HUR PERFEKTERAR PMS FRÅN PREGNANCY?

Ansvarsfrihet

När du verkligen förväntar dig graviditet, använd beprövade folkmetoder för graviditet, tro på tecken, lyssna sedan på varje ny känsla, till varje ny känsla inuti. Förseningen är fortfarande långt borta, men jag vill redan veta säkert, här och nu. Och som tur skulle ha det, inga tecken på en påstådd graviditet. Eller tvärtom, det finns många symtom som inte tycktes existera förut, men jag vill inte trösta mig med hopp förgäves, eftersom besvikelsen som kom med ankomsten av regelbundna perioder är ännu värre än fullständig okunnighet. Men det händer så att det redan finns alla tecken på en ICP som börjat, och hoppet inte dör - och plötsligt! Låt oss se vad som händer i kroppen med PMS och vad i början av graviditeten.

Artikelens innehåll:

 • Var kommer det lumviga PMS (premenstruellt syndrom) ifrån?
 • Vilka tecken på PMS är kända?
 • Recensioner från forum från riktiga kvinnor

Orsaker till PMS - varför vi märker det?

Premenstruellt syndrom kan hittas hos cirka 50-80% av kvinnorna. Och detta är inte en fysiologisk process, som många kvinnor tror, ​​utan en sjukdom som kännetecknas av ett antal symtom som uppstår 2-10 dagar före menstruationens början. Men vad är orsakerna till händelse? Det finns flera teorier.

 • I den andra fasen av månadscykeln störs plötsligt förhållandet mellan progesteron och östrogen. Mängden östrogen ökar, hyperestrogenism inträffar och, som ett resultat, försvinner funktionerna i corpus luteum och nivån av progesteron minskar. Detta har en stark effekt på det neuro-emotionella tillståndet..
 • Prolaktinproduktionen ökar, och som ett resultat av detta inträffar hyperprolaktinemi. Under dess inflytande genomgår mjölkkörtlarna betydande förändringar. De ökar, sväller och blir smärtsamma..
 • Olika sjukdomar i sköldkörteln, nedsatt utsöndring av ett antal hormoner som påverkar den kvinnliga kroppen.
 • Brott mot arbetet leder till vatten-saltmetabolism, som också spelar en roll i utvecklingen av symtom på PMS.
 • Ett betydande bidrag görs av bristen på vitaminer, särskilt B6, och spårämnen kalcium, magnesium och zink - detta kallas hypovitaminosis.
 • Genetisk predisposition har också en plats att vara.
 • Och naturligtvis passerar ofta stress inte utan att skada kvinnors hälsa. Hos kvinnor som utsätts för dem förekommer PMS flera gånger oftare och symtomen uppträder i en svårare form.

Alla dessa teorier finns, men är inte helt bevisade. Ändå anser de teorin om obalans mellan hormonerna östrogen och progesteron vara den mest pålitliga, eller en kombination av flera orsaker.

Om du inte behandlar medicinska termer är PMS, med enkla ord, det fysiska och emotionella obehag som förekommer menstruation. Ibland känner en kvinna sådant obehag bara några timmar, men vanligtvis några dagar.

Verkliga tecken på PMS - kvinnor delar erfarenheter

Manifestationerna är mycket olika och individuella för varje kvinna, dessutom kan en annan uppsättning symtom observeras i olika cykler.

Här är de viktigaste:

 • Svaghet, distraktion, trötthet, slöhet, domningar i händerna;
 • Sömnlöshet eller omvänt dåsighet;
 • Yrsel, huvudvärk, svimning, illamående, kräkningar och uppblåsthet, feber;
 • Bröstsvullnad och svår ömhet;
 • Irritabilitet, tårfullhet, känsla, nervös spänning, humör, ångest, orsakslös ilska;
 • Ödem, till och med viktökning;
 • Värkande eller dragande smärta i nedre rygg och nedre del av magen, smärtsamma fysiska känslor i leder och muskler, kramper;
 • Allergiska hudreaktioner;
 • Attacker av panik och hjärtklappning;
 • Förändringar i uppfattningen av lukt och smak;
 • Plötslig ökning eller minskning av libido;
 • Försvagad immunitet och följaktligen ökad känslighet för olika infektioner, förvärring av hemorrojder.

Nu vet du att det finns många symtom, men alla visas naturligtvis inte hos en kvinna. Det är inte förvånande att många förvirrar symtomen på PMS med tecken på tidig graviditet, eftersom de är nästan identiska. Men under graviditeten är den hormonella bakgrunden helt annorlunda. Östrogennivåerna reduceras och progesteron stiger, vilket förhindrar uppkomsten av menstruation och upprätthåller graviditeten. Så teorin om orsaken till PMS i strid med hormonförhållandet verkar vara den mest sanningsenliga, eftersom det i PMS och under graviditeten finns helt olika kvantitativa indikatorer för samma hormoner, men likheten är i den stora skillnaden i deras antal och i det faktum att båda processerna huvudsakligen regleras progesteron:

 • PMS - mycket östrogen och lite progesteron;
 • Tidig graviditet - överskott av progesteron och låga östrogennivåer.

Vad kan det vara - PMS eller graviditet? Hela sanningen på kvinnors forum

Victoria:

Jag misstänkte inte alls att jag var gravid, eftersom jag som vanligt en vecka innan mina perioder började bli irriterad och gråta av någon anledning. Då tänkte hon genast att hon flyger igen tills hon insåg att jag hade en försening och att min ICP inte skulle gå igenom. Och det är inte honom alls, som det visade sig. Så jag vet inte vad tecknen är så tidigt. Jag brukade ha dem varje månad..

ilona:

Nu har jag kommit ihåg... Alla tecken var som i en regelbunden månads smärta i nedre del av buken, trötthet... varje dag tänkte jag - ja, idag kommer de definitivt att gå, dagen gick, och jag tänkte: ja, idag... Då blev det på något sätt konstigt att dra i magen (det visar sig att det var en ton)... gjorde testet och du har 2 djärva ränder! Det är allt! Så det händer att du inte alls känner att du är gravid....

Rita:

När jag hade PMS kände jag mig bara hemskt, det blir inte värre, men under graviditeten var allt underbart - ingenting skadade alls, mitt bröst svulde verkligen upp. Och också, av någon anledning, fanns det en så super-duper stämning att jag ville krama alla, även om jag inte hade någon aning om graviditet ännu.

Valeria:

Kanske någon du redan har bosatt dig. Jag började mitt i cykeln som vanligt och alla säger: PMS! PMS! Därför gjorde jag inte tester för att inte bli besviken. Och jag fick veta om graviditet först vid 7 veckor, då allvarlig toxikos började. Förseningen var förknippad med en oregelbunden cykel mitt i avskaffandet av OK.

Anna:

Och först när jag fick reda på att jag var gravid insåg jag att cykeln gick helt utan den vanliga PMS, på något sätt började den snurra och märkte inte detta, då med en försening började bröstet skada väldigt mycket, det var bara omöjligt att röra.

irina:

Åh, jag fick reda på att jag är gravid! Hurra! Men vilken typ av PMS detta förvirrade mig tills testet gjorde det, förstod ingenting. Allt var som vanligt - trött, jag ville sova, bröstet var ont.

mila:

Jag hade ingen tvekan om att allt fungerade första gången, vanligtvis drog magen en vecka innan M, bröstet på mig bröst, sov dåligt, men som om ingenting hade hänt kände jag ingenting, jag insåg genast att något var fel. Vår masik växte redan.

Ekaterina:

Det var så för mig också.... Och sedan i flera veckor varade samma känslor: bröstet brast och magen smuttrade, i allmänhet var allt som före menstruationen.

Valja:

Som du kan se är det inte lätt att skilja PMS och tidig graviditet. Vad kan göras?

inna:

Det enklaste sättet att vänta är att inte ta sig själv igen, utan bara göra ett test på morgonen den första dagen av förseningen. För många, även före förseningen, visas en svag remsa, men inte för alla. Eller ta en analys för hCG.

Jeanne:

Du kan hoppas på graviditet, om du plötsligt, på mirakulöst sätt inte hade symtom på en närmande menstruation, det vill säga PMS.

kira:

När graviditeten börjar kommer basaltemperaturen att vara stabilt över 37 grader, medan den före menstruationen sjunker under. Försök att mäta!

Och utöver allt ovanstående vill jag tillägga: det viktigaste är att inte fokusera på graviditet, och allt kommer att visa sig förr eller senare!

Premenstruellt syndrom eller PMS hos kvinnor - symtom och behandling

Många kvinnor upplever yrsel, humörsvängningar, huvudvärk, allvarlig sjukdom före menstruation.

Varför händer detta cirka 8-10 dagar före menstruationens början och försvinner?

Vad är PMS eller premenstruellt syndrom??

Avkryptering av PMS i gynekologi är ett premenstruellt syndrom. PMS verkar som obehagliga kliniska tecken ungefär en vecka före menstruationen, varar 2-12 dagar. Kroppen under en viss tidsperiod ger en viss funktionsfel. Funktionerna i många organ börjar återhämta sig med tillkomsten av menstruation, eller senare - efter att de har slutförts.

Det handlar om hormonella förändringar när fysiologiska processer i kroppen börjar bete sig konstigt. Kvinnliga hormoner på ett eller annat sätt påverkar nervsystemet och, ackumuleras i överflöd, förklarar sig själva före menstruationens början.

Det är i denna fas av cykeln som:

 • dålig hälsa under påverkan av östrogen och progesteron;
 • utmattning;
 • överdriven irritabilitet, nervositet.

PMS som ett syndrom före menstruationen börjar visa överdriven känslighet för dessa hormoner. Sådana förändringar i fysiskt tillstånd orsakas av den emotionella bakgrunden, när kvinnor blir nervösa, berörda, upplever stress.

Syndromet manifesterar sig ofta i aggregatet, eftersom den hormonella bakgrunden genomgår förändringar, och mikroelement upplever en obalans.

Det resulterar i:

 • obehag;
 • tearfulness;
 • överdriven överspänning;
 • svullnad i bröstkörtlarna;
 • ritningar i nedre del av buken.

Ofta förvirrar kvinnor graviditet och PMS, även om det inte finns något gemensamt. Enligt statistik inträffar syndromet när en viss ålder uppnås, hos unga flickor, hos flickor i tonåren bör det inte vara.

Skyll på allt:

 • intellektuell ökad belastning,
 • kroppsmassa brist,
 • påfrestning,
 • fysisk belastning,
 • brist på sömn,
 • dålig kost.

Sanning och myter om PMS

PMS är ett vanligt fenomen hos kvinnor och är bokstavligen överväxt med alla slags myter. Varför är stämningen så dålig under denna period? Vad är sanningen och var är lögn?

Faktum är att före menstruationen kan hälsan påverkas av:

 • reduktion av endometrium i livmodern;
 • skarp expansion av artärer;
 • genombrott av blod genom endometriet med tillkomsten av den första menstruationsdagen.

Många kvinnor stöder tvärtom detta villkor, eftersom det är till hands. Det finns en anledning att komma ur kontroll, slänga upp de ackumulerade känslorna och ilska på släktingar, nära eller nära de som är i närheten. Sådan är den kvinnliga naturen som ibland, men jag vill gråta, klaga på problem, problem i livet.

PMS-myterna bör innehålla liknande tecken som praktiskt taget inte är kopplade till detta syndrom, och är inte, det är:

 • opassande beteende;
 • irritabilitet;
 • orimliga ambitioner;
 • depression;
 • manifestation av ilska och raseri.

Det är snarare problem av psykologisk karaktär eller personlighetsdrag, social kondition i samhället snarare än argument och tecken på utvecklingen av premenstruellt syndrom.

Det är värt att lyfta fram några myter om PMS:

 1. Detta är en sjukdom som vem som helst i världen kan bli sjuk med. Det är inte sant. I själva verket lider inte mer än 70% av kvinnorna när yrsel, trötthet, magkramper observeras.
 2. PMS är ett symptom på dåligt humör och kan undvikas genom att till exempel tappa choklad och godis. Det är en illusion. Om kolhydrater kan ladda, utrusta med energi och förbättra välbefinnandet inför menstruationen, påverkar de inte PMS. Detta är ett större psykologiskt tillstånd hos en kvinna än ett botemedel mot syndromet. Så du kan bara tillfälligt maskera problemet.
 3. PMS-syndrom stoppas av lugnande antispasmodika, smärtstillande medel och obotligt. Faktum är att syndromet kan förebyggas om du lyssnar på kroppen när symtomen försämras och på vilka dagar de börjar minska. Kanske verkar de ljusare i mitten av cykeln, från vilken behandlingen kommer att vara helt annorlunda.

För vissa kvinnor är premenstruellt syndrom ett vanligt sätt att leva, för andra - verkliga, plåga och lidande när irritabilitet, hysteri, nervositet kommer.

Kanske är orsaken utvecklingen av en allvarlig intern sjukdom och det känner sig självt. Den hormonella bakgrunden reagerar med sådana manifestationer. Det händer ofta att orsakerna till PMS är mer psykologiska än fysiologiska.

Klassificering

PMS-kursen är annorlunda:

 1. Neuropsykisk mot bakgrund av störningar i centrala nervsystemet med uppträdande av tårfullhet, depression, omotiverad aggression, irritabilitet.
 2. Vegetovaskulär, med uppträdande hos kvinnor av hopp i tryck, illamående, huvudvärk, hjärtklappning, yrsel.
 3. Endokrin vid metabola störningar, åtföljt av flatulens, ökad svettning och temperatur till 39 gram, svår törst, andnöd, diarré, minskad intelligens och minne.
 4. Cephalgisk vid upptäckt av hypertoni, sjukdomar i hjärt-kärlsystemet.
 5. Kris, som en svårare form, ofta som uppstår mot bakgrund av svår överarbetning, stress och oro. Det manifesterar sig i form av hopp i blodtryck, svårighetsgrad och känsla av komprimering i bröstbenet, hjärtklappning, panikattacker, migrän.

Tecken på PMS hos kvinnor har en annan riktning. För vissa är detta en vanlig förekomst och inte ens en anledning att uppmärksamma. Mer mottagliga kvinnor börjar skapa en verklig panik och bli deprimerade före menstruationen och förväntar sig obehagliga manifestationer.

Baserat på kroppens individuella egenskaper, skiljer läkare tre alternativ för utvecklingen av syndromet:

 • uppkomsten av symtom i den andra fasen av cykeln och hela passagen med tillkomsten av menstruation;
 • försvinnandet av tecken efter en fullständig upphörande av menstruationen, men med åldern, ökade manifestationer;
 • utvecklingen av obehagliga manifestationer med tillkomsten av menstruation och fullständigt försvinnande 2-3 dagar efter dess upphörande.

Riskfaktorer för PMS

Forskare kan inte förklara varför kvinnor utvecklar PMS-syndrom.

Enligt teorin kan en psykosomatik av en person eller hormonsvikt bli en faktor. I den andra fasen av menstruationscykeln blir könshormonskoefficienten extremt instabil.

Östrogener utformade för att förbättra kreativ intelligens och mental tillstånd börjar uppleva en stor obalans.

Progesteron samlades i överflöd, vilket orsakade många kvinnor äkta förtvivlan och till och med förargelse.

Androgenens nivå, ansvarig för energi och prestanda, ökar kraftigt. Misslyckande med många funktioner observeras och kroppen börjar bete sig olämpligt. Hormoner som är ansvariga för känslor och beteende påverkar hjärnan negativt..

Kan provocera ett syndrom:

 • ärftlig faktor;
 • misslyckande i det endokrina systemet;
 • psyko-vegetativ avvikelse.

Liknande fluktuationer i könshormoner återspeglas i de limbiska regionerna i hjärnan. Endorfiner och östrogener påverkar cykliska förändringar negativt..

Om nivån av endorfiner stiger, och progesteron - minskar, hos kvinnor observeras:

 • svullnad;
 • oförklarlig aggression;
 • matsmältningsbesvär, hjärt-kärlsystem;
 • psykiska störningar före PMS med brist på serotonin, som ett glädjehormon, vilket leder till psykiska störningar, manifestationer av depression, sorg, tårfullhet;
 • brist på vitamin B6 i kroppen, och detta är humörsvängningar, överkänslighet, ökad trötthet. Om magnesium inte räcker upplever kvinnor yrsel, huvudvärk, tecken på takykardi.

Menstruationscykeln har två faser.

Först bildas follikeln, sedan:

 • ägget utvecklas och växer;
 • mognar under påverkan av östrogen, som det kvinnliga huvudhormonet;
 • ägget lämnar follikeln med bildandet av corpus luteum;
 • progesteron produceras, vilket främjar graviditet, en ökning i buken, svullnad i bröstkörtlarna.

Vid icke-befruktning börjar ägget att dö och förfalla. För närvarande är det bara en minskning av progesteronnivåer, hormonstörningar, östrogentillväxt.

Hopp kommer att märkas mer med inre kroniska sjukdomar i den kvinnliga kroppen.

Provokerande faktorer kan påverka tecken på PMS:

 • abort;
 • traumatisk hjärnskada;
 • undernäring;
 • Trötthet;
 • överspänning.

Enligt statistik påverkar PMS ofta damer som röker eller har låg kroppsvikt med ett index på högst 30. I synnerhet kan fetma få syndromet att manifestera. Genetisk faktor och arv är inte utesluten.

Spela ett grymt skämt och provocera ett syndrom:

 • komplicerad födelse,
 • kirurgi,
 • gynekologiska sjukdomar,
 • oplanerad abort.

Symtom på PMS

Symtom med PMS är ljusa. Läkarna utser nästan 150 olika tecken och endast 4 av dem anses vara normen. Alla är specifika och viktigast av allt, lära dig att skilja dem från graviditet, eftersom de kan vara mycket lika..

Särskilda förändringar observeras under aktiveringsperioden av corpus luteum, som en tillfällig körtel som börjar utsöndra progesteron. Det är detta hormon som utsätter kroppen för vissa förändringar, får dig att bygga om, förbereda dig för nästa cykel.

Så endometriet börjar växa, tjockna, sedan - exfoliera.

Samtidigt ökar progesteronnivån när kvinnor förekommer:

 • akne på hakan, ansiktet;
 • ritningsvärk i nedre del av buken;
 • förvärring av kvinnlig libido;
 • torr vagina eller ökad urladdning;
 • grovhet, svullnad i mjölkkörtlarna;
 • snedvridning av smak, sug efter salt (söt) mat;
 • ökad törst;
 • diarre;
 • muskel- och ledvärk.

De uttalade symtomen på är ökad törst, beroende på välsmakande mat, en ökning av blodtrycket vid störningar i det vegetativa-vaskulära systemet

Med den neuropsykiska formen hos kvinnor finns det:

 • depression, längtan;
 • minskad uppmärksamhet span;
 • sömnlöshet;
 • yrsel;
 • känsla av depression;
 • aggression;
 • panikattacker.

Med en edematös form mot bakgrund av störd vatten-saltbalans och ansamling av vätska i vävnaderna är tecknen enligt följande:

 • ökad törstkänsla;
 • klåda på huden;
 • smärta vid urinering;
 • huvudvärk;
 • flatulens på bakgrund av matsmältningsstörningar.

Med en cephalgisk form:

 • migrän;
 • överdriven känslighet för arom;
 • tecken på takykardi;
 • feber;
 • dåsighet;
 • yrsel;
 • apati;
 • stomatit, ulcerös gingivit;
 • munkavle;
 • kroppsstagnation.

I en krisform kan symtomen vara följande:

 • ökad urination;
 • svimningstillstånd;
 • domningar i övre, nedre extremiteterna;
 • temperaturökning;
 • en känsla av rädsla för döden;
 • oförklarlig livlighet;
 • hjärtklappning;
 • ökning i tryck;
 • takykardiaattacker;
 • panikattacker.

Med en atypisk form, tecken:

 • ökning av kroppstemperaturen (37-38 grader),
 • illamående,
 • kräkningar,
 • allergi,
 • Quinckes ödem,
 • dåsighet.

Beror PMS på en kvinnas ålder?

Under många observationer avslöjades det att kvinnor i åldern 25-30 lider mest av patologin. Naturligtvis kan allvarliga interna sjukdomar, dåliga vanor, undernäring, negativa lutningar fungera som provokatörer.

Som regel är PMS benägen att kvinnor med ett svagt nervsystem, utsatta och instabila för stress, tar allt till hjärtat.

Enligt hypotesen kan förekomsten av PMS påverkas av:

 • endokrina systemsjukdomar;
 • brott mot dagens regim;
 • dålig kost
 • overeating;
 • känslomässig stress;
 • fysisk trötthet, viktlyft.

Symtomen kan vara milda eller svåra. Med PMS är ett tydligt tecken cykliskitet. Välbefinnandet förvärras sedan 2 - 10 dagar före menstruationen, och försvinner sedan utan spår med deras ankomst. Uppkomsten av sjukdomen är smidig, går ofta in i en stark och långvarig migrän.

Om det finns smärta innan menstruationen eller med dess ankomst tillsammans med blodutsöndringar i mitten av cykeln, är det troligt att det finns en utveckling av gynekologiska sjukdomar: dysmenoré, endometritis.

Det finns inget exakt svar på frågan om en kvinnas ålder påverkar uppkomsten av premenstruellt syndrom. I vissa manifesterar det sig ständigt, i andra - periodiskt eller helt frånvarande.

PMS och hormoner

Det finns en uppfattning om att den hormonella bakgrunden påverkar PMS, särskilt funktionsfel, en kraftig ökning av koncentrationen av vissa hormoner och en minskning av andra. Men läkarna försäkrar att om ägglossningscykeln är reglerad, bör det inte vara hormonella störningar.

Enligt teorin kan utvecklingen av PMS påverkas av förgiftning, brist på vitaminer och fettsyror i kroppen, allergier, psykosomatika, dysfunktion i aldosteronsystemet.

Med syndromet ökar antalet östrogen betydligt och antalet gestagen minskar. Om det finns huvudvärk, svullnad och flatulens, är det troligt att det finns en fördröjning av natrium och vätska i kroppen. Östrogener bidrar också till detta genom att aktivera aldosteronsystemet..

Om nivån av glukos och kalium i blodet sänks, visas tecken:

 • sorg;
 • takykardi;
 • svaghet;
 • obehag;
 • huvudvärk;
 • minskad gestagenaktivitet.

PMS verkar försena uppkomsten av menstruation. Reaktionen återspeglas i form av feber, ömhet i bröstet. Med en tydligt ökad nivå av prolaktin i den andra fasen av menstruationscykeln inträffar fysiska, somatiska och mentala förändringar.

Hur man skiljer PMS från graviditet?

Ofta förvirrar kvinnor syndromet med graviditetens början, även om förhållandena är olika och de är lätta att skilja mellan varandra. Det räcker för att förstå några av nyanserna och specificiteten av sjukdomen..

Med syndromet är smaken förvrängd, aptiten uppträder och illamående på morgonen. Symtomen liknar graviditet. Då vill du plötsligt choklad eller något annat gott. Även om det inte finns någon försening i menstruationen, men det gör ont i ryggen. Detta kan inte innebära att kvinnan är gravid..

Skarpa humörsvängningar och dålig hälsa.

Emellertid uttalade tecken på PMS:

Om det gör ont i nedre del av buken, är smärtan under graviditeten kortvarig och diskret. Skillnaden i syndromet är att det manifesterar sig starkare och längre i tid, kan pågå under menstruationen.

Det är viktigt för kvinnor att lyssna på kroppen, naturligtvis indikerar en försening på 2-3 dagar ännu inte graviditet. Men bara blodets utseende några dagar innan menstruationens början på grund av äggets utströmning till livmoderkroppen, när några rosa droppar dyker upp på underkläderna, bör varna.

Om vi ​​tar hänsyn till bastemperaturen, ökar den med ägglossningen. Det börjar sjunka före menstruationen till 36,7 grader, vilket indikerar ankomsten av menstruation. I avsaknad av en sänkning av temperaturen till denna punkt kan graviditet eller inflammation i livmoderhalsen misstänkas.

Det händer att tät urladdning avgår och gradvis förändras till vattnigt på grund av en försening i produktionen av progesteron. I detta fall rekommenderas kvinnor att köpa ett ytterligare graviditetstest och testas..

Symtom på PMS och graviditet kanske inte skiljer sig mycket:

 • Trötthet,
 • bröstsvullnad,
 • irritabilitet,
 • illamående
 • hästkapplöpning,
 • smärta i nedre rygg,
 • emotionell obalans.

Det är inte lätt för kvinnor att hitta skillnader. Även om du kan gå det enkla sättet. Om du känner dig illa, vänta på början av menstruationen, och vid förseningar, kolla på graviditet och köpa ett test som är ganska känsligt för hCG-hormonet när det utsöndras i urinen, när det visar ett resultat på 100% på 10-11 dagar efter befruktningen.

Med manifestationen av PMS är det naturligtvis bättre att besöka en gynekolog. Läkaren kommer att undersöka livmoderhålet och förskriva en ultraljud om du misstänker en graviditet.

Hur man diagnostiserar PMS?

Diagnostiska metoder beror direkt på klagomål som har symtom, manifestationen av PMS. Om du misstänker en kefalgisk, psyko-vegetativ form, kan du omdirigeras till en neurolog för en konsultation.

Kvinnor uppmuntras att föra dagbok och notera när de börjar och deras perioder slutar. Registrera särskilt basaltemperatur, störande symtom.

Så, helst för 3 cykler i rad. Det viktigaste är att identifiera själv 4 eller fler existerande störande tecken, till exempel bröstsmärta, svaghet, smakförändring, depression, nervositet, aggression.

Att upprätta rätt form av PMS betyder att genomföra en studie av hormoner. Screenas för progesteron, östradiol, prolaktin.

Baserat på rådande klagomål kommer läkaren att föreskriva lämplig diagnos:

 • MR, CT-skanning med konstant yrsel, tinnitus, nedsatt syn;
 • EKG för neuropsykiatriska störningar, epileptiska anfall;
 • urinalys för att kontrollera njurarna med svullnad i benen och nattlig enurese;
 • Ultraljud av bröstkörtlarna under engorgement;
 • mammografi för att utesluta utvecklingen av en möjlig organisk patologi.

Behandling

Att behandla syndromet innebär att reglera hypotalamusfunktioner, eliminera befintliga inre sjukdomar, särskilt uttorkning. När PMS är viktigt att ta hänsyn till svårighetsgraden av syndromet.

De viktigaste behandlingsmetoderna inkluderar:

 • akupunktur,
 • zonterapi,
 • mediciner,
 • örtmedicin,
 • hormonterapi med östrogen och progesteron.

Icke-läkemedelsmetoder

För att underlätta välbefinnande, minska manifestationerna av PMS rekommenderas kvinnor:

 • justera kraften;
 • utesluta choklad, kaffe, alkoholhaltiga drycker, feta livsmedel 7 dagar före menstruationens början;
 • tillsätt kalciummat till kosten;
 • normalisera sömn, sova minst 8 timmar;
 • promenera på kvällarna i den friska luften;
 • dricka varm mjölk innan du lägger dig;
 • ta ett bad med honung;
 • dos fysisk aktivitet, inte glömma att en passiv livsstil direkt leder till komplikationer och obehagliga manifestationer av PMS;
 • ta vitaminer (magnesium B6, Magnerot) 10 dagar före den förväntade månaden;
 • tillgodose aromterapi i frånvaro av en allergi mot eteriska oljor (enbär, bergamot);
 • Tillsätt olja i varma bad, genomför sessioner upp till 10 dagar före menstruation, aroma av dessa örter kan förbättra humöret och stabilisera psyken.

Det är sömn som stärker immunförsvaret och centrala nervsystemet, som har en gynnsam effekt på hela organismen.

Hormonterapi

Behandling för PMS innefattar användning av orala preventivmedel som hormonersättningsterapi.

I synnerhet kan läkemedel minimera obehagliga symptom i den andra fasen av menstruationscykeln:

För kvinnor i reproduktiv ålder och i frånvaro av kontraindikationer kan orala preventivmedel användas:

 • Danazole med uppträdande av smärta i bröstkörtlarna;
 • Zoladex som en antagonist som kan inaktivera äggstocksfunktionen och leda till att symptomen försvinner.
 • Dostinex vid ökad utsöndring av prolaktin i den andra fasen av menstruationscykeln, ihållande depression.

Naturligtvis, när du väljer hormonella läkemedel, måste du konsultera med läkare, i synnerhet, en psykiater med en instabil psyke och uttalade avvikelser i beteende före början av syndromet..

Kanske utnämningen av dräneringsläkemedel för att blockera syntes av prostaglandin.

PMS-symptommedicinering

Det är osannolikt att syndromet kan botas fullständigt. Obehag, på ett eller annat sätt, kommer att observeras hos kvinnor vid varje menstruation, speciellt med ålder eller i närvaro av inre kroniska sjukdomar. Behandlingen bör börja med den patologi som finns i kroppen..

Med PMS lider nervsystemet tydligt, så du måste minimera obehagliga symtom genom att agera i kombination.

Följande lista med läkemedel hjälper till att normalisera välbefinnande, eliminera irritabilitet, nervositet, spastisk huvudvärk och kolik i magen.

 • antidepressiva medel;
 • icke-steroida läkemedel hjälper till att lindra smärta (Nimesulide, Ibuprofen);
 • diuretika för svullnad för att avlägsna överskott av vätska;
 • homeopatiska medel för att minska intensiteten i manifestationen av PMS, återställa hormonbalansen, eliminera psykologiska störningar;
 • gestagener (Oxyprogesteron, Duphaston) den 6-7: e dagen av cykeln;
 • lugnande medel;
 • antidepressiva hjälpmedel att bli av med överdriven ångest, panikattacker, depression, sömnlöshet (Parlodel);
 • prostaglandiner (Nasrasen, Indometacin) i den andra fasen av cykeln;
 • histaminer från och med den andra menstruationsdagen (Grandaxinum, Nootropilum, Aminalon) för att förbättra blodcirkulationen i det centrala nervsystemet;
 • homeopatiska medel (Remens);
 • antipyretiska tabletter vid hög temperatur (Paracetamol, Ibuprofen);
 • selektiva hämmare, krampläkemedel mot buksmärta;
 • växtbaserade lugnande medel som innehåller isoflavoner;
 • växtöstrogener (Magnelis B6) som ett lugnande medel som hjälper till att lindra irritabilitet, tårfullhet, återställa sömn, hjälpa till att försvinna muskelsmärta.

Med bröstsvullnad och ömhet i bröstet rekommenderar läkare att kvinnor tar Progestogel, men inte försummar doseringarna och administreringsvaraktigheten. Det kan vara kontraindikationer, biverkningar, så det är bättre att be gynekologen om rekommendationer först på kliniken.

Folkrättsmedel

Det är mycket möjligt att minska manifestationerna av PMS genom folkläkemedel, även om det är extremt nödvändigt att be gynekologen om råd och godkännande före användning.

Recepten är säkra, effektiva och kan lindra de negativa manifestationerna av syndromet:

 • kalendula (tinktur) genom att ta 10 droppar 3 gånger om dagen före måltider;
 • maskros (rot), förbered en avkok, 1 tsk. häll kokande vatten (200 ml), insister 15 minuter, ta med bröstsmärtor 0,5 koppar 3 gånger om dagen före måltider;
 • röd yarrow + jasmin, förbered en avkok, plantera blommor (30 g) blanda med röd yarrow (40 g), häll kokande vatten (1 kopp), insistera, dricka 1/4 kopp 3 gånger om dagen. Det rekommenderas att börja ta sju dagar före menstruationens början;
 • förbered samlingen: nässlor, manschetter, kamomillapotek (ta 2 delar), 1 msk. insamling, häll kokande vatten, insistera, dricka 150 ml 3 gånger om dagen, utför behandling om även små tecken på PMS uppträder.
 • ett lugnande medel anses vara en dryck från maskros (gräs kan köpas på apotek). 1 msk. l Häll kokande vatten (2 koppar), stå i 1 dag, sil, ta 1/4 kopp strax före måltid 3-4 gånger om dagen. Du kan förbereda samlingen: mynta + citronmelisse + valerian + kamomill + jasmin. 2 msk häll kokande vatten, insistera, ta 3 gånger om dagen, 0,5 koppar för att uppnå önskad effekt.

Syndromet kommer att vara mycket lättare om du tränar på morgonen, förhindrar depressiva symtom, normaliserar sömn, lindrar humörsvängningar genom att ta vitamin B, C och fortsätta arbeta på dagen.

Det är viktigt att direktbehandla för att öka nivån av endorfin, som ett hormon av glädje, le mer och på alla sätt köra bort latskap, depression, deprimerad humör. Kvinnor rekommenderas att ta sin favorithobby (sömnad, handarbete, stickning) under fritiden. Arbetskraft förbättrar, lugnar, stärker nerver och psyken.

PMS-syndrom är inte en sjukdom, men det kan starkt påverka välbefinnandet och därpå negativt påverka kroppen som helhet. Bortse inte från uppkomsten av mental instabilitet, det här är ett tillfälle att kontakta specialister och genomföra en undersökning.

Förebyggande av PMS

Om kvinnor störs av syndromet och obehagliga tecken, blev obsessiva från månad till månad strax före menstruationens början, rekommenderar läkare:

 • bibehålla den vanliga rytmen i livet;
 • göra sport, träna;
 • hitta ett jobb åt dig;
 • stödja nervös, var inte nervös;
 • lära sig att korrekt och i tid dechiffrera tecknen på PMS av psykologisk, fysisk karaktär;
 • eliminera dåliga vanor.

Många kvinnor är intresserade av hur många dagar PMS varar. Vanligtvis är perioden 3-4 dagar, men mycket beror på de kritiska dagarna för varaktigheten. Symtom kan plötsligt börja och också försvinna spårfritt..

Om du inte passerar länge och tål outhärdlig, är det bättre att kontakta specialister. Kanske är detta bara en förklädnad för utvecklingen av en allvarlig sjukdom i kroppen och är inte alls ett tillfälligt syndrom.

PMS är ett tillstånd med manifestation av obehagliga tecken och många kvinnor går inte förbi. Tecknen är oftast plötsliga, även om de inte utgör ett särskilt hot mot kvinnors liv och hälsa, men de starkaste kan orsaka obehag.

Det är viktigt att lära sig att hantera sådana manifestationer, inte ge dem en anledning att härska och ta över kroppen.

Menstruation och menstruationscykeln: vad är skillnaden och varför är det viktigt?

Menstruationscykeln är en serie av regelbundet upprepade biologiska processer, som är en av de största skillnaderna mellan en kvinna och en man. Den biologiska betydelsen av menstruationscykeln är att förbereda den kvinnliga orgasmen för potentiell befruktning och graviditet.

Vad är menstruation?

Menstruationen är blödning som vanligtvis förekommer varje månad hos mogna kvinnor om det inte finns någon graviditet.

Under menstruationen förkastas livmoderslimhinnan, endometrium, vilket åtföljs av blödning.

Menstruationen varar vanligtvis från 3 till 5 dagar. I genomsnitt börjar den första menstruationen, menarche, vid 11-14 år. Cirka hälften av 12-åriga flickor har redan menstruation, men läkare känner igen den normala åldern i början av menstruationen från 9 till 16 år. Från detta ögonblick kan den kvinnliga kroppen befruktning och graviditet. Vid cirka 40-55 år slutar menstruationen och klimakteriet går in..

Vad är menstruationscykeln?

Om menstruation eller menstruation kommer regelbundet kallas de menstruationscykeln. Menstruationens längd kan dock variera något från månad till månad, vilket också är normalt. En längre menstruationscykel är karakteristisk för ungdomar, med åldern finns det en tendens till en minskning av cykelns varaktighet och en skarpare regelbundenhet. Vanligtvis varar menstruationscykeln 21 till 35 dagar.

Den kvinnliga kroppen styr menstruationscykeln genom en komplex hormonbalans. Den mänskliga kroppens reaktion på stress inkluderar en förändring i nivån av hormoner som påverkar många processer i kroppen, vilket innebär att den kan påverka menstruationscykeln.

Viktigt: En vanlig menstruationscykel är ett tecken på att viktiga organ i kroppen fungerar normalt. Det är därför det är oerhört viktigt att övervaka din cykel inte bara när du är rädd eller försöker bli gravid: eventuella avvikelser från det vanliga i cykeln kan vara tecken på några ovanliga processer i kroppen eller sjukdomar som alltid är bäst att uteslutas omedelbart, eftersom om ångesten visar sig vara motiverad, behandling är alltid bäst att börja så tidigt som möjligt!

Vad ska menstruationscykeln vara och hur man beräknar dess längd?

Tyvärr har ett stort antal kvinnor, även i dag, inte möjlighet att få tillförlitlig vetenskaplig information om reproduktiv hälsa, inklusive menstruation. Detta ämne är fortfarande tabu och anständigt. Ändå är det mycket viktigt att veta om strukturen i din kropp och dess processer för att upprätthålla din hälsa, detta gäller också menstruation. För att övervaka din egen hälsa måste du spåra varaktigheten på din egen cykel och markera dagarna för menstruationens början och varaktighet i en kalender eller en speciell applikation på telefonen, vilket gör att du kan dra slutsatser om menstruationens regelbundenhet i ett par månader.

Låt oss se hur man firar menstruationscykeln.

Den första dagen i menstruationen anses vara den första dagen i menstruationscykeln.

Slutet på menstruationscykeln noteras den första dagen av det följande, det vill säga den första dagen av nästa menstruationsblödning.

Den genomsnittliga menstruationscykeln varar 28 dagar, men normerna är varierande: 21-35 dagar hos vuxna och 21-45 dagar hos ungdomar 12-15 år.

I genomsnitt varar menstruationen hos kvinnor 3-5 dagar, men normen gäller för valfritt antal dagar från 2 till 7. I genomsnitt är mängden menstruationsblödning cirka 40-100 ml (detta är cirka 8 konventionella sanitetsservetter eller tamponger som används) och menstruation blod, förutom faktiskt blod, inkluderar slemhinnor i livmoderhalsen, vaginala körtlar och endometrial vävnad.

Varför menstruationsflödet skiljer sig från vanligt blod?

Menstruationsflödet skiljer sig från blodet som rinner genom våra kärl: det koagulerar inte och det är mörkare: det beror på det faktum att det innehåller enzymer som förhindrar dess koagulering - antikoagulantia.

Förresten, de blodproppar som ibland förekommer hos kvinnor orsakas av det faktum att blod inte koagulerar, men detta är inte nödvändigtvis ett tecken på vissa patologiska processer i kroppen, ofta händer detta på dagarna med den mest kraftiga blödningen, och är ofta associerad med stress, till exempel undernäring.

Var inte rädd för att fråga!

Tyvärr anses menstruationens ämne fortfarande av många vara tabu och skamligt, och menstruationen presenteras ofta som något som måste döljas för alla. Men även om du är generad över att fråga en läkare något, kom ihåg: menstruationen pågår under större delen av deras liv, det här är en normal biologisk process och i själva verket är det inget skamligt eller smutsigt med dem, så om du har något orolig eller om du vill veta om detta är fallet med andra, fråga sedan.

Om någon skäms för dig för att du har din period, kom ihåg - den här personen har djupt fel och borde skämmas för honom, inte du.

Varför är vissa människor generade för att prata om menstruation?

Tabu-temat för menstruation är också förknippat med det faktum att menstruationen under lång tid användes av samhället för att motivera social ojämlikhet i situationen för män och kvinnor, eftersom en kvinna under menstruationen ansågs "smutsig" i många kulturer. Detta beror på att människor i forntiden inte förstod vad som orsakade menstruation och för dem var detta fenomen mystiskt och obegripligt.

Till och med under det tjugoförsta århundradet, när den biologiska essensen i menstruationen länge har varit tydlig, anser många religioner kvinnor vara ”orena” under menstruationen: till exempel, till exempel, är kvinnor förbjudna att delta i heliga förordningar, till exempel att få nattvardsgång under menstruationen, att röra ikoner och prosphora, och till och med dricka "heligt" vatten, och i vissa församlingar går även kyrkan.

Dessa regler varierar emellertid, och det finns präster med mer progressiva åsikter som motsätter sig begreppet så kallad "rituell förorening". Om du är en ortodox troende, är det bättre att klarlägga denna fråga i förväg med kyrkans präst som du kommer att besöka.

Hur skiljer man PMS från graviditet? Viktiga symtom före försenad menstruation

Många kvinnor som noggrant övervakar sitt välbefinnande i den andra fasen av menstruationscykeln undrar om PMS (premenstruellt syndrom) kan skiljas från graviditet så tidigt som möjligt före försening. Uppgiften är inte enkel, men genomförbar om du vet hur dessa tillstånd liknar och hur de skiljer sig åt.

Premenstruellt syndrom: vad är det??

Detta tillstånd upprepas cykliskt, det vill säga från månad till månad, och vanligtvis är kvinnor som lider av PMS väl medvetna om de enskilda egenskaperna hos syndromet. PMS visas alltid under den andra halvan av cykeln, och i några bara 2-3 dagar före nästa menstruationsblödning, och i andra - ett par dagar efter ägglossningen. Symtomen på tillståndet är många: detta är en huvudvärk, tårfullhet och ett tillstånd som liknar depression och illamående.

En del klagar på klåda i huden, svullnad, buksmärta, stickningar i hjärtat, uppblåsthet och smärta i området av bröstkörtlarna. Vid svår PMS utvecklas ofta neuros.

Enligt statistik förekommer PMS i varierande grad hos varje andra kvinna efter 30 år och hos varje femte kvinna under 30 år.

Oftast påverkar cyklisk sjukdom (en synonym för PMS) tunna kvinnor-astheniker, intryckliga och känslomässigt instabila.

Orsakerna till PMS är inte kända för vetenskapen för vissa. Den mest övertygande ser den endokrina versionen - effekten av hormonet progesteron, som produceras under andra halvan av cykeln hos alla kvinnor i reproduktionsåldern. Det antas också att kvinnor som tidigare hade aborter är mer benägna till PMS-manifestationer, lider av långvarig stress, som har haft gynekologiska problem och operationer.

Progesteron påverkar kvarhållandet av vätskor i vävnaderna, vilket resulterar i svullnad, bröstet blir hårt vid beröring. En ökning av östrogen strax före menstruationen orsakar en uttalad effekt på hjärnan - ett depressivt tillstånd utvecklas, en kvinna blir irritabel, hon kan utveckla sömnlöshet på kort sikt, aptitändringar.

Symtomen avtar när ankomsten av en annan period.

Kan det vara en graviditet?

Det tros att en sådan tidig graviditet inte kan åtföljas av några karakteristiska symtom. Under den första veckan efter ägglossning och befruktning, tills fosterägget är implanterat, kan kvinnans tillstånd inte skilja sig från icke-gravid - i båda fallen producerar corpus luteum progesteron. Det bildas på äggstocken i stället för en sprängande follikel.

 • Menstruation
 • Ägglossning
 • Stor sannolikhet för befruktning

Ägglossning sker 14 dagar före menstruationscykeln (med en 28-dagars cykel - den 14: e dagen). Avvikelse från medelvärdet är ofta därför beräkningen är ungefärlig.

Tillsammans med kalendermetoden kan du mäta basaltemperatur, undersöka livmoderhalsslemet, använda specialtest eller minimikroskop, ta tester för FSH, LH, östrogen och progesteron.

Otvetydigt fastställa dagen för ägglossning kan göras genom follikulometri (ultraljud).

 1. Losos, Jonathan B.; Raven, Peter H.; Johnson, George B.; Singer, Susan R. Biology. New York: McGraw-Hill. pp. 1207-1209.
 2. Campbell N. A., Reece J. B., Urry L. A. e. a. Biologi. 9: e upplagan - Benjamin Cummings, 2011.-- s. 1263
 3. Tkachenko B. I., Brin V. B., Zakharov Yu. M., Nedospasov V. O., Pyatin V. F. Mänsklig fysiologi. Compendium / Ed. B. I. Tkachenko. - M.: GEOTAR-Media, 2009.-- 496 s.
 4. https://ru.wikipedia.org/wiki/Ovulation

Men om det finns en graviditet får corpus luteum efter implantation (7-9 dagar efter ägglossning) kraftfullt hormonellt stöd - dess vitala aktivitet stöds av hCG-hormonet, som produceras av den korioniska villien. Om det inte fanns någon befruktning, en vecka efter ägglossningen, börjar produktionen av progesteron gradvis minska, och efter 10-12 dagar upphör corpus luteum att existera. Östrogen ökar, menstruationen börjar.

Så även om tidiga symtom dyker upp, är det bara under den sista veckan före förseningen. Vanligtvis skiljer de sig inte mycket från tecken på PMS, eftersom de orsakas av samma verkan av progesteron.

En kvinna kan uppleva värmevallningar, huvudvärk, hennes kroppstemperatur kan öka till subfebrila värden, hennes humör blir förändrande, tårfullhet ökar, hon känner sig uppblåst, hennes bröst gör ont, lätt illamående, snedvridning av luktuppfattningen kan uppstå. Ofta börjar en kvinna misstänka en förkylning - progesteron, som inte minskar flera dagar innan cykelns slut på grund av graviditet, orsakar en försvagning av immuniteten.

Det är viktigt att förstå att dessa symptom inte anses vara tillförlitliga tecken på graviditet, eftersom de före förseningen kan prata om både PMS och uppkomsten av en "intressant situation", och samtidigt om massan av störningar - från tarmstörningar till endokrin sjukdom..

Hur man bestämmer?

Det viktigaste som hjälper till att hitta skillnaden är det typiska eller atypiska tillståndet. Om en kvinna lider av PMS varje månad känner hon vanligtvis sina symtom väl och kommer lätt att märka nya upplevelser som tidigare var ovanliga för henne. Om det inte fanns någon ICP tidigare låter frågan om skillnader fel.

Således är det ovanliga upplevelser som bör tolkas till förmån för graviditet, men du bör inte lita på dem för mycket..

Om du vänder dig till en läkare med en fråga om skillnader, kommer han definitivt att försöka bestämma ICP enligt följande kriterier:

 • kvinnan är aggressiv eller deprimerad;
 • oftast är en kvinna i dåligt humör;
 • en känsla av rädsla och ångest ökar, och det finns inte alltid rimliga skäl och förklaringar för detta;
 • uppmärksamheten minskar, minnet förvärras, en kvinna tröttnar snabbare;
 • ha sömnlöshet eller dåsighet;
 • närvaron av ödem och smärtsam engorgement av bröstvårtornas bröstvårtor.

Upptäckten av fyra symtom eller mer tyder på att kvinnan har PMS. Om du donerar blod till hormoner under denna period kommer det nästan utan tvekan att det kommer att vara möjligt att fastställa inte bara faktumet för PMS, utan också dess typreducerade progesteron är karakteristiskt för den edematösa formen av sjukdomen, ökat prolaktin i blodet är ett tecken på cephalgisk eller neuropsykisk PMS.

Det är uppenbart att en kvinna inte hemma kommer att kunna göra tester, och därför rusar hon till Internet för att leta efter ett svar på frågan, vilka är skillnaderna mellan premenstruellt syndrom och tidig graviditet.

Jag vill omedelbart varna de nyfikna damerna från att studera borden, i vilka det mildt sagt finns väldigt tvivelaktiga uttalanden som "Jag vill ha salt med PMS och sött med graviditet." De är inte sanna. Älskare av jämförande tabeller kan erbjudas en kort sammanfattad medicinsk information om kvinnans objektiva tillstånd under en given period..

Tabell över skillnader.

Kriterium

Graviditet

ICP-status

Notera

Vaginal urladdning

Under påverkan av progesteron, som inte minskar, är de inte rikligt, vitt eller gulaktigt, ogenomskinligt.

2-3 dagar före menstruationsdatumet, på grund av en minskning av progesteron, intensifieras, bli mer riklig, tunn ut, slem kan förekomma igen.

Om trast uppträder kan det vara både under graviditet och med PMS på grund av en minskning av immunitet i den andra fasen av cykeln.

Kroppstemperatur

Det finns en liten ökning på grund av en ökning av progesteronproduktionen; temperaturen stiger över 37 grader på eftermiddagen kan observeras.

I de flesta fall förblir det normalt, normalt.

Undantaget i båda fallen är inflammatoriska sjukdomar, förkylningar och virala sjukdomar.

Basal temperatur

Det förblir förhöjd i den andra fasen av cykeln, det är ingen minskning 3-4 dagar före den förväntade menstruationen.

Ökades efter ägglossningen, minskade 3-4 dagar före den förväntade menstruationen.

För att få tillförlitliga data, bör BT-mätningar utföras under minst de tre senaste cyklerna i enlighet med alla regler och schemaläggning.

Buksmärta, rygg och korsryggsmärta

Kan förekomma individuellt flera dagar före förseningsdatum, milda, värkande smärta.

Obehagliga känslor är mer uttalade, bleknar inte, ändrar inte intensiteten, försvinner några timmar före början av menstruationsblödning.

I allmänhet krävs inte symptomet för båda villkoren..

Illamående, kräkningar

Kan vara några dagar innan förseningen, inträffar främst på morgonen, kräkningar är sällsynta.

Sensation är närvarande under dagen, kan vara kräkningar.

Det är nödvändigt att utesluta matförgiftning, tarminfektion, störning i matsmältningskanalen.

Regelbunden urination

Kan förekomma under påverkan av höga koncentrationer av progesteron.

Finns vanligtvis inte.

Cystit, pyelonefrit och andra problem med urinvägarna och njurarna bör uteslutas..

Flatulens och förstoppning

Vanligtvis uppträder efter en försening, eftersom progesteron inte bara slappnar av musklerna i livmodern utan också tarmarna.

Visas långt före förseningen, avföring av avföring till början av menstruationen.

Gastrointestinala patologier och möjlig försämrad motorisk aktivitet och ätbeteende hos en kvinna bör uteslutas.

Smärta i bröstkörtlarna

Kan vara närvarande eller frånvarande, någon lokalisering.

Kan vara närvarande i bröstvårtan och i sidled.

Symtom valfritt under båda förhållandena..

Beträffande andra tecken, kan det noteras att de kan vara både tidiga tecken på graviditet, och en individuell funktion i PMS, skillnaderna är inte för uttalade. Detta är huvudvärk, akne och andra symtom..

Viktigt: ibland kan avsaknaden av tecken på PMS, som alltid har varit, tolkas i den aktuella cykeln som ett tecken på en "intressant situation".

Skillnaden mellan premenstruellt syndrom och möjliga tidiga känslor under början av graviditeten är liten, bara mycket uppmärksamma kvinnor som känner sin kropp väl kan fånga den. Hur dessa två tillstånd skiljer sig, ibland kan till och med en läkare inte avgöra. Men kvinnor själva känner ofta kännetecknen intuitivt, bara lyssnar på dem själva.

Tillförlitlig diagnos

Att prata om pålitlig diagnos före menstruation är svårt. När det gäller PMS är detta EEG-, EKG-, hormonprofiltest. När det gäller graviditet, ett test. Det finns mycket känsliga testsystem som teoretiskt kan användas för att bestämma graviditet före försening. 2-3 dagar före menstruationsdatumet kan du göra detta test. Om ägglossning och implantation av fosterägget var i rätt tid, kan vid denna tid redan tecken på den andra remsan dyka upp, vilket gör att man inte kan förväxla PMS och graviditet och inte göra några tomma jämförelser.

Redan vid 10-12 DPO (dagar efter ägglossning) kan du kontakta vilken klinik som helst och ta ett blodprov för hCG. Med PMS är den noll eller inom 5 mU / ml. Under graviditeten - redan högre.

Om den nedre delen av buken dras visas atypisk urladdning (grå, grönaktig, blodig) bör du inte gissa, men kontakta en läkare direkt - inflammatoriska, infektionssjukdomar som kräver kvalificerad medicinsk vård är möjliga.

Användbara tips

Baserat på det faktum att manifestationerna av premenstruellt syndrom och tidig graviditet är mycket lika, kommer det att vara enklare för en kvinna att ta reda på sanningen om hon i förväg vidtar åtgärder som kan minska manifestationerna av PMS (hon kan inte påverka "gravida" sensationer).

Här är en lista med rekommendationer för kvinnor som lider av PMS och är rädda för att de inte kommer att kunna skilja syndromet från graviditet:

 • undvik stress i graviditetsplaneringscykeln; om nödvändigt, ta milda växtbaserade lugnande medel, såsom morwort;
 • inte utföra arbetskraftsutnyttjande på jobbet, inte överarbeta, ägna tillräckligt med tid till natt sömn, eftersom det är natt sömn som är viktig för normal produktion av många hormoner i människokroppen;
 • gå mer, gå vandring, simma, cykla;
 • efter ägglossning, ät inte stora mängder kolhydrater, socker, animaliskt fett, salt, under första och andra hälften av cykeln behöver du strikt begränsa mängden kaffe, starkt te, choklad, alkohol;
 • vid behov, under andra hälften av cykeln, enligt läkarens recept, kan du ta progesteronpreparat - de håller inte bara nivån på detta hormon i normen, utan minskar också manifestationerna av PMS (men du kan inte ta sådana läkemedel på egen hand, det måste finnas en läkares utnämning för detta).

Enligt kvinnor uppfattas ofta de första tecknen på graviditet som PMS, och vice versa. Oftast börjar dagen på vilken menstruationen börjar exakt skilja mellan tillstånd. Under graviditeten avtar inte symtomen, minskar varken på detta datum eller efter det. De mest framgångsrika var cyklerna där kvinnan slappnade av, slutade leta efter skillnader och var nervös för detta.

medicinsk observatör, specialist i psykosomatik, mor till 4 barn

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Trast med menstruation

Trast symptom är bekanta för många kvinnor. De orsakar obehagliga känslor och mycket värre när trast och menstruation kommer samtidigt. Förhållandet mellan menstruationscykeln och vaginal candidiasis förklaras av förändringar i hormonell bakgrund och ineffektivt immunsystem....

Istället för menstruation är brun urladdning en möjlig orsak.

Hos en frisk kvinna är menstruationen regelbunden, uppstår med en viss periodicitet och har en rödbrun färg. Eventuella förändringar kan signalera en allvarlig sjukdom som utvecklas, så kvinnor bör vara särskilt försiktiga med arten av urladdningen och deras välbefinnande....

Bästa metoder för att försena menstruationen

Sätt att kontrollera hormonerNästan alla kvinnor känner till en sådan grupp läkemedel som orala preventivmedel (födelsekontroll), men inte alla vet att de kan försena menstruationen....