Varför menstruationen började 14 dagar efter föregående?

Intim

Varje frisk kvinna i en viss ålder börjar menstruationsflödet. De går varje månad, och varje förändring i cykeln signalerar en förändring i kroppen. Många kvinnor oroar sig om deras perioder är långa. Långa perioder orsakar dock också stor oro..

Varför inte stoppa menstruationen i mer än två veckor? Vad man ska göra med långa perioder?

Menstruationen varar i två veckor. Vilka skäl

Långvarig månatlig blödning, som i gynekologi kallas menorrhagia, är främst full av förlusten av en betydande mängd blod för kroppen. Varje ytterligare menstruationsdag leder till uttorkning.

Skälen till att menstruationen går varannan vecka kan vara:

 1. Kvinnan använder preventivmedel. Vissa hormoner ökar längden på kritiska dagar..
 2. Bär en intrauterin enhet. IUD-användning förlänger antalet dagar med menstruation.
 3. Hormonella problem. Hos flickor med en ostadig cykel förekommer ibland långvarig menstruation. Blödning under kritiska dagar kan intensifieras hos kvinnor som nyligen har blivit mödrar, hos dem som ammar eller i början av klimakteriet.
 4. Fel i endokrina organ. I vissa fall krävs en ytterligare undersökning av sköldkörteln: specialistrådgivning och ultraljud. Orsakerna till långvarig blödning ligger ibland i utseendet på noder i sköldkörteln, en förändring av insulinnivån, kolesterol.
 5. Gynekologiska sjukdomar, inklusive godartade och maligna neoplasmer.
 6. Blodsjukdom. Så med en minskning av hastigheten på blodplättproduktionen störs blodkoagulationen och menstruationens längd ökar.
 7. Stressfulla situationer och emotionell stress. Ibland kan ökad känslomässig irritabilitet, ångest och depression leda till vissa störningar..

Menstruationsöversikt

Menstruation hos flickor börjar vid 11-15 år. Från 40 års ålder minskar en kvinnas reproduktionsaktivitet och regeln stannar helt vid 45-50 år. Normalt varar menstruationen från 3 till 5 dagar, men ibland varar menstruationen upp till en vecka.

Menstruationscykeln är en kritisk indikator på en kvinnas reproduktionssystem. Det kan pågå från 3 veckor till 35 dagar och består av flera perioder:

 • Follikulär. Det börjar den första dagen i månadscykeln och varar cirka 14-15 dagar. Just nu förbereds ägget för befruktning.
 • Ovulatoriska. Fortplantningscellen lämnar follikeln och rör sig genom äggledarna. Denna process varar i tre dagar. Om spermierna når ägget just nu kommer befruktning att ske.
 • Luteal. Det varar från 14 till 16 dagar. Kroppen förbereder sig för befruktning, och om den inte inträffar, börjar processen, vilket leder till avstötning av endometri.

Menstruationscykeln regleras av hormoner - östrogen och progesteron. De påverkar beredningen av livmodern för graviditet. Östrogen stimulerar tillväxten av endometrium i livmoderkaviteten från 5 till 14 dagar av cykeln. Efter ägglossningen börjar den aktiva produktionen av progesteron. Om graviditet inte inträffar minskar hormonaktiviteten, endometriet förlorar önskad näring och dess avslag börjar. Således är menstruationen processen att frigöra onödig endometrium.

Vad man ska göra med långa perioder

Självmedicinering kan orsaka betydande hälsoskador, så vid långvarig menstruation (efter 2 veckor) bör du besöka en läkare. Förutom en allmän undersökning rekommenderar specialister vanligtvis:

 • blodprov för biokemi;
 • bakteriologisk diagnos;
 • ultraljudsförfarande;
 • kolposkopi;
 • hysteroskopi.

Efter att resultaten av undersökningen har uppnåtts, bör läkare förskriva terapi. Det beror på om ett fel i kroppen är förknippat med en av de yttre eller inre faktorerna..

Om inga avvikelser hittas, bör en kvinna vidta förebyggande åtgärder: upprätthålla en hälsosam livsstil, upprätthålla korrekt näring, överge dåliga vanor, vara fysiskt aktiv, smidigt minska den med befintlig övervikt och minimera förekomsten av stressiga situationer.

Om det finns sjukdomar på grund av vilka menstruationen inte slutar efter 2 veckor kommer läkaren att ge rekommendationer om hur man stoppar dem. I detta fall, som föreskrivs av den behandlande läkaren, bör mediciner tas..

De vanligaste som hjälper till att stoppa kraftiga blödningar är Vikasol och Ditsinon.

Terapeutiska åtgärder

Vilken behandling som kommer att förskrivas beror helt på vilka patologier som identifierades under diagnosen. Med organiska störningar, som inkluderar tumörer, hyperplasi, livmoderfibroider etc. föreskrivs kirurgisk behandling. Varje varannan vecka krävs förtydligande av orsakerna och kommer att passera först efter att patologins fokus har tagits bort. Vanligtvis föreskriven curettage och avlägsnande av livmoderens innerfoder.

Om polyper och hyperplastiska områden detekteras används hysteroskopi. Ofta finns det knappa perioder efter hysteroskopi. Vid allvarliga indikationer utförs fullfjädrade kirurgiska ingrepp, under vilka äggstockarna, livmodern tas bort.

Om störningarna är funktionella används konservativ behandling. Vitaminkomplex, hormonella piller föreskrivs. Stark antibiotika kan ibland krävas. Sjukgymnastik visar utmärkta resultat. Med anemi, smärta, symptombehandling utförs. Behandlingen bör vara individuell, därför föreskrivs den endast av en specialiserad läkare. Oregelbundenhet i cykeln är redan en patologi. Och om blödning inträffar oftare än efter 21 dagar kan detta dölja sjukdomen. Nyckeln till ett framgångsrikt resultat är snabb behandling.

Vilka sjukdomar orsakar långa perioder

Svaret på frågan varför menstruationen går två veckor, olika sjukdomar kan bli. De kan klassificeras i grupper:

 • gynekologisk (myom, hyperplasi, polyper, endometrit, endometrios, inflammation i hängorna, cancer i livmoderhalsen eller livmodern, äggstockscancer);
 • blodsjukdomar (trombocytopeni, leukemi, von Willebrands sjukdom, lupus erythematosus);
 • leversvikt;
 • akuta infektionssjukdomar (ARVI, influensa).

Efter en grundlig undersökning kommer läkaren att förskriva behandling av den underliggande sjukdomen, som medförde långa perioder.

Frågan om vad man ska göra om menstruationen varar i två veckor oroar varje kvinna som har stött på detta problem. Först och främst måste du ändra din livsstil och vanor till det bättre: observera hygien, försök att inte frysa, för att inte orsaka inflammation i könsorganen, eftersom en lätt inflammation, även i ett tidigt skede, kan bli kronisk. Du bör inte dricka under menstruationen, eftersom alkohol provocerar blödning. Du måste övervaka dieten, inte att engagera dig i dieter, eftersom en dietbegränsning kan leda till anemi, vilket är full av smärtsamma perioder med blodproppar. Under kritiska dagar bör du inte åka till bastun eller bada, ta ett varmt bad, sola i solariet.

Varför är det farligt

Ofta menstruation bör vara ett tillfälle att besöka en gynekolog snarast. Detta gäller särskilt för situationer då menstruationen började tredje gången på en månad. Om preventivmetoder som den intrauterina enheten och tabletter inte användes, det fanns inga spänningar, förlossning, abort och klimatförändring, är det blödning från livmodern av ett av skälen:

 • på grund av ett missfall;
 • ektopisk graviditet;
 • neoplasmer;
 • inflammatoriska sjukdomar.

Ytterligare symtom som indikerar behovet av att omedelbart konsultera en läkare om menstruationen går två gånger i månaden är:

 • en stor mängd utsöndrat blod, koagulerar i det;
 • smärta av en annan natur i bäckenområdet;
 • purulent urladdning med en lukt mellan perioder av menstruation.

Utöver det faktum att upprepade perioder indikerar förekomsten av patologier är de farliga för alla kroppssystem på grund av betydande blodförlust.

När det är dags att träffa en läkare

Menstruation som varar mer än 14 dagar är särskilt farligt om de åtföljs av riklig urladdning. Därför måste du kontakta en medicinsk institution omedelbart för att ta reda på vilken orsak som orsakade två månaders perioden.

Efter att ha samlat anamnesis, kommer läkaren att veta vad detta kan orsaka. Gynekologen kommer att genomföra en noggrann undersökning, varför ett förstorat, tätt eller tvärtom för mjukt livmodern kan förekomma, ibland med noder, vilket är typiskt för fibroider eller tumörer.

Äggstocks tumörer finns i iliac-regionerna, och de är rörliga och rörliga, ibland smärtsamma vid beröring..

Efter att ha undersökt livmoderhalsen med en spegel, kan en specialist identifiera dess patologiska förändringar.

är något fel

Enligt statistik varar den genomsnittliga cykeln 29 dagar, vilket innebär att nästa menstruation börjar börja efter 29 dagar. Om det finns problem kommer "dessa" dagar mycket tidigare - var 14: e dag. Undantaget är bara de flickor i vilka cykeln bara bildas och ännu inte är helt etablerad, deras perioder kan börja till och med 10 dagar efter att de tidigare har slutat. I andra fall måste du träffa en läkare, genomgå undersökning och nödvändig behandling.

En kvinna bör hålla individuella cykeldagböcker som hjälper till att avgöra när nästa cykel ska börja. Det är inte svårt att göra detta, speciellt eftersom nästan alla har smartphones på vilka specialprogram kan installeras, de beräknar oberoende dagen för den närmande menstruationen, ägglossningen och hjälper till att förstå om månatliga blödningar inträffade tidigare eller i tid, och utifrån detta dra slutsatser. Men om menstruationen börjar ett par veckor efter de föregående, eller om det är några andra förändringar i cykeln, inte självmedicinera, bara läkaren kan fastställa orsakerna till patologin och föreskriva en terapeutisk kurs.

Behandling av störningar

Läkaren kan föreskriva lämplig behandling vid fastställande av huvudorsaken som orsakade oregelbundna perioder. Det kan vara diabetes, kvinnliga sjukdomar, sköldkörtelsjukdomar.

Ofta används hormonterapi vid behandling av oregelbunden menstruation. Läkare rekommenderar kvinnliga könshormoner av olika slag och deras kombination.

Traditionell behandling

Normalisering av cykeln hjälper medicinska leveranser. För symtomatisk behandling förskrivs läkemedel:

 • smärtstillande och kramplösande;
 • hemostatisk;
 • antiinflammatoriska;
 • antibiotika
 • vitaminer.

Undersökning av gynekolog och nödvändiga undersökningar hjälper till att fastställa rätt diagnos och rekommenderar adekvat behandling. Om konservativ terapi inte ger resultat, föreskrivs kirurgi (till exempel curettage av livmoderhålet).

ethnoscience

För att återställa cykeln kan folkläkemedel fungera som en samtidig behandling. Välkända växtbaserade läkemedel för att normalisera cykeln är livmodern, malurt, pepparrotrot, kamomill, herdens påse, laurblad, blåklint, vattenpeppar. Avkok och infusioner av dem har rätt att existera, eftersom de hjälper till med inflammatoriska sjukdomar, återställer vaginal mikroflora (särskilt efter att ha tagit antibiotika, antiinflammatoriska läkemedel).

Varje behandlingsteknik är individuell. Endast en läkare kan förskriva behandling och ge rekommendationer om användning av vissa läkemedel.

Kom ihåg att en hälsosam livsstil spelar en viktig roll för att stabilisera månadscykeln. Vägran från skadliga missbruk, ohälsosamma kostvanor, tunga belastningar och påfrestningar hjälper i många fall att normalisera cykeln utan terapeutiska åtgärder.

Berätta för någon som har ett liknande problem vad man ska göra. Jag hade två läkare, en genom öronen diagnostiserade vidhäftningar, den andra - hormonsvikt. Månadsperioder är varannan månad. Nu accepterar jag livmodern i tallskogen i form av droppar. En smal daub dök upp i stället för en fullständig menstruation, och den andra äggstocken fungerar normalt.

Experter Woman.ru

Få expertutlåtande om ditt ämne

Spiridonova Nadezhda Viktorovna

Psykolog. Specialist från sajten b17.ru

Victoria Kiseleva

Psykolog, Gestaltterapeut. Specialist från sajten b17.ru

Muzyk Yana Valerevna

Psykolog, psykoanalytiker. Specialist från sajten b17.ru

Semikolennyh Nadezhda Vladimirovna

Psykolog. Specialist från sajten b17.ru

Julia Vadimovna Voronina

Psykolog, biblioterapeut. Specialist från sajten b17.ru

Vzhechinsky Eve

Psykolog. Specialist från sajten b17.ru

Zadoyina Lyudmila Aleksandrovna

Psykolog. Specialist från sajten b17.ru

Andreeva Anna Mikhailovna

Psykolog, klinisk psykolog, onkopsykolog. Specialist från sajten b17.ru

Korotina Svetlana Yuryevna

Psykoterapeut. Specialist från sajten b17.ru

Varför går menstruationen varannan vecka?

Det kvinnliga reproduktiva systemets hälsa indikeras vältaligt av en sådan indikator som menstruationscykelens stabilitet. Helst när perioden mellan blödning är 21 - 35 dagar. En försening på 2 till 3 dagar betraktas också som en norm..

Men om menstruationen går varannan vecka varnar det alltid kvinnan. Tänk i vilka fall detta fenomen anses vara normen, och i vilket - en avvikelse och ett tillfälle för akut behandling till en gynekolog.

Varför menstruationen kommer två veckor före schemat

I vissa fall anses dubbla blödningar på en månad inte vara onormal. Kvinnor bör känna till alla faktorer som bryter mot rätt cykel, men inte skadar hälsan:

 • Tar preventivpillerar. Hormonala läkemedel påverkar kroppens hormonella status och stör blödningscykeln. Menstruation hos en kvinna börjar varannan vecka i 2 till 3 månader, tills hormonnivån har fastställts till normala värden.
 • Födelse eller abort. Dessa händelser innebär också en förändring av hormonella nivåer. Blodigt utflöde hos kvinnor kan observeras 2 till 3 gånger i månaden.
 • Puberteten. Hos en flicka är frekvent menstruation förknippad med puberteten. Inom två år bör cykeln fastställas.
 • Premenopause. När kroppen åldras försvinner reproduktionsfunktionen. Menstruationsfrekvensen påverkas av nivån på progesteron. I premenopausen minskar det.
 • Installation av en intrauterin enhet. Ett mekaniskt preventivmedel kan förändra cykeln och göra menstruationen riklig och lång. Om oplanerad menstruation är konstant och förvärrar den allmänna hälsan, måste IUD tas bort från livmoderhålet.
 • Graviditet. Att fästa ett befruktat ägg i livmoderslimhinnan kan orsaka mindre blödningar som liknar menstruationen. Blodcirkulationen beror på skador på endometriumkärlen.
 • Hårt fysiskt arbete. Överdriven övning i gymmet, tunga vikter och trötthet från vardagliga aktiviteter under den premenstruella perioden kan orsaka menstruationens början 1 till 2 veckor före schemat.
 • Diet. Snabb viktminskning rånar kroppen av fett och kolhydrater. Som ett resultat upphör syntesen av könshormoner. Först förkortas menstruationscykeln, sedan förlängs den, och efter ett tag sticker menstruationen inte ut alls.
 • Förgiftning / berusning / virusinfektioner. Dåliga vanor, matförgiftning, influensa, SARS och andra virussjukdomar försvagar kroppen, vilket gör att reproduktionssystemet inte fungerar.
 • Klimatförändring. Att resa utomlands, affärsresor, semester i södra regionen, flytta mellan platser med olika klimat är ovanligt för kroppen. Ofta resor och flyg inte på bästa sätt påverkar flickors och kvinnors hälsa.

Menstruation, som kommer två gånger i månaden, kan åtföljas av en ökning av antalet utsöndringar, en försämring av den allmänna hälsan och ospecifik smärta i nedre del av buken. Blodspotting i alla mängder som visas utanför cykeln kräver ökad uppmärksamhet. Med sådana symtom bör en kvinna omedelbart konsultera en läkare.

Menstruationen kom två veckor efter de tidigare: vilken sjukdom utvecklas?

Om menstruationen börjar regelbundet med ett intervall på 2 veckor, och kvinnan inte ser sin koppling till yttre faktorer, bör orsaken sökas inuti kroppen. Det är möjligt att en allvarlig sjukdom utvecklas i det reproduktiva systemet som kräver diagnos och omedelbar behandling..

Cervikal erosion

Detta är en vanlig kvinnlig sjukdom, vars utveckling skadar de små kärlen i livmoderslimhinnan. Erosion bidrar också till utvecklingen av inflammatoriska processer. En kvinna kan må bra, men på grund av vaskulära skador kommer hon att märka en oplanerad urladdning av blod från könsorganen.

Inflammatoriska sjukdomar

Inflammatoriska processer i livmodern och bilagorna orsakar inre blödningar.

En kvinna uppfattar det som en period som började 2 veckor efter de tidigare. Mot bakgrund av sjukdomar stör produktionen av hormoner. Det reproduktiva systemet reagerar på detta med för tidig menstruation.

polyper

I processen med bildandet av polypper i livmoderhalsen och endometriumet skadas det inre kärlsystemet, vilket orsakar blödning av olika intensiteter, och förändringar i strukturen i livmoderslimhinnan inträffar.

adenomyos

Sjukdomen kännetecknas av spridning av slemvävnader i livmoderhålet. Endometrial hyperplasi utvecklas mot bakgrund av hormonella störningar, patologier i det endokrina och reproduktiva systemet, efter abort och andra gynekologiska manipulationer.

Med adenomyos är slemhinnan betydligt förtjockad och strukturen på kärlen störs. Som ett resultat öppnas blödningen inte bara på "kritiska dagar", utan också före och efter menstruationen. Volymen av utsöndringar är tre gånger normen för 50 ml. En kvinnas ägg mognar inte och hon blir infertil.

Ektopisk graviditet

Ett befruktat ägg måste fixeras i livmodern. Om det stannar i äggledaren och börjar förvandlas till ett embryo, kan ett växande embryo bryta röret och orsaka blödning.

Om en tjej leder ett sexuellt liv utan att skyddas och märker att menstruationen går två gånger i månaden och det finns krampliknande smärta i nedre del av buken, lågt blodtryck, förlust av medvetande, måste hon snarast kontakta en läkare. Med ektopisk graviditet finns det bara en väg ut - kirurgi.

Dålig blodkoagulation

Koagulationsstörning är en annan anledning till att menstruationen kan komma med en frekvens av 1 gång på 2 veckor. Problemet uppstår på grund av ärftlig hemofili, järnbrist i blodet, leversjukdomar.

endometrios

Blödning, som påminner om menstruation, är karakteristisk för denna sjukdom. Med endometrios finns en överväxt av livmoderslimhinnan, som sträcker sig till livmoderhalsen och rören.

Missfall

Från ett befruktat ägg, som inte kunde fästa vid endometriet, blir kroppen av med blödning. En kvinna kanske inte misstänker att hon är gravid, men märker upprepad menstruation.

hypertyreos

Sköldkörtelninsufficiens orsakar kronisk trötthet, en känsla av apati och ofta menstruation. Endokrinolog behandlar hypertyreos.

Onkologiska sjukdomar

Pseudomenstruationer som förekommer i olika faser av cykeln och kännetecknas av kraftiga blödningar kan vara ett symptom på fibroider, livmoderhalscancer eller endometrium. Onkologiska sjukdomar i det kvinnliga könsorganet manifesteras av allmän svaghet, yrsel, tarmsjukdomar, smärta i ryggen, svullnad i benen.

Menstruationsflödets normala färg är mörkröd. Karaktär - vätska med inneslutningar av slem och blodproppar. I slutet av menstruationen blir urladdningen brun. Om menstruationen är skarlakansröd blod, indikerar detta inre blödningar.

Diagnos och behandling

Oregelbundna perioder, särskilt de som kom två veckor efter de tidigare, kräver noggrann diagnos och utnämning av adekvat terapi. Vid frekvent menstruation genomgår kvinnor följande procedurer:

 1. Undersökning av en gynekolog på en fåtölj.
 2. Smetanalys för infektion.
 3. Blodtest för hormonell status.
 4. Hjärnundersökning.
 5. Ultraljud av bäckenorganen, binjurarna, sköldkörteln.

Om läkaren fann att menstruation två gånger i månaden är förknippad med en infektionssjukdom, förskrivs inte ultraljud och MRT till patienten. Behovet av en studie av hjärnan och det endokrina systemet uppstår endast när enklare diagnostiska åtgärder inte tillät oss att upptäcka orsaken till oregelbunden blödning.

Behandlingsregimen för frekvent menstruation beror på deras ursprung..

Infektionssjukdomar behandlas med etiotropiska antibakteriella läkemedel. Ett felaktigt hormonsystem korrigeras med speciella preparat som innehåller hormoner.

Icke-specifika terapimetoder inkluderar en hälsosam livsstilsförändring, ökad stresstolerans, förbättrad immunitet och avvisning av dåliga vanor..

Kom ihåg att pseudo-månad kan vara både normen och patologin. Analysera noggrant orsakerna som ledde till misslyckandet, var uppmärksam på ditt välbefinnande och gå till gynekolog för en konsultation. Tidig diagnos hjälper till att undvika infertilitet och andra komplikationer..

Menstruation en vecka efter menstruationen. Menstruella oregelbundenheter: orsaker, behandling

Menstruation hos en kvinna är en helt normal process. Det manifesterar sig i form av lätt blödning från slidan. En sådan urladdning varar från tre till sju dagar. Efter detta inträffar en lucka där kroppen av representanten för det svagare könet genomgår hormonella förändringar. Så follikeln växer och utvecklas. Senare kommer ett ägg ut ur det, som befruktas av en spermier eller helt enkelt dör. Ibland konstaterar kvinnor att de började menstruationen en vecka efter menstruationen. Är det här normalt? Du får svaret på denna fråga från den här artikeln. Det är också värt att nämna hur kränkningen av menstruationen korrigeras i ett visst fall. Yttranden från specialister och effektiva läkemedel kommer att beskrivas nedan.

Menstruation en vecka efter menstruationen

Normal menstruation hos en kvinna varar i genomsnitt upp till en vecka. Men det kan vara rikligt eller magert. Cirka 30 procent av det rättvisare könet konstaterade att urladdningen kan återupptas omedelbart efter blödningen upphör. Det händer ungefär sju dagar senare. I detta fall kommer patienten till gynekologen och klagar över att hon har regelbundna perioder en vecka efter perioden.

Läkarna säger att i vissa fall är denna situation en normal reaktion på hormonella förändringar i en kvinnas kropp. Men oftare indikerar detta symptom en patologisk process. I det här fallet visas kvinnan behandling. Tänk på de viktigaste orsakerna till att menstruationen visas en vecka efter menstruationen.

Vaskulär brott under ägglossningen

Om menstruationsperioderna har gått och efter cirka sju dagar nya blodutflöde dyker upp, kan detta vara ett tecken på ägglossning. Under påverkan av hormonet östrogen växer det och ökar i volym av folliklar. Ungefär en vecka efter slutet av menstruationen börjar frisättningen av luteiniserande hormon. I det ögonblick när ämnet når ett maximalt märke i sin kvantitet, bryts säcken och den kvinnliga gameten släpps.

Under denna process brister ofta de minsta kärlen på kvinnans äggstock. En liten mängd blod kan frigöras från dem. Det är hon som observeras av representanten för det svagare könet mitt i cykeln. Detta fenomen kräver inte medicinskt ingripande och upprepas sällan i följande cykler.

Hormonella sjukdomar

Brott mot menstruationscykeln är oftast hormonell. Ofta visas fläckar i mitten av cykeln på grund av utvecklingen av endometrios. I detta fall växer vävnaden, som normalt är belägen i könsorganets kavitet, i bukhålan och livmoderhalskanalen. Dessa formationer blöder inte bara utan ger kvinnan ganska smärtsamma upplevelser. Behandling i detta fall är oftast ordinerad kirurgisk. Under operationen tar läkaren bort det patologiska endometriet. Efter detta föreskrivs långvarig hormonbehandling. Ofta kräver det att patienten introduceras i en konstgjord menopaus med läkemedel som Zoladex, Buserelin, Deferlin och så vidare..

Menstruationsblödning, som visas efter avslutad nästa utflöde på en vecka, kan indikera en låg nivå av sköldkörtelhormoner. Samtidigt konstaterar kvinnan ökad trötthet, svaghet, huvudvärk och andra relaterade symtom. Behandling i sådana fall föreskrivs först efter en preliminär undersökning och blodprover.

Inflammatoriska sjukdomar

Brott mot menstruationscykeln kan vara infektiös. Oftast är detta en konsekvens av sjukdomar som överförs sexuellt. Den inflammatoriska processen påverkar inte bara funktionen hos könsorganet utan leder också till funktionsfel i äggstockarna. Behandlingen i detta fall består i användning av antimikrobiella och immunmodulerande läkemedel. Det är värt att notera att antibiotikabehandling föreskrivs först efter en preliminär studie och bestämning av mikroorganismernas känslighet för olika läkemedel.

endometrit

Menstruation hos kvinnor kan störas på grund av den långvariga bristen på behandling för inflammatoriska och infektionssjukdomar. I det här fallet får patologin en kronisk form och leder till uppkomsten av genombrottsblödning efter nästa menstruation.

I de flesta fall väljs medicinering. Det består i användning av antibakteriell terapi och immunmodulerande medel. Läkare rekommenderar ofta en diagnostisk curettage före korrigering. Denna manipulation möjliggör en mer detaljerad analys och för att ta reda på de viktigaste orsakerna till kronisk inflammation..

Graviditet

Om en kvinna efter nästa menstruation noterar fläckar, kan i detta fall inte graviditet uteslutas. I detta fall kan ägget utvecklas både i det reproduktiva organet och utanför dess kavitet.

När embryot är fäst i livmodern och uppträdandet av fläckar, är det ett hot om abort. Oftast föreskriver läkare i detta fall konserverande läkemedel "Dufaston" eller "Utrozhestan". Blodstoppande läkemedel föreskrivs också - Dicinon, Tranexam och andra. Beredningsmedel och fullständig vila rekommenderas.

Om fosterägget är fixerat utanför livmoderhålan, talar vi om en ektopisk graviditet. Ofta blir genombrottsblödning det första tecknet. Behandling i detta fall kan endast vara kirurgisk. Det kräver sjukhusvistelse av en kvinna.

Ägglossningsproblem

Ofta uppstår störningar i menstruationscykeln på grund av en kränkning av ägglossningsfunktionen. I detta fall kan en kvinna notera långa cykler som ständigt förändrar sin varaktighet. Många kvinnor klagar också över infertilitet..

Läkemedlet för menstruation i detta fall väljs individuellt. Oftast är det vanliga hormonella preventivmedel. De utses från tre månader till sex månader. Sådana verktyg inkluderar Logest, Jeanine, Diana och många andra. Det är värt att komma ihåg att läkare kategoriskt inte rekommenderar att förskriva sådana läkemedel på egen hand.

Skador på slemhinnorna

Blodigt urladdning efter menstruationen uppfattas ofta av en kvinna som början av en ny cykel. Detta är dock inte alltid fallet. Ofta indikerar ett sådant tecken en patologi i vagina och livmoderhalsen. En sådan sjukdom kan innefatta erosion, polyp, endocervixcyst, och så vidare..

Behandlingen av sådana patologier är i de flesta fall operationell. Så, korrosion korrigeras av cauterization. Cystor och polyper avlägsnas med minimal invasiva moderna tekniker..

Orsaker till andra menstruationsfel än kvinnors hälsa

I vissa fall kan banbrytande spotting i början eller mitten av cykeln bero på påverkan av externa faktorer. Så i stressiga situationer kan en kvinna upptäcka menstruation en vecka efter nästa menstruation. En förändring i klimatzonen kan på samma sätt påverka arbetet hos det svagare könet.

Oftast föreskriver läkare inte behandling i dessa fall. Vanligtvis återställs kroppens arbete oberoende efter några cykler. Annars får en företrädare för det svagare könet en detaljerad undersökning och frågan om behovet av korrigering avgörs.

Om du regelbundet upplever funktionsfel i din menstruationscykel, bör du kontakta din läkare så snart som möjligt. Endast en erfaren specialist kan korrekt diagnostisera och förskriva behandling. Annars kan detta symptom leda till komplikationer av annan karaktär. Hälsa till dig!

Varför kan menstruationen dyka upp en vecka eller två efter föregående menstruation?

En frisk kvinnas menstruationscykel kännetecknas av en viss periodicitet. Dess varaktighet sträcker sig från 28 till 35 dagar, och blödningen varar vanligtvis 3-7 dagar. Intermenstrual urladdning kan uppstå av patologiska eller fysiologiska skäl. Men ofta tyder deras utseende på förekomsten av gynekologiska sjukdomar. Karaktären på egenskapens ursprung bestäms som en del av en omfattande undersökning.

Faktorer för utveckling av störningar

Den tidiga början av kritiska dagar signalerar ett fel i reproduktionssystemet. I sällsynta fall är orsaken naturliga biologiska processer..

Möjliga orsaker till cykelstörningar inkluderar:

 • utvecklingen av den inflammatoriska processen;
 • ägglossnings syndrom;
 • patologi i livmodern och dess hals;
 • perimenopausal period;
 • skador på slemytorna i könsorganen;
 • brott mot ägglossningen;
 • endometrit;
 • graviditet;
 • konsekvenserna av att ta hormonella läkemedel;
 • neoplasmer i äggstockarna;
 • tonåren;
 • myom;
 • dysfunktionella störningar;
 • onkologiska sjukdomar.

Kärlskada under ägglossningen

Ägglossning är processen för brott i follikeln, som föregår frigörandet av ägget i bukhålan, där follikelvätskan kommer in. Denna process kan orsaka vaskulär skada. I det här fallet visas en liten mängd fläckar den 14-15: e dagen av cykeln.

Perimenopausal period

Med utvecklingen av klimakteriet i den kvinnliga kroppen försvinner reproduktionsfunktionen. De hormoner som ansvarar för äggtillväxt reduceras. Menstruationscykeln förkortas gradvis och förlängs i vissa fall. Utseendet på fläckar en vecka efter menstruationen orsakas av naturliga orsaker. Trots detta måste en kvinna genomgå en studie för att utesluta gynekologiska sjukdomar.

Perioden för bildandet av menstruationsfunktion

Under puberteten upprättas menstruationscykeln gradvis på grund av hormonella växlingar. Intermenstruell blödning är inte en patologi om de inträffar under de första två åren av cykelbildningen. Undantaget är situationer där en flicka har smärta och dålig hälsa.

Hormonala droger

Orala preventivmedel tas i tre veckor. Sedan behövs en paus på sju dagar, under vilken menstruationen bör komma. Fläckning som inträffar 1-2 veckor efter menstruation betraktas som en biverkning av läkemedlet. Deras utseende beror på hormonella förändringar i kroppen. Under tre månader från att ta tabletterna uppstår missbruk. Om spotting inte har slutat, måste du byta ut läkemedlet med ett liknande.

Inflammatoriska sjukdomar

Ofta väcker en kränkning av cykeln en patologisk process. Det utvecklas mot bakgrund av hypotermi eller infektion. Inflammation påverkar bilagorna. I detta avseende produceras inte hormoner i rätt mängd, så livmoderskiktet avvisas tidigare än vanligt.

Dysfunktionella störningar

Äggstocksfunktionen syftar till att producera ägg. Avvikelser i binjurarna eller sköldkörteln provoserar dysfunktionella störningar. De manifesteras i en förändring av cykelns varaktighet och menstruationsflödets natur. Den vanligaste orsaken till patologin är polycystiskt äggstocksyndrom.

Myom

Sjukdomen är en neoplasma i kroppshåligheten. Det förekommer som ett resultat av hormonella störningar, oftast observeras med ett överskott av östrogen. I det första skedet kanske sjukdomen inte kommer att manifestera sig på något sätt. När neoplasmen växer upp, uppträder fläckar med koagler i mitten av cykeln. De kan åtföljas av smärta i korsryggen. Behandling av patologi är konservativ och kirurgisk..

endometrit

Den inflammatoriska processen i livmoderskiktet kallas endometrit. Det fortsätter i akuta och kroniska former. Spotting i detta fall är acykliskt. De visas oavsett dag för menstruationscykeln. Tecken på sjukdomen inkluderar obehaglig lukt från sekretioner och feber.

Äggstocks tumörer

Mid-cykelblödning kan orsakas av en neoplasma av godartad eller malign natur. Ju större tumör, desto intensivare utsläpp. Det är möjligt att upptäcka en neoplasma med hjälp av ultraljud, och lämpliga analyser hjälper till att bestämma arten på dess ursprung..

Patologi för kaviteten och livmoderhalsen

Fläckning kan orsakas av polyper, papillom, erosion eller cystor som finns i slidan eller livmoderkaviteten. Ett av de vanligaste problemen är erosion i livmoderhalsen. Det kanske inte visar sig under en lång period. Blodigt urladdning förekommer oftast när trauma till erosion under samlag.

Graviditet

Utseendet på blod på underkläder två veckor efter menstruationen anses vara ett tidigt tecken på att en kvinna förväntar sig ett barn. Tilldelningar är resultatet av vaskulär skada under implantation av embryot i livmoderhålan. I vissa fall är fläckning ett symptom på en ektopisk graviditet. Ultraljud av bäckenet hjälper till att förstå situationen. Det utförs under den femte veckan av den påstådda graviditeten..

Ägglossningssjukdom

Acyklisk urladdning under anovulation provoseras av brist på hormoner. Om inget äggutbyte observeras ökar inte progesteronnivån under den andra halvan av cykeln. Detta bidrar till utseendet på fläckbrunt. För att normalisera menstruationen föreskrivs en kvinna Utrozhestan eller Dufaston.

Skador på slemhinnorna

Blodigt utflöde kan orsakas av en banal skada på slemhinnan. Detta händer efter ett aktivt samlag eller med en slarvig undersökning av en gynekolog. Om blodet inte försvinner efter tre dagar bör du söka hjälp från en specialist. Arten av skadorna kommer att bli tydliga efter en visuell bedömning av könsorganens tillstånd.

Onkologiska sjukdomar

Maligna tumörer i livmodern kan också åtföljas av atypisk urladdning. De visas inte bara i mitten av cykeln utan också på någon annan dag. I detta fall krävs omedelbar medicinsk vård, eftersom sjukdomen är livshotande för patienten. För diagnos tas ett tumörprov för forskning..

I vilket fall ska jag träffa en läkare

Brott mot menstruationscykelns regelbundenhet är en alarmerande signal från kroppen om möjliga avvikelser i dess arbete. Att kontakta en specialist är en obligatorisk åtgärd i närvaro av följande symtom:

 • en stor mängd blodförlust;
 • akut smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen;
 • obehaglig lukt från könsorganen;
 • försämring av välbefinnande;
 • smärta och brännande vid urinering;
 • närvaron av blodproppar.

Diagnos och behandling

Innan en diagnos skickas en kvinna till en omfattande undersökning. Det representerar övervakning av ultraljud, samt godkända tester för infektioner och smutsens renhetsgrad. Vid behov fastställs nivån för hormoner som ansvarar för cyklens regelbundenhet. Terapeutiska åtgärder väljs i enlighet med diagnosen.

Hormonella avvikelser kan elimineras med hjälp av läkemedel. Vid inflammatoriska och infektionssjukdomar utförs antibiotikabehandling. Kirurgisk ingrepp krävs i närvaro av neoplasmer med en tendens till tillväxt. Med patologier av graviditet placeras en kvinna på ett sjukhus. Om det finns risk för missfall föreskrivs underhållsterapi med progesteroninnehållande läkemedel..

Slutsats

Läkare rekommenderar att du inte ignorerar detta symptom. Det är särskilt viktigt att uppmärksamma långvarig urladdning, åtföljande av en försämring av välbefinnandet. Med naturliga orsaker kommer blodet ut i små mängder och ger inte obekväma upplevelser. Ibland uppmärksammar kvinnor inte ens hennes utseende.

Varför menstruationen går två veckor

En normal menstruationscykel är en viktig indikator på reproduktionssystemets hälsa. Ibland uppstår en fråga för kvinnor: varför går menstruationen två veckor och vad man ska göra i detta fall? Det finns många skäl för långa perioder, vanligtvis orsakade av hormonstörningar. Överflödig och smärtsam reglering kan indikera en allvarlig patologi som kräver akut behandling. För att inte äventyra sig själv bör en kvinna se till en gynekolog som säger vad det kan vara och hur man hanterar ett problem.

Anledningar till en två veckors ansvarsfrihet

Inom medicin kallas förlängd reglering menorragi. Normalt ska menstruationen inte gå längre än sju dagar, om fläcken har dragit på sig, då har kroppen inte fungerat. Cykeln påverkas av många faktorer, både interna och externa. Eventuella negativa förändringar återspeglas i magra eller långa regler..

Om menstruationen varar i två veckor bör orsakerna till en sådan störning fastställas av läkaren, du kommer inte att kunna diagnostisera dig själv.

Blod med blodproppar kan indikera en ektopisk graviditet när fostret utvecklas utanför livmodern eller det finns risk för missfall. Oftast inträffar långvarig menstruation av följande skäl:

 1. Långtidsanvändning av preventivmedel - hormoner som finns i sådana läkemedel provocerar sprickor, på grund av vilka förordningen kan dra. Vissa preventivpillerar är inte lämpliga för en kvinna eller de tas inte korrekt. Detta åtföljs av plötsliga blödningar, som varar längre än vanligt.
 2. Hormonell obalans - störningar kan börja efter den första menstruationen, förlossningen eller under klimakteriet. En växande flicka möter ofta hormonella obalanser. Cykeln ställer bara in, så att fläckningen håller längre än vanligt. Efter förlossningen ammar en kvinna ett barn, så att mjölken anländer, produceras mycket prolaktin i kroppen, på grund av vilken förordningen förlängs. I klimakteriet kan menstruation finnas när patienten har patologiska störningar i livmoderslimhinnan.
 3. Fel i det endokrina systemet - ofta störningar på grund av uppkomsten av noder i sköldkörteln, förändringar i kolesterol och insulinnivåer. I det här fallet är det nödvändigt att besöka endokrinologen och göra en ultraljud, annars kan det få konsekvenser i form av bröstsjukdom.
 4. Uterin fibroids - diagnosen indikerar att en godartad massa har dykt upp i livmodern. Tillståndet är farligt med möjlighet till ny blödning, efter just tidigare reglering.
 5. Ovariell dysfunktion - äggstockarna är aktivt involverade i normaliseringen av cykeln, så att deras felaktiga drift leder till fel. Stressfulla situationer, fetma, klimatförändringar stör äggstockarnas funktioner, men sjukdomar som väcker hormonell obalans har en allvarligare effekt. Dessa inkluderar infertilitet, premenstruellt syndrom, amenorré, etc..
 6. Endometrios - sjukdomen är en onormal spridning av celler i livmoderslimhinnan. Ofta går patologin spårbart, men en kvinna kan klaga på smärta i nedre del av magen och under sex, menstruation, infertilitet och menorrhagia.
 7. Blodsjukdomar - en minskning av blodplätthastigheten och en koagulationsstörning. Trombocyter är ansvariga för att stoppa blod, om det är få är förordningen förlängd.
 8. Inflammatoriska patologier - adnexit, endometrit och specifika sjukdomar i könsorganen orsakar ofta menorragi. Processen åtföljs av smärta i bäckenområdet, feber och olika utsöndringar. Kronisk inflammation orsakar infertilitet.
 9. Hyperplasi - celldelning med ökad hastighet. På grund av detta förekommer polypper, om det finns många av dem, gäller reglerna i två veckor eller mer.
 10. Maligna tumörer - symptomen är vanligtvis dolda, de uppstår efter en tid. Blödning är det första tecknet på cancer..

Emotionell chock och stress orsakar ofta långvarig blödning.

För att utesluta farliga patologier är det nödvändigt att klara utstryk och tester för mängden hormoner, göra en ultraljud.

Symtom på olika störningar

För att markera de viktigaste tecknen på kränkningar måste du veta hur mycket månatliga perioder är normala. De bör inte gå längre än en vecka, medan gott blodflöde är möjligt endast under de första dagarna. Om förordningen överskrider den föreskrivna perioden och blodförlusten når 150 ml, måste du definitivt träffa en läkare.

De viktigaste symtomen på störningar inkluderar:

 • Smärta i nedre del av buken och i bäckenområdet;
 • Tung eller magra menstruationer;
 • Utseendet på atypisk urladdning;
 • Intermenstrual blödning;
 • Feber.

Regler som pågår i mer än två veckor i ökad mängd är farliga för en kvinnas hälsa. Ibland är de svåra att skilja från livmodersblödning, så patienten behöver en brådskande diagnos. Först efter detta kommer läkaren att diagnostisera och förskriva behandling.

Diagnostik

För att bestämma avvikelserna måste läkaren tillämpa ytterligare studier. Eftersom gynekologisk undersökning på stolen inte räcker, används i praktiken instrumentell och laboratorieforskning, detta:

 1. hysteroskopi.
 2. Biokemisk undersökning av blod för hormoner;
 3. Ultraljud
 4. Bakteriologisk kultur;
 5. kolposkopi.

Efter att resultaten har uppnåtts kan läkaren prata om förekomsten av patologiska orsaker till långvarig reglering.

Vanligtvis behandlas alla sjukdomar lätt, det viktigaste är att inte starta situationen och kontakta kliniken i tid.

Behandling

Om inga patologier upptäcktes under diagnosen måste patienten tänka på att normalisera sin livsstil. Upptäckta sjukdomar behandlas utan misslyckande, eftersom det är omöjligt att hantera problemet själv. För att återställa cykeln måste du äta rätt, undvika stress, överge beroende, spela sport och eliminera övervikt. Rätt livsstil säkerställer eliminering av långsiktig reglering och minimerar också förekomsten av patologier i framtiden.

Medicin

Läkemedelskorrigering är indicerat för detektion av gynekologiska sjukdomar. Läkemedel föreskrivs endast av en läkare efter diagnos. I grund och botten består terapi av användningen av sådana läkemedel:

 • hemostatiska;
 • Spårelement och vitaminer;
 • Hormonella preventivmedel;
 • Naturläkemedel;
 • Antibiotika för smittsamma patologier.

För att minska regleringen förskrivs Dicinon och Vikasol ofta. Du kan inte ta några mediciner själv. Vissa läkemedel är farliga för kvinnors hälsa, så endast en specialist bör förskriva dem..

Drift

Tumorsjukdomar och inflammationer som sträcker sig till hela bukhinnen kräver kirurgi. Beroende på sjukdomen, använd följande metoder:

 1. Hysteroskopisk - nödvändig för att förtydliga diagnosen eller avlägsna polyper, fibroider, hyperplastisk endometrium, etc. Enheten sätts in i slidan, i genomsnitt varar mikroskirurgi 20-30 minuter.
 2. Laparoskopisk - en modern metod där enheten introduceras genom små hål.
 3. Från öppen tillgång - läkaren gör snitt och gör behandling.

Behandlingsprogrammet väljs individuellt, vanligtvis krävs ingen operation, det räcker för att normalisera livsstilen.

Förebyggande

Menstruationens varaktighet påverkas av interna och externa faktorer. Olika droger tas för att återställa cykeln, men mycket beror på kvinnan själv. För att förhindra avvikelser måste du följa dessa regler:

 • Det är lämpligt att leda en aktiv livsstil. Du kan gå till gymmet eller fitness, måttlig träning påverkar metabolismen positivt;
 • Undvik stress och emotionell nöd;
 • Följ dieten - du behöver inte äta för mycket fet mat och missbruka dieter. En hungerstrejk provocerar ofta anemi, i vilken menstruationen åtföljs av smärta och koagulation;
 • Under den ordinarie säsongen måste du vägra att besöka solarium, bad och bastur, det är bättre att ta en varm dusch;
 • Vid menstruation bör alkohol och rökning inte missbrukas. Dåliga vanor ökar blodflödet kraftigt.

Förebyggande är inte ett universalmedel för alla sjukdomar, men vissa kommer fortfarande att undvikas. Om menstruationen har pågått i mer än två veckor ska du snarast kontakta en gynekolog och vid behov behandlas så att det inte finns några allvarliga hälsoproblem i framtiden.

Vad du ska göra om din period går mer än sju dagar

Vad betyder det om menstruationen kom två gånger i månaden (varannan vecka)

Varför menstruationen går 10 dagar eller mer

Orsaker till långa perioder och sätt att stoppa dem

Om menstruationen går var 10-14 dag, varför är det orsakerna??

För varje kvinna uppfattas menstruationen som en straff för Evas förfäder för olydnad. Varje månad måste du tåla obehag i flera dagar. Och ju mindre och mindre lidande, desto bättre.

Men det finns perioder som bryter in i en kvinnas liv varannan vecka och då måste mängden obehag tåla dubbelt så mycket. Men detta är inte huvudsaken. Blödning som uppstår så ofta är utan tvekan ett oroande symptom på en reproduktionsstörning..

Kroppens subtila mekanism

Det finns vissa gränser för normen, som bör styras. Deras gränser varierar och beror helt på organismens personlighet. Cykelns frekvens bör falla inom sådana gränser från 21 till 35 dagar, och 3-7 dagar av dem bör gå menstruationsblödning.

Men det finns kvinnor i vilka cykeln går utöver normen eller tvärtom är för kort. Samtidigt känner de sig bra och klagar inte över kvinnors hälsa - ingen avbröt deras unika.

Men kan det betraktas som normalt när cykeln upprepas varannan vecka? I princip kan menstruationen med deras frekvens variera, allt beror på damens hälsotillstånd och livssituation. Men menstruation var tionde dag eller två veckor är en oroande klocka. Speciellt om detta upprepas flera cykler i rad måste du snabbt leta efter skäl.

Faktum är att alla förändringar återspeglar kroppens reaktion på yttre eller inre effekter. Detta betyder att även om menstruationsperioden avser tydliga mekanismer, kan den ändå ändra sig även hos de mest friska kvinnorna.

Det bör inte uteslutas att det unika i kroppens svar på olika influenser i båda fallen kan vara annorlunda. För en representant för den halva halvan kan till exempel lite stress bli en källa till för tidig menstruation, och för en annan kan en allvarlig depression inte orsaka funktionsfel i reproduktionssystemet..

En annan faktor i överträdelsen kan vara ett fenomen. Det är riktigt att det inte har studerats och bevisats fullt ut, men sådana situationer inträffar.

En grupp kvinnor som lever tillsammans länge har ungefär samma menstruationscykel för alla. Så att säga, menstruationen anpassar sig till varandra.

Inställningstid

Tyvärr eller lyckligtvis är menstruationscykeln inte alltid stabil. Och med rätta är de mest oregelbundna perioderna de första åren från början av menstruationen och de sista tre åren före slutet (klimakteriet).

Sådana misslyckanden är uteslutande av fysiologiskt ursprung.

En ung flickas reproduktionssystem behöver gradvis mognad. Och eftersom kroppen är en komplex mekanism ökar stämningstiden. Därför är det inte förvånande när menstruationen inträffar var 2–4 månader eller efter 10 dagar, menstruationsflödet visas igen. Men sådan menstruation är inte regelbunden.

Flickans första menstruation betyder inte att systemet har bildats helt och är redo för hälsosamt arbete (även om det finns undantag).

I vissa källor jämförs reproduktionssystemet med en orkester, deras spel måste jämnas ut så att verket låter så trevligt som möjligt för örat. Detta ljud tar dock tid att ställa in och anpassa sig till andra instrument..

Den reproduktiva funktionen är också involverad i att skapa hela systemets harmoniska funktion. Som regel återställs allt inom 6-24 månader.

Samma krångel är tvärtom, när reproduktionssystemet bleknar, inträffar det under perioden före klimakteriet.

Dessa två stadier är avsedda att spela en roll i varje kvinnas liv. Allt är naturligt och naturligt.

Andra naturliga processer

Eftersom det redan har blivit klart har alla organismer en finjustering som är lätt att slå ner. Och det är bra att naturen tog hand om människan och gjorde det möjligt att förutse problemet om du noggrant övervakar din kropp.

Om menstruationen går var 14: e dag - är detta en signal om ångest från kroppen. Och ganska ofta blir banala kvinnliga handlingar orsaken till problemet:

 • Accept av orala preventivmedel. I vissa fall bör systemet byggas om till ett nytt läge och inom 2-3 månader bör allt stabiliseras och bli normalt.
 • Användning av en intrauterin enhet. Kroppen behöver också en månad för att vänja sig vid nya levnadsvillkor. I sådana fall kan urladdningen ske under den första cykeln och sedan försvinna. Om detta inte händer måste du ta bort verktyget för att förhindra uppkomsten av patologier inuti organet.
 • En annan trevlig anledning när menstruationen går två veckor från föregående är ägglossning. I sällsynta fall orsakar det små smala fläckar.
 • Eller det kan vara implantation. Det kännetecknas av små droppar blod från slidan. Och om det fanns ett oskyddat samlag eller en tjej kan anta en fullgiven befruktning, bör du göra ett graviditetstest, men inte mycket senare, när det kommer att bli en försening.

Allvarlig patologi

Förutom dessa skäl, när menstruationen går varannan vecka - finns det skäl associerade med de patologiska processerna i en kvinnas kropp.

Låt oss analysera de farligaste källorna:

 • Missfall. I sådana fall säger de att embryot misslyckades med att fästa sig vid livmoderväggen och det kom ut med blödning.
 • Ektopisk graviditet. Då bör smärtan med den ökande naturen gå med i blödningen.
 • Myom. Även om det avser en godartad formation, är en kvinna emellertid i riskzonen, eftersom hon kan utvecklas till en malig tumör.
 • Olika inflammatoriska processer i bäckenorganen.
 • Endometrios, erosion i livmoderhalsen och polyper. Eftersom deras tillväxt är koncentrerad inuti livmodern kan eventuella avvikelser framkalla menstruation i mitten av cykeln.
 • Adenomyos är en patologi i livmodern där endometriet växer in i muskelskiktet i detta organ. Blödning varannan vecka är ett av symptomen på denna sjukdom..
 • Problem med blodkoagulation.
 • Störningar i den hormonella bakgrunden. Dessa problem kan mycket väl leda till att månatliga perioder går en andra gång på en månad. Fel i detta fall kan utlösas av olika skäl. Till exempel produceras inte progesteron i tillräckliga mängder, men det är förknippat med processen för reflektion av endometrium. Som ett resultat upprepade menstruationsblödningar.
 • Ofta är abort eller förlossning källan till hormonstörningar. Efter dessa ”ingripanden” tar det tid att balansera hormonnivåerna..
 • Livmodercancer. Maligna formationer orsakar bruna blödningar, och vattnig urladdning av vaginal kan också vara ett ytterligare tecken. Om en kvinna observerar sådana symtom hos sig själv, bör du omedelbart rådfråga en läkare för en fullständig undersökning.

Förebyggande åtgärder

Att förutsäga alla omständigheter som kan störa reproduktionssystemet är naturligtvis orealistiskt. Att följa rekommendationerna kan emellertid avsevärt minska risken för en kvinnas hälsoproblem..

Om alla organ fungerar som urverk kommer menstruationen att komma i tid och inte före schemat eller med förseningar.

Vad krävs av en flicka:

 • Följ alla hygienregler;
 • Genomgå en schemalagd undersökning av en gynekolog var sjätte månad;
 • En gång om året för att besöka en mammolog;
 • Försök undvika stressande situationer så mycket som möjligt;
 • Innan du tar något hormonellt läkemedel, konsultera din läkare.
 • Övervaka menstruationscykeln och om ett larm upptäcks, diskutera det med gynekologen.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Varför, efter menstruation, smärta i bröstet visas?

Men vad händer om bröstet fortsätter att skada och sträcker magen även en vecka efter menstruationen? Det beror på orsaken som orsakade smärtan..Allmän informationI de flesta fall är menstruationscykelns varaktighet inom en kalendermånad, nämligen 28 till 32 dagar....

Månadsperioder började före schemat med 5, 10 dagar eller 2 veckor

Varför menstruationen kom före schemat?Kvinnlig intim hälsa är ett bräckligt system som är mycket beroende av kroppens hormonbalans. Det är också en känslig mekanism, vars funktion kan påverkas av vad som helst....