrän, uppblåsthet.

Fysiologiska skäl

I kvinnans kropp inträffar varje månad en process under vilken kroppen börjar förbereda sig för befruktningen, för detta ändamål inträffar vissa förändringar i den, vilket skapar de mest bekväma förutsättningarna för en framgångsrik befruktning av ägget. 2 veckor efter början av menstruationscykeln börjar ägglossningen, under vilken den dominerande follikeln brister, och ägget, som är klart för spermbefruktning, flyttar in i äggledaren. Sedan rör sig den kvinnliga reproduktionscellen djupare in i livmodern, där den förväntar sig att träffas med hanen och fästa vid slemhinnan i endometrium.

Om cellen inte har befruktats, avvisas ägget efter en viss tid med påverkan av olika faktorer av livmodern tillsammans med slemytan. Detta leder till uppkomsten av ett öppet blödande sår som läker under flera dagar. Det är denna process som orsakar dragande smärta i livmodern.

endometrios

Endometrios - tillväxt av endometrial vävnad utanför dess naturliga skikt hos mer än 8% av kvinnorna under reproduktionsperioden. Sjukdomen är av hormonell natur, men medicinska artiklar och studier ger ännu inte ett exakt svar om orsakerna till patologi..

Sjukdom är en av de främsta orsakerna till buksmärta, och det förväxlas ofta med normalt menstruationsbesvär..

Risk för patologi är:

 • kvinnor med en menstruationscykel på mindre än 27 dagar och smärtsam menstruation;
 • de som redan har haft fall av sjukdomen i familjen;
 • flickor vars tidiga första menstruation började tidigt;
 • kvinnor som inte födde eller som senare födde.

Den stora majoriteten av menstruationscykeln, endometrios kan utvecklas nästan asymptomatiskt. Tecken intensifieras och känns när en vecka innan menstruationen börjar obehagligt dra i nedre del av magen och nedre delen av ryggen. Det finns smärta under samlag, fläckar i de sista faserna av cykeln, förstoppning, ofta urinering, en liten temperaturökning.

Varför efter sex drar nedre buken?

De flesta kvinnor står inför ett sådant problem, men inte alla vänder sig till en specialist. Ömhet efter en sexuell handling kan förekomma av skäl som:

 • bristning av jomfruhinnen under det första samlaget;
 • vaginismus, som uppstår på grund av rädsla för samlag;
 • vaginit - inflammation i vaginalslemhinnan av olika slag;
 • vidhäftningsprocess, som bildades efter operation på bäckenet eller på bakgrund av kronisk inflammation;
 • födelse trauma under förlossningen;
 • sexuellt överförda sjukdomar som utvecklas efter oskyddad sexuell kontakt;
 • stagnation av blod i den venösa apparaten i bäckenet;
 • endometrios;
 • inflammation i nerverna;
 • partners oförenlighet;
 • vaginal smörjningsfel och andra.

När man ska söka läkare

Om sjukdomen, åtföljd av obehag i nedre del av buken sju dagar före din period, stör dig regelbundet, bör du kontakta en gynekolog.

Det är också viktigt att uppmärksamma förekomsten av följande symtom:

 • smärtsamt obehag mer än fem dagar innan menstruationen åtföljs av blodig urladdning;
 • obehag uppstår under eller efter sex;
 • du märker ett hopp i kroppstemperaturen;
 • Illamående, kräkningar;
 • smärta sprider sig till korsryggen, benen eller könsorganen;
 • urladdningen fick en gulaktig eller purulent nyans, en obehaglig lukt dök upp;
 • öm och värkande nedre del av buken före menstruation under postpartum eller efter operation.

Om obehag i buken åtföljs av ytterligare symtom, är det bättre att genast genomgå en medicinsk diagnos och göra alla nödvändiga tester..

Baserat på kommentarer på kvinnors forum är många kvinnor vana att överväga smärta några dagar innan menstruationen som en del av menstruationscykeln. Det är emellertid viktigt att komma ihåg att obehag, som berövar livsglädje, kan vara en oroande klocka och varna för förekomsten av allvarliga patologier, särskilt om du blir sjuk för första gången. En snabb undersökning är nyckeln till att snabbt lösa problemet. Älska dig själv och låt inte smärtan förstöra ditt liv.

Varför gör ont i magen innan menstruationen?

Nedre del av magen gör ont innan menstruationen: orsaken till PMS

Obehag inför menstruationen är ett mycket vanligt problem. I de flesta fall är det förknippat med hormonella förändringar i den kvinnliga kroppen som uppstår under avstötning av slemskiktet i livmodern. Komplexet av obehagliga symtom kallas dysmenoré eller premenstruellt syndrom - PMS.

Orsakerna till detta obehag är ganska naturliga och inte farliga, men de förekommer hos olika kvinnor på olika sätt. Det beror på hormonnivån och kroppens individuella egenskaper. Dysmenoré varar i regel två till tre dagar och åtföljs av följande obehagliga symtom:

 • En kvinna har smärta i nedre del av buken. Obehagliga känslor kan vara svaga och ihållande eller kan uppstå paroxysmalt..
 • Ofta förändras stämningen. Patienten blir tårfull, nervös och irriterad.
 • Det finns en orimlig känsla av trötthet, dåsighet.
 • Appetiten ökar kraftigt, matvanor kan förändras.

PMS signalerar hormonella förändringar i den kvinnliga kroppen. Sådana förändringar påverkar det känslomässiga tillståndet, matsmältningskanalen, kan orsaka migrän och öka trycket.

Hur magen gör ont innan menstruation med farliga patologier

I vissa fall känner en kvinna alla tecken på menstruationens tillvägagångssätt, men det är de inte. Försening i kombination med uttalat obehag kan ha patologiska, hälsofarliga skäl.

De vanligaste gynekologiska sjukdomarna med liknande symptom:

 • Algomenorrhea. Hos en patient med liknande gynekologisk avvikelse är buken och korsryggen mycket öm. Sådant obehag inträffar en vecka före det förväntade datumet för menstruation och kan kvarstå under hela cykliska blödningar. Särskilda tecken på algomenorré från vanliga PMS kan betraktas som anfall av illamående och huvudvärk, depressiva tillstånd. Sjukdomen kan vara medfödd eller förvärvad. Det utvecklas ofta efter en abort, en inflammatorisk sjukdom, en intrauterin enhet.
 • Adnexit och andra inflammatoriska gynekologiska sjukdomar. Med adnexit är korsryggen och buken mycket öm. Kroppstemperaturen stiger, ett fel i cykeln observeras, obehag uppträder under intimitet. Utvecklingen av inflammation kan ha negativa konsekvenser för en kvinnas reproduktiva hälsa. Om du hittar sådana symtom bör du omedelbart rådfråga en läkare.
 • endometrios Patologisk spridning av epitelet leder till obehag i buken, kan spridas till ryggen, benen. Smärtan ökar gradvis och menstruationen blir väldigt rik.
 • Urinvägsinfektioner. Vid sådana sjukdomar läggs hög feber, klåda i det yttre könsdelområdet, atypisk urladdning med en obehaglig lukt till symtomen på PMS.
 • Myom. En godartad neoplasma utvecklas i livmodern. I de första stadierna visar sig sjukdomen inte. Med tumörens tillväxt uppträder menstruations oregelbundenheter, menstruationen blir riklig, PMS uttalas.

Läkare framhäver också fall där obehag i nedre del av buken framför regulatorerna inte är förknippat med reproduktionssystemets organ. Liknande symtom manifesteras hos patienter med brott i matsmältningskanalen, inflammation i bilagan. Samtidigt är problem med avföringen dessutom störande..

Behöver jag träffa en läkare om magen gör ont innan menstruationen

En kvinna bör behandla sin hälsa så ansvarsfullt som möjligt. Detta gäller särskilt för unga flickor som planerar en graviditet i framtiden. Om det är lätt obehag, är det inte nödvändigt att registrera sig för en akut möte hos en gynekolog. Du måste lyssna på kroppen, följ cykeln för att förstå varför magen, bröstet eller korsryggen gör ont.

Vid en ektopisk graviditet gör ont i magen också ont

Om obehaget är så starkt att det stör normalt liv, se till att du konsulterar en kvalificerad läkare om detta. Smärta, där det är omöjligt att sitta eller ligga normalt, indikerar ofta utvecklingen av farliga patologier. Det kan till och med vara en ektopisk graviditet, som kräver akut medicinsk intervention..

Det är förbjudet att ta ett starkt smärtstillande medel på egen hand. Så du kommer att smeta den kliniska bilden och för en exakt diagnos av patologin kommer det att ta mer tid och ansträngning.

Varför magen gör ont innan menstruationen, men det finns ingen urladdning

Särskilt obehagligt för en kvinna är situationen när alla tecken på uppkomst av menstruationsblödning är uppenbara, men urladdningen visas inte. Orsakerna till förseningen i kombination med värkande smärta i buken kan vara olika..

Oftast förekommer sådana symtom i följande fall:

 • Ägglossning. Den naturliga processen med brott i follikeln och frigörandet av ägget kan åtföljas av obehagliga känslor som är lokaliserade på höger eller vänster sida av buken. Sådana tecken visas som regel i mitten av menstruationscykeln och signalerar att den mest gynnsamma perioden har kommit för befruktningen av barnet.
 • Graviditet. Försening i kombination med PMS-symtom är ett av de vanligaste tecknen på graviditet. Under de första veckorna, under implantering av embryot, ökar tonen i livmodern avsevärt. Upplevelserna är exakt samma som före menstruationen. Om blödningen inte har påbörjats inom en vecka och testet visar två remsor, boka tid hos en gynekolog. Hög ton i livmodern kan orsaka missfall.
 • Åderbråck i reproduktionssystemet.
 • Vidhäftningar eller endometrios.
 • myom.

Försenad menstruation och smärta i nedre del av buken oroar patienter med kronisk cystit, uroliti. Alla dessa patologier bör behandlas under strikt övervakning av en kvalificerad läkare efter en omfattande preliminär diagnos..

Vad du ska göra för att eliminera kramper

Vid svår smärta ska du rådfråga en gynekolog. Läkaren kommer att genomföra en undersökning och vid behov föreskriva ytterligare diagnostik i form av ett blodprov eller ultraljud. Om allvarliga patologier upptäcks föreskrivs hårdvaruforskningsmetoder - MR eller CT, laparoskopi eller hysteroskopi. Effektiv behandling väljs efter en noggrann diagnos.

Om din mage gör ont innan din period på grund av naturliga fysiologiska processer, kan du försöka eliminera obehaget på egen hand hemma. För detta används mediciner från olika grupper..

 • Spasmolytika. De eliminerar snabbt muskelkramper i livmodern. Sådana läkemedel skickas ut utan recept, men innan du tar dem måste du läsa instruktionerna noggrant. PMS rekommenderar läkemedel som finns tillgängliga i form av tabletter eller rektal suppositorier..
 • Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Läkemedel i denna grupp lindrar snabbt smärta, bekämpar inflammation. Du kan eliminera obehagliga symtom med hjälp av tabletter där den aktiva substansen är paracetamol, ibuprofen, diklofenak. Kom ihåg att dessa läkemedel har allvarliga kontraindikationer, och se till att du konsulterar din läkare innan du tar det. Följ strikt den rekommenderade doseringen..

Du kan återställa normal hälsa före menstruationen och eliminera obehag utan medicinering. För att göra detta är det ibland tillräckligt att göra en lätt övning, applicera en varm värmedyna i magen, göra en lätt massage, berika dieten med många användbara vitaminer och mineraler. Alla dessa åtgärder kan endast utföras om du är säker på att du är helt frisk..

Månadsvis blödning av kvinnor åtföljs ofta av obehag och buksmärta. Detta är ganska normalt om sjukdomen är mindre och inte påverkar livskvaliteten för mycket. Kom ihåg att du måste besöka en gynekolog minst två gånger om året. Detta skyddar dig från utvecklingen av farliga patologier och gör att du kan upprätthålla reproduktiv hälsa..

Varför en vecka innan menstruationen börjar gör ont eller drar magen

Magenont eller dragning en vecka före menstruation är vanligt förekommande bland kvinnor i reproduktiv ålder. Dessa dagar kan gå annorlunda. Någon mage gör ont, någon blir galen av smärta i nedre rygg, ibland stiger temperaturen. Vissa var lyckligare: en svag smärta i buken under flera dagar och allt försvinner. På ett eller annat sätt är varje organism unik och ingen vet hur nästa menstruation kommer att gå. Vilka är skälen och vad man ska göra åt det, beskrivs nedan.

Varför gör ont i magen under menstruationen och före dem

Orsaker till smärta i nedre del av buken:

 • Fel livsstil;
 • Felaktig näring;
 • Gynekologiska sjukdomar, inklusive den felaktiga placeringen av livmodern;
 • Könsskador (abort, svår födelse);
 • Det finns en intrauterin enhet.

Normalt beaktas om smärtan under menstruationen är liten eller om den inte existerar alls. Om det är omöjligt att göra något eller gå någonstans från det faktum att magen gör ont, bör du omedelbart besöka en läkare. Den exakta orsaken till smärtan kan endast bestämmas av en specialist.

Ritningssmärta i tidig graviditet

I de tidiga stadierna av befruktningen kan buksmärta vara mycket skrämmande och detta kan leda till missfall. Den huvudsakliga källan till sådana manifestationer är toner i livmodern och en ökning av blodflödet till organet. Detta anses vara normen. Och när flickorna vänder sig till gynekologen med detta, får de veta om graviditetens början. Så att smärtan försvinner, lägg dig ner och slappna av.

Rita smärta med sekret

Brun urladdning är dåligt för en kvinna. De kan visas i små mängder, ibland efter samlag. Detta anses normalt för dem som tar preventivpiller, för första samlag eller för en mycket aktiv natt..

Vit urladdning är ett tecken på trast. Detta är en mycket vanlig sjukdom hos svamprasen. Det orsakar försämring av välbefinnande, samt klåda och obehaglig lukt i könsområdet.

Låga endorfiner

Endorfiner är kemiska föreningar som produceras i hjärnan och kontrollerar funktionen hos de endokrina körtlarna. På ett annat sätt kallas de också "lyckohormoner." Produktionen av endorfiner sker som svar på en stressande situation och uppkomsten av ett smärtsyndrom.

Endorfinbrist orsakar följande villkor:

 • förvärrad humör, ökad irritabilitet;
 • apati, depression;
 • minskning i smärttröskel;
 • eventuella sjukdomar med en utdragen kurs.

Mot bakgrund av endorfinbrist känns smärtan mycket starkare än vanligt, en person är ständigt i ett deprimerat tillstånd. För att öka hormonproduktionen krävs kompetent terapi, som kan ordineras av en endokrinolog och en psykoterapeut.

Ektopisk graviditet som orsak till smärta i nedre del av buken

De flesta vet att en ektopisk graviditet kan vara orsaken till svår och akut smärta i nedre del av buken. För att ta reda på om detta stämmer hemma måste du köpa ett graviditetstest. Om resultatet visar två remsor bör du omedelbart rådfråga en läkare. När testet är negativt bör du fortsätta söka efter problemet. Även om det är nödvändigt att beakta det faktum att testet med en ektopisk graviditet inte alltid visar rätt resultat. Och om detta är den första förseningen blir resultatet definitivt negativt.

Många kvinnor markerar sitt menstruationsschema på en kalender för att förstå om deras kropp är i ordning och om det finns några avvikelser. Detta är ett mycket bra sätt att övervaka din hälsa..

Du behöver inte komma ihåg när den senaste utskrivningen ägde rum och tänka på graviditet, släng pengar för nästa test, och när du ser att det är negativt, kom ihåg att menstruationen bara skulle vara om ett par dagar.

Smärta i nedre del av buken 7-10 dagar före menstruation

Det är mycket möjligt att ungefär 7-10 dagar före menstruationen kan smärta i nedre del av magen uppträda. Vad är orsaken och hur man kan bli av med denna smärta? Först av allt måste du förstå hur stark denna smärta är. Om det är outhärdligt ska du inte självmedicinera och dricka smärtstillande medel. I det här fallet måste du ringa en ambulans och söka hjälp från en specialist.

Orsaker till smärta i nedre del av buken 7-10 dagar före menstruation

 1. PMS. Den vanligaste orsaken till buksmärta 7-10 dagar före menstruationens början är PMS (premenstruellt syndrom). Dessa dagar känner en kvinna obehag i tarmen, det finns uppblåsthet, det finns ett deprimerat sömnigt humör, irritabilitet och aggressivitet uppträder och aptiten ökar.
 2. Minskade progesteronnivåer. Det manifesterar sig i form av värkande, bristande smärta i nedre buken.
 3. Inflammatoriska processer. Som ett resultat av infektionssjukdomar såväl som hypotermi finns det värkande, skärande och krampande buksmärta.
 4. Sjukdomar i bäckenorganen. Det finns buksmärta av olika natur.
 5. Ägglossning. Hos cirka 10% av kvinnorna, 6-10 dagar efter ägglossningen, är smärtan i nedre buken så stark att det är omöjligt att göra utan mediciner.

Varför gör magen ont och det finns en försening i menstruationen

Det händer ofta att det är buksmärta, hela kroppen värker, det finns en känsla av att menstruationen är på väg att börja, men de är inte där. Orsakerna till detta beteende hos kroppen kan variera..

 • Hormonfel i kroppen;
 • Graviditet;
 • Inflammatoriska processer i könsorganen;
 • Ovariesjukdom;
 • Cykelstörning.

Det är vanligtvis svårt att gissa varför det finns en försening i menstruationen, så det är bättre att göra ett graviditetstest och om resultatet är negativt måste du kontakta specialister.

Möjliga skäl

De flesta förändringar i en kvinnas kropp i reproduktiv ålder beror på hormonproduktionen. Under andra hälften av menstruationscykeln stiger progesteronnivåer kraftigt. Hormonella störningar hos kvinnor kan provocera inte bara dragande smärta i nedre del av magen före menstruation, utan också tarmproblem:

 • minskad peristaltik (upp till atony);
 • förstoppning
 • ökad gasbildning.

1.1 Algomenorré

Denna term innebär en kränkning av menstruationsfunktionen, där det finns svåra kramper eller värkande smärta i nedre del av buken, nedre delen av ryggen eller sakrum.

Algomenorré är en av de främsta orsakerna till att nedre buken dras en vecka före menstruation. Hon hittas ganska ofta - i nästan varje sekund kvinna.

Orsaker till primär algomenorré:

 • felaktig placering av livmodern, dess underutveckling;
 • överarbete (både mentala och fysiska);
 • metoder för intrauterin preventivmedel (spiral);
 • endokrina systemstörningar.

Orsakerna till sekundär algomenorré kan vara:

 • endometrios;
 • inflammatoriska processer;
 • buk- och gynekologiska operationer;
 • psykiska störningar (ökad irritabilitet, depression, sexuell missnöje etc.).

1.2 Premenstruellt syndrom

Med en minskning av progesteron- och östrogennivåer, buksmärta, en ökning och ömhet i bröstkörtlarna, ett minskat humör, irritabilitet observeras före cykelstart. Allt detta manifesterar sig som PMS (premenstruellt syndrom). I detta fall börjar huvudet ofta att skada, är sjukt och andra symtom uppträder:

 • irritabilitet;
 • depression;
 • aggression;
 • utmattning;
 • yrsel;
 • Trötthet;
 • dåsighet.

1.3 Fysiologiska skäl

En vecka före menstruationen förbereder livmodern sig för befruktningen: den ökar och sväller. Detta kan också orsaka smärta i nedre buken. Dessutom, innan menstruationscykeln börjar, försenas vätska i kroppen och ackumuleras - detta leder till en känsla av tyngd och en liten ökning i buken.

1.3.1 Ovulatorisk smärta

De mest ofarliga är smärtan i samband med sen ägglossning. Cirka 20% av kvinnorna upplever dem. Sådana smärta är lokaliserade i nedre del av buken, oftare på ena sidan (höger eller vänster) - beroende på äggets placering. De orsakar svag blödning (på grund av brott i follikeln), där blod kommer in i bukväggen och irriterar det.

Sådana smärtor tillhör inte patologin, detta är ett fysiologiskt inslag i den kvinnliga kroppen.

1.4 Acyklisk smärta

Liknande smärtor är inte på något sätt förknippade med ägglossning. De är långvariga och tar inte bort dem med konventionella smärtstillande medel.

Orsakerna till acyklisk smärta kan vara:

 • endometrios;
 • bildning av vidhäftningar;
 • överbelastning i bäckenet;
 • myom;
 • åderbråck i bäckenet;
 • cystit;
 • urolithiasis sjukdom;
 • artros, etc..

1.5 Kandidiasis

Du bör vara uppmärksam på vaginal urladdning. Normalt bör de bestå av slem, mikrobiella celler, död epitel och hemligheten för bartholinkörtlarna. De innehåller också glykogen och mjölkskönhet, som är nödvändiga för att upprätthålla fördelaktig mikroflora och vitala funktioner hos laktobaciller. På dagen för ägglossningen når glykogeninnehållet en maximal koncentration. Normalt urladdning ska vara transparent eller vitaktig, slemkonsistens, obehaglig lukt bör vara frånvarande, volymen ska vara upp till 4-5 ml per dag.

Candidiasis (trast) kännetecknas av vit curdled utsläpp - rikligt med en sur lukt. Den utvecklas med en minskning av immunitet, ofta kombineras med könssjukdomar (sexuellt överförda sjukdomar) och HIV-infektion, manifesteras också i tumörer och metabola sjukdomar.

Thrush kräver obligatorisk behandling!

1.6 Orsaker till brun urladdning

Brun urladdning är förknippad med förekomsten av blod i dem. Deras patologiska orsaker kan vara:

 • STD (gonorré, etc.);
 • endometrit;
 • livmodertumörer;
 • polypos;
 • livmoderhalsen (erosion);
 • endometrial hyperplasi;
 • endometrios.

Alla dessa sjukdomar är obligatoriska för behandling under övervakning av en läkare. Många av dem som misslyckas leder till vidhäftningar, infertilitet och till och med livmodercancer.

1.7 Graviditet

En vanlig orsak till smärta är en ökning av livmodern under graviditeten..

Smärtsamma upplevelser kan uppstå vid ektopisk graviditet. Ett befruktat ägg kan inte tränga in i livmodern genom ett för smalt ägg i äggledarna och implanteras i deras vägg. I sådana fall ger smärta från nedre del av buken i ändtarmen. Det är nödvändigt att konsultera en läkare om illamående, yrsel, allmän svaghet, medvetenhetsförlust uppträder, eftersom brott i röret endast behandlas kirurgiskt.

1.8 Andra skäl

Förutom de fysiologiska faktorerna för förekomsten av dragande och smärtsamma känslor i nedre del av buken, nära förknippad med reproduktiv funktion hos kvinnor, finns det ett antal skäl av annan karaktär:

1. Olika skador (förlossning, abort).

2. Inflammation av bäckenorganen, som är av en infektiös karaktär.

3. tarmsjukdom.

4. Felaktig livsstil (alkohol, tobak).

5. Obalanserad kost.

6. Genetisk predisposition.

En vecka före menstruationen gör ont i magen och sväller

Skälen till att uppblåsthet kan förekomma flera dagar före menstruationen, liksom smärta i nedre del av buken, är olika. En av dem är dålig tarmmotilitet, som uppstår på grund av förändringar i blodförsörjningssystemet under förberedelserna av kroppen för den kommande menstruationen. Ökat blodflöde påverkar inte bara könsorganen utan också tarmarna, vilket orsakar ökad gasbildning. Uppblåsthet kan uppstå på grund av tillväxten av livmodern i livmodern, som blir tjockare, vilket orsakar en reaktion av magmusklerna.

Vätskeretention, som börjar en vecka före menstruationen, blir en av orsakerna till uppblåsthet i buken, varigenom kroppen lagrar vätska innan den kommande blodförlusten. Uppblåsthet är möjlig under ägglossning och under graviditet, när sådana symtom åtföljer en försening i menstruationen.

Med illamående, förändringar i bröstkörtlarna är det nödvändigt att utföra ett graviditetstest. Utseendet på svullnad, uppblåsthet, smärta i nedre del av buken kan vara tecken på fibroider eller andra neoplasmer.

Om testet visar ett negativt resultat

Övning bevisar att många kvinnor gör testet innan förseningen av menstruationen. Tio dagar före menstruationen uppstår till exempel magbesvär. ”Är det inte graviditeten? Eller kanske ett missfall? Vad händer om en ektopisk graviditet? ” - det första som tänker på och alla kör omedelbart till apoteket för att köpa ett nytt test. Och när de ser ett negativt resultat, lugnar de sig. Du måste veta att i de tidiga stadierna testet inte visar vilken position kvinnan befinner sig i. Det spelar ingen roll hur många gånger den är gjord och det är ingen skillnad vilken typ av art det är. Därför måste du leta efter andra orsaker till smärta.

Hur man undviker smärta innan menstruationen

För att skydda dig så mycket som möjligt från smärtsamma upplevelser före och under menstruationen bör du följa några rekommendationer:

 • börja ladda några dagar innan din period; du kan simma;
 • gör massage i nedre delen av ryggen och buken;
 • du kan ta ett smärtstillande medel;
 • ständigt övervaka vikten; överflödighet kan orsaka smärta;
 • börja leda en hälsosam livsstil - spendera mer tid i frisk luft, ta vitaminer, ge upp kaffe, alkohol och rökning;
 • med intensiv smärta hjälper varma kompresser eller örtbad bra, men du kan ta dem högst 20 minuter;
 • förkylning har också en god effekt - i 10 - 15 minuter, lägg krossad is insvept i en handduk eller en kall värmedyna på magen;
 • användningen av eteriska oljor ger också önskat resultat, de måste gnides i magen och nedre delen av ryggen.

I inga fall kan du tolerera svår smärta, därför bör du vid de första oroande symtomen rådfråga en läkare.

Hur man kan bli av med smärta i nedre del av buken en vecka före menstruation

Den första idén som vanligtvis uppstår för oss är att ta ett piller. Men det finns inget behov av att självmedicinera, dricka antibiotika och smärtstillande medel. Allt detta kan vara skadligt för hälsan. Om en vecka före din period gör ont i magen, måste du:

 1. Besök en gynekolog. Han kommer att säga om det finns någon sjukdom, ge rätt recept för behandling.
 2. Var inte nervös, slappna av, sova.
 3. Ta en avkopplande dusch med speciella eteriska oljor.
 4. Ät ordentligt. Kosten bör vara gott om frukt, fortfarande vatten. Säg ett fast nej! alkohol, cigaretter, dricka mindre kaffe, äta stekt och kryddig mat.
 5. Gör en mild avkopplande massage i det område där magen gör ont.

När magen gör ont ont innan menstruationens början är det nödvändigt att beräkna hur många dagar som finns kvar innan menstruationens början.

Om det fortfarande finns en hel vecka framöver - är det bättre att besöka en gynekolog. När smärtan är mindre och innan "röda dagar" 1-2 dagar börjar - är detta normalt.

När obligatorisk medicinsk konsultation krävs

Om en kvinna först märkte konstiga förändringar i kroppen innan menstruationen, som inte var där förut, måste hon gå till kliniken och berätta för gynekologen om vad som oroar sig.

Det finns ett antal allvarliga omständigheter, och alla kräver omedelbar medicinsk rådgivning:

 1. Smärta stör mig i mer än sju dagar.
 2. Kroppstemperaturen ökade.
 3. Efter en smärtsam PMS finns det många perioder.
 4. Inom en cykel kommer kritiska dagar flera gånger med korta pauser.
 5. Svimning före menstruation.
 6. Graviditet misstänkt.
 7. Tidigare var varje menstruation smärtfri.

De huvudsakliga orsakerna till att patienten har nedre del av buken en vecka innan menstruationen klargörs under undersökningen. Detta är antingen en latent infektion som påverkar reproduktionssystemet, eller en allvarlig sjukdom eller komplikation efter födseln.

Dessutom kan dragkänslorna i buken i förkant av kritiska dagar förklaras med en ärftlig predisposition

Smärtstillande medicin

Du kan eliminera smärta i nedre del av magen med speciella massagetekniker, fysioterapeutiska procedurer, varma bad och lokal applicering av värme. Men moderna smärtstillande medel kommer att vara mer effektiva.

mediciner

Listan över de mest populära och effektiva läkemedlen som kan hantera smärta under menstruationen inkluderar:

 • paracetamol;
 • Aspirin;
 • piroxikam;
 • ibuprofen;
 • ketoprofen;
 • naproxen.

Förutom smärtstillande medel används antispasmodika som ofta avslappnar mjuka muskler och minskar smärtintensiteten:

Vid intensiv smärta rekommenderas det att du tar antispasmodika och antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel samtidigt. Detta eliminerar obehaget och lindrar spasmen som orsakade det. Det rekommenderas inte att använda läkemedel mer än 3 dagar i rad.

Folkrättsmedel

Utan hjälp av smärtstillande medel i närvaro av intensiv eller mild smärta kan du lindra tillståndet med beprövade folkläkemedel:

 • kamomill stärker immunförsvaret och har en mild lugnande effekt, och växtens eteriska olja anses vara ett naturligt smärtstillande medel;
 • hallon reglerar cykeln, lindrar smärta;
 • Melissa har också en mild lugnande effekt, föreskrivs för sömnlöshet, ångest, irritabilitet;
 • elecampanrot stabiliserar den hormonella bakgrunden och eliminerar smärtsamt obehag med algomenorré;
 • hästsvans har en antiinflammatorisk, mild diuretisk och uppstramande effekt, används i närvaro av svår smärta under kritiska dagar.

Långvarig obehag som upprepas varje månad vid varje menstruation, uppkomsten av sekret mellan menstruation, en cykelstörning, ökande smärta eller blödning är symtom som kräver omedelbar läkarvård.

Ömhet i buken och bröstet börjar en vecka före menstruationen, intensifieras under menstruationen och fortsätter efter. Vilka är orsakerna till krampande smärta under. Ritningssmärta i nedre del av buken i livmodern efter.

äggstocksmärta flera veckor före menstruation; olika cykelstörningar - DMC (dysfunktionell livmoder. Primär dysmenorré är den främsta orsaken till smärta i nedre del av magen hos unga flickor som uppstår på.

Av vilken anledning, en vecka före menstruationen, gör ont i magen och när är normen

De första och huvudtecknen på graviditet är en försening i menstruationen, en positiv analys av hCG och 2 remsor vid ett graviditetstest. Men detta är inte alla tecken som kan vara före menstruationens försening. Under de första veckorna efter den föreslagna befruktningen är det nödvändigt att lyssna noggrant på din egen kropp.

Det finns första tecken som många kvinnor lärde sig om graviditet långt före menstruationen. Tecken på graviditet under menstruationen är olika för varje kvinna. Någon har feber och blodtrycksfall medan vissa tvärtom inte känner något och lära sig om den påstådda graviditeten bara med försening med hjälp av ett test.

Fysiologiska orsaker till smärta

Arten och varaktigheten av urladdningen, hur många dagar före menstruationen gör ont i magen - allt beror på den kvinnliga kroppens hormonella bakgrund. Nivåerna av östrogen och progesteron bestämmer reproduktionssystemets funktion och menstruationscykeln i synnerhet.

Buken kan vara sjuk hos friska kvinnor av några fysiologiska skäl:

 1. Låg smärttröskel. Hög känslighet för obehag förklarar varför magen gör ont en vecka före menstruationen. Livmodersammandragningar leder till irritation av nervreceptorer, orsakar kramp i nedre del av buken.
 2. Svullnad. Cirka 3-6 dagar före menstruationens början leder produktion av hormoner i hypofysen till vätskeansamling i kroppen. Ödem förekommer inte bara utanför, främst i ansiktet och nedre extremiteterna, utan också på de inre organen. Som ett resultat kan du sjunka magen och ömhet också uppstå i nedre delen av ryggen eller sidan.
 3. Reaktion på den intrauterina enheten. När du bär denna produkt en vecka före menstruation gör ont i magen ont. Dess närvaro förbättrar livmodersammandragningar, som blir mer tydliga. Smärta en vecka innan menstruationen kan uppstå vid regelbunden användning av vissa orala preventivmedel.
 4. Endorfinbrist. Av denna anledning gör det ofta ont i ryggen eller magen innan menstruationen. Nivån på detta hormon, som är ett smärtstillande medel, sjunker under den andra halvan av cykeln, vilket resulterar i att smärttröskeln hos kvinnor stiger.
 5. Fysisk överbelastning. 3-4 dagar före de kritiska dagarna kan obehag i nedre del av buken observeras på grund av viktlyft, överdriven entusiasm för sport, känslomässig stress. I detta fall värker det inte in i bukhålan - musklerna gör ont.

Obehagliga upplevelser orsakade av fysiologiska orsaker är kortlivade. Om nedre del av buken drar under 5 dagar, och intensiteten i obehaget inte minskar, finns det risk för att utveckla smittsamma och inflammatoriska patologier. De indikeras också av färgen på urladdningen, som skiljer sig väsentligt från normalt menstruationsflöde - normalt sett bör menstruationsblodet inte vara mörkt eller svart, men ska ha den vanliga vätskekonsistensen utan några orenheter och inneslutningar.

Varför efter sex drar nedre buken?

De flesta kvinnor står inför ett sådant problem, men inte alla vänder sig till en specialist. Ömhet efter en sexuell handling kan förekomma av skäl som:

 • bristning av jomfruhinnen under det första samlaget;
 • vaginismus, som uppstår på grund av rädsla för samlag;
 • vaginit - inflammation i vaginalslemhinnan av olika slag;
 • vidhäftningsprocess, som bildades efter operation på bäckenet eller på bakgrund av kronisk inflammation;
 • födelse trauma under förlossningen;
 • sexuellt överförda sjukdomar som utvecklas efter oskyddad sexuell kontakt;
 • stagnation av blod i den venösa apparaten i bäckenet;
 • endometrios;
 • inflammation i nerverna;
 • partners oförenlighet;
 • vaginal smörjningsfel och andra.

Patologiska orsaker

Smärta i nedre del av buken en vecka före menstruation och under kritiska dagar kan ha patologiska orsaker på grund av en infektiös eller inflammatorisk process. Dessa inkluderar:

 1. Algomenorrhea. Det tros att upp till 70% av kvinnorna lider av denna sjukdom. Detta tillstånd beror på en stark sammandragning av livmodern på grund av att könshormoner produceras i överflöd. Förutom smärta förekommer ofta andra sjukdomar - yrsel, diarré, kräkningar, huvudvärk, svimning.
 2. PMS. Om nedre del av magen håller länge i menstruation (en vecka eller mer), den psykomotiska bakgrunden är instabil, kvinnan känner värmevallningar, ofta humörsvängningar, svettningar, yrsel, detta indikerar förekomsten av premenstruellt syndrom. Tillståndet orsakas av en minskning av syntesen av progesteron och östrogen cirka 2 veckor innan kritiska dagar börjar.
 3. Tarmsjukdom. Ofta är ritning eller skarpa smärta i nedre del av buken inte förknippad med inflammation eller infektion i kvinnliga könsorgan. De kan orsakas av gastroduodenit, gastrit, magsår..
 4. Patologisk struktur i livmodern, underutveckling av organet. I detta fall försämras utflödet av separerad endometrium, blodstasis och tillhörande smärta är möjliga.


Onormal placering av livmodern: böj
Andra orsaker inkluderar ektopisk graviditet, hormonsvikt, nyfödelse eller abort och trauma. Dessutom kan frigörandet av ägget vara obehagliga sensationer. I det här fallet drar den efter ägglossningen in i ljumsken, vilket är normen.

Vid allvarliga patologier visas smärtsyndromet inte på egen hand. Om andra sjukdomar uppstår är det nödvändigt att överväga i detalj vilka symtom som följer med obehagliga upplevelser..

Om det finns en höjning av temperaturen, frossa, ökad blödning, cykelförskjutning är det nödvändigt att hitta orsaken till detta tillstånd.

Vad man ska göra när magen gör ont under och efter ägglossningen?

Först och främst rekommenderar vi att du konsulterar en gynekolog och inte gör självdiagnos och självmedicinering. Läkaren kommer att genomföra undersökningar (manuell gynekologisk undersökning, undersökning av vagina och livmoderhalsen i speglarna, blodprover för könshormoner, mikroskopi av vaginal utstryk, ultraljud i bäckenorganen, colposcopy och andra), bestämma orsaken och vid behov ge läkarvård.

Om graviditet eller någon sjukdom saknas måste du lugna ner, dricka mycket vätska, ta ett milt smärtstillande medel (Ibuprofen, Paracetamol eller Tamipul).

I händelse av hormonellt misslyckande kan en specialist rekommendera att ta orala preventivmedel, vilket undertrycker ägglossningen.

Tecken på kommande menstruation

Menstruationens början hos varje kvinna kännetecknas av olika symtom. En av dem är ett tillstånd där nedre del av buken drar till menstruation i 10 dagar eller mer. Dessutom finns det andra tecken på att närma sig kritiska dagar:

 • på cirka sju dagar, mot bakgrund av hormonell obalans, kan inflammation och akne i ansiktet uppstå;
 • smärta före menstruationen åtföljs ofta av illamående, en förändring i smakpreferenser, en kränkning av lukten;
 • varje månad, 10 dagar före menstruationens början, kan aptiten öka, vilket också beror på hormonella förändringar;
 • värkande upplevelser uppträder i bröstet, mjuka vävnader sväller, bröstsmärta innan menstruationen observeras och det ökar något. Smärta i buken, korsryggen, svullnad i bröstkörtlarna kan också orsakas av hormonella förändringar i kroppen;
 • det finns obehag i buken - flatulens, diarré eller förstoppning;
 • det är en förändring av humör, sömnlöshet.

Allt detta symptomkomplex talar om premenstruellt syndrom. Det utvecklas vanligtvis 8–9 dagar före menstruationens början..

Beroende på patologin kan en kvinna uppleva aggression, ångest, depression, svullnad, uppblåsthet, överdriven irritabilitet, huvudvärk, hopp i blodtryck och till och med panikattacker.

Tillsammans med detta, mot bakgrund av PMS, börjar buken att skada innan menstruation, obehag kan också lokaliseras i nedre delen av ryggen, ben, hjärta och bröstben.

Det är med en ökning av koncentrationen av kvinnliga hormoner som ett speciellt tillstånd observeras - illamående, ibland, före menstruationens början, kan en känsla av graviditet uppstå med en karakteristisk förekomst av bröstkänslighet, morgon kräkningar, förändringar i matens smak, motvilja mot vissa dofter.

Smärtstillande medicin

Du kan eliminera smärta i nedre del av magen med speciella massagetekniker, fysioterapeutiska procedurer, varma bad och lokal applicering av värme. Men moderna smärtstillande medel kommer att vara mer effektiva.

mediciner

Listan över de mest populära och effektiva läkemedlen som kan hantera smärta under menstruationen inkluderar:

 • paracetamol;
 • Aspirin;
 • piroxikam;
 • ibuprofen;
 • ketoprofen;
 • naproxen.

Förutom smärtstillande medel används antispasmodika som ofta avslappnar mjuka muskler och minskar smärtintensiteten:

Vid intensiv smärta rekommenderas det att du tar antispasmodika och antiinflammatoriska icke-steroida läkemedel samtidigt. Detta eliminerar obehaget och lindrar spasmen som orsakade det. Det rekommenderas inte att använda läkemedel mer än 3 dagar i rad.

Folkrättsmedel

Utan hjälp av smärtstillande medel i närvaro av intensiv eller mild smärta kan du lindra tillståndet med beprövade folkläkemedel:

 • kamomill stärker immunförsvaret och har en mild lugnande effekt, och växtens eteriska olja anses vara ett naturligt smärtstillande medel;
 • hallon reglerar cykeln, lindrar smärta;
 • Melissa har också en mild lugnande effekt, föreskrivs för sömnlöshet, ångest, irritabilitet;
 • elecampanrot stabiliserar den hormonella bakgrunden och eliminerar smärtsamt obehag med algomenorré;
 • hästsvans har en antiinflammatorisk, mild diuretisk och uppstramande effekt, används i närvaro av svår smärta under kritiska dagar.

Långvarig obehag som upprepas varje månad vid varje menstruation, uppkomsten av sekret mellan menstruation, en cykelstörning, ökande smärta eller blödning är symtom som kräver omedelbar läkarvård.

Hur man behandlar?

Uppblåsthet orsakar betydande besvär, det orsakar obehag och smärta. Om du upplever obehagliga, smärtsamma upplevelser, känslor av en klump eller sten i en gravid kvinnas mage, måste du träffa en läkare, eftersom bara en läkare kan avgöra den verkliga orsaken till tarmproblem och ta reda på hur farligt det kan vara för ett barn.

Läkaren, som tar hänsyn till symtomen och resultaten av undersökningen, föreskriver behandling till patienten som använder läkemedel som hjälper gaserna att fly, och matsmältningssystemet - för att återhämta sig.

Om en kvinna bara har uppblåsthet och en liten ömhet, kan hon ta Papaverine eller No-Shpu. Läkemedel kommer att eliminera smärta och minska gasproduktionen.

När en dam lider av uppblåsthet, åtföljd av förstoppning, rekommenderas hon att ta Forlax - ett pulver som stimulerar tarmmusklerna.

Ett annat alternativ är Dufalac, tillgängligt i sirapliknande flytande form..

I närvaro av en infektiös process förskrivs patienter antibakteriella läkemedel. Dessa inkluderar rifaximin eller furazolidon. Det bör noteras att läkemedel inte kan drickas längre än sju dagar för att inte skada kroppen.

Efter att behandlingsförloppet är avslutat måste kvinnan dricka probiotika som återställer mikrofloraen i tarmen.

Vid diagnostisering av neoplasmer av annan karaktär kräver patienter kirurgiskt ingripande och en mer ingående undersökning vid specialiserade institutioner.

Det måste komma ihåg att självmedicinering i detta fall kan vara livshotande.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Illamående och menstruation, varför och hur man kan bli av

Illamående under menstruationen och framför dem oroar många kvinnor regelbundet eller ständigt. Så att ett sådant symptom inte får känna sig, är det nödvändigt att fördjupa orsakerna till illamående under menstruationen....

Vad kan hjälpa dig att spåra gynnsamma dagar för befruktningen? Bedömd ägglossningstestgranskning

Ägglossningen är den mest gynnsamma tiden för befruktningen av barnet. Vad händer i en kvinnas kropp under denna period?...

Brun urladdning och försenad menstruation med ett negativt test

Graviditet som orsak till brun urladdning med försenad menstruationFörsening är ett tillräckligt betydande symptom att oroa dig för. Dessutom är det nästan omöjligt att inte märka det....