Tamponger eller kuddar

Klimax

På marknaden för hygienprodukter för kvinnor är inte bara kuddar, utan också tamponger populära. Utbudet är så stort att du ibland kan bli förvirrad när du väljer rätt produkt. Så vad ska man välja kuddar eller tamponger? Vilket är säkrare och mer pålitligt? I den här artikeln kommer vi att försöka svara på alla frågor.

Packningar har använts av kvinnor sedan antiken. De flesta kvinnor litar på dem. Och tamponger dök upp relativt nyligen. Och tvister pågår ständigt runt dem..

Hur kuddar skiljer sig från tamponger

Den största skillnaden mellan kuddar och tamponger är att kuddarna på utsidan absorberar blodutsöndringar och tampongerna inuti.

Låt oss prata mer i detalj om vart och ett av dessa verktyg:

Packningar. De består av flera lager, som var och en utför sin funktion - impregnering, kvarhållning och limning. Fäst vid underkläderna med det undre limskiktet och vingarna.

Några av fördelarna med dessa hygienprodukter är:

 1. användarvänlighet - kräver inte speciella kunskaper för användning;
 2. säkerhet - om packningen är tillverkad av naturliga komponenter, finns det inga risker för sjukdomar;
 3. tillförlitlighet - efter frigöring absorberas vätskan direkt i det övre lagret på dynan, vilket gör tvätten ren.

Enligt undersökningar gjorda av kvinnor finns det flera betydande brister i användningen av kuddar. Dessa inkluderar:

 1. märkbart - när man bär trånga kläder kan konturerna på packningen sticker ut, vilket ser oestetiskt ut. När hon klä sig i garderoben i fitnessklubbar kommer hon också att vara synlig;
 2. buller - när du byter packning i offentliga toaletter kan du höra ljudet från att öppna engångsförpackningar och limning;
 3. storlek - kuddarna är större jämfört med tamponger. Att lägga sin lilla handväska eller ficka i sina kläder är inte möjligt;
 4. obehag - många kvinnor upplever obehag när de använder en dyna. Även om den är gjord av naturliga material känns effekten av en blöja;
 5. lukt - eftersom fodret är beläget utanför och tappning av menstruationsvätskan kommer i kontakt med luft, uppträder en obehaglig lukt;
 6. formvariabilitet - med aktiv rörlighet kan packningen rynka eller dess hörn kommer att lindas, vilket kommer att leda till läckage.

Tamponger. Nyligen har tamponger börjat vinna popularitet. De används oftare än för tio år sedan. När du köper en vattpinne bör du noga överväga valet av absorptionsförmåga.

De är indelade i Mini (för de första dagarna av menstruation eller för knappt urladdning), Normal (för normal urladdning, används på 2-4 dagars menstruation), Super (för tung urladdning, används på 2-4 dagars menstruation), Super Plus (för mycket stark urladdning för nattetid). På förpackningen skiljer sig sådana tamponger i antal droppar.

Det är viktigt att komma ihåg att tamponger måste bytas var 6-8 timme. Om det behövs tidigare.

Med en otidig förändring av tamponger kan ett antal sjukdomar uppstå - en kränkning av vaginal mikroflora, inflammatoriska processer, toxisk chock.

Tänk nu på fördelar och nackdelar med tamponger. Fördelarna inkluderar:

 1. eftersom vattpinnen finns i kroppen förblir huden ren och torr;
 2. omöjlig att använda - göm dig lätt under kläder, sticker inte ut. Du kan bära vita kläder och inte oroa dig för att en läcka kommer att uppstå
 3. liten storlek - de passar även i den minsta handväskan eller i en jackficka;
 4. när du använder tamponger kan du inte sluta spela, simma i poolen eller sola på stranden.

Som med kuddar har tamponger också nackdelar:

 1. du måste ha förmågan att använda tamponger. Vid den första applikationen kan smärta uppstå;
 2. övervaka tiden och byt tamponger var 6-8 timme. Om en natts sömn överskrider den här gången, använd en packning.

Tamponger, till skillnad från kuddar, har kontraindikationer för användning:

 • efter en nyfödelse, om det fanns tårar och sprickor;
 • efter vaginalskador;
 • vid behandling av vaginala preparat (vattpinnen absorberar det administrerade läkemedlet och det kommer ingen effekt från behandlingen);
 • när du tar orala preventivmedel ökar torrhet i vaginal, så tamponger rekommenderas att bytas ut mot kuddar.

När du använder hygienprodukter, se till att du följer hygien. Tvätta händerna före användning och efter applicering av kuddar eller tamponger.

Är det möjligt att använda tamponger med jungfruor

Det finns många diskussioner om användning av tamponger av jungfruliga. Myten är att vattpinnen kan riva jämföra. Under kritiska dagar blir pleura mjuk och elastisk och det är omöjligt att riva den med en tampong.

Det viktigaste är att korrekt följa instruktionerna för administration. Flickor är bättre att köpa Mini-storlek, eftersom den första menstruationen är mer knapp än äldre flickor och kvinnor.

Vad du ska använda vid kraftigt urladdning

För tung urladdning rekommenderas att du använder kuddar eller tamponger i maximal storlek - Super eller Super Plus. Om du använder tamponger kan du sätta en dyna vid plötsligt läckage. Om mycket rikligt urladdning ofta är störande, bör du rådfråga en läkare.

Gynekologernas åsikt att tamponger eller kuddar är bättre skiljer sig åt. Valet kvarstår alltid hos kvinnan, för bara hon är bättre att veta vad som är mer bekvämt, mer pålitligt och säkrare. Det viktigaste är att följa anvisningarna och följa hygien.

Packningar eller tamponger? Vad är bättre?

Kvinnor över hela världen är indelade i två läger (förutom blondiner och brunetter): fans av tamponger och älskare av kuddar. På sidan av det förstnämnda upplever framsteget, på sidan av det sistnämnda, upplevelsen, och varje läger försvarar sin glöd med brådska. Om allt med kuddar är mer eller mindre tydligt och man kan argumentera främst om deras bekvämlighet, orsakar tamponger mycket rädsla, antaganden, rykten. Hur ljud är de?

Fruktansvärd

Den främsta källan till fruktansvärda berättelser om tamponger är forum på kvinnors webbplatser, där de mest otroliga versionerna finns:

 • införandet av en vattpinne är full av besvämning och för jungfruor - en förlust av oskyldighet;
 • användningen av tamponger av ungdomar leder till onani och lisens;
 • män respekterar inte flickor som använder tamponger;
 • tampong är ett stort preventivmedel.

Avancerade tampongmotståndare föredrar att använda medicinska argument och hävdar att:

 • cervikal erosion, endometrios och inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen är direkta konsekvenser av användningen av tamponger;
 • tamponger är mättade med absorberande kemikalier som korroderar slemhinnan;
 • vattpinnen täpper vagina som en kork, vilket förhindrar utflödet av blod;
 • användningen av tamponger ökar risken för sexuellt överförda sjukdomar och kan orsaka problem med befruktningen.

Det är anmärkningsvärt att de flesta av dessa uttalanden inte står emot kritik och är löjliga på grund av deras uppenbara analfabetism. Men vad är exakt tamponger? Vad är faran för deras användning och hur man kan försäkra sig mot det?

Hur allt började

De första tampongerna, som liknar de moderna, i början av 30-talet av förra seklet skapades av den amerikanska doktorn Earl Haas, antagligen från arkiveringen av hans fru. Uppfinningen var bomullsull inpackad i gasväv. Produkten kallades Tampax (från den engelska tampongen och förpackningen - tampongen och förpackningen). De första tampongerna hade ingen applikator eller rep. Nyttens öde visade sig först vara tråkigt: det amerikanska monster Johnson & Johnson var inte intresserat av det, och patentet såldes till sidan. Industriell produktion av tamponger inleddes 1936. Nu är ägaren till varumärket Tampax Procter & Gamble, och Johnson & Johnson har främjat det alternativa varumärket av tamponger ”o.b.” sedan 1950..

Under de senaste 70 åren har tamponger förbättrats, även om de inte har förändrats i grunden. Visades: ett spets som sys i en tampong, en applikator, en silkeslen toppskikt som underlättar införandet. Tamponger började delas upp efter absorptionsgraden - mini, normal, super, super plus. Essensen förblev densamma: tampongen är gjord av en blandning av speciellt bearbetade och blekta naturfibrer - bomull och viskos, pressad i en cylinder med en viss täthet. Det finns inga kemiska ingredienser i tamponger. Däremot, förresten, från packningar fyllda med ämnen som omvandlar vätska till gel och kan orsaka irritation av slemhinnan i direkt kontakt.

Ett alternativ till tamponger och kuddar är menstruationen. Tillverkarna av detta verktyg hävdar att det uppfanns och patenterades 1932, och den moderna versionen, mycket lik den vaginala preventivmedelsmembranen, 1970. Koppen är tillverkad av silikon - utan latex, parfymer, färgämnen - och samlar det flytande menstruationsblodet, när det sätts in i slidan. Fördelarna med kopparna är återanvändbarhet - tvättas och tas på igen, hygien - bakterier multiplicerar inte på silikon, tillförlitlighet - kopparnas kanter håller sig fast i väggarna i slidan, skapar ett vakuum och ger fullständigt skydd. Stora tillverkare av hygienprodukter producerar inte koppar, men dessa enheter har testats av specialiserade organ som US FDA. Priset för en kopp är cirka 40 dollar.

Faktiskt

Säkerhetsåtgärder

De flesta gynekologer anser att användningen av tamponger är helt säker, med förbehåll för enkla regler:

 • tvätta händerna före och efter införandet av vattpinnen;
 • byt vattpinnen minst 4-6 timmar senare;
 • sätta i vattpinnen försiktigt och till ett bekvämt djup;
 • Ta inte ut vattpinnen innan den blötläggs.
 • använd inte tamponger för att absorbera annan vaginal urladdning, med undantag för menstruationsflöde;
 • använd inte vattpinnar med större absorptionsförmåga än vad som krävs.

Läkarna tror dock att tampons obestridliga idealitet absolut inte är värt att prata med alla.

Risken är:

 • hos vissa flickor tillåter inte jomfruhinnans struktur en tampong eller gör dess användning obekväm. I detta avseende måste du konsultera en gynekolog;
 • vissa kvinnor (särskilt de som tar orala preventivmedel) klagar över att tamponger torkar slidan. Om tamponger lämnar en obehaglig känsla av torrhet är det bättre att vägra att använda dem för att undvika mikrotrauma i slidan;
 • tamponger rekommenderas inte för kvinnor som genomgår behandling med vaginalpreparat (ljus etc.), etc. behandlingens effektivitet kan minskas på grund av de absorberande egenskaperna hos tamponger.

Foto - Lory Photo Bank

Tamponger eller kuddar: vilket är bättre att välja, hur man använder, fördelar och nackdelar

Menstruation orsakar ofta sjukdom, huvudvärk, smärta i nedre del av buken, svaghet, humörsvängningar, irritabilitet. Inför vissa begränsningar på det vanliga livet. Under denna period krävs noggrann efterlevnad av reglerna för personlig hygien och regelbunden tvätt. Gör inte utan speciella medel för att skydda mot läckor. Det kan vara tamponger eller kuddar. Sortimentet av produkter som hjälper kvinnor att överleva kritiska dagar så bekvämt som möjligt är stort i butikshyllor och apotek. Frågan om vilken som är bättre är dock fortfarande relevant..

Dambinda

Sanitetsdynor är utformade för att absorbera vaginal urladdning under menstruationen. De har en självhäftande bas, som de är säkert fästa vid underkläder och skyddar mot läckage.

Intressant: Lättanvända självhäftande kuddar dök upp på 1970-talet. Fram till denna tid tvingades kvinnor använda flera gånger vikta tyg eller bomullsullar, som var fixerade med ett speciellt bälte eller gummibuks.

Typer av hygienprodukter

Moderna sanitära kuddar varierar i tjocklek, absorptionsgrad, form, struktur, pris. Du kan välja rätt alternativ för urladdning av vilken intensitet som helst. Produkterna från tillverkarna Always, Kotex, Libresse anses vara de bästa och bästa.

Ett viktigt kriterium vid valet är antalet menstruationsflöden. Det beror på kvinnans individuella egenskaper och cykeldagen. Som regel utsöndras de största volymerna blod den 2: a och 3: e dagen efter början av menstruationen.

Alla sanitetsdynor är markerade med antalet droppar och absorptionskoefficienter, vilka indikeras av:

Super- och Super plus-markeringar är det bästa alternativet för omfattande urladdning. Dessa packningar är större och tjockare än normalt. Produkter märkta Natt med speciella dubbla vingar hjälper till att förhindra läckage, förorening av underkläder och säng på natten.

Under menstruationen används också vanliga dagliga kuddar. De skiljer sig åt i liten storlek, liten tjocklek och brist på vingar. Bekvämt under de sista dagarna av menstruation, när urladdningen blir knapp och att använda stora kuddar är opraktiskt.

Programfunktioner

Huvudregeln för användning av sanitetsunderlägg är deras ofta förändring. Det rekommenderas att tvätta efter varje byte, eftersom menstruationsblod är en bra miljö för utveckling av patogena mikroorganismer. Om man inte följer reglerna om personlig hygien under denna period ökar risken för infektion som sprider sig upp till de inre könsorganen.

Enligt rekommendationerna är det nödvändigt att byta packning när den fylls med mer än en tredjedel. Periodisk övervakning av fyllning förhindrar läckage. Dessutom konstaterar många kvinnor att när de använder produkten under en lång tid (mer än 5 timmar), luktar den obehagligt.

Fördelar och nackdelar

Enligt de flesta gynekologer placeras kuddar först och främst som en säker hygienprodukt. Deras fördelar är:

 • bibehålla möjligheten till naturlig eliminering av menstruationsflödet;
 • säkerhet för hälsan hos organen i det kvinnliga reproduktionssystemet;
 • brist på kontakt med vaginalslemhinnan;
 • bekvämlighet och användarvänlighet;
 • snabb och enkel utbytesprocess;
 • möjligheten att visuellt kontrollera fyllningsgraden.

Men de har också betydande nackdelar, bland vilka är obehag när du bär, känslan av ett främmande föremål i underkläder, möjligheten att svettas, irritation, gnugga. Kompositionen innehåller syntetiska material (polyetenbas, lim) och aromatiska tillsatser, så vissa kvinnor kan uppleva allergiska reaktioner. Den största nackdelen är begränsningarna för kläder, avslag på trånga kläder, badkläder, korta kjolar, ljusa kläder.

tamponger

Till skillnad från kuddar har tamponger en annan funktionsprincip. De sätts in i slidan och absorberar menstruationsblod från insidan. I utseende är de ett cylindriskt adsorberande material utrustat med en stark tråd för att underlätta extraktionen. De bästa varumärkena är Tampax, o.b., Kotex.

Intressant: Historien om användning av tamponger började på 1930-talet. De skapades av den amerikanska doktorn Earl Haas. De första produkterna var väldigt enkla och bestod av ett stycke bomullsull som var lindat i flera gaslager. År 1936 började industriproduktionen av tamponger av Procter och Gamble under handelsnamnet Tampax..

Typer av tamponger

Graden av absorption på tamponger indikeras med droppar och markeringar:

 • Mini - för magra urladdning;
 • Normal - för knapp och måttlig urladdning;
 • Super - för måttlig och tung menstruation;
 • Super plus - för riklig urladdning.

Medel skiljer sig i utseende, storlek (längd, diameter), form (slät eller med spiralspår), närvaron eller frånvaron av en speciell applikator i satsen för enkel administrering.

Programfunktioner

Byt vattpinnen var 3-4: e timme, oavsett om den är full eller inte. En längre vistelse i vaginalhålan kan orsaka infektiösa komplikationer..

Det är mest bekvämt att byta vattpinnen med en speciell applikator. Se till att tvätta händerna först. I frånvaro av en applikator används ett pekfinger för att introducera tampongen. Det är nödvändigt att försiktigt förflytta produkten in i vaginalhålan så att processen inte är smärtsam och lätt. Returtråden ska förbli utanför. Vid korrekt insättning kommer produkten inte att kännas inuti, falla ut eller orsaka obehag under rörelser och förändringar i kroppsposition.

När du använder vattpinnar för första gången är det bäst att börja med Mini-sized produkter med spiralspår och en silkeslen finish. Även i detta fall kommer apparater som har en applikator i satsen att göra. Om det känns obehag efter införandet av vattpinnen måste den tas bort och en ny sätts in. Upprepad administrering av samma tampong flera gånger är inte tillåten..

Det rekommenderas att du byter ut hygienprodukten över toaletten eller i badrummet, eftersom lite blod kan spillas ut efter att den tagits bort. Innan en ny bomullstopp införs är det nödvändigt att tvätta med antibakteriell tvål för att undvika risken för infektion i vaginalhålan.

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med tamponger jämfört med kuddar är uppenbara:

 • enkel användning;
 • osynlighet för andra;
 • en möjlighet att inte begränsa sig i valet av kläder;
 • förmågan att gå till stranden, besöka poolen, spela sport;
 • naturlig sammansättning (bomull och viskos).

Tamponger är dock inte utan nackdelar:

 • kan orsaka torrhet och irritation i vaginalslemhinnan;
 • ha ett mer komplicerat sätt att använda jämfört med packningar, i de inledande stadierna kan detta orsaka svårigheter;
 • omöjligheten av visuell kontroll av fyllningsgraden;
 • kan inte användas för inflammatoriska processer i slidan och avvikelser i dess struktur;
 • möjligheten att skada slemhinnan vid felaktig administration;
 • med en längre vistelse i produkten i slidan (mer än 8-10 timmar) kan ett farligt tillstånd såsom toxiskt chocksyndrom utvecklas.

Obs: Vissa gynekologer föreskriver användning av tamponger hos kvinnor med vissa vaginala sjukdomar. För detta appliceras terapeutiska salvor på hygienprodukter och injiceras därefter i vaginalhålan.

Val av rekommendationer

Vad du ska välja, tamponger eller kuddar? Det beror på kvinnans individuella preferenser och livsstil. Många använder båda hygienprodukterna och alternerar dem beroende på behov..

Tamponger är bättre eftersom de ger mer frihet. De är absolut inte synliga ens i en baddräkt. Med dem kan du gå i sport och simma utan rädsla för läckor. De är emellertid inte särskilt praktiska att använda på natten, eftersom i detta fall måste du vakna på väckarklockan för att snabbt ersätta hygienprodukter.

Om användningen av kuddar inte väcker några frågor, är ämnet för tamponger ganska kontroversiellt, omgiven av myter och ofta osäkra spekulationer och uttalanden. Till exempel säger de att de är kontraindicerade för flickor och flickor som inte lever sexuellt, eftersom deras introduktion kan orsaka ett brist på jomfruhinnorna. Det är faktiskt inte så. Efter överenskommelse med gynekologen kan även tonåringar använda tamponger för menstruation. Jomfruhinnen är elastiska och har ett hål i mitten av cirka 1,5 cm i diameter, genom vilket menstruationsblodet rinner och utan särskild hinder passerar tampongen.

Oavsett vad kvinnan, tamponger eller kuddar väljer, är det viktigaste att använda dem korrekt och ändra dem i rätt tid.

Menstruationskopp, tamponger eller kuddar - vad du ska välja?

tamponger

En tampong är en liten cylinder tillverkad oftast av bomull. Den sätts in i slidan och medan den tar upp blod flödar den inte ut. Tampong fungerar som en svamp.

Tamponger är ett bekvämt sätt att hygien och ganska säkert om du bär båda av dem inte längre än två timmar. Då är det bättre att ändra. Även om tillverkarna föreslår att du bär tamponger längre - upp till åtta timmar skulle jag inte riskera det. Inom två timmar samlas blod i vattpinnen, en växthuseffekt inträffar och mikroorganismer i detta växthus börjar växa mycket snabbt. Dessutom kan sönderfallsprodukterna absorberas av väggarna i slidan. Och det är inte bra. Detta kan leda till inflammation, till exempel bildning av endometrios.

Marina Kuprienko, barnläkare-gynekolog, läkare i högsta kategorin

fördelar

 • Billig. Tampongförpackningar kan i genomsnitt köpas för 200-300 rubel.
 • Enkel användning. Varje tampong i enskilda förpackningar kan du ta dem med dig och enkelt byta ut den använda med en ren..
 • Bekvämlighet. Om vattpinnen är korrekt isatt, känner du inte den inuti dig själv.
 • Hygien. Om vattpinnen ändras i tid känner du dig ren och det finns ingen (eller nästan ingen) ingen lukt.
 • Tar bort begränsningar. Kan jag simma med en vattpinne? Ja. Och du kan också spela sport. Naturligtvis, om du mår bra under din period.

minuses

 • Inte alltid säkert. Toxiskt chocksyndrom, eller STS - utvecklas sällan hos en kvinna av två miljoner. I ett medium näringsämne för mikroorganismer, bestående av menstruationsblod och tampongkomponenter, kan bakterier - Staphylococcus aureus - börja föröka sig. Det utsöndrar ett toxin, på grund av vilket en kvinna utvecklar livshotande störningar: temperaturen stiger, trycket sjunker och organen misslyckas.

Uppmärksamhet! Toxiskt chocksyndrom är i endast hälften av fallen förknippat med menstruations- och hygienprodukter. Denna sjukdom kan vara hos både män och barn! Det utvecklas snabbt och kräver omedelbar läkarvård! Symtom: feber, huvudvärk, yrsel eller svimning, utslag som liknar solbränna. Det kan också vara kräkningar och / eller diarré, muskelsmärta eller svaghet, ögonrödhet, hals, vagina, förvirring och desorientering.

 • Läckage. När vattpinnen är full börjar överflödigt blod flöda från slidan. Därför tvingas många kvinnor, särskilt de med många perioder, också använda en daglig rutin som försäkring mot läckor. Så besparingar och komfort.
 • Återvinningsproblem. I genomsnitt använder varje kvinna cirka 20 000 tamponger och kuddar. Som regel behandlas de inte.
 • Problem med miljön. Tamponger är vanligtvis en blandning av bomull och trämassa blekt med klor. Ett stort antal bekämpningsmedel används för att odla bomull. Och det finns forskning om att vissa bekämpningsmedel kommer in i den slutliga produkten - tamponger.
 • Torrhet. Tamponger torkar vagina eftersom de absorberar inte bara menstruationsblodet, utan också den naturliga urladdningen av slidan.
 • När man urinerar snören blir det vått.
 • Du kanske glömmer att ta bort den använda vattpinnen. Detta kan leda till inflammation och pusbildning..

Ibland händer det att kvinnor glömmer att få en tampong. I detta fall är den första signalen om detta vanligtvis en obehaglig lukt. Dessutom är män de första som märker denna lukt. Jag säger att det är bättre att inte ens föreställa mig hur dålig lukten är. Det är bättre att noggrant övervaka hur många tamponger du anger och hur mycket du får. Det är viktigt att förstå att en obehaglig lukt från slidan eller från vaginal urladdning alltid är en signal om att du snabbt måste gå till läkaren.

Marina Kuprienko, barnläkare-gynekolog,
läkare i den högsta kategorin

packningar

Packningar är en anordning med ett absorberande skikt, som är fäst vid underkläderna, på grund av detta passar det tätt på perineum. Uppsamlar blod som rinner från slidan under menstruationen.

fördelar

 • Billig. Ett paket med bra kuddar kan också köpas för 200-300 rubel.
 • Säkerhet. Packningar kräver inte insättning i slidan. Därför är det för kvinnors hälsa det säkraste sättet att samla in urladdning under menstruationen. Det är viktigt att komma ihåg att med samma packning är det inte heller värt att gå hela dagen. I packningar multipliceras mikroorganismer på samma sätt. Det toxiska chocksyndromet kanske inte existerar om du går med en smutsig dyna, men du kan bryta den vaginala mikrofloran med en sådan pseudohygien. Samma historia med dagliga kuddar. Gå inte hela dagen med en packning. Så du förvandlas till en vandrande inkubator för mikroorganismer.
 • Bekvämligheten med användning. Lätt att byta ut begagnad packning med en ny.

minuses

 • Möjlighet till läckage. Även om kuddarna inte är trånga, finns det alltid en risk med att blodet inte har tid att absorbera och kommer att läcka över kanten. I detta fall tillhandahålls blodfläckar på kläder..
 • Effekten av kompressen. Med en packning känner du alltid en våt och varm kompress i dina byxor. Ibland leder det till hudirritation..
 • Dålig lukt. Blodet som har samlats in i själva dynan är nästan luktfritt. Kanske kan man lägga märke till en subtil, lätt körtlig lukt. Men i detta blod i en varm miljö multipliceras mikroorganismer aktivt, och lukten blir mycket starkare och mer obehaglig. Varje timme blir värre och värre. Ibland, från denna lukt, kan människor runt omkring dig gissa att du har din period. För att maskera denna lukt producerar tillverkare smaksatta kuddar. Men i själva verket ger en skarp kemisk smak exakt motsatt effekt. Om utan honom skulle andra fortfarande kunna tvivla på något, så kommer de definitivt att förstå med honom - du har dina perioder, och du försöker maskera dem med doftande kuddar.
 • Problem med bortskaffande och ekologi. Det undre lagret av packningar består av plast som förhindrar läckage. Det mittersta absorberande skiktet är cellulosafiber och kemiska absorbenter. Toppskiktet kan vara tillverkat av naturliga fibrer eller plastnät. Så i en naturlig miljö sönderdelas nästan alla butiksfoder. Dessutom blir packningarna vita på grund av klorblekning.
 • Tätningsallergi.

Vi rekommenderar att patienter använder tunna bomullsdynor utan parfymer, utan färgdekorationer, utan tillsats av aloe och kamomill. Dessa tillskott kan orsaka allergiska reaktioner. Naturligtvis beror sannolikheten för en allergi på din hälsa, men sådana reaktioner är ganska vanliga.

Marina Kuprienko,
barnläkare-gynekolog, läkare i högsta kategorin

Menstruationskopp

En skål, munstycke eller mössa är en liten och hållbar silikonbehållare som sätts in i slidan och samlar menstruationsblod. Den mjuka koppen har formen av en vagina och släpper inte ut blodet.

3 alternativ till tamponger och kuddar: bekvämt eller inte?

Oavsett hur modernt och progressivt materialen från vilka tamponger och kuddar tillverkas, införs deras användning fortfarande ett antal begränsningar för din livsstil. Kanske finns det ett kvalitetsalternativ?

1. Menstruationskopp

Handlingsprincip: passar livmoderhalsen, håller hela urladdningen inuti.

Skålen ser ut som en liten mjuk kopp som är ungefär 5 cm hög och 4,5 cm i diameter. Det mjuka materialet från vilket det är gjordt pressar inte eller skärs i väggarna i slidan. Tack vare vakuumet som bildas när menstruationsskålen sätts in håller den inte bara urladdningen utan tillåter heller inte att vatten passerar in i slidan. Med en skål kan du simma i havet eller poolen, spela sport och leda en normal livsstil.

Fördelar: du behöver inte ta med dig några hygienprodukter för att begränsa dig i valet av linne och kläder. Skålen är omöjlig, kan inte "låta flyta" och är helt säker. Gynekologer anser att skålen är en av de säkraste metoderna för hygien.

Nackdelar: varje 4-5 timmar behöver du ett kombinerat badrum för att ta bort och tömma skålen, skölj den noggrant med ett desinfektionsmedel och installera den tillbaka. Och till en början är installationsproblem oundvikliga - du måste anpassa dig.

Funktioner för valet mellan tamponger och kuddar

Det finns ett brett utbud av produkter för personlig vård på marknaden, särskilt för kvinnor. Under menstruation kan kuddar, tamponger, menstruationskoppar etc. användas för att skydda mot läckage. Den första av dessa är mest populära på grund av tillgänglighet och säkerhet..

Med menstruation är valet av hyenemedel mycket viktigt

Många kvinnor är intresserade av vad som är bättre än tamponger eller kuddar. Båda produkterna har sina fördelar. En kvinna bör självständigt ta reda på vad som är mer praktiskt för henne att använda, och också utvärdera alla fördelar och nackdelar med varje botemedel. Vid korrekt användning skyddar tamponger och kuddar mot läckage och håller tvätt ren.

Vad är packningarna

Packningar används av cirka 60-70% av kvinnorna. Produkten är enkel att använda och helt säker. De kan återanvändas och engångsbruk beroende på tillverkningsmaterialet. Det andra alternativet är mer föredraget..

Användarvillkor är följande:

 • öppna paketet; frigör från omslaget;
 • hålla sig till underkläder med ett klibbigt lager;
 • säkra vingarna, om några.
Kudden är fäst på underkläder

Förändring görs som fyllning. Det är emellertid oönskat att göra en ersättning senare än efter 5 timmar. Finns i olika former och passar alla underkläder..
En beskrivning av typerna av packningar presenteras i tabellen..

DagtidAbsorberande dynor. De är markerade på paketet 1-6 droppar. När du väljer måste du lita på antalet val.
NattligDesignad för användning på natten. De har ett stort absorberat område. Ersatt vid vakenhet..
ÅteranvändbaraDe har en vävnadsstruktur. Låst med ett snäppfäste. Tvätta efter applicering.
UrologiskAnvänds för sjukdomar som åtföljs av rikligt urladdning.

Alla fonder har en liknande struktur. Toppskiktet är tillverkat av kroppsvänligt tyg. Det finns ett självhäftande skikt på botten (med undantag för återanvändbara dynor).

Packningar kan köpas på apotek eller hushållsbutik. Priset är överkomligt. Ett ytterligare smaksatt skikt kan vara närvarande..

Du kan köpa allt du behöver i ett apotek

Vilka är fördelar och nackdelar

Packningar har många fler fördelar än nackdelar. Produktens positiva egenskaper inkluderar:

 • sortiment av storlekar och absorptionsförmåga;
 • tillgänglighet av användning;
 • sannolikheten för användning på natten;
 • brist på obehag under användning;
 • förekomsten av enskilda förpackningar (inte alltid);
 • känsla av torrhet vid användning;
 • enkel bortskaffande;
 • överkomliga kostnader.

Produkten kan användas av oskulder som är rädda för att använda tamponger. Verktyget är litet och kan alltid passa i en handväska.

Det finns också negativa sidor. När du flyttar kan packningarna ge ett obehagligt ljud som liknar raslingen i en påse. Detta kommer att leda till incidenter och komplex..

Att använda packningar har sina fördelar och nackdelar

Produkten är tät mot könsorganen för att skydda mot läckage. En växthuseffekt skapas. En allergisk reaktion uppstår i form av klåda och rodnad. I händelse av otidig ersättning uppstår en gynnsam miljö för utveckling av en mängd olika mikroorganismer.

Vissa produkter innehåller dessutom en smak. En sådan tillsats orsakar ofta en stark reaktion, som kvarstår under en tid efter det att kritiska dagar är slut.

Det är möjligt att minska sannolikheten för manifestation av negativa ögonblick endast med rätt tillämpning och val. Tänk på enskilda funktioner och följ rekommendationerna.

Vad är tamponger

Tamponger skapades senare än kuddar. Används mindre ofta av kvinnor. Ofta orsakar rädsla bland jungfruer som är rädda för att skada lungen. Men om det används korrekt, utesluts detta..

Utformad för införing i slidan. De har en bas och en tråd för extraktion. Fördelaktigt på grund av användarvänlighet.

När du väljer tamponger måste du ta hänsyn till deras storlek

Består av naturlig bomull eller viskos. Markant:

När du väljer, lita på storleken på slidan och antalet menstruationsflöden. Det tar flera cykler för att välja det bekvämaste alternativet..

Vilka är nackdelarna och fördelarna

Tamponger anses underskattas. Produkten har ett antal fördelar:

 • märks inte när du bär ens snäva kläder;
 • skydda helt mot troliga läckor;
 • inte åtföljt av en växthuseffekt;
 • appliceras vid simning i havet eller poolen;
 • skyddar mot obehaglig lukt av blod.

Verktyget har en kompakt storlek. Varje vattpinne förpackas individuellt. Sterilitet bibehålls tills obduktion.

Ibland finns det en allergi mot tamponger

Minusen inkluderar:

 • troligt obehag första gången efter början av användningen;
 • behovet av ofta byte;
 • sannolikheten för att utveckla en allergi;
 • risken för giftig chock med sällsynt ersättning;
 • negativ påverkan på den naturliga mikrofloran;
 • förbud mot användning vid inflammation;
 • förbud mot användning på natten.

Nackdelar kan undvikas med korrekt användning och ofta bytas ut.

Vilka är funktionernas val

Båda verktygen är praktiska att använda. När du väljer är det bättre att ta hänsyn till enskilda egenskaper. Du kan också rådfråga din läkare. Tänk på mängden utsläpp som kommer ut under menstruationen. Tänk på dina planer för den period då det kommer att finnas perioder. Tamponger, till exempel, väljs bäst när du reser till sjöss, eftersom produkten inte kikar ut underifrån och kan användas vid simning.

Packningar och tamponger, välj endast hög kvalitet. De måste vara tillverkade av naturliga tyger. Det är bättre att köpa på apotek snarare än hushållsbutiker. Enskilda förpackningar får inte skrivas ut före användning..

Vad är bättre för en jungfru

Det finns en felaktig uppfattning att jungfruer är strängt förbjudna att använda tamponger. Inte riktigt så. Välj en medelmärkt mini med en hel jungfruktig pleura. Den här produkten har en minsta storlek.

Tamponger eller sanitära kuddar: vad ska man välja? Du kommer att lära dig om detta från den här videon:

Mini tamponger är 1 cm stora. Produkten placeras i hålet i jomfruhinnen utan att skada den..

Läkare rekommenderar att tonåringar inte använder tamponger. Det är bättre att bära kuddar för första gången. Verktyget är enkelt att ändra och kräver inte att ett antal regler följs vid tillämpning.

Vad är bättre än tamponger eller kuddar - en snabb lösning till rätt val

Vad är bättre att använda under menstruationen? Packningar eller tamponger, eller kanske inte båda? Och hur lyckades kvinnor i forntida tider utan sådana fördelar med civilisationen? Vi kommer att berätta allt vi vet om hygienprodukter..

Det är bra att vi lever i 2000-talet och för att göra livet lättare för kvinnor på kritiska dagar har mycket uppfunnits, från kuddar och tamponger till menstruationen. Men under sovjettiderna var kvinnor tvungna att använda bomullsull inpackad i gasbind. Det fanns också ett alternativ med trasor, som sedan måste tvättas. Många tror att tamponger och kuddar uppfanns nyligen, men det är inte så. Till exempel användes egyptiska kvinnor från rikare lager, mjuka papyrustamponger i forntida tider. Kvinnor i den lägre klassen nöjde sig med en bambustvätt. Grekiska kvinnor använde i dessa dagar upprullade trasor, detta är också en sådan förfader till tamponger. I allmänhet användes allt som den mänskliga fantasin kunde, från tyg och ull till djurskinn. Och de som bodde nära havet - använde alger.

När man tittar på det moderna sortimentet i butiker är det svårt att föreställa sig hur man klarar sig utan att bli intresserad av vem som uppfann de första tampongerna, i den form de är bekanta för oss. Namnet på uppfinnaren Earl Haas, den amerikanska kirurgen som var den första som sydde kirurgisk bomullssladd med en sladd, satte den i ett kartongrör och kallade allt Tampax, från de engelska orden “tampon” (tampong) och “pack” (förpackning).

Och så, tillbaka till frågan - vilket är bättre att använda tamponger eller kuddar eller menstruationen?

Låt oss titta på alla för- och nackdelar med varje föreslaget alternativ.

Moderna packningar

Verktyget lockade kvinnor omedelbart efter utseendet. Lätt att använda, absorberar snabbt sekret, masker lukt. Det frigör kvinnor något på kritiska dagar, eftersom det minimerar läckage. Kvinnor återkallade motvilligt att använda hemgjorda tygklister, blöjor och andra improviserade medel. Användarvillkor är mer än enkla.

 • Öppna paketet;
 • Fri från omslag;
 • Håll dig fast vid trosor;
 • Dra in vingar.

Ändra när den är fylld, men inte längre än 4-6 timmar. En mångfaldig form, förmågan att absorbera olika intensiteter av sekretioner, gör att du kan välja ett botemedel för varje kvinna. Oavsett om hon har lite utflöd eller rikligt. För närvarande, ett stort urval av dessa hygienprodukter, finns det flera typer:

 1. Dagtid. På förpackningen indikeras förmågan att absorbera utsöndringar med droppar. 1-2 droppar för knapp menstruation, 2-3 för måttligt urladdning, 4-6 för svår blödning.
 2. Nattlig. På förpackningen finns en ritning med en stjärnhimmel på natten, beteckningen är 6 eller fler droppar. Olika i storleken. Eftersom en kvinna kan snurra ett stort antal gånger på natten under menstruationen. Dessutom finns det ingen önskan att stå upp mitt på natten för att ändra dem. Detta görs före sänggåendet och omedelbart efter att du vaknat upp..
 3. Återanvändas. Med en naturlig tygbasis med utbytbara skär. Kvinnor använder dem mycket mindre ofta..
 4. Urologisk. Denna typ är avsedd för kvinnor med urinproblem. Ofta används efter operationer av sänggående patienter. Men de kan användas för kraftig blödning. När du måste byta den vanliga packningen var 2-3: e timme.

Alla packningar är tillverkade enligt en enda princip. Toppskiktet är tillverkat av mjukt, kroppsvänligt tyg. Hypoallergen innehåller naturliga vävnader. Medel för att förbättra kvaliteten på absorption av utsöndringar har en yta i form av små tratt. Blod penetrerar fritt, men kan inte flyta ut. Det andra lagret är det viktigaste. Insamlar månadsvis urladdning, låter dem inte läcka utanför remsan. Det är tillverkat av cellulosa, polyeten. Och vissa moderna produkter innehåller fortfarande ett lager gel, vilket bidrar till den snabba koaguleringen av blod inuti dynan. Det undre lagret är klibbigt. Med hjälp av ett speciellt lim fästs packningen på trosorna. Ett extra doftande lager finns inte i alla packningar. Dess syfte är att maskera den naturliga lukten av månatliga blodutsöndringar. Varje packning är lindad i ett kuvert. Det bör investeras efter användning. Mellan packningar och tamponger fanns alltid en fråga om för- och nackdelar.

Välj rätt

Att veta hur man väljer tamponger är nödvändigt för att inte skada kroppen.

Det mest praktiska är enheter utrustade med en applikator.

Hur mycket vattpinnen absorberar anges på förpackningen. Ett internationellt droppbeteckningssystem har utvecklats för att indikera intensitet. Ju fler tecken, desto större absorptionsmängd.

Olika varumärken av tamponger använder samma beteckningar. Eftersom dagarna i menstruationscykeln skiljer sig åt i antalet utsöndringar, är fördelarna konkreta om du väljer ditt alternativ för varje ny dag. Särskilda "natt" -pinnar har utvecklats.

Smaksatta produkter är attraktiva men rekommenderas inte för allergikänsliga kvinnor..

Fördelar och nackdelar

Innan du gör ett val är det lämpligt att studera fördelar och nackdelar. Det bör noteras att detta medel för hygien med positiva egenskaper är mycket mer.

 • Stort urval av storlekar, konfigurationer.
 • Enkelt och bekvämt att använda..
 • Kan användas på natten utan risk för läckage..
 • Bekvämlighet Korrekt vald packning stör inte rörelsen, förhindrar läckage.
 • Tunn, sticker inte ut mot bakgrund av byxor, kjolar.
 • Praktiskhet. Var och en är lindad i ett separat kuvert. Inget behov av att bära förpackningar.
 • Maskerar lukten av menstruation.
 • Absorberar bra. Det finns en känsla av torrhet.
 • Lätt att fälla i ett rör, diskret kan kastas i uran.
 • Prisvärd pris.

Trots den stora listan över fördelar med applikationen finns det också negativa punkter. Det är de negativa aspekterna av åtgärden som kvinnor kan övertyga att välja tamponger.

 • Vissa produkter ger sig ut genom att rassla när en kvinna flyttar, sticker ut mot byxans bakgrund.
 • Trots att toppskiktet är "andningsbart" skapas enligt tillverkare inom reklam en växthuseffekt. Produkten fäster tätt på huden, tillåter inte luft att passera igenom. Det är inte särskilt bekvämt att flytta. Men, viktigast, på den tredje dagen av menstruationen inträffar en allergisk reaktion på huden. Ofta är det klåda, brinnande, små utslag. Det elimineras efter tvätt, passerar slutligen efter avslutad menstruation.
 • Produkten innehåller parfymer, men trots en snabb byte av packningen finns en obehaglig lukt.
 • Det är svårare att bli av med. Även i detta ögonblick tar kvinnor inte särskilt hänsyn till. Det är omöjligt att sänka ner den på toaletten, du måste lämna den i urnen.

Så att packningen passar på bästa sätt och inte behöver lista sina brister måste du göra rätt val.

Vad du ska leta efter när du köper?

Är tamponger farliga? En kvinna som får tillgång till dessa hygienprodukter för första gången är med rätta rädd för att orsaka en infektion eller skada inre vävnader genom obehaglig hantering av produkten.

DETALJER: Symtom på ont i halsen och det bästa antibiotikumet för behandling av sjukdom

Läs först instruktionerna före användning. Trots mångsidigheten hos hygienartiklar kan specifika modeller variera något..

Läkarna rekommenderar för första gången att välja produkter märkt “mini”, det vill säga minsta storlek. Den överväldigande andelen kvinnor använder normalstorleken (markerar "normal"), men det kommer att vara nödvändigt att ta reda på det i ett specifikt fall experimentellt.

Små och medelstora tamponger är lättare att sätta i. Skadan och nyttan beror direkt på valet av lämpligt alternativ. När den maximala möjliga urladdningen absorberas på kort tid och läckage observeras är det värt att försöka ersätta storleken med en större.

Hur man inte gör ett misstag när man väljer

Verktyget ska väljas utifrån kroppens individuella egenskaper. Om det finns en allvarlig allergisk reaktion eller inte passar ”växthuseffekten”, är det nödvändigt att köpa allergivänliga kuddar med ett naturligt toppskikt. Men samtidigt lider känslan av torrhet lite. Du måste också välja doftfria produkter. Smaker - ett ytterligare skäl till en allergisk reaktion.

Välj bör vara i storlek. Under dagen använder du till exempel nattläggning för ingenting. Och på natten, för att förhindra flödet av sekret, är det bättre att använda ett stort verktyg. Var noga med att vara uppmärksam på tillverkarna. Det är bättre att inte köpa tvivelaktiga fonder.

Men, säkert, flickvänner pratar om användarvänligheten av tamponger, upprepar ständigt detta i reklam. Och kvinnan börjar tänka vad hon ska använda nästa - kuddar eller tamponger?

Funktioner för användning i jungfruliga

Många tror att om en tjej inte har ett sexliv, bör hon inte använda tamponger. För att förstå om detta är så måste du komma ihåg vad jymfruor är.

Hymen är en barriär av bindväv som föregår ingången till vagina. I sin struktur är det en ring som har ett hål i mitten så att blod kan rinna ut under menstruationen. Hos en tonåring är diametern på ett sådant hål ungefär 2 cm. Av detta kan man dra slutsatsen att det är möjligt att införa en tampong för jungfruliga. Det skadar inte jomfruhinnans integritet.

Virgins måste använda produkter speciellt designade för dem eller tamponger-mini. Ola Teens och Kotex Young varumärken är bra för dem. De skyddar på ett tillförlitligt sätt en tonårsflicka under menstruationen, med hänsyn till hennes kropps särdrag.

Modern vattpinne

Det är en långsträckt stång med en rundad ände på ena sidan, en tråd på den andra. Den senare är utformad för att extraheras från slidan. Slät ytabsorberande material för att underlätta placering i penis. Säljs med och utan applikatorer. Applikatörer är utformade för att flytta vattpinnen till önskat djup. I hans frånvaro, gör det med dina fingrar.

Det finns flera typer.

 • Liten är små i storlek. Konstruerad för användning med knappt urladdning. Lämplig för flickor med jomfruor.
 • Regelbunden - nödvändig att använda med måttlig, normal intensitet av utsöndringar.
 • Superanvänd för medium urladdning. Till exempel på dag 3 av 5.
 • Super Plus - rekommenderas för användning med starkt menstruationsflöde. Men med uterusblödning kan inte användas.

Det är mycket bekvämt att använda, även om det till en början finns svårigheter med införandet i slidan.

Kända märken

Det finns tre vanligaste varumärken på marknaden. Alla har sina egna egenskaper. För att ta reda på vad tamponger är, bör du hänvisa till följande lista:

 • Tampax Det äldsta varumärket som har haft stor popularitet bland kvinnor under lång tid. För tillverkning av högkvalitativa material används - blekt bomullsfiber, till vilken viskos blandas. För att underlätta administreringen är de utrustade med en applikator, som också förhindrar inträde av mikrober i slidan.
 • Produktmärke “o. b. " också välkänd och efterfrågad bland ett stort antal kvinnor. Och även om detta märke inte har någon applikator, introducerade nyligen utvecklarna en innovation: grunt spår av spiralform, som ger maximal skydd mot läckor. En silkeslen beläggning gör det lättare att införa hygienprodukter i slidan. Tampongen kan upprätthålla vaginal mikroflora i perfekt skick.
 • Kotex Detta märke har en spektakulär design. Materialet som används för produktion är främst bomull med tillsats av siden. Produkterna är mycket praktiska att använda och impregnerade med en speciell antibakteriell sammansättning..

Regler för ansökan

Det finns en skillnad mellan packningar och tamponger. Packningar kan bytas i valfri position, tamponger sätts i ett bekvämt. Du kan göra detta på huk, stående, med ett ben upphöjt. Till att börja med måste du experimentera. När det gäller extraktion är det bättre att göra det på toaletten.

 • Om det finns en applikator måste de förflytta vattpinnen inåt. Insatsen ska vara lutande och upprepa strukturen i vagina. Om du känner betoning, svårigheter med marknadsföring, måste lutningen ändras.
 • Applikatorn tas med tummen, långfingret. En bred del förs in i slidan. Tampongen avanceras smalt med pekfingret. Tills fingrarna berör huden på penis. I den här positionen kommer han att vara på rätt plats.
 • Efter det borde du röra dig lite. Om den är korrekt insatt kommer inte att kännas när du flyttar.
 • I avsaknad av en applikator, skjutas vattpinnen med pekfingret till hela fingerets djup. Några försök, och allt kommer att gå som urverk.
 • Att hämta är ännu enklare. Dra bara i tråden.

Inuti slidan ska inte vara mer än 2 timmar. Med knappt urladdning kan tiden förlängas med endast 1 timme. Om dessa regler inte följs, skapas en miljö som är gynnsam för utveckling av patogener inuti slidan. Vad är förfulgt med inflammation i könsorganen. Det är tillåtet att använda högst 8 timmar på natten. Det ska sättas in omedelbart före sänggåendet, tas bort omedelbart efter att du vaknat upp. Varje gång du byter rekommenderas att utföra en tvättprocedur. Så, kuddar eller tamponger? Hur gör jag rätt val? Värt att överväga för- och nackdelar.

Fördelar och nackdelar

Låt oss först prata om det goda. Det finns många fördelar. Valet mellan kuddar och tamponger kan vara till förmån för det senare.

 • En tampong tar bort många begränsningar. Kvinnan känner sig friare.
 • Det sticker inte ut från klädbakgrunden.
 • Med korrekt val elimineras läckage..
 • Den perineala huden irriterar inte, det finns ingen allergisk reaktion.
 • Att bli av med är lättare. Kan spolas ner på toaletten.
 • Med en vattpinne inuti kan du ta en dusch, spela sport, simma.

Denna sista fördel lockar ofta kvinnor. Köp en tampong när du väljer mellan kuddar och tamponger. Men man bör komma ihåg att du kan stanna i vatten med en vattpinne i högst 20 minuter. Och att ta ett varmt bad med en vattpinne inuti rekommenderas inte på grund av eventuell blödning.

Nackdelarna med tamponger är inte många, men grundliga.

 • Första gången det finns svårigheter att placera.
 • Byt vattpinnen ofta.
 • Med aktiv rörelse sker kursen fortfarande. Det är nödvändigt att använda en extra daglig packning..
 • Vattpinnen kan torka skeden i slidan.
 • I sällsynta fall orsakar en allergisk reaktion i könsorganet.
 • Det förhindrar utflödet av blod, som tillhandahålls av fysiologi. Förhindrar att syre tränger in. En gynnsam miljö för skadliga mikroorganismer utvecklas i slidan.
 • Tampong kan orsaka toxiskt chock-syndrom.
 • När flickor används, komplicerar det blodflödet ut. Eftersom jomfruhinnans öppning redan är smal kan tampongen blockera den.
 • Kan inte användas för inflammation..
 • Det är bättre att byta ut tamponger på natten med kuddar, risken för infektion ökar.
 • Bör inte användas för kraftig blödning, eftersom könssjukdomar kan vara orsaken..
 • Relativt höga kostnader.

Det är på grund av så betydande brister att valet mellan kuddar och tamponger förblir till förmån för det förra. Den bästa användningen kombineras. Under de första och sista dagarna av menstruationen kan du använda tamponger när urladdningen är knapp. I mitten av menstruationen och på natten, använd kuddar. Tamponger används bäst sällan vid behov. Packningar och tamponger går alltid parallellt.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Vad betyder follikelstimulerande hormon

En grundlig undersökning av kroppen för hormoner utförs av människor som förbereder sig för att bli föräldrar i behandlingen av infertilitet och många andra sjukdomar....

Orsaker till magra menstruationer, varför menstruationen har blivit mycket knapp

Hälsan hos en kvinna i fertil ålder kan som regel bestämmas av hur det händer och vad hennes menstruationscykel är. Varje liten avvikelse från den relativa normen kan tolkas både som ett normalt faktum och som ett patologiskt fenomen till följd av kränkningar eller sjukdomar.....

Är det möjligt att färga ögonbrynen under menstruationen

Expert och ledare
Grupp: användare+
Inlägg: 8729
Registrering: 04.15.2015
Från: Nya Ryssland, DPR
Användar-ID: 32870Jag skrev att jag färgade mitt vackra chokladfärg i håret....