Händer menstruationen?

Klimax

Menstruation hos män - en sådan fras kan verka absurd. Men det finns fortfarande en viss sanning till detta. Naturligtvis bör du inte ta detta uttryck bokstavligen, men du måste veta något om det..

Fysiologi

Manligt och kvinnligt kön är betydligt olika. Representanter för en stark hälften av mänskligheten har inte en livmoder, äggstockar och vagina, därför kan de inte ha en blodkälla. Men allt detta är inte bara. Som du vet är smärttröskeln hos kvinnor mycket högre och de kan uthärda smärta, inte bara under menstruationen, genom att utföra normala åtgärder, utan också under förlossningen. Många läkare hävdar att om män födde, så skulle många helt enkelt dö av smärtchock.

Det har länge bevisats att män inte har någon menopaus respektive menstruation. Detta är emellertid ännu inte helt förstått, så att för det starkare könet denna period kan passera, endast utan synliga förändringar och störningar i kroppen. Menopaus hos kvinnor manifesterar sig som regel i slutförandet av menstruation, atrofi av yttre könsorgan, hormonella förändringar, atrofi i livmodern och bröstkörtlarna och förändringar i kroppens och röstens konturer. Medan män kan ha problem med nervsystemets funktion och styrka.

Det visar sig att menstruation sker hos män, men inte i form som kvinnor har. Från de första dagarna kommer embryot lika att ärva bakterieceller från modern och fadern. Men båda designers kan ersättas med varandra, eftersom både man och kvinna har rudimenten av det manliga könsorganet. Endast hos representanter för det starkare könet uttalas, utvecklas och bildas detta organ till penis, och hos kvinnor kan klitoris betraktas som detta organ. Det är han som är kärnan till manlig "värdighet". Du måste också veta att prostatakörteln hos män innehåller en liten formation som kallas livmodern - detta är prototypen på den kvinnliga livmodern.

Faktum är att en man från en anatomisk synvinkel har en komplett uppsättning av kvinnliga organ, de är bara i sin spädbarn. Hos kvinnor kontrollerar menstruationen möjligheten till befruktning, vilket tillhandahåller detta flera dagar i månaden, medan en man kan "kopulera" när som helst och var och en av hans utlösning har stor sannolikhet för befruktning.

Hur är menstruationsperioder hos män?

Mäns X-dag kommer vanligtvis när deras känslomässiga bakgrund är på toppen av excitabilitet och de är väldigt obegränsade. Detta är perioden, men inte i ordets betydelse, utan i det figurativa. Under de "kritiska dagarna" kan den unge mannen vara aggressiv mot sina kamrater, släktingar och djur. De kan inte ens förklara sitt beteende för sig själva. Äldre pojkar har svårt att kontrollera sina känslor. De förlorar lusten att spela sport, inget kommer från vad som planeras, och de tenderar att skylla alla runt det. Om detta beteende upprepas en gång i månaden är det de "månatliga" känslomässiga dagarna.

Äldre män på sådana dagar av cykeln samlas inte in, sprids och dyster. De blir snabbt trötta och vill sova. Ibland försvinner till och med sexuell lust, vilket är förknippat med hormonella förändringar som uppstår i cyklar hos män.

Biografer noterade att "menstruation" inträffade hos kända manliga representanter. Till exempel föll Napoleon i hysteri varje månad, klagade över buksmärta och kände sig dålig. Det är också känt att Hitlers kontor höll en ”kvinnlig” kalender för sin chef. På sådana dagar försökte de undvika att träffa honom. Tantrums upprepas varje månad, och beteendet var deprimerande.

Män på kritiska dagar, är det tillrådligt att se upp för nedskärningar, eftersom blodet vid denna tidpunkt inte kan stoppas på länge. Till och med ett litet sår kan orsaka stor blodförlust. Under en sådan period är det bättre att inte röra män, senare kommer de att göra jobbet mycket snabbare och bättre. Efter kritiska dagar förbättras humöret, depression försvinner och smärta försvinner.

Det är värt att notera att den "mentala perioden" inte alls är farlig för män. En biologisk person kännetecknas av en viss cyklisk natur eller biorytmer, som manifesteras i en man eller kvinnas psykologiska beteende. Forskare säger att normen är 2-3 dagar på 30-45 dagar. Med en hormonell misslyckande i en mans kropp kan emotionella utbrott förekomma oftare. Det handlar om den ökade nivån av kvinnligt hormon. Östrogen undertrycker effekterna av testosteron, män känner sig försvagade, får vikt dramatiskt, problem med blodkärl visas. Menstruation för män är en periodisk förändring i den hormonella sammansättningen som påverkar den känslomässiga bakgrunden och fysiska hälsan. Intellektuellt arbete bidrar till den stora manifestationen av PMS hos både kvinnor och män. Och under fysiskt arbete är mindre sjukdomar mycket mindre vanliga.

Det tros att PMS påverkar de sexuella behoven hos den manliga befolkningen. Hos ungdomar är sexuell aktivitet stabil, hormoner fungerar i en daglig regim, sexuell förmåga beror inte på humör. Med åldern blir sambandet mellan sexuella biorytmer och det endokrina systemets arbete mer nervös, emotionell överbelastning. De endokrina körtlarna verkar på säsongsmässiga och cykliska förändringar i hormonnivåer som är ansvariga för sexuell lust och förmåga. Det fysiska tillståndet och känslomässiga komponenter påverkar partnerens sexuella aktivitet starkt. Här spåras menstruationens påverkan på attraktion till det motsatta könet. Manlig sexuell funktion försvagas något i 2-3 dagar, då återgår allt till det normala.

Som ni ser har mäns perioder fortfarande en viss rationell betydelse. Du bör inte ta detta uttryck bokstavligen, men du måste också veta om det. Detta hjälper dig att bättre förstå din kropp och även upprätthålla hälsan under många år, eftersom med kunskap om kroppens struktur är det mycket lättare att övervaka ditt välbefinnande..

Menstruation - sant eller myt?

Varför har inte killar menstruation? Idag kommer många män att svara på en sådan fråga: "Eftersom kvinnor suger allt blod ur oss, och då är deras reserver full och en gång i månaden hälls det ur dem." Men kvinnor bör inte vara upprörda över sådan orättvisa. Tillsammans med menstruationen gav naturen det svagare könet möjligheten till förplantning. Och det är tack vare kvinnor att mänskligheten finns och kommer att existera.

Fysiologi

Manliga och kvinnliga könsorgan är betydligt olika. Eftersom företrädare för den starka halvan av mänskligheten inte har en livmoder, äggstockar eller vagina, läggs deras blödningskälla inte av naturen.

Men detta hände av en anledning. Det har länge varit känt att smärttröskeln hos kvinnor är mycket högre och de kan tolerera smärta, inte bara under menstruationen, medan de utför de vanliga åtgärderna, men också under förlossningen. Många läkare tror att om den manliga halvan födde, så skulle många helt enkelt dö av smärtchock. Naturligtvis har naturen inte förgäves bortskaffat den.

Frånvaron av klimakteriet är orsaken till frånvaron av "röda dagar" i herrekalendern

Denna version har länge betraktats av forskare och bevisat att män inte har någon menopaus, och därför menstruation. Men detta fenomen har ännu inte studerats fullt ut, därför kan en liknande period passera företrädare för det starkare könet utan synliga förändringar och störningar i kroppen.

Om kvinnor har klimakteriet manifesterats i slutförande av menstruation, hormonella förändringar, atrofi av yttre könsorgan, livmoder, bröstkörtlar, förändringar i kroppens och röstens konturer, kan män få problem med nervsystemet och styrka.

Händer menstruationen?

Det visar sig att det finns, men inte i den form som kvinnor har. Från de första dagarna kommer embryot att ärva jämceller från mor och far.

Men båda designers kan ersätta varandra. När allt kommer omkring har både en kvinna och en man början på en penis. Men om i det starkare könet är detta organ mycket uttalat, utvecklat och bildat i penis, då hos kvinnor kan klitoris betraktas som en penis. Detta outvecklade knöl är rudimentet av maskulina "värdighet".

När det gäller män innehåller deras prostatakörtel en liten formation, som kallas livmodern. Det kan betraktas som en prototyp av den kvinnliga livmodern.

Och det sista: kvinnliga äggstockar är som manliga testiklar. Och pungen på huden kan jämföras med den stora könsbenet i rättvisare kön.

Mannen har en komplett uppsättning av kvinnliga organ

Ur anatomisk synvinkel är detta verkligen så. De är bara i sin spädbarn.

Endast om menstruationen kontrollerar möjligheten till befruktning hos kvinnor, som tillhandahåller detta flera dagar i månaden, så fick mannen en riktig gåva från naturen - han kan "copulera" när som helst och varje utlösning är mer troligt att befruktningen kommer att inträffa.

Killar har också "kritiska" dagar!

Tack vare menstruationen får en kvinna nervös urladdning. Något överraskande händer med våra starka halvor en gång i månaden, vilket är ganska jämförbart med de karakteristiska tecknen på kvinnors perioder:

 • svaghet;
 • låg arbetskapacitet;
 • mår dåligt;
 • illamående;
 • humörsvängningar;
 • påfrestning;
 • magont;
 • dåsighet;
 • brist på sexuell lust.

Naturligtvis finns det ingen blodig utflöde hos män under menstruationen, men andra symtom finns. Denna period behövs för att skaka kroppen. Och en gång i månaden räcker det. På sådana dagar minskar immuniteten och risken för infektionssjukdomar ökar..

När menstruationen slutar, känner mannen, liksom kvinnan, en kraftig kraft, förbättrad humör, sexuell lust och funktionsnedsättning. Men för flickor har "kritiska dagar" en stark positiv effekt på de flesta funktioner i kroppen, och för män under denna period sker ingen återhämtning. De får bara en liten nervös urladdning. Därför bär de menstruationen lättare än sina följeslagare. Endast de flesta män inser inte ens att de liknar kvinnor.

Överraskande men sant

Under menstruationsdagarna kan alla, till och med en mindre skärning blöda kraftigt och under lång tid. Under en sådan period är blod mycket svårt att stoppa.

Menstruation hos män 1

Naturen har beställt att en kvinna har regelbundna menstruationsblödningar. De är en del av en process som möjliggör födelse av avkommor. Men befruktningen är orealistisk utan deltagande av den manliga reproduktionscellen. Och hon är frånvarande i den kvinnliga kroppen. Så om mognaden av ägget inte går utan menstruation, kanske något liknande åtföljs av bildandet av en spermcell? Och män har också menstruation? De flesta av dessa frågor verkar löjliga. Men inte allt är enkelt.

Läs den här artikeln

Funktioner i den manliga kroppen

De anatomiska skillnaderna mellan pojkar och flickor är tydliga från födseln. De blir ännu mer uttalade med åldern. Det är värt att säga med en gång att livmodern, äggstockarna och slidan är frånvarande i den manliga kroppen. Därför kan blödningar förknippas med könsområdet, normalt kan de inte vara det.

Men det finns organ som saknas hos kvinnor. En av dem är prostatakörteln, kallad manens andra hjärta. Hon kallas också en liten livmodern. Det finns en del av sanningen i namnet, eftersom prostata har en webbplats som verkligen liknar sin struktur som det kvinnliga organet. Men viktigast av allt är att det producerar prostaglandiner, som oundvikligen påverkar den manliga kroppen.

Eftersom det inte finns någon livmoder, är dess bilagor frånvarande, hos kvinnor som påverkar cykliska egenskaperna hos de processer som sker i könsområdet. Men män har testiklar där spermatozoa mognar och testosteron produceras. Detta hormon är också en avgörande skillnad i deras fysiologi..

När de först dyker upp

När de blir äldre märker pojkar inte bara externa förändringar:

 • Kroppsväxtlighet;
 • Minskning av rösten;
 • Ökad fet hud och hår.

Det emotionella och fysiologiska intresset för det motsatta könet ökar också. Och detta i sin rena form är ett hormonellt fenomen. Detta innebär att processen som kan leda till befruktningen av en ny person har startats. Och menstruation hos pojkar börjar också manifestera sig på ett märkligt sätt:

 • Irritabilitet;
 • Aggressivitet;
 • Fysisk malaise i form av illamående, dålig aptit, svaghet;
 • Oförmåga att koncentrera sig.

Denna period kan pågå i 3-4 dagar. Dess symtom liknar premenstruellt syndrom hos kvinnor..

Förresten, åldrande män bestäms också inte bara av externa förändringar. De förekommer i könsområdet, kännetecknas av olika slags neurologiska störningar, en minskning av styrka. Det vill säga sannolikheten att bli far, som moderskap hos kvinnor, försvinner gradvis. Vi kan anta att menopausemän inte kommer att passera.

Vad händer hos en vuxen

Instabiliteten i det emotionella tillståndet hos pojkar, verkar det, kan tillskrivas tillväxtsjukdom. Deras beteende dikteras av hormonella kraftvågor. Och män, verkar det, borde inte ha de listade manifestationerna, eftersom alla processer som äger rum i kroppen redan är föremål för en viss logik. Men han fortsätter att regelbundet producera hormoner, vars mängd och förhållande inte är desamma i olika perioder av livet. Därför är svaret på frågan om män har kritiska dagar bekräftande.

Vi talar inte om blödningar som är inneboende hos kvinnor, bara sådana symtom märks:

 • blues;
 • Minskad prestanda;
 • Förvärrad hälsa med illamående, buksmärta;
 • dåsighet;
 • Minskad libido.

Det är på dessa dagar som män har majoriteten av familjens gräl och konflikter på jobbet, med trafikpoliser etc. Även antalet nedskärningar under rakning ökar och de läker långsammare. Det är också mycket lätt att få en infektion, eftersom försvaret minskas.

Men i slutet av denna svåra period känner mannen en kraftig kraft i alla sinnen, känner sig uppdaterad och förvånad över sina egna senare känslor och handlingar.

Hur man överlever manliga kritiska dagar

En kvinna som inte tvivlar på om män har menstruation kan förstå honom som ingen annan. Därför kan det hjälpa. Det bästa du kan göra är att lämna honom i fred, inte kräva ökad uppmärksamhet på dig själv, inte börja nya saker. Och kom ihåg att detta inte varar länge och normalt inte bör vara mer än en gång i månaden. Men om mäns kritiska dagar drar eller hans beteende är utanför räckvidden, kanske detta är resultatet av hormonella störningar. Detta är redan inom området specialister.

Med menstruation har män inte sådana tecken som kvinnor. Men det starkare könet kan bära dem hårdare, särskilt när de inte förstår arten av vad som händer. Endast kunskap om ens egen fysiologi hjälper en man att kontrollera sig själv och sin hälsa.

har män menstruation

De har sina "kritiska" dagar! Bara de är inte så uttalade, som om de drunknade. Varje man märker förr eller senare att allt en gång i månaden faller ur hans händer. Antingen attackerar en rinnande näsa eller så vill du bara ligga på Devan i en timme eller två. Och viktigast av allt - oftast en gång i månaden attackeras män av en konstig likgiltighet mot sex.

Detta är mäns "månad"! Och även om det inte kan finnas något menstruationsflöde, tenderar mänskroppen att skaka sig en gång i månaden. Till exempel att göra en skandal hemma, att hoppa över arbetet, att uttrycka för kollegor allt det som har samlats på själen. Dessa dagar är män mest mottagliga för smittsamma sjukdomar, som dock går snabbt. Och under alla förevändningar undviker de sex, deras sexuella begär undertrycks kraftigt.

Händer menstruationen?

Motsatt kön - det är vad män säger om kvinnor och vice versa. Dessa skapelser av naturen har många skillnader:

 • kroppsanatomi;
 • kroppsfysiologi;
 • psykologi.

Men från de första dagarna av befruktningen får det ofödda barnet två alternativ för sexuella egenskaper, som så småningom kommer att utvecklas starkare, att kön kommer att dominera barnet.

Det viktigaste könsorganet hos män och kvinnors embryo är penis och klitoris. Testiklarna hos män och äggstockarna hos kvinnor är platser för mognad av de viktigaste skaparna av zygoten. Kvinnors livmodern och mäns livmoder (dolda i prostatakörteln) är analoger till komponenterna i den sexuella ”konstruktören”. Finns det några perioder hos pojkar och kan de vara det?

En cykel är fiktion eller verklighet.?

Endast för människan skapade moder naturen förutsättningarna för reproduktion med den kortaste cykeln för mognad av ägget hos kvinnor. Inom fyra veckor ger den biologiska klockan delar av de nödvändiga hormonerna och ändrar temperaturregimen för full befruktning.

Om detta inte händer tar kroppen av stressen i förberedelseperioden. Känslomässig och fysiologisk urladdning sker vid tidpunkten för menstruation hos det klara könet.

Frågan har länge upphört att bära ett visst mysterium, de talar lugnt om det, de gör inte någon hemlighet för det. För kvinnor under menstruationen förlåts allt, de är irriterade, lätt upphetsade.

Forskare hävdar att det finns en analogi med menstruation hos män. Förändringarna i mäns kropp under cykeln kan kallas analogt med det motsatta könet - menstruationscykeln.

Men menstruationen blödar. Hos män är de frånvarande. Detta faktum gör många killar bedövade om de hör uttrycket "menstruation hos pojkar". Att visuellt se detta fenomen fungerar naturligtvis inte. Och psykologiska spikar och fall kan märkas. Snarare ser det ut som en PMS.

Hur man förklarar att den fysiologiska och hormonella cykeln och den manliga befolkningen gör dem emotionellt beroende av premenstruellt syndrom. Mäns dag är "X", när deras känslomässiga bakgrund är på toppen av spännande, de är obegränsade, de vill skicka allt till... "himlen bakom en stjärna". Detta bevisar att män har menstruation endast i en figurativ och inte i bokstavlig mening.

Hur är de "månatliga" känslomässiga dagarna hos män

Om du observerar beteendet hos unga män under de "kritiska dagarna", kan du till och med märka aggression mot kamrater, släktingar, djur. När detta händer kan de inte förklara sitt beteende ens för sig själva. Om de såg sitt foto tagna i ett sådant ögonblick skulle de inte känna igen deras ansikte.

För äldre pojkar under "X" -perioden är det svårt att kontrollera sina känslor, de själva gillar inte dessa dagar. Lusten att spela sport försvinner, ingenting kommer av vad som var avsett, och de tenderar att skylla alla. När detta beteende upprepas en gång i månaden är det de "månatliga" känslomässiga dagarna.

Äldre män på sådana dagar av cykeln kan ses:

 • inte samlad;
 • spridd;
 • dyster;
 • trötthet uppstår;
 • sömnig;
 • de vägrar sex.

Inte alla sexuella önskningar försvinner, men ett fysiskt tillstånd kan misslyckas under denna period. Allt detta är förknippat med hormonella förändringar som inträffar i cykler i mäns kropp..

De dagar då allt faller ur handen, det vanliga och vanliga arbetet fungerar inte, det är inte klart var frossa kommer från, en rinnande näsa, detta är den "månatliga perioden". Lusten att ligga blir en besatthet. Som de brukar göra. Titta på fotot av en man eller son som sover under dagen, var uppmärksam på datumen, de kommer tydligt att falla in i dina mäns biorytmcykel.

Detta har noterats länge - det finns bekräftelse!

Biografer av kända personer beskrev "menstruation" hos män och inte bara hos kvinnor. Exempelvis föll Napoleon regelbundet, en gång i månaden i hysteriker, klagade över buksmärta, kände sig illa.

Det finns bevis för att Adolf Hitlers kontor höll en "kvinnlig" kalender för sin chef. De visste att det på sådana dagar var bättre att undvika att träffa honom. Beteendet var deprimerande, raserianfall upprepades varje månad, PMS är uppenbart.

På mäns dagar måste "X" se upp för nedskärningar, blod för närvarande kan inte stoppas på länge. Ett litet sår kan leda till stor blodförlust..

Kloka kvinnor har en regel: det är bättre att inte röra män på sådana dagar. Därefter, lite senare, kommer de att göra jobbet snabbare, med humör, av bättre kvalitet. Men som kvinnor. När kritiska dagar går är kroppen fylld med energi och är redo att rulla berg:

 • humör förändras till det bättre;
 • Depression försvinner
 • smärta försvinner.

Är psykologiska perioder farliga för män

Det finns inget farligt i "mentala perioder" för män. Den biologiska individen kännetecknas av biorytmer eller en viss cykliskitet som manifesteras i psykologiskt beteende, vilket är hos män och kvinnor.

Forskare säger att normen är 2-3 dagar på 30-45 dagar. Om hormonell brist inträffar i en mans kropp, känns emotionella utbrott mycket oftare. Så en ökad nivå av kvinnligt hormon kan fungera. Östrogen råder över testosteron, dämpar dess effekt, män känner sig försvagade, får vikt dramatiskt, vaskulära problem uppträder.

Förstår inte uttrycket "månad" för den manliga befolkningen bokstavligen. Det är snarare en periodisk förändring i hormonell sammansättning, som påverkar den känslomässiga bakgrunden och fysiska hälsan..

Intellektuellt arbete bidrar till en större manifestation av PMS hos män och kvinnor. Det är mindre troligt att yrken i samband med fysiskt arbete märker mindre åkommor.

Det bör noteras att oavsett vilka hormonella förändringar som sker i våra organismer, kommer en ansvarsfull och intelligent person under någon period av cykeln inte att tillåta:

 • blomma till dina nerver;
 • visa en föränderlig stämning;
 • tillåt hysteriska upptäckter på offentliga platser.

Detta skiljer en rimlig och utbildad person som vet hur man kan hålla känslor i kontroll i alla situationer. På bilden av diplomater märker vi konstant kontroll över ansiktsuttryck, det ger inte ut intern oro. Ingen muskel kommer att glänsa, oavsett vilken stress du måste tåla.

Är menstruation och sexuell aktivitet relaterad till män?

Det finns en myt om att PMS påverkar den manliga befolkningens sexuella behov, är det så? Sexuell aktivitet hos ungdomar är stabil. Hormoner fungerar i ett dagligt läge, och förmågan att ha sexuell funktion beror inte på humör.

Med åldern blir kopplingen av sexuella biorytmer med det endokrina systemets arbete mer nervös och emotionell överbelastning. De endokrina körtlarna verkar på säsongsmässiga och cykliska förändringar i nivån på hormoner som är ansvariga för sexuella önskningar och möjligheter.

Partnerens sexuella aktivitet påverkas av det fysiska tillståndet samt av de känslomässiga komponenterna. Här följer redan effekten av PMS på attraktion till motsatt kön. Inte mer än 2-3 dagar fungerar denna relation för att försvaga mäns sexuella funktion. Sedan studsar allt tillbaka.

Vad som sticker ut hos män en gång i månaden. Tecken på pubertet hos pojkar, hos flickor varje månad och hos pojkar vad då


Motsatt kön - det är vad män säger om kvinnor och vice versa. Dessa skapelser av naturen har många skillnader:

 • kroppsanatomi;
 • kroppsfysiologi;
 • psykologi.

Men från de första dagarna av befruktningen får det ofödda barnet två alternativ för sexuella egenskaper, som så småningom kommer att utvecklas starkare, att kön kommer att dominera barnet.

Det viktigaste könsorganet hos män och kvinnors embryo är penis och klitoris. Testiklarna hos män och äggstockarna hos kvinnor är platser för mognad av de viktigaste skaparna av zygoten. Kvinnors livmodern och mäns livmoder (dolda i prostatakörteln) är analoger till komponenterna i den sexuella ”konstruktören”. Finns det några perioder hos pojkar och kan de vara det?

Fysiologisk faktor

Det ofödda barns kön bildas under utvecklingen av fostret. Efter befruktningen har embryot inga sexuella egenskaper, men efter den 15 - 18 veckan av graviditeten bestäms det kön som är mer utvecklat. Detta förklarar det faktum att den manliga och kvinnliga kroppen, trots alla yttre skillnader, är mycket lika..

Manliga könsdelar dupliceras på ett eller annat sätt hos kvinnor, och vice versa:

 1. Till exempel är det huvudsakliga manliga organet penis, och dess motsvarighet i den kvinnliga kroppen är klitoris.
 2. För bildning och mognad av zygoter har män testiklar och kvinnor har äggstockar.
 3. Nästan samma funktioner som den kvinnliga livmodern hos kvinnor utför utförs av modern som ligger nära prostatakörteln i den manliga kroppen.

Alla dessa likheter indikerar att cyklerna som förekommer i kroppen av den svaga halvan av mänskligheten också kan förekomma hos män, men dock på en embryonisk nivå.

Kvinnlig menstruation är frisläppandet av ett ägg som inte har befruktats. Hela processen åtföljs av ett rikligt utsläpp av blod från de kvinnliga könsorganen, vilket inträffar på grund av att folliklarna spricker, frigör ett ägg och slemskiktet i livmodern separeras. Baserat på detta blir det uppenbart att menstruation hos män inte passerar i vanlig mening för alla.

Sex och kritiska dagar hos män

Det är känt att en kvinna under menstruationen upplever en minskning av libido, sexuell aktivitet. Hos män är behovet av sex alltid stabilt. Den hormonella bakgrunden anpassar sig efter kroppens behov och inte tvärtom (som hos kvinnor). Därför förändras inte sexlivet i dagarna av "X". Men med åldern minskar det endokrina systemets funktioner, syntesen av testosteron blir mer måttlig. Så, en man känner förändringar i den vanliga biorytmen. Efter 40 år blir sexuell aktivitet mindre. Men emotionella utbrott ökar. På grund av sådana skillnader är frågan "varför har män inga perioder?" på fel plats.

Psykologiska komponenter

Den främsta orsaken till menstruationens början hos det svagare könet är hormonella förändringar. Därför, med tanke på att killarna har samma organ som flickorna (vägen är till och med på embryonisk nivå), och de är också involverade i produktion av hormoner, är själva processen, kallad "menstruation" möjlig för killar.

Men detta betyder inte att blod släpps från penis under denna period. Detta är mer som kvinnligt premenstruellt syndrom. Menstruation hos män sker fullständigt på nivån av psykosomatik, känslor.

Samtidigt är denna process inneboende i absolut alla starka representanter för mänskligheten, men för allt manifesterar den sig på olika sätt. För vissa går menstruationen obemärkt, medan andra upplever alla läckerheter med PMS.

Detta har noterats länge - det finns bekräftelse!

Biografer av kända personer beskrev "menstruation" hos män och inte bara hos kvinnor. Exempelvis föll Napoleon regelbundet, en gång i månaden i hysteriker, klagade över buksmärta, kände sig illa.

Det finns bevis för att Adolf Hitlers kontor höll en "kvinnlig" kalender för sin chef. De visste att det på sådana dagar var bättre att undvika att träffa honom. Beteendet var deprimerande, raserianfall upprepades varje månad, PMS är uppenbart.

På mäns dagar måste "X" se upp för nedskärningar, blod för närvarande kan inte stoppas på länge. Ett litet sår kan leda till stor blodförlust..

Kloka kvinnor har en regel: det är bättre att inte röra män på sådana dagar. Därefter, lite senare, kommer de att göra jobbet snabbare, med humör, av bättre kvalitet. Men som kvinnor. När kritiska dagar går är kroppen fylld med energi och är redo att rulla berg:

 • humör förändras till det bättre;
 • Depression försvinner
 • smärta försvinner.

Symtom på menstruation

I den kvinnliga menstruationscykeln föreskrivs en viss periodicitet tydligt, vilket syftar till att skapa gynnsamma reproduktionsförhållanden i kvinnans kropp. Samma processcykel observeras hos män, bara den behövs för spermmognad. Under denna period kan en man observera följande symtom:

 • aggression utan något väsentligt skäl;
 • otrolighet till andra, upp till tvångstankar som alla runt vill lura;
 • brist på uppmärksamhet och koncentration;
 • konstant trötthet;
 • dåsighet;
 • brist på sexlyst och sexuell lust.

Detta är inte hela listan över möjliga symptom. I dag kan en man känna alla symtom på PMS. Vissa känner till och med smärta i nedre del av magen och allmän svaghet i kroppen..

Under menstruationen är den manliga kroppen mest mottagliga för virala och infektionssjukdomar.

När cykeln är slut upplever män (såväl som kvinnor) ett otroligt upplopp av ny styrka och är glada att ta på sig gamla saker. Detta beror på det faktum att under en menstruationsperiod uppstår en bra nervös urladdning, men till skillnad från kvinnor som har en stor process för att läka kroppen under denna period påverkar inte menstruationen den manliga kroppen.

Det enklaste sättet att märka menstruation hos pojkar som just har gått in i pubertetsvägen. Detta kan förklaras av att det fortfarande är svårt för dem att kontrollera sina känslomässiga tillstånd, särskilt att de inte har någon specifik anledning. Under menstruationen kan en tonåring visa överdriven aggression mot vänner, släktingar och till och med djur. Apati, övergivande av vanliga aktiviteter och distraktion kan också observeras. Om dessa symtom är regelbundna, är detta inget annat än menstruation.

Alla dessa symtom hos män i reproduktiv ålder beror på en förändring i den hormonella bakgrunden i kroppen, fastställd av naturen i reproduktionssystemet för alla levande saker. Och det starkare könet är inget undantag.

När de först dyker upp

När de blir äldre märker pojkar inte bara externa förändringar:

 • Kroppsväxtlighet;
 • Minskning av rösten;
 • Ökad fet hud och hår.

Det emotionella och fysiologiska intresset för det motsatta könet ökar också. Och detta i sin rena form är ett hormonellt fenomen. Detta innebär att processen som kan leda till befruktningen av en ny person har startats. Och menstruation hos pojkar börjar också manifestera sig på ett märkligt sätt:

 • Irritabilitet;
 • Aggressivitet;
 • Fysisk malaise i form av illamående, dålig aptit, svaghet;
 • Oförmåga att koncentrera sig.

Denna period kan pågå i 3-4 dagar. Dess symtom liknar premenstruellt syndrom hos kvinnor..

Förresten, åldrande män bestäms också inte bara av externa förändringar. De förekommer i könsområdet, kännetecknas av olika slags neurologiska störningar, en minskning av styrka. Det vill säga sannolikheten att bli far, som moderskap hos kvinnor, försvinner gradvis. Vi kan anta att menopausemän inte kommer att passera.

Cykelfunktioner

Som beskrivits ovan har män perioder, men till skillnad från kvinnor har de en något annorlunda period. I stället för de vanliga 5-7 dagarna för kvinnor, varar mäns kritiska dagar bara från 2 till 4 dagar med en frekvens på upp till en och en halv månad. Men det är värt att uppmärksamma att om denna period varar längre eller oftare, kan detta indikera allvarliga hormonella problem och är ett allvarligt skäl för ett läkarbesök.

De flesta killar misstänker inte att den månatliga förlusten av styrka och depression i medicinen kallas varje månad, och de som vet - på alla sätt förnekar detta. Därför är manliga kritiska dagar mycket svårare att bära och orsaka fler problem. Att acceptera detta faktum hjälper mycket lättare att överföra menstruationsperioden..

Det är viktigt att komma ihåg att manlig menstruation inte innebär någon okarakteristisk urladdning. Om en man en gång såg blod i sperma eller på underkläderna, har detta inget att göra med menstruation. Ett sådant symptom kan indikera någon form av skada eller blåmärken, och med det är det värt att se en läkare för att inte starta behandlingen.

Cykeln själv i representanter för den starka halvan är symptomatologi


Återigen är det värt att säga för cykeln som förekommer hos män och kvinnor - natur med ett visst tillstånd som föreskrivs för varje person en viss reproduktionsfrekvens. För kvinnor har naturen föreskrivit den kortaste cykeln för äggmognad, när de hormoner som krävs för detta kommer in i kroppen i 4 veckor och det är under denna tidsperiod att dess temperaturregime förändras i den.

Detta skapar ideala förutsättningar för mognad av ägget och som en följd av detta finns det en fysiologisk process som kallas menstruation. Män har samma dag, under perioden med de så kallade manliga kritiska dagarna, de observerar en viss överdriven och omotiverad aggression och en viss misstro mot världen runt dem. Som man säger: en man kan visa sin livliga tarm och detta är ett ganska farligt tillstånd.

Om vi ​​pratar om ungdomar, särskilt under övergångsåldern, när kroppen bara formar sig, kan de ofta inte klara sina egna känslor och handlingar. Ofta faller många saker helt enkelt ur handen, och alla önskningar för allt och alla försvinner, och viktigast av allt - de är redo att skylla hela världen och sin egen miljö för allt.

På tal om symptom - hos en vuxen man eller tonåring på en emotionell nivå kan deras fysiologiska tillstånd manifestera sig med en viss uppsättning exklusivt känslomässiga tecken:

  Känslomässig och psykologisk oförmåga, konstant distraktion även i de enklaste vardagliga angelägenheterna.

Människans tillstånd är dyster och snabbare, utan uppenbar anledning, trött.

Dåsighet är en annan manifestation av början av menstruationscykeln hos män.

Kronisk ovilja att ha sex med sin kvinna även med en mans medfödda sexuell hyperaktivitet.

Allt detta åtföljs av en förändring i hanens kroppshormonella bakgrund och den cykliska naturen som fastställs i strukturen i reproduktionssystemet för varje levande organisme, inklusive människor.

Om vi ​​uteslutande pratar om särdragen i menstruationsdagarna hos representanter för den starka halvan av mänskligheten - under denna period bör de undvika snitt, eftersom blodets sammansättning är för tunn och det inte koagulerar under en lång tid. Var inte alltför nervös under denna period - om de alla tränar och går som de vill, kommer de själva göra allt arbete mycket snabbare och bättre.

Ofta konstaterar män själva och deras partners att under en menstruationsperiod verkar en stark hälften av mänskligheten ha en andra vind - de förbättrar kroppens allmänna tillstånd avsevärt och känslomässigt humör, depression går ingenstans och några smärtsamma upplevelser upphör.

Ungdomars psykologiska problem associerade med puberteten. De första tecknen på puberteten är föroreningar. Flickor förstår att puberteten har börjat lättare - de börjar menstruation. Det är på grund av inte alltför tydliga tecken på puberteten som pojkar inte alltid kan förstå vad som händer med dem. Dessutom, hos flickor, börjar menstruationen ungefär samma ålder, medan hos pojkar kan den första utlösningen vara mycket sent, även om det kommer att finnas andra tecken på mognad. Dessutom gäller detta de ögonblick då pojken som gick in

i tonårsstadiet, har inte hört talas om onani och vet inte hur man tar med sig din sexuella
excitation
till den högsta punkten.

Det händer också att en pojke helt enkelt inte förstår vad som händer med honom, särskilt om ingen av de äldre, som hans far eller äldre bror, varnades om detta. Han kan bli isolerad och blyg för föroreningar.

Pojkar behåller vanligtvis puberteten

i hemlighet. Modern i detta fall låtsas att inte märka något. Faktum är att den första enkäten är en viktig händelse i pojkens liv. Detta är det första steget in i vuxen ålder. Från detta ögonblick blir pojken ungdom. Tills pojken börjar ha sex kommer helvetet att vara ganska vanligt.

Denna fråga står inför de flesta
tonåringar
. Indikatorerna som berättar pojken om pubertets början kan vara så påtagliga att han inte ens misstänker det. Dessutom kan puberteten hos pojkar vara ganska sent.

Du själv kan gissa början på den snabbare utvecklingen av kroppen, när dina andelar av kroppen och könsorganen gradvis börjar förändras, och också visas

hår där det inte var tidigare - i ansiktet, i armhålorna och även på pubis. Om du inte är tillräckligt förberedd för detta ögonblick, är det osannolikt att du kommer att kunna förstå alla förändringar som sker i din kropp i denna ålder.

Upp till 11-12 år lägger pojken inte till mer än 4-5 cm per år. När börjar puberteten,

tillväxten blir mer intensiv - cirka 10-12 cm per år. Kroppen börjar accelerera. Efter några år kommer din tillväxt redan att vara ungefär lika med din far. Men betydande förändringar inträffar inte bara i kroppen.

Pojken som tidigare var intresserad

bara av sagor, tecknat och leksaker, börjar prata om saker som tidigare inte var speciella för honom, och som inte heller är relaterade till honom direkt.

Med sitt abstrakta abstrakt tänkande kommer en tonåring att försöka inte bara hitta sätt att lösa pressande problem, utan också försöka analysera nutiden, leta efter sätt för framtida utveckling, och också försöka lösa problem i global skala, såsom hunger, den ekologiska situationen. De relationer som gradvis börjar upprättas mellan honom och världen runt honom kommer att ha ett mycket starkt inflytande på bildandet av hans personlighet..

Mycket snabbt utvecklingen av sexualitet. Lite för lite förbereder en tonåring sig till vuxen ålder. Världen som omger honom förändras dramatiskt, eller snarare tonåringens titt på honom.

Detta beror på att åldern för inträde i en sådan tid varierar. Funktioner hos beteende och kroppsandelar kan variera mycket mellan olika ungdomar

. Dessutom blir tonåringens liv mer och mer stressande. Detta gäller särskilt för skolor..

Högen och komplexiteten i skolplanen, som från ungefär samma tid inkluderar matematik, geometri, främmande språk, översättningsprov i slutet av varje skolår, kan alla leda till stressande situationer.

De flesta skolbarn under denna period ägnar stor uppmärksamhet åt deras akademiska framgång, valet av ett framtida yrke. Men varje tonåring går in denna gång med olika chanser att lyckas..

Puberteten kan börja två eller tre år tidigare än väntat. I det här fallet kan barnet ligga betydligt efter i mental utveckling jämfört med fysiskt.

I förhållanden med föräldrar och kamrater kan fortfarande se funktionerna i barns spontanitet. Med en tidig utveckling börjar en tonåring lida på grund av hans, som det verkar honom, löjligt utseende: han börjar böja sig för att inte sticka ut bland sina kamrater. En tonåring blir obalanserad och irritabel.

Försenad pubertet är också en stark anledning till oro. Du kan träffa en 15-16-årig tonåring, i vilken tecken på mognad visar sig med en betydande försening. Samtidigt börjar många av tonåringarna som inte är nöjda med sina kroppar känner rädsla, vilket gör att de söker hjälp från sina föräldrar.

Andra agerar annorlunda - de är medvetet

göra sig själva utskjutna, utesluta sig från sina klasskameras spel. Alla dessa faktorer kan starkt påverka pojkens studier..

Om du är orolig för förseningar i utvecklingen, vet att ingenting går förlorat. Mycket ofta fångar dessa tonåringar och överhinner kamrater i sin utveckling

, så snart de börjar sexuell utveckling. Därför behöver du bara vara tålamod. Om puberteten vid 16-17 är fortfarande sent, så är medicin som har effektiva behandlingar.

Många unga män är mycket missnöjda med sitt utseende, eftersom deras utseende enligt deras åsikt är mycket långt ifrån det estetiska idealet. Vissa börjar drabbas av gles hår, andra - på grund av utskjutande öron, etc. Intresse för sina egna

utseende är baksidan av mindervärdighetskomplexet.

i sig själv, ofta når de förtvivlan, det känns mycket mer akut att behovet av att gilla motsatt kön blir brådskande. Att inte acceptera sig själva som de är, mycket oroliga för sina egna brister, ungdomar blir osynliga, oförskämda, skrytande eller omvänt för blyg människor.

Tonåringar, på grund av deras ständiga behov av att gilla motsatt kön, börjar leta efter sina egna

originalstil: vara uppmärksam på sina kläder, bokstavligen varje veck på byxorna. Under puberteten letar de efter några detaljer, om än obetydliga, som skulle betona deras individualitet. Detta är ett helt naturligt stadium av att växa upp en person..

För att andra ska förstå dig korrekt, försök att börja respektera och älska dig själv - det blir mycket lättare för dig att hitta ett gemensamt språk med resten.

Det är mycket viktigt att ungdomar inte tvekar att avslöja sina problem och rädsla för föräldrar eller läkare, eftersom deras problem ofta inte är allvarliga och lätt att fixa.

Under denna svåra period blir det mycket lättare för dig att lösa alla problem som uppstår, med förbehåll för ömsesidigt förtroende. Mycket lättare kan passera hos ungdomar

anpassning om de fick information om sexuell utveckling från tidig barndom i rätt tid (år 5 eller 6).

Alltid varit kvinnors "privilegium". Någon betraktade dem som en svaghet av det rättvisa könet, och någon var tvärtom en kraft. På ett eller annat sätt symboliserar menstruationen kvinnans förmåga att producera avkommor, och deras speciella frekvens är förmågan att leva ett konstant sexliv. Å andra sidan är män också involverade i förlossning och kan komma i intim kontakt under hela året. Det brukade vara att de var skyldiga detta enbart - eller snarare menstruation - men i själva verket är detta inte helt sant. Det finns speciella "menstruationer" hos män.

Finns det någon skillnad?

Lösningen på detta pussel ligger i människokroppens struktur. Med undantag av sexuella egenskaper är män och kvinnor helt identiska. Det vill säga, det finns inget sådant organ i kroppen av en dam som inte kunde hittas - åtminstone i någon form - på hennes herre. Naturligtvis, om du sätter dig själv uppgiften att hitta livmodern, slidan eller äggstockarna hos män, kommer denna idé inte att krönas med framgång - annars skulle den beryktade belöningen till mannen som födde barnet redan ha tilldelats mer än en gång - men det finns också "analoger" av de kvinnliga könsorganen representanter för den starka halvan av mänskligheten. Och därför skulle det vara logiskt att anta att menstruation är så mycket möjligt för män som deras vänner.

För att hantera denna känsliga fråga är det nödvändigt att förklara essensen i menstruationen. Det är en "missfall" av ett dött ägg, åtföljt av blödning.

Men detta är inte huvudsaken. Mycket viktigare är orsaken till denna process, som förklarar dess cykliska karaktär, nämligen den hormonella vågen. Om det starkare könet har en kvinna, det vill säga, produktionen av hormoner stänger i aktion. Och detta betyder att menstruation är möjlig hos män!

Varför märker ingen detta?

Naturligtvis bör du inte förvänta dig att unga kommer att blöda varje månad och de kommer till närmaste butik för hygienprodukter. Eftersom reproduktionen av ägget verkligen är ett kvinnligt privilegium, har den manliga kroppen ingenting att kasta bort, och därför finns det ingen urladdning. Det är därför som begreppet "menstruation hos män" och "menstruation hos kvinnor" skiljs åt i denna artikel.

Så vad är sanningen?

Ja, det är inte konstigt och förvirrat. Låt oss försöka ta reda på det. Den så kallade "månatliga" hos män är rent emotionell. Det vill säga att de, liksom kvinnor, har en hormonell cykel. Och hormoner är kända för att påverka det allmänna välbefinnandet och humöret.

Därför har män menstruation, men att märka dem är inte så lätt - det starkare könet nästan var 28-30 dag, deras humör förvärras, allt börjar falla ur handen, prestandan minskar. Det är allt!

Lider alla män "detta"?

Sådana processer i kroppen av det starkare könet är inte spekulation alls, utan ett medicinskt faktum. Och de råkar alla, bara vissa människor kan vara osynliga. Exakt samma sak kan ses hos kvinnor: någon blir deprimerad, lider av smärta och går inte ur sängen, medan någon behåller sin tidigare glädje och arbetsförmåga. Varje organisme är individuell, och därför uppfattas samma processer av olika människor helt annorlunda.!

Naturen hade tänkt sig att den vanliga menstruationscykeln tillhör en kvinna. Denna process gör det möjligt att födas nya avkommor. Och mognaden av ägget är helt enkelt inte möjligt utan menstruation. Detta tar 3-4 veckor. Därför tillskrivs kritiska dagar vanligtvis endast den kvinnliga halvan av mänskligheten. Men för befruktningen krävs också en mancell - en spermcell. Under mognad av spermier har män också kritiska dagar? Har män menstruation?

Hur man hjälper en man

Kvinnor, som ingen borde förstå komplexiteten i flödet av menstruation, så att de kan hjälpa starka representanter för mänskligheten att hantera detta problem. Här är några tips som hjälper dig att övervinna din menstruation:

 1. Huvudregeln är att lämna killen ensam.
 2. Det är inte värt att starta nytt företag under denna period, leta efter arbete osv..
 3. Försök att undvika konfliktsituationer. Om makan själv provocerar en skandal (vilket händer mycket ofta) är det bättre att försöka jämföra situationen på något sätt.
 4. Ladda inte upp hushållssysslor. När perioderna går kommer han att göra allt mycket snabbare och flera gånger mer produktivt..

Dessa tips hjälper inte bara att hantera obegripliga symtom, utan också för att bevara en hälsosam atmosfär i familjen. Men eftersom yttre menstruation inte förekommer hos män på något sätt, bör en kvinna känna sin man väl för att märka regelbundenhet i humörsvängningar och förstå att det här är menstruation, och inte bara problem på jobbet och andra problem som inte är relaterade till fysiologi.

Är dag "X" farlig för män??

Ett koncept som mäns perioder behöver inte tas bokstavligen. Alla organismer har sina egna biorytmer. Därför är dag “X” bara en cyklisk förändring i hormonhalterna. Denna process utgör ingen fara. Och att bli av med det är omöjligt. Så tänkt av naturen. Hos män förändras bara det känslomässiga tillståndet vid den hormonella toppen. Ibland kan fysisk aktivitet minska mot bakgrund av allmän mjälte och apati.

Det är värt att notera att hos ungdomar kan menstruation förekomma oftare än en gång per månad. En hormonell kraftig ökning, en ökning av östrogen hos kvinnor, en minskning av testosteron uppstår när undernäring, överarbetning, hög belastning, stress. Så ungdomar klagar över allmän svaghet, huvudvärk, problem med kärlsystemet.

Finns det någon skillnad från kvinnlig?

Naturen av behovet av reproduktion läggs, för detta, i kroppen av båda könen, under påverkan av hormoner, äldre könsceller äger rum och deltar i befruktningen av ett nytt liv. Kvinnliga manifestationer och deras cykliskitet har länge studerats och är allmänt kända. I den starka halvan av mänskligheten inträffar också liknande hormonella skurar.

Det finns skillnader i symtomatiska manifestationer och cykliska egenskaper hos dessa processer. Forskare har bevisat att mognaden hos manliga groddceller - spermier - tar från 70 till 75 dagar. Under denna period uppdateras spermierna och intervallet mellan exekveringen av spermogrammet på tre månader är associerat med detta.

Hur man berättar för en kille om röda dagar

Det är osannolikt att någon kanske vill beröra ämnet kritiska dagar i ett samtal med sin partner med avsikt, men det finns situationer då det är bättre att berätta för din pojkvän att du har dina perioder:

 • om en ung man ser ditt hemlighet och isolering och misstänker att du lura honom;
 • om du har planerat ett gemensamt tidsfördriv på stranden, i poolen eller någon idrottsevenemang relaterad till tyngdlyftning;
 • killen antyder intimitet;
 • om du har känslomässiga gungor, är du alltför irriterad, och detta är mycket slående för din unge man.

Om du inte är i ett nära konfidentiellt förhållande med den unga mannen, kan du inte ägna honom till komplikationerna i din situation, men hänvisa till obehag och planer för en annan dag. Men om du litar på varandra, är det bättre att informera killen om menstruationens ankomst, kanske hans sympati och vård hjälper till att hantera den känslomässiga obehag i denna period. I detta avseende ställer flickan mycket ofta frågan om hur man informerar den unge mannen om ankomsten av kritiska dagar?

Tonåring

Under tonåren behöver killar knappast förklara alla finesser i kvinnokroppens arbete, särskilt eftersom deras ämne kan vara väldigt förvirrande och skrämmande. Nämn bara ankomsten av din period av en slump utan att fokusera på den. Använd inte allegoriska eller komplexa medicinska termer under konversationen och be honom att inte berätta för sina vänner om denna konversation.

Killen är 15-20 år gammal

I denna ålder är det lättare att förklara för en kille essensen av de processer som sker i en kvinnas kropp under menstruationen, eftersom han redan har fått inledande kunskaper i biologikurser eller från föräldrar och vänner. Du kan tänka på konversationen i förväg, välja enkla termer och undvika råhet och hårdhet.

Över 20

Med vuxna män kan menstruationsämnet talas direkt och utan allegori. En förståelsepartner kommer att stödja och hjälpa till att lindra tillståndet, och i vissa fall kommer det helt enkelt att ge dig möjlighet att koppla av och vara ensam. I en mogenare ålder behöver man inte tänka länge på hur man berättar för en kille om menstruation, vanligtvis vet han redan allt och förstår allt, ett subtilt tips är tillräckligt.

Vad män behöver veta om menstruation?

Tecken på menstruation hos män kan visas under puberteten. Det är då den aktiva omstruktureringen av den hormonella bakgrunden börjar. Killen förvandlas till en man, man. Han är redan i stånd att fullfölja ett barns uppfattning. Så menstruationen börjar. Starten av menstruation kan erkännas genom bildandet av uttalade sekundära sexuella egenskaper.

Symtom på PMS kan pågå i upp till fyra dagar. Vid en mogenare ålder varar menstruationen 1 dag. Därför kallas denna period dagen "X". Under kritiska dagar är killar oönskade att få skador som leder till blödning. Faktum är att på denna dag har blodet extremt svag koagulerbarhet, du kan förlora en stor mängd av det.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Ökad progesteron hos kvinnor: symtom, effekter och behandlingsmetoder

Progesteron är en av de huvudsakliga kvinnliga könshormonerna som ansvarar för den normala förloppet av menstruationscykeln, befruktningen och graviditeten....

När du kan bli gravid efter fluorografi

Hälsomedvetna kvinnor undrar när kan jag bli gravid efter fluorografi? Alla måste genomgå fluorografi efter 15 år en gång om året..Denna typ av diagnos hjälper till att identifiera befintliga patologier i luftvägarna och sjukdomar som fortfarande dyker upp....

När man väntar på den första menstruationen under amningen

Födelse är alltid stress för den kvinnliga kroppen. Men flera veckor, månader går och kroppen till den unga modern börjar gradvis anpassa sig till nya förhållanden....