Terzhinan eller Neo Penotran: vilket är bättre, jämförelse, skillnader

Intim

70% av kvinnorna har upplevt tröst minst en gång. Varje år ökar incidensen. De valda läkemedlen är kombinerade medel med ett brett spektrum av antibakteriella, antiinflammatoriska, svampdödande effekter. En av dem är det franska läkemedlet Terzhinan, som finns i form av vaginala tabletter.

Kostnaden för behandling för dem varierar beroende på varaktighet (6-10 dagar) och priset per paket - från 470 till 660 rubel. Det finns många analoger av Terzhinan-tabletter - alla skiljer sig från effekten som utövas eller i kombinationen av medicinska egenskaper, insatsämne, form för frisättning, tillverkare, pris. Vissa av dem är tillåtna under graviditeten. Konsultera en specialist innan du byter läkemedel och köper.

farmakologisk effekt

Tillverkare: Sofartex, Frankrike

Utgivningsform: vaginala tabletter

Aktiv ingrediens: ternidazol, neomycin, nystatin, prednisolon

Sammansättningen av vaginala tabletter Terzhinan innehåller flera komponenter som tillhandahåller en rad terapeutiska åtgärder. De bekämpar inflammation, svamp- och bakterieinfektioner. Aktiv mot protozoer.

Indikationer Terzhinan

Läkemedlet har ett brett utbud av antimikrobiella, svampdödande och antiprotozoala effekter, därför föreskrivs det av en läkare för följande sjukdomar:

 • vaginit orsakad av känsliga bakterier, candida, en blandad form av inflammation;
 • vaginal trikomoniasis;
 • förebyggande av vaginit före förlossning, kirurgiska ingrepp, diagnostiska manipulationer.

Receptbelagd medicin.

Terzhinan - bruksanvisning

Läkemedlet dispenseras på recept och används som förskrivet intravaginalt. Kursen är 6 eller 10 dagar, 1 vaginal tablett på natten, före sänggåendet.

Viktig! Under menstruationen bör behandlingen fortsätta..

Under behandlingen är det nödvändigt att noggrant följa rekommendationerna för personlig hygien:

 • vägra hygieniska tamponger;
 • bära bomullsunderkläder;
 • tvätta regelbundet, använd dagliga kuddar och byt varannan timme;
 • för att undvika faktorer som väcker trost och andra infektionssjukdomar i urogenitalkanalen, till exempel hypotermi.

Båda parterna bör genomgå behandling - en Terzhinan-kvinna eller godkända analoger, en man - läkemedel i form av kapslar för oral administrering, krämer och salvor.

Terzhinan ljus eller piller - vad är skillnaden, vilket är bättre

Läkemedlet Terzhinan finns i en form - vaginala tabletter. Ljus under detta handelsnamn är inte registrerat. Det så kallade läkemedlet är felaktigt.

Analoger av Terzhinan

Läkemedlet skickas ut med recept, kostnaden sträcker sig från 470 till 660 rubel. Kompositionen innefattar flera komponenter som har antiinflammatoriska, antibakteriella, svampdämpande och antiprotozoala effekter..

Å ena sidan är innehållet i flera komponenter en fördel. Å andra sidan, om det orsakande medlet för sjukdomen fastställs, kan monopreparationer användas, risken för individuell intolerans och biverkningar blir mycket lägre.

Terzhinans analoger skiljer sig i sammansättning, pris, dispenserordning (med eller utan recept), tillverkare och åtgärder.

analogPris, i rubelProducerande land
Terzhinan470-660Frankrike
Diflucan430-2480Frankrike
Polygynax390-720Schweiz, Frankrike
Elgin430-740ryssland
Hexicon300-410ryssland
Pimafucin260-580Italien
Depanthol610-710ryssland
Betadine430-740Ungern
Trichopol80-440polen
Zalain580-720Tyskland
Livarol630-1190ryssland
Fluomizine580-710Tyskland eller Schweiz
Neo-Penotran820-1030Kalkon
klotrimazol30-340Ryssland, Tyskland, Indien, Rumänien
Klion D370-490ryssland

Diflucan

Tillverkare: Faroeva Amboise, Frankrike

Utgivningsform: kapslar, pulver för suspension

Aktiv substans: flukonazol

Synonymer: Fluconazole, Mikosist, Flukostat, Diflazon, Mikomaks, etc..

För infektioner i könsorganen orsakade av svampar är behandling av båda parterna nödvändig. Den analoga Terzhinan för män och kvinnor i kapslar är den ursprungliga Diflucan. Effektiv mot candida, taget en gång. Nackdelen är de höga kostnaderna.

Den viktigaste skillnaden mellan den analoga och Terzhinan är kompositionen. Diflucan innehåller endast en svampdämpande komponent, den appliceras inuti. Terzhinan tabletter - ett komplext läkemedel som används intravaginalt.

Analogen till Terzhinan Diflucan kompletterar behandlingen med antibiotika (t.ex. Clindamycin, Dalacin).

Depanthol

Tillverkare: Nizhpharm, Ryssland

Utgivningsform: vaginala suppositorier

Aktiv substans: dexpanthenol, klorhexidin

Den ryska analoga Terzhinan-ljus är läkemedlet Depantol. Innehåller klorhexidin, som har antiseptiska och antimikrobiella effekter, och den regenererande komponenten dexpanthenol.

Precis som Terzhinan Depantol kan användas vid behandling av vaginit, innan kirurgiska och diagnostiska ingrepp, med ett förebyggande syfte under graviditeten. För att göra detta föreskrivs han ett suppositorium intravaginalt två gånger om dagen i 7-10 dagar. Analogen tolereras bättre, mindre troliga biverkningar. Det släpps utan läkares recept, det tillhör ett dyrt segment.

Betadine

Producent: Aegis, Ungern

Utgivningsform: vaginala suppositorier

Aktiv substans: povidonjod

Analogen till Terzhinan Betadine suppositorier har en antiseptisk effekt baserad på povidonjod. De används för olika former av vaginit och rekommenderas inte för behandling och förebyggande under graviditet och HB. Kursen bestäms av läkaren och varierar i genomsnitt 7-14 dagar för 1-2 suppositorier per dag.

Andra analoger av Terzhinan

 1. Trichopolum (Metronidazol) - tabletter och vaginala suppositorier med antimikrobiell och antiprotozoal verkan;
 2. Viferon och Genferon - beredningar i form av ljus, förvarade i kylskåpet och innehåller interferon;
 3. Zalain - ett svampdödande läkemedel som används för att behandla candidiasis 1 dag;
 4. Macmirror-komplex - vaginala kapslar med antimikrobiella effekter, påverkar svamp, protoso och bakterier;
 5. Dalacin, Clindacin och Clindamycin - 3 läkemedel innehåller ett antibiotikum, finns i form av vaginala suppositorier;
 6. Laktozhinal - kapslar för att återställa normal mikroflora i vulva och vagina och undertrycka multiplikationen av patogena mikroorganismer, lagras läkemedlet i kylskåpet.

Vad som kan ersätta Terzhinan suppositorier beror på typen av patogen, sjukdomens manifestationer (akut eller kronisk), patientens individuella egenskaper (graviditet och HB, andra läkemedel som används, intolerans eller allergi mot komponenter, budget). Denna fråga bör diskuteras med din läkare utan självmedicinering..

Terzhinan eller Polygynax - vilket är bättre och mer effektivt

Producent: Swiss Caps AG. / Innoter Shusi

Utgivningsform: vaginalkapslar

Aktiv ingrediens: neomycin, polymyxin B, nystatin

Terzhinans ersättare Polizhinaks - ett receptbelagt läkemedel i form av vaginala kapslar. Den har en kombinerad komposition, har ett antal medicinska egenskaper:

 • den analoga är effektiv mot inflammation;
 • Det har antibakteriella och svampdödande effekter;
 • förbättrar trofiska processer i vaginalslemhinnan.

Analogen av Terzhinan för kvinnor Polygynax föreskrivs med ett förebyggande syfte för en kurs på 6 dagar och ett terapeutiskt mål för en kurs på 12 dagar. Båda läkemedlen som föreskrivs av en läkare kan användas hos gravida kvinnor med ett förebyggande syfte före förlossningen under menstruationen.

Notera! Polygynax - en analog av vaginala suppositorier Terzhinan, som minskar effektiviteten hos spermicider, minskar den preventiva effekten av latexkondomer och lock.

Båda läkemedlen, Terzhinan och Polizhinaks, liknar sin terapeutiska effekt. Båda produceras av utländska företag, kostnaden är hög.

Terzhinan eller Elzhina - vilket är bättre

Tillverkare: Vertex, Ryssland

Utgivningsform: vaginala tabletter

Aktiv ingrediens: ornidazol, neomycin, prednisolon, econazol

Ljus Elzhin - inhemsk analog Terzhinan, med en liknande sammansättning. Innehåller också en antibiotisk, svampdödande och antiprotozoal komponent, glukokortikoid Till skillnad från Terzhinan används den analoga inte under graviditet och amning..

Båda läkemedlen är receptbelagda och tillhör det dyra segmentet med bra recensioner. Tjäna som läkemedlet som väljs för infektions-, svamp- och protozoala infektioner i slidan.

Terzhinan eller Hexicon

Tillverkare: Hemofarm eller Nizhpharm, Ryssland

Utgivningsform: vaginala tabletter och suppositorier

Aktiv substans: klorhexidin

Synonymer: Chlorhexidine, Hexicon D

Hexicon är ett antimikrobiellt och antiseptiskt läkemedel för intravaginal användning, producerat av ett inhemskt läkemedelsföretag. Innehåller klorhexidin.

Analogen till Terginan Hexicon är aktiv mot bakterier, protozoer och herpesvirus. Det används för att behandla vaginit och kolpit, förebygga infektion före förlossning, under graviditet, före diagnostiska och kirurgiska ingrepp och inflammation.

Till skillnad från Terzhinan har den analoga en ytterligare indikation - förebyggande av sexuellt överförda infektioner (STD).

Terzhinan ordineras en gång om dagen på natten i 6-10 dagar. Analogen har ett annat schema - kursen är 7-10 dagar för 1 ljus två gånger.

Båda läkemedlen Geksikon och Terzhinan är tillåtna under graviditeten.

Terzhinan suppositorier för intravaginal användning har ett större spektrum av verkan än Hexicon, dispenseras enligt recept. Inte lämplig för självmedicinering.

Hexicon är en OTC-analog av Terzhinan, som används för profylaktiska och terapeutiska ändamål. Kostnaden för ett paket med medicin är lägre. Men under en kurs på 7-10 dagar behövs 14-20 tabletter, som till en kostnad är ungefär lika med priset för ett litet paket med Terzhinan.

Terzhinan eller Pimafucin - vilket är bättre från trast

Producent: Temmler Italy S.R.L., Italien

Utgivningsform: vaginala suppositorier, grädde, tabletter

Aktiv substans: natamycin

Synonymer: Ecofucin, Primafungin

Pimafucin är en analog billigare än Terzhinan i tabletter, grädde och vaginala suppositorier, tillåtet under graviditeten. Innehåller en antibakteriell komponent som inte är underlägsen i styrka mot nystatin i Terzhinan.

Av de två analogerna - Pimafucin och Terzhinan, är den andra effektivare på grund av den komplexa terapeutiska effekten och den kombinerade kompositionen. Om det orsakande medlet till vaginos är definierat och känsligt för natamycin, kan du göra med ett enkomponentläkemedel Pimafucin En av fördelarna med denna analoga Terzhinan-ljus är billigare upp till 40%, 3 eller 6 dagar används, 1 suppositorium per dag.

Terzhinan eller Neo-Penotran

Producent: Exeltis Ilach San.ve Tik.A.S. / Turkiet

Utgivningsform: vaginala suppositorier

Aktiv ingrediens: mikonazol, metronidazol

Synonymer: Metromicon neo, Neo-Penotran forte

Enligt kliniska studier är styrkan hos Terzhinan och Neo-Penotran ungefär lika. Båda läkemedlen innehåller en svampdämpande och antiprotozoal komponent..

Terzhinan appliceras en gång om dagen i 6 eller 10 dagar. Behandlingsförloppet med Neo-Penotran-analog är 7 eller 14 dagar.

Terjinan är säkrare, löses under graviditet och har ingen systemisk effekt..

Terzhinan eller Clotrimazole

Tillverkare: Akrikhin, Södeit, Shreya, Teva et al., Ryssland, Tyskland, Indien eller Rumänien

Utgivningsform: grädde, vaginala tabletter, salva, spray, vaginalkräm

Aktiv substans: clotrimazol

Terzhinan och Clotrimazole är analoger som används för trast från olika prissegment. Kostnaden för behandling för den första börjar från 450 rubel, den andra - från 30 rubel.

Terzhinan är ett kombinationsläkemedel som bekämpar inflammation och infektioner av svamp, parasit och bakterie. Det har ingen systemisk effekt, därför övervakas inte en överdos och allvarliga biverkningar.

Clotrimazole är en billig analog som används inom gynekologi och dermatologi för svamphudsjukdomar. Kan orsaka allergiska reaktioner, illamående och yrsel..

Kliniska studier visar Terjinan säkrare, en alternativ behandling för gravida kvinnor.

Terzhinan eller Klion D - vilket är bättre

Producent: Gideon Richter-Rus, Ryssland

Utgivningsform: vaginala tabletter

Aktiv ingrediens: metronidazol, mikonazol

När du väljer mellan Terzhinan och Klion D är det första läkemedlet att föredra:

 • ett bredare spektrum av verkan och effektivitet mot många patogener, medan Klion D är effektivt mot Candida och Trichomonas;
 • säkerhet - tillåtet under graviditet, en mindre lista över kontraindikationer;
 • fyra komponenter som har antiinflammatoriska, antibakteriella, svampdödande och antiprotozoala effekter.

Vad man ska välja - Terzhinan eller Klion D, avgör gynekologen utifrån resultaten av en smuts och en patientundersökning. Båda receptbelagda läkemedel.

Fluomizine eller Terzhinan

Tillverkare: Rottendorf Pharma eller Medinova AG, Tyskland eller Schweiz

Utgivningsform: vaginala tabletter

Aktiv substans: dequaliniumklorid

Fluomizin och Terzhinan - vaginala tabletter som används i gynekologi för behandling och förebyggande av vaginit, vaginos orsakad av svamp, bakterier, blandad natur. Behandlingsförloppet är ett ljus i 6 dagar. Terzhinan med komplicerade former av sjukdomen föreskrivs upp till 10 dagar.

Båda läkemedlen ordineras av läkaren under graviditeten för att förbereda för födelse och förebygga infektioner..

När det gäller effekt och sammansättning är analogerna olika. Terzhinan är ett kombinerat läkemedel med antiinflammatoriska, antibakteriella, antiprotozoala och svampdödande effekter. Innehåller ett hormon (glukokortikoid), finns tillgängligt på recept. På grund av den kombinerade kompositionen är risken för allergiska reaktioner och intolerans högre.

Fluomizine är det antiseptiska läkemedlet som valts för behandling av gynekologiska sjukdomar. Du behöver inte ett recept för att köpa. Påverkar bakterier och protozoer.

För det exakta valet av en analog mellan Terzhinan och Fluomizin är det önskvärt att passera en smet och bestämma det orsakande medlet vid candidiasis. Kostnaden för läkemedel är ungefär lika, båda tillhör det dyra segmentet.

Terzhinan eller Livarol - vilket är bättre

Tillverkare: Nizhpharm, Ryssland

Utgivningsform: vaginala suppositorier

Aktiv substans: ketokonazol

Livarol är en inhemsk analog av Terzhinan suppositorier för kvinnor, baserad på ketokonazol. Det har en svampdödande effekt, är aktiv mot dermatofyter och jäst, som oftast orsakar trast.

Enligt bruksanvisningen används läkemedlet Livarol i gynekologi för akut och kronisk candidiasis för att förhindra svampinfektioner i närvaro av riskfaktorer. Till exempel när du tar antibakteriella läkemedel.

Analogen till Terzhinan Livarol används inte på gravida och ammande kvinnor, den säljs fritt från apotek utan recept. Behandlingsförloppet bestäms av sjukdomens form - 1 ljus 3-5 eller upp till 10 dagar.

Vilket är bättre - Livarol eller Terzhinan, individuellt. Livarol har bara svampdödande åtgärder, tillhör det dyra segmentet.

Terzhinan - ett val av läkemedel hos gravida kvinnor, används uteslutande på recept. Behandlingsförloppet är från 6 dagar (den analoga används från 3-5 dagar). Fördelen med läkemedlet är ett större spektrum av verkan på grund av den kombinerade kompositionen.

Valet av analog till Terzhinan bör anförtros en specialist. Enligt en klinisk studie som testade effektiviteten och säkerheten för flera topiska preparat (Terzhinan, Neo-Penotran, Betadin och Dalacin) fick Terzhinan och Neo-Penotran de högsta poängen. Den första har färre biverkningar och den snabbaste kliniska effekten. Andra fördelar med Terzhinan är möjligheten att behandla gravida kvinnor och säkerhet, minska inflammation, en positiv effekt på slemhinnan. Vid användning av antibakteriella vaginala suppositorier (Dalacin, Clindamycin) är det nödvändigt att komplettera behandlingen med antimykotiska (svampdödande) medel. Betadin visade de värsta resultaten.

Svar på frågor

 1. Terzhinan suppositorier - är det ett antibiotikum eller inte?

Läkemedlet avser ett brett spektrum av verkan och innehåller flera komponenter. En av dem är ett antibiotikum..

Ja, för att få medicin behöver du en tid och ett recept från en läkare.

Jo det kan du. Om menstruation inträffar under behandlingen bör kursen inte avbrytas.

Läkemedlet är ett kombinationsmedel, innehåller glukokortikoidprednison.

Vad är bättre "Terzhinan" eller "Neo-penotran" och hur de skiljer sig åt?

Terzhinan

Vaginala tabletter, aktiva substanser - prednison, neomycin, ternidazol, nystatin. Antimikrobiellt medel med antiseptisk effekt har antiinflammatorisk effekt. Nystatin provoserar en betydande svampdödande effekt. Ternidazol har anaerob aktivitet, har en trikomonsyraeffekt.

Prednison ger en antiinflammatorisk effekt, även när en allergisk reaktion av kroppen på de aktiva komponenterna i läkemedlet inträffar, elimineras de genom verkan av denna komponent. Neomycin hjälper till att eliminera pyogena organismer. Detta är ett antibiotikum som har ett brett spektrum av verkan. Tack vare korrekt vald komposition provoseras integriteten i vaginalslemhinnan.

 • Svampkänsla (från olika typer av svamp)
 • Bakteriell vaginos.
 • Trichomonas vaginit, bakteriell, återkommande (ospecifik).

Neo-Penotran

Vaginala suppositorier. Aktiva ämnen - vitepsol, metronidazol, mikonazolnitrat. Antimikrobiellt medel, antiseptiskt. Det har också en svampdämpande effekt tack vare mikonazol, som är en del av kompositionen. Metronidazol ger anti-trikomonas och antibakteriell effekt. Miconazole har ett brett utbud av effekter på olika typer av svamp..

 • Vaginal candidiasis.
 • Bakteriell vaginos.
 • Trichomonas vaginitis, blandad typ.

Det finns vissa kontraindikationer. Läkemedlet kan inte förskrivas i första trimestern av graviditeten, under 18 år, med brott i levern, porfyri, epilepsi, samt med manifestationen av allvarliga allergiska reaktioner på komponenter. Det är förbjudet att använda vid amning.

Vid överdosering kan kräkningar uppstå, svår könsgenia, diarré, mörk urin, nedsatt motorisk funktion. Som biverkningar bör det noteras möjligheten till ökad känslighet, magsmärta, svag klåda av vaginal natur, vaginal irritation.

Generella egenskaper

Båda läkemedlen ordineras för inflammatoriska processer baserade på verkan av patogena bakterier. Klara perfekt med Trichomonas-infektioner, de används för trost och hjärt-lungomgång. De har liknande applikationsfunktioner. En tablett eller ett ljus används en gång om dagen. Inledningen måste göras tillräckligt djup. Det rekommenderas att tillämpa proceduren före sänggåendet. Om proceduren utförs under dagen, efter administrering är det nödvändigt att ligga i 20 minuter för att säkerställa en jämn fördelning av de aktiva komponenterna. Indikationerna, kontraindikationerna och biverkningarna är nästan identiska..

Vad är skillnaden?

Läkemedel betraktas som analoger av den icke-strukturella typen, men trots att de har nästan identisk mekanik för exponering för patogen mikroflora finns det betydande skillnader.

Omedelbart bör det noteras allvarliga skillnader i sammansättning såväl som skillnader i arten av de aktiva komponenterna. Det vill säga påverkan på patogen mikroflora kommer att vara annorlunda. Terzhinan har ett minimum antal kontraindikationer. Det förskrivs även under amning och graviditet, men en preliminär undersökning genomförs nödvändigtvis. Det har lokala effekter, tränger inte in i blodet.

Neo-Penotran har ett mer betydande antal kontraindikationer, det kan inte användas i första trimestern av graviditeten, möjligheten för användning vid amning utesluts kategoriskt. Absorptionen av läkemedlet i blodomloppet är cirka 50%, vilket provocerar en allmän effekt på kroppen.

Vilket är bättre att välja?

I närvaro av somatiska sjukdomar, under graviditet och amning, rekommenderas att utse Terzhinan. Det används också om patienten är mindre än 18 år i närvaro av leversvikt. Det används aktivt för att förbereda patienter för intrauterin undersökning, abort, förlossning, för installation av en spiral och under kirurgiska ingrepp. Har en tillräckligt betydande antiinflammatorisk effekt.

Neo-Penotran har en mer uttalad och aktiv effekt på patogen mikroflora. Det föreskrivs om det inte finns några kontraindikationer, och sjukdomen är mycket försummad. Om allvarliga allergiska reaktioner uppstår rekommenderas att byta till Terzhinan.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Månadsvis efter förlossning - oregelbunden cykel, försening, funktioner

En av de viktigaste frågorna som kvinnor ställer om deras hälsotillstånd efter graviditet och förlossning är etablering av menstruationscykeln, eftersom menstruationen nästan är den viktigaste indikatorn för kvinnors hälsa....

Postinor

Strukturera1 tablett innehåller 750 mcg levonorgestrel samt vattenfri kiseldioxid kolloidalt kisel, magnesiumstearat, potatis- och majsstärkelse, talk, laktosmonohydrat.Släpp formulärTabletter, förpackade i blåsor med 2 st....

Hur man kan bli av med övervikt med klimakteriet - läkemedel och folkrättsmedel

De flesta kvinnor undrar ofta hur man går ner i vikt med klimakteriet. Denna fråga blir ganska relevant för kvinnor i åldern 40-50, eftersom klimakteriet och övervikt kan gå hand i hand....