Varför smärta under menstruationen ges till ändtarmen

Ansvarsfrihet

Kvinnor och män bedömer olika situationer i samband med smärta och fysiskt lidande. Detta beror på en månatlig förändring av hormonbalansen och metabolism i den kvinnliga kroppen..

Huvudsakliga skäl

Inuti anus finns det många nervändar och blodkärl, som, under vissa faktorer, är benägna att inflammation och noder bildas. Det är under menstruationen att blodcirkulationen i bäckenorganen ökar, vilket leder till gynnsamma förhållanden för olika patogena mikroorganismernas liv.

Stillasittande arbete, brist på en aktiv livsstil, hårt fysiskt arbete och viktlyftning kan orsaka bildande av tarmpatologi och smärta i det.

Om smärtan är av skötande karaktär måste du fastställa orsaken till att den inträffar så snart som möjligt och kontakta en läkare för detta. Varje sjukdom utan behandling går från akut till kronisk form, vilket komplicerar situationen..

Trots att smärtan uppträdde under menstruationen kan den vara förknippad med olika smittsamma processer i rektum, neoplasmer eller sprickor, och inte bara med sjukdomar i kvinnliga könsorgan..

Vilka åtföljande symtom bör varna?

Hur förstår jag om smärta är en konsekvens av fysiologiska eller patologiska processer? Det viktigaste kriteriet är sensationernas varaktighet och intensitet. Om det gör så ont att en kvinna tvingas ta smärtstillande medel, är det svårt för henne att gå på toaletten, måste du träffa en läkare. Normalt är de två första dagarna av menstruation närvarande och försvinner sedan gradvis. Om smärtan inte minskar, men behåller sin intensitet eller till och med ökar, är detta en anledning till oro.

Ett farligt symptom är blod från anus. Detta kan indikera allvarliga sjukdomar som inte är förknippade med menstruation - ulcerös kolit, tarmtumörer, blödning i tarmen eller trauma i anal-sfinkteren. Bör också vara akut feber, diarré, illamående och kräkningar.

Tarmsmärta

Rektum är anatomiskt belägen mycket nära slidan, de separeras endast med en tunn septum. En lätt obehag finns i nästan varje kvinna under menstruationen, som snabbt försvinner efter utskrivningen. Men närvaron av svår krampsmärta som ger anus bör störa kvinnan och bli ett tillfälle för ett besök hos läkaren.

Coccinodynia

Smärta i rektum med cocciniodynia uppstår regelbundet efter avföring eller är konstant närvarande och kan ges till de kvinnliga könsorganen, coccyx, lår. Ett karakteristiskt symptom på en sjukdom är en ökning av smärta med tryck på coccyx.

Patienten har en något störd gång, prästen kan vara mycket öm i sittande läge, förstoppning visas, och hans humör förvärras på grund av en konstant känsla av obehag i anus. Under menstruationen kan smärtan öka.

Hemorrojder

Inflammation av vener i ändtarmen, som kallas hemorrojder hos kvinnor, fortsätter lite annorlunda. När menstruationscykeln börjar blir klagomål om smärta i anus oftare. Orsaken till smärta är ökat blodflöde i hemorroida noderna under menstruationen. Hos vissa kvinnor åtföljs hemorrojder som sträcker sig till anus av en svag brännande känsla och blödning. Vanligtvis förvärras sjukdomen tillsammans med menstruationsflödet.

Paraproctitis

Den inflammatoriska purulenta processen av vävnader runt rektum leder till en kraftig försämring av tillståndet, hög temperatur, skötande smärta i anus. En farlig abscess finns runt anus eller inuti muskelskiktet.

Starten av menstruation provocerar ibland den snabba utvecklingen av sjukdomen. Utan korrekt behandling utvecklas sjukdomen snabbt och leder till fistlar och purulent urladdning med föroreningar av blod.

Anal fissure

Olika skador i rektumslemhinnan och trauma leder till en analfissur. Smärtupplevelser beror på sprickans djup, som kan bildas på grund av paraproktit, hemorrojder och andra inflammatoriska processer.

Cryptitis

Smärta, tyngd och förbränning i rektum under menstruationen uppträder ofta på grund av kryptit. Detta är inflammation i blinda fickor på grund av infektion. Sjukdomen leder till förstoppning, bildning av fistlar och ibland utveckling av en ondartad process. Allvarliga smärtor ökar ännu mer när du lyfter vikter och under tarmrörelser.

Vad är förstoppning??

Många människor som upplever förstoppning som orsakar smärta när en person försöker gå på toaletten.
Smärta bidrar till bildandet av sprickor genom vilka bakterier och infektion kan tränga mycket lätt..

Störning i mag-tarmkanalen - orsaken till att förstoppning inträffar, vars varaktighet är annorlunda.

En överträdelse är en försening i avföringen i 4-5 dagar.

Förstoppning är en period av en svår tarmrörelse som förekommer hos människor av någon anledning. Detta indikerar bara en obalans i näring, liksom bildandet av problem i mag-tarmkanalen.

Gynekologiska sjukdomar

Om den anala öppningen gör ont under menstruationen är sannolikheten för gynekologiska sjukdomar hög.

Algodismenorea

En vanlig kränkning av menstruationscykeln uttrycks genom kramper eller dragande smärta i buken, nedre delen av ryggen och ändtarmen. Allmän svaghet, huvudvärk, illamående, avföringsstörningar åtföljer ofta algodismenorea.

Sjukdomen är primär och sekundär på grund av andra patologiska processer i kroppen. Bland orsakerna till denna patologi är endometrios, endometrit, onormal placering i livmodern, böjning av livmoderhalsen och andra sjukdomar.

Fibromyoma

En godartad tumör i livmodern kallas fibromyom och orsakar ofta rektum, mage och blödning. Tumören förekommer oftast hos kvinnor efter 35 år. Graden av smärta, dess lokalisering beror på storleken på neoplasma. Ett av de karakteristiska symtomen på livmoderfibrer är menstruation. Orsaker till fibromyom:

 • abort;
 • fel val av preventivmedel;
 • ihållande depression och stress;
 • cystor på äggstockarna;
 • brist på förlossning och amning efter 30 år.

Andexite

Inflammation av livmoderhängen blir ofta orsaken till att ändtarmen gör ont hos kvinnor under menstruationen. Andra symtom inkluderar en kraftig temperaturökning, svår smärta i korsbenet och nedre buken, muskelsmärta, ökad svettning. Den inflammatoriska processen inträffar på grund av penetrering av streptokocker, Escherichia coli, gonokocker, installation av en intrauterin enhet, på grund av sexuellt överförda sjukdomar.

endometrios

Allvarlig gynekologisk sjukdom blir också orsaken till att anus gör ont. Endometriala celler växer och tränger in i angränsande organ, vilket provocerar smärta under menstruationen, när blodcirkulationen i bäckenorganen ökar.

Menstruationscykeln störs och blod samlas och utsöndras inte. En kvinna har upptäckt vaginal urladdning som kanske inte slutar på en månad.

Ektopisk graviditet

Smärta i nedre del av buken, feber, smärta i anus åtföljer nästan alltid en ektopisk graviditet, som behöver akut läkarvård.

Fortplantningssjukdomar

Liksom med urinsystemet är täta urinering en indikation på många gynekologiska problem. De åtföljande symtomen på gynekologiska sjukdomar kommer att vara klåda, obehag, onormal urladdning med ovanlig färg och lukt, fel i menstruationscykeln, smärta i ljumsken. Sådana manifestationer är karakteristiska för endometrios, klamydia, ureaplasma eller andra infektiösa skador i könsorganet..

Om sådana förändringar förekommer är det nödvändigt att konsultera en gynekolog som kommer att utföra en fullständig diagnos och föreskriva effektiv behandling. Missade fall kan ha infertilitetskomplikationer..

Moderna diagnostiska metoder

Obligatorisk undersökning inkluderar:

 • rektal undersökning;
 • gynekologisk undersökning;
 • genomlysning;
 • Ultraljud av bäckenorganen och bukhålan.

Om du misstänker sjukdomens infektiösa natur föreskrivs ett allmänt blod- och urintest. För att utesluta tarmpatologier utförs sigmoidoskopi och koloskopi. En obligatorisk diagnostisk metod är analys av patientens avföring, bakteriologiskt blodprov.

Behandling

Utan korrekt diagnos kan behandling av smärta under menstruationen inte vara effektiv. Att ta smärtstillande läkemedel drunker bara symptomen utan att lindra den verkliga orsaken till sjukdomen. Identifiering av patologier inkluderar blodprover, urintest, skrapningar från slemhinnan i vaginal. Kontakta regelbundet laboratoriet efter kritiska dagar. Dessutom kan läkaren förskriva ultraljud, datortomografi och andra typer av instrumentella studier.

Behandling av urininfektioner och många tarmproblem kräver antibiotika. Läkemedel för att eliminera patogenen kan förskrivas i form av en injektionskurs, vaginal, rektal suppositorier eller tabletter. Stödjande behandling består i att lindra kliniska symtom, lindra inflammation och öka immunförsvaret. NSAID, antispasmodika, vitamin- och växtbaserade komplex, fysioterapi används. Efter behandlingen krävs kontrolltester för att bekräfta återhämtning.

Om en tumör finns i organen i könsorganet eller tarmen, är frågan om operationens relevans.

Hur man lindrar smärta i ändtarmen

Du kan inte förvänta dig att smärtan försvinner på egen hand, även om den inte är för intensiv. För varje sjukdom är medicinsk vård annorlunda..

 1. Med proktit föreskrivs kirurgi för att eliminera abscessen, sedan antibiotikabehandling.
 2. Kryptit behandlas först med rektala suppositorier med kloramfenikol och propolis, och senare kan operation bli nödvändig..
 3. Coccodynia elimineras med moderna fysioterapimetoder. Novokainblockad används ibland för att lindra akut smärta..
 4. Med hemorrojder, lättnadssuppositorier, olika salvor med heparin, är venotoniska läkemedel effektiva.
 5. För att läka sprickor och lindra smärta, använd Ultraprokt, Solcoseryl.
 6. Antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel används för att behandla adnexit..
 7. Endometrios behöver kirurgisk behandling, men smärtstillande medel föreskrivs för att lindra smärta. Bland dem är förberedelserna "Novigan", "Nurofen".
 8. För att lindra smärta med myom, Ibuprofen, Naroxen tas.
 9. "No-spa", "Spazmalgon" hjälper till att lindra spasmer och smärta med algodismenorré.

Övrig

För att följa ofta resor till toaletterna kan många sjukdomar och tillstånd. Så urolithiasis, neoplasmer i urinblåsan, patologi i livmodern (prolaps eller cancer), svaghet i urinväggen kan manifestera sig.

För att eliminera orsaken till ofta urinering är det nödvändigt att gå vidare från kärnan i problemet. I det fall då denna sjukdom måste behandlas så att den inte har tid att utvecklas och orsaka mycket obehag och komplikationer.

När orsaken ligger i hushållsminskningarna är det värt att eliminera deras utseende. Om du dricker mycket, försök att övervaka behandlingen (normalt 40 ml per 1 kg kropp per dag). Kom ihåg att diuretika, te och kaffe kommer att utvisa vätska från dig, inte vara rädd och få panik. Om du märker andra obekväma symtom är det bättre att konsultera en urolog eller gynekolog. Dessa specialister hanterar urinproblem, oavsett din naturliga cykel..

Förebyggande åtgärder

Allmänna rekommendationer för förebyggande av sjukdomar i bäckenorganen reduceras till följande regler:

 • daglig könshygien;
 • korrekt näring;
 • måttlig fysisk aktivitet;
 • vägran att träna tills fullständig återhämtning;
 • snabbt besök till läkaren.

Om smärta under menstruationen ger upp i ändtarmen måste du definitivt besöka en läkare. Sådana smärtor innebär inte alltid problem med matsmältningskanalen. De kan vara ett tecken på allvarliga patologier hos de kvinnliga könsorganen, som behöver akut behandling. Med uppmärksamhet på smärtan som sträcker sig in i ändtarmen kan du stoppa utvecklingen av den patologiska processen.

Förebyggande åtgärder

Under behandlingsperioden rekommenderas att man överger intensiv fysisk ansträngning, alkoholhaltiga drycker. Det är nödvändigt att upprätta en regim för arbete och vila, för att ägna en tillräcklig tid åt en full sömn.

Att följa enkla förebyggande åtgärder hjälper till att undvika smärta. Du bör inte välja hormonella preventivmedel själv, detta kan endast göras av en läkare. Det är nödvändigt att undvika hypotermi, behandla förkylningar och andra sjukdomar i tid, balansera en diet, iaktta personliga hygienregler.

Om symptom på en av sjukdomarna upptäcks rekommenderas att inte skjuta upp besöket till en specialist. Detta gör att du kan identifiera patologi i tid och förebygga komplikationer..

Hur man lindrar villkoret

Först och främst bör patienten anpassa sin diet. Kryddiga livsmedel och kryddor är undantagna. Använd inte:

 • kryddor;
 • alltför salt mat;
 • marinader;
 • rökt kött;
 • alkoholhaltiga drycker;
 • kaffe.


Det är bättre att vägra att lägga till kryddor i maten
Du måste dricka så mycket vätska som möjligt. Du kan föredra decoctions, te, fruktdrycker. Denna rekommendation används också för att förebygga under menstruationen för att förhindra smärta..

I närvaro av förstoppning måste du äta greener, grönsaker och spannmål. Användbar måttlig fysisk aktivitet. Om du känner dig öm, var god.

Varför förvärrar under menstruationen

Strukturen i den kvinnliga kroppen förklarar delvis uppkomsten av obehag eller förvärring av smärta under menstruation i rektalregionen.

Tarmen slutar med analringen, genom vilken osmält matrester lämnar kroppen under avföring. Den sista delen av tarmen är rikligt fodrad med olika nervändar, blodkärl och körtlar..

Vagina och tarmar separeras av en slags tunn vägg, vars tjocklek inte är tillräcklig för att helt isolera dessa två områden. Därför kan olika processer som förekommer i den kvinnliga kroppen under menstruationen, där spasmer också kan tillskrivas, påverka tarmarna och ge dem till detta område.


Bekkenanatomi

Mekanismen för smärtspridning är som följer: obehag täcker livmodern och slidan, och genom en tunn septum mellan dem och tarmen passerar genom tarmen och ges i analkanalen. Under en flickas vanliga tid är kvinnliga organ i en frisk kropp inte trånga, så det uppstår ingen smärta i anus.

Kosttillskott för tarmsmärta

Menstruationssmärta påverkar vanligtvis hela buken. Ibland är de så starka att de leder till förlust av medvetande. För att bli av med smärta i tarmen eller åtminstone lindra dem måste du först ändra kosten. Det är nödvändigt att utesluta stekt och fet mat, byt ut dem med ångad, i ugnen eller bara kokt.

Det är också värt att överge koffeinhaltiga drycker, alkohol och "skräpmat" som chips eller kex. Det rekommenderas att lägga till mer till din diet:

 1. Krupp.
 2. Buljonger och grönsaksoppor.
 3. Mejeriprodukter.
 4. Grönsaker och frukt.

Användbar video

 • Toalett och menstruation: har varför det gör ont
  Om den smärtsamma toaletten och menstruationen sammanföll, kan orsakerna vara i dolda sjukdomar, bristande efterlevnad av dieten, närvaron av hemorrojder och andra. Du kan bli av med dem om du identifierar och botar patologi, samt utför förebyggande.
 • Menstruation med ovariecyster

Ofta kommer menstruation med en cyst i äggstockarna med förseningar, funktionsstörningar, koagler. Men deras natur påverkas av typen av utbildning, liksom de faktorer som ledde till dess utseende.

Cystit med menstruation: orsaker till förvärring, behandling

På grund av en minskning av immuniteten förvärras cystit under menstruationen. Skälen inkluderar också brott mot hygienreglerna, felaktigt utvalda packningar och andra problem. Behandling inkluderar både antibiotika och folkmedicin.

Menstruation medan du tar Norkolut

Beroende på vilket schema som väljs, vilket problem som ska lösas, kommer menstruationen att förändras med användning av Norkolut. De kan också orsaka menstruation och framkalla en försening.

Är det smärtfritt i skinkorna under menstruationen??

Orsaker till obehag

Vad exakt orsakas av det faktum att det finns smärta i anus, kan specialisten definitivt säga.

Det finns många olika orsaker - hemorrojder, endometrios, neuralgi i ändtarmen, etc..

Hemorrojder är inflammation som uppstår i ändtarmen. Den proktologiska sjukdomen i mänsklig halva kan manifestera sig helt annorlunda än män. Med menstruation kan smärta i anus intensifieras och orsaka obehag när man går - 20% av kvinnorna lider av detta.

Rektal neuralgi är en inflammation i nervändarna i den sista delen av matsmältningskanalen. Det är mycket svårt att diagnostisera även för kvalificerade läkare. Om du startar sjukdomen och inte behandlar den kommer den så småningom att utvecklas till en kronisk sjukdom, vilket som ett resultat kommer att leda till konstant smärta och kramp i anus.

Endometrios är en av de främsta orsakerna till smärta i anus, en allvarlig gynekologisk sjukdom. Den ömhet som uppstod i början av menstruationscykeln provoseras av spridningen av endometrieceller och deras penetration i andra organ. Detta hotar med funktionsfel i menstruationscykelns regelbundenhet och utsläppsintensiteten.

Vad är orsakerna till denna obehagliga smärta? Andra symtom inkluderar:

 • Paraproctitis är en purulent process i vävnaderna som omger rektum. Kan orsaka en ökning av kroppstemperaturen, en snabb försämring av allmänt tillstånd, plötslig kramp i anus.
 • Kryptit är en obehaglig smärta som orsakar en brännande känsla i ändtarmen. Många kvinnor dyker ofta upp under kritiska dagar..
 • Analfissur - kan orsakas av olika skador och skador på rektumslemhinnan. Dess symtom är mycket lik manifestationerna av kryptit. Graden av smärta beror på hur djupt sprickan.
 • Algodismenorea - felaktig menstruation. Kan bära drag- och skärvärk. Det finns också andra symtom: huvudvärk, illamående och svaghet.

Hur man lindrar villkoret

Först och främst bör patienten anpassa sin diet. Kryddiga livsmedel och kryddor är undantagna. Använd inte:

 • kryddor;
 • alltför salt mat;
 • marinader;
 • rökt kött;
 • alkoholhaltiga drycker;
 • kaffe.


Det är bättre att vägra att lägga till kryddor i maten

Du måste dricka så mycket vätska som möjligt. Du kan föredra decoctions, te, fruktdrycker. Denna rekommendation används också för att förebygga under menstruationen för att förhindra smärta..

I närvaro av förstoppning måste du äta greener, grönsaker och spannmål. Användbar måttlig fysisk aktivitet. Om du känner dig öm, var god.

Varför uppstår en förvärring på kritiska dagar?

Oftast uppstår smärta och obehag i anus vid början av kritiska dagar. De kan utlösas av ett antal sjukdomar:

 • adnexit (inflammation i livmoderhängen, kan orsaka skärande smärta i anus och i buken);
 • fibromyom är en liten nod, men med en ökning kan det sätta tryck på vissa organ och orsaka smärta nära anus under menstruationen (om den nod som bildas utanför livmodern kan den senare väl vila mot tarmen)
 • endometrios - som regel orsakar utseende av blod från anus (smärta kan uppstå i området inte bara i könsorganen, men också i tarmen).

Ofta kan smärta i anus under menstruation orsakas av vissa patologier. Deras utseende kan argumenteras av överätande, eftersom kvinnokroppen under menstruationscykeln upplever en viss stress, vilket kan öka aptiten, särskilt sugen efter godis.

Vad är förstoppning??

Många människor som upplever förstoppning som orsakar smärta när en person försöker gå på toaletten.
Smärta bidrar till bildandet av sprickor genom vilka bakterier och infektion kan tränga mycket lätt..

Störning i mag-tarmkanalen - orsaken till att förstoppning inträffar, vars varaktighet är annorlunda.

En överträdelse är en försening i avföringen i 4-5 dagar.

Förstoppning är en period av en svår tarmrörelse som förekommer hos människor av någon anledning. Detta indikerar bara en obalans i näring, liksom bildandet av problem i mag-tarmkanalen.

Vad hotar?

Det finns många olika sjukdomar som väcker ovanliga känslor, vilket leder till att anus med menstruation gör ont. Det rekommenderas inte att ignorera sådana symtom under menstruationen, det kan leda till allvarliga konsekvenser. Intestinala avvikelser kan uppstå..

Rektum är nära vagina, och under menstruationen finns det smärta som ger in i ändtarmen, men när menstruationscykeln tar slut kan den inte försvagas utan snarare intensifieras. Dessutom är det möjligt att bilda en anal fissur av hemorrojder. De viktigaste symtomen, som indikerar förekomsten av skada på ändtarmen, är följande:

 1. Intensiv smärta i det anala området under eller efter tarmrörelser.
 2. Förekomsten av spasm i den anala sfinkteren.
 3. En liten mängd mörkt blodutflöde från anus.

Vad är förebyggandet

Det är möjligt att förhindra uppkomsten av smärta under menstruationen genom att observera ett antal förebyggande åtgärder. Läkare rekommenderar:

 • observera grunderna i personlig hygien;
 • använd kondomer för enstaka samlag eller för sex med en sexpartner där du inte är säker;
 • undvik sannolik hypotermi;
 • vägra grova former av samlag;
 • eliminera alla inflammatoriska processer i tid;
 • äta rätt och träna;
 • att vägra från dåliga vanor.

Det krävs att regelbundet besöka en gynekolog för att förebygga. Eventuella sjukdomar behöver avlägsnas i rätt tid. Självval av läkemedel är strikt kontraindicerat.

Behandling

Ett mycket stort antal nervändar finns i anus. När de blir inflammerade upplever kroppen fruktansvärt obehag och lider av en sjukdom.

För att starta behandlingen måste du fastställa orsaken, vilket ledde till smärta i anus. Det finns olika stadier av sjukdomen. Ibland kan du göra med salva och suppositorier, och ibland krävs bara kirurgiskt ingripande. Det rekommenderas inte att självmedicinera, eftersom de plågor som berör detta område är mycket allvarliga. Endast en läkare kan bestämma symptom och behandling..

Det finns moderna diagnostiska metoder som du måste använda:

 • Besök till gynekologen för att fastställa en diagnos, undersökning i gynekologisk stol.
 • Ultraljuddiagnos av bäckenet och bukhålan.
 • Genomlysning.

Om det finns misstankar om infektion i den kvinnliga kroppen, kan allmänna tester av urin och blod förskrivas. För att utesluta tarmpatologi från ett antal sjukdomar, bör koloskopi och sigmoidoskopi användas. Se till att ta en analys av avföring för bakterier.

Ovanlig menstruation under tömning

I kvinnoforum kan man ofta hitta ett sådant klagomål: "menstruationen går bara när jag går på toaletten." Nästan 30% av kvinnorna möter detta problem och endast slutet på menstruationen kan betraktas som normen när resterna av endometriumet kommer ut.

Och problemet kan också vara relaterat:

 • med dålig ton i livmodern;
 • med en abnormitet i reproduktionssystemets organ;
 • förträngning av livmoderhalskanalen;
 • med början av graviditeten.

Identifiera den exakta orsaken till vad som bara händer på ultraljud. Läkare råder kvinnor att också överge traditionella medicinska metoder tills en noggrann diagnos ställs..

Ofta urinering, smärta och andra obehag kanske inte förknippas med patologi. Men det är oerhört viktigt att få information från läkaren. Specialisten kommer att genomföra en undersökning, besvara patientens frågor och föreskriva nödvändig behandling. Kommentarer till forum och artiklar kan endast användas för utbildningsändamål, annars förvärrar självmedicinering bara problemet med mag-tarmkanalen och urinblåsan.

Urinvägssjukdomar

Snabbt utflöde av urin kan tala pyelonefrit, cystit och uretrit. Men detta är långt ifrån det enda symptom som följer med sådana sjukdomar.

I den inflammatoriska processen kommer urinens färg och sammansättning att ändras (synlig även utan laboratorieanalys), smärta kommer att uppträda i ländryggen och inguinalregionerna, och kroppstemperaturen kan öka. Ofta finns det en känsla av en ofullständigt tom urinblåsan.

Om sådana symtom uppstår, särskilt i kombination med feber, måste du snarast konsultera en läkare och börja behandlingen. Avancerade fall av inflammatoriska sjukdomar hotar allvarliga komplikationer och utvecklingen av njursvikt.

Det finns ingen anledning till oro

Den mest trevliga och ofarliga orsaken till förseningen, som åtföljs av täta resor till toaletten - graviditet. Under denna period ökar vätskevolymen i en kvinnas kropp. Och njurarna som arbetar i det förbättrade läget visar det snabbt. Dessutom växer fostret i livmodern, och som ett resultat pressar detta organ på urinblåsan.

Om resor till toaletten blev vanligare och menstruationen inte inträffar, är det värt att komma ihåg om det var en känslomässig chock på kvällen. Dessutom kan kvinnan vara väldigt kall. Dessa faktorer leder till spasm i urinblåsan. Dess volym minskar, därför är det nödvändigt att tömma det oftare.

Ofta besök på toaletten med en försening, som inte orsakar smärta, inträffar efter att ha druckit drinkar rika på koffein, alkohol. Dessutom kan saftiga grönsaker och frukter, växtbaserade infusioner eller läkemedel som har en urindrivande effekt provocera ofta urinering. Därför finns det ingen anledning till oro.

I fallet med en försening och testet visar ett negativt resultat bör du leta efter orsaken till ofta urinering med en specialist. Detta är nödvändigt för att inte utlösa allvarlig patologi..

Hur man eliminerar smärta i tarmen och förhindrar dem

Det är oerhört svårt att hantera smärta utan att veta dess orsak. När tarmarna gör ont vid menstruationen, är det lämpligt att tillämpa en viss uppsättning åtgärder som minskar smärta eller till och med helt eliminerar den.


Du kan brygga kamomillte, det är användbart vid sjukdomar i mag-tarmkanalen

 • björnöron;
 • pepparmint;
 • bark av viburnum;
 • hallon (både bär och blad).

Förändringar i näring mot en hälsosam och balanserad är i princip användbara och särskilt på menstruationsdagar. Således är det möjligt att underlätta arbetet i mag-tarmkanalen, särskilt om det är förstoppning eller diarré. Det är användbart att använda mosade soppor, keso, kefir, jäst bakad mjölk, morotsaft, katrinplommon.

Med diarré, risgröt eller dess avkok "fungerar" bra. Dessutom rekommenderas det på sådana dagar att utesluta vitlök, färsk mjölk, kokt kål och andra produkter som orsakar aktiv luftväxt från kosten. Kryddiga rätter före uppträdandet av blodutsöndringar kommer att bidra till ökad blodcirkulation, så det är också lämpligt att vägra dem.

Varför under menstruationen eller framför dem kan det vara smärta i anus, vilka är symptomen och behandlingsfunktionerna?

 • Neuralgisk patologi i tarmen förknippad med nedsatt innervering och, som ett resultat, inflammation i terminalsektionen. Det är svårt att diagnostisera, men det avancerade stadiet är för fullt med utseendet på långa och många kramper.
 • Onkologiska tarmsjukdomar i de sista stadierna åtföljs av ständiga smärtsamma upplevelser som inte är beroende av en kvinnas period.
 • Kryptit ̶ inflammation i sfinkterns blindfickor ̶ åtföljer också svår smärta, särskilt när du går på toaletten eller lyfter vikter.

Gynekologiska faktorer:

 • Algodismenorea - intensiv smärta under kritiska dagar. Smärta nära anus uppstår av olika skäl..
 • Inflammation av livmoderhängen, även kallad adnexit, åtföljs av smärtsamma känslor i nedre del av buken, vilket kan avge det anala området. Smärtan blir mer intensiv med hosta, lust att avfostra och urinera. Det inträffar efter hypotermi, mot bakgrund av könsinfektioner eller olika skador..
 • Brott i en cysta i äggstocken (apoplexy) åtföljs av intensiv smärta i nedre del av buken och anus.
 • Endometriosis manifesteras av svår obehag under menstruationen, eftersom endometriala celler som foder livmodern inifrån kan separera, sprida sig i kroppen och börja fungera oberoende. Sådana områden är fästa vid en tunn vägg belägen mellan vagina och tarmar. Detta är en allvarlig kvinnlig patologi som kan leda till cancer och infertilitet..
 • En ektopisk graviditet när ett ägg befruktat av en spermier inte fäster sig i livmodern utan i ett av äggledarna. Detta tillstånd åtföljs av urladdning, liknande menstruations- och smärtsamma processer som känns i anus.

Olika processer som förekommer i den kvinnliga kroppen under menstruationen, där spasmer också kan tillskrivas, kan påverka tarmarna och ge dem till detta område. Mekanismen för smärtspridning är som följer: obehag täcker livmodern och slidan, och genom en tunn septum mellan dem och tarmen passerar genom tarmen och ges i analkanalen.

Under en flickas vanliga tid är kvinnliga organ i en frisk kropp inte trånga, så det uppstår ingen smärta i anus.

Det är värt att komma ihåg att varje fysiologisk process där en tjej upptäcker rektalsmärta är en god anledning att kontakta en specialist.

Efter undersökningen kommer läkaren att indikera ett problem som har uppstått eller är tillgängligt och vid behov råda dig att konsultera en proktolog. Detta kan vara nödvändigt om smärtan i anus inte är resultatet av en kramp och inte på något sätt är förknippad med ett gynekologisk problem..

Men om det inte är möjligt att besöka en läkare omedelbart när obehag uppstår, finns det följande sätt att lindra eller underlätta fysisk åkomma:

 • Algodismenorea, som ofta åtföljer flickor under menstruationen, stoppas av krampläkemedel, som inkluderar No-shpa eller Drotaverin, Novigan, Spazmalgon. Växtbaserade läkemedel som lindrar smärta i anus inkluderar Plantex och Romazulan..
 • Vid inflammation i tarmen observeras ofta smärta, antibiotika hjälper till att eliminera den. En grupp av dessa läkemedel bör bestämmas av läkaren, eftersom olika mediciner påverkar vissa infektiösa patogener..
 • Om det finns misstankar om tarmbrott eller tydliga tecken har beskrivits, "Methyluracil" suppositorier och "Actovegin", "Ultraproct" salvor hjälper till att lindra känslorna. Du bör också ta hand om desinfektion av anus. Anuzol-ljus eller Miramistin-spray hjälper till att förhindra att processen fortskrider med en sprucken anus. Du kan använda pulvret "Fiberal".
 • Om hemorroida noduler upptäcks bör Natalsid, lättnadssuppositorier eller Heparinsalva användas. Ljus med lidokain och bensokain, såsom Anestezol, Ginkor Procto, Posterisan, Procto-Glivenol och havtorn, kommer att skapa en smärtstillande effekt. En statisk liggande position och uteslutning av fysisk ansträngning kommer också att vara fördelaktigt för smärtsamma upplevelser i anus..
 • Med flatulens, tillsammans med rektal smärta, bör medel som innehåller simetikon användas. Dessa är läkemedlen Espumisan, Sub Simplex, Bobotik, Simikol och Simethicon..
 • Intestinal kryptit elimineras av en specialistkirurg. I ett tidigt skede hjälper ljus med kloramfenikol och propolis att lindra obehag..

Förebyggande av uppträdande av smärta:

 • Intim hygien. Dagliga tvätt och byte av linne är grundläggande säkerhetsåtgärder. Det är också värt att uppmärksamma grundlig hygien av könsorganen och anus efter sexuellt samlag och gå på toaletten.
 • Årlig inspektion av en specialist. Gynekologen kommer att lyssna på klagomål, genomföra en undersökning, ta nödvändiga tester och göra en anamnesis, utveckla en behandlingsplan. I receptionen bör det rapporteras att rektal smärta observeras vid regelbunden blödning..
 • Korrekt näring och kost kommer att eliminera möjligheten till förstoppning, vilket resulterar i en tarmkrack. Att dricka mycket vätskor, tillräckligt med fiber och upprätthålla en balans mellan proteiner, fetter och kolhydrater utgör grunden för en harmonisk diet.

Daglig användning av färska eller minimalt värmebehandlade frukter och grönsaker ger kroppen kostfiber, vilket är nödvändigt för god tarmmotilitet.

 • Vanlig pall. Du bör uppmärksamma tarmens frekvens. Vanligtvis känner en frisk kropp lusten att tömma var 1-3: e dag. Mindre frekvent användning av toaletten är full av förstoppning.
 • Tillräcklig sportbelastning på den kvinnliga kroppen hjälper till att undvika proktologiska problem i samband med överansträngning och tunga lyft. I vardagen är det också värt att ta hand om dig själv och inte bära påsar med produkter eller saker som väger mer än 3 kg.
 • Sexuellt liv bör inte åtföljas av trauma i vävnaderna i vagina och anus, eftersom ofta kränkning av integumentets eller bristningen av integumentet i dessa kroppsdelar också kan bidra till uppkomsten av sjukdomar i urogenitalsfären.

Läs mer i vår artikel om smärta i anus under menstruationen.

Orsaker till smärta i anus under menstruationen

Mycket ofta under menstruationen upplever flickor en rad smärtsamma känslor i nedre del av buken - från mild obehag till verkliga spasmer som måste avlägsnas med medicinering. Det finns emellertid ett annat möjligt skäl - allvarligt obehag i området av rektalöppningen, som uppstår eller förvärras exakt under den period av kritiska dagar.

Tarmproblem

Bland de främsta orsakerna till smärta i anus är följande:

 • Rektal sprickor. I sig själv, smärtsam, kan till och med påminna dig själv under regelbunden fysiologisk blödning och med förstoppning, eftersom det i denna period finns stagnation av blod i bäckenet. Denna patologi uppstår också på grund av överdriven stress på tarmarna, till exempel efter allvarliga försök till förlossning..
 • Proctalgia beskrivs av tarmsmärta och förefaller på grund av skada på coccygealzonen, efter kirurgiska ingripanden i urogenitalt område eller med en diagnostiserad neuralgisk sjukdom.
 • Blod som cirkulerar långsammare under menstruationen i bäckenet provocerar också ömhet i hemorrojder.
 • Hos kvinnor kan tarmhäftningar med könsorganen bildas. De leder till smärta under aktiva livmodersammandragningar under menstruationen..
 • Förvärringar av kroniska patologiska processer i tarmen, såsom kolit och enterokolit, kan också leda till uppkomsten av smärtsamma känslor i analringen.
 • Paraproctitis kännetecknas av svår tarmsmärta, vilket kan verka outhärdligt i kombination med livmodersammandragningar under kritiska dagar..
 • Neuralgisk patologi i tarmen förknippad med nedsatt innervering och, som ett resultat, inflammation i terminalsektionen. Denna sjukdom är svår att diagnostisera, men dess avancerade skede är full av uppkomsten av långa och många spasmer..
 • Onkologiska tarmsjukdomar i de sista stadierna åtföljs av ständiga smärtsamma upplevelser som inte är beroende av en kvinnas period.
 • Kryptit ̶ inflammation i sfinkterns blindfickor ̶ åtföljer också svår smärta, särskilt när du går på toaletten eller lyfter vikter.

Vi rekommenderar att du läser om varför äggstockarna störs under menstruationen. Från artikeln kommer du att lära dig om äggstockarnas struktur och funktioner, vilka förändringar som inträffar i dem under ägglossning och under menstruation. Och här handlar mer om förändringar i slidan under menstruationen.

Gynekologiska faktorer

Smärta i anus kan orsaka följande kvinnliga problem:

 • Algodismenorea är en ganska vanlig patologi hos flickor. Detta är intensiva smärta under kritiska dagar. Smärta nära anus uppstår av olika skäl..
 • Inflammation av livmoderhängen, även kallad adnexit, åtföljs av smärtsamma känslor i nedre del av buken, vilket kan avge det anala området. Ett av de ytterligare symtomen: smärtan blir mer intensiv när du hostar, manar att avföra och urinera. Det inträffar efter hypotermi, mot bakgrund av könsinfektioner eller olika skador..
 • Brott i en cysta i äggstocken (apoplexy) åtföljs av intensiv smärta i nedre del av buken och anus.
 • En ektopisk graviditet när ett ägg befruktat av en spermier inte fäster sig i livmodern utan i ett av äggledarna. Detta tillstånd åtföljs av urladdning, liknande menstruations- och smärtsamma processer som känns i anus.
 • Endometriosis manifesteras av svår obehag under menstruationen, eftersom endometriala celler som foder livmodern inifrån kan separera, sprida sig i kroppen och börja fungera oberoende. Sådana områden är fästa vid en tunn vägg belägen mellan vagina och tarmar och därigenom orsakar smärta. Detta är en allvarlig kvinnlig patologi som kan leda till cancer och infertilitet..
 • En ektopisk graviditet när ett ägg befruktat av en spermier inte fäster sig i livmodern utan i ett av äggledarna. Detta tillstånd åtföljs av urladdning, liknande menstruations- och smärtsamma processer som känns i anus.

Smärta i ändtarmen under menstruationen kan vara en följeslagare till alla sjukdomar av gynekologisk eller proktologisk natur. Ett sådant symptom måste rapporteras till en specialist för att undvika utvecklingen av ett möjligt problem.

Se i den här videon om orsakerna till smärta i anus:

Behandlingsmetoder

Patientens behandling är helt beroende av det identifierade problemet. De viktigaste behandlingsmetoderna är följande:

 • Alla inflammatoriska processer i organen i det reproduktiva eller urinvägssystemet behandlas med antiinflammatoriska läkemedel eller antibiotika. Stödjande vitaminterapi visas också här..
 • Appendicit, endometrios, ektopisk graviditet, eventuella neoplasmer i tarmen behandlas endast på ett operativt sätt. Det är möjligt att spara minimalt invasiv laparoskopi. I detta fall utförs operationen genom små punkteringar i bukhålan. Polyppen i tarmen avlägsnas och cauteriseras sedan..
 • Irriterande tarmsyndrom behandlas endast med medicinering och med hjälp av en speciell diet. Valda läkemedel hjälper till att lindra spasmer, återställa tarmmikroflora, normalisera avföring. Diet hjälper till att mätta kroppen med mikronäringsämnen, förbättra tarmrörelsen. Mat väljs endast kokt, ånga, lätt.

I något ångestillstånd är det oönskat att skjuta upp besöket hos läkaren i den långa lådan. Hjälp av en kvalificerad specialist hjälper till att återställa hälsan snabbare.

Ivanova Svetlana

Doktorterapeut i den andra kategorin, transfusiolog, erfarenhet 29 år

Varför förvärrar under menstruationen

Strukturen i den kvinnliga kroppen förklarar delvis uppkomsten av obehag eller förvärring av smärta under menstruation i rektalregionen.

Tarmen slutar med analringen, genom vilken osmält matrester lämnar kroppen under avföring. Den sista delen av tarmen är rikligt fodrad med olika nervändar, blodkärl och körtlar..

Vagina och tarmar separeras av en slags tunn vägg, vars tjocklek inte är tillräcklig för att helt isolera dessa två områden. Därför kan olika processer som förekommer i den kvinnliga kroppen under menstruationen, där spasmer också kan tillskrivas, påverka tarmarna och ge dem till detta område.


Bekkenanatomi

Mekanismen för smärtspridning är som följer: obehag täcker livmodern och slidan, och genom en tunn septum mellan dem och tarmen passerar genom tarmen och ges i analkanalen. Under en flickas vanliga tid är kvinnliga organ i en frisk kropp inte trånga, så det uppstår ingen smärta i anus.

Vad är förstoppning??

Många människor som upplever förstoppning som orsakar smärta när en person försöker gå på toaletten.
Smärta bidrar till bildandet av sprickor genom vilka bakterier och infektion kan tränga mycket lätt..

Störning i mag-tarmkanalen - orsaken till att förstoppning inträffar, vars varaktighet är annorlunda.

En överträdelse är en försening i avföringen i 4-5 dagar.

Förstoppning är en period av en svår tarmrörelse som förekommer hos människor av någon anledning. Detta indikerar bara en obalans i näring, liksom bildandet av problem i mag-tarmkanalen.

Hur man lindrar smärta i anus med menstruation

Det är värt att komma ihåg att varje fysiologisk process där en tjej upptäcker rektalsmärta är en god anledning att kontakta en specialist. I detta fall, med utseendet och ökningen av obehag i anus under hormonell blödning, är det brådskande att besöka en gynekolog.

Efter undersökningen kommer läkaren att indikera ett problem som har uppstått eller är tillgängligt och vid behov råda dig att konsultera en proktolog. Detta kan vara nödvändigt om smärtan i anus inte är resultatet av en kramp och inte på något sätt är förknippad med ett gynekologisk problem..

Att försena ett läkarbesök på grund av brist på tid, blyghet eller eftersom problemet verkade otillräckligt allvarligt är oacceptabelt, eftersom det kan leda till en förvärring av en möjlig sjukdom med efterföljande övergång till en kronisk form eller till och med död.

Men om det inte är möjligt att besöka en läkare omedelbart när obehag uppstår, finns det följande sätt att lindra eller underlätta fysisk åkomma:

 • Algodismenorea, som ofta åtföljer flickor under menstruationen, stoppas av krampläkemedel, som inkluderar No-shpa eller Drotaverin, Novigan, Spazmalgon. Växtbaserade läkemedel som lindrar smärta i anus inkluderar Plantex och Romazulan..
 • Vid inflammation i tarmen observeras ofta smärta, antibiotika hjälper till att eliminera den. En grupp av dessa läkemedel (baserad på tetracyklin, penicillin och liknande) bör inrättas av en läkare, eftersom olika mediciner påverkar vissa infektiösa patogener.
 • Om det finns misstankar om tarmbrott eller tydliga tecken har beskrivits, "Methyluracil" suppositorier och "Actovegin", "Ultraproct" salvor hjälper till att lindra känslorna. Du bör också ta hand om desinfektion av anus. Anuzol-ljus eller Miramistin-spray hjälper till att förhindra att processen fortskrider med en sprucken anus. Du kan använda pulvret "Fiberal".
 • Om hemorroida noduler upptäcks bör Natalsid, lättnadssuppositorier eller Heparinsalva användas. Ljus med lidokain och bensokain, såsom Anestezol, Ginkor Procto, Posterisan, Procto-Glivenol och havtorn, kommer att skapa en smärtstillande effekt. En statisk liggande position och uteslutning av fysisk ansträngning kommer också att vara fördelaktigt för smärtsamma upplevelser i anus..
 • Med flatulens, tillsammans med rektal smärta, bör medel som innehåller simetikon användas. Dessa är läkemedlen Espumisan, Sub Simplex, Bobotik, Simikol och Simethicon..
 • Intestinal kryptit elimineras av en specialistkirurg. I närvaro av sjukdomen i ett tidigt skede hjälper ljus som innehåller kloramfenikol och propolis att lindra obehag..

Smärtsamma förhållanden

Smärta i tarmen under menstruationen kan inte bara vara fysiologisk utan också patologisk, eftersom detta kan indikera en progressiv sjukdom. Det är också möjligt att smärtsyndromet inte är förknippat med menstruationscykeln alls, utan orsakas av en sjukdom som manifesterades under denna period..

Det är värt att betona att självdiagnos är extremt oönskad. Liksom med fysiologiska symtom och med tecken på sjukdomen kan smärtan emellertid vara allvarlig eller mindre. Endast korrekt diagnos av läkaren, baserat på ett antal ytterligare symtom, kan avslöja den verkliga orsaken till smärtan. För att göra detta, kontakta en gynekolog, proktolog och terapeut.


Om smärtan är allvarlig, kontakta en läkare.

Förebyggande av uppträdande av smärta

Om du noggrant övervakar din hälsa och observerar förebyggande åtgärder kan du undvika obehag i anus under menstruationen:

 • Intim hygien. Daglig tvätt och byte av kläder är de grundläggande principerna för försiktighetsåtgärder, eftersom könsorganen och ändtarmen, som hålls rena, inte tillåter olika infektioner och bakterier att orsaka sjukdom. Det är också värt att uppmärksamma grundlig hygien av könsorganen och anus efter sexuellt samlag och gå på toaletten.
 • Årlig inspektion av en specialist. Gynekologen kommer att lyssna på klagomål, genomföra en undersökning, göra nödvändiga tester och göra en anamnesis. På dessa grunder kommer läkaren vidare att bestämma förekomsten av eventuella sjukdomar av intim art och föreskriva behandling. När du går till en specialist bör det rapporteras att rektal smärta observeras vid regelbunden blödning.
 • Korrekt näring och kost, om nödvändigt, utesluter möjligheten till förstoppning, vars resultat är en tarmkrack. Att dricka mycket vätskor, tillräckligt med fiber och upprätthålla en balans mellan proteiner, fetter och kolhydrater utgör grunden för en harmonisk diet.

Daglig användning av färska eller minimalt värmebehandlade frukter och grönsaker ger kroppen kostfiber, vilket är nödvändigt för god tarmmotilitet.

 • Vanlig pall. Du bör uppmärksamma tarmens frekvens. Vanligtvis känner en frisk kropp lusten att tömma var 1-3: e dag. Mindre frekvent användning av toaletten är full av förstoppning. I det här fallet är det nödvändigt att ändra principerna för näring och dricka, använda laxermedel om nödvändigt och se till att du konsulterar en specialist.
 • Tillräcklig sportbelastning på den kvinnliga kroppen hjälper till att undvika proktologiska problem i samband med överansträngning och tunga lyft. I vardagen är det också värt att ta hand om dig själv och inte bära påsar med produkter eller saker som väger mer än 3 kg.
 • Sexuellt liv bör inte åtföljas av trauma i vävnaderna i vagina och anus, eftersom ofta kränkning av integumentens eller bristningen av integumentet i dessa kroppsdelar också kan bidra till uppkomsten av sjukdomar i urogenitalsfären.

Vi rekommenderar att du läser om hur menstruationen går med en cyst i äggstockarna. Från artikeln kommer du att lära dig om vilka typer av ovariecyster som finns, vilka förändringar som inträffar med cysten under menstruationen, om dess brott är möjligt. Och här handlar mer om problemen när du använder toaletten under menstruationen.

Rektala smärta under hormonell regelbunden blödning kan ha två orsaker - gynekologisk och proktologisk karaktär. För varje fall är ett besök hos en specialist nödvändigt, men det finns medicinska metoder för att tillfälligt lindra smärta. Rätt behandling, såväl som förhindrande av möjliga problem i den kvinnliga delen, kan lindra anusens obehag under menstruationsblödning.

Diarré och graviditet

Menstruationscykeln är främst förknippad med en kvinnas reproduktionsfunktion, hans uppgift är att bilda ett ägg klart för befruktning och ta bort det från kroppen, om det inte gjorde det. Därför har försenad menstruation alltid varit det första tecknet på graviditet. Om tarmdysfunktion i form av lös avföring observeras ett par dagar före den påstådda blödningen, kommer det inte vara överflödigt att köpa ett par graviditetstester på apoteket och göra dem på morgonen med en skillnad på en dag. Gapet är nödvändigt för ett mer exakt resultat, eftersom hCG-hormonet, som indikerar en intressant läge, i de tidiga stadierna finns i urinen mycket svagt, men växer märkbart per dag. Kanske kommer det första testet att vara negativt, och det nästa - positivt.

Utöver förseningar och diarré indikerar följande faktorer graviditet:

 • Ofta urinering före menstruation, som i sällsynta fall kan uppstå hos en kvinna i position. Behovet av att ofta gå på toaletten lite kommer att kvarstå i detta fall även efter menstruationen;
 • En lätt ökning av kroppstemperaturen observeras under perioden för att fixera fosterägget till livmoderväggen;
 • Kräkningar i ett mycket tidigt skede verkar på grund av hormonjustering.

Två remsor på testet på en gång förklarar alla sjukdomar. Oavsett om önskad graviditet eller inte, är det omöjligt att dricka mediciner mot diarré. Nu måste bara läkaren tillåta eller förbjuda patienten att ta medicin.

Användbar video

Se i den här videon om en uppsättning övningar för att lindra smärta under menstruationen:

 • Toalett och menstruation: har varför det gör ont
  Om den smärtsamma toaletten och menstruationen sammanföll, kan orsakerna vara i dolda sjukdomar, bristande efterlevnad av dieten, närvaron av hemorrojder och andra. Du kan bli av med dem om du identifierar och botar patologi, samt utför profylax. Läs mer
 • Menstruation med ovariecyster

Ofta kommer menstruation med en cyst i äggstockarna med förseningar, funktionsstörningar, koagler. Men deras natur påverkas av typen av utbildning, liksom de faktorer som ledde till dess utseende. Läs mer

Cystit med menstruation: orsaker till förvärring, behandling

På grund av en minskning av immuniteten förvärras cystit under menstruationen. Skälen inkluderar också brott mot hygienreglerna, felaktigt utvalda packningar och andra problem. Behandling inkluderar både antibiotika och folkmedicin. Läs mer

Menstruation medan du tar Norkolut

Beroende på vilket schema som väljs, vilket problem som ska lösas, kommer menstruationen att förändras med användning av Norkolut. De kan också orsaka menstruation och framkalla en försening. Läs mer

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Varför gör äggstocken ont efter ägglossningen, under och före ägglossningen?

Detta tillstånd, när äggstocken gör ont efter ägglossningen, under eller före den, anses vara ganska normal. Detta symptom uppstår under olika patologiska processer, därför är det inte nödvändigt att bli förvånad över dess förekomst....

Brutal aptit på kritiska dagar: slåss eller ställa upp

Vem av kvinnorna är inte bekant med när du vill äta hela tiden på kritiska dagar ?! Och inte bara en sak, utan allt i rad. Nu vill jag verkligen söta, och efter en halvtimme - inlagd gurka....

Vad är luteiniserande hormon ansvarigt för och vad är dess norm?

Vad är luteiniserande hormon ansvarigt förLutropin producerat i hypofysen ger reproduktionssystemet. Hos män stimulerar det Leydig-celler som finns i testiklarna och producerar testosteron....