Av vilken anledning, en vecka före menstruationen, gör ont i magen och när är normen

Klimax

I samband med omstruktureringen av kroppen före menstruationen inträffar alltid förändringar i reproduktionsorganen, vilket orsakar obehag för 80% av kvinnorna. Sådana oönskade manifestationer inkluderar det faktum att en vecka innan menstruationen drar nedre buken.
Symtomen kan bero på naturliga orsaker och är en variation i den kvinnliga kroppens normala funktion..

Ångest uppstår när smärta stör den dagliga verksamheten och är långt ifrån en känsla av lätt besvär. För att förstå vad du ska göra om nedre del av buken drar och gör ont i veckan före menstruationens början, kan du, efter att ha tänkt på de möjliga orsakerna till vad som händer.

dysmenorré

Dysmenoré i medicinen kallas menstruationskramper i nedre del av buken före och under kritiska dagar. De orsakas av sammandragningar av livmodern och processen att få ut de extra partiklarna i endometriumet med blod. Smärta kan utlösas av en individuell mängd känsliga receptorer och en låg smärttröskel. På grund av dysmenoré, 8-10 dagar före menstruationens början, gör nedre buken ont och dra.

Symtom kan börja i puberteten och följa kvinnan fram till början av klimakteriet. För många, med ålder eller efter födseln, blir smärtsyndromet mindre märkbart..

Lätt obehag kan utlöses av hormonella förändringar i kroppen eller genom strukturella egenskaper hos det reproduktiva systemet.

Premenstruellt syndrom

Cykliskt syndrom är ett helt komplex av störningar från det endokrina, psykotomiska och vegetovaskulära systemet. Den främsta orsaken till PMS är hormonella störningar hos kvinnor som är i riskzonen och som är benägna att sådana faktorer:

 • överarbete på jobbet;
 • konstant stress;
 • tendens till depressiva tillstånd;
 • skador och kirurgiska ingrepp;
 • inflammatoriska sjukdomar i könsorganen;
 • brist på fysisk aktivitet;
 • brist på balanserad näring.

Inte konstigt att mer än 55% av kvinnorna känner till förkortningen PMS.

Den exakta siffran för hur många dagar innan menstruationen börjar dra i nedre buken - nej. Normen varierar från 2 till 14 dagar. Förutom värkande smärta i nedre del av buken, finns det också tecken som migrän som strålar ut på ögonbollarna, matsmältningsbesvär, smärtsam känslighet hos bröstkörtlarna, svaghet, irritabilitet, överdriven sårbarhet, apati. En kraftig förändring i humöret är karakteristiskt - från upphetsad optimistisk till tårfullt depressiv.

Sjukdomen kan ta symtomen på hjärt-kärlsjukdomar: hjärtklappning, domningar i händerna, svettningar, andnöd.

Tecken på premenstruellt syndrom med ålder kan fördubblas.

Detta tillstånd försvinner vanligtvis i början av menstruationen, men varar ibland några dagar efter det slutförts.

Hormonell obalans

Om nedre del av buken dras starkt 4-5 dagar före menstruationen kan orsaken vara hormonell obalans:

 1. Östrogenbalans är oerhört viktigt för att reproduktionssystemet ska fungera korrekt. Dess överskott, såväl som en brist, kan framkalla obehag och uppblåsthet, samt en kränkning av menstruationscykeln. Ohälsosamma östrogennivåer i kroppen indikeras av tecken som skalning och torr hud, tristhet och håravfall, migrän, sömnlöshet, instabilt blodtryck, bröstsmärta och dåligt humör..
 2. Progesteronnivån före menstruationen bör vara ganska hög, och en ökning i mängden börjar ungefär den 15: e dagen av cykeln, när ägget lämnar follikeln. Hormonbrist provocerar spasmer och sammandragningar i livmodern, vilket leder till värkande smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen före menstruation. Obalans framgår av svullnad och smärta i bröstkörtlarna, riklig urladdning under menstruationen, blödning under den mellanliggande perioden, svullnad i ansiktet.
 3. Den skyldige till obehag i buken kan vara en låg frekvens av "lyckohormoner." Endorfiner är utformade för att jämna ut smärta och stress för kroppen. Men med deras brist, när nedre buken gör ont och drar innan menstruationen, känns det starkare än vanligt. Och det finns depressiva tillstånd, apati, bröstkänslighet och vaginalväggar under sex och störningar i mag-tarmkanalen.
 4. Prostaglandiner är hormonliknande ämnen som spårar och reglerar biokemiska processer i kroppen. Det är de som skickar signaler till hjärnan om obehagliga upplevelser under menstruationen. På grund av hormonell obalans kan antalet prostaglandiner öka och därmed känsligheten för smärta.

Ägglossning

Eftersom det är svårt att avgöra hur många dagar före menstruationen börjar magen att skada, kan detta fenomen påverka ägglossningstiden. Beroende på egenskaperna hos kvinnans kropp kan det förekomma under perioden från 7 till 19 dagar av cykeln. En sådan lucka förklaras av påverkan på kroppen av yttre faktorer - stress, överarbete, hälsostatus och andra.

Lite dragande smärta i nedre del av buken är ett vanligt tecken på ägglossning och kan på grund av en oregelbunden cykel bry sig om en vecka innan menstruationen. Obehag kan åtföljas av liten fläckning, något upphöjd tillstånd, ökad sexuell lust, förvärring av smaklökar och lukt.

Graviditet

Befruktning av ägget kan känna sig mycket specifika symtom - försenad menstruation och det faktum att nedre buken tolereras. Under den andra eller tredje veckan av graviditeten kan dessa symtom lätt förväxlas med de kritiska dagarna som kommer under den nya månaden.

Sådana tecken kan uppträda, både av naturliga skäl i samband med hormonella förändringar i kroppen och bli ett larm.

Följande kan orsaka oro:

 • tre eller fyra dagar före den förväntade månaden är det en ökad temperatur;
 • akut smärta i nedre del av magen och ryggen, vilket ger i ljumsken och pubis;
 • spasmodiska pulserande sensationer;
 • en känsla av spänning och tryck i magen;
 • eventuella obehag som uppträder tillsammans med blodig eller brun urladdning den femte eller sjätte dagen för förseningen;
 • malaise åtföljs av illamående och kräkningar;
 • smärta under den femte veckan av graviditeten kan varna för en ektopisk graviditet.

Även om obehaget inte är för irriterande, måste du se en läkare. Det kommer att vara användbart att ta ett test och se till att du är gravid.

Hormonella preventivmedel

Utseendet på obehag i buken före menstruation kan vara förknippat med att ta OK. Läkemedel påverkar starkt förhållandet mellan hormoner och särskilt menstruationscykeln.

Buksmärta kan indikera en biverkning av ett preventivmedel och deras oförenlighet med kroppen.

Och dessutom observeras symptomet efter en kraftig upphörande av att ta OK, på grund av ett starkt hormonellt hopp.

Kom ihåg att innan du börjar orala preventivmedel och avbryta användningen måste du konsultera en gynekolog. Detta hjälper till att undvika obehagliga överraskningar..

commissures

Oftast orsakar vidhäftningsprocessen bäckskador eller gynekologisk kirurgi. En riskgrupp inkluderar också kvinnor som lider av inflammatoriska sjukdomar eller endometrios. Som ett resultat av uppkomsten av vidhäftningar växer organ tillsammans med varandra genom blodkärl och kapillärer, vilket stör deras rörlighet och normala drift. De karakteristiska tecknen på vidhäftande bildning inkluderar förstoppning, smärta under tarmrörelser och det faktum att 2-3 dagar före menstruationen dras underlivet starkt.

Godartade neoplasmer

Hormonell instabilitet kan leda till utveckling av olika slags formationer och tätningar.

Uterin fibroids är orsaken till 50% av fallen av reproduktionssystemet sjukdom. Detta är en godartad tumör som bildas i myometrium på grund av hormonell obalans. Det främjar tillväxten av östrogenhormonproduktion. Myom utvecklas under hela reproduktionsperioden, fram till början av klimakteriet, när produktionen av östrogen i kroppen upphör.

Risken för sjukdomen ökar när det gäller processer som påverkar den hormonella bakgrunden:

 • inflammatoriska processer;
 • endometrios;
 • endokrina sjukdomar;
 • gynekologisk kirurgi och abort;
 • brist på regelbundet sexliv.

Symtomen på sjukdomen liknar många andra gynekologiska patologier, därför kan en tumör upptäckas endast vid en undersökning av en gynekolog. En anledning att misstänka att något var fel kan vara: mycket starka smärta före menstruation, tryck på urinblåsan, mer omfattande perioder än vanligt, och som ett resultat av riklig blodförlust, blekhet i huden, svaghet.

Inflammatoriska processer

Malaise 3 eller 4 dagar före menstruationens början kan indikera inflammatoriska processer i reproduktionsorganen. Om känslorna vanligtvis inte var för obekväma, kommer inflammationen att öka smärtan kraftigt.

Det orsakande medlet för patogena processer kan vara sexuellt överförda infektioner och virus. Hög sannolikhet för att de förtärs med kallt väder. Kroppen har inte tid att anpassa sig, vilket leder till en kraftig minskning av immuniteten.

Uppkomsten av inflammation är möjlig mot bakgrund av en annan sjukdom av viral eller infektiös karaktär. Detta gäller särskilt för infektioner i bäcken och buk..

De vanligaste inflammatoriska sjukdomarna tillsammans med smärta i nedre del av buken:

 1. Adnexit är en inflammation i äggstockarna och bilagorna. Följande uppsättning symtom är typisk för patologi: feber, svaghet, frossa, illamående, kräkningar, brännande känsla under urinering, purulent urladdning uppträder, spänningar i bukhålan och magvärk vid kramp före menstruation och andra faser av cykeln.
 2. Cervicit är en inflammation i livmoderhalsen, smittsam och inte smittsam i naturen. Sjukdomen kan vara nästan asymptomatisk. I andra fall är lutande känslor i nedre del av buken karakteristiska, särskilt uttalade under sex. Sjukdomen kan manifestera sig som blödning mellan menstruation och även purulent slemhinnor.
 3. Vulvitis är en yttre inflammation i könsorganen. Smärta och stickningar sträcker sig vanligtvis till nedre del av buken och strålar ut till köns- och könsdelarna. En gulaktig urladdning med annan struktur ser ut och har en obehaglig lukt. När symtomen försämras kan feber öka och trötthet kan uppstå..
 4. Endometritis är en akut inflammation i endometriumets ytskikt. Den kroniska formen av sjukdomen utvecklas till följd av infektioner i livmodern och äggledarna, som kan uppstå mot bakgrund av andra gynekologiska sjukdomar, komplikationer efter förlossning och kirurgiska ingrepp. Urogenitala infektioner kan orsaka inflammation - klamydia, ureaplasma, mycoplasma och herpesvirus. Det uppstår med akuta symptom: temperatur över 38 grader, magsmärta, purulent utflöde, migrän, uppblåsthet.

endometrios

Endometrios - tillväxt av endometrial vävnad utanför dess naturliga skikt hos mer än 8% av kvinnorna under reproduktionsperioden. Sjukdomen är av hormonell natur, men medicinska artiklar och studier ger ännu inte ett exakt svar om orsakerna till patologi..

Sjukdom är en av de främsta orsakerna till buksmärta, och det förväxlas ofta med normalt menstruationsbesvär..

Risk för patologi är:

 • kvinnor med en menstruationscykel på mindre än 27 dagar och smärtsam menstruation;
 • de som redan har haft fall av sjukdomen i familjen;
 • flickor vars tidiga första menstruation började tidigt;
 • kvinnor som inte födde eller som senare födde.

Den stora majoriteten av menstruationscykeln, endometrios kan utvecklas nästan asymptomatiskt. Tecken intensifieras och känns när en vecka innan menstruationen börjar obehagligt dra i nedre del av magen och nedre delen av ryggen. Det finns smärta under samlag, fläckar i de sista faserna av cykeln, förstoppning, ofta urinering, en liten temperaturökning.

När man ska söka läkare

Om sjukdomen, åtföljd av obehag i nedre del av buken sju dagar före din period, stör dig regelbundet, bör du kontakta en gynekolog.

Det är också viktigt att uppmärksamma förekomsten av följande symtom:

 • smärtsamt obehag mer än fem dagar innan menstruationen åtföljs av blodig urladdning;
 • obehag uppstår under eller efter sex;
 • du märker ett hopp i kroppstemperaturen;
 • Illamående, kräkningar;
 • smärta sprider sig till korsryggen, benen eller könsorganen;
 • urladdningen fick en gulaktig eller purulent nyans, en obehaglig lukt dök upp;
 • öm och värkande nedre del av buken före menstruation under postpartum eller efter operation.

Om obehag i buken åtföljs av ytterligare symtom, är det bättre att genast genomgå en medicinsk diagnos och göra alla nödvändiga tester..

Baserat på kommentarer på kvinnors forum är många kvinnor vana att överväga smärta några dagar innan menstruationen som en del av menstruationscykeln. Det är emellertid viktigt att komma ihåg att obehag, som berövar livsglädje, kan vara en oroande klocka och varna för förekomsten av allvarliga patologier, särskilt om du blir sjuk för första gången. En snabb undersökning är nyckeln till att snabbt lösa problemet. Älska dig själv och låt inte smärtan förstöra ditt liv.

Varför en vecka före menstruation värkande (öm) nedre buken

Yrsel, svaghet, engorgement i bröstkörtlarna, irritabilitet och dragande smärta i nedre del av buken en vecka före menstruationens början är manifestationer av premenstruellt syndrom (PMS). Obehag uppstår på grund av stress, överarbete, en stillasittande livsstil, vitaminbrist och andra faktorer..

Obetydliga enkla sensationer kräver inte uppmärksamhet, men om PMS ersätts av algodismenorea är det nödvändigt att förstå varför nedre del av magen gör ont en vecka före menstruationen och vidta åtgärder för att eliminera problemet.

Orsaker till dragande smärta före menstruation

Ritningssmärta i nedre del av magen uppträder både en vecka före menstruation och tidigare, omedelbart efter ägglossningen, eller orsakar ångest ett par dagar före blödning. Vissa kvinnor bestämmer början av menstruationen just på grund av dålig hälsa och sömnlöshet..

Om magen på kritiska dagar ständigt gör ont, kan detta förklaras av de anatomiska egenskaperna hos de inre könsorganen. PMS orsakar smärta i bröstet, buken och korsryggen, en kvinna blir irriterad, försvagad eller tårfull och noterar svullnad i ansiktet och lemmarna.

hormoner

Om en vecka före menstruationen drar nedre del av buken så mycket att obehaget blir outhärdligt, för en början kan du försöka ändra din livsstil - överge dåliga vanor, gå ofta i frisk luft, granska din kost.

Förloppet för många processer i den kvinnliga kroppen beror på produktionen av hormoner. Den andra halvan av cykeln kännetecknas av en kraftig ökning av progesteronnivåerna. Hormonell obalans orsakar inte bara PMS utan också tarmproblem:

 • Förstoppning.
 • gasbildning.
 • Minskad peristaltik.

Algodismenorea

Om obehaget inte försvinner när du byter till en hälsosam livsstil måste du undersökas av en gynekolog och fastställa faktum av algodismenorea. Detta är en kränkning av menstruationsfunktionen med svår smärta i nedre del av buken, i korsbenet eller nedre delen av ryggen. Deras karaktär är värkande, dra eller krampa.

Orsaker till primär algodismenorea:

 1. Endokrina störningar.
 2. Användning av en intrauterin enhet.
 3. Uterine Underutveckling.
 4. Fel placering av könsorganet.
 5. Fysisk / mental överarbetning.

Sekundär algodismenorré utvecklas under påverkan av gynekologiska sjukdomar som förvärvats med åldern. En vecka eller tidigare före menstruationen börjar den nedre buken hos kvinnor att värka av skäl som:

 • Historik om bukoperation.
 • Genital kirurgi.
 • Nervös irritabilitet eller depression.
 • Oregelbundet sexliv.
 • Sexuell missnöje.
 • En mängd psykiska störningar.

Fysiologiska skäl

Känslan av tyngd i buken och dess lilla ökning orsakar vätska, som ansamlas i kroppen före menstruation. Dragsmärtorna i buken provoseras också av livmodern, mer exakt, det faktum att det ökar strax före blödning.

Ägglossning

Vid sen ägglossning känns obehag i nedre del av buken tydligt i vänster eller höger sida, beroende på var ägget befinner sig. Lätt blödning inträffar vid tidpunkten för follikelbrott, men blod kommer in i bukväggen och orsakar lokal irritation.

Äggstocksmärta är inte patologisk. De är en funktion i det kvinnliga reproduktionssystemets funktion..

Acyklisk smärta

Acykliska smärtor är alltid långvariga och deras utseende är inte förknippat med ägglossning.

Det är inte möjligt att eliminera obehag med smärtstillande medel av skälen till att nedre del av magen gör ont en vecka före menstruation mot bakgrund av allvarliga patologier:

 1. Cystit.
 2. Myom.
 3. endometrios.
 4. Vidhäftande avvikelser.
 5. Bäckenstockning.
 6. Urolithiasis sjukdom.
 7. Åderbråck som ligger i bäckenet etc..

Trast

När magen värmer långsamt en vecka före menstruationen är det nödvändigt att titta på vaginalutflödet. Normalt är de ett multikomponentämne:

 • Slem.
 • Glykogen.
 • bakterier.
 • lactobacilli.
 • Dött epitel.
 • Hemligheten med bartholinkörtlar.

Normal urladdning är klar eller vitaktig, deras konsistens är slemhög, och volymen är obetydlig, upp till 5 ml per dag. Det finns ingen obehaglig lukt. Under ägglossningen blir glykogennivån maximalt.

Urogenital candidiasis (vanligtvis används som trast) gör att utsläppet är vitt och curdled och luktar foul. Svampen orsakar klåda och sveda i ljumsken, obehag vid urinering. Labia ser röda och svullna ut.

Den främsta orsaken till trast är svag immunitet. Könssvamp kombineras ofta med HIV-infektion, diabetes och sexuellt överförda sjukdomar..

Graviditet

En ökning av livmoderonusen i tidig graviditet orsakar dragande smärta i nedre buken. En kvinna kanske ännu inte vet att hon snart kommer att bli mamma, och i väntan på sina perioder märker hon en försämring av sin hälsa. Först avskriver hon obehag för PMS, men senare diagnostiserar läkaren graviditeten.

Vid en ektopisk graviditet kan smärta också plåga en kvinna. Om äggledarnas lumen är för smal, hittar det befruktade ägget inte ett sätt att tränga igenom livmodern och är fäst vid rörets vägg. Från nedre del av buken strålar smärta till ändtarmen.

Med illamående, värkande smärta i nedre del av magen, yrsel, svaghet och i närvaro av episoder av medvetslöshet är det brådskande att konsultera en gynekolog. Ett växande embryo provocerar ett brott i röret, sepsis och döden. En operation hjälper till att förhindra sorgliga konsekvenser..

När obligatorisk medicinsk konsultation krävs

Om en kvinna först märkte konstiga förändringar i kroppen innan menstruationen, som inte var där förut, måste hon gå till kliniken och berätta för gynekologen om vad som oroar sig.

Det finns ett antal allvarliga omständigheter, och alla kräver omedelbar medicinsk rådgivning:

 1. Smärta stör mig i mer än sju dagar.
 2. Kroppstemperaturen ökade.
 3. Efter en smärtsam PMS finns det många perioder.
 4. Inom en cykel kommer kritiska dagar flera gånger med korta pauser.
 5. Svimning före menstruation.
 6. Graviditet misstänkt.
 7. Tidigare var varje menstruation smärtfri.

De huvudsakliga orsakerna till att patienten har nedre del av buken en vecka innan menstruationen klargörs under undersökningen. Detta är antingen en latent infektion som påverkar reproduktionssystemet, eller en allvarlig sjukdom eller komplikation efter födseln.

Dessutom kan dragkänslorna i buken i förkant av kritiska dagar förklaras med en ärftlig predisposition.

Vad ska man göra?

Om läkaren bekräftar den hormonella karaktären av att känna sig illa innan menstruationen, kan vitaminer och smärtstillande medel tas för att eliminera symtomen på PMS. För att slappna av livmoderns muskler kan du applicera värme i magen eller ta ett varmt bad. Det smärtsamma området kan masseras försiktigt..

När det gäller diet rekommenderade avslag på stekt, kryddig och rökt mat. I stället för kaffe är det bättre att dricka still vatten. Frukter måste finnas i den dagliga kosten. Rökning och alkohol bör helt överges eller åtminstone inte missbrukas..

För att minska smärta före menstruationen kan orala preventivmedel tas. Men valet av preventivmedel måste anförtros läkaren. Som lugnande medel kan du ta Corvalol, tinktur av valerian och infusioner av mynta, kamomill.

Om man misstänkte graviditet och ett positivt test bekräftade detta antagande, med smärta i nedre del av buken, som om före menstruationen, är det också nödvändigt att konsultera en läkare. Undersökning med efterföljande medicinsk vård hjälper till att undvika missfall på grund av ökad livmodern. Om en ektopisk graviditet diagnostiseras, kommer en snabb gynekologkonsultation att skydda kvinnan från en ägglederbrott.

Förhindrande av en situation där en vecka innan menstruationen drar nedre buken, det finns tre enkla steg:

 1. Livsstilsförändring.
 2. Lätt sport före menstruation.
 3. Konstant kroppsviktkontroll (övervikt väcker smärtsamma PMS).

I överenskommelse med läkaren kan kinesiska Life Life-tamponger användas för att förbättra den gynekologiska sfären. De påskyndar behandlingen av kvinnliga sjukdomar och förhindrar deras utveckling.

Buken värker en vecka före menstruationen

Vilka förändringar som sker i kroppen

Den kvinnliga kroppen är unik. Varje månad möter varje frisk kvinna i reproduktiv ålder en fysiologisk process som menstruation. Det är menstruation som återspeglar kvinnornas hälsa och visar beredskapen för ett barns sannolika befruktning och bärande.

De viktigaste normerna för menstruation hos en frisk kvinna presenteras i tabellen.

Varaktighet av fysiologisk blödning3-8 dagar
Menstruationscykel28-33 dagar

I mitten av menstruationscykeln sker ägglossning. Detta är den mest gynnsamma dagen för önskad befruktning. I avsaknad av graviditet kommer endometrium att avvisas.

För närvarande visas följande fysiologiska manifestationer:

 • obehag i äggstockarna;
 • ökad känslighet hos bröstkörtlarna;
Med PMS kan aptiten öka dramatiskt.
 • bröstförstoring;
 • svaghet;
 • dåsighet;
 • ökad aptit;
 • irritabilitet;
 • ofta humörsvängningar;
 • apati;
 • anfall av aggression.

Mängden progesteron strax före menstruationen minskar. Detta är vad som provocerar uppkomsten av premenstruellt syndrom. En kvinna under denna period upplever allvarlig trötthet på grund av en naturlig minskning av arbetsförmågan.

En vecka före kritiska dagar somnar en kvinna ständigt i sömn. Obehag kan observeras inte bara i buken utan också i korsryggen. Gradvis börjar överskott av vätska att samlas, vilket kommer att komma ut först efter det att menstruationsblödningen börjat.

Under menstruationen reduceras livmoderens väggar aktivt

Före menstruationen börjar livmodern att dra sig aktivt. Orgelet ökar i storlek och sjunker något. Detta är nödvändigt för en normal utträde av avvisad endometrium i framtiden. Urladdningens natur förändras en vecka före menstruationen. Som regel är de tjockare och har en lätt nyans. Det bör inte finnas någon obehaglig lukt.

Förändrar aktivt hormonnivåer. En kvinna upplever svettning. De flesta symtom orsakar inte obehag. Ofta behöver tillståndet inte behandling. Det viktigaste är att inte förväxla fysiologiska tecken med patologiska.

Huvudsakliga skäl

Smärta av dragande karaktär i nedre del av buken uppträder vanligtvis antingen en vecka före menstruation, eller omedelbart efter ägglossningen, eller ett par dagar innan "kritiska" dagar börjar. Många kvinnor bestämmer deras början exakt på denna grund, liksom dålig hälsa, sömnproblem.

Om det är ont i nedre del av buken och menstruationen efter en vecka, kan det bero på de anatomiska egenskaperna hos organen i det reproduktiva systemet. PMS orsakar smärta i bröstet, buken, korsryggen. Det finns svaghet, irritabilitet, tårfullhet. Sväller ansikte, armar och ben. Allt detta kan orsaka olika faktorer..

Vilka är de fysiologiska orsakerna till smärta

Magen värker en vecka före menstruationen och på grund av en liten ökning av mängden vätska som samlas i en kvinnas kropp före menstruation.

Dessutom påverkar livmodern själv också. Ritningssmärta i nedre del av buken kan uppstå på grund av dess ökning innan blödningen börjar. Genetisk predisposition bör också övervägas..

Den främsta grundorsaken till fysiologiskt obehag som inte behöver behandling är hormonella förändringar på grund av början av menstruation. Progesteron närmare ägglossningen växer snabbt och strax innan menstruationen faller. Obehagliga känslor på grund av brist på kvinnligt hormon.

Ett annat skäl är den naturliga svullnaden i livmodern. Elektrolytbalansen störs också på grund av närvaron av överskott av vätska i kroppen.

Abdominal obehag före menstruation kan vara det första tecknet på graviditet.

Vid åtföljande av obehag med en liten mängd blod bör man komma ihåg de läkemedel som tas. Vanligtvis är sådana kliniska manifestationer resultatet av hormonella preventivmedel. Tillståndet normaliseras oberoende under de närmaste månaderna..

En annan orsak till obehag är graviditet. De första symptomen på framgångsrik befruktning förekommer vanligtvis tidigare än förseningen. I det här fallet bör du vara uppmärksam på den övergripande kliniska bilden och vänta på det uppskattade datumet för menstruationen.

Om de kritiska dagarna inte har kommit - genomför ett graviditetstest. Detta bör göras omedelbart efter att du vaknat upp. Ett mer tillförlitligt sätt är ett blodprov eller transvaginal ultraljud. Vid graviditet eller misstank om en framgångsrik befruktning är det strängt förbjudet att vidta några medicinska åtgärder för att eliminera smärtan, eftersom det kan skada barnet eller till och med provocera ett missfall..

Ett blodprov hjälper dig att etablera graviditet.

hormoner

I reproduktiv ålder är alla fenomen som förekommer i en kvinnas kropp förknippade med könshormoner. De styr menstruationscyklerna. Förändringar i det hormonella systemet är instabila och dynamiska.

Om en vecka före de kritiska dagarna börjar nedre del av buken dra, obehag uppträder, som gradvis intensifieras, är orsaken oftast hormonella förändringar.

I den andra fasen av menstruationscykeln ökar mängden progesteron som produceras. Närmare kritiska dagar minskar volymen. Det var vid denna tidpunkt att det var en smärta i buken. Om det hormonella ämnet inte räcker, blir obehaget outhärdligt. En gynekolog hjälper till att bli av med dem..

Dessutom kan hormonell obalans orsaka inte bara PMS, utan också problem med tarmen: uppblåsthet, förstoppning, försämring av peristaltik. Under denna period minskar mängden endorfiner, på grund av att smärta och irritabilitet ökar.

En annan orsak är svullnad i livmodern. Slutet av cykeln kännetecknas av ansamling av vätska i kroppen. På grund av detta stör elektrolytbalansen..

Varför kan man dra i nedre buken efter förlossningen??

Om den nedre buken dras, men det inte finns någon menstruation, kan kvinnan troligen gratuleras, eftersom det i de flesta fall är ett tecken på graviditet. Därför är det första du behöver göra ett graviditetstest.

På frågan varför nedre buken drar i de tidiga stadierna av graviditeten kommer vi att svara ytterligare.

Men vad betyder det när perioden är försenad, testet är negativt och drar nedre buken? I detta fall utesluts inte hormonsvikt, gynekologiska sjukdomar och patologi hos andra system i organ. Därför måste du fortfarande kontakta en gynekolog.

Orsakerna till dragande smärta i nedre del av buken kan vara:

 • sammandragning av livmodern under appliceringen av barnet på bröstet, vilket är normen;
 • kejsarsnitt (smärta i sömområdet);
 • inflammation i slemhinnan i livmodern;
 • inflammation i bilagorna;
 • placentapolyp;
 • tarmsjukdom och andra.

Smärta kan också vara en av manifestationerna av befintliga patologiska processer. Varje sjukdom måste diagnostiseras. Vid behov förskrivs konservativa eller kirurgiska behandlingsmetoder.

En obekväm känsla kan bero på:

 • inflammatorisk process i bäckenet på grund av infektion;
 • sjukdomar i mag-tarmkanalen;
 • nyligen skada eller operation;
 • Sexuellt överförbara sjukdomar;
 • inflammation i livmodern;
 • osteochondrosis;
 • kolit;
 • medfödda missbildningar i reproduktionsorganen;
 • pyelonefrit.
Gastrointestinal sjukdom kan orsaka smärta

Om du misstänker förekomsten av dessa sjukdomar - kontakta genast en läkare.

Algodismenorea

Algodismenorea är en kränkning av menstruationscykeln där svår smärta känns i nedre buken, i ländryggen och sakral ryggraden. Det kan vara en dragande, värkande eller krampande typ.

Primär algodismenorea kan orsaka:

 • fel i det endokrina systemet;
 • närvaron av en intrauterin anordning;
 • underutveckling av livmodern;
 • onormal placering av reproduktionssystemets organ;
 • överarbete (både fysiskt och mentalt).

Algodismenorré från sekundär typ uppträder vanligtvis på grund av gynekologiska sjukdomar som en kvinna förvärvar med åldern.

I allmänhet kan orsakerna vara:

 • förekomsten av tidiga bukoperationer;
 • kirurgi i könsområdet;
 • depression eller omvänt nervös excitabilitet;
 • oregelbunden sexualitet, missnöje;
 • mentala störningar.

Dessa är de viktigaste faktorerna som orsakar algodismenorea..

Hur man identifierar en sjukdom

Endast en kvalificerad läkare kan fastställa den verkliga grundorsaken till smärta efter att ha analyserat resultaten av diagnosen. En kvinna måste genomgå följande undersökningar:

 • blodprov;
 • Analys av urin;
 • MR eller CT;
 • ultraljuddiagnostik.

Tidigare gör gynekologen en första undersökning. Ytterligare konsultation av kirurg, onkolog, gastroenterolog, psykoterapeut kan behövas. Att ignorera läkarens rekommendationer kan vara farligt för hälsa och liv..

Hur man minskar smärta

Det vanligaste sättet att eliminera smärtan är att ta smärtmedicinering. Vanligtvis rekommenderas kvinnor No-Shpu eller Spazmalgon. Du kan bara använda droger i extrema fall. Det är att föredra att konsultera en läkare för att utesluta kontraindikationer och troliga biverkningar..

Folket övar ofta behandling med växtbaserade infusioner

Av folkliga metoder rekommenderas användning av växtbaserade infusioner. En naturlig drink kan tillagas på basis av mynta, kamomill och citronmeliss. Dessutom måste flickan minska fysisk aktivitet och slappna av så mycket som möjligt.

Varma bad för buksmärta är förbjudna. Olyckans intensitet beror också på näringen. I närvaro av ett obehagligt symptom bör minst uteslutas från kosten:

 • alkoholhaltiga drycker;
 • oljig;
 • friterad;
 • skarp.

Det bör vara försiktigt vid smärta. Allvarligt magbesvär kan indikera blindtarmsinflammation. Den inflammerade bilagan bör snabbt tas bort kirurgiskt. Annars kommer ett brist på utbildning att inträffa, och vätskan som kommer in i bukhinnan kommer att provocera peritonit.

En varm värmedyna placerad på magen hjälper till att hantera smärta. Detta rekommenderas dock endast om symptomet beror på närmande menstruation. Annars kan behandlingsmetoden vara farlig och påskynda den patologiska processen..

Det bevisas att obehag kan elimineras genom att ta p-piller. Pre-obligatorisk medicinsk konsultation.

Varför drar nedre buken mitt i cykeln under ägglossningen?

Om ägglossningen är sen är det obehag i nedre del av buken. Det kan förekomma på vänster eller höger sida. Det beror på äggets placering.

När follikeln brister uppstår lite blödning. Vätska kommer in i bukväggen och orsakar lokal irritation. Smärta under ägglossningen är inte patologisk. Detta är en funktion i det kvinnliga reproduktionssystemets funktion.

Ägglossning är en fysiologisk process som innebär att follikeln bryts och lämna ägget från äggstocken till buken. Början av ägglossningen inträffar i mitten av menstruationscykeln - det är ungefär 14-15 dagar. Svårighetsgraden och varaktigheten av smärta under ägglossningen beror på tröskeln för smärtkänslighet: hos vissa kvinnor gör det ont, och i vissa - mycket. Det är också en ökning av smärta under och efter sexuell kontakt.

Anledningen till att dra i nedre del av buken under ägglossningen är ett brott i follikeln, liksom sträckning av ligamentformiga apparater i äggstockarna, vilket inträffar till följd av förändringar i hormonell bakgrund och aktivt blodflöde till bifogorna..

Nästan alltid är smärtan ensidig, det vill säga den drar nedre buken till vänster eller höger, beroende på vilken äggstock ägget har kommit ur.

Dessutom kan dragande smärta under ägglossningen också indikera en inflammatorisk process i bihangarna, därför kommer det med ett ganska intensivt smärtsyndrom inte vara på plats att konsultera en specialist - en gynekolog.

Orsaker till dragande smärta hos kvinnor

Vissa flickor ignorerar obehag och anser det vara normalt. Andra går omedelbart till läkaren, genomgår en undersökning och försöker förstå orsakerna till att nedre buken drar en vecka före början av menstruationen. Utöver detta symptom kan andra manifestationer förekomma: uppblåsthet, mild smärta, bröstförstoring.

 • När du inte oroa dig

Nivån på hormoner som påverkar menstruationscykeln förändras ständigt. Ett av de möjliga orsakerna till att nedre del av magen värker och drar 2 veckor innan menstruationen börjar är uppblåsthet: tarmens normala funktion beror inte bara på näring, utan också på progesteron, vars produktion ökar efter ägglossningen. Vid tarmsjukdomar och hormonellt misslyckande förvärras peristaltis, gasbildningen ökar och förstoppning uppstår.

Mot början av de kritiska dagarna minskar mängden progesteron, vilket orsakar utvecklingen av premenstruellt syndrom. Det kännetecknas av symtom som svaghet, illamående, depression. Trötthet noteras ibland, kvinnan sover ständigt. En vecka innan menstruationen börjar dra i magen och korsryggen.

Dessutom förbereder kroppen före menstruation en möjlig befruktning och livmodern sväller. På grund av ansamling av vätska ökar magen. I det här fallet är det en liten kränkning av elektrolytbalansen, som inte tillhör kategorin patologier.

Efter ägglossningen har de flesta kvinnor en mage. För vissa är sådana upplevelser outhärdliga och du kan bli av med dem bara med hjälp av smärtstillande medel. Svår smärta kräver läkare. Deras förekomst främjas av rökning och missbruk av alkohol. Dessutom kan sjukdomar i nervsystemet bli orsaken till kränkningar. Smärta kan prata om infektion, inflammation och andra sjukdomar, som var och en minskar risken för befruktning och framgångsrikt barn.

Om det finns ytterligare fem dagar innan menstruationen, och magen dras, dess uppblåsthet och tyngd noteras, är det inte värt att få panik. Du bör analysera dina känslor och deras intensitet, och om du hittar konstiga och ovanliga symtom är det lämpligt att konsultera en läkare.

Ritningssmärta i nedre del av magen uppträder både en vecka före menstruation och tidigare, omedelbart efter ägglossningen, eller orsakar ångest ett par dagar före blödning. Vissa kvinnor bestämmer början av menstruationen just på grund av dålig hälsa och sömnlöshet..

Om magen på kritiska dagar ständigt gör ont, kan detta förklaras av de anatomiska egenskaperna hos de inre könsorganen. PMS orsakar smärta i bröstet, buken och korsryggen, en kvinna blir irriterad, försvagad eller tårfull och noterar svullnad i ansiktet och lemmarna.

hormoner

Om en vecka före menstruationen drar nedre del av buken så mycket att obehaget blir outhärdligt, för en början kan du försöka ändra din livsstil - överge dåliga vanor, gå ofta i frisk luft, granska din kost.

Förloppet för många processer i den kvinnliga kroppen beror på produktionen av hormoner. Den andra halvan av cykeln kännetecknas av en kraftig ökning av progesteronnivåerna. Hormonell obalans orsakar inte bara PMS utan också tarmproblem:

 • Förstoppning.
 • gasbildning.
 • Minskad peristaltik.

Algodismenorea

Om obehaget inte försvinner när du byter till en hälsosam livsstil måste du undersökas av en gynekolog och fastställa faktum av algodismenorea. Detta är en kränkning av menstruationsfunktionen med svår smärta i nedre del av buken, i korsbenet eller nedre delen av ryggen. Deras karaktär är värkande, dra eller krampa.

Orsaker till primär algodismenorea:

 1. Endokrina störningar.
 2. Användning av en intrauterin enhet.
 3. Uterine Underutveckling.
 4. Fel placering av könsorganet.
 5. Fysisk / mental överarbetning.

Sekundär algodismenorré utvecklas under påverkan av gynekologiska sjukdomar som förvärvats med åldern. En vecka eller tidigare före menstruationen börjar den nedre buken hos kvinnor att värka av skäl som:

 • Historik om bukoperation.
 • Genital kirurgi.
 • Nervös irritabilitet eller depression.
 • Oregelbundet sexliv.
 • Sexuell missnöje.
 • En mängd psykiska störningar.

Under graviditeten kan följande situationer uppstå:

 • drar nedre buken under graviditeten i de tidiga stadierna för nästan alla kvinnor på grund av det aktiva blodflödet till livmodern och påskyndad mikrosirkulation;
 • i senare stadier orsakas magsmärkningar främst av sammandragning av livmodermuskelfibrer.

Om den nedre buken dras under de första veckorna av graviditeten, är detta ett av de tidiga tecken på befruktning, som i de flesta fall inte utgör något hot för varken kvinnan eller fostret. Men det kommer inte att vara överflödigt att rådfråga en gynekolog för att utesluta uppkomsten av ett missfall.

Vid den femte veckan av graviditeten är periodiska dragsmärta i bukens nedre kvadrant förknippade med spänningar i ligamenten och är normala. Av samma anledning kan det dra underlivet under den sjätte graviditeten.

Men om den nedre buken drar ständigt och det finns brunt urladdning från slidan, är detta ett farligt tecken som indikerar uppkomsten av spontan abort och kräver omedelbar kvalificerad hjälp.

I de senare stadierna av graviditeten, som i de första, känner en kvinna också ofta i smärta i buken. Tänk på skälen för veckan.

 • 34: e graviditetsveckan: drar i nedre del av magen, samt korsryggen, skamregionen, perineum, sacrum. I detta fall liknar känslorna smärta under menstruationen. Anledningen till detta obehag är förknippat med förberedelserna för förlossning (tryckning av huvudet mot bäckenbenet, divergens i skambenet, sänkning av huvudet, träningskontraktioner etc.). Viktig! Regelbunden kramp- eller dragande smärta i nedre del av buken, som åtföljs av utsläpp av slemproppen, utloppet av fostervatten och en stark prolaps i buken, är ett tecken på för tidig födsel. Om du får sådana symtom bör du omedelbart ringa en ambulans.
 • Vid den 35: e graviditetsveckan är också smärta i nedre del av buken ett normalt tillstånd, vilket indikerar förberedelserna för den kommande födelsen. Men om symtom på för tidig födsel visas under den 35: e graviditeten, måste du snarast ringa ambulans. Du måste också göra om du började dra nedre buken vid 36-37: e graviditetsveckan.
 • Efter 38 veckor dras nedre buken, buken har sänkts, slemproppen och vattnet har återvänt - det är tecken på livmoderhalsen, det är dags att samlas på sjukhuset. Men du måste veta att vid den 38: e graviditeten i veckan kan dragsmärta i nedre buken också orsakas av patologiska tillstånd. Ett snabbt besök hos gynekologen avgör exakt orsaken till sådan smärta och undviker allvarliga konsekvenser för kvinnan och barnet.
 • Av samma skäl drar nedre del av buken vid den 39: e graviditeten eller vid den 40: e graviditeten. Därför måste du vara uppmärksam på dina känslor och se till att informera barnläkare-gynekolog om dem..

Under en kvinnas menstruationscykel kan en kvinnas mage normalt skada bara två gånger:

 • När ägget lämnar follikeln under ägglossningen. Detta inträffar vanligtvis i mitten av cykeln (magen kan skada som före menstruation).
 • Den första dagen då din period just har börjat.

Om du har smärta i nedre del av buken, varför det uppstod, finns det inget behov av att behandla dem. Du kan bara dricka Drotaverin-tabletten för att underlätta ditt tillstånd. Om smärtans natur inte är tydlig för dig, gör följande åtgärder:

 • Uteslut utvecklingen av en ektopisk graviditet. Köp ett graviditetstest. Om han visar ett positivt resultat, bör du omedelbart rådfråga en läkare så att han leder dig till tester och förbereder för en operation för att avbryta graviditeten på ett konstgjort sätt. Om detta inte görs, kommer embryot i bihanget att utvecklas, öka i storlek, vilket kommer att få äggledaren att brista, och du kommer aldrig att kunna få barn igen.
 • Besök en gynekolog även om testet visade ett negativt resultat, och smärta i nedre del av buken förstärks bara. Läkaren kommer att ta hänsyn till kroppens fysiologiska egenskaper, genomföra den nödvändiga kliniska studien och förklara om din mage gör ont innan din period eller om det finns ett annat patologiskt skäl (detta kan vara inflammation i äggstockarna eller andra sjukdomar i samband med dessa organ).

Endast en läkare kan välja rätt behandlingsschema för en kvinna. Det är strängt förbjudet att göra några försök att bli av med smärta på egen hand, särskilt med folkmetoder, eftersom detta kan vara livshotande.

Nästan alla kvinnor märker att under menstruationen gör ont i korsryggen och drar i nedre del av magen, endast vissa har smärta och stör inte det allmänna tillståndet, medan andra har intensiva smärta och åtföljs av andra obehagliga symtom.

Skarpa paroxysmal och dragande smärta under menstruationen, experter överväger patologi och kallas algodismenorea.

Algodismenorea har särdrag, nämligen:


 • inträffar 1-2 dagar före menstruationen eller direkt under menstruationsperioden;
 • svår dragande eller krampande smärta i nedre del av buken;
 • smärta som strålar till vagina eller korsryggen;
 • åtföljt av allmän svaghet, illamående, huvudvärk, yrsel, förstoppning eller diarré, etc..

Oftast utvecklas algodismenorré mot bakgrund av sjukdomar i de kvinnliga könsorganen, förlossning, abort, kirurgi, stress.

För behandling av algodismenorea används smärtstillande medel (Nurofen, Tamipul, Aspirin, Paracetamol), antispasmodika (No-shpa, Riabal, Papaverine), orala preventivmedel samt fysioterapeutiska metoder (fonophoresis, reflexology, elektrofores) och diet..

De flesta kvinnor står inför ett sådant problem, men inte alla vänder sig till en specialist. Ömhet efter en sexuell handling kan förekomma av skäl som:


 • bristning av jomfruhinnen under det första samlaget;
 • vaginismus, som uppstår på grund av rädsla för samlag;
 • vaginit - inflammation i vaginalslemhinnan av olika slag;
 • vidhäftningsprocess, som bildades efter operation på bäckenet eller på bakgrund av kronisk inflammation;
 • födelse trauma under förlossningen;
 • sexuellt överförda sjukdomar som utvecklas efter oskyddad sexuell kontakt;
 • stagnation av blod i den venösa apparaten i bäckenet;
 • endometrios;
 • inflammation i nerverna;
 • partners oförenlighet;
 • vaginal smörjningsfel och andra.

Andra orsaker

Smärta i nedre del av buken kan vara acyklisk. De är alltid tillräckligt långa och deras förekomst orsakas inte av ägglossning. De kan förekomma före menstruation mot bakgrund av allvarliga sjukdomar och patologier..

 • cystit;
 • endometrios;
 • myom;
 • vidhäftningar i bukhålans och bäckens organ;
 • trängsel i bäckenområdet;
 • urolitiasis;
 • åderbråck och andra.

I det här fallet är det inte möjligt att bara ta smärtstillande medel. Behandling av den primära patologin krävs också om magen gör ont innan menstruationen.

När obligatorisk medicinsk konsultation krävs

Om kvinnan för första gången märkte de konstiga förändringarna som förekommer i kroppen före menstruationen, och innan sådana symtom inte observerades, måste du gå till sjukhuset och beskriva allt till gynekologen.

Det finns ett antal omständigheter under vilka en konsultation med en läkare är nödvändig. Dessa inkluderar följande:

 • magvärk före menstruation;
 • ökning av kroppstemperaturen;
 • tunga perioder efter ett smärtsamt premenstruellt syndrom;
 • förekomsten av flera menstruationer med en kort paus under en cykel;
 • förlust av medvetande före menstruation;
 • misstänkt graviditet;
 • smärtsam menstruation i föregående cykel.

I framtiden kommer läkaren att identifiera orsakerna till buksmärta innan menstruationen. För att göra detta, genomföra en undersökning.

Om en kvinna först märkte konstiga förändringar i kroppen innan menstruationen, som inte var där förut, måste hon gå till kliniken och berätta för gynekologen om vad som oroar sig.

Det finns ett antal allvarliga omständigheter, och alla kräver omedelbar medicinsk rådgivning:

 1. Smärta stör mig i mer än sju dagar.
 2. Kroppstemperaturen ökade.
 3. Efter en smärtsam PMS finns det många perioder.
 4. Inom en cykel kommer kritiska dagar flera gånger med korta pauser.
 5. Svimning före menstruation.
 6. Graviditet misstänkt.
 7. Tidigare var varje menstruation smärtfri.

De huvudsakliga orsakerna till att patienten har nedre del av buken en vecka innan menstruationen klargörs under undersökningen. Detta är antingen en latent infektion som påverkar reproduktionssystemet, eller en allvarlig sjukdom eller komplikation efter födseln.

Dessutom kan dragkänslorna i buken i förkant av kritiska dagar förklaras med en ärftlig predisposition.

Trast

Om värkande smärta uppträder i nedre del av buken en vecka före de kritiska dagarna, rekommenderar läkare att kontrollera tillståndet i vaginal urladdning. I normalt skick är de ett ämne som innehåller många komponenter: laktobaciller, slem, glykogen, bakterier, utsöndring av Bartholinkörtlar, döda partiklar av epitelvävnad.

Vaginal utsöndring bör vara transparent eller vitaktig. Dess konsistens är slemhinnor. Mängden är liten - högst 5 ml per dag. Obehaglig arom saknas. Under ägglossningen ökar mängden glykogen till ett maximum.

Med trast, som också kallas urogenital candidiasis, blir utsläppet tjockt, knäckt. De luktar dåligt av syra. Ha en vitaktig eller gulaktig nyans. På grund av svampen uppträder brännande och klåda i ljumskenområdet, och när urinblåsan är tom känner man obehag. Labia och hos kvinnor rodnar, sväller.

Den främsta orsaken till urogenital candidiasis är ett försvagat immunsystem. Sjukdomen kan förekomma mot bakgrund av diabetes mellitus, sjukdomar som överförs sexuellt.

I vilka fall är det nödvändigt att konsultera en läkare?

Varför gör nedre del av magen en till två veckor innan menstruationen börjar? Läkarna ger olika svar. Ofta kan problemet lösas genom att korrigera kosten och livsstilen. Det kommer att vara svårare att behandla störningen om den åtföljs av följande symtom:

 1. Utseendet på patologisk urladdning med en obehaglig lukt av ruttet sill. En sådan urladdning är ett tecken på infektion..
 2. En ökning av kroppstemperaturen. Feber indikerar svår inflammation.
 3. Rikliga långa perioder. Om tidigare menstruation hade en varaktighet av 4-5 dagar, och efter att smärtan började börja de pågå i 7-8 dagar, är det möjligt att livmodern utvecklade myom eller endometrios. Sådana symtom är också karakteristiska för erosion i livmoderhalsen..
 4. Brist på menstruation. I en situation där magen började gnälla före den förväntade menstruationen, men de kritiska dagarna inte dyker upp, är det troligt att en graviditet har kommit som är i riskzonen.
 5. Fläckar i mitten av cykeln. Detta händer med olika sjukdomar i könsorganet.

Graviditet

I de tidiga stadierna av graviditeten orsakar en ökad ton i livmodern också värk och dragande smärta i nedre del av buken. En kvinna kanske fortfarande inte är medveten om graviditetens början, och i väntan på kritiska dagar känner hon helt enkelt en försämring av välbefinnandet. Först förklarar hon för sig själv närvaron av obehag med premenstruellt syndrom..

Om graviditeten är ektopisk, verkar smärtan också, och ganska intensiv. Äggens rörlumen är smal. Ett befruktat ägg kan inte tränga igenom livmodern och är fäst vid kanalens vägg. Smärta sprider sig också till rektalområdet. Därefter förekommer smärta, yrsel och svaghet utöver smärta. Det kan vara en förlust av medvetandet. Brådskande behov av att gå till sjukhuset.

Ett växande embryo kommer att spränga röret. Sedan visas sepsis. Möjligt dödligt utfall. En brådskande operation krävs.

När du ska oroa dig

Det händer att en vecka före menstruationen kan smärta inte uthärda, de är så starka att flickor tar piller för att bedöva upplevelserna.

Om din mage gör ont en vecka före din period behöver du inte använda piller på egen hand, eftersom det är en signal om att du behöver kontakta en gynekolog.

De viktigaste symtomen när du behöver oroa dig och se till att göra en undersökning med en läkare:

 1. Magvärk och menstruation i sju dagar eller mer.
 2. Obehag kompletteras av riklig blödning..
 3. Temperaturen stiger.
 4. Under en månad inträffar flera menstruationer samtidigt, där en kort tidsperiod.
 5. Tidigare före menstruationen och under deras kurs fanns det inga problem, inget ont.
 6. Graviditet är möjligt.

Ett annat skäl när du behöver träffa en läkare är en medvetenhetsförlust en vecka och några dagar före menstruationen.

Det måste komma ihåg att dåliga vanor, felaktig livsstil, nervsystemets sjukdomar kan orsaka svår smärta.

Detta indikerar en infektiös infektion, inflammation, liksom sjukdomar längs den kvinnliga linjen, som kan påverka reproduktionsprestanda och graviditet under graviditeten.

Vid kraftig blödning kan orsaken vara skador på de inre organen, vilket uppstår till följd av:

 1. Användning av hormonella preventivmedel.
 2. Ektopisk graviditet.
 3. Livmoderblödning.
 4. Hormonella förändringar.
 5. Premenopause.

Om magen gör ont en vecka före menstruationen, men intensiteten är svag, karaktären verkar, bröstet ökar, bör det inte vara utrymme för panik.

Du bör vara uppmärksam på kroppen och lyssna på varje förändring. Vid icke-standardiserad manifestation, kontakta omedelbart en läkare.

Ångestsymtom

Följande symptom kan inte ignoreras:

 • Kraftig blödning under menstruationen. Detta kan indikera förekomsten av tumörer, inklusive malign, endometrios, blödande polypper. Regelbunden blodförlust kan orsaka anemi, och detta är ett problem för hela kroppen..
 • Ritningssmärta i nedre del av magen före menstruation kan vara ett tecken på en ektopisk graviditet om det fanns oskyddat samlag under ägglossningen, eller om en kvinna planerar en graviditet. Det är nödvändigt att göra ett hCG-test eller verifiera förekomsten av ett embryo med hjälp av ultraljud. Enheten visar om zygoten är korrekt placerad eller om operation krävs.
 • Efter en abort kan problem med din period uppstå. Om aborten genomförs under ohälsosamma förhållanden, orsakar den infektion i bukhinnan, vilket leder till dess inflammation. I det här fallet är det nödvändigt att genomföra bukkirurgi och en rad åtgärder för att lindra russymtom. Vid det första tecknet måste du träffa en läkare.
 • Även i ung ålder finns det fall av livmoderhalscancer. Ett av de första symtomen är smärta efter samlag och fläckar. Om detta händer måste du undersökas av en läkare eller donera blod till tumörmarkörer i något specialiserat laboratorium.

Oroliga symtom ökar plötsligt eller snabbt. I det här fallet kan du inte tveka att gå till läkaren.

Behandlingsmetoder

Om det drar i nedre del av buken, och före menstruation en vecka, kan du ta bort symtomen med olika metoder.

Först och främst rekommenderas att använda icke-medicinering. Till exempel rekommenderas värme. En vanlig flaska varmt vatten eller en värmedyna hjälper till att slappna av livmodern, ta bort kramper. Lite vila kommer också att gynna. Men en sådan metod är endast tillåten om det inte finns några allvarliga patologier.

Det andra alternativet, om menstruationen är på en vecka, och magen drar, - använd smärtstillande medel. De rekommenderas att tas när det gör mycket ont. De tar bort livmodersammandragningar. De får tas vid behov..

Om de viktigaste symtomen är smärta, en känsla av spänning i buken, kramper i livmodern och tarmarna, krävs krampläkemedel. Till exempel kan du dricka 1-2 tabletter "Drotaverina", "Spazmalgona", "No-shp".

Om magen är svullen, krävs carminative medel. Till exempel kommer "Espumisan", "Disflatil", "Antareyt" att göra..

Vid illamående, trasig avföring rekommenderas det att använda enterosorbenter. Dessa inkluderar Polyphepan, Smecta, aktivt kol.

I vissa fall föreskriver läkare ett preventivmedel. De minskar avsevärt smärta, obehag och tar ibland dem helt bort. Orala preventivmedel hanterar obehagliga upplevelser före och under menstruationen. Men innan du använder dem måste du konsultera en läkare.

Smärtan kan elimineras med medicinska och andra metoder. Alternativ kan varieras:

 1. Värme - en vanlig värmedyna slappnar av livmodern. Lägg bara på magen och koppla av lite..
 2. Badtunna eller dusch. Vatten lugnar nervcellerna och slappnar av alla muskler.
 3. Ta smärtstillande medel - med svår smärta, en speciell medicin hjälper dig att bli av med obehag.
 4. Ört tinkturer - en enkel valerian kan lindra smärta.
 5. Ta p-piller - det minskar smärta och härdar snabbt obehag som uppstår före menstruation, men du måste först konsultera en läkare.

Algomenorrhea

Om svår smärta börjar dyka upp kort före början av kritiska dagar och detta händer varje gång under PMS är detta ett tecken på algomenorré. Denna störning förekommer hos hälften av kvinnorna. Oftast förekommer symtomen på denna sjukdom i den kvinnliga kroppen 7 dagar före regleringens början. Smärta kännetecknas av sammandragningar, värkande känsla, magen börjar dra.

Denna störning är inte en allvarlig sjukdom, men de obehagliga upplevelserna till följd av dess förekomst har en mycket negativ effekt på en kvinnas psykologiska tillstånd, därför rekommenderar experter att bekämpa manifestationerna av uppkommande smärta genom konventionella smärtstillande medel.

Näring

Glöm inte rätt kost. Detta hjälper till att förhindra uppblåsthet, som ofta före eller under menstruationen..

Det rekommenderas att följa sådana regler som hjälper om din mage gör ont en vecka före din period:

 1. Minska mängden portioner mat, men ät oftare - det är principerna för fraktionell näring.
 2. Begränsa eller ta bort helt från kosten skräpmat och livsmedel som provocerar uppblåsthet.
 3. Minska saltintaget. Natrium kommer att behålla vatten i kroppen, på grund av att det finns svullnad, ökad stress på hjärtat och blodkärlen, njurarna.
 4. Minska användningen av godis. Socker omvandlas i kroppen till glukos, som innehåller natrium.
 5. Håll koll på din dricksplan. Var noga med att konsumera minst 1,5 liter rent vatten per dag. Detta förbättrar matsmältningen, förhindrar förstoppning, tar bort giftiga ämnen från kroppen..
 6. Om nedre del av magen gör ont en vecka före menstruationen, måste du överge alkohol, kolsyrade drycker, kaffe, te. De orsakar uppblåsthet. Det är bäst att använda växtbaserade avkok av lingonbär, kamomiller, tranbär, mynta istället. De kommer att minska smärta, ta bort överskottsvätska från kroppen..
 7. Ät mer mat som innehåller mycket fiber. Detta förhindrar förstoppning. En stor mängd fiber finns i baljväxter, svamp, grönsaker, frukt.
 8. Överdriva inte. På grund av detta intensifieras gasbildningen, vilket leder till uppblåsthet.
 9. Lämna tillfälligt bort mejeriprodukter. På grund av dem intensifieras flatulens.

Läkare rekommenderar att man tar komplexa vitamin- och mineralpreparat om det drar nedre buken och menstruation på en vecka. Det är särskilt viktigt att välja dem där magnesium och kalium finns. Vitaminer från grupp B. kommer att vara användbara. De lugnar nervsystemet, stärker cirkulationssystemet och förbättrar matsmältningen..

Tecken på kommande menstruation

Menstruationens början hos varje kvinna kännetecknas av olika symtom. En av dem är ett tillstånd där nedre del av buken drar till menstruation i 10 dagar eller mer. Dessutom finns det andra tecken på att närma sig kritiska dagar:

 • på cirka sju dagar, mot bakgrund av hormonell obalans, kan inflammation och akne i ansiktet uppstå;
 • smärta före menstruationen åtföljs ofta av illamående, en förändring i smakpreferenser, en kränkning av lukten;
 • varje månad, 10 dagar före menstruationens början, kan aptiten öka, vilket också beror på hormonella förändringar;
 • värkande upplevelser uppträder i bröstet, mjuka vävnader sväller, bröstsmärta innan menstruationen observeras och det ökar något. Smärta i buken, korsryggen, svullnad i bröstkörtlarna kan också orsakas av hormonella förändringar i kroppen;
 • det finns obehag i buken - flatulens, diarré eller förstoppning;
 • det är en förändring av humör, sömnlöshet.

Allt detta symptomkomplex talar om premenstruellt syndrom. Det utvecklas vanligtvis 8–9 dagar före menstruationens början..

Tillsammans med detta, mot bakgrund av PMS, börjar buken att skada innan menstruation, obehag kan också lokaliseras i nedre delen av ryggen, ben, hjärta och bröstben.

Det är med en ökning av koncentrationen av kvinnliga hormoner som ett speciellt tillstånd observeras - illamående, ibland, före menstruationens början, kan en känsla av graviditet uppstå med en karakteristisk förekomst av bröstkänslighet, morgon kräkningar, förändringar i matens smak, motvilja mot vissa dofter.

Smärtstillande medicin

Förutom läkemedel kan du också använda folkrättsmedel om magen gör ont innan menstruationen under en vecka. Här är några effektiva recept:

 1. Groblad. 1 msk. l torra löv häll en kopp kokande vatten och låt stå i 2 timmar. Konsumera 1 msk. l 4 gånger om dagen på tom mage.
 2. Svamp sushnitsa. 2 msk. l häll råvaror 2 koppar kokande vatten och vänta 3 timmar. Drick en kvart kopp tre gånger om dagen före måltiderna.
 3. Hop kottar. 2 msk. l häll 2 koppar kokande vatten och insistera ett par timmar. Drick 100 ml vid sänggåendet.
 4. Örtsamling: centaury, klöver, coltsfoot. Ta komponenter i lika delar. 1 msk. l samling häll en kopp kokande vatten och koka i 15 minuter. Drick en tredje kopp upp till 6 gånger om dagen.

Om nedre del av magen gör ont i veckan före menstruationen, kan örtinsamling hjälpa: örtsfota, timjan, marshmallow, nässlor, johannesört och rödgubbe. Blanda i lika delar. Sedan häll 20 g av samlingen 1 liter kokande vatten och låt stå i 2 timmar. Drick 100 ml tre gånger om dagen.

Du kan eliminera smärta i nedre del av magen med speciella massagetekniker, fysioterapeutiska procedurer, varma bad och lokal applicering av värme. Men moderna smärtstillande medel kommer att vara mer effektiva.

Listan över de mest populära och effektiva läkemedlen som kan hantera smärta under menstruationen inkluderar:

 • paracetamol;
 • Aspirin;
 • piroxikam;
 • ibuprofen;
 • ketoprofen;
 • naproxen.

Förutom smärtstillande medel används antispasmodika som ofta avslappnar mjuka muskler och minskar smärtintensiteten:

Låg ryggsmärta och illamående: detta är normalt?

När kritiska dagar närmar sig känner kvinnor ofta obehag. En av de huvudsakliga klagomålen är smärta i nedre del av buken, som förekommer en vecka före början av menstruationen.

 • Vad som orsakar smärta

Den främsta orsaken till obehag är hormonella förändringar. I den andra fasen av cykeln blir progesteron större, och närmare menstruationen minskar mängden. Under denna period uppträder buksmärta. Om hormonet inte är tillräckligt blir känslorna outhärdliga, och bara en gynekolog hjälper till att bli av med dem.

Innan menstruationen minskar mängden endorfiner också, vilket resulterar i smärta och irritabilitet. En annan förklaring till varför fyra dagar innan menstruationen gör ont och drar nedre buken är svullnad i livmodern. Uppsamling av vätska i kroppen, kännetecknande för slutet av cykeln, stör elektrolytbalansen och resulterar i smärta.

Obehag är möjligt i närvaro av problem som:

 • inflammation som utvecklas på grund av hypotermi eller inflammation;
 • tarmproblem;
 • olika skador.

Om en kvinna har en öm rygg och mage varje månad en vecka innan menstruationen börjar, måste du definitivt besöka en gynekolog. Endast han kan bestämma vad som orsakade sådana fenomen. Ibland är smärtan så outhärdlig att den endast kan elimineras med hjälp av smärtstillande medel. Detta tillstånd kan signalera patologier i det reproduktiva systemet..

Idag kommer du inte att överraska någon med smärta i ryggen och i korsryggen. De flesta har känt denna känsla nästan sedan de var små, men de lider av sådana symtom tills de är mycket gamla. Det händer emellertid att detta tillstånd inte är förknippat med en sjuka ryggraden, utan fungerar som samtidig tecken på olika patologier i de inre organen.

Slutsats

När en återkommande smärta uppträder en vecka före menstruation i varje cykel, får du inte panik. Det är nödvändigt att åka till sjukhuset, där de efter undersökningen kommer att ta reda på orsakerna och välja lämplig terapi.

Ignorera inte detta symptom. Som regel orsakas ett liknande problem av fysiologiska och patologiska skäl. I alla fall bör du inte uppmärksamma obehag, än mindre självmedicinera och ta olika droger.

Smärta kan orsakas av menstruations oregelbundenhet, vara en vanlig försening eller vara ett tecken på en sjukdom. I detta fall krävs en fullständig undersökning och utnämning av komplex terapi om en vecka före menstruationen gör ont i magen.

Lokalisering av smärta

Buksmärta kan följa en kvinna under hela menstruationscykeln. Det finns både fysiologiska och patologiska orsaker till obehagliga upplevelser. För att skilja en grupp från en annan är det nödvändigt att korrekt beskriva smärtsyndromet. En extremt viktig indikator för detta är dess lokalisering..

buk

Buken före menstruationen gör vanligtvis ont i den direkta projektionen av livmodern. Smärtan är skarp och akut, ibland kan den vara pulserande, tråkig eller krampaktig. I detta fall är orsakerna till det aktuella tillståndet troligen fysiologiska. Att smutta på magen kan bero på intensiva sammandragningar av organet under avstötning av en del av endometriet. Så om det före menstruationen gör ont i nedre del av buken, men det inte finns några symtom på allmän sjukdom, behöver du inte oroa dig.

Fransyska

Innan menstruationen gör ont i korsryggen på grund av strålning av smärta från utskjutningen av livmodern. Anledningen är de anatomiska egenskaperna hos organets position. Livmodern innan menstruationen ökar och kan komprimera nervändarna i angränsande organ, påverka nerverna härrörande från sakral- och ländryggen.

Crotch-området

Innan menstruationen upplever många kvinnor smärta i perineum och könsorgan. Skälen kan vara både fysiologiska (de som diskuterades ovan) och patologiska. Det senare inkluderar:

 • traumatiska effekter på könsorganen på grund av diagnostiska procedurer eller abort;
 • dåligt suturerade tårar efter förlossningen;
 • användning av felaktiga hygienprodukter (tamponger);
 • urogenitala sjukdomar.

För att klargöra orsakerna bör du kontakta en erfaren specialist.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Varför gör ont och drar nedre buken efter ägglossningen?

Upplagt av Rebenok.online den 17/17/2016Ägglossning sker i de flesta fall hos kvinnor två veckor före menstruationens början. Denna process kan åtföljas av många symtom, inklusive obehag i nedre del av buken.....

Varför finns det blodigt utflöde efter menstruationen och hur farligt är det för en kvinna?

Från den första dagen av menstruationens början väntar varje flicka tills äntligen denna obehagliga period av menstruationscykeln slutar....

Varför började menstruationen igen utan att ha tid att sluta?

Vad betyder menstruation omedelbart efter menstruationen?Ibland efter menstruation observerar kvinnor vaginal urladdning blandad med blod. Inom medicin kallas sådana avvikelser metrorragi....