Menstruationen slutar inte: vad är orsaken

Blödning

Om en kvinna inte avslutar sin period blir detta en anledning till oro. Ibland indikerar långvarig blödning patologi. Men långvarig menstruation kan också vara ett inslag i den kvinnliga kroppen..

Hur ska menstruationscykeln gå normalt

Menstruationscykeln varar från 21 till 35 dagar. Avvikelser på 2-3 dagar kan observeras från dessa indikatorer. Längden på cykeln kan variera beroende på individuella egenskaper. Det är uppdelat i flera steg:

 1. Från dag 1 har kvinnor en minskning av hormonell aktivitet, vilket resulterar i avstötning av livmoderns epitelvävnad. Detta är slemhinnan, som är avsedd för implantering av ett ägg efter befruktningen. Annars börjar hon riva bort.
 2. Under follikelfasen stimulerar hypofysen (bildandet av en rundad form belägen på ytan av hjärnans nedre del) produktionen av hormonet. Under påverkan av detta ämne i äggstockarna börjar produktionen av folliklar (komponenter i äggstocken), avsedda för äggmognad..
 3. Under lutealfasen uppnår östrogener hög aktivitet. Detta är namnet på gruppen av kvinnliga steroidhormoner. Som ett resultat av denna process ökar innehållet i LH i blodet, vilket är ansvarigt för ägglossningens början.
 4. Den post-ägglossande fasen kännetecknas av en ökning av koncentrationen av hormonet progesteron, som förbereder livmoderhålet för att fästa ägget.
 5. En minskning av hormonproduktionen sker i frånvaro av befruktning. Livmoderns epitel exfolierar och går ut i form av blodig urladdning.

Menstruationen ska gå 3, 4, 5 eller 6, 7 dagar. Långa perioder kan indikera en utvecklande patologi.

Faren för långvarig blödning

Menstruationens varaktighet bör kontrolleras strikt, eftersom långvarig blödning hos en kvinna minskar järnnivån i blodet och ökar sannolikheten för att utveckla anemi.

Detta påverkar välbefinnandet negativt och leder till yrsel, dåsighet, kronisk trötthet och ökad irritabilitet. Anemi kan också orsaka lung- eller koronarinsufficiens och hemorragisk chock..

Om menstruationen varar längre än den föreskrivna perioden förekommer ofta sjukdomar i könsorganet. Med betydande blodförlust kan operation bli nödvändig..

I närvaro av långvarig urladdning bör en kvinna konsultera en specialist. Om perioderna är långa kan bara en läkare identifiera orsaken till en sådan avvikelse och föreskriva den nödvändiga terapin. Långvarig urladdning kan vara ett tecken på ett missfall, en ektopisk graviditet eller en ondartad formation. Hur man skiljer missfall från menstruation, läs artikeln här.

Vanliga orsaker till långvariga perioder

Kontinuerlig menstruation har i vissa fall fysiologiska orsaker:

 1. Viktminskning.
 2. Övervikt.
 3. Påfrestning.
 4. Förstärkt fysisk aktivitet.
 5. Klimatförändring.
 6. Ärftlig faktor.
 7. Nedsatt reproduktionsorgan.
 8. Näringsbrister kan orsaka att perioder inte slutar.
 9. Skada.
 10. Förgiftning på grund av intag av en stor mängd alkohol, psykotropa läkemedel eller nikotin. Ta reda på varför du inte ska dricka under din period.
 11. Avslutning av graviditet eller förlossning, eftersom de fetala vitala produkterna och de återstående fragmenten av morkakan utsöndras från kroppen.
 12. Upprättande av en cykel för flickor.
 13. Perioden före klimakteriet. Skälen för långa perioder efter 40 eller 45 år kan vara att detta är den sista perioden.

Endast en gynekolog kan ta reda på vad som är orsaken till att menstruationen varar 8 eller 9 dagar. För långvarig blödning kan också uppstå på grund av patologiska faktorer:

 1. Hormon dysfunktion.
 2. Blodkoagulationsstörning.
 3. Mottagande av hormonella preventivmedel - orsakerna till långa perioder kan vara att vissa läkemedel inte är lämpliga för en kvinna.
 4. Utvecklingen av adenomyos.
 5. Neoplasmer i bäckenet av godartad eller malign natur. Myoma tillhör också dem. Utvecklingen av denna tumör är långsam. Men det kan leda till att menstruationen går mer än den föreskrivna perioden.
 6. Utseendet på polyppen.
 7. Brott mot koncentrationen av ämnen som produceras av sköldkörteln.
 8. Användning av en intrauterin enhet.

När menstruationen är smutsad och inte slutar, måste problemet rapporteras till läkaren.

Om det finns tunga perioder i mer än en vecka

Menstruation som varar längre än sju dagar anses vara en avvikelse. Men en sådan urladdning är inte alltid en patologi. De kan betraktas som normen med en ärftlig faktor, användningen av hormonella läkemedel, åldersrelaterade förändringar, efter förlossningen.

Kvinnor i åldern

I vissa kvinnor, före klimakteriet, uppstår frågan: vad ska jag göra, jag är 45 år och menstruationen har pågått i tio dagar?

För närvarande, som ett resultat av en minskning av östrogen, inträffar förändringar i cykeln. De första manifestationerna av klimakteriet åtföljs ofta av långvarig och riklig urladdning.

Detta är normalt, men ändå värt ett besök hos gynekologen. Läkaren hjälper dig att förstå varför menstruationen före klimakteriet varar längre än vanligt och slutar inte. Faktum är att långvarig blödning vid 45 eller 47 år kan indikera kränkningar.
Det är särskilt nödvändigt att se upp när en riklig urladdning påbörjas efter en försening på flera månader. Då borde de bli knappa, en daub dyker upp. Cykeln blir oregelbunden och menstruationen stannar.

Ungdomstid

Brott mot cykeln hos flickor är förknippat med instabiliteten hos hormonella substanser. I den här situationen är föräldrar oroliga över vad de ska göra om tonåringen har perioder som går längre än tio dagar och inte slutar. För att lösa problemet måste du rådgöra med en specialist. Om den inte behandlas kan en tonåring ha polycystisk äggstock. Vid de första tecken på sjukdom måste du besöka en läkare som berättar vad du ska göra om din tonåring har perioder i mer än en vecka.

Trots den fysiologiska karaktären av dessa skäl rekommenderas det att du konsulterar en gynekolog så snart som möjligt, oavsett mängd utflöd.

Hur länge varar månatliga perioder för tonårsflickor? Normal menstruation bör inte överstiga en vecka. Om menstruationen varar mer än sju dagar, men de är inte rikligt, kan orsaken vara endometrios - patologisk spridning av endometrium.

Menstruationen går två eller tre veckor

Månadsperioder på tjugo dagar uppstår också på grund av patologiska eller fysiologiska skäl. En sådan menstruationsperiod är ett tillfälle att träffa en läkare. Det är nödvändigt för en kvinna att göra följande diagnostiska procedurer:

 • allmän inspektion;
 • kolposkopi;
 • bakteriologisk diagnos;
 • hysteroskopi;
 • ultraljudsförfarande;
 • MRI i buken;
 • blodprov;
 • penseldrag.

Baserat på resultaten av undersökningen bestämmer specialisten behandlingen. Men vad händer om menstruationen varar mer än 10 dagar, och välbefinnande inte tillåter en kvinna att besöka kliniken? Sök akutvård. Före ankomsten av specialister bör ta en horisontell position. Benen ska vara placerade ovanför kroppen..

För att stoppa livmodersblödning i nedre del av buken i 15 minuter måste du sätta en kall komprimering. Det rekommenderas att dricka vätska oftare. Om blödningen är mycket störande måste ett hemostatiskt läkemedel tas för att stoppa det. När man tar vasodilatatorläkemedel är det nödvändigt för en kvinna att sluta använda dem. Dessa läkemedel kan öka blödningen..

Månadsvis, som når en varaktighet av 8, 9 dagar eller mer, provocerar en intrauterin enhet. För att stoppa menstruationen måste du välja en annan preventivmetod.

Hormonell funktionsfel, som ofta uppstår på grund av förlossning eller kirurgisk behandling av gynekologiska sjukdomar, leder också till sådana konsekvenser. Och skälen till att tre veckor går menstruation är att förbereda kroppen för klimakteriet. Under postpartumperioden återställs cykeln efter 3-4 månader.

Vad man ska göra om menstruationen inte slutar och det har gått en månad

Med en sådan blödningsperiod kan du inte självmedicinera. Kvinnor är intresserade av om det är möjligt att gå till gynekolog under menstruationen. Vid långvarig menstruation är ett besök hos läkaren lämpligt. Hemma kan du ta en medicin för att stoppa blödningen. Men då måste du definitivt kontakta en medicinsk institution. Om det behövs, ring en ambulans.

Terapi bör förskrivas av en läkare som kommer att förklara hur du kan stoppa din period om de inte slutar. En preliminär diagnos utförs så att specialisten kan identifiera orsaken till problemet.

Orsakerna till långa perioder bestäms också av en standardundersökning. Om läkaren misstänker en patologisk utveckling av celler föreskriver han en biopsi och cytologisk undersökning. Infektioner diagnostiseras genom PCR-analys..

Drogbehandling

Vad man ska göra om perioderna redan är 12, 13, 15 dagar och vilka mediciner man ska ta, kommer läkaren att hjälpa till att bestämma. För att avsluta dem, utse:

 1. Vikasol administreras intramuskulärt 3-4 dagar i rad vid tio milligram. Om en kurs inte räcker kan du genomgå en ny behandling efter en fyra dagars paus.
 2. Duphaston tas 10 mg två gånger om dagen i fem eller sju dagar.
 3. Tranexam - 2 tabletter tre gånger om dagen i 4 dagar. Innan menstruationen börjar bör läkemedlet inte tas.
 4. Dicinon är det starkaste läkemedlet för att stoppa blödning. Det tas i 3-4 doser av 10-15 mg / kg kroppsvikt per dag under måltiderna.

Jess, Yarina, Janine, Marvelon, Triquilar, Triregol, Femoden och Rigevidon slutar blödningen genom att ta en tablett per dag. Tala om för din läkare om du tar hormonella preventivmedel. Om biverkningar inträffar är det tillrådligt att avbryta läkemedlet.

Hormonella preventivmedel med ett lågt innehåll av östrogenkomponenten (35 mcg i en tablett), som kallas låg dos, bidrar till upphörandet av menstruation hos flickor. Men varje läkemedel bör tas först efter att ha konsulterat en läkare som bestämmer läkemedlets namn och hur mycket man ska ta..

Vad ska man göra om menstruationen har pågått i 20 dagar? I det här fallet kan du inte vägra medicinsk vård.

Folkrättsmedel

När menstruationen inte passerar 11, 20 dagar eller en hel månad kan du vända dig till traditionell medicin. Men behandlingen med dessa medel är långsammare. Och sådan terapi bör uteslutande vara hjälpmedel..

Användning av alternativa metoder för att stoppa blödning måste överenskommas med en gynekolog.

För att stoppa menstruationen kan du använda följande recept för dessa ändamål:

 1. Björkblad häll kokande vatten och låt stå i 7-8 timmar. Drick 75 ml tre gånger om dagen.
 2. Den andra tinkturen är tillverkad av knutsväxt, valerianrot, vit mistel och en herde påse. Alla ingredienser måste tas i lika stora mängder. Samla häll 500 ml kokande vatten och insistera 15 minuter, tillsätt sedan 1 liter vatten och koka. Sedan filtreras och konsumeras verktyget två gånger om dagen. För en dos räcker 100 ml.
 3. Om dina perioder smutsas under lång tid, koka 200 ml vatten, häll 30 g nässlor och på en timme börjar du ta 3 gånger om dagen.
 4. När menstruationen varar länge, ta 25 g rödgam, herdeväska och upprätt röttrot, lägg till i denna samling, kall det medicinska, 10 g ekbark, häll varmt vatten, koka upp och ta 1 msk. l 2 gånger tidigt på morgonen före måltider. Blödningen måste sluta.
 5. Tinktur av vattenpeppar under tunga perioder hjälper till att minska intensiteten av utsöndringar och stoppa blödningen.

Fördelen med folkrecept är frånvaron av biverkningar.

Förebyggande åtgärder

Följande rekommendationer hjälper till att förhindra cykelstörningar. Lita dig inte med tunga belastningar. Introducera järn, folsyra och vitamin C i din diet. Dessa ämnen har gynnsamma effekter på blodcirkulationen. För att göra detta, använd:

 • paprika;
 • kiwi;
 • citrus;
 • svart vinbär;
 • jacka potatis;
 • nötkött, lamm, kyckling, kalkon;
 • skaldjur;
 • ägg
 • nötter
 • lever;
 • grönska;
 • baljväxter.

Titta på din kroppsvikt, eftersom fetma påverkar cykeln negativt. Menstruation kan anges oregelbundet. Begränsa ditt intag av kaffe och alkoholhaltiga drycker som negativt påverkar din hälsa. Det rekommenderas att följa dessa tips när slutet avslutas..

När ett problem inträffar söker kvinnor ofta efter lösningar på Internet. Om du besöker ett tematisk forum eller läser en artikel kan du hitta värdefulla rekommendationer. Men du ska inte helt lita på kommentarerna och informationen från webbplatsen. När allt kommer omkring kan människor som är långt ifrån medicin ge råd. Endast en kvalificerad specialist kan svara på frågan om varför menstruationen går en hel månad.

Vad du ska göra om dina perioder inte slutar?

Menstruationscykeln är en av manifestationerna av det cykliska arbetet i organen i det reproduktiva systemet, särskilt körtlarna i de inre könsorganen - äggstockarna.

Det kännetecknas av uppträdandet av fläckar i samband med avstötning av endometrieceller, mognad av folliklar i äggstockarna, som blir efterföljande groddceller.

Menstruationen slutar inte

De flesta kvinnor står inför ett problem när deras perioder kanske inte tar slut. I sådana situationer bör du definitivt söka medicinsk hjälp från en specialist, eftersom det fungerar som en hälsorisk.

orsaker

Hormonell obalans

Detta är en av de vanligaste kränkningarna, vilket leder till en kränkning av menstruationen, inklusive till vem de inte slutar. Överträdelse av regleringen av könskörtlarnas arbete kan förknippas med både fysiologiska och patologiska förändringar.

Oftast slutar menstruationen inte med hormonella störningar som:

 • Bildandet av menstruationscykeln i puberteten eller efter ett barns födelse.
 • Ibland är detta en menopausal störning förknippad med ett brott mot regelbundenhet i äggstockarna.
 • Ibland kan en hormonell funktionsfel uppstå efter att man tagit högt doserade hormonella läkemedel för att förhindra oönskad graviditet.
 • Hos kvinnor i fertil ålder förändras den hormonella bakgrunden dramatiskt, vilket leder till en kränkning av menstruationens art, inklusive det faktum att de inte slutar efter en abort eller mitt i ett missfall.

Spiral

En av de mest ofarliga orsakerna till långvarig menstruation hos kvinnor.

Den intrauterina anordningens verkningsmekanism:

 1. Kärnan i denna metod för preventivmedel är närvaron av en främmande kropp i livmoderkaviteten, vilket förhindrar fullständig stängning av kaviteten och inte tillåter fosterägget att fixera.
 2. Varje kvinna som vill etablera en intrauterin enhet bör förklaras att menstruationens karaktär kommer att förändras från det ögonblick som administreringen kommer att bli mer riklig, varaktig och i vissa fall smärtsam. Därför går en del av det kända könet till gynekologen under de första cyklerna efter installationen av spiralen med klagomål om att menstruationen inte slutar.

endometrit

En annan patologisk orsak till att menstruationen kanske inte upphör är kronisk endometrit. Detta är en inflammatorisk process i livmoderslimhinnan som kan uppstå på grund av många skäl..

Hur som helst är processen aseptisk, dvs. inte associerad med en mikrobiell eller viral faktor, menstruationen kanske inte slutar på grund av brott mot slemhinneavstötning, en långvarig daub efter menstruationens slut visas utan uppenbara kliniska symptom.

Myom

Livmoderfibrer är orsaken till att menstruationen kan bli längre och mer omfattande. Inom gynekologi får detta problem stor betydelse, eftersom antalet kvinnor med liknande utbildning ständigt växer.

Beroende på platsen för fibroid, dess storlek, antalet noder, noteras en annan klinisk bild av menstruationen:

 1. Oftast stannar inte menstruationen under en lång tid, med stort antal noder eller ett sublukt arrangemang, kan menstruationens art vara en typ av rik blödning, som i vissa fall är svårt att stoppa med medicinska metoder.
 2. Smärta i de nedre delarna kan uppstå oavsett cykel, det finns en ökning av urinering och en kränkning av tarmen. Vid stora fibroider tvingas en kvinna ta laxermedel.

polyper

Polypper är utväxterna av slemhinnan i livmoderhålet eller livmoderhalsområdet, som kan bestå av olika cellulära komponenter. I de flesta fall representeras de av körtlar eller körtlar med komponenter av fibrös vävnad.

Polypper finns på vilken plats som helst medan uppgifterna om anamnese eller predisponerande faktorer inte spelar någon stor roll.

Hos vissa kvinnor är detta problem flera i naturen, när det är i livmoderkaviteten eller på livmoderhalsen flera strukturer med olika former och storlekar kan ses på en gång.

För vissa kvinnor kan en liknande bild vara ett oavsiktligt fynd under en rutinundersökning eller vid hantering av andra klagomål som inte är relaterade till polyppen.

Men allt mer upptäcks polypen med ultraljud mot bakgrund av uppkomsten av olika typer av klagomål:

 • Det vanligaste är att menstruationen inte slutar eller att det blödar i mitten av cykeln, eller fläckar från könsorganen. Menstruationen kan vara längre eller mer riklig, efter slutet kvarstår en daub eller periodiska droppar blod ett tag.
 • Den kliniska bilden beror till stor del på storleken på fokus. I det här fallet bör du veta att förutom att klaga på att menstruationen inte slutar, kan det uppstå smärta i nedre del av buken av dragande natur eller periodvis obehag.

Hormonella preventivmedel

I den moderna tiden för läkemedelsindustrin och gynekologi bestämmer fler och fler kvinnor att använda hormonell preventivmedel som ett sätt att förhindra graviditet.

Endast en specialist kan välja rätt läkemedel med hänsyn till den hormonella bakgrunden och förekomsten av samtidigt patologier.

Den föredragna metoden som jag undersökt innan jag valde hormonella medel är studien av den hormonella profilen. Det är på grundval av det att du kan välja rätt dosering av hormonet.

Funktioner i menstruation med användning av hormonella läkemedel:

 1. Normalt, mot bakgrund av hormonella läkemedel, minskas volymen av förlorat månatligt blod, svårighetsgraden av smärta och andra obehagliga symptom som är karakteristiska för menstruationssyndromet minskas.
 2. Men med fel urval av läkemedlet, hormonell obalans, kan ett sådant problem noteras, menstruationen slutar inte. Deras karaktär kan vara genombrott eller under en tid efter det avsedda slutet fortsätter dauben att sticka ut. Dauben är brunfärgad och åtföljs inte av smärta, obehag och obehag. Detta beror till stor del på läkemedlets ineffektivitet och dess patologiska effekt på det reproduktiva systemet. En grundlig undersökning med möjlig användning av ett annat hormonellt medel rekommenderas..

Malig process

Detta är ett av de farligaste orsakerna till att menstruationen inte slutar vid rätt tidpunkt. Blödning kan ske antingen spontant eller med förvärring av symtom under lång tid.

Medelåldern för manifestation av en liknande bild är annorlunda. Fler och fler kvinnor i ung ålder möter en ondartad process i reproduktionssystemets organ.

Sjukdomen kan manifestera sig:

 • Brott mot allmän hälsa;
 • Svårigheter i tolerans för fysisk aktivitet;
 • Den gradvisa utvecklingen av svaghet och obehag;
 • Det finns en kränkning av karaktären av menstruationen, de kommer att vara längre och oregelbundna, åtföljd av en stor blodseparation.
 • I avancerade fall med blod kan koaguleringar som har en obehaglig lukt och ojämn konsistens separeras. Det kan vara svårt att stoppa menstruationen, det är med detta klagomål som en kvinna kan konsultera en läkare.

I de flesta fall, när menstruationen inte slutar, måste den maligna processen sökas i livmoderhålan eller i livmoderhalsen, i äggstocksområdet, sådana symtom är mindre vanliga.

Sköldkörtelsjukdom

Problemet med sköldkörtelsjukdom är utbrett. Skadliga miljöfaktorer, undernäring, som innehåller en liten mängd jod, ärftliga faktorer kan påverka dess tillstånd.

Hos nära släktingar, bland många kvinnor, kan sköldkörtelpatologi upptäckas. Medelåldern vid vilken patologi detekteras är 20-35 år. Det bör noteras att nästan alla menstruationsperioder är oregelbundna.

Det beror på typen av patologi, de vanligaste alternativen som påverkar menstruationens natur:

 • Sköldkörtelfunktionsbrist. Det kan vara en kränkning av menstruationens karaktär, de är benägna att försena, varefter de inte kan sluta länge.
 • Förekomsten av nodulär bildning som producerar hormoner.
 • Autoimmun vävnadsskada. Menstruationen slutar ofta inte i tid och kan vara mer riklig än normalt.
 • Malig process. Vid en ondartad process är menstruationen absolut oregelbunden, allvarligheten beror på skadans nivå.

endometrios

En vanlig patologi hos kvinnor i reproduktionsperioden, där det finns en livlig klinisk bild. Endometrios uppträder oftare hos kvinnor i åldern 30-45.

Allvarliga symtom uppträder med livmodern endometrios eller adenomyos. Detta beror på gradvis förstörelse av livmoderens muskelskikt och uterusslemhinnans tillväxt.

Oavsett menstruation, men särskilt i den andra fasen av cykeln, noteras det:

 • Utseende av smärta under samlag.
 • Menstruationen när problemen fortskrider blir mer riklig. Några dagar före och inom några dagar efter menstruation från könsorganen verkar brunt urladdning med varierande intensitet. Att de kan betraktas som om menstruationen inte slutar.
 • Patientens tillstånd förändras, hon blir nervös, det finns en uttalad trötthet, svaghet etc..
 • Tillsammans med kränkningen av menstruationens art verkar ett annat problem - infertilitet.

En positiv syn på detta problem blir mindre positiv när processen fortskrider..

Patologi för cirkulationssystemet

Det kan finnas många alternativ för utveckling av den patologiska processen. Ofta kanske en flicka eller kvinna inte känner till hälsoproblem. Ett stort antal problem upptäcks spontant efter den första menstruationen.

symtom

 • Ett stort antal sekret från könsorganen, som åtföljs av nedsatt medvetande, minskad träningstolerans, yrsel, svaghet uppträder.
 • Huden blir blek.
 • Urladdningens natur är ljusröd, de är flytande och har sällan koagler..

Av stor svårighet i detta fall är behandlingen, särskilt om flickan inte lever sexuellt.

Påfrestning

De negativa effekterna av olika miljöfaktorer påverkar inte bara nervsystemets tillstånd, utan också könsorganens arbete, vilket ofta leder till att perioderna inte slutar.

Oftare inträffar detta med sådana manifestationer som ett depressivt tillstånd, fenomenet apati, ökad trötthet etc. Det är dessa manifestationer som leder till en kraftig utarmning av kroppens försvar, uttryckt av förlust av vitaminer och mineraler.

Som ett resultat konstaterar en kvinna en allmän kränkning av menstruationen, en ökning av deras smärta, då slutar de inte.

Vad är faran för långvarig menstruation??

Långa perioder kan inte bara förknippas med uppenbart obehag, utan också ett hot mot en kvinnas liv och hälsa.

För att göra detta, bör du veta att menstruation kan orsaka en kränkning av välbefinnandet manifesteras i svaghet, yrsel, en kraftig förlust av styrka, etc., men så blodförlust leder till svår anemi och möjlig utveckling av en blödningsstörning.

Behöver jag träffa en läkare?

Vid de första manifestationerna av det faktum att menstruationen är störd i rytmen (de kan sluta och börja igen om en vecka) eller inte slutar, bör du söka hjälp från en specialist.

Därför måste en kvinna initialt kontakta en gynekolog. Om en samtidig patologi upptäcks krävs hjälp av relaterade specialister.

Vad man ska göra med långvarig blödning?

I händelse av att det för närvarande inte är möjligt att besöka en specialist, men menstruationen slutar inte, kan du använda sådana metoder för att stoppa menstruationen, såsom en enda dos hemostatiska medel, Tranexaminsyra eller Etamsylate.

Du bör vara medveten om att inga hormoner för menstruation som inte slutar inte bör användas. Så snart som möjligt bör du kontakta en medicinsk institution.

Behandling

förberedelser

Valet av läkemedel om menstruationen inte upphör, är verksamheten ganska farligt och samtidigt ansvarsfullt.

Det är därför endast en kvalificerad specialist kan lösa problemet, som preliminärt kommer att ta reda på problemet med menstruation, och endast på grundval av resultaten från laboratorie- och instrumentmetoder för forskning kommer att välja behandlingstaktik.

Först och främst bör läkemedelsbehandling syfta till att eliminera huvudorsaken till menstruationsstörningar:

 • Detta kan ta sköldkörtel eller andra hormoner..
 • Vid endometrios av livmoderkroppen har gestagener eller orala preventivmedel en gestageneffekt god effekt.
 • Med myomer är effekten av läkemedelsbehandling inte hög, så läkemedel kan bara rädda en kvinna från det faktum att menstruationen inte slutar. Det kan vara sådana medel för att stoppa menstruation såsom tranexaminsyra eller ethamsylat..
 • I en stressande situation kan du inkludera lugnande medel i din diet, främst på växtbasis. Det kan vara moderwort, valerian, etc..
 • Med polypper är menstruationen svår att eliminera med läkemedel.

Folkrättsmedel

Det finns många folkrättsmedel om menstruationen inte slutar.

Oftast är det växtbaserade preparat vars verkningsmekanism syftar till att påverka cirkulationssystemet:

 • Nässlor är ett av de mest effektiva och mest populära metoderna. Denna växt på grund av innehållet i sammansättningen av vitamin K har en kraftfull hemostatisk effekt. Nässlor tas oralt som avkok under menstruationen. Som ett resultat reduceras volym och varaktighet snabbt. Men en sådan anläggning har ett antal kontraindikationer och försiktighet. Användning med nässlor bör inte vara mer än sju dagar, annars kan hyperkoagulation eller trombos uppstå, vilket kan leda till ett livshot.
 • Avkok av hästsvans hjälper till att lösa problemet när menstruationen inte slutar. Ibland framställs hästsvans i form av tinktur. Behandlingsvaraktigheten är i genomsnitt en månad, ibland kan perioden ökas.
 • I liten utsträckning klara problemet med menstruationen, som inte slutar med en avkok eller mynta..
 • Mindre viburnum används, även om dess hemostatiska effekt är tydligt synlig..

Förebyggande

Överträdelse av menstruationscykeln, vilket manifesteras av att menstruationen inte slutar, du kan enkelt kontrollera den och under hela livet vidta åtgärder som syftar till att förhindra deras uppträdande.

För att göra detta, observera ett antal viktiga punkter:

 • En kvinna ska äta och observera regimet för arbete och vila.
 • Uteslut kraftig fysisk ansträngning och tunga lyft från livet.
 • Anta ansvarsfullt frågorna om att skapa avkommor. Om du inte vill få barn inom en snar framtid måste du konsultera en specialist för val av optimala preventivpillerar. Avsluta inte en graviditet, skydda dig själv under sex, undvik okontrollerad obehörig användning av hormonella läkemedel.
 • Missbruk inte läkemedel som kan påverka cirkulationssystemet.
 • Besök regelbundet en gynekolog, och vid behov andra specialister, övervaka menstruationens regelbundenhet och vid de första manifestationerna när de inte slutar, söka medicinsk hjälp snarare än självmedicinering.

Månadsvis två veckor: orsaker och konsekvenser

Den kvinnliga kroppen är ett komplext, men samtidigt ganska bräckligt, harmoniskt system, vars arbete ständigt måste övervakas. I detta system finns det många av de mest olika processerna, inklusive menstruationscykeln. Oftast blir menstruationen en indikator på att ett fel har uppstått i kroppen.

Vad är menstruationscykeln?

Menstruationscykeln (menstruation) är den period då kvinnans livmodern avvisas i kroppen. Varje månad, i form av blodig urladdning, lämnar resterna av skiktet kroppen genom en öppning i slidan.

Normal menstruationscykel varar inte mer än 5 (sällan 7) dagar.

Men det händer också att menstruationen går mycket längre än den föreskrivna perioden - en vecka eller mer, detta bör vara ett tillfälle att gå på en födelseklinik. Varje kränkning av menstruationscykeln, oavsett om det är en ökning av varaktigheten eller tvärtom, en försening kan vara ett tecken på störning i kroppen.

Vad som är gömt bakom långa perioder?

När menstruationen av okända skäl går mycket längre än vanligt uppstår frågan inför en kvinna: är det farligt? Svaret är uppenbart, eftersom en ökning av menstruationens varaktighet kan leda till:

 • till blodförlust;
 • till hälsoproblem, upp till bildandet av maligna tumörer;

Orsaker till en ökning av menstruationscykeln

Om menstruationen varar en andra vecka är det värt att överväga de möjliga orsakerna till ojämnheter i menstruationen. Det kan vara vad som helst, så bara en gynekolog kan diagnostisera den verkliga orsaken. Tänk på de vanligaste orsakerna till långa perioder.

 1. Preventivmedel. Menstruation, som varar mer än en vecka, är möjlig med installation av intrauterina anordningar eller med hormonell preventivmetod med den orala metoden. Med spiralen installerad är menstruationen riklig och har en vattnig konsistens. När man tar läkemedel liknar menstruationen smetning. Månadsvis, som går den andra veckan - en normal situation under flera cykler efter mottagning / installation av preventivmedel. Om situationen inte har förändrats under tre cykler, bör du tänka på att ändra antikonceptionsformer efter samråd med en gynekolog.
 2. Ett av orsakerna till att menstruationens längd ökar till två veckor kan vara hormonell obalans. I princip faller de så kallade övergångsperioderna i denna kategori:
  • den första menstruationen;
  • första månaden efter förlossningen;
  • första månaden efter abort;
  • klimakteriet;

Utan tvekan är detta fenomen tillfälligt, men innan du gör några slutsatser är det värt att besöka ett kvinnokonsult.

 • Långa perioder, som går den andra veckan, kan vara indikatorer på patologin i sköldkörteln och endokrina system.
 • Långa perioder på mer än en vecka kan vara en indikation på blödningsstörningar..
 • Om din period går mer än två veckor kan det indikera:
  • endometrios;
  • endometriala polyper;
  • adenomyos;
  • myom;
  • maligna tumörer;
 • Vad man ska göra med långa perioder?

  Om menstruationen varar längre än vanligt, försök inte att självständigt diagnostisera och ännu mer behandla sjukdomen, eftersom det kan orsaka irreparabel hälsoskada.
  Lita inte på tips som läsas online på olika kvinnors forum.

  Släpp alla fördomar och rädsla. Hälsa framför allt! Så fort något går fel, söka omedelbart kvalificerad hjälp, annars kan situationen komma ur kontroll.

  Du bör inte riskera din hälsa och vid den minsta "signal för hjälp" måste du snabbt svara på det, eftersom framtiden är i våra händer.

  Vad man ska göra om menstruationen går mer än en vecka

  Innehållet i artikeln

  • Vad man ska göra om menstruationen går mer än en vecka
  • Vid vilken ålder slutar kvinnor att ha perioder
  • Vad man ska göra om menstruationen började 10 dagar tidigare

  Månadsvis längre än en vecka - ett tillfälle att träffa läkare

  Menstruationen kan gå mer än en vecka på grund av allvarliga sjukdomar. Lång och tung menstruation är särskilt farlig när en packning används på 3 timmar. Smärtsam blödning med blodproppar är också oroande. Om sådana symtom uppträder bör du definitivt rådfråga en läkare. För att bekräfta diagnosen måste du klara ett antal tester. Baserat på resultaten från studierna kommer läkaren att bestämma sjukdomen och förskriva behandling. Om det inte finns några diagnostiserade sjukdomar bör kvinnan uppmärksamma sin livsstil. Du kan behöva ändra sammansättning och kost, sluta röka, alkohol, få din vikt tillbaka till det normala.

  Möjliga orsaker till långa perioder

  Menstruationen kan gå mer än en vecka med installationen av en intrauterin enhet. Om blodförlusten är för stor, observeras intermenstruell blödning, rekommenderas att ta bort spiralen och använda en annan preventivmetod. Långa perioder kan vara en biverkning av hormonella preventivmedel. Om blödningen orsakad av att ta dessa läkemedel är riklig och varar för länge, bör du överge denna preventivmetod.

  Långa perioder observeras med hormonell obalans under övergångsperioderna i en kvinnas liv (under de första 2 åren efter den första menstruationen, efter förlossningen, med klimakteriet). Hos unga flickor har den normala hormonella bakgrunden ännu inte fastställts, så cykelstörningar uppstår. Långa perioder observeras hos kvinnor som nyligen har fött barn. Under klimakteriet slutar inte menstruationen av skäl relaterade till endometriala patologier. Överträdelser av menstruationscykelns varaktighet kan orsakas av fel i sköldkörteln. För att identifiera patologi måste du konsultera en endokrinolog och ta tester för hormoner. Menstruation kan gå länge med en blodsjukdom som är förknippad med en minskning av blodplättproduktionen.

  Långa perioder kan indikera adenomyos, en hormonberoende inflammatorisk process i muskellagret i livmodern och endometriala polypper, en stark variation av hyperplasi. Den mest exakta diagnosen av denna patologi är hysteroskopi (undersökning av livmoderhålan med hjälp av ett speciellt optiskt system). Långa perioder kan vara ett symptom på livmoderfibrer - en godartad tumör. Menstruationen kanske inte stannar på länge på grund av en allvarlig sjukdom - livmodercancer. I detta fall är blödning det första märkbara symptomet..

  Varför går menstruationen mer än sju dagar

  Normalt varierar den genomsnittliga varaktigheten för menstruationen från 3-6 dagar. Om menstruationen varar mer än sju dagar, indikerar detta avvikelser eller patologiska störningar som uppstår i kvinnans kropp. Ett undantag är bara en lång cykel på 30–35 dagar, för vilken menstruationen som varar en vecka är normal. Det finns flera orsaker till menstruation som varar mer än sju dagar. I vissa situationer är detta tillstånd i kroppen normen, i andra är det en patologisk process..

  Skäl för långa perioder

  Det finns flera fysiologiska orsaker till att menstruationen varar mer än sju dagar. Normalt observeras sådan menstruation:

  • på grund av ärftlighet;
  • efter abort;
  • när man tar hormonella preventivmedel;
  • när man använder preventivmedel av mekanisk typ, till exempel en spiral;
  • före klimakteriet;
  • inom 6 månader efter den första menstruationen;
  • efter förlossningen.

  När menstruationen går den sjunde dagen vid normen för en kvinna på 6 dagar, kan detta bero på stress, stark fysisk ansträngning, överarbete, en kraftig förändring av klimatförhållandena. Sådana förhållanden är normen, cykeln stabiliseras oberoende..

  I andra fall, om menstruationen varar en hel vecka, är det nödvändigt att snarast konsultera en läkare, eftersom det är möjligt att patologiska processer inträffar i kroppen. De största riskerna är förknippade med förekomsten av inflammation i reproduktionsorganen, livmodersjukdomar, hormonella störningar.

  Om en kvinna har en lång cykel som överstiger 30 dagar, och hennes menstruation varar 7 dagar i månaden, är detta normen och kräver inte läkarhjälp.

  Inflammatoriska sjukdomar

  Menstruationscykelens misslyckande och menstruationens långvariga natur kan orsakas av sexuellt överförda sjukdomar som provocerar utvecklingen av den inflammatoriska processen. Om perioden varar mer än sju dagar, medan andra specifika symtom observeras, är det nödvändigt att söka hjälp från en specialist. Erkänn närvaron av patologier genom sådana tecken som:

  • uppkomsten av smärta;
  • förekomsten av patologisk urladdning med en vitaktig, gulaktig, grönaktig nyans och en obehaglig lukt av menstruationsflöde;
  • utseendet på klåda och förbränning i könsområdet.

  Om menstruationen varar 7-8 dagar, och symptomen som beskrivs ovan visas också, är det nödvändigt att diagnostisera den patologi som har dykt upp och att påbörja behandlingen i tid. Särskilt anmärkningsvärt är situationer när menstruationen är den nionde dagen. I detta fall kan det finnas en infektion som ökar risken för att utveckla farliga komplikationer som påverkar kvinnans reproduktionsfunktion och allmänna välbefinnande..

  Patologi i livmodern, endometrium

  Det finns flera livmoders patologier som förlänger menstruationsförloppet till 8 eller fler dagar. Dessa inkluderar:

  1. Myom är en godartad neoplasma lokaliserad i livmoderns muskler och bindväv. Sådana noder förhindrar kroppen från att sammandras, vilket minskar aktiviteten för utsöndring av endometrium. Med myom förändras inte menstruationscykeln men menstruationens varaktighet kan uppgå till 10 dagar.
  2. Polypper är godartade tillväxter i livmodern som bildas från endometriumets cellstrukturer. De kan lätt skadas och orsaka blödning..
  3. Endometrios är en patologi som kännetecknas av tillväxten av ett skikt som stärker det inre livmoderhålet in i området för angränsande organ och vävnader. Det finns en sådan underart av denna sjukdom som adenomyos. Det kännetecknas av tillväxten av epitel i den muskulära livmodern. Med sådana kränkningar kan menstruationen kännetecknas av en minskning eller ökning av volymen av blodutsöndringar, en kränkning av cykeln. Oftast med endometrios, menstruationen varar 9 eller fler dagar.
  4. Endometrial hyperplasi - groddning av epitelet i organet, förtjockning av skiktet. Med en sådan patologi för livmodersystemet, finns det en risk att utveckla en cancertumör.
  5. Kronisk livmoderendometrit är en inflammatorisk process som kan spridas till det muskulära livmoderskiktet. Samtidigt varar menstruationen längre, pusföroreningar visas i urladdningen.

  Orsaken till en ökning av menstruationens varaktighet kan också vara erosion i livmoderhalsen. Denna patologi kan erkännas genom förekomsten av blödning som inte är associerad med menstruationscykeln..

  Preventivmedel

  Kombinerade orala preventivmedel kan påverka en kvinnas menstruationscykel. Oftast observeras detta fenomen under de första tre månaderna efter att födelsekontrollmedicinen började. Samtidigt varar menstruationen mer än en vecka och kan också visas flera gånger i månaden.

  Under denna period bör nivån på könshormoner, menstruationscykeln och menstruationens varaktighet normaliseras. Om detta inte händer, måste du vägra att ta dessa läkemedel och rådfråga en läkare.

  Hormonella störningar

  Anledningen till att menstruationen varar i sju dagar kan vara hormonell obalans. Normalt orsakas sådana förändringar av:

  • klimakteriet
  • postpartum perioden;
  • abort.

  För närvarande inträffar hormonella förändringar i kvinnans kropp, varför menstruationen varar mer än 7 dagar.

  Hormonfel kan också orsakas av patologiska skäl. Om det finns åtta dagar är det nödvändigt att kontrollera sköldkörtelns funktion. Med en sådan onormal längd på kritiska dagar börjar sköldkörteln producera ökade eller minskade mängder hormoner. En sådan kränkning kan minska sannolikheten för graviditet, komplicera dess gång i framtiden..

  Diagnostik av specialist

  För att ta reda på orsaken till utseendet på långa perioder måste du konsultera en läkare. Det är nödvändigt att genomgå en gynekologisk undersökning, en ultraljudsundersökning för att utesluta förekomsten av patologier i könsorganen. Specialisten kommer också att förskriva en undersökning baserad på laboratorie- och instrumenttekniker för att få en fullständig bild av kroppens hormonella tillstånd, förekomsten av inflammatoriska sjukdomar och blodproppar..

  Baserat på uppgifterna och med hänsyn till kvinnans individuella egenskaper kommer gynekologen att förskriva behandling. Om terapi inte ger önskad effekt bör du rådfråga en läkare för att korrigera den..

  Behandling före tillträde till gynekolog

  Om en kvinna inte har möjlighet att besöka en läkare inom en snar framtid bör hon försöka stoppa blödningen själv. Men inte alla kvinnor är medvetna om vad de ska göra om deras perioder är långa och rikliga, medan det finns problem med blodkoagulation. I denna situation bör koagulanter tas. Ett av de effektiva medlen för denna grupp betraktas som aminokapronsyra.

  Om blödning orsakas av en ny helix kan en kvinna ta medicin för att stoppa kapillärblödning: Dicinon, Tranexam.

  Om din period går mer än sju dagar kan du använda recept för traditionell medicin. Ett av de mest effektiva medlen för att stoppa blödningen är nässlingte. Det rekommenderas att dricka det i en mängd som inte överstiger 2 liter per dag. Dessutom kan du applicera blöt rå linfrö, en drink gjord av bergsbestigare, nypressad grönsaksjuice, krossad vattenmelonfrön.

  Du kan inte ignorera situationer där menstruationen varar länge (slutar inte den sjunde - nionde dagen). Även om perioderna gick och sedan slutade, bör kvinnan fortfarande synas hos gynekologen för att eliminera risken för att utveckla farliga patologier. Ett snabbt besök hos läkaren är nyckeln till en snabb återhämtning, normalisering av menstruationscykeln och upprätthållande av reproduktiv hälsa.

  Menstruationen går 2 veckor - 5 skäl

  Detta kan komma som en fullständig överraskning. Menstruationen varar i två veckor och verkar inte stanna. Men blodet går förlorat - nu har svagheten dykt upp, mitt huvud snurrar och jag vill ständigt sova...

  Menstruation - ett kriterium för en kvinnas hormonella hälsa

  Menstruationsproblem

  Hos en frisk kvinna stör menstruationscykeln inte vardagen - det finns vissa besvär, men inte mer än 3-4-5 dagar vid den förväntade tiden, och allt detta är ganska vanligt och vanligt. Men när menstruationen går 2 veckor eller mer, och det inte finns några tecken på att allt kommer att ta slut - kommer du att få panik.

  För alla oregelbundna menstruationer är det första du måste göra orsaken. Det är bättre att göra detta tillsammans med läkaren: självmedicinering och råd från vänner är förlust av tid och blod. Läkaren kommer att lösa två problem:

  1. stoppa denna menstruationslökhet;
  2. hitta orsaken och förklara varför menstruationen tar så lång tid.

  Detta är särskilt viktigt i fall där cykeln bryts första gången. Eller för kvinnor 40 år och äldre, när det finns risk för farliga kvinnliga sjukdomar.

  Varför menstruationen går 2 veckor

  Av någon anledning händer ingenting i kroppen. Om menstruationen varar i två veckor och inte kommer att stoppa, kan läkaren upptäcka följande huvudorsaker:

  1. Graviditet (naturligtvis finns det inget bra i detta, eftersom alla blödningar under graviditeten indikerar allvarliga problem med embryot - antingen ett missfall eller en död, eller, Gud förbjudet, en ektopisk);
  2. Tumor (här är det viktigt - godartad eller ondartad: båda alternativen är dåliga, men i första fallet är behandlingsbara);
  3. Endometrios (ett extremt obehagligt öm, som förutom blödning kan orsaka konstant smärta);
  4. Överdriven tillväxt av livmoderens inre foder (hyperplasi eller polyp);
  5. Ovarieproblem (eller dysfunktion eller cystabildning).

  Oftast skapar dessa 5 orsaker mycket obehag och besvär för en kvinna (det kan finnas andra sällsynta orsaker). Och i båda fallen är det viktigt att hitta den exakta provocerande faktorn för att rädda en kvinna från problem i framtiden.

  Vad man ska göra om kritiska dagar inte slutar

  Till att börja med är frågan - var du tvungen att vänta i två veckor? Även om det här är första gången i mitt liv. Det gick 7-8 dagar, men det blir inte bättre, menstruationen fortsätter - ingen anledning att vänta "för vädret vid havet." Varje dag av väntan är blodförlust (blod är inte vatten, det återhämtar sig inte snabbt).

  Rådde en flickvän som hade samma problem piller? Men - kommer de att hjälpa? Skälen kan vara olika..

  På internet erbjuder de att dricka hemostatiska örter, men - när kommer de fortfarande att fungera? Och kommer det att bli någon effekt?

  Och viktigast av allt - om det inte är klart varför menstruationen varar i två veckor, är alla alternativ för självmedicinering absolut värdelösa och meningslösa.

  Om din period kommer två gånger i månaden, behöver du inte vänta sex månader för att komma till läkaren. När menstruationen inte slutar är det optimalt att inte vänta mer än 10 dagar - ju tidigare en kvinna konsulterar en gynekolog, desto större är chansen för ett gynnsamt resultat. Speciellt om orsaken är en allvarlig kvinnlig sjukdom. Till exempel måste du känna till faran för endometrios, som kan manifestera sig under tunga perioder.

  Menstruationen går 10 dagar: orsaker, behandlingsmetoder

  Menstruation är en fysiologisk process åtföljd av blödning från slidan. Ett odödligt ägg med ämnen som är nödvändiga under graviditeten lämnar kroppen. Cykeln fortsätter individuellt och sträcker sig från 21 till 35 dagar, menstruationen tar 4-7 dagar. Månadsvis - en individuell process som kan pågå mer än 10 dagar, vilket inte är en sjukdom. En orsak till långvarig fläckning från slidan kan vara en sjukdom som hotar patientens liv.

  Hos alla kvinnor börjar cykeln med fläckar från könsorganen. Under menstruationen blir kroppen av med vätska, slemhinnor och andra ämnen som krävs av en kvinna under graviditeten. Om befruktning inte har inträffat, rengör livmodern sig, blodslem utsöndras. Cykeln styrs av nervösa, endokrina system, löper med intervaller på 27 till 34 dagar.

  Månadsperioderna varar i genomsnitt 3 till 6 dagar. Datum varierar för varje kvinna, men förblir inom det normala intervallet. Ibland varar spotting mer än 10 dagar, men detta är inte ett tecken på patologi:

  orsakerBeskrivning
  ÅlderHos en tonårsflicka förbereder menarchen reproduktionssystemet för vidare förplantning. Cykeln ställs in under året, efter den första urladdningen och varar mer än en vecka
  Hormonella preventivmedelOm långvarig menstruation inte är förknippad med sjukdomar, kan kroppen reagera på användning av hormonella preventivmedel. Efter användning av tabletter återställs cykeln.
  AbortEfter en abort varar urladdningen mer än sju dagar
  KlimaxHos kvinnor över 40 år är hypermenorré förknippat med hormonella förändringar före klimakteriet, trots den lilla cykeln med tidigare utskrivning
  FörlossningEfter förlossningen återuppbyggs kvinnans kropp, livmodern rensas, blodig utflöde uppstår som kan ta 2-3 veckor
  ÄrftlighetOm cykeln är etablerad, men menstruationen varar mer än 8-9 dagar, måste flickan fråga hur hennes menstruation går med nära släktingar. Om kvinnor är benägna att förlänga, men konstant blödning från slidan, är långvarig menstruation normalt
  Hormonell obalansFetma är en endokrin patologi som leder till en kränkning av den månatliga cykeln. Om urladdningen på dag 9-10 blir knappa, upptäckt, visar inte tillståndet sjukdomar i reproduktionssystemet. För att återställa cykeln måste en kvinna justera den dagliga menyn: eliminera kryddig, fet, stekt, dricka mindre kaffe, överge dåliga vanor

  Konsultation med en läkare är också nödvändigt när man väljer hormonella preventivmedel, endast en läkare kan välja det bästa läkemedlet som inte bromsar menstruationscykeln.

  Läkare skiljer flera faktorer av hypermenorré:

  • fel i det endokrina systemet;
  • otillräcklig blodkoagulerbarhet;
  • svaga kärl som är lokaliserade i könsområdet.

  Ovanstående skäl är resultatet av patologiska processer i en kvinnas kropp:

  • stressande situationer;
  • anemi;
  • hormonell patologi;
  • reproduktionssystemets dysfunktion;
  • tumörer i olika etiologier;
  • gynekologiska sjukdomar och inflammationer.

  En kvinna måste uppmärksamma lukten av vaginal urladdning: koaguler med en obehaglig lukt indikerar svamp, bakteriella patologier. Detta måste meddelas läkaren. Läkaren kommer att ge anvisningar för lämpliga tester, ultraljuddiagnostik av äggstockarna, sköldkörteln och livmodern.

  Tabellen beskriver de sjukdomar som leder till hypermenorré:

  Ett patologiskt tillstånd som förekommer hos kvinnor från 25 till 40 år. Med patologi varar menstruationen mer än 2 veckor. Brown verkar något före schemat..

  Ultraljud indikerar en onormal spridning av livmoderhinnan, närvaro av hålrum.

  I det första steget fortsätter sjukdomen utan uppenbara kliniska manifestationer. Med ett avancerat stadium fortsätter en sjukdom med karakteristiska symtom:

  • smärta i nedre buken av konstant natur;
  • spotting brown, som inte slutar på länge;
  • smärtsam, tung menstruation med blodproppar
  SjukdomBeskrivning
  myomGodartad neoplasma som är lokaliserad i livmodern. Med myom varar blodigt urladdning mer än 9 dagar, detta beror på det faktum att flera noder uppträder i livmoderhålet, vilket leder till nedsatt organkontraktion
  polyposisPolypper är runda tillväxter som bildas från endometriala celler och tillhör godartade neoplasmer. Ett element är fäst vid slemhinnan med ett ben, som berikas i blodkärlen. Oregelbunden sammandragning av organet leder till tryck på neoplasma. Kvinnan klagar till gynekologen att daub började i mitten av cykeln, och menstruationen varar längre än vanligt
  endometrios

  Det finns många skäl som leder till hypermenorré, därför är det omöjligt att försumma det patologiska tillståndet. Den utmattande cykeln leder till hälsoproblem:

  1. 1. Vitaminbrist. Kroppen tappar fördelaktiga spårelement, särskilt järn. Brist orsakar anemi, förlust av röda blodkroppar.
  2. 2. Infertilitet. Om blodig urladdning varar länge ignorerar en kvinna ett besök hos en läkare, då förlorar patienten förmågan att bli gravid.
  3. 3. Livets hot. Om blödningen varar 3 veckor eller mer, utan att stoppa, måste du ringa en ambulans och åka till sjukhuset. Riklig blodförlust hotar livet.

  Återställa den månatliga cykeln är en allvarlig uppgift, bara en läkare kan stoppa blodutflödet efter att ha studerat parametrarna:

  • anledning till förseningen;
  • patientålder;
  • individuella kännetecken för en organism.

  Läkaren föreskriver en behandling som kommer att gynnas utan att hota kvinnans liv. Patienten ordineras hemostatiska medel: Dicinon; Vikasol och andra.

  Beroende på sjukdomen som orsakade den ökade urladdningen föreskriver gynekologen en terapimetod:

  Det finns två sätt att behandla endometrios:

  Hormonella piller ger kroppen en signal om fullständig frånvaro av ägglossning och frigörandet av ägget. Efter behandlingen försvinner sjukdomens fokus. Behandlingen är lång och kan vara 6-7 månader. Läkaren meddelar patienten om biverkningar.

  Säker patologi terapi betraktas som laparoskopi. Under operationen tar läkaren bort problemområdena, men livmoderns integritet kränks inte.

  Om endometrios diagnostiseras i tid, botas patienten genom att han tar födelsekontroll

  SjukdomBehandling
  endometrios
  myomMed myoma visas en kvinna operation
  polyposisPolypos behandlas genom curettage eller brännande. Utan hjälp av en läkare, degenereras celler till ondartade

  Om perioden går 10 dagar, gör ont i magen, kan du, i överenskommelse med läkaren, ta till hjälp med folkläkemedel. Effektiva recept:

  TitelMatlagning
  Samling
  1. 1. Ta samma andel valerianrot, rödbär, björk, pepparmynta.
  2. 2. Två matskedar i samlingen häll 500 ml kokande vatten.
  3. 3. Stuv i vattenbad i ytterligare 20 minuter.
  4. 4. Filtrera, dricka under dagen. Den dagliga dosen bör inte överstiga 250 ml
  Björkinfusion
  1. 1. Häll en matsked färskt björkblad med en liter kokande vatten, insistera 10 timmar.
  2. 2. Ta 3 gånger om dagen i 75 ml
  Tinktur på björkknoppar
  1. 1. 500 ml vodka blandat med 100 g björkknoppar, insistera en månad.
  2. 2. Ta två gånger om dagen för en matsked
  Nässlor infusion
  1. 1. Häll 200 g ung nässlor 200 ml kokande vatten, insister 60-70 minuter.
  2. 2. Drick en tesked på morgonen, till lunch och på kvällen
  Shepherd väska infusion
  1. 1. En matsked av en herde påse hälls med ett glas vatten, insisterade i två timmar, filtreras.
  2. 2. Drick hela portionen åt gången

  Behandlingsvaraktighet och dosering väljs individuellt av läkaren.

  Artiklar Om Missbruk Cykeln

  Varför är brun urladdning före menstruation

  Utseendet på brun urladdning före menstruationens början är ett ganska vanligt och ofta fenomen som nästan varje kvinna stöter på. I vissa situationer är detta ett normalt tillstånd, i andra - ett tecken på misslyckande och patologiska avvikelser i den kvinnliga kroppen....

  Vilka lugnande medel tas vid klimakteriet

  Ofta kompliceras förloppet av klimakteriet av menopausens neuros, vilket manifesteras av VVD och panikattacker. Symtom på detta tillstånd försämrar en kvinnas livskvalitet avsevärt och behöver snabb behandling med lugnande medel och antidepressiva medel....

  Kan menstruationen gå under graviditeten

  Inte alltid, även de mest uppmärksamma kvinnorna kan misstänka en graviditet. Ofta går de till läkarkontoret först efter att barnet börjar flytta. Felet med den sena diagnosen av den "intressanta situationen" är menstruationen under tidig graviditet....