Månadsvis, sex, PMS: hur man berättar för en kille vad som händer med din kropp

Ansvarsfrihet

Pratar om fysiologi utan skam.

Text: Dasha Amosova · 19 november 2018

Oooo, vilka fruktansvärda ord vi har i titeln! Skämt - det här är de vanligaste begreppen, förmodligen bekanta för dig. Ja, det är bara din missus som rodnar vid synen av reklamtätningar och beskriver könet med frasen "väl, fram och tillbaka, det är allt." Hur förklarar jag för en ung man de strukturella egenskaperna i din kropp? Läs i vårt material.

Studera frågan

Undersök först i detalj all tillgänglig information - helst modern. Varför förändras stämningen under PMS och du vill äta allt? Varför är bröstet så känsligt? Vad är skillnaden mellan stora och små labia? Så snart du själv börjar förstå materialet kommer det att vara enkelt att berätta för en annan.

Tryck inte

Vad du definitivt inte bör göra är att utropa och bli förvånad, "Hur kan du inte veta detta ?!" För det första är detta en fel i vår utbildning - det finns helt enkelt inte tillräckligt med timmar för en tillgänglig och förståelig berättelse om anatomi isolerat från reproduktion. Elever och elever vet knappt hur deras egna kroppar fungerar - än mindre det motsatta könet.

För det andra, kan du skryta med din kunskap om en pojkig kropp? ;)

Det viktigaste är inte att ta för givet att din troende vet lika mycket som du gör. I bästa fall vet han lite mindre, i värsta fall - hans föräldrar och samhället inspirerade honom att tro att menstruationen är smutsig och fu, och flickan får inte nöje under sex i princip. Det kan ta lång tid att prata och förstöra myter, men gör det utan tryck och våld. Men det är värt det, tro!

Var intresserad av hans kropp

Vill du berätta för honom om dina funktioner? Gör dig redo att höra killen tillbaka. I ett framgångsrikt par går alla processer ömsesidigt. Om du alltid har varit intresserad av hur killar lever, har du en levande expert som kan svara på alla frågor. Ja, den manliga kroppen förbereder sig inte på befruktning en gång i månaden, men annars är det inte många skillnader.

Exempelvis har killar säsongsvariationer i hormoner, som i vardagen kallas "manlig PMS." Symtomen inkluderar irritabilitet, apati och ökad aptit..

Den bästa tiden att börja studien är före och under sex. Killar är fortfarande blygsamma, och det är också svårt för dem att dela sina känslor. Var intresserad av vad han gillar och vad som inte gör - det är definitivt inte värt att spela tystnad.

Var inte blyg

Var enkel: prata inte om vardagen i stil med gamla slaviska legender. Glöm fraserna "röda dagar i kalendern", "dessa dagar", "gäster har kommit". Tänk dig att även ordet "menstruation" är en eufemism som ersätter den mer vetenskapliga "menstruationen". Så du förklarar redan ganska dumt :)

Samma regel gäller för kroppsdelar: inte "där", men vagina, inte "knapp", utan klitoris. Dessa är vanliga medicinska namn, ännu mer neutrala än deras ersättare..

Stressa inte

Börja långsamt: flödet av ny information och killen kan bli generad. Ange nya ord i vardagen lite och visa ett personligt exempel. Många killar vill inte veta sanningen om den kvinnliga kroppen, eftersom de är rädda för att ta reda på helt ohygieniska detaljer. Visa honom att allt är bra med dig och att två eller tre dagar av blödning inte dödar en person i dig.

När du till exempel är i butiken, köp öppet förpackningar för kuddar eller tamponger. Om din mage gör ont under din period ska du bara säga det och be honom fylla en varmvattenflaska. I allmänhet hjälper empati mycket: om du beskriver hur illa det är för dig, kan han klättra upp på Internet för information för att hjälpa till. Bara inte ljuga och smycka, annars är det skrämmande för honom att röra dig.

Särskilt är det nödvändigt att säga om något är fel under sex.

Om du lugnt pratar om fysiologi, med stor sannolikhet kommer dina troende också att sluta oroa sig.

Vad kan inte göras med menstruation, och vad kan?

Menstruation är en cyklisk regelbunden tilldelningsprocess från en kvinnas könsorgan, särskilt livmodern, spotting.

Månadsegenskaper:

 1. Ett liknande tillstånd förekommer hos en kvinna under puberteten. I genomsnitt är detta 13-15 års ålder, de fortsätter till klimakteriet. Slutet på menstruationen kan inte förutsägas, eftersom det för alla uppstår på olika sätt. Den genomsnittliga löptiden är 45 - 55 år.
 2. Menstruation har vissa egenskaper, såsom längd, volym, ömhet etc. Den genomsnittliga varaktigheten för menstruation är från 3 till 5 dagar.
 3. En ökning av menstruationens varaktighet såväl som volym kan inte anses vara normal. Den totala volymen blod separerades under menstruationen, högst 200 ml.

Denna process är förknippad med avstötning av slemhinnan i livmoderhålan - endometrium. Detta är ett av de mest fasvisa elementen i den funktionella planen, varav många förklaras av att kvinnans reproduktionsfunktion kommer att bero på hans tillstånd och beredskap för befruktning och fästning av ägg..

För att en fullständig och snabb avstötning av endometri ska ske, krävs samordning av arbetet i viktiga endokrina organ, vilket inkluderar äggstockarna, binjurarna och sköldkörteln..

För att menstruationsprocessen ska vara korrekt måste du följa flera regler för livsstilen under en viss period, näring, sexuellt beteende samt inkludering av intressen och terapeutiska åtgärder. Det är med strikt efterlevnad som menstruationscykelns förlopp till stor del kommer att bero på.

Vad som inte rekommenderas under menstruationen?

Motion

Under hela livet rekommenderas inte den kvinnliga kroppen att lyfta vikter eller ha arbete med högt fysiskt arbete.

Detta beror till stor del på särdragen hos en kvinnas ligamentformiga apparat:

 1. Livmodern är det organ som är "hängande" i håligheten i det lilla bäckenet och det är mycket viktigt att hålla det från ungdom.
 2. Under fysisk aktivitet är hela ligamentapparaten sårbar, den utsätts lätt för sträckning och möjlig rivning.
 3. Dessutom ökar blodcirkulationen i organet vid utförande av någon övning och blodutbytet ökar också..
 4. Och eftersom kärlen i endometriumet under menstruationsperioden har öppna kanaler, kan en kvinna märka ökad blodförlust, vilket åtföljs av utseendet på dragning eller värkande smärta i nedre del av buken, en känsla av tyngd i livmodern. Blod kommer ut inte bara i stora delar, utan också med ett stort antal koagler.

Under menstruationsperioden bör du helt överge idrott eller föredra en fullständig övning av dess delvisa implementering. För flickor som har fysisk aktivitet i idrott är bara en hobby - det är bättre att helt utesluta dem under en menstruationsperiod. Om arbetsförhållandena är förknippade med sådana villkor, har gynekologerna rätt att utfärda ett intyg om överföring till enkelt arbete just nu.

Sex

Många kvinnor kunde höra från sin gynekolog sådant som förbudet att ha sex under menstruationen. Frågan om varför det faktiskt inte rekommenderas att ha sex under menstruationen är intressant inte bara för en kvinna utan också för hennes partner.

Faktum är att orsakerna till allt detta är ganska enkla:

 • Under menstruationen exponeras ytan på slemhinnan i livmoderhålan, det gamla lagret av celler avvisas, medan det nya ännu inte har bildats. Blodkärl vid detta tidsintervall är mycket nakna, det är stor sannolikhet för infektion. En infektion kan inte bara komma från en infekterad partner utan bara från ytan på hans penis, dvs det är dessa mikroorganismer som normalt klassificeras som opportunistiska.
 • Ur psykologisk synvinkel är menstruationstiden ogynnsam för att ha sex på grund av obehag som partner kan känna. Detta beror på frisläppandet av blod, som inte bara är tillräckligt ljust i färgen, vilket lätt kan förstöra saker och leda till uppkomsten av envisa fläckar, utan också den obehagliga lukten som kommer från dem.
 • Det är lätt för en kvinna, som en man i detta ögonblick, att uppleva en orgasme på grund av svullnad i slemhinnorna, vilket minskar lumenens bredd i slidan, men detta tillstånd under menstruationen provoserar ett kraftigt flöde av blod in i bäckenorganen. Efter sexuellt samlag följer eventuellt hög blodförlust..
 • Vissa par tror att det är under menstruationsperioden att de inte kan bli gravida, men nu har forskare bevisat det motsatta. Graviditet kan uppstå omedelbart efter menstruationen, särskilt om cykellängden är kort eller cykeln är oregelbunden.

Badkar och badkar

Under menstruationen är en mycket viktig vårdpunkt att följa reglerna för personlig hygien:

 • Efter varje resa till toaletten måste en kvinna ta en dusch eller använda en yttre könsdelstvätt efter varje resa på toaletten.
 • Douching i detta skede är inte den mest gynnsamma metoden för att ta bort blödningar från könsorganen. Samtidigt bör vatten ha en behaglig temperatur, flera grader högre än rumstemperatur. I inga fall ska det vara varmt.
 • Under menstruationen rekommenderas inte en kvinna att besöka baden på vissa sätt. Det vill säga, om en kvinna i hennes livsförhållanden inte har en dusch eller ett badrum, kan hon använda badet, men detta måste göras mycket noggrant. Under menstruationen kan du inte ånga i badet, sitta på varma apparater som hyllor eller bänkar under lång tid, ånga med kvastar och även vara i bastun.

Ett besök i badet under menstruationen ska vara extremt exakt och endast användas som ett sätt att få hygienprocedurer.

Vattenbehandlingar

Med tillkomsten av tamponger slutade kvinnor att begränsa sig i fysisk aktivitet eller besöka poolen, såväl som i öppet vatten under menstruationsperioden. Det enda syftet med denna tampong är att försena blodutsöndring från könsorganen.

Men samtidigt tänker nästan ingen på om det är säkert att simma i pooler eller dammar under menstruationen:

 • I själva verket, även om du använder en vattpinne, kan du ta infektionen in i könsorganen, medan den kommer att vara farligare jämfört med att bada utan en vattpinne. Detta beror på det faktum att även om det finns en tampong i vaginalhålan finns det en chans att vatten kommer in i det, vilket kan innehålla olika mikroorganismer.
 • Baserat på detta rekommenderas en kvinna omedelbart efter att ha besökt en reservoar eller pool under menstruationen att ta en dusch och ta bort vattpinnen så snart som möjligt. En infektion i vatten kan vara ganska farlig eftersom den leder till utvecklingen av en atypisk inflammatorisk process.
 • Under menstruationen kan du inte ha sex i vatten, eftersom det leder till en ännu större grad av infektion i övre könsorganen.

Medicin

Under menstruationen tvingas många kvinnor på grund av vissa omständigheter ta mediciner. För vissa är detta ett mått på behovet av kroniska somatiska sjukdomar. Samtidigt, i andra, är detta ett sätt att eliminera ett störande smärtsymptom..

Under menstruation är att ta några medel extremt oönskat eftersom det påverkar reproduktionssystemets arbete och inte alltid denna effekt kommer att vara gynnsam:

 • Om en kvinna har en kronisk sjukdom, särskilt högt blodtryck, krävs medicinering eftersom bristen på användning av läkemedel kan leda till ett hopp i trycket och därmed utvecklingen av mer omfattande blödningar.
 • För att minska smärtsyndromet kan du inte använda läkemedel baserade på aspirin såväl som analgin. Den förstnämnda leder till en effekt på blodkoagulerbarhet och leder till en minskning av blodplättar, medan Analgin inte kan tas på grund av den möjliga utvecklingen av koagulopati. Om en kvinna känner behov av att använda anestesimedel, räcker det för henne att ta ibuprofen-baserade läkemedel under menstruationen, liksom icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel under de senaste generationerna som selektivt påverkar hemostaslänken.
 • Vid överdriven blodutsöndring kan hemostatiska medel förskrivas, men okontrollerad administration är inte möjlig..

Kirurgi

 1. Om kirurgiskt ingripande är nödvändigt, kommer den behandlande läkaren av någon specialitet att ta reda på tillståndet i hennes menstruationscykel från en kvinna.
 2. För operationen är det viktigt att det valda datumet inte sammanfaller med det månatliga. Och detta är inte oavsiktligt, eftersom det under menstruationen inte bara sker en uttalad hormonell förändring, utan också en lätt naturlig minskning av immunkrafterna.
 3. En annan egenskap hos flödet av menstruation är en förändring av blodkoagulationssystemet.

Alla ovanstående faktorer påverkar inte bara operationens gång utan också den efterföljande återhämtningsperioden.

Detta ökar avsevärt sannolikheten för en möjlig utveckling av blödning i det postoperativa såret, såväl som den värsta återhämtningen, infästningen av den smittsamma processen. Sådana effekter är extremt oönskade, om operationen är planerad och faller under menstruationsperioden, bör den skjutas upp..

Alkoholintag

Kvinnor möter ofta en sådan fråga: är det möjligt att dricka alkohol under menstruationen, och vad kan hända i framtiden?.

Detta beror på den negativa inverkan på reproduktionspotentialen:

 • Ägg - kvinnliga könsceller bildas i den kvinnliga kroppen före födseln, därför påverkar all exponering för skadliga faktorer deras tillstånd under hela livet. Speciellt bör det vara känt för kvinnor som planerar en graviditet och för närvarande inte är skyddade. När man dricker alkohol under menstruationen, bildas redan ett nytt ägg, d.v.s. möjligt framtida genetiskt material som behövs för befruktning. I händelse av att efter en menstruation, när en kvinna drack alkohol, kommer befruktning att inträffa, det vill säga sannolikheten för att föda ett svagt barn med missbildningar, samt en eventuell missfall på grund av kränkningar av den genetiska apparaten. I planeringsstadiet av graviditeten kan du inte dricka alkohol, inte ens under menstruationen.
 • En annan negativ punkt att dricka alkohol under menstruationen är vasodilatoreffekten. Efter användning av denna grupp läkemedel ökar blodflödet till livmodern och allvarligare blödning kan uppstå. Det är särskilt viktigt för kvinnor som dricker alkohol under menstruationen mot bakgrund av sjukdomar som uterus fibroids. I detta fall kommer livmodern under menstruationen inte att kunna dra sig bra och urladdningen fortsätter under lång tid..

Skönhetsbehandlingar

Nyligen har ett ökande antal kvinnor använt sådana typer av procedurer som skalning, tatuering, biorevitalisering, plasmolifting, kroppsförpackningar, hårfärgning, ögonbrynen, manikyr och mycket mer.

Ofta utförs procedurerna upprepade gånger och nästa session kan inträffa under menstruationsperioden, liksom en preliminär möte med en specialist. Men varje professionell måste, innan han utför någon av manipulationerna, varna kvinnan för att under menstruationen bäst är att dessa procedurer inte ska utföras.

Detta beror på många faktorer:

 • Huvuddelen är den hormonella obalansen i kroppen, varför effekten i vissa fall kanske inte är så önskvärd som vi skulle vilja, särskilt för tatuering eller mikroblåsning..
 • Det finns en minskning av de skyddande immunkrafterna under menstruationen, på grund av detta finns det en möjlighet att utveckla en inflammatorisk process, särskilt med ansiktsrengöring, skalning och även rensning eller hårborttagning. En kvinna möter rodnad, inflammation, infektion eller överhettning av foci.
 • En manikyr som utförs under menstruationsperioden bär mycket mindre tid än jämfört med före eller efter.

Det finns också viss obehag under ett antal förfaranden, eftersom utsläppet kan vara rikligt eller ha en obehaglig lukt, vilket kan förvirra en kvinna eller en mästare.

Näring

Under en åldersperiod försöker varje kvinna minst en gång att ändra sin diet och bygga upp ätvanor igen.

Under menstruationen kan du inte begränsa dig i näringsämnen.

Det finns många skäl till detta:

 • Under menstruationen inträffar en naturlig blodförlustprocess, hemoglobin, det ämne som är nödvändigt för kroppens vitala aktivitet, utsöndras från kroppen. För att undvika yrsel, svaghet etc. Du måste äta mat som är rik på protein och järn. Detta är kött, slaktbiprodukter, bovete, etc..
 • Dessutom mognar ett nytt ägg under menstruationen, vilket innebär att en stor mängd näringsämnen, såsom fetter och proteiner, krävs för att reproduktionssystemet ska fungera. Kaloribrist i kosten leder till otillräckligt intag av äggstockar.

Forskning

Under menstruationen står vissa kvinnor inför forskningen. Detta är inte alltid nödvändigt för att bedöma reproduktionssystemets tillstånd, somatisk patologi kan också tjäna som en indikation..

Många läkare kan försena tiden för diagnostiska procedurer efter menstruationens slut:

 • Detta beror på det faktum att mot bakgrund av en förändrad hormonell bakgrund inträffar en förändring i laboratorieparametrar. Även i ett allmänt kliniskt blodprov bestäms förändringar som inte kommer att vara liknande efter menstruationscykeln. Anemi eller en ökning av erytrocytsedimentationsgraden återgår till det normala efter upphörandet av menstruationen, ibland förändras förhållandet trans-aminaser.
 • När det gäller instrumentell forskningsmetod är det att föredra att göra en ultraljudssökning efter slutet av menstruationen, eftersom endometrium eller ackumulerat blod kan vara i kaviteten, vilket förhindrar tydlig visualisering av organet.
 • Andra diagnostiska metoder rekommenderas att särskiljas på grund av kvinnans eventuella svaghet, hälsoproblem etc..

Vad kan göras under menstruationen?

Eftersom det under menstruationen är omöjligt att göra en hel del olika förfaranden, därför kommer alla representanter för det kända könet att vara intresserade av vad som kan göras under menstruationen.

Detta är en ganska bred fråga om förståelse, men du bör förstå de grundläggande sakerna beträffande livsstil under menstruationen.

Bland dem:

 • Rätt och komplett näring. Det är nödvändigt att inkludera en tillräcklig mängd fettsyror som finns i fisk och nötter och säkerställa försörjningen av animaliskt protein med aminosyror som är nödvändiga för kroppen.
 • Begränsa eller till och med utesluta fysisk aktivitet.
 • Regelbunden hygien. Under menstruationen kan du använda verktyg som dynor eller tamponger. Efter varje besök på toaletten måste du byta hygienartikel, tvätta dig själv eller använda en speciell handduk.
 • Bär inte hårt, syntetiskt underkläder under din period. Detta kan leda inte bara till en försämring av utflödet av sekretioner, utan också till en ökning av lokal temperatur, vilket kan vara en faktor i utvecklingen av tillväxten av mikroorganismer med efterföljande inflammation..
 • Under menstruationen bör man inte utsättas för stressiga situationer samt hypotermi. Det är dessa faktorer som i hög grad påverkar den hormonella bakgrunden, vilket bidrar till defekt endometrial avstötning och leder till efterföljande förseningar eller en minskning av varaktigheten.
 • Behöver vägra avslappnad sex.
 • En kvinna under menstruationen måste inkludera en full sömn i sin bild, rätt arbetssätt.

Det är under de kritiska dagarna att det är mycket viktigt att följa sådana regler, eftersom förloppet för nästa cykel, reproduktionssystemets tillstånd och kvinnans hälsa beror på dem.

Hos kvinnor - menstruation, men vad som kallas menstruation hos män?

Enligt naturlagstiftningen föregås perioden för mognad av det kvinnliga ägget av menstruationsblödning. Men befruktning av ett ägg går inte utan en manlig spermier. Så före mognad är zygotema hos kvinnor menstruation, och hos män händer också något liknande. För många verkar frasen "menstruationsperiod" löjlig, men om du tittar mer i detalj verkar det inte så absurd.

Fysiologisk faktor

Det ofödda barns kön bildas under utvecklingen av fostret. Efter befruktningen har embryot inga sexuella egenskaper, men efter den 15 - 18 veckan av graviditeten bestäms det kön som är mer utvecklat. Detta förklarar det faktum att den manliga och kvinnliga kroppen, trots alla yttre skillnader, är mycket lika..

Manliga könsdelar dupliceras på ett eller annat sätt hos kvinnor, och vice versa:

 1. Till exempel är det huvudsakliga manliga organet penis, och dess motsvarighet i den kvinnliga kroppen är klitoris.
 2. För bildning och mognad av zygoter har män testiklar och kvinnor har äggstockar.
 3. Nästan samma funktioner som den kvinnliga livmodern hos kvinnor utför utförs av modern som ligger nära prostatakörteln i den manliga kroppen.

Alla dessa likheter indikerar att cyklerna som förekommer i kroppen av den svaga halvan av mänskligheten också kan förekomma hos män, men dock på en embryonisk nivå.

Kvinnlig menstruation är frisläppandet av ett ägg som inte har befruktats. Hela processen åtföljs av ett rikligt utsläpp av blod från de kvinnliga könsorganen, vilket inträffar på grund av att folliklarna spricker, frigör ett ägg och slemskiktet i livmodern separeras. Baserat på detta blir det uppenbart att menstruation hos män inte passerar i vanlig mening för alla.

Psykologiska komponenter

Den främsta orsaken till menstruationens början hos det svagare könet är hormonella förändringar. Därför, med tanke på att killarna har samma organ som flickorna (vägen är till och med på embryonisk nivå), och de är också involverade i produktion av hormoner, är själva processen, kallad "menstruation" möjlig för killar.

Men detta betyder inte att blod släpps från penis under denna period. Detta är mer som kvinnligt premenstruellt syndrom. Menstruation hos män sker fullständigt på nivån av psykosomatik, känslor.

Samtidigt är denna process inneboende i absolut alla starka representanter för mänskligheten, men för allt manifesterar den sig på olika sätt. För vissa går menstruationen obemärkt, medan andra upplever alla läckerheter med PMS.

Symtom på menstruation

I den kvinnliga menstruationscykeln föreskrivs en viss periodicitet tydligt, vilket syftar till att skapa gynnsamma reproduktionsförhållanden i kvinnans kropp. Samma processcykel observeras hos män, bara den behövs för spermmognad. Under denna period kan en man observera följande symtom:

 • aggression utan något väsentligt skäl;
 • otrolighet till andra, upp till tvångstankar som alla runt vill lura;
 • brist på uppmärksamhet och koncentration;
 • konstant trötthet;
 • dåsighet;
 • brist på sexlyst och sexuell lust.

Detta är inte hela listan över möjliga symptom. I dag kan en man känna alla symtom på PMS. Vissa känner till och med smärta i nedre del av magen och allmän svaghet i kroppen..

Under menstruationen är den manliga kroppen mest mottagliga för virala och infektionssjukdomar.

När cykeln är slut upplever män (såväl som kvinnor) ett otroligt upplopp av ny styrka och är glada att ta på sig gamla saker. Detta beror på det faktum att under en menstruationsperiod uppstår en bra nervös urladdning, men till skillnad från kvinnor som har en stor process för att läka kroppen under denna period påverkar inte menstruationen den manliga kroppen.

Det enklaste sättet att märka menstruation hos pojkar som just har gått in i pubertetsvägen. Detta kan förklaras av att det fortfarande är svårt för dem att kontrollera sina känslomässiga tillstånd, särskilt att de inte har någon specifik anledning. Under menstruationen kan en tonåring visa överdriven aggression mot vänner, släktingar och till och med djur. Apati, övergivande av vanliga aktiviteter och distraktion kan också observeras. Om dessa symtom är regelbundna, är detta inget annat än menstruation.

Alla dessa symtom hos män i reproduktiv ålder beror på en förändring i den hormonella bakgrunden i kroppen, fastställd av naturen i reproduktionssystemet för alla levande saker. Och det starkare könet är inget undantag.

Cykelfunktioner

Som beskrivits ovan har män perioder, men till skillnad från kvinnor har de en något annorlunda period. I stället för de vanliga 5-7 dagarna för kvinnor, varar mäns kritiska dagar bara från 2 till 4 dagar med en frekvens på upp till en och en halv månad. Men det är värt att uppmärksamma att om denna period varar längre eller oftare, kan detta indikera allvarliga hormonella problem och är ett allvarligt skäl för ett läkarbesök.

De flesta killar misstänker inte att den månatliga förlusten av styrka och depression i medicinen kallas varje månad, och de som vet - på alla sätt förnekar detta. Därför är manliga kritiska dagar mycket svårare att bära och orsaka fler problem. Att acceptera detta faktum hjälper mycket lättare att överföra menstruationsperioden..

Det är viktigt att komma ihåg att manlig menstruation inte innebär någon okarakteristisk urladdning. Om en man en gång såg blod i sperma eller på underkläderna, har detta inget att göra med menstruation. Ett sådant symptom kan indikera någon form av skada eller blåmärken, och med det är det värt att se en läkare för att inte starta behandlingen.

Hur man hjälper en man

Kvinnor, som ingen borde förstå komplexiteten i flödet av menstruation, så att de kan hjälpa starka representanter för mänskligheten att hantera detta problem. Här är några tips som hjälper dig att övervinna din menstruation:

 1. Huvudregeln är att lämna killen ensam.
 2. Det är inte värt att starta nytt företag under denna period, leta efter arbete osv..
 3. Försök att undvika konfliktsituationer. Om makan själv provocerar en skandal (vilket händer mycket ofta) är det bättre att försöka jämföra situationen på något sätt.
 4. Ladda inte upp hushållssysslor. När perioderna går kommer han att göra allt mycket snabbare och flera gånger mer produktivt..

Dessa tips hjälper inte bara att hantera obegripliga symtom, utan också för att bevara en hälsosam atmosfär i familjen. Men eftersom yttre menstruation inte förekommer hos män på något sätt, bör en kvinna känna sin man väl för att märka regelbundenhet i humörsvängningar och förstå att det här är menstruation, och inte bara problem på jobbet och andra problem som inte är relaterade till fysiologi.

"Kanske kan du överföra dem till en annan dag?" De mest löjliga uttalanden från män om menstruation

För en tid sedan bjöd en Twitter-användare med smeknamnet @brownandbella kvinnor att dela historier om de mest löjliga uttalanden från män om menstruation och kvinnlig fysiologi i allmänhet. Inlägget har orsakat ett stort svar från prenumeranter och har hittills samlat ungefär 20 tusen likes och mer än 11 ​​tusen kommentarer.

Användare svarade ivrigt på författarens samtal. Här är några av de verkliga berättelserna som de berättade:

”Jag träffade en kille som bad mig flytta perioderna så att de inte sammanföll med hans födelsedag. Vi nådde aldrig honom. ”- @Jillhopkins

”Jag hade en 21-årig kille som inte hade någon aning om att menstruationen på något sätt var relaterad till blödning. En dag frågade han mig hur flickorna skulle få reda på att menstruationen redan var slut. Jag svarade: "Blodet slutar rinna." "Så du har blod. "- ropade han och hoppade bokstavligen bort från mig" - @LitAgentMarini

”Jag har varit gift i 13 år. Och varje månad ropade min man: ”Återigen. "Ja, igen. Förlåt mig för att jag inte kan stänga av dem. Spoiler: nästa månad kommer de att åka igen ”- @KristyInCA

”Min pojkväns vänner frågade mig en gång hur jag känner för perioden med min favoritfärg - blå. Stora killar trodde att allt såg ut precis som det gjorde i tampongannonser. ”- @jennschiffer

”Jag hörde det förra helgen. Mannen trodde verkligen att kvinnor under sin period drar ett litet ägg - som en vänligare överraskning ”- @RHanniganWrites

”En av mina äldre släktingar sa att mitt barn blev sjuk eftersom jag matade honom bröstmjölk. Och det är opasturerat ”- @ rosalina1001

”Föreställ dig: vi avslutar redan skolan, när plötsligt några killar från min klass plötsligt får reda på att menstruationen, det visar sig, inte börjar och inte slutar på vår begäran. De visste inte att blod flödar på natten, och de visste inte ens om förekomsten av menstruationssmärta. ”- @earzeg

”Jag är på operationssalen och gör kejsarsnitt till en kvinna i förlossning. Och plötsligt säger anestesiläkaren (mannen) att kvinnor inte förtjänar smärtstillande medel vid förlossningen, eftersom de är skyldiga att beräkna Evas ursprungliga synd. Kejsarsnitt anestesi, tillägger han, är "ett bedrag av systemet." Men läkaren arbetade på detta sjukhus hela sitt liv ”- @njokingumi

”Det är helt normalt att uppleva sådan smärta under sex. Det är därför kvinnor tycker om det mindre än män, säger min gynekolog. Jag sprang från honom med alla mina ben "- @juliaferaioli

"Min pojkvän frågade mig en gång varför vi inte" drar ut allt på en gång "utan istället" sträcker hela processen i 7 dagar "- @allysonholly

”Jag förklarade här för en kille vad en tampong är. Hon började med orden: "Så en kvinna har menstruation i slutet av varje menstruationscykel..." Plötsligt såg han på mig konstigt - som om jag hade tio mål och sa: "Varje månad. Jag trodde att det bara hände en gång för dig... "Så jag har aldrig skrattat tidigare..." - @jamaican_Ivy

”En vän på tjugo med något tyckte att alla kvinnor på planeten har sina perioder på samma gång. Och månen styr allt. ”- @Regina_Griffin

”Jag sa till den förstnämnda att jag var tvungen att ringa in ett apotek för en tampong, eftersom jag hade min period. Och han svarade: "Tja, bara hålla dem hemma." Han trodde att vi kunde kontrollera det som urinering. ”- @lupespace

Senare gick män med i konversationen. En fjärdedel av dem medgav att de ”inte har någon aning” om vad bäckenbotten är och varför det behövs alls. Varje tjugonde tror att detta är detsamma som bäckenet. Och vissa föreslog att det här är något slags danselement.

Och du tror fortfarande att sexundervisningslektioner i skolan kommer att vara överflödiga?

7 livräddningar för sex under menstruationen

Trots det faktum att hittills många människor med fördomar och en grad av avsky förhåller sig till kön "i dag", finns det inga medicinska kontraindikationer för det. Dessutom hoppar libido under menstruationen i många kvinnor till himlen. Vi berättar vilka subtiliteter som har sex under "dessa dagar".

Är du rädd att skrämma honom med synen på ditt blod? Inte värt det. Naturligtvis finns det skott som förhindrar blod från att hänge sig till våldsam passion, men det finns verkligen få sådana män. Enligt en undersökning som gjorts av MensHealth.com är det kvinnor (inte män) som vanligtvis vägrar sina partners sex under dessa dagar. Vanligtvis är orsaken till detta naturligtvis inte förlägenhet, utan dålig hälsa, svaghet och menstruationssmärta. Trots fjärdedelar av killarna hävdade att de inte hade något mot sex under menstruationen, och 54% av de svarande betonade att de bara skulle vilja ta itu med det med en vanlig tjej.

Vi delar enkla men effektiva rekommendationer om hur du kan göra ditt sex bekvämt.

1. Sprid en mörk handduk. Ja, ja, vi vet "tack, mössa." Men ärligt talat kommer detta att rädda både lakan och er två från onödig tvätt.

2. Använd kondom. Menstruation är just den period då detta botemedel kommer att falla på plats. En del av blodet kommer att samlas på kondomen och inte på dess medlem, och det kan lätt "rullas" från penis tillsammans med kondomen.

3. Prova olika positioner. Du måste vänja dig till sex under menstruationen. Vi erbjuder alternativ:

Alternativ 1. Missionärsposition med benen kastade över axlarna. Denna hållning med djup penetration kommer dessutom att försena blodet från oberoende läckage, så det finns en chans att "hålla sig ren".

Alternativ 2. Gå till duschen. Under din period har du extra smörjning, vilket gör sex mer behagligt och lättare även under vatten. Be honom att sitta på golvet i badkaret eller duschen, om du har det tillräckligt rymligt, sitta ovanpå det själv. Positionen är också ganska djup, så rör dig mer försiktigt. Alternativt kan du sitta med ryggen till det så att vinkeln blir annorlunda. Kanske passar han dig mer.

4. Menstruationen. Om du redan är en erfaren användare av menstruationen, vet du att detta är det enda hygieniska sättet för menstruation, som också är "sexvänligt". Det är sant, inte alla, utan en mjuk engångsmenstruationskopp, som inte tar upp blod utan samlar det. Men i Ryssland är de ännu inte så populära, de måste vänja sig vid.

5. Kul, men säker. Som samma undersökning på MensHealth.com visade, anser cirka 44% av män denna period en tid då de inte behöver skydda sig. Förgäves. Du kan fortfarande bli gravid, även om du blödar. Vissa kvinnor ägglossar sent och kan läcka medan du fortfarande blödar..

6. För att inte tala om könssjukdomar, inklusive aids och hepatit. Så en kondom är din bästa vän för alltid.

7. Håll en fuktig svamp eller handduk till hands. Extra smörjning är bra, men det har också sina nackdelar. Om det till exempel är för mycket blod kan den friktion som behövs för nöjen missa under sex. För detta behöver du en "blotter".

Sex bör vara glädje när som helst och under alla omständigheter. Så vi önskar dig en stormig kväll och bra sex!

PMS: överlevnadsinstruktion

Oavsett hur du motstår, men förr eller senare kommer kvinnor att komma in i ditt liv. Och sedan känner du igen dem från den dåliga sidan. Den dåliga sidan av dem, som varulvar, manifesterar sig med skrämmande cykler och kallas PMS. Du måste känna denna fiende personligen och kunna slå tillbaka.

För närvarande förnekar bara den mest desperata och som regel den ensamma manliga individen förekomsten av ett sådant destruktivt naturfenomen som det premenstruella syndromet, som vi känt kallar PMS. Till och med för ett halvt sekel sedan verkade denna förkortning inte mindre mystisk än UFO: er, och nu har ICP inte bara tagit en hederlig plats i arbetet med fotojab-konstnärer, utan också officiellt erkänt av Världshälsoorganisationen.

Om PMS var en mikrob som kom in i den kvinnliga hjärnan och drar spakarna dit (vi patenterar bara detta scenario), skulle det vara lätt att få slut på det. Men PMS provoseras av en våldsam dans av hormoner. Vi kommer inte bara att berätta för dig i detalj vad PMS är och vad den är full av, utan vi kommer också att lära dig att förutsäga dess strategi och effektivt hantera den. När allt kommer omkring har du fått en objektiv inställning som är oberoende av hormoner. Ingen annan kommer att kalla dig "grymt, själfritt boskap" utan anledning!

Under PMS kan din flickvän:

• gråta oväntat;
• få akne;
• irriterad av bagateller;
• vill sova hela tiden;
• svälla (viktökning upp till 2 kg observeras);
• äta utan att sluta.

Men om du älskar henne någon (eller fortfarande är skyldig henne en bil) kommer du naturligtvis att hantera dessa hur obehagliga som tillfälliga svårigheter.

Kriminalroman

För att bättre förstå hur man hanterar symptomen på PMS är det inte en dålig idé att börja förstå, så att säga, källan till problemet. PMS är ett komplex av fysiska och beteendemässiga symtom som uppträder 2-10 dagar före menstruation uteslutande hos kvinnor i fertil ålder. Förekomsten av PMS skrevs av den romerska läkaren Soran i Efesos under 2000-talet A.D. e. I sitt storskaliga arbete "Gynekologi" nämner han att kvinnor "strax före blödning" börjar uppleva olika obehagliga symtom, såsom svullnad i extremiteterna, dåsighet, tröghet och till och med "rödhet i kinderna".

Eftersom Soran från Efesos redan har dött, vände vi oss till samråd med en annan läkare - kandidat för medicinska vetenskaper, barnläkare-gynekolog i Clinic + 31 Medical Center Madina Kuchukova. Och här är vad hon berättade för oss: ”Idag råder hormonteorin om utvecklingen av PMS. Östrogennivåerna stiger, vilket orsakar hypoglykemi, som kännetecknas av trötthet. Samtidigt minskar halten av hormonet progesteron och vätskeansamlingen i kroppen börjar. ” Vår specialist hittade en vetenskaplig förklaring till varför flickan under PMS har för vana att släppa din ovärderliga vinylsamling från 16: e våningen: ”Könshormoner påverkar produktionen av en viktig peptid i hypofysen - melanostimuleringshormon. Detta hormon, som interagerar med endorfin, kan öka produktionen av aldosteron, vilket orsakar en hel del förändringar i kroppen, inklusive humörförändringar. " Madina berättade också vad vi kan förvänta oss av en tjej som upplever PMS.

Du måste vara vaken, låt inte fienden smyga sig obemärkt. Om du en dag på en solig morgon upptäcker att du inte bara inte fick frukost utan lägger ut dörren med en gungstol och tre barn, skylla dig bara. PMS som upptäcks i tid kommer att minska dina förluster betydligt..

Naturligtvis förväntar vi oss inte att du firar cykeln av kvinnor nära dig i en fickkalender. Vi lever trots allt i XXI-talet: för allt har webbplatser uppfunnits under lång tid! Registrera dig på pmsbuddy.com. Ange informationen om den påstådda starten av PMS för fem kvinnor, från älskarinna till concierge, och webbplatsen kommer att skicka en varning varje månad om en överhängande katastrof. Fortsätt sedan enligt våra instruktioner nedan. Och låt en hålig cykel hoot hjälpa dig (eller vad din talisman är)!

En bra idé

• Låt henne vara ensam
Det är dags att besöka dina föräldrar eller din favoritsebra i djurparken. I de första stadierna av PMS hos kvinnor ökar testosteronnivåerna. Ett av resultaten av processen är önskan om ensamhet. Det är osäkert att kränka hennes naturliga behov - vi rekommenderar att hon eliminerar ett tag.
• Skicka henne för att göra sport
Sätt henne ett engångsintyg på gymmet, som dina kollegor, klienter eller mamma förmodligen gav dig. Michelle Beck, författare till The Taming of the Monthly Witch, säger att "träning kan minska ångest, lindra plötsliga förändringar i humör och andra humörsymptom på PMS på grund av lyckohormoner - endorfiner, som släpps ut i blodomloppet under idrott".

• Fyll kylskåpet med specialmat eller till och med laga middag
Vår expert Madina Kuchukova rekommenderar att du ägnar särskild uppmärksamhet åt produkter som innehåller magnesium, vitamin B6 och C. ”Vitamin B6 och magnesium är nödvändiga för att nervsystemet ska fungera normalt,” förklarar Madina. "C-vitamin har en antioxidant och immunstimulerande effekt, vilket är mycket snabbt, eftersom immuniteten försvagas under PMS." Så vi rekommenderar att du fyller på ägg, spannmål, baljväxter, nötter, räkor, lever, lamm, kyckling och kiwi. Men teorin om att en kvinna måste smörjas med choklad under PMS klarat inte testet. "Produkter som ost, kaffe och choklad kan orsaka ångest, migrän och en stark hjärtslag under PMS," förklarade läkaren för oss..

• Väck inte henne i gryningen
Du kan till och med använda ett smutsigt spel och stänga av mobilen på hennes iPhone. Bättre att hon kommer att vara sen på jobbet på morgonen än att ha tid att göra en skandal på kvällen. "En kvinna under PMS bör sova i 8–9 timmar," säger läkaren Kuchukova auktoritativt. "Brist på sömn förvärrar ångest och andra negativa känslor, ökar irritabiliteten".

• Ge henne en romantisk komedi

Eftersom hon fortfarande behöver skratta, gråta och blåsa näsan, låt henne göra det med hjälp av den besökande Adam Sandler.

• Ta del av hushållsuppgifterna
Låt det vara alla 58 år att du är bunden av ett icke-bindande förhållande, det är hon som tvättar, rengör, polerar, vaxar och mastik, men under hennes ICP-dagar bör du ta på dig några av hushållsuppgifterna. Sprid strumpan på torktumlaren, tvätta stickproppen, kasta bollen till katten - det är bättre än att lyssna på förlåtelser igen.

• Massera hennes nacke
"En kraftig ökning av östrogen kan orsaka migrän i förväg, som förvärras av höga ljud och starkt ljus," säger Stefan Jaskell, författaren till boken "Men's PMS Guide". Han ger också en detaljerad massageteknik, som vi reducerade till en mening: massera flickans nack från ryggen (annars kommer hon att tro att du bestämde sig för att strypa henne) genom att trycka på området vid botten av skallen. Muskler finns där, vars massage kan minska huvudvärk.

• Omge det med behagliga dofter
En kvinna med PMS är särskilt känslig för lukt. Du kan bara kasta ut kebaben som dina vänner gav dig för att ta examen från kylen, eller så kan du gå längre. "Aromen av vanilj, jordgubbe och lavendel verkar på en kvinna som ett afrodisiakum," delade Stefan Jaskell förtroligt med oss. Bara i fallet, få duschgeler med de nämnda luktarna (så var det, utom jordgubbar).

• Visa oro
"Är du inte för trött?", "Är kudden mjuk nog?", "Tvätta en annan vattenmelon?" - dessa irriterade frågor kan göra dig i hennes ögon från en värdelös hårig bit kött till en riddare i tofflor på några sekunder.

• Gå med på sex om det behövs
I de första stadierna av PMS hos kvinnor stiger nivån av testosteron, det huvudsakliga manliga hormonet, kraftigt upp. Stefan Jaskell förklarar: "Testosteron ansvarar för hennes törst efter aggressivt sex, initiativ och en demonstration av dominans i relationer." Försök inte att hänvisa till huvudvärk och trötthet - hon kommer att be om gott bara en gång.

Dålig och väldigt dålig idé.

• Gå långt och långt
Detta beslut är inte bara osportsligt, utan också farligt. En kvinna med PMS kan inte kokas i sin egen juice på länge. Hon kommer att bestämma att du medvetet undviker henne (vilket är sant, men hon borde inte veta det). När du kommer tillbaka kommer du att hitta en skandal med anklagelser som "Jag kunde dö, och du skulle vara sen för min begravning och aldrig träffa min mamma".

• Spela sport tillsammans
Endast en kroniskt självsäker kvinna (och denna uppfattning är på väg till utrotning) har råd att svettas framför motsatt kön under PMS. Nu känner hon sig tjockare, klumpig, rödare och mer än vanligt. Jag gillar henne inte. Detta gör henne arg. Med stor sannolikhet kommer hon att bebrejda vittnet mot en man som hoppar av med en racket på andra sidan av domstolen.

Om du tror att flera dussin bästa vänner och okända människor, som flyger runt i ditt hus i färgade mössor, kommer att förhindra henne från att kasta en skandal till dig, tar du fatalt fel. Tvärtom. Varje parti är stress, och all stress under PMS är full. ”Utsätta stora evenemang och stora nyheter tills det bästa ögonblicket när hon igen kommer att vara i hennes sinne. Objektet "Låtsas vara en stor värdinna" är nu den sista på hennes prioriteringslista, "säger Stephanie Eldred, författare till artikeln" Hantera hennes ICP, "på askmen.com.

• Ge henne alkohol i hopp om att avliva
Alkohol från din allierade förvandlas till din fiende om du häller den i en kvinna som upplever PMS. Dessutom bör du inte hoppas att alkohol kommer att lugna, eller till och med lugna, en person som befinner sig i centrum för en hormonell storm. Michel Beck insisterar på att ”alkohol och cigaretter förvärrar symtomen på PMS.” Du riskerar att få en berusad raseri som vill sortera saker före gryningen. Göm flaskan.

• Ta till utställningen av militära fotografier
Eventuella starka chocker under PMS kommer oundvikligen att leda till att hon kommer att börja ställa förbehållsfrågor: "Varför dödar människor varandra?", "Kommer efterkommarna att komma ihåg oss?", "Kommer att dela med honom precis vid utställningen?". Tro mig, du vill inte svara på dem.

• Uppför dig precis som vanligt
Att ignorera testosteron, glömskt glödande i ögonen, är åtminstone kortsiktigt. Det här är vad Stephanie Eldred tycker om detta: "Undvik vanliga konflikter - på grund av den dåligt upphöjda toalettstolen, en överfylld korg med smutsig tvätt - om du vet att hon letar efter någon möjlighet att höja ett skrik".
• Rör vid hennes bröst
Ja, det ser bra ut. Precis som det borde. Inte mer och inte mindre. Peka och röra. Men nej, under PMS-perioden blir hennes egna bröst en tung börda för en kvinna. Det ökar inte bara, utan gör också ont, kliar och gör andra inte särskilt trevliga saker som du inte behöver veta om. Det är sorgligt, men sant: du kan bara beundra visuellt.

Tyvärr är det inte dags för din berömda vitlökspai med durian och brieost. Om vanligtvis obehagliga lukt orsakar irritation hos en tjej, hos en tjej med PMS kan de framkalla en raseri. Riskera inte.

• Skämt om PMS, säg att du förstår hennes tillstånd eller ta upp heta ämnen
Att berätta ett skämt om PMS till en kvinna med PMS är som att berätta för en skallig vän ett skämt om skalliga. Berätta ett skämt om PMS till en skald kille. Empati är inte heller värt det. Ju mer forskning om PMS, desto fler är kvinnor stolta över sin position. När du rapporterar till en flicka att du förstår hennes tillstånd, ljuger du för det första och för det andra berövar hon hennes känslor av exklusivitet. Tja, och naturligtvis är tankar om utrotning av äktenskapet inte heller värda att dela med henne nu.

• Kräv sex om hon inte vill
"PMS Male Guide" rapporterar till oss att "progesteron, som minskar under PMS, dödar en kvinnas önskan och minskar hennes kropps produktion av feromoner." Det vill säga, hon vill inte, och du tycker inte att din rynkande flicka är attraktiv längre. Att hitta sex där det inte luktar är ett tacklöst jobb.

Mäns hälsa. Tidskrift

Blod, tårar, tillfällig celibacy. Tror du att det är bättre att inte tänka på det? Tja, förgäves. Den ovillkorliga rätten att inte veta något om vad som händer i en kvinna är endast förbehållen en man som bor med en annan man. Och ignoramuses av heteroseksuell orientering riskerar inte bara en partners placering utan också sina egna nerver / sexliv. Naturligtvis kan du fiska utan att oroa dig för vem som fångas på din favoritplats, vad denna "vem" pirker på och vilken tid på dagen du ska kasta en krok. Men klag inte senare att din kukan har förblivit torr. Allt, på detta är vi bundna till metaforer och går vidare till teorin.

Faktum är den första av dem som du behöver veta: inte allt i din kommunikation beror på dig - mycket beror på de mörka naturkrafterna, som i allmänhet kallas progesteron och östrogen (vi kommer att förklara senare). Det är nästan omöjligt att kontrollera dem, men till en början, var bara rädd och kom ihåg dessa namn. Det andra faktumet: den grundläggande skillnaden mellan män och kvinnor är, oavsett hur vanligt, i antalet bakterieceller. Du ger ut cirka 300 miljoner spermier varje dag. Den kvinnliga kroppen under hela månaden bildar ett enda ägg. Det är inte förvånande att ett antal fysiologiska processer syftar till att säkerställa de mest gynnsamma förhållandena för denna exklusiva juvel (och för ett potentiellt embryo!). Och så långt detta motsvarar en modern kvinnas och hennes partner intressen, från det evolutionsperspektivet, det tionde fallet.

Kort sagt, menstruationscykeln ser ut så här. Under hela den första halvan av månaden mognar ägget. Samtidigt bygger livmodern upp ett nytt epitel (slemhinnor) så att embryot kan bosätta sig i det. I mitten av cykeln inträffar ägglossning - ägget går in i stridspositionen. Hela nästa vecka stannar kroppen i målvaktens position: han måste fånga och fixa graviditeten på ett tillförlitligt sätt. Slutligen, under den sista veckan av cykeln, blir det tydligt att det den här gången inte kommer att finnas något barn, och kroppen är besviken över att förbereda sig för att skicka onödiga rekvisita till skrotet (det här handlar om samma epitel). Dagen då fragmenten av dessa dekorationer föds, och det är den första dagen från vilken början av nästa cykel räknas. Missa inte detta ögonblick (hur du gör det är redan din oro)! När allt kommer omkring är det med honom som vår specialrapport från din kvinnas inre värld börjar.

Dag 1-7

Vad händer med henne

Musklerna i livmodern samverkar för att effektivt exfoliera epitelet. Tre fjärdedelar av kvinnor upplever vid denna tid smärta i nedre del av buken och är helt varken benägna att röra sig, inte arbeta eller njuta av livet. Många tvingas ta smärtmedicin. Lyckligtvis försvinner smärtan vanligtvis på en dag eller två, stämningen förbättras parallellt (jämfört med den senaste veckan i cykeln, se nedan), och den tredje eller fjärde dagen är kvinnan glad och glad.

Vad gör du

Var sympatisk, vänta tills den går. Om smärtan allvarligt stör livet eller varar mer än tre dagar är det värt att övertyga din älskade att rådfråga en gynekolog. Det är troligt att läkaren kommer att erbjuda preventivpiller: de minskar hormonstormar och därmed intensiteten i menstruationen och svårighetsgraden av smärta. Har du hört att läkare inte rekommenderar att ha sex under menstruationen? I själva verket är det enda evidensbaserade påståendet den ökade sannolikheten för överföring av infektioner. Om du, som passar ett idealt par, i början av ett förhållande besökte en venereolog tillsammans, kan du ha sex (om du vill spela det säkert, använd kondom). För många kvinnor är det under menstruationen lättare att uppnå en vaginal orgasm än vanligt - orsaken är den ökade blodtillförseln till bäckenet. Men orgasm är inte bara nöje, utan också ett bra botemedel mot smärta!

Många säger att kvinnor, som underminerat, börjar göra tvättstädning denna vecka. ”Faktum är att bara damer med en oroande karaktär visar en ökad önskan att organisera ett utrymme runt sig själva. Och även om hon inte slutar röra sig på vanliga dagar, så kommer det under menstruationen att bli en mani, ”psykiatriken Brig Sudarsanan från Rockland Hospital (New Delhi, Indien) avlägsnar myten. Erbjud henne en vårstädning i lägenheten, i alla fall kommer du att ha ett plus: antingen blir det renare, eller så visar det sig att din partner har en stabil psyk som du inte kan vakna med något damm.

Och om hon är på piller?

Orala preventivmedel innehåller kemiska analoger av progesteron och östrogen och bedrar därmed det endokrina systemet. Det verkar för kroppen att allt som behövs redan finns där, och det stimulerar inte produktionen av sina egna hormoner. På grund av detta är de flesta cykliska förändringar hos en kvinna som tar piller mycket mindre uttalade. En studie som till exempel jämför antalet tips för strippare i olika faser av cykeln visade: en dansare tjänar 100 dollar mindre från tabletter under ägglossning än utan.

Men ingen har ännu upphävt lagen om menighet - bra saker på grund av preventivmedel verkligen blir mindre uttalade, men vår älskade PMS, tvärtom, blir bara värre för vissa fattiga människor (trots allt, minskningen av progesteronnivåerna i slutet av cykeln inträffar mer skarpt). Men tabletter förhindrar tillväxten av epitel i livmodern, vilket innebär att menstruationen slutar snabbare. Prova här, välj vilket alternativ som är bättre.

Dag 8-14

Vad händer med henne

Allt perfekt. Nivån av kvinnliga könshormoner - östrogen - växer, och varje dag känns din flicka mer attraktiv och full av styrka. Under denna period förbättras hennes verbala förmågor, så att hon lätt formulerar sina tankar och till och med kan lyssna på dig noggrant. Å andra sidan sjunker nivån för rumsligt tänkande (även om det verkar mycket lägre?). Det är värdelöst att bli arg när hon dumt vänder kartan i ett försök att förstå om det var nödvändigt att svänga höger för sju växlar sedan.

Men hon blir mer och mer sexuell varje dag (både externt och beteende). Saken är att ungefär den 14: e dagen av cykeln inträffar ägglossning - tillgång till det operativa utrymmet för ett moget ägg, ivrigt att träffa sin älskade spermier. Dagarna närmast ägglossningen (före och efter denna händelse, som du kanske inte ens märker) är toppen av en kvinnas fertilitet. Det vill säga, det är just nu som hon är redo och vill ta kontakt med hanen och bära från honom.

Ägglossningseffekten visades tydligast av Shnobel-prisvinnaren Jeffrey Miller: han bevisade att professionella strippare som dansar på kundens varv får dubbelt så många tips vid toppen av cykeln än under menstruationen. Dessutom fann han att förändringar i spetsnivån under månaden exakt sammanfaller med schemat för östrogenfluktuationer under menstruationscykeln.

Vad gör du

I princip allt du vill: hon är skadlig och skarp på tungan, men tolerant. Studier som analyserar förändringen i sexuella preferenser under cykeln visar att en kvinna i mitten av månaden gillar grov macho. Var inte blyg i dagsljuset för att kasta henne på ryggen och dra henne i en våningssäng - troligtvis är hon nöjd, även om hon vanligtvis föredrar en mer artig behandling. Och naturligtvis, använd kondomer (eller omvänt kasta dem bort - beror på uppgiften).

Dag 15-21

Vad händer med henne

Kroppen lyssnar med intresse för sig själv: har befruktning inträffat? Under denna period stiger nivån av progesteron - detta hormon kan behövas för att upprätthålla graviditet. Och samtidigt har progesteron en anti-ångesteffekt. Kvinnan är lugn, avslappnad, bakar pajer och hand vid kattungarnas syn. Nivån av östrogen i hennes kropp för närvarande sjunker. Därför förvärras verbala förmågor och rumsligt tänkande blir tvärtom bättre än före ägglossningen.

Vad gör du

Njut av de tysta filistinska glädjen. Ligger med henne i en omfamning i soffan och tittar på en film. Be att laga något komplicerat. Du kan ge henne en råtta. Försök få maximal glädje av att leva tillsammans den här veckan och ha tålamod - nästa vecka kommer du att behöva det!

Dag 22–28

Vad händer med henne

Inget bra! Under hela förra veckan hade hennes kropp mycket, mycket progesteron. Produkterna från dess bearbetning, som svenska forskare bevisade 2011, har en kraftfull anti-ångesteffekt på hjärnan - de binder till samma receptorer som bensodiazepin lugnande medel (hört talas om Valium?). Och nu, före menstruationen, sjunker nivån av progesteron, och kvinnan känner bokstavligen som om hon plötsligt hade tagits bort från lugnande droger. På grund av detta är hon väldigt, mycket, väldigt (en av författarna till texten är en tjej. Förlåt henne för det extra drama, okej? - MH) hon är rädd och orolig, även om hon förstår vad det är. Tyvärr är premenstruellt syndrom inte uppfinningen av hysteriska unga damer, utan en erkänd sjukdom. Det slår bokstavligen ner 2-10% av kvinnorna (andelen beror på ålder), och ytterligare 80% av de drabbade har några av dess symtom. Vanligtvis är de mest allvarliga problemen just kopplade till humörsvängningar, och toppen av känslor kan uppstå hos olika kvinnor vid olika tidpunkter: för någon - en vecka före menstruationen, för någon - den sista dagen framför dem.

Vad gör du

Ta ett djupt andetag. Räkna till tio. Öppna din mun. Säg: ”älskling, jag älskar dig. I hög grad. Du är min enda. Jag kommer aldrig lämna dig. Här tog jag med dig ett armband och korv. ” Upprepa tills resultatet är ordentligt fixerat. Håller med alla bestridelser och be om förlåtelse. Avvika försiktigt från hushållsredskap som hon kastar. Sprid jod på ditt repade ansikte. Försök att distrahera sex. Ha tålamod. Om du kan överleva detta, kommer hon att skämmas senast på en vecka och hon kommer att trösta dig, suga upp och gå med på allt, inklusive att köpa en ny motorcykel. Vänta.

Se upp för "säkra dagar"!

Kanske studerade du sannolikhetsteori vid institutet? Jag studerade dock inte, och sannolikheten för att bli gravid i mitten av cykeln är i alla fall högre än i början eller i slutet.

Enligt det amerikanska hälsoministeriet kan sex på dagen för ägglossning göra dig till en lycklig far med en sannolikhet på 33%, och om du räknar bara för fyra dagar sedan sjunker denna siffra redan till 10%, och så vidare. Det är just meningen med religiösa regler (till exempel i judendomen) som förbjuder sex under menstruation och flera dagar efter - det finns inget att göra meningslösa dumma saker, du behöver få barn. Ändå föddes många av oss just på grund av våra förälders tro på säkra dagar..

Perl-indexet, som utvärderar effektiviteten hos preventivmetoden, för kalendermetoden är 20–40. Detta innebär att minst 20 av 100 kvinnor som skyddas av räkningsdagar kommer att uppleva en oplanerad graviditet under det kommande året..

Skäl: för det första för många kvinnor skiljer varaktigheten på en eller annan fas av cykeln från genomsnittet och du kan lätt missa; för det andra, din stolta spermier överlever i en kvinnas kropp i upp till 5 dagar - en gång inom en säker dag kan han väl vänta på att ägget kommer ut. Var försiktig.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Trast innan menstruation: orsaker

Många kvinnor har trast innan menstruationen. Orsakerna till detta fenomen är olika och förknippade med egenskaperna hos den kvinnliga kroppens funktion. Den kroniska formen av denna sjukdom får dig att tänka på dig själv 3-4 gånger per år, och ibland oftare....

Är det möjligt att ta till hårfärgning under menstruationen?

Menstruationen hos varje kvinna går annorlunda, någon känner sig glad och energisk och någon lider av svår smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen, illamående och en allmän försämring av välbefinnandet....

Efter upphörandet av Duphaston finns det inga perioder: vilken dag de kommer, varför de kan bli försenade och vad de ska göra?

Det första tecknet på utrotningen av en kvinnas reproduktionsfunktion är menstruations oregelbundenheter och ofta förseningar i menstruationen....