”Varför har kvinnor menstruation? - Alla viktiga frågor om menstruation ”

Klimax

Varje tjej vet vad menstruationsflödet är och vad deras frånvaro kan betyda. Men orsakerna till uppkomsten av ofta perioder är ofta mycket svårare att fastställa. Först och främst vill jag notera att kroppen för varje representant för det kvinnliga könet har sina egna kännetecken, och därför kan reaktionerna uppstå helt annorlunda: någon tål normalt sådana dagar, och vissa lider av smärta och orsakar problem i omgivningen med dramatiskt förändrade stämningar.

ta hand om dig själv

Normalt bör utsläpp observeras regelbundet och varje månad. Inträffande långa förseningar eller alltför ofta perioder som signalerar eventuella avvikelser från den etablerade cykeln är förklaringar av hälsoproblem. Med andra ord, om dina perioder överensstämmer med ditt vanliga schema, så indikerar detta att kroppen är i perfekt ordning, men om du började märka en ökning av utseendet på fläckar, måste du i detta fall genast genomgå en undersökning. Endast kvinnor i för- och menopausalder kan försäkra sig. De har menstruations oregelbundenheter, som i synnerhet kan uppvisa som ofta blödning, inte utgör någon hälsorisk. Men även i detta fall rekommenderar gynekologer starkt regelbundna checkar för att vara säkra på att allt går som det ska. Och var inte rädd för läkare! De studerade specifikt för att behandla människor, för att hjälpa dem att återhämta sig snabbt och inte för att skrämma en fruktansvärd diagnos som inte finns.

Ofta menstruation: anledning

Om du inte tillhör kategorin kvinnor som har haft klimakteriet måste du komma ihåg att flickor som använder p-piller också är i riskzonen. I detta fall är ofta perioder helt normala, vilket betyder att det inte finns någon anledning att oroa sig i sådana fall. Det rekommenderas att observera din kropp för att förstå vad som orsakar ofta perioder. En av orsakerna till blödning kan vara en spiral. I detta fall är det önskvärt att ta bort det så att kroppen inte skadas. Om menstruationen före planen bara var en gång, är detta inte en anledning till spänning. Men med regelbundna menstruations oregelbundenheter måste du se en läkare, eftersom blödning kan leda till anemi.

Vilka är perioderna för flickor och hur man känner igen dem?

Den här artikeln innehåller information som gör att varje flicka kan ha grundläggande kunskaper om menstruation.

Vad är menstruation?

Menstruation är ett intervall av menstruationscykeln. Under detta intervall har den kvinnliga representanten blodutsöndring från den vaginala delen. De kännetecknas av deras täthet, mörk färg..

Om urladdningen inkluderar blodproppar eller klumpar - detta är normalt, bildas sådana element på grund av att inte bara blod, utan en del av elementen i livmodern (endometrium) frigörs från livmoderhålet.

När börjar den första menstruationen hos flickor?

Åldersintervallet för en tonåring från 12 till 15 år är normalt. Ofta visas den första utskrivningen hos en ung flicka i samma åldersperiod då hon var med sin mamma.

Avvikelse vid utskrivning från det angivna åldersintervallet 1 år är ett acceptabelt fenomen i tonåren.

En del av forskningen kopplar början av menstruationen till uppnåendet av ett visst viktvärde = 47 kg. I enlighet med detta kan vi dra slutsatsen att menstruation sker hos tunna kvinnor lite senare än hos överviktiga flickor.

Menstruationssymptom

Ett visst intervall innan den första urladdningen börjar kommer att medföra ovanliga förändringar i kroppen..

Du kommer att kunna känna värkande smärta i nedre del av buken, samt märka vit eller genomskinlig urladdning från slidan.

När en viss mängd utsläpp av brun färg finns på underkläder - är detta den första funktionen i menstruationscykeln.

Ofta gör det inte mer än ett par bloddroppar.

Hur börjar de första perioderna?

Obehagliga intryck i buken kommer att fungera som den första signalen att premenstruellt syndrom uppstår.

De karakteristiska symtomen för detta är:

 • plötsliga förändringar i humör;
 • en stark nivå av irritation och lust att gråta;
 • trötthet och slöhet.

Om det finns spår av brunt eller rött på underkläder är detta en indikator på att menstruationsprocessen har börjat gå. Du bör inte vara rädd för volymen av sekretioner, ett stort antal av dem är normalt.

Hur ser den första menstruationen ut för en tjej?

Utsläpp av brunaktig eller röd färg - det första symptom som indikerar början av menstruationsprocessen.

Dessutom kan urladdningens färg vara instabil och förändras, beroende på vilken cykeldag det är. Färgen på höjdpunkten kan vara röd, brun eller mörkbrun..

De mycket initiala kan vara olika, eftersom inte bara deras blod är, utan också skiktet i livmoderslimhinnan (endometrium), såväl som vaginal urladdning.

Intensitetsnivån för den första månaden är inte för stor. Men beroende på den ärftliga benägenheten kan motsatsen observeras..

Du bör inte oroa dig för detta, eftersom detta är en helt normal händelse..

När menstruationscykeln är etablerad?

Menstruationen kan inte alltid vara en månad. Särskilt när menstruationen endast är initial. Regularitetscykeln kommer bara att glädjas när två år går. Spåra mönstren kommer att hjälpa kalendern, där det kommer att vara nödvändigt att markera menstruationsdagarna.

Hur länge varar menstruationen?

Standardvärdet som du inte bör oroa dig för 3-7 dagar.

Under de första dagarna noteras den starkaste urladdningen i slutet - de försvagas starkare. Den sista dagen av tilldelningen, nästan helt frånvarande.

Intervallet för varaktighet under den första cykeln på sådana dagar (från början av den första cykeln till övergången till den andra) är inte fast och varje tjej har sin egen.

Den genomsnittliga varaktigheten är 28 dagar, men fluktuationerna är acceptabla från 21 till 35 dagar.

Dessa värden kan förändras om flickan hade stressiga situationer, var tvungen att flytta från en stad till en annan (förändring av klimatförhållanden).

Vad du ska göra om din period börjar?

Vissa perioder kan komma helt plötsligt och överraska flickan. Oroa dig inte. Förtroende ger konstant användning av dagliga kuddar.

Du kan också ta med dig tamponger eller standardkuddar. Detta kommer att öka beredskapen vid oväntad urladdning och gör att du snabbt kan vidta nödvändiga åtgärder för ytterligare komfort..

Att vara nervös, särskilt under den första perioden, är normalt.

Men för att minimera nerverna bör styras av följande regler:

 • Organisera en kalender för att fira dessa dagar.
 • Använd packningar regelbundet under menstruationen och byt dem aktivt.
 • Om dessa dagar inte kom enligt planen, och det inte finns några packningar med dig, kan du alltid fråga dem från dina vänner. Detta kommer att hjälpa dig att komma ur en besvärlig situation..
 • För att inte missa början av menstruationen, rekommenderas det att du besöker toaletten oftare (var 3-4: e timme) på motsvarande dag, så om det behövs, använd kuddar.
 • Vid den första menstruationen kan du ta med dig inte bara kuddar, utan också ett extra par underkläder.

Varför behöver jag varje månad?

Menstruationsprocessen är den period då livmoderns epitel förnyas under varje månad.

Under denna process inträffar förändringar i epitelet irreversibelt och det utsöndras från kroppen, eftersom det inte längre kan användas. Istället bildas ett nytt epitel i kroppen, som med framgång är involverat i interna processer..

Funktionellt syfte:

 • Återfödelse av celler. Menstruationsprocessen möjliggör förnyelse av epitelceller, vilket ger en viktig roll för flickans reproduktionsförmåga.
 • Naturligt skyddande. Ett separat lager av livmodern är involverat i menstruationsprocessen, som ansvarar för att analysera felfunktioner i ägg som inte befruktas, och stör störningen av implantationen av dessa ägg. Dessa ägg utsöndras tillsammans med epitel varje månad..

Menstruationsfas

Denna process har två faser, i vilka en ägglossningsprocess sker.

Ägglossningsprocessen antyder att ägg som är lämpliga för befruktning kommer in i bukhålan och går vidare till livmodern. Efter puberteten innehåller flickans kropp upp till 400 000 ägg.

Den primära ägglossningsprocessen sker strax efter puberteten, den sista - efter menstruationen inträffar inte längre (klimakteriet). Under graviditeten inträffar denna process inte, men den återhämtar sig efter att födelsen har gått och barnet föddes.

Viktiga faser:

 • Follikulär. I detta skede sker follikulär utveckling, där en äggcell observeras. Detta steg inträffar från den första dagen av menstruationscykeln och slutar när ägglossningsprocessen börjar. I detta skede produceras östrogener. Under stegen är bastemperaturen mindre än 37 grader.
 • Luteal (gul kroppsfas). En gul kropp skapas i äggstocken, i området där ägget gick. Detta steg inträffar efter ägglossningsprocessen och varar för tillfället tills corpus luteum lever ungefär upp till två veckor. Nyckelpunkten i detta skede är att bibehålla balansen i de hormonella nivåerna av östrogen och progesteron, som corpus luteum utsöndrar för att förbereda kroppen på en möjlig graviditet. I denna fas kan den basala kroppstemperaturen stanna på 37 grader, och sedan, innan menstruationens början (menstruationsblödning), faller kraftigt.

Hur man beräknar startdatum för menstruationen?

Det enklaste alternativet är att räkna 28 dagar från den första dagen i föregående menstruation. Enligt genomsnittlig statistik börjar menstruationen vanligtvis inom 25-31 dagar från den första dagen av menstruationen.

För att korrekt beräkna menstruation finns det speciella mobila onlineapplikationer menstruationscykelräknare som hjälper dig att inte bli vilse och bestämma startdatum för din period, ägglossning och försening.

Mensvärk

Hormoner av reproduktiv typ ansvarar för uppkomsten av menstruation. Menstruationscykeln varar cirka 28 dagar och under denna tid observeras hormonshopp.

För de flesta kvinnor försvinner detta tillstånd utan särskilda konsekvenser och det enda obehaget för dem är blodutflöde, men för vissa kvinnor åtföljs menstruationen av smärta.

Skälen till detta kan vara följande:

 • negativa prostaglandiner, vilket orsakar kramp i muskelväggen i livmodern och minskning av blodkärl;
 • otillräcklig nivå av endorfiner, enkefaliner;
 • ökad smärtkänslighet;
 • luteal fasbrist.

Behandling av smärta under menstruationen

Om smärtan är för allvarlig bör du omedelbart rådfråga en gynekolog för att lösa problemet. Detta kommer att se till att det inte finns några tecken på patologiska processer i kroppen.

I avsaknad av patologiska processer kan smärtan minskas enligt följande:

 • Massera bukområdet.
 • Värme på magen;
 • Antagandet av pose "embryo".
 • Rätt näring för en lätt diet.
 • Smärtstillande medicin.

Vad ska inte göras med menstruation?

För att inte få några negativa konsekvenser rekommenderas det att följa standardreglerna under tilldelningsperioden. Detta hjälper till att hålla din hälsa positiv och inte skada hälsan. Det finns många "kan" och "inte", nedan är bara de viktigaste.

Med menstruationscykeln rekommenderas det inte:

 • Utför kraftig fysisk aktivitet.
 • Till sängs i ett badkar med varmt vatten.
 • Ha samlag utan preventivmedel.
 • Genomföra operationer.
 • Använd kontraindicerade mediciner.
 • Promenader i en allmän pool eller öppet vatten.
 • Ät mat eller drycker som orsakar en allergisk reaktion eller som i allmänhet är kontraindicerade.
 • Håll av med skalningsförfaranden.
 • Följ inte personlig hygien.

Månadsvis och PMS

Denna process orsakar månadsvis blodutladdning i det klara kön. Varaktigheten för en sådan urladdning är från tre dagar till en hel vecka.

Premenstruellt cykelsyndrom eller PMS är ett begrepp som läkare beskriver de negativa symtomen som en flicka genomgår under denna period (till exempel en ökad irritationsnivå).

Hygien under menstruationen

Ta ett bad och dusch under en sådan period bör vara vanligare än vanligt, detta kommer att hjälpa till att bli av med många negativa konsekvenser. Samtidigt rekommenderas att byta kuddar eller tamponger minst var fjärde timme.

Med denna process svettas flickan mer. Detta beror på den ökade produktionen av hormoner i kroppen. Därför bör tvättningen av problemets del av kroppen vara av hög kvalitet och fullständig (både fram och bak) så att skadliga mikroorganismer inte ges möjlighet till reproduktion.

Samtidigt är det viktigt att förstå att det på sådana dagar är förbjudet att ta ett komplett bad, pool eller bad. Detta leder till en oönskad överhettning av kroppen, vilket leder till ett tillströmning av blod mot bäckenet och mer riklig sekretion.

Dessutom tillåter detta fler mikrober att komma in i kroppen, till livmodern, eftersom det under denna period är den mest öppna. Bidrar till denna icke-sterilitet hos vätskan.

Vilket botemedel man ska använda vid tvätt eller dusch bör bestämmas individuellt, i många avseenden spelar flickans hudtyp en stor roll.

Till exempel är det värt att förstå att alla medel har en mycket alkalisk sammansättning och utövar mycket tryck på huden, lägger till nya spänningar i kroppen och inte ger avkoppling.

Om flickan har torr hud, desto mer alkali kommer att vara i produkten, desto mer hudirritation kommer detta att orsaka..

I sådana fall rekommenderas att vägra att använda tvål och föredra gelprodukter. Alla föroreningar geler kommer att tas bort mer försiktigt från de intima områdena utan att få en ny grad av irritation på huden.

Tvål för barn är också ett bra alternativ, särskilt för dem som har mycket humörig hud. Ett separat plus är det faktum att det saknar aromatiska tillsatser och skadliga element som kan orsaka irritation eller leda till en obehaglig allergisk reaktion.

Hur ofta behöver jag byta kläder??

Det är mycket viktigt att välja rätt underkläder för dig själv. Under menstruationen är det värt att föredra naturliga vävnader snarare än syntetiska.

Dessutom är det värt att välja enkla modeller där antalet spetsar och andra element minimeras..

Sådana preferenser gör att huden kan "andas", leda till ett gynnsammare hälsotillstånd och minimera riskerna för många komplikationer.

Byte av underkläder ska göras minst två gånger om dagen. Detta undviker uppkomsten av skadliga mikroorganismer..

Hygienprodukter på kritiska dagar

Metoder för viktiga läckage: sanitetsservetter och tamponger. Båda metoderna har sina fördelar och nackdelar. Den ideala lösningen är deras alternativa användning..

packningar

Denna lösning kan tillämpas i alla åldrar efter att menstruationscykeln börjar..

Förekomsten av sjukdomar av den gynekologiska typen är inte heller en kontraindikation för användning.

Packningar har en viss form som är lämplig för underkläder. De har flera lager för bättre absorption av sekret..

Det undre lagret är alltid klibbigt, så att det är bekvämare att placera produkten på underkläder och det finns inga problem med tillförlitlig fästning.

Vissa typer av packningar har ökat tillförlitlighet på grund av "vingar" i sidled, som ger ytterligare fästning på underkläder.

Packningens övre lager kan vara tillverkad av både konstgjorda och naturliga material. Konstgjorda material absorberar fukt bättre, men kan orsaka allergiska reaktioner. Naturliga material orsakar inte allergiska reaktioner, men absorberar utsöndring sämre.

Fuktabsorption indikeras på droppens förpackning med droppar. Ju fler droppar, desto större blir nivån. Packningar bör väljas i enlighet med detta, beroende på utsläppets intensitet. Ju högre intensitet, desto mer absorberande dynor bör väljas.

Packningar är bekvämt indelade i typer: för dag och natt användning. Kuddar på dagtid är oftast inte lika täta som nattklockor och är smalare. De nattliga är inriktade på användningstiden, utan att tätningen byts ofta.

Många kuddar är smaksatta, men du bör vara försiktig när du väljer dem, eftersom de kan orsaka en allergisk reaktion..

tamponger

Mer bekväm och till skillnad från packningar, även med de tunnaste underkläderna är osynliga.

Genom struktur är de ett rör med en tråd av avgasartyp. Vissa tamponger har en applikator, med vilken det är lättare att placera produkten i den vaginala delen.

Tamponger är uppdelade i mini, normal och super typ. "Super" -typen är den mest absorberande och det rekommenderas att använda den om urladdningen är riklig.

Om de inte skiljer sig åt i överflöd bör du använda tamponger som "mini" eller "normal".

Tappar ska bytas ungefär samma frekvens som dynorna. Om detta inte görs är risken för olika sjukdomar tillräckligt hög. Detta bör inte tas upp, annars kommer det i framtiden att vara stora svårigheter i behandlingen.

Vilka hygienprodukter är bättre?

För permanent användning rekommenderas att använda packningar. De absorberar mycket mer fukt och producerar inte en ansamling av sekret i den vaginala delen.

I stället för kuddar rekommenderas tamponger att användas i fall där det finns behov av aktiv fysisk aktivitet, bär tunt underkläder.

Packningar kan användas vardera.

Sällsynta fall av icke-användning - förekomsten av en allergisk reaktion.

Det finns några fler kontraindikationer för att använda tamponger:

 • använd inte under postpartum perioden;
 • använd inte för infektioner och inflammatoriska processer i den vaginala delen och i livmodern.
 • använd inte för olika sjukdomar i könsorganen.

Hygieniska regler för menstruationsprocessen är inte komplicerade, men är avgörande för kvinnors hälsa.

Dessutom hjälper efterlevnaden av dessa elementära regler på många sätt att minska obehaget som upplevs under kritiska dagar. Användning av kuddar och tamponger hjälper en kvinna, utan att skada hennes hälsa, att upprätthålla sin vanliga livsstil i början av menstruationen.

Vad man ska göra om menstruationen redan är en månad eller längre

Menstruella oregelbundenheter är relevanta för många kvinnor. Ledsen statistik indikerar den utbredda förekomsten av sådana problem. Bland sådana störningar finns det fall då menstruationen varar längre än väntat. De kan gå i två veckor och till och med en månad. Naturligtvis är detta en avvikelse från normen, och det är nödvändigt att fastställa källan till problemet..

Allmän information

Regulariteten i menstruationscykeln bestäms av den hormonella bakgrunden. Stabilitet i äggstocks-livmodersystemet är hypotalamus och hypofysens inflytande sfär.

Den senare producerar gonadotropa hormoner som ansvarar för att ändra faserna i äggstockscykeln. Under påverkan av follitropin inträffar mognad av folliklar, vars celler producerar östrogen.

Och luteotropiskt hormon främjar utvecklingen av corpus luteum i äggstocken - ett specifikt organ som hemligheter progesteron.

Början av den kvinnliga cykeln anses vara slutet av perioden. Blodigt urladdning varar 3–7 dagar, och hela perioden sträcker sig från 21 till 35 dagar. I livmodern återställs slemhinnan under påverkan av östrogen, d.v.s. endometrial proliferation observeras..

I mitten av cykeln (i genomsnitt 12-14 dagar) inträffar ägglossning i äggstocken - ett brott i den dominerande follikeln och frigörandet av en oocyt (ägg). Efter detta passerar livmoderns epitel in i sekretionsfasen, eftersom koncentrationen av progesteron ökar.

Om den förväntade befruktningen och implantationen av embryot inte sker, är endometriumet igen förkastat (desquamation).

orsaker

Alla avvikelser från normen bör betraktas som patologiska och allt möjligt bör göras för att fastställa dess orsak. Det bör noteras att den kvinnliga cykeln är ett mycket känsligt system med olika inflytelser..

Och den långa existensen av negativa faktorer - både inre och externa - kommer alltid att påverka menstruationens natur. Om en kvinna har en period på en månad, bör du förstå i detalj vad som är frågan.

Som regel talar vi om någon slags gynekologisk patologi, men andra orsaker som inte är relaterade till könsorganen är möjliga. Läkaren bör överväga sådana alternativ:

 1. Fibromyoma.
 2. Endometrial hyperplasi (inklusive polypos).
 3. adenomyos.
 4. Inflammatoriska sjukdomar.
 5. Endokrin patologi.
 6. Hemorragisk diates.

Dessa är de vanligaste orsakerna till långa perioder som måste uteslutas i första hand. Men det finns andra faktorer som bidrar till uppkomsten av menstruationsdysfunktion. Dessa inkluderar följande:

 • Irrationell användning av hormonella läkemedel.
 • Användning av intrauterina enheter.
 • Konsekvenserna av abort och förlossning.
 • Svår känslomässig stress.
 • Dålig kost.

Man bör komma ihåg att förlängningen av cykeln kan följa vissa åldersperioder i en kvinnas liv. Till exempel hos unga flickor, när menstruationen bara etableras, eller i klimakteriet, när de redan slutar. Men detta är inte en avvikelse, utan bara en funktion som bör tas för givet.

Långa perioder är av olika skäl. Gynekologiska problem, hormonella störningar, vissa vanliga sjukdomar, yttre faktorer och fysiologiska aspekter (ålder) är viktiga.

symtom

För att kunna hantera källan till problemet måste du bestämma hur ett visst tillstånd manifesterar sig. Med långa perioder, samma sak. Läkaren gör först en undersökning och en klinisk och gynekologisk undersökning, vilket hjälper till att formulera ett allmänt patologibegrepp.

Menstruation som varar längre än den inställda tiden kallas hypermenorea och menorrhagia. Detta är en situation där urladdningen oroar sig i mer än en vecka. I sin tur är det nödvändigt att skilja dem från andra fall - blödningar som inte är relaterade till cykeln (metrorrhagia), som kan uppstå vid olika tidpunkter. Men kvinnor kanske inte vet om detta och ringer båda alternativen varje månad.

Dessutom kan utflödet vara rikligt och ofta (poly- och promenomenorré). Och med problemets långvariga förekomst observeras kronisk blodförlust, vilket blir orsaken till anemi (järnbrist i naturen). Kliniskt kommer detta att manifesteras av följande symtom:

 • Blek hud och slemhinnor.
 • Allmän svaghet och trötthet.
 • Bräcklighet i hår och naglar.
 • Förändring i smak.
 • Hjärtfrekvens.
 • dyspné.

Om vi ​​pratar om någon specifik patologi i den gynekologiska sfären, kommer bilden att kompletteras med andra tecken. Ibland är de avgörande för läkaren.

Fibromyoma

Den kliniska bilden av fibromyom bestäms av deras placering, storlek och kvantitet. Känsliga små noder kanske inte visar sig på länge. Men submucosal tumörer, även små, kännetecknas av uppenbara störningar:

 1. Hypermenstruellt syndrom.
 2. menometrorragi.
 3. Missfall och infertilitet.

Därefter bildas ett smärtsyndrom i nedre del av buken, vilket blir starkare när tumören växer. Om stora underhåriga noder komprimerar nervändarna ändras känslornas natur.

Smärta kan ges till korsryggen, ändtarmen eller perineum. Störningar från angränsande organ uppträder - dysuri eller förstoppning.

När den fibromatösa noden är nekrotisk, uppträder symtomen på en "akut buk":

 • Intensiv smärta.
 • Muskelrefleksspänning.
 • Irritation av bukhinnan.
 • Palpations ömhet.
 • Allmän försämring.

Denna situation kräver omedelbar lösning, eftersom allvarligare komplikationer är möjliga - bäcken eller diffus peritonit, chock. Under en gynekologisk undersökning kännetecknas fibromyom av en ökning av livmodern, dess yta är tuberös (subserös foci), och vid undersökning i speglarna kan man se en "född" nod (subserös på ett långt ben).

En vanlig orsak till långa och rikliga perioder är fibromyom - en godartad tumör i livmodern.

Endometrial hyperplasi

Om slemhinnan i livmodern tjocknar med 15 mm eller mer kallas detta diffus endometrial hyperplasi. Men det finns också fokala former av patologi, känd som polypos.

Den kliniska bilden är annorlunda - från en asymptomatisk kurs till allvarlig blodförlust. Oftast uppträder acyklisk urladdning eller metrorragi under den intermenstruella perioden.

Vid samtidig hormonstörning och stora polyper lider också reproduktionsfunktionen.

Under vissa förhållanden kan endometriala celler tränga in i de underliggande lagren av livmoderväggen - muskelmembranet. Sedan diagnostiseras adenomyos. Denna sjukdom kännetecknas också av menometrorragi och infertilitet, algodismenorré med följande symtom är dessutom karakteristisk:

 • Smärta i nedre buken.
 • huvudvärk.
 • Yrsel.
 • Illamående och kräkningar.
 • Generell svaghet.

Detta inträffar ett par dagar före den förväntade menstruationen och fortsätter i flera dagar efter att de har slutförts. Ofta klagar kvinnor fortfarande över obehag och smärta under samlag, dysuriska störningar (ökad urinering). Under en gynekologisk undersökning utvidgas livmodern, känslig för palpering, kompakteras.

Inflammatoriska sjukdomar

När menstruationen går länge bör du tänka på inflammatoriska sjukdomar. Oftast är det nödvändigt att utesluta endometritis - en infektion i livmodern. Menometrorrhagia är karakteristiskt för den kroniska formen av sjukdomen, men cykeln störs i akut inflammation. Tecken på endometrit inkluderar också:

 • Smärta i nedre buken.
 • Patologisk urladdning (slemhinnor, molnigt, med en obehaglig lukt).
 • Feber.
 • Allmän sjukdom.

Vid palpation är livmodern mjuk, smärtsam och något förstorad, livmoderhalskanalen är svår. Komplikationer av sjukdomen inkluderar parametritis, peritonit, bäckentromboflebit och sepsis..

Inflammation av livmodern blir också en faktor som väcker menstruationsdysfunktion. Men endometritis själv kan leda till mycket allvarligare konsekvenser..

Ytterligare diagnostik

För att förstå varför månatliga perioder bör en kvinna genomgå en ytterligare undersökning. Kliniska och gynekologiska undersökningar kan fortfarande inte ge omfattande information om källan till problemet. Därför föreskrivs följande procedurer:

 1. Allmänna blod- och urintest.
 2. Blodbiokemi (hormonspektrum, antikroppar mot infektioner, koagulogram, etc.).
 3. Analys av vaginal urladdning.
 4. Smeta på flora och cytologi.
 5. kolposkopi.
 6. Bekken ultraljud.
 7. hysteroskopi.
 8. Tomography.

Så snart en fullständig bild av patologin bildas gör doktorn en slutlig slutsats. Och på grundval av detta kommer ytterligare åtgärder för terapeutisk korrigering att planeras. Man bör komma ihåg att det är möjligt att fullständigt befria patienten från långa perioder med snabb begäran om medicinsk hjälp och implementering av alla specialistrekommendationer.

Menstruationen pågår under lång tid: vad man ska göra och vad som är anledningen?

Men varje månad börjar samma plåga: PMS, sedan spotting blandat med smärta i äggstockarna och mycket mer. Det är bra när cykeln är systematisk och går smidigt, men det händer att menstruationen tar lång tid.

Varför händer detta och vad man ska göra med det? Vi kommer att prata om detta och inte bara i den här artikeln.

Vad är normen för menstruationscykeln

Det är under dessa perioder som cykler kan fungera, menstruationen kan försenas eller omvänt går mindre än förväntat, perioderna mellan urladdningen är oregelbundna. Allt detta betraktas som normen, kvinnans kropp återuppbyggs till en ny rytm..

Alla andra fall av menstruation bör vara permanent. Varje representant för den vackra delen av mänskligheten har en individuell cykel. I genomsnitt är perioder mellan perioder från 21 till 35 dagar.

En fläckning kan gå från 3 till 7 dagar. Det händer att en flicka har en menstruationscykel utanför ramarna för dessa siffror, och hon är frisk i alla avseenden, men det är undantag.

De flesta perioder sammanfaller med de skrivna siffrorna.

Fel kan fortfarande observeras hos kvinnor som hanterar hormonella läkemedel. I det här fallet är damen under övervakning av en läkare, och han kontrollerar detta misslyckande.

Men om du inte faller in i någon av ovanstående kategorier, och du har långvariga perioder, och situationen upprepas med viss frekvens, bör du konsultera en specialist för råd.

Skäl för långa perioder

Det bör noteras att varje fall är individuellt och det är nödvändigt att ta reda på den exakta orsaken till långa perioder. Först efter detta kan läkaren förskriva rätt behandlingsschema.

Det kan faktiskt vara många skäl.

Bland de yttre orsakerna är följande:

 • Stressande situation. Varje nervfel i kroppen innebär ett antal mekanismer, vilket kan leda till olika avvikelser från normen. Menstruation är inget undantag. Därför, om en dam har upplevt något liknande så är det möjligt att blodiga utflöden varar länge, det vill säga menstruationen kommer att pågå flera dagar längre.
 • Klimatförändringar. Det är mänsklig natur att känna atmosfäriska förändringar i luften, och om klimatet ändras 180 grader från det vanliga, skakar kroppen och som ett resultat: långa perioder.
 • Oorsakliga svältdieter som leder till utarmning av kroppen. Eller vice versa - en kraftig viktökning.
 • Alkoholmissbruk, dåliga vanor.
 • Giftig förgiftning.
 • Andra orsaker

I själva verket kan varje livssituation ändra menstruationens varaktighet, bara detta bör hända en gång. Och de fall där varaktigheten ständigt förändras, kräver noggrann uppmärksamhet och observation av en gynekolog.

De inre faktorer som orsakar problemen under för långa perioder inkluderar olika sjukdomar. Endast en läkare kan identifiera dem.

Bland de interna faktorerna kan följande inträffa:

 • En vanlig orsak är hormonell obalans hos kvinnor. Förmodligen är progesteron, som ansvarar för att avsluta blodiga sekret, dåligt producerat..
 • Många långa perioder kan signalera frånvaron av ägglossning.
 • För överflödiga perioder under hela fläckperioden kan indikera problem i de inre organen i höften.
 • Abnormaliteter förknippade med det endokrina systemet. För det första är det sköldkörteln, som påverkar kvinnans menstruationscykel. Det kan öka menstruationens varaktighet till 13 dagar. Möjliga orsaker till fel i detta system är överdriven kaffe, undernäring, missbruk av dåliga vanor.
 • Reproduktionssystemfel.

Mer allvarliga skäl inkluderar:

 • Cystor på äggstockarna.
 • Maligna och godartade tumörer i det kvinnliga reproduktionssystemet.
 • Felaktig äggstocksfunktion.
 • Förekomsten av gynekologiska problem. Till exempel endometrios.
 • Inflammation av bilagorna.
 • Koagulation försämring.
 • Kan indikera förändringar i hjärnreglering.

Som ni ser finns det oändligt många orsaker till att tunga perioder kan börja och pågå länge. Därför "vänta inte vid havet på vädret", utan sök kvalificerad hjälp.

Första hjälpen

Under fläckperioden tappar flickan upp till 250 ml. Huvuddelen av menstruationen är slem. Den vanligaste urladdningen faller på 1-3 dagar, ungefär. Enligt idén återställer kroppen snabbt bristen på blod, men det händer när menstruationen varar mer än sju dagar, kroppen har inte tid att returnera det förlorade. Flickan löper risken för anemi.

I sådana situationer, när en omedelbar upphörande av urladdningen krävs, kan mediciner, till exempel Duphaston, Dicinon, tas. Men alla läkemedel måste förskrivas av en läkare.

Och du kan göra dig själv te enligt folkrecept.

 • Försök till exempel att brygga den från nässlor. Fem matskedar torkade gräs lämnar en halv liter kokande vatten och kokar i ett vattenbad i flera minuter. Låt sedan stå i cirka 30 minuter. Sil sedan och drick 100 gram före måltiderna. De säger att efter ett sådant mirakelläge kommer menstruationens varaktighet att reduceras.
 • Om det inte finns några nässlor kan du försöka göra en avkok av persilja. För att göra detta, ta den vanliga persilja örten och häll kokande vatten i tre timmar. Börja konsumera en vecka före din förväntade period. Du måste dricka på tom mage, 100 g. tre gånger om dagen. Och se till att insistera buljongen bara på färskt gräs, det är hon som ger en positiv effekt.

Dessa åtgärder bör vara tillfälliga tills en kvinna kan få en tid hos en gynekolog.

Läkaren föreskriver en adekvat behandling baserad på resultaten av undersökningen och testerna..

Beroende på sjukdomen kan behandlingen inkludera:

 • hormoner.
 • En medicin som stärker blodkärlens innerväggar.
 • Blodkoagulationsläkemedel.
 • Vitaminer, spårämnen, kosttillskott.
 • Övrig.

Flickan måste i sin tur se till sig själv:

 • Fred är ett minimum av stressiga situationer.
 • Mer vila.
 • Ställ in dag och viloläge.
 • Börja äta rätt.

Några nya nyanser

Långa perioder (lochia) kan vara efter förlossningen, och detta är normen. När bara ett barn föds börjar mamma få kraftigt blodigt utflöde. De första 2-3 dagarna är de rikliga och intensiva. Sedan över tid minskas antalet avsevärt. Och efter 5-6 veckor bör urladdningen helt stoppa.

Den första, andra månaden efter förlossningen, såväl som den tredje, kan gå fel, varaktigheten kan vara upp till 10 dagar. Detta händer, men om mer måste patologi identifieras..

När utskrivningen visas under graviditeten kan detta indikera ett eventuellt missfall. Därför måste du i varje fall berätta för din gynekolog.

Långa perioder kan komma på grund av en nyligen abort. Det är tydligt att alla kirurgiska ingrepp på kvinnliga organ kan provocera sådana resultat..

Menstruationen går en hel månad, orsakerna till vad man ska göra?

Menstruationscykeln under idealiska förhållanden bör vara regelbunden och stabil. Men varje kvinna åtminstone en gång i sitt liv står inför sina misslyckanden. Unga flickor i tonåren kan se denna bild på grund av hormonell bildning av reproduktionssystemet.

Vuxna kvinnor bör tänka på kränkningar i kroppen om menstruationens varaktighet försenas märkbart. Menstruationsfunktionen kan vara nedsatt till följd av funktionsnedsättning av endokrina körtlar eller indikerar sjukdomar i reproduktionssystemet.

Artikeln visar de viktigaste orsakerna till långa perioder, när menstruationen varar en månad. Svaret på frågan varför menstruationen varar så länge beror alltid på vad som är orsaken till uppkomsten av en så långvarig menstruation hos en kvinna.

Oftast indikerar problematisk menstruation och ett misslyckande i månadscykeln under en månad vissa hälsoproblem.

I vissa fall, när en kvinna inte vet vad hon ska göra, om hennes perioder går en månad, varför hennes perioder går så länge, är orsakerna till långvarig menstruation gynekologiska sjukdomar. Vidare i artikeln i detalj om detta problem och könssjukdomar.

Essensen och principen i menstruationscykeln

Månadsvis fläckning, kallad menstruation, är en normal fysiologisk process som upprepas cykliskt hos kvinnor i reproduktiv ålder. Dess varaktighet är individuell, medan den inte bör lämna ramverket från 21 till 35 dagar.

Utseendet på sådana sekret är ett resultat av förändringar i den hormonella bakgrunden, som syftar till att underlätta befruktningen av fostret och dess bekväma vistelse i moderns sköt. Blodigt utflöde, menstruation upprepas med en frekvens en gång var 1 månad.

Upprepning av sekretioner två gånger under en cykel eller deras betydande varaktighet i upp till en månad anses vara patologier, kräver omedelbar undersökning och behandling.

Därför, om menstruationen varar en månad, om menstruationen inte slutar inom en månad, kan sådana symtom anses vara tecken på utveckling av vissa hälsoproblem, både fysiologiska hälsoproblem och symtom på ett antal patologiska problem och gynekologiska sjukdomar. Och om perioderna inte stannar i två veckor, kan artikeln vara användbar för att läsa: varför perioderna går 2 veckor, orsakerna till de långa perioderna.

Skäl för långa perioder, varför perioderna går en månad

De främsta orsakerna till långa perioder är mycket olika.

I vissa fall, när hustrun inte vet vad som är orsakerna till långa och långa perioder, varför menstruationen varar mycket länge, för att veta vad man ska göra med långa perioder, är det nödvändigt att fastställa dess orsak. Förekomsten av upprepade menstruationer inom en cykel eller deras varaktighet kan oftast orsakas av:

 1. Användningen av orala hormonella preventivmedel kan leda till en menstruationsfunktion. Dessutom kan menstruationen inte vara en vecka, 2 veckor, en månad eller ännu mer. En försening i menstruationen kan också gå in i en mycket lång menstruation. Men det är viktigt att komma ihåg en sak, både med en lång försening av menstruationen, och i fallet när menstruationen varar en månad, bör du definitivt söka hjälp från en läkare som föreskrev hormonella preventivpillerar;
 2. Om menstruationen varar en månad eller mer, kan detta förklaras av hormonell obalans. Hormonfel i en kvinnas kropp väcker ofta störningar under den normala förloppet av menstruationscykeln. Samtidigt kan menstruationen pågå ungefär en månad eller längre. Orsaken till sådana misslyckanden är ofta inflammatoriska processer i könsorganen, konsekvenserna av förlossning och abort;
 3. Störningar i cykeln, ofta förekommande hos unga flickor och kvinnor under premenopausal period;
 4. Installation av en hormonell IUD (intrauterin enhet) kan leda till en försening i menstruationen, liksom i fallet när menstruationen inte stannar i en månad eller mer. Denna typ av preventivmedel orsakar ofta cykelstörningar där menstruationen varar längre än en månad. Under sådana omständigheter är det brådskande att kontakta en gynekolog för att avlägsna spiralen i nödfall.

Sjukdomar är orsaken till långa perioder, när menstruationen varar en månad

Ett antal sjukdomar påverkar menstruationens varaktighet. Låt oss titta på de vanligaste av dem, de viktigaste orsakerna som orsakar mycket långa perioder bland gynekologiska sjukdomar.

Livmoderfibroider och menstruation går en månad

Dess närvaro blir en katalysator för hormonella störningar i den kvinnliga kroppen, varför menstruationen varaktigt ökar. Symtom och tecken på utveckling av livmoderfibroider: menstruationens varaktighet, smärta i nedre del av buken, svårighet att urinera, orsakat av tumörens tryck på urinblåsan.

Obligatoriska åtgärder vid studier och behandling av fibroider stoppar tillväxten av fibroider, minskar storleken på neoplasma, förebygger komplikationer (anemi, nekros, etc.), kirurgiskt avlägsnande.

Och om behandlingen av livmoderfibroider kan läsas i artikeln: kirurgisk och läkemedelsbehandling av livmoderfibroider, vilken behandling är mer effektiv med uterusfibroider.

Adenomyos, som en orsak till långa perioder

Adenomyos (intern genital endometrios).

Symtom och tecken på utveckling av adenomyos: smärta i nedre del av magen före och efter menstruation, färgning av utflöd i brunt, oregelbundenhet (ökning i menstruationsperioden), smärta under samlag, förändring i livmoderns form.

Behandling av adenomyos syftar till att normalisera den hormonella bakgrunden och öka patientens immunitet. Kirurgi erkänns som en extrem åtgärd. Bland komplikationerna av sjukdomen skiljer sig anemi och degenerationen av processen till cancerprocesser.

Inflammation i äggstockarna och äggledarna och långa perioder

Symtom på den inflammatoriska processen i äggstocksområdet: smärta och smärta under urinering, feber, smärta under samlag, en ökning av menstruationens varaktighet eller återkommande inom en cykel, purulent urladdning.

Efter att ha studerat formen av inflammation (akut eller kronisk) föreskriver den behandlande läkaren en kurs med antibakteriell och immunförstärkande terapi, fysioterapeutiska medel och smärtstillande läkemedel..

Peritonit, menstruations oregelbundenhet och infertilitet är komplikationer av inflammation..

Polypper och endometrios - orsakerna till menstruation, som varar en månad eller mer

Det innebär utseendet på polypper..

Denna sjukdom kännetecknas av smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen, en ökning av menstruationens varaktighet, utsöndringarna får en brunaktig konsistens, en ökning av kroppstemperaturen, en ökning av koncentrationen av vita blodkroppar i blodet, svaghet och kräkningar. I vissa fall kan bildandet av polypper leda till att menstruationen kommer att pågå under mycket lång tid..

Endometrios och långa perioder

Endometrios behandlas med orala hormonella preventivmedel, smärtstillande medel / krampläkemedel och NSAID. Ovanstående sjukdomar är de vanligaste orsakerna till långvariga menstruationsperioder, när menstruationen går en månad eller mer. Den normala perioden för menstruationsflödet överstiger inte sju dagar.

Den mest inflytelserika indirekta faktorn som orsakar långa perioder är stress. Tilldelningar som innehåller blod och som förekommer efter menstruation inom samma cykel är inte sådana. Deras konsekvenser är hormonell obalans i kvinnans kropp och blödningar i livmodern.

Månadsperioder på en månad eller mer, eller deras långvariga frånvaro, indikerar behovet av ett akutbesök hos en gynekolog. En snabb undersökning är oerhört viktig för utnämningen av rätt behandling och möjligheten att korrigera den..

Och om behandling av livmodern endometrios, kan du läsa i artikeln: hur man bota endometrios, läkemedel och kirurgisk behandling av endometrios.

Vilka sjukdomar orsakar långa perioder

Bland orsakerna till försenad menstruation bör det noteras vissa smärtsamma faktorer:

 1. Behovet av att rengöra livmoderhålet;
 2. Fel i hormoner i kroppen;
 3. Oelastiska tunnväggar i blodkärl;
 4. Dålig blodkoagulation.

De listade faktorerna kan bildas mot bakgrund av ett antal sjukdomar. I närvaro av sådana hälsoproblem kan menstruationen gå länge:

 1. Anemi (kronisk anemi);
 2. Stressfulla situationer;
 3. Endokrina systemproblem;
 4. Gynekologisk patologi.

Endometrios leder till överdriven spridning av livmoderslimhinnan. Under spridningen visas ytterligare håligheter. Med menstruation observeras avstötning av slemhinnan, som sedan kommer ut med blodet. Lång och riklig menstruation förekommer mot bakgrund av en förstorad endometrium. I det här fallet kan du hantera problemet endast genom att påbörja behandlingen av sjukdomen..

Vad man ska göra om menstruationer går en månad eller mer?

Om en kvinna inte vet varför menstruationen tar så lång tid och vad som kan vara orsaken till ett sådant problem, om en kvinna inte vet varför menstruationen tar så lång tid, måste hon definitivt söka hjälp från en läkare. Självmedicinering med hemostatiska läkemedel kan vara mycket farligt för en kvinnas hälsa.

Först och främst måste du ta reda på orsaken till detta problem om perioderna går långa, när menstruationen varar en månad, och för detta måste du söka hjälp från en läkare och ibland till och med genomgå vissa undersökningar och diagnostik.

Följande är de viktigaste metoderna för att bekämpa långvarig menstruation som används i officiell medicin.

I detta fall rekommenderas det att använda mineraler, vitaminer, vaskulära förstärkningsmedel, livmodersammandragningar och hemostatiska läkemedel. Inom folkmedicinen kallas tunga perioder livmodersblödning.

I vissa fall hjälper traditionell medicin att hantera denna typ av patologi. Till exempel, om menstruationen inte kan avbrytas efter en födelse, kan orsaken till en sådan fyra veckors blödning vara en dålig sammandragning av livmodern.

Vad kan traditionell medicin rekommendera i detta fall? Nässlor är ett bra alternativ - ett unikt botemedel mot skällande..

Det rekommenderas att dricka nässla te per dag upp till två liter, vilket inte bara tar bort blödning efter förlossningen, utan också berikar kroppen med vitaminer och förbättrar sammansättningen av bröstmjölk.

I närvaro av svår blödning rekommenderas det också att använda en diet baserad på rå dränkt linfrö, juice från färskpressade blad av plantan, infusion av peppar, vattenmelonfrön. Det är svårt att ge ett definitivt svar på frågan, av vilken anledning menstruationens längd ökar.

I själva verket kan sådana orsaker vara närvaron av en patologi eller tillstånd i kroppen. För att noggrant fastställa orsaken till detta fenomen rekommenderas det att charmigt rådfråga en läkare, bara han kan ställa en noggrann diagnos och förskriva behandling baserad på alla tester och undersökningar..

Om menstruationen går en månad, vad ska man göra?

Om menstruationen går en månad, vad ska jag göra? Man måste komma ihåg att varje kvinnas kropp är individuell.

Det finns en period då den kvinnliga kroppen blir mer känslig och sårbar, detta är en period med kritiska dagar.

Menstruationscykeln är en cyklisk förändring i en kvinnas kropp som har ett mönster som upprepas efter en viss tid, alla kvinnor har en annan upprepningsperiod.

I menstruationsprocessen dras livmodern ihop, och därmed vävnad och vätska som tidigare är beredda för antagande av ett befruktat ägg förvisas från kroppen. Varje kvinna har sin egen menstruationscykel, mängden blodförlust och cykelns varaktighet för alla individuellt. Vissa kvinnor förlorar så mycket blod att anemi kan utvecklas..

Normen anses vara menstruation, som varar cirka 3 till 7 dagar. Om menstruationen ännu inte har fastställts, vänjer kroppen sig på många förändringar, och perioden av dessa dagar kan vara mer än sju dagar. Om perioden med kritisk urladdning är cirka 10 dagar och de sista dagarna bara smetar ut brun urladdning - anses detta fortfarande som normen.

Vid olika perioder av menstruationscykeln dominerar verkan av vissa typer av könshormoner i en kvinnas kropp. Under den första halvan av cykeln, från cirka 1 till 14 dagar - det är östrogener, under ägglossningsperioden och fram till de kommande kritiska dagarna - detta är progesteroner.

Du måste veta att cykliska förändringar i äggstockarna är lika med förändringar i livmodern, därför, under de första dagarna, tjocknar livmodermembranet och näringsämnen ackumuleras i det, vilket hjälper till att mata embryot i fall av befruktning.

Om befruktning inte har skett avvisas det inre skiktet, följden av detta är att perioderna börjar.

Skäl till oro

På grund av påverkan från många faktorer kan förloppet för kritiska dagar störas. Menstruationsproblem tyder på att en kvinna har vissa problem och att hon behöver hjälp av en gynekolog.

Överträdelser kan delas in i två stora typer:

 • de som uppstår med blödning i livmodern, en ökning av cykeln;
 • kritiska dagar med svår smärta.

En orsak till oro bör vara det faktum att menstruationen har mycket högt blodflöde och varar mer än 10 dagar. Denna typ av menstruation kan betraktas som de första tecknen på blödning.

Orsaker som påverkar kritiska dagar

En av de främsta orsakerna till att menstruationen är försenad kan vara en indikator på hormonell obalans, som regel är detta frånvaron av ägglossning. När allt kommer omkring, bidrar närvaron av hormonet progesteron till att blödningen slutar.

Efter att ha installerat spiralen och tagit hormonella preventivmedel kan det finnas långa perioder. Från spiralen är urladdningen riklig, från tabletterna knapp. Läkaren varnar alltid för möjliga konsekvenser. Men om urladdningen inte passerade inom 2-3 cykler krävs hjälp av en specialist.

Av de skäl som menstruationen kan pågå i en månad kan det också finnas förekomst av sexuellt överförda sjukdomar och en annan plan för sexuellt överförda infektioner.
En annan faktor som kan leda till vissa avvikelser, och som leder till en lång menstruation, är tidigare upplevda stressiga situationer, en känsla av rädsla, konstant eller långvarig emotionell stress.

Det bör noteras att det faktum att mycket också beror på åldersgruppen för kvinnor och kroppen som helhet. Du kan ofta träffa kvinnor i åldern som uttrycker sina klagomål på att menstruationen började gå mycket lång, detta är inte en avvikelse, det indikerar helt enkelt att klimax inte är långt borta.

När denna process sker kan många avvikelser upptäckas, eftersom kroppen börjar genomgå många förändringar och återuppbyggar sitt arbete på ett annat sätt.

Dessutom kan ett av orsakerna till överflödiga och långvariga perioder vara en kränkning av den normala funktionen av bäckenorganen och vissa gynekologiska sjukdomar (cysta, fel i äggstockarna, maligna neoplasmer).

Störning av det endokrina systemets normala funktion kan orsaka långa perioder.

Om kvinnor ofta konsumerar alkoholhaltiga drycker, leder koffein en felaktig livsstil, dess näring är obalanserad och rökning. Långa perioder kan bero på att en kvinna är överviktig eller de som helt enkelt är benägna att vara överviktiga.

Det är till och med möjligt att anledningen till att kritiska dagar går under lång tid är mycket aktivt sex vid tiden för menstruationen.
En hel månad menstruation kan gå efter födelseprocessen.

Patologi för kvinnans nervsystem efter långvarig användning av läkemedel.

Månadsperioder som pågått i en månad kan signalera att polyper, myom eller livmodercancer har uppstått. Omedelbart måste du gå till gynekolog och efter en serie undersökningar. I alla fall är det nödvändigt att omedelbart söka hjälp från en kvalificerad specialist, eftersom det finns en möjlighet att det finns gynekologiska störningar i kroppen.

Vad man ska göra om menstruationen varar en månad

Behandlingen har två mål, att stoppa blödningen och för att undvika återfall i framtiden. Beroende på orsakerna till blödning förskrivs antingen hormonbehandling eller curettage för att utesluta risken för cancer. Förutom hormonbehandling föreskrivs vid behov fysioterapi, vitaminterapi, intramuskulära hormonläkemedel.

Det första som är absolut förbjudet är att leta efter lösningar på egen hand. Det är en specialist som på ett intelligent sätt kan förklara varför urladdningen varar så länge.

För att normalisera menstruationsarbetet kan det vara nödvändigt att överge vissa dåliga vanor, till exempel rökning, dricka alkohol. Du måste balansera din diet.

Man måste komma ihåg att alla dessa faktorer påverkar reproduktionssystemet hos kvinnor.
Gynekologen kommer att förskriva en serie tester som hjälper till att bestämma orsaken till varaktigheten av menstruationscykeln..

När diagnosen har ställts kommer läkaren att förskriva den nödvändiga behandlingen.

Mycket ofta kan du sluta blöda med mediciner som Dicinon eller Vacacol, men du kan använda dessa läkemedel endast när det finns en ultraljudrapport, och enligt instruktion av en kvalificerad specialist.
Som profylax är hormonbehandling nödvändig för att reglera den fortsatta cykeln. Jag kombinerar det vanligtvis med antiinflammatoriska läkemedel och behandling av samtidiga sjukdomar.

Om dina perioder går mycket länge måste du först hitta orsaken

Om det är en sjukdom i reproduktionsorganen, måste en kvinna genomgå en diagnos och undersökning och sedan en läkemedelsterapi.

Du kan inte försena detta - konsekvenserna kan vara oåterkalleliga. När menstruationen går länge - det är inte bara hälsofarligt, hemoglobin reduceras, utan också ganska problematiskt.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Premenstruellt syndrom eller PMS hos kvinnor - symtom och behandling

Många kvinnor upplever yrsel, humörsvängningar, huvudvärk, allvarlig sjukdom före menstruation.Varför händer detta cirka 8-10 dagar före menstruationens början och försvinner?...

Kan brun urladdning istället för menstruation vara ett tecken på graviditet

En tredjedel av förväntade mödrar möter brun urladdning i de tidiga stadierna. De är säkra på att daub istället för menstruation är ett tecken på graviditet....

Etamsylate: instruktioner för användning under tunga perioder

Varje kvinna måste ha upplevt menstruations oregelbundenhet. Beroende på reproduktionssystemets tillstånd kan volymen av livmoderutsöndringar vara annorlunda....