Illamående och menstruation, varför och hur man kan bli av

Blödning

Illamående under menstruationen och framför dem oroar många kvinnor regelbundet eller ständigt. Så att ett sådant symptom inte får känna sig, är det nödvändigt att fördjupa orsakerna till illamående under menstruationen.

Illamående före menstruation

En av komponenterna i premenstruellt syndrom (PMS) är illamående. Detta tillstånd kan uppstå på grund av ett antal skäl..

Det första en kvinna bör misstänka när illamående känns innan menstruationen är om hon är gravid. Misstanken blir mer solid om oskyddat samlag har inträffat. För att skingra alla tvivel räcker det att göra ett graviditetstest. Dessutom kan du i apotek idag köpa test som kan ge ett exakt svar på denna fråga från den 7: e dagen av befruktningen, utan att vänta på en försening i menstruationen. Frusen och ektopisk graviditet på grund av utvecklingen av purulentinflammatorisk process leder också till illamående. För att eliminera misstanken om ett sådant livshotande tillstånd för en kvinna kan du göra ett uttryckstest hemma för att bestämma den patologiska graviditeten, som köps på apoteket. Men det vore bättre att konsultera en gynekolog.

Nästa orsak till illamående under PMS är en förändring i hormonnivån (östrogen och progesteron). Denna endokrina omorganisering orsakar vätskeretention i kroppen: volymen i bukhålan ökar något, obehag uppstår i bröstkörtlarna, de sväller. Den resulterande svullnaden i hjärnan ökar det intrakraniella trycket. Hormoner och överskottsvätska i vävnaderna leder till utveckling av illamående och huvudvärk..

Under den premenstruella perioden kan en kvinna vara nervös utan någon uppenbar orsak eller falla i apati, drabbas av sömnlöshet och känna en nedbrytning. Ett instabilt psyko-emotionellt tillstånd före menstruation kan också orsaka illamående..

Illamående under menstruation

I början av menstruationen förändras kvinnans hormonella bakgrund igen. Prostaglandiner förekommer i vävnaderna. Dessa föreningar tillhör den mest intressanta klassen av bioregulatorer. De har extremt hög biologisk aktivitet och ett brett spektrum av effekter. Prostaglandiner utvidgar blodkärlen, hämmar blodkoagulering och ökar tonen i släta muskler som täcker livmoderens inre yta. Dessutom minskar prostaglandiner utsöndringen av magsaft och dess surhet, påverkar processerna för nervös spänning.

Nu blir det klart varför illamående uppstår under menstruationen. Prostaglandiner orsakar kramp i livmodern, uppträder smärta. Och deras effekt på nervsystemet och blodkärlen leder till illamående och kräkningar, yrsel, huvudvärk. Fet, "tung", kryddig, salt eller kryddig mat under menstruationen orsakar lätt illamående på grund av otillräcklig produktion av magsaft.

Det finns en annan intern bioregulator - serotonin. Under menstruationen är nivån på denna neurotransmitter i cerebrospinalvätskan särskilt hög. Serotonin behåller vätska i kroppen. Själva nervöverföraren och ödem som orsakas av den bidrar till ökat intrakraniellt tryck och uppkomsten av illamående och huvudvärk.

Det finns andra faktorer när illamående uppstår under menstruationen. Anledningen till detta symptom ligger i de individuella egenskaperna för livmoderns anatomi och placering. Så experter noterar att hos kvinnor vars livmodern förskjuts bakåt ofta förekommer illamående. Detta beror på att könsorganet i denna position har en komprimeringseffekt på nervändarna. Förutom illamående uppträder smärta i nedre del av buken, sakrum eller korsryggen. Dessutom förvärrar otillräckligt stora fysiska förvärringar dessa symtom..

Att inte föda flickor och ungdomar upplever ofta smärta och illamående under menstruationen på grund av ofullständig livmodersbildning och små deformationer. Som regel elimineras denna orsak efter graviditet och förlossning..

Illamående under menstruation förekommer också hos kvinnor som använder p-piller. Biverkningar av dessa läkemedel på grund av hormonobalans manifesteras ofta i form av illamående, migrän, känslomässig instabilitet..

Användningen av tamponger leder ibland till utvecklingen av toxisk chock, som kännetecknas av uppkomsten av illamående, feber, medvetenhetsförlust. Fall utesluts inte när illamående under menstruationen uppträder på grund av gynekologiska sjukdomar som orsakar inflammation och störningar i hormonnivån. Här leder självmedicinering eller brist på terapi till katastrofala konsekvenser..

Hur man kan bli av med illamående med menstruation

Om illamående under menstruationen ofta stör, och tillståndet förvärras ständigt, bör du genomgå en fullständig medicinsk undersökning. En kvalificerad gynekolog föreskriver en terapikurs som kan eliminera orsaken till obehagliga symtom.

När illamående och andra symtom är episodiska, kan du komma överens med ibuprofen, drotaverinum, metoklopramid, serratiopeptidas. Dessa läkemedel kan lindra illamående och smärta. Ört- och homeopatiska medel som normaliserar den kvinnliga kroppens hormonella bakgrund har visat sig väl: remens, mastodynon, tazalok, vitokan.

Beroligande beredningar och växter: persen, novopassit, relaxil, sedavit, fytos, sedasen-forte, moderwort, humle, valerian, pion, passionsblomma eliminerar nervositet, lindrar stress. Torr värme i form av en värmande lapp "Tamipul" eller påsar med uppvärmt salt och sand, som appliceras på buken, hjälper till att minska toner i livmodern och utvidga blodkärlen, eliminera venöst ödem, förbättra blodcirkulationen.

Du måste veta att användningen av alkoholhaltiga drycker, nikotin, otillräcklig vila, hypovitaminos kan förvärra det totala välbefinnandet under PMS och menstruation.

Varje kvinna är individuell, har en hormonell bakgrund och smärttröskelnivån bestäms av naturen endast för henne. Därför bör tillvägagångssätt för behandling av symtom som följer med menstruation också väljas strikt individuellt med deltagande av en specialist.

Illamående före menstruation, under och efter menstruation

Funktioner av kvinnlig illamående

Menstruation är en fysiologisk process som betyder en kvinnas beredskap för befruktning och innebär att befruktning inte har skett. En vanlig menstruationscykel är ett tecken på reproduktiv hälsa. Kroppen är beredd på det av naturen, vilket innebär att den kan uthärda, liksom alla andra perioder i livet.

PMS är resultatet av en modern rytm, ökad stress på kvinnokroppen och överdriven psykoterapi. Detta fenomen är utanför normen. Inom det bör inte vara PMS, smärtsamma perioder och andra oegentligheter under menstruationen.

Med tanke på alla funktioner i kvinnors liv anser gynekologer PMS som en variant av normen. Psykologer kallar syndromet ett psykosomatiskt fenomen förknippat med misstänksamhet hos flickor. Emellertid vet 60% av kvinnorna från första hand vad PMS är. Typiska manifestationer av premenstruellt syndrom:

 • huvudvärk;
 • humörsvängningar;
 • dra känslor i nedre del av buken;
 • obehag i skinkorna och korsryggen.

Det finns ingen illamående i listan. Detta symptom stör störst kvinnans välbefinnande och anses vara ett tecken på någon form av störningar i hennes kropp..

Illamående före, i bakgrunden eller omedelbart efter menstruationen anses vara en manifestation av "svår" PMS. Kvinnor i vilka syndromet fortsätter med en betydande försämring av välbefinnandet, tvingas mildra symtomen med droger eller tillbringa en obehaglig tid i sängen.

Om du känner dig sjuk innan din period

De första tecknen på PMS kan dyka upp 7-10 dagar före menstruationens början. Under denna period inträffar hormonella fluktuationer (förändringar i progesteronnivå), på vilken den kvinnliga kroppen reagerar med illamående och obehag i buken. Kvinnor upplever svaghet, lider av matsmältningsstörningar, ökad gasbildning i tarmen. I de sena stadierna av PMS uppstår huvudvärk och irritabilitet. När nivån på progesteron i blodet minskar utvecklas känslomässig labilitet: kvinnan blir för känslig och till och med tårfull. Alla manifestationer av syndromet försvinner helt med början av menstruationen eller omedelbart efter deras slut.

En kvinna kan känna sig sjuk mot bakgrund av PMS på grund av ökad fysisk ansträngning, stressande situationer, ätstörningar, strikt diet och överarbetande. Så kroppen svarar på fluktuationer i hormonnivåer och ökad livmoders blodtillförsel.

Hur man hanterar ett symptom

För att eliminera illamående på bakgrund av PMS är det nödvändigt att noga överväga hälsan innan manifestationen av syndromet. I väntan på menstruation bör en kvinna förbli lugn, undvika stress och brådskande arbetsuppgifter. Det är möjligt att underlätta arbetet i mag-tarmkanalen i en hormonell storm under förutsättning av en balanserad diet och måttlig fysisk aktivitet. Dynamiska sportövningar för hög musik, cykling, simning i poolen hjälper dig att bli distraherad..

Med komplicerade PMS, åtföljd av omfattande hudutslag, svår illamående, migrän, är det vettigt att besöka en gynekolog. Läkaren kommer att ta reda på varför symptomet har uppstått, välj läkemedel som kan mildra effekten av hormonella förändringar. Homeopatiska eller fytopreparationer (Mastodinon, Cyclodinon, Dysmenorm) föreskrivs ofta. Med uttalade PMS är hormonella preventivmedel lämpliga. Verktyget kommer att hålla östrogennivåerna i en månad, vilket kommer att rädda en kvinna från manifestationerna av syndromet.

Känsla av illamående på bakgrund av menstruation

Menstruationsblödning kan vara riklig. Kvinnor med gynekologisk inflammation, anomalier i reproduktionssystemets struktur är benägna att sådana problem. Blödning åtföljs av ökad produktion av prostaglandiner, som framkallar intensiv smärta. På grund av smärta och blödningar kan en kvinna uppleva svaghet, illamående och apati. Ofta, mot bakgrund av menstruation, uppstår kräkningar. I sådana fall talar de om svår algodismenorré.

Överdriven fysisk ansträngning, tyngdlyftning, regelbunden sömnbrist och kronisk trötthet kan fungera som hennes provokatör. Ibland manifesterar sig algodismenorrhea redan från den första menstruationen.

Hur man hanterar ett symptom

Enligt gynekologer är sådana reaktioner onaturliga för den kvinnliga kroppen och indikerar avvikelser från den fysiologiska normen. Under en gynekologisk undersökning av kvinnor med de beskrivna symtomen, inflammation i livmodern och bilagor avslöjas endometrios. Orsaken till överdriven blödning är polyper och neoplasmer i livmoderhålet.

Efter behandling av det underliggande problemet försvinner algodismenorré. För att stoppa inflammation förskrivs antibiotika och NSAID, neoplasmer avlägsnas med minimalt invasiva ingrepp. Blödningens intensitet reduceras genom tinktur av vattenpeppar, Tranexam och Hemotran preparat. För snabbare återhämtning kommer läkaren att förskriva läkemedel som stabiliserar cykeln. Kanske användningen av örtmedicin (Normocycle) och homeopati (Remens).

Illamående efter menstruation

Efter menstruationen försvinner alla obehagliga tecken på PMS. Illamående efter menstruation är en sällsynt förekomst. Det kan indikera hormonella störningar, ökad fysisk aktivitet hos en kvinna under kritiska dagar. Aktiva idrott ökar trycket från livmodern på nervstammarna i ryggmärgen. Om en flicka lider av kraftiga blödningar kan illamående och yrsel vara manifestationer av anemi. I detta fall lider kroppen av brist på syre, och illamående fungerar som en signal från motsvarande centrum i hjärnan.

Hur man hanterar ett symptom

Normalisering av den dagliga behandlingen, korrekt vila och näring hjälper till att eliminera negativa symtom. Det kommer att vara användbart att konsultera en gynekolog. Läkaren kommer att förskriva mediciner som kan förhindra överdriven blodförlust och illamående under nästa menstruation. Om anemi bekräftas genom laboratorietester, måste en kvinna ta järntillskott och multivitaminkomplex.

Är du säker på att detta beror på menstruation?

Den regelbundna förekomsten av illamående på bakgrund av PMS eller menstruation kräver verkligen samråd med en gynekolog. Emellertid kan ett symptom signalera ett fel i andra organ och system. Menstruation kan vara en slump. Illamående är ett tecken:

 • kronisk förgiftning - till exempel när man arbetar i skadliga förhållanden eller när man tar medicin;
 • akut förgiftning - mat och giftig förgiftning;
 • sjukdomar i matsmältningskanalen - gastrit, pankreatit, tarmsjukdomar, lever, gallblåsan;
 • psykoneurotiska störningar - överdriven exponering för stress, neurologiska sjukdomar;
 • infektionssjukdomar - infektion med rotavirus, hepatitvirus;
 • kränkningar av blodsockernivån - manifestationen av diabetes åtföljs ofta av en illamående;
 • cirkulationsstörningar - spasmer i blodkärlen, deras hindring.

På grund av den naturliga minskningen av immunitet och en ökning av kroppens känslighet under påverkan av hormoner kan de listade störningarna uttrycka sig för första gången under menstruationen. Om illamående manifesterar sig i PMS för första gången, finns det anledning att tänka och titta närmare på tillståndet. Andra störningar skiljer sig från PMS vid ytterligare symtom:

 • svaghet, dåsighet, svår yrsel;
 • diarré eller förstoppning;
 • halsbränna, uppblåsthet, en känsla av tyngd i magen;
 • kräkningar
 • tremor i lemmarna, tendens till migrän, smärta i olika delar av kroppen;
 • dålig andedräkt, ökad diurese;
 • nacksmärta.

Om illamående är ett tecken på andra avvikelser i kroppen kommer den att manifestera sig under menstruationen, efter dem och till och med i mitten av cykeln. Vänta lite vid första symptom. En episodisk känsla av illamående, utan andra symtom, kan försvinna på egen hand. Svår illamående dygnet runt, vilket resulterar i kräkningar, kräver läkare. Att vänta på slutet av menstruationen är inte värt det. Förhalning kan orsaka komplikationer.

Uteslut inte graviditet

Om en kvinna i fertil ålder har haft minst ett samlag under cykeln är graviditet inte utesluten. Preventionsmedel tas inte med i beräkningen, eftersom även de mest pålitliga metoderna inte kan garantera allt 100% skydd.

Utvecklingen av graviditet är en rent individuell process. Vissa kvinnor känner en förändring i tillståndet direkt efter befruktningen, medan andra lever i okunnighet tills en tydlig ökning av midjan. Därför garanterar inte menstruationen frånvaron av graviditet. Men vid plötslig illamående före, under eller omedelbart efter menstruationen bör man uppmärksamma. Hon kan vara det första symptom på graviditet. Befruktning bör misstänkas om:

 • med menstruation för första gången;
 • menstruationsflödets natur har förändrats;
 • sensationer under menstruationen har förändrats;
 • illamående uppstod på morgonen;
 • känslor försvann så plötsligt som de dök upp.

Om illamående uppträder i någon av dessa situationer är det bäst att få ett graviditetstest. De enklaste remsorna är inte värda att köpa, eftersom de visar ett tillförlitligt resultat först efter en försening. Bättre att välja ett känsligare test..

Testremsor med en känslighet på 10 mmol / L anses vara mycket exakta (detta anges på förpackningen). De kan visa graviditet en vecka efter befruktningen, innan förseningen.

Illamående är ett onaturligt tecken på PMS eller menstruation. Symtomen kräver ökad uppmärksamhet, eftersom det kan indikera allvarliga störningar i kroppen. Plötslig illamående är en signal om att en kvinna måste se upp, eftersom livet föds i hennes livmoder.

Allt om kräkningar under menstruationen - orsakerna och vad man ska göra

För många kvinnor är PMS en himmelsk straff, men troligtvis mötte de inte ett annat obehagligt problem med kvinnors hälsa. Illamående, kräkningar under menstruationen är ett riktigt helvete när varje månad flera dagar i månaden helt faller ut ur livet. Varför har vissa kvinnor en lugn period medan andra lider för sig själva och för andra? Hur man lindrar dålig hälsa under menstruationen, vad du behöver göra för att kräkningar sker så lite som möjligt?

Orsaker till kräkningar och illamående under menstruationen

De flesta kvinnor är medvetna om illamående innan menstruationen börjar, och i många fall kan det till och med betraktas som ett "glad" symptom. Det är troligt att graviditet har inträffat, men vad som händer med den kvinnliga kroppen när menstruationen kom, då utesluts befruktningen av barnet, men kvinnan plågas av kräkningar?

Uppmärksamhet! Det första en tjej bör göra med alarmerande symtom är att köpa ett graviditetstest och få kontroll. Det finns fall då graviditet inträffade, men menstruationsblödning fortsatte, därför är det först av allt nödvändigt att bekräfta eller utesluta sannolikheten för graviditet.

Om testet ger ett negativt resultat är det hela hormonell misslyckande. Redan före menstruationens början börjar vissa hormoner (östrogen, progesteron) byggas om, varför PMS orsakar problem med att ta bort vätska från kroppen och ödem. Dessutom ökar det intrakraniella trycket, bröstkörtlarna sväller och illamående uppstår..
Om problemen fortsätter och kräkningar uppträder under menstruationen kan orsakerna vara följande:

 • Livmodersförskjutning, vilket orsakar komprimering av nervändar och illamående. Ett obehagligt symptom kompletteras av smärta i nedre rygg och nedre del av magen. I det här fallet måste kvinnan ta hand om sig själv i flera dagar och undvika all, till och med enkel fysisk ansträngning.
 • Flickan har ännu inte fött. Livmodern har naturligtvis vissa deformationer, vilket leder till kända problem. Är det seriöst? I de flesta fall, efter förlossningen, förbättras hälsotillståndet och kräkningar under menstruationen stör en kvinna.
 • Orala preventivmedel riskerar också. Illamående uppstår vanligtvis under den första månaden av användning av läkemedlet när hormonbalansen störs. Fortsätt att använda eller ta bort dem - du måste bestämma dig med gynekologen, men inte med den hjälpsamma farmaceuten.
 • Tamponger kan också orsaka sjukdom, yrsel och kräkningar på grund av giftig chock. Tips en - gå till kuddar och experimentera inte med andra tamponger.
 • Prostaglandiner är hormoner, vars produktion börjar med början av menstruation. Deras funktion är förmågan att störa nervsystemet, påverka musklerna och cirkulationssystemet negativt. Tack vare dem känns hårdhet i musklerna under menstruationen, blodkärlen expanderar, dålig blodkoagulation uppstår och det finns svåra smärta i livmodern. Bland annat är prostaglandiner också skyldiga till låg produktion av magsaft. Om en kvinna åt en maträtt med ett högt innehåll av kryddor och salt, kommer hon definitivt att vara illamående. Rådgivningen är enkel - under menstruationen måste du byta till rätt näring.
 • Serotonin är ett hormon som produceras i stora mängder i cerebrospinalvätska. När serotonin ser ut, börjar vätska utsöndras dåligt och som ett resultat bildas ödem inuti skallen, vilket fungerar som en drivkraft för förekomsten av illamående, kräkningar, yrsel.

Som ni ser kan kräkningar orsakas av hormonella förändringar, liksom av andra skäl. I vissa fall krävs samråd med en bra gynekolog, medan du i andra kan försöka minska lusten att kräkas själv.

Varför kräkningar och diarré samtidigt?

En farlig kombination är när illamående med menstruation åtföljs av diarré. Ett problem tillåter inte ett normalt liv, men om det finns två av dem är det osannolikt att de klarar sig själv. Om de starkaste magkramperna läggs till dessa symtom är det dags att genast konsultera en läkare.

Viktig! En kvinna bör lära sig att förstå sin kropp och identifiera patologier i tid. Om hon under menstruationsblödning aldrig har haft diarré med kräkningar tidigare, kan symtomen vara förknippade inte med kritiska dagar, utan med matförgiftning?

En allvarlig matsmältningsstörning kräver behandling på infektionsavdelningen Med komplex matförgiftning är snabb medicinsk behandling mycket värdefull för den kvinnliga kroppen. Genom att ställa rätt diagnos mycket snabbt kan allvarliga komplikationer från förgiftning med skadliga toxiner undvikas..
Det är omöjligt att självständigt behandla komplex förgiftning. Välkända mediciner som hjälper bra i vissa situationer kan vara helt värdelösa i andra, så det är viktigt att lita på läkare..

Uppmärksamhet! Om kräkningar under menstruationen hela tiden åtföljs av diarré, kan vi med säkerhet säga att det inte finns någon förgiftning, men det är inte lättare. Behöver en konsultation med en bra specialist för att ta reda på varför detta problem finns och hur man löser det.

Hur man hanterar kräkningar under menstruationen?

Konstant illamående, yrsel och kräkningar hjälper till att ta bort den terapeutiska kursen, vilket en erfaren gynekolog kommer att förskriva först efter en fullständig studie. Det kommer inte att vara rätt att försena behandlingen, särskilt om kvinnors tillstånd förvärras vid varje menstruationscykel.

Om kräkningar under menstruationen är ett sällsynt obehagligt symptom, kan episodiska störningar tas bort:

 • lämpliga mediciner för smärta och illamående - metoklopramid, ibuprofen, drotaverin;
 • medel för normalisering av den hormonella bakgrunden i den kvinnliga kroppen - remens, vitokan, mastodinon och andra;
 • läkemedel för att lindra nervositet och spänningar - tinktur av moderwort, valerian, persen, novopassit och andra lugnande medel;
 • applicera torr värme på buken - värmedynor och specialväskor med uppvärmd sand och salt eller speciella uppvärmningsplåster.

Notera! Värme i buken hjälper till att minska tonen i den kvinnliga livmodern, utvidga blodkärlen, förbättra blodcirkulationen i allmänhet, minska venös ödem. Vi rekommenderar att alla kvinnor med ett smärtsamt tillstånd med menstruationsblödning tar till värmande kompresser. Det är viktigt att följa åtgärden och värmdynan ska vara bara varm och inte särskilt varm.

För att utesluta uppkomsten av obehagliga symtom i framtiden bör en kvinna under PMS och menstruation utesluta användning av cigaretter och alkohol. En bra vila med en balanserad diet, där det finns många vitaminer, kommer säkert att hjälpa till att lindra lidande.

Glöm inte att varje kvinna har sin egen hormonella bakgrund och smärttröskel, så självmedicinera inte på råd från vänner. Välj rätt behandling endast med en specialist och behandla aldrig din egen hälsa försiktigt. Var lycklig och var frisk!

Om illamående uppträder under menstruationen, vad ska jag göra? Menstruationssmärta och illamående: orsaker

Menstruations illamående är en vanlig sjukdom hos moderna kvinnor

Orsaker till illamående under menstruationen

Orsakerna till illamående under menstruationen kan vara hormonella, fysiologiska och toxiska. Det finns flera faktorer som väcker ett symptom oftare än andra:

Förbättrad prostaglandinproduktion

Menstruation utlöser hormonella förändringar i kroppen. Under kritiska dagar ökar nivån av prostaglandiner. Ämnet är instabilt. Det påverkar hjärtat, blodkärlen och musklerna. En kvinna känner spänningar i musklerna, lider av blödningsstörningar.

Prostaglandiner har en negativ effekt på livmodern och orsakar kramper och smärta. Obehag kan vara mild eller akut. Den biologiska substansen påverkar också nervsystemet och organen i matsmältningskanalen. Illamående under menstruationen beror på en minskning av juiceproduktionen i magen med parallell användning av salt eller kryddig mat.

Läs i en av våra artiklar varför kräkningar före menstruation.

Produktionen av hormonet serotonin

Kritiska dagar provocerar fram ämnen i stora mängder. Komponenten hindrar kroppen från att bli av med överskottsvätskor. Skallen har svullnad, och PMS-symtom inkluderar illamående och huvudvärk..

Ändra livmoderns position

Om organet skjuts tillbaka uppträder klämda nerver. Kvinnan har illamående och kräkningar under menstruationen. Reguli åtföljs också av magkramper och smärta i ländryggen. För närvarande är det lämpligt att avstå från fysiska aktiviteter. Livmodersförskjutning påverkar negativt menstruationsförloppet hos kvinnor och flickor som ännu inte har fött. Organ deformation kan också orsaka orgel deformation..

Tar piller för preventivmedel

Omsorg under de kritiska dagarna på grund av förändringar i hormonhalter på grund av användning av läkemedel som förhindrar graviditet.

Användning av tamponger

Komponenterna i hygienprodukternas sammansättning såväl som för tidigt utbyte av produkten kan orsaka en giftig chock. Som ett resultat kommer en kvinna under menstruationen att känna illamående, ibland kräkningar och yrsel.

Ta reda på varför du kan känna dig sjuk efter din period i en artikel på länken.

Hur man lindrar villkoret?

Om smärta och illamående under menstruationen är regelbundna, måste du ompröva din livsstil - äta hälsosamma livsmedel, få tillräckligt med sömn, upprätthålla vattenbalansen, sluta röka och dricka mycket kaffe. Dessutom är det med smärtsam menstruation bättre att inte ljuga utan att röra sig.

En bra promenad ökar livmodern, förbättrar blodcirkulationen till organ och muskelkramper försvinner. Att lindra obehag under menstruationen kan också vara ett av sätten:

 • en torr, varm värmedyna eller ett bad med havssalt hjälper inte bara till att slappna av hela kroppen utan också minska intensiteten hos muskelkramper;
 • ta smärtstillande medel och krampläkemedel (Ibuprofen, No-Shpa, Drotaverin, Spazmalgon) minskar mängden prostaglandin, vilket lindrar smärta;
 • Metoklopramid hjälper till med illamående;
 • om en kvinna vill ligga, är det bättre att ligga på hennes sida eller böjda - så blodet flyter mer intensivt till könsorganen;
 • med läkarens samtycke kan du ta ett hormonellt läkemedel som normaliserar balansen mellan könshormoner;
 • Du kan försöka normalisera den hormonella bakgrunden med hjälp av homeopati (Vitokan, Mastodion, Remens);
 • mjölk med honung och kanel eller mint-ingefära te hjälper till att eliminera smärta.

Läser in...
Dela med andra!

När illamående indikerar graviditet

Om du känner dig sjuk under din period kan en eventuell graviditet inte uteslutas. I en sådan situation är kritiska dagar falska. Förutom den vanliga blödningen, kommer en kvinna att lida av allmän trötthet och kräkningar.

Misstanke om graviditet uppstår med svår och svår illamående. Patienter för vilka symptomet tidigare inte var karakteristiskt bör vara särskilt försiktiga. Ett sådant tecken kan dramatiskt ersättas av ökad aptit - zhor efter menstruation. Detta är en ljus indikator på graviditet.

Det bästa sättet att utesluta eller bekräfta sannolikheten för att få ett barn är att ta ett test eller kontrollera din progesteronnivå..

Primär och sekundär dysmenorré

Tecken på primär dysmenorré:

 • förekommer som regel hos mogna kvinnor;
 • symtom kan förekomma ett par år efter den första menstruationen;
 • smärta ges till nedre del av buken eller ryggen;
 • smärta uppstår några dagar före menstruation och varar upp till tre dagar;
 • minskning i smärta med åldern, ofta slutar efter förlossningen;
 • menstruationssmärta är inte förknippad med inflammation och andra sjukdomar.

Tecken på sekundär dysmenorré:

 • förekommer hos unga kvinnor, i genomsnitt upp till 30 år gamla;
 • smärta kan uppträda med den första menstruationen och varar mer än tre dagar i rad;
 • magvärk under menstruationen, smärta ger benen och korsryggen;
 • olika grader av smärta - från mild och tråkig till skarp och bankande.

Algomenorré som orsak till illamående

Ofta med obehag under menstruationen, diagnostiserar läkaren algomenorré. Detta är namnet på en kvinnas tillstånd, där magen känns sjuk och öm under menstruationen.

Behandling av patologi utförs med användning av hormonbaserade läkemedel. Orsaken till sjukdomen är felaktig blodcirkulation i livmodern och organ i närheten. En medfödd eller förvärvad deformation av ett organ, dess otillräckliga eller onormala utveckling kan provocera en kränkning. Dessa tecken kännetecknas av primär typ algomenorré. Den sekundära utvecklingen av sjukdomen orsakas av gynekologiska patologier. Till exempel blir livmodermyom, vidhäftningar i äggstockarna, endometrios ibland orsaken till illamående och smärta..

Varför menstruationssmärta uppstår?

Det främsta skälet är för vassa och långvariga sammandragningar av livmodern orsakade av ett högt innehåll av prostaglandin. Som ett resultat reduceras blodflödet till livmoderväggarna avsevärt..

Ett annat vanligt skäl till att magen gör ont vid menstruationen är riklig utflöde med blodproppar, vilket orsakar en smärtsam utvidgning av livmoderhalskanalen.

Många ytterligare faktorer kan komplicera situationen. Bland dem: rökning, övervikt, ärftlighet, stress, låg fysisk aktivitet. Menstruationssmärta åtföljs ofta av huvudvärk, diarré, ofta urinering eller förstoppning.

Sekundär dysmenorré kan orsakas av vissa sjukdomar. Bland dem:

 • ektopisk graviditet;
 • endometrios;
 • uteruspolypper, myom;
 • cystor på äggstockarna;
 • inflammatoriska processer.

Behandla illamående under menstruationen

Kräkningar under menstruation, kramp i buken och allmän ohälsa bör varna kvinnan. Innan du kontaktar en läkare måste du försöka normalisera din hälsa:

 1. Det är lämpligt att ligga i ett bekvämt läge och slappna av kroppen så mycket som möjligt..
 2. Inandningar och utandningar måste vara djupa och rytmiska..
 3. Du kan inte stanna i ett tätt rum, det är bättre att ventilera rummet.
 4. För svår kramper, ta en smärtstillande.

Vid illamående före kritiska dagar måste du se en läkare, genomgå en diagnos och fastställa orsaken till obehag. Undersökningen utförs av en gynekolog, neuropatolog och endokrinolog. Läkemedel förskrivs efter diagnos.

Apoteksterapi

Läkemedelsbehandling bör behandlas med särskild försiktighet. Det är förbjudet att självmedicinera. Endast läkemedel som föreskrivs av läkaren accepteras. Annars ökar risken för kvinnors försämring av hälsan..

Manifestationer av illamående och kräkningar under menstruationen den första dagen, samt buksmärta elimineras med hjälp av sådana mediciner:

 • Metoklopramid. Läkemedlets verkan är baserat på undertryckandet av receptorer av serotonintyp. Läkemedlet har en antiemetisk effekt, lindrar smärta i huvudet och buken.
 • Ibuprofen. Det är ett antiinflammatoriskt medel. Slår ner temperaturen och bekämpar spasmer. Stoppar prostanlandinproduktion.
 • Drotaverinum. Avslappnar åtdragna muskler, förbättrar blodcirkulationen och sänker blodtrycket..

Om orsaken till det patologiska tillståndet är förknippat med hormonstörningar, kan läkaren förskriva lämpliga mediciner. Läkare ordinerar ofta homeopatiska läkemedel med medicinalväxter i sammansättningen:

 • Remens. Släppform - kapslar, droppar. Lindrar menstruationssmärta, kontrollerar blodflödet, eliminerar obehag under PMS.
 • Vitocaine. Doseringsform - droppar. Utformad för att normalisera koncentrationen av hormoner i kroppen, öka skyddsfunktionerna, eliminera tumörer. Effektiv i patologier av inflammatorisk art och mastopati.
 • Mastodinon. Det påverkar positivt patientens tillstånd under PMS, lindrar smärta och illamående, minskar prolaktinsyntes, främjar hormonbalans.

För att hjälpa en kvinna att upprätthålla en stabil känslomässig bakgrund när hennes perioder har gått och för att undvika stress föreskrivs följande lugnande läkemedel:

 • Hjärt. Det har en lugnande effekt, lindrar sömnlöshet. Inte beroendeframkallande.
 • Vänderot. Effekten av läkemedlet är lugnande och kramplösande. Lindrar, sänker puls, hjälper till att normalisera blodcirkulationen, har en god effekt på matsmältningskanalen.
 • Persen. Det har en lugnande effekt, hjälper till att bli av med kramper med uppblåsthet under menstruationen. Positiv effekt på nervsystemet.

Illamående och PMS

Alla vet att under menstruation i den kvinnliga kroppen, inträffar stora hormonella förändringar. Följaktligen är det stress för kroppen. Manifestationer av stress i varje representant för en vacker del av mänskligheten är individuella. Stressperioden sammanfattas med namnet "premenstruellt syndrom" (PMS).

Oftast med PMS är en kvinna mycket irritabel och snabbt tempererad. Men detta tillstånd beror på dålig hälsa.

Varje kvinna har sina egna PMS-symtom..

De vanligaste klagomålen kan identifieras, dessa är:

 • Yrsel;
 • Huvudvärk;
 • uppblåsthet;
 • Svullnad och sensualitet i bröstet;
 • Illamående;
 • Smärta i nedre rygg och nedre del av buken;
 • Kan dra där äggstockarna är;
 • Feber;
 • Vaginal urladdning med en obehaglig stank;
 • Ibland kan kräkningar uppstå..

Varför känner en kvinna så konstiga manifestationer av PMS? Svaret är mycket enkelt: hormoner. Östrogen och progesteron omorganiseras och orsakar sådana obehagliga känslor. Deras hopp före menstruationen skapar en obalans i kroppen, vilket leder till depression, nervosambrott, dåsighet eller omvänt sömnlöshet.

Ofta, när en kvinna är illamående, finns det ganska motiverade tankar att hon förväntar sig ett barn. Ett välkänt tecken på graviditet är toxikos. Och när kräkningar och yrsel fortfarande börjar tvivlar flickan inte längre på sin intressanta position. Och ännu mer om förseningen i menstruationen är flera dagar. Vad kan jag säga, hon är ännu mer sjuk, men redan på grund av upplevelsen av "vad kommer att hända nu?"

I sådana fall är det värt att göra ett uttryckligt graviditetstest. Efter bara några minuter - resultatet. Två remsor eller en svag andra remsa kan indikera graviditet. Men om förseningen bara är några dagar, kanske den vanliga testremsan inte avslöjar graviditet. Du kan gå och donera blod för hCG. Denna analys visar närvaron av graviditet i mycket tidiga stadier, om resultatet är positivt..

Tyvärr indikerar dessa test graviditet, men de kan betyda både en ektopisk graviditet och en död graviditet. Så det är bättre att direkt konsultera en läkare för att utesluta patologi.

De situationer där symtom som illamående och yrsel kvarstod och menstruationen gick eller började smudas, indikerar en möjlig graviditet och problem. I alla fall, efter ett positivt graviditetstest, bör du rådfråga en gynekolog.

Om testet visade ett negativt resultat, börjar blodiga urladdning, och kräkningar fortsätter, betyder detta en hormonell funktionsfel i kroppen. Om en sådan bild är första gången, oroa dig inte, men om den upprepas regelbundet måste du söka hjälp från en läkare för att eliminera orsaken till sådana symtom.

PMS är en ofta gäst i en kvinnas liv innan de röda dagarna börjar. Men de borde inte ha en permanent karaktär som stör den att njuta av livet..

Vad bör undvikas med menstruation

Om menstruation och illamående går är det viktigt inte bara att genomföra rätt terapi, utan också att veta vad som inte är värt att göra. Under flera dagar är det tillrådligt att överge följande:

 1. Aktiv fysisk aktivitet och sport. Det rekommenderas inte att gå till träning under menstruationen. Tillåtet bara lugn träning, vilket bidrar till avkoppling, smärtlindring, stabilisering av den emotionella bakgrunden..
 2. Vattenbehandlingar och vandring i badet. Menstruation ökar risken för infektion i kroppen med patogena material. Förhöjd temperatur påskyndar blodcirkulationen, ökar blodtrycket under menstruationen och orsakar kraftiga blödningar.
 3. Dricker alkohol. Alkohol påverkar blodtrycket negativt, orsakar illamående, dålig hälsa, kramper.
 4. Dålig mat. Det är förbjudet att äta kryddig, söt och fet mat. Omvänt rekommenderas att äta mat med mycket magnesium, fiber och kalcium. Under menstruationen kommer mager kyckling, gröt, ångad fisk och lugnande te att gynna kroppen..
 5. Sexuella handlingar utan preventivmedel. Den minsta risken för infektion genom livmodern på kritiska dagar kan inte tolereras..
 6. Självmedicinering. Vissa mediciner är strikt kontraindicerade under menstruationen. Därför är det bättre att be en läkare om råd om kemoterapi med en läkare.
 7. Kirurgiskt ingrepp. När en kvinna har menstruation kännetecknas blod av låg koagulerbarhet. För att undvika kraftiga blödningar är det bättre att vänta med operation.
 8. Skönhetsbehandlingar. Hårfärgning, curling, hårsträckning misslyckas ofta på grund av ett instabilt hormonellt tillstånd både på den första och sista dagen av menstruationen.

Hjälp med svår smärta

Gynekologer diagnostiserar smärtanfall i nedre delen under menstruationsflödet hos 3-5 patienter av 10 och endast i en obetydlig del provoserar det så allvarliga attacker att du måste ta potenta läkemedel.
Enligt läkare kan svåra anfall av smärta under menstruationsflödet vara en konsekvens av:

 • Låga nivåer av endogena opiater och otillräcklig varaktighet av lutealfasen.
 • Misslyckande i funktionaliteten hos vävnadsenzymer i endometrialskiktet och en kränkning i processen med fragmentering av det avvisade slemhinnan som foder uterushålan.
 • Ökade prostaglandiner och överdriven smärta hos kvinnor.

Det är också värt att notera att smärtsam menstruation, eller enligt den vetenskapliga en - algodismenorrhea, av läkare är villkorat uppdelad i primär och sekundär:

 • I den primära formen av algodismenorré beror en hög smärtnivå på de enskilda egenskaperna hos den kvinnliga kroppens struktur eller på en felaktig position i livmoderhålet. Oftast manifesteras i tonåren, efter den första menarken.
 • Den sekundära formen av algodismenorea är oftast ett smärtsyndrom i detta fall på grund av en gynekologisk sjukdom, medfödd eller förvärvad patologi, fel i bäckenorganen, installation av en intrauterin anordning och graviditet.

Det första en tjej bör göra med skarpa smärta är att slappna av. Det är lämpligt att ligga ner och förse lungorna med frisk luft. Smärtmedicinering bör tas. När, utöver illamående, en temperaturökning observeras, är det nödvändigt att minska den med hjälp av antiinflammatoriska läkemedel. För smärta tas antispasmodika - piller som minskar muskelkramper eller smärtstillande medel.

Med konstant illamående kan gynekologen förskriva ett läkemedel för att jämna ut hormonella obalanser under menstruationscykeln. Denna period kännetecknas av låg blodkoagulation, operationer är förbjudna.

Om en kvinna inte kände obehag under menstruationen, smärta började plötsligt, är specialistkonsultation nödvändig. Läkaren kommer att förskriva test och bestämma orsaken..

Förebyggande åtgärder

Obehagliga manifestationer, i form av illamående och smärta under menstruationen, kan förebyggas tidigare. I de flesta fall är enkla förebyggande regler effektiva:

 1. Balanserad näring och efterlevnad. Det är lämpligt att äta hälsosam mat under hela menstruationscykeln, och inte bara före menstruationen. Ät inte överät, ät fet mat. Det rekommenderas att lägga till grönsaker och frukt i kosten efter säsong. Eftersom datum, tomater, plommon och sojaprodukter ökar koncentrationen av serotonin i kroppen, undviks de bäst..
 2. Aktiv livsstil. Cykling och vandring, regelbunden träning i poolen kommer att ha en gynnsam effekt. Det är förbjudet att ladda kroppen genom mått och suga i bastun.
 3. Följer den dagliga rutinen. För att inte förvärra stress från menstruationen är det tillrådligt att slappna av kroppen med hälsosam sömn och promenader i den friska luften. Innan menstruationen är det bättre att undvika gräl.

Huruvida kräkningar under menstruationen kan bero på kvinnans nuvarande hälsotillstånd. Vissa patienter känner sig bekväma, andra kasta upp och smärta i buken uppstår. När symtomen kvarstår konstant och inte försvinner på länge är det bättre att konsultera en läkare och identifiera orsaken till ohälsa.

Lösning på problemet

När det en gång var möjligt att förstå varför det är sjukt av menstruation, är det värt att starta de möjliga metoderna för att behandla problemet. Beroende på hur mycket du känner dig illamående under menstruationen, kan sättet att lösa situationen vara annorlunda. Med mild illamående kan du klara dig utan att använda mediciner. Det räcker för att normalisera näring och leda en hälsosam livsstil.

I händelse av att illamående är ganska svårt och stör dagliga livet, är det värt att närma sig problemet mer noggrant. Homeopatiska och lugnande läkemedel kan hjälpa till att lindra symtomen.

Sedativa medel är läkemedel som har en allmän lugnande effekt. De normaliserar den känslomässiga bakgrunden, undertrycker reaktionen på stimuli och minskar processerna för upphetsning. Sedativa läkemedel inkluderar:

Lugnande te kan bryggas från medicinalväxter och örter. De bör vara berusade i en månad varje dag. Beroende på dina preferenser kan du välja en kombination av örter som kommer att tilltala smak och lukt. Med stark känslomässig instabilitet är behandlingsförloppet bättre att förlänga.

Homeopatiska medel orsakar inte missbruk och biverkningar. Därför kan de drickas säkert under menstruationen. Läkemedel inkluderar:

En biverkning på läkemedlet kan endast uppstå om det finns en individuell intolerans mot de enskilda komponenterna.

För att bli av med symptomen kan du använda konventionella mediciner. De mest effektiva är:

 • Drotaverinum.
 • ibuprofen.
 • Serrapeptase.
 • metoklopramid.

Om illamående redan har börjat och kroppen svarar på medicinering med kräkningar, kan rektal suppositorier användas..

Uteslut inte graviditet

Om en kvinna i fertil ålder har haft minst ett samlag under cykeln är graviditet inte utesluten. Preventionsmedel tas inte med i beräkningen, eftersom även de mest pålitliga metoderna inte kan garantera allt 100% skydd.

Utvecklingen av graviditet är en rent individuell process. Vissa kvinnor känner en förändring i tillståndet direkt efter befruktningen, medan andra lever i okunnighet tills en tydlig ökning av midjan. Därför garanterar inte menstruationen frånvaron av graviditet. Men vid plötslig illamående före, under eller omedelbart efter menstruationen bör man uppmärksamma. Hon kan vara det första symptom på graviditet. Befruktning bör misstänkas om:

 • med menstruation för första gången;
 • menstruationsflödets natur har förändrats;
 • sensationer under menstruationen har förändrats;
 • illamående uppstod på morgonen;
 • känslor försvann så plötsligt som de dök upp.

Om illamående uppträder i någon av dessa situationer är det bäst att få ett graviditetstest. De enklaste remsorna är inte värda att köpa, eftersom de visar ett tillförlitligt resultat först efter en försening. Bättre att välja ett känsligare test..

Testremsor med en känslighet på 10 mmol / L anses vara mycket exakta (detta anges på förpackningen). De kan visa graviditet en vecka efter befruktningen, innan förseningen.

Illamående är ett onaturligt tecken på PMS eller menstruation. Symtomen kräver ökad uppmärksamhet, eftersom det kan indikera allvarliga störningar i kroppen. Plötslig illamående är en signal om att en kvinna måste se upp, eftersom livet föds i hennes livmoder.

Är du säker på att detta beror på menstruation?

Den regelbundna förekomsten av illamående på bakgrund av PMS eller menstruation kräver verkligen samråd med en gynekolog. Emellertid kan ett symptom signalera ett fel i andra organ och system. Menstruation kan vara en slump. Illamående är ett tecken:

 • kronisk förgiftning - till exempel när man arbetar i skadliga förhållanden eller när man tar medicin;
 • akut förgiftning - mat och giftig förgiftning;
 • sjukdomar i matsmältningskanalen - gastrit, pankreatit, tarmsjukdomar, lever, gallblåsan;
 • psykoneurotiska störningar - överdriven exponering för stress, neurologiska sjukdomar;
 • infektionssjukdomar - infektion med rotavirus, hepatitvirus;
 • kränkningar av blodsockernivån - manifestationen av diabetes åtföljs ofta av en illamående;
 • cirkulationsstörningar - spasmer i blodkärlen, deras hindring.

På grund av den naturliga minskningen av immunitet och en ökning av kroppens känslighet under påverkan av hormoner kan de listade störningarna uttrycka sig för första gången under menstruationen. Om illamående manifesterar sig i PMS för första gången, finns det anledning att tänka och titta närmare på tillståndet. Andra störningar skiljer sig från PMS vid ytterligare symtom:

 • svaghet, dåsighet, svår yrsel;
 • diarré eller förstoppning;
 • halsbränna, uppblåsthet, en känsla av tyngd i magen;
 • kräkningar
 • tremor i lemmarna, tendens till migrän, smärta i olika delar av kroppen;
 • dålig andedräkt, ökad diurese;
 • nacksmärta.

Om illamående är ett tecken på andra avvikelser i kroppen kommer den att manifestera sig under menstruationen, efter dem och till och med i mitten av cykeln. Vänta lite vid första symptom. En episodisk känsla av illamående, utan andra symtom, kan försvinna på egen hand. Svår illamående dygnet runt, vilket resulterar i kräkningar, kräver läkare. Att vänta på slutet av menstruationen är inte värt det. Förhalning kan orsaka komplikationer.

Funktioner av kvinnlig illamående

Menstruation är en fysiologisk process som betyder en kvinnas beredskap för befruktning och innebär att befruktning inte har skett. En vanlig menstruationscykel är ett tecken på reproduktiv hälsa. Kroppen är beredd på det av naturen, vilket innebär att den kan uthärda, liksom alla andra perioder i livet.

PMS är resultatet av en modern rytm, ökad stress på kvinnokroppen och överdriven psykoterapi. Detta fenomen är utanför normen. Inom det bör inte vara PMS, smärtsamma perioder och andra oegentligheter under menstruationen.

Med tanke på alla funktioner i kvinnors liv anser gynekologer PMS som en variant av normen. Psykologer kallar syndromet ett psykosomatiskt fenomen förknippat med misstänksamhet hos flickor. Emellertid vet 60% av kvinnorna från första hand vad PMS är. Typiska manifestationer av premenstruellt syndrom:

 • huvudvärk;
 • humörsvängningar;
 • dra känslor i nedre del av buken;
 • obehag i skinkorna och korsryggen.

Det finns ingen illamående i listan. Detta symptom stör störst kvinnans välbefinnande och anses vara ett tecken på någon form av störningar i hennes kropp..

Illamående före, i bakgrunden eller omedelbart efter menstruationen anses vara en manifestation av "svår" PMS. Kvinnor i vilka syndromet fortsätter med en betydande försämring av välbefinnandet, tvingas mildra symtomen med droger eller tillbringa en obehaglig tid i sängen.

Om du känner dig sjuk innan din period

De första tecknen på PMS kan dyka upp 7-10 dagar före menstruationens början. Under denna period inträffar hormonella fluktuationer (förändringar i progesteronnivå), på vilken den kvinnliga kroppen reagerar med illamående och obehag i buken. Kvinnor upplever svaghet, lider av matsmältningsstörningar, ökad gasbildning i tarmen. I de sena stadierna av PMS uppstår huvudvärk och irritabilitet. När nivån på progesteron i blodet minskar utvecklas känslomässig labilitet: kvinnan blir för känslig och till och med tårfull. Alla manifestationer av syndromet försvinner helt med början av menstruationen eller omedelbart efter deras slut.

En kvinna kan känna sig sjuk mot bakgrund av PMS på grund av ökad fysisk ansträngning, stressande situationer, ätstörningar, strikt diet och överarbetande. Så kroppen svarar på fluktuationer i hormonnivåer och ökad livmoders blodtillförsel.

Illamående under menstruation

Varför är sjuk under menstruationen

Illamående under menstruationen - är detta normalt eller borde det vara alarmerande? Varje kvinna har sin egen menstruation. För vissa är de rikliga, för andra är de knappa; någon med blodproppar, och någon utan; några sista 7 dagar, andra 3 dagar; någon är smärtsam, medan någon inte gör det. Dessa skillnader är förknippade både med de individuella egenskaperna hos den enskilda kvinnans kvinnliga kropp och med hennes gynekologiska sjukdomar. För kvinnor som ständigt är sjuka av menstruation, och menstruationen åtföljs av svår smärta, diagnostiserar läkaren "algomenorrhea".

Primär algomenorré uppstår på grund av livets livslängd, såvida utflödet från blodet försämras. Till exempel är detta möjligt med en underutveckling av könsorganet, en felaktig position i livmodern. Primär algomenorré visar sig vid den första menstruationen i en kvinnas liv. Eventuell behandling med hormonella läkemedel. Passerar ofta självständigt efter förlossningen. Och någon vänjer sig vid att illamående och yrsel under menstruationen är normalt för livet. Det är mycket viktigt att hitta grundorsaken till detta tillstånd. Och om behandling inte är möjlig, ta bort dessa obehagliga symtom medicinskt. Läkemedelsbehandling bestäms också av läkaren.

Sekundär algomenorré uppstår på grund av gynekologiska sjukdomar. Till exempel endometrios, vidhäftningar i äggledarna och tarmen (inte ovanligt efter kirurgiska ingrepp), stora myomatösa noder etc. Varje enskilt fall kräver sin egen behandling.

Orsakerna till illamående under menstruationen, om sjukdomen inte tidigare har observerats, kan vara början av graviditeten. Det är ingen hemlighet att det finns fall då blivande mödrar upplever blödning under menstruationsperioder. Om en kvinna känner sig illamående, medan förgiftning och en gastrointestinal infektion utesluts, under den senaste menstruationscykeln fanns det oskyddat sex, och dessutom är blödningen knapp, svagare än vanligt och smärtan är tvärtom starkare, det är meningsfullt, åtminstone, att göra ett test för graviditet. Men det kommer att vara säkrare att ta ett blodprov för hCG-hormonet, ett positivt resultat som betyder graviditet. Det är förresten inte ett faktum att graviditet är en vanlig livmodersgraviditet. Blödning inträffar ofta med en frusen graviditet och med ett ektopiskt läkemedel, när akut operation är nödvändig. Tveka inte, uthär inte, men ta omedelbart varför du känner dig sjuk under din period - ibland kan du inte göra utan akut medicinsk intervention.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Varför det kan kräkas före menstruation: PMS, graviditet eller patologi

Allt detta är värt att sortera ut..Hormonella förändringarEtt sådant syndrom upplevs av alla kvinnor i förväg av menstruationen. Endast någon har illamående som inträffar en vecka före menstruationen, och någon står inför obehagliga symtom en dag innan menstruationen börjar....

Varför äggstockarna skadar innan menstruationen, smärta i äggstockarna före menstruationen

Magvärk före menstruation, orsakerKvinnor som har uppnått fertil ålder svarar lugnt på månadsvis fläckning i början av menstruationscykeln....

Varför sväller magen innan menstruation, vikt och aptit ökar?

En gång i månaden inträffar fysiologiska processer i den kvinnliga kroppen som kan inaktivera även den mest balanserade flickan eller damen....