Klimakteriet och ofta urinering

Intim

Med början av klimakteriet i den kvinnliga kroppen börjar omstruktureringen, vilket kan provocera vissa patologier. Ofta urinering med klimakteriet är det vanligaste problemet i samband med förlusten av fertil ålder hos kvinnor. Patologi diagnostiseras hos alla kvinnor under klimakteriet, men manifesterar sig på olika sätt. Inkontinens kan behandlas med speciella övningar, men i svåra fall kan operation krävas..

Ofta urination med klimakteriet: varför detta händer?

För eventuella urineringssjukdomar, se till att du konsulterar din läkare. Med snabb diagnos kan du snabbt lösa problemet.

Strikt kontroll över hälsotillståndet, en hälsosam livsstil och frånvaron av sjukdomar i könsorganet garanterar inte frånvaron av urinproblem vid början av klimakteriet. Den huvudsakliga orsaken till patologin är en hormonell förändring, i synnerhet en brist på östrogen i kroppen. Detta hormon reglerar många processer i den kvinnliga kroppen, och dess brist påverkar negativt slemhinnens och muskeltonens tillstånd. Följande orsaker till urineringssjukdomar i klimakteriet skiljer sig:

 • Minskad bäckenmuskelton. På grund av bristen på kollagen tillåter muskelvävnad inte korrekt kontroll av urinering.
 • Övervikt. I klimakteriet är kvinnor ofta överviktiga. Övervikt sätter press på bäckens svaga muskler.
 • Minskad elasticitet hos ureaväggarna. Åldersrelaterade förändringar gör urinledaren stel och inte kan sträckas. Detta väcker ofta urinering även med lätt ansträngning eller irritation..
 • Förlust av slemhinnor med sekretionsfunktion. I frånvaro av utsöndring kan det torra slemhinnan inte förhindra att patogener tränger in i kroppen..
 • Utelämnandet av bäckenorganen. Svaga muskler i bäckenbotten provoserar prolaps av slidan eller livmodern. Prolaps trycker på urinledaren och leder till inkontinens.
 • Ledsagande sjukdomar. Urinsystemet förändras i närvaro av ett antal patologier.
Tillbaka till innehållsförteckningen

Hur manifesterar problemet?

Det finns tre typer av problem:

Med stressande urinering kan ett problem uppstå under skratt..

 • Stressfri urinering. Inkontinens inträffar under fysisk ansträngning, med spänningar i magmusklerna, till exempel under skratt, hosta.
 • Plötslig urinering. Patologi kontrolleras inte och uppstår på grund av inre förändringar i kroppen och inte av yttre stimuli. I detta fall har patienten inte tid att nå toaletten.
 • Regelbunden urination. Det finns en ständig lust att urinera när som helst på dygnet.

I allmänhet åtföljs patologin av följande symtom:

 • okontrollerad urinering under ansträngning;
 • ofrivillig urinseparation innan du når toaletten;
 • ofta inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna;
 • ofta uppmaningar på natten;
 • urinering direkt efter behovet.
Tillbaka till innehållsförteckningen

Eliminering av ofta urinering med klimakteriet hos kvinnor

I de första utvecklingsstadierna elimineras ofta urinering under klimakteriet utan mycket ansträngning. Det viktigaste är tålamod och omsorg om din hälsa. Behandlingsmetoder väljs individuellt beroende på patologins komplexitet, orsaken och förekomsten av samtidiga sjukdomar. Kombinerad behandling rekommenderas för att snabbt eliminera inkontinens..

Effektiva mediciner

Vid behandling av urininkontinens under klimakteriet används följande läkemedel:

spela teaterDrognamn
Förbättra muskeltonenDriptan, Detrusitol
Återställning av muskelvävnadens töjbarhet och styrka, eliminering av ofta begärUbretid, Neuromidine
Normalisering av nervsystemetSimbalt, Duloxetin
Hormonell korrigeringRemens, Climaxan
Tillbaka till innehållsförteckningen

Behandling med folkrättsmedel

Traditionell medicin erbjuder följande verktyg för att bekämpa urininkontinens med klimakteriet:

 • Drick ofta morot, druva, tomatsaft, infusion av hallonblad.
 • 3 gånger om dagen för 1/3 msk. drick infusioner av salvia, björnbär, lingonbär, blåbär, dill och rödbärsfrön.
Tillbaka till innehållsförteckningen

bantning

Kost näring under klimakteriet kan förbättra en kvinnas allmänna tillstånd, eliminera rodnad, huvudvärk, svullnad och justera vikten. För närvarande kan du inte ta ut kroppen med hunger, du måste äta på ett balanserat sätt. Som en del av kontrollen av klimakteriet rekommenderas att man avskaffar användningen av kakao, kaffe, starkt svart te, söt, salt och fet mat. Det är viktigt att äta gott om färska grönsaker och frukter, dricka färsk juice och örtte..

Specialövningar

Ofta urinering under klimakteriet kan kontrolleras eller elimineras fullständigt med hjälp av specialövningar. Kegel-träningssystemet syftar till att stärka musklerna i bäckenet. Innan du börjar träna bör du konsultera din läkare och välja övningskursen individuellt. Dessutom är knäböj användbara..

Vid urininkontinens är det nödvändigt att följa reglerna för personlig hygien, ofta tvätta dig själv och använda speciella urologiska kuddar..

Kirurgiskt ingrepp

Den kirurgiska behandlingsmetoden är den mest effektiva, men de använder den i en nypa. Beroende på egenskaperna hos patologikursen under operationen utförs följande manipulationer:

 • anbringande av dragvinkeln;
 • införande av läkemedel i det submukosala utrymmet;
 • uretral vävnadslyft;
 • vaginal väggspänning.
Tillbaka till innehållsförteckningen

Hur man förhindrar patologi?

Ofta urinering under klimakteriet är en vanlig patologi som drabbar nästan alla kvinnor. För att förhindra det bör du inte vänta på början av klimakteriet, du bör förbereda dig i förväg. Det rekommenderas att kontrollera kroppsvikt, helt överge alkoholhaltiga drycker och äta rätt. Du måste göra övningar för att stärka musklerna i bäckenet och regelbundet genomgå en fysisk undersökning.

Menopaus i klimakteriet - vad ska en kvinna göra för att eliminera denna sjukdom

Hur man diagnostiserar inkontinens

En kvinna kan själv upptäcka störningar i urinvägarna enligt vissa tecken:

 • frisättning av en viss mängd urin under plötslig rörelse, ansträngning, hosta eller nysningar;
 • oförmågan att hålla urin i urinblåsan även under en kort tid;
 • nattlig enures;
 • ofta smärta och klåda som ett resultat av smidig penetration av infektioner (cystit);
 • ofta urinering, starka och ibland smärtsamma behov uppstår med en nästan tom urinblåsan, mycket lite urinblad.

Dessa fenomen kan observeras separat och samtidigt och orsaka fysiskt och psykiskt besvär. En kvinna vänjer sig att vara i spänning, det är svårt för henne att stanna i ett team, och med en vanlig förkylning tenderar man att bli vanligare. Det kan inte vara prat om sport och intimt liv. Men dagens symptom är inte de värsta. Om du inte behandlar kan konsekvenserna bli mycket mer allvarliga.

Specialister skiljer tre former av sjukdomen:

 1. Mild när en kvinna upplever lite obehag under urinering, men kan kontrollera det under normala förhållanden och hålla lusten att tömma urinblåsan.
 2. Medium, kännetecknat av okontrollerad vätskeavgivning flera gånger om dagen.
 3. Tung. Ofta - mer än 10 gånger om dagen - uppmanar till toaletten, medan urinen utsöndras i små portioner utan att få lättnad. Spontan tömning av urinblåsan kan uppstå mellan resor till toaletten.

Symtom på störningar

Nödvändiga störningar i urinering under klimakteriet - en kombination av ofta urinering under dagen och natten mot bakgrund av atrofi i vaginalslemhinnan.

Problemet åtföljs av följande symtom:

 1. Lusten att urinera är störande på natten. En kvinna kan uppleva dem mer än två gånger.
 2. Urinvägar infekterade.
 3. Urin släpps ofrivilligt under perioden med skratt, hosta eller fysisk aktivitet. Detta är stressinkontinens som orsakar sociala och hygieniska problem..

Ofta urinering förhindrar ett fullständigt liv. Kvinnor med svår sjukdom tvingas stanna hemma.

Vad är orsaken?

Varför uppstår urininkontinens? I klimakteriet inträffar hormonella förändringar, vilket gör förändringar i alla kroppssystem. Om en kvinna hade problem med könsdelssfären i sin ungdom, kommer de att öka under andra hälften av hennes liv, men även i deras frånvaro kan klimaxet uppröra ett perfekt fungerande system. Med en otillräcklig nivå av hormonet östrogen minskar elasticiteten och fastheten i vävnaderna, vilket säkerställer organets samordnade arbete kraftigt:

 1. Muskelvävnad i hela kroppen blir tunnare, förlorar sin ton, detta gäller också bäckenbotten. En kvinna kan inte längre kontrollera musklerna för att hålla urinen. Om hon hade erfarenhet av traumatisk förlossning, kan detta symptom manifestera sig tidigare och i klimakteriet.
 2. Bristen på naturlig smörjning i slidan gör den till ett överkomligt mål för virus och bakterier.
 3. Blåsväggarna blir grovare, förlorar sin förmåga att sträcka, samtidigt blir de hyperaktiva och känsliga för irritation. Detta bidrar till ofrivillig tömning under ansamlingen av en mycket liten mängd urin, dess läckage och utseendet på droppar urin på linnet.
 4. Tryck på urinblåsan från livmodern och vagina, som ofta sjunker med klimakteriet.
 5. Viktökning, tryck på bäckenbotten och sträckning av redan svaga muskler.
 6. Eventuella kirurgiska ingrepp, särskilt borttagande av livmodern, kan störa funktionen hos alla organ i det lilla bäckenet.

Menopaus i klimakteriet utvecklas också mot andra hälsoproblem som inte är relaterade till den urogenitala strukturen. Till exempel blockerar diabetes mellitus eller neurologiska störningar känsligheten för nervändar som överför information från urinblåsan till hjärnan. Störningar som hämmar mental aktivitet berövar en person kontroll över fysiologiska funktioner.

Hur känner man igen urininkontinens? Att urskilja frisättningen av en stor volym vätska är svårt att missa. Det är mycket svårare att diagnostisera droppen urin. I detta fall förblir tvätten inte våta fläckar, en obehaglig skarp lukt visas. Urinutsöndring förbättras genom hosta, nysningar, skratt, fysisk ansträngning. Läkaren kommer att kunna ställa en noggrann diagnos efter att ha undersökt patienten.

Livsstilsrekommendationer

För att förhindra uretrit under klimakteriet är det viktigt att bibehålla den hormonella balansen i kroppen. Det rekommenderas att inte utsätta kroppen för hypotermi, observera hygien hos de yttre könsorganen, besöka toaletten i tid och att bära bomullsunderkläder. Kvinnor med urolithiasis rekommenderas att göra tester regelbundet, genomgå medicinering även i avsaknad av förvärringar.

Vattenläge

Under klimakteriet är det viktigt att följa en dricksplan. Kvinnor rekommenderas att konsumera minst 1,8 liter per dag. Vatten bidrar till accelerationen av metaboliska processer, blodtunnande i venerna. Vätska förhindrar stagnation i kroppen.

övningar

Med komplex behandling av menopausal cystit, tillsammans med läkemedel, visas speciella gymnastiska övningar. De syftar till att optimera blodcirkulationen i bäckenområdet samt att förbättra urinvägarnas funktionalitet. Kegel-metoden användes ofta. Sittande övningar.

Komplexet består av tre viktiga komponenter:

 1. Kompression och expansion av musklerna i den intima zonen. Träna i flera sekunder, varefter du ska koppla av.
 2. Spänning och avkoppling, som växlar med större frekvens.
 3. Skjuter ut. I detta fall krävs inte stark spänning. Muskelkomprimerad bör hållas så länge som möjligt..

Tre grundläggande övningar hjälper till att stärka musklerna i bäckenet. Var och en av dem utförs 10 gånger. Gradvis ökar varaktigheten till 30 minuter.

När man gör övningar bör pressen vara avslappnad. Du bör andas lugnt och jämnt. Nybörjare rekommenderas att utföra övningar i liggande position. Efter ett tag kan de utföras medan du sitter.

Klasserna bör vara regelbundna, annars blir deras effektivitet låg.

Näring

Kosten bör domineras av frukt, grönsaker, baljväxter, fisk, mejeriprodukter, ägg, kyckling.

Under klimakteriet rekommenderas det att avstå från att ta vissa produkter som har en skadlig effekt på kroppen.

 1. Alkoholhaltiga drycker. De provoserar minskning av blodkärlets lumen och tidvatten.
 2. Rökt produkter.
 3. Stark te och kaffe.
 4. Rött kött.
 5. Sötsaker. De bryter metabolismen.
 6. Kryddiga och kryddiga rätter. De bidrar till att hålla kvar vätska i kroppen och försämrar ämnesomsättningen..
 7. Gasdrycker.

Dessa produkter har en negativ effekt på kroppen och förvärrar alla symptom på klimakteriet..

Personlig hygien

Personlig hygien under klimakteriet kännetecknas av flera funktioner. Ofta under inkontinensbehandling upplever kvinnor en känsla av oärlighet. Ofta tvättar framkallar torrhet i vaginalslemhinnan, vilket förbättrar manifestationen av cystit. Det ska tvättas 2-3 gånger om dagen med kosmetika.

Det rekommenderas att använda speciella urologiska kuddar. Det är viktigt att byta dem ofta för att förhindra irritation i slemhinnor i urin..

Vad leder inkontinens till

Eftersom olika sjukdomar i kroppen leder till urininkontinens kan de också bidra till utvecklingen av samtidiga sjukdomar:

 • försvagade muskler provocerar därefter inkontinens av gaser och avföring, nedsatt tarmfunktion;
 • ofta inflammationer resulterar i kronisk cystit eller uretrit;
 • prolaps av organen i det reproduktiva systemet kommer att fortsätta;
 • droppar urin, i ständig kontakt med huden, skapar en klåda;
 • konstant uppvakningar på natten och på morgonen, vilket leder till sömnlöshet;
 • smaksatta sanitära kuddar, utan vilka livet i en sådan situation är otänkbart, kan orsaka allergier och irritera huden, och de skapar också en växthuseffekt.

Förlust av kontroll över urinering är en typ av signal om åldersrelaterade hälsoproblem i klimakteriet. En medicinsk undersökning kommer att fastställa den exakta orsaken, som det finns en stor chans att eliminera.

Funktioner av hygien under klimakteriet

I början av klimakteriet ägnas särskild uppmärksamhet åt vård av könsorganen. För hälsan hos könssystemet är både brist på hygien och överdriven renhet farliga. Överflödet av patogena bakterier provoserar utvecklingen av infektionssjukdomar. Användningen av aggressiva rengöringsmedel för att rengöra könsdelarna leder till torra slemhinnor. Innan problemet med urininkontinens elimineras rekommenderas en kvinna att använda specialiserade urologiska kuddar.

Diagnostiska metoder

Ultraljud används nödvändigtvis för att identifiera patologin i bäckenet. Fortplantningsorganen, urinröret, urinblåsan, njurarna och urinledarna undersöks. Således bestäms brott mot organstrukturen, en förändring i deras position, närvaron av neoplasmer.

Urinalys och en smuts från slidan är nödvändig; ett blodprov för hormoner, ett ultraljud i sköldkörteln, samråd med en endokrinolog och andra specialister kan förskrivas. Det är möjligt att komplex behandling krävs.

Lukt eliminering


En obehaglig lukt verkar på grund av utvecklingen av patogener på huden, underkläder. För att förhindra det måste du följa hygienreglerna som beskrivs i föregående avsnitt. Vid användning av packningar måste de bytas minst fyra gånger om dagen. Speciella hygienprodukter finns tillgängliga för att förhindra lukt som de som används på kritiska dagar. Användning av interna packningar kräver också ofta byte. Tänk på att deodoriseringsmedel i denna situation inte hjälper..

Självhämtning

Det mest destruktiva i denna fråga är tankarna att urininkontinens i klimakteriet är helt obehandlig, och du kan bara tillfälligt lindra symtomen. Men i de flesta fall sker helande och återställande av livskvaliteten

Det är bra när en kvinna, särskilt från ungdom, efter förlossning, oberoende stärker musklerna på bäckenbotten. Detta kommer att skydda dig från många problem i vuxen ålder..

Kegelövningar syftar specifikt till att bevara och återställa tonen i musklerna i könsorganet. Principen för träning är spänning och avslappning av perineum och vagina. Reduktionstiden bör justeras till 3 minuter. Det finns en hel rad övningar, vars genomförande bara gör att dessa muskler fungerar. Det rekommenderas att arbeta med muskler regelbundet under dagen..

När man uppmanar är det lämpligt att sitta på en hård yta och andas djupt och jämnt, hålla urin med muskelstyrka eller göra det på väg till toaletten. Detsamma bör göras vid nysningar och andra belastningar som orsakar ofrivillig vätskeutladdning.

Simulatorer för att träna intima muskler har också utvecklats - deras princip är att övervinna mekanisk motstånd.

Urinröret rekommenderas att träna i processen att besöka toaletten genom att avsiktligt avbryta urinströmmen. Allt kontrollerat muskelarbete är alltid bra..

Typer av störningar

Det finns flera typer av klimakterium för klimakteriet:

 1. Stresstyp - kännetecknas av frisättning av vätska under träning, hosta, nysningar, skratt och andra rörelser som påverkar blåsans tryck.
 2. Motivation - kännetecknas av en oförmåga att hålla tillbaka vätska till toaletten. Denna typ förekommer ofta hos dem som har diabetes, demens, skleros, parkinsonism, urinblåscancer etc..

Det är särskilt nödvändigt att lyfta fram täta urineringar, vilket avsevärt minskar en kvinnas prestanda och stör dagligt liv. För att lösa detta problem måste du konsultera din läkare, som kommer att förskriva en effektiv behandlingskurs.

Drogbehandling

I vissa fall upphör inkontinens och ofta urinering efter återställningen av hormonbalansen, vilket störs under klimakteriet. Om det inte finns några patologiska förändringar i systemet med bäckenorganen kommer allt tillräckligt snabbt att återgå till det normala efter att symptomen på klimakteriet eliminerats. Effekten kan dock vara kortlivad, och efter avslutad hormonpreparat kan problemet komma tillbaka, därför visas gymnastik i alla fall för alla.

Som regel föreskriver en gynekolog läkemedel (i tabletter eller injektioner) som syftar till att lindra kramper och spänningar, och för allmän avslappning. Ofta ligger problemet i nervsystemets upphetsning, vilket provocerar ofta urinering, vilket skapar konstant behov.

Vid samtidig uretrit och cystit föreskrivs antibiotika och svampdödande medel. Läkemedel förskrivs oralt eller topiskt i form av suppositorier. Valet av ett specifikt botemedel beror på patogenen.

Förebyggande

Du kan förhindra patologisk urinering under klimakteriet. För detta, efter 40 år, bör en kvinna ompröva sin vanliga livsstil och göra anpassningar till sin diet:

 • göra gymnastik på morgonen för att stärka musklerna i bäckenorganen;
 • att göra långa promenader;
 • vägrar starkt te, kaffe, missbruk inte alkoholhaltiga drycker;
 • kontrollvikt;
 • ta läkemedel för att förbättra den allmänna hälsan, stärka immuniteten, eliminera symtomen på klimakteriet;
 • följa hygienreglerna;
 • besök en gynekolog minst 2 gånger per år.

Kirurgi

Kirurgi indikeras när andra terapimetoder är maktlösa. Oftast används det för utelämnande och förskjutning av organ som pressar på urinblåsan. Ofta är detta det enda sättet att förhindra förlust av livmodern och slidan. Denna operation är den svåraste, men också den mest effektiva..

Det finns andra, mindre traumatiska, ingripanden:

 1. en slinga av elastiskt nätmaterial, kallad en sele, glider över urinrörskanalen och håller det på plats;
 2. införande av läkemedel som återställer slemytan och strukturen i slidan och urinröret, silikon, kollagen eller fettvävnad;
 3. åtdragning av vaginalvägg.

Fytoterapi

Pålitliga och beprövade under århundradena rättsmedel för enuresis är örter och växter. Baserat på dem kan du förbereda både medicinska infusioner och avkok.

Salvia


Det andra namnet på salvia är "heligt gräs" från Hippokrates

Ett av de mest prisvärda folkläkemedlen vid behandling av urininkontinens anses vara salvia. Det rekommenderas att användas som en infusion. För att göra detta måste du ta 40 g torra råmaterial och hälla det med 1 liter kokande vatten. För att göra salvia bättre brygge, insistera det under ett stängt lock i 2 timmar. Sila den färdiga infusionen genom en sil eller gasfilter och ta ett glas färdig dryck 3 gånger om dagen.

Dillfrön


Dillfrön innehåller vitaminer i grupperna A, B, C, eteriska oljor, palmitinsyra och syrsyra

Dillfrön är ett annat bra sätt att bekämpa urininkontinens. För att förbereda läkemedlet, brygg en matsked frön med ett glas kokande vatten och skicka behållaren med innehållet i 2-3 timmar på ett varmt ställe, och lägg in allt i en varm halsduk. Sätt infusionen efter den angivna tiden och dricka ett glas färdig medicin per dag. Fortsatt behandling rekommenderas tills ett positivt resultat uppnås. Traditionella läkare hävdar att denna metod kommer att hjälpa till att befria kvinnor i alla åldrar från enures..

Hund ros

Rosehip är en berömd läkare i kampen mot många sjukdomar, inklusive urininkontinens. Bären i denna buske används tillsammans med bärens ben i förhållandet fyra matskedar till en. Denna blandning hälls med en liter vatten och låt sjuda i trettio minuter. Efter denna tid, utan att ta bort buljongen från kaminen, lägg till två matskedar rosblommor i den och fortsätt att koka, vilket minskar elden till ett minimum. Vi väntar på att koka vätskan igen och ta bort medicinen från kaminen. Vi dricker den filtrerade produkten i ett glas två gånger om dagen.

lingon

Bär och lingonberry blad används för att behandla enures.

Alla vet att lingonbär har en hög diuretisk effekt. Men om du använder dem tillsammans med växtlöv och johannesört, kan du uppnå fantastiska resultat. För att bereda läkemedelsblandningen bör du ta 1 msk. l bär och blad av lingonberry, samt 2 msk. l Hypericum ört. En blandning av tre matskedar, häll 600 ml kokande vatten, skicka behållaren med innehållet till långsam eld och låt läkemedlet koka. Efter filtrering dricker vi tre glas kyld buljong per dag.

Det är viktigt att ta det första glaset klockan fyra på eftermiddagen, det sista före sänggåendet och det andra däremellan.

Morots juice

Morotsaft är ett bra verktyg inte bara för att stärka immunitet och syn, utan också för att behandla enures. För medicinska ändamål rekommenderas det att dricka ett glas färskpressad morotjuice dagligen på morgonen på tom mage tills positiva resultat visas.

Blackberry och blåbär

En välsmakande och hälsosam stuvad frukt som hjälper till att bli av med urininkontinens kan framställas av torkade eller färska björnbär och blåbär, som måste blandas i 1 msk. l Häll blandningen med 500 ml vatten och koka bären i 10-20 minuter på låg värme. Drick den beredda kompoten 4 gånger om dagen och dela upp denna mängd dryck i lika delar.

Rölleka

Yarrow har diaphoretic och sammandragande egenskaper, hjälper till att normalisera ämnesomsättningen i kroppen.

Yarrow är ett verkligt lager med användbara egenskaper som hjälper dig att hantera ofrivillig urinering. För att behandla denna sjukdom, förbered 10 g torrt gräs och fyll det med ett glas vatten. Koka bör vara på låg värme i 10 minuter, och sedan måste du lämna läkemedlet för att infusera under ett stängt lock i ytterligare en timme. Ta en färdig buljong ett halvt glas 3 gånger om dagen.

Terapeutisk fytosgräns

Om urininkontinens är förknippat med åldersrelaterade förändringar, prova nästa samling, för vilken du kommer att behöva ta en matsked av björnbärsblad, björk, lakritsrot och majsstigmer. Innan tillagningen måste alla dessa komponenter mals försiktigt och sedan ta en matsked av blandningen och häll den med ett glas vatten vid rumstemperatur. Det är nödvändigt att insistera läkemedlet i 5-6 timmar, och koka det efter denna tid på låg värme i 5 minuter och filtrera. Ta den färdiga infusionen en matsked fyra gånger om dagen strax före måltiderna.

Örtmedicin är ett verkligt universalmedel i kampen mot kvinnlig enures. Genom att följa instruktionerna och följa en tydlig dosering av införsel kan du lätt bli av med denna sjukdom när som helst. Det viktigaste är att dricka de föreslagna infusionerna och avkokningarna regelbundet, utan att stoppa behandlingen tills fullständig återhämtning.

Ämnet traditionell medicin intresserade mig för ett år sedan. Inspirationen att börja skriva artiklar av detta slag tjänade som många urklipp från tidningen Babushka, känd för många..

Urininkontinens är ett vanligt problem som kan uppstå både hos ett barn och en vuxen. Skälen som inte tillåter dig att kontrollera musklerna i urinblåsan kan vara mycket olika..

Urologen, urogynekolog kan fastställa den verkliga orsaken och föreskriva terapeutisk behandling. Parallellt med huvudbehandlingen kommer det inte att vara onödigt att stärka urinblåsan med hjälp av beprövade folkläkemedel mot urininkontinens, överförd från generation till generation.

Denna typ av problem är inte ovanligt bland barn, personer i åldern och kvinnor. Hos små barn förekommer ofta inkontinens i sömn, hos vuxna på dagtid.

Förebyggande åtgärder


Trots framgångsrik konservativ eller operationell behandling är profylax viktigt för att förhindra återfall. Det krävs inte mycket av en kvinna:

 1. regelbunden gymnastik för intima muskler;
 2. dagliga promenader;
 3. intim hygien;
 4. hälsosam kost (för att upprätthålla optimal vikt och normalisera metaboliska processer och hormonella nivåer).

Saker att komma ihåg

Menopaus är en svår period, vars levnad är mer beroende av humör och oro för hälsa under hela livet. Alla irriterande symptom kan reduceras eller elimineras främst genom avslappning och acceptans av situationen. Till och med urinering, som orsakar många problem med klimakteriet, kommer inte att kunna störa den vanliga rytmen i en självförsäkrad kvinna som är redo att ta hand om sig själv, genomgå undersökningar och samarbeta med läkare i god tro.

 • Hur man behandlar värmevallningar med klimakteriet
 • Utsläpp hos kvinnor med klimakteriet: normen eller om du behöver gå till läkaren
 • Hur man behandlar klåda och förbränning av könsorganen med klimakteriet hos kvinnor
 • Vätskeretention under klimakteriet, svullnad under ögonen

Hur man förhindrar problem med urinering under klimakteriet?

Förhindrande av ofrivillig urinering måste vidtas i förväg, utan att vänta på början av klimakteriet. Det finns flera grundläggande metoder:

 • viktminskning,
 • regelbunden träning,
 • balanserad diet,
 • fullständigt avslag på alkohol,
 • systematisk undersökning av en läkare.

Med hjälp av dessa rekommendationer kan du minimera risken för problem med urinblåsan utan att lida av ofrivillig urinproduktion även under klimakteriet..

Förberedelser för menopausal cystit

Grunden för terapi är återställande av normala hormonnivåer. Cystit med klimakteriet uppstår på grund av östrogenbrist, så behandling bör nödvändigtvis inkludera läkemedel som innehåller det.

Vanligtvis används de i form av tabletter, även om det är möjligt att använda suppositorier, salvor, plåster, injektioner. Hormonersättningsterapi utförs under livstid under övervakning av en läkare. Han justerar dosering och typ av läkemedel efter behov.

Tack vare denna behandling återställs slemskiktet, slemproduktionen normaliseras och könssystemet tonas upp. Följande mediciner används:

Fytoöstrogenbaserade preparat som Estrovel, Remens, Tsi-Klim, Feminal fick också god feedback från läkare. De har en mild effekt, inga biverkningar och är lämpliga för långvarig användning..

Smärtsyndromet lindras av No-Shpa, Ketorol. Bakterieinfektioner behandlas med läkemedel i följande grupper:

 • kinolonderivat - Perfloxacin, Lomefloxacin, Ofloxacin, Norfloxacin.
 • nitrofuranderivat - "Furagin", "Furadonin", "Furazolidone";
 • pipemidinsyra - "Pimidel", "Palin";
 • oxolinsyra - "Glamurin";
 • nalidixinsyra - "Nevigramon", "Negram";
 • derivat av 8-hydroxikinolin - nitroxolin, Intestopan.

Valet av medel är stort, men de används uteslutande som föreskrivs av läkaren, som kommer att välja läkemedlet utifrån patientens individuella behov.

Menopaus i klimakteriet hos kvinnor: symtom, diagnos, orsaker och terapi

Ofta urinering, vilket är en av manifestationerna av cystit, urininkontinens minskar en kvinnas livskvalitet avsevärt. Dessutom kan urininkontinens och snabb urinering orsaka olika komplikationer. Det är därför urininkontinens och cystit kräver kompetent behandling efter preliminär diagnos och upptäckt av orsakerna till patologi.

Varför störs urinering med klimakteriet

En minskning av östrogennivåer och en grundläggande omstrukturering av den kvinnliga kroppens hormonella bakgrund påverkar funktionaliteten hos alla inre organ, särskilt könsorganet. Det finns en minskning av immunitet, nedsatt cirkulation i bäckenorganen och en försämring av morfologin i vaginalslemhinnan. Urinrörets sfinkter försvagas. Av denna anledning, redan i början av klimakteriet, klagar kvinnan på ofta urinering.

Torr vagina

Funktionen hos utsöndringssystemet är associerad med östrogennivån i kroppen. Under klimakteriet minskar antalet markant, vilket orsakar torrhet i vaginalslemhinnan. En minskning av slemutsöndring observeras också i urinröret. Könsorganen blir sårbara för infektioner. Strukturen i slemhinnorna i urinsystemet blir tunnare. Patologiska processer provoserar urininkontinens.

Svaga bäckenbottenmuskler

Med åldern blir muskelsystemet svagare. Med klimakteriet blir processen mer synlig. Anledningen är att minska mängden östrogen som producerar kollagen. Muskelsvaghet bidrar till att förlusten av kontrollen av urinsystemet.

I avancerade fall förekommer prolaps av de barn som bär barn. I händelse av otidig behandling, tillämpar de en operativ metod.

Minskad elasticitet i urinblåsan

Climax provoserar en förändring i hormonella nivåer. Som ett resultat av minskad elasticitet blir blåsans väggar styva. Detta gör organet känsligare: det är benäget för sammandragning även med små rörelser. Lustet att urinera uppträder om volymen urin är över 100 ml med en normal hastighet på 400 ml.

Övervikt

Metabolism är direkt relaterat till den hormonella bakgrunden. Under klimakteriet är de flesta kvinnor överviktiga. Detta påverkar negativt tillståndet hos de inre organen, som inte klarar belastningen. Tarmarna och urinblåsan försvagas. Det blir svårt för en kvinna att hålla urin när man uppmanas.

Drift

Kirurgisk ingripande för stressande, okontrollerad urininkontinens.

 • Användning av en sele. Operationen är mindre traumatisk och utförs under lokalbedövning. En fri prolene-slinga placeras under urinröret, som håller urinen, förhindrar spontant läckage. Den vanligaste kirurgiska metoden. Med färre biverkningar.
 • Medicinskt, med införande av silikon, kollagen, fettvävnad under slemhinnan i urinröret. Dessa komponenter tillför elasticitet i urinblåsan, förhindrar urin från att rinna ut..
 • Colposuspension. Lågvävnad i urinröret dras åt, normaliseras. Operationen ger ett 100% resultat, men ganska mödosamt, med många biverkningar. Det används i särskilt allvarliga fall..
 • Colporaphia. Det används för prolaps av vagina. Orgelet dras till ett normalt läge, detta eliminerar problemet med spontan urination.

Symtom på störningar

Nödvändiga störningar i urinering under klimakteriet - en kombination av ofta urinering under dagen och natten mot bakgrund av atrofi i vaginalslemhinnan.

Problemet åtföljs av följande symtom:

 1. Lusten att urinera är störande på natten. En kvinna kan uppleva dem mer än två gånger.
 2. Urinvägar infekterade.
 3. Urin släpps ofrivilligt under perioden med skratt, hosta eller fysisk aktivitet. Detta är stressinkontinens som orsakar sociala och hygieniska problem..

Ofta urinering förhindrar ett fullständigt liv. Kvinnor med svår sjukdom tvingas stanna hemma.

När diagnostiseras urininkontinens??

Klimakteriet kännetecknas av urininkontinens. Du måste vara medveten om att detta tillstånd inte anses vara normalt. Därför bör du kontakta en specialist. Det finns flera typer av manifestationer av urininkontinens:

 • Typ 1 är stressande. Det provoserar kroppsrörelser. All aktivitet, inklusive fysisk ansträngning, skratt eller hosta, är orsaken till kränkning av urinering.
 • Typ 2 - akut urininkontinens. Urin ansamlas i urinen, men kvinnan kan inte nå toaletten på grund av bristande brådska, ofrivillig urinering.
 • 3 typ - kombinerad. Det finns en oväntad önskan att besöka toaletten efter en nys eller hosta.

Tillhörande symtom

Vaginala och urogenitala störningar är inneboende i urogenitala problem. På grund av otillräcklig produktion av östrogen under klimakteriet genomgår den vaginala mikrofloraen förändringar. Försämringen av dess tillstånd provoserar spridningen av patogena bakterier. Under denna period börjar en kvinna oroa sig för trost, atrofisk vaginit, uretrit och cystit. Brott mot blodcirkulationen i urinröret leder till ökad urinering.

De uttryckta symtomen på uretrit inkluderar:

 • obehag i urinröret;
 • klåda
 • värkande smärta i nedre del av buken;
 • brännande känsla i urinröret;
 • ökning av kroppstemperaturen;
 • illamående
 • asteni;
 • urladdning från könsorganen;
 • blodiga problem;
 • prolaps av den bakre eller främre vaginalväggen.

Symtom vid sjukdomens början kan uttryckas raderas. Diagnos av patologin är svår på grund av bristen på livliga tecken.

Rollen som en provokatör för att förvärra kronisk uretrit kan vara:

 • hypotermi;
 • dricker alkohol;
 • störning i den emotionella sfären;
 • sex.

Bristen på terapi provocerar övergången av sjukdomen till en kronisk form, vilket ytterligare komplicerar behandlingen.

I den kroniska patologiska kursen är symptomen spontana och förvärras av exponering för negativa faktorer.

komplikationer

Ofrivillig urinering försämrar livskvaliteten för kvinnor i mogen och ålderdom både i fysiska och psykologiska aspekter. Vid en måttlig svårighetsstörning reduceras livskvaliteten med 16%, med allvarliga former - med 70%. Konstant urinirritation leder till inflammation i perineal hud, på grund av spridningen av infektioner genom urotel, återkommande uretrit, cystit utvecklas, med processens stigande natur - pyelonefrit. Kronisk urinvägsinfektion observeras hos 87% av kvinnor som lider av måttlig till svår inkontinens. Läckage av urin åtföljs av en obehaglig lukt och våta kläder, vilket leder till tvingad social isolering av patienter, som ofta bidrar till utvecklingen av depression.

Diagnostik

Diagnos av urinering med klimakteriet är inte svårt. Du bör söka hjälp från en specialist. En gynekolog föreskriver en ultraljud av bäcken, njurarna och urinröret samt ett antal laboratorieundersökningar.

analyser

Laboratoriediagnos innebär en allmän analys av urin, en studie om urinflödet i urinblåsan och inokulation för närvaro av bakterier. Om en traditionell undersökning i ett laboratorium inte indikerar negativa resultat, använd en psykologisk konsultation.

En vanlig diagnostisk metod för urininkontinens i klimakteriet är en ultraljudssökning. En undersökning med ultraljud avgör funktionaliteten hos urinledaren i urinblåsan, urinröret och livmodern.

Ytterligare åtgärder

Det är viktigt att genomföra differentiell diagnos för att skilja cystit från andra patologier i urinvägarna, som kännetecknas av inflammation. Specialisten utesluter förekomsten av vaskulär demens, diabetes mellitus, cirkulationsstörningar och Parkinsons sjukdom.

Allmän information

Urininkontinens (inkontinens) med klimakteriet är en sen manifestation av urogenitalt syndrom, som också inkluderar andra urineringstörningar och som är förknippade med ofrivilliga förändringar i bäckenorganen. Inkontinens är alltid ett patologiskt tillstånd som kräver behandling och inte en åldersrelaterad fysiologisk norm. Menopausinkontinens är ett vanligt problem i modern gynekologi, i pre-menopaus förekommer detta patologiska tillstånd hos 10% av kvinnor, hos postmenopausala kvinnor (i åldern 55-60 år) är andelen patienter 35-50%. Vid en tidig (upp till 40 år) menopaus på grund av för tidig ovariesvikt eller borttagning registreras en överträdelse oftare - upp till 80% av kvinnorna drabbas. Mild eller måttlig grad av störning observeras hos 93% av patienterna, allvarlig kränkning noteras i 7% av fallen.

Behandling av skäl

Huvudfokus för urininkontinensbehandling är att ändra dagens behandling, användningen av mediciner samt fysisk träning av musklerna i bäckenbotten. Injektionsbehandlingsmetoder används i stor utsträckning, där en speciell gel injiceras i sfinkterregionen. Ämnet skapar en mekanisk barriär mot urinflödet från urinblåsan..

Operativa metoder används också som involverar sfinkterplastikkirurgi. Vid kontraindikationer för kirurgi, läkare använder sig av speciella kuddar som absorberar urin och eliminerar obehaglig lukt.

Urinvägssjukdom

Vid sjukdomar i urinsystemet använder specialister bredspektrumantibiotika (Azitromycin, Amoxiclav, Ciprofloxacin), såväl som antivirala och antifungala läkemedel. Efter slutet av behandlingsförloppet försvinner symptomen i de flesta fall.

En obligatorisk del av terapin är kost, minskning av fysisk aktivitet, uteslutning av tobaksvaror och alkoholhaltiga drycker..

Stresladdning elimineras också med medicinering. I de inledande stadierna används läkemedel som förbättrar sphincter och urinröret (Proserin, Reminyl, Axamon). Det föreskrivs också medel som förbättrar elasticiteten och fastheten i musklerna på bäckenbotten. Sedativa beredningar visas (Novo-Passit, tinktur av valerian eller morwort, Persen, etc.).

Hjärt-kärlsjukdom

Ofta är klimakteriet utlösaren för utveckling av hjärt-kärlsjukdomar. En minskning av östrogennivåerna provocerar utvecklingen av åderförkalkning, i vilken blodcirkulationen störs. Som ett resultat drabbas inre organ som inte får rätt näring. Brott mot transport av syre till urinblåsan innebär en kränkning av dess funktionalitet.

Som förebyggande åtgärder för att förhindra morfologiska förändringar i blodkärlen visas kvinnor som tar hormoninnehållande läkemedel (Klimonorm, Klimen). En snabb användning av sådana läkemedel hjälper till att undvika många problem..

Kvinnliga könssjukdomar

Ofta provoserar urininkontinens inflammatoriska processer i de kvinnliga könsorganen. Antiinflammatoriska läkemedel representerar en grupp läkemedel som lindrar smärta, svullnad och andra symtom. Effektiviteten ligger i att undertrycka överföringen av arakidonsyror.

Antiinflammatoriska läkemedel representeras av antibiotika, glukokortikosteroidläkemedel, antimykotika, icke-steroida läkemedel och biologiska stimulanser..

Endokrina störningar

Vissa kvinnor behöver inte ytterligare terapi, eftersom urininkontinens elimineras genom hormonella läkemedel (Ovestin, Angelik, Femoston). De används för att korrigera den hormonella bakgrunden i klimakteriet..

Lukt eliminering

En obehaglig lukt verkar på grund av utvecklingen av patogener på huden, underkläder. För att förhindra det måste du följa hygienreglerna som beskrivs i föregående avsnitt. Vid användning av packningar måste de bytas minst fyra gånger om dagen. Speciella hygienprodukter finns tillgängliga för att förhindra lukt som de som används på kritiska dagar. Användning av interna packningar kräver också ofta byte. Tänk på att deodoriseringsmedel i denna situation inte hjälper..

Livsstilsrekommendationer

För att förhindra uretrit under klimakteriet är det viktigt att bibehålla den hormonella balansen i kroppen. Det rekommenderas att inte utsätta kroppen för hypotermi, observera hygien hos de yttre könsorganen, besöka toaletten i tid och att bära bomullsunderkläder. Kvinnor med urolithiasis rekommenderas att göra tester regelbundet, genomgå medicinering även i avsaknad av förvärringar.

Vattenläge

Under klimakteriet är det viktigt att följa en dricksplan. Kvinnor rekommenderas att konsumera minst 1,8 liter per dag. Vatten bidrar till accelerationen av metaboliska processer, blodtunnande i venerna. Vätska förhindrar stagnation i kroppen.

övningar

Med komplex behandling av menopausal cystit, tillsammans med läkemedel, visas speciella gymnastiska övningar. De syftar till att optimera blodcirkulationen i bäckenområdet samt att förbättra urinvägarnas funktionalitet. Kegel-metoden användes ofta. Sittande övningar.

Komplexet består av tre viktiga komponenter:

 1. Kompression och expansion av musklerna i den intima zonen. Träna i flera sekunder, varefter du ska koppla av.
 2. Spänning och avkoppling, som växlar med större frekvens.
 3. Skjuter ut. I detta fall krävs inte stark spänning. Muskelkomprimerad bör hållas så länge som möjligt..

Tre grundläggande övningar hjälper till att stärka musklerna i bäckenet. Var och en av dem utförs 10 gånger. Gradvis ökar varaktigheten till 30 minuter.

När man gör övningar bör pressen vara avslappnad. Du bör andas lugnt och jämnt. Nybörjare rekommenderas att utföra övningar i liggande position. Efter ett tag kan de utföras medan du sitter.

Klasserna bör vara regelbundna, annars blir deras effektivitet låg.

Näring

Kosten bör domineras av frukt, grönsaker, baljväxter, fisk, mejeriprodukter, ägg, kyckling.

Under klimakteriet rekommenderas det att avstå från att ta vissa produkter som har en skadlig effekt på kroppen.

 1. Alkoholhaltiga drycker. De provoserar minskning av blodkärlets lumen och tidvatten.
 2. Rökt produkter.
 3. Stark te och kaffe.
 4. Rött kött.
 5. Sötsaker. De bryter metabolismen.
 6. Kryddiga och kryddiga rätter. De bidrar till att hålla kvar vätska i kroppen och försämrar ämnesomsättningen..
 7. Gasdrycker.

Dessa produkter har en negativ effekt på kroppen och förvärrar alla symptom på klimakteriet..

Personlig hygien

Personlig hygien under klimakteriet kännetecknas av flera funktioner. Ofta under inkontinensbehandling upplever kvinnor en känsla av oärlighet. Ofta tvättar framkallar torrhet i vaginalslemhinnan, vilket förbättrar manifestationen av cystit. Det ska tvättas 2-3 gånger om dagen med kosmetika.

Det rekommenderas att använda speciella urologiska kuddar. Det är viktigt att byta dem ofta för att förhindra irritation i slemhinnor i urin..

Hygienregler

Konstant kontakt av könsorganen med resterna av urin orsakar irritation, brännande, klåda. Vid kontakt med linne blir urin orsaken till multiplikation av patogener, lukt. Vad måste göras för att förhindra hälsoproblem, för att förbättra livskvaliteten i samhället.

 • Det rekommenderas att utföra hygienprocedurer efter varje resa till toaletten. Tvätta med rent, varmt vatten eller torka perineum med speciella våtservetter.
 • Efter en dusch kan du behandla dina könsorgan med en fuktighetskräm för att förhindra torrhet, irritation.
 • Använd speciella hypoallergeniska kuddar eller gör dem själv av naturligt tyg, bomullsull, gasväv.
 • Vid svår inkontinens, engångsbyxor, blöjor används. På natten använder de speciella fuktabsorberande blöjor.

Det viktigaste är att säkerställa könsdelarnas renhet, för att förhindra utveckling av infektion. Det finns en enorm mängd specialprodukter för intim hygien till försäljning. Det bör noteras att det rekommenderas att använda dem 1-2 gånger om dagen. För ofta orsakar deras användning en allergisk reaktion, torkar könsdelarnas hud.

Möjliga konsekvenser

För de allra flesta kvinnor påverkar ofta urinering både den fysiska och den psykologiska nivån. Patologi förändrar hela livsmönstret. Kvinnan är mentalt fokuserad på problemet. Långa promenader, sport blir omöjligt.

Känslan av orenhet förvärrar problemet, eftersom till och med aromatiska kuddar inte klarar av den skarpa lukten av urin och absorberar hela mängden urin som utsöndras. Kvinnan börjar undvika att besöka offentliga platser.

Klassificering

Det finns tre vanligaste former av inkontinens: stress (inkontinens), brådskande (inkontinensinkontinens) och blandad. Stressinkontinens är förknippad med en försvagning av stödapparaten, inträffar utan en trång med en ansträngning som ökar det intraabdominella trycket, uppstår i 19-55% av fallen. Urgent inkontinens upptäcks hos 11-20% av patienterna på grund av försämrad nervreglering, medan ofrivillig urinering sker under påverkan av en tvingande behov. Hos 30% av patienterna observeras en blandad form av störningen med närvaro av båda komponenterna. Beroende på svårighetsgraden av symtom används ofta uppdelningen enligt D.V. Kan (1978) i tre grader av patologins stresstyp:

 • Lätt.
  Urinförlusten är obetydlig (beräknas i några droppar), det upptäcks endast med en kraftig intensiv ökning av intra-buktrycket - hosta, tung fysisk ansträngning.
 • Måttlig
  . Ofrivillig urinering noteras även med små belastningar - gå, lyfta en liten vikt.
 • Tung
  . Kontroll av urinering är nästan förlorad, urinförlust inträffar i vila, urinblåsan kan tömmas helt.

Förebyggande

Det rekommenderas att du följer dessa enkla regler:

 • undvika hypotermi;
 • utföra dagliga promenader;
 • utföra gymnastiska övningar enligt Kegel-systemet;
 • organisera ett specifikt schema för att besöka toaletten;
 • regelbundet avbryta urinutsläpp för sfinkterträning.

Om du följer reglerna regelbundet kan du undvika ett sådant obehagligt symptom som urininkontinens under klimakteriet.

Fytoterapi

Pålitliga och beprövade under århundradena rättsmedel för enuresis är örter och växter. Baserat på dem kan du förbereda både medicinska infusioner och avkok.

Salvia


Det andra namnet på salvia är "heligt gräs" från Hippokrates

Ett av de mest prisvärda folkläkemedlen vid behandling av urininkontinens anses vara salvia. Det rekommenderas att användas som en infusion. För att göra detta måste du ta 40 g torra råmaterial och hälla det med 1 liter kokande vatten. För att göra salvia bättre brygge, insistera det under ett stängt lock i 2 timmar. Sila den färdiga infusionen genom en sil eller gasfilter och ta ett glas färdig dryck 3 gånger om dagen.

Dillfrön


Dillfrön innehåller vitaminer i grupperna A, B, C, eteriska oljor, palmitinsyra och syrsyra

Dillfrön är ett annat bra sätt att bekämpa urininkontinens. För att förbereda läkemedlet, brygg en matsked frön med ett glas kokande vatten och skicka behållaren med innehållet i 2-3 timmar på ett varmt ställe, och lägg in allt i en varm halsduk. Sätt infusionen efter den angivna tiden och dricka ett glas färdig medicin per dag. Fortsatt behandling rekommenderas tills ett positivt resultat uppnås. Traditionella läkare hävdar att denna metod kommer att hjälpa till att befria kvinnor i alla åldrar från enures..

Hund ros

Rosehip är en berömd läkare i kampen mot många sjukdomar, inklusive urininkontinens. Bären i denna buske används tillsammans med bärens ben i förhållandet fyra matskedar till en. Denna blandning hälls med en liter vatten och låt sjuda i trettio minuter. Efter denna tid, utan att ta bort buljongen från kaminen, lägg till två matskedar rosblommor i den och fortsätt att koka, vilket minskar elden till ett minimum. Vi väntar på att koka vätskan igen och ta bort medicinen från kaminen. Vi dricker den filtrerade produkten i ett glas två gånger om dagen.

lingon

Bär och lingonberry blad används för att behandla enures.

Alla vet att lingonbär har en hög diuretisk effekt. Men om du använder dem tillsammans med växtlöv och johannesört, kan du uppnå fantastiska resultat. För att bereda läkemedelsblandningen bör du ta 1 msk. l bär och blad av lingonberry, samt 2 msk. l Hypericum ört. En blandning av tre matskedar, häll 600 ml kokande vatten, skicka behållaren med innehållet till långsam eld och låt läkemedlet koka. Efter filtrering dricker vi tre glas kyld buljong per dag.

Det är viktigt att ta det första glaset klockan fyra på eftermiddagen, det sista före sänggåendet och det andra däremellan.

Morots juice

Morotsaft är ett bra verktyg inte bara för att stärka immunitet och syn, utan också för att behandla enures. För medicinska ändamål rekommenderas det att dricka ett glas färskpressad morotjuice dagligen på morgonen på tom mage tills positiva resultat visas.

Blackberry och blåbär

En välsmakande och hälsosam stuvad frukt som hjälper till att bli av med urininkontinens kan framställas av torkade eller färska björnbär och blåbär, som måste blandas i 1 msk. l Häll blandningen med 500 ml vatten och koka bären i 10-20 minuter på låg värme. Drick den beredda kompoten 4 gånger om dagen och dela upp denna mängd dryck i lika delar.

Rölleka

Yarrow har diaphoretic och sammandragande egenskaper, hjälper till att normalisera ämnesomsättningen i kroppen.

Yarrow är ett verkligt lager med användbara egenskaper som hjälper dig att hantera ofrivillig urinering. För att behandla denna sjukdom, förbered 10 g torrt gräs och fyll det med ett glas vatten. Koka bör vara på låg värme i 10 minuter, och sedan måste du lämna läkemedlet för att infusera under ett stängt lock i ytterligare en timme. Ta en färdig buljong ett halvt glas 3 gånger om dagen.

Terapeutisk fytosgräns

Om urininkontinens är förknippat med åldersrelaterade förändringar, prova nästa samling, för vilken du kommer att behöva ta en matsked av björnbärsblad, björk, lakritsrot och majsstigmer. Innan tillagningen måste alla dessa komponenter mals försiktigt och sedan ta en matsked av blandningen och häll den med ett glas vatten vid rumstemperatur. Det är nödvändigt att insistera läkemedlet i 5-6 timmar, och koka det efter denna tid på låg värme i 5 minuter och filtrera. Ta den färdiga infusionen en matsked fyra gånger om dagen strax före måltiderna.

Örtmedicin är ett verkligt universalmedel i kampen mot kvinnlig enures. Genom att följa instruktionerna och följa en tydlig dosering av införsel kan du lätt bli av med denna sjukdom när som helst. Det viktigaste är att dricka de föreslagna infusionerna och avkokningarna regelbundet, utan att stoppa behandlingen tills fullständig återhämtning.

Ämnet traditionell medicin intresserade mig för ett år sedan. Inspirationen att börja skriva artiklar av detta slag tjänade som många urklipp från tidningen Babushka, känd för många..

Urininkontinens är ett vanligt problem som kan uppstå både hos ett barn och en vuxen. Skälen som inte tillåter dig att kontrollera musklerna i urinblåsan kan vara mycket olika..

Urologen, urogynekolog kan fastställa den verkliga orsaken och föreskriva terapeutisk behandling. Parallellt med huvudbehandlingen kommer det inte att vara onödigt att stärka urinblåsan med hjälp av beprövade folkläkemedel mot urininkontinens, överförd från generation till generation.

Denna typ av problem är inte ovanligt bland barn, personer i åldern och kvinnor. Hos små barn förekommer ofta inkontinens i sömn, hos vuxna på dagtid.

Nödvändiga undersökningar

Om du har problem med urinering måste du kontakta en gynekolog eller urolog. Läkaren samlar anamnesis, fastställer klimakteriet hos patienten.

För att förskriva en effektiv behandling bestäms sjukdomsstadiet med hjälp av sådana studier:

 1. Cystoskopi är den mest informativa undersökningsmetoden. Blåsan undersöks inifrån med ett endoskop. Platsen för inflammation, närvaron av neoplasmer, strukturella förändringar i vävnader bestäms.
 2. Ultraljud - gör det möjligt att mäta tjockleken på urinblåsans väggar, dess volym.
 3. Blod- och urintest. I catarrhalstadiet är de oförändrade, men vid komplikationer hjälper de att identifiera samtidiga sjukdomar och graden av organskada.

Om en infektion förenas med en cystit i klimakteriet, utförs ytterligare laboratorietester för att differentiera patogenen.

Förebyggande åtgärder


Trots framgångsrik konservativ eller operationell behandling är profylax viktigt för att förhindra återfall. Det krävs inte mycket av en kvinna:

 1. regelbunden gymnastik för intima muskler;
 2. dagliga promenader;
 3. intim hygien;
 4. hälsosam kost (för att upprätthålla optimal vikt och normalisera metaboliska processer och hormonella nivåer).

Saker att komma ihåg

Menopaus är en svår period, vars levnad är mer beroende av humör och oro för hälsa under hela livet. Alla irriterande symptom kan reduceras eller elimineras främst genom avslappning och acceptans av situationen. Till och med urinering, som orsakar många problem med klimakteriet, kommer inte att kunna störa den vanliga rytmen i en självförsäkrad kvinna som är redo att ta hand om sig själv, genomgå undersökningar och samarbeta med läkare i god tro.

 • Hur man behandlar värmevallningar med klimakteriet
 • Utsläpp hos kvinnor med klimakteriet: normen eller om du behöver gå till läkaren
 • Hur man behandlar klåda och förbränning av könsorganen med klimakteriet hos kvinnor
 • Vätskeretention under klimakteriet, svullnad under ögonen

Användbara tips

Förebyggande åtgärder för att förhindra ofrivillig urinering:

 1. Drick mycket. Brist på vatten leder till uttorkning och gör urinen för koncentrerad. Sådan urin påverkar slemhinnan negativt, orsakar en mängd olika sjukdomar, smärtsamma tillstånd.
 2. Rätt näring. Det är nödvändigt att begränsa konsumtionen av produkter som negativt påverkar bubblan: sött vatten, alkohol, citrusfrukter, kaffe, choklad, kryddig rätter.
 3. Justering av "stolen". Problem med urininkontinens hos vuxna uppstår ofta på grund av ofta förstoppning, eftersom mag-tarmkanalen störs. Fast avföring utövar tryck på urinblåsan, sänker tonen, blockerar urinröret, vilket gör det svårt att tömma urinblåsan.
 4. Sluta röka.
 5. Bli av med övervikt. Överskott av fett försvagar musklerna i bäckenet, vilket försämrar funktionen hos bäckenorganen.
 6. Hygien, bär underkläder av naturligt tyg.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Förebyggande av klimakteriet. Vi studerar fakta och fördelar myter om ämnet om det är möjligt att stoppa klimakteriet

Frågan som de allra flesta kvinnor ställer är: är det möjligt att stoppa början av klimakteriet?...

Utsläpp efter erosion av erosion: tecken på norm och patologi

Utsläpp efter cauterisering av erosion i livmoderhalsen är normalt. Under återhämtningsperioden bör varje kvinna uppmärksamma utsöndringsintensiteten och dess andra tecken för att märka sjukdomen och rådfråga en läkare....

Kan det uppstå en försening i menstruationen med förkylning

Hur en förkylning påverkar cykelnTvivlar inte på om en förkylning kan påverka din period. En förkylning före menstruationen orsakar ibland inte bara en försening, den förändrar själva menstruationen....