Roskachestvo: 67% av feminina sanitetsservetter är tillverkade med säkerhetsöverträdelser

Blödning

Som en del av en fanstudie köpte specialister kvinnors sanitära kuddar tillverkade i Ryssland (15 prover) samt importerade från Belgien, Bulgarien, Ungern, Italien, Kina, Sydkorea, Slovakien, Tjeckien och Sverige.

Högkvalitativ packning: vad är det?

För denna kategori av varor har standarden för det ryska kvalitetssystemet fastställt ökade (ledande) krav jämfört med normerna som fastställts av GOST R 52483−2005. Särskilt strammades parametrarna i termer av fuktabsorption och dess omvända frisättning (sorption). För kvinnor är denna indikator på kvaliteten på kuddar en av de viktigaste - eftersom god absorptionsförmåga garanterar komfort, ingen irritation på huden och rena kläder.

Om hur din packning ska fungera, se den här videon:

Om absorption

Det absorberande skiktet ansvarar för absorptionsförmågan - det kan bestå av cellulosa eller kemiska fibrer. Det kan också innehålla superabsorberingsmedel - det är dyra komponenter som inte produceras i Ryssland som ökar dynans förmåga att absorbera fukt.

Sådana kuddar fungerar bättre än andra, men samtidigt kan superabsorbenten påverka pH-nivån och skapa en alkalisk miljö på ytan - sådana förhållanden är gynnsamma för utvecklingen av mikrober.

Enligt överläkaren vid Novoklinik Center for Estetisk Medicin och Kosmetologi, barnläkare-gynekolog Yulia Andreeva, när pH-nivån ändras, mikrofloraens surhet förändras, bakterier kan reproducera. Enkelt uttryckt kan de bakterier som "levde i vänskap" komma ur kontroll. Detta orsakar många kvinnliga sjukdomar..

Om sterilitet

En viktig indikator på säkerheten hos packningar är deras sterilitet. Kvinnliga hygienprodukter tillverkas under hög renhet - anställda måste ha vita kläder och handskar.

Detta är i teorin. I praktiken är saker och ting lite annorlunda. På vissa prover fann experter skadliga mikroorganismer som kan införas i olika produktionsstadier, under packning av packningar eller under lagring. Råvaran kan också vara osteril..

Under kritiska dagar kan smittämnen lätt komma in i kvinnans inre könsorgan och orsaka inflammation. Ju mer "aggressiva" mikrober, desto allvarligare kränkningar kommer de att orsaka. Bland de patogener som upptäcktes under studien är den mest "aggressiva" Staphylococcus aureus.

Samtidigt visade ytterligare tester utförda av Roskachestvo-specialister att i inget av proverna ytorna på dynorna inte främjar reproduktionen av patogena och potentiellt patogena mikroorganismer - under förutsättning att en kvinna under menstruationen inte kommer att använda en kudde på mer än fyra timmar.

Om "andning" egenskaper

I reklam talar tillverkare mycket om vaddernas förmåga att "andas". Byrånsexperter beslutade att kontrollera om proverna har så underbara egenskaper, eller är det bara en marknadsföring för alltid.

Testresultaten gav ett entydigt svar: alla undersökta packningsprover har en andningsbarhet på noll, det vill säga att de absolut inte tillåter luft att passera genom.

Om allergier och irritationer

Enligt Yulia Andreeva kan dofter som impregnerar det inre lagret av packningar för att eliminera en obehaglig lukt, och komponenterna själva som utgör packningen kan orsaka allergier.

Återvunnen cellulosa, spår av vissa färgämnen som finns i färgade remsor, syntetiska material som till exempel är gjorda av olja, kan alla leda till dermatit.

Roskachestvo-specialister testade kvinnliga kuddar för deras förmåga att orsaka allergier och lokal hudirritation. Inga kränkningar av denna indikator har identifierats.

Experterna uppnådde liknande resultat när de kontrollerade prover med avseende på förekomst av formaldehyd - det kan finnas i det tekniska limet som smörjer packningen så att den fästs i tvätten. Lyckligtvis innehåller de undersökta proverna inte spår av formaldehyd i en hälsofarlig mängd..

Om märkning

Om kvinnodynor är tillverkade enligt GOST R 52483−2005, bör deras märkning innehålla en stor mängd obligatorisk information:

 • namn, typ, klass, packningens absorptionsförmåga (samt grafiska symboler för dess benämning (”droppar”)), varumärke (i förekommande fall);
 • tillverkarland samt namnet på tillverkaren med dess juridiska adress och varumärke (i förekommande fall);
 • särskilda egenskaper hos packningar i enlighet med deras tekniska utformning och information om tillgängligheten av specialingredienser;
 • om tillgängligt, artikelnumret;
 • antalet packningar i paketet;
 • produktionsdatum och garantiperiod;
 • beteckningen av denna standard, streckkoden för packningen (om sådan finns) och certifieringsinformation;
 • slutligen, en värdefull bortskaffningsanvisning: "Kasta inte i avlopp".

Tillverkarens betyg

Studiens obestridda ledare, som förtjänade tilldelningen av det ryska kvalitetsmärket, blev packningar av OLA-varumärket! Klassisk. De är helt säkra, orsakar inte allergier och irritationer, kan absorbera en stor mängd fukt och hålla den väl, ger ytterligare skydd mot att få utsöndringar på linne, skapar inte en gynnsam miljö för utveckling av mikroorganismer och orsakar inte en ökning i antalet när du använder en dyna i mer än 4 timmar.

Ytterligare sex prover erkändes som varor av hög kvalitet. Dessa är feminina sanitära kuddar i kategorin Normal märken:

Självtestad: återanvändbara kuddar och menstruationskopp

Varje kvinna använder i genomsnitt mer än 11 ​​000 engångs hygienprodukter under sin reproduktionsperiod. Allt detta kommer att sönderdelas i en deponi i 500-700 år. Packningar kan inte återvinnas, eftersom det efter användning är mycket svårt att separera ett lager från ett annat. Därför får alternativa hygienprodukter som inte skadar miljön - återanvändbara kuddar och menstruationsbägare - alltmer popularitet. Journalisten från "Stars" testade dessa medel på sig själv.

Jag har länge tänkt att packningar är onda, inte bara av miljöskäl. För några år sedan vägrade jag dagliga kuddar eftersom jag började ha hälsoproblem. Att inte använda dagligen, rekommenderades jag starkt av gynekologen. Betydelsen av kuddarna är att inte släppa in vätskan som släpps ut från slidan så att tvätten förblir ren. Samtidigt släpper inte packningarna också in luft, de "andas inte", vilket skapar en "växthuseffekt". Packningen innehåller också lim som interagerar med fukt och skapar också en inte särskilt gynnsam situation. Som ett resultat irritation, trast och andra obehagliga saker.

Foto: Diana Korsakova

Jag vägrade den dagliga rutinen, men använde fortfarande kuddar under min period. Jag läste kompositionen på platsen för ett populärt varumärke (det är ungefär samma för alla packningar): ytmaterialet (absorberar vätska) är gjord av polypropen, fördelningsskiktet (överför vätska från ytan till mitten av produkten) är gjord av polyesterfiber, det absorberande lagret (håller flytande) cellulosa och absorberande, självhäftande polymerer och syntetiska hartser, substrat (förhindrar läckage) polyetenfilm. Allt detta är inslaget i en enskild plastförpackning och sedan i en annan större plastförpackning. Mycket polyeten!

Foto: Diana Korsakova

Nyligen har tygkuddar och menstruationskoppar börjat vinna popularitet som ett miljövänligt alternativ till konventionella kuddar och tamponger. Jag bestämde mig för att testa dem på mig själv. Koppen och kuddarna tillhandahölls av Tomsk cup4women onlinebutik, tack så mycket! Denna butik säljer BiEco-märket. De är sydd av bomull, en flanell används som ett absorberande skikt, och det finns också ett membranlager inuti detta material, som inte tillåter vatten att passera igenom och "andas" (tillåter luft att passera igenom). Knappar var också gjorda av plast, knappar gjordes av den, med hjälp av vilken packningen är fäst vid tvätten. Jag tänkte att jag under en period skulle behöva minst fem kuddar, förutsatt att jag tvättar dem varje dag. Om du inte bry dig om tvätt behöver du 10-15 bitar.

Foto: Diana Korsakova

Tygkuddar, som vanliga, har olika tjocklekar: maxi, normal, lätt, dagligen. Mina perioder är inte rikligt, så jag använder aldrig maxi. Jag beställde två "normala", två "lätta" och en dagligen, för jag var inte säker på att jag skulle fortsätta använda dem. I allmänhet räcker detta verkligen inte till för ett bekvämt liv, men för första gången räcker det. De kostar mer än vanliga. "Maxi" 600 rubel, "normal" 500, "lätt" 400, dagligen 300. När jag köper en uppsättning av tre pads, en rabatt på 5%, visar det sig att min set kostade 1995 rubel. I allmänhet kan de, om så önskas, sys oberoende, men inte alla har en sådan önskan och tid, eller händerna växer ur fel plats. Vanliga kuddar kostar cirka 100 rubel per förpackning, cirka tio stycken i en förpackning, detta räcker för mig för en menstruation. Cirka 1 200 rubel erhålls per år. Instruktionerna indikerar att livslängden för återanvändbara packningar från ett år. De som använder dem säger ständigt att de i genomsnitt håller i 3-5 år. Det visar sig att tygkuddar "lönar sig" på ett och ett halvt år.

Foto: Diana Korsakova

Jag bestämde mig för att tvätta kuddarna för hand varje dag. För det första är det mer hygieniskt än att lagra dem hela veckan, och för det andra tvättas blodet bättre. I allmänhet är det bäst att blötlägga dem omedelbart efter användning i kallt vatten, men om du bara tvättar dem i slutet av dagen, så tvättas alla fläckar också perfekt. Över natten torkar packningen och nästa morgon kan den användas igen. Kanske kommer denna dagliga tvätt att anstränga någon, men för mig var det inte svårt alls och tog inte mycket tid. Dessa kuddar verkade ganska trevliga för mig, gnuggade ingenting, jag kände mig bekväm. Jag har de vanligaste perioderna under de första två dagarna, och vid denna tidpunkt läckte packningarna lite. Jag tror att det i dag kommer att bli nödvändigt att använda "maxi" och inte "normalt", och allt kommer att gå bra. Återanvändbara kuddar absorberar lite sämre än vanliga, men totalt sett märkte jag inte så stor skillnad. Jag tror att om du köper ett par fler packningar "maxi" och ett par dagligen, så kan de användas fortlöpande och leva lyckligt.

Foto: Diana Korsakova

Nu om menstruationskoppen, som jag också testade. Jag hade en kopp av den ryska tillverkaren CupLee. Den är tillverkad av medicinsk silikon med en hållbarhet på minst tre år. Sådana skålar är av två storlekar S och L. Min storlek är S, dess diameter är 40 mm, höjd 47 mm, skålens skaft är 21 mm, volymen är 16 ml. Ärligt talat, vid första anblicken verkar det gigantiskt (särskilt i jämförelse med en tampong), och du kan inte ens tro att det till och med kan sättas in i det. Skålarna finns i olika färger; jag hade hallon. Det kostar 850 rubel, de säger att du kan använda en sådan skål i upp till tio år. Jämfört med tamponger, som också kostar cirka 100 rubel per förpackning (det visar sig också 1200 per år), är en skål ekonomiskt mer lönsam.

Foto: Diana Korsakova

Fördelarna med menstruationskoppar är att de, till skillnad från tamponger, inte stör störningen av vaginalväggarna och lämnar inte mikrofiber kvar på dem. Fler skålar innehåller 4-6 gånger mer vätska än en vattpinne. Tillverkarna säger att skålen kan användas upp till 12 timmar och inte vara rädd för toxisk chocksyndrom. STS är en dödlig sjukdom som utvecklas på grund av det faktum att i "näringsmediet" bestående av menstruationsblod och tampongkomponenter börjar Staphylococcus aureus-bakterier att föröka sig. De utsöndrar ett toxin som orsakar sjukdomen. Det är på grund av risken för STH att tamponger måste bytas var 4-8 timme. 2012 började den amerikanska modellen Lauren Wasser koldbräden på grund av STH, och hon hade ett amputerat ben under knäet och halvan av den andra foten. Nu stämmer hennes familj Kotex-tampongtillverkningsföretag, som flickan använde under menstruationen.

Foto: Diana Korsakova

Det verkar som om menstruationskoppen är ett idealiskt hygienmedel under menstruationen: du kan komma in i det på morgonen och glömma det fram till kvällen. Men något äter mig en orm av tvivel. Är det samma som bakterier där man kan föda upp i en vattpinne eller i en skål? Och när ditt liv eller dina ben står på spel vill du inte riskera det. Jag googlade det och fick reda på att under 2015 registrerades det första fallet av STH efter att ha använt menstruationen. Det utvecklades hos en 37-årig kvinna som använde koppen för första gången. Vid en av de första introduktionerna skrapade hon vägg i slidan. Läkarna säger att silikonen från vilken menstruationskopparna tillverkas inte i sig främjar tillväxten av bakterier, men en stor ansamling av blod och skador på slemhinnan kan utlösa tillväxten av Staphylococcus aureus och frisättningen av toxiner. Kvinnan fick medicinsk hjälp i tid, hon släpptes frisk från kliniken. Så jag tror att du inte ska koppla av så mycket, och ändå måste du tömma skålen så ofta som en vattpinne.

Administreringssätt “C” Foto: Diana Korsakova

Menstruationsskålens diameter är fyra centimeter, och det finns två sätt att komma in i slidan. Den första kallas "C". Det är nödvändigt att ansluta skålens väggar och vika sedan de två ändarna med bokstaven "C". Den andra metoden kallas "Bud": du måste linda in koppen så att den liknar en oöppnad knopp. Först var det väldigt skrämmande. Det verkade för mig att detta helt enkelt är omöjligt. Men på något sätt samlade jag min vilja i en knytnäve och försökte. Till att börja med försökte jag skriva in det med bokstaven “C”, men ingenting kom över det alls (senare lyckades jag aldrig göra det på detta sätt). "Bud" för att komma in i skålen är på något sätt lättare. Denna "knopp" öppnar sig sedan in i vagina och bildar ett vakuum. Utanför återstår det bara en knappt märkbar "centimeter" med två centimeter, men det behövs inte alls, det kan avskäras. För att dra ut koppen behöver du inte dra "stam", så ingenting fungerar. Du måste använda fingrarna för att hitta den ribbade botten av skålen, pressa den så att vakuumet försvagas och dra ut det. Detta är också lite skrämmande. Tampongen har en lång sladd, och du drar fortfarande ut den, och skålen är nästan helt dold i slidan.

Metod för introduktion "Bud" Foto: Diana Korsakova

Jag var ständigt rädd "Tänk om det är för djupt?", "Plötsligt kan jag inte få det?" Skålproducenter skriver att även om hon har stigit högre, finns det inget behov av oro och panik, och att det helt enkelt inte finns någonstans att gå vilse i skålen. De rekommenderar att lugna ner och bry sig gradvis kommer det att sänka, och det kommer att bli taget av "stammen". De säger att det är bättre att göra detta medan du sitter på huk. Detta har inte hänt mig, men jag skulle naturligtvis få panik. Jag tror att det bara tar lite tid att vänja sig till koppen, och då kommer rädslan att passera. Jag gillar i allmänhet inte riktigt främmande föremål i min vagina, och därför använder jag bara tamponger i extrema fall. Till exempel när jag har min period och jag behöver gå till yoga. Menstruationen var mycket trevligare än tamponger. Jag känner mig mer bekväm med henne eftersom hon har en slät yta. Det är inte alls smärtsamt att införa och ta bort den, och när jag väljer mellan en vattpinne och en skål, skulle jag föredra en skål. Det är ännu mer bekvämt att använda skålen när du går till badhuset eller poolen, den långa sladden från pinnen på offentliga platser är mycket pinsamt. Det är riktigt problem som kan uppstå om du behöver tömma skålen i en offentlig toalett, och där är sänkorna inte i båset. I sådana fall rekommenderas att du tar en flaska vatten till toaletten för att spola den eller använda våtservetter för intim hygien. Eller köpa en annan skål.

Foto: Diana Korsakova

Jag drog slutsatsen att återanvändbara kuddar och menstruationskoppar har sina för- och nackdelar. Fördelar: dessa hygienprodukter är miljövänliga, ekonomiska och allergivänliga (innehåller inte lim och syntetiska material). Nackdelar: kräver särskild vård. Ja, om du vill använda dem måste du förväxlas lite mer än med engångsunderlag och tamponger. Men för det första är återanvändbara kuddar och skålar gynnsammare för hälsan, och för det andra kommer du inte att lämna 11 000 engångsskydd och tamponger på vår planet som kommer att sönderdelas under hundratals år. Jag kommer att fortsätta använda återanvändbara packningar och en skål, länge lever menstruationen utan avfall!

 • Menstruationskoppar och återanvändbara kuddar finns i online-butiken cup4women. Leverans sker av Russian Post eller SDEK. "Russian Post" kommer att levereras inom 3-5 dagar, kostnaden är 300 rubel. Leveranstid SDEK från två dagar, kostnaden beräknas individuellt.
 • Cup4women "VKontakte", återanvändbara packningar och andra ekoprodukter av märket BiEco på Instagram.

"Detta är en slags katarsis." Berättelser om menstruation och allt relaterat till dem

Ett smutsigt dussin. Topp 12 engångsplastartiklar och ett alternativ till dem

Historien om två permyahs som öppnade en onlinebutik med varor utan en engångsförpackning

Anna Kondratievas kolumn om förväntningarna och verkligheten i livet utan slöseri

Åtta anläggningar deltar i kampanjen mot disponibel koppar "Min kopp, snälla" i Perm

TOPP 15 bästa damkuddar

Praktiska sanitära kuddar är tillbehör utan vilka damer inte kan föreställa sig sitt liv. Den här artikeln innehåller praktiska rekommendationer om hur man väljer damkuddar för olika ändamål. När du har bekantat dig med betyg (TOP-15) av de bästa produkterna från kända företag kommer du att lära dig fördelarna och nackdelarna med dessa produkter, vilket hjälper dig att göra rätt val utan att gå vilse bland de många erbjudandena.

Hur man väljer damkuddar

Så vad ska man beakta innan du köper ett paket med hygienprodukter? Vad man ska köpa - produkter från ett välkänt varumärke eller något som mer erfarna vänner rekommenderar? Vi kommer att försöka ta itu med detta.

Förpackning

Detta ögonblick är ett av de viktigaste. Det är önskvärt att var och en av packningarna har ett individuellt paket. I detta fall kommer den inte att ha kontakt med miljön tills den används. Det är bekvämt: ett litet kuvert passar i din handväska och du kan inte vara rädd för ytkontaminering.

Doft

Ett av syftena med sanitetsservetter, oavsett typ, är neutralisering av obehagliga luktar. Huruvida du köper parfymerade produkter är upp till dig. Många kvinnor gillar en doft om den inte är för stark och påträngande. Andra föredrar parfymfria produkter. I detta fall uppnås neutralisering av lukt på grund av det mellersta skiktet som omvandlar vätskan till gel. Produkten bör inte ha lukten av papper, kemikalier eller plast.

Man måste vara försiktig när man köper produkter med balsamer och växtextrakt. Naturligtvis har de en terapeutisk effekt, men du bör inte glömma bort den möjliga individuella intoleransen.

Grad av skydd

Det exakta valet beror på hur riklig urladdning. Du kan navigera efter antalet droppar som dras på paketet:

 • 3 - knappa urladdning;
 • 4 - normalt. Produkter märkta med 3 och 4 droppar används av ungdomar och vuxna kvinnor under de första dagarna av menstruationen;
 • 5 - rikligt;
 • 6-7 - stora föremål för nattbruk.

Graden av skydd ökas på grund av närvaron av ytterligare funktioner:

 • vingar. Hjälp med att fixera dynan på tvätten och minimera risken för läckage.
 • Kardborreband. En annan fixeringsmetod. Ofta används i urologiska och postpartum modeller. Det är nödvändigt att uppmärksamma limens kemiska sammansättning. Det är önskvärt att limskiktet är naturligt, stärkelsebaserat;
 • anatomisk konfiguration. Packningar som följer kroppens konturer passar inte bara bra utan är osynliga från sidan;
 • sidor. Ytterligare skydd i form av små höjder i produktens kanter. De förhindrar läckage när packningen redan är våt.

Tillverkningsmaterial

En av de viktigaste punkterna är materialen från vilket toppskiktet är tillverkat och följaktligen dess egenskaper. Det finns hygienprodukter med en mjuk och mesh övre del. Vilket alternativ som är bättre är en fråga om personlig preferens. "Mesh" absorberar bättre urladdning och produkter med en mjuk yta - valet av kvinnor som är benägna att allergier.

En annan punkt är materialens andningsförmåga. För att säkerställa komfort i det intima området måste du köpa produkter från ånggenomsläppliga material. I detta fall säkerställs komforten..

När du väljer "dagligen" måste du vara uppmärksam på att materialen är övervägande naturliga och ofarliga. Samtidigt garanteras inte bara komfort under dagen utan också gott hudskick.

De viktigaste typerna av kvinnors kuddar

Det finns sådana sorter av feminina hygienprodukter:

 • klassiska modeller med olika tjocklekar, som används för att ta upp blod under menstruationen. Det finns tjocka (1-2 cm) och tunna (upp till 1 cm) produkter;
 • urologisk. Används för urininkontinens i olika grader, liksom efter förlossning, med en tillfällig försvagning av tonen i urinblåsan;
 • medicinsk. Ytan är mättad med extrakt av medicinska växter. Denna produkt används i gynekologisk praxis (inte som en oberoende behandling, utan som ett adjuvans);
 • anjoniska. Dessa hygienprodukter under drift producerar joner med en negativ laddning som är skadliga för den patogena mikrofloran;
 • dagligen. De används varje dag (utom de som är kritiska för att skydda kläder från biologiska vätskor. Du kan använda dem under de sista dagarna av din period så att urladdningen (inte så intensiv som under de första dagarna) inte fläckar dina kläder. De är små, tunna och helt osynliga;
 • testkuddar - produkter som använts under prenatalperioden för att snabbt upptäcka flödet för fostervatten. I detta fall ändrar indikatorn färg till blått;
 • postpartum. Bekväm för användning på sjukhuset. Produkter med antibakteriell effekt används efter gynekologiska operationer.

Bästa dagliga sanitetsunderlägg

Libresse DailyFresh Normal Plus

Väl absorberande hygienprodukter som är lämpliga att använda med klassisk linne. Grunden för packningen är ett material som är väl permeabelt för luft, med impregnering baserat på mjölksyra, vilket gör att du kan bibehålla den bästa pH-balansen i det intima området. Packningen följer kroppens konturer, så en bekväm känsla under dagen - alltid.

 • tillgängligheten av individuella förpackningar;
 • mjuk, välabsorberande yta;
 • anatomisk konfiguration;
 • pålitlig fästning;
 • vacker ljus design.

Minus: högt pris.

Bekymrat bomullsextrakt färskt

Smaksatt "dagligen" för att upprätthålla färskhet under hela dagen, med bomullsextrakt. När det gäller mjukhet och andningsförmåga kan dessa produkter jämföras med naturlig bomull. Produkter har klarat dermatologiska tester. Ytan absorberar snabbt fukt och ger komfort under hela dagen. Den anatomiska formen gör kuddarna nästan omöjliga.

 • trevlig doft;
 • komfort under dagen;
 • tillförlitlig fixering;
 • utmärkt absorptionsförmåga.

Bland minusen noterar damer bristen på flexibilitet hos produkter.

Alltid vardagliga vanliga singlar

Dagliga kuddar (var och en i ett enskilt kuvert) - för bekvämlighet och komfort för varje dag. Hygienprodukter är subtila och omöjliga (endast 2 mm). Materialets speciella struktur ger komfort under hela dagen. Produktfunktioner:

 • individuell hygienisk förpackning;
 • tillförlitlig luktneutralisering;
 • andningsbart material;
 • hypoallergen sammansättning. Produkten har testats av hudläkare.
 • luktbrist;
 • utmärkt fixering;
 • absolut komfort. Materialet orsakar inte irritation.
 • nästan perfekt absorption.

Minus: underlaget rynkar ibland.

Kotex normalt dagligen

Kotex Normal - bekväma dagliga kuddar med en andningsyta och en mjuk, välabsorberande struktur. Var och en av de dagliga rutinerna är individuellt lindade och med sin kompakta storlek kan du ha en hygienprodukt i din handväska. Tillverkat av naturligt allergivänligt material.

 • fast form. Skikten separeras inte på grund av prägling runt kanterna;
 • det översta lagret är mycket mjukt, absorberar och bibehåller fukten bra. En känsla av komfort och fräschhet tillhandahålls;
 • det inre skiktet är gjord av andningsbart material som ger luftutbyte och en känsla av komfort i det intima området.
 • naturlig sammansättning, hypoallergen effekt;
 • mjuk yta;
 • bekväm användning. Packningen är tunn och nästan omöjlig, men samtidigt absorberar den fukt..

Det finns inga uttalade brister. Det enda, produkter från Kotex finns inte alltid till försäljning.

Bästa natt sanitära kuddar

Naturella camomile ultra natt

Nattkuddar gjorda av mjuka, behagliga att beröra materialet. Med hjälp av vingar är de säkert fästa vid tvätten. Det unika med denna modell är att den innehåller en torr lotion som pålitligt skyddar huden i det intima området från irritation. Produktens tjocklek är bara 2 mm. Denna modifiering kännetecknas av ett unikt absorberande system med spår i form av en blomma. Gelbollar absorberar vätska. Ytan förblir helt torr. En trevlig diskret arom av kamomill gör att du kan bibehålla färskhet och inte känna en obehaglig lukt. Varje packning har en individuell förpackning, vilket gör användningen mycket bekväm. Det kan användas både på natten och under dagen.

 • bekvämlighet. Packningar är väl absorberade, ordentligt fästa och samtidigt mycket tunna. Det övre lagret passerar inte fukt tillbaka;
 • bekväm användning. Produkter gnuggar inte alls, absolut omöjliga;
 • trevlig diskret aroma som skapar skydd mot obehaglig lukt;
 • stor storlek, vilket eliminerar risken för oavsiktligt läckage;
 • förmågan att använda med riklig urladdning.

Det finns inga nackdelar. Alla kunder är enhälliga: detta är ett av de bästa “nattliga” alternativen. Att köpa den här modellen innebär att säkra en "babys sömn" på kritiska dagar. Den enda som inte passar det här alternativet är kvinnor som inte gillar lukten av kamomill..

Orofri Ultra Night Plus

I paketet - 10 stycken. Kaffrey's underlag är ultratunt och upprepar kroppens form. Skyddar pålitligt upp till 8 timmar, kan användas även på natten. Den yttre beläggningen är mjuk och flexibel, testad av hudläkare. Produkten skyddar pålitligt mot lukten av sekret.

 • packningen kraschar inte;
 • produkten orsakar inte hudirritation och obehag;
 • mjuk yta;
 • perfekt fukthållning. Packningen läcker inte;
 • bekväm förpackning för 10 kuddar;
 • pålitlig fästning;
 • lågt pris.

Nackdel: produkten är inte lämplig för daglig användning. Detta minus kan emellertid knappast betraktas som kritiskt, eftersom produkterna ursprungligen placeras som nattliga.

Bella perfecta ultra natt


Detta är en budget och samtidigt högkvalitativt alternativ för dem som inte är redo att spendera stora summor på packningar. Samtidigt skyddar produkter från polska tillverkare perfekt under menstruationen. ”Sex droppar” på förpackningen innebär god absorptionsförmåga. Ytan är mesh, trevlig vid beröring, orsakar inte allergier. Huden förblir torr hela tiden. En funktion i denna modifiering är ett speciellt andningsskikt som ger optimal luftutbyte i det intima området. Övningen visar att även med kraftig urladdning är en packning tillräckligt för hela natten.

Produkter kan användas på dagtid. De är tunna, väl fixerade och osynliga även under tätt passande kläder. Av bristerna kallar damer en ganska primitiv design, men för sådana produkter är detta inte det viktigaste. När det gäller prestanda är det verkligen nära dyra skyddsmedel.

Libresse Natural Care Goodnight

Natthygienprodukter med ökad tjocklek (7 mm) och längd (320 mm) med en mjuk, behaglig beröringsyta. Den anatomiska formen bidrar till en bättre anpassning av underlaget till kroppen och minimerar risken för läckage. Insidan innehåller absorbenter som pålitligt absorberar urladdningen, så ytan förblir torr.

 • mjuk yta;
 • bekväm och pålitlig fixering;
 • tillförlitligt skydd;
 • hypoallergen sammansättning.

Nackdel: inte alla gillar tjocka kuddar.

De bästa urologiska kvinnor

Seni lady plus

Hygienprodukter som ger tillförlitligt skydd för mild till måttlig urininkontinens. Modellen är designad specifikt för aktiva kvinnor. Underlag är osynliga och ger hög komfort. Produktfunktioner (de kan också kallas fördelar):

 • anatomisk form. Packningen passar perfekt till kroppen;
 • hög säkerhetsnivå - ingen risk för läckor;
 • 7 dimensionella modifieringar. Du kan välja ett verktyg som är idealiskt anpassat till individuella egenskaper;
 • tillförlitlig fästning på grund av ett brett limband;
 • skydd mot obehaglig lukt på grund av det antibakteriella absorberande skiktet;
 • möjligheten att använda under perioden före och efter förlossningen;
 • "Andningsbart" topplager;
 • brist på latex i kompositionen;
 • speciallager fördelar vätska jämnt.

Nackdelar hittades inte.

Abena Abri-San Premium

En universell modell som kan användas för alla grader av urininkontinens. Produktfunktioner inkluderar:

 • yta med god andningsförmåga. Materialet ger perfekt ventilation, vilket minimerar risken för hudirritation. Samtidigt tillåter inte den lilla storleken på mikroporerna vätska att läcka ut;
 • skydd mot läckor på flera nivåer;
 • anatomisk konfiguration;
 • ett skikt av superabsorbent som omvandlar vätska till gel;
 • Top Dry-teknik för praktiskt taget omedelbar absorption. Huden förblir torr;
 • anatomisk form;
 • extra skydd på grund av höga sidor i vattenavvisande material.

Inga klagomål på den här produkten har identifierats. Det kan användas för äldre kvinnor som har ganska allvarliga urologiska problem.

Hartmann MoliMed Classic maxi

Anatomiska kuddar tillverkade av miljövänligt non-woven material som har genomgått dermatologiska tester. Absorberande dyna ger tillförlitligt skydd mot läckage tack vare HighDry SAP-absorberande komposition. Vätskan förvandlas till en gel och hålls fast inne som en magnet. Stödet är osynligt, fäst vid tvätten med ett brett självhäftande band.

 • trevligt mot det luftgenomsläppliga materialet;
 • möjligheten att använda svår urininkontinens;
 • kan användas efter förlossningen.
 • för stor storlek;
 • högt pris.

TENA Lady Slim Mini

Tack vare den innovativa mikroPROTEX-tekniken erbjuder TENA-produkter tredubbla skydd mot obehaglig lukt och fukt. I storlek är packningen inte större än en analog utformad för kritiska dagar. Denna modell är oumbärlig för mild eller droppinkontinens..

 • exakt upprepning av kroppskonturer;
 • microPROTEX-teknik som ger tillförlitligt skydd och maximal komfort;
 • hypoallergen sammansättning. Produkter klarat dermatologiska tester;
 • mjuk yta;
 • Färskt luktreglerande luktneutraliserande system. Friskhet och självförtroende garanteras;
 • individuell förpackning.

Av minusen noterar kunderna en hög kostnad.

De bästa postpartumskuddarna

Hartmann Samu (steril)

Hartmann Samu sterila kuddar rekommenderas under postpartum och efter kirurgiska gynekologiska ingrepp. Ultrasorptionsskiktet absorberar vätska, och en speciell substans i dess sammansättning hjälper till att neutralisera lukt. Den mjuka ytan irriterar inte huden. Total förpackning 10 packningar.

 • utmärkt absorption;
 • brist på irritation och obehag;
 • inga smakämnen;
 • stora storlekar;
 • användarvänlighet, speciellt med speciella trosor;
 • mjuk "andnings" yta.

Inga brister hittades.

Helen harper mikroflex stor singel

Postpartum sanitära kuddar från tillverkare från Belgien. Den stora storleken, optimal täthet och bekväma sidogummi gör denna modell till en av de ledande inom vårt betyg. För större tillförlitlighet kan den användas med speciella trosor. Materialet är trevligt för kroppen, mjukt och allergivänligt. Torkdukar glider inte och kan absorbera ganska riklig urladdning.

 • enkel användning. Varje produkt finns i sin egen förpackning;
 • tankeväckande konfiguration;
 • helt naturlig sammansättning;
 • hög komfortnivå;
 • tillförlitligt skydd;
 • bekväm montering.

Vad gäller klagomålen gör de helt enkelt inte.

Peligrin Uppsättning av packningar P4

Peligrin-märkesprodukter finns i tre typer: för att skydda mot rikliga och måttliga utsöndringar efter födseln. Företaget tillverkar också sterila kuddar som används efter kirurgiska ingrepp. Dessa produkts egenhet är ett bra absorberande skikt, som snabbt absorberar fukt och eliminerar lukt. Sidogummi skyddar mot läckage. Experter rekommenderar efter kirurgiska gynekologiska ingrepp att använda det sterila alternativet, eftersom de återstående ändringarna, med alla deras fördelar, inte eliminerar risken för infektion. Den största fördelen som nästan alla kvinnor firar är det klibbiga tejpen. Inte alla modeller av postpartum våtservetter har det. Detta gör det ännu mer bekvämt att använda Peligrin-produkter..

 • lågt pris;
 • inga dofter;
 • tillförlitlig vätskeansamling;
 • 3 skyddsgrader;
 • nästan omedelbar absorption.

Inga nackdelar hittades. Det är ingen slump att gynekologer rekommenderar den här modellen. För användning under den tidiga postpartumperioden, ett nästan felfri alternativ.

Det verkar som om det inte är något komplicerat att välja hygienprodukter. Men varje kvinna är unik, därför kan även de bästa produkterna inte passa alla lika. Genom att köpa rätt hygienprodukter väljer du välbefinnande, aktivitet, självförtroende och komfort hela dagen.

Packningar dagligen

Dagliga kuddar för kvinnor - en garanti för renhet, fräschhet och komfort för varje dag. Du kan ta reda på hur mycket hygienprodukter från olika tillverkare kostar just nu - i det här avsnittet i Podruzhka onlinebutik anges alla aktuella priser.

Sortiment av sortiment

I sortimentet "Flickvänner" hittar du dagliga trosskydd för kvinnor från så populära tillverkare som: Always, Carefree, Bella, Discreet, Hummings, Libresse, Naturella, Ola!, Space 7. Miljoner flickor i många länder litar på hygienprodukterna från dessa märken.

I "Flickvän" finns följande olika dagliga trosskydd för kvinnor:

 • olika tjocklekar, inklusive superthin, som kommer att vara absolut osynliga och nästan osynliga;
 • andas - för oklanderlig komfort och frånvaro av hudirritation;
 • med aloextrakt för känslig hud;
 • supermjuk från Naturella - för känslig hud.

Förvärv av hygienprodukter

För att köpa dagligen trosskydd för kvinnor, besök en av Podruzhka-butikerna i Moskva, Moskva-regionen eller St Petersburg. Adresser till filialerna i centrala och sovande områdena hittar du på sidan "Butiker" på sidan. Välj det närmaste alternativet och kom och köpa hygienprodukter och testa samtidigt och välj vård- och dekorskosmetika.

Du kan också beställa dagliga kuddar i onlinebutiken med leverans till din stad. Vi arbetar över hela Ryssland.

Dagliga kuddar

I dag anser gynekologer att det för att upprätthålla intim hygien är tillräckligt för kvinnor med frisk mikroflora att regelbundet ta en dusch och ha rent linne. Men för många kvinnor är användningen av dagliga trosskydd helt enkelt en nödvändighet.

Varför behöver dagliga kuddar

Dagligen är ett utmärkt tillfälle att följa intim hygien. De är särskilt nödvändiga när urladdningen inte är riklig eller specifik. Det händer:

 • före och efter menstruation för att skydda mot plötsligt flöde eller från restutsläpp;
 • under menstruation, vid användning av tamponger (som en extra försäkring för linne);
 • med problem med urininkontinens, vilket händer ibland efter förlossningen och i andra fall;
 • under behandlingen med ljus;
 • med ägglossning, när intravaginal sekretion ökar.

Men vad är dagliga kuddar? Detta är ett flerskiktssystem, där varje lager utför en specifik funktion:

 1. Ytlig - i kontakt med huden, gjord av ett poröst material och måste låta alla fällningar passera igenom.
 2. Absorberande fyllmedel. Det kan vara granulat eller absorberande fiber. Utformad för att hålla sekret och luktneutralisering.
 3. Ogenomtränglig film belagd med lim för fixering på linne.

Ofta erbjuder tillverkare dagliga kuddar med deodoriserande egenskaper, gör dem färgade och olika former..

Fördelarna och skadorna med dagliga kuddar

Kvalitetshygienartiklar ger extra komfort när som helst. De har ett mjukt, hudvänligt toppskikt. Med deras hjälp kan du skydda intima delar av kroppen från irritation och ge bekvämt bärande underkläder. Vissa tillverkare tillverkar dagliga kuddar som följer kroppens konturer och anpassar sig till dess rörelser.

Naturligtvis har sådana hygienprodukter många fördelar. I vissa fall, till exempel, under långa resor, när det inte finns någon möjlighet att byta kläder, kan de inte ersättas. Men gynekologer talar också om de potentiella farorna med produkter. När du bär dagliga kuddar är det möjligt att:

 • uppkomsten av trast - resultatet av förändrad mikroflora, sammanfaller med dysbios eller försvagning av immunsystemet;
 • skapa en "växthuseffekt" när du använder vävnader som inte tillåter luft att passera igenom, irritation i huden;
 • allergier, som kan manifestera sig som inflammation i slemhinnan, svullnad i huden, uppkomsten av röda fläckar eller utslag i könsområdet.

Om åtminstone en av de nämnda konsekvenserna observeras bör användningen av dagliga dynor kasseras..

Som sådan har produkten inga kontraindikationer. Studier har visat att friska kvinnors dagliga användning av engångsunderlag inte påverkade deras hälsa. Felaktig användning av hygienprodukter kan emellertid leda till utveckling av vaginos och candidiasis. Att undvika detta är enkelt: byt bara produkterna var 4-6 timme, tvätta händerna innan du byter packning och använd varorna från pålitliga märken.

Material och sammansättning av dagliga packningar

Många moderna tillverkare strävar efter maximal säkerhet för sina produkter såväl som deras tillförlitlighet och komfort vid användning. Som regel består "dagligen" av flera lager:

 • yta - gjord av fibermaterial (polypropen, polyeten, polyester, viskos);
 • distributionslager - poröst material från syntetisk fiber eller träfiber;
 • absorberande skikt - en kombination av cellulosa och superabsorberingsmedel används för tillverkning av dagliga och sanitära kuddar;
 • självhäftande skikt (polymerer, syntetiska hartser);
 • substrat. Vanligtvis används plastfilm eller fibermaterial.

Separata dagliga kuddar kompletteras med smaker. För att betona hygienartiklarnas form och funktion kan olika tryck appliceras på dem med bläck..

Typer av dagliga packningar

Produktskillnader kan relatera till ett antal egenskaper. Så produkter klassificeras efter form. Rakt eller avsmalnande mot mitten av modellen betraktas som standard. Dessutom finns det alternativ för olika trosor: i form av shorts, tangs, thongs, etc. Vissa produkter kompletteras av vingar. När det gäller färg är vita produkter de vanligaste. Men du kan hitta färgade eller svarta dagskuddar.

"Daily" divideras också med antalet absorberade sekret. Information om deras kapacitet finns på förpackningen:

 1. Med en liten mängd urladdning kan du använda modeller för 1 eller 2 droppar.
 2. 3-4 droppar är utformade för att hålla stora volymer vätska..

Skillnaderna mellan produkter med olika skyddsgrader är i tjocklek.

Dagliga trosskydd tillverkas av många företag som är specialiserade på hygienprodukter. De bästa märkena:

 • Libresse Dagliga färska Multi Style-produkter har en universell form;
 • Diskret Produkterna från serien Normal har vunnit popularitet på grund av deras höga kvalitet;
 • Alltid. Varje dag kännetecknas märkesprodukter av en mycket liten tjocklek och anatomisk form;
 • Sorglös Andningsmodeller har en mycket mjuk topprock etc..

Skillnader mellan dagliga och vanliga packningar

Hygienisk konventionell packning liknar strukturellt den dagliga. Den består av samma lager och utför liknande funktioner, men de används fortfarande för olika ändamål. Därför förändras produkternas form, storlek och tjocklek. Det bör noteras att konventionella packningar är tillverkade med en relativt bred vidhäftande bas, eftersom deras kapacitet är utformad för en stor vätskevolym. Tvärtom görs tvärtom så enkelt som möjligt så att en kvinna inte märker dem under dagen. Dessutom kan de inte användas under sömn, till skillnad från vanliga, som är utformade för att bära dygnet runt. De producerar också speciella nattkuddar för att ligga skydd.

Regler för användning av dagliga packningar

När du köper hygienprodukter måste du vara uppmärksam på följande:

 • Förpackningens integritet. Om förpackningen är skrynklig, öppnad, trasig, eventuellt smuts, har mikrober kommit inuti. Det är oacceptabelt.
 • Hållbarhetstid. Dessa produkter har det också och måste respekteras..
 • Strukturera. Det är bättre att använda kuddar tillverkade av naturliga material utan färgämnen och dofter (om din hud är benägen att irritera, rekommenderas att du inte använder kuddar med doft). Om det inte finns någon information om kompositionen är det bättre att inte köpa sådana produkter.

Anta att du redan har köpt dagliga packningar, med hänsyn till alla funktioner, men det är viktigt att inte bara välja, utan också förvara dem korrekt.

De ska inte lämnas i badrummet. På grund av hög luftfuktighet går egenskaperna förlorade, en gynnsam miljö för utbredning av mikroorganismer utvecklas.

Du bör ta bort produkten från förpackningen när du har tvättat händerna med tvål. Byte sker inte mindre än 5-6 timmar senare. Även om dynorna byts regelbundet bör byte av underkläder vara en daglig rutin..

Naturligtvis, vilka kuddar du ska välja, bestämmer varje flicka själv, men om du följer dessa enkla rekommendationer kommer din intima hälsa att vara säker.

Dagliga kuddar: typer, tillverkare, recensioner

Nyligen har dagliga trosskydd för kvinnor blivit populära i vårt land. Under sovjetiden var ett sådant tillbehör helt enkelt inte tillgängligt, damer hade att göra med improviserade material, ofta inte särskilt praktiska. En sådan nyhet fick omedelbart popularitet, eftersom den verkligen är väldigt bekväm. Många kvinnor kommer inte att lämna hemmet utan att ha tillgång till deras plånböcker. Dagliga trosskydd ger en känsla av torrhet och renhet, förutom att de är tillgängliga, och de flesta kvinnor använder dem varje dag, och uppfattar det som en nödvändig ritual, som morgondusch eller daglig byte av underkläder.

Gynekologers åsikt

Populariteten för dessa personliga vårdprodukter växer dag för dag. Gynekologer tror dock inte att dagliga kuddar är så nödvändiga. Tvärtom, de är säkra på att deras regelbundna användning leder till utveckling av ett antal gynekologiska sjukdomar. Detta är främst vaginos och trast. Dessutom är detta yttrande tillräckligt motiverat: pressad cellulosa, som är grunden för tillverkningen av det övre skiktet på trosskyddet, gör det svårt att cirkulera luft i den intima zonen och hjälper också till att skapa en gynnsam miljö för utveckling och reproduktion av patogena svampar och mikroorganismer. Detta beror på växthuseffekten..

Underbara aromer av blommor

De representerar inte själva något dåligt, men hela poängen är aromen av arten. I ett försök att göra dagliga kuddar mer attraktiva för köparen impregnerar tillverkarna dem med olika ämnen som ger dem blommig arom. Men även om du inte är benägen att allergiska reaktioner är deras förekomst mycket möjlig. Vissa kuddar är färgade med olika färgämnen, som också är kraftfulla allergener. Därför, när du använder, se till att uppmärksamma kroppens reaktion. Om rodnad, svullnad eller klåda uppstår kan du inte längre använda sådana kuddar.

Typer av dagliga packningar

De mest populära märkena hittills är alltid, Kotex, Libresse, Bella, Diskret, Lidie, Naturella. Dessutom finns det inom varje märke fortfarande en uppdelning i arter, beroende på kvinnans preferenser. Men de mest populära är skiva-packningar. De dagligen, tunna, spetsar, de bibehåller friskhet och renhet och är ett harmoniskt tillskott till vackert linne. Dessutom kommer detta tillbehör inte att förråda sig själv alls.

Låt oss titta på hur de olika skivpakningarna skiljer sig från varandra. Dagliga hygienprodukter kan vara av standardstorlek eller mikro, som är fästade på trosan. Till skillnad från packningar under kritiska dagar kommer de i en gemensam låda utan individuell förpackning. Eftersom de inte är avsedda för riklig urladdning går de utan vingar. Varje dag finns det svart eller vitt, färgat, det finns också paket där det finns kuddar i flera färger för olika kläder.

Eftersom kvinnor bär olika underkläder såg tillverkarna till att var och en av dem inte kände obehag. Därför skapades packningar av olika former. Det kan vara rektangulärt eller med en böj i mitten. Dessutom finns det en separat variation av triangulära packningar för tanga trosor.

Om vi ​​talar om andra tillverkare använder de olika material för tillverkning av det övre skiktet. Det kan vara ett naturligt fiberduk eller en polymerfilm. Dessutom produceras tunnare och tjockare kuddar, den första för varje dag, och den andra för att absorbera urladdningen omedelbart före och omedelbart efter menstruationen. Packningar skiljer sig åt i sina fyllmedel. Det kan vara syntetiskt material eller pressad massa. Dessutom kan de vara smaksatta eller luktfria..

Vad du ska göra om du inte är redo att ge upp dagliga kuddar

Var och en av kvinnorna vet varför dagliga kuddar behövs. Vi är vana med att använda dem och är inte alltid redo att vägra ett sådant tillbehör. Om detta gäller dig måste du följa några enkla regler. Packningar måste bytas var 3-4: e timme. När du väljer hygienprodukter är det nödvändigt att köpa endast beprövade märken, det vill säga från de tillverkare som endast använder miljövänliga material. Undvik doftande och färgade kuddar. Det rekommenderas inte att använda packningar på natten såväl som under den varma sommaren. Glöm inte att kasta dina slitna dagliga kuddar i tid i facket..

Recensioner

För att göra det bästa valet är det nödvändigt att bekanta sig med åsikter från andra kunder. Detta ger dig lite information att tänka på och förhindra dig från att göra misstag. Många kunder skriver att de gillar diskreta packningar. De styrker sitt val genom att de är väldigt tunna, med ett känsligt toppskikt, luktfritt. Andra gillar Naturella, trots att produkterna från detta märke är mycket tjockare. Å andra sidan är det detta som gör att hon kan absorbera en tillräckligt stor mängd sekret, vilket innebär att du inte blir förvånad.

Om du väljer bland tjockare packningar är ett annat populärt märke Koteks. Det här är dagliga kuddar, genom vilka recensioner betonar förekomsten av ett naturligt toppskikt och fyllmedel, och frånvaron av irritationer på huden efter användning. Det är emellertid just på grund av deras tjocklek att de oftast används omedelbart före menstruationen..

För att sammanfatta

Som du redan har förstått är dagliga kuddar inte en nödvändighet. Det räcker med att byta linne, använda dusch oftare och allt kommer i perfekt ordning. Om den obehagliga lukten är en följd av den inflammatoriska processen, är det ingen mening att maskera den med doftande kuddar, måste du rådfråga en läkare. Gynekologer motsätter sig att dagliga trosskydd används konstant och anser att de är en nödvändig åtgärd endast i en nödsituation när det inte finns något sätt att byta kläder och ta en dusch.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Hur man känner igen graviditet under menstruationen

För de flesta kvinnor är frånvaron av planerad menstruation det första tecknet på graviditet. Men som praxis visar kan det finnas undantag från varje regel....

Svår buksmärta före menstruationen, orsakar svår smärta före menstruationen

Det schema som du kan spåra periodens regelbundenhet och varaktighet är inte alla kvinnor. De flesta av dem förutsäger ganska exakt början på nästa menstruation enligt en förändring av deras välbefinnande på grund av fysiologiska skäl....

Anledningar till försenad menstruation, utom graviditet

Menstruation, menstruation eller reglering är ett periodiskt avslag på livmoderns livmodersystem, åtföljt av blödning. Frånvaron av menstruation orsakar främst en kvinna i reproduktiv ålder misstänker graviditet....