Smärta i nedre del av magen och urladdning brun

Blödning

Smärta i nedre del av magen och urladdning brun

Smärta i nedre del av magen och blodiga, bruna utflöde

Vaginal urladdning anses vara normal, men bör inte ignoreras. Liknande tecken kan indikera en allvarlig patologi i den kvinnliga kroppen. Det är viktigt att uppmärksamma om det finns utsläpp av brun, röd färg, åtföljd av ömhet i nedre del av buken..

Enligt statistik kan många kvinnor uppleva dessa symtom. I 20% av alla fall observeras riklig utflöde efter samlag. I vissa fall kan mindre urladdning uppstå mellan menstruationen..

Om fläckar med smärta förekommer under graviditeten, bör du omedelbart rådfråga en gynekolog. Detta tillstånd kan indikera missfall..

Utseendet av obehag och smärta känner varje person. Om en kvinna har en nedre del av magen med brunt urladdning, bör du rådfråga en gynekolog. Detta tillstånd kan vara normen, men kan indikera patologi..

Slemet som kommer ut ur slidan blir svart eller brunt på grund av att det stänker bloddroppar i den.

Detta fenomen är i vissa fall normalt: om nedre del av magen gör ont, drar i korsryggen och en sådan utflöde visas, så börjar menstruationen snart.

Efter och mitt i menstruationen är detta fenomen också sällan patologiskt. Ofta orsakade upptäckten av fläckar en skada på slemhinnan efter samlag eller under defloration.

Om ett sådant slem kommer ut istället för menstruation och kvinnan har en sexuell partner, kan detta indikera graviditet.

När menstruationen inte kom i tid, och i stället dyker upp en sådan urladdning, finns det ett problem med hormoner. Vid oskyddat kön finns det misstankar om infektion med en STD, ytterligare symptom, såsom klåda, torrhet och andra, kan förekomma.

Med patologi under samlag kan magen skada. Om ansvarsfrihet konstant visas efter sex, är det här ett tillfälle att gå till läkaren och samråda med honom om detta problem..

Farligt urladdning

Ritningssmärta i buken kan inte tala om en specifik sjukdom, det kan vara en sjukdom i reproduktionsorganen, mag-tarmkanalen eller urinblåsan.

Inflammation i reproduktionsorganen - huvudsymtomet är utflöde och smärta i korsryggen;

 • En ökning av kroppstemperatur och blodslem tyder på infektion.
 • Blod i urin talar om sjukdomar i könsorganet.
 • Mage-tarmsjukdomar uppvisar sig som buksmärta och möjliga sekretioner.
 • Appendicit.

Konstant smärta och sjukdom kan indikera en kronisk sjukdom, vars natur måste klargöras. För en noggrann diagnos av en patologi av en läkare måste du förmodligen ta reda på färgen på utsöndring, liksom lukten, utflödesfrekvensen och konsistensen. Tack vare dessa data kan läkaren ofta fastställa orsaken till sjukdomen.

endometrit

Endometritis är en inflammation i livmoderslimhinnan. Organets muskelskikt påverkas ofta. En sådan sjukdom uppträder när patogener lätt kan komma in i livmodern.

De huvudsakliga orsakerna till utseende och komplikationer av endometrit:

 • Curettage, oprofessionella aborter.
 • Försvagat immunsystem efter förlossningen.
 • Hormonfel.
 • Användning av orala preventivmedel.
 • Tillgängliga STD: er.
 • Födelseskada.
 • Brist på hygien, särskilt under menstruationen.

Utvecklingen av endometritis märks efter några dagars infektion. Tecken på infektion är frossa, uppkomsten av blodutsöndringar hos kvinnor och drar också magen. Vaginalslem kan ha en skarp lukt, smärta när urinering märks.

Om akut endometrit inte behandlades eller terapiförloppet inte avslutats förrän slutet kan sjukdomen bli kronisk. En sådan komplikation väcker komplikationer under graviditeten, fall av för tidig födelse är inte ovanliga.

Vid kronisk endometrit gör nedre del av buken ont, fläcken får gröna fläckar på grund av pus, utseendet på polypper kan vara en komplikation.

För att diagnostisera sjukdomen, förutom att ta en anamnesis, tar de blodprover och föreskriver behandling på ett sjukhus.

endometrios

För närvarande är endometrios en av de vanligaste sjukdomarna inom gynekologi. Det representerar bildandet av godartade noder i bäckenorganen. Kvinnor i fertil ålder som möter stor stress är mest mottagliga för sjukdom..

De främsta orsakerna är ärftlighet och hormonella förändringar i kroppen, liksom stress, dåliga vanor, övervikt.

Tecken på sjukdomens början:

 • Smärta under tömning, sex, urination.
 • Lång menstruation med stor blodförlust.
 • Utseendet på brunt utsläpp och smärta i nedre del av buken före och efter menstruationen.

Ofta finns det ingen symptomatologi och närvaron av endometrios upptäcks endast under en gynekologisk undersökning.

Sjukdomen behandlas med hjälp av mediciner och kirurgiskt. Tidig upptäckt och terapi undviker operation. För att undvika uppkomsten av endometrios måste en kvinna vara uppmärksam på sitt tillstånd i kroppen, inklusive övervakningsvikt, hormonnivåer, näring.

Endometrial hyperplasi är en patologi för livmoderslimhinnan, är nederlaget hos endometriallagren. De mest mottagliga sjukdomarna är kvinnor med hormonstörningar som lever i områden med dålig ekologi i fertil ålder..

Endometriala förändringar är godartade, men om de är närvarande ökar risken för att utveckla cancer.

Faktorer som bidrar till utvecklingen av sjukdomen:

 • Anorexi.
 • Påfrestning.
 • Endokrina sjukdomar.
 • Leversjukdom.
 • Klimakteriet.
 • Svag immunitet.
 • Övervikt.

Det huvudsakliga symptomet på hyperplasi är vaginal urladdning med orenheter i blod eller blödning, långvarig menstruation.

Diagnos sker genom ultraljud, curettage, hysteroskopi. Behandlingen kan vara medicinsk eller kirurgisk..

Cystor på äggstockarna

En cyste är en godartad neoplasma som tenderar att öka. Mest utsatta är kvinnor i fertil ålder som har en menstruationscykel.

Om en kvinna har en smärta i nedre del av buken, kan detta indikera uppkomsten av komplikationer. Ofta kan sjukdomen åtföljas av störningar under urinering och förstoppning. Om cysten trycker på tarmarna eller urinblåsan uppstår ofta smärta i vänster ljumsken.

De främsta orsakerna är sköldkörtelsjukdom, kirurgi, abort.

Diagnos utförs genom undersökning, ultraljud, laparoskopi, MRI samt anamnes. Behandlingen beror på ålder, utvecklingsstadiet av sjukdomen, symtom. Det behandlas konservativt och kirurgiskt..

Cystor kan bildas efter behandlingen medan förlossningsfunktionen bibehålls. Cystor som redan har tagits bort bildas inte igen. Det finns en möjlighet att bli gravid efter någon typ av behandling.

Myom

Myom är en godartad tumör. Kvinnor är mest mottagliga för sjukdom efter fyrtio år. Passerar ofta asymptomatiskt och upptäcks endast under en gynekologisk undersökning.

De främsta orsakerna till utvecklingen av fibroider är:

 • Metabolisk dysfunktion, diabetes.
 • hypertension.
 • Livmodersinflammation.
 • Övervikt.
 • Tidig klimakterium.
 • Aborterad graviditet.
 • Anlag.

Symtom på sjukdomen kan uppstå endast i de senare stadierna. Korsryggen börjar göra ont, det finns tyngd i buken och obehag under sex. Menstruationen blir längre och mer riklig.

En komplikation av sjukdomsförloppet är anemi, tumörens övergång till malig, framtida graviditetskomplikationer.

Normal graviditetsutveckling är endast möjlig i livmoderhålan. Ektopisk graviditet är en farlig patologi. Ofta hotar det infertilitet i framtiden och bristning av vävnader på platsen för fostrets ägg. I det här fallet är det mycket troligt att en kvinna dör..

Största risken är att patienter som har genomgått kirurgi i bäckenorganen, har hormonella problem, använder OK.

De huvudsakliga symtomen på patologin är svaghet, kräkningar, en förändring i bröstkorgens form, buksmärta, uppträdandet av fläckar.

Oregelbunden menstruation, sömnproblem, akne och hudproblem kan vara symtom på hormonsvikt. Vid misstankar om en sådan avvikelse kan endokrinologen förskriva blodprover för att kontrollera nivån på hypofysen, sköldkörteln och könshormonerna. I vissa situationer tilldelas en ultraljudsskanning för att bekräfta diagnosen..

Polyp i livmodern

Polyp är en godartad tumör. Det finns en chans att bli en cancertumör, men den är liten. Sjukdomen drabbar kvinnor i alla åldersgrupper, men den vanligaste utbildningen hos kvinnor efter fyrtio år.

De viktigaste symtomen är oregelbunden menstruation med kraftigt blodförlust, smärta i nedre buken, oförmåga att bli gravid. Finns ofta bara vid en rutinundersökning av en gynekolog. Det är möjligt att identifiera dem med hjälp av ultraljud, biopsi, röntgen.

Orsakerna till sjukdomen:

 • Hormonella störningar, sjukdomar i det endokrina systemet.
 • Befintlig inflammation i livmodern.
 • Anlag.
 • Fetma.
 • hypertension.
 • Abort.

För behandling använder de oftast kirurgiska metoder, eftersom hormonbehandling inte alltid ger resultat.

De viktigaste förebyggande åtgärderna är att upprätthålla en hälsosam livsstil, undvika hypotermi, regelbundna besök hos läkare.

adnexitis

Adnexit kallas inflammation i äggstockarna och livmoderhängen.

De viktigaste symtomen är smärta, hopp i kroppstemperatur, berusning. Menstruationscykeln är trasig. En sådan patologi leder till en komplikation av graviditeten i framtiden och infertilitet.

Närvaron av könssjukdomar, försummelse av hygien, okontrollerat samlag, hypotermi, förekomsten av en spiral i livmodern och abort ökar risken för en sjukdom.

För diagnosen används anamnesidata, undersökningsresultat, baksådd, könsdelar..

Endometrial cancer

Symtom på endometrial cancer visar sig i sjukdomens initiala skede, vilket underlättar diagnos och ger tidig behandling. Sjukdomen drabbar kvinnor i alla åldersgrupper, men risken för utveckling är högre hos kvinnor över femtio.

De viktigaste symtomen på sjukdomen:

 • Blodutsöndringar är antingen fläckiga eller överflödiga, som uppstår mellan menstruationen.
 • Blod släpps tillsammans med slem eller pus.
 • Smärta och obehag under sex.
 • Ritningssmärta i nedre del av buken.

När symptomet är inom normala gränser

Ägglossning

Inte alla kvinnor producerar blod under ägglossningen, men i vissa situationer händer detta. Vi pratar om mindre, svaga fläckar som har en brunaktig nyans. Detta beror på att blodkärlen kan skadas vid brott i follikeln. Värkande, dragande smärta i nedre del av buken råder. För att ta reda på varför en mage gör ont vid ägglossningen, se den relaterade artikeln..

Graviditet

I det första stadiet av graviditeten skadas endometriumet eftersom fosterägget skruvas in i livmodern. I detta fall är vaskulära brott oundvikliga, därför finns det små fläckar och smärta i nedre del av buken. Det varar i 48 timmar..

Början på menstruationen

Det finns krascher i schemat för kritiska dagar. De kan förekomma tidigare eller senare än förfallodagen. Detta sker mot bakgrund av hormonell misslyckande, fysisk och mental stress, stress, acklimatisering och ökad trötthet. Om spasmen inte är intensiv ökar mängden urladdning gradvis, de kännetecknas av en enhetlig konsistens, en brunaktig och röd nyans dominerar.

De inre väggarna i livmodern skadas under curettage, abort. Av denna anledning observeras smärta i nedre del av magen, utflöd, svaghet i tio dagar..

Drog användning

Prevention, hormonella läkemedel har en viktig effekt på reproduktionssystemet, eftersom de ändrar dess funktion. Anpassningsprocessen sker inte omedelbart utan över tre månader.

För närvarande kan magsmärta och vit urladdning uppträda, åtföljt av klåda, sveda, en obehaglig lukt. Dessa symtom indikerar närvaron av trast. Trast kan uppstå i första och andra trimestern av graviditeten. Detta symptom bör inte ignoreras..

endometrit

Patologi härstammar från den inflammatoriska processen som förekommer i livmodern, nämligen dess slemhinna. För den akuta sjukdomsförloppet, inneboende manifestationer som:

 • illamående;
 • feber;
 • svår smärta i buken.

Om endometritis har blivit kronisk, kan utskrivning i mitten av cykeln vara det enda tecknet på ett patologiskt tillstånd.

polyper

Manifesteras genom förtjockning av vissa delar av slemhinnan, vilket väcker smärta. Fläckning kan visas efter sex, fysisk aktivitet. En daub visas före kritiska dagar och fullbordar dem också.

endometrios

Sjukdomen kännetecknas av att cellerna i slemhinnan som finns i livmodern börjar slå rot utanför eller fördjupa. De följer aktivt effekterna av hormoner, så att de lätt orsakar obehag i buken. Oftast observeras obehag i mitten av cykeln, eftersom vävnaden under denna period har den största tjockleken för hela cykeln.

Under vissa förhållanden är orsakerna till brun urladdning hos kvinnor inte förknippade med patologi. En brunaktig vaginalvätska med slem kan provocera:

 • slarvig eller långvarig samlag;
 • brott i follikelsäcken under ägglossningen;
 • uppfattning;
 • början av graviditeten;
 • postpartum återhämtning;
 • anpassning till p-piller;
 • intensiv fysisk aktivitet eller sporter;
 • stabilisering av månadscykeln hos flickan;
 • förbereda kroppen för menstruation;
 • utgång från återstående endometrium efter menstruation;
 • premenopaus och menopaus.

Alla dessa tillstånd har ett vanligt symptom - de är svaga bruna, måttligt flytande, smutsiga utsläpp. En liten plats kvar på den dagliga läggningen - cirka 4-5 cm. Undantaget är perioden efter förlossningen, då det reproduktiva systemet kan frigöra en större mängd sekretion. Läs artikeln på länken hur länge utskrivningen efter förlossningen varar.

Under den bördiga perioden eller ägglossningen kan blod förekomma i livmoderhalsens kanal. Först är vaginal utsöndring klar, men efter brott i follikeln, där ägget mognar, kan slemmet försvinna på grund av att det koagulerade blodet får en brun nyans. Normalt bör vätskan ha följande egenskaper:

 1. Låg volym.
 2. Smetande karaktär.
 3. Ljusbrun färg på urladdningen (se foto).
 4. Varaktighet upp till två dagar.
 5. Ingen obehaglig lukt, smärta eller spänningar i äggstocksområdet.
Spotting

Det är viktigt att åka till sjukhuset om en liknande situation konstant noteras, det allmänna tillståndet förvärras och en brunaktig sekretion före och efter ägglossningen, utan att avbrott förvandlas till menstruation.

Innan menstruation

Några dagar före den månatliga blödningen kan flickan observera spår på underkläderna eller dagligen från mindre bruna slemhinnor. Detta fenomen är singel. Den fibrösa strukturen i sekretionen bör inte vara skrämmande, eftersom detta är hur kroppen signalerar början på processen för avstötning av livmoderslimhinna..

Långvarig urladdning av en smutsig karaktär av en brunaktig eller rödbrun skugga en vecka innan menstruation kan orsakas av:

 • påfrestning
 • fel diet;
 • strikta dieter;
 • övervikt;
 • fel livsstil;
 • brist på sömn;
 • rökning, droger och alkohol;
 • konstant fysisk stress;
 • svår hormonbrist.

Brunt urladdning mellan menstruationen indikerar i de flesta fall en kränkning av menstruationscykeln eller förekomsten av patologi. Ett särskilt farligt symptom är den obehagliga lukten av vätskan och konstant smärta i buken och korsryggen.

Efter menstruation

Normalen är en daub efter menstruation. Detta tillstånd orsakar en gradvis frigöring av endometrium, vars sista fragment kommer ut i form av koagulerat blod. Hos de flesta kvinnor observeras en liten mängd brun eller brun urladdning högst två eller tre dagar, och normal daglig läggning är tillräcklig.

En mörkbrun eller brun vaginal utsöndring, som påminner om menstruation och som varar mer än en vecka, bör definitivt varna. Orsakar hormonell obalans, inflammation, infektionssjukdom och andra patologier i reproduktionssystemet..

Det händer att brun urladdning inträffar under en försening i menstruationen. Följ länken för att ta reda på vad detta tecken indikerar.

För graviditetens början är fusionen av de manliga och kvinnliga reproduktionscellerna inte tillräckligt. De säger att en befruktning har ägt rum när ett befruktat ägg införs i livmoderhålet. Denna process i reproduktionssystemet kan provocera utseende på smala utsöndringar av brunt eller rosa. Men de firas bara några timmar eller dagar.

Spotting rosa-brun urladdning

Det bör inte finnas mycket brunt slem från könsorganen, eftersom implantation skadar en liten mängd blodkärl. Vissa kvinnor har inga sådana tidiga tecken, så sekretion med blod betyder inte alltid graviditet.

Befruktning kan indikera brun urladdning hos kvinnor efter ägglossning efter 6-12 dagar. Tidsintervallet beror på kroppens individuella egenskaper.

 • svullnad och ömhet i bröstkörtlarna;
 • regelbunden urination;
 • ökad dåsighet;
 • skarpa humörsvängningar;
 • yrsel och trötthet.

I början av användningen av orala preventivmedel eller en intrauterin anordning anpassas kroppen gradvis till preventivmedlet. Anpassningsperioden kan pågå i cirka tre månader, åtföljd av mindre fläckar mellan perioderna.

I denna situation är det nödvändigt att uppmärksamma obehag, såväl som den specifika cykelperioden, när en eller annan vaginal utsöndring inträffar. En kvinna kan orsaka mörk vaginal urladdning:

 • hoppa över piller;
 • brott mot instruktioner;
 • ta en stor dos av läkemedlet;
 • felvy ok.

Slemutsöndringen som avvisas av kvinnans kropp under menstruationen är utformad för att utföra rengörings-, skyddande och vaginal mikroflora-funktioner. Det mesta av det rättvisa könet märker att i mitten av menstruationscykeln, tentativt, med 12-13 dagar, förändras vätskans konsistens, volym och färg.

Ett liknande fenomen är direkt relaterat till ägglossning och förberedelse av organen i det reproduktiva systemet för en eventuell graviditet. Gynekologer hävdar att utseendet på blodsmetande sekretioner på kvinnors underkläder under den intermenstruella perioden inte indikerar fysiologiska processer, men trots detta finns det fall där detta fenomen inte tillskrivs symtomen på störningar i könsorganen..

Om manifestationer beror på DC och inträffar regelbundet eller en gång under en speciell period, kan antagandena varieras.

CykelperiodEn gångRegelbundet
I stället för menstruationHormonfel, graviditetOvarial patologi, polycystisk eller cystisk eller tumör
Efter menstruationUtmatningen från rester av endometriumendometrios
ÄgglossningÄgglossning blödningEndometrios, myom, hyperplasi, hormonella läkemedel
Andra fasenEmbryoimplantation, trauma, stressEndometrios, hormonella störningar

Oavsett DC drar den i nedre del av buken, och brunaktig urladdning inträffar under ektopisk graviditet, cancer, polypper, erosion.

Rosa eller scharlakansröd daub istället för menstruation: orsaker

Livmoderblödning kan vara förknippad med nedsatt funktion av reproduktionsorganens och andra system. Extragenital etiologi inkluderar:

 • infektionssjukdomar;
 • problem med blodbildning;
 • levercirrhos;
 • uretral prolaps;
 • sköldkörtelsjukdom.

Etiologin hos den aktuella kliniken kan vara könsdelskänslig, vilket är förknippat med graviditet.

Under graviditeten kan orsakerna till smärta i buken och fläckar förknippas med äggens patologi, närvaron av ärr i livmodern, endometritis, myoma.

Orsakerna till könsblödningar som förekommer hos en icke gravid kvinna inkluderar:

 • discirculatorisk salva av klimatisk eller reproduktiv karaktär;
 • svullnad av livmodern eller äggstockarna;
 • adenomyos;
 • cysta brott.

Eventuell blödning i livmodern kan snabbt öka utan att stanna under en lång period. Med tanke på typen av uterusutsläpp kan följande farliga förhållanden uppstå:

 • utvecklingen av anemi i varierande grad - detta fenomen börjar om patienten har tappat mer än 80 ml blod. Detta tillstånd är inte livshotande, men kräver en läkares uppmärksamhet;
 • samtidigt svår blödning kräver kirurgi följt av påfyllning av blod;
 • utvecklingen av den underliggande patologin - detta fenomen är karakteristiskt för mindre urladdning, vilket kan leda till riklig blödning;
 • efter förlossningen ligger risken för det aktuella tillståndet i chock. Svårighetsgraden av detta tillstånd orsakas av livmoderns oförmåga att dra helt samman.

Under klimakteriet finns det också urladdning. Gynekologer rekommenderar att uppmärksamma daubens natur även under premenopauseperioden.

Ibland är de frånvarande under en lång period, ibland går de ständigt. Detta beror på frekvensen av ägglossning. Sådana förändringar är normala..

En kvinna bör vara försiktig med följande situationer:

 • ofta förändrade hygienprodukter;
 • daub med koaguler;
 • daub är mer än 3 dagar.

Ovanstående tillstånd med klimakteriet kan indikera problem med det endokrina systemet, hormonnivåer.

 • Perimenopause - en period som kännetecknas av en process med minskad äggstocksfunktion
 • Utloppet av endometriala vävnader är ett fenomen som förekommer hos flickor före menstruationens början, och hos mogna kvinnor till följd av stagnation av en del av menstruationen i vävnaderna i livmoderslimhinnan, som inte kastades ut under den senaste menstruationen
 • Graviditet
 • Atrofisk vaginit - ett smärtsamt tillstånd i en kvinnas vagina, åtföljt av klåda och torrhet
 • Polypper i livmodern - godartade neoplasmer i livmoderhålet
 • Sexuellt överförda sjukdomar som klamydia, gonoré, könsytor eller trochomoniasis

Mörkbrun urladdning kan i sin tur uppstå som ett resultat av följande sjukdomar och tillstånd:

 • Graviditet
 • Äggutbyte (ägglossning). Utsöndringarna som förekommer under ägglossningen har till och med sitt vetenskapliga namn - livmoderhalsslem
 • Menopaus - den andra fasen av klimakteriet
 • Endometrial vävnad utlopp
 • Endometriotisk ovariecyst - en patologisk formation på äggstocken eller inuti den
 • Bäckeninflammatorisk sjukdom är en komplex sjukdom som drabbar flera organ i en kvinnas reproduktionssystem samtidigt.
 • Cervical Cancer - en cancer orsakad av det mänskliga papillomviruset

Det finns ett antal skäl som kan provocera utseendet på rosa och skarlakansröta sekret istället för menstruation:

 1. Graviditet
 2. Hormonfel i kvinnlig kropp
 3. Början av en ofrivillig missfall
 4. Endokrina problem
 5. Överansträngning och stress
 6. Virala och infektionssjukdomar som röda hundar, mässling, hepatit etc..
 7. Inflammatoriska processer i ett av könsorganen hos en kvinna (livmoder, vagina, äggstockar)
 8. Cervical Disease
 9. Möjliga neoplasmer på organen i det kvinnliga reproduktionssystemet
 10. Fysiologisk försening i menstruationen - anses vara normal

Orsaker till utstryk istället för menstruation efter en abort

 • Oftast i vårt land utförs abort genom curettage
 • Curettage är avlägsnande av ett fosterägg fäst vid livmoderväggen tillsammans med ett litet lager av endometrium
 • Överträdelse av endometriet provocerar utseendet på sekret eller den så kallade dauben efter abort
 • Skadad innerboll i livmodervävnad kan blöda under en lång tid - upp till tio dagar
 • Efter en abort kan menstruationen ske i form av en daub istället för det vanliga menstruationsflödet

Orsaker till att blöja i stället för menstruation hos kvinnor efter 40 Orsaker till knappa ansvarsfrihet hos en kvinna efter 40 kan vara följande kränkningar och förändringar:

 1. Gradvis utrotning av ovariefunktionen (klimakteriet)
 2. Bekkeninflammation
 3. Förekomsten av neoplasmer på reproduktionssystemets organ
 4. Hormonella störningar i den kvinnliga kroppen

Tilldelningar anses vara farliga om de smutsas ut i 2-3 dagar och sedan ersättas med kraftiga blödningar. I detta fall indikerar symptomet en gradvis frisättning av döda partiklar i endometrium. De ger en klar vaginal utsöndring rosa och brunaktiga toner. Rädsla bör orsakas av situationer där menstruationen är smutsad med brun, men börjar inte mer än tre dagar.

Ett liknande symptom är normalt:

 • vid konsumtion av orala preventivmedel;
 • under mognaden av könsorganen (hos tonåringar);
 • före klimakteriet;
 • efter kirurgiska ingrepp;
 • efter att ha lidit moraliska omvälvningar;
 • efter aktivt samlag;
 • under ägglossningen.

Anledningen till fläckning istället för menstruation är det första intaget av orala preventivmedel eller byte av ett läkemedel mot ett annat. Fläckning i detta fall är ett symptom på att kroppen vänjer sig till hormoner..

Atrofi av slemhinnorna i livmodern är en annan anledning till knapp menstruation. Frånvaron av exfolierad endometrium leder till en minskning av antalet blödningar eller deras fullständiga frånvaro. Ärftliga faktorer, användningen av potenta mediciner, en tendens till tidig menopaus eller flera IVF: er som genomförts tidigare kan orsaka ett liknande tillstånd hos kvinnor..

Hormonella omarrangemang och pubertet är ett annat skäl till varför menstruationen smetas och inte görs. En instabil cykel observeras hos ungdomar från 13 till 17 år. Deras menstruationscykel normaliseras inom 2 år efter uppkomsten av menarche.

Därefter bör cykeln stabiliseras. Liknande tecken observeras hos kvinnor i klimakteriet. Deras blodutstryk, men menstruationen visas inte på grund av utrotningen av äggstockarnas reproduktionsfunktion. Först blir menstruationen sällsynt och knapp och försvinner sedan helt. Om menstruationen inte observeras i mer än tre månader, betyder det att klimakteriet har kommit.

Ovariecirurgi påverkar regelbundenhet i menstruationsblödning. Istället kan kvinnor observera fläckar på sina underkläder. Vanligtvis, efter framgångsrika manipulationer, justeras cykeln inom 2-6 månader. Efter hysteroskopi och curettage stabiliseras cykeln inom 30 dagar.

Andra fysiologiska faktorer för vilka det smörs med bruna, och det finns inga perioder:

 1. Dålig näring eller strikt diet. Östrogener - kvinnliga hormoner produceras i fettvävnader. Bristen på detta hormon leder till allvarliga störningar i flickans kropp, inklusive ett cykelfel. Med betydande viktminskning kan långvarig amenoré uppstå, vilket kan elimineras med hjälp av medicinering.
 2. Känslomässig omvälvning och regelbundna stressiga situationer.
 3. Viktlyft eller överdriven träning.
 4. Brå klimatförändringar.
 5. Arbeta i farligt arbete.

Menstruationer stabiliseras efter normaliseringen av arbetsregimen och vila, eliminering av yttre provokationsfaktorer. Brun daub ska inte visas i stället för menstruation. Normalt, för en menstruation, bör kvinnor förlora från 150 ml blod.

Hormonella störningar leder till det faktum att menstruationen inte sprids. Under perioden med preventivmedel kan en fläckhemmelighet i stället för kraftig blödning förekomma 4, 6 eller fler månader. Listan över icke-gynekologiska symtom som leder till knappa rosa vita inkluderar:

 • anemi (brist på hemoglobin i blodet);
 • vitaminbrist, där det finns en otillräcklig tillförsel av syre till kroppen;
 • hormonella störningar;
 • hjärt-kärlsjukdomar;
 • långsam metabolism;
 • psykologiska störningar;
 • patologi i matsmältningskanalen.

Listan över gynekologiska orsaker kan innehålla:

 1. Ektopisk graviditet. Det är svårt för en kvinna att fastställa att hon har blivit gravid, eftersom graviditetstest ger negativa resultat. Hon kommer att känna uttalat obehag i buken och symtom på förgiftning. Frånvaron av tung menstruation är det enda tecknet som ett farligt tillstånd kan misstänkas. Ytterligare symtom på patologi: dra tillbaka ryggsmärta, obehag vid toaletten, flatulens, utvidgning av bröstkörtlarna, allvarliga manifestationer av toxicos. Den farligaste komplikationen av en ektopisk graviditet är inre blödningar på grund av ett brist på äggledaren. Problemet oftare än andra gynekologiska patologier orsakar infertilitet hos flickor.
 2. Risk för missfall. Enligt statistik slutar cirka 10% av graviditeterna i missfall. Det huvudsakliga symptomen på ett missfall är om brunt slem smetas i 4 dagar. Den huvudsakliga orsaken till abort är bristen på hormonet progesteron i den kvinnliga kroppen.
 3. Inflammatoriska processer i livmodern och äggstockarna. Vid problem blöder blodkärlen som penetrerar könsorganen med någon mekanisk effekt.
 4. Sexuella infektioner som förekommer i en latent form: gonorré, klamydia, trikomoniasis. I händelse av problem har smetning av vita mörka nyanser och en obehaglig lukt. I en utsöndrad hemlighet kommer en kvinna att kunna överväga spridning av pus. Med en förvärring av STI: er kompletteras den kliniska bilden av smärta under urinering, sveda i nedre del av buken, klåda i vagina.
 5. endometrios Sjukdomen diagnostiseras årligen hos 10% av kvinnorna i reproduktiv ålder. En av manifestationerna av störningen är brunvit istället för menstruation under en andra månad. Patienten kan känna obehag under samlag.
 6. Cervikal erosion. Det är ett uttryck på slemhinnorna. Djup erosion leder till mindre blödningar efter sex eller vid användning av vaginala suppositorier. Förtjockning av livmoderns endometrium. Sjukdomen åtföljs av knappa daub istället för menstruation och med otidig behandling kan kompliceras av onkologi.
 7. Adenomyos - en patologi inträffar efter många aborter och curettage. I stället för menstruation visas mörkröd urladdning på dynan. Adenomyos åtföljs av skärande smärta över pubis och en allmän försämring av välbefinnandet..

När utskrivning indikerar patologi

Utan allvarlig kunskap om gynekologi är det svårt att självständigt fastställa varför brun urladdning uppstår, och det finns betydande obehag och smärta i nedre del av buken. Men en kvinna kan uppmärksamma följande tecken, vilket bör vara anledningen till ett omedelbart besök hos gynekologen:

 1. Blodig utsöndring är för tjock eller vattnig..
 2. Det släpps mer och mer vätska varje gång..
 3. Packningen blir våt på mindre än en timme.
 4. Blod noteras systematiskt i slem.
 5. Sexuell kontakt åtföljs av smärta.
 6. Det finns en hög kroppstemperatur utan anledning.
 7. Det finns en obehaglig lukt.
 8. Klåda och brännande känsla.
 9. Saknas period under lång tid.
 10. Det finns ett stort antal koagler under pseudomånad.

Ofta manifesterar sig det patologiska tillståndet i reproduktionssystemet genom att en stor mängd utsöndring med blod frisätts. Gynekologiska patologier känner sig emellertid inte alltid med slående symtom, så de kan felaktigt korreleras med konsekvenserna av stress, svält, felaktig coitus och andra relativt inte farliga provokatörer.

Denna hemlighet kan noteras i stället för menstruation. Detta är en dålig fläckutsöndring (upp till 50 ml), som åtföljs av följande symtom:

 • smärta i nedre rygg;
 • en känsla av täthet eller bröstsmärta;
 • skugga nedre buken eller det suprapubiska området;
 • Yrsel
 • illamående.

Symtomen kan orsakas av följande skäl:

 1. Hormonell obalans.
 2. Dysfunktion i hypofysen.
 3. Endometrial skada.
 4. Efterdyningarna av abort.
 5. Utdragen inflammatorisk process.
 6. Onormalt endokrint system.
 7. Stark fysisk aktivitet.
 8. Utövar sport.
 9. Början av graviditeten.

Utseendet på en riklig mörkbrun urladdning kan inte associeras med förekomsten av normala processer i kroppen. Ett liknande tecken indikerar:

 • inflammatoriska processer;
 • könsinfektioner
 • ektopisk (ektopisk graviditet);
 • hotet om missfall (från första till tredje trimestern);
 • endometrit;
 • cystit;
 • endometrios;
 • erosion i livmoderhalsen;
 • polyper;
 • endometrial hyperplasi;
 • godartade neoplasmer;
 • kräfta.

Sjukdomar kan inte diagnostiseras på länge eftersom symptomen inte visas omedelbart. En kvinna kanske inte misstänker en patologi och inte observera några uppenbara tecken. Utseendet på utsläpp av mörkbrun färg indikerar ofta ett redan pågående fall, vilket kommer att vara mycket svårare att behandla. Av denna anledning, utan goda skäl, bör du besöka gynekologen var sjätte månad och i närvaro av onaturliga symtom - omedelbart.

Graviditetsproblem och maligna tumörer anses särskilt farliga, eftersom det i dessa situationer finns ett hot mot patientens liv utan snabb behandling eller kirurgisk ingripande.

Cystit

Vid inflammation i urinröret eller själva urinblåsan frigörs blod som inte är relaterat till sjukdomar i reproduktionssystemet. Efter ofta urinering noterar en kvinna inte bara utflöd med blod från urinröret, utan också smärtsamma känslor i nedre del av magen eller nedre delen av ryggen. Ytterligare symtom på uretrit liknar en vanlig förkylning. Följande symtom och egenskaper hos den utsöndrade vätskan bör varna:

 • uppkomsten av blod i urinen;
 • regelbunden urination;
 • grumlig urinskugga;
 • hög kroppstemperatur;
 • kräkningar och illamående.

Att infektera en kvinnas könsdelar i avsaknad av snabb behandling orsakar utdragna inflammatoriska processer. Liknande kränkningar påverkar mängden och skuggan av vaginal utsöndring. För att förhindra komplikationer måste kvinnor veta vilken typ av farligt brunt utsläpp och vilka infektioner de förekommer..

 • chlamydia
 • gonorré;
 • trikomonasinfektion;
 • candidiasis (trast);
 • genital herpes;
 • mykoplasmos;
 • ureaplasmosis;
 • bakteriell vaginos;
 • gardnerellosis.

Förekomsten av dessa sjukdomar kan vara asymptomatisk tills infektionen provocerar inflammation. Varje typ av patologi har sina egna tecken, men i vilket som helst skick är brun urladdning från slidan en allvarlig anledning att besöka en läkare och klara en smet för mikroskopisk undersökning.

Mörk urladdning kan anses vara normal eller indikera utvecklingen av en patologisk process i kroppen. Vid eventuella sjukdomar är det nödvändigt att konsultera en specialist och inte i något fall självmedicinera. Endast på grundval av resultaten från undersökningen och analyserna kommer läkaren att förskriva en effektiv behandling.

Experter säger att utseendet på fläckning av brun färg mellan menstruationen är långt ifrån alltid på grund av individuella fysiologiska processer som förekommer i organen i kvinnans reproduktionssystem. Mer än hälften av fallen av att besöka en gynekolog med liknande symtom avslöjar förekomsten av patologiska tillstånd som förekommer i kroppen av det klara könet.

Detta fenomen kan inte "dyka upp" från ingenstans och "försvinna" till ingenstans. Det finns flera tecken som karakteriserar utseendet på brunt urladdning som ett symptom på en sjukdom i reproduktionssystemets organ:

 1. Stor volym sönderbrunt slem.
 2. Skärande smärta i nedre rygg och nedre del av magen, åtföljt av sekret.
 3. Varaktighet av utsöndrade slemhinnor i kanel i mer än en vecka.
 4. Obehaglig lukt som följer slemliknande avstötning av ämnen.
 5. Oregelbunden, magra menstruation.
 6. Närvaro i historien, tillsammans med avslag på brun sekretion, feber, illamående och kräkningar.

Beroende på etymologin för de pågående processerna kan symtomen variera. Läkare skiljer flera allvarliga sjukdomar, åtföljt av förekomsten av brunt urladdning mellan menstruationen.

endometrios

Denna sjukdom kännetecknas av en kraftig stark spridning av endometrium..

Detta fenomen bidrar till utseendet på brun urladdning i mitten av cykeln. Många kvinnor hävdar att slemvätskan inte bara kan ha en blodfärg, utan också har nyanser från rosa till röd, från 14 till 20 dagar i menstruationscykeln.

Ett av huvudtecknen på endometrios är det cykliska utseendet på en brun daub från en cykel till en annan. Ibland kallar kvinnor denna process för "andra menstruationer", och vissa noterar utseendet på brunsprut omedelbart efter sex. Läs om orsakerna till fläckar efter sexuellt samlag i en artikel här.

För att undvika förekomsten av samtidig komplikationer är det bättre att börja behandlingen av endometrios i ett tidigt stadium av sjukdomen.

Sjukdomen är en tumör i livmoderns inre hålighet, som ofta påverkar vaginaområdet..

En av de viktigaste, uttalade tecknen på sjukdomen, är utseendet på en riklig mörkbrun urladdning, avvisad från mitten av menstruationscykeln. Hemligheten som frigörs under livmodervävlingarna är mycket riklig och kännetecknas av en rik, ljusröd färg. Diagnos av sjukdomen är endast möjlig under en gynekologisk undersökning.

För att bekräfta diagnosen måste du genomgå en ultraljudundersökning (ultraljud). Det är denna procedur som spelar en avgörande roll för att fastställa närvaron av en neoplasma.

Det är värt att notera att myom hänvisar till tröga tumörer, och under klimakteriet, och alls minskar i storlek. Följaktligen kommer också mängden avvisad brunutsöndring att minska. Men vid diagnos av sjukdomen rekommenderar experter att det är obligatoriskt att kontrollera tumörens storlek och förändringsgraden.

Cervikal erosion

En sjukdom som kännetecknas av uppkomsten av sår och ärr på livmoderhalsen.

En vanlig orsak till uppkomsten av en brun hemlighet mellan menstruationen under erosion är sexuell kontakt.

Under ägglossningen är inre ytor mest mottagliga för traumatiska effekter. Storleken på cicatricialbildning spelar också en betydande roll i processen för avstötning av brun slemhinneutsöndring.

Vid stor erosion uppträder urladdning med en sakrum inte bara efter samlag, utan praktiskt taget under hela perioden mellan kritiska dagar. Det konstanta utseendet på en ljusbrun daub i frånvaro av extern exponering kan indikera förekomsten av en allvarlig patologi och kräver omedelbar läkarvård.

Ta reda på vad som är erosionsutsläpp i en av våra artiklar..

Sjukdomar som överförs från partner till partner, vare sig det är infektions- eller svampinfektioner, kan provocera utseende av brun fläck i mitten av cykeln, avvisad dag 12 eller 13.

Förekomsten av denna sjukdom kännetecknas inte bara av den specifika "smutsiga" färgen på den utsöndrade utsöndringen, utan också av den skarpa, illamående lukten som utsläppet utstrålar. Vissa typer av könssjukdomar kännetecknas av närvaron av svår smärta, vilket uppstår när den bruna utsöndringen avvisas och brinner under urinering..

Övergången av den smittsamma sjukdomen till det kroniska stadiet kan åtföljas av illamående och riklig kräkningar, som inte kan elimineras.

Att diagnostisera dessa symtom kräver omedelbar läkarvård. Det är nödvändigt att strikt följa hans rekommendationer och strikt följa doseringen av förskrivna läkemedel, eftersom övergången av sjukdomen till det kroniska stadiet är förfulgt med utvecklingen av kvinnlig förvärvad infertilitet.

Det är maligna tumörer i de inre ytorna av könsorganen.

Onkologi diagnostiseras uteslutande med hjälp av ett antal undersökningar och tester som föreskrivs av gynekologen. Men det finns flera vanliga symtom, vars utseende får en kvinna att tvivla på att könsorganen fungerar normalt:

 1. Utseendet i mitten av cykeln med svart urladdning med en tydlig putrefaktiv lukt.
 2. Ofta buksmärta som strålar ut mot rygg och sakrum.
 3. Störning av ändtarmen, urinvägskanalerna och andra "intilliggande" organ.
 4. Konstant känsla av trötthet.
 5. Illamående och yrsel utan uppenbar anledning..
 6. sömnighet.
 7. Mager och smärtsam menstruation.
 8. "Återupptagande" av menstruation efter klimakteriet.
 9. Utvecklingen av cervikalstenos.

Smärta i nedre del av magen och blodiga, bruna utflöde

Hos gravida kvinnor betraktas deras närvaro som ett mycket farligt fenomen, vilket indikerar avskiljning av morkaken och förekomsten av ett allvarligt hot mot den fortsatta graviditeten..

Hos icke-gravida kvinnor indikerar blodig utflöde och smärta i nedre del av buken alltid förekomsten av patologiska processer som förekommer i organen i det reproduktiva systemet, vilket kräver omedelbar behandling.

Hos kvinnor förekommer smärta och utflöd med en brunaktig ton från slidan huvudsakligen mot bakgrund av hormonell obalans, vilket manifesteras av utvecklingen av hypomenoré (en minskning av utsöndrat menstruationsblod). Om små blodflöden sker i unga flickor i åldern 13-15 år, indikerar detta början av den första menstruationen.

Bristen på sekret och dragande smärta i buken uppstår till följd av det faktum att organen i det reproduktiva systemet ännu inte är mogna och att hormonproduktionen av dem inte sker i rätt mängd.

Från kvinnor i vuxen ålder kan du också ofta höra klagomål på magra månatliga perioder, smärta i höger sida eller ljumsk, vilket orsakas av utrotningen av reproduktionsorganens funktioner.

Äggstockarna "åldras" och slutar producera hormoner i rätt mängd, vilket resulterar i början av klimakteriet, som förutom utsöndringar och obehag i buken åtföljs av riklig svettning, yrsel, ökat blodtryck, värmevallningar etc..

Vaginal sekretion efter menstruation och buksmärta kan också förekomma hos kvinnor när de utsätts för följande faktorer:

 • Brå klimatförändringar.
 • Ofta stress.
 • Snabb viktminskning.
 • Överdriven träning.
 • Preventivmedel.

Överflödiga slemhinnor kan förekomma i mitten av cykeln, nämligen i det ögonblick då follikeln brister i äggstocken och ägget lämnar det.

Det bör dock noteras att denna process sällan åtföljs av smärta i nedre del av buken..

Som regel klagar kvinnor på att de får magbesvär under ägglossningen, om de har cystor i äggstockarna eller andra gynekologiska sjukdomar.

Utsläpp med blodstråk kan förekomma hos kvinnor efter sex, vilket orsakas av mekanisk skada på slemhinnorna som täcker den inre ytan av väggarna i slidan.

Detta kan hända av flera skäl - otillräcklig frisättning av naturligt smörjmedel eller med grov sexuell kontakt.

Dessutom har unga flickor magvärk i flera dagar efter att ha gått in i den första sexuella kontakten, och dessa smärta kan åtföljas av en brunaktig eller rosaaktig daub, som också är ganska naturlig.

Men om sådana symtom ständigt stör en kvinna, måste hon besöka en gynekolog så snart som möjligt, eftersom deras utseende kan indikera utvecklingen av allvarliga sjukdomar som kräver omedelbar behandling.

Det finns många faktorer som väcker smärta hos kvinnor i nedre del av buken under hela menstruationscykeln. Och ofta manifesteras endometrios genom sådana symtom. Denna sjukdom är i de allra flesta fall kronisk och med dess utveckling finns det en onormal spridning av livmoderkörtlarna bortom livmodern.

Som praxis visar kan endometrios påverka olika delar av kroppen. Men i 90% av fallen sker dess utveckling direkt i reproduktionssystemets organ (livmoder, äggstockar etc.). Överraskande kan endometrios observeras även hos män, men detta är extremt sällsynt.

I början av utvecklingen av sjukdomen är endometriotiska foci små och de svarar på könshormoner på exakt samma sätt som friska slemhinnor i livmodern. Spridningen av dessa foci sker under påverkan av progesteron och östrogen.

Det speciella med endometriotiska fokus är att de ackumulerar blod i sig själva och bildar de så kallade endometrioida cyster.

Och när tumörer växer till en viss storlek klagar kvinnor ofta på att de har ont i nedre buken och det finns mycket mer blodigt utflöde.

Viktig! Med utvecklingen av endometrios kan ritningsvärk kompletteras med illamående, kräkningar, yrsel etc. Men klåda och sveda i det intima området är inte typiska för denna sjukdom. Deras utseende talar redan om helt andra patologier..

Obehag i nedre del av buken som uppstår som ett resultat av utvecklingen av denna patologi elimineras med hjälp av smärtstillande medel eller krampläkemedel. Kirurgisk behandling av sjukdomen.

Ibland, med denna sjukdom, kommer en vit hemlighet ur slidan. Som regel har den en tjock konsistens och påminner något om manifestationerna av trast.

Skillnaden mellan endometrial polypper och candidiasis är att i det senare fallet är en sådan urladdning åtföljd av klåda och förbränning, och med polypper är dessa symtom frånvarande och ersätts av smärtsamma känslor i buken, som förvärras av sexuell kontakt eller överdriven fysisk ansträngning.

Om magen värker och fläckar observeras, kan detta indikera utvecklingen av livmodervävlingar. Denna sjukdom kännetecknas av uppkomsten av en patologisk neoplasma i organets muskelskikt, som innehåller döda epitelceller och menstruationsblod.

Den viktigaste faktorn som provocerar förekomsten av fibroider är en störd hormonell bakgrund. När tumören når en stor storlek börjar den komprimera vävnader och nervändar i närheten, varför kvinnor klagar över en brun vaginal utsöndring och smärta i nedre del av buken.

Transparent utsläpp av en brunaktig nyans kan uppstå under bildandet av ovariecyster. Som regel utvecklas det mot bakgrund av åsidosättande av folliklar. Normalt när follikeln når full mognad spricker den och ägget lämnar det.

Om det inte finns några brister i dess väggar, förblir ägget inuti och follikeln börjar fyllas med serös vätska, vilket resulterar i att en cyste bildas. Hela processen åtföljs av värkande buksmärta och smala vaginala urladdningar..

Cystor i äggstockarna kan vara fysiologiska och patologiska. De förstnämnda kräver ingen behandling, eftersom de självständigt löser sig inom 3-4 menstruationscykler, de senare har inte sådan förmåga, och bara operation hjälper till att bli av med dem. Om du inte gör det, ökar riskerna för degeneration av cysta till cancer flera gånger.

Utsläpp med blod kan vara ett tecken på både helt naturliga processer och en följd av patologi. Det första fallet inkluderar sådana stunder:

 1. Början på menstruationen.
 2. Blodutladdning efter menstruation på en vecka eller två, ungefär i mitten av cykeln, kan vara resultatet av en bruten follikel, vilket är normalt under denna period.
 3. Med en försening i menstruationen kan brun utsläpp med smärta i nedre del av buken uppstå som ett resultat av införandet av ett fosterägg i livmodern. Detta fenomen kallas implantationsblödning. Volymen av frigjord vätska är liten, liknar början eller slutet av reglering.
 4. Under postpartum perioden.
 5. Kirurgisk ingripande i livmodern (abort, curettage, etc.).
 6. Intag av hormonella läkemedel (kan orsaka symtomen i fråga mellan menstruationsperioder).
 7. Mikrokrackor i vaginalslemhinnan efter samlag orsakar missfärgning av sekretionen på grund av bloddroppar, vilket också kan ge en brun färg.
 8. Ritningsvärk förekommer ibland efter den första sexuella kontakten.
 9. Rosa vaginal urladdning med värkande smärta är ett av de första tecknen på menstruation. Flickor som inte har det ännu, måste förbereda sig för blodets utseende efter några timmar, det vill säga köpa hygienprodukter (kuddar).

Ett antal sjukdomar i en kvinnas reproduktionsorgan orsakar blodigt slem eller mörkbrunt urladdning före eller efter menstruationen, åtföljt av dragande smärta i buken (endometrios, endometriala polyper, livmoderfibroider, ovariecyster). Dessa inkluderar endometritis, polypper, endometrial hyperplasi, livmoderhalsöverskott, livmoderfibrer, ovariecyster, etc. En ektopisk graviditet och hormonell obalans leder till samma fenomen..

Andra oroande symtom som medföljer knappt sekretion:

 • klåda och sveda i reproduktionssystemet;
 • dra känslor i buken, ger till korsryggen;
 • hypertermi;
 • urladdningsperiod mer än 10 dagar.

För att identifiera orsaken till problemet och utarbeta en terapimetod kan flickan behöva ytterligare samråd med en psykolog, endokrinolog eller immunolog. Tillräcklig behandling kan föreskrivas först efter att ha identifierat de faktorer som framkallade en kränkning av cykeln.

Varför ändrar val färg?

Den brunaktiga färgen på vätskan från vagina förändras beroende på förekomstfaktorn: ljusbrun, brun eller till och med svart. Vaginal sekretion kan bli mörkare i åtanke:

 • ta antibiotika;
 • hormonell obalans;
 • förvärring av sjukdomen;
 • utveckling av diabetes;
 • fel i det endokrina systemet;
 • hormonbehandlingar.

Farligt urladdning

endometrit

Endometritis (Klicka för att se) Utvecklingen av endometritis märks efter några dagars infektion. Tecken på infektion är frossa, uppkomsten av blodutsöndringar hos kvinnor och drar också magen. Vaginalslem kan ha en skarp lukt, smärta när urinering märks.

Om akut endometrit inte behandlades eller terapiförloppet inte avslutats förrän slutet kan sjukdomen bli kronisk. En sådan komplikation väcker komplikationer under graviditeten, fall av för tidig födsel är inte ovanliga. Vid kronisk endometrit gör nedre del av buken ont, fläcken får gröna fläckar på grund av pus, utseendet på polypper kan vara en komplikation. För att diagnostisera sjukdomen, förutom att ta en anamnesis, tar de blodprover och föreskriver behandling på ett sjukhus.

Cystor på äggstockarna

Cystor i äggstockarna (Klicka för att se)

Polyp i livmodern

Polyp i livmodern (Klicka för att se)

Endometrial cancer

Endometrial cancer (Klicka för att se)

infektioner

Sexuellt överförda infektioner kan behandlas, men det finns undantag: HPV, AIDS, genital herpes. Terapis framgång ligger i snabbhet och slutförande.

Symtom på infektion med sexuellt överförda sjukdomar:

 • Klåda, rodnad och akne, sår.
 • Svullna lymfkörtlar.
 • Smärta i slidan.
 • Smärta under sex och urination.

Smärta i bukhålan indikerar ofta gastrointestinala sjukdomar. När du kontaktar en läkare är det nödvändigt att beskriva känslor och platser där smärtan är lokaliserad. Detta hjälper till att diagnostisera och förskriva rätt terapi. Ultraljud, blod och andra studier används för att bekräfta sjukdomen..

NUC - inflammation i tjocktarmsslemhinnan. Allvarliga komplikationer är farliga..

De viktigaste symtomen är diarré med blod, smärta och blödning från tarmen. Risken för att utveckla sjukdomen hos kvinnor är högre än hos män. Diagnostiserad med koloskopi, röntgen, CT, samprogram.

Ofta föreskrivs en diet för behandling av patologi, i allvarliga fall, en fullständig vägran av mat.

Koloncancer

En vanlig orsak till tjocktarmscancer är undernäring, som inkluderar cancerframkallande ämnen i stora mängder. Med tarmobstruktion verkar de på tarmens väggar, varför hälsosamma celler degenererar till cancer.

Ritning av smärta i nedre buken och blodig brun urladdning: vad som händer

Sådan utsöndring utan ytterligare obehagliga symptom är vanligtvis inte farligt. Dessa är den så kallade leukocéen, som borde vara närvarande som en vaginal utsöndring av varje frisk kvinna. Om rikligt slem åtföljs av andra obekväma känslor, måste du rådfråga en läkare för ytterligare undersökning.

Sådant patogent slem kan också vara en konsekvens av bakteriella infektioner som orsakas av skadliga mikroorganismer. Balansen mellan mikroflora i en kvinnas vagina kan störas på grund av antibiotika, klimatförändringar, stress eller hormonell obalans..

Varför brunaktig urladdning inträffar?

En mörk nyans är ett livmoderhalsslem med sintrad blod, i vissa fall innehåller den också en endometrium. Det förklaras ofta av hormonella sjukdomar och kramper i livmodern, vilket resulterar i att det intrauterina skiktet avvisas, nästan som under menstruationen..

Vid svår inflammation uppträder blod också på grund av vävnadsskada. Dessutom åtföljs processen av ökad blodtillförsel på platsen för lokalisering. Sådan urladdning är inte periodisk, som vid hormonella störningar. Och smärtan vid infektioner är ganska värkande, ibland drar man i korsryggen.

När intermenstrual sekretion indikerar patologiska processer

Cervikal erosion

Om gul urladdning visas och nedre del av magen gör ont, bör du omedelbart rådfråga en gynekolog för undersökning för infektioner, eftersom denna sekretionsskugga nästan alltid indikerar patologi. Liknande sjukdomar åtföljs ofta av obehag i könsområdet (klåda, brännande etc.)..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Varför gör korsryggen ont innan menstruationen? Naturliga orsaker till smärta

Hur förändras reproduktionssystemetSmärta i korsryggen före menstruationen, ungefär en vecka, förekommer hos 90% av kvinnorna och förklaras av fysiologiska faktorer....

Brun urladdning hos kvinnor: orsaker, behandling

En av de vanligaste frågorna för gynekologen och onlineforum för det gynekologiska ämnet är vad kvinnor ibland har för brunt urladdning. Ett sådant problem minst en gång, men lockar alla....

Lochia efter förlossningen: när urladdningen slutar

I väntan på de förstfödda, undrar få av de väntande mödrarna vad som händer med deras kropp och hur länge utskrivningen efter förlossningen under amningen varar....