Varför går menstruationen lång

Blödning

Enligt dina beräkningar borde den mest oälskade tiden för oss alla redan ha kommit, men det finns inga perioder. Det första som kommer att tänka på är att gå och köpa ett graviditetstest. Om hon naturligtvis inte hade något att komma ifrån. Men graviditet är inte det enda skälet menstruationen inte börjar.

Du lägger spiralen

Vissa av deras sorter kan leda till att menstruationen blir mager eller försvinner helt. Om detta händer, bör du också regelbundet ge bidrag till samlingen av tillverkare av graviditetstest, eftersom dess lilla risk fortfarande kvarstår, och den ljusaste (ledsen för ordalydaren) indikatorn att befruktningen inte har inträffat har försvunnit.

Du har problem med sköldkörteln

Denna körtel reglerar ämnesomsättningen, producerar hormoner, styr temperaturen och gör andra viktiga saker för kroppen. Om det fungerar för mycket eller omvänt inte är smart nog kan det stoppa ägglossningen och orsaka en oregelbunden menstruationscykel.

Om du också tröttnar snabbt, har ditt hår blivit tunt, din vikt har hoppat till endera sidan - din läkare kan misstänka att detta är anledningen. Då kommer han att förskriva ett blodprov och eventuellt förskriva medicin. Med rätt behandling bör cykeln normaliseras inom några månader..


Du har överdrivet med sportträning eller dieter

Om gymmet är ditt hem, blir du överarbetad, äter lite, snabbt går ner i vikt eller lider av ätstörningar, detta kan också orsaka amenoré (frånvaro av perioder). Särskilt om din BMI är under 18–19.

Om detta är fallet räcker det vanligtvis att få ett par kilogram eller förkorta träningsplanen för att få cykeln igång. Naturligtvis är frestelsen att bli av med de irriterande "röda dagarna i kalendern" stor. Men det är väldigt farligt och förstörande för din kropp! Om du klarar av amenoré under ett helt år, är det full av benförlust och benskörhet.


Du slutade bara ta p-piller

De reglerar tydligt din cykel, och när du slutar ta dem, kanske en lat organisme inte omedelbart kommer ihåg hur man gör det själv. Det kan ta honom ett tag att samla sina tankar. Ibland tar det flera månader innan menstruationen återställs.

Varje månad är 7-8 dagar eller mer: orsaker till att veckan går är det normalt

Hur är normala kritiska dagar hos kvinnor?

Det är omöjligt att specifikt besvara frågan om hur många dagar perioderna varar. Det beror på kroppens individuella egenskaper. Inom normala gränser bör menstruationstiden inte överstiga 2-8 dagar. Avvikelse från detta mönster kan indikera allvarliga problem. Menstruationscykeln ska vara från 21 till 35 dagar. Volymen blod och vätska som frisätts under kritiska dagar är 50–80 ml.

De viktigaste tecknen på början av menstruationen inkluderar:

 1. ICP.
 2. Förändring i hudtillstånd (utslag, rodnad, akne).
 3. Ritningssmärta i korsryggen och buken.
 4. Bröstfyllning.
 • Potatis soppa med köttbologna med nudlar
 • Pyelonefrit - vad är det, symptom och behandling
 • Modesoffor 2019

Vad bestämmer menstruationens varaktighet

Vi fann att den genomsnittliga varaktigheten för de månatliga 4-7 dagarna. Vanligtvis upplever friska flickor sällan några avvikelser. Men under påverkan av vissa faktorer är misslyckanden möjliga. Så menstruationens varaktighet hos kvinnor beror på:

 • från ärftlighet. Om kvinnor i en viss familj kännetecknas av en tio-dagars varaktighet av kritiska dagar, är detta inte en patologi;
 • äggstockarnas funktion. Vissa sjukdomar i könsorganen provocerar sin dysfunktion. Detta påverkar cykelns varaktighet negativt. Om, på grund av störd ovariefunktion, slemhinnan i könsorganen skadas, kommer menstruationen att vara lång och smärtsam;
 • förekomsten av infektionssjukdomar och inflammatoriska processer. Genital inflammation provoserar riklig fläckning och en ökning av menstruationens varaktighet;
 • endokrin systemarbete. Om en avvikelse uppträder i funktionen av bukspottkörteln eller sköldkörteln, kommer hormonell svikt att uppstå i kroppen. Detta kommer att medföra en förskjutning i månadscykeln och som en följd en försening i menstruationen.

Orsaker till kort period

Lean perioder är en indikator på den trasiga cykeln. Om menstruationen började några dagar före det förväntade datumet är detta ett alarmerande symptom. Ett problem bör också varnas, till exempel korta perioder, vars varaktighet är 1-2 dagar. Denna avvikelse visas inte utan anledning. Sådana faktorer provocerar honom:

 1. Ovariell dysfunktion.
 2. Sköldkörtel dysfunktion.
 3. Reproduktionssjukdomar.
 4. Hormonella störningar.
 5. Könsorganinfektion.

I gynekologi kallas magra perioder hypomenorré. Blodförlust under korta perioder är låg, högst 50 ml per dag. Detta indikerar en kränkning av reproduktionsfunktionen..

Skäl för långa perioder

3 till 7 dagar är normala kritiska dagar. Menstruationens längd ökar om patologiska processer inträffar i den kvinnliga kroppen.

Faktorer som provocerar en ökning av menstruationens varaktighet:

 1. Sjukdomar i könsorganen eller livmodern. Till exempel provoserar förlängda perioder vissa former av endometrios..
 2. Hormonell omstrukturering av kroppen.
 3. Ovariell dysfunktion.
 4. Endokrinsystemsjukdomar.
 5. Långvarig användning av antibiotika och hormoner.

Långvarig urladdning, när en månadscykel misslyckas, åtföljs av svår smärta i nedre del av buken, liksom illamående och yrsel.

Hur länge varar den första menstruationen hos flickor

De första kritiska dagarna börjar hos ungdomar i åldern 11-14 år. För närvarande kommer flickan troligen att känna smärta eller andra obehagliga känslor i nedre del av buken. Tilldelningar kommer att vara både magra och rikliga. Spottingperioden kan försenas i 2-8 dagar. Dessutom inträffar den andra menstruationen ibland först efter 2-3 månader, vilket anses vara normalt. Vid denna tidpunkt upprättas en konstant cykel, som med tiden kommer att vara från 21 till 35 dagar. Efter den första menstruationen är det bättre att träffa en gynekolog.

Folkrättsmedel

I kombination med läkemedelsbehandling kan metoder för alternativ medicin användas. Om menstruationen varar i två veckor kan du inte uteslutande använda folkrättsmedel, eftersom det kan väcka allvarliga konsekvenser, upp till infertilitet.

Ett av de mest effektiva medlen för att minska menstruationens varaktighet är en avkok av hästsvans. För matlagning behöver du en matsked gräs och en halv liter kokande vatten. Efter att buljongen har infuserat i flera timmar kan den konsumeras oralt varannan timme i 1-2 matskedar. Detta hjälper till att minska blödningen..

Som hjälp kan du använda en samling ryllik, hallon, ekbark och cinquefoil. En matsked av samlingen hälls i ett glas vatten. Det är nödvändigt att låta buljongen infusera, varefter det är nödvändigt att använda ett halvt glas 2-4 gånger om dagen.

Vad ska man göra om menstruationen har pågått i tio dagar, medan tillståndet förvärras och läkemedelsbehandling inte är tillräckligt? Vid svår blödning kan du använda en blandning av herdsväskor och nässlor. I analogi med tidigare buljonger används en färdig infusion flera gånger om dagen med måltider. För en mer behaglig smak kan du lägga till lite honung..

Hur mycket är menstruationen efter förlossning eller kejsarsnitt

Efter befruktningen av barnet, stör inte menstruationen kvinnan hela tiden av graviditeten. Den vanliga menstruationscykeln återställs i alla vid olika tidpunkter. I många avseenden beror det på hormonet prolaktinom, som produceras vid amning. Om du ekskommuniserade barnet tidigt från modersmjölken börjar normal äggstocksfunktion inom sex månader. I vissa fall kan mödrar inte amma sedan hans födelse. Sedan kommer kritiska dagar på 4-10 veckor.

Dessutom finns det ett antal skäl som orsakar en försening i början av menstruationen eller deras oplanerade start:

 • påfrestning;
 • undernäring;
 • brist på sömn;
 • olika sjukdomar och störningar i kroppen.

Efter förlossningen släpps lochia, blodproppar av slem, som många blandar med kritiska dagar, från slidan. Orsaken till deras utseende anses sträcka och sedan sammandragning av livmodern. De första dagarna är antalet Lochia mycket stort, men efter 6-8 veckor stannar blödningen. Om menstruationen inte föreföll efter födseln och i avsaknad av amning, är det nödvändigt att konsultera en läkare.

 • Cyster i äggstockarna: behandling och symtom
 • Torkade kantareller för parasiter - recept för behandling. Recensioner om användning av svampar från parasiter
 • Sallad med kex: läckra och enkla recept

Allmänna rekommendationer - vad man ska göra?

Långa perioder på mer än 7-10 dagar kräver noggrann diagnos och omfattande behandling. I de fall en kvinna kan röra sig och hon inte upplever svår smärta måste du besöka en läkare så snart som möjligt.

I otäcka situationer måste du ringa en ambulans, eftersom inga folkrättsmedel och metoder hjälper till att lösa detta ganska allvarliga problem. Väntar på en ambulans, kan du följa sådana rekommendationer som lättar patientens tillstånd:

 • ta ett horisontellt läge och lyfta benen något ovanför kroppen;
 • med mycket svår smärta och blödning, kan du göra en kall komprimering i magen, men inte släpps med denna metod;
 • Drick mycket vätska;
 • med mycket svår blödning kan du dricka ett hemostatiskt läkemedel, till exempel Dicinon eller till och med ett banalt extrakt av peppar;
 • dricka ett bedövningsmedel eller lägg ett ljus för att minska svår smärta något.

Bli inte för bortkörd med läkemedel för att inte smeta den kliniska bilden. Men när symtomen är outhärdliga är det bättre att inte tåla eller tappa styrka.

Du får inte i något fall ta ett varmt bad eller lägga en kompress med en varm värmedyna eller flaska på magen. Detta kan orsaka ännu större blodförlust..

Varför går menstruationen längre än vanligt

En förändring i menstruationens längd kan indikera ett antal allvarliga sjukdomar. Det finns flera orsaker till detta problem. De viktigaste inkluderar:

 • dagliga spänningar;
 • klimatförändring;
 • hormonella störningar;
 • alkohol;
 • rökning;
 • undernäring;
 • hög fysisk aktivitet.

Om du är orolig för hur mycket dina perioder går, bör du definitivt rådfråga en läkare. Försenad behandling kan leda till sådana problem:

 • fel i äggstockarna (utvecklas så småningom till infertilitet);
 • cystabildning;
 • Tumörer i könssystemet.

Medicinska behandlingar

För att stoppa blödningar i livmodern kan läkare förskriva dessa grupper av läkemedel:

 • hemostatisk för att öka nivån på blodkoagulerbarhet;
 • läkemedel som orsakar livmodersammandragningar;
 • förstärka de inre väggarna i blodkärlen;
 • hormonella läkemedel;
 • järnbaserade vitamin- och mineralkomplex.

Om orsaken till tung menstruation ligger i tumören, är läkemedelsbehandling osannolikt att bli av med den. Därför kan kirurgiskt avlägsnande av neoplasmen indikeras. Vid bildandet av en funktionell cyste kan konservativ terapi förskrivas, eftersom denna typ av neoplasma har egenskapen att lösa.

Vad du ska göra i fall av kränkningar av cykeln

Om en funktionsfel inträffar i menstruationscykeln, indikerar detta problem i könsorganets funktion. Allvarliga konsekvenser kan vara resultatet av en sådan överträdelse, därför är det bättre att omedelbart kontakta en gynekolog för att få råd. Dessutom är ibland frågan hur länge menstruationen varar väcks av kvinnor när det finns en ektopisk graviditet, cystor eller tumörer. Behandlingen bör utföras under övervakning av en läkare. För att återställa cykeln är det nödvändigt att fastställa de huvudsakliga orsakerna som kan orsaka problemet:

 • infektionssjukdomar;
 • hormonella störningar;
 • inflammatoriska processer.

Vad du ska leta efter?

Beroende på den kliniska bilden kan man misstänka ett eller annat patologiskt tillstånd som orsakade tung menstruation.

Så om en tjej upplever smärta tillsammans med riklig utflöde med blodproppar och slem, medan utflödet inte försvinner i mer än en vecka, och smärtan ökar, kan denna symptomatologi indikera en ektopisk graviditet.

Om menstruationen är försenad, men samtidigt som de inte går i överflöd, kan detta indikera erosion i livmoderhalsen, särskilt om blod uppträder efter sex.

Om en kvinna upplever svår smärta i nedre del av buken, ofta trång att avföda (även om de är falska), illamående, kräkningar, utmattning, ring en ambulans!

Sådana symtom indikerar vanligtvis allvarliga fel i kroppen, vilket kan vara farligt för en kvinnas hälsa och framtida liv. Om smärtan är mycket intensiv, kan du dricka ett bedövningsmedel, men inte iver. Om smärtan återvände efter en viss tid efter smärtmedicinen är detta ett tillfälle att snarast besöka en läkare.

Menstruationscykeln hos gravida kvinnor

Under den första månaden när man födde ett barn kan menstruationsblödning uppstå: detta händer när befruktningen inträffar i slutet av föregående cykel, efter att endometriet har lossnat. Utsläpp är knappt, orsakar vanligtvis inte obehag. Äggmognad inträffar också i båda äggstockarna, så att en ansluter till spermierna, och den andra kommer fortfarande ut. I detta fall går menstruationen bara ett par dagar och blödningen är obetydlig.

Hos vissa kvinnor med hormonella störningar observeras menstruationen även under de första 3-4 månaderna av graviditeten, vilket är förknippat med ofullständig produktion av hormoner. Ändå råder läkare omedelbart att kontakta en gynekolog - detta symptom kan lika tala om ett missfall.

Efter födseln är menstruationscykeln vanligtvis instabil och börjar vid olika tidpunkter. Detta beror främst på amning - medan en kvinna ammar, finns det vanligtvis inga perioder. Efter avslutad process framträder blödning efter 3-3,5 månader. Men deras tidigare början sker också - efter 4-5 veckor. Ofta efter förlossningen åtföljs menstruationen nästan inte av smärta, och utflödesvolymen är liten, vilket förklaras av förskjutningen av livmodern. Undantaget är kvinnor som har ett hormonellt misslyckande efter förlossningen: den första menstruationen är ofta tung och tung.

Buksmärta, obehaglig lukt från urladdning under menstruationen

Om en fetid lukt från långvarig vaginal urladdning kännas, rekommenderas att du konsulterar en läkare för hjälp.

Detsamma gäller för smärta i nedre buken. Om kvinnan på grund av det faktum att perioderna inte slutar länge har en smärta i nedre buken, kan detta vara ett mycket troligt tecken på utvecklingen av patologi. Och klåda eller dålig lukt från utflödet är ofta ett symptom på infektion..

Vilket innebär magsmärta, nedre höger eller vänster buk, om menstruationen tar lång tid. Smärta i nedre del av buken och långvarig urladdning kan indikera utvecklingen av den inflammatoriska processen i bäckenorganen. Ofta börjar buksmärta på grund av det faktum att mot bakgrund av långa perioder ackumuleras blod i livmoderhålet och koagler gradvis bildas. Den inflammatoriska processen och dess symtom, när menstruationen inte slutar på 6, 7, 8, 8 eller 10 dagar, kan uppträda inte bara i livmoderhålan utan också i dess bilagor.

Behandling av menstruation, vad man ska göra om menstruationen tar mycket lång tid?

Om en kvinna inte vet varför hennes period varar så länge, mer än 10 dagar, bör hon definitivt rådfråga en gynekolog för hjälp den 11: e dagen. Och om det finns en klåda i perineum, om det finns en obehaglig lukt från urladdningen, om det kliar i området av yttre könsorgan, om det finns slem, blodproppar eller slem i utflödet, är det alla symtom där du omedelbart bör rådfråga en läkare.

Om menstruationen är den 10: e dagen, föreskriver läkaren ofta Vikasol, Dietion, Ethamsylate.

Dessa hemostatiska läkemedel används oftast om perioderna inte stannar länge eller om urladdningen blir mycket riklig. Hur kan hemostatiska piller hjälpa till med långvarig menstruation? Vikasol - används för är en analog av vitamin K. Denna ingrediens hjälper till att förbättra kvaliteten på blodkoagulerbarhet. Det är viktigt att notera att Vikasol under tunga och långa perioder föreskrivs när orsaken till dålig blodkoagulation är en brist på vitaminer och mineraler.

Diet är ett mycket effektivt hemostatiskt medel, som används när det är mycket kraftigt utflöde eller livmodersblödning. Etamsylat - minskar blodförlust och stimulerar en ökning av bildandet av tromboplastiner. Varför kan du inte ta mediciner själv för att behandla tunga perioder och menstruation vid 6, 7, 8, 9 eller 10 dagar? Varje läkemedel eller piller har många kontraindikationer. Behandling av orsaken till patologin bör utföras efter en noggrann diagnos. Självbehandling av problemet beror ofta på banal eliminering av symtom, vilket innebär en enkel upphörande av menstruationen. Men om du inte behandlar smärtsamma och problematiska perioder kan symtomen i form av en lång menstruation återkomma.

Vad ska man göra om menstruationen inte stannar mer än en vecka? Om menstruationen fortfarande går länge är det bättre att konsultera en specialist, som utan en omfattande diagnos kan inte ens en erfaren specialläkare alltid ställa diagnos. Förutom en gynekologisk undersökning föreskriver läkaren vanligtvis ett ultraljud av bäckenorganen (ultraljudundersökning). Oftast kontrollerar läkarna kvaliteten på blodkoagulation, kontrollerar om det är hormonellt misslyckande, kontrollerar om inflammatoriska sjukdomar. En sådan omfattande diagnos är nödvändig på grund av att många typer av sjukdomar har liknande symtom, varför det inte alltid är möjligt att bestämma den exakta diagnosen utan diagnos.

Långa och korta perioder

En förändring i menstruationsperiodens längd kan indikera kvinnors hälsoproblem. Om kritiska dagar går utöver normen i 1-2 dagar, finns det ingen anledning till oro. Månadsperioder som varar mer än 10 dagar kan uppstå av olika skäl:

 • Hormonala droger.
 • Felaktig installation av den intrauterina enheten.
 • Förekomsten av sjukdomar i akut form: myom, adenomyos, polyper, livmodercancer.
 • Avvikelser i sköldkörteln.

Den korta varaktigheten av kritiska dagar bör också varna flickan.

Tilldelningar i detta fall kan variera i färg och konsistens. Sådana kränkningar kan uppstå av följande skäl:

 • Störningar i äggstockarna.
 • Orala preventivmedel.
 • Kroniska inflammatoriska processer.
 • Stressfulla situationer, överdriven träning.

Hos kvinnor i vuxen ålder kan kritiska dagars natur förändras dramatiskt: efter tung, långvarig urladdning uppstår knapp och kort varaktighet. Detta är en naturlig process förknippad med utarmningen av äggbeståndet..

Varför går menstruationen länge? Vad skäl

En förändring i menstruationscykeln indikerar i de flesta fall en överträdelse av reproduktionssystemet. En ökning eller minskning i volym, färg, sekretionskonsistens är av stort diagnostiskt värde. Särskild uppmärksamhet ägnas åt fall då menstruationen inte slutar, varför orsakerna kan vara förknippade med blödning.

Varför går menstruationen längre än vanligt?

Vid vilken tidpunkt en kvinna börjar menstruation och när den slutar - beror direkt på den hormonella bakgrunden. Koncentrationen av två könshormoner: östrogen och progesteron är av avgörande betydelse. Arten av menstruationsflödet och deras varaktighet beror på deras volym i blodet. Normalt kan menstruationen pågå i 3–7 dagar.

Ofta, när en kvinna har en lång period, kan orsaken ligga i förändringar i det endokrina systemet. Detta bekräftas av en bedömning av koncentrationen av hormoner i blodomloppet.

Bland patologierna åtföljda av en förlängning av menstruationscykeln kallar läkarna följande:

 • övervikt;
 • sköldkörtelsjukdom;
 • livmodertumörer;
 • störningar i organen i blodkoagulationssystemet;
 • polyper i livmodern;
 • endometrial hyperplasi;
 • endometrios;
 • endometrit;
 • störning av äggstockarna.

Varför går menstruationen efter 40 år?

Efter 40 år inträffar många förändringar i den kvinnliga kroppen. Gonaderna minskar gradvis deras funktionalitet. Som ett resultat är det en minskning i koncentrationen av könshormoner i blodet, vilket återspeglas i karaktären av menstruationsflödet.

 • minskning av mängden utsläpp;
 • brott mot menstruationsfrekvensen;
 • periodisk brist på menstruation.

Förlängning av menstruationsflödet hos mogna kvinnor beror i de flesta fall på en minskning av deras volym. Många patienter karakteriserar dem som en daub som kan dyka upp i mitten av cykeln - menstruationen har slutat och börjat igen. Dålig urladdning, när bara några droppar blod finns på dynan, kan vara 5-7 dagar. En förlängning av cykeln i en större riktning kan indikera patologer.

Menstruationen pågår under lång tid med följande sjukdomar:

 • polycystisk äggstock;
 • endometrios;
 • endometrit.

Långa perioder efter försening

Menstruationen försenar många kvinnor. Förändringar i klimatförhållanden, överbelastning, stress kan provocera situationer när menstruationen inte kommer vid den vanliga tiden. Om menstruationen fortfarande kommer, varar den längre. Detta beror på det faktum att endometrialskiktet är mycket förtjockat och mer tid krävs för dess avstötning och utgång. Detta förklarar varför menstruationen inte slutar länge. I vissa fall, när perioden inte upphör efter förseningen, kan emellertid orsakerna till detta fenomen förknippas med patologi.

Om blödning åtföljs av svår smärta i nedre del av buken, blekhet i huden, kallsvett, förlust av medvetande, är det nödvändigt att utesluta ett brott i äggledaren, som uppstår mot bakgrund av en framtida ektopisk graviditet. Situationen kräver akut sjukhusvård, akut medicinsk vård och kan vara en förklaring till varför menstruationen inte slutar.

Menstruationen slutar inte när man tar preventivmedel

Många flickor som regelbundet och kontinuerligt tar födelsekontroll märker ofta att deras perioder går längre än vanligt. Läkare betraktar detta fenomen som en reaktion av kroppen på en förändring i hormonella nivåer. Dessutom beror svårighetsgraden på sådana förändringar direkt på den naturliga nivån av hormoner.

Bland de möjliga orsakerna till långvarigt menstruationsflöde när man tar preventivmedel:

 • felaktigt urval av läkemedlet;
 • brott mot mottagningsalgoritmen;
 • hoppa över nästa piller;
 • förekomsten av patologier i det reproduktiva systemet.

Menstruationen pågår under lång tid efter preventivmedel

Förpackningar med orala preventivmedel innehåller i de flesta fall antalet tabletter under 1 månad administrering. Efter att ha tagit det senare, efter 1-2 dagar, börjar urladdningen, vilket gynekologer betecknar uttagningsblödning. I sådana fall slutar kvinnor inte menstruera i 3-4 dagar. Samtidigt är urladdningsvolymen mindre än vanligt: ​​när man tar OK har endometriet inte tillräcklig tjocklek.

Om vaginal urladdning efter avbrott av preventivmedel efter flera dagar inte avtar utan intensifieras, bör du rådfråga en läkare. Sådana symtom kan bero på blödning i livmodern, vilket provoceras av en kraftig förändring av hormonhalterna. Under undersökningen utesluter läkare också sannolikheten för en felaktig funktion i blodkoagulationssystemet (trombocytopeni).

Långa perioder efter borttagning av spiralen

Den intrauterina anordningen för könsorganet är en främmande kropp, och därför kan man notera voluminös menstruation under lång tid efter installationen. Enligt gynekologer kan långvarig menstruation observeras inom sex månader efter installationen av IUD. Detta fenomen betraktas som en fysiologisk reaktion av kroppen..

Situationen är annorlunda när menstruationen inte slutar länge efter att spiralen har tagits bort från livmodern. Detta kan bero på det starkt växtlösa endometriumet, som normalt inte kunde exfoliera från livmodern. Efter att ha tagit bort IUD försvinner hinder för menstruationsflödet helt, så att de går utanför i en större volym.

Bland andra orsaker till långvarigt menstruationsflöde:

 • trauma till endometrialskiktet;
 • endometrios;
 • endometrit.

Menstruationen pågår under lång tid efter erosion av erosion

I vissa fall står kvinnor inför en situation där, efter menstruationen, inte stoppar dauben. Denna symptomatologi är karakteristisk för erosiva formationer i livmoderhalsen. För att eliminera dem, ta bort symtomen på sjukdomen och förbättra kvinnans tillstånd, erosion är cauterized. Denna procedur hjälper till att eliminera sår på ytan av slemhinnan, för att förhindra inflammation. Men efter förfarandet märker många kvinnor en förändring i arten av den månatliga ansvarsfriheten.

Enligt läkarna själva är det möjligt att förlänga menstruationens varaktighet av följande skäl:

 • reaktion av livmodersreceptorer på effekterna av apparaten;
 • psykologiska upplevelser förknippade med proceduren;
 • slemhinneaktion på skada.

Långa perioder efter medicinsk abort

Med denna metod för abort utsätts fosterägget inte för några effekter. Det exfolierar självständigt gradvis från livmoderväggen och utvisas utåt. På grund av sådana funktioner noteras vaginal urladdning flera timmar efter proceduren. De varar normalt 3-4 dagar, har en skarlakansröd nyans. Gradvis minskar deras volym och de försvinner.

Situationen när menstruationen pågår under lång tid efter läkemedelsavslutande graviditet kräver läkarvård. Om urladdningen försenas och varar mer än 5-7 dagar minskar eller växer deras volym inte - du måste rådfråga en läkare. En liknande situation indikerar livmodersblödning, som kan utlösas av hormoner som är en del av läkemedlet för att avbryta graviditeten..

Långa perioder går efter curettage

Ofta är förklaringen till varför menstruationen inte slutar begränsning av livmoderhålan. Denna procedur kan utföras både för medicinska ändamål (med polypper), och i processen att avbryta, rengöra livmoderhålan efter en abort. Under implementeringen avlägsnas endometrialskiktet helt: det klipps helt enkelt av med ett kirurgiskt instrument. För första gången efter manipulationen noterar kvinnor riklig fläckning, vilket kan förvandlas till menstruation.

En ökning av menstruationens varaktighet och volym kan förknippas med:

 • med allvarlig skada på endometriet;
 • infektion med anslutning;
 • en ökning av tjockleken på endometrialskiktet.

Vad är faran för långvarig menstruation??

Om en kvinnas menstruation inte avslutas inom sju dagar är detta ett tillfälle att konsultera en läkare. När alla faktorer förklaras som förklarar varför perioderna inte slutar, orsakerna identifieras, föreskrivs behandling.

Fara för kvinnors hälsa kan representeras av både långa perioder och orsakerna som orsakade dem:

 1. Ökad blodförlust leder till en minskning av koncentrationen av röda blodkroppar i blodet och utvecklingen av anemi.
 2. Minskade hemoglobinnivåer i blodet påverkar en kvinnas hälsa och allmänna välbefinnande negativt.

Vad du ska göra om dina perioder inte slutar?

Långvarigt menstruationsflöde bör vara ett tillfälle att se en läkare. Men många kvinnor har ingen brådska med att boka tid och, så att menstruationen slutar snabbare, vänder sig till folkliga metoder. Sådana manipulationer kan påverka reproduktionssystemets hälsa negativt och förvärra situationen. Därför, utan att först rådgöra med en gynekolog, bör du inte använda dem.

Om menstruationen inte slutar och orsakerna till långvarig menstruation är okända, rekommenderar läkare att du följer följande regler:

 1. Uteslut fysisk aktivitet.
 2. Lyft inte vikterna.
 3. Vägrar att besöka bastur, bad.
 4. Ta inte varma bad.
 5. Kontakta kliniken.

Hur du gör dina perioder slut?

Pratar om hur man kan stoppa menstruationen, om de tar lång tid, noterar läkarna effektiviteten hos enskilda folkläkemedel. Bland dessa är följande.

 • hästsvans - 1 msk. skeden;
 • vatten - 200 ml.
 1. Råmaterial hälls med kokande vatten..
 2. Placeras i ett vattenbad i 15 minuter.
 3. Kyl och ta 50 ml två gånger om dagen.

Avkok för uterinblödning

 • hallonblad;
 • jordgubbsblad;
 • Ekbark;
 • rölleka;
 • gås cinquefoil.
 1. Ingredienserna blandas i lika stora andelar..
 2. Häll kokande vatten och insistera 2 timmar.
 3. Ta 50 ml 3 gånger om dagen.

Modern medicin definierar tydligt parametrarna för månadscykeln. Om förändringar har skett i dess frekvens eller varaktighet är det troligt att kroppen stördes. Om de kritiska dagarna inte slutade den sjunde dagen, är detta ett oroande symptom. Inte alltid en sådan kränkning har en fysiologisk etymologi. Idag talar vi om varför menstruationen tar lång tid.

Normal varaktighet av menstruationen

Processen med desquamation (månadsvis separering av livmoderns endometrium) sker hos kvinnor som kan reproducera sig. Under varje cykel producerar kroppen 1 ägg som kan befruktas. I avsaknad av befruktning lämnar den kroppen med ett lager av epitel.

Menstruationens varaktighet hos kvinnor är olika. Det beror på de individuella egenskaperna för kroppens funktion..

Menstruationens standardvaraktighet är 3–7 dagar. Om de slutar senast den här perioden bör det inte finnas någon anledning till panik, eftersom detta inte är en avvikelse.

Ibland kan menstruationen gå längre. Om cykelväxlingen utlöses av någon extern faktor, till exempel en kraftig förändring i vädret, kommer varaktigheten för kritiska dagar att öka med 1-3 dagar. I detta fall är situationen normal, cykeln stabiliseras under nästa månad.

Långa perioder - detta är en allvarlig patologi, som kräver särskild uppmärksamhet. I detta fall varaktigheten av de månatliga åtta dagar eller mer. Mängden blod som frigörs med denna avvikelse är mer än 70 ml. Som jämförelse: urladdningsvolymen motsvarande normen är 40-50 ml.

Men inte alltid anses en lång menstruation vara en avvikelse. Behandling krävs inte om den provocerades av en av följande faktorer:

 1. Ärftlig predisposition. Om kvinnor av samma sort regelbundet var tvungna att ta itu med långvarig och riklig ansvarsfrihet på kritiska dagar - behöver ingen oro.
 2. Ålder. Kvinnor över 40 möter ofta detta problem. Dess förekomst är förknippad med hormonella förändringar.
 3. Postpartum perioden. När en flicka blir mamma är hennes reproduktionssystem inställt på ett nytt sätt. Under denna process rengörs livmodern.

Du måste börja oroa dig om långa perioder inte är relaterade till dessa faktorer..

Orsaker till lång menstruation

Långvarig desquamation som inte är relaterad till ålder och en ärftlig predisposition indikerar hälsoproblem. Långa perioder - detta är ett tillfälle att genomgå en medicinsk undersökning.

Med ett sådant problem måste du kontakta en gynekolog. Efter att ha utfört diagnostiska åtgärder kommer läkaren att fastställa orsaken till att menstruationen har blivit riklig och långvarig..

Låt oss se varför menstruationen går längre än vanligt. Tänk på orsakerna till att menstruationen försenades.

Myom

Om menstruationen går mer än vanligt, och samtidigt inga ytterligare symtom inträffar, finns det en sannolikhet för godartade neoplasmer i bäckenorganen - myom.

Långa perioder, vars utseende provoserades av denna patologi, observeras hos kvinnor i olika åldrar, inklusive de som har upplevt menarche (den första menstruationen).

Tung menstruation med livmodermyom börjar ungefär den tredje dagen från början av desquamation.

endometrios

Långa perioder, som åtföljs av svår smärta i äggstockarna, kan indikera endometrios. Patologi kännetecknas av den snabba tillväxten av endometrium utanför livmodern. Ofta växer detta lager till mellanvävnaderna..

Flickor som lider av endometrios visar tydligt tecken på premenstruellt syndrom. Om menstruation med endometriose smutsas under lång tid, och samtidigt uppträder obehag i livmodern, bör smärtstillande medel tas.

Endometrial patologi

Om uppkomsten av menstruation efter en försening åtföljs av svår smärta i nedre del av magen, yrsel och kraftig blödning, kan detta bero på patologin i det yttre livmoderskiktet.

Långa perioder - en komplikation av denna sjukdom. Följande patologier skiljer sig:

Det är viktigt att starta behandlingen av sjukdomen i tid, eftersom avsaknaden av terapeutiska åtgärder är fylld med förekomsten av komplikationer, upp till infertilitet.

Inflammatoriska sjukdomar

Orsaken till överdrivna perioder kan vara en banal hypotermi, vilket ledde till inflammation i bäckenorganen.

Lång menstruation är ett symptom på inflammatoriska sjukdomar såsom endometritis, endomyometritis eller panmetritis. Den senare betraktas som den allvarligaste formen av inflammation, eftersom den täcker alla lager i livmodern.

Förutom att smärta i äggstockarna och ofta urinering, kommer en kvinna som lider av en av dessa sjukdomar att uppleva feber, takykardi och frossa.

Spiral

På grund av den här effektiva metoden för preventivmetod rekommenderar gynekologer det ofta. Långa perioder efter användning av den intrauterina enheten är vanligt förekommande. Kritiska dagar kan försenas på grund av störningar i kroppen, vilket inträffar efter installationen av detta preventivmedel. Därför är det viktigt att övervaka ditt tillstånd..

Om menstruationsflödet efter installation av den intrauterina enheten blev rikligt och ändrade färg till en mörkare, nästan svart, förmodligen är ett sådant preventivmedel kontraindicerat av enskilda skäl.

I det här fallet måste du besöka en specialist som tar bort honom.

Orsaker till långa perioder efter 40-45 år

När menstruationen varar längre än vanligt under postmenopausal period, är detta oroande. Om en vuxen kvinna som menstruerar upplever symtom som yrsel, illamående, domningar i extremiteterna och svår smärta i livmodern, kan orsaken till problemet ligga i utvecklingen av den patologiska processen. Om du har dessa symtom måste du genomgå en läkarundersökning..

Det finns flera skäl för långa perioder efter 40 år.

polyposis

Denna sjukdom kännetecknas av utseendet på livmoders slemhinnor och andra bäckenorgan godartade formationer - polyp.

Lång menstruation är ett av de viktigaste symtomen på polypos. De lider ofta kvinnor efter 45 år. Sådana godartade neoplasmer måste avlägsnas. Efter återhämtningsperioden återgår menstruationens varaktighet till det normala..

Endometrial hyperplasi

Om menstruationsperioden försenas medan kvinnan upplever akut smärta i äggstocken, yrsel och illamående, kan detta indikera endometrial hyperplasi.

Sjukdomen kännetecknas av tillväxten av det yttre livmoderskiktet utanför organet. Lång menstruation är en konsekvens av denna process..

Även med sjukdomen inträffar en förtjockning av endometrium. Tillväxtprocessen är godartad.

Livmodercancer

Om långa perioder efter 50 år åtföljs av regelbunden uppträdande svår smärta i nedre del av buken, i korsbenet och nedre delen av ryggen, finns det en risk för en malig tumör i livmoderkroppen.

Detta är en allvarlig patologi som kräver uppmärksamhet inte bara av onkologer utan också av kirurger. Cancer i livmodern behandlas med kemoterapi, hormon eller strålning. Med en snabb diagnos kan tumören tas bort utan konsekvenser..

Sluta blöda innan en läkares möte

Om en flicka står inför ett problem som tunga och långvariga perioder, bör hon genomgå behandling med en gynekolog.

Att försöka stoppa den starka månatliga blödningen med folkläkemedel rekommenderas inte, eftersom om det finns en patologisk process i kroppen kan detta förvärra tillståndet.

Om perioderna är långa, hemma kan du vidta sådana åtgärder:

 1. Du måste ligga med benen över huvudnivån. Det är lämpligt att lägga en rulle eller kudde under dem.
 2. En kall komprimering hjälper till att minska obehag. Det rekommenderas att lägga en ispåse på nedre del av buken. Du kan inte hålla en förkylning på kroppen på länge, eftersom det kan orsaka inflammation i de inre organen.
 3. Innan läkaren anländer bör du dricka så mycket vätska som möjligt. Denna regel är viktig att följa, eftersom tunga och långvariga perioder kan leda till uttorkning.
 4. Vid svimning som orsakas av stor menstruationsblödning, rekommenderas att man tar en hemostatisk medicin, till exempel Dicinon eller Vikasol, innan paramedikern anländer.

Om läkaren insisterar på sjukhusvistelse, finns det inget behov att vägra. Med utvecklingen av vissa sjukdomar, till exempel med den avancerade formen av endometrios, kan kvinnor bara hjälpa till under sjukhusförhållanden.

Den kvinnliga kroppen är utformad så att menstruationen börjar från 10 till 14 år en gång i månaden. Blödning orsakas av avstötning av epitelet, som i avsaknad av befruktning blir ett onödigt reproduktionssystem. Sedan börjar en ny cykel som varar från 21 till 35 dagar.

Månadsperioderna varar 3-7 dagar och under denna tid tappar kroppen 50-150 ml blod. Om avvikelser från den klassiska versionen observeras är det nödvändigt att förstå varför det finns långa perioder och ta reda på från läkaren hur man återställer den normala blödningsrytmen.

Menstruationen pågår under lång tid: i vilka fall är det normalt

Om menstruationen drar på i 10 till 15 dagar, vilket inte var tidigare, är kvinnor vanligtvis uppmärksamma och tänker på sjukdomen. Men det finns faktorer som inte har något att göra med patologier. Betrakta dem i detalj:

 • Ålder. Under de första två åren efter menarchen hos flickor kan menstruationen pågå under en lång tid, börja och sluta med mörka fläckar. Kroppen genomgår hormonell omstrukturering vid 40 års ålder, när perioden av premenopaus börjar. Ökningen av kritiska dagar i ung ålder och efter 40 anses vara en naturlig händelse.
 • Ärftlighet. Om släktingar under 40 år har en period på mer än sju dagar, har denna familj en naturlig predisposition för långvarig blödning. Hos kvinnor efter 45 år varar menstruationen länge av en annan anledning - detta är en närmande menopaus. Därför är det inte värt att ta hänsyn till särdragen i menstruationen av mogna släktingar till en flicka eller ung kvinna.
 • Födelse och abort. Efter dessa händelser återuppbyggas reproduktionssystemet och livmodern rengörs intensivt..
 • Tar preventivpillerar. Hormonella preventivmedel gör menstruationen lång eller för kort.
 • Användning av en intrauterin enhet. Livmodern uppfattar IUD som en främmande kropp och reagerar på dess närvaro med långvarig kraftig blödning.
 • Stress, hypotermi eller överhettning av kroppen. Erfarenheter och förändringar i klimatförhållanden påverkar menstruationens natur.

Om menstruationen alltid går lång och inte påverkar kvinnans välbefinnande, oroa dig inte. Om kritiska dagar kommer slumpmässigt med långvarig kraftig blödning och orsakar svår smärta i nedre del av buken, förblånning och besvimning, kontakta en läkare omedelbart.

Patologiska orsaker till långa perioder

Gynekologer anser oregelbunden och långvarig menstruation med klimakteriet normen. I andra fall indikerar cykelavvikelser ofta utvecklingen av en patologisk process.

Regelbundna blödningar som varar 10 till 15 dagar är farliga för kroppen. För att fastställa orsaken till långa perioder rekommenderas patienten att genomgå en undersökning. Om misstanken om sjukdomen bekräftas kommer läkaren att utveckla en effektiv behandlingsplan..

Vilka faktorer påverkar menstruationens varaktighet:

 1. Anemi.
 2. Dålig blodkoagulation.
 3. Deprimerat tillstånd.
 4. Hormonell störning.
 5. Neoplasmer av olika natur.
 6. Svaghet och dålig elasticitet i blodkärlen.
 7. Uterus- och äggstocksjukdomar (cystor, adenomyos, polyper, myom, inflammation, livmoderhalsdysplasi, maligna tumörer).
 8. Sjukdomar i det endokrina systemet, särskilt sköldkörteln.

Kategorin av sekundära orsaker till långa perioder inkluderar psykiska störningar, övervikt, skador, en betydande vitaminbrist, dåliga vanor, drogberoende.

Vad är faran för utmattande menstruation? Först och främst tappar kroppen mycket blod och järn, vilket orsakar järnbristanemi. En minskning av hemoglobin försämrar en kvinnas välbefinnande avsevärt och påverkar livskvaliteten negativt.

Under graviditet, om menstruationen kvarstår, kan betydande blodförlust resultera i missfall. Hos kvinnor i fertil ålder kan långa kritiska dagar orsaka en ektopisk graviditet..

Oberoende försök att stoppa blödningar med läkemedel eller folkmedelsrättsmedel är farliga på grund av blodproppar, utvecklingen av inflammatoriska processer och andra komplikationer. Därför, om menstruationen började gå mer än en vecka, är det brådskande att kontakta en gynekolog och andra specialister.

Vad man ska göra om perioderna är långa

För att ta reda på hur man kan stoppa långa perioder är det bättre med en läkare. Så du kan undvika allvarliga hälsoproblem. Vanliga behandlingsalternativ är p-piller och hemostatiska läkemedel. Efter överenskommelse med läkaren kan du ta traditionell medicin.

P-piller

P-piller kan stoppa långa perioder förknippade med en obalans av könshormoner. Läkemedel korrigerar hormonella nivåer och dämpar inte bara blödning. Men om hormonstatusen har förändrats på grund av en allvarlig sjukdom kommer behandlingen att vara annorlunda. Terapi utvecklas individuellt av läkaren.

hemostatika

Gruppen av hemostatiska medel - hemostatiska läkemedel, inkluderar mediciner Vikasol, Ditsinon, Traneksam, etc. Vikasol hjälper kroppen att syntetisera ett protein som ansvarar för kvaliteten på blodkoagulation. Det är en vattenlöslig analog av vitamin K. Läkemedlet är i form av tabletter och injektioner..

Han har inga kontraindikationer och biverkningar..

Dicinon ökar permeabiliteten för kärlväggarna. Om din period är lång och du inte vet vad du ska dricka kommer Dicinon att vara ett idealiskt alternativ. Läkemedlet stoppar blödningar av annan art (till och med akut) och förhindrar att de återkommer.

Tranexam - ett läkemedel med tranexaminsyra, har hemostatiska, antiinflammatoriska och antihistaminegenskaper.

Läkemedlet är effektivt under långa perioder, varför orsakerna är abort, förlossning, inflammatoriska sjukdomar i reproduktionssystemet och hysteroskopi..

Enligt läkares bedömning kan vitaminer, livmodersammandragningar, hormoner och förstärkande mediciner för blodkärl förskrivas till patienten. Curettage för långvarig menstruationskvinnor gör på 50 år under klimakteriet - proceduren förhindrar utveckling av cancer. Efter curettage förskrivs patienten hormoner.

Flickor och medelålders kvinnor får först förskrivna hormoner. Om de inte hjälper, skickas patienter till curettage.

Om anomalin beror på dålig blodkoagulering korrigeras menstruationscykeln med koaguleringsmedel (aminokapronsyra). Med anemi hjälper järnpreparat att korrigera situationen..

Folkrättsmedel

Överväg vad du ska göra med lång menstruation för kvinnor i olika åldrar, så att du kan klara dig utan mediciner. Vi använder recept för traditionell medicin som syftar till att stoppa blödning och eliminera obehagliga symtom och irritabilitet.

 1. Brygg en tesked gräs med ett glas kokande vatten och håll i 15 minuter under locket.
 2. Ta en ånga på ¼ kopp upp till 4 gånger om dagen.

Sage fungerar som östrogen, normaliserar cykeln och får dig att må bättre med klimakteriet.

Sage-infusion är lätt att göra hemma

 1. Doppa en matsked råvaror med ett glas kokande vatten och koka i 4 - 5 minuter på låg värme..
 2. Insistera buljongen i en halvtimme.
 3. Ta 3-5 gånger dagligen dagligen för att få en hemostatisk effekt och mätta kroppen med vitamin K.
 1. Brygg bara 1 tsk i ett glas kokande vatten. örter.
 2. Insistera örtte i några minuter.
 3. Drick en dos på 150 ml.

Det rekommenderas att ta herdens påsinfusion 2 till 3 dagar före menstruationsstart och fortsätta behandlingen under hela cykeln.

Ett avkok av vilda jordgubbar:

 1. Brygg vegetabiliska råvaror med 1 msk. l per liter kokande vatten.
 2. Dela upp hela volymen i portioner och dricka under kritiska dagar.

En avkok av jordgubbar är läcker och hälsosam.

Traditionell medicin erbjuder en välsmakande och hälsosam version av cykelkorrigering med citron. Det är viktigt att kvinnan inte har tandsjukdomar och störningar i mag-tarmkanalen.

För att sluta spotting måste du äta en hel citron med tillsats av socker eller honung. C-vitamin har hemostatiska egenskaper.

Förebyggande av långa perioder

Närvaron av långa perioder är inte alltid förknippad med sjukdomen. Om orsaken till avvikelsen efter en grundlig undersökning inte hittades och kvinnan erkändes som frisk, får hon rekommendationer om livsstilsförändringar.

Långvarig menstruation kan vara förknippad med faktorer som:

 • Fetma.
 • Vitaminbrist.
 • Alkoholmissbruk.
 • Drog användning.
 • Klimatpåverkan.
 • Låg spänningsmotstånd.

Kom ihåg att långa perioder som inte kan korrigeras hemma kräver omedelbar läkare. I god tid konsultation av en specialist hjälper till att undvika allvarliga problem på det gynekologiska området.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Varför sväller magen under menstruationen

Uppblåsthet under menstruationen är ett vanligt problem som drabbar miljoner kvinnor. Du kan bli av med den med hjälp av hemmetoder, men först måste du identifiera orsaken till störningen, annars är all terapi värdelös och obehagliga symtom kommer tillbaka med varje cykel....

När man ska göra bäcken ultraljud

8 minuter Upplagt av Irina Bredikhina 193En ultraljudsundersökning av bäckenorganen hos män och kvinnor kan betraktas som den mest informativa diagnostiska metoden, som jämförs inte bara med tillgängligheten, utan också med avsaknaden av restriktioner för användning....

På grund av vad det finns vit urladdning istället för menstruation

Många kvinnor går till läkaren med frågan "varför började de få vit urladdning istället för menstruation." Eftersom regelbundenhet, färg och intensitet i menstruationen är en bra indikator på kvinnors hälsa, är utseendet på någon ovanlig urladdning istället för menstruation en signal om en funktionsfel i den kvinnliga kroppen....