Vad du ska göra under din period

Blödning

Menstruation är inte blod

Snarare är det inte bara blod. Menstruation är avstötning av livmoderns endometrium, om ett månatligt äldre ägg inte har befruktats. Detta är främst en blandning av blod, endometrial vävnad och slem.

menarche

Så kallade den första menstruationen. Menstruationen börjar vanligtvis vid 12-15 år gammal, ibland ett par år tidigare eller senare. Det finns tillfällen då menarchen inträffar klockan 8, och ibland klockan 19. Om du vill lindra din dotter från stress i början av menstruationen, berätta för henne om vad det är, 5-6 år gammal, även om menstruationen börjar tidigt, kommer hon att beredd och inte rädd.

Klimakteriet

Detta är namnet på perioden då menstruationen upphör. Som regel inträffar detta inom 50-55 år. Menstruationen blir oregelbunden, försvinner gradvis.

Menstruationscykel

Det betraktas från menstruationens första dag. Den vanliga menstruationscykeln upprättas inte omedelbart, ibland tar det flera år. En genomsnittlig cykellängd på 28 dagar beaktas, men 21 och 35 dagar betraktas som normen..

Månadsvis efter förlossningen

Menstruationen börjar ofta efter att amningen är avslutad. Men detta är inte alltid sant. Det finns tillfällen då cykeln återställs även under den tredje eller fjärde månaden efter förlossningen. Det är riktigt, som regel händer detta när barnet är på blandad utfodring, det vill säga, förutom bröstmjölk, matas han också med blandningen. Men i allmänhet kan cykeln återhämta sig när som helst, varför du inte ska glömma preventivmedel om en ny graviditet ännu inte finns i dina planer.

Menstruationskoppar

Förutom de vanliga kuddar och tamponger finns det andra hygienprodukter, till exempel menstruationsskålar. Kvalitetsskålar är gjorda av medicinsk silikon och ser ut som en mössa med en svans som sätts in i slidan under menstruationen. Skålen måste tas bort för att tömmas från 2 till 4 gånger om dagen - beroende på mängden utsöndringar. Skålarna kan återanvändas, efter menstruationen ska den kokas och läggas åt sidan till nästa menstruation. Den första dagen av cykeln bör den också kokas och sedan användas.

Menstruella trosor

Dessa är trosor med ett speciellt absorberande skikt som kan ersätta en tampong eller dyna. De kan återanvändas, efter tvätt används de igen för skydd. Trosor producerar olika grader av absorption beroende på mängden utsöndring.

Volym

I genomsnitt tappar en kvinna 30 till 80 milliliter urladdning under en period. Detta är 2 till 5 matskedar. Men ibland når denna volym 250 ml.

Bad och menstruation

Till skillnad från den populära myten är ett bad med menstruation inte bara möjligt utan också nödvändigt eftersom det slappnar av och lindrar smärta. Använd omedelbart en bomullspinne eller en menstruationskopp. Låt vattentemperaturen inte vara särskilt hög.

Är det möjligt att bli gravid under menstruationen

Det tros att det under menstruationen är säkert att ha sex, det finns ingen risk att bli gravid. Men faktiskt inte alla menstruationer går enligt schemat, det finns fel på grund av stress eller sjukdom, så befruktning under eller omedelbart efter menstruationen är möjlig. Menstruationen skyddar inte mot infektioner, därför är det bättre att använda preventivmedel med en overifierad partner på någon dag av cykeln.

Sport och menstruation

Dessa dagar, särskilt i början, vill jag ljuga så mycket, men gör bara inte detta om du har ont. Fysisk aktivitet eller sport hjälper till att lindra smärta. Att uttömma sig själv med styrketräning är inte värt det, men att springa, gå, yoga, stretchövningar kan minska smärtan avsevärt..

Sex och menstruation

Du kan ha sex under din period. Men de första par dagarna är bättre att vänta, för att inte införa infektionen i slidan. Istället, engagera dig med din partner i alternativa typer av sex, till exempel oral. Hitta fler användbara tips i vår artikel: Sex dessa dagar.

Vad är farligt sex under kritiska dagar

Förbudet mot sexuella relationer under menstruation finns i de flesta etniska kulturer. Vad är det - ekon av dagar då en kvinna ansågs vara "oren" eller en nödvändighet som dikterats av hälsovård under denna period? Gynekologer varnar kategoriskt - att ingå en intim relation under menstruationen är farligt för kvinnors och manliga hälsa.

Bättre att inte ta risker

Vad är faran för sex under menstruationen:

 • sexuella relationer för närvarande är inte förgäves ett slags "tabu". Livmoderhalsen är svår under denna period, och dess epitel är löst. Detta bidrar till den enkla penetrationen av en stigande infektion, när patogena mikrober från vagina tränger in i livmodern och bihangarna;
 • alla latenta infektioner förvärras idag, så risken för infektion ökar avsevärt. Särskilt farligt under denna period är oskyddade intima förhållanden. Menstruationsblod, som strömmar in i könsorganen hos en man, kan orsaka cystit och uretrit, eftersom det är en utmärkt grogrund för alla patogener;
 • enligt en teori bidrar sex under menstruationen till utvecklingen av endometrios - en sjukdom som kännetecknas av spridning av endometrium på ovanliga platser. Detta inträffar när menstruationsblod "skjuts" från botten upp i äggstockarna och äggledarna. Även om detta bara är ett antagande, men det kan visa sig vara sant och kostar en kvinna förlorad hälsa;
 • under de senaste dagarna av menstruationen är inte könsorganen fuktad tillräckligt, vilket skapar vissa problem. Det är inte önskvärt att använda smörjmedel under denna period..

Om du verkligen vill

När en kvinna ändå bestämde sig för ett intimt förhållande under den ”kritiska” perioden måste hon följa enkla regler:

 • Experimentera inte med poser. Det är bättre att välja en standardmissionärposition med upphöjda ben för att minska blodflödet.
 • under denna period kan du bara ha sex i en kondom för att minimera antalet möjliga problem och undvika infektion;
 • de säkraste sista dagarna i menstruationen, när blodflödet minskar. Efter sex kan menstruationen upphöra tidigare. Detta beror på sammandragningar av livmodern under orgasm, vilket orsakar läckage av blodrester;
 • efter samlag bör en kvinna och en man duscha. För intima områden är det bättre att använda speciella antibakteriella intima medel.

Om allt hände av en slump

Oskyddat sex på kritiska dagar, om du har tur, kan sluta utan komplikationer. Men efter det måste du lyssna på din kropp:

 • om temperaturen stiger och det finns ett utsläpp med en obehaglig lukt, har en infektion kommit in i könsorganen. Alla dessa symtom signalerar livmodersinflammation - endometrit. Det är brådskande att boka tid hos gynekologen och genomgå en undersökning. Infektion orsakas inte nödvändigtvis av en STD. Orsaken kan vara Escherichia coli eller annan opportunistisk mikroorganism;
 • efter samlag på kritiska dagar utan kondom kan en kvinna utveckla trast. Om klåda och ostliknande urladdning visas, bör du definitivt besöka en läkare;
 • oavsiktligt oskyddat sex på kritiska dagar är mycket farligt. Denna situation liknar spelet "Rysk roulette". Kanske är kvinnan redan infekterad med en STD, men vet inte om det. För att vara säker, efter kritiska dagar måste du undersökas för könsinfektioner.

Kritiska dagar har inte förgäves fått ett sådant namn. En kvinna i denna period är de mest utsatta och intima förhållanden orsakar hennes fysiska och moraliska obehag. Därför är det bättre att skjuta upp intimitet tills åtminstone de sista dagarna av menstruationen.

Om läkare

Boka tid hos barnläkare-gynekologer i högsta kategorin - Erhan Karolina Pavlovna och Maysuradze Liana Georgievna idag. Vi kommer att göra vårt bästa för att ta emot dig så snart som möjligt. Raduga Clinic ligger i Vyborg-distriktet i St. Petersburg, bara några minuters promenad från tunnelbanestationerna Ozerki, Prospekt Prosvescheniya och Parnas. Se karta.

Vad som kan och inte kan göras under menstruationen

Menstruation är en integrerad del av livet för en tjej som i ung ålder först mötte menarchen.

Släktingar från den gamla generationen varnar för att det på kritiska dagar är bättre att inte bära vita snäva kläder, inte ta ett bad för att undvika intimitet med en man. Detta hindrar inte moderna kvinnor, eftersom de nuvarande hygienprodukterna är bekväma och osynliga.

Men ändå är regelbunden blödning en stress för kroppen, och för att inte skapa ytterligare stress för det måste du tydligt veta vad som kan och inte kan göras i en tid då menstruationen.

Vad som inte kan göras med en kvinna under menstruationen: läkarnas åsikt

Under menstruationsperioden rekommenderar gynekologer att begränsa sin aktivitet, eftersom i processen för avstötning av det inre skiktet i livmodern öppnas halsen och smärta uppstår i nedre del av magen, nedre delen av ryggen och bröstkörtlarna. Det dåliga hälsotillståndet oroar kvinnor före menstruationen och kvarstår de första 1 till 2 dagarna från början av blödning. Gradvis minskar urladdningsvolymen.

För att inte förvärra det allmänna hälsotillståndet bör du följa vissa regler. Det är omöjligt att förutsäga alla vardagliga situationer, du behöver bara förstå vad du inte kan göra under din period och följa medicinska rekommendationer.

Vi listar specifikt vad du inte ska göra med menstruationsblödning och överväger varje situation i detalj:

 • Ta ett varmt bad.
 • Träna hårt på gymmet.
 • Lyfta vikter.
 • Gör operationer.
 • Drick lite medicin.
 • Simma i öppna dammar och pooler.
 • Konsumera alkohol och vissa livsmedel.
 • Gör skalning och tatuering.
 • Ha oskyddat sex.
 • Brott mot personlig hygien.

Vattenbehandlingar

Att förbättra personlig hygien på kritiska dagar är en viktig punkt i kroppsvård. Glöm dock inte att varmt vatten bidrar till expansion av blodkärlen, påskyndar blodcirkulationen och ökar delar av fläcken. Att ta ett varmt bad under menstruationen medför oundvikligen livmodersblödning. Att besöka bad och bastu rekommenderas inte av samma anledning..

När det gäller bad i havet, floden, sjön, under menstruationen, tränger patogena mikroorganismer som lever i vatten lätt genom den öppna livmoderhalsen. Risken för infektion i de inre könsorganen blir hög. Om en tjej bestämmer sig för att simma med en vattpinne, ska man inte glömma att botemedel ska förändras var 4 till 6 timme.

Simning i poolen skulle vara fördelaktigt för kroppen under menstruationen, om inte för vattnets temperatur. Att stanna i kallt vatten på kritiska dagar är farligt för utvecklingen av den inflammatoriska processen. Dessutom är problemet med att besöka poolen förknippat med möjligheten att infektion av könsorganen och förekomsten av besvärliga situationer på grund av blödningens intensitet. Så med vattenförfaranden på offentliga platser är det bättre att skjuta upp.

Det är omöjligt att genomgå en fullständig medicinsk undersökning i närvaro av menstruation, men du kan ta ett blodprov för hormoner. Svar från andra tester kommer att förvrängas på grund av hormonspänningar.

Motion

Svaret på frågan om det är möjligt att spela sport under menstruationen kan inte vara negativt och kategoriskt.

Måttlig träning minskar smärta och påverkar inte träningens kvalitet. Om kritiska dagar är problematiska, är det tillrådligt att avstå från klasser eller ta preventivpillerar (till exempel finns det tävlingar och det finns ett behov av att flytta början av blödning).

Om fysiologiskt obehag är lätt och inte stör sporten, kan du träna hemma och gå till gymmet. Det är bara viktigt att komma ihåg vilka övningar som inte kan utföras under menstruationen:

 1. Ökningen av underkroppen över huvudet (i detta läge kommer blod in i äggledarna och äggstockarna, stagnerar och provocerar utvecklingen av endometrios).
 2. Kraftbelastningar (gör blödningen intensiv).
 3. Vridning (öka smärta).
 4. Sväng pressen (övning påskyndar utflödet av blödning).

Under menstruationen rekommenderas att utföra enkla idrottsövningar, göra avkopplande gymnastik, träna yoga.

Kirurgiskt ingrepp

Menstruationsprocessen förvärrar kvaliteten på blodkoagulation. Varför det är omöjligt att genomföra kirurgi under menstruationen är uppenbart, eftersom invasiva ingrepp i dag innebär komplikationer när det gäller inre blödningar. Hos de opererade patienterna ökar rehabiliteringsperioden, svullnad och blödning inträffar.

För att undvika biverkningar, läkaren lägger igenom funktionerna i cykeln för att överföra behandlingen till gynnsamma dagar vid planering av en operation. Men när det finns ett behov av brådskande operation, menstruation är inte uppmärksam.

mediciner

En kvinna som har menstruation bör inte ta mediciner och växtbaserade läkemedel som hjälper till att minska livmodern och öka blödningen. För att bryta regelbundenhet i cykeln och öka volymen av menstruationsflödet kan tinktur i bor livmodern.

Det är farligt att ta acetylsalicylsyraberedningar från läkemedel under kritiska dagar. Även vanligt Aspirin och Analgin ökar blodflödet och förlänger menstruationsperioden. För att eliminera svår buksmärta är det bättre att ta paracetamolläkemedel.

Är det möjligt att gå i kyrka med menstruation? Svaret beror på graden av religiöshet hos kvinnan. I gamla dagar ansågs flickor med blödning orena och tilläts inte till templet. Tack vare moderna hygieniska medel färgar inte utsöndringar kläder och förblir osynliga för nyfikna ögon.

Näring

Med smärtsam menstruation inser många kvinnor inte ens att detta beror på undernäring och sjukdomar i matsmältningssystemet. Flatulens, gastrit, kolit och andra patologier är obehagliga när som helst, men om du vet vad du inte kan äta under menstruationen kan obehag lätt undvikas.

Listan över förbjudna produkter inkluderar:

 • Ättiksgurka.
 • Snabbmat.
 • Grapefrukt.
 • Fett kött.
 • Kryddiga kryddor.
 • Rökt kött.
 • Granat.
 • Choklad.
 • tomater.
 • Smör.
 • Stark te, kaffe.
 • Persilja.
 • Fet mjölk.
 • Kolsyrade drycker.
 • Överflöd av godis.

Men kosten under menstruationen bör inte vara liten. För fullt arbete behöver kroppen 500 - 1000 g grönsaker och frukt per dag. Under dagen ska kvinnan ha tre huvudmåltider och mellan dem 2 mellanmål.

För menstruation är det bra att äta magert kött, fisk, fjäderfä, spannmål, fullkorn och komplexa kolhydrater. Du kan dricka jäst bakad mjölk, kefir, juice, rent vatten, grönt te.

Men när det gäller alkohol finns det ett förbud. Varför kan du inte dricka alkohol under din period? Faktum är att starka drycker utvidgar blodkärlen och ökar obehag. Blod frisätts intensivt, smärtsyndromet intensifieras, irritabilitet uppstår. Alkoholmissbruk gör cykeln instabil och stör kroppens reproduktionsfunktioner.

Skönhetsbehandlingar

Varför det är omöjligt att göra tatuering och kemisk peeling under menstruation, ansiktshudlyftning, hårfärgning, perm, permanent makeup och andra procedurer som förändrar utseendet?

Om manipulationerna orsakar smärta, kommer menstruationsdagarna att märkas särskilt obehag. Färgen på ditt hår eller tatuering kanske inte blir som du vill. Oönskat resultat på grund av påverkan av ett instabilt hormonsystem.

Intimt liv

Insåg att det mest troligt att du inte kan ha sex under menstruationen, några flickor ignorerar detta och hänge sig åt kärleksglädje. Således utsätter de sig för risken för infektion, eftersom fläckning ger näring till bakterier och svampar.

Det finns också möjlighet att bli gravid och andra skäl för att skjuta upp sexlivet till en annan tid. Exempelvis kan smärta på kritiska dagar avbryta nöjet, även om en orgasm är användbar under menstruationen, och det är önskvärt att uppnå det, eftersom partnerna beslutade att kontakta. Men om en tjej är blyg, är det osannolikt att hon kommer att vilja strippa sig framför en man, befläckad med sekret med en karakteristisk lukt.

Du kanske inte har känt till detta, men du bör inte sjunga under din period. Under kritiska dagar sväljer struphuvudet och röstsnören, vilket försvagar deras rörlighet. Sjunga ökar risken för ligamentskada.

Vad som inte kan göras under menstruationen

Menstruation är inte en mening, mycket mindre en sjukdom. Under menstruationen kan mycket mer göras än vad som är förbjudet. I den här artikeln försvinner vissa myter relaterade till "just nu" eller tvärtom.

Innehåll, snabb navigering

Följ en diet

Om en diet innebär en hälsosam kost, måste den alltid observeras. Menstruation är inte en anledning att äta upp på skräpmat. Om en diet innebär en halv-svält existens på flera produkter för snabb viktminskning, bör den aldrig följas, menstruationen har inget att göra med det.

Under menstruationen är det vettigt att luta sig på livsmedel som är höga i järn, såsom lever eller kött, för att kompensera något för eventuell anemi. Så ge inte upp en bra nötköttbiff.

Ta ett varmt bad och gå till badet eller bastun

I själva verket kan ett bad inte bara tas, utan även nödvändigt. Först måste du upprätthålla hygien. Du kan först tvätta dig själv och sedan gå till badet om du är generad av blod i vattnet. För det andra, på grund av blodförlust och dysmenoré (de så kallade smärtsamma perioderna), kan en kvinna bli mycket trött, och ett bad och ett bad hjälper till att slappna av.

Drick alkohol under menstruationen

Alkohol är inte kontraindicerat under menstruationen. Att dricka eller inte dricka är alltid en fråga om allmän hälsa och personligt beslut, menstruation har inget att göra med det, men det finns en intressant regelbundenhet.

Denna förändring är särskilt betydelsefull för kvinnor som vanligtvis kännetecknas av god tolerans, det vill säga att de kan dricka mycket och inte bli berusade. De har en kraftig minskning av toleransen under menstruationen. Om du dricker lika mycket alkohol som en vecka före menstruationen kan du bli mycket mer berusad.

Drick askorbisk

Det finns instruktioner på Internet hur man använder C-vitamin, känd som askorbinsyra, för att närma menstruationens början. I höga (okända vad, men höga) doser rekommenderas det även som ett medel för akut preventivmedel.

Myten om att askorbinsyra inte kan tas under menstruation är troligtvis förknippad med användning av en gång höga doser C-vitamin för att stimulera arbetet (denna metod används för närvarande inte). Förmodligen är rädslan för askorbik under menstruationen förknippad med rädslan för att bli mer riklig och längre perioder (om C-vitamin kan orsaka förlossning). Enligt vissa rapporter har kvinnor som tar C-vitamin dock en något kortare period.

Drick aspirin under menstruationen

Aspirin tunnar blodet, så en av dess biverkningar är ökad blödning. På grund av risken för inre blödningar och biverkningar bör den inte drickas av barn, äldre, gravida och sår.

Under menstruationen kan det öka. mängden blödning eller dess varaktighet. Om du får ordinerat aspirin för regelbundet bruk och du vet att du har långa och rikliga perioder, diskutera det här problemet med din läkare.

Använd andra läkemedel, till exempel ibuprofen, för att lindra menstruationssmärta..

Vaxning

Det finns vetenskapliga verk som bevisar att under menstruationen och framför kvinnor intensifieras uppfattningen av smärta (även om det är små studier). Det är logiskt att du för närvarande inte medvetet ska registrera dig för smärtsamma förfaranden, inklusive depilering, för att inte drabbas mer än nödvändigt.

Utför kirurgiska ingrepp för menstruation

Naturligtvis är menstruationen blodförlust, som så många kirurgiska ingrepp. Men den totala mängden blödning är inte så hemsk - för menstruation går 50-150 ml bort. Menstruation är inte en kontraindikation för operationer. I vilket fall som helst, om operationen är brådskande, finns det ingen tid att vänta, men om det är planerat kan detta diskuteras med läkaren.

I detta fall bör flera faktorer beaktas:

 1. Svårighetsgraden av smärta. Om en kvinna upplever betydande smärta under menstruationen, lägg inte till postoperativ smärta till dem.
 2. Blodförlust. Om en kvinna förlorar en stor mängd blod under varje menstruation, är det värt att noga välja tiden för operationer som är förknippade med stor blodförlust, för att inte förvärra hennes tillstånd.
 3. Hygien. Om det efter operationen förväntas en lång rehabiliteringsperiod kanske det inte är värt att planera det under samma period då en kvinna bör ägna särskild uppmärksamhet åt sin hygien. Och bara ligga utan menstruation är bekvämare än under den om en kvinna använder kuddar.

Att vara givare

Under menstruationen och i ytterligare fem dagar efter det kan du inte donera blod. Cirka 500 ml blod tas från givare. Att förlora ännu mer kan leda till hälsorisker..

Dessutom kan hemoglobinnivåerna sänkas under och efter menstruationen, och detta är mycket viktigt för givaren. Förresten, de säger att det är just på grund av menstruation som kvinnor tolererar donationer lättare.

Ha sex under din period

Vad gäller sex har forskare här länge kommit fram till att man under menstruationen kan ha sex. En gång, när människor inte hade VVS med rent varmt vatten till hands (och dessa tider har gått ganska nyligen och inte överallt), var att kombinera menstruation och sex ohygieniskt, även om det osannolikt alltid skulle stoppa det. Under menstruationen finns det en högre risk för sexuellt överförda infektioner, men det finns kondomer för skydd.

Den populära tron ​​att sex under menstruationen leder till endometrios har inte bekräftats. Fram till nu vet ingen säkert vad som exakt orsakar denna sjukdom. Fel i immunsystemet, atypisk organstruktur, genetik misstänks, men det finns inga sexuella kontakter under menstruationen.

Det finns inga bevis för att sex under menstruationen leder till endometrios. Samtidigt är det vanligt att kasta menstruationsblod i bukhålan. Det är uppenbart att det inte är grundläggande i utvecklingen av endometrios. Därför, medan vi inte vet vad som exakt provocerar dess utveckling.

Sjunga

Det sägs att på grund av hormoner förändras stämbanden. De blir tjockare, rösten är svårare att extrahera och som ett resultat kan sång under menstruationen leda till förlust av röst. I en studie testades konstnärerna från Sydney Conservatory. Det visade sig att kvinnor märker att det är svårare för dem att sjunga under de första dagarna av cykeln, att deras röst blir värre. Lyssnarna (vokalärare) såg inte skillnaden.

Och i en studie där rösterna kännetecknades, fann sanningen verkligen en skillnad: under menstruationen minskar rösten, är det svårare att ta höga anteckningar. Du kan fortfarande sjunga (annars skulle professionella vokalister fungera), men du bör vara försiktig: dricka kamomillte och inte överbelasta ledbanden, skjuta upp experiment för senare.

Utför bröstultraljud och mammogram

Menstruationscykeln påverkar bröstet, så bilden av ultraljudsundersökningen av bröstet under menstruation och efter är annorlunda. Dessutom, om bröstet vanligtvis gör ont, kommer ultraljud att märka en förändring. Därför görs en sådan studie bäst efter menstruation, men under den första halvan av cykeln.

Mammografi kan göras under den första veckan av cykeln, och cykeln börjar den första dagen av menstruationen. Men detta är inte en garanti för ett idealiskt resultat och är inte en förutsättning för undersökning. Så om du får en mammogram och din menstruation inte kommer snart, förvänta dig inte en perfekt dag och bara gå igenom undersökningen.

Topp 8 fördomar och myter om menstruation

Trots att varje frisk, mogen kvinna har menstruation under större delen av sitt liv, är det svårt att komma ihåg någon annan biologisk process i människokroppen som skulle vara så omgiven av myter och fördomar.

Eftersom menstruationscykeln är en av de viktigaste indikatorerna på en kvinnas hälsa, bör du vara särskilt försiktig med dem och känna dem alla för att bevara din hälsa och nervceller.!

1 "Det är omöjligt att bli gravid under menstruationen"

Verklighet: Det finns inga säkra dagar. Punkt. Oavsett hur populär denna myt är, blir det inte sant från detta.

Den genomsnittliga längden på menstruationscykeln är 28 dagar, men den kan variera från 21 till 35 dagar, dagen då ägglossningen inträffar, det vill säga frigörandet av ägget, när chansen att bli gravid är högst. Hos kvinnor med en längre cykel tenderar ägglossningen att inträffa ungefär den 21: e dagen, och hos de med en kortare cykel, till exempel den sjunde dagen. Oavsett hur lång din cykel är, är det värt att komma ihåg att spermcellerna förblir aktiva i den kvinnliga kroppen i upp till tre dagar.

Således visar det sig att ju närmare du är i slutet av din period, desto högre är dina chanser att bli gravid, särskilt om du har en kort menstruationscykel.

Trots det faktum att när en kvinna har sina perioder betyder det vanligtvis att hon inte har ägglossning för tillfället, detta är långt ifrån alltid fallet: i vissa fall kan menstruationscykeln vara oförutsägbar och ägglossning kan inträffa före, under eller efter fasen blödning, särskilt om du har en oregelbunden cykel. Dessutom kan kvinnor ha fläckar som kan förväxlas med menstruationsblödning..

Viktig! Under menstruationen bör samma regler för säkert sex följas som på alla andra dagar. Trots att chansen att bli gravid under menstruationen är låg betyder det inte att det är omöjligt.

Om du inte planerar en graviditet och inte tar orala preventivmedel, se till att din sexuella partner använder en kondom under sex.

2 "Om menstruationen inte kom i tid, betyder det att du är gravid"

Verklighet: graviditet är det mest populära skälet till att en kvinna inte har sin period, men det kan orsakas av ett antal andra orsaker..

De viktigaste faktorerna som kan orsaka funktionsfel i menstruationscykeln är viktförändringar, undernäring, sjukdom och stress..

Särskilt ofta inträffar fel i menstruationscykeln under det första året efter den första menstruationen. Att inrätta en regelbunden cykel kan ta allt från sex månader till ett år från menarchet. I en tredjedel av kvinnorna kommer vilse på en eller två cykler på ett år. Men om du har ett aktivt sexliv och menstruationen inte har kommit i tid, måste du gå till läkaren och göra ett graviditetstest.

3 "Under menstruationen kan du inte spela sport"

Verklighet: under menstruation, om det inte är för smärtsamt, är det till och med användbart att spela sport.

Troligtvis kommer du knappast att vilja göra för tunga övningar, som att lyfta vikter eller till exempel crossfit, men en lätt belastning som promenader, simning, Pilates eller yoga kan höja ditt humör på grund av den naturliga produktionen av endorfiner och lindra livmodskramper som orsakar smärta i magen.

Efter simning bör du använda en färsk tampong eller dyna, och om du använde en tampong under klasserna bör du byta den omedelbart efter klassen för att undvika infektion som kan utvecklas om bakterier i vattnet multiplicerar på tampongen.

Om du inte känner dig för trött eller din smärta är för stark, finns det ingen anledning att ändra träningsschemat. Ändå, om svagheten efter menstruationen fortsätter i flera dagar, är det värt att konsultera en läkare, eftersom detta kan vara ett tecken på anemi..

4 "Du ska inte ta ett bad under din period"

Verklighet: att ta ett bad under menstruationen är ganska användbart

Myten härstod, sannolikt, i de dagar då vattenprocedurer togs av människor tillsammans, till exempel i sjöar eller, som i Ryssland, i ett badhus, som sällan gick ensam.

Numera brukar vi fortfarande vattenförfaranden i ensamhet, så det finns ingen anledning att följa dessa fördomar.

Att ta vattenprocedurer under menstruationen är dessutom användbart av hygieniska skäl: trots att blodet som kommer ut under menstruationen är sterilt, förökas bakterier på dynan, tampong och hår över tiden, så det är viktigt att tvätta regelbundet.

Om du är orolig för att blod kommer att komma i vattnet i badrummet kan du använda en vattpinne under badet.

Vissa kvinnor är rädda för att vatten under menstruationen kan komma in och "smitta" dem med något - detta är också en fördom: även om det rinner blod under menstruationen finns det inget sår i dig som kan smittas. Vatten kan bara komma till början av vaginalkanalen, men kommer inte att gå längre än livmoderhalsen, vilket leder till livmodern, där slemhinnan vid den tiden separeras och inte ett öppet sår.

Naturligtvis bör du inte ta ett bad om du inte är säker på att det är rent eller används av någon innan du.

Således är chansen att få en infektion på grund av att vatten tränger in i vaginalkanalen medan man följer grundläggande hygiennormer så låg som på andra dagar i cykeln.

5 "Under menstruationen kan du inte ha sex och onanera"

Verklighet: det är säkert att ha säkert sex under menstruationen, såvida inte sängkläder, som kan vara smutsiga, är i fara

Att ha sex under menstruationen är ett personligt beslut för varje par. I alla fall är det värt att diskutera denna fråga med din partner. Dessutom är sex inte begränsat till begreppet penetrering av penis till slidan.

När det gäller onani är det ingen skada här om du följer hygienreglerna: dina händer ska vara rena! Men det är värt att det iakttas i allmänhet alltid, när dina händer berör slemhinnan, inklusive slidan.

6 "Under menstruationen kan du inte göra en tatuering och Botox"

Verklighet: under menstruationen kan du få en tatuering, botox, massage och allt annat, men smärtan kan vara starkare än på andra dagar i cykeln

Tatuering och Botox påverkar inte din menstruation, och det faktum att du har en menstruation kommer inte att påverka din tatuering eller Botox..

Det är dock värt att komma ihåg två nyanser:

 • läkemedel och örter som används för att lindra smärta och tunna blodet (som aspirin och ibuprofen) kan påverka tatueringen.
 • under menstruationen kan nivån av tolerans mot smärta förändras, det vill säga helt enkelt proceduren eller läkningen kan vara mer smärtsam än om den utfördes vid en annan tidpunkt.

7 "Alla har smärta under menstruationen och du måste bara tåla det"

Verklighet: många kvinnor möter så svåra menstruationsvärk som kan störa deras dagliga liv och denna smärta är absolut verklig

Det handlar inte bara om obehagliga upplevelser eller svårigheter, utan om de fall då kvinnor tvingas ta en ledig dag från jobbet och krulla upp från smärta i sängen kan smärtan vara så akut.

Detta tillstånd har ett medicinskt namn: dysmenorré, och det observeras hos 20% av kvinnorna.

Viktig! I inga fall ska du tåla detta tillstånd, men du bör gå till gynekologen för att lindra ditt tillstånd!

8 "Kvinnors beteende bestäms av hormonella växlingar, beroende på menstruationscykelens fas"

Verklighet: alla människor har hormoner och deras nivå kan förändras

Tyvärr anklagar många fortfarande kvinnor för bristande, eftersom de har en menstruationscykel under vilken hormonnivåerna förändras.

Men vetenskapen i denna fråga är entydig: alla människor har hormoner, och de definierar inte en person som en person och hans beteende.

Kan jag ha sex under min period?

Kvinnor har upprepade gånger stått inför valet vid tidpunkten för kritiska dagar: huruvida de ska besluta om konjugal tull eller inte. Sex under menstruationen är ett rent individuellt ögonblick. Vissa etniska kulturer, även i den moderna världen, anser att en kvinna är orörbar på dessa speciella dagar. Syn på sådana känsliga saker är nu väldigt varierande och partner förlitar sig bara på deras önskemål och preferenser. Men oavsett fakta eller argument, är det nödvändigt att förstå denna fråga i detalj - ur kvinnos fysiologiska synvinkel.

För närvarande delikatess

Menstruationsex är inte godkänt eller förbjudet i många länder och religioner. Även i mer liberala stater var detta oacceptabelt. Nu hävdar många gynekologer att de obestridliga fördelarna för kvinnors hälsa med att ha sex under menstruationen. Detta fenomen är helt normalt och hälsosamt. Sexologer genomförde en serie studier, studerade mer än ett dussin kvinnor, innan de kom till slutsatsen att en kvinnas sexuella lust och attraktion är helt beroende av fasen i månadscykeln.

Styrkan av sexuell lust under menstruationen hos varje kvinna är rent individuell. Vissa företrädare för det svagare könet kan inte skryta med en attraktion mot det starkare könet i dag, medan andra tvärtom känner ett brådskande behov av samlag. Och det faktum att en kvinna är mer känslig under menstruationen är bara till hennes fördel. Det finns stor sannolikhet för att uppleva nya sensationer som hon under normala omständigheter inte upplevde..

Fysiologiska egenskaper

På grund av den starka hydratiseringen av slidan under menstruationen känner kvinnan inte den obehagliga smärtan som vanligtvis förekommer under sex på vanliga dagar. Sexuellt samlag provoserar produktionen av hormonet endorfin (lyckohormonet) i den kvinnliga kroppen, vilket avsevärt dämpar smärta från kramp och förbättrar humöret avsevärt. Undersökningar visade att de flesta kvinnor bekräftade en minskning av smärta och krampaktiga manifestationer när de hade sex i menstruationscykeln.

Intimitet ger styrka och försvagning av kramper. Sammandragning av livmodersväggar som ett resultat av orgasm minskar menstruationsperioden, påverkar rörelse i endometrium och dess utgång från slidan. Det är värt att komma ihåg att livmoderhalsen är menstruerad under menstruationen, och patogena bakterier som kan vara i slidan kan lätt tränga igenom livmoderhålet. Blodutsöndringar kommer att tjäna som en gynnsam miljö för reproduktion av mikroorganismer. Därför är det bättre att använda kondom under samlag.

Läkare rekommenderar inte att använda ett membran eller en cervical cap under sex, eftersom dessa metoder för preventivmedel kommer att provocera en ansamling av blodutsöndringar, som i framtiden kan orsaka toxiskt chocksyndrom.

Menstruation och sex - för- och nackdelar

Det finns definitivt inga stränga förbud mot samlag under menstruationen. Kvinnors fysiologi i denna känsliga fråga har inga speciella begränsningar. Naturliga processer för kopulation är naturliga och det är omöjligt att förbjuda.

Psykologiskt ögonblick

Det händer att en flicka är rädd, tveksam och blyg på grund av hennes naturliga sekret. Det är inte alltid möjligt att kontrollera detta, vilket orsakar viss obehag. Detta resulterar i att blyghet, osäkerhet och återhållsamhet i sängen med din älskade. Och här kommer intimitet att påverka en kvinnas hälsa och hennes känslomässiga tillstånd positivt:

 • studier utförda av amerikanska sexologer har visat att mer än hälften av kvinnorna under menstruationen har högre libido-nivåer än genomsnittet och extremt ökad känslighet. Allt detta åtföljs av ökad luftfuktighet i slidan, vilket i slutändan ger kvinnan mer glädje under sex;
 • noteras en signifikant minskning av smärtkrammer, skarpa humörsvängningar, som vanligtvis åtföljs av menstruation. Läkare förklarar detta med att säga att väggarna i livmodern samverkar oftare, och detta bidrar till ökad utsöndring av endorfin och dopamin. Dessa hormoner dämpar smärtkramper av olika ursprung och ger en känsla av lycka..

Med ett sådant positivt inflytande finns det ett antal negativa punkter. Det finns också myntets baksida, som utgör en fara för en kvinnas kropp:

 • under menstruationen släpper livmodern ett lager av slem - endometrium. Det är öppet och sårbart, vilket ökar risken för infektion med bakterier och infektioner i det kvinnliga organet. Menstruationsblod fungerar som en gynnsam miljö för utveckling av infektioner. Det är därför läkarna insisterar på stängda preventivmetoder idag;
 • Att ha sex i början av utskrivningen (de första tre dagarna) kan provocera ökad blödning, särskilt om kvinnan är avyttrad till detta. Undvik långvarig sex och för djup penetration i slidan;
 • om en flicka har blodburna sjukdomar riskerar hon att smitta sin partner med dem. Detta gäller alla blodburna sjukdomar..

Ett rikligt utsläpp av menstruationsblod i äggledarna och andra organ som ligger nära livmodern kan utlösa endometrios. Denna sjukdom är en endometrial tillväxt, ofta okontrollerad, i områden som inte är karakteristiska för sin plats - tarmarna, urinröret, bäckenorganen och andra. Sexuellt samlag under menstruationen är en privat affär för varje person. För en kvinna är ett friskt urogenitalt system och strikt hygien en avgörande faktor..

Om en kvinna lider av algomenorré - en kränkning av menstruationsfunktionen, är det bättre att överge sexuellt samlag vid denna tidpunkt. Vanligtvis åtföljs denna överträdelse av allvarlig svaghet och obehag, värkande eller krampande smärta i nedre del av magen, nedre delen av ryggen och sakralregionen. Cirka 80% av kvinnorna upplever måttlig smärta under menstruationen. Resten lider av svåra och utmattande kramper. Smärtan är så allvarlig att de påverkar kvinnans allmänna välbefinnande och hennes prestanda.

Myter och avslag

När det gäller sex under menstruation finns det många myter och långtgående rädsla. Så det finns en uppfattning om att menstruationen kommer att skydda en kvinna från graviditet. Detta är en tydlig myt. Det är möjligt att bli gravid under cykeln, även om sannolikheten är liten. Slemhinnan, som bildas i livmodern som förberedelse för befruktning, lämnar den kvinnliga kroppen under denna period. När graviditet inte inträffar, tas onödigt endometrium och ägget genom slidan bort från livmodern, och det finns inga nödvändiga element för befruktning.

Men samtidigt, glöm inte att spermier kan existera i upp till tre dagar, att vara inne i en kvinna. Graviditet inträffar om det oskyddade samlaget sammanfaller med ägglossningsdagen - detta är huvudförutsättningen för en framgångsrik befruktning. Hos vissa kvinnor förekommer ägglossning i slutet av urladdningen, så spermierna har möjlighet att befrukta ett ägg.

En väletablerad cykel, utan fel och patologier, kommer att ägglossas i mitten. Om par inte planerar en graviditet snart, bör de aktivt skydda sig själva. Utbytet av ett moget och färdig ägg kan övervakas genom att mäta basal temperatur. Du måste mäta tidigt på morgonen, innan fysisk aktivitet påbörjas, utan att lämna sängen. På höger sida sätter du in termometern i ändtarmen och upptäcker i åtta minuter.

Det faktum att du bara kan bli gravid vid ägglossningen har undantag. Det handlar om att ändra en kvinnas hormonella bakgrund. I det här fallet bör du inte lita på ägglossning. Förändringar i hormonella nivåer kan leda till att äggmognad kan uppstå tidigare eller senare än vanligt. Orsakerna kan vara olika - allvarlig stress, influensa eller en kall, plötslig klimatförändring. Mycket ofta är acklimatisering orsaken till misslyckandet. Glöm inte att cykeln aktiverar herpesvirus i en kvinnas kropp, och det finns en risk att överföra viruset till en sexpartner.

Fall av befruktning

Varje flickas kropp är individuell, men har på vissa sätt likheter. Läkarna har identifierat flera skäl till varför befruktning är möjlig under menstruationscykeln:

 • oregelbunden månadscykel, förekomsten av misslyckanden och förseningar. I genomsnitt varar cykeln 21–33 dagar, men ”hoppning” -cykeln ökar flera gånger chansen att bli gravid för ett barn under menstruationen. Oregelbundna flickor bör inte lita på en kalender för preventivmedel;
 • falskt blodutflöde. Ibland tas en mindre blodutflöde för menstruation. Sådan urladdning kan förekomma som ett resultat av sjukdomar, patologier eller inre mekaniska skador. Chansen för graviditet är flera gånger högre, särskilt om utflödet sker vid ägglossning;
 • plötslig ägglossning. Detta händer sällan, men det kan inte diskonteras. Detta fenomen uppstår på grund av funktionsfel i hormonsfären. En långvarig stark orgasme kan provocera en sådan ägglossning;
 • kort cykel och långa perioder. Normala perioder går upp till 7 dagar, men vissa faktorer kan utlösa längre perioder. Ju kortare cykel, desto högre är chansen för framgångsrik befruktning;
 • dubbel ägglossning. Också ett sällsynt fenomen där mognad av två ägg observeras samtidigt;
 • oregelbundna förhållanden eller deras fullständiga frånvaro. Oförenlighet med sexuella handlingar kommer att leda till en funktionsfel i en kvinnas urogenitala system, vilket också kan påverka chansen att bli gravid.

Sexuellt samlag kan utlösa menstruationsblödning endast när utflödet bör börja under de kommande dagarna. I detta fall kommer sex att fungera som ett slags drivkraft.

Effekten av närhet på cykeln

Kvinnor som regelbundet har sex under menstruationscykeln konstaterar att blodutflödet stannar nästan samma dag som den sexuella handlingen genomfördes, även om urladdningen var tvungen att gå i mer än en dag. Ofta skrämmer detta flickorna: enligt deras mening måste livmodern fortfarande rengöras och allt blod kommer inte ut till slutet. Faktum är att sexuell kontakt ökar livmodersammandragningarna. Livmoderns huvuduppgift i detta ögonblick är att bli av med överskjutande endometrium.

Ökade sammandragningar av det kvinnliga organet framkallar en ökad utströmning av vätska och slem från slidan, vilket är anledningen till den tidiga menstruationen avslutas. Dessutom påverkar manlig spermier intensiteten av sammandragningar. Prostaglandinet som finns i det påskyndar borttagandet av överskott av blod från livmodern.

Väsentlig hygien före sex

Innan du börjar närhet är det bäst att ta en lätt dusch. Det är lämpligt att förbereda en handduk, våtservetter, ett extra ark. Sex under menstruationen innebär inte djup penetration, därför är det bättre att skjuta upp riskfyllda och grova ställningar tills vanliga dagar. En klassisk missionärpose är lämplig - en man på toppen. Partner måste vara försiktiga och försiktiga - livmodern är i ett mycket känsligt tillstånd, och om obehaglig smärta uppstår är det bättre att sluta samlag.

Det är tillrådligt att ha sex på ett ställe. Det är bättre att täcka sängen med ett lakan eller en onödig filt. När det gäller hygien och renlighet är ett badkar perfekt. Det är strikt nödvändigt att båda parterna respekterar intim hygien, eftersom risken för inflammatoriska sjukdomar under sådana speciella förhållanden ökar.

De två första dagarna av menstruationen, när utsläppet är särskilt rikligt, är det bättre att överge sex. Rörelserna ska vara mjuka och smidiga utan vinklade och skarpa rörelser - detta kan öka blödningen.

Att använda kondom är ett måste. Detta skyddar partner från infektioner. Sådana enkla rekommendationer hjälper ett par att ha sex med nöje och utan ömsesidigt obehag.

Här är vad du inte kan göra under menstruationen! 9 farliga misstag från alla kvinnor...

Tags

Under menstruationen blir den kvinnliga kroppen mer sårbar. Men många unga damer föredrar att inte ägna stor uppmärksamhet åt början av cykeln och fortsätter att göra bekanta saker. Men gynekologer insisterar på att du idag fortfarande måste ta hand om dig själv.

Vad man ska göra under menstruationen

 1. Fel nummer 1 - sportaktiviteter
  Vissa damer uppmärksammar inte menstruationscykeln och springer till gymmet för att inte missa den efterlängtade träningen. Men gynekologer rekommenderar den första menstruationsdagen att helt överge fysisk aktivitet.

Faktum är att övningar, mer än någonsin, under denna period bidrar till ökat blodflöde i könsorganen, vilket väcker riklig urladdning.

Men beröva dig inte helt användbara träningspass: pilates, yoga (utan inverterade arbetsställningar) och fysioterapiövningar är bara välkomna.

Under menstruationen visas lite fysisk aktivitet! Undantaget är bara de kvinnor vars kritiska dagar blir ett riktigt uthållighetstest. Då måste problemet lösas direkt med läkaren.

Det är också värt att undvika överhettning av kroppen: under badet expanderar kärlen och blodcirkulationen ökar. Det kan leda till svår blödning.

Men även med alla intimitetsregler finns det en stor risk att provocera inflammatoriska sjukdomar. Faktum är att livmoderns blod är en utmärkt miljö för utveckling av infektioner och bakterier. Därför är det bättre att skjuta upp bekvämligheter för senare!

Du kan äta nästan allt, helst ofta i små mängder. Faktum är att undernäring i kombination med blodförlust kan leda till allvarlig sjukdom.

Om du tycker att den här informationen är viktig ska du dela artikeln med dina vänner!

Mäns hälsa. Tidskrift

Blod, tårar, tillfällig celibacy. Tror du att det är bättre att inte tänka på det? Tja, förgäves. Den ovillkorliga rätten att inte veta något om vad som händer i en kvinna är endast förbehållen en man som bor med en annan man. Och ignoramuses av heteroseksuell orientering riskerar inte bara en partners placering utan också sina egna nerver / sexliv. Naturligtvis kan du fiska utan att oroa dig för vem som fångas på din favoritplats, vad denna "vem" pirker på och vilken tid på dagen du ska kasta en krok. Men klag inte senare att din kukan har förblivit torr. Allt, på detta är vi bundna till metaforer och går vidare till teorin.

Faktum är den första av dem som du behöver veta: inte allt i din kommunikation beror på dig - mycket beror på de mörka naturkrafterna, som i allmänhet kallas progesteron och östrogen (vi kommer att förklara senare). Det är nästan omöjligt att kontrollera dem, men till en början, var bara rädd och kom ihåg dessa namn. Det andra faktumet: den grundläggande skillnaden mellan män och kvinnor är, oavsett hur vanligt, i antalet bakterieceller. Du ger ut cirka 300 miljoner spermier varje dag. Den kvinnliga kroppen under hela månaden bildar ett enda ägg. Det är inte förvånande att ett antal fysiologiska processer syftar till att säkerställa de mest gynnsamma förhållandena för denna exklusiva juvel (och för ett potentiellt embryo!). Och så långt detta motsvarar en modern kvinnas och hennes partner intressen, från det evolutionsperspektivet, det tionde fallet.

Kort sagt, menstruationscykeln ser ut så här. Under hela den första halvan av månaden mognar ägget. Samtidigt bygger livmodern upp ett nytt epitel (slemhinnor) så att embryot kan bosätta sig i det. I mitten av cykeln inträffar ägglossning - ägget går in i stridspositionen. Hela nästa vecka stannar kroppen i målvaktens position: han måste fånga och fixa graviditeten på ett tillförlitligt sätt. Slutligen, under den sista veckan av cykeln, blir det tydligt att det den här gången inte kommer att finnas något barn, och kroppen är besviken över att förbereda sig för att skicka onödiga rekvisita till skrotet (det här handlar om samma epitel). Dagen då fragmenten av dessa dekorationer föds, och det är den första dagen från vilken början av nästa cykel räknas. Missa inte detta ögonblick (hur du gör det är redan din oro)! När allt kommer omkring är det med honom som vår specialrapport från din kvinnas inre värld börjar.

Dag 1-7

Vad händer med henne

Musklerna i livmodern samverkar för att effektivt exfoliera epitelet. Tre fjärdedelar av kvinnor upplever vid denna tid smärta i nedre del av buken och är helt varken benägna att röra sig, inte arbeta eller njuta av livet. Många tvingas ta smärtmedicin. Lyckligtvis försvinner smärtan vanligtvis på en dag eller två, stämningen förbättras parallellt (jämfört med den senaste veckan i cykeln, se nedan), och den tredje eller fjärde dagen är kvinnan glad och glad.

Vad gör du

Var sympatisk, vänta tills den går. Om smärtan allvarligt stör livet eller varar mer än tre dagar är det värt att övertyga din älskade att rådfråga en gynekolog. Det är troligt att läkaren kommer att erbjuda preventivpiller: de minskar hormonstormar och därmed intensiteten i menstruationen och svårighetsgraden av smärta. Har du hört att läkare inte rekommenderar att ha sex under menstruationen? I själva verket är det enda evidensbaserade påståendet den ökade sannolikheten för överföring av infektioner. Om du, som passar ett idealt par, i början av ett förhållande besökte en venereolog tillsammans, kan du ha sex (om du vill spela det säkert, använd kondom). För många kvinnor är det under menstruationen lättare att uppnå en vaginal orgasm än vanligt - orsaken är den ökade blodtillförseln till bäckenet. Men orgasm är inte bara nöje, utan också ett bra botemedel mot smärta!

Många säger att kvinnor, som underminerat, börjar göra tvättstädning denna vecka. ”Faktum är att bara damer med en oroande karaktär visar en ökad önskan att organisera ett utrymme runt sig själva. Och även om hon inte slutar röra sig på vanliga dagar, så kommer det under menstruationen att bli en mani, ”psykiatriken Brig Sudarsanan från Rockland Hospital (New Delhi, Indien) avlägsnar myten. Erbjud henne en vårstädning i lägenheten, i alla fall kommer du att ha ett plus: antingen blir det renare, eller så visar det sig att din partner har en stabil psyk som du inte kan vakna med något damm.

Och om hon är på piller?

Orala preventivmedel innehåller kemiska analoger av progesteron och östrogen och bedrar därmed det endokrina systemet. Det verkar för kroppen att allt som behövs redan finns där, och det stimulerar inte produktionen av sina egna hormoner. På grund av detta är de flesta cykliska förändringar hos en kvinna som tar piller mycket mindre uttalade. En studie som till exempel jämför antalet tips för strippare i olika faser av cykeln visade: en dansare tjänar 100 dollar mindre från tabletter under ägglossning än utan.

Men ingen har ännu upphävt lagen om menighet - bra saker på grund av preventivmedel verkligen blir mindre uttalade, men vår älskade PMS, tvärtom, blir bara värre för vissa fattiga människor (trots allt, minskningen av progesteronnivåerna i slutet av cykeln inträffar mer skarpt). Men tabletter förhindrar tillväxten av epitel i livmodern, vilket innebär att menstruationen slutar snabbare. Prova här, välj vilket alternativ som är bättre.

Dag 8-14

Vad händer med henne

Allt perfekt. Nivån av kvinnliga könshormoner - östrogen - växer, och varje dag känns din flicka mer attraktiv och full av styrka. Under denna period förbättras hennes verbala förmågor, så att hon lätt formulerar sina tankar och till och med kan lyssna på dig noggrant. Å andra sidan sjunker nivån för rumsligt tänkande (även om det verkar mycket lägre?). Det är värdelöst att bli arg när hon dumt vänder kartan i ett försök att förstå om det var nödvändigt att svänga höger för sju växlar sedan.

Men hon blir mer och mer sexuell varje dag (både externt och beteende). Saken är att ungefär den 14: e dagen av cykeln inträffar ägglossning - tillgång till det operativa utrymmet för ett moget ägg, ivrigt att träffa sin älskade spermier. Dagarna närmast ägglossningen (före och efter denna händelse, som du kanske inte ens märker) är toppen av en kvinnas fertilitet. Det vill säga, det är just nu som hon är redo och vill ta kontakt med hanen och bära från honom.

Ägglossningseffekten visades tydligast av Shnobel-prisvinnaren Jeffrey Miller: han bevisade att professionella strippare som dansar på kundens varv får dubbelt så många tips vid toppen av cykeln än under menstruationen. Dessutom fann han att förändringar i spetsnivån under månaden exakt sammanfaller med schemat för östrogenfluktuationer under menstruationscykeln.

Vad gör du

I princip allt du vill: hon är skadlig och skarp på tungan, men tolerant. Studier som analyserar förändringen i sexuella preferenser under cykeln visar att en kvinna i mitten av månaden gillar grov macho. Var inte blyg i dagsljuset för att kasta henne på ryggen och dra henne i en våningssäng - troligtvis är hon nöjd, även om hon vanligtvis föredrar en mer artig behandling. Och naturligtvis, använd kondomer (eller omvänt kasta dem bort - beror på uppgiften).

Dag 15-21

Vad händer med henne

Kroppen lyssnar med intresse för sig själv: har befruktning inträffat? Under denna period stiger nivån av progesteron - detta hormon kan behövas för att upprätthålla graviditet. Och samtidigt har progesteron en anti-ångesteffekt. Kvinnan är lugn, avslappnad, bakar pajer och hand vid kattungarnas syn. Nivån av östrogen i hennes kropp för närvarande sjunker. Därför förvärras verbala förmågor och rumsligt tänkande blir tvärtom bättre än före ägglossningen.

Vad gör du

Njut av de tysta filistinska glädjen. Ligger med henne i en omfamning i soffan och tittar på en film. Be att laga något komplicerat. Du kan ge henne en råtta. Försök få maximal glädje av att leva tillsammans den här veckan och ha tålamod - nästa vecka kommer du att behöva det!

Dag 22–28

Vad händer med henne

Inget bra! Under hela förra veckan hade hennes kropp mycket, mycket progesteron. Produkterna från dess bearbetning, som svenska forskare bevisade 2011, har en kraftfull anti-ångesteffekt på hjärnan - de binder till samma receptorer som bensodiazepin lugnande medel (hört talas om Valium?). Och nu, före menstruationen, sjunker nivån av progesteron, och kvinnan känner bokstavligen som om hon plötsligt hade tagits bort från lugnande droger. På grund av detta är hon väldigt, mycket, väldigt (en av författarna till texten är en tjej. Förlåt henne för det extra drama, okej? - MH) hon är rädd och orolig, även om hon förstår vad det är. Tyvärr är premenstruellt syndrom inte uppfinningen av hysteriska unga damer, utan en erkänd sjukdom. Det slår bokstavligen ner 2-10% av kvinnorna (andelen beror på ålder), och ytterligare 80% av de drabbade har några av dess symtom. Vanligtvis är de mest allvarliga problemen just kopplade till humörsvängningar, och toppen av känslor kan uppstå hos olika kvinnor vid olika tidpunkter: för någon - en vecka före menstruationen, för någon - den sista dagen framför dem.

Vad gör du

Ta ett djupt andetag. Räkna till tio. Öppna din mun. Säg: ”älskling, jag älskar dig. I hög grad. Du är min enda. Jag kommer aldrig lämna dig. Här tog jag med dig ett armband och korv. ” Upprepa tills resultatet är ordentligt fixerat. Håller med alla bestridelser och be om förlåtelse. Avvika försiktigt från hushållsredskap som hon kastar. Sprid jod på ditt repade ansikte. Försök att distrahera sex. Ha tålamod. Om du kan överleva detta, kommer hon att skämmas senast på en vecka och hon kommer att trösta dig, suga upp och gå med på allt, inklusive att köpa en ny motorcykel. Vänta.

Se upp för "säkra dagar"!

Kanske studerade du sannolikhetsteori vid institutet? Jag studerade dock inte, och sannolikheten för att bli gravid i mitten av cykeln är i alla fall högre än i början eller i slutet.

Enligt det amerikanska hälsoministeriet kan sex på dagen för ägglossning göra dig till en lycklig far med en sannolikhet på 33%, och om du räknar bara för fyra dagar sedan sjunker denna siffra redan till 10%, och så vidare. Det är just meningen med religiösa regler (till exempel i judendomen) som förbjuder sex under menstruation och flera dagar efter - det finns inget att göra meningslösa dumma saker, du behöver få barn. Ändå föddes många av oss just på grund av våra förälders tro på säkra dagar..

Perl-indexet, som utvärderar effektiviteten hos preventivmetoden, för kalendermetoden är 20–40. Detta innebär att minst 20 av 100 kvinnor som skyddas av räkningsdagar kommer att uppleva en oplanerad graviditet under det kommande året..

Skäl: för det första för många kvinnor skiljer varaktigheten på en eller annan fas av cykeln från genomsnittet och du kan lätt missa; för det andra, din stolta spermier överlever i en kvinnas kropp i upp till 5 dagar - en gång inom en säker dag kan han väl vänta på att ägget kommer ut. Var försiktig.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Hur man säger mamma att min period började

Vänta en stundOm hon är för upptagen av något, är det bättre att inte röra henne än.Välj en tid då mamma är hemma ensam och inte ägnar sig åt alltför besvärliga vardagliga aktiviteter....

Menstruation med förkylningar - funktioner, infektionseffekten på månadscykeln

Om en graviditet inte planeras inom en snar framtid orsakar en försening i menstruationen en kvinna oro. Hon går över alla möjliga orsaker till en sen menstruation i huvudet....

2 gånger varje månad - vad är det?

Galina Kommentarer: 5Menstruation 2 gånger i månaden är ett sällsynt fenomen hos människor, och definitivt inte normalt, dessutom: menstruation 2 gånger i månaden är en bestämd anledning att besöka en gynekolog....