Brun urladdning hos kvinnor vid olika perioder

Intim

Många kvinnor är intresserade av frågan: ”Varför verkar brun urladdning? Är det farligt?". För att besvara den här frågan måste du ta reda på när detta är normen, när det indikerar förändringar eller sjukdomar. Du måste också ta hänsyn till tidsperioden för deras förekomst och varaktighet.

Den utsöndrade vätskan från vagina hos många damer informerar om de naturliga processerna eller patologiska tillstånd i kroppen.

När den bruna färgen är inom normala gränser?

Finns det någon koppling till patologi?

Cyanberoende och cykeloberoende bruna markeringar

Mittcykel

Vid händelse i mitten av menstruationscykeln indikerar detta ägglossning. Detta händer på grund av ett brott i follikeln där ägget mognar. Normalt är dessa utsöndringar ljusbruna, luktfria utan smärta i nedre buken. De är obetydliga och smeta i naturen och varar inte mer än två dagar. Det är viktigt att boka tid hos en läkare om detta inträffar varje månad. Speciellt om ditt välbefinnande förvärras eller flyter smidigt in i din månad.

Innan menstruation

Innan menstruationen under ett par dagar är utseendet på svagt brunaktiga slemhinnor på underkläder inte uteslutet. Om detta händer ibland, inte regelbundet, varar en dag, bör du inte vara rädd. Detta indikerar bara att processen för avstötning av livmoderslimhinnan har börjat. Om denna process är lång, förändringar sker från ljusbrun till brun - hallonskugga, tyder detta på en kränkning. Orsakerna är vanligtvis övervikt, alkoholmissbruk, långvarig stress, försvagande dieter. Omedelbart besök hos gynekologen hjälper till att klargöra situationen..

Efter menstruation

Efter menstruation är spår av en smutsig brun färg acceptabla och normen i flera dagar. Detta kallas också daub. Dess utseende beror på att vissa fragment av exfolierat epitel kommer ut med blodpartiklar. Om utsläppet är mättat brunt eller brunt i färgen med uppträdandet av koaguler, åtföljt av smärta i bäckenområdet och varar i en vecka, bör du snarast rådfråga en läkare! Det är möjligt att detta beror på hormonsvikt, inflammation, infektion eller patologi hos kvinnliga organ.

Efter ägglossningen

Efter ägglossning efter 7-10 dagar kan en liten mängd spår av en brunaktig nyans förekomma. Tidsramen beror på kvinnans individuella egenskaper. Detta antyder att det redan befruktade ägget införs i livmoderhålet. Många kvinnor har inga sådana tidiga tecken. Det bör också komma ihåg att detta symptom inte är ett 100% tecken på början av befruktningen. Inte ett universalmedel i detta fall, ett graviditetstest.

Under graviditet

Under graviditet vid olika tidpunkter är brun en signal om larm. Att söka omedelbar läkarvård krävs. Troligtvis är detta resultatet av allvarliga kränkningar från kroppens sida och utseendet på ett hot mot barnets hälsa. Men när det gäller de senaste månaderna av graviditeten bör man inte utesluta möjligheten att födas snart. Korkan började försvinna. Men ibland från början till födelsen går flera veckor. Försena inte, du behöver inte riskera ett barns liv och besöka snarast en klinik för födelse.

Mot bakgrund av klimakteriet

Med början av klimakteriet kommer hormonella förändringar i kroppen. Detta är anledningen. I sådana fall finns det oftast ingen fara, denna process anses vara normen. Men om brun urladdning dök upp ett år efter den senaste menstruationen, indikerar detta dock en kränkning, störning eller sjukdom.

Cykeloberoende

När du tar preventivmedel

Med preventivmedel, både vid användning av orala medel och den intrauterina enheten, behöver kvinnans kropp tid att anpassa sig. Denna period varar ibland upp till sex månader och åtföljs av knappt blodigt utflöde, luktfri och smärta mellan menstruationen. Ibland uppstår de på grund av brott mot bruksanvisningen eller hoppar över en piller. I alla fall, efter ett par månader, bör du gå till gynekologen. Ett läkarbesök hjälper till att utesluta möjligheten till felaktig preventivmedelval. Kära kvinnor, kom ihåg: preventivpiller bör endast tas enligt anvisningar av en läkare. Inga flickvänner råd bör vara avgörande.

Mitt i ett slingfel

Kanske deras utseende efter långvarig träning, stressiga situationer, intensiv stress, långvarigt samlag, med normaliseringen av den månatliga cykeln i tonåren hos flickor. I de flesta fall är detta normalt och de passerar utan spår. Men först och främst är det en signal, du måste vara på jakt. Du kan inte missa början av patologin. Om något har varnat dig är det inte överflödigt att vända sig till en specialist för att få råd.

Som ett resultat av aktivt samlag

Vid våldsamt samlag kan livmoderslimhinnan skadas. Blod kommer att dyka upp. Det kommer att ge en brun nyans till slemet. Det går snabbt. Om symtom uppträder regelbundet är detta ett tillfälle att konsultera en läkare. Låt honom utesluta patologi.

Försummelse av personlig hygien

I avsaknad av ett tillräckligt antal vattenförfaranden förändras den sura miljön i slidan. Gynnsamma förhållanden uppstår för multiplikation av bakterier. De bidrar till utvecklingen av sjukdomar..

Sexuellt överförbara sjukdomar

I detta fall är blod troligtvis ett av symptomen. Klåda, smärta, förbränning, torrhet och så vidare. Vid sexuellt överförda infektioner (STI), såsom klamydia, mykopopos, ureoplasmos, könsherpes, bakteriell vaginos, vaginal sekretion ändrar färgschemat och lukt, kan gulbruna sekret uppträda. Varje sjukdom har sina egna symtom, ett besök hos en specialist och genomgång av tester hjälper till att pricka alla i.

Ektopisk graviditet

Denna diagnos ställs först efter undersökning av en gynekolog. Ofta efter undersökning av specialist eller ultraljud.

Gynekologisk undersökning

Vid undersökning kan slemhinnan skadas, vilket kommer att leda till uppkomsten av blod.

Inflammatoriska processer och andra störningar

Kan förekomma när som helst och när som helst..

Vad du ska ta?

Sammanfattningsvis vill jag konstatera att för eventuella sjukdomar bör du konsultera en specialist och inte i något fall göra självmedicinering.

Även om du inte har några symtom, för att förebygga, måste du besöka en gynekolog en gång var sjätte månad och ta en smet för en cytologisk undersökning en gång om året..

Vilka patologier känner sig själva genom uppkomsten av svart vaginal urladdning

Arten av vaginal urladdning beror på flera faktorer - menstruationscykeln och förekomsten av gynekologiska sjukdomar hos en kvinna. Helst bör de vara transparenta och luktfria, men i vissa fall börjar vaginal utsöndring att förändra sin karaktär och få olika nyanser. De farligaste är svart urladdning, fixerad i flera dagar eller veckor, eftersom de i 90% av fallen indikerar utvecklingen av allvarliga sjukdomar, i närvaro av vilken specifik terapi krävs. Men det finns tillfällen då mörk urladdning är den absoluta normen och inte behöver någon behandling. Och när, när de inträffar, bör du konsultera en läkare, och när inte, kommer du nu att ta reda på det.

Prata om varför kvinnor har en vaginal utsöndring, är det omedelbart värt att notera att dess utseende inte alltid indikerar utvecklingen av allvarliga sjukdomar. Deras förekomst kan också förknippas med påverkan av vissa fysiologiska eller yttre faktorer som inte utgör ett allvarligt hälsorisk.

Mycket ofta observerar kvinnor utseendet på att upptäcka vaginal urladdning innan menstruationen börjar. Detta beror på förberedelsen av livmodern för menstruation, under vilken det delvis avvisas det inre epitelet från väggarna. Som ett resultat skadas de små kapillärerna som tränger igenom livmoderns väggar och börjar blöda. Blodförlust i detta fall är obetydligt och när blodet kommer in i slidan oxiderar det under påverkan av syre, vilket ger det en mörk nyans. Därför bör utseendet på sådana sekret i början av menstruationen inte skrämma en kvinna. Efter några dagar kommer antalet att öka och de blir blodig.

Mörkbrun daub hos många observeras i slutet av menstruationen. Detta är inte heller en avvikelse från normen. Det uppstår på grund av att livmodern fortsätter att rensa sig åt resterna av menstruationsblodet, som tränger igenom slidan, oxiderar, blandas med livmoderhalsslemet och färgar det i en mörk skugga.

Viktig! Före menstruationen och efter dem går vaginal urladdning normalt inte mer än 2 till 3 dagar. De ska inte vara flytande, rikligt, tappa obehaglig lukt eller orsaka irritation i det intima området.

Dessutom bör utflödet inte provocera panik och rädsla för hälsan om:

 1. En kvinna började nyligen ta p-piller. De innehåller hormonet östrogen, som förhindrar graviditet och blockerar syntesen av progesteron. Allt detta blir en orsak till hormonell obalans, som åtföljs av en förändring av arten av vaginal utsöndring - det får en mörkbrun eller svart färg. Dessutom är urladdning i mitten av cykeln också normen, och de kan gå länge. Och detta händer som regel tills kroppen anpassar sig till nya förutsättningar för den.
 2. Den unga flickan gick först in i samlag. Under det första könet sträcker sig väggarna i slidan, vilket naturligtvis medför bristning av kapillärväggarna och uppkomsten av svartbruna sekret, som kan observeras i 2 till 5 dagar.
 3. Kvinnan ingick i grovt sex. I detta fall sker urladdningen som ett resultat av en kränkning av integriteten hos slemhinnorna i slidan. Av detta skäl kan smetningen ta ungefär en dag.
 4. Hos en ung flicka inträffar endast bildningen av menstruationscykeln. Som regel förekommer den första menstruationen hos flickor på 12 - 15 år. De kan vara glesa eller rikliga, tjocka eller tunna, blodiga eller mörka. Allt detta ligger inom det normala intervallet och kräver ingen behandling. Men om menstruationscykeln redan har återhämtat sig (detta händer omkring 16-17 års ålder), och flickan fortfarande har en mörk plats istället för menstruation, måste du gå till läkaren, eftersom detta inte är normalt och kan indikera allvarliga hormonella störningar i kroppen.
 5. Kvinna över 45 år. I denna ålder inträffar klimakteriet, som kännetecknas av en minskning av produktionen av könshormoner och en förändring av hormonhalterna. Som ett resultat av detta blir cykeln oregelbunden, menstruationen kan vara frånvarande i flera månader, och när de börjar, istället för menstruationsblödning, kan en mörk fläck observeras.
 6. En kvinna hade nyligen en abort. Denna procedur innebär abort och åtföljs av hormonella störningar. Under de första dagarna efter aborten har kvinnan rött urladdning och sedan byter de till brunt. I detta fall kan dauben pågå i flera veckor. Men om den inte försvinner och kompletteras av smärta i buken eller feber, bör du genast gå till läkaren, eftersom sådana fenomen är tecken på allvarliga komplikationer som kräver ytterligare behandling.

Mörk vaginal sekretion kan observeras hos kvinnor under graviditeten i de tidiga stadierna efter menstruationen. Dessutom kan detta hända cirka 3-4 veckor efter cykeln. Deras utseende istället för menstruation i de tidiga graviditetsstadierna beror på det faktum att det befruktade ägget börjar invadera livmoderhålan och skadar dess små kärl.

Men om detta orsakar buksmärta, bör utskrivning under graviditet inte ignoreras. I detta fall signalerar deras förekomst ett hot om missfall eller lossning av morkaken, vilket också provocerar embryonets död. Och eftersom graviditeten börjar en vecka efter menstruationen bör en kvinna noga överväga sitt välbefinnande, särskilt om hon hade planerat en graviditet i förväg och ingått oskyddat sex under ägglossningen.

Om perioden redan är tillräckligt lång (ungefär 22-30 veckor) är utseendet på mörk urladdning också ett farligt tillstånd. Som regel noteras de i fall där det finns ett allvarligt hot mot fostrets vidareutveckling - moderkakan lossnar eller på grund av vissa faktorer börjar kroppen avvisa fostret på egen hand. På grund av detta kan för tidig födelse börja vid en sådan tidpunkt, vilket också kan leda till barnets död. Därför bör urladdningen i andra trimestern och början av 3 inte ignoreras och när de dyker upp ska du omedelbart besöka en läkare.

Det bör också noteras att i de tidiga stadierna kan förekomsten av sekretioner signalera utvecklingen av en ektopisk graviditet. I detta fall noteras, förutom svart salva, buksmärta och en temperaturökning observeras. Sådana symtom kan inte på något sätt ignoreras, eftersom en ektopisk graviditet är ett farligt tillstånd som kan leda till en kvinnas död.

Med dess utveckling kommer det att vara nödvändigt att utföra en sådan procedur som curettage (nötning). Efter det borde en kvinna ha sin period, som kan pågå i flera veckor. Om nötning genomfördes i tid och äggledaren inte avlägsnades, kan kvinnor lätt bli gravida efter två till tre månader.

Om graviditeten har inträffat artificiellt (en kvinna har gjort IVF), är en tjock mörk daub de första dagarna efter befruktningen den absoluta normen. Läkarna förklarar dess förekomst genom skador på livmoderns slemhinnor och ett skarpt hormonhopp i kroppen. Men om utsläppet ändrats till rött eller observeras inom några veckor, är detta inte längre normen och kräver omedelbart gynekologkonsultation.

På tal om orsakerna till utsläpp hos kvinnor och vad det är, kan man inte säga om sjukdomar som också åtföljs av ett liknande symptom. Dessa inkluderar:

 1. Erosion. Den vanligaste sjukdomen bland kvinnor i fertil ålder. Det kännetecknas av uppkomsten av ett sår på livmoderhalskanalen, som under påverkan av vissa faktorer (till exempel grovt kön, instrumentella diagnostiska åtgärder) periodvis kan blöda. Det utsöndrar blod i små mängder och naturligtvis att det oxiderar mycket snabbt och får en mörk färg. Med en sådan patologi drar kvinnan magen och det finns ofta förseningar.
 2. Kräfta. Det påverkar olika reproduktionsorgan - livmodern, livmoderhalsen, äggstockarna. Med sin utveckling kan en kvinna notera i sig själv inte bara en mörk daub, utan en svart koagel, som med jämna mellanrum lämnar slidan. Samtidigt uppträder buksmärta, trötthet, aptiten minskar och menstruationscykeln störs.
 3. Endometrial hyperplasi. Patologi, som kännetecknas av en förtjockning av det inre skiktet i livmodersmältet och bildandet av ett slags septum som hindrar det normala utflödet av blod. Som ett resultat börjar det samlas i livmodern, krulla upp och bilda koagler. I det här fallet har kvinnan antingen inga perioder alls, eller så finns det en långvarig mörk daub.
 4. endometrios Med utvecklingen av denna sjukdom börjar det inre skiktet av livmodersmältan att växa och gå utöver kroppen. Detta observeras som regel under påverkan av en störd hormonell bakgrund och åtföljs av en mörk, nästan svart daub, som inte bara inträffar under menstruationen utan genom hela cykeln.

Dessa sjukdomar orsakar utveckling av inflammatoriska processer i fortplantningsorganen, till vilka infektionen lätt kan anslutas. Det verkar som grönaktig utsläpp, har en obehaglig lukt och orsakar allvarligt obehag i perineum..

Viktig! En infektion kan provocera utvecklingen av purulenta processer i kroppen och en abscess, och därför måste du omedelbart gå till läkaren när grön urladdning visas!

Kom ihåg att förändringar i strukturen eller färgen på vaginal urladdning inte bör ignoreras, även om de inte åtföljs av en försämring av det totala välbefinnandet. För att se till att det inte finns några patologier måste du genomgå en fullständig undersökning. Och om det bekräftar förekomsten av en kvinnas sjukdom, kommer läkaren omedelbart att förskriva mediciner som förhindrar ytterligare progression av sjukdomen och förekomsten av komplikationer mot hennes bakgrund.

Menstruation i svart: orsaker

Det händer att under menstruationscykeln kan svarta perioder "komma" till en kvinna. Det är känt att normal urladdning under menstruationen är ett utsläpp av röd färg utan en skarp lukt. Det säger sig självt att någon förändring i form av menstruation i hög grad kan skrämma en kvinna, men du bör veta att detta inte alltid är en anledning till oro.

När man ska gå till en gynekolog?

För mörk menstruation borde bry en kvinna endast om de har en stark och obehaglig lukt. Det är lukten som kan visa sig vara den första larmsignalen vid funktionsfelet hos det kvinnliga reproduktionssystemet. Och om blodproppar och leukocé finns i menstruationsflödet, är detta bevis på förekomsten av inflammation. Liknande symtom kan signalera en viss patologi:

 • Sexuellt överförbara sjukdomar;
 • svår inflammation i de kvinnliga könsorganen;
 • tumörer;
 • polypper, såväl som endometrios eller adenomyos.

I den situationen, om blodet i en mörkröd (nästan svart) färg dök upp den första menstruationsdagen i en liten mängd, finns det en risk att kvinnan blev gravid och hennes graviditet är i riskzonen. I en sådan situation bör ett test göras, och viktigast av allt, söka medicinsk hjälp..

Påverkan av andra faktorer på urladdningens färg

Mörk menstruation hos flickor och kvinnor kan observeras av följande skäl:

 • brott mot den hormonella bakgrunden i en kvinnas kropp;
 • klimakteriet;
 • starka och ganska skarpa viktförändringar (på grund av förändringar i hormonnivåer);
 • olika kirurgiska ingrepp;
 • stress och starka nervösa chocker, besvikelser.

En kvinnas menstruationscykel regleras alltid av hennes hormoner. Till exempel, om en kvinna använder orala hormonella preventivmedel, kan svart urladdning på den första dagen av menstruationen bli normen för henne. P-piller kan utlösa sådana förändringar i kroppen under de första månaderna. Faktum är att på detta sätt kroppen försöker anpassa sig till nya doser av hormoner.

Graviditet och förlossning har också en betydande effekt på en kvinnas hormonella bakgrund. Under en sådan period kan menstruation med svart urladdning också uppstå. Efter förlossningen förstoras livmodern, och ibland har den helt enkelt inte tid att kontrahera till sitt ursprungliga tillstånd. Av denna anledning kan blod under menstruationen stagnera lite och bilda koagler..

Månads svart med blodproppar i avsaknad av samlag

Men i avsaknad av sexuell aktivitet, är graviditet och eventuella könsinfektioner uteslutna. Men samtidigt kan en obalans av hormoner, endometrios, endometrit, en mängd cyster, inflammation, överarbete, stress och överdriven stress utlösa hormonella störningar i kroppen. Dessa faktorer beror inte på flickans sexuella liv.

Varför menstruationen kränks

 • Patologier i det endokrina systemet, en allmän kränkning av metaboliska processer;
 • Stark viktförändring, överdriven fysisk aktivitet eller omvänt övervikt;
 • Hypovitaminos i kroppen, dess anemi, undernäring av en kvinna;
 • Långa och allvarliga infektioner i kroppen samt skador som lidit av en kvinna;
 • Nervstörningar och svår känslomässig besvär;
 • Den follikulära ovariecysten, liksom corpus luteumcysten och andra cyster;
 • Eventuella operationer och kirurgiska ingrepp på organen i könsorganet, till exempel genomgår ett kejsarsnitt, avlägsnande av livmodern, abort, samt alla slags avvikelser i utvecklingen av organ
 • Exponering för giftiga och skadliga ämnen (inkluderar också professionell förgiftning av en person);
 • Onkologisk behandling - strålning eller kemoterapi.

Svart urladdning före nästa menstruation och efter

Mörk urladdning före menstruationen eller den första dagen är helt normalt. Faktum är att vilken period som helst är resultatet av dödsfallet till ett odödligt ägg. Det är hon som utsöndras från kroppen med död endometrium. En sådan process kan helt enkelt inte ske plötsligt och plötsligt. Därför är det mycket naturligt att vid första separata, ibland ganska mörka slag kan visas.

Men om den svarta menstruationen stör dig inte bara den första dagen, och sedan förstärks, bör du omedelbart rådfråga en gynekolog.

De främsta orsakerna till mörk urladdning före menstruation

 • En kraftig klimatförändring, allvarliga stressfaktorer samt en obalans av hormoner i kroppen;
 • Endometrios i livmodern eller dess livmoderhalscancer;
 • Uterin endometrial hyperplasi;
 • Mottagande av hormoner (i form av preventivmedel, till exempel) eller deras abrupt annullering;
 • Alla typer av polypper i livmodern.

Mindre mörk urladdning efter menstruation är normen om deras varaktighet är mindre än 3 dagar. Så de indikerar att livmodern gradvis och helt rensats. Annars kan situationen vara vid endometrios..

För att fastställa orsakerna till denna patologiska nyans av menstruation kan vissa typer av diagnostik användas:

 • studie av patientens historia;
 • undersökning med en gynekologisk spegel;
 • kolposkopi och biopsi;
 • Ultraljud av bäckenorganen;
 • generellt blodprov, liksom en studie av en kvinnas hormonella bakgrund;
 • en smet från hennes vagina;
 • vid behov kan diagnostisk curettage utföras, och den resulterande endometriet skickas för histologi.

Vad betyder utseendet på brun urladdning utan smärta och lukt?

En missfärgning av vaginal utsöndring kan orsakas av naturliga och patologiska orsaker. Brun luktfri och smärtsam urladdning kan inte anses vara ofarlig. Trots frånvaron av samtidigt symtom indikerar sådana kliniska manifestationer ofta hälsoproblem..

Beskrivning och karakteristik

Den luktfria bruna urladdningen är ett allmänt koncept. Således är det möjligt att beskriva mörkgul, brun, ljus och mörkbrun samt svart slem.

Dess huvudkomponenter är hemligheten som produceras av körtlarna i det reproduktiva systemet och vätskan från livmoderhalskanalen. En okarakteristisk vithet erhålls när oxiderat och koagulerat blod kommer in i dem. I detta fall kanske inte utsläpp av en ljus eller mörkbrun skugga luktar alls, obehagliga känslor visas inte.

Sådana förändringar observeras under graviditet och i olika faser av cykeln. Kvinnor uppfattar dem inte som tecken på sjukdomen. Det finns en felaktig uppfattning att patologi alltid bör åtföljas av obehagliga upplevelser. I själva verket är allt något annorlunda. Det kan finnas ett latent hot i kroppen, vilket endast indikeras av en okarakteristisk hemlighet..

Brun urladdning hos kvinnor: norm och patologi

Utseendet på slem med en brun nyans anses vara en variant av normen i följande fall:

 • ta orala preventivmedel;
 • skador på livmoderhalsen eller vagina med intimitet;
 • första kön;
 • brunt före menstruation;
 • i två dagar efter slutet av kritiska dagar.

Förekomsten av okarakteristisk utsöndring i detta fall signaliserar inte utvecklingen av en intim sjukdom. Sådana symtom förekommer på grund av hormonella förändringar och av ett antal andra skäl. Om slemet blir rikligt, heterogent, indikerar detta förekomsten av störningar hos kvinnor i det reproduktiva systemet.

Normalt visas en brun vätska ibland vid ägglossningen, under implantering av ett fosterägg. Arten av sekretionen är kortvarig och smutsig..

Patologi kan misstänkas i följande fall:

 • urladdning observeras, men kvinnan tar inte hormonella preventivmedel;
 • okarakteristiskt slem bildas under klimakteriet, när reglerna är frånvarande i mer än ett år;
 • brunt slem visas efter varje intimitet;
 • samtidiga symtom närvarande (lukt, smärta, hypertermi).

Förekomsten av patologisk sekretion är ett tillfälle att besöka en gynekolog. Det indikerar ofta sjukdomar som, om de inte behandlas korrekt, kan leda till allvarliga konsekvenser..

Utsläpp som visas under olika perioder av cykeln

Brunt slem hos kvinnor förekommer vid olika perioder av cykeln. Sådana förändringar indikerar ofta utvecklingen av patologi, men i vissa situationer betraktas som en variant av normen.

Innan menstruation

Några dagar innan perioden börjar noteras ibland en brun daub. Om ett sådant symptom uppträder en gång, finns det ingen anledning till oro. Det indikerar att endometrial avstötning har börjat i livmodern.

Bland de faktorer som kan framkalla långvarig brun sekretion före menstruation (ungefär en vecka) finns det:

 • exponering för stress;
 • felaktig dietorganisation;
 • efterlevnad av en strikt diet;
 • upprätthålla en ohälsosam livsstil;
 • kronisk sömnbrist;
 • förekomsten av dåliga vanor;
 • överdriven fysisk belastning;
 • hormonella fluktuationer.

Utseendet på en brun vätska indikerar ofta ett cykelfel och utvecklingen av patologier. Av särskild fara är de som åtföljs av en okarakteristisk lukt och smärta i korsryggen och buken..

Mittcykel

Ofta förekommer fläckning under perioden med ägglossning, som inträffar i mitten av cykeln. Vid denna tidpunkt mognar fosterägget och lämnar follikeln. I detta fall skadas små kärl, vilket är orsaken till att blodet frigörs. Det blir en hemlighet, oxiderar och flyter ut. Därför bildas en brun daub som har en mörk eller ljus nyans.

Sådant slem har ingen lukt, men ibland kan det åtföljas av mild smärta i nedre del av buken. Dessa symtom indikerar en gynnsam tidsperiod för befruktningen..

I stället för menstruation

Luktfri, mörkbrun urladdning noteras ibland efter samlag. Om ett sådant fenomen observeras en gång, finns det ingen orsak till larm. Rädsla bör orsakas av en spridande hemlighet som visas istället för menstruation. Sådana förändringar indikerar ofta hormonella störningar. Det är viktigt att identifiera deras sak och eliminera den..

Efter menstruation

En daub med en brun nyans kan observeras i början av cykeln - omedelbart efter det att förordningen har avslutats. Utseendet på brunt urladdning efter menstruation beror på naturliga orsaker. Resterna av blod och endometrium, som inte hade tid att lämna på kritiska dagar, koagulerar gradvis och får en sådan nyans. De orsakar inte obehag, har inte lukt och försvinner efter ett par dagar. Om smärta därefter uppträder, och volymen av sekretioner ökar, måste du omedelbart undersökas av en gynekolog.

En liten mängd brun sekretion i slutet av förordningen observeras ofta hos kvinnor under postpartumperioden. Väggarna i könsorganet är fortfarande sträckta och försvagade, vilket leder till uppkomsten av sådana symtom. Så snart livmodern toner återgår till det normala kommer sådan leukocé efter kritiska dagar att försvinna.

Patologiska orsaker

Okarakteristisk urladdning kan inträffa under påverkan av patologiska faktorer. Många av dem är asymptomatiska, och endast en smetande brun hemlighet indikerar deras närvaro. Som regel observeras liknande kliniska manifestationer vid skada på könsorganet. De kan uppträda före regelbunden, omedelbart efter avslutad, och ibland under andra perioder av cykeln..

Erosion

Ulcerationer på halsen på könsorganet manifesteras ofta inte av några symtom. Ibland kan knappast utsöndringar efter intimitet bara dyka upp. När lesionens skala ökar och patologin är i ett avancerat stadium får slemet en skarp, purulent arom.

endometrios

Med utvecklingen av denna patologi noteras en onormal tillväxt av det funktionella livmoderskiktet. På grund av detta kan blod från könsorganet inte gå utanför och börjar samlas i livmoderhålet och könsorganen. Som en konsekvens av detta - utseendet på en brun daub i slutet av menstruationen.

polyper

En riklig mörk hemlighet, som uppträder efter en tid efter det att perioden har upphört, betraktas som ett tydligt tecken på patologi. Polypper som växer i livmoderhalsen eller livmoderhalsen kan provocera denna process. Förutom knappa leukoser observeras ofta en försening av regleringen. Med tillväxten ökar också smärta och pus som en del av hemligheten..

neoplasmer

Med tillväxt av godartade eller maligna formationer noteras ofta utseendet på brunt slem. Det är viktigt att identifiera dem i ett tidigt utvecklingsstadium för att förhindra allvarliga komplikationer..

Förebyggande och behandling

För att undvika sådana problem bör du följa enkla rekommendationer:

 1. Försumma inte reglerna för intim hygien. Du måste tvätta dig själv två gånger om dagen och inte använda vanligt tvål, utan specialmedel.
 2. Under kritiska dagar, byt ut hygienartiklar var tredje timme.
 3. Dagliga kuddar används inte regelbundet, utan bara i mitten av cykeln och närmare början av kritiska dagar när sekretionsvolymen ökar.
 4. Ät en hälsosam kost. Minimera användningen av skadliga livsmedel och öka mängden frukt och grönsaker i kosten. Menyn ska vara full och balanserad.
 5. Att vägra från dåliga vanor. Rökning och alkoholmissbruk påverkar reproduktionssystemet negativt.
 6. Överarbeta inte. Fysisk aktivitet bör vara måttlig..
 7. Observera den dagliga rutinen. Det bör finnas gott om tid för sömn och avkoppling..
 8. Behandla i tid varje sjukdom, oavsett typ av utseende.
 9. Systematiskt undersökt av en gynekolog.

Behandlingsregimen beror till stor del på orsaken till utseendet på brun urladdning, inte åtföljd av en obehaglig lukt och smärta. Om en hormonell störning provocerade dem, föreskrivs de hormonella mediciner. När det gäller erosion, endometrios, utseendet på neoplasmer eller polyper, tillämpar de kirurgiska ingrepp. Under den postoperativa perioden genomförs läkemedelsbehandling som syftar till fullständig återställande av reproduktionssystemet..

Skälen som provocerar utseendet på en brun daub är olika. Ofta förekommer sådana symtom som ett resultat av naturliga processer som förekommer i kroppen. Ibland signaliserar de utvecklingen av sjukdomen. Det är oerhört viktigt att identifiera det i det första utvecklingsstadiet, när den enda kliniska manifestationen av patologin är okarakteristisk utsöndring. Se till att konsultera din läkare. En förändring av urladdningens natur kan indikera allvarliga hälsoproblem som kan leda till ett antal komplikationer..

Orsaker till svart urladdning istället för menstruation

Normala perioder är röda. Nyans kan variera från mättad till mörk. Svart urladdning istället för menstruation är inte normen. Detta symptom måste nödvändigtvis besökas av en läkare och genomgå en omfattande diagnos. Detta gäller särskilt för flickor som har ett antal negativa symtom..

Vanligtvis, under menstruationen, är urladdningen röd

Vanligtvis är svart menstruation resultatet av hormonella störningar. Det finns också en risk för en ektopisk graviditet. Embryot växer och skadar fästområdet. Kvinnan är inlagd på sjukhus och förberedd för brådskande kirurgisk ingripande. Av andra skäl krävs inte alltid behandling. Ibland räcker det att anpassa livsstilen.

Vilka är skyltens funktioner

Svart menstruation är en villkorlig definition. Dessa sekretioner inkluderar:

 • mörkbrun;
 • brun;
 • grå.

Varje specifik smutsig nyans tillskrivs svart menstruation. Genom konsistens kan menstruationen vara flytande eller omvänt ovanligt tjock. Symtomen är både patologisk och fysiologisk.

Vid fysiologisk färgförändring har urladdningen ingen lukt. Med patologier är aromen skarp, rutten, obehaglig. Detta är en av de mest uppenbara skillnaderna..

Utsläppets sammansättning innehåller blod och slem. Det är omöjligt att självständigt fastställa orsaken till överträdelsen. Det är bäst att be om hjälp så snart som möjligt..

Ibland oxiderar blod och utsöndringar mörknar

Mörk färg - resultatet av en lång vistelse av kluster i livmodern. Tilldelningar oxideras vid denna tidpunkt. Menstruation kan vara med eller utan blodproppar..

Vilka är de fysiologiska orsakerna

Inte alltid kräver brott som uppstår akut behandling. Förordningens svarta nyans är fysiologisk och bör inte orsaka oro. I detta fall är avvikelsen säker.

De huvudsakliga fysiologiska orsakerna till uppkomsten av svart blod istället för menstruation presenteras nedan.

PubertetenHos ungdomar beror mörk menstruation på fysiologiska egenskaper. Efter den första menstruationen inträffar ett antal hormonella förändringar i kroppen. Menstruationscykeln kommer att upprättas i ungefär ett år.
Hos flickor, månadsvis spotting eller vätska. Att kontakta en läkare bör vara omedelbart om det finns stora blodproppar i massan eller ett stort antal av dem.
KlimaxBildningen av klimakteriet inträffar efter 40. I kroppen är det många förändringar, inklusive de som påverkar den hormonella bakgrunden. Menstruation hos en kvinna går med betydande fel. Vid omkring 50 års ålder försvinner menstruationen helt och kvinnan kan inte längre föda.
Mörk urladdning med klimakteriet är knapp. Äggstockarna kan inte fungera fullt ut.
GraviditetIbland är en mörk daub resultatet av en framgångsrik befruktning. Det rekommenderas att donera blod för analys eller använda det snabbtestet hemma. Ibland är fläckning det första tecknet på graviditet hos en kvinna.
En liten daub indikerar fästningen av ägg till livmoderns väggar.

Med dessa faktorer krävs inte behandling. Utsöndringarna kan också bli mörka när de är i samma läge, till exempel under sömn på natten..

Vilka sjukdomar kan vara

Utsläpp av en mörk skugga kan uppstå när livmodern och hängorna påverkas. Utseendet på avvikelser orsakas av:

 • endometrios;
 • endometrit;
Om urladdningen mörknar, uteslut inte förekomsten av fibroider
 • myom;
 • polyper;
 • cystiska lesioner.

De listade patologierna hindrar den separata utsöndringen och utsöndringen av dem i rätt tid. Först kan avvikelser inte åtföljas av ytterligare manifestationer. Det är bättre att inte vänta på svåra symtom och söka hjälp från en läkare.

Hög sannolikhet för förloppet av inflammatoriska sjukdomar. Möjliga avvikelser inkluderar:

De listade kränkningarna är resultatet av långvarig exponering för kyla och är också en komplikation av primära sjukdomar. Sannolikheten för patologier under bildandet av klimakteriet ökar. Detta beror på snabba hormonella förändringar..

En möjlig infektion är syfilis.

Inflammation är inte ovanligt efter operation, till exempel abort eller medicinsk curettage. Under operation skadas slemhinnor..

Med mörk menstruation bör läkaren utesluta sexuellt överförda sjukdomar:

Den slutliga diagnosen ställs in baserat på diagnosresultaten..

Påverkar att ta droger

Symtom kan indikera förändringar som framkallas av de läkemedel som används. Brott kan vara ett resultat av att du tar antibiotika. Mediciner påverkar inte den hormonella bakgrunden, utan på mikrofloraen i slidan. Om den används på fel sätt, utvecklas vaginal dysbios.

Menstruationscykeln påverkas av läkemedel som föreskrivs för att behandla sår. I detta fall kan menstruationen komma tidigare eller senare än väntat, samt förändring i utseende.

Utsläpp kan bli mörkare efter att ha tagit hormonella preventivmedel

Hormonella preventivmedel, som en kvinna började använda nyligen, leder till en svart salva. Menstruationscykeln kommer att anpassa sig till de nödvändiga förhållandena. Den hormonella bakgrunden kommer att förändras. Det kommer att ta flera månader att normalisera tillståndet..

Hemostatiska läkemedel och antidepressiva medel leder till svart urladdning. Det är en stark effekt på menstruationscykeln..

Eventuella läkemedel ska tas först efter samråd med en läkare. Detta är det enda sättet att förebygga potentiella komplikationer..

När du ska oroa dig och se en läkare

Eventuella okarakteristiska tecken måste konsulteras av en läkare. Men det finns symtom där du måste besöka en läkare snarast, till exempel:

 • smärta i nedre del av buken, som sträcker sig till korsryggen;
 • skärning och stickningar i könsorganen;
 • klåda och sveda i könsorganen;
 • obehag under urinering och samlag;
 • närvaron av en ruttna lukt av blod;
 • alltför tunga eller magra perioder.
Se till din läkare om klåda uppstår

Ytterligare symtom indikerar nästan alltid en patologisk grundorsak till förändringar.

Är en ektopisk graviditet möjlig?

Uteslut inte risken för ektopisk graviditet. Först känner sig inte kränken. Flickans skick är tillfredsställande. Gradvis kommer tecken att visas som indikerar framgångsrik befruktning:

 • illamående;
 • svaghet;
 • dåsighet;
 • en känsla av tyngd i nedre del av buken;
 • förändring i aptit;
 • ömhet i brösten.

Det kommer att bli en mörkblodig daub. Dessa utsöndringar är inte menstruation. Detta är resultatet av trauma i fästets äggområde. Om det inte behandlas kommer vaginal blödning att börja. Patienten ska ringa ambulans. Kvinnan ligger på sjukhus och skickas för operation.

Om denna orsak till mörk urladdning istället för menstruation, se den här videon:

Vilken behandling

Behandlingen är individuell och beror på diagnosen. Med inflammation föreskrivs antibakteriella läkemedel. Dessutom är det nödvändigt att använda probiotika och vitaminkomplex för att upprätthålla normal hälsa.

Vid neoplasmer och ektopisk graviditet föreskrivs kirurgisk ingripande. Detta är en radikal metod som hjälper när traditionella metoder är ineffektiva. Självbehandling är kontraindicerat. Träffa en läkare.

Varför har kvinnor brun urladdning: fysiologiska och patologiska orsaker

Hos de flesta kvinnor orsakar brun urladdning på linne oro för kvinnors hälsa. Men det finns inte alltid oro.

Separerad från vagina med en brunaktig nyans kan uppstå både på grund av sjukdomen och under påverkan av fysiologiska faktorer. Förutom den förändrade färgen på urladdningen måste du vara uppmärksam på konsistensen, närvaron av lukt och tillhörande symtom.

Varför får kvinnor ljus eller mörkbrun urladdning från slidan?

När brun urladdning visas, är det värt att analysera varför vaginal utsöndring har ändrats innan du letar efter en sjukdom hos dig själv. Anledningen kan vara fysiologiska faktorer:

 • börja ta hormonella preventivmedel;
 • vaginalskador (gynekologisk undersökning, grovt kön);
 • ägglossning (follikelbrott och äggbladet);
 • embryoimplantation i livmodern (graviditet);
 • tung fysisk ansträngning;
 • premenopaus;
 • dagar före och efter menstruation;
 • etablering av menstruationscykeln hos tonårsflickor;
 • jomfruhinnor brister efter den första intimiteten.

På grund av fysiologiska skäl är brun vaginal urladdning inte riklig, på kort sikt och orsakar inte en försämring av välbefinnandet. Patologi kan misstänkas i följande fall:

 • en urladdning visas med en mörkbrun färgton utan anknytning till yttre faktorer (intim kontakt, undersökning av en gynekolog);
 • ett brunaktigt vaginalslem utsöndras rikligt;
 • hälsan förvärras på grund av smärta, klåda eller temperatur;
 • utsöndring luktar dåligt.

Anledningen till att brun urladdning inträffar kan vara hormonella störningar, tumörer, erosion eller inflammatoriska sjukdomar i reproduktionsfären.

Om brunaktig slem uppträder ofta är detta en anledning till undersökning av en gynekolog. En konsultation med en läkare kommer att avslöja en patologi eller bekräfta att brun sekretion sker under påverkan av fysiologiska faktorer.

Vad betyder utsläppskonsistens??

Ta reda på orsakerna till brun urladdning och ser läkaren på vaginal utsöndring på dynan för att klargöra konsistensen. Detta antyder möjliga avvikelser i kvinnokroppens arbete.

utsmetning

Kortsiktig fläckbrun urladdning kan uppstå när follikeln brister och äggbladet, när embryot är fäst inuti livmodern eller efter fysisk ansträngning. Om symptomet kvarstår under lång tid, är orsaken till brun fläck hos kvinnor urinvägarna:

 • maligna neoplasmer;
 • myom;
 • bristning av en ovariecyst;
 • livmoderpolypper;
 • endometrios;
 • äggstocks apoplexi.

Orsaken till en brunaktig "daub" kan vara en förändring i den hormonella bakgrunden, provocerad av användning av preventivmedel, hormonbaserade läkemedel eller en sjukdom.

Slem

Brunt slemhinnor uppstår när koagulerat blod kommer in i vaginal utsöndring. Utseendet av ett symptom ett par dagar före menstruationen och inom 1-3 dagar efter anses vara normalt.

Utseendet på brunaktigt slem på tvätten, inte förknippat med början eller slutet av menstruationen, indikerar en svag stoppning från livmodern eller slidan. Symptom provocerar:

 • endometrial hyperplasi;
 • polyper;
 • erosion;
 • cervikal dysplasi;
 • neoplasmer.

Tjock

Brun urladdning är en blandning av vaginal sekretion och koagulerat blod. Anledningen till tätheten blir svårigheten med utflödet av blodig urladdning. Ett hinder för den fria utgången av brunaktig urladdning kan vara:

 • endometrial hyperplasi (patologiska veck uppträder i livmodern, där menstruationsblod ackumuleras);
 • tumörer;
 • könsinflammation.

Tjock brun utflöde uppstår med hormonella störningar på grund av en minskning av vaginal sekretionsfunktion.

Flytande

Normalt ökar "vattnighet" i vaginal utsöndring före menstruation, förberedelse för ägglossning eller under sexuell upphetsning på grund av ökad slemproduktion. Att en liten mängd blod tränger in i vaginal urladdning hos en frisk kvinna orsakas av:

 • brott i follikeln vid äggets utgång;
 • embryoimplantation;
 • premenstruell tvinnning.

I dessa fall är urladdningen ljusbrun, luktar inte och orsakar inte obehag. Om det finns en lukt eller ytterligare symtom, är detta ett tecken på en sjukdom.

Med blodproppar

Brun urladdning med blodproppar indikerar nästan alltid en patologisk process:

 • godartade tumörer;
 • endometrial polypos;
 • obalans i hormoner;
 • ektopisk graviditet.

Vid behandlingen av järnbristanemi uppträder brun urladdning hos kvinnor efter att ha tagit B-vitaminer och järnpreparat. Rödaktig eller brunaktig utsöndring indikerar övermättnad av kroppen med vitaminer och spårämnen.

Brun strimmig

Utseendet på utsöndringar med bruna strimmor indikerar att en liten mängd röda blodkroppar kom in i utsöndringen. Detta kan bero på ägglossning, befruktning, menstruation eller vaginal mikrotrauma..

En annan orsak till utseendet på brunaktiga vener är en allergisk reaktion. Allergenet kan vara hygienprodukter, syntetunderkläder eller intima smörjmedel. Med en allergisk reaktion ökar sekretionen och utsläppets färg förändras. Oftare visas fläckar med beige eller ljusbruna vener på packningen.

En förändring i konsistensen av vaginal utsöndring kan vara ett tecken på sjukdomen och kan förekomma under påverkan av yttre faktorer. Det är inte alltid möjligt att självständigt fastställa en patologi eller en variant av normen. För att utesluta sjukdomen måste du undersökas.

Smärta i nedre buken

Kombinationen av brun urladdning och smärta i nedre del av buken är alltid ett tecken på en patologisk process. Uppkomsten av ett symptom kan indikera följande villkor:

 • inflammation i hängorna och livmodern;
 • onkologisk process;
 • endometrial polypos;
 • brott i ovariecysten;
 • genitourinära infektioner;
 • erosion;
 • adenomyos.

Beroende på typ av patologi är smärta obetydlig eller orsakar otroligt obehag. Men för någon, till och med mindre, smärta, krävs en fysisk undersökning för att identifiera orsaken.

Lukt karaktär

Vissa flickor tror felaktigt att om den brunaktiga utsöndringen inte luktar finns det ingen sjukdom. Det är inte alltid så. I patologiska processer i könsdelssfären kan vaginal utsöndring känna typiskt lukt, eller den kan inte ha någon lukt alls.

Obehaglig

Brun urladdning med en obehaglig lukt indikerar ofta gynekologiska sjukdomar:

 • salpingoophoritis;
 • endometrit;
 • bakteriell vaginos;
 • colpitis;
 • neoplasmer.

Utsläpp av en mörkbrun färg, luktande av råtta, inträffar under en frusen graviditet eller ektopisk infästning av ett fosterägg. Sexuellt överförda sjukdomar åtföljs av utseendet på en brunaktig sekretion med en fet lukt. En annan anledning till att vaginal urladdning luktar obehagligt är förändringen i hormonell bakgrund eller metabolisk störning..

Fryst ektopisk graviditet

Sur

Brun urladdning med en sur lukt som kännetecknar trast. En brunaktig ton i den utsöndrade hemligheten visas när en svampinfektion kompliceras av patologiska förändringar i kroppen:

 • hormonella avvikelser;
 • kräfta;
 • reproduktionssystemet inflammation.

Utsläpp av en ljusbrun färg visas när kroniska sjukdomar förvärras mot bakgrund av candidiasis.

Utan lukt

Kortvarig, luktfri brun urladdning förekommer ofta under påverkan av fysiologiska faktorer:

 • skada på vaginalslemhinnan;
 • ägglossning;
 • befruktning (implantation av embryot inträffar);
 • dagar före och efter menstruation;
 • början av klimakteriet.

En långvarig, luktfri, brunaktig utsöndring indikerar fibroider, endometrit och godartade tumörer..

Om klåda finns

Kliande obehag i perineum är inte alltid ett tecken på patologi. Brun urladdning och klåda kan visas av fysiologiska skäl:

 • trauma under sex eller gynekologisk undersökning;
 • ta hormonella preventivmedel;
 • allergi mot linne eller hygienprodukter.

Men symptomet indikerar inte alltid relativt ofarliga avvikelser. När klåda och brunaktig urladdning kvarstår under lång tid bör utvecklingen av patologi misstänkas:

 • erosion i livmoderhalsen;
 • endometrios;
 • trast;
 • könsinfektioner
 • neoplasmer.

Utsläppets rikliga natur

Överflödigt brunt utsläpp är normalt under perioden efter återvinning. Gradvis minskar volymen av brunaktig lochia och försvinner, endast måttlig sekretion kvarstår i form av ett transparent vaginalslem.

Efter en abort lämnar delar av det skadade endometriet livmodern, och under de första dagarna kan slemutsöndring med brunaktiga blodproppar vara rikligt. Normalt minskar sekretionen gradvis och en "daub" visas, som passerar oberoende.

Överflödigt brunt utsläpp kan uppstå under ektopisk graviditet, godartade neoplasmer eller polyper.

Efter undersökning av en gynekolog

Vid undersökning används förutom gynekologiska speglar andra verktyg som kan skada slemhinnan något. En vanlig orsak till brunt urladdning efter en gynekologundersökning: skrotning i vaginal. När vaginala epitelpartiklar tas, kan små kapillärer skadas och koagulerade droppar blandas med slem. Den uppträdda "daub" är inte riklig och försvinner snabbt.

Med hysteroskopi, cauterisering av erosion och några andra diagnostiska och behandlingsförfaranden som bryter mot integriteten i slemhinnan i livmoderhalskanalen eller vagina, fortsätter utsöndringen av brunaktig slem under flera dagar och åtföljs av måttlig dragande smärta i nedre del av buken. Detta anses vara normen..

Under förfarandet varnar gynekologer patienter om möjlig läkning och smärta.

Orsaker till utsöndring med blod

En brunaktig utsöndring med blodfläckar före eller efter menstruationen anses vara normal om den inte åtföljs av en allmän försämring av välbefinnandet. Brun urladdning med blod i mitten av cykeln indikerar skador på slemhinnorna i slidan eller livmodern. Främjar uppkomsten av ett symptom:

 • skador på kapillärer under erosion eller tumörtillväxt;
 • hormonella avvikelser;
 • spiral.

Utseendet på en fläckande blodbrun sekretion i mitten av cykeln kan indikera befruktning eller ägglossning.

Brun urladdning i en flicka sker vid den första intima kontakten. Rödbrun blandning i vaginal utsöndring visas när jomfruhinnen spricker.

Vilken tid kan stå ut?

Den brunaktiga färgen på vaginal utsöndring förblir sällan konstant. Oftare är symptomets intrång associerad med en viss period av cykeln..

Innan menstruation

Under korta och tunga perioder kan bruna blodiga koagler frisläppas den första dagen. Om det inte finns några gynekologiska patologier, och symptomet upprepas varje månad, är detta normalt.

Det plötsliga utseendet på ljus eller mörkbrunt utsläpp indikerar skador på membranen i slidan eller livmodern. Orsaken kan vara tumörer, polyper, endometrial hyperplasi eller erosion..

Körtelhyperplasi

Mittcykel

Hos en frisk kvinna kan utseendet på en brunaktig urladdning associeras med ägglossning eller implantering av ett embryo i livmoderväggen..

Av patologiska faktorer väcker uppkomsten av en brunaktig sekretion erosion, endometrios eller vaginal skada.

Efter menstruation

1-2 dagar efter menstruationen kan en lätt "daub" vara normal. Det lämnar resterna av menstruationsblod.

Om utsöndringen varar längre kan orsaken vara små blödningar med endometrios, adenomyos eller myoma. Den "brunande" hemligheten beror på att blodet inte direkt rinner ut utan koagulerar och samlas i livmoderhålet.

I stället för menstruation

Anledningen till att brun hemlighet tilldelas i stället för menstruationsblod är gynekologiska avvikelser:

 • ektopisk implantation av embryot;
 • icke-infektiösa och infektiösa inflammationer.

En förändring i färg och natur på fläckar under menstruationen inträffar efter operationer på bäckenorganen.

När den brunaktiga "menstruationen" gick och slutade nästan omedelbart, kan det vara graviditet. Ägglossning sker inte alltid i mitten av cykeln - äggmognad kan bromsas på grund av stress, klimatförändringar och andra fysiologiska skäl. Ett litet utseende på koagulerat blod, som sammanfaller med början av menstruation, kan vara ett tecken på embryonfixering i livmodern.

Under graviditet

Att ändra färgen på vaginalslemhinnan under graviditeten bör vara en anledning för den väntande modern att noggrant överväga sin hälsa:

 • en mörkbrun nyans indikerar ett hot om missfall;
 • placentabbrott, åtföljs av svårighetsgraden av blödningen som uppstår, åtföljs av ljusbrun urladdning eller utsöndring får en mörkrödbrun färg;
 • candidiasis, komplicerad av inflammation i förplantningsorganen, orsakar en gravid kvinna med flytande brun utsläpp med en sur lukt.

Små brunaktiga sekret som uppstår från tid till annan åtföljer den hormonella omorganiseringen som är nödvändig för att säkerställa fostrets tillväxtförhållanden.

Blodiga problem

En obetydlig blandning av blod i utsöndringen av slidan, inte åtföljd av smärta och andra tecken på försämring av välbefinnande, visas under naturliga fysiologiska processer:

 • follikelbrott;
 • uppfattning;
 • menopausens början.

En liten tweaking händer under den första månaden när man tar hormonella preventivmedel.

Förlängd eller riklig blodig utflöde indikerar blödningar i vaginal eller livmoder orsakade av sjukdomar eller tumörer.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Luteiniserande hormon: norm och avvikelser från det

Hypofysen utsöndrar tre typer av könshormoner: follikelstimulerande hormon (FSH), luteiniserande hormon (LH), prolaktin. I den här artikeln kommer vi att undersöka vad luteiniserande hormon är, hur mycket det ska vara i kroppen och hur LH-hormonet fungerar.....

Menstruationskopp - vad är det och hur man använder det

Varför är det bättre att använda ett silikonlock istället för tamponger och kuddar

Den mest uppenbara fördelen med en munskydd är att den är mycket billigare på lång sikt....

Vit markering vid försening

Försenad menstruation: första stegEfter upprättandet av cykeln hos en frisk kvinna i fertil ålder bör den vara från 26 till 32 dagar (från den första menstruationsdagen). En försening i menstruationen betraktas som en cykelkränkning i gångarna på 5 dagar....