Utseendet på brunt urladdning hos kvinnor en vecka före menstruation

Blödning

Menstruationsperioder är ett extremt känsligt ämne för kvinnor. Ofta föregås perioder av obehagliga symtom, vars orsaker inte är så uppenbara för kvinnorna. I sådana situationer hjälper en online-begäran eller ett samtal till en läkare, men att lösa sådana bekymmer är alltid förknippat med stress. Gynekologer är medvetna om klagomål på brun urladdning en vecka före menstruation - ett liknande tillstånd kan vara ofarligt för en kvinna, även om detta symptom ibland indikerar patologi.

Brun fläck

Som regel är vaginal urladdning före menstruationscykeln nästan transparent, eftersom de innehåller mycket livmoderhalsslem. I vissa fall har kvinnor utsläpp med en brun nyans. Läkare tillskriver detta fenomen till både fysiologiska orsaker och manifestationer av sjukdomar..

Det första steget är att förstå varför urladdningen blev brun. Denna färg av slem kan vara förknippad med blod. Faktum är att blodet som frigörs i äggstockarna kommer att ha en brun färg på grund av nedbrytningsprocessen. Vaginal blödning eller livmodersblödning är mer benägna att fläcka urladdningen i skarlagen.

En brun urladdning indikerar ofta det normala förloppet för den premenstruella cykeln. Under menstruationen förstörs livmoderns livmodersystem, vilket orsakar blodigt utflöde. Innan en ny cykel kan livmodern spontant sammandragas för att ta bort försenade fragment av det förstörda endometriet. Blod i de sönderdelade vävnaderna har tid att koagulera och kommer att färga slembrunt.

Hormonala droger

Brun urladdning, som förekommer en vecka före menstruation, kan vara förknippad med blödning under ägglossningen och med en störd hormonbalans medan man tar preventivmedel. I det första fallet är blödning förknippad med frigörandet av ägget från äggstocksfollikeln, som ibland kan åtföljas av skador på organets kärl. I det andra fallet kan menstruationscykler störas på grund av användning av hormonella preventivmedel, vilket kan leda till försenad blödning. Läkarna säger också att brunt urladdning före menstruation kan uppstå på grund av oregelbundet intag av hormonella läkemedel..

Hormonella störningar kan inte bara förknippas med användning av preventivmedel, utan också med symptomen på klimakteriet. Den kvinnliga kroppen i ett menopausstillstånd producerar mindre progesteron, vilket leder till en minskning av den genomsnittliga varaktigheten för menstruationscykeln. Livmoderslagret i livmodern blir tunnare. Alla dessa processer leder till menstruations oregelbundenheter, åtföljt av brun urladdning..

Brun urladdning som ett symptom på graviditet

Menstruationsblödning föregås av ägglossning, under vilken ägget lämnar äggstocken och in i äggledaren. Om ägget möter spermierna under denna period, kommer befruktningen att inträffa. Efter befruktningen måste det befruktade ägget komma in i livmoderhålet och invadera dess endometrium för att erhålla nödvändiga näringsämnen. Denna process kan ta 2-3 dagar och åtföljs av frisättning av blod..

Skador på endometrium i de tidiga stadierna av graviditeten kan leda till frisättning av rött eller brunt slem. I detta fall är ett sådant symptom inte förknippat med en patologi eller sjukdom..

Vissa gynekologer tror tvärtom att utseendet på bruna blodproppar under graviditeten är ett farligt tecken. Enligt deras åsikt kan sådana manifestationer till och med indikera en eventuell missfall. För att bli av med onödig ångest kan en gravid kvinna alltid konsultera en läkare med ett sådant problem och genomgå den nödvändiga undersökningen.

Infektionsskador

Brun urladdning kan indikera smittsamma orsaker. Vissa sexuellt överförda sjukdomar kan utlösa detta symptom. Sådana sjukdomar inkluderar klamydia, gonorré och könsvåror. Vulvovaginit och bäckeninflammatoriska sjukdomar kan också vara ansvariga för utsöndring av brunt slem en vecka före menstruation.

Om infektioner verkligen är förknippade med symptomet, kan, utöver bruna sekret, andra manifestationer av patologin observeras: utslag, sveda i perineum, kräkningar, inflammation i munhålan och smärtsam urinering. Denna uppsättning av sjukdomar kräver omedelbar läkarvård..

Utseendet på bruna blodproppar på bakgrund av endometrios

Endometrios är en sjukdom som kännetecknas av tillväxt av endometrieceller utanför livmoderns endometriallager. Med en sådan sjukdom kan endometrieceller lokaliseras i äggstockarna, äggledarna, livmoderens yttre yta och till och med på tarmytan. Eftersom det är förstörelsen av endometriaceller som leder till frisättning av blod under menstruationen, kan endometrios åtföljas av blödningar.

Kvinnor kan klaga på att deras nedre del av buken drar. Detta är ett ganska vanligt symptom på endometrios, som bör noteras..

Brunt urladdning vid endometrios är förknippat med inflammatoriska skador på migrerande celler. Färgen på slem i detta fall indikerar förstörelse av blodceller.

Effekter av stress

Negativa känslor påverkar också vår kropps fysiologi och allmän hälsa. Stress kan orsakas inte bara av personlighetsproblem, utan också av missbruk och alkoholmissbruk, liksom underernäring. De stresshormoner som frisätts från binjurarna har en direkt effekt på de kvinnliga könshormonerna som reglerar menstruationscykeln.

Enligt läkare orsakar stress en minskning av livmoderslagret i livmodern och försenar menstruationscykeln. Blod som utsöndras i livmodern under lång tid hittar inte en väg ut och oxiderar och får en ljusbrun eller mörkare nyans. På grund av stress kan cykeln försenas även i två till tre veckor..

Gynekologer betonar att "psykologiskt välbefinnande är nyckeln till reproduktionsorganens hälsa".

Andra sjukdomar och deras diagnos

Varje sjukdom kan ha en negativ effekt på menstruationen och orsaka patologiska fenomen. Läkare identifierar flera av de vanligaste sjukdomarna som orsakar brunt slem:

 • Polycystiskt äggstocksyndrom;
 • Onormal proliferation av livmoderns endometrium;
 • Erosion av livmodern;
 • Onkologiska sjukdomar i livmodern;
 • Blodkoagulationsstörning;
 • Livmoderpolyper.

Tyvärr kan en sjukdom inte skiljas från en annan, enbart beroende på färgen på vaginal urladdning. Olika variationer i slemets färg visar endast graden av sönderdelning av blodceller, och konsistensen är associerad med innehållet i livmoderhalsslemet.

Man måste komma ihåg att smärta i nedre del av buken är det vanligaste tecknet på reproduktionssjukdomar. Ibland kan det bara dra i nedre del av buken utan smärta.

För att diagnostisera möjliga sjukdomar föreskriver läkare en ultraljudsundersökning, laboratorieanalys av sekret, en biopsi och andra studier..

Således kan utseendet på brunt urladdning en vecka före menstruation förknippas med både normala och patologiska tillstånd. En kvinna ska inte bara lita på sin egen styrka och försöka ta reda på orsaken till fenomenet på egen hand, det är nödvändigt att konsultera en gynekolog. Att bevara reproduktionsorganens hälsa bör alltid komma först.

Alla möjliga orsaker till brunt fläckar en vecka före menstruation

Menstruationscykeln blir instabil med regelbunden stress, hypotermi, fysisk överbelastning. Fläckning före menstruation kan orsakas av fysiologiska faktorer eller drag i kvinnlig kropp. Ibland signalerar de en befintlig sjukdom (hormonell, inflammatorisk i naturen), förekomsten av neoplasmer och andra problem. Endast en specialist kan bestämma den verkliga orsaken till uppkomsten av röd utsläpp några dagar före menstruationen.

När en mörk daub förklaras av fysiologiska processer?

Alla vet att blod normalt bara visas under menstruationen. Detta är sant, men inte riktigt. Det finns omständigheter där vaginalslem är färgade med röda blodkroppar med reproduktionssystemets absoluta hälsa..

Ägglossning

På forum och i recensioner av kvinnor i nätverket kan du se fullständig okunnighet om de grundläggande fysiologiska processerna. Anklagelserna om att den andra fasen nödvändigtvis är 14 dagar, eller att varje kvinna alltid har samma perioder, är i grunden fel. Med tanke på absolut hälsa och en idealisk cykel på 28 dagar måste ägglossningen verkligen vara på dag 14. Men i verkligheten är varje person individuell och lever under omständigheter som påverkar den hormonella bakgrunden. Därför kan ägglossning ske tidigare och senare än mitten av cykeln. Ibland kan du se ljusbrun eller blekrosa urladdning - blodflöde med livmoderhalsslem när follikeln brister. Fenomenet kallas ägglossningsblödning, även om den röda vätskan endast är ett par droppar. Inte alltid och inte varje kvinna har detta händer, men det är normen.

Uppmärksamhet! Du kan kontrollera för ägglossning med ett speciellt test som säljs i alla apotek.

Livmoderembryonfixering

Implantation sker 8-10 dagar efter oskyddat kön på gynnsamma dagar. En vecka innan menstruationen passar in i sådana beräkningar. Därför kan Brown-dauben under denna period tala om en fulländad befruktning. Graviditetstestet kommer att vara negativt hittills, det kommer att visa den andra remsan endast på den 7-8: e dagen av förseningen. Implantationsblödning är ett utsläpp av ljusa nyanser, brun kan vara blek, nästan grädde. Oftare uppträder rosa urladdning före menstruationen.

Ägglossning

Ägglossning är processen för äggstocksekretion av ett ägg. Efter att ha lämnat äggstocken skickas ägget till äggledaren och blir tillgängligt för befruktning. Vanligtvis ägglossning sker runt mitten av menstruationscykeln. Det kan också leda till fläckar..

Dessutom kan hormonella fluktuationer som uppstår under ägglossningen leda till ökad bröstkänslighet, ökat livmoderhalsslem och uppblåsthet.

Relativt säkra orsaker till daub en vecka före menstruation

Livsförhållanden från dåliga vanor till aktivitetsgraden påverkar reproduktionssystemet. Mörkaktig urladdning i den andra fasen av cykeln är inte normen, men med en engångshändelse till följd av följande faktorer kommer inte att betyda förekomsten av sjukdomen. Varför detta händer strax innan menstruationen förklaras enkelt. I slutet av cykeln har endometriet en maximal volym, så att den under vissa omständigheter kan rivas bort lättare än på andra dagar.

Utövar sport

Förutom hushållsuppgifter eller arbete i samband med tyngdlyftning, intensiva belastningar, plötsliga rörelser, kan det framkalla avstötning av fragment av det intrauterina skiktet, som vanligtvis kommer ut under menstruationen.

Brunaktig urladdning inträffar ibland under ett stormigt intimt liv. Långa, frekventa och aktiva samlag slutar med lite blödning.

Tar orala preventivmedel

Hormonala läkemedel orsakar alltid en blodig daub under den intermenstruella perioden. Under de första månaderna av inträde händer detta oftare, med cirka 4-5 cykler återgår tillståndet till det normala. Utsöndringarna av rosa, svart och brunt är endometrium och blod, som kommer ut under påverkan av aktiva substanser..

I närvaro av en spiral i livmodern, inträffar ett sådant symptom också i det inledande skedet. Dessutom blir menstruationen riklig och lång. Hos kvinnor med IUD förekommer ofta brunt urladdning efter sex i livmodern, vilket förklaras av effekten på antenner som skjuter ut från livmoderhalskanalen..

Ålder

Hos flickor stabiliseras cykeln upp till 2 år från den första menstruationen, så förekomsten av en brun daub under den intermenstruella perioden är vanligt förekommande. Ibland är fenomenet förknippat med stress före tentamen eller på grund av kärlek.

Premenopausala kvinnor upplever också blodig, mörkaktig urladdning. Brun daub istället för menstruation och på andra dagar av cykeln inträffar med en gradvis utrotning av menstruationsfunktionen. Det borde vara lite smet, annars är det värt att undersökas.

Varning! Under klimakteriet kan blödningar av något slag prata om onkologi och andra farliga sjukdomar.

Återställning efter amning

Om en kvinna ammar, kommer menstruationen mycket senare. De första månaderna är de inte stabila. Därför är en brun daub i frånvaro av patologiska tecken normal.

Om varje cykel bara en vecka före menstruationen, en mörk daub inträffar, och diagnosen inte ser uppenbara avvikelser, bör du skicka en analys till nivån på könshormoner. Deras obalans är alltid annorlunda i närvaro av blod och i cykler. Om situationen inte korrigeras visas allvarliga kränkningar.

Möjliga patologier

Blod före menstruation kan vara ett tecken på utseendet på olika sjukdomar och patologier. Bland orsakerna är installation av en spiral som orsakar skador på livmoderslimhinna. Om urladdningen inte passerar under lång tid och tecken på en inflammatorisk process dyker upp, bör du definitivt rådfråga en specialist för att ta bort spiralen och behandla.

Dessutom kan blödning före cykelstart vara ett farligt tillstånd och prata om följande patologier:

 • utvecklingen av en infektiös lesion i bäckenorganen;
 • inflammation i äggledarna;
 • ovarieinflammation;
 • endometritis i akut eller kronisk form;
 • erosion i livmoderhalsen;
 • atrofisk vaginit;
 • polypos eller polycystic;
 • godartade, maligna neoplasmer.

Endast en läkare kan diagnostisera exakt vilket problem som orsakade blödningen. Han kommer att förskriva lämplig behandling, baserat på resultaten av testerna. Men man bör komma ihåg att närvaron av sekret inte alltid är ett tecken på en allvarlig sjukdom. I vissa fall orsakar blodets utseende sådana kränkningar:

 • misslyckande i centrala nervsystemet;
 • fel i sköldkörteln;
 • inflammation i urinblåsans membran;
 • binjurens sjukdom;
 • störningar i hypofysen eller hypotalamus.

Fel i cykeln kan vara av en annan karaktär, efter undersökningen kommer gynekologen att utse samråd med närstående specialister, som kommer att föreskriva lämplig terapi.

Sjukdomar som manifesteras som fläckar

Det är värt att notera att inte alla de beskrivna patologierna är bundna till en tidsperiod - en vecka före menstruationen. De visas på andra dagar, men antingen ofta eller regelbundet. I det här fallet finns det samtidigt tecken på kränkningar.

endometrios

En sjukdom som gynekologen kommer att misstänka främst med brunaktig utflöde under den intermenstruella perioden. Dessutom kännetecknas det av rikliga, smärtsamma och långa perioder. Kärnan i patologin - endometrialkoaglar faller utanför livmodern och utsöndrar blod under påverkan av hormoner. Orsaken till problemet är hormonstörningar. Diagnostiserad med ultraljud, hysteroskopi, laparoskopi. De behandlas kirurgiskt och med hormoner. Förhindra uppkomsten av normalisering av den hormonella bakgrunden med speciella läkemedel.

endometrit

Reproduktion av patogena mikrober i det intrauterina skiktet. Det manifesterar sig som en ökning av temperaturen till subfebrila indikatorer, buksmärta, brunaktig utflöde med en obehaglig lukt. Anledningen är minskad immunitet och infektion från slidan till livmoderkaviteten. Behandlingen sker med antibiotika. Återfall kan undvikas om ett effektivt antimikrobiellt medel väljs baserat på resultaten av bakteriell ympning..

Erosion

På halsen bildas områden som är täckta med fel typ av epitel. Det kännetecknas endast av kontaktblödning. Efter samlag, en gynekologisk undersökning med en spegel, douching och andra effekter, röd, brun eller rosa urladdning. Orsaken är infektioner eller skador. Behandling genom direkt exponering för elektrisk chock, radiovågor, laser, flytande kväve eller kemikalier.

polyper

Patologiska små godartade formationer på slemhinnorna i alla organ, i vårt fall, i livmodern eller livmoderhalskanalen. Det manifesterar sig med rikliga slemhinnor med röda eller bruna blodstreck, kontaktblödning efter sex, samt en ökning av volymen och varaktigheten av menstruationen. Anledningen är avsaknaden av progesteron mot bakgrund av överskott av östrogener, ärftlighet och andra provocerande faktorer. Kirurgisk behandling genom hysteroskopi. Åtgärder mot återfall genom att stabilisera hormonbalansen med orala progesteron preventivmedel.

myom

En tumör i musklerna i livmodern av en godartad typ. Det kännetecknas av kontakt och ofrivillig fläckning i den intermenstruella perioden. Med myom växer magen. Anledningen är hormonell störning. Beroende på situationen är behandling medicinering eller kirurgi, liksom neutralisering av försörjningsfartygen. Återfall förhindras genom återställande av endokrin balans genom analoger av könshormoner..

Cystor på äggstockarna

En kapsel med vätska på ytan av ett organ aktiveras ofta strax före menstruationen, eftersom själva järnet under denna period är på att fungera. Det kännetecknas av smärta på ena sidan i den nedre kvadranten, asymmetrisk utvidgning av buken, brun utflöde före menstruationen eller under ägglossningen. Anledningen är hormonella störningar, inflammatoriska processer. Endast kirurgisk behandling med laparoskopi.

Uppmärksamhet! Om akut smärta inträffar under en ovariecyst, svårt välbefinnande upp till en svänga, kraftig vätskeutladdning med blod, och sedan kommer lättnad, då har formationen brast. Om du inte ringer ambulans, kommer patienten att dö av peritonit.

Inflammation i bilagorna

En infektion lokaliserad i rören och äggstockarna orsakar ökat blodflöde, vävnadsödem och nedsatt funktionalitet. Detta inkluderar adnexit, salpingit, oophoritis. Det kännetecknas av feber, smärta i det drabbade området, purulent, vattnigt eller brunt utsläpp med en obehaglig lukt. Anledningen är STI-infektion, minskad immunitet och multiplikation av opportunistiska mikrober. Antibiotikabehandling.

Livmodercancer

En ondartad tumör, som, om den inte behandlas, resulterar i en kvinnas smärtsamma död. Det kännetecknas av blodig daub i de inledande stadierna och en vattnig genomskinlig urladdning med koaglar av smutsig nyans och lukten av förfallande kött i ett försummat fall. Kirurgisk behandling genom amputation av drabbade organ och regionala lymfkörtlar. Åtgärder mot återfall genom kemisk och strålbehandling.

Tubal graviditet

Implantation av ett embryo utanför livmodern. Processen börjar med en knappa brun daub och kommer gradvis till kraftiga blödningar, medan magen värkade mer och mer. När röret brister, besvämning, kräkningar noteras en kraftig blodtrycksfall. Anledningen är den onormala strukturen i organen, vidhäftningar efter inflammation eller operation. Endast kirurgisk behandling.

Behandlingsmetoder

I de flesta fall behandlas fläckar före menstruation med konservativa metoder. En förutsättning bör vara att personliga hygienregler följs, användning av kondom under sexuell kontakt, sluta röka och alkohol.

Resten av behandlingsmetoden beror på orsakerna till urladdningen:

 1. I närvaro av en inflammatorisk process passerar den i två steg:
 • Behandling med medicinering. Det består i utnämning av antibiotika, läkemedel som ökar immuniteten. I närvaro av svampar föreskrivs medel som undertrycker dem;
 • efter terapi är det nödvändigt att återställa en hälsosam vaginal mikroflora. För detta föreskrivs preparat i form av ljus eller tabletter.
 1. Om utskrivning innan menstruationen dök upp som ett resultat av graviditeten, rekommenderas patienten att observera säng vila. Om det finns en kränkning av infästningen av moderkakan, förskriva läkemedel som hjälper till att slappna av livmodermusklerna. Med en snabb behandling ger tillståndet hos modern och fostret dig möjlighet att rädda graviditeten. Om du försenar besöket hos läkaren kan fostret dö och då är konservativ behandling ineffektiv och kirurgiskt ingrepp kommer att krävas.
 2. Med hormonell obalans föreskrivs patienten en kurs med hormonterapi. Hon måste tydligt följa den dos som rekommenderas av läkaren, mottagning och läkemedlets varaktighet..

Oavsett anledning till utskrivning är det inte värt att försena ett besök hos läkaren. Detta hjälper till att undvika allvarliga komplikationer och upprätthålla hälsan..

Olika varianter av brun urladdning 7 dagar före menstruation

Vaginalvätskor skiljer sig i volym, ton, lukt och närvaron av ytterligare livliga symtom.

egenskaperOrsak
Lätt, beige, gräddeBefruktning, ägglossning, inflammation i bilagorna
RödaktigPolypper, erosion i livmoderhalsen
Mörk, mättad, brunEndometrios, hormonella läkemedel, endometritis, cyster på äggstockarna, IUD
Lean utsläppImplantation, ägglossning, klimakteriet, tonåren, återhämtning av cykeln efter förlossningen
rikligEktopisk graviditet, endometrios, trauma av en stor polypp
Dålig luktInfektioner, inflammation i bilagorna, endometrit, onkologi
KliandeSTI, bakteriell vaginos, trast
Med smärtaEndometrios, polypper, inflammation i hängorna, endometrit, ägglossning, ektopisk graviditet
varvasStrimmar med polypper, koaguler med endometrios, vävnadsdelar med en cancerös tumör

Det är värt att notera att livmodern onkologi i ett inledande skede är nästan asymptomatisk. Erosion kan också endast kännetecknas av att man upptäcker brun urladdning. Med endometrios blir menstruationen ibland tvärtom knapp. Därför kan symtom ha olika alternativ i ett enskilt fall..

Hormonella fluktuationer


Blodigt utflöde kan uppstå mot hormonella fluktuationer.

Hormonfluktuationer påverkar ibland kvinnors menstruationscykel och leder till fläckar före menstruationen. En sådan urladdning inträffar ofta när flickorna bara börjar menstruation. För närvarande kan de manifestera sig både i lättare och svårare former..

När man ska gå till läkaren?

Gynekologer rekommenderar starkt att undersökas i närvaro av brun vaginal urladdning en vecka före början av menstruationen. Speciellt i samband med följande symtom:

 • Försening av menstruation;
 • Rikliga mörka massor;
 • Varaktighet mer än en dag;
 • Regelbundet utseende under flera cykler;
 • Temperaturökning;
 • Smärta av olika slag;
 • Förekomsten av ett symptom efter sex;
 • Atypisk lukt;
 • Klåda i perineum;
 • Förändring i varaktighet och andra egenskaper hos menstruationen;
 • Förekomsten av blodproppar och andra inneslutningar.

Uppmärksamhet! Ovanlig urladdning är det mest uppenbara symptomen på problem med kvinnors hälsa. Vänta inte på att andra speciella manifestationer ska undersökas.

Hur man stannar

Med mindre blödning kan du applicera en kall komprimering i livmodern, dricka ett lugnande te. Lätt massage och aromaterapi hjälper också. Med utvecklingen av svår blödning rekommenderas att ringa ett ambulansteam. Innan hon anländer måste du göra följande:

 1. Observera sängstödet och lägg en kudde eller rulle under fötterna.
 2. Sätt en kall komprimering på magen i 15 minuter med pauser för vila i 5 minuter.
 3. Drick mer vätska för att kompensera för blodförlust.

Vad ska man göra

Det kan dras slutsatsen att en sekretion av brunt blod, som är smutsig, inte alltid indikerar förekomsten av patologiska processer i kroppen, men endast en praktiserande gynekolog kan fastställa den verkliga orsaken till vad som händer..

För korrekt diagnos måste patienten klara en serie tester och genomgå undersökning på en gynekologisk stol. Kom ihåg att orsaken till att du besöker en läkare bör till och med vara mindre symtom som inte orsakar allvarligt obehag.

Utsläppet, som börjar som en vanlig daub, förr eller senare kan leda till stora livmodersblödningar. Sådana komplikationer kan endast botas på sjukhusmiljö och främst med hjälp av kirurgiska ingrepp..

Kvinnors recensioner

Som redan noterats är vaginal urladdning främst ett tecken på reproduktionsfunktionernas funktion, äggstockarna. Utsläppet är ett skyddande skikt i slidan, vilket ger fukt i rätt mängd.
Men inte alla utsläpp kan orsaka glädje. Inom gynekologi är det vanligt att skilja mellan utskrivning som hänvisar till normen såväl som relaterad till patologi.

Naturligtvis måste du noggrant övervaka hälsotillståndet samt vara mycket uppmärksam på urladdningens art och närvaron av lukt.

skador

Ett liknande symptom observeras som ett resultat av grov eller intensiv sexuell kontakt. Utsläpp som äggvita med blodstreck eller liknande luukoré indikerar skador på de små blodkärlen i vaginalväggarna under ökad mekanisk stress under samlag. Ibland kan detta fenomen efter intimitet indikera närvaron av erosion i livmoderhalsen, samt vara ett symptom på ett antal sjukdomar.

Ganska sällan manifesterar sig ett sådant symptom i ansvarsfrihet efter undersökning av en gynekolog, om manipulationerna som utförts av läkaren skadade väggarna i slidan. Fenomenet kräver inte behandling, eftersom problemet naturligtvis kommer att försvinna efter en dag eller två.

Vattnig hemlighet

Flytande slem utsöndras till kritiska dagar utan en specifik lukt och tillhörande obehag kan börja på grund av användning av hormonella preventivmedel.

Om vattnig urladdning uppträder tillsammans med klåda och sveda, svårigheter att urinera, svullnad och rodnad i de yttre könsorganen, tyder detta på inflammation eller en infektionssjukdom. Läs i en av våra artiklar om sjukdomar som orsakar riklig vit urladdning före menstruation.

Utseendet på brun sekretion under graviditeten

Ofta är kvinnor intresserade av om brun urladdning 2-3 dagar före menstruationen kan indikera graviditet. Graviditet provocerar allvarliga förändringar i kroppen. Konsekvensen, färgen och överflödet hos vita förändras. De har en vit färg och en slemstruktur. Utsläppsförändringar inträffar i slutet av första trimestern.

Brun fläckning 12 dagar efter oskyddat samlag indikerar implantationsblödning. Visuellt har den hemlighet som provoceras av implantationsblödning bruna vener i strukturen.

Och också leukocé med progressiv intensitet kan vara ett tecken på en ektopisk graviditet. I detta fall åtföljs det avvisade ämnet av illamående, akut smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen. Vid diagnos av liknande symtom hos en kvinna bör en kvinna omedelbart rådfråga en läkare.

Diagnostik

Symtomen kan vara olika, men endast en specialist ställer en noggrann diagnos efter att ha undersökt och erhållit resultaten av de nödvändiga laboratorietesterna. Det är bättre att besöka en gynekolog vid en tidpunkt då ovanlig urladdning visas. Detta ger läkaren möjlighet att ta biomaterial för analys..

För att den kliniska bilden ska kunna sammanställas korrekt är det nödvändigt att beskriva i detalj alla symptom som har uppstått. Läkaren kommer att undersöka kvinnan med hjälp av gynekologiska speglar och ge ut de nödvändiga anvisningarna. Ultraljud, flora och infektionstester kan behövas..

Blödning efter sex

Sexuell penetration kan irritera de känsliga vävnaderna i slidan, vilket ibland leder till mindre blödningar. Om sådana blödningar inträffar regelbundet, bör partner överväga att använda smörjmedel för att minska risken för vaginalskada under intimitet..

Kvinnor måste se en läkare om det är svår blödning eller blödning efter sex som orsakar andra problem.

Orsaker till brunt urladdning före menstruation

Ovanlig urladdning, utom menstruation, hos kvinnor är ofta ett symptom på sjukdomar i reproduktionssystemet. Utseendet på brun urladdning en vecka före menstruationen kan ha flera skäl. Bland dem är ganska naturliga förändringar i kroppen, där ett sådant tecken inte anses vara en patologi. Men det finns också mycket farliga sjukdomar för vilka detta symptom är karakteristiskt. I detta fall är en snabb undersökning av en kvinna, tidig upptäckt avvikelser och bestämning av en metod för att behandla sjukdomen av stor betydelse.

När förändringar anses vara normala

Om en kvinna har brunt utflöde som visas före menstruationen, inte åtföljs av smärta i nedre del av magen, nedre delen av ryggen, samt brännande känsla och klåda i slidan, är det troligtvis inte tecken på sjukdomen. Transparenta slemhinnor med en mörk färg kan visas som ett resultat av processer som är förknippade med en förändring av den hormonella bakgrunden i kroppen:

 1. Puberteten. En sådan ansvarsfrihet kan förekomma hos flickor innan de första perioderna..
 2. Slutet av reproduktionsperioden. Brun urladdning en vecka före menstruation hos kvinnor 40-45 år indikerar ofta början av klimakteriet.
 3. Användning av orala preventivmedel om sådana medel inte väljs korrekt.

Varning: Innan du använder hormonella preventivmedel är det nödvändigt att genomgå ett hormontest. De kan endast användas enligt instruktion av en läkare. Det är farligt att byta p-piller ofta, avbryta deras intag i mitten av cykeln. Om brunt urladdning efter början av att ta botemedel visas i tre cykler eller mer, kanske det är nödvändigt att välja en annan i stället.

Denna typ av leukocé förekommer en vecka före menstruation efter installationen av den intrauterina enheten. På grund av mekanisk irritation av endometrium och hormonella effekter blir fixering av ett befruktat ägg i livmodern omöjligt. Om fläckbrunt urladdning inte försvinner på 2-3 månader, avlägsnas spiralen och väljer en annan typ av preventivmedel.

De kan förekomma vid ägglossningen (utgång från det mogna ägget från follikeln). Detta beror på rörelsen av ägget genom rören till livmodern och skador på endometriumkärlen under fästningen på väggen, vilket inträffar ungefär 12-15 dagar av menstruationscykeln (cirka 9-14 dagar före början av menstruationen). Det är under denna period som befruktningen är mest trolig. Därför fungerar utseendet på sådan leukocé som vägledning för en kvinna, från vilken graviditetsåldern kan räknas. Detta är särskilt möjligt med reducerade nivåer av progesteron i kroppen. För att eliminera avvikelser används läkemedel med högt hormoninnehåll.

Video: Fläckbrunt urladdning före menstruation, deras orsaker

Mörk urladdning under graviditeten

Om ägget efter ägglossning, åtföljt av utseendet på bruna sekret, befruktades och graviditet inträffade, kan leukocé tas för menstruation, som kom 1-1,5 veckor före schemat. En kvinna misstänker ofta inte att graviditet har uppstått om de upprepas under de följande månaderna, på de dagar då hon borde ha menstruation. Vissa kvinnor är inte medvetna om graviditet upp till 3-4 månader, och uppmärksammar inte den allmänna obehag som följer av detta tillstånd.

Om utflödesvolymen är liten, åtföljs de inte av smärtsamma upplevelser, då deras utseende i graviditetens första trimester är inte farligt. Före 12-14 veckor av graviditeten är dock sannolikheten för ett missfall ganska hög. Brunt slem förefaller i detta fall på grund av att det fostrala ägget lossnar, vilket hotar med avvisande och avslutande av graviditeten. Detta tillstånd kännetecknas av svår buksmärta. Men med snabb tillgång till en läkare och behandling med läkemedel som ökar progesteron, kan graviditeten upprätthållas. En kvinna ska ligga på sjukhus i 3-4 veckor under övervakning av läkare, med obligatorisk säng vila.

Ektopisk graviditet

Utseendet på en abnormitet kan vara förknippat med en ektopisk graviditet (ett befruktat ägg når inte livmodern, men fixeras i ett av dess rör eller i bukorganet). När embryot växer sträcker sig röret, vilket ofta leder till brott. Detta tillstånd är livshotande för en kvinna på grund av inre blödningar. Ju tidigare en sådan patologi upptäcks, desto större är chanserna för ett framgångsrikt resultat. Vid en ektopisk graviditet, förutom brunt slem, har en kvinna krampande skärande smärta i nedre del av buken, på ena sidan av det. I det här fallet måste du ringa en ambulans.

Om ultraljudet bekräftar diagnosen utförs en brådskande operation för att avlägsna fosterets ägg. Det utförs med laparoskopi, ägget kommer igenom små snitt på buken i rörets område. Om ett rör brister, tas det helt bort. Samtidigt minskar chansen att bli gravid avsevärt, i vissa fall kan en kvinna förbli infertil.

Tips: Om brunvita förekommer en vecka före den vanliga menstruationsperioden, är det särskilt viktigt att konsultera en läkare om deras orsak om kvinnan hade oskyddat sex. Kanske har graviditet inträffat (testresultatet kan inte alltid lita på), och utskrivningen är en signal om allvarliga komplikationer.

Patologier där mörk urladdning före menstruationen

Det finns patologiska tillstånd där utseendet på brunt urladdning före menstruation blir anledningen till akut medicinsk intervention.

Intrauterin blödning

Brunvita är en föregångare av intrauterin blödning. Orsaken kan vara livmoderfibroider (utseendet på godartade tumörer i livmoderns muskelvävnad), endometrit (inflammation i livmoderslimhinna), infektiösa skador på reproduktionsorganen, en frusen graviditet (fosteräggets död).

Dessutom kan intrauterin blödning orsakas av endokrina sjukdomar, där hormonella förändringar förekommer, liksom låg blodkoagulation, anemi. Om brun urladdning inte slutar och de ersätts av kraftiga blödningar, åtföljda av trånga magsmärta, yrsel, svimning, feber och tryck, bör du omedelbart rådfråga en läkare. Det är nödvändigt att ringa en ambulans, ta reda på orsaken och stoppa blödningen, eftersom detta tillstånd är mycket farligt. Kirurgi kan krävas..

Video: Orsaker till brunt urladdning före menstruation

Gynekologiska sjukdomar

endometrios En godartad sjukdom associerad med onormal spridning av endometrial vävnad, som ibland blir malig. Tecken på endometrios är oavbrutet brunblekning före menstruation, samt smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen, en ökning av menstruationens varaktighet och varaktighet.

Cervikal erosion. Fläckbrunt urladdning visas en vecka före menstruationen och varar också några dagar efter dem. Men de kan vara det enda tecknet på erosion. Ibland vet en kvinna inte om hennes existens förrän hon går till en läkare.

Polypper i livmoderkaviteten. Dessa är godartade neoplasmer som uppstår på grund av fokal endometrial hyperplasi (bildandet av enskilda knutar med ett ben på livmoderens inre yta). En sådan sjukdom kännetecknas inte bara av utflöde, utan också av smärta i livmodern, som påminner om sammandragningar. För att eliminera polyper krävs ofta rengöring, fullständigt avlägsnande av endometrium..

Livmodercancer. Maligna tumörer kännetecknas vanligtvis av en asymptomatisk kurs. Brun urladdning ungefär en vecka innan menstruationen är ibland det enda ovanliga tecknet som borde locka en kvinnas uppmärksamhet. I detta fall görs en biopsi av vävnaderna i de drabbade områdena för histologisk undersökning och för att fastställa patologinens natur. Ultraljudsundersökning, kolposkopi.

Varför utstryk före menstruationen brun

I väntan på nästa menstruation möter många kvinnor fenomenet brunt urladdning. Är detta normalt, eller är en utstryk som fortfarande tyder på utvecklingen av en gynekologisk sjukdom eller en ektopisk graviditet?

Om utsläppet inte har en obehaglig lukt och inte försämrar det allmänna hälsotillståndet, finns det ingen anledning till oro. Men varför visas en brun daub före menstruation, och när det är brådskande att kontakta en gynekolog, bör varje tjej veta.

Brun urladdning några dagar innan menstruationen är en normal process.?

Mörkt slem, som utsöndras från könsorganen flera dagar före menstruationens början, är ofta normen. Om en kvinna inte besväras av smärta i nedre del av magen och i korsryggen, passerar urinering utan problem, och det finns ingen klåda och sveda i slidan, vilket innebär att allt går bra och kroppen förbereder sig för endometrial avstötning.

Gradvis förstärks urladdningen och förvandlas till fullständig menstruationsblödning. Den tillåtna varaktigheten för dauben är 1 - 2 dagar eller flera timmar före den nuvarande menstruationen.

När det är brunt urladdning före menstruationen, vad betyder det att du kan ta reda på det från läkare.

Neurologen säger att dauben verkar under påverkan av stress och kommer att råda dig att hålla känslor under kontroll. Neuros, ett upphetsat eller irriterat tillstånd påverkar det hormonella systemet negativt och håller hela kroppen i spänning. Rätt inställning till vissa vardagliga situationer och en förändring i livsstil i allmänhet hjälper till att undvika effekterna av stress..

En normal daub anses också i fallet när en kvinna snabbt förlorade en betydande mängd kilogram. Skarpa fluktuationer i kroppsvikt stör den hormonella bakgrunden och provocerar onormalt urladdning före menstruation.

Om det finns ett behov av viktminskning bör viktminskning vara gradvis och utan hälsorisk. Överdriven viktökning leder inte heller till något bra. När stress inträffar behöver du inte "sylt" det med godis och värdelös mat.

Vad mer är orsakerna till brun urladdning före menstruation:

 • Puberteten hos flickor. Mörk fläckning hos vissa flickor visas under menarche-perioden.
 • Orala preventivmedel. Den kvinnliga kroppen anpassar sig till förändringar i den hormonella bakgrunden. Utåt uttrycks detta av daubs. Dessutom förekommer utseendet på mörk urladdning på grund av felaktigt utvalda preventivpiller eller i strid med systemet för deras användning.
 • Marin. Spiralen irriterar endometriet och förhindrar att det befruktade ägget får fotfäste i livmodern. Mörkfärgad leukocé kan släppas 7 dagar före menstruationen. Om de visas i två till tre månader i rad, tas bort IUD och ett annat preventivmedel används..
 • Climacterium approximation. Vid 40 - 45 år är en brun daub en vecka före menstruationen ofta ett tecken på klimakteriet.

Brun urladdning före menstruation som ett tecken på graviditet

Kvinnor kan märka ljusbrun urladdning på underkläder 9-14 dagar före menstruationens början. I mitten av cykeln lämnar ett moget ägg follikeln och en kort ägglossningsfas inträffar (ungefär 12-15 dagar av MC). Dessa dagar är bördiga.

Genom uppkomsten av färgat slem som kommer från könsorganen tidigare än den månatliga blödningsperioden kan graviditet bedömas. Men ofta är kvinnor inte medvetna om befruktningen, inte ens inom 3-4 månader, och tar daub för menstruation med förändrad karaktär.

En liten mängd utflöde som lämnar kroppen utan försämring av välbefinnandet är inte farligt i första trimestern av graviditeten. Även om upp till 12-14 veckor är risken för spontan missfall ganska hög. Brunt slem indikerar att det fostrala ägget lossnar med dess möjliga avstötning och avbrott i graviditetsprocessen.

Med ett snabbt besök hos en läkare och användning av läkemedel för att öka progesteronnivåerna i de flesta fall, kan graviditeten upprätthållas. Inom 3 till 4 veckor är patienten i stationära förhållanden och observerar säng vila.

Mörkbrun urladdning före menstruation kan vara ett symptom på en ektopisk graviditet. I detta fall fixas den kvinnliga cellen efter möte med spermierna i äggledaren eller implanteras i bukhålan. Ett gradvis växande embryo sträcker röret, varefter det brister om medicinsk vård inte har lämnats i tid.

Det andra tydliga tecknet på en ektopisk graviditet är skärande smärta i nedre buken, liknande spasmer. De oroar sig bara på en sida..

För att eliminera det onormala tillståndet hänvisas patienten för bäcken-ultraljud och laparoskopi. Under operationen avlägsnas fosterägget av specialister genom små snitt på bukens yta (i området för det problematiska röret). Om röret fortfarande brister är det helt avlägsnat. Chanserna för en framgångsrik graviditet minskas avsevärt i framtiden.

Brun urladdning före menstruation är ett symptom på sjukdomar

Om vagina smetar brunt före menstruationsperioden och samtidigt finns det obehag inuti, själva utsläppet luktar obehagligt och kroppstemperaturen stiger, är det nödvändigt att rådfråga en läkare omedelbart. En menopausal dumhet och smärtsamt sexuellt samlag tjänar också som en anledning att besöka kliniken.

Diagnos av menstruations oregelbundenheter utförs genom att utföra procedurer såsom:

 1. Inspektion av de inre könsorganen på en gynekologisk stol.
 2. Tar en vaginal smet.
 3. Allmän blodanalys.
 4. Bekken ultraljud.
 5. Hormonblodtest.
 6. Cervikal biopsi och kolposkopi.
 7. Curettage av livmoderhålan med efterföljande överföring av endometrium för histologisk undersökning.

Vid ett samråd med en gynekolog bör patienten uppriktigt prata om funktionerna i menstruationscykeln, sexualitet, de sjukdomar hon hade tidigare och om den ärftliga benägenheten till gynekologiska patologier.

Baserat på diagnostiska uppgifter och den insamlade medicinska historien bekräftar specialist en av följande sjukdomar:

 • endometrios.
 • endometrit.
 • polyper.
 • Myom.
 • STD (gonorré, klamydia, trikomoniasis).

endometrios

Mörkbrun urladdning före menstruation vid utveckling av endometrios åtföljs av värkande smärta i nedre del av buken. Mild obehag stör kvinnan i olika faser av cykeln och ökar innan blödningen börjar. Den vaginala urladdningen kan vara brun, brunbrun och svart.

I de tidiga stadierna behandlas endometrios med smärtstillande medel och hormonella läkemedel. I avancerade fall indikeras kirurgisk excision av patologiska foci.

endometrit

Den inflammatoriska processen utvecklas på slemhinnan i livmoderhålet. Endometritis daub har en brun färg och luktar dåligt. En kvinna besväras av värk i nedre buken.

Om sjukdomen inte behandlas kommer den att ta en kronisk form och göra en kvinna oförmögen att få graviditet. Missfall vid olika perioder på grund av att patologin inte tillåter fostrets ägg att fixeras ordentligt i livmodern.

polyposis

Polypper är godartade neoplasmer som bildas antingen på livmoderhalsen eller inuti organet. Den huvudsakliga orsaken till patologin är hormonfel. Andra faktorer som påverkar utvecklingen av polypos: ofta eller dålig kvalitet i abort, operation, inflammation i äggstockarna, kejsarsnitt.

Närvaron av en polypp i det reproduktiva systemet kan misstänkas genom att upptäcka några dagar före menstruationens början och i slutet av blödningen. Fler patienter med polypper klagar över smärta i nedre del av magen och utflöd efter samlag.

Myom

En godartad tumör påverkar livmoderhalsens livmoderhals eller väggar. Dess storlek varierar från en liten, räknbar i millimeter, till en mer solid, tar några centimeter.

Sjukdomen utvecklas på basis av hormonella störningar hos unga kvinnor. Men när klimakteriet närmar sig och östrogennivåerna minskar, kan myom lösa på egen hand.

Infektioner och inflammatoriska processer

Klåda, en obehaglig lukt av könsorganen och ljusbrun urladdning är karakteristiska för sexuellt överförda sjukdomar. Vid inflammatoriska sjukdomar i reproduktionsfären observeras liknande symtom.

Behandlingen utförs med hjälp av antibakteriella och restaureringsmedel. Vid behov placeras patienten på ett sjukhus.

Brun urladdning före menstruation: norm eller patologi?

Enligt gynekologers forskning inträffar blodutsöndring några dagar innan menstruationscykeln i 95% av det globala kvinnliga samhället som har uppnått puberteten. Vilka är symptomen på brun urladdning före menstruation? Är det värt besväret att hitta dem? Låt oss försöka ta reda på detta tillsammans i den här artikeln och ta grundval av den praktiska erfarenheten av specialister från obstetrik och gynekologi..

Fysiologiska orsaker till brun sekretion före menstruation

Ett systematiskt utseende före början av kritiska dagar med brunutsöndring kan vara ett enskilt inslag i hur kvinnans reproduktiva system fungerar..

Utsläpp före menstruation av en smutsig brun nyans kan vara en individuell manifestation av följande processer:

Ägglossning och hormonella förändringar under den premenstruella perioden

Uppkomsten av ägglossning och fluktuationer i nivån av progesteron och östrogen åtföljs av en liten sekretion av en viskös, smutsig karaktär. Det finns inga lymf- eller blodproppar i urladdningen. En brun hemlighet visas under processen att gå ut från fostrets ägg. Blodstrånande leukocé bildas på grund av trauma i kapillärerna, "omsluter" livmoderhalsen. I detta fall liknar hemligheten slem. Det har inte en skarp lukt, mättad färg, och dess avslag förvärras inte av obehag i hela kroppen. Förlossning-gynekolog säger att denna typ av sekretion observeras under högst tre dagar och flyter smidigt på kritiska dagar. Utseendet på en brun daub i detta fall bör inte orsaka oro.

Kursmottagning av infusioner från medicinalväxter

Brun utflöde som dök upp före menstruationen kan vara ett resultat av behandling eller förstärka immunitet med hjälp av örtpreparat som används i örtmedicin. Vissa örter och deras kombinationer kan inte bara "stoppa" menstruationen utan också provocera deras tidiga början. Fytoterapeuter säger att återvändandet av cykeln till dess vanliga gång börjar efter avbrytandet av örtmedicin.

Början på menstruationen

Preemenstrual avstötning från livmodershålan i endometrium åtföljs också av brunt slem före kalenderstart för menstruationen. Det kan börja en, två dagar innan kritiska dagar börjar. Rivna bort är små utstryk av blodämne. Koagler, fläckar av gult eller grönt saknas. Närvaron av främmande inneslutningar betyder närvaron av en progressiv infektion i reproduktionssystemets organ.

Återställ kalendercykeln för menstruationen

Utseendet på brun urladdning en dag före menstruationen kan också bero på återställande av menstruationscykeln efter förlossningen. På liknande sätt kan avbrottet av amningen återspeglas. Beroende på kroppens egenskaper kan återställningen av menstruationscykeln efter förlossningen ta från en månad till sex månader.

Närvaron av ljusbrun urladdning före menstruation indikerar en hormonell brist, som orsakas av användning av orala preventivmedel eller upprättande av en spiral.

Oroa dig inte om en lätt hemlighet observeras under två menstruationscykler sedan introduktionen av nya p-piller. Detta beror på anpassningen av kroppen till det nya "driftsläget". Ett alarmerande tecken är det ständiga utseendet före menstruationen av en vit sekretion, liknar blodproppar i slem.

Om urladdningen visas från cykel till cykel, bör du omedelbart kontakta en gynekolog för att välja en annan metod eller preventivmedel. Långsiktig försummelse av preventivförenlighet kan orsaka betydande hälsoskador..

Ett av orsakerna till uppkomsten av en lätt viskös vätska före kritiska dagar kan vara början på användningen av tamponger eller en allergisk reaktion på dofter som används i trosskydd för daglig vård.

Mikrokrackor i livmodersslemhinnan kan också orsaka lätta inneslutningar på underkläder. En tjej kan få dem under intensivt samlag eller gynekologisk undersökning. Om infektionen inte kommer in i mikrokrackorna kommer stoppet att stoppas i början av nästa menstruation.

De fysiologiska orsakerna till uppkomsten av blodutsöndring före menstruationen inkluderar också:

 • plötslig viktminskning;
 • ökad mental stress;
 • efterlevnad av en strikt diet;
 • ökad fysisk aktivitet;
 • förändring av tidszoner och klimatförhållanden;
 • utdragna eller allvarliga stressiga situationer;
 • ta hormonella läkemedel;
 • initiering av antibiotikabehandling;
 • första samlag;
 • bildandet av menstruationscykeln hos flickor;
 • klimakteriet.

Brun utsöndring för sjukdomar

Så är det värt att oroa sig när du märker brun urladdning 4 eller 5 dagar före din period? Gynekologer säger enhälligt att leukocé, "belastat" med samtidigt symtom, indikerar kränkningar i arbetet med inte bara reproduktionssystemet utan också för hela organismen..

Manifestationerna av sjukdomar i könsorganet som följer med urladdningen före kalenderstart av menstruationen inkluderar:

 1. Smärta i coccyx och ljumsken.
 2. Utseendet på svarta och röda vener i förordningarna.
 3. Lider obehag.
 4. Förekomst av putrefactive eller skarp lukt i utsläpp.
 5. Förekomsten av brunt slem före menstruation med en grön och gul nyans.
 6. Förekomsten av blodproppar i dauben.
 7. Ökningen av vita blodkroppar i en vanlig urinalys och urinalys enligt Nechiporenko.
 8. Komprimering och tyngd i nedre del av buken.
 9. Svårighet att urinera.
 10. Labia rodnad.
 11. Den emotionella bakgrundens instabilitet.
 12. Menstruation är oregelbunden, intermittent.

Mörk urladdning före menstruation är karakteristisk för allvarliga patologier i en kvinnas urogenitala system. Först av allt, när man fastställer en diagnos, styrs gynekologer av tidpunkten för uppkomsten av dessa leukocéer.

Om en tjej märkte intensiv utsläpp av en rik röd färg en vecka före början av kritiska dagar, kan en specialist föreslå förekomsten av en infektion i könsorganet..

Utsöndring orsakad av infektion har inte en obehaglig lukt. Förutom tidsintervallet är ett utmärkande kännetecken för sådana sekretioner mängden och mättnaden av blodpigmentet.

Bland de infektionsskador som manifesterar sig genom utsöndrade ämnen finns det:

 • ovarieinflammation;
 • godartade formationer;
 • inflammation i livmoderns inre skikt;
 • infektion i äggledarna;
 • infektion i livmoderhalsen;
 • endometrios.

endometrit

Brun urladdning 10 dagar före menstruationen talar nästan alltid om endometrit enligt gynekologer. Detta är en patologisk process orsakad av en inflammatorisk process i livmoderns livmodersystem. Infektion sker i stigande ordning. Baserat på erfarenheterna från att utöva gynekologer kan endometritis i ett avancerat stadium leda till infertilitet och till och med sepsis.
Detta fenomen kan provocera inte bara förlossning, kejsarsnitt, abort, medicinska manipulationer på organen i könsorganet och promiskuösa samlag, utan också en allmän infektionsskada på kroppen mot bakgrund av försvagad immunitet. Behandling innebär användning av antibiotika beroende på sjukdomsstadiet..

Erosion

Med erosion i livmoderhalsen inträffar ofta krämig mörkbrun urladdning före menstruation. Denna defekt i vaginalslemhinnan är ulcerös. Det diagnostiseras i nästan varje sekund kvinna som besväras av rika och rikliga utsöndringar av krämig konsistens före kalenderdagarna av kritiska dagar.
En tjej kanske inte vet så länge om förekomsten av erosion i livmoderhalsen. Först, mörk urladdning före menstruationen går utan smärta. Till skillnad från fysiologisk leukocé, med erosion, kännetecknas dauben av rik pigmentering och flyter inte alltid på kritiska dagar. Om en infektiös lesion av slemhinnorna i livmodern under erosion inträffade i urladdningen, uppträder purulenta inneslutningar.

papillomvirus

Separat är det värt att lyfta fram infektionen av papillomas. Detta är namnet på en grupp virus som infekterar människokroppen. Experter har mer än hundra sorter av bakterier som kan provocera det. Du kan få denna infektion endast under oskyddat samlag. Fjorton av de kända varianterna av viruset kan provocera utvecklingen av cancertumörer. Forskare spårar ett direkt samband mellan papillomavirus och cancer i livmoderhalsen, vulva och vagina.

De första tecknen på denna sjukdom är smala mörkbruna urladdningar.

Fläckutsöndring frigörs regelbundet, oavsett menstruationsfasen. När sjukdomen utvecklas ökar mängden utsläpp.

Sexuellt överförda infektioner

Brun urladdning 2 eller 3 veckor före menstruationen kan indikera förekomsten av en STD. Det är möjligt att fastställa typen av sexuellt överförd sjukdom och utvecklingsstadium endast på grundval av resultaten av en omfattande diagnos av kroppen. Medicinsk hjälp är nödvändig i de tidiga stadierna av infektionen.

vaginosis

Slemhinnor gulbrun urladdning före menstruationens början signalerar en akut inflammatorisk process i äggstockarna, äggledarna.

Förekomsten av gul utsöndring före menstruationen är ett av de viktigaste tecknen på bakteriell vaginos. Så kallade förändringar i mikrofloraen i vagina under påverkan av skadliga bakterier. Genom krämig utsöndring av en gulaktig nyans kan sjukdomens början identifieras i de tidiga stadierna. Efter att ha upptäckt en sådan ansvarsfrihet bör en kvinna konsultera en specialist.

Bakteriell vaginos kan provocera inte bara oskyddat samlag, utan också utarmningen av immunsystemet. Förlossningsläkare noterar att han diagnostiseras under graviditeten. Detta beror på en förändring av mikrofloraen i slidan..

Förekomsten av vaginos kräver omedelbar medicinsk intervention. Detta bör göras uteslutande under övervakning av en barnläkare-gynekolog..

Utseendet på brun sekretion under graviditeten

Ofta är kvinnor intresserade av om brun urladdning 2-3 dagar före menstruationen kan indikera graviditet. Graviditet provocerar allvarliga förändringar i kroppen. Konsekvensen, färgen och överflödet hos vita förändras. De har en vit färg och en slemstruktur. Utsläppsförändringar inträffar i slutet av första trimestern.

Brun fläckning 12 dagar efter oskyddat samlag indikerar implantationsblödning. Visuellt har den hemlighet som provoceras av implantationsblödning bruna vener i strukturen.

Och också leukocé med progressiv intensitet kan vara ett tecken på en ektopisk graviditet. I detta fall åtföljs det avvisade ämnet av illamående, akut smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen. Vid diagnos av liknande symtom hos en kvinna bör en kvinna omedelbart rådfråga en läkare.

Diagnos och behandling

Baserat på medicinsk erfarenhet är det nödvändigt att genomgå följande undersökningar för att fastställa en noggrann diagnos och föreskriva behandling med en brun hemlighet.

 • Ultraljud av reproduktionssystemets organ;
 • allmän analys av urin och blod;
 • analyser på grund av upprättandet av ett hormonellt tillstånd;
 • urinalys enligt Nechiporenko;
 • vaginal skrapning för att bestämma närvaron eller frånvaron av patogena bakterier och svampar.

Terapi är omfattande och inkluderar användningen av:

 • antibiotika med olika spektrum av verkan;
 • droppers;
 • vaginala suppositorier;
 • hormonella läkemedel;
 • fysioterapi.

Utnämningen bör göras enbart av en certifierad specialist.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Bröstet efter ägglossningen gör ont - vad man ska göra, hur man kan bli av med smärta

Frågan uppstår ofta varför bröstet gör ont efter ägglossningen. Sådant obehag förekommer hos många kvinnor. Smärta är associerat med det faktum att ägglossningsperioden alltid åtföljs av hormonella förändringar i en kvinnas kropp....

Månadsvis plot: hur man förtrollar en kille eller man

Kärlek kan vara annorlunda: ömsesidig och obesvarad. När två personer har känslor för varandra på samma gång, är det en dröm som går i uppfyllelse. Men kärleken bryter ofta ut å ena sidan och en person förblir "med ingenting." Här är det värt att släppa situationen, byta till ett mer lämpligt objekt för suck....

Stimulering av ägglossning för att bli gravid: hormonella läkemedel och ett naturligt sätt

Ägglossning sker 14 dagar före menstruationens början. Om ägget inte lämnar äggstocken i äggledaren är det nödvändigt att utföra konstgjord stimulering för att bli gravid....