Orsaker till vit urladdning före menstruation hos kvinnor

Intim

Vit urladdning före menstruation är en variant av normen och passar på ett eller annat sätt varje kvinna

Beskrivning

I slemhinnan i slidan finns de körtlar som producerar det slem som är nödvändigt för att fukta slemhinnan och skapa normal mikroflora. Detta slem är nödvändigt för reproduktionssystemets normala funktion. Genom utsöndringar kan du utvärdera könsorganens hälsotillstånd.

Flera faktorer påverkar tillståndet hos slemutsöndringen:

 • hormonella förändringar;
 • tillståndet i mikrofloran i vagina;
 • påfrestning
 • slemhinneskada;
 • klimatförändring;
 • bär linne av syntetmaterial.

Beroende på arten av förändringarna i slemutsekret kan orsaken föreslås..

Tilldelningar kan klassificeras efter volym:

 • Knapp. Det finns för få sekret, de räcker inte för att organen ska fungera normalt. Slemhinnan torkar upp. Under samlag känns smärta.
 • Riklig. Om arbetet med sekretärkörtlarna förbättras finns det en konstant känsla av fukt i slidan, kvarstår urladdningen på tvätten.
 • Vanlig. Detta är det genomsnittliga alternativet när urladdningen förblir i den vanliga volymen..

Vad som anses rikliga eller magra utsöndringar skiljer sig beroende på kroppens individuella egenskaper. Du bör fokusera på förändringar relativt den normala dagliga volymen, som skiljer sig åt kvinnor.

Förändringar i urladdningens natur av naturliga skäl

För första gången förekommer slem hos flickor några månader före den första menstruationen och förändras beroende på den hormonella bakgrunden. Med tiden blir det stabilt och sticker ut regelbundet. Urladdningens natur varierar beroende på cykeln, eftersom hormonnivån också ändras:

 • I början av cykeln är slemet vitt eller genomskinligt, ibland med en blandning av blod. Konsistensen liknar en kräm - efter menstruationen återställs balansen mellan hormoner.
 • På den vita utflödet innan menstruationen påverkar produktionen av östrogen, som ökar under denna period. Detta hormon hjälper till att tunna slemet, tack vare vilket spermier lättare tränger in i ägget. Tilldelningar blir mer omfattande vid ägglossningen.
 • Efter ägglossningen ökar produktionen av hormonet progesteron, vilket gör slemet tjockare, vilket leder till bildandet av en kork innan menstruationen.

Hormoner och slem kan påverkas av medicinering, ångest och andra faktorer..

Slem förändras efter samlag och efter det: när en kvinna känner upphetsning ökar slemproduktionen. En stund efter närheten återgår allt till det normala, men under denna period är urladdningen mycket riklig.

Vit luktfri utflöde under graviditet kan vara ett tecken på befruktningen.

Under barnets förändring förändras också urladdningens natur: de blir rikare, under normal graviditet - vit och vätska, deras volym ökar omedelbart före förlossningen, när slemstiftet.

En homogen hemlighet av en vit nyans är också normal i början av graviditeten, eftersom förändringar i den hormonella bakgrunden inträffar. Denna hemlighet i sig är inte ett tecken på graviditet, men i kombination med andra symtom kan indikera en möjlig befruktning. Ytterligare symtom som uppträder i de tidiga stadierna av graviditeten inkluderar:

 • Stärka eller försvaga sexuell lust.
 • Trötthet och dåsighet.
 • Vit urladdning som visas en vecka före menstruation och sticker ut hela denna tid.
 • Minskad immunitet, som manifesterar sig i en mild förkylning.

Även om alla symtom finns, är det inte alltid möjligt att förstå vad det betyder, eftersom de inte är specifika för graviditet. Mer pålitliga resultat kan erhållas med hjälp av hCG-testet.

En stor mängd vätskeutsläpp är en variant av normen. De indikerar ingen patologi om de motsvarar vissa egenskaper:

 • Utan lukt. Innan menstruationen, på grund av en förändrad syrabalans i slidan, är en lätt sur lukt acceptabel.
 • Utsläpp åtföljs inte av obehag.
 • Vitt eller färglöst. Gula fläckar vid torkning.
 • Volymen ökar i mitten av cykeln. Detta indikerar ägglossning.

Om andra symtom uppträder kan detta indikera en patologisk process..

Förändringar i urladdningens natur på grund av patologier

Om man misstänker gynekologiska sjukdomar hjälper ansvarsfrihet att fastställa en diagnos. För att göra detta frågar läkaren först hur utsläppet har förändrats nyligen, och skickar det vid behov för analys.

Tjock vit urladdning av en knäckt karaktär indikerar vanligtvis utvecklingen av candidiasis.

Orsaken till sådana förändringar kan vara candidiasis - en svampinfektion. Dessa svampar finns alltid i kroppen, men hålls tillbaka av kroppens försvar. Om immuniteten vid någon tidpunkt minskar börjar svamparna aktivt föröka sig. Detta åtföljs av symtom:

 • Klåda och sveda. Detta beror på att slemhinnan med candidiasis skadas och effekten av svampens avfallsprodukter på dessa skador orsakar obehag.
 • I det första steget är urladdningen flytande, vattnig. Detta är också förknippat med den destruktiva effekten av svampen på slemhinnan..
 • När svampen multipliceras visas ett karakteristiskt symptom - vit ostig utflöde.

Med dessa symtom måste du träffa en läkare för att få kvalitetsbehandling.

Vid inflammation i livmoderslimhinnan sticker också ut vitt, inte tjockt, ibland skummande slem, som luktar dåligt. Om en blandning av pus i slemet läggs till dessa symtom, har sjukdomen gått in i stadiet av purulent cervicit och kräver antibakteriell behandling.

En vit hemlighet med en blandning av pus är också karakteristisk för gonoré. Den kroniska formen av denna sjukdom fortsätter praktiskt taget utan manifestationer. Den akuta formen kännetecknas av svullnad och smärta i könsorganen, mindre ofta - bildandet av eksem på huden. Sjukdomen kan inte ignoreras, eftersom den drabbar vitala organ och överförs sexuellt..

Det finns flera patologier som har milda symtom, men manifesteras av leukocé:

 • Cervikal erosion. Tjock urladdning, genomskinlig, med vita blodårer, kan vara viskös eller skruvd.
 • Polyper. Leucorrhoea blir klibbig, smärta när den utvecklas.
 • Endometrit. Slemet blir rosa och har en obehaglig lukt. Visas före menstruation..
 • Vaginal dysbios. Slem får en obehaglig fiskig lukt.

Detta är inte en komplett lista. Inflammatoriska processer i de kvinnliga könsorganen och många könsinfektioner har liknande symtom. Eftersom det finns många möjliga orsaker behövs en läkares hjälp: det hjälper till att fastställa varför vissa förändringar inträffade och bestämma behovet av behandling.

En kvinna måste noggrant övervaka hälsotillståndet, och arten av urladdningen kan vara det första tecknet på en patologisk process.

Följande manifestationer bör orsaka oro:

 • dålig lukt;
 • smärta i slidan, nedre buken eller ryggen;
 • skummande urladdning;
 • smärta när du försöker tömma urinblåsan;
 • temperaturökning.

Dessa symtom är karakteristiska för patologier och en läkares möte bör inte skjutas upp förrän senare..

Leukorré är utflödet som är nödvändigt för att de kvinnliga könsorganen ska fungera normalt. De kan indikera hormonella förändringar, början av ägglossning eller befruktning. Vid infektion eller andra patologier är utflödet en indikator för vilken sjukdomens utveckling kan misstänkas.

Graden av urladdning före menstruation

Innehåll

Normen före menstruation

Allokeringar som uppträder mellan menstruation (leukocé) krävs normalt i valfri flicka. Leukorré bildas av slem, som utsöndras av livmodern i vagina och körtlar i livmodern. Huvudfunktionen för detta slem är att tillhandahålla ett smörjmedel som skyddar vaginalytan från infektioner och skador, och som också krävs för hydrering. På grund av förändringar i slemets surhet och konsistens uppstår dessutom förhållanden för befruktning och naturlig mognad av ägget. Vilken utflöde före menstruationsnormen bör vara tydligt känd för alla kvinnor.

Eventuella processer hos kvinnor i reproduktionssystemet bör ske i strikt överensstämmelse med förändringar i hormoncykeln under menstruationen. Körtlarnas arbete och slemhinnens tillstånd i olika stadier av cykeln beror på mängden progesteron och östrogen.

Normalt måste urladdning under menstruationen i mitten av cykeln, när ägget är moget, vara flytande och rikligt. På grund av detta underlättas passagen av spermier till livmodern, i det möts de med ägget. Om inget spermier når livmodern, minskar sputumvolymen innan menstruationen får konsistensen av en tjock sackarosgelé, som inte har någon uttalad lukt.

Om vi ​​tar hänsyn till sekretionsprocessen före menstruationen, vad ska de vara, då är deras färg hos någon kvinna individuell, med hänsyn till hennes hormonella bakgrund, metabolism, blodkomposition och dess koagulerbarhet. Normal urladdning är om de är vita och transparenta, kan ha en gulaktig eller orange nyans. Dessutom ska flickan inte ha symtom som brännande och klåda i slidan.

Om mängden östrogen minskar eller blodkoagulationen är dålig kan det finnas blodiga fläckar i sputum. Därför kan leukorréen få dagar före menstruationen ha en ljusbrun färg. Den första menstruationen hos flickor

Kritiska dagar som är normala för flickor börjar vid 1215 år. Hormonell ombyggnad förekommer redan ett år innan, därför förekommer vit före menstruationen, medan de är ganska rikliga, de är mörka eller transparenta med en sur lukt.

Under flera år efter puberteten är menstruationen oregelbunden med betydande avbrott. Det vill säga, sputumens natur från normen kan vara mycket annorlunda. Om smärta från nedre del av buken inte visas, det finns ingen klåda och sveda i könsorganen före menstruationen, finns det ingen anledning till oro.

Starten av klimakteriet hos kvinnor

Efter 4750 år börjar premenopaus hos kvinnor, och med tiden minskar mängden östrogen i kroppen. Menstruationen börjar oregelbundet och efter 23 år är fullständigt slutförd. På grund av uppkomsten av hormonell funktionsfel är urladdningen också ovanlig.

Volymen av slem som produceras av livmoderhalsen minskar med tiden, vilket förvärrar strukturen på väggarna i slidan. Innan menstruationen kan det finnas både normal leukocé och fläckbrunt urladdning.

Försening av kritiska dagar

Vilken urladdning som sker före menstruationen under en fördröjning beror på orsaken. De främsta orsakerna till förseningen är:

 • graviditet;
 • hormonella avvikelser som uppstår på grund av stress;
 • sjukdomar i det endokrina eller reproduktiva systemet;
 • plötslig viktförändring.
När en kvinna är frisk, leder en liten försening inte till en förändring av vita.

Det kan vara mörkgrått eller rosa i vätskan ungefär 10 dagar före menstruation, när ägglossningsblödningen börjar. Detta beror på det faktum att under follikelbrottet bildas en liten mängd blod.

Vitt utseende på slem

En ljus färg före menstruationen är ett tecken på både ett normalt tillstånd och en viss sjukdom. Det beror på de kliniska symtomen..

Naturligt urladdning förekommer hos alla kvinnor, särskilt i slutet av cykeln. De inkluderar:

 • Död vävnadsepitel, de är i betydande koncentration är vita.
 • Microflora, som består av laktobaciller.
Den normala hemligheten att vaginala körtlar måste utsöndras.

Normalt krävs att denna utsöndring lämnar ungefär 67 ml per dag. Efter ägglossningen kan mängden vara större. Speciellt när man använder hormonella medel.

Denna sekretion spelar en skyddande

Utvecklingen av trast i slidan

Om klåda i vagina börjar läggas till den vita utflödet, de har en skruvad struktur, en sur lukt, då kan vi anta en svampinfektion - trast.

En vit hemlighet som ser ut som ett valsat papper kan prata om följande fenomen:

 • Partiklar av sanitetsservetter som har trängt igenom.
 • Vaginal ljusrespons.
 • candidiasis.
Symtom kan uppstå under graviditeten, när det ännu inte är känt om henne och en kvinna förväntar sig en menstruations ankomst.

Klart vattnigt slem

Vätskehemlighet upp till menstruation luktfri och obehag kan uppstå på grund av användning av preventivmedel.

Om vattnigt slem manifesteras samtidigt med brännande och klåda, rodnad i könsorganen, svullnad och komplikation av urinering, kan detta indikera en infektionssjukdom eller inflammatorisk process.

Svart eller brun färg

En brun och svart hemlighet betyder att den innehåller blod som har krulat sig upp och fått en sådan nyans. Tilldelningar av denna färg anses vara normala under ägglossningen och i början av perioden efter befruktningen. Det finns ingen anledning att oroa sig om kritiska dagar börjar komma från en brun hemlighet. Detta symptom är normen..

Detta indikerar förberedelsen av endometrium för förnyelse, och det kan också vara en reaktion av reproduktionssystemet på användning av hormonella preventivmedel.

Det är möjligt att det finns en svart och brun vätska innan menstruationen några dagar innan de första dropparna av skarlakansrött blod uppträder, men inte tidigare, och under förutsättning att de är obetydliga börjar de inte åtföljas av kramp och smärta från nedre del av buken. Annars måste du träffa en läkare, eftersom följande sjukdomar kan uppstå i reproduktionssystemet:

 • Endometrios - en ökning av volymen av endometrium.
 • Endometritis - en inflammatorisk process i livmodern.
En stor mängd brun sekretion bildas under utvecklingen av polyper i endometriumet, särskilt innan starten av en ny månadscykel, eftersom detta endometrium sväller, vilket ger tryck på tumören som har dykt upp.

Uterin fibroids - kännetecknas av blodproppar eller sekretioner av brun färg. Hos 52% av kvinnorna med denna diagnos inträffar sådan utskrivning 46 dagar före menstruation.

En erosiv process i de inre vävnaderna i livmodern, varav ett symptom anses vara urladdat i 67 dagar före menstruationen. Ofta förekommer de i form av slem med blodstreck och efter kritiska dagar.

Utseendet på blodig urladdning

Blodig vätska släpps av samma skäl som brun. Skillnaden är en mer riklig produktion av blod, eftersom det inte har tid att koagulera.

Av de icke-patologiska orsakerna kan symptomet provoceras av hormonella läkemedel, graviditet, som kvinnan ännu inte vet om, vaginalskador, allergier mot mediciner. Manifestationen av blodiga vätskor dagen före menstruationen är en normal reaktion under förberedelsen av kroppen för början av kritiska dagar för 70% av det rättvisare könet.

Från patologier kan detta symptom vara vid livmoderserosion, endometrios, polypper och andra tumörer, samt under inflammation.

Gul utsöndring

Denna menstruationsfärg är inte orsaken till sjukdomen under förutsättning att den inte åtföljs av känslor av obehag i könsorganen, inte har en sur lukt och fördelas i en liten mängd. En sådan urladdning bildas som ett resultat av en förändring av hormonbalansen eller på grund av användning av hormonella läkemedel.

Vätskan kan vara gul på grund av användning av vissa läkemedel, växtbaserade tinkturer eller vara ett tecken på en allergi mot smörjmedel och syntetiskt underkläder. Detta kan hända när som helst under kritiska dagar, men innan menstruationen, på grund av hormonhopp, ökar antalet sekretioner på grund av ökat körtalsarbete.

Med sexuell upphetsning ökar vätskevolymen och hemligheten börjar likna äggvita. Efter sexuell kontakt uppträder mycket gulblek vätska, vilket indikerar att injektionen av spermier inuti, som vagina avger samtidigt som smörjning.

Mycket ofta indikerar en hemlighet med denna färg en infektionssjukdom eller en inflammatorisk process. I det här fallet kan klåda och sveda i slidan, obehaglig lukt, heterogen konsistens med tillsats av föroreningar, obehag vid sexuell kontakt, smärta i nedre del av buken läggas till detta symptom. Samma symtom inkluderar salpingit, inflammation i urinröret, vaginit, kolpit, och detta kan också noteras under klamydia.

Det luktfria gula slemet med blodstrimmor talar i vissa fall om livmoderserosion, och kanske purulent ursprung på grund av sexuellt överförda sjukdomar eller en avancerad inflammatorisk process.

De kliniska symtomen på dessa patologier kan förvärras innan menstruationen, och vätskevolymen vid denna tidpunkt ökar.

Grönaktig vaginalmassa

Vätskans gröna nyans anses inte vara en sjukdom om det finns en liten mängd av dessa utsöndringar före de kritiska dagarna, hemligheten är luktfri och obehag noteras inte.

Om vätskan har en skummig struktur och en specifik lukt, troligen trikoner Trichomonas - patogena bakterier som orsakar trichomoniasis in i könsorganen.

Pus under vaginit

Dålig andedräkt och andra symtom

För att avgöra vilken utflöde som är normen, och vilket är ett tecken på sjukdomen, måste du vara uppmärksam på deras lukt och andra symtom. Om vätskan har en obehaglig lukt, är detta ett tecken på infektion eller början på inflammationsprocessen och tillväxten av patogena bakterier i mikrofloran.

En vecka före menstruation börjar körtlarna i slemhinnorna att arbeta mer aktivt, eftersom mer slem bildas, naturligtvis är symptomen mer uttalade.

Lukten av ruttna fiskar betyder trikomoniasis eller vaginos. Den sura lukten talar om candidiasis. Löksmak betyder klamydia. Purulent - en process med vävnadsinflammation. Järnlukt indikerar en liten mängd blod.

Ofta kompletteras den luktande vätskan av olika känsla av obehag, i form av smärta som drar i nedre del av magen, brännande under urinering, klåda i slidan. De långvariga inflammatoriska processerna manifesteras av sjukdom, allmän svaghet och feber. En hemlighet med en obehaglig lukt noteras oftast på grund av patologiska processer.

En förändring i vätskans volym och kvalitet innan menstruationen kan ske av olika skäl, både fysiska och på grund av olika patologier. En normal hemlighet kan vara vitaktig, transparent, gul, mjölkaktig, röd, svart, grön. Vätskan har en enhetlig sammansättning och slemhinne. Hon har ingen uttalad lukt och följer inte obehagliga symtom. Avvikelse från normen indikerar en gynekologisk sjukdom som kräver en resa till läkaren.

Normal urladdning hos kvinnor från slidan innan menstruationen

Varje kvinna kan se utsläpp på sina underkläder - detta är en naturlig fysiologisk process och anses vara normal utflöde hos kvinnor, om det inte finns någon lukt, främmande färg. Om inte, måste du söka hjälp hos en gynekolog som hjälper till att ta reda på varför en sådan patologi uppstod och hur man hanterar den.

Hur bildas sekreterna och vad är de

Normal utflöde hos en kvinna som inte har hälsoproblem förekommer regelbundet och har en lätt skugga. De vita luktar inte eller ger en svag surmjölklukt - detta är normalt. Deras syfte är att smörja labia och vagina, för att förhindra att slemhinnan torkar ut. Utseendet på sekreter hos flickor består normalt av laktobaciller, som bekämpar infektioner, och skapar alla förutsättningar för befruktning.

Tecken på brist på patologi:

 • Färgen på vita kan variera något: vita förändringar till beige eller gulaktiga. Färg kan också saknas.
 • Luktar inte.
 • Konsistensen kan vara tät, viskös eller flytande.
 • Mängden slem som tas bort per dag bör inte överstiga fem ml.
 • Smörjning kan öka efter sex, under upphetsning, före menstruation.

Vilken ansvarsfrihet anses vara normal hos kvinnor

Efter puberteten bör flickan vara vit. Hormonhopp förekommer och utseendet på den första vaginala urladdningen observeras på 12-15 år.

Under hela menstruationscykeln kan utsläpp av slem förändras i färg och kvantitet. Om du tar den genomsnittliga cykeln, som varar tjugo åtta dagar, kan du märka hur massans natur förändras:

 • Från den första till den tolfte dagen efter slutet av menstruationen kan leukocé uppträda. De har en enhetlig konsistens, färgen varierar från vit till ljusgul.
 • Från den trettonde till den femtonde dagen inträffar ägglossning och du kan märka tät viskös urladdning. Färg är möjlig från vit till gulaktig eller grädde.
 • I slutet av cykeln (från den sextonde till den tjugonde dagen) bör det inte vara mycket slem, det har en flytande konsistens. Brun urladdning är normal urladdning före menstruation..

Var uppmärksam på regelbundet viternas färg och konsistens.

Vad påverkar vaginal sekretion

Utseendet på vit på underkläder anses vara normen. Med en förändring av den hormonella bakgrunden kan slemens mängd och natur förändras, men troligen är detta en naturlig fysiologisk process.

Det finns vissa skäl som kan påverka konsistensen, färgen och volymen av vaginalsmörjning:

 • Att ha sex leder att byta partner leder till en förändring i mikrofloraen i penis, som ett resultat, volym och skugga av slem förändras.
 • Sexuell upphetsning väcker framställning av smörjmedel, vilket gör samlagsprocessen smärtfri.
 • Preventivpillerar minskar slemproduktionen.
 • Under graviditeten utsöndras slem i en ganska stor mängd på grund av en rusning av blod till bäckenet. Före födelsen är utflödesvolymen betydande.
 • Efter förlossningen uppträder leukorré med ispedd blod som liknar utseendet på sekret under menstruationen. Detta är ett normalt fenomen, tillsammans med en sådan massa döda livmoderceller.

Sålunda kan kompositionen variera beroende på kvinnans tillstånd och hormonnivån. I de flesta fall är detta naturligt och är en del av kroppens fysiologi..

Utsläpp hos tonårsflickor

Hos unga flickor, flickor, uppträder vita som ett resultat av förändringar i hormonnivåer, ofta signalerar den förestående början av menstruation.

Normalt urladdning från slidan är de som är luktfria utan föroreningar. Överflödande massor eller lukt kan vara anledning till oro..

Ofta döljer flickor sina intima problem, inklusive närvaron av sekret, den första menstruationen. Även för närvarande döljer många tonåringar detta problem försiktigt och försöker ta reda på orsaken till sina hälsoproblem på egen hand, men många sjukdomar kan inte botas och diagnostiseras utan läkare.

Hos patienter under sju års ålder indikerar utskrivning oftast inflammation. Vid denna ålder bör det inte finnas något slem från slidan i ett friskt barn. Den vanligaste vulvovaginit. Det främsta symptomet på sjukdomen är närvaron av en lukt i slemet och dess ogenomskinliga färg med en grön nyans. Huden runt penis är inflammerad, de viktigaste klagomålen är klåda och smärta. De viktigaste orsakerna är felaktig hygien, antibiotikamissbruk, allergiska reaktioner.

Det finns ofta infektionsfall. En nylig andningssjukdom kan framkalla purulent urladdning och inflammation i vulven.

Samma faktorer gäller för tonåringar. Ofta ligger orsakerna till patologin i svår stress, tidigt samlag, allergier, inflammation eller brist på hygien.

Medfödda avvikelser, uppkomsten av maskar, främmande föremål som har trängt inuti orsakar också patologiska massor. I detta fall måste du kontakta en barngynekolog som kan hjälpa barnet.

Förändringar under cykeln

Förutom menstruation har en kvinna annan utskrivning. Dessa utsläpp hos kvinnor kan vara normala eller indikera problem.

Efter menstruationens slut börjar en period då det inte sker någon vaginal urladdning. Cervikalkanalen stängs av slem och denna massa går ut när äggmognaden inträffar. Då märker kvinnan vitt slem, som blir en sådan konsistens genom vilken spermier kan tränga igenom. Vid ägglossning är slem som protein.

Innan menstruationen börjar inkluderar urladdningen slem och liknar vatten i konsistens.

Om det inte finns någon leukocé i mitten av cykeln, betyder det att det inte finns någon ägglossning. Detta fenomen av permanent karaktär talar om sjukdomen.

Orsaker till förändringar i slemens natur:

 • Klimax.
 • Hormonella förändringar.
 • Kirurgi.
 • Okontrollerad medicinering.

Sådana förändringar kan vara en naturlig process, men kan indikera patologi..

Tar orala preventivmedel

Att ta orala preventivmedel väcker ofta uppkomsten av en massa med blod som liknar menstruationen. Ofta är detta normalt, men ibland blir de ett symptom på utvecklingen av patologier.

Detta fenomen kan observeras under de första två till tre månaderna av att ta OK, detta beror på den hormonella omstruktureringen av kvinnans kropp, efter en lång paus mellan doserna av läkemedlet eller dess frånvaro. Oftast skiljer sig utsläpp som inte är som menstruation och blödning inte i stor volym och varaktighet, och utgör inte ett hot.

Men det finns undantag och kontraindikationer, på grund av vilka du inte kan ta sådana mediciner på egen hand.

Ofta associeras ofta med urladdning som måste bytas ut. Hoppa över en dos kan också orsaka blödning och orsaka oönskad graviditet. Användning av alkohol och andra läkemedel kan provocera utländska massor.

Blod när man tar OK kan indikera förekomsten av sjukdomar som:

 • Kandidiasis, gonoré och andra.
 • Myom.
 • Livmodercancer.

Överdriven blödning när man tar OK är ett symptom på en sjukdom eller en biverkning av läkemedlet.

Förändring av sexpartner och sannolikhet för könssjukdomar

Mikrofloran i en kvinnas vagina kan reagera olika på olika förändringar: nytt linne, ny tvål och andra påverkningar kan bli orsaken. Med täta förändringar i sexpartnern ökar risken för att utveckla papillom flera gånger och risken för cancer.

På slemhinnorna i slidan finns myko- och ureaplasma i försumbara mängder. En byte av partner orsakar stress på immunsystemet, vilket leder till multiplikation av dessa bakterier, som orsakar olika sjukdomar.

Vissa könsinfektioner kan botas, andra kan inte botas, AIDS är ett exempel.

De vanligaste könssjukdomarna:

 • Candidiasis - provoserad av utvecklingen av Candida svamp. Massor från slidan som liknar keso i konsistens är det viktigaste symptomet.
 • Vaginos - undertryckande av skyddande mikroflora. Det enda tecknet är utseendet på en lukt. Arten av urladdningen förändras praktiskt taget inte.
 • Klamydia - det huvudsakliga symptomet är uppkomsten av gulaktiga massor med samtidig brännande och klåda, smärta under urinering.

Sjukdomar av liknande karaktär finns inte bara hos personer som leder ett oberoende sexliv. Även när du byter en sexpartner kan provocera sådana symtom.

Graviditet

Under graviditeten genomgår en kvinna hormonella förändringar. Konsistensen och volymen av utsöndrat slem varierar:

 • Menstruationen upphör.
 • Ökat blodflöde till könsorganen.
 • Ökat utflöde under de första tre månaderna av graviditeten. De påminner om vatten i konsistens, har ingen färg och luktar inte som en frisk kvinna.
 • Avtagbart slem ökar i slutet av graviditeten.

Anledningen till att gå till läkaren kan vara utskrivning som har färg eller med blodfläckar, de utgör ett hot mot en ektopisk graviditet eller för tidig förlossning. I detta fall föreskrivs en ultraljud.

Normalt ökar slemvolymen vid början av arbetet, detta beror på utsläpp av fostervatten. Sådana symtom kan inte ignoreras, medicinsk behandling behövs.

Efter förlossningen

Processen för graviditet och förlossning leder till förändringar i den kvinnliga kroppen. Efter födseln är vattpinnar normen och har sitt eget namn - Lochia..

Orsaken till detta fenomen är livmodern, som efter separering av moderkakan i själva verket är ett öppet sår. Vanligtvis varar urladdningsprocessen efter förlossningen ungefär en månad, men du kan behöva vänta i cirka sex veckor. Om återhämtningsprocessen är försenad måste du konsultera en gynekolog.

När lochiae utsöndrades under en kort tid kan man säga om snabb återhämtning eller ansamling av blod inuti livmodern, vilket också är en mycket allvarlig komplikation. Sådana rester kan provocera inflammatoriska processer..

Tecken på utvecklingen av patologi:

 • pus.
 • Utseendet på lochia är för tidigt (före veckan efter förlossningen).
 • Transparent, vattenliknande lochia kan prata om separering av vätska från kärlen.
 • Blek och mild lochia.
 • Dålig lukt.

Under perioden efter förlossningen är det särskilt nödvändigt att övervaka hygien: du måste byta kuddar i tid och inte använda tamponger. Du måste också regelbundet tvätta med rent vatten eller med antiseptika, om det finns sömmar.

Kvinnan ålder

Med åldern börjar den hormonella bakgrunden förändras, storleken på reproduktionsorganen minskar, volymen och naturen hos urladdningen blir annorlunda.

Med en minskning i fertilfunktionen fortsätter livmoderhalsen att producera slem, men inte i så stor mängd, utseendet på torrhet på grund av brist på smörjning är möjligt.

Utsläpp med klimakteriet är ett normalt fenomen om de inte har en främmande lukt och volymen inte överstiger två milliliter per dag. Sådan leukocé orsakar inte obehag.

Med sjukdomar kan emellertid följande utsöndringar förekomma som inte är normen: blodig, purulent, skummande och luktande dåligt. Detta är en allvarlig anledning till att konsultera en läkare. Vid misstänkt patologi undersöker läkaren livmoderkaviteten med en anordning som förstorar och belyser ytans utseende. Ett blodprov och en ultraljudsskanning föreskrivs också..

Tabell - typer av utflöde hos kvinnor med sjukdomar i könsområdet

Tabell 1 presenterar de viktigaste sjukdomarna, vars symptom är vaginal urladdning. När tecken på sjukdomen visas måste du träffa en läkare, du kan inte försöka bli av med symptomen och orsakerna till sjukdomen själv.

Arten av urladdningenorsaker
GulKlamydia, gonorré, kolpit, adnexit
SkummigTrichomoniasis, svag immunitet, långvarig antibiotikabehandling, diabetes, OK
VarigTrikomoniasis, oophorit, brist på hygien
gråvaginosis
BlodSkador, graviditetspatologier, OK, polyper, cancer, myom
rikligKolpit, adnexit
Magersalpingit

Konsekvenser av självdiagnos

Behandling och självdiagnos kan leda till obehagliga och farliga konsekvenser av ett symptom som vaginal urladdning. Behandling med folkmeddelanden eller på råd från vänner eller Internet slutar alltid med komplikationer.

Möjliga konsekvenser kan inkludera infertilitet, infektionsutveckling, svårigheter att bli gravid i framtiden, risken för graviditetspatologier, för tidig födsel, blödning, infektion av ett ofödda barn under graviditeten och andra.

I det första steget kan de flesta sjukdomar botas med mediciner; i de sista stadierna är detta inte alltid möjligt.

Varför förekommer riklig vit urladdning före menstruationen

Kvinnors hälsa bör övervakas noggrant. Livmoderhalsslem skyddar könsorganen från infektioner och bakterier. Förändringar i dess konsistens och färg kan rapportera fel i reproduktionssystemet, vilket kräver samråd med en läkare. Därför bör du veta exakt vilket utflöde innan menstruationen anses vara ganska normalt och vilka som är patologiska till sin natur..

Leucorrhoea naturlig

Cervikalkanalen, som ligger i livmoderhalsen, utsöndrar en slemutsöndring. Det mjukar väggarna i slidan, skyddar mot mikrosprickor och obehag under sex. I olika faser av menstruationscykeln förändras densitetens hemlighet. I den första fasen, när ägget ännu inte är moget, skapar tjockt slem en skyddande plugg så att infektion och spermier inte kommer in i kroppen.

Innan äggstödet blir hemligheten tunnare och hjälper manliga celler att röra sig snabbare, detta hjälper till att öka chanserna för befruktningen Bara 5 dagar efter ägglossningen förtjockas urladdningen igen och blir krämig.

Utsöndringar produceras och ändrar deras konsistens under påverkan av könshormoner, progesteron och östrogen..

Dagen före menstruationen bör utsläppet normalt ha följande karaktär:

 1. Färgen är vit, skuggan varierar från grädde till ljusgul. När man använder hormonella preventivmedel, såsom tabletter, spiraler eller ringar, kan en brun daub dyka upp före kritiska dagar.
 2. Det finns ingen lukt, eller det är lätt med surhet.
 3. Volymen av urladdning bör vara genomsnittlig, inte för riklig, men inte heller knapp. En förändring av konsistensen är ett symptom på sjukdomar och inflammationer, och torrhet och klåda är resultatet av användning av hygienprodukter av dålig kvalitet..
 4. I slutet av menstruationen bör vitt slem inte uppstå omedelbart.
 5. Isolering av naturligt livmoderhalsslem orsakar aldrig obehag och svaghet.

Om det inte finns någon urladdning före menstruationen

Om slemhinnor före menstruationen saknas, oroa dig inte. Detta händer ofta, särskilt före klimakteriet. Detta händer på grund av en minskning av aktiviteten hos körtelhemligheter under påverkan av en minskning av nivån av kvinnliga hormoner i blodet.

En annan orsak till bristen på sekret är användningen av hormonella läkemedel för preventivmedel eller behandling. I sammansättningen av sådana medel är vanligtvis mer hormonöstrogen. Förutom syntetiska hormoner kan närvaron av sekretion påverkas av felaktigt intag av fytohormoner utan att konsultera en läkare.

Ägglossning sker ungefär två veckor innan kritiska dagar börjar. Utsläppen med det ökar, börjar sträcka och blir tunnare. Om de är mycket viskösa och täta i konsistens kan det vara problem i det reproduktiva systemet som uppstod mot bakgrund av hormonell obalans.

Nyans, antal sekret och deras konsistens är individuella för varje flicka och beror på kroppens och livsstilsegenskaper. De kan påverkas av faktorer som dåliga vanor, konstant stress på jobbet, åldersrelaterade förändringar.

Cervikal utsöndring hos ungdomar

Innan den första menstruationen börjar kommer tonårig leukocé. Men hur lång tid bör gå innan den börjar? Den första manifestationen inträffar ett och ett halvt år före de kritiska dagarna. Under upprättandet av en stabil hormonell bakgrund förändras de ofta. Deras struktur varierar från vattnig till tjock och detta är normalt. Färg och överflöd beror helt på utvecklingsnivån i reproduktionssystemet och ärftlighet.

Om urladdningen plötsligt blir rikare än vanligt kan du med säkerhet vänta på den första menstruationen. Tyvärr är ingen skyddad från inflammatoriska processer. Det är därför det är nödvändigt att noggrant övervaka viternas natur innan kritiska dagar, eftersom de till en början kommer in intermittent.

När kritiska dagar dröjer

Ibland är riklig, tjock och vit urladdning före menstruation ett tecken på graviditet. Särskilt om dessa dagar inte börjar. Överflödet av leukocé ökar under påverkan av en kraftig ökning av nivån av hormonet progesteron i blodet. Slemutsöndring skyddar fostret under graviditet och kvinnliga organ från skadliga bakterier och infektioner.

Och även med konstant stressande situationer, brist på vitaminer och hormonell obalans, visas vit urladdning istället för menstruation. Allvarliga kostbegränsningar för fetter och kolhydrater leder till förseningar.

Om du missbrukar dieter eller bara äter oregelbundet kan dina perioder förvandlas till vitt slem under lång tid.

Patologiska orsaker

Till skillnad från vanliga vita, åtföljs patologiska av en ökning av volymen, strukturen blir knäckt, lukten är obehaglig och skarp och färgen får ovanliga nyanser. Dessutom är utsöndringen på huden mycket irriterande och orsakar sveda och klåda. Och nedre buken kan också skada, det kommer att vara svaghet, illamående och obehag under och efter samlag.

Inflammatoriska processer som förändrar slemets natur före kritiska dagar:

 1. Vaginit orsakar vaginal irritation. Svullnad, obehag och smärta i korsryggen uppträder ungefär en vecka före menstruationen. Tilldelningarna är i stor volym och har en flytande konsistens. Färg får ofta en gulaktig nyans. Ett smutsprov avslöjar ett förhöjt antal vita blodkroppar..
 2. Inflammation i livmoderhalsen kallas cervicit. Med det ökar vitt slem och blir flytande. I ett avancerat stadium, en blandning av pus visas i det, lukten blir fruktansvärd.
 3. Endometritis gör utsöndring mer molnig och obehaglig i lukten. Dessutom åtföljs den inflammatoriska processen av kraftig smärta när du går på toaletten och nedre buken, kroppstemperaturen stiger. Du kan inte lämna en sådan sjukdom, för den kommer att börja divergera till andra kvinnliga organ. Urladdningen före dessa dagar blir grönaktig.

Förutom inflammation kan vaginal mikroflora ändra hemlighetens natur. Så vaginos förvandlar en normal sur lukt till doften av ruttnande fiskar, som färgar slemgult. Några dagar före menstruationen blir hon starkare. En kvinna börjar känna konstant obehag, klåda och sveda stör sömnen, och kön ger inte nöje, vilket bara orsakar smärta.

En annan kränkning av vaginens naturliga natur är candidiasis. Genom att tränga in i den kvinnliga kroppen börjar Candide-bakterien en förstörande effekt på väggarna och slemhinnan. Nederlaget observeras inte bara i reproduktionssystemet utan också i urinröret. Symtomen är outhärdliga. Tilldelningar blir ostmassa med lukten av bortskämd mjölk. Trast uppträder ofta efter en lång behandlingstid, eftersom välgörande bakterier förstörs tillsammans med skadliga bakterier..

En förändring i slem indikerar ofta skador och neoplasma:

 1. Cervikal erosion. Utsöndring med det blir transparent med blodproppar. Kvinnor plågas av ofta förseningar, och menstruationen tar en brun nyans.
 2. endometrios På grund av den kraftiga tillväxten av livmodern i livmodern skadas blodkärlen, varvid det frigjorda blodet fläckar urladdningen före menstruationen. Dessutom orsakar sjukdomen dragande smärta i nedre del av buken..
 3. Utseendet på polypper. Innan kritiska dagar börjar blir livmoderns väggar lösare. Detta orsakar skador på tillväxter och blod som släpps ut tillsammans med tvätten. Tyvärr är det svårt att veta om sjukdomens närvaro, eftersom detta är det enda symptomet.
 4. Livmodercancer. I de tidiga stadierna kan endast smutsigt blodigt urladdning före kritiska dagar med en fruktansvärd lukt indikera en sjukdom..

Och även många sexuellt överförda infektioner förändrar urladdningens karaktär före menstruationsblödning. De blir skummiga grå eller gröna. Sådana sjukdomar kräver akut behandling. Försummade former kan beröva reproduktionsfunktionen.

Vad urladdning före menstruation indikerar patologi

Under hela menstruationscykeln inträffar olika förändringar i kvinnans kropp, inklusive arten av utsöndring av könsorganen. Transparent slemhinnor före menstruation är i de flesta fall ett normalt tecken, men patologier med förändring i färg, lukt och sekretionskonsistens är inte uteslutna. Vi kommer att analysera i den här artikeln när spår av underkläder före menstruation inte orsakar, och när vi ska konsultera en gynekolog.

Allmän symptomprofil

Nivån av kvinnliga hormoner varierar ständigt: under menstruationen ökar mängden östrogen, efter kritiska dagar är den liten, närmare mitten ökar den igen. Efter ägglossningen finns det en tendens att öka progesteron, och i slutet av cykeln, före menstruationen, faller dess innehåll, vilket ger plats för östrogen. Under påverkan av detta hormon sväller endometriumet, det inre slemskiktet i livmodern, stimulerar intilliggande vävnader, vilket resulterar i att körtlarna arbetar mer intensivt och mer slemutsöndring produceras. Detta förklarar utseendet på alla typer av utsläpp före menstruation. Deras natur beror på sådana faktorer:

 1. En kvinnas ålder. Ett år före menarchen, den första menstruationen, visar flickan utseendet på olika sekret i samband med hormonella förändringar. Under det första året efter menarchen kommer hormonella objektglas att observeras som förändrar sammansättningen och mängden slem som reproduktionssystemet producerar. Detta märks särskilt under ägglossningsperioden och några dagar före menstruationen.
 2. Förekomst och aktivitet av sexuell aktivitet.
 3. Livsstil och näring.
 4. Akuta och kroniska sjukdomar finns.
 5. Tillståndet för den hormonella bakgrunden och immunsystemet.
 6. Användning av preventivmedel och hormonell baserad preventivmedel.

Med tanke på dessa faktorer är det omöjligt att ge ett entydigt svar, vad som ska vara fördelningen innan menstruationen. För varje representant för det svagare könet är dessa kriterier olika.

Vit höjdpunkt före kritiska dagar

Slemets ljusa färg före menstruation är ett tecken på både normen och ett visst fysiologiskt tillstånd hos kvinnlig kropp och patologi. Det beror på hennes egenskaper och tillhörande symtom..

Naturvita observeras hos alla kvinnor, särskilt under andra hälften av menstruationscykeln. De inkluderar:

 1. Den naturliga hemligheten som körtlarna i livmoderhalskanalen och vagina måste utsöndra.
 2. Mikroflora, bestående av laktobaciller och opportunistiska mikroorganismer.
 3. Döda epitelceller, som i hög koncentration ger en vit färg till det utsöndrade slemet.

Normalt urladdning före menstruation Normalt bör cirka 5 ml per dag produceras i en sådan sekretion. Efter ägglossning, på grund av det ökade innehållet i progesteroner, kan dess volym öka. Speciellt mycket vitt urladdning på trosorna till regeln när man tar hormonella läkemedel.

Denna utsöndring utför en skyddande funktion av könsorganen från penetrering av främmande mikroorganismer, rengör slidan från avfallsprodukterna i körtlarna och fungerar som ett naturligt smörjmedel för sexuell kontakt.

vaginosis

Off-vit utskrivning efter sex med liknande symtom inför menstruationen är bevis på bakteriell vaginos.

Trast

Om vaginal klåda läggs till lätta utsöndringar före menstruationen, förvärvar de en curdled konsistens, en surmjölklukt, då föreslår de en svampsjukdom - Candidiasis.

Vit urladdning före menstruation, liknande papper som har rullats ner, kan indikera sådana fenomen:

 1. Trast.
 2. Vaginal suppositorie svar.
 3. Partiklarna av sanitetsservetter och toalettpapper som har fått inuti.

Symtomet indikeras under graviditeten, när kvinnan ännu inte vet om henne och väntar på början av menstruationen.

Vattnig hemlighet

Flytande slem utsöndras till kritiska dagar utan en specifik lukt och tillhörande obehag kan börja på grund av användning av hormonella preventivmedel.

Utsläpp som snot

Om vattnig urladdning uppträder tillsammans med klåda och sveda, svårigheter att urinera, svullnad och rodnad i de yttre könsorganen, tyder detta på inflammation eller en infektionssjukdom. Läs i en av våra artiklar om sjukdomar som orsakar riklig vit urladdning före menstruation.

Bruna och svarta höjdpunkter

Mörk och brun urladdning innebär att det finns blod i dem, som har koagulerats och i kombination med syre, fått en liknande färg. En vätska av denna skugga är normen under ägglossningen och de första dagarna efter befruktningen. Du bör inte oroa dig om din period börjar med brun urladdning. Ett sådant tecken anses naturligt..

Detta indikerar beredskapen för endometrium att uppdatera, efter installation av den intrauterina enheten under den första månaden, och det reproduktiva systemet reagerar på samma sätt som användningen av hormonella preventivmedel.

Det är tillåtet att ha brunt och svart utflöde innan menstruationen 2 dagar innan de första dropparna med rött blod dyker upp, men inte tidigare, och under förutsättning att de inte finns i överflöd, åtföljs de inte av smärta i nedre del av magen och kramper. Annars bör du kontakta en gynekolog, eftersom det i reproduktionssystemet hos en kvinna kan förekomma sådana patologier:

 • Endometritis - inflammation i det inre lagret av livmodern.
 • Endometrios - proliferation av endometrial vävnad.
 • En erosiv process i livmoderhalsen, varvid ett tecken är ett utsläpp en vecka före menstruationen. Ofta förekommer de i form av slemhinnor med blodstråk och efter menstruation.
 • Mycket brunt slem produceras med endometriala polyper, särskilt inför början av en ny menstruationscykel, eftersom denna endometrium sväller, vilket påverkar neoplasma.
 • Uterin fibroids - indikeras av mörkbrunt urladdning eller koagel efter och före reglering. Hos 43% av patienterna med denna diagnos börjar karakteristisk urladdning 3 till 5 dagar före menstruation.

Blodig

Fläckning sker av samma skäl som brun. Skillnaden består i en starkare fördelning av blod, som inte har tid att koagulera.

Av icke-patologiska faktorer kan hormonbaserade läkemedel provocera ett symptom, befruktning, som den förväntade modern ännu inte vet, mekanisk skada på slidan under grovt kön, en allergisk reaktion på mediciner. Beteckningen av fläckar en dag före menstruationen är ett naturligt fenomen när man förbereder den kvinnliga kroppen på en ny menstruationscykel för 65% av den halva mänskligheten.

Av sjukdomarna känner sig endometrios, erosion, polyper och andra neoplasmer..

Gul

En gulaktig ton av sexuell sekretion tillskrivs inte patologi, förutsatt att den inte åtföljs av obekväma upplevelser i det intima området, har en neutral lukt och indikeras i en liten mängd. Dessa sekret uppträder på grund av förändringar i hormonell bakgrund eller i samband med användning av hormonbaserade medel..

Slem kan bli gult på grund av användning av vissa mediciner, växtbaserade preparat eller kan vara en allergisk reaktion på syntetiska underkläder och smörjmedel eller intima hygienprodukter. Detta händer när som helst i cykeln, men före de kritiska dagarna, på grund av hormonella kraftstoppar, ökar slemvolymen på grund av det ökade arbetet i körtlarna.

Under sexuell upphetsning ökar mängden kvinnlig sexuell utsöndring, och utsläppet blir som ett rått äggprotein. Efter sex indikeras rikligt slem av en gulaktig ljus nyans, vilket indikerar intag av manlig spermier inuti, som vagina bör fördela med smörjning av kvinnor.

Ofta indikerar utflöd med denna skugga inflammation eller en infektionssjukdom. Sedan läggs en obehaglig lukt, vaginal förbränning och klåda, smärta i nedre del av magen, obehag under en sexuell handling, heterogen konsistens med föroreningar till symptomen. Detta inkluderar vaginit, salpingit, kolpit, inflammation i urinröret, liksom sådan utflöde kan vara med klamydia.

Gult slem blandat med blod antyder ibland erosion i livmoderhalsen, och ibland purulent ursprung på grund av avancerad inflammation eller sexuellt överförda sjukdomar.
Symtomatologin på sådana sjukdomar tenderar att förvärras före menstruation, och mängden hemlighet ökar under denna period.

Grön

Den grönaktiga färgen på urladdningen hänförs inte till patologi, när det finns lite sådan utsöndring före menstruationen luktar inte slemet något och åtföljs inte av obehag.

Om den fick en skummig konsistens och en obehaglig lukt, påverkas troligen könsorganen av trikomonader - patogena mikroorganismer som orsakar trikomoniasis.

Purulent urladdning med vaginit

Detta symptom är en indikator på vaginal biocenos, utvecklingen av den inflammatoriska processen mot bakgrund av en infektion.

Dåligt urladdning före menstruation

För att förstå vilken utflöde som är normen före menstruation, och vilken är patologin, bör du vara uppmärksam på deras lukt och andra symtom. Om slemet luktar obehagligt är detta ett tydligt tecken på en inflammatorisk eller infektiös process och spridningen av patogena mikroorganismer i mikrofloran.

Några dagar före menstruationen är körtlarna i slemhinnorna i könsorganen mer aktiva, så mer slem utsöndras respektive, symptomen är mer uttalade.

Lukten av ruttna fiskar från sekretion betyder bakteriell vaginos, trichomoniasis. Surmjölksmak indikerar candidiasis. Lök eller vitlök, rutt lukt indikerar klamydia. Purulent eller ruttna - om den inflammatoriska processen eller ruttna vävnader. Lukten av järn berättar om förekomsten av blod i en liten mängd eller inflammation.

Luktande slem kompletteras ofta av olika obekväma känslor, i form av klåda i vaginal, brännande känsla under urinering, dragande smärta i nedre del av buken. Långvarig inflammation ger feber, allmän svaghet och sjukdom.
Utsläpp med obehaglig lukt kan förekomma i de allra flesta fall på grund av patologiska processer.

Förebyggande

För att undvika utseendet på den beskrivna karakteristiken måste du följa enkla regler:

 1. Observera personlig hygien.
 2. Tvätta regelbundet (två gånger om dagen).
 3. Använd dagliga kuddar, byt dem var tredje timme.
 4. Skydda i frånvaro av en permanent sexpartner.
 5. Besök din gynekolog regelbundet.
 6. Självmedicinera inte.

Kort om det viktigaste

En förändring av kvaliteten och mängden utsöndring före menstruation kan ske av olika skäl, både fysiologiska och på grund av olika störningar. Normalt urladdning före menstruationen kan ha en klar, vit, mjölkig, gul, grön, brun, rosa nyans. De är slemhinniga och har en enhetlig konsistens. De har ingen obehaglig lukt och åtföljs inte av ytterligare obehagliga symtom. Avvikelse från dessa egenskaper indikerar ett gynekologisk problem som kräver ett besök hos läkaren.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Varför skada bröstet efter ägglossningen och under den?

Smärtsamma upplevelser i bröstkörtlarna kan indikera både förekomsten av patologiska processer och hormonella förändringar i kroppen. De flesta kvinnor upplever obehag i bröstet associerade direkt med förändringen av nästa steg i månadscykeln, så smärta under och efter ägglossningen kan vara ett normalt alternativ....

Orsaker till fläckar 7 dagar före menstruation

Tecken på normal urladdningDet finns ingen anledning till oro om vaginal utsöndring har följande egenskaper:

  En liten mängd är en spridande karaktär (tillräckligt med daglig läggning). Ingen klåda, sveda, svullnad av könsorganen. Ingen svår smärta. Ljusröd till brun nyans. Brun urladdning på den första dagen av menstruationen. Varaktighet flera dagar (3-4 dagar). Komplett luktfri eller lätt sur arom av sekret.
...

Blodutladdning mellan menstruation

Det är möjligt att detta är ett tecken på patologier: I fallet när det är mitten av cykeln är det en brunaktig, blodig utflöde hos en kvinna som inte tar hormonella preventivmedel; Om detta åtföljs av smärta och torrhet känns brännande och klåda i slidan, temperaturen stiger, och samlag blir smärtsamma. Om en kvinna har klimakteriet och hon inte har någon menstruation i mer än ett år; Om fläckning sker kontinuerligt efter sex....