Menstruationen går 10 dagar: orsaker, behandlingsmetoder

Intim

Menstruation är en fysiologisk process åtföljd av blödning från slidan. Ett odödligt ägg med ämnen som är nödvändiga under graviditeten lämnar kroppen. Cykeln fortsätter individuellt och sträcker sig från 21 till 35 dagar, menstruationen tar 4-7 dagar. Månadsvis - en individuell process som kan pågå mer än 10 dagar, vilket inte är en sjukdom. En orsak till långvarig fläckning från slidan kan vara en sjukdom som hotar patientens liv.

Hos alla kvinnor börjar cykeln med fläckar från könsorganen. Under menstruationen blir kroppen av med vätska, slemhinnor och andra ämnen som krävs av en kvinna under graviditeten. Om befruktning inte har inträffat, rengör livmodern sig, blodslem utsöndras. Cykeln styrs av nervösa, endokrina system, löper med intervaller på 27 till 34 dagar.

Månadsperioderna varar i genomsnitt 3 till 6 dagar. Datum varierar för varje kvinna, men förblir inom det normala intervallet. Ibland varar spotting mer än 10 dagar, men detta är inte ett tecken på patologi:

orsakerBeskrivning
ÅlderHos en tonårsflicka förbereder menarchen reproduktionssystemet för vidare förplantning. Cykeln ställs in under året, efter den första urladdningen och varar mer än en vecka
Hormonella preventivmedelOm långvarig menstruation inte är förknippad med sjukdomar, kan kroppen reagera på användning av hormonella preventivmedel. Efter användning av tabletter återställs cykeln.
AbortEfter en abort varar urladdningen mer än sju dagar
KlimaxHos kvinnor över 40 år är hypermenorré förknippat med hormonella förändringar före klimakteriet, trots den lilla cykeln med tidigare utskrivning
FörlossningEfter förlossningen återuppbyggs kvinnans kropp, livmodern rensas, blodig utflöde uppstår som kan ta 2-3 veckor
ÄrftlighetOm cykeln är etablerad, men menstruationen varar mer än 8-9 dagar, måste flickan fråga hur hennes menstruation går med nära släktingar. Om kvinnor är benägna att förlänga, men konstant blödning från slidan, är långvarig menstruation normalt
Hormonell obalansFetma är en endokrin patologi som leder till en kränkning av den månatliga cykeln. Om urladdningen på dag 9-10 blir knappa, upptäckt, visar inte tillståndet sjukdomar i reproduktionssystemet. För att återställa cykeln måste en kvinna justera den dagliga menyn: eliminera kryddig, fet, stekt, dricka mindre kaffe, överge dåliga vanor

Konsultation med en läkare är också nödvändigt när man väljer hormonella preventivmedel, endast en läkare kan välja det bästa läkemedlet som inte bromsar menstruationscykeln.

Läkare skiljer flera faktorer av hypermenorré:

 • fel i det endokrina systemet;
 • otillräcklig blodkoagulerbarhet;
 • svaga kärl som är lokaliserade i könsområdet.

Ovanstående skäl är resultatet av patologiska processer i en kvinnas kropp:

 • stressande situationer;
 • anemi;
 • hormonell patologi;
 • reproduktionssystemets dysfunktion;
 • tumörer i olika etiologier;
 • gynekologiska sjukdomar och inflammationer.

En kvinna måste uppmärksamma lukten av vaginal urladdning: koaguler med en obehaglig lukt indikerar svamp, bakteriella patologier. Detta måste meddelas läkaren. Läkaren kommer att ge anvisningar för lämpliga tester, ultraljuddiagnostik av äggstockarna, sköldkörteln och livmodern.

Tabellen beskriver de sjukdomar som leder till hypermenorré:

Ett patologiskt tillstånd som förekommer hos kvinnor från 25 till 40 år. Med patologi varar menstruationen mer än 2 veckor. Brown verkar något före schemat..

Ultraljud indikerar en onormal spridning av livmoderhinnan, närvaro av hålrum.

I det första steget fortsätter sjukdomen utan uppenbara kliniska manifestationer. Med ett avancerat stadium fortsätter en sjukdom med karakteristiska symtom:

 • smärta i nedre buken av konstant natur;
 • spotting brown, som inte slutar på länge;
 • smärtsam, tung menstruation med blodproppar
SjukdomBeskrivning
myomGodartad neoplasma som är lokaliserad i livmodern. Med myom varar blodigt urladdning mer än 9 dagar, detta beror på det faktum att flera noder uppträder i livmoderhålet, vilket leder till nedsatt organkontraktion
polyposisPolypper är runda tillväxter som bildas från endometriala celler och tillhör godartade neoplasmer. Ett element är fäst vid slemhinnan med ett ben, som berikas i blodkärlen. Oregelbunden sammandragning av organet leder till tryck på neoplasma. Kvinnan klagar till gynekologen att daub började i mitten av cykeln, och menstruationen varar längre än vanligt
endometrios

Det finns många skäl som leder till hypermenorré, därför är det omöjligt att försumma det patologiska tillståndet. Den utmattande cykeln leder till hälsoproblem:

 1. 1. Vitaminbrist. Kroppen tappar fördelaktiga spårelement, särskilt järn. Brist orsakar anemi, förlust av röda blodkroppar.
 2. 2. Infertilitet. Om blodig urladdning varar länge ignorerar en kvinna ett besök hos en läkare, då förlorar patienten förmågan att bli gravid.
 3. 3. Livets hot. Om blödningen varar 3 veckor eller mer, utan att stoppa, måste du ringa en ambulans och åka till sjukhuset. Riklig blodförlust hotar livet.

Återställa den månatliga cykeln är en allvarlig uppgift, bara en läkare kan stoppa blodutflödet efter att ha studerat parametrarna:

 • anledning till förseningen;
 • patientålder;
 • individuella kännetecken för en organism.

Läkaren föreskriver en behandling som kommer att gynnas utan att hota kvinnans liv. Patienten ordineras hemostatiska medel: Dicinon; Vikasol och andra.

Beroende på sjukdomen som orsakade den ökade urladdningen föreskriver gynekologen en terapimetod:

Det finns två sätt att behandla endometrios:

Hormonella piller ger kroppen en signal om fullständig frånvaro av ägglossning och frigörandet av ägget. Efter behandlingen försvinner sjukdomens fokus. Behandlingen är lång och kan vara 6-7 månader. Läkaren meddelar patienten om biverkningar.

Säker patologi terapi betraktas som laparoskopi. Under operationen tar läkaren bort problemområdena, men livmoderns integritet kränks inte.

Om endometrios diagnostiseras i tid, botas patienten genom att han tar födelsekontroll

SjukdomBehandling
endometrios
myomMed myoma visas en kvinna operation
polyposisPolypos behandlas genom curettage eller brännande. Utan hjälp av en läkare, degenereras celler till ondartade

Om perioden går 10 dagar, gör ont i magen, kan du, i överenskommelse med läkaren, ta till hjälp med folkläkemedel. Effektiva recept:

TitelMatlagning
Samling
 1. 1. Ta samma andel valerianrot, rödbär, björk, pepparmynta.
 2. 2. Två matskedar i samlingen häll 500 ml kokande vatten.
 3. 3. Stuv i vattenbad i ytterligare 20 minuter.
 4. 4. Filtrera, dricka under dagen. Den dagliga dosen bör inte överstiga 250 ml
Björkinfusion
 1. 1. Häll en matsked färskt björkblad med en liter kokande vatten, insistera 10 timmar.
 2. 2. Ta 3 gånger om dagen i 75 ml
Tinktur på björkknoppar
 1. 1. 500 ml vodka blandat med 100 g björkknoppar, insistera en månad.
 2. 2. Ta två gånger om dagen för en matsked
Nässlor infusion
 1. 1. Häll 200 g ung nässlor 200 ml kokande vatten, insister 60-70 minuter.
 2. 2. Drick en tesked på morgonen, till lunch och på kvällen
Shepherd väska infusion
 1. 1. En matsked av en herde påse hälls med ett glas vatten, insisterade i två timmar, filtreras.
 2. 2. Drick hela portionen åt gången

Behandlingsvaraktighet och dosering väljs individuellt av läkaren.

Varför går menstruationen lång

Hur länge ska din period?

Ibland sträcker sig kritiska dagar hos kvinnor i mer än en vecka. I vilka fall anses det vara normalt?

 • i ung ålder, när cykeln ännu inte har återhämtat sig;
 • under klimakteriet;
 • med användning av hormonella preventivmediciner.

Under puberteten är menstruationen ofta instabil och varar upp till två veckor. Detta är inte en avvikelse. Vanligtvis, 5-7 dagar efter början av månadsvis urladdning, smörjas de ut. Onormal menstruation i tio dagar eller mer anses vara onormal..

Om månadscykeln började upprättas för fem år sedan, och månatliga perioder fortfarande är riklig, bör du rådfråga en läkare.

Varför menstruationens längd har ökat?

Om detta hände uppstår frågan: varför inträffade det månatliga misslyckandet? Det kan finnas många skäl. Börjar med stress varje dag, slutar med allvarliga sjukdomar. Detta kan vara resultatet av hormonell obalans, som stoppar produktionen av progesteron, som är ansvarig för att stoppa blödningen under menstruationen. Överflödiga perioder kan indikera frånvaron av ägglossning, det vill säga oförmågan att bli gravid.

En lång och riklig period kan indikera ett fel i de inre organen i höftområdet eller närvaron av gynekologiska sjukdomar, såväl som allvarligare problem i kroppen:

 • ovariell dysfunktion;
 • cystor;
 • maligna eller godartade könstumörer.

Avvikelser i funktionen av det endokrina och reproduktiva systemet kan bero på:

 • undernäring;
 • missbruk av alkohol och kaffe;
 • rökning.

Ibland försöker de förklara lång menstruation genom att ha sex under den. Detta är dock inte sant: sex har ingen effekt på denna process..

Ibland händer det att menstruationen varar mer än en vecka under graviditeten. Detta kan antyda antingen ett sällsynt drag i kroppen eller möjligheten till missfall.

En månatlig funktionsfel kan uppstå efter en abort - efter det är menstruationen instabil, eftersom den inte var planerad att ingripa i kroppen. Samma sak händer efter förlossningen, eftersom det fanns en omstrukturering av alla system, och tills den tidigare rytmen i deras arbete har förbättrats, kan menstruationen pågå i tio dagar eller mer. Detta anses vara normen..

Skäl att förklara varför menstruationen går lång

 1. Det uppstår som ett resultat av puberteten.
 2. Under graviditet.
 3. På grund av viktinstabilitet.
 4. Som ett resultat av hormonellt misslyckande.
 5. På grund av klimakteriet.
 6. På grund av gynekologiska sjukdomar.
 7. Effekter av stress.
 8. På grund av komplikationer efter virussjukdomar.
 9. Vid anpassning till nya klimatförhållanden.
 10. När du tar orala preventivmedel.

Det finns faktiskt mycket fler skäl för långa och rikliga perioder. Om detta händer bör du inte ignorera tingenes situation - eftersom det är signaler som din kropp ger. Delta inte i självdiagnos och självmedicinering.

Orsaker till magra perioder: varför menstruationen är mycket dålig och svag, vad betyder urladdning utan blod?

Närvaron av en stabil menstruationscykel hos en kvinna indikerar att hennes kropp kan bli gravid och fostra ett barn. Eventuella fel och avvikelser i varaktighet, för intensiv smärta, färgförändringar och antalet menstruationsflöden indikerar förekomsten av vissa patologier som måste åtgärdas så snart som möjligt.

En av de vanligaste klagomålen att flickor vänder sig till gynekologer är en svag period. Precis som för rikligt, magert menstruationsflöde är ett symptom på en sjukdom som inte bara hotar framtida moderskap, utan också kvinnans liv som helhet. Ta reda på varför en sådan patologi utvecklas.

Vilken menstruation anses vara normal?

Den första menstruationen (menarche) förekommer hos friska flickor under perioden 12 till 16 år. Om flickan efter att ha fyllt sexton års ålder inte väntade på ankomsten av "dessa dagar", är detta en allvarlig anledning att konsultera en läkare och genomgå en undersökning.

Det första året efter menstruationens början kanske cykeln inte är regelbunden, men utsläppsmängden är knapp. Urladdningstiden under denna period överstiger inte 2-3 dagar. Med ålder och under påverkan av många faktorer etableras cykeln gradvis, dess varaktighet varierar från 21 till 35 dagar. För vissa kvinnor, särskilt de som nyligen har blivit mamma och avslutat amning, blir cykeln mycket längre (från 35 till 40) eller omvänt kortare (mindre än 24 dagar).

Hos flickor med en etablerad cykel kännetecknas vanligtvis menstruation av sådana tecken:

 • fullständig frånvaro av smärta i nedre del av buken eller lätt smärta den första dagen;
 • menstruationen varar från 3 till 6 dagar;
 • volymen blod som släpps per dag är från 50 till 150 ml.

Under perioden 40 till 50 år har många kvinnor klimakteriet. Sen födelse och amning skjuter upp sin ankomst. Påskynda bristen på sexuell aktivitet och hälsoproblem. Förändringar i kroppen före klimakteriet orsakar menstruation som är knapp i mängden sekret, som försvinner med tiden.

Symtom på magra perioder

Inom medicin kallas knapp menstruation hypomenorré och är indelad i två typer:

Den första typen, som orsakar magra perioder, inkluderar nämnda cykelbildning hos unga flickor. Sekundär hypomenorré observeras hos mogna kvinnor, vars cykel brukade fungera som en klocka - utan smärta och var måttligt riklig.

De viktigaste symptomen på en kvinna som har sekundär knapp hypomenorré är:

 • brunt "daub" under hela perioden;
 • menstruation utan blod, när det istället för det är för lätt svag urladdning;
 • störningar i mag-tarmkanalen;
 • minskad sexuell aktivitet på grund av psykologiska hinder;
 • intensiv smärta i buken, korsryggen, sakrum;
 • störningar i det känslomässiga tillståndet, uttryckt i depression och konstant irritation;
 • kramp i livmodern;
 • illamående.

Särskild uppmärksamhet på det faktum att menstruationen kom i tid, men det är få av dem, bör ägnas åt flickor som förbereder sig för moderskap. Det är känt att de främsta orsakerna till fläckar i tidig graviditet inkluderar:

 1. Implantation. När spermierna är anslutna till ägget "söker hon" efter en plats att fästa. När implantation inträffar skadas vilorna i chorion som foder livmodern i hålrummet något, vilket åtföljs av lätt blödning. Det är det som ofta orsakar knappa utflöde, som många flickor tar för menstruation.
 2. Missfall. Spontan abort eller frigöring av ägg i de tidiga stadierna och moderkakan i en senare period åtföljs alltid av blodig utflöde och smärta i nedre del av buken. Om magen gör ont och det finns rikligt utsläpp utan blod i de senare stadierna, är detta också ett tillfälle att konsultera en läkare så snart som möjligt.

Varför menstruationen går dåligt: ​​orsaker till svag och liten utflöde

Du kan besöka den lokala obstetriker-gynekologen eller besöka en tid hos en specialist i en privat betald klinik.

Naturliga (fysiologiska) orsaker

Bland de fysiologiska och icke-hälsosamma skälen, på grund av vilken menstruationen har blivit knapp eller till och med slutat gå, inkluderar:

 1. Avsluta amningen. Postpartum-perioden kännetecknas ofta av långa intermenstruella perioder och förändringar i volymen och naturen hos det blod som släpptes vid den tiden. Anledningen till detta är den hormonella bakgrunden, som återställningen kan ta ganska lång tid. Den första blödningen observeras hos en kvinna som har fött barn och som inte ammar omedelbart efter slutet av lochia. Hos en mamma som ammar fullständigt kan en mamma uppträda först efter fullständigt avslutad amning. Hos mödrar vars barn äter blandning börjar menstruationen 3-4 månader efter födseln. Vårdcykelns varaktighet kan variera från 26 till 40 dagar, och detta anses inte vara en patologi.
 2. Graviditet. Det finns vetenskap som är kända för vetenskapen, och det finns inte så få av dem när en kvinna bär barns menstruation före födseln. Detta är emellertid inte den vanliga blödningen, som kräver byte av 3-4 dynor per dag. En liten mängd fläckar visas på de dagar som borde ha markerats i "kvinnokalendern" som de första dagarna i cykeln före graviditeten. Detta fenomen förklaras av fel i produktionen av vissa hormoner, som ofta inte kräver medicinsk korrigering. Trots detta måste varje kvinna i en position, även med den minsta mängd utsläpp som är ovanligt för hennes tillstånd, rådfråga en läkare för att ta reda på orsaken till deras utseende.
 3. Mottagande av hormonella preventivmedel. Preventionspiller som varje fyra kvinnor tar idag påverkar också menstruationscykeln. Effekten av orala preventivmedel på den kvinnliga kroppen kan endast noteras på den positiva sidan. Från korrekt valda piller vinner kvinnor inte bara, utan tappar också extra kilo. De återställer den oregelbundna cykeln, minskar antalet smärtsamma upplevelser och manifestationer av PMS, minskar mängden blod som frigörs.
 4. Tappar vikt. Mycket ofta kan den kvinnliga kroppen reagera på snabb viktminskning genom att minska menstruationens varaktighet eller genom att de helt försvinner ett tag. Samma fenomen kan observeras med kritisk fetma..
 5. Känslomässig stress. Tjejer som är utsatta för ofta humörsvängningar och depression, märker att flickor under perioder med svår känslomässig omvälvning inte menstruerar länge. Överfetthet och psykologisk stress hämmar äggstockarnas funktion, vilket kan leda till att menstruationen kan vara knapp och kortvarig (mindre än 3 dagar).

Patologiska orsaker

Orsakerna till knappa och inkonsekventa perioder (sekundär hypomenorré) är mycket olika. Som regel blir de:

 1. Könsinfektioner. Sjukdomar som överförs genom sexuella och hushållsmetoder manifesteras i klåda, sveda och rodnad i de yttre könsorganen. Oftast diagnostiseras de hos unga och sexuellt aktiva unga kvinnor. Dessutom observerar flickor en ökning i menstruationsflödet och en försämring av deras tillstånd. Från milda, luktfria vita, förvandlas de till grönt slem eller skum med en obehaglig lukt och purulent föroreningar. Menstruation under sådana sjukdomar försvinner antingen eller går mycket svagt. Klamydia, ureaplasmosis, syfilis, genital tuberkulos kan provocera en minskning av blodvolymerna under menstruationen. Kronisk cystit kan också störa integriteten hos slemhinnorna i de inre könsorganen..
 2. Kirurgiska ingrepp. Varje ingripande i livmoderhålet med en kränkning av endometriumens integritet leder till förändringar i månadscykeln. Diagnostisk curettage, medicinsk, vakuum eller instrumental abort leder till efterföljande förseningar och olika störningar under de närmaste perioderna.
 3. Äggstocksjukdom. Olika patologier i äggstockarna, inklusive polycystisk andexit, provocerar frisättning av en liten mängd blod på menstruationsdagarna.
 4. Immunproblem. En minskning av menstruationens varaktighet kan observeras hos kvinnor med en låg nivå av immunitet och brist på vitaminer. Så hypomenorré är mycket vanligt hos patienter med endokrinologer som lider av järn- och hemoglobinbrist.
 5. Felaktig utveckling. Avvikelser i struktur och utveckling av inre och yttre könsorgan påverkar också hur menstruationen går.
 6. Neoplasmer. Förekomsten av godartade och maligna tumörer i livmoderhålan och på äggstockarna orsakar funktionsfel i menstruationscykeln.

Diagnostiska metoder

Diagnos av hypomenoré utan misslyckande inkluderar:

 1. Gynekologisk undersökning. Patienten genomgår en extern och intern undersökning, svarar på läkarens frågor som krävs för att samla in en anamnesis.
 2. Screening för att identifiera en predisposition för onkologi. Diagnos av livmoderhalscancer inkluderar ett Schiller-test, en cytologisk smuts och kolposkopi..
 3. En smet på floran. Bestämmer om patogener finns i vaginal mikroflora.
 4. Diagnos av STD: er. PCR-diagnostik inkluderar att ta utstryk, skrapningar och blod från patienten för att upptäcka sexuellt överförda infektioner.
 5. Analys av urin och blod. Omfattande blod- och urintest hjälper till att bestämma närvaron av inflammationsfoci. Blodbiokemi visar innehållet i könshormoner som är nödvändiga för att kvinnliga organ ska fungera normalt.
 6. Ultraljud Ultraljudsundersökning av livmodern och äggstockarna visar hur organ ser ut visuellt och om neoplasmer finns.
 7. Samråd med andra läkare. Ibland kan en gynekolog hänvisa en patient till en tid hos en annan snävt specialiserad specialist - en endokrinolog, ftisiatriker, kirurg eller onkolog.

Behövs behandling?

Om knappt urladdnings- och cykelfel orsakas av störningar i det psykomotiska tillståndet, föreskrivs en kvinna en kurs med lugnande medel och lugnande medel. Störningar i sköldkörteln elimineras genom hormonbehandling. Virala och infektionssjukdomar behandlas med antibiotika, antivirala och antiinflammatoriska läkemedel. Vid detektering av maligna processer föreskrivs en kurs med kemoterapi..

För att förhindra problem med menstruationscykeln måste en kvinna leda en aktiv livsstil och spela sport. Högkvalitativ och balanserad kost, efterlevnad av dricksregimen och dagliga rutiner hjälper dig att hålla dig frisk så länge som möjligt.

Vad du ska göra om dina perioder inte slutar?

Menstruationscykeln är en av manifestationerna av det cykliska arbetet i organen i det reproduktiva systemet, särskilt körtlarna i de inre könsorganen - äggstockarna.

Det kännetecknas av uppträdandet av fläckar i samband med avstötning av endometrieceller, mognad av folliklar i äggstockarna, som blir efterföljande groddceller.

Menstruationen slutar inte

De flesta kvinnor står inför ett problem när deras perioder kanske inte tar slut. I sådana situationer bör du definitivt söka medicinsk hjälp från en specialist, eftersom det fungerar som en hälsorisk.

orsaker

Hormonell obalans

Detta är en av de vanligaste kränkningarna, vilket leder till en kränkning av menstruationen, inklusive till vem de inte slutar. Överträdelse av regleringen av könskörtlarnas arbete kan förknippas med både fysiologiska och patologiska förändringar.

Oftast slutar menstruationen inte med hormonella störningar som:

 • Bildandet av menstruationscykeln i puberteten eller efter ett barns födelse.
 • Ibland är detta en menopausal störning förknippad med ett brott mot regelbundenhet i äggstockarna.
 • Ibland kan en hormonell funktionsfel uppstå efter att man tagit högt doserade hormonella läkemedel för att förhindra oönskad graviditet.
 • Hos kvinnor i fertil ålder förändras den hormonella bakgrunden dramatiskt, vilket leder till en kränkning av menstruationens art, inklusive det faktum att de inte slutar efter en abort eller mitt i ett missfall.

Spiral

En av de mest ofarliga orsakerna till långvarig menstruation hos kvinnor.

Den intrauterina anordningens verkningsmekanism:

 1. Kärnan i denna metod för preventivmedel är närvaron av en främmande kropp i livmoderkaviteten, vilket förhindrar fullständig stängning av kaviteten och inte tillåter fosterägget att fixera.
 2. Varje kvinna som vill etablera en intrauterin enhet bör förklaras att menstruationens karaktär kommer att förändras från det ögonblick som administreringen kommer att bli mer riklig, varaktig och i vissa fall smärtsam. Därför går en del av det kända könet till gynekologen under de första cyklerna efter installationen av spiralen med klagomål om att menstruationen inte slutar.

endometrit

En annan patologisk orsak till att menstruationen kanske inte upphör är kronisk endometrit. Detta är en inflammatorisk process i livmoderslimhinnan som kan uppstå på grund av många skäl..

Hur som helst är processen aseptisk, dvs. inte associerad med en mikrobiell eller viral faktor, menstruationen kanske inte slutar på grund av brott mot slemhinneavstötning, en långvarig daub efter menstruationens slut visas utan uppenbara kliniska symptom.

Myom

Livmoderfibrer är orsaken till att menstruationen kan bli längre och mer omfattande. Inom gynekologi får detta problem stor betydelse, eftersom antalet kvinnor med liknande utbildning ständigt växer.

Beroende på platsen för fibroid, dess storlek, antalet noder, noteras en annan klinisk bild av menstruationen:

 1. Oftast stannar inte menstruationen under en lång tid, med stort antal noder eller ett sublukt arrangemang, kan menstruationens art vara en typ av rik blödning, som i vissa fall är svårt att stoppa med medicinska metoder.
 2. Smärta i de nedre delarna kan uppstå oavsett cykel, det finns en ökning av urinering och en kränkning av tarmen. Vid stora fibroider tvingas en kvinna ta laxermedel.

polyper

Polypper är utväxterna av slemhinnan i livmoderhålet eller livmoderhalsområdet, som kan bestå av olika cellulära komponenter. I de flesta fall representeras de av körtlar eller körtlar med komponenter av fibrös vävnad.

Polypper finns på vilken plats som helst medan uppgifterna om anamnese eller predisponerande faktorer inte spelar någon stor roll.

Hos vissa kvinnor är detta problem flera i naturen, när det är i livmoderkaviteten eller på livmoderhalsen flera strukturer med olika former och storlekar kan ses på en gång.

För vissa kvinnor kan en liknande bild vara ett oavsiktligt fynd under en rutinundersökning eller vid hantering av andra klagomål som inte är relaterade till polyppen.

Men allt mer upptäcks polypen med ultraljud mot bakgrund av uppkomsten av olika typer av klagomål:

 • Det vanligaste är att menstruationen inte slutar eller att det blödar i mitten av cykeln, eller fläckar från könsorganen. Menstruationen kan vara längre eller mer riklig, efter slutet kvarstår en daub eller periodiska droppar blod ett tag.
 • Den kliniska bilden beror till stor del på storleken på fokus. I det här fallet bör du veta att förutom att klaga på att menstruationen inte slutar, kan det uppstå smärta i nedre del av buken av dragande natur eller periodvis obehag.

Hormonella preventivmedel

I den moderna tiden för läkemedelsindustrin och gynekologi bestämmer fler och fler kvinnor att använda hormonell preventivmedel som ett sätt att förhindra graviditet.

Endast en specialist kan välja rätt läkemedel med hänsyn till den hormonella bakgrunden och förekomsten av samtidigt patologier.

Den föredragna metoden som jag undersökt innan jag valde hormonella medel är studien av den hormonella profilen. Det är på grundval av det att du kan välja rätt dosering av hormonet.

Funktioner i menstruation med användning av hormonella läkemedel:

 1. Normalt, mot bakgrund av hormonella läkemedel, minskas volymen av förlorat månatligt blod, svårighetsgraden av smärta och andra obehagliga symptom som är karakteristiska för menstruationssyndromet minskas.
 2. Men med fel urval av läkemedlet, hormonell obalans, kan ett sådant problem noteras, menstruationen slutar inte. Deras karaktär kan vara genombrott eller under en tid efter det avsedda slutet fortsätter dauben att sticka ut. Dauben är brunfärgad och åtföljs inte av smärta, obehag och obehag. Detta beror till stor del på läkemedlets ineffektivitet och dess patologiska effekt på det reproduktiva systemet. En grundlig undersökning med möjlig användning av ett annat hormonellt medel rekommenderas..

Malig process

Detta är ett av de farligaste orsakerna till att menstruationen inte slutar vid rätt tidpunkt. Blödning kan ske antingen spontant eller med förvärring av symtom under lång tid.

Medelåldern för manifestation av en liknande bild är annorlunda. Fler och fler kvinnor i ung ålder möter en ondartad process i reproduktionssystemets organ.

Sjukdomen kan manifestera sig:

 • Brott mot allmän hälsa;
 • Svårigheter i tolerans för fysisk aktivitet;
 • Den gradvisa utvecklingen av svaghet och obehag;
 • Det finns en kränkning av karaktären av menstruationen, de kommer att vara längre och oregelbundna, åtföljd av en stor blodseparation.
 • I avancerade fall med blod kan koaguleringar som har en obehaglig lukt och ojämn konsistens separeras. Det kan vara svårt att stoppa menstruationen, det är med detta klagomål som en kvinna kan konsultera en läkare.

I de flesta fall, när menstruationen inte slutar, måste den maligna processen sökas i livmoderhålan eller i livmoderhalsen, i äggstocksområdet, sådana symtom är mindre vanliga.

Sköldkörtelsjukdom

Problemet med sköldkörtelsjukdom är utbrett. Skadliga miljöfaktorer, undernäring, som innehåller en liten mängd jod, ärftliga faktorer kan påverka dess tillstånd.

Hos nära släktingar, bland många kvinnor, kan sköldkörtelpatologi upptäckas. Medelåldern vid vilken patologi detekteras är 20-35 år. Det bör noteras att nästan alla menstruationsperioder är oregelbundna.

Det beror på typen av patologi, de vanligaste alternativen som påverkar menstruationens natur:

 • Sköldkörtelfunktionsbrist. Det kan vara en kränkning av menstruationens karaktär, de är benägna att försena, varefter de inte kan sluta länge.
 • Förekomsten av nodulär bildning som producerar hormoner.
 • Autoimmun vävnadsskada. Menstruationen slutar ofta inte i tid och kan vara mer riklig än normalt.
 • Malig process. Vid en ondartad process är menstruationen absolut oregelbunden, allvarligheten beror på skadans nivå.

endometrios

En vanlig patologi hos kvinnor i reproduktionsperioden, där det finns en livlig klinisk bild. Endometrios uppträder oftare hos kvinnor i åldern 30-45.

Allvarliga symtom uppträder med livmodern endometrios eller adenomyos. Detta beror på gradvis förstörelse av livmoderens muskelskikt och uterusslemhinnans tillväxt.

Oavsett menstruation, men särskilt i den andra fasen av cykeln, noteras det:

 • Utseende av smärta under samlag.
 • Menstruationen när problemen fortskrider blir mer riklig. Några dagar före och inom några dagar efter menstruation från könsorganen verkar brunt urladdning med varierande intensitet. Att de kan betraktas som om menstruationen inte slutar.
 • Patientens tillstånd förändras, hon blir nervös, det finns en uttalad trötthet, svaghet etc..
 • Tillsammans med kränkningen av menstruationens art verkar ett annat problem - infertilitet.

En positiv syn på detta problem blir mindre positiv när processen fortskrider..

Patologi för cirkulationssystemet

Det kan finnas många alternativ för utveckling av den patologiska processen. Ofta kanske en flicka eller kvinna inte känner till hälsoproblem. Ett stort antal problem upptäcks spontant efter den första menstruationen.

symtom

 • Ett stort antal sekret från könsorganen, som åtföljs av nedsatt medvetande, minskad träningstolerans, yrsel, svaghet uppträder.
 • Huden blir blek.
 • Urladdningens natur är ljusröd, de är flytande och har sällan koagler..

Av stor svårighet i detta fall är behandlingen, särskilt om flickan inte lever sexuellt.

Påfrestning

De negativa effekterna av olika miljöfaktorer påverkar inte bara nervsystemets tillstånd, utan också könsorganens arbete, vilket ofta leder till att perioderna inte slutar.

Oftare inträffar detta med sådana manifestationer som ett depressivt tillstånd, fenomenet apati, ökad trötthet etc. Det är dessa manifestationer som leder till en kraftig utarmning av kroppens försvar, uttryckt av förlust av vitaminer och mineraler.

Som ett resultat konstaterar en kvinna en allmän kränkning av menstruationen, en ökning av deras smärta, då slutar de inte.

Vad är faran för långvarig menstruation??

Långa perioder kan inte bara förknippas med uppenbart obehag, utan också ett hot mot en kvinnas liv och hälsa.

För att göra detta, bör du veta att menstruation kan orsaka en kränkning av välbefinnandet manifesteras i svaghet, yrsel, en kraftig förlust av styrka, etc., men så blodförlust leder till svår anemi och möjlig utveckling av en blödningsstörning.

Behöver jag träffa en läkare?

Vid de första manifestationerna av det faktum att menstruationen är störd i rytmen (de kan sluta och börja igen om en vecka) eller inte slutar, bör du söka hjälp från en specialist.

Därför måste en kvinna initialt kontakta en gynekolog. Om en samtidig patologi upptäcks krävs hjälp av relaterade specialister.

Vad man ska göra med långvarig blödning?

I händelse av att det för närvarande inte är möjligt att besöka en specialist, men menstruationen slutar inte, kan du använda sådana metoder för att stoppa menstruationen, såsom en enda dos hemostatiska medel, Tranexaminsyra eller Etamsylate.

Du bör vara medveten om att inga hormoner för menstruation som inte slutar inte bör användas. Så snart som möjligt bör du kontakta en medicinsk institution.

Behandling

förberedelser

Valet av läkemedel om menstruationen inte upphör, är verksamheten ganska farligt och samtidigt ansvarsfullt.

Det är därför endast en kvalificerad specialist kan lösa problemet, som preliminärt kommer att ta reda på problemet med menstruation, och endast på grundval av resultaten från laboratorie- och instrumentmetoder för forskning kommer att välja behandlingstaktik.

Först och främst bör läkemedelsbehandling syfta till att eliminera huvudorsaken till menstruationsstörningar:

 • Detta kan ta sköldkörtel eller andra hormoner..
 • Vid endometrios av livmoderkroppen har gestagener eller orala preventivmedel en gestageneffekt god effekt.
 • Med myomer är effekten av läkemedelsbehandling inte hög, så läkemedel kan bara rädda en kvinna från det faktum att menstruationen inte slutar. Det kan vara sådana medel för att stoppa menstruation såsom tranexaminsyra eller ethamsylat..
 • I en stressande situation kan du inkludera lugnande medel i din diet, främst på växtbasis. Det kan vara moderwort, valerian, etc..
 • Med polypper är menstruationen svår att eliminera med läkemedel.

Folkrättsmedel

Det finns många folkrättsmedel om menstruationen inte slutar.

Oftast är det växtbaserade preparat vars verkningsmekanism syftar till att påverka cirkulationssystemet:

 • Nässlor är ett av de mest effektiva och mest populära metoderna. Denna växt på grund av innehållet i sammansättningen av vitamin K har en kraftfull hemostatisk effekt. Nässlor tas oralt som avkok under menstruationen. Som ett resultat reduceras volym och varaktighet snabbt. Men en sådan anläggning har ett antal kontraindikationer och försiktighet. Användning med nässlor bör inte vara mer än sju dagar, annars kan hyperkoagulation eller trombos uppstå, vilket kan leda till ett livshot.
 • Avkok av hästsvans hjälper till att lösa problemet när menstruationen inte slutar. Ibland framställs hästsvans i form av tinktur. Behandlingsvaraktigheten är i genomsnitt en månad, ibland kan perioden ökas.
 • I liten utsträckning klara problemet med menstruationen, som inte slutar med en avkok eller mynta..
 • Mindre viburnum används, även om dess hemostatiska effekt är tydligt synlig..

Förebyggande

Överträdelse av menstruationscykeln, vilket manifesteras av att menstruationen inte slutar, du kan enkelt kontrollera den och under hela livet vidta åtgärder som syftar till att förhindra deras uppträdande.

För att göra detta, observera ett antal viktiga punkter:

 • En kvinna ska äta och observera regimet för arbete och vila.
 • Uteslut kraftig fysisk ansträngning och tunga lyft från livet.
 • Anta ansvarsfullt frågorna om att skapa avkommor. Om du inte vill få barn inom en snar framtid måste du konsultera en specialist för val av optimala preventivpillerar. Avsluta inte en graviditet, skydda dig själv under sex, undvik okontrollerad obehörig användning av hormonella läkemedel.
 • Missbruk inte läkemedel som kan påverka cirkulationssystemet.
 • Besök regelbundet en gynekolog, och vid behov andra specialister, övervaka menstruationens regelbundenhet och vid de första manifestationerna när de inte slutar, söka medicinsk hjälp snarare än självmedicinering.

Menstruationen pågår under lång tid: vad man ska göra och vad som är anledningen?

Månadscykeln ges en kvinna som en straff å ena sidan, och å andra sidan - som en gåva. När allt kommer omkring är det bara ägaren till menstruationen som har en chans att ge världen ett mirakel - ett barn.

Men varje månad börjar samma plåga: PMS, sedan spotting blandat med smärta i äggstockarna och mycket mer. Det är bra när cykeln är systematisk och går smidigt, men det händer att menstruationen tar lång tid.

Varför händer detta och vad man ska göra med det? Vi kommer att prata om detta och inte bara i den här artikeln.

Vad är normen för menstruationscykeln

Menstruation kan börja hos en tjej från 11 år gammal, och upp till 16 växer varje ung individ upp av kön. Månadsavskrivning varar tills klimakteriet, i genomsnitt är det 45-55 år.

Det är under dessa perioder som cykler kan fungera, menstruationen kan försenas eller omvänt går mindre än förväntat, perioderna mellan urladdningen är oregelbundna. Allt detta betraktas som normen, kvinnans kropp återuppbyggs till en ny rytm..

Alla andra fall av menstruation bör vara permanent. Varje representant för den vackra delen av mänskligheten har en individuell cykel. I genomsnitt är perioder mellan perioder från 21 till 35 dagar. En fläckning kan gå från 3 till 7 dagar. Det händer att en flicka har en menstruationscykel utanför ramarna för dessa siffror, och hon är frisk i alla avseenden, men detta är undantag. De flesta perioder sammanfaller med de skrivna siffrorna.

Fel kan fortfarande observeras hos kvinnor som hanterar hormonella läkemedel. I det här fallet är damen under övervakning av en läkare, och han kontrollerar detta misslyckande.

Men om du inte faller in i någon av ovanstående kategorier, och du har långvariga perioder, och situationen upprepas med viss frekvens, bör du konsultera en specialist för råd.

Skäl för långa perioder

Det är uppenbart att när en sådan situation uppstår hos en kvinna, måste hon hitta svaret på frågan: "varför tar menstruationen lång tid?"

Det bör noteras att varje fall är individuellt och det är nödvändigt att ta reda på den exakta orsaken till långa perioder. Först efter detta kan läkaren förskriva rätt behandlingsschema.

Det kan faktiskt vara många skäl.

Bland de yttre orsakerna är följande:

 • Stressande situation. Varje nervfel i kroppen innebär ett antal mekanismer, vilket kan leda till olika avvikelser från normen. Menstruation är inget undantag. Därför, om en dam har upplevt något liknande så är det möjligt att blodiga utflöden varar länge, det vill säga menstruationen kommer att pågå flera dagar längre.
 • Klimatförändringar. Det är mänsklig natur att känna atmosfäriska förändringar i luften, och om klimatet ändras 180 grader från det vanliga, skakar kroppen och som ett resultat: långa perioder.
 • Oorsakliga svältdieter som leder till utarmning av kroppen. Eller vice versa - en kraftig viktökning.
 • Alkoholmissbruk, dåliga vanor.
 • Giftig förgiftning.
 • Andra orsaker

I själva verket kan varje livssituation ändra menstruationens varaktighet, bara detta bör hända en gång. Och de fall där varaktigheten ständigt förändras, kräver noggrann uppmärksamhet och observation av en gynekolog.

De inre faktorer som orsakar problemen under för långa perioder inkluderar olika sjukdomar. Endast en läkare kan identifiera dem.

Bland de interna faktorerna kan följande inträffa:

 • En vanlig orsak är hormonell obalans hos kvinnor. Förmodligen är progesteron, som ansvarar för att avsluta blodiga sekret, dåligt producerat..
 • Många långa perioder kan signalera frånvaron av ägglossning.
 • För överflödiga perioder under hela fläckperioden kan indikera problem i de inre organen i höften.
 • Abnormaliteter förknippade med det endokrina systemet. För det första är det sköldkörteln, som påverkar kvinnans menstruationscykel. Det kan öka menstruationens varaktighet till 13 dagar. Möjliga orsaker till fel i detta system är överdriven kaffe, undernäring, missbruk av dåliga vanor.
 • Reproduktionssystemfel.

Mer allvarliga skäl inkluderar:

 • Cystor på äggstockarna.
 • Maligna och godartade tumörer i det kvinnliga reproduktionssystemet.
 • Felaktig äggstocksfunktion.
 • Förekomsten av gynekologiska problem. Till exempel endometrios.
 • Inflammation av bilagorna.
 • Koagulation försämring.
 • Kan indikera förändringar i hjärnreglering.

Som ni ser finns det oändligt många orsaker till att tunga perioder kan börja och pågå länge. Därför "vänta inte vid havet på vädret", utan sök kvalificerad hjälp.

Första hjälpen

Följande tips utesluter inte att gå till läkaren för behandling, de är skrivna för akutfall när besöket är försenat av allvarliga skäl.

Under fläckperioden tappar flickan upp till 250 ml. Huvuddelen av menstruationen är slem. Den vanligaste urladdningen faller på 1-3 dagar, ungefär. Enligt idén återställer kroppen snabbt bristen på blod, men det händer när menstruationen varar mer än sju dagar, kroppen har inte tid att returnera det förlorade. Flickan löper risken för anemi.

I sådana situationer, när en omedelbar upphörande av urladdningen krävs, kan mediciner, till exempel Duphaston, Dicinon, tas. Men alla läkemedel måste förskrivas av en läkare.

Och du kan göra dig själv te enligt folkrecept.

 • Försök till exempel att brygga den från nässlor. Fem matskedar torkade gräs lämnar en halv liter kokande vatten och kokar i ett vattenbad i flera minuter. Låt sedan stå i cirka 30 minuter. Sil sedan och drick 100 gram före måltiderna. De säger att efter ett sådant mirakelläge kommer menstruationens varaktighet att reduceras.
 • Om det inte finns några nässlor kan du försöka göra en avkok av persilja. För att göra detta, ta den vanliga persilja örten och häll kokande vatten i tre timmar. Börja konsumera en vecka före din förväntade period. Du måste dricka på tom mage, 100 g. tre gånger om dagen. Och se till att insistera buljongen bara på färskt gräs, det är hon som ger en positiv effekt.

Dessa åtgärder bör vara tillfälliga tills en kvinna kan få en tid hos en gynekolog.

Läkaren föreskriver en adekvat behandling baserad på resultaten av undersökningen och testerna..

Beroende på sjukdomen kan behandlingen inkludera:

 • hormoner.
 • En medicin som stärker blodkärlens innerväggar.
 • Blodkoagulationsläkemedel.
 • Vitaminer, spårämnen, kosttillskott.
 • Övrig.

Flickan måste i sin tur se till sig själv:

 • Fred är ett minimum av stressiga situationer.
 • Mer vila.
 • Ställ in dag och viloläge.
 • Börja äta rätt.

Några nya nyanser

Det finns en myt i världen att flickor som föredrar en aktiv form av sex kan provocera många perioder och öka sin varaktighet. I själva verket - detta är nonsens. Denna typ av intimt förhållande, förutom partnerens tillfredsställelse, kan inte ge något. Så älska med glädje.

Långa perioder (lochia) kan vara efter förlossningen, och detta är normen. När bara ett barn föds börjar mamma få kraftigt blodigt utflöde. De första 2-3 dagarna är de rikliga och intensiva. Sedan över tid minskas antalet avsevärt. Och efter 5-6 veckor bör urladdningen helt stoppa.

Den första, andra månaden efter förlossningen, såväl som den tredje, kan gå fel, varaktigheten kan vara upp till 10 dagar. Detta händer, men om mer måste patologi identifieras..

När utskrivningen visas under graviditeten kan detta indikera ett eventuellt missfall. Därför måste du i varje fall berätta för din gynekolog.

Långa perioder kan komma på grund av en nyligen abort. Det är tydligt att alla kirurgiska ingrepp på kvinnliga organ kan provocera sådana resultat..

Sammanfattningsvis: långa perioder kan vara av olika skäl. Och om en kvinna har märkt avvikelser hos sig själv, bör följande göras: gå till läkaren för en konsultation.

Menstruationen slutar inte: vad är orsaken

Om en kvinna inte avslutar sin period blir detta en anledning till oro. Ibland indikerar långvarig blödning patologi. Men långvarig menstruation kan också vara ett inslag i den kvinnliga kroppen..

Hur ska menstruationscykeln gå normalt

Menstruationscykeln varar från 21 till 35 dagar. Avvikelser på 2-3 dagar kan observeras från dessa indikatorer. Längden på cykeln kan variera beroende på individuella egenskaper. Det är uppdelat i flera steg:

 1. Från dag 1 har kvinnor en minskning av hormonell aktivitet, vilket resulterar i avstötning av livmoderns epitelvävnad. Detta är slemhinnan, som är avsedd för implantering av ett ägg efter befruktningen. Annars börjar hon riva bort.
 2. Under follikelfasen stimulerar hypofysen (bildandet av en rundad form belägen på ytan av hjärnans nedre del) produktionen av hormonet. Under påverkan av detta ämne i äggstockarna börjar produktionen av folliklar (komponenter i äggstocken), avsedda för äggmognad..
 3. Under lutealfasen uppnår östrogener hög aktivitet. Detta är namnet på gruppen av kvinnliga steroidhormoner. Som ett resultat av denna process ökar innehållet i LH i blodet, vilket är ansvarigt för ägglossningens början.
 4. Den post-ägglossande fasen kännetecknas av en ökning av koncentrationen av hormonet progesteron, som förbereder livmoderhålet för att fästa ägget.
 5. En minskning av hormonproduktionen sker i frånvaro av befruktning. Livmoderns epitel exfolierar och går ut i form av blodig urladdning.

Menstruationen ska gå 3, 4, 5 eller 6, 7 dagar. Långa perioder kan indikera en utvecklande patologi.

Faren för långvarig blödning

Menstruationens varaktighet bör kontrolleras strikt, eftersom långvarig blödning hos en kvinna minskar järnnivån i blodet och ökar sannolikheten för att utveckla anemi.

Detta påverkar välbefinnandet negativt och leder till yrsel, dåsighet, kronisk trötthet och ökad irritabilitet. Anemi kan också orsaka lung- eller koronarinsufficiens och hemorragisk chock..

Om menstruationen varar längre än den föreskrivna perioden förekommer ofta sjukdomar i könsorganet. Med betydande blodförlust kan operation bli nödvändig..

I närvaro av långvarig urladdning bör en kvinna konsultera en specialist. Om perioderna är långa kan bara en läkare identifiera orsaken till en sådan avvikelse och föreskriva den nödvändiga terapin. Långvarig urladdning kan vara ett tecken på ett missfall, en ektopisk graviditet eller en ondartad formation. Hur man skiljer missfall från menstruation, läs artikeln här.

Vanliga orsaker till långvariga perioder

Kontinuerlig menstruation har i vissa fall fysiologiska orsaker:

 1. Viktminskning.
 2. Övervikt.
 3. Påfrestning.
 4. Förstärkt fysisk aktivitet.
 5. Klimatförändring.
 6. Ärftlig faktor.
 7. Nedsatt reproduktionsorgan.
 8. Näringsbrister kan orsaka att perioder inte slutar.
 9. Skada.
 10. Förgiftning på grund av intag av en stor mängd alkohol, psykotropa läkemedel eller nikotin. Ta reda på varför du inte ska dricka under din period.
 11. Avslutning av graviditet eller förlossning, eftersom de fetala vitala produkterna och de återstående fragmenten av morkakan utsöndras från kroppen.
 12. Upprättande av en cykel för flickor.
 13. Perioden före klimakteriet. Skälen för långa perioder efter 40 eller 45 år kan vara att detta är den sista perioden.

Endast en gynekolog kan ta reda på vad som är orsaken till att menstruationen varar 8 eller 9 dagar. För långvarig blödning kan också uppstå på grund av patologiska faktorer:

 1. Hormon dysfunktion.
 2. Blodkoagulationsstörning.
 3. Mottagande av hormonella preventivmedel - orsakerna till långa perioder kan vara att vissa läkemedel inte är lämpliga för en kvinna.
 4. Utvecklingen av adenomyos.
 5. Neoplasmer i bäckenet av godartad eller malign natur. Myoma tillhör också dem. Utvecklingen av denna tumör är långsam. Men det kan leda till att menstruationen går mer än den föreskrivna perioden.
 6. Utseendet på polyppen.
 7. Brott mot koncentrationen av ämnen som produceras av sköldkörteln.
 8. Användning av en intrauterin enhet.

När menstruationen är smutsad och inte slutar, måste problemet rapporteras till läkaren.

Om det finns tunga perioder i mer än en vecka

Menstruation som varar längre än sju dagar anses vara en avvikelse. Men en sådan urladdning är inte alltid en patologi. De kan betraktas som normen med en ärftlig faktor, användningen av hormonella läkemedel, åldersrelaterade förändringar, efter förlossningen.

Kvinnor i åldern

I vissa kvinnor, före klimakteriet, uppstår frågan: vad ska jag göra, jag är 45 år och menstruationen har pågått i tio dagar?

För närvarande, som ett resultat av en minskning av östrogen, inträffar förändringar i cykeln. De första manifestationerna av klimakteriet åtföljs ofta av långvarig och riklig urladdning.

Detta är normalt, men ändå värt ett besök hos gynekologen. Läkaren hjälper dig att förstå varför menstruationen före klimakteriet varar längre än vanligt och slutar inte. Faktum är att långvarig blödning vid 45 eller 47 år kan indikera kränkningar.
Det är särskilt nödvändigt att se upp när en riklig urladdning påbörjas efter en försening på flera månader. Då borde de bli knappa, en daub dyker upp. Cykeln blir oregelbunden och menstruationen stannar.

Ungdomstid

Brott mot cykeln hos flickor är förknippat med instabiliteten hos hormonella substanser. I den här situationen är föräldrar oroliga över vad de ska göra om tonåringen har perioder som går längre än tio dagar och inte slutar. För att lösa problemet måste du rådgöra med en specialist. Om den inte behandlas kan en tonåring ha polycystisk äggstock. Vid de första tecken på sjukdom måste du besöka en läkare som berättar vad du ska göra om din tonåring har perioder i mer än en vecka.

Trots den fysiologiska karaktären av dessa skäl rekommenderas det att du konsulterar en gynekolog så snart som möjligt, oavsett mängd utflöd.

Hur länge varar månatliga perioder för tonårsflickor? Normal menstruation bör inte överstiga en vecka. Om menstruationen varar mer än sju dagar, men de är inte rikligt, kan orsaken vara endometrios - patologisk spridning av endometrium.

Menstruationen går två eller tre veckor

Månadsperioder på tjugo dagar uppstår också på grund av patologiska eller fysiologiska skäl. En sådan menstruationsperiod är ett tillfälle att träffa en läkare. Det är nödvändigt för en kvinna att göra följande diagnostiska procedurer:

 • allmän inspektion;
 • kolposkopi;
 • bakteriologisk diagnos;
 • hysteroskopi;
 • ultraljudsförfarande;
 • MRI i buken;
 • blodprov;
 • penseldrag.

Baserat på resultaten av undersökningen bestämmer specialisten behandlingen. Men vad händer om menstruationen varar mer än 10 dagar, och välbefinnande inte tillåter en kvinna att besöka kliniken? Sök akutvård. Före ankomsten av specialister bör ta en horisontell position. Benen ska vara placerade ovanför kroppen..

För att stoppa livmodersblödning i nedre del av buken i 15 minuter måste du sätta en kall komprimering. Det rekommenderas att dricka vätska oftare. Om blödningen är mycket störande måste ett hemostatiskt läkemedel tas för att stoppa det. När man tar vasodilatatorläkemedel är det nödvändigt för en kvinna att sluta använda dem. Dessa läkemedel kan öka blödningen..

Månadsvis, som når en varaktighet av 8, 9 dagar eller mer, provocerar en intrauterin enhet. För att stoppa menstruationen måste du välja en annan preventivmetod.

Hormonell funktionsfel, som ofta uppstår på grund av förlossning eller kirurgisk behandling av gynekologiska sjukdomar, leder också till sådana konsekvenser. Och skälen till att tre veckor går menstruation är att förbereda kroppen för klimakteriet. Under postpartumperioden återställs cykeln efter 3-4 månader.

Vad man ska göra om menstruationen inte slutar och det har gått en månad

Med en sådan blödningsperiod kan du inte självmedicinera. Kvinnor är intresserade av om det är möjligt att gå till gynekolog under menstruationen. Vid långvarig menstruation är ett besök hos läkaren lämpligt. Hemma kan du ta en medicin för att stoppa blödningen. Men då måste du definitivt kontakta en medicinsk institution. Om det behövs, ring en ambulans.

Terapi bör förskrivas av en läkare som kommer att förklara hur du kan stoppa din period om de inte slutar. En preliminär diagnos utförs så att specialisten kan identifiera orsaken till problemet.

Orsakerna till långa perioder bestäms också av en standardundersökning. Om läkaren misstänker en patologisk utveckling av celler föreskriver han en biopsi och cytologisk undersökning. Infektioner diagnostiseras genom PCR-analys..

Drogbehandling

Vad man ska göra om perioderna redan är 12, 13, 15 dagar och vilka mediciner man ska ta, kommer läkaren att hjälpa till att bestämma. För att avsluta dem, utse:

 1. Vikasol administreras intramuskulärt 3-4 dagar i rad vid tio milligram. Om en kurs inte räcker kan du genomgå en ny behandling efter en fyra dagars paus.
 2. Duphaston tas 10 mg två gånger om dagen i fem eller sju dagar.
 3. Tranexam - 2 tabletter tre gånger om dagen i 4 dagar. Innan menstruationen börjar bör läkemedlet inte tas.
 4. Dicinon är det starkaste läkemedlet för att stoppa blödning. Det tas i 3-4 doser av 10-15 mg / kg kroppsvikt per dag under måltiderna.

Jess, Yarina, Janine, Marvelon, Triquilar, Triregol, Femoden och Rigevidon slutar blödningen genom att ta en tablett per dag. Tala om för din läkare om du tar hormonella preventivmedel. Om biverkningar inträffar är det tillrådligt att avbryta läkemedlet.

Hormonella preventivmedel med ett lågt innehåll av östrogenkomponenten (35 mcg i en tablett), som kallas låg dos, bidrar till upphörandet av menstruation hos flickor. Men varje läkemedel bör tas först efter att ha konsulterat en läkare som bestämmer läkemedlets namn och hur mycket man ska ta..

Vad ska man göra om menstruationen har pågått i 20 dagar? I det här fallet kan du inte vägra medicinsk vård.

Folkrättsmedel

När menstruationen inte passerar 11, 20 dagar eller en hel månad kan du vända dig till traditionell medicin. Men behandlingen med dessa medel är långsammare. Och sådan terapi bör uteslutande vara hjälpmedel..

Användning av alternativa metoder för att stoppa blödning måste överenskommas med en gynekolog.

För att stoppa menstruationen kan du använda följande recept för dessa ändamål:

 1. Björkblad häll kokande vatten och låt stå i 7-8 timmar. Drick 75 ml tre gånger om dagen.
 2. Den andra tinkturen är tillverkad av knutsväxt, valerianrot, vit mistel och en herde påse. Alla ingredienser måste tas i lika stora mängder. Samla häll 500 ml kokande vatten och insistera 15 minuter, tillsätt sedan 1 liter vatten och koka. Sedan filtreras och konsumeras verktyget två gånger om dagen. För en dos räcker 100 ml.
 3. Om dina perioder smutsas under lång tid, koka 200 ml vatten, häll 30 g nässlor och på en timme börjar du ta 3 gånger om dagen.
 4. När menstruationen varar länge, ta 25 g rödgam, herdeväska och upprätt röttrot, lägg till i denna samling, kall det medicinska, 10 g ekbark, häll varmt vatten, koka upp och ta 1 msk. l 2 gånger tidigt på morgonen före måltider. Blödningen måste sluta.
 5. Tinktur av vattenpeppar under tunga perioder hjälper till att minska intensiteten av utsöndringar och stoppa blödningen.

Fördelen med folkrecept är frånvaron av biverkningar.

Förebyggande åtgärder

Följande rekommendationer hjälper till att förhindra cykelstörningar. Lita dig inte med tunga belastningar. Introducera järn, folsyra och vitamin C i din diet. Dessa ämnen har gynnsamma effekter på blodcirkulationen. För att göra detta, använd:

 • paprika;
 • kiwi;
 • citrus;
 • svart vinbär;
 • jacka potatis;
 • nötkött, lamm, kyckling, kalkon;
 • skaldjur;
 • ägg
 • nötter
 • lever;
 • grönska;
 • baljväxter.

Titta på din kroppsvikt, eftersom fetma påverkar cykeln negativt. Menstruation kan anges oregelbundet. Begränsa ditt intag av kaffe och alkoholhaltiga drycker som negativt påverkar din hälsa. Det rekommenderas att följa dessa tips när slutet avslutas..

När ett problem inträffar söker kvinnor ofta efter lösningar på Internet. Om du besöker ett tematisk forum eller läser en artikel kan du hitta värdefulla rekommendationer. Men du ska inte helt lita på kommentarerna och informationen från webbplatsen. När allt kommer omkring kan människor som är långt ifrån medicin ge råd. Endast en kvalificerad specialist kan svara på frågan om varför menstruationen går en hel månad.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Kan det finnas perioder under graviditeten i de tidiga stadierna

Kan det finnas perioder efter graviditeten?Enligt kvinnlig fysiologi är menstruation och förväntningar på ett barn helt oförenliga begrepp....

Vad är perioderna för flickor

Varje modern första klassare vet redan att kvinnor och flickor regelbundet har perioder. Men idén om denna process är ofta även suddiga av vuxna, och vissa unga damer är inte ens förberedda för denna period, som den borde....

Vad bör vara basaltemperaturen före menstruationen

Fortplantningssystemet i den kvinnliga kroppen är en komplex mekanism för vilken även det minsta felet är farligt.Ett sätt att kontrollera funktionen i könsområdet är att mäta basal temperatur före menstruationen....