Vad är brun urladdning vid signalering av kvinnor?

Ansvarsfrihet

Den bruna färgen på kvinnliga sekret uppnås på grund av blodföroreningar i fysiologiska vätskor. Sådant slem uppträder vid olika tidpunkter i menstruationscykeln. Beroende på blödningskällan skiljer de naturliga och patologiska orsakerna till brun urladdning hos kvinnor.

Fysiologiska skäl

Om den bruna urladdningen inte åtföljs av smärta, betyder de förmodligen inte något fruktansvärt:

 1. En gång i månaden Fläckning före och efter menstruation är normalt. Ett par dagar före menstruationen går den ackumulerade smuts utanför. I början av cykeln lämnar endometrialrester uterus. Slem har en ljusbrun nyans. Processen varar inte mer än 3 dagar.
 2. Ägglossning. I mitten av cykeln uppstår en sprängning av follikeln, där ägget bildas. På grund av detta ändrar vaginal utsöndring färg till ljusbrun. Processen varar upp till 72 timmar.
 3. Anpassning till hormonella läkemedel. Under de första 3-4 månaderna efter att ha tagit orala preventivmedel, vänjer kroppen sig på hormonella förändringar. En liknande process observeras efter uttag av läkemedel..
 4. Puberteten. Under de första 2-3 åren normaliseras menstruationscykeln hos flickorna. Under denna period är menstruationen svag och oregelbunden.
 5. Början på sexuell aktivitet. Efter defloration åtföljs flera sexuella handlingar av mindre blödningar. På grund av detta blir slemet brunt..
 6. Graviditet Att fästa ett fosterägg på uterusväggen orsakar brott i blodkärlen. Under de första timmarna efter detta uppträder rödbrun urladdning hos kvinnor. Vid ett senare tillfälle är fenomenet farligt. Det indikerar avskiljningen av morkakan, hotet om missfall eller för tidig födsel.
 7. Postpartum perioden. Efter förlossningen normaliseras hormonnivåerna, börjar kroppen förbereda sig för ny befruktning. Bildningen av menstruationscykeln inträffar. Fläckar efter postpartum urladdning och oregelbundna.
 8. Början på klimakteriet. Hos medelålders kvinnor försvinner endometriumet och kommer ut med små orenheter i blodet. Processen beror inte på menstruationscykeln och åtföljs av värmevallningar, svettningar och humörsvängningar..
 9. Brist på personlig hygien. Bristen på renhet i det intima området leder till en ökning av patogen mikroflora och en förändring av syra-basbalansen. Som ett resultat förändras färgen på vaginal utsöndring..
 10. Skador. På grund av brist på smörjning under samlag förekommer mikrosprickor i slidan. Skador uppstår också efter abort och felaktig gynekologisk undersökning..

Tecken på sjukdomen

Patologiska processer i kroppen, tillsammans med blödning, inträffar mot bakgrund av smärta och andra obehagliga symtom:

 • Colpitis. Inflammation i vaginalslemhinnan. Det kännetecknas av blodföroreningar i urladdningen. Samtidig symtom: klåda och sveda; smärta i nedre buken; hyperemia i slemhinnorna; smärtsam urinering.
 • Cervikal erosion. Bildandet av magesår och erosion på livmodermembranet, som blödar efter mekanisk skada. Ett slem med en blandning av blod frigörs, smärta uppträder i nedre del av buken under samlag.
 • Ektopisk graviditet. Det visas efter en viss försening i menstruationen. Det består i att fästa ett fosterägg på äggledarens vägg. De första symtomen är smetning av mörkbrun urladdning hos kvinnor och svår smärta i nedre buken.
 • Inflammation i urinsystemet. Infektioner i njurarna, urinblåsan och urinröret åtföljs av smärta i nedre delen av ryggen och magen. Patienter lider ofta av urinering och känslor av ofullständig tömning av urinblåsan. Med urin utsöndras blod. En brun nyans visas i vaginalslemet..
 • Patologi för endometrium. Sjukdomar som påverkar livmoderens innerskikt åtföljs av spridning av endometrium. Vävnader exfolierar eller bildar polypper. Under den intermenstruella perioden verkar utflödet blandat med blod. Månadsvis lång och riklig, med blodproppar. Ibland är det smärta i buken.
 • Myom. Godartad tumör i muskelskiktet i könsorganet. Hennes intermenstruella blödningar, kännetecknande för henne, orsakar brun urladdning från slidan. Månadsperioderna är rikliga och smärtsamma. Cykeln är trasig. En stor neoplasma komprimerar urinblåsan och tarmen, vilket orsakar förstoppning och ofta urinering.

Brunt urladdning hos kvinnor är ofta inte ett tecken på patologi. Om de är kortvariga och inte åtföljs av smärta bör du inte oroa dig. Det regelbundna utseendet på slem med en brun nyans och ömhet bör varna. I detta fall ska du inte försena besöket hos gynekologen.

Varför blev menstruationen brun

En kvinnas reproduktiva ålder börjar med uppkomsten av månatliga blodutsöndringar, som kommer att följa henne fram till klimakteriet. Närvaron av menstruation är ett tecken på en kvinnas sexuella hälsa. Men detta är inte det enda villkoret. Tilldelningar har också sina egna standarder för mängden blod, tidpunkten för menstruationscykeln och kvaliteten på det utsöndrade materialet. I den här artikeln kommer vi att överväga alternativet när månatliga perioder är bruna. Indikerar detta en överträdelse och finns det anledning att kontakta en gynekolog.

Tecken på normal menstruation

Startpunkten för cykeln är den första dagen i din period. Efter 28–35 dagar kommer det att upprepas igen. Utsläpp som varar från 4 dagar till en vecka anses vara normen. Den genomsnittliga intensiteten för menstruationsflödet är cirka 50 ml blod per dag. Men beroende på menstruationsdagen är mängden blödning inte enhetlig - toppen faller på dag 1 och 2.

Färgen på urladdningen kan också bero på cykeldagen, och ibland utgör menstruationen av en mörk färg inte ett hot. Tänk på typerna av utsläpp och under vilka omständigheter de inträffar:

 1. Mörka perioder kan gå i början av cykeln. Det är okej om den första dagen i en viss period börjar med bruna perioder, det är bara gammalt blod, varför det blev brunt. Nästa dag bör urladdningen vara skarlagen och bara om detta inte inträffade kan det vara hälsoproblem. Den första eller andra cykeln hos ungdomar kan också börja med mycket mörk menstruation. Samma symptom observeras ofta hos kvinnor under klimakteriet, när menstruationen upphör att vara regelbunden.
 2. Ovanlig ljus menstruation med en orange nyans, som är mer benägna att smeta än att gå, är ett dåligt tecken. Om det åtföljs av en sur lukt eller liknande ruttet fisk, finns det en sexuellt överförd infektion.
 3. Den rosa färgen på urladdningen, som bara påminner om närvaron av blod, kan vara normen i början av menstruationen och i slutet. Med blod släpps alltid hemligheten för det kvinnliga reproduktionssystemets körtlar, ibland kan det vara mer än vanligt. Hos kvinnor som lider av anemi kan menstruationen vara rosa hela tiden. Därför, om du är bekant med detta symptom, skjut inte upp besöket hos läkaren. Om menstruationen alltid har gått lite och med lätta utsöndringar, kan detta vara ett drag i kroppen, som överfördes längs den kvinnliga linjen. I detta fall hotar ingenting din hälsa..
 4. Röd och mörkröd urladdning anses vara en indikator på hälsan.

Orsaker till försvagning av menstruationen

Frågan är varför menstruationen är brun, när den en gång gäller nästan alla kvinnor. Om vi ​​avvisar antagandet om stillestående blod kan det finnas många orsaker till brun urladdning, och de är inte så ofarliga. En av dem är en strikt diet som berövar den kvinnliga kroppen de nödvändiga användbara spårelementen. På grund av detta kan ett fel uppstå i reproduktionsprocesserna i cykeln, och antingen kommer perioderna med en mörkbrun färg, eller så går de inte alls. Det är inte värt att skämta med sådana saker, i slutändan kan sådana kränkningar leda till polycystiska äggstockar och som ett resultat till infertilitet. Tung träning kan också orsaka funktionsfel..

Konstant påfrestning, brist på sömn och dåliga vanor bidrar till funktionsfel i könsorganen, på grund av vilken menstruationen verkar mörkbrun. Alla dessa faktorer påverkar det komplexa systemet med en kvinnas hormonella bakgrund, där den minsta oriktigheten i arbetet förvandlas till allvarliga problem. För att fastställa orsakerna till utseendet på menstruation av brun färg måste du först undersöka den hormonella bakgrunden för avvikelser.

I fallet då mörkningen av blodet under menstruationen inte är det enda symptomet, och samtidigt som du upplever migrän och yrsel, kramp i nedre del av buken, är illamående tecken på följande sjukdomar:

 1. Inflammation av bäckenorganen orsakad av hypotermi, liksom sexuellt överförda infektioner - humant papillomvirus, herpes, klamydia, etc..
 2. Efter operation, inklusive abort, kirurgi i livmodern, äggstockar, borttagning av cyster.
 3. Problem i äggstockarnas funktion. Ofta indikerar menstruation av svart eller brun färg polycystisk äggstock.
 4. Fel i hypothalamic-hypofysförbindelsen med äggstockarna, varför ägglossning inte inträffar. Hos en tredjedel av kvinnorna är problem med befruktningen förknippade med en kränkning av det endokrina systemet.
 5. Komplex graviditet, inklusive ektopisk.
 6. Endometritis är en inflammation i endometrialskiktet. Endometrios - en ökning av endometrialskiktet är mycket mer än normalt. Det huvudsakliga symptomet på endometrios, när menstruationen blev brun och med stora blodproppar. Lite utflöde av blodproppar under menstruationen - normen.
 7. Erosion i livmoderhalsen - sår och skador på livmoderhalsens slemhinna från slidan.
 8. Endometriala polyper - godartade formationer på endometrialskiktet som kan orsaka obehag i nedre del av buken samt orsaka infertilitet.
 9. Sköldkörtelsjukdom.
 10. Diabetes.

Brun menstruation från mediciner

I problemet med varför menstruationen blir brun och inte sticker ut mycket är en separat artikel användningen av preventivmedel. Piller eller suppositorier påverkar en kvinnas hormonella bakgrund, vilket ger skydd mot graviditet och som en följd av en förändring i menstruationscykeln. Under tiden anpassar kroppen sig till den nya funktionen i processerna i det reproduktiva systemet, flickan kan observera de magra utsöndringarna av mörk daub på dynan. Inom 2-3 månader betraktas detta som normen, men om konstig urladdning observeras längre, betyder det att preventivmedel inte är lämpliga och mottagningen bör snarast stoppas. Användning av felaktigt utvalda preventivmedel kan leda till infertilitet, därför måste du konsultera en läkare för att välja rätt sexuellt skydd.

Orsakerna till menstruation av en mörkbrun färg kan ligga i administrering av syntetiska progesteronpreparat, vilket gynekologer ofta föreskriver för patienter med en instabil cykel eller till och med med brist på menstruation. Inte rikligt brunt utsläpp kan visas inte bara i början, utan också under hela cykeln. Detta beror på det faktum att under påverkan av progesteron samlas ett stort lager av endometriumet i livmodern, och överskott kan komma ut, liknande smutsig utsläpp av en mörk färg.

Problemidentifiering och terapi

Självmedicinering och kopiering av någon annans diagnoser är värdelös här, för utan hjälp av en läkare kan du inte bestämma vilken sjukdom som ledde till mörkbrunt blod under menstruationen. För att identifiera problemet kommer gynekologen först att behöva resultaten av ultraljud i bäckenorganen och avslutandet av blodprov för hormoner. Då, vid undersökning, kommer läkaren att ta en smet på tumörmarkörer för att utesluta möjligheten att uppvisa maligna tumörer i kroppen.

Om problemet ligger i den hormonella obalansen, kommer läkaren att förskriva Dufaston eller Utrozhestan 2 tabletter per dag med ett intervall på 12 timmar mellan doserna. Läkemedlen drickas från den 14: e dagen av cykeln till 26, då måste mottagningen stoppas till nästa 14: e dag av cykeln. Dessa läkemedel normaliserar nivån av progesteron i kroppen hos en kvinna som inte var tillräckligt för att skapa en tillräcklig mängd endometrialskikt i livmodern, på grund av vilken menstruationen är dåligt fördelad och har en onaturlig färg.

Läkaren föreskriver hormonintagstiden individuellt. Vanligtvis räcker tre månader för att återställa progesteron. Om avvikelsen från normen inte är stor tar kursen bara en månad.

Om det finns cyster på könsorganen, kan gynekologen förskriva operation, eller anser det vara möjligt att bli av med sjukdomen med hjälp av läkemedel.

Läkarna rekommenderar att undersöka specialister för inflammatoriska eller infektionssjukdomar en gång var sjätte månad..

I de fall patogener upptäcks måste behandlingen gå till båda parterna, annars kommer den inte att träda i kraft.

Förebyggande åtgärder

De flesta gynekologiska sjukdomar kommer från felaktig hantering av din egen kropp och en irrationell livsstil. Förekomsten av brunt blod under menstruation och smärtsamma tillstånd kan undvikas om du tar elementära saker som regel, vilket kommer att vara ganska enkelt att utföra regelbundet:

 • besöka gynekologkontoret två gånger om året, ta tester för möjliga infektioner och cancerceller;
 • tvätta två gånger om dagen (minst en) varje dag för att övervaka könsdelarnas hygien;
 • under kritiska dagar, byt hygienprodukter (dyna eller tampong) minst 3-4 gånger, tvätta före varje skift;
 • använd preventivmedel även med en vanlig sexuell partner om graviditet inte ingår i dina planer;
 • hålla sig till en hälsosam livsstil, eftersom alkohol och rökning har en allvarlig inverkan på kvinnors reproduktionsförmåga;
 • försök att inte bära ringar, eftersom det här är det mest ohygieniska alternativet med linne av allt möjligt.

Endast i år har inte ett enda kvinnoforum mer än hundra företrädare för det rättvisa könet, som delade sin personliga situation med konstiga mörka färger. Och hur många fler blev kvar ensamma med deras problem. Frågan om reproduktionssystemets funktion är mycket allvarlig och kräver brådskande lösningar så snart svårigheter har uppstått. Men svaren på alla frågor kan inte hittas på forumet, så ett besök på gynekologkontoret kan inte undvikas. Och ju tidigare detta händer, desto lättare blir det att bota sjukdomen.

Vad brunt urladdning istället för menstruation betyder: varför det går och hur farligt det är

Låt oss nu tänka mer på detta..

Varför istället för blod finns det brunaktig utflöde utan smärta?

Transparent slem anses vara den normala utsöndringen av slidan, varav mängden varierar beroende på cykelperioden. Så, utskrivning utan smärta kan bli både en konsekvens av den patologiska processen och kan betraktas som ett acceptabelt fenomen. Utvärdering av slemets färg eller konsistens gör att vi kan dra slutsatser om tillståndet hos kvinnliga könsorganen och urinvägarna..

Mörk (svartbrun) urladdning

Vaginalslem av en mättad, nästan svart nyans ser ganska skrämmande ut. Mörkbrun urladdning orsakas ofta av hormonsvikt, medicinsk behandling eller orala preventivmedel. Ibland "anmäler" ett symptom en kronisk kurs av inflammation orsakad av endometrios, endometrit, polypos.

Mörkbrun urladdning istället för menstruation utan smärta avslöjar en patologisk graviditet som inträffar utanför livmodern.

Manifestationen kräver ett besök hos en specialist, de oroande symtomen inkluderar:

 • mörkbrunt slem förknippat med en höjning av temperaturen till subfibrila värden och / eller högre;
 • svartbrun urladdning, förvärrad av samlag;
 • symptomet åtföljs av klåda / brännande i bäckenområdet.

Mager utflöde med slem

En liten mängd brunt slem är ganska acceptabelt. Mager utsöndring med slem tyder vanligtvis på början av menstruation. Om menstruationen efter ett par dagar inte började är det värt att överväga andra möjliga alternativ.

Tabell. Skäl för att upptäcka magra bruna urladdningar istället för menstruation

namnFler detaljer
HormonterapiKvinnor som börjar ta hormoner, inklusive p-piller, klagar över att istället för menstruation finns det knappt brunt utsläpp. I framtiden sker anpassning till sådan terapi och situationen normaliseras
SlemhinneskadaTa reda på varför det är utsläpp, det är viktigt att nämna sannolikheten för skada på vaginalslemhinnan. Det provoseras av grovt samlag, ultraljuddiagnostik, etc..
Uterin polyposSjukdomen kännetecknas av obehag under sexuellt samlag, intensiv menstruationsblödning, knappt livmoderslimslem efter menstruation. Om brun urladdning sker istället för menstruation, kan läkaren också misstänka denna patologi.
Kronisk endometritDet är en kronisk eller akut inflammation lokaliserad i livmodern och påverkar ytskiktet. Det hänvisar till populära faktorer varför i stället för menstruation finns det knappt brunt utsläpp. För det mesta upptäcks fenomenet inte bara förut, utan också efter början av menstruationen

Brun röd färg

En liknande färg indikerar kombinationen av gammalt blod med färskt. Bilden är inte sällsynt och kräver särskild uppmärksamhet och omedelbar undersökning. Brunröd slem istället för menstruation kan prata om:

 • början av klimakteriet;
 • tumörutveckling;
 • akut / kronisk inflammation.

Brun urladdning med en blandning av skarlakansrör istället för menstruation är ett tecken på inflammation i en akut eller kronisk kurs som påverkar reproduktions- eller urinvägarna. Utseendet på brunt slem är ibland direkt relaterat till penetrationen av sexuellt överförda infektioner.

Anledningen till utseendet på brun urladdning istället för menstruation hos representanter för det vackra i en ålder av 45 år är ofta den kommande klimakteriet. Denna tid är förknippad med storskaliga hormonella förändringar som kan påverka vaginalslemet. Dessutom står en kvinna inför humörsvängningar, värmevallningar, svettningar, minskad libido.

Istället för blod kan brunt slem orsaka en ondartad formation som ligger på livmoderhalsen. Vanligtvis finns patologi hos kvinnor i åldern 35 till 55 år. Sjukdomen är ofta asymptomatisk fram till de sista stadierna. I vissa fall noteras viktminskning, trötthet, andra vaginalblödningar, utsläpp av brunt slem efter sex, förändringar i menstruationscykeln.

Patolog i livmoderhalsen

Lätt skugga

Möjlig upptäckt av slem med en lätt underton av brunt. Ljusbrunt urladdning istället för menstruation anses huvudsakligen inte vara en budbärare av patologiska processer. De förekommer före menstruation, efter samlag eller på grund av svängningar i hormonell bakgrund. Fenomenet är i vissa fall förknippat med nyligen genomförda operationer, installation av livmoderspiralen. Bland de möjliga patologierna som orsakar en ljus hemlighet istället för blod med menstruation:

 • böjning av livmoderhalsen;
 • colpitis;
 • neoplasmer;
 • endometrit.

Diagnostiska metoder

Om urladdning av brunt blod inträffar under kritiska dagar är det nödvändigt att ta reda på orsaken till detta fenomen. För detta, vid den första möten, kommer gynekologen att förskriva patienten en serie diagnostiska procedurer.

Tabellen innehåller information om de procedurer som utförs för att göra en korrekt diagnos..

Diagnostisk metodBeskrivning av den diagnostiska metodenSyftet med förfarandet
OpinionsundersökningReklamationsanalysPreliminär diagnos, bestämning av intensiteten av kliniska manifestationer, utveckling av en plan för vidare åtgärder
Medicinsk historiaBearbeta information om de första manifestationerna av det patologiska tillståndet, arten och varaktigheten av menstruationsblödning, fakta om oskyddat samlag, näringsmässiga funktioner och livsstil.
LaboratorieforskningBlodprovKontrollera det hormonella systemet, eliminera den inflammatoriska processen, utvärdera blodsockret
CytologinsprutUteslutning av cancerceller
Instrumentell undersökningUltraljudscanningBedömning av tillståndet i organen i reproduktions- och urinvägarna, njurarna, binjurarna, detektion eller uteslutning av endokrina störningar
Magnetisk resonansavbildningKontrollera om det finns eller inte finns neoplasmer

Vad betyder det om sekretionens konsistens smetar ut?

Ett enda utseende av slem i små mängder bör inte leda till känslor. Bland faktorerna varför brun fläckning används istället för menstruation bör det noteras:

 • hormonella fluktuationer;
 • ta ett antal droger;
 • slemhinneskada;
 • befruktning.

Fläckbrunt urladdning istället för menstruation i de flesta fall försvårar deras utseende. Om bruna slag upptäcktes under en kort tid, är symptomet inte regelbundet och åtföljs inte av obehagliga sensationer, oroa dig inte.

Förebyggande åtgärder

För att förhindra detta fenomen rekommenderas varje kvinna att följa ett antal regler:

 • besöker regelbundet en gynekolog och andra specialiserade specialister;
 • Ät bra;
 • eliminera överdriven fysisk ansträngning;
 • undvik stressiga situationer;
 • använda pålitliga preventivmedel under samlag;
 • respektera regler för personlig hygien med endast allergivänliga tvättmedel;
 • föredra att underkläderfria snitt från naturliga material;
 • Undvik slumpmässigt samlag;
 • vägrar att bära kläder som pressar könsdelarna;
 • snabb behandling av identifierade sjukdomar;
 • byta sanitetsunderlägg och tamponger var 2-3: e timme;
 • undvika hypotermi;
 • ta vitaminkomplex;
 • härda.

Läser in...
Dela med andra!

Kan det vara ett tecken på graviditet?

När förseningen börjar börjar de flesta kvinnor misstänka befruktningen. I själva verket är brun urladdning istället för menstruation ett tecken på graviditet. Symtomen beror på införandet av embryot i livmoderväggen. Denna händelse åtföljs av lätt blödning som inträffar under den första förseningsveckan. Tilldelningar kan tala om en ektopisk graviditet. Embryonets ektopiska position åtföljer:

 • utseendet på dragande smärta;
 • generell svaghet;
 • obehag vid urinering.

Symtom som kräver omedelbar läkarvård

Fenomen som kräver akut medicinsk vård:

 • bildandet av brunt urladdning under de kritiska dagarna;
 • kortare eller längre cykeltider;
 • ett stort antal blodproppar;
 • knapp (mindre än 50 ml per dag) eller omvänt för intensiv blödning;
 • odör.

Om åtminstone några av de listade symtomen har inträffat, betyder det att det har förekommit någon form av funktionsfel i den kvinnliga kroppen som kräver omedelbar läkarvård. Farliga patologier kan också åtföljas av:

 • krampande smärta i nedre del av buken;
 • anfall av illamående och kräkningar;
 • migränhuvudvärk;
 • dragande smärta i ryggradens ryggrad;
 • tryck över bröstet.

Om testet är negativt

Om man misstänker graviditet bör ett test göras. Om testet är negativt, och en brun hemlighet upptäcks under lång tid, kan patologier som:

 • livmoders polypos;
 • endometrios;
 • livmoderhalscancer;
 • sexuellt överförda infektioner.

Orsakerna till ett negativt test inkluderar hormonella förändringar, början av klimakteriet. Tillståndet kan mycket väl väcka stress eller känslomässig överbelastning.

Hur normal menstruation ska se ut?

Varaktigheten från början av vissa till början av andra perioder kallas en cykel. Det sträcker sig normalt från 21 till 35 dagar, men under förutsättning att perioden är densamma varje gång. Blödning tar 3-7 dagar.

Förutom blod finns en liten mängd livmoderhalsslem och endometrialkoaglar i vätskans sammansättning. Upp till 80 ml på 24 timmar anses vara normal menstruationsblödning. I detta fall räcker en packning i 4 timmar. Det är dock värt att notera att menstruationen inte går i fullt flöde, de fördelas i delar. Den första dagen är volymen mer imponerande. Mot slutet övergår de till fläckar. Färgen är ursprungligen vinröd eller skarlakansröd, den mörknar gradvis. I det sista skedet gör koagulerat blod menstruationen brun eller brun. Kan smeta på dagen före menstruationen, men oregelbundet.

Under de första dagarna känner en kvinna trånga sammandragningar i livmodern, som ibland är smärtsamma. Känsliga damer kan inte ens göra normala saker normalt. I avsaknad av patologier rekommenderar gynekologer att spendera den här tiden med minimal aktivitet och använda antispasmodika, till exempel No-shpa.

Intressant fakta! För att bedöma mängden urladdning under menstruationen finns det speciella samlingar - skålar som är installerade på halsen.

Mid-cykeltilldelningar

Normalt är slem med en blandning av skarlakansrött eller brunt, som finns i mitten av cykeln, vanligtvis förknippat med ägglossning eller orala preventivmedel..

Blodig

Kan vara förknippad med slemhinneskador eller hormonella förändringar. Finns i inflammatoriska processer lokaliserade i urinblåsan, njurarna, organen i det reproduktiva systemet. Uppstår på grund av polypos, livmoderhalscancer, ovariecyster.

Brun

Vanligtvis förknippat med trauma under samlag. Flytande urladdning istället för menstruation eller i mitten av cykeln är ett tillfälle att kontrolleras för endometrios, kolpit, ektopisk graviditet.

Behandlingstaktik beroende på orsakerna till brun urladdning under menstruationen

Det är starkt avskräckt att ignorera detta problem. Brunt menstruationsflöde kan indikera utvecklingen av en farlig patologisk process. I vissa fall kan till och med den minsta förseningen leda till allvarliga konsekvenser för en kvinnas hälsa.

Självmedicinera inte heller. Endast en läkare kan förskriva mediciner baserat på resultaten av undersökningarna. I denna situation inkluderar behandlingen en uppsättning åtgärder som, beroende på sjukdomens svårighetsgrad, utförs på poliklinisk eller poliklinisk basis och baseras på korrigering av akut tillstånd och eliminering av rotorsaken.

Terapeutisk taktik beror på den underliggande sjukdomen som ledde till detta problem:

 • neoplasmer avlägsnas kirurgiskt;
 • sjukdomar i könsorganet behandlas med antibiotika och probiotika;
 • behandling av inflammation baseras på användning av antiinflammatoriska och antibakteriella läkemedel;
 • för att eliminera tecken på endometrios, de tillämpar fysiska och avkopplande övningar, psykologiskt stöd, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, paracetamol;
 • vitaminbrist elimineras med hjälp av vitaminkomplex;
 • hormonella störningar behandlas med hormoninnehållande läkemedel;
 • tecken på könsinfektioner stoppas genom att ta antibakteriella läkemedel, vitamin- och mineralkomplex, immunstimulerande medel.

Blodigt utflöde efter menstruation

Efter att ha övervägt vad brunt urladdning innebär bör du fokusera på brunt slem efter menstruation. Mycket fenomen är förknippat med rengöring av livmodern från det återstående blodet. Dessutom förhållanden som:

 • utveckling av neoplasmer i livmodern eller äggstockarna;
 • endometrial hyperplasi;
 • kronisk inflammatorisk process.

Vad betyder urladdningen i stället för eller efter menstruationen, hjälper till att bestämma de tillhörande symptomen. En viktig roll spelas av förekomsten av klåda, feber, smärta och dess lokalisering..

Tolerera eller spela det säkert

Om en kvinna planerar en graviditet är det nödvändigt att gå till läkaren med en brun daub. Läkaren kommer att genomföra en undersökning och vid behov förskriva en ultraljud. Om befruktningen bekräftas, förskriv då konserverande läkemedel. När brun daub är förknippad med patologi, bör patienten också se en specialist, eftersom vissa sjukdomar kan leda till problem under ytterligare graviditet.

Även om det verkar som om en brun daub är ett tecken på graviditet, kan du inte tolerera det. Implantationsblödning, som är den enda normen för sådana sekret, slutar snabbt. Avsaknaden av förbättring inom 2-3 dagar eller uppkomsten av ytterligare symtom kräver att du konsulterar en gynekolog.

Månadsbrun med blodproppar

Koaguleringar i menstruationsflödet är inget annat än partiklar av endometrium, som gradvis avvisas. Vid blodutsöndringar märks de alltid, men kvinnan är inte särskilt uppmärksam på dem. Om menstruationsflödet själv har ändrat färg, är situationen alarmerande.

Brun urladdning är alltid knapp. Orsaken till menstruation är hormonell obalans. Situationen kan utvecklas i två riktningar.

 • I den andra fasen finns det inte tillräckligt med progesteron, livmodern kan inte bilda ett komplett skikt av endometrium. Som ett resultat blir det tunn. När tiden kommer för kritiska dagar finns det lite blodflöde, de koagulerar snabbt, men endometriet avvisas fortfarande. Sedan visas brun urladdning med blodproppar.
 • Det finns för mycket progesteron i den andra fasen. Endometrialskiktet är så tjockt. Att könsorganen inte kan bli av med det. Det finns en brun daub med partiklar i endometrium. I sådana fall uppträder kraftiga blödningar efter några dagar med liten spridning.

I närvaro av brunt urladdning med blodproppar är det nödvändigt att se till att det inte finns någon graviditet, eftersom orsaken till hormonell obalans kan vara graviditet.

Patologiska orsaker

Okarakteristisk urladdning kan inträffa under påverkan av patologiska faktorer. Många av dem är asymptomatiska, och endast en smetande brun hemlighet indikerar deras närvaro. Som regel observeras liknande kliniska manifestationer vid skada på könsorganet. De kan uppträda före regelbunden, omedelbart efter avslutad, och ibland under andra perioder av cykeln..

Erosion

Ulcerationer på halsen på könsorganet manifesteras ofta inte av några symtom. Ibland kan knappast utsöndringar efter intimitet bara dyka upp. När lesionens skala ökar och patologin är i ett avancerat stadium får slemet en skarp, purulent arom.

endometrios

Med utvecklingen av denna patologi noteras en onormal tillväxt av det funktionella livmoderskiktet. På grund av detta kan blod från könsorganet inte gå utanför och börjar samlas i livmoderhålet och könsorganen. Som en konsekvens av detta - utseendet på en brun daub i slutet av menstruationen.

polyper

En riklig mörk hemlighet, som uppträder efter en tid efter det att perioden har upphört, betraktas som ett tydligt tecken på patologi. Polypper som växer i livmoderhalsen eller livmoderhalsen kan provocera denna process. Förutom knappa leukoser observeras ofta en försening av regleringen. Med tillväxten ökar också smärta och pus som en del av hemligheten..

neoplasmer

Med tillväxt av godartade eller maligna formationer noteras ofta utseendet på brunt slem. Det är viktigt att identifiera dem i ett tidigt utvecklingsstadium för att förhindra allvarliga komplikationer..

Postpartum period

Efter födseln upplever kroppen stor stress. En skarp och intensiv hormonell omstrukturering börjar, det reproduktiva systemet tenderar att gradvis återgå till sitt tidigare funktionssätt.

När en kvinna ammar ett barn, kommer menstruationscykeln inte till sin vanliga rytm under lång tid eller blödning är helt enkelt frånvarande under påverkan av hormonet oxytocin, som är ansvarig för sammandragningen av livmodern och mjölkens ankomst.

Efter avslutad amning återgår menstruationen ganska snabbt och under de första månaderna kan den börja med en brun daub.

Norm egenskaper

När urladdningen är exakt brun i upp till tre dagar, finns det ingen anledning till oro. För många kvinnor börjar dubbning kort före menstruationen och gradvis förvärvar de egenskaperna hos naturlig blödning som följer av förordningen.

Patologi bör inte misstänkas med följande sekretionsegenskaper:

 • homogen konsistens (små koagler);
 • rödaktig eller brun nyans;
 • obetydlig volym (tillräckligt dagligen);
 • brist på klåda och förbränning;
 • ingen obehaglig lukt;
 • inträffar några dagar före menstruation;
 • inte varje cykel noteras.

Den viktigaste faktorn i utseendet på bruna sekret med blod istället för menstruation är hormonell obalans. Kvinnan själv kan provocera honom. Vissa förhållanden kan påverka reproduktionssystemets funktion..

Den vanligaste orsaken till spotting brun menstruation

Till skillnad från kraftig blödning, uppträder knappt urladdning under reversibla processer. Bristen på könshormoner, som bildas av olika skäl, tillåter inte livmodern och äggstockarna att fungera normalt. Denna process kan avslutas med infertilitet, en kvinna blir snabbt gammal, känner mycket obehagliga förändringar, till exempel torr vagina. Men att korrigera situationen är ganska verklig. Det räcker med att fastställa leveransen av nödvändiga ämnen från utsidan med hjälp av speciella beredningar. Endast en gynekolog-endokrinolog kan göra detta efter analys av hormonnivåer.

Terapi och förebyggande

Målet med behandlingen är i alla fall att identifiera deras orsaker, behandling av den underliggande sjukdomen och normalisering av hormonell obalans i dess närvaro..

Förebyggande är följande:

 • Stresshantering.
 • Regelbundet sexliv.
 • Tillräcklig och balanserad kost. Vitamin C-hypovitaminos kommer att leda till en minskning av produktionen av det kvinnliga könshormonet östrogen. Brist på B-vitaminer minskar aktiviteten i äggets beteende under ägglossning i folliklarna. Bristen på spårelement som kalium och zink orsakar en störning i bildandet av muskelceller och stör funktionen hos äggstockarna och äggledarna, som inte har tillräckligt med material för att bygga sina mjuka muskler. Järnbrist stör äggstockarna.
 • Måttlig träning.
 • Full sömn och avkoppling.
 • Vitaminintag.
 • Gynekolog var sjätte månad.
 • Uteslutning av självmedicinering och självdiagnos.
 • P-piller kontroll.
 • Undvik polygam sex.

Du bör inte köra katarrhalfenomen, eftersom de, som virussjukdomar, måste behandlas fullständigt. Överbelastning bör uteslutas så mycket som möjligt - vare sig de är fysiska eller psykiska. Var frisk och ta hand om dig själv!

Diagnostik

Efter undersökning på en stol föreskriver gynekologen tester för att identifiera orsakerna till utseendet på menstruationsbrunt.

De viktigaste diagnostiska metoderna:

 • klinisk och biokemisk blodanalys;
 • smet från slidan för flora och cytologi, PAP-smet från livmoderhalskanalen;
 • allmän urinanalys;
 • blodprov för hCG, TORCH-infektioner;
 • Ultraljud av bäckenorganen;
 • analys av sköldkörtelhormoner;
 • test för tumörmarkörer, papillomvirus, livmoderhalsbiopsi;
 • CT, MRT.

Under behandlingen av gynekologiska sjukdomar är det nödvändigt att helt avstå från sexuellt samlag.

En vattpinne från slidan hjälper till att identifiera avvikelser i kvinnors hälsa

Naturlig etiologi

Naturliga orsaker (det finns inte så många av dem): någon kvinna under hennes liv har åtminstone en gång haft en situation då en daub visas före menstruationen i 2-3 dagar. Därefter uppträder normal menstruation, och efter menstruationen i ytterligare 1-2 dagar, upptäcks fläckar. Detta är inte ett tecken på patologi, eftersom på detta sätt kroppen tar bort ett odödligt ägg. Om en kvinna är gravid kan hon ha brun urladdning, så det är bäst att göra ett graviditetstest (detta gäller kvinnor i reproduktiv ålder). Om testet är negativt bör det inte finnas någon anledning till oro om:

 1. Dauba förvandlades till vanliga månatliga perioder eller dök upp i slutet av menstruationen, när den redan är i slutfasen.
 2. Om detta bara är början på sexuell aktivitet och under flera sexuella handlingar efter defloration. Eller under sexuell aktivitet efter att ha haft sex, om innan det fanns en lång avhållsamhet.
 3. Om vi ​​talar om postpartum-perioden och amning: rödbrun urladdning sker under perioden från 2 till 6 månader, normalt är deras varaktighet inte mer än en vecka. Under amning inträffar vanligtvis inte menstruation, detta kallas laktational amenorré. Det beror på ökningen av prolaktin, som undertrycker ägglossningen. Men med tiden förändras utfodringsregimen, dess frekvens minskar och kompletterande livsmedel läggs till. Prolactin reduceras gradvis och menstruationscykeln återställs också gradvis. Efter amning utvecklas endometriet under den första månaden och utvecklas senare trögt, vilket orsakar magra bruna perioder. Detta fortsätter under 6 cykler efter avslutad amning. Om denna period är försenad och menstruationen inte blir vanligt, bör du söka professionell hjälp. Ibland kan en kvinna fångas av en överraskning av annan typ: under täcken av amenoré kanske hon inte märker början av en ny graviditet. Brun urladdning kan bara vara dess tecken. Därför, när de dyker upp, särskilt om preventivmedel inte har använts, bör ett graviditetstest göras. Ett negativt test avbryter överraskningen och kräver ett besök hos läkaren. Med konstgjord matning av barnet kommer menstruationen snabbare, men kroppen återhämtar sig långsammare. Och under dessa omständigheter kommer utsläppet också att vara brunt..
 4. Det här är menarkorten och det första året eller två efter det, eller i klimakteriet.
 5. Detta är den första eller andra månaden efter operationen: avlägsnande av endometriala polyper, fibroider, laparoskopi av ovariecyster, hysteroskopi, avlägsnande av en ektopisk graviditet, abort, kejsarsnitt, curettage efter en frysta graviditet, diagnostisk curettage, borttagning av livmoderhalsen eller en del av livmodern.
 6. Användning av orala hormonella preventivmedel, en IUD, en plåster, en vaginal ring. Om utsläppet i alla sådana fall visas i mitten av cykeln, kontakta en läkare, det kan vara värt att byta ut preventivmedel.
 7. Med vissa läkemedel, örter som ökar blodkoagulationen: kortikosteroider, antibiotika, antidepressiva medel, antipsykotika, sesamolja, svarta kumminfrö, etc. Med ökad koagulering koagulerar blodet och smetar snabbare, kommer det ut i koagler. Samt överhettning av kroppen och en tidigare infektion med feber.
 8. Nervös stress.
 9. Efter en kraftig viktminskning.
 10. På grund av kraftig fysisk ansträngning eller viktlyft.
 11. Vid ändring av klimatzon eller temperaturskillnad.

Tänk på fallet där testet är positivt och brun urladdning visas. Efter befruktningen kommer ägget inte in i livmodern omedelbart utan inom några dagar. Dessutom måste hon fortfarande hitta en plats där hon kan fästa vid livmoderslimhinnan - det tar upp till två veckor. Sedan visas brun urladdning som bevis på denna sena process. Men i vilket fall som helst är detta ett bevis på en graviditet, som inte alltid är framgångsrik, och en resa till förlossningskliniken kan inte undvikas..

Under embryoimplantation kan temperaturer upp till 37 ° C uppträda, svullnad i bröstkörtlarna, dragande smärta i livmodern, urladdningen är knapp, ljusbrun, de är fysiologiska. Utöver dessa orsaker kan det finnas infektioner och neoplasmer under utvecklingen av fostret..

Förebyggande för normalisering av menstruationscykeln

Fläckbrunt urladdning är ett tecken på att menstruationscykeln är trasig.

De mest beprövade folkrecepten för att orsaka menstruation är följande:

 1. Ett avkok av körsbärsgrenar. Ta 300 g skalade färska blad av körsbärsgrenar. Häll 1 liter kokande vatten. Insistera 24 timmar, sedan sila. Ta ett halvt glas 2-3 gånger om dagen i högst en vecka.
 2. Vitamin är en örtblandning. Blanda och krossa till en homogen massa 100 g havtornsfrukt, 1 gäng persilja, 50 g ingefära, 30 g kamomillblommor. Lägg till den resulterande massan 1 msk. l Sahara. Förvara på en sval mörk plats, det är bättre - i kylen. Konsumera 1 tsk. 3 gånger om dagen. Denna blandning innehåller en hög koncentration av C-vitamin, vilket hjälper till att aktivera och etablera menstruationscykeln.
 3. Avkok av moderwort och vitpion. Ta 50 g torkade blommor av varje ört, häll 0,5 l kokande vatten. Insistera 2-3 timmar. Anstränga. Drick 1/3 kopp dagligen.
 4. Te från selleri. 150 g färska selleri stjälkar häll 300 ml kokande vatten. Sil efter en timme, tillsätt 1 tsk. honung.
 5. Heta komprimeringar i bäckenområdet. Späd 1: 1 alkohol och vatten. Värm till en temperatur på 50-60 grader. Doppa en frottéhandduk i en vätska, lägg på den nedre delen av buken, linda den med fastfilm eller cellofan på toppen. Håll i 15-20 minuter. Sådana manipulationer utförs effektivt före menstruation vid ee-fördröjning. Kompresser kan ersättas genom att ta varma bad eller besöka baden, vilket bidrar till uppvärmning av alla organ och aktivering av blodcirkulationen.
 6. Nässlor buljong. 100 g torrt gräs häll 1 liter kokande vatten. Sortera efter 2-3 timmar, dricka dagligen 2/3 kopp 2 gånger om dagen. Innan du går till sängs, bör du begränsa användningen av en sådan produkt, eftersom det ökar nervsystemets excitabilitet.
 7. Avkok av kardborre och plantain. Inte konstigt att dessa 2 växter endast visas på miljövänliga platser. Deras medicinska egenskaper har varit kända under lång tid: utöver den läkande antibakteriella effekten bidrar dessa örter till att mjukgöra vävnaderna i det kvinnliga reproduktionssystemet. Blanda 1 msk för att förbereda varorna. l Häll 1 liter kokande vatten på varje växt i torr form och placera med en termos, efter 2 timmar är läkningsdrycken klar. Drick 50 ml 2-3 gånger om dagen.
 8. Saft av bakad lök. Grädda i ugnen 2-3 råa lökar, lägg 1 tsk på varje topp. honung. Isolerad lökjuice aktiverar blodcirkulationen och påskyndar din period.

Efter operationer

I de flesta fall är en obegriplig blodhemlighet och en försening av menstruationsblödning karakteristisk för patienter som genomgick operation på följande organ:

Och också åtföljt av frisläppandet av en liten mängd blod kan:

 • en abort eller ofullständig missfall;
 • laparoskopi för ektopisk graviditet.

Om arten av urladdningen efter laparoskopi, läs artikeln här. Varaktigheten av frånvaron av menstruation efter operation med uppkomsten av pseudomånad beror på följande faktorer:

 • volym av kirurgiska ingrepp;
 • procedurens varaktighet;
 • närheten av interventionszonen till reproduktionsorganen;
 • patientålder;
 • förekomsten av komplikationer;
 • allmänt hälsotillstånd;
 • återhämtningsfart.

Operationer som inte påverkar de viktigaste kvinnliga könsorganen (bukhålan) kan påverka reproduktionssystemet. Det är värt att förvänta sig menstruation efter operation med full återhämtning och läkning.

Varför är daub i de tidiga stadierna av graviditeten?


I de tidiga stadierna av graviditeten kan blodiga utflöde observeras, vilket är mycket skrämmande för väntande mödrar. Det händer att de visas på de dagar då tillsynsmyndigheterna skulle komma.

Om urladdningen inte är smärtsam och kort, finns det inget att frukta. Heller inte riklig och kortvarig urladdning, som är förknippad med fästning av ett fosterägg på livmoderväggen, är inte farligt för en kvinna och fostret. Det vill säga om det har gått mer än en vecka sedan befruktningen.

Men i vilket fall som helst bör utseendet på brunt och andra utsläpp berättas till den läkare som observerar dig, han kommer att kunna bestämma arten och orsaken till urladdningen.

Om du just nu inte har någon verklig möjlighet att besöka gynekologiska kontoret, informera din läkare åtminstone om ditt tillstånd per telefon.

Mörka och svarta höjdpunkter

En lång fördröjning är nästan alltid förknippad med negativa processer i reproduktionssystemet. När det är mörkbrunt urladdning i fyra dagar, och det inte finns någon menstruation, kan följande patologier antas:

 • endometrit (inflammation i livmoderslimhinnan);
 • ektopi (erosion);
 • polyper;
 • endometrios (proliferation av endometrium utanför livmodern).

Ta reda på artikeln på länken hur man kan behandla små perioder med endometrios.

Om det, utöver dessa sjukdomar, också finns trost (candidiasis), finns det blodig utflöde med en knäckt konsistens.

Normal cykel

Menstruation finns hos kvinnor i reproduktiv ålder, varaktigheten av "kritiska dagar" är i genomsnitt 3-5 dagar. Under graviditeten slutar månadsvis blödning. Den första menstruationen hos flickor inträffar på 12-14 år, men det är möjligt både tidigare och senare, det beror på puberteten hos en viss tonåring. De slutar om 49–55 år.

Även med en normal cykel kan en kvinna upptäcka mörkbrun urladdning. I vissa fall är detta emellertid inte oroande. Ibland bildas sådana fläckar på linne ett par dagar före menstruationens början. Få inte panik i vissa fall:

 1. Tilldelningarna är homogena och har en liten volym..
 2. Färg - brun eller röd.
 3. Ingen lukt.
 4. Det finns ingen känsla av klåda, sveda.
 5. Observeras inte i varje cykel.

Allt detta signalerar en normal process, så det finns ingen anledning till oro. Men i tvivel är det bättre att besöka en gynekolog..

Kan det finnas en daub när man tar Utrozhestan eller Duphaston?


I de tidiga stadierna av framtida graviditet kan fläcken störa. Om befruktningen inte är mer än 7-10 dagar, kan detta vara anpassningen av kroppen till ett nytt tillstånd, som diskuterats tidigare.

Men en daub kan också vara ett tecken på en början missfall eller en minskning av hormonella nivåer i början av graviditeten. Var inte lat, sök hjälp på en klinik för födelse.

Efter att ha genomfört den nödvändiga undersökningen, kan specialister rekommendera att du tar Duphaston eller Utrozhestan preparat, vilket är nödvändigt om en låg nivå av progesteronhormoner upptäcks i kroppen av en framtida mamma eller som ett förebyggande åtgärder för att bevara graviditet.

Under administreringen av dessa preparat förekommer små fläckar med brun färg, som snart bör upphöra. Annars bör du träffa en läkare igen..

preventivmedel

Hormonala läkemedel är utformade för att korrigera ett antal problem, men deras huvuduppgift är att förhindra en oönskad graviditet. Deras intag syftar till att korrigera naturliga hormonella processer genom att ändra nivån på progesteron eller östrogen vid olika perioder av menstruationscykeln. Dessa manipulationer med reproduktionssystemets naturliga funktion manifesteras ofta av störningar i den vanliga cykeln..

Det är därför det är så viktigt att börja ta dessa medel efter en fullständig diagnos och under strikt övervakning av en läkare.

Vissa avvikelser från den vanliga menstruationen är tillåtna, inklusive en brun daub i början, under de första tre månaderna från början av läkemedelsanvändningen. Senare är ett liknande tecken oroande..

När du installerar ett preventivmedel, såsom en spiral, kan det smeta innan menstruationen, och själva urladdningen blir brun i hela menstruationen. Denna enhet behåller blod, som därefter kommer ut i koagel. Läs mer om urladdningen efter installation av den intrauterina enheten genom att klicka på länken.

Detta symptom kan vara resultatet av att man tar vissa allmänna mediciner, som ofta är fallet med starka antibiotika.

Vad betyder de magra bruna perioderna?

Eventuella förändringar i utflödet från könsorganen bör varna en kvinna i alla åldrar. Uppträdande menstruation av brun färg kan indikera både normala fysiologiska processer i kroppen och allvarliga sjukdomar. Diagnos kan endast utföras av en gynekolog, han föreskriver också nödvändig behandling. Det rekommenderas inte att ignorera sådana fenomen för att förhindra utvecklingen av patologier..

Smala perioder med en brun färg anses vara normala i sådana fall:

 • åldersperioder som kännetecknas av hormonella förändringar;
 • på vissa dagar av menstruationscykeln;
 • under särskilda villkor för en kvinna.

Icke-rikligt mörkt utsläpp av blod under kritiska dagar under sådana perioder anses vara normalt:

 • Puberteten, när menstruationscykeln bara är etablerad och den första menstruationen visas. Några månader senare blir hemligheten mer karakteristisk: måttligt riklig och röd.
 • Utrotning av reproduktionsfunktion (klimakteriet). För närvarande inträffar hormonella förändringar i kroppen, i samband med en konstant minskning av mängden utsöndrade stora kvinnliga hormoner: progesteron och östrogen. Detta påverkar funktionen för bokstavligen alla kroppssystem..

Den klimakteriska perioden kännetecknas av en kvantitativ minskning av all utflöde från könsorganen: blod under menstruation och slemhinnor på andra dagar av cykeln. Månadlig oregelbunden, ofta sällsynt - en gång per månad, vilket indikerar den normala processen för utrotning av fertil ålder. Det är mycket farligare om menstruationen är ofta (visas med ett tidsintervall på mindre än 20 dagar) - då kan de vara ett symptom på cancer i reproduktionssystemet..

Brun urladdning på sådana dagar av cykeln indikerar inte någon sjukdom:

 • Högst tre dagar före menstruationen eller i början av menstruationscykeln. Ofta händer detta i samband med hormonella processer som förbereder kroppen för den kommande rensningen. En sådan hemlighet före och på den första dagen av menstruation är fysiologisk om kvinnan drabbades av stress, nyligen följde en strikt diet för att gå ner i vikt eller ändra preventivmetoden. Om detta inte är ett symptom på en patologi, är den tjock, med slem, men utan någon obehaglig lukt.
 • I slutet av menstruationen - så är resterande endometrium kvar i livmodern. I det här fallet är det lite urladdning och de varar inte mer än två dagar.
 • I mitten av cykeln, om ägglossning inträffar i kvinnans kropp just nu.

Vid speciella hälsotillstånd kan knappt brun eller svart urladdning förekomma under kritiska dagar. De kräver ständig övervakning av en gynekolog. Dessa villkor inkluderar:

 • Konsekvenserna av cervikal kauterisering för behandling av erosion. Oavsett metod för genomförande av operationen är smala vitvatten luktfri brun - en indikator på läkning. Svarta fläckar i deras sammansättning anses vara acceptabla. Deras varaktighet bör inte överstiga fem dagar.
 • Resultatet av medicinska förfaranden för att diagnostisera sjukdomar är en smuts för onkocytologi eller intravaginal ultraljud. Om slemhinnan i slidan bröt under den medicinska interventionen, kan brun utflöde uppstå, uppfattad för menstruation.
 • Konsekvenserna av våldsamt samlag, under vilket könsvävnaden skadas.
 • Graviditet. Om den påstådda smetande menstruationen av en mörk nyans börjar tidigare med en vecka, kan detta vara ett symptom på graviditet. Efter en sådan manifestation kännetecknas menstruationscykeln av en försening av regelbunden blödning.
 • Icke-patologiska hormonförändringar som uppstår när man tar nya preventivpillerar eller hormonbehandling.
 • Könsorganens reaktion på installationen av en intrauterin enhet som ett preventivmetod.
 • Konsekvenserna av abort och andra kirurgiska ingrepp.
 • Den första menstruationen efter förlossning och under amning.

Tillståndet hos en kvinna med förändring av preventivmedel och den resulterande okarakteristiska urladdningen bör kontrolleras av en gynekolog.

En okarakteristisk menstruationshemlighet av brun färg kan indikera sådana patologier:

Sjukdomar i sköldkörteln och diabetes påverkar hormonbalansen. De vanligaste symptomen på dessa problem är:

 • viktökning eller -förlust;
 • problem hud;
 • störningar i hjärt-kärlsystemet

Infektioner som påverkar könsorganen är av flera typer:

 1. 1. Bakteriell - överförs sexuellt och är orsakerna till syfilis, gonorré, klamydia och andra sjukdomar.
 2. 2. Viral - provocerande papillom, herpes och andra patologier.
 3. 3. Svamp, vilket resulterar i trast.
 4. 4. Parasitisk - en kvinna som ett resultat av deras nederlag är sjuk av skabb, fytoidroidism.
 5. 5. Protozoal - deras utseende provocerar trichomoniasis.

Vanliga symtom på smittsamma processer i reproduktionssystemet:

 • rita smärta i underlivet och bäckenet;
 • klåda, förbränning i könsområdet, förvärrad efter urinering och samlag;
 • utsläpp av vit, grön färg med en obehaglig lukt, ofta med blodproppar;
 • menstruations oregelbundenheter - ofta blödning eller liten utsöndring under menstruationen.

En komplikation av patologierna för smittsam etiologi är en kränkning av regenereringen av endometrium - livmoderslimhinnan. När det växer för lite, i stället för de karakteristiska blodutsöndringarna av röd eller rödbrun färg, uppträder smala, smetade bruna under menstruationen.

Ibland är dessa sjukdomar asymptomatiska

Vid en ektopisk graviditet kännetecknas en kvinnas tillstånd av:

 • skarpa smärta i nedre del av buken;
 • försämring av välbefinnande;
 • feber.

I detta fall är det nödvändigt med hjälp av en specialist omedelbart

SjukdomBeskrivning, ytterligare symtom
Endokrina sjukdomar
Infektionssjukdomar i reproduktionssystemet
avitaminosisEn brist på väsentliga spårelement väcker hormonstörningar och metaboliska störningar. Förutom att ändra färg och antal perioder manifesteras vitaminbrist av en försämring av välbefinnande, hudens skick, hår, naglar
Ektopisk graviditet
Cystos i äggstockarnaDet huvudsakliga symptomet på alla typer av cystos anses som smärta i nedre buken
Kemisk förgiftningGenom att verka på kroppen påverkar kemikalier menstruationscykeln. De sänker generell immunitet, stör mikrofloraen i könsorganen, vilket påverkar livmoderslimhinnan. Förgiftning förekommer hos kvinnor som arbetar i företag med ett stort antal skadliga kemikalier eller efter exponering som används för att behandla cancer
Hämning av pubertetenInfantilism, kännetecknad av underutveckling av endometrium, manifesteras av regelbundna magra månatliga perioder med brun färg, oförmågan att bli gravid och få barn

Utöver dessa skäl uppträder mager bruna perioder när:

 • överdriven fysisk och emotionell stress;
 • mental sjukdom;
 • klimatförändring;
 • brist på sex under lång tid.

Regelbunden utsmetad menstruationsutsläpp av en mörk nyans bör tjäna som ett skäl för att kontakta en gynekolog, som kommer att avgöra orsaken till deras utseende och, i fall av patologier, föreskriva behandling eller hänvisa till en specialist med lämplig profil. Många sjukdomar och tillstånd som leder till sådana sekretioner kanske inte visas på länge, men infertilitet kan bli deras komplikation..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Påverkan av Utrozhestan på cykeln: på vilken dag kommer menstruationen

Hur fungerar UtrozhestanEtt hormonellt läkemedel kan föreskrivas för användning endast efter en omfattande gynekologisk undersökning i händelse av bekräftelse av en låg nivå av progesteron i den kvinnliga kroppen orsakad av ett fel i corpus luteum....

Menstruation när man tar preventivpiller: cykel, natur och intensitet

Oral preventivmedel är ett av de mest populära åtgärderna för oönskad graviditet. Handlingsprincipen för dessa läkemedel är baserad på en förändring i mängden producerade ”kvinnliga” hormoner och funktionen hos organen i det reproduktiva systemet....

Vad bör vara basaltemperaturen före menstruationen?

Vad ska vara bastemperaturen eller förkortad BT före menstruation? Många kvinnor drömmer om en regelbunden menstruationscykel, eftersom detta är ett av huvudtecknen på att reproduktionssystemet fungerar korrekt....