Orsaker till blodigt urladdning en vecka eller 10 dagar efter menstruation utan smärta eller med smärta i nedre del av buken

Klimax

En indikator på hälsan hos en kvinnas reproduktionssystem är de exakta tidsintervallen mellan början och slutet av menstruationen. Kalendercykeln inkluderar flera viktiga processer: endometrial avstötning, ägglossning, befruktning och andra. Uppträdandet av fläckar efter menstruation anses vara ett oroande symptom och kräver noggrant övervägande av orsakerna som ledde till detta fenomen..

Normalt urladdning mellan menstruationen

Vaginal utsöndring, bestående av epitelceller, mikroflora och ett litet antal leukocyter, bildas av körtlarna i vagina och körtelceller i kroppen och livmoderhalsen. Under cykeln släpps 0,06–4 g leukocé per dag. 2-3 dagar efter menstruationen observeras också urladdning, som anses vara normalt. Sammansättningen och mängden utsöndring kan förändras under påverkan av negativa faktorer: gynekologiska sjukdomar, stressiga situationer, preventivmedel, hälsotillstånd under kritiska dagar. Varför annars kan menstruationen gå en vecka efter menstruationen eller 10 dagar senare?

Orsaker till blodig urladdning omedelbart eller en vecka eller två efter menstruationen

Blodutladdning efter menstruation kan orsakas av olika faktorer, både yttre och inre. En negativ påverkan utövas av skador på de kvinnliga könsorganen som orsakas av ett slag mot inguinalområdet eller en kränkning av deras integritet under sexuell kontakt. Utseendet på blodutsöndringar efter menstruationen påverkas av stress, nervspänning, alkoholmissbruk.

De inre faktorerna som framkallar menstruationens uppträdande en vecka efter föregående eller under de första 10 dagarna efter att kalendermen har slutförts menstruationen är en storleksordning större. Det inkluderar:

 • Proomenomenorrhea - en onormalt kort menstruationscykel. Kvinnans kropp producerar för lite östrogen som krävs för att reproduktionssystemet ska fungera korrekt. Intervallet mellan menstruation med ett sådant problem är bara 14-18 dagar.
 • Den latenta kursen av en sexuellt överfört sexuellt överförd infektion Blodigt utflöde efter menstruation visas sex månader till ett år efter infektionen inträffade.
 • Endometrios, ett av symptomen är blödning efter menstruation. Tillhör inflammatoriska patologier.
 • Onormal proliferation (hyperplasi) i endometrium. Att fylla livmodern med överflödigt vävnad leder till stor utflöde med blodproppar..
 • Ägglossning, åtföljd av frisläppandet av en hemlighet, liknar knapp menstruation, hänvisar till de individuella egenskaperna hos kvinnans reproduktionssystem. Provoserad av hormonell obalans.
 • Myom. Gynekologisk patologi som orsakar krampande smärta och blodutflöde.
 • Det blödar efter menstruation och när man tar hormonella preventivmedel eller efter att ha installerat en “spiral”.

Ägglossning blödning

Med en normal aktuell menstruationscykel, när utflödet började och gick enligt schemat, ägglossning sker dag 14-15. Hos vissa kvinnor åtföljs denna process av svaga utsöndringar - blodet smetar helt enkelt ut dynan. Det finns yrsel, mild smärta i nedre del av buken (ibland försvinner allt utan smärta), allmän svaghet. Varaktigheten av ägglossningsblödningar varierar från 2-3 timmar till 2 dagar. Om situationen upprepas föreskrivs hormonbehandling med läkemedel som Janine, Logest, Diane-35.

Hormonella störningar

Underlåtenhet att producera hormoner påverkar cykeln negativt och kan orsaka blödning efter regleringens slut. Lokaliserat i livmoderens inre region börjar endometriet att växa, och uppträder i bukregionen, på äggstockens väggar, i äggledarna, i livmoderhalsen. Spira, det orsakar påtaglig smärta och fläckar. För att eliminera avvikelser använder de sig till kirurgiskt avlägsnande av överflödigt vävnad. Under den postoperativa perioden utförs långvarig hormonterapi..

Vid sjukdomar i sköldkörteln drabbas kvinnor av ytterligare obehagliga symtom: överdriven trötthet, huvudvärk, konstant svaghet. För att åtgärda problemet är det nödvändigt att eliminera dysfunktionen i sköldkörteln.

Gynekologiska sjukdomar

Ofta blir olika gynekologiska sjukdomar orsaken till blödning efter menstruationen. Främjande faktorer inkluderar:

 • Endometritis eller inflammation i livmoderslimhinnan. Sjukdomen utvecklas på grund av infektion i livmoderhinnan. Tilldelningar är brunfärgat slem och förekommer i olika tidsperioder i kalendercykeln
 • Polypper som utvecklas mot en bakgrund av hormonell obalans eller en inflammatorisk process i livmodern. Orsak brun eller blodig utflöde, kan leda till infertilitet.
 • Myom. Med tillväxten av denna godartade tumör ökar trycket på musklerna i livmodern, det minskar dåligt och menstruationens längd ökar. Fläckning kort efter reglering sker igen.
 • Oncology. Maligna tumörtillväxter, äggstockscancer och livmoderhalscancer åtföljs av blödning när som helst på cykeln.

Med bildandet av en tumör åtföljs oplanerad blödning efter normal menstruation av en ökning av temperaturen, smärta i ländryggen, svullnad i benen och en funktionsfel i matsmältningskanalen. Om det finns misstankar om utvecklingen av en tumör startas behandling omedelbart för att bevara kvinnans reproduktionsfunktion. I riskgruppen ingår kvinnor:

 • tidig sexuell aktivitet;
 • ofta har aborter;
 • över 40 år;
 • inte föder.

Blod i utflödet till följd av trauma i vaginalslemhinnan eller livmoderhalsen

Trots att trauma mot en kvinnas könsorgan logiskt förklarar uppkomsten av en blodig hemlighet från slidan, möter läkare sällan en sådan situation. Blod i detta fall kan gå omedelbart efter skada eller senare.

Som praxis visar kan en skada uppstå av följande skäl:

 • bristning av vävnader under samlag;
 • felaktiga medicinska ingrepp;
 • skador hemma eller på jobbet;
 • träff i könsområdet;
 • intag av en främmande kropp i livmodern eller vagina.

Om kvinnans ögonblick av skadan inte märktes, verkar det som om menstruationen har kommit igen av någon annan anledning. För att ta reda på varför de kom kommer en läkareundersökning att hjälpa. Upprepad urladdning en vecka efter menstruationen bör vara alarmerande, särskilt om samtidigt nedre buken gör ont eller blöder under lång tid.

Instabil menstruationscykel hos flickor

Bildningen av menstruationscykeln varar för tonårsflickor i mer än ett år. Under flera år genomgår den unga kroppen stora förändringar. Det reproduktiva systemet utvecklas, den hormonella bakgrunden förändras radikalt. Det är inte förvånande att menstruationen går oregelbundet, andra och tredje gången på en månad bryts cykeln ständigt. Blodutflöde verkar helt oväntat, men läkare tillskriver sådana fluktuationer till det normala.

Premenopausalt tillstånd hos mogna kvinnor

Efter en ålder av 45-50 år förlorar en kvinna gradvis förmågan att fostra barn. När utflödet i form av menstruation plötsligt började igen en vecka efter menstruationen eller några dagar efter dem, pratar vi troligtvis om premenopaus - början på klimakteriet. Precis som i tonåren, med klimakteriet, inträffar hormonella förändringar. Äggstockarnas reproduktiva funktion bleknar. Menstruationscykeln genomgår också förändringar: tydligt etablerade gränser kollapsar, rött utsläpp kan visas när som helst i cykeln. Om blödningen är rik, misstänker läkarna utvecklingen av fibroider.

Implantationsblödning

Implantation är befruktningsmomentet, när ägg och spermier som är anslutna till zygoten fäster vid livmoderväggen. Med införandet av en befruktad cell i livmoderns livmodersystem kan mikroskopisk skada på epitelets kärl inträffa, vilket orsakar utseende av blod ungefär en vecka eller två innan menstruationen. Hemligheten som kommer från slidan är rosa eller ljusbrun. Det blöder lite och under en kort tid, från flera timmar till 1-2 dagar. Fläckning efter implantation går aldrig direkt efter menstruationen.

Cykelfel på grund av sjukdom, stress, hypotermi, klimatförändringar

Situationen när upprepade perioder efter två veckor börjar, eller om det inte är något som motiveras vid första anblicken, kan deras försening bero på externa faktorer. Många kvinnor upplever sekret en vecka efter menstruationen när de reser till länder med varmt eller väldigt kallt klimat. Misslyckande utlöses av:

 • stressande situationer;
 • ändring av tidszon;
 • stark fysisk stress;
 • en kraftig förändring i kosten.

För att eliminera kränkningen räcker det med att bestämma irriterande och ta bort den negativa faktorn från livet. Det kommer emellertid att vara användbart att uppmärksamma arten på urladdningen och, om du är osäker, konsultera en läkare. Vissa symtom beror på allvarliga problem med en kvinnas hälsa, så ignorer inte dem..

Vilka symtom ska jag se en läkare med?

Menstruella oregelbundenheter är inte alltid ofarliga, och ett visst problem kan döljas bakom dem, vilket kräver medicinsk intervention. En undersökning är värd i följande fall:

 • det finns en stark ömhet i nedre del av buken;
 • om några dagar efter menstruationen fortsätter en röd eller brun hemlighet att släppas;
 • blod med en obehaglig lukt och ovanlig struktur gick (pus, slem dök upp);
 • det var ont och smärta under urinering.

Visuell undersökning och tester hjälper läkaren att identifiera orsaken till uppkomsten av menstruation under en vecka eller senare och välja rätt behandling. Beroende på diagnos kan hormonella och lugnande medel förskrivas. Vid behov rengörs livmoderens väggar. För att undvika problem i framtiden rekommenderas det att besöka gynekologen två gånger per år, upprätthålla en hälsosam livsstil, undvika oavsiktligt samlag och abort, övervaka den hormonella bakgrunden. Då är det osannolikt att behöva oroa sig för att menstruationen går genom ojämna intervaller.

Blodutladdning en vecka efter menstruation: orsaker

Innehåll

Orsaker till urladdning efter menstruation

Vanligtvis varar menstruationen från 3 till 7 dagar, inte längre, varefter fläckningen vanligtvis slutar. Under perioderna mellan menstruationen kan kvinnor märka olika typer av vaginal urladdning. Ibland kan de innehålla lite blod och / eller vara en brunaktig nyans, men det finns tillfällen då svår blödning öppnas i mitten av cykeln, som inom medicinen kallas metrorragi..

Menstruationen gick på en vecka - orsaker

Det finns många fall av blodutflöde som inte är förknippade med menstruation. Anledningen kan vara både naturliga förändringar i kvinnans kropp och vissa patologiska tillstånd som kräver omedelbar läkarvård.

Fläckning en vecka efter menstruation kan vara ett symptom på kronisk endometrit (inflammation i endometrium). Vanligtvis kan denna sjukdom utvecklas på grund av sjukdomar och infektioner som överförs sexuellt. Obehandlad endometrit kan orsaka polyper.

Om menstruationen gick en vecka efter att menstruationen avslutats, kan det indikera en minskning av nivån av sköldkörtelhormoner. Ökad trötthet, irritabilitet, trötthet - symtom som också indikerar denna patologi. För att ställa en diagnos och ytterligare behandling bör du kontakta en endokrinolog så snart som möjligt.

Om blödningen började en vecka efter att menstruationen redan har börjat och samtidigt:

 • åtföljt av obehagliga känslor i nedre del av buken,
 • sänka blodtrycket,
 • yrsel,

då kan en ektopisk graviditet bli dess orsak, ett fall när fästningen av ett befruktat ägg inträffar utanför livmoderhålet. Denna typ av graviditet är hälsofarlig och kräver därför omedelbar läkare eftersom den utan den kan leda till dödsfall.

Om de efter den förflutna menstruationen en vecka senare börjar igen, kan detta vara ett av symptomen på anovulation. Så kallad patologi, där det inte finns någon månadlig ägglossning. Detta tillstånd orsakas vanligtvis av:

 • lång frånvaro av menstruation,
 • oregelbunden menstruation
 • uppkomsten av svag blödning från livmodern när som helst.

Med ägglossning i kroppen kommer mängden östrogen, det kvinnliga könshormonet, att förändras. Det är knappast möjligt att känna det ögonblick som äggstocken lämnar äggstocken i äggledaren som ett resultat av ett brott av en mogen follikel, men det är mycket möjligt att märka små sekretioner. Och detta är en normal situation, som inte är en avvikelse från normen..

Livmoderfibrer är en annan anledning till att menstruationen kan börja omedelbart efter att kritiska dagar just har slutat. Som regel är fibroider en av de vanligaste sjukdomarna hos kvinnor under den sena reproduktiva perioden och under klimakteriet.

Typiska symtom på livmoderfibrer inkluderar:

 • Menstruationsblödning (menorrhagia)
 • Känsla av tryck i nedre del av buken
 • Krampande smärta i nedre del av buken.

Om menstruationen började en vecka efter den förflutna menstruationen, kan detta vara ett symptom på endometrios (brun urladdning). Med denna sjukdom växer livmodersceller (det inre skiktet i livmoderväggen) utanför detta skikt. Ibland är de lokaliserade i slidan eller i livmoderhalsområdet. Med endometrios leder blödning till inflammation i de omgivande vävnaderna, vilket kan leda till följande problem

 • Bäckensmärta
 • Smärta under samlag
 • Förstärkning och förlängning av menstruationsflödet
 • Infertilitet

Menstruella oregelbundenheter

Det händer att en kvinna börjar menstruation två veckor efter de tidigare. Troligtvis indikerar detta ett brott mot menstruationscykeln. Anledningen kan vara:

 • Överansträngning
 • Klimatförändring
 • Ändring av tidszoner (jetlag)
 • Kronisk brist på sömn
 • Hormonell obalans

Hur som helst, att konsultera en gynekolog kommer inte att skada.

Hur man stoppar kraftiga blödningar under menstruationen

Blödning under menstruationen är ofta svårt och åtföljs av svaghet, illamående, smärta och andra obehagliga fenomen.

I vissa fall är svår blödning under menstruationen normal, men de flesta kränkningar av menstruationscykeln är förknippade med patologier i de inre organen och kräver kompetent medicinsk ingripande.

Orsaken till allvarlig blodförlust under menstruationen är vanligtvis en infektionssjukdom i reproduktionssystemet, hormonell obalans, fibrotiska tumörer, livmoder och endometrial polypper, cancer, kränkningar av den intrauterina anordningens position, blodsjukdomar som orsakar koagulation.

Med kort och oregelbunden riklig ansvarsfrihet kan dessa månatliga perioder betraktas som en enda avvikelse. Om blödning under menstruationen varar längre än 5 dagar är det bättre att fastställa orsaken i tid genom att kontakta en gynekolog och så snart som möjligt hitta ett sätt att stoppa den månatliga blödningen.

Hur man skiljer menstruation från blödning

Patologisk uterinblödning är en konsekvens av dysfunktion i organen som reglerar menstruationscykeln. Orsaken till dysfunktionell blödning kan vara fibroider, adenomyos, polyper, missfall, ektopisk graviditet, hypotyreos (sköldkörtelsjukdomar) och järnbrist. En tidig missfall och en ektopisk graviditet kan utlösa blödning. Att ta antikoagulantia och installera en intrauterin enhet kan orsaka uterusblödning som en komplikation.

Ett tecken på livmodersblödning kan vara kraftig blödning under menstruationen, särskilt om dess varaktighet är mer än en vecka. Ett stort antal blodproppar, svaghet, en känsla av trötthet, skarp och värkande smärta i nedre rygg och nedre del av magen, anemi indikerar också förekomsten av dysfunktionell blödning. Blödning mellan menstruationen indikerar tydligt patologi.

I närvaro av fibroider kan uterusblödning endast stoppas med kirurgisk metod. Med polypper är läkemedelsbehandling inte heller möjlig, hysteroskopi utförs för behandling.

Hur man stoppar kraftiga blödningar under menstruationen

I händelse av patologisk blödning eller med tunga perioder används ofta hormonella och icke-hormonella hemostatiska medel. Läkemedel, vars verkan bygger på en förändring av hormonell bakgrund, rekommenderas att tas enligt föreskriften, eftersom endast en specialist kommer att kunna utveckla en individuell doseringsordning som förhindrar komplikationer och upprepade blödningar. Självmedicinering med hormonella läkemedel orsakar ofta ytterligare patologier, försämrad fertilitet och komplikationer vid bärande och födsel.

Blodproppar under menstruationen

Vissa anser att fenomenet menstruation med blodproppar är en helt normal och naturlig process, men för många kvinnor orsakar detta försiktighet..

Kvinnans reproduktionssystem är oerhört bräckligt, och inte bara hennes förmåga att föda ett friskt barn beror på hennes hälsa, utan också god hälsa och självförtroende. Så, låt oss se varför med blodproppar i menstruationen och om vi ska oroa oss för det.

Kvinnors fysiologi

Vi vet alla att menstruation är en viss period i cykeln för ett friskt reproduktionssystem. I den första delen av menstruationscykeln mognar ägget. Vid denna tid blir väggarna i livmodern tjockare märkbart, eftersom livmodern förbereder sig på att bära embryot.

Oftast, om blodproppar förekommer under menstruationen, är detta inte en patologi, utan tvärtom, det är ganska normalt. Faktum är att under menstruationen frigörs inte bara ett odödligt ägg utan också det funktionella skiktet i endometriumet. Ett tecken på normal menstruation anses måttligt blodutflöde, detta är cirka 250 ml blod på fyra dagar. För att underlätta beräkningen, med så många urladdningar, använder en kvinna högst 5 sanitetsunderlägg per dag. Menstruationsblod kännetecknas också av en skarlakansfärg i början av menstruationen, i slutet av menstruationen kan det bli mörkare betydligt, och blodproppar under menstruationen blir brun.

Det finns en annan typ av blodproppar under menstruationen - det här är trombusliknande koaguler. De visas om blodet koagulerar i slidan. Detta fenomen observeras vanligtvis av kvinnor med tunga perioder, och om sådana blodproppar uppträder ofta under perioder, och en kvinna använder mer än 5-6 remsor om dagen, måste hon se en läkare omedelbart, eftersom sådana perioder kan orsaka allvarlig blodförlust.

Hur som helst, om dina perioder åtföljs av blodproppar, de inte är mycket rikliga och måttligt smärtsamma, finns det inget att oroa sig för. En orsak till oro bör vara menstruation under graviditet, tunga och mycket smärtsamma perioder.

En vecka efter menstruation daub: vad är faran?

Varje kvinna vet vad menstruation är och hur de går. Under det normala loppet av kritiska dagar varar urladdningen upp till en vecka och slutar på ett förståeligt sätt. Men det finns tillfällen då menstruationens längd är något längre och förvandlas till en blodig daub.

Varför händer detta och om det är värt att vara rädd - det är det vi kommer att prata om idag.

Varför inte vara rädd

Låt oss börja med bra, om du kan kalla dem det, skäl.

Vaginal urladdning finns i en kvinnas liv hela hennes liv. Den olika fasen av cykeln har sin egen indikator på sekretionsintensiteten. I alla fall bör dauben förbli luktfri, inte orsaka obehag och ha en naturlig färg.

Det kan också smörjas med blod innan menstruationen, på det sättet de börjar.

En daub efter menstruation kan indikera följande:

 • Det händer att menstruationen har en lång varaktighet, mer än vanligt. Därefter åtföljs slutet av urladdningen ganska ofta av bruna fläckar på packningen. Varje slutförande av menstruationsprocessen åtföljs av en ökning av blodkoaguleringsnivån, som ett resultat av uppkomsten av en daub av mörkröd, röd eller brun. Detta avser normal prestanda. Men varför tog denna cykel vidare, vad kan provocera processen? Särskilt om varaktigheten för månadsperioden överskrider standarden på 7 dagar. I detta fall måste du söka kvalificerad hjälp. Orsaken avslöjades i tid - det här är en snabb lösning.
 • Fläckning efter menstruation kan orsaka det första intaget av hormoner. I början av läkemedelsanvändningen stämmer kroppen in på ett nytt sätt att arbeta - en kvinnas hormonella bakgrund förändras. I detta sammanhang 3 menstruationscykler och allt är normalt. Det händer att det är en lång utstrykning, mer än den angivna perioden - det kan innebära att det hormonella läkemedlet som tas inte är lämpligt för en viss organisme, en förändring av medel krävs. Kanske är källan till problemet djupare, i vilket fall som helst är samråd med en gynekolog den mest korrekta lösningen.
 • Isolerade fall kan indikera en framgångsrik befruktning. Sådana bloddroppar indikerar implantationsblödning. Det inträffar några dagar efter befruktningen av ägget och innebär att processen för införande i livmoderväggen, där embryot kommer att utvecklas under graviditeten, är över. Från detta ögonblick börjar mamma och ett litet mirakel att interagera med varandra genom ett generellt blodflöde. Om en kvinna misstänker denna magi, köpa ett graviditetstest och bekräfta eller motbevisa detta. Om resultatet är positivt, oroa dig inte: implantering av ägg är en naturlig förekomst..
 • Det ovanliga beteendet hos urladdningen efter menstruationen är en naturlig process hos kvinnor under den första menstruationen, då cykeln bara börjar återhämta sig under klimakteriet. Dessa perioder kännetecknas av hormonella skurar, instabilitet i hormonnivåer och liknande. Med tiden har varje exempel sin egen period, allt återställs utan att skada kvinnors hälsa.
 • Ibland kan daub efter menstruation uppstå som ett resultat av våldsamt sex. När sexpartnern oavsiktligt skapade en vaginal mikrokrack, kännetecknad av blodsmetning. I det här fallet, efter bara några dagar, kommer det inte att finnas spår av kärlekens natt. Men framöver är det värt att vara försiktig - de kvinnliga könsorganen är mycket ömma och kräver noggrant beteende med dem.

Alla de listade källorna till fläckavlopp är normala och bör inte så panik i en flickas själ. Särskilt om damen är säker på orsaken till detta tillstånd.

Den andra sidan av myntet

En plats efter menstruationsflödet kan indikera en allvarligare orsak till problemet..

Observera att ytterligare symptom, till exempel förhöjd kroppstemperatur, obehaglig lukt, är ett viktigt tecken på att du omedelbart ska besöka en gynekolog.

Orsaker till daub efter menstruation:

 • Tilldelningarna började en vecka efter menstruationens slut - detta är ett symptom på livmoderhalserosion eller endocervicit. Typiskt har en sådan urladdning en mörkröd färg. Ju tidigare läkaren vet detta, desto snabbare återhämtning kommer att uppnås..
 • Den inflammatoriska processen i området av kvinnliga organ kan också orsaka bruna droppar blod på linnet efter slutet av kritiska dagar.
 • När menstruationen inte kommer alls, men börjar smetas, plus ökande smärta i nedre del av buken läggs till - detta är troligtvis en ektopisk graviditet. Det visas ofta inte på ett graviditetstest, och en ultraljudssökning kommer säkert att visa det. Försena inte ett läkares besök i mer än en dag, det kan rädda kvinnors hälsa och möjligheten att få framtida avkommor.
 • Endometriosis manifesteras också ganska ofta av detta symptom. Denna sjukdom kännetecknas vanligtvis av repetitiva tecken på en bloddaub varje månad..
 • Om dauben dök upp mot bakgrund av en etablerad intrauterin enhet, kan detta indikera en felaktig position för produkten. I det första steget kan det ha installerats felaktigt. Och om det inte har varit den första månaden, sker det, spiralen förflyttas och orsakar blödning. Förutom det intrauterina preventivmedlet kan alla främmande kroppar i livmodern orsaka en inflammatorisk process, som ett resultat av blodcirkulationen. Gilla det eller inte, måste du vända dig till en gynekolog för att få hjälp.

Bland annat indikerar förlängd daub efter menstruation andra källor till sjukdomen:

 • Myom;
 • Ovariell dysfunktion;
 • polyper;
 • Hyperplasi av det funktionella lagret i livmodern (kan orsaka infertilitet).

Kom ihåg att de två sista orsakerna kan utveckla sjukdomar i förstadier och cancer..

Avfallshantering

Som nämnts mer än en gång är det första steget att konsultera en läkare. Endast han kan objektivt bedöma situationen och hitta svaret varför detta hände.

Till att börja med kommer en undersökning att utföras på en gynekologisk stol, då måste du klara de tester som läkaren föreskriver. Och först efter det föreskrivs en lämplig terapi.

Om källan finns, så att säga, på ytan, kommer problemet att lösas snabbt. När situationen har djupare rötter kommer följaktligen behandlingen att pågå längre.

Hur man undviker problem

Ingen vill ha hälsoproblem, särskilt när det gäller kvinnors reproduktiva hälsa. Den kvinnliga naturen är mycket tunn och reproduktionssystemet kräver ännu mer uppmärksamhet och omsorg.

Kvinnors hälsa är förmågan att växa och föda friska avkommor.

För att inte provocera någon sjukdom inom gynekologi bör du följa enkla rekommendationer:

 • Två gånger om året för att besöka en gynekolog för en rutinundersökning;
 • Ta mediciner efter förskrivning av en specialist och noggrant studerat instruktionerna i förväg så att det inte finns några kontraindikationer.
 • Håll kroppen ren. Använd specialverktyg för att tvätta intima platser. Spara inte på kuddar eller tamponger. På deras paket den angivna tiden efter vilken agenten måste bytas.

Sådana små regler kan bevara hälsan hos den rättvisa halvan.

Normala och patologiska varianter av brun urladdning efter menstruation och vad man ska göra baserat på symtom

Förekomsten av brunt urladdning efter menstruation i 1-2 dagar är normalt. Men om den allmänna bilden kompletteras av andra symtom, kan du behöva träffa en läkare. Idag kommer du att ta reda på när och hur mycket brunsvätska som observeras hos en frisk kvinna, och i vilka fall vissa patologier bör misstänkas..

Det är nödvändigt att förstå vad som ger en liknande nyans av vaginalslem. Röda, rosa, bruna och orange färger - detta är närvaron av blod i en viss mängd och skick. Under koagulering och oxidation får utfällningar bruna och smutsiga bruna nyanser. Den ljusa hemligheten innehåller få röda blodkroppar, det mörka.

Under menstruationen observerar vi kraftig fläckning. De senaste dagarna blir de emellertid mörkare, eftersom resterna av det avvisade endometriumet, blodet i vilket redan har blivit gammalt, kommer ut. Det antas att normal menstruation har en snabb start och slut, men gynekologer tillåter uppkomsten av knappt mörkt urladdning upp till 3 dagar efter menstruationen.

När ägget lämnar i mitten av cykeln, vilket händer 8-10 dagar efter menstruationen, spricker follikelmembranet. Skador åtföljs av mindre blödningar. Bara några droppar som kan passera genom rören, livmodern och livmoderhalskanalen och fläckar vaginalslemet rosa eller ljusbrunt. Färgen i detta fall beror på koagulationshastigheten hos en viss patient, blodflödeshastigheten och tiden tills fläckar på linne upptäcks. Detta fenomen kallas ägglossningsblödning, men inte alla kvinnor noterar det i sitt hem..

Frigörandet av ägget sker inte alltid exakt mitt i cykeln. Stress, fysisk aktivitet, medicinering och dåliga vanor leder till tidig eller sen ägglossning.

Varning! I mitten av cykeln manifesteras vissa hormonberoende sjukdomar, till exempel myom eller endometrios, genom blodigt utflöde..

Ett annat intressant fenomen är implantationsblödning. Efter anslutningen av spermierna och ägget, som utförs i äggledaren, tar det 8-10 dagar innan fostret fästs i livmodern. Det finns ett mikrotrauma i endometrium. Därför, efter 8-10 dagar efter oskyddad intimitet, kan brunaktig urladdning observeras mot bakgrund av en försening i menstruationen. De kan också vara rosa. Liksom vid blödning av ägglossning är skuggan lätt.

På grund av överföringen av ägglossningen till ett senare datum sker implantation även dagarna efter menstruationsperioden.

Indirekta tecken kan också tala om graviditet:

 • Illamående;
 • Känslighet för lukt;
 • emotionaliteten
 • dåsighet;
 • Förändring i skuggan av slemhinnorna i könsorganen och huden på bröstvårtorna;
 • Kommer att dra något i nedre buken;
 • Det kommer att vara riklig vitaktig ansvarsfrihet.

P-piller, terapeutiska medel, liksom intrauterina enheter med hormoner orsakar nästan alltid en brun eller rödaktig daub under de första 3-4 cyklerna. Menstruationen blir längre med mörkt knappt slem under de första och sista dagarna, eller tvärtom, brun eller rosa utsläpp visas istället för normal menstruationsblödning.

Vissa omständigheter i patientens liv kan provocera detta fenomen:

 • Trauma i buken;
 • Grov eller mycket lång sex, våldtäkt;
 • Överdriven fysisk ansträngning;
 • Stressfulla situationer;
 • Allmänna sjukdomar;
 • Långvarig användning av antibiotika;
 • Omlokalisering, klimatförändringar;
 • Hormonfri IUD som ett främmande objekt;
 • Och så vidare.

Den kvinnliga kroppen reagerar på förändringar i den yttre miljön. Och om irriterande faktorer inte elimineras kan en allvarlig sjukdom utvecklas över tid. Vanor, näring och livsstil påverkas också. Även överdriven tunnhet kan stoppa reproduktionen av avkommor.

Problemet är att ett antal sjukdomar kännetecknas av mindre fläckar av brun färg, och vissa visas på vissa dagar av cykeln.

Infektionsskada på det intrauterina lagret inträffar med reducerad immunitet och förekomsten av patogena mikrober i könsorganen. Sjukdomen manifesteras av brunaktig smutsig utsläpp med en obehaglig lukt på olika dagar mellan menstruationen. Sådant slem irriterar könsdelarna, klåda och brännande kan uppstå. Dessutom känns smärta i nedre del av buken..

Andra smittsamma processer - salpingit, cervicit, adnexit, oophorit kan också orsaka en brunaktig daub i det kroniska stadiet. Även om det är mer karakteristiskt för dem är vattnig eller slemhög grönaktig utsläpp med en avvisande lukt.

Patologi, som bildas på grund av hormonella störningar. Endometriet avvisas inte helt under menstruationen och växer mycket snabbt. Först uppstår brunt urladdning under ägglossningen, och de förlänger också menstruationsperioden. Sedan sprids enskilda koaguler av endometriumet till hängorna och bukhålan, där blod utsöndras varje månad och provoserar spasmer.

Referens! Endometrios börjar med endometrial hyperplasi, ett tillstånd där också blodig daub inträffar.

Liksom andra godartade tumörer, provocerar det endometrial avstötning på olika dagar av cykeln. Mörkbrun fläckning under ägglossning och efter menstruation anses vara karakteristisk. Livmuskramper uppstår, liksom en märkbar ökning i buken med utvecklingen av fibroider.

Tillväxterna som bildas från endometriumet kännetecknas av förlängning av menstruationen samt blödning på andra dagar. Detta händer av två skäl:

 1. Polyp provoserar livmodersammandragningar och endometrial peeling.
 2. Utbildning skadas och blod flödar från dess kärl.

Tilldelningarna är rosa, slemhåriga med röda vener, bruna förekommer varje dag i cykeln..

Varning! Polypper är en potentiell cancertumör, så att de omedelbart avlägsnas genom hysteroskopi..

De händer på grund av problem i sköldkörteln, hjärnan eller äggstockarna. Resultatet återspeglas i hela kroppen och till och med på kvinnans utseende. Men först och främst lider reproduktionssystemet. Menstruationen försvinner, ägglossningen inträffar inte, brun daub och andra typer av fläckar på någon dag av cykeln. Situationen kräver noggrann diagnos och långvarig behandling..

Eventuella patologiska problem i detta område åtföljs vanligtvis av rikliga slemutsöndringar och blodig daub efter sex eller annan påverkan. Dessutom är sådana områden ofta inflammerade till följd av infektion. Då blir slemet smutsigt brunaktiga, grönaktiga toner och en skarp obehaglig lukt.

Cancer i livmodern eller andra fortplantningsorgan i det inledande skedet känner sig sällan. I framtiden flyter ibland en vätska bokstavligen, som vatten med lukten av ruttna kött, och brunaktig utflöde med blodproppar och bitar av vävnad visas också.

Det som uppfattas som menstruation kan blöda på grund av gradvis brist på äggledaren under en onormal graviditet. Utsläpp, först upptäcka rosa eller brunt, och sedan börjar snabb blodförlust. Och valfritt kommer blod att flyta från slidan. Med ett fullständigt gap kommer det att rinna in i bukhålan, vilket kommer att leda till patientens död på några timmar.

Symtom på ett kritiskt tillstånd:

 • Ökande svår smärta;
 • Blodiga problem;
 • Sänka blodtrycket;
 • Hjärtklappning;
 • Kräkningar eller illamående;
 • svimning;
 • Kall och blek hud.

Varning! Under kritiska tillstånd kan du inte gå till läkaren själv, bara ringa en ambulans.

Curettage, avlägsnande av polypper, abort och andra gynekologiska manipulationer kan gå bra, men komplikationer kommer att uppstå i slutändan. Detta händer när en kvinna inte följer reglerna i rehabiliteringsperioden - överhettning, lyfter vikter, leder ett sexuellt liv etc. Allt kommer att kosta bruna daubs eller förvandlas till farliga blödningar.

Infektionsinflammation kan påverka urinvägarna, då visas mörk urladdning från urinrörets öppning. Sådana problem åtföljs av smärta under urinering, samt överflöd av urinblåsan i nedre del av buken, feber, urinfärgat te med en obehaglig lukt. Att smeta linne kommer att vara närmare framsidan.

För att skilja patologi och norm är det nödvändigt att identifiera de uppenbara symtomen på avvikelser:

 • Rikligt utsläpp av brun färg. När en fläck kvar på linnet mer än 1,5-2 cm i diameter;
 • Ruttna, mogna, ruttna eller någon annan avvisande lukt;
 • Klåda
 • Cykelfel, smärtsam och långvarig menstruation;
 • Smärta under samlag, såväl som i nedre del av buken, på sidorna;
 • Temperaturökning;
 • Kontaktblödning.

Även med tvivel och misstankar, när brun vaginal urladdning i slutet av menstruationen är ovanlig, måste du gå till gynekologen. Vad kan betyda ett sådant fenomen, det visar sig säga först efter diagnos:

 1. Reproduktiv ultraljud.
 2. Smet på floran.
 3. kolposkopi.
 4. Hormonanalys.
 5. Vid behov biopsi och histologi av misstänkta vävnader.

Hos en patient kan infektionsinflammation, hormonella störningar och eventuell bildning i livmodern vara associerade. Därför föreskrivs behandling strikt individuellt. Infektionen elimineras med antimikrobiella medel, den endokrina balansen normaliseras av hormoner, tumörer, polypper, endometriosfoci tas bort kirurgiskt.

Uppmärksamhet! Enligt kvinnor inträffade mörkbrun vaginal urladdning efter menstruation oftare med erosion, endometrios eller inflammatoriska sjukdomar.

En brun daub direkt efter menstruationen är en mycket känslig detalj som inte alltid märks. Som regel börjar hormonella störningar på detta sätt, vilket sedan leder till fibroider, polypper, endometrios och andra patologier. Därför kommer det inte på plats att undersökas för att förhindra allvarliga sjukdomar.

Varför går menstruationen och blodflödet efter menstruationen

Mycket ofta hos kvinnor finns det en följd efter menstruation. Och många vet inte om detta är patologi eller normen. En kvinna bör vara särskilt försiktig med sin menstruationscykel, eftersom du vid eventuella avvikelser från normen bör rådfråga en specialist. Detta bör göras så snabbt som möjligt för att i tid identifiera möjliga sjukdomar i reproduktionssystemet och eliminera dem..

Vad betyder urladdning efter menstruation

De flesta kvinnor har åtminstone en gång stött på en sådan situation när menstruationen har gått, och fläckning pågår fortfarande. Alla har en annan reaktion på detta. Du bör veta att arten på dessa sekreters ursprung kan vara annorlunda. För att avgöra vad som orsakade detta måste du noggrant studera sekretionen som utsöndras. Skälen kan vara:

 1. En rosa nyans som har en ruttet lukt indikerar kronisk endocervicit eller endometrit..
 2. En skarlakansfärgad nyans indikerar en svag dysfunktion i bäckenorganen. Om de inte är regelbundna kan vi betrakta dem som normen..
 3. Närvaron av livmoderpatologi indikeras genom smutsutsöndring av brun färg..

Oavsett färg på postmenstrual daub, bör läkaren konsulteras om utsläppet är rikligt. Det kan blöda..

Huvudsakliga skäl

Det finns många skäl till varför det sker en blodutladdning efter din period. De kan orsakas av externa eller interna faktorer..

Yttre orsaker till sackarosen efter menstruation är:

 1. Dåliga vanor och stressiga situationer. Orsaken till urladdningen kan vara frekvent stress och överarbete. Mycket ofta kan hormonproduktionens instabilitet och störningar orsakas av alkoholkonsumtion under lång tid.
 2. Skador kan uppstå när de träffas mekaniskt eller blodkärlen skadas naturligt under samlag.

Men yttre faktorer för utseendet på blodig urladdning efter menstruation är mycket mer. Dessa inkluderar:

 1. Ägglossning. Hos vissa företrädare för det svagare könet kan knapp blodutladdning under ägglossningen betraktas som en funktion i kroppen. Denna faktor är förknippad med hormonell obalans. Utsöndringen går när ägglossningsperioden slutar.
 2. Med myom kan smärta uppstå i nedre bukhålan, som är krampande i naturen. Det finns också en liten fläckning efter menstruationen.
 3. Endometrial hyperplasi är en av de kvinnliga patologierna när blödning inträffar efter menstruation. I detta fall uppträder rikligt med utflöde med blodproppar.
 4. Sexuellt överförda veneriska sjukdomar kan ha en dold form och samtidigt utvecklas. Utsläpp kan uppträda endast 6-12 månader efter infektion.
 5. Endometrios är en inflammatorisk patologi där det kan förekomma blodutflöde.
 6. Poiomenorrhea är en kort cykel. Följande menstruation kan börja cirka 14-18 dagar efter de föregående. Anledningen till detta är bristen på östrogen..

Blodutsöndringar kan uppstå på grund av användning av hormonella läkemedel eller om det finns en spiral i livmodern.

Vad man ska göra med blödning efter menstruation

Du bör alltid konsultera en specialist om det finns en långvarig blodig daub. Du bör vara försiktig om det, utöver en obehaglig lukt, är svår smärta. I denna situation är det förbjudet att självmedicinera, eftersom det kan förvärra situationen. Det bör också avbryta användningen av alternativ medicin. Det är bäst att granskas noggrant och följa alla rekommendationer som experten kommer att säga..

Behandlingen beror helt på orsaken till detta fenomen:

 1. Infektiösa patologier behandlas med antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel..
 2. Förutom att eliminera orsaken föreskriver läkaren alltid allmän förstärkningsterapi, liksom hemostatiska medel.
 3. Kirurgisk behandling är obligatorisk för polyper, myom eller endometrios..
 4. Med hjälp av hormonella medel behandlas avvikelser i det endokrina systemet..

När det heliga trädet visas

Sucrowitsa kan gå på en dag eller mer, såväl som i en vecka eller en vecka efter att kritiska dagar har gått. Utsläpp kan inträffa ytterligare en vecka efter kritiska dagar av flera skäl. Med endometrios är det åtföljande symptomet smärta i nedre del av buken. Frekvensen och volymen beror helt på var patologin är belägen, liksom på hur allvarlig utvecklingen är. Med denna sjukdom kan en slemhinnor utsöndringsstruktur uppträda. Detta fenomen är ungefär en vecka..

Men om menstruationens varaktighet bara är 4 dagar, kan utsöndring ske den sjätte dagen. Detta beror på sådana faktorer:

 1. En kvinna använder preventivmedel som har en hormonell bas. Blodiga daub kan förekomma under de första 6 månaderna efter att dessa medel börjat användas.
 2. Efterföljande rengöring av livmodern från månatligt blod inträffar. I det här fallet är rosa urladdning absolut inte annorlunda från utsöndring på kritiska dagar. Vid 12-14 cykler i normen kan de visas från 2 till 5 gånger.

Om blodig utsöndring inte åtföljs av ömhet eller fysisk sjukdom, kan följande faktorer vara orsaker:

 1. Sänker blodkoagulering. Detta leder till att livmodern från endometriumet städar längre.
 2. Hormonell obalans.

Du behöver inte oroa dig om ett liknande fenomen försvinner efter 3 dagar. Men om sekretet släpps längre, bör du genast besöka en specialist.

En vanlig orsak till postmenstrual urladdning är en ektopisk graviditet. Volymen och intensiteten av menstruationen blir mindre och blodutsöndring kan observeras 3-7 dagar efter avslutade kritiska dagar. Det finns situationer när blodproppar visas. Och det finns smärta i nedre del av buken.

En vecka efter de kritiska dagarna kan sackarosen observeras vid äggmognad (ägglossning). I detta fall rivs follikelns väggar, och ägget släpps för att flytta in i livmodern. Emellertid kan symtom som ömhet och obehag observeras. Follikelrester utsöndras tillsammans med andra slemhemmeligheter.

Endocervicit och erosion kan bidra till förekomsten av blodutflöde 7-10 dagar efter menstruationens slut. Du kan prata om blödning om följden uppträder regelbundet och har en mörk nyans. I detta fall måste du genast besöka en specialist.

Smärta i nedre del av buken, som åtföljs av uppkomsten av blod från slidan, kan indikera förekomsten av ägglossning. Vissa kvinnor observerar denna symptomatologi 12–16 dagar efter menstruationens slut. Det är mycket enkelt att skilja sådan utflöde från blödning. De är rosa i färg, eftersom de går tillsammans med andra genomskinliga sekretioner i vaginal. Deras varaktighet är högst en dag.

Befruktning av ägg kan indikeras med vaginal urladdning, som inträffar 14–18 dagar efter menstruationens slut. Denna term inom medicin kallas - implantationsblödning. Detta händer på grund av det faktum att fruktägget fastnar vid livmoderväggen och skadar dess yta.

Efter samlag

Det finns situationer när en blodsäck visas efter samlag. Anledningen till detta fenomen kan vara:

 1. Polypper eller vaginit.
 2. Erosion eller cervicit.
 3. För våldsamt och passionerat samlag.
 4. Tidigare skada.
 5. Cystisk bristning.
 6. Förekomsten av ektopi. I detta fall släpps blod från slidan efter kontakt med den.

Livmodern och riklig blodförlust

Livmoderblödning är ett mycket farligt tillstånd i den kvinnliga kroppen. I denna situation behöver det klara könet akut medicinsk intervention. Men det är värt att komma ihåg att knappa blödningar efter 17 dagar från början av cykeln är ett symptom på graviditetens början. Under denna period, fästning till livmoderväggen i corpus luteum (befruktat ägg).

Mycket ofta nyligen diagnostiseras kvinnor i åldern 40-50 år med uterusdysfunktionell blödning. Deras kurs är smärtfri och orsaken till förekomsten är ett hopp i östrogennivån i en åldrande kropp. Detta tillstånd kan utlösas av många faktorer, vars huvudsakliga är: fysisk stress, användning av vissa mediciner, nervös överbelastning och stress, och andra.

Utloppet kallas rikligt om packningen är helt fylld inom 60 minuter. Dessutom händer detta under postmenstruationsperioden.

Följande symtom är:

 1. Sänker temperaturen och människans tryck.
 2. Blek hud.
 3. Huvudspinn och trötthet.
 4. Generell svaghet.

Med riklig postmenstrual urladdning kan du inte tveka med en resa till en specialist. Detta kan vara förfulgt med en kränkning av normal hemodynamik, liksom förekomsten av komplikationer..

Instabilitet, såväl som fluktuationer i hormonnivåer kan orsaka mindre blodigt urladdning. De visas ofta under ägglossningen. Vanligtvis passerar en sådan anemon efter högst 72 timmar. Men om successionen inte har slutat efter denna period måste du besöka en specialist.

Postmenstrual daub och blodproppar

Blodproppar i sackarosen kan uppstå på grund av det faktum att det i livmoderkaviteten finns ett septum som stör den fullständiga eliminationen av blod på grund av förträngning av halsens lumen. Det är därför blodet byggs upp inuti. Om koagulerna inte helt elimineras från kroppen kan en infektion i könsorganen uppstå..

Dessa partitioner uppstår ofta på grund av en född funktion eller abort. Blodproppar kan också visas på grund av närvaron av en intrauterin enhet. Det anses vara en partition av konstgjord ursprung..

Fläckutsöndring under postmenstruationen kan uppstå på grund av hormonell obalans. Men du kan prata om förekomsten av patologi om det finns medföljande symtom som smärta under urinering, obehag, brännande och klåda i perineum, ökad kroppstemperatur, samt att dra eller smärta smärta under samlag. Vilken typ av patologi vi pratar om kan endast sägas av en specialist efter att ha gjort alla tester och en noggrann undersökning.

Veined slem eller brunt

Vid erosion eller en cyste produceras slemutsöndring mer rikligt. Vid förvärring eller inflammation i dauben observeras blodstråk.

Liknande symtom förekommer i sjukdomar såsom ektopi och polyper i livmoderhalscanalen. Utseendet av blod i slemet kan orsakas av suppositorieterapi, insättning av tamponger, fysisk aktivitet eller samlag, det vill säga när mikrotraumatisering av spridning inträffar.

Efter menstruationen ökar blodkoagulationen. Det är därför det är utsläpp av en tjockare konsistens, som har en nästan brun nyans. De anses vara den fysiologiska normen om de inte har någon obehaglig lukt och inte är rikliga. Men med deras överflöd eller närvaron av en obehaglig lukt är det nödvändigt att genomföra en smutsanalys för förekomsten av sådana sjukdomar:

 1. mykoplasmos.
 2. Herpes.
 3. Chlamydia.
 4. Cytomegalovirusinfektion.

Om utvecklingen av endometrios uppstår kan adenomyos uppstå. I denna situation kommer alla livmoderskikt att påverkas. Det är därför det är värt att besöka en gynekolog när man identifierar det första bruna slemet.

Varför finns det blodigt utflöde efter menstruationen och hur farligt är det för en kvinna?

Från den första dagen av menstruationens början väntar varje flicka tills äntligen denna obehagliga period av menstruationscykeln slutar.

Normalt är varaktigheten av blodutsläpp hos representanter för det svagare könet annorlunda - för vissa "kritiska dagar" varar 3-4 dagar, och någon smutsiga kuddar under 7 dagar.

Gynekologer som är benägna att poesi kallar sina perioder "blodiga tårar i livmodern efter en misslyckad graviditet." Men om du inte romantiserar din period vill någon tjej att de ska gå så snart som möjligt. Du kan föreställa dig hennes irritation och ångest om blödningen efter menstruationen återkom eller inte slutade.

Varför går menstruationen efter menstruationen?

Normalt bör menstruationen börja med blodutsöndringar, vare 3-8 dagar och avsluta med en fullständig rengöring av slemhinnorna, det vill säga att det inte bör finnas blod i de vita efter menstruationen. Alla andra scenarier är som regel tecken på patologier:

 • tung och varar mer än 8 dagar, menstruation kallas menorrhagia;
 • spotting som dök upp en vecka eller två eller tre efter menstruationen kallas intermenstruell blödning.

Varken menorrhagia eller intermenstruell blödning är oberoende sjukdomar, men vanligtvis är mycket allvarliga patologier bakom dem.

Om du fortsätter omedelbart i början av cykeln

Menorrhagia - massivt blodigt utflöde som fortsätter efter den normala menstruationsperiodens utgång - utgör en allvarlig fara för en kvinnas hälsa. Riklig och långvarig blödning, ofta med blodproppar, leder till allvarlig blodförlust som kan utlösa anemi.

Förlorar mer än 100-150 ml blod (normen är upp till 100 ml) känner en kvinna svaghet, dålig hälsa, yrsel och kan svimma. I en situation där för mycket blod går förlorat, är det nödvändigt att konsultera en läkare för att ta reda på varför efter menstruationsperiodens utgång, utan att stoppa, finns det blodutflöde.

Med tanke på risken för blödning, kontakta en läkare

Detta tillstånd kan orsakas av många skäl:

 • somatiska och endokrina faktorer av rikliga och långvariga blodutsöndringar som inte slutar en vecka efter den normala menstruationsperioden - med början från hjärtat och slutar med sjukdomar i bäckenorganen;
 • blodsjukdomar (trombocytopeni, vitamin K-brist) eller användning av läkemedel som minskar koagulerbarhet (antikoagulantia);
 • ärftliga menorragier överförda genom den kvinnliga släktlinjen;
 • reproduktionssystemsjukdomar - myom, ovariell dysfunktion, livmodernadenomi, polypos;
 • hormonell instabilitet som ingår i tonåren och premenopausal ålder;
 • överdriven kraft eller emotionell stress, strikt diet;
 • med hjälp av en IUD (intrauterin enhet).

Om det efter en normal menstruationsperiod är ett blodutflöde, måste det undersökas och fastställas vad som händer.

Om startade om en vecka

Ett medicinskt samråd krävs också vid intermenstruell blödning, det vill säga när fläckningen har börjat en vecka eller två veckor efter menstruationens slut. Sådana symtom uppstår med:

 • submukösa uterusfibroider;
 • ovariell dysfunktion;
 • meter;
 • gonorré;
 • adenomyos;
 • tumörer i livmodern eller vagina och andra patologier.

Orsaker till urladdning med smutsig konsistens

Efter att ha beaktat orsakerna till uppenbarelse av rikligt blodigt utflöde efter slutet av menstruationsperioden eller en vecka efter att de har slutförts, är det värt att ta itu med andra former av urladdning från könsorganen. Vad till exempel säger spotting spotting efter avslutad menstruation.

Blodigt utsläpp av fläckkonsistens, som kan inträffa både 2 dagar och 10 dagar efter menstruationens slut, är karakteristiskt för olika patologiska tillstånd, inklusive:

 • livmoderpolypper - sackarosslem märks både före och efter menstruationen, liksom efter sexuellt samlag;
 • hypomenoré - magra månatliga perioder som är karakteristiska för puberteten (tonårsflickor), premenopaus, perioder med amning och hormonell preventivmedel, men uppstår med patologiska komplikationer;
 • cervical cyst - blodig fläckning visas både före menstruation och efter det;
 • uterus endometrios - utseendet på blodig utflöde är också möjligt innan menstruationens början, och 2 dagar efter det att de slutförts.

För att fastställa den exakta orsaken till spotting fläckar efter menstruationens slut krävs differentierad diagnos, eftersom det finns många sjukdomar med sådana symtom.

Vad pratar de små sekreterna med slem??

När små fläckar visas efter menstruationens slut kan detta vara en följd av ovanstående patologier eller våldsamma samlag. Det senare är särskilt troligt om fläcken efter menstruationen kommer ut med ett slem av ett transparent eller genomskinligt utseende.

Vaginalslem (smörjmedel) utsöndras ofta med föroreningar i blodet om vaginalslemhinnans integritet kränks under sexuell kontakt. Om slemet är ogenomskinligt, har en viskös konsistens, en konstig färg och en obehaglig lukt, är detta ett tecken på en patologisk process i reproduktionsorganen.

Är det farligt och vad man ska göra?

Varje blodutflöde, om det började några dagar eller en vecka efter avslutad menstruation, kräver uppmärksamhet. Under den normala cykeln bör de inte vara det. Med en kort cykel kan de betyda graviditetens början, och detta kan kontrolleras genom att genomgå snabbtest. Om det inte finns någon graviditet och det är utskrivning är detta en farlig signal. Särskilt oroande bör blödningen som inträffar efter samlag, innehållande blodproppar, åtföljd av smärta och dålig hälsa.

Brun urladdning

Blodigt utflöde, som inträffar 3 eller 5 dagar efter menstruationens slut, har vanligtvis inte en ljus skarlakansfärg, men färgen på koagulerat blod är brun. Deras utseende under den intermenstruella perioden kan prata om olika faktorer i en kvinnas liv - från att ta orala preventivmedel till graviditet och implantation av ett fosterägg.

 1. När man tar orala preventivmedel, äggstockarna har äggstocksfunktionen, men när läkemedel avbryts (eller missas) kan en menstruationsreaktion utvecklas i form av brunt eller blodig utflöde utanför cykeln.
 2. Ägglossning hos vissa kvinnor åtföljs av små fläckar, kortvarig urladdning..
 3. Brunaktig urladdning förekommer ibland under graviditeten, både ektopiskt och normalt.
 4. Implantation indikeras med brunaktig eller rosa utsläpp dag 14 efter menstruationens slut (eller på cykelens dag 21).

Om brun urladdning luktar dåligt, är riklig och åtföljs av buksmärta eller feber, är detta ett patologiskt symptom som kräver uppmärksamhet och läkarvård.

Andra färger på urladdning efter menstruation

Vaginal urladdning under den intermenstruella perioden, som har en karakteristisk färg och konsistens, är biomarkörer för olika sjukdomar i könsområdet:

 • vulvitis och vulvovaginitis - har beroende på patogenesen i urladdningen en skrubbad konsistens (candida vulvitis), vara viskös gul (stafylokock), gulgrön (annan patogen bakterieflora);
 • klamydia - riklig gulaktig eller mukopurulent leukorré;
 • gardnerellosis (bakteriell vaginos) - gråvit vitaktig tvätt med lukten av inaktuella fiskar.

Antalet sjukdomar, inklusive könssjukdomar, åtföljt av en karakteristisk vaginal urladdning, är stort.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Vad bör vara urladdningen efter menstruation: norm och patologi

Vaginal utsöndring kan ha en annan färg - från rött och brunt till färglöst, vitt och till och med gulgrönt. Dessutom kan konsistensen vara annorlunda....

Vad man ska göra om perioden är försenad, testet är negativt (drar nedre buken och nedre delen av ryggen)?

Försenad menstruation, ett negativt test (drar nedre delen av magen och nedre delen av ryggen) - detta är ett mycket oroande symptom, vilket är ett allvarligt skäl för att besöka läkare....

Återställning av menstruationen med klimakteriet

Begreppet menopaus innebär åldersrelaterade förändringar i den kvinnliga kroppen, där det gradvis utrotas av reproduktionsfunktionen. Äggstockarna upphör med att utsöndra ägg, minskar produktionen av könshormoner och upphör att fungera....