På grund av vad, efter ägglossningen ont, bröstvårtorna ont, drar nedre delen av ryggen och stickningar i livmodern?

Ansvarsfrihet

Upplagt av Rebenok.online den 27/27/2016 · Uppdaterat den 14-02-2019

Ägglossningen åtföljs av många symtom som anses vara naturliga och karakteristiska för denna period..

Tecken på en ägg som lämnar follikeln kan åtföljas av smärta i olika delar av kroppen och uppträda med olika intensiteter. De vanligaste ställena där en kvinna känner obehag under perioden efter ägglossningen är korsryggen, buken, äggstocken, livmodern och bröstet.

Bröstvårtor ont efter ägglossning

Bröstkänslighet är ett av de karakteristiska tecknen på ägglossning. Efter att ägget lämnat follikeln kan symptomet kvarstå. Smärtupplevelser förekommer inte bara i mjölkkörtlarnas område, utan också i bröstvårtorna. De kan ändra färg till mörkare och svälla något. Intensiteten hos ett sådant symptom beror på kroppens individuella egenskaper..

Smärts natur

Bröstet hos en kvinna före menstruationen ökar alltid i storlek. Samtidigt kan det kända könet känna tyngd, stickande eller värkande smärta i området av mjölkkörtlarna.

Bröstvårtorna efter ägglossningen är mycket känsliga, det blir smärtsamt att röra vid dem. Obehag kan uppstå när du bär en BH..

Varaktighet

Normen anses vara en ökad känslighet hos bröstvårtorna efter ägglossning i högst två dagar. I de flesta fall kvarstår symptomet en dag eller flera timmar. Om smärtan kvarstår och bröstvårtorna ser inflammerade rekommenderas det att besöka specialister så snart som möjligt (gynekolog och mammolog).

Varför gör bröstvårtorna ont efter ägglossningen??

Den främsta orsaken till all smärta under ägglossningen är hormonet progesteron. Detta ämne bidrar till hormonella förändringar i kroppen och orsakar dess omstrukturering. Så snart ägglossningsperioden passerar och befruktningen inte har inträffat försvinner smärtsyndrom och alla interna system börjar fungera i vanligt läge.

Prickande i livmodern efter ägglossningen

Ritningssmärta och stickningar i livmodern kan inte bara vara karakteristiska tecken på äggmognad, utan också indikera utvecklingen av inflammatoriska processer i könsorganen..

Om livmodern gör ont, stickar eller drar så mycket att det gör det obehagligt och svårt att tolerera denna smärta utan smärtstillande medel är det bäst att konsultera en specialist eller genomgå en undersökning. Ibland förvärras symtomen på perioden efter ägglossningen av nyligen aborter, förlossning eller hormonell misslyckande..

Smärts natur

Efter ägglossningen uppträder stickningar i livmodern oftast, men många kvinnor rapporterar att de dra eller smärta i nedre del av buken.

Om det inte finns några samtidigt gynekologiska sjukdomar kan detta tillstånd anses vara normen. Huvudfaktorn i utvärderingen av sådana tecken är deras varaktighet..

Varaktighet

Eventuella manifestationer av naturliga och månatliga förändringar i kroppen bör inte överstiga två dagar. Ju kortare tid en kvinna känner obehag, desto närmare är tillståndet närmare det normala. Smärtsam kramp eller stickningar i livmodern bör inte överstiga en eller högst två dagar.

Varför gör livmodern ont efter ägglossningen?

De viktigaste förändringarna under ägglossningen sker i livmodern och äggstockarna. Äggmognad åtföljs av brott i follikeln och dess fortsatta rörelse in i äggledarna. Denna process åtföljs av tecken som är välkända för alla kvinnor i fertil ålder. Absolut asymptomatisk ägglossning kan inte förekomma..

Drar i korsryggen efter ägglossningen

Eventuell smärta efter ägglossningen ska vara kortlivad. Obehag i korsryggen under denna period har sina egna egenskaper:

  För det första indikerar det påverkan från externa faktorer (överdriven fysisk aktivitet eller omvänt otillräcklig fysisk aktivitet, missbruk av dåliga vanor osv.);

Smärts natur

Smärta i korsryggen kan dra eller värka. Ibland kan karakteristiska stickningar förekomma. Vid palpation av området i korsryggen finns det en trist smärta, som påminner om effekterna av stretch.

Det är värt att notera att smärta i ländryggen inte förekommer hos alla kvinnliga representanter. Ett sådant tecken anses vara ett enskilt drag i kroppen..

Varaktighet

Normen anses endast vara kort smärta i korsryggen efter ägglossningen. Symtomens varaktighet kan observeras i flera timmar. I sällsynta fall måste kvinnor tåla smärtsamma spasmer under dagen. Om tillståndet kvarstår under en längre period har symptomet inget att göra med äggets mognad.

Varför korsryggen gör ont efter ägglossningen?

Det finns två orsaker till smärta i korsryggen efter frigörandet av ägget:

  Å ena sidan kan detta vara ett tecken på ökad känslighet i kroppen. En sådan stat är inte en avvikelse från normen. Äggmognad inträffar i underkroppen, så smärta kan bli vandrande och gå till korsryggen.

Vad kan göras för att lindra smärta?

Det finns många sätt att eliminera obehag som uppstår efter ägglossning. Traditionell medicin, traditionell terapi erbjuder sina egna metoder, och det finns också rekommendationer som kvinnor gör upp på egen hand.

Örtmedicin har goda resultatindikatorer. Regelbunden användning av avkok från Johannesört, kamomill eller kalendula har inte bara en läkande effekt, utan gör också att den naturliga processen för ägget lämnar follikeln mindre smärtsam.

För att lindra smärta rekommenderas:

  öka mängden vätska som används;

Vilka smärtor är inte normen?

Det är inte svårt att skilja det normala tillståndet efter ägglossningen från avvikelser i de interna systemens funktion. Om en kvinna har bildat en cykel, och symptomatologin inte förändras från månad till månad, är hon bekant med tecknen på ett ägg som lämnar äggstocken. Ett undantag är flickor i ung ålder där menstruationen manifesteras med misslyckanden i cykeln. Ju yngre kroppen är, desto mer smärtsamma kommer symptomen på ägglossningsperioden att vara..

Följande smärtalternativ kan inte vara normala:

  kramper, svagare rörelser;

När man ska träffa en läkare?

Det huvudsakliga larmet och anledningen till att se en läkare är en lång och intensiv smärta i olika delar av kroppen under den post-ägglossande perioden.

Om du misstänker att det finns avvikelser från normen måste du rådgöra med specialister. Läkare skiljer flera faktorer i närvaro av vilket ett besök på sjukhuset inte bör skjutas upp.

Dessa faktorer inkluderar:

  obehag kvarstår två dagar efter ägglossningen;

Om du upplever allvarliga obehag under perioden efter ägglossningen, bör du konsultera en specialist. Sådana symtom kan åtföljas av gynekologiska sjukdomar eller hormonella störningar i kroppen. Du kan bli av med symtomen som kränker din vanliga livsstil med hjälp av speciella mediciner eller vitaminkomplex.

Bröstvårtor ont i ägglossningen

Bröstvårtorna är ömma under ägglossningen - ett tecken som uppstår på grund av fysiologiska förändringar eller sjukdomar.

Kvinnor rekommenderas att kontrollera reproduktionssystemets funktioner årligen för att eliminera risken för patologier. Läkare behöver hjälp.

Hur länge har du haft detta smärtsyndrom??

 • Några dagar (25%, 569 röster)

Totalt antal röster: 2 250

Vad gör att bröstvårtor skadas under ägglossningen

När ägglossningen inträffar, förändras förhållandet mellan hormoner i kroppen. Detta provocerar en ökning av bröstkörtlarna, smärta uppstår.

Ofta orsakar obehag obehagligt underkläder, som gnider, pressar vävnader med en liten hyperplasi från körtlarna. Behandling krävs inte, hälsa är normal när ett annat steg i menstruationscykeln börjar.

Om smärtprocessen kvarstår under lång tid, intensifieras - detta är ett tillfälle att konsultera en läkare.

Identifiera en sjukdom som framkallar organdysfunktion:

 1. Hormonella störningar. När en tjej börjar menstruation ökar progesteron, östrogen i kroppen. Dessa ämnen måste ligga inom normala gränser i alla faser. Om antalet ökar eller minskar, provoserar det misslyckanden. Förutom smärta förekommer andra symtom (akne, infertilitet, viktökning).
 2. Uppfattning. Under graviditeten ökar mängden hormonella substanser. Kvinnans kropp förändras, hennes bröst ökar. Bröstkörtlarna är förberedda för utfodring av det nyfödda. Möjlig smärta.
 3. Inflammatoriska patologier i det reproduktiva systemet. Lesionsfokuset är koncentrerat i bröstet, äggstockarna, livmodern, äggledarna. Beroende på platsen för inflammation bildas karakteristiska kliniska symtom. Om behandlingen inte startas i tid, bildas vidhäftningar, vilket leder till kronisk smärta.
 4. Skador. Vid bulor, blåmärken är huden skadad. Hon har större känslighet i bröstvårtan. Det kan bildas sprickor som orsakar blödning.
 5. Infraröd strålning. När en kvinna solar, verkar negativ energi på hennes bröst. Strålning provoserar maligna förändringar i celler, vilket leder till cancertumörer.
 6. Endokrina körtelfel. Kvinnliga könshormoner bildas i hjärnan och bilagor. Om deras skada observeras visas smärta. Det kan utvecklas med inflammation i sköldkörteln..
 7. Menstruella oregelbundenheter. Det uppstår på grund av stress, kroniska inflammatoriska sjukdomar i könsorganen, infektion, läkemedelsanvändning.
 8. Tar medicin. Skador provoceras av p-piller, steroider som förändrar den hormonella bakgrunden. Detta gäller särskilt för patienter som använder självmedicinering, använda en dos som inte rekommenderas av läkaren..
 9. Hudskada. Det händer med allergier, dermatit. Den skadliga faktorn orsakar utslag, inflammation, svullnad, erosion, sår. Utslag klåda, ont. En kvinna upplever ständigt obehag.
 10. Bakteriell infektion. Patogena mikroorganismer multiplicerar, pus visas. Gula bröstvårtor bildas av bröstvårtorna, åtföljt av en obehaglig lukt.
 11. tumörer De är godartade och ondartade. I det första fallet krävs extraktion av innehåll. Om maligna celler multiplicerar kommer din läkare att rekommendera kemoterapi för att eliminera risken för att cancer kommer in i blodomloppet..

Om en gynekolog, endokrinolog föreslår en patologi, föreskrivs en undersökning. Diagnostik inkluderar laboratorietester, instrumentella tester.

De hjälper till att hitta patologin för någon del av det reproduktiva systemet. Efter fastställande av diagnosen väljs en behandlingsmetod. Det kan vara konservativt eller kirurgiskt..

Grönt te - ett botemedel mot all smärta

När smärta uppstår reagerar patienter på det på olika sätt. Några av dem börjar läkemedelsbehandling. Andra människor föredrar traditionella behandlingsmetoder..

Användningen av grönt te kan inte eliminera orsaken till patologin. Det förbättrar utsöndringen av urin, därför minskar svullnaden. Den innehåller vitaminer, mineraler som förbättrar ämnesomsättningen, vävnadsregenerering.

Vad är trubbiga eller skärande smärta i bröstvårtorna att prata om?

Nippelsmärta är ett symptom som kan diagnostiseras hos kvinnor och män. Det kan vara vass, tråkigt, sömmar, drar eller bränner. Skada, infektioner, allergiska reaktioner, onkologi kan bli en provocerande faktor i utseendet på obehag.

Obehaget är i princip ganska tolererbart, ibland blir det för starkt. Först måste du fastställa orsaken - ta reda på om det finns fysiologiska förändringar i kroppen, eller om en sjukdom uppstår. Prognosen beror på hur snabbt man uppmärksammar problemet och dess lösning..

Orsaken till smärta i bröstvårtorna kan vara bärning av underkläder av låg kvalitet, du måste byta ut den, du bör inte rådfråga en läkare. På egen hand kan du eliminera faktorer av mekanisk karaktär som provocerar smärta, undvika effekterna av stress, överge dåliga vanor, träna regelbundet och uppleva mer positiva känslor.

Om smärta är närvarande länge rekommenderas att du söker medicinsk hjälp, du måste fastställa orsaken till obehag, det kan indikera ganska allvarliga hälsoproblem.

En provocerande faktor av patologiska upplevelser kan vara:

 1. Effekten av friktion. Det är vanligare när man tränar eller joggar, särskilt om en person bär kläder som inte är hårda mot kroppen. Torrhet, sprickor som väcker smärta kan förekomma. För att minska risken för obehag under långa träningspass rekommenderas det att använda ett kirurgiskt tejp, fäst det på bröstvårtorna före klasserna.
 2. Infektionens penetration. Risken för infektion ökar om bröstvårtorna skadas på grund av friktion eller sprickor orsakade av allergier. Trast (jästinfektion) diagnostiseras oftare, särskilt om antibakteriella läkemedel togs dagen innan hos kvinnor som ammar, med blockering av mjölkkanalen. Tillväxten av patogen mikroflora observeras. Antibakteriella läkemedel rekommenderas, eftersom det annars finns risk för en abscess.
 3. Allergi eller atopisk dermatit. Lull smärta i bröstvårtan, utseendet på peeling och irritation kan indikera en allergisk reaktion, eksem. En provocerande faktor kan vara produkter, pulver, parfym, tvål, tygmjukgörare, tyger från vilka linne är tillverkade.
 4. Sexuell kontakt. Alltför aktivt sexuellt samlag, åtföljt av friktion av kroppen eller stimulering av bröstvårtorna, kan leda till smärta. Oftare är det tillfälligt och försvinner utan hjälp. Användning av fuktighetsgivare rekommenderas för att minska risken för obehag..
 5. Obalans i hormonbalansen. Faktisk faktor för kvinnor, hormonella förändringar i dem inträffar under hela cykeln. Smärtan uppträder vanligtvis strax före början av menstruationen, de är förknippade med en förändring i mängden östrogen och progesteron. Obehag försvinner vanligtvis efter att menstruationen börjar..
 6. Pagets cancer. En ondartad sjukdom som bara drabbar bröstvårtan. Smärtan känns endast på ena sidan, utöver sådana symtom som en förändring i formen av bröstvårtan, uppkomsten av sekret av en gulaktig färg, klåda eller stickningar, spolning och skalning av huden runt bröstvårtan. Patologi kräver tidig diagnos.
 7. Cysta. Cystiska formationer diagnostiseras sällan, vanligtvis är detta fenomen förknippat med åldersrelaterade förändringar. Det finns en känsla av bröstkorg och smärta.
 8. Fibroadenom. En neoplasma av godartad natur, som åtföljs av svullnad i bröstkörtlarna, en förändring i hudens färg, formen och färgen på bröstvårtan. Parallellt med detta uppträder patologisk successiv urladdning från bröstvårtan, de kan bli purulenta eller blodiga i naturen.
 9. Graviditet. Bröstvårta och areola blir mer känsliga, ibland till och med smärta verkar, de ändrar färg, blir mörkare. Det rekommenderas att använda behåar för sömn, gelkuddar som kan lindra sådana symtom.
 10. Amning. Orsaken till ömma bröstvårtor är vanligtvis felaktig fästning av barnet till bröstet eller användning av en bröstpump. När barnet är tänder kan ett barn också skada känslig hud. Om barnet pressar bröstvårtan för mycket mellan tandköttet kan det finnas begränsningar i blodflödet till bröstvårtan.
 11. Tar hormonella läkemedel. Patologiska känslor i bröstvårtorna kan uppstå om läkemedlen inte väljs korrekt.
 12. Tar mediciner eller kosttillskott. Mediciner kan orsaka obehag i bröstvårtorna och mindre urladdning från dem. Reaktionen kan utvecklas som ett svar på intaget av växtbaserade kosttillskott, psykotropika, med förmågan att förändra den hormonella bakgrunden. Vissa av dem ökar nivån av prolaktin i blodet, som ansvarar för amning, det finns en ökad känslighet hos bröstvårtorna och en liten mängd utsläpp.

När du behöver snarast kontakta en läkare

Ömma bröstvårtor kan försökas eliminera hemma, men bara om det inte finns några andra tecken som tyder på en sjukdom. Detta kan göras om det finns förtroende som utlöste uppkomsten av smärtfriktion.

Om smärtan i bröstvårtan stör den ammande modernen, är det värt att konsultera en barnläkare. Det rekommenderas att konsultera en läkare om det finns tillväxt eller om smärta stör på ena sidan.

De viktigaste indikationerna för att söka medicinsk hjälp är:

 • smärta av konstant natur, vars intensitet ökar;
 • uppkomsten av patologisk urladdning från bröstvårtan, om kvinnan inte ammar;
 • element av utslag, hyperemi och svullnad i areola;
 • missfärgning och form på bröstvårtan, bildande av sprickor och erosion.

Det rekommenderas varje månad från 6 till 12 dagar i menstruationscykeln:

 1. Inspektera framför spegeln formen på bröstet, bröstvårtorna, deras färg.
 2. Lyft armarna upp, inspektera bröstet framför och på båda sidor.
 3. Genom att trycka på rörelserna, sök efter bröstet med handens tre långfingrar, med början från det övre ytterkvarteret och rör dig medsols. I detta fall måste du vara uppmärksam på förekomsten av utsläpp från bröstvårtan.
 4. Fortsätt undersökningen medan du ligger och känner varje kvart av bröstet.
 5. Att palpera lymfkörtlarna i armhålorna.

Det är viktigt att genomgå förebyggande undersökningar hos gynekologen var 12: e månad. För smärta i bröstvårtorna måste du anmäla dig till gynekologen. Han kommer att genomföra en manuell undersökning, samla in en anamnesis och skicka för analys.

Läkaren kan rekommendera att kontakta en mammolog som kommer att göra ett mammogram för att upptäcka goda och maligna tumörer i bröstet. I speciella fall utförs en biopsi. När du diagnostiserar hormonell obalans måste du gå till endokrinologen.

Skillnaden mellan smärta hos män och kvinnor

Smärta i bröstkörteln diagnostiseras oftare hos kvinnor. Ömt bröstvårtor hos män borde inte vara, ett sådant symptom kan indikera en ökning av nivån av kvinnliga hormoner (detta inträffar i tonåren) eller sjukdom.

Efter födseln är brösten hos pojkar och flickor desamma, men med tiden, under puberteten, upplever flickorna svullnad i bröstkörtlarna och deras utveckling. Hos pojkar för närvarande förändras nivån på manliga och kvinnliga könshormoner ständigt.

Ömma bröstvårtor kan visas i dem med en kränkning av hypofysen. Om det inte finns någon anknytning till symtom som härdning av körtlarna, purulent urladdning från bröstvårtorna, kommer patologiska känslor att passera på egen hand.

Men det finns ett antal sjukdomar som åtföljs av smärta i bröstvårtorna och behöver behandling, detta kan vara:

 1. Gynekomasti provoseras av nedsatt funktion av levern, njurarna, testiklarna, endokrina körtlarna. Produktionen av manliga könshormoner minskar. Falsk gynekomasti kan diagnostiseras med övervikt när det ökar bröstvolymen.
 2. Diabetes. Sjukdomen åtföljs av en kränkning av det hormonella systemet, vilket negativt påverkar tillståndet för hela organismen.
 3. Infektion.
 4. Bröstcancer eller bröstvårtor. Det diagnostiseras hos män mycket sällan, oftare efter 60 år..

Varför tonåringar ömma bröstvårtor

Ofta klagar flickor i tonåren över uppkomsten av obehag i bröstet, de kan notera det medan de tar en dusch eller sover i magen. Detta fenomen anses vara fysiologiskt och tillfälligt, så få inte panik.

Under tillväxten av körtelvävnad bildas tätningar under areolan, genom att trycka på dem kan det också leda till smärta liknande de som uppträder när du klickar på ett blåmärke.

Ömhet kan också uppstå före menstruationens början, då lär flickorna att hantera det med hjälp av gymnastiska övningar eller mediciner. Ett annat skäl är att bära underkläder eller kläder av fel storlek, tillverkade av undermåliga tyger..

Hos tonåriga pojkar kan smärta uppstå under puberteten på grund av en ökning av kvinnliga hormoner. Vanligtvis kommer lättnad med tiden, situationen behöver inte hjälp utanför. I sällsynta fall kan symtom indikera sjukdomar eller nedsatt hypofysfunktion..

Bästa smärtstillande medel för bröstvårtansvärk, smärtstillande medel

Vid menstruationsinducerad mastalgia anses användningen av acetaminophen (Paracetamol) eller andra icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel vara berättigade.

Med alltför intensiv smärta rekommenderas det att gå till en behandling med sådana läkemedel som Danazol, Tamoxifen. Dessa läkemedel hämmar produktionen av östrogen och progesteron. I det här fallet är det viktigt att klargöra om en kvinna tar läkemedel som innehåller dessa hormoner..

För smärta i bröstvårtorna som är förknippade med att fostra ett barn, rekommenderas att bära en stödjande bh, ta acetaminophen (Paracetamol).

De mest effektiva läkemedlen är de som tillhör gruppen selektiva NSAID. Deras fördel är att tillhandahålla selektiv exponering utan att skada friska organ..

Huvudrepresentanterna är:

 • Nimesulide - eliminerar snabbt smärta, manifestationer av inflammatoriska processer, sköljning av huden;
 • Flamax - har en uttalad antipyretisk, antiinflammatorisk, anti-aggregeringseffekt;
 • Celebrex - eliminerar effektivt smärtan.

Förebyggande åtgärder så att det inte uppstår smärta i bröstvårtorna

För att förhindra uppkomsten av obekväma känslor i bröstvårtorna rekommenderas:

 • minska koffeinintaget;
 • minimera fettintaget, deras mängd bör inte överstiga 15% av den totala kalorin;
 • välj en behaglig behå av naturliga tyger, bättre sport;
 • applicera lokalt en anestetisk gel, vanligtvis tillverkas sådana läkemedel på basis av icke-steroid antiinflammatoriskt;
 • berika dieten med multivitaminer, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt E-vitamin.

Lista över diagnostiska åtgärder för läkare med smärtor i bröstvårtan

För att bestämma orsaken till smärta i bröstvårtorna samlar läkaren anamnestiska uppgifter och en allmän undersökning av patienten. Det är nödvändigt att utesluta sådana provocerande patologiska faktorer som skador.

Om en bröstkorg gör ont i ett område, rekommenderas att du konsulterar en läkare.

Diagnosmetoder kan förskrivas såsom:

 1. Ett mammogram är ett visualiseringstest som gör att du kan identifiera avvikelser i mjölkvävnadens vävnader. En mångfald mammografi anses vara duktografi - en röntgenundersökning av bröstkörteln. Den moderna och sällsynta undersökningsmetoden är duktoskopi..
 2. Ultraljud (skanning). Används för att diagnostisera klumpar i bröstens körtelvävnad.
 3. MRI Tillåter dig att undersöka bröstvävnad och identifiera fokus för potentiellt cancerformiga lesioner.
 4. Biopsi. Fragment av de drabbade vävnaderna samlas, varefter de undersöks mikroskopiskt för närvaro av atypiska cancerceller..

Allvarligt obehag i bröstet och bröstvårtorna inträffar aldrig precis så. Alla farliga fenomen döljer en viss störning, och ju förr det upptäcks, desto mer framgångsrik och snabbare kommer läkningsprocessen att ske..

Orsaker till smärta i bröstvårtorna efter ägglossning: fysiologiska och patologiska

Cirka 65% av det klara könet klagar över smärta i bröstvårtorna före, under och efter ägglossningen. Många vet att denna process är associerad med menstruationscykeln. Smärtsamma och obehagliga känslor i bröstkörteln under menstruationen är ett normalt tillstånd. Men själva smärtan i bröstvårtorna, även efter ägglossningen, gör en återvändsgränd. Och ofta finns det fall som sådana symtom kan indikera allvarliga patologier i bröstkörtlarna.

Fysiologiska egenskaper

Menstruationscykeln hos flickor börjar i genomsnitt vid 13 års ålder. Efter 1-2 år normaliseras cykeln och kroppen är redo för reproduktiv funktion. Varje månad skapas tillfredsställande förutsättningar för att ägget mognar. Ägget i sin tur befruktas av en spermier och en zygot bildas i livmodern. Utgången från ett ägg från sin säng kallas ägglossning. Detta inträffar huvudsakligen på dagarna 14-16 i menstruationscykeln. Om befruktning inte har inträffat sker lösgöring av livmoderens funktionslager, vilket orsakar blödning från könsorganen Utsläppstiden varar från 3 till 7 dagar. Och menstruationscykeln börjar på nytt. Cykelns varaktighet är från 21 till 35 dagar, för varje kvinna individuellt. I genomsnitt når denna siffra 28 dagar..

De funktionella egenskaperna hos det kvinnliga reproduktionssystemet styrs av hormoner. Hormoner utsöndras på olika nivåer av reglering. Så hypotalamus producerar gonadoliberiner och gonadostatiner. De stimulerar också produktionen av luteiniserande och follikelstimulerande hormoner av hypofysen. Vidare verkar hormoner på äggstockarna och livmodern i livmodern och därigenom orsakar syntesen av östrogen och progesteron. Östrogener produceras också i lipofila celler..

Två faser av cykeln utmärks. Den första kännetecknas av mognad av follikeln i äggstocken och tillväxten av östrogenhormoner. Livmoderns endometrium är smidigt och lugnt. Ägglossning inträffar och den andra fasen börjar. Progesteronhormonet frisätts och livmodern i livmodern börjar växa och svälla och förbereder sig för befruktningen.

Bröstkörtlarna är nära besläktade med den hormonella balansen i reproduktionssystemet. Den innehåller många receptorer för hormoner som ökar känsligheten hos vävnader. I sin tur ger de karakteristiska smärta.

Orsaker till ömma bröstvårtor

Om en kvinna eller tjej började märka smärta i hennes bröstvårtor mitt i menstruationscykeln, måste du först tänka på de fysiologiska egenskaperna hos reproduktionssystemet. Ömhet uppstår under hormonella patologier. Sådana processer leder till undernäring, konstant stress, alkohol och rökning..

Det är också möjligt helt enkelt ökad känslighet hos bröstvårtorna för frisättning av hormonet progesteron. Det är detta hormon som leder till svullnad i bröstkörteln och pressning av receptorerna, och därigenom skada bröstvårtorna under och efter ägglossningen. Denna process manifesterar sig under och efter ägglossningen. Det bör inte vara anledning till oro. Smärta i bröstvårtorna och bröstkörteln kan elimineras genom att ta vissa läkemedel.

Separat står graviditetens ögonblick ut. I detta fall sker det ett kraftigt hopp i hormonet progesteron och ger ömhet i bröstvårtorna. Smärta kan plötsligt dyka upp och försvinna. Denna process orsakar inte allvarligt obehag. Det beror ändå på känsligheten för bröstet och hormonbalansen hos varje kvinna.

Smärta i bröstvårtorna manifesteras med mindre gynnsamma processer:

 • tar orala preventivmedel
 • endokrina sjukdomar som hypo- och hypertyreos, diabetes
 • patologier i levern, bukspottkörteln, njurarna
 • bröstmastit i varierande grad
 • olika cystiska formationer av körtlarna
 • maligna tumörer
 • tidigare operation på bröstkörteln
 • inflammatoriska processer i ryggraden
 • premenstruellt syndrom
 • endometrios i livmoderns muskelskelett
 • kardiovaskulära patologier
 • brist på personlig brösthygien leder till sprickor i bröstvårtorna och infektion
 • felaktigt utvalda underkläder
 • långvarig exponering för solen med öppna bröst

När vi har listat de viktigaste orsakerna och patologierna kan vi prata om en sjukdom av lokal natur eller hela systemet. Ofta gör bröstvårtorna ont före ägglossningen, vilket också medför vissa risker.

symtomatologi

Smärta i bröstkörteln och bröstvårtorna förekommer på olika sätt. Därför är det värt att noggrant ange symtomen när läkaren undersöker körtlarna och bröstvårtorna. Alla små saker hjälper till att ställa rätt diagnos. Arten av smärta i bröstvårtorna är:

 • värk
 • bristning
 • skytte
 • tillfälligt kommer
 • bultande

Under självundersökning av bröstkörteln och bröstvårtorna kommer följande ögonblick över ögonen:

 • rodnad och svullnad i bröstkörteln och intilliggande vävnader
 • smärta när du trycker på bröstet
 • utmärkt temperatur från det omgivande området i körtlarna
 • urladdning från bröstvårtor av annan karaktär, oavsett cykel
 • när du känner att det finns sälar
 • olika storlekar på bröstkörtlar

Sådana processer kan prata om den inflammatoriska naturen, oavsett menstruationscykeln. Det tros att det finns ett behov av att ljuda larmet. Ju tidigare bröstbehandling påbörjas, desto säkrare för kroppen. Du måste ständigt självständigt undersöka bröstet. Detta minskar i hög grad riskerna för att utveckla maligna neoplasmer och patologier..

Diagnos av bröstsjukdomar

Under ett besök hos en specialist föreskrivs ett antal bröststudier. En medicinsk historia samlas in: klagomål på smärta, särskilt menstruationscykeln och så vidare. Först måste du donera venöst blod och urin för en allmän analys. De är ganska informativa. Specifika brösttest inkluderar:

 • insamling av biopsiprover från bröstvårtor för studier av bakterier och virus
 • Ultraljud av bröstkörtlarna samt bäckenorganen
 • bröst mammografi
 • undersökning på stolen i slidan och livmodern

Dessa punkter är viktiga för en ytterligare differentiering av patologin. Med tiden kommer diagnosen att ta högst en vecka. Baserat på dessa data kan vi specifikt säga varför bröstvårtorna skadar efter ägglossningen.

Sjukdomar med diagnosen bröst och bröstvårtans smärta

Oftast sätter de naturligtvis hormonstörningar, graviditet eller mastopati. Men fortfarande diagnostiseras 1/3 av kvinnorna med allvarlig körtelsjukdom.

De vanligaste patologierna i mjölkkörtlarna

Mastit är en blockering av körtlarna i en kvinnas bröstkörtel av bakterier. Ofta förekommer hos ammande flickor. Oftast skadar bröstvårtorna efter ägglossningen, när körtlarna är mer stressade före menstruationscykeln. Det diagnostiseras genom analys av nippelsekretioner, där stafylokocker eller andra patogena mikroorganismer huvudsakligen upptäcks..

En liten boll fylld med flytande innehåll. Deras storlekar är olika, det finns också 5 mm och 3 cm. Kvinnor under 35 år är mer mottagliga för sjukdomen. De är ganska svåra att palpera genom körteln på egen hand, men smärtan passerar in i bröstvårtorna. Diagnostiseras genom ultraljudsundersökning. Mycket tydligt och tydligt visualiserar denna patologi.

Maligna neoplasmer i bröstet blir allt vanligare. Troligtvis började de diagnostiseras mer exakt och kvinnor började söka hjälp oftare. Förekomstprocessen börjar på grund av hormonell obalans och en kvinnas genetiska predisposition. På mammogrammet är förstörelseplatser och formationer tydligt synliga. Ultraljud kan också vara informativt, men bäst av allt, dessa studier fungerar tillsammans. Således kan cancer upptäckas i ett tidigt skede när sjukdomen är behandlingsbar..

Gynekologiska sjukdomar

Endometriosis tenderar ofta till smärtor i bröstvårtan under ägglossningen. Processen är tillväxten av endometrium, både i livmodern och utanför organet. Här behöver du hysteroskopi av livmodern. Därefter bestäms det drabbade området. Med hjälp av ultraljuddiagnostik kommer lesioner i livmodern och äggstockarna att avslöjas. Det är viktigt att genomföra en studie den 5-8: e dagen av cykeln. Det behandlas med hormonella läkemedel eller kirurgiskt.

Polycystisk äggstocksjukdom hos unga flickor.

Stressfulla situationer, felaktig användning av preventivmedel leder till obalans i hormonsystemet.

Folliklar bildas på ytan av äggstockarna och passerar inte in i corpus luteum. Med tiden blir de många, vilket påverkar reproduktionssystemet negativt. Det leder också till smärta i bröstvårtorna och bröstkörteln före menstruation. Patologi är synlig vid ultraljuddiagnostik. Kräver akut behandling.

Livmoderfibroider drabbar ofta kvinnor efter 40-45 år. Dessa är sådana tillväxter av livmuskulaturen i livmodern som inte ger regression. En ganska speciell patologi som kräver ständig övervakning. Behandlingen utförs först på poliklinisk basis, och sedan kan kirurgiskt ingripande krävas. Kan orsaka könsblödningar.

Smärtstillande

En skarp smärta i bröstvårtorna hos en kvinna efter ägglossningen eller före ägglossningen kan elimineras hemma. Om kvinnans bröstsmärta är tillfällig räcker det att ta ett bedövningsmedel. förberedelser:

 • Ibuprofen, Paracetamol - lindrar inflammation
 • piroxicam
 • Ketoprofen, Ketorolac
 • Ingen shpa

För att reglera smärtprocessen, prova olika folkrecept. Homeopati är bra i måttlighet och i milda fall. Möjliga alternativ är:

 • Vitamin C. För att stärka blodkärlen och öka immuniteten tas Ascorutin oralt, liksom citrusfrukter, nypon. Ökar tonen på körtlarna i körtlarna hos kvinnor.
 • Växtutdrag av tistel. Bra läkemedel för hormoner. Det har en lugnande, reglerande effekt. Normaliserar metaboliska processer och menstruationscykeln.
 • Mynta. Pepparmintte är mycket användbara för kvinnor, de påverkar produktionen av hormonet östrogen. Oftast används av kvinnor efter 50 år, men för att normalisera funktionen av hormoner passar alla.
 • Lera. Svullnad av bröstkörteln hjälper till att ta bort blå lera. Det föds upp till en krämig vall och appliceras på en öm plats. Tvätta efter 20 minuter. Smärtan försvinner efter flera applikationer.
 • Rätt näring. Under ägglossningen bör kvinnor överge fet mat, heta kryddor, alkohol. Inkludera ångad eller kokt fisk och grönsaker i kosten. Med tiden kommer inte bara menstruationscykeln att förbättras utan också det allmänna tillståndet.
 • Växtbaserade avkok. Örter hjälper till med många sjukdomar, särskilt med smärta i bröstvårtorna hos en kvinna. Detta inkluderar kamomill, johannesört, kalendula, nässlor. Ett avkok av dessa växter är lämpligt i form av lotioner för att lindra smärta, spänningar och inflammation. Buljongen tas också muntligt för en generell förstärkning av den kvinnliga kroppen.

Så, smärta i bröstvårtorna före, under och efter ägglossningen hos en kvinna signalerar ett systemfel eller allvarlig patologi. Naturligtvis kommer en specialist att hjälpa till att ta reda på detta..

Svullna och ont i bröstet under ägglossningen

Sådan är den kvinnliga naturen att du måste uppleva en mängd smärta i nedre del av magen, i ryggen, i bröstet under hela menstruationscykeln. Det är inte tillräckligt trevligt, men det är viktigt att förstå att sådan smärta är förknippad med särdragen hos kvinnlig fysiologi. Du måste veta vad som händer med kroppen under en viss period.

Till exempel, om bröstet har svullnat efter ägglossningen, är detta en naturlig process. Kvinnliga bröst kan skada under ägglossningen och i andra faser av cykeln. Ibland är smärtan mild och ibland är den för svår. Finns det ingen bröstsmärta under ägglossningen? Vissa flickor lider inte av det. Allt är väldigt individuellt..

Mekanismen och orsakerna till bröstsmärta

Naturen har tänkt på allt för oss: varje månad förbereder hon den kvinnliga kroppen för befruktning, vilket gör det möjligt att planera ett barns födelse. Kvinnliga bröst är de första som svarar på förändringar i kroppen som uppstår under påverkan av hormoner: bröstsvullnad märks efter ägglossning, smärta uppstår. Kan bröst skada under ägglossningen??

Naturligtvis kan bröst skada under ägglossning, under kvinnodagar och efter att de har slut. Det vill säga, smärta i bröstet observeras i olika faser av den kvinnliga cykeln. Kontinuerlig och intensifierande smärta är ofta en signal om att det finns en inflammation eller svullnad i bröstet. Om ett sådant allvarligt problem lämnas utan tillsyn kan ett antal problem erhållas: diffus mastopati, bildning av vidhäftningar och ärr, mastit, bildandet av en godartad cyste.

Smärtupplevelser som observeras efter klimakteriet kan indikera uppkomsten av en malig tumör. Rota inte med hälsan. Ange hur länge bröstet gör ont i ägglossningen, hur många dagar, vilken typ av smärta. Skicka all information till din gynekolog.

Av vilken anledning skadar bröstet under och efter ägglossningen?

Intresserad av frågan: kan bröstet skada under ägglossningen? Såklart ja. Skälen är olika. Innan man fortsätter med analysen bör det tydligt definieras att uttrycket ”kvinnligt bröst” betyder mjölkkörtlarna (inte bröstkorgen), och ägglossning är en speciell process som förekommer i den kvinnliga kroppen och representerar beredningen av en kvinnlig cell för spermier befruktning. Nästan alltid erkänns utloppet av ett ägg från en follikel av kvinnor enligt vissa symtom:

 1. före ägglossningen sväller bröstet - det första tecknet på att kroppen förbereder sig för den påstådda graviditeten, framtida födelse;
 2. flickan känner en stark hormonvåg, vet inte var man ska lägga energi, eftersom under ägglossningen ökar frisättningen av en stor mängd östrogen;
 3. utöver bröstsmärtor uppträder huvudvärk före ägglossningen - detta symptom är inte väl förstått, men det finns, och du bör inte rabattera det;
 4. bröstet före ägglossningen blir särskilt känslig - det är smärtsamt för flickor att röra vid det på grund av irriterade nervändar;
 5. önskan att ha sex ökar (libido ökar) - naturen säger själv till en kvinna att hennes ägg bör befruktas;
 6. känsligheten för lukt och smak ökar (detta händer inte alltid och inte för alla flickor);
 7. möjliga humörsvängningar, lätt viktökning på grund av ökad aptit.

Dessa tecken kan uppträda på en gång eller separat. Hos vissa kvinnor kan de finnas i små mängder. Om ditt bröstkorg gör ont under ägglossningen, kom ihåg att detta är naturligt. Under ägglossningen förbereder kroppen sig aktivt på befruktningen.

Som nämnts ovan påverkar de första förändringarna det kvinnliga bröstet. Känslorna hos bröstvårtorna ökar före menstruationen, så att man ofta kan höra klagomål på smärta som uppstår på grund av högt tryck i nerverna och blodkärlen, eftersom vävnaden i bröstkörtlarna ökar aktivt (det är nödvändigt för efterföljande mjölkproduktion). Nu förstår du varför bröstet gör ont innan ägglossningen.

Det gör inte utan effekterna av progesteron på nervbuntarna. Detta hormon ökar många gånger vid ägglossningen, det är involverat i att förbereda kroppen för den kommande befruktningen: det optimerar livmoderslimhinnan, gör det mest bekvämt för fixering av fosterägget; stimulerar tillväxten av bröstceller, vilket är nödvändigt för framtida amning. När körtelvävnaden i det kvinnliga bröstet växer börjar den komprimera nervändarna. Detta leder till smärta..

Svullnad i bröstet orsakas av vätskeretention. Du kanske märker hur bröstet sväljer omedelbart efter ägglossningen. I vissa fall kan bröstsmärtan förstärkas efter ägglossningen, bröstet gör ont på samma sätt som under ägglossningen. Smärtlängden beror på den hormonella obalansen som är förknippad med förberedelserna för frisläppandet av en ofördelad cell. Erfarna flickor som upplever bröstsmärta efter ägglossning vet hur man avgör menstruationens början: när smärta i bröstet avtar börjar menstruationen. Så du har svar på frågorna:

 1. Kan ditt bröst skada under ägglossningen??
 2. Vad är mekanismen för smärta?
 3. Varför sväller ditt bröst efter ägglossningen??
 4. I vilka fall bör du omedelbart rådfråga en läkare?

Utöva din kunskap i praktiken.

Är det värt att ta till behandling av bröstsmärtor?

Är det nödvändigt att vidta några åtgärder när bröstet gör ont vid ägglossning? Vad gör man om bröstet är svullet och ömt efter ägglossningen? Dessa frågor rör många. Försök inte behandla ett symptom på en normal, naturlig hormonell förändring med mild smärta. Naturligtvis kan din läkare råda dig att granska din diet, gå in för sport och starta en hälsosam livsstil..

I vissa ögonblick kan han förskriva intaget av A-, E-, B-vitaminer. En bra lösning är att välja och bära stödjande underkläder. När det gäller fyto- och fysioterapi, utnämning av läkemedel som är avsedda att återställa hormonbalansen, bör det noteras att detta är nödvändigt strikt i enskilda fall, i händelse av brådskande behov. Om ditt bröstkorg gör ont under ägglossningen och obehagliga smärta varar tills mycket menstruation, och dessutom försvagas de inte alls, bör du omedelbart kontakta en erfaren gynekolog. Han hjälper dig att hitta orsaken och förskriva rätt behandling..

Mammografi, ultraljudsundersökning av bäckenorganen, bröst, blodprov föreskrivs när specialisten hittar några tätningar i vävnaderna under palpation. I detta fall är en omfattande undersökning nödvändig. Men rusa inte i panik, eftersom bröstsmärtor kan orsakas av olika skäl.

I vissa fall är det inte möjligt att fastställa en patologi, då bröstsmärta tillskrivs individuell känslighet. Varje tjej, kvinna bör förstå: bröstsmärta före menstruation och före ägglossning anses inte vara en avvikelse, detta är en fysiologisk norm. En annan fråga - den hittas inte alls. Leta efter patologi om svår smärta plågar dig under andra perioder av menstruationscykeln. Om bröstet gör ont vid ägglossningen finns det ingen anledning till panik.

Hur kan jag bli av med bröstsmärtor själv?

Vill du få dig att må bättre utan hjälp av en specialist? I det här fallet skulle de bästa lösningarna vara:

 1. Ett avkopplande bad. Det är bra om hon kommer att vara med rökelse. Ibland vill en kvinna bara vara ensam, slappna av, koppla av, distrahera från sorgliga tankar. Ett bra bad är en stor avkoppling, som gör att du kan höja humöret och lindra bröstsmärtor. Så varför inte ge dig själv en så bra och användbar lyckosam stund.
 2. Mjuk massage. Eteriska oljor kan och bör användas. Det är tillräckligt med en lätt, snygg, mjuk strykning av bröstet - och den efterlängtade lättnaden ges till dig. Specialoljor rekommenderas för att förhindra sprickor i bröstvårtan..
 3. Kall komprimering. Med uttalad smärta kan du använda isbitar inslagna i en handduk. Genom att applicera dem i fem till tio minuter är du garanterad att känna att smärtan försvinner. Det viktigaste är att inte överdriva det för att undvika bröstinflammation.
 4. Avslag på överdrivet saltintag. Om du inte vill framkalla svullnad i vävnad, minska ditt totala saltintag..
 5. Få massor av fiber. Många experter rekommenderar att kvinnor som upplever svår bröstsmärta äter mat som är rik på fiber. Med deras hjälp är det lättare att återställa hormonbalansen. Och det är bättre att vägra kaffe, svart te och choklad. Det är värt att glömma om feta livsmedel.
 6. Mindre stress. I svåra situationer upplever du nervös, mental spänning, vilket förvärrar välbefinnandet och orsakar ännu större bröstsmärta.

Nu vet du om bröst kan skada under ägglossningen, du vet vad det finns sätt att snabbt minska obehag i bröstet. Applicera dem. Men kom ihåg: varje kvinnas kropp är individuell. Det som är bra för det ena kanske inte passar det andra. Välj därför de tips som föreslås ovan för att minska ömhet i bröstet och prova allt. Var inte vänner och bekanta. Tål inte, om smärtan är för allvarlig, gå till läkaren. Endast en specialist hjälper till att bli av med tvivel. Att höra från expertens mun orden att allt är bra, att allt är i ordning är trevligt och viktigt!

Bröstvårtor ont efter ägglossning, varför ont vid ägglossning?

I dag känner ett betydande antal kvinnor tillståndet när bröstvårtorna märkbart skadas efter ägglossningen. Den vanligaste orsaken till detta fenomen är en fasförändring i cykeln. Under menstruationens längd anses ovanliga känslor i mjölkkörtlarnas område, inklusive bröstvårtorna, vara normen. Men den fortsatta smärtan efter ägglossningen är misstänksam, eftersom det är mycket problematiskt att identifiera deras orsak.

Hormoner och ömhet under ägglossningen

Representanter för det klara könet upplever ofta obehagligt obehag om bröstvårtorna skadar under ägglossningen. Statistik visar att de flesta kvinnor måste tåla detta tillstånd på grund av hormonell obalans.

När man överväger detta specifika fall är det viktigt att tänka på att smärta känns i mer än en vecka från slutet av ägglossningen.

Känsla av smärta efter ägglossning

När bröstvårtorna ont efter ägglossningen är hormonet progesteron skylden för detta. Det är han som provocerar hormonella förändringar i den kvinnliga kroppen och får honom att återuppbyggas. Efter att ägglossningen har avslutats och graviditeten inte har inträffat, försvinner smärtsyndromet snart och systemen fungerar normalt.

Andra orsaker till smärtor i bröstvårtan

Det händer också att bröstvårtorna skadar under ägglossningen, liksom efter den, av skäl som inte har något att göra med den hormonella bakgrunden. Då är det lämpligt att överväga andra tillstånd som leder till obehagliga känslor i bröstvårtensregionen.

Förhållande till sjukdom

Ibland är orsakerna till smärta nära bröstvårtorna störningar i kroppen. De vanligaste sjukdomarna som bidrar till ömma bröstvårtor är:

Icke-patologisk smärta

Bröstvårtor skadar ofta före och efter ägglossningen till följd av exponering för yttre stimuli. Här kan huvudrollen spelas av felaktigt utvalda underkläder, trycka på bröstvårtorna, aggressiva hygienprodukter, kosmetika och så vidare. Dessutom är det fullt möjligt att skada bröstvårtorna även med en tvättduk medan du simmar.

Ett annat skäl är missbruk av solbränna utan gott skydd av mjölkkörtlarna. Passion för honom orsakar lätt ömhet i bröstvårtorna, eftersom huden på dem är för känslig och har många nervändar. Det är därför som älskare av solbränna sängar bör använda speciella foliebelägg, och de som föredrar en naturlig solbränning på stranden rekommenderas inte att uppnå topplös mörkhud..

Nippelsmärta och graviditet

Ofta föreslår damer som är intresserade av varför bröstvårtorna är ömma efter ägglossningen inte ens att detta tillstånd kan fungera som ett tidigt tecken på en framgångsrik befruktning. Sedan orsakas de obehagliga känslorna av den aktiva produktionen av östrogen och progesteron - deras koncentration ökar flera gånger, vilket bidrar till den obehindrade bindningen av ägget till livmodern och en ökning av volymen av bröstkörtlarna.

Du bör inte vara rädd för ömhet under graviditetsperioden, eftersom den utför en skyddande funktion och förhindrar missfall. Detta förklaras av det faktum att på grund av uteslutningen av bröstvårtstimulering kommer livmoderns tillstånd att återgå till det normala, och dess muskler slutar sammandras och embryot utvecklas tyst.

Hur man lindrar smärta

Efter en period av ägglossning skadar bröstvårtorna vanligtvis ganska mycket. Tål detta tillstånd under lång tid inte en enda dam, på grund av vilket det finns ett behov av dess lättnad. Att eliminera obehag hjälper mediciner och traditionell medicin.

Som regel är läkemedel lättare att lindra smärta, inklusive:

 1. Vitamin R. Detta rena syntetiska vitamin, köpt på apotek, eller finns i livsmedel (citrusfrukter, drycker med rosa höfter, hallon) hjälper till att normalisera blodcirkulationen..
 2. Mastodinon. Ett bra läkemedel som tillhör kategorin icke-hormonell, skadar inte hälsan, men avlägsnar smärta under och efter ägglossningen.

Om det inte finns något sätt att köpa läkemedel ska du inte bli upprörd. Det finns andra sätt att lösa problemet:

 • varm dusch eller bad;
 • strykmassage;
 • användning av eteriska oljor;
 • komprimera med kuber frusen vätska.

När man ska träffa en läkare

Du bör börja ljuda larmet och så snart som möjligt registrera dig för en konsultation och undersökning med en läkare i sådana situationer:

 • bröstspänning;
 • purulent eller blodig urladdning från bröstvårtorna;
 • klåda, rodnad i området runt bröstvårtorna;
 • ett kraftigt hopp i kroppstemperaturen;
 • smärta varar längre än två veckor.

Under dessa förhållanden kan bristen på snabb behandling ge irreversibla konsekvenser. Därför är det bättre att spendera tid och lösa problemet direkt än att drabbas av det resten av livet.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Är det möjligt att gå på toaletten med en tampong inuti

Kan urinen komma på en vattpinneTamponger är vanligtvis gjorda av bomullsmaterial, de absorberar menstruationsflödet väl och anpassar sig perfekt till en kvinnas kropp....

Veroshpiron

StruktureraINN: spironolakton. Innehåller 25 mg för tabletter, 50 eller 100 mg för kapslar.Ytterligare ämnen i tabletter: talk, kiseldioxid, laktosmonohydrat, magnesiumstearat, majsstärkelse....

Pimafucin instruktioner för användning under menstruationen

Kan jag använda ljus under menstruationenI gynekologi placeras vaginala suppositorier för att eliminera bakteriella och virala sjukdomar. De placeras i slidan upp till två gånger om dagen....