Vad som kan och inte kan göras under menstruationen

Ansvarsfrihet

Menstruation är en integrerad del av livet för en tjej som i ung ålder först mötte menarchen.

Släktingar från den gamla generationen varnar för att det på kritiska dagar är bättre att inte bära vita snäva kläder, inte ta ett bad för att undvika intimitet med en man. Detta hindrar inte moderna kvinnor, eftersom de nuvarande hygienprodukterna är bekväma och osynliga.

Men ändå är regelbunden blödning en stress för kroppen, och för att inte skapa ytterligare stress för det måste du tydligt veta vad som kan och inte kan göras i en tid då menstruationen.

Vad som inte kan göras med en kvinna under menstruationen: läkarnas åsikt

Under menstruationsperioden rekommenderar gynekologer att begränsa sin aktivitet, eftersom i processen för avstötning av det inre skiktet i livmodern öppnas halsen och smärta uppstår i nedre del av magen, nedre delen av ryggen och bröstkörtlarna. Det dåliga hälsotillståndet oroar kvinnor före menstruationen och kvarstår de första 1 till 2 dagarna från början av blödning. Gradvis minskar urladdningsvolymen.

För att inte förvärra det allmänna hälsotillståndet bör du följa vissa regler. Det är omöjligt att förutsäga alla vardagliga situationer, du behöver bara förstå vad du inte kan göra under din period och följa medicinska rekommendationer.

Vi listar specifikt vad du inte ska göra med menstruationsblödning och överväger varje situation i detalj:

 • Ta ett varmt bad.
 • Träna hårt på gymmet.
 • Lyfta vikter.
 • Gör operationer.
 • Drick lite medicin.
 • Simma i öppna dammar och pooler.
 • Konsumera alkohol och vissa livsmedel.
 • Gör skalning och tatuering.
 • Ha oskyddat sex.
 • Brott mot personlig hygien.

Vattenbehandlingar

Att förbättra personlig hygien på kritiska dagar är en viktig punkt i kroppsvård. Glöm dock inte att varmt vatten bidrar till expansion av blodkärlen, påskyndar blodcirkulationen och ökar delar av fläcken. Att ta ett varmt bad under menstruationen medför oundvikligen livmodersblödning. Att besöka bad och bastu rekommenderas inte av samma anledning..

När det gäller bad i havet, floden, sjön, under menstruationen, tränger patogena mikroorganismer som lever i vatten lätt genom den öppna livmoderhalsen. Risken för infektion i de inre könsorganen blir hög. Om en tjej bestämmer sig för att simma med en vattpinne, ska man inte glömma att botemedel ska förändras var 4 till 6 timme.

Simning i poolen skulle vara fördelaktigt för kroppen under menstruationen, om inte för vattnets temperatur. Att stanna i kallt vatten på kritiska dagar är farligt för utvecklingen av den inflammatoriska processen. Dessutom är problemet med att besöka poolen förknippat med möjligheten att infektion av könsorganen och förekomsten av besvärliga situationer på grund av blödningens intensitet. Så med vattenförfaranden på offentliga platser är det bättre att skjuta upp.

Det är omöjligt att genomgå en fullständig medicinsk undersökning i närvaro av menstruation, men du kan ta ett blodprov för hormoner. Svar från andra tester kommer att förvrängas på grund av hormonspänningar.

Motion

Svaret på frågan om det är möjligt att spela sport under menstruationen kan inte vara negativt och kategoriskt.

Måttlig träning minskar smärta och påverkar inte träningens kvalitet. Om kritiska dagar är problematiska, är det tillrådligt att avstå från klasser eller ta preventivpillerar (till exempel finns det tävlingar och det finns ett behov av att flytta början av blödning).

Om fysiologiskt obehag är lätt och inte stör sporten, kan du träna hemma och gå till gymmet. Det är bara viktigt att komma ihåg vilka övningar som inte kan utföras under menstruationen:

 1. Ökningen av underkroppen över huvudet (i detta läge kommer blod in i äggledarna och äggstockarna, stagnerar och provocerar utvecklingen av endometrios).
 2. Kraftbelastningar (gör blödningen intensiv).
 3. Vridning (öka smärta).
 4. Sväng pressen (övning påskyndar utflödet av blödning).

Under menstruationen rekommenderas att utföra enkla idrottsövningar, göra avkopplande gymnastik, träna yoga.

Kirurgiskt ingrepp

Menstruationsprocessen förvärrar kvaliteten på blodkoagulation. Varför det är omöjligt att genomföra kirurgi under menstruationen är uppenbart, eftersom invasiva ingrepp i dag innebär komplikationer när det gäller inre blödningar. Hos de opererade patienterna ökar rehabiliteringsperioden, svullnad och blödning inträffar.

För att undvika biverkningar, läkaren lägger igenom funktionerna i cykeln för att överföra behandlingen till gynnsamma dagar vid planering av en operation. Men när det finns ett behov av brådskande operation, menstruation är inte uppmärksam.

mediciner

En kvinna som har menstruation bör inte ta mediciner och växtbaserade läkemedel som hjälper till att minska livmodern och öka blödningen. För att bryta regelbundenhet i cykeln och öka volymen av menstruationsflödet kan tinktur i bor livmodern.

Det är farligt att ta acetylsalicylsyraberedningar från läkemedel under kritiska dagar. Även vanligt Aspirin och Analgin ökar blodflödet och förlänger menstruationsperioden. För att eliminera svår buksmärta är det bättre att ta paracetamolläkemedel.

Är det möjligt att gå i kyrka med menstruation? Svaret beror på graden av religiöshet hos kvinnan. I gamla dagar ansågs flickor med blödning orena och tilläts inte till templet. Tack vare moderna hygieniska medel färgar inte utsöndringar kläder och förblir osynliga för nyfikna ögon.

Näring

Med smärtsam menstruation inser många kvinnor inte ens att detta beror på undernäring och sjukdomar i matsmältningssystemet. Flatulens, gastrit, kolit och andra patologier är obehagliga när som helst, men om du vet vad du inte kan äta under menstruationen kan obehag lätt undvikas.

Listan över förbjudna produkter inkluderar:

 • Ättiksgurka.
 • Snabbmat.
 • Grapefrukt.
 • Fett kött.
 • Kryddiga kryddor.
 • Rökt kött.
 • Granat.
 • Choklad.
 • tomater.
 • Smör.
 • Stark te, kaffe.
 • Persilja.
 • Fet mjölk.
 • Kolsyrade drycker.
 • Överflöd av godis.

Men kosten under menstruationen bör inte vara liten. För fullt arbete behöver kroppen 500 - 1000 g grönsaker och frukt per dag. Under dagen ska kvinnan ha tre huvudmåltider och mellan dem 2 mellanmål.

För menstruation är det bra att äta magert kött, fisk, fjäderfä, spannmål, fullkorn och komplexa kolhydrater. Du kan dricka jäst bakad mjölk, kefir, juice, rent vatten, grönt te.

Men när det gäller alkohol finns det ett förbud. Varför kan du inte dricka alkohol under din period? Faktum är att starka drycker utvidgar blodkärlen och ökar obehag. Blod frisätts intensivt, smärtsyndromet intensifieras, irritabilitet uppstår. Alkoholmissbruk gör cykeln instabil och stör kroppens reproduktionsfunktioner.

Skönhetsbehandlingar

Varför det är omöjligt att göra tatuering och kemisk peeling under menstruation, ansiktshudlyftning, hårfärgning, perm, permanent makeup och andra procedurer som förändrar utseendet?

Om manipulationerna orsakar smärta, kommer menstruationsdagarna att märkas särskilt obehag. Färgen på ditt hår eller tatuering kanske inte blir som du vill. Oönskat resultat på grund av påverkan av ett instabilt hormonsystem.

Intimt liv

Insåg att det mest troligt att du inte kan ha sex under menstruationen, några flickor ignorerar detta och hänge sig åt kärleksglädje. Således utsätter de sig för risken för infektion, eftersom fläckning ger näring till bakterier och svampar.

Det finns också möjlighet att bli gravid och andra skäl för att skjuta upp sexlivet till en annan tid. Exempelvis kan smärta på kritiska dagar avbryta nöjet, även om en orgasm är användbar under menstruationen, och det är önskvärt att uppnå det, eftersom partnerna beslutade att kontakta. Men om en tjej är blyg, är det osannolikt att hon kommer att vilja strippa sig framför en man, befläckad med sekret med en karakteristisk lukt.

Du kanske inte har känt till detta, men du bör inte sjunga under din period. Under kritiska dagar sväljer struphuvudet och röstsnören, vilket försvagar deras rörlighet. Sjunga ökar risken för ligamentskada.

Vad kan och inte kan göras med menstruation?

Menstruation är en naturlig process i kroppen för varje representant för det svagare könet. I de flesta fall passerar menstruationen utan obehag. Om en kvinna är frisk, vill hon inte skjuta upp sina planer och favoritaktiviteter på grund av början av en ny cykel. Den här artikeln berättar om vad du kan och inte kan göra med din period. Du kommer att lära dig de viktigaste begränsningarna under denna period..

Menstruationsblödning

Vad kan inte göras med menstruation? 12 år är den ålder då de första menstruationsblödningarna oftast börjar. Under denna period känner flickor fortfarande inte till de grundläggande förbuden och begränsningarna under kritiska dagar. Det är därför mödrar och mormor bör berätta för dem om det..

Den genomsnittliga varaktigheten för menstruationsblödning är från tre till sju dagar. I detta fall bör urladdningen inte vara väldigt riklig. Annars kan vi prata om patologi. En cykel och regelbunden menstruationsblödning upprättas inom ett år efter det första utskottets uppträdande. Det är viktigt för varje flicka att veta vad som inte bör göras under menstruationen. Vi kommer att behandla denna fråga i detalj genom att använda vissa situationer som exempel..

Menstruation och träning

Att prata om vad du inte kan göra med menstruationsflickor, det första jag vill notera är att under denna period är det värt att begränsa all fysisk aktivitet. Om en flicka går i skolan, bör du överge fysisk träning.

Vad kan inte göras med menstruation ännu? Läkarna rekommenderar starkt inte att springa, hoppa och lyfta vikter. Om du vill göra gymnastik bör du föredra yoga eller simma. I avsaknad av kraftiga blödningar kan du också utföra några stretchövningar. Det är värt att komma ihåg att simning i öppna reservoarer och pooler vid denna tidpunkt innebär användning av tamponger. Dessa hygienprodukter kan hjälpa till att förhindra att bakterier och bakterier tränger in i slidan..

Varma bad och bastur

Vad du inte kan göra med menstruation är att utsätta din kropp för höga temperaturer. Om du gillar att njuta av det varma badet eller besöka bastun med ett bad, bör du skjuta upp sådana händelser i flera dagar.

Med en stark ökning av kroppstemperaturen sker en snabb expansion av blodkärlen. Kanske är detta användbart för vissa kvinnor, men verkligen inte under denna period. Konsekvensen av sådana procedurer kan vara ökade sekretioner och förekomsten av kraftiga blödningar. Detta kan medföra inte bara behovet av medicinsk behandling utan också skicka till en medicinsk institution.

Menstruation

Gynekologer, som talar om vad som inte bör göras under menstruationen, rekommenderas att avstå från sexuellt samlag i dessa dagar. Under menstruationen är slemhinnan i livmodern och slidan mest sårbar. Om mikrober kommer in under handlingen, kan inflammation utvecklas. I detta fall krävs en lång och seriös behandling..

Sexuellt samlag under menstruationen kan också bidra till blodflödet i äggledarna. Detta leder till det faktum att vätskan sätter sig i bukhålan och endometrios utvecklas. Denna sjukdom är mycket lumsk och farlig. Det leder till sådana fenomen som vidhäftningar, infertilitet, störningar i menstruationscykeln och så vidare..

Näring och menstruation

Och vad kan inte ätas under menstruationen? Det finns kanske inget definitivt svar på denna fråga. Under denna period är det värt att begränsa konsumtionen av produkter som förbättrar könsorganets sammandragning. Dessa inkluderar granatäpple, persilja, tomater, grapefrukt och så vidare. Choklad, kaffe, kryddig mat och rökt kött, saltade och inlagda livsmedel kan också öka blödningen. Rekommenderas inte att dricka alkohol. Den utvidgar blodkärlen och verkar på en kvinnas kropp som ett varmt bad.

Försök att konsumera mer komplexa kolhydrater och spannmål under kritiska dagar. Föredrar kefir, jäsad bakad mjölk och eventuella surmjölkprodukter. Drick mer vanligt vatten.

Medicinsk diagnostik

Vad kan inte annat göras under menstruationen? Läkare och forskare har bevisat att det under denna period är värt att utesluta laboratorie- och diagnostiska studier. De enda undantagen är vissa fall då läkaren föreskriver en patient ett blodprov för ett antal hormoner.

Om du donerar blod under denna period kan resultaten bli mycket snedvriden. Detta beror på att kanalens sammansättning varierar kraftigt. Det rekommenderas inte att ta urin för undersökning. Ofta kan menstruationsblod som fallit i en steril behållare för analys orsaka falsk patologi. Detsamma kan sägas om avföringsanalys..

Olika ultraljudundersökningar kan ge ett något förvrängt resultat. Detta gäller särskilt för diagnosen bäckenorgan. Gynekologisk undersökning utförs inte heller under menstruationen. Om du går till nästa möte med en gynekolog ska du tänka på detta..

Kosmetiska manipulationer

Det finns populära övertygelser om vad som inte kan göras med menstruation. Tecken indikerar att färgen som appliceras på lockarna under denna period kommer att förvärras och snabbt kommer att tvätta av. Är det verkligen?

Läkare och kosmetologer rekommenderar verkligen inte att utföra några manipulationer under menstruationen. Dessa inkluderar nagelförlängningar, permanent smink, kemisk peeling och så vidare. Resultatet av dessa förfaranden kan variera något beroende på kvinnans hormonella bakgrund. Dessutom är kroppen och vävnaderna mer sårbara under denna period..

När det gäller hårklipp och hårfärgning, talar frisörer om frånvaron av någon påverkan av menstruation på resultatet av korrigering. De flesta kvinnor städar fortfarande oberoende av cykeldagen.

Kirurgi och menstruationscykeln

Läkarna rekommenderar starkt att utföra olika operationer under menstruationen. Forskare har bevisat att sammansättningen av en kvinnas blod förändras något under denna period. Det är värt att notera att det inte bara handlar om allvarliga ingripanden utan också om elementära förfaranden.

Absolut alltid, innan han förbereder sig för en viss operation, frågar läkaren patienten om botten av hennes menstruationscykel. Planerade kirurgiska ingrepp föreskrivs exakt under perioden då menstruationen slutar. Undantaget är endast akutoperationer när det finns ett hot mot en kvinnas liv.

Vad kan göras under menstruationen?

Vissa normer i denna fråga finns inte. Läkare talar om följande manipulationer, som inte bara är tillåtna utan också nödvändiga:

 • Observera hygien. Det är nödvändigt att byta dyna eller tampong var 3-6 timme, även om urladdningen är knapp.
 • Använd våtservetter för ofta hygien eller tvätt med tvål.
 • Försök att vara utomhus oftare och gå.
 • Ät ordentligt och regelbundet. Föredra färska grönsaker och frukter..
 • Bära lösa kläder. Under menstruationsperioden, överge trånga byxor och leggings.
 • Försök bara få positiva känslor. Om möjligt, skjut upp tankar om problem i några dagar..

sammanfattande

Du vet nu vad du inte kan göra med din period och varför. Du fick också reda på de tillåtna åtgärderna under denna period. Om du har några frågor, kontakta din läkare. Gynekologen kommer att berätta i detalj om de viktigaste begränsningarna under menstruationen och hjälpa till att skingra alla tvivel. Berätta för dina yngre systrar eller döttrar om denna viktiga information. Vem, om inte du, hjälper dem att lära sig sådana detaljer. Håll dig fast vid reglerna och håll dig frisk!

19 mystiska saker som händer i den kvinnliga kroppen varje månad, och vi vet inte om det

Killar, vi lägger vår själ på Bright Side. Tack för,
att du upptäcker denna skönhet. Tack för inspiration och gåsbockar..
Gå med på Facebook och VK

I en kvinnas kropp produceras hormoner östrogen och progesteron i olika mängder. De är ansvariga för hudutslag, dåligt humör och smärta under menstruationen. På grund av dem växer till och med vår hjärna något varje månad och minskar sedan.

Bright Side har studerat vetenskaplig forskning och är nu redo att dela med dig information om vilken cykeldag kvinnor ska gå på datum och när det är vettigt att be chefen om en ökning.

1: a-5: e dagar: blod kan komma var som helst

 • Cykeln börjar den första dagen i din period. Livmodern för närvarande blir av med ett odödligt ägg, och kroppen producerar en enorm mängd av hormonet prostoglandin, som vi är skyldiga att dra i smärta i magen och nedre delen av ryggen.
 • Vissa kvinnor har näsblödningar, kapillärer i ögonen spricker eller färska sår som strömmar blod. Detta kallas vicarious eller ytterligare menstruation. I allmänhet tros det att det inte finns någon plats på kroppen från vilken menstruationen inte kunde gå. Som regel händer detta eftersom blodtrycket i kroppen stiger över det normala - kapillärerna sväller och brister..
 • Akne försvinner och fet fet hud minskar märkbart. Parallellt visas en inte så trevlig effekt: huden blir extremt känslig.
 • Det finns lite östrogen i blodet i början av cykeln, så många kvinnor känner en brist på energi och blir trötta mer och snabbare än vanligt.
 • Blodproppar kan förekomma i urladdningen (resultatet av koagulation) - det är så kroppen försöker skydda sig mot överdriven blödning.
 • Mot slutet av menstruationen oxiderar det gamla blodet som samlats i livmodern och ändrar färg: en ljusbrun blir mörkbrun från ljusröd.

6-13 dagar: den bästa tiden att chatta med människor

 • Östrogennivån stiger - en kvinna känner av en kraftig kraft och aktivitet.
 • Det blir lättare att kommunicera med andra människor och förbättra orienteringen i rymden. Det antas också att kvinnor omedelbart efter menstruationen är mest empatiska och kan akut känna vilka känslor andra upplever..
 • Ett nytt ägg utvecklas i äggstockarna i dag, och kroppen börjar förbereda sig för en möjlig befruktning.

14-15: e dag: vid denna tid är kvinnan vackrast

 • Ägget har mognat och går mot livmodern i väntan på befruktning. Processen varar inte mer än två dagar, och östrogennivån är just nu på topp.
 • Kvinnan blir särskilt vacker: huden är slät, matt, sammet. Parallellt med detta når libido maximalt.
 • På grund av den höga koncentrationen av östrogen förbättras det så kallade procedurminnet när en person utför en åtgärd baserad på tidigare erfarenheter, men inte inser detta. Som ett resultat utförs många åtgärder på maskinen.
 • Processminnet fungerar i motsatt riktning: allt du gör under ägglossningen skjuts upp till subkortet. Därför anses den här tiden vara en av de bästa för att öva vissa färdigheter, till exempel att köra bil eller lära sig språk.
 • Östrogen påverkar aktivt hippocampus, som är involverad i lagring av minnen. Det är detta hjärnområde som växer i storlek varje månad..

Hormoner agerar också på amygdala i hjärnan, som ansvarar för att behandla känslor, särskilt rädsla. När koncentrationen av östrogen i blodet når sin topp fattar kvinnan de bästa besluten i kritiska situationer.

16-28: e dag: alla processer i kroppen saknar

 • Ägget lämnade follikeln och en gul kropp bildades på sin plats - detta är en tillfällig körtel som utsöndrar progesteron. På grund av detta hormon bromsar alla processer i kroppen. Många kvinnor har svullnad. Kanske beteendet hos små pustlar på grund av att huden blir fetare. Ju närmare den första dagen av cykeln, desto ljusare kommer dessa tecken att visas.
 • Libido minskar, och i all sin härlighet visar premenstruellt syndrom sig. Bröstet blir känsligare..
 • Östrogennivån sjunker gradvis och når ett minimum vid slutet av cykeln. Detta hormon hjälper till att hantera rädsla, så ångesten ökar ofta i för- och menstruationsperioderna. I allmänhet, på grund av det hormonella "spelet", kan det vara svårare att kontrollera känslor innan menstruationen..
 • Om befruktning inte inträffar förstörs corpus luteum och en ny cykel börjar..

Naturligtvis är allt individuellt: någon upplever inte alls en förändring i humör och andra saker, medan andra bokstavligen faller ut ur ett bråk i flera dagar. Och din cykel har unika funktioner?

Vad kan inte göras med menstruation? Näringsmässiga överväganden och viktiga hygienregler

Den kvinnliga kroppen skiljer sig avsevärt från den manliga, och detta gäller inte bara yttre skillnader, utan också de processer som inte kan ses med blotta ögat. Den viktigaste och berömda är menstruationscykeln, det är på det som reproduktionsförmågan hos representanten för det svagare könet beror på. Ofta finns det olika fel och cykelöverträdelser, detta beror främst på bristen på kunskap hos flickorna i förhållande till de åtgärder som inte kan göras under menstruationen.

Vad som inte kan göras på kritiska dagar

Under menstruationen utsätts den kvinnliga kroppen för allvarliga påfrestningar, till följd av att kroppens skyddsförmåga minskas, en sådan organisme kommer att bli ett mål för skadliga mikroorganismer. De kan orsaka en irreparabel skada för en kvinna, eftersom de kan provocera förekomsten av allvarliga sjukdomar. Det är bäst att preliminärt överväga ett antal förebyggande åtgärder, eftersom det är mycket bättre att varna än att engagera sig i det långa och ineffektiva. Du bör i förväg överväga vad du inte kan göra när din period är för att förhindra obehagliga stunder..

Ta inte ett bad under din period

Den genomsnittliga varaktigheten för kritiska dagar är 3-7 dagar. Samtidigt har företrädare för det svagare könet måttligt ansvarsfrihet, liksom en viss försämring. Om cykeln i alla fall inte fortsätter som tidigare, det vill säga nya manifestationer har dykt upp, bör du vara uppmärksam på ditt tillstånd, eftersom orsaken till en sådan process kan vara dold i den patologiska processen. Detta kan bero på flickans okunnighet om vad som inte bör göras under menstruationen och varför. Det finns en hel lista över faktorer som är tabu under menstruationen, dessa inkluderar följande aspekter:

 1. Motion. Först och främst måste kvinnor överge överdriven fysisk stress, eftersom detta är full av allvarliga konsekvenser. Om en tjej går i skolan, måste du överge lektioner för fysisk träning under denna period, och läraren måste gå för att träffa flickan. Experter rekommenderar inte att hoppa, springa och lyfta vikter under kritiska dagar, eftersom detta är full av allvarliga konsekvenser. Om du vill göra gymnastik är det bättre att föredra yoga. I avsaknad av kraftiga blödningar kan enkla stretchövningar utföras. Vissa kvinnor vägrar allt under denna period, men det bör förstås att menstruation inte är en anledning att begränsa dig själv kraftigt, till exempel kan du simma uteslutande med en vattpinne till utomhuspoolen, men moderna produkter är nästan omöjliga och de är också bekväma och hindrar inte rörelse. Dessutom kommer en hygienisk produkt som en tampong att göra kroppen otillgänglig för skadliga mikroorganismer, som strävar efter att komma in.
 2. Badkar med varmt vatten. Många kvinnor gillar att koppla av i badtunnan eller sitta i bastun efter en hård dag på jobbet. Detta kan dock ha en negativ effekt, eftersom höga temperaturer ingår i listan över vad du inte kan men behöver göra under din period. Om du är fan av ett varmt bad, bör du skjuta upp denna aktivitet under ett par dagar. Med en intensiv ökning av kroppstemperaturen expanderar blodkärlen betydligt. I vissa fall är det användbart för det rättvisare könet, men inte under kritiska dagar. Som ett resultat av sådana åtgärder kan blödningen intensifieras. I framtiden måste du inte bara ta lämpliga mediciner utan också gå till medicinsk vård.
 3. Sexuell kontakt. Många kvinnor noterar att den sexuella lusten ökar under menstruationen, även om kroppen är generell och svår. Gynekologer råder att överge sexuellt samlag under denna period, faktum är att under menstruationen är slemytan i slidan och livmodern känslig för negativa effekter. Om mikrober penetrerar membranen med ett sådant samlag kan en inflammatorisk process utvecklas, i detta fall kan man inte göra det utan en lång och komplicerad behandling. Man bör komma ihåg att under menstruationen kan en injektion av blodmassa i äggledarna inträffa. Detta leder till det faktum att all vätska sätter sig i bukhålan och endometrios uppstår. Denna sjukdom kännetecknas av sin fara och lumskhet, eftersom dess konsekvenser kan vara förekomsten av vidhäftningar, menstruations oregelbundenheter och till och med infertilitet.

Ovanstående faktorer är grundläggande under kritiska dagar. Om du följer alla regler, kommer menstruationsperioden att inträffa enkelt och snabbt. Det viktigaste är att förstå vad som måste göras under menstruationen och vad som är bättre att vägra.

Menstruation

Många flickor försöker ta reda på vilka livsmedel som ska ätas och vad som inte ska ätas under menstruationen för att garantera den normala förloppet för kritiska dagar. Det är ganska svårt att besvara dessa frågor, eftersom det inte finns några speciella begränsningar, eftersom kroppen kan svara på enskilda komponenter individuellt. Det bör noteras att användningen av vissa produkter leder till det faktum att kontraktionen av könsorganet förbättras avsevärt. Dessa produkter innehåller följande ingredienser:

 • tomater
 • persilja;
 • grapefrukt;
 • granatäpple och andra produkter.

Det är viktigt att tänka på att vissa komponenter inte bara kan förbättra livmoderkontraktion utan också leda till ökad blödning, dessa inkluderar:

 • choklad;
 • kryddstark mat;
 • rökt kött;
 • inlagda livsmedel;
 • saltade komponenter;
 • kaffe.

Drick inte alkohol

Det är obligatoriskt att vägra att använda alkohol. Eftersom alkohol utvidgar blodkärlen, det vill säga, verkar på den kvinnliga kroppen, som ett varmt bad. Du måste försöka konsumera mer spannmål och kolhydrater. Fermenterade mjölkprodukter, jäsad bakad mjölk och kefir har en utmärkt effekt på kroppen, och du behöver fortfarande dricka vanligt vatten.

Andra funktioner i kritiska dagar

Många flickor frågar om det är möjligt att svänga benen under menstruationen. Svaret på denna fråga beror på olika faktorer, främst av händelsens syfte. Om det syftar till banalt avlägsnande av trötthet är det bättre att använda en annan metod, eftersom en ökning av kroppstemperaturen kommer att påverka kroppens tillstånd negativt. I fallet när det är nödvändigt att ånga benen, till exempel efter hypotermi, bör du inte överge proceduren och alltför ofta göra sådana manipulationer.

Tamponger är ett av de mest bekväma medlen under menstruationen, men de har betydande nackdelar. Om du ständigt använder tamponger under en lång tid kan detta utlösa en infektionssjukdom, särskilt om du bryter mot reglerna för att byta ut den, till exempel, tvätta inte händerna först. Den långvariga närvaron av vattpinnen leder till skapandet av en varm miljö, under sådana förhållanden börjar blodet sönderdelas snabbt, därför inträffar inte bara en obehaglig lukt utan också sannolikheten för att utveckla en infektionssjukdom.

Flickor frågar ofta om det är möjligt att röka under menstruationen och vad det hotar med. Den kvinnliga kroppen är ett ganska känsligt system, alla kränkningar leder inte bara till förekomsten av inflammatoriska processer eller utveckling av sexuellt överförda sjukdomar, utan också till störningar i nervsystemet, som kan manifestera sig i en försämring av det allmänna tillståndet. Nikotin skadar inte bara hjärnan utan påverkar också reproduktionsfunktionerna hos det rättvisare könet genom att reglera hennes menstruationscykel. Rökning är dess negativa inverkan på det endokrina systemet, eftersom nikotin förändrar metabolism av olika hormoner, vilket är fylld med allvarliga konsekvenser.

Kost för PMS - är det möjligt att dieta före menstruationen?

Kroppen hos varje kvinna i hennes reproduktiva ålder förbereder sig för graviditet och förplantning. Varje månad inträffar förändringar i kvinnans kropp som kallas menstruationscykeln, som varar från 21 till 32 dagar, beroende på individuella egenskaper. Före början och under menstruationsfasen (under bildandet av follikeln, som senare blir ett ägg), upplever de flesta kvinnor ett försvagat känslomässigt och fysiskt tillstånd. För att förbättra hälsan före menstruationen rekommenderas att följa en diet.

Kost före menstruation - särskilt efterlevnad

En diet före menstruationen syftar till att stärka immunitet, upprätthålla vattenbalans i kroppen och underlätta kvinnors fysiska och psyko-emotionella tillstånd. På grund av fysiologiska egenskaper, före kritiska dagar, har kvinnor ökad aptit, trötthet, ofta humörsvängningar och dragande smärta i nedre del av buken.

Mat under denna period bör vara balanserad. Det är nödvändigt att i din kost inkludera mat som innehåller magnesium, kalcium, järn, vitaminer i grupperna E, B6, B1, vilket kommer att bidra till att minska smärta och minska blodförlust under menstruationsfasen.

I dietmenyn innan PMS bör råda:

 • Fisk och skaldjur;
 • Mejeriprodukter och mejeriprodukter;
 • Frön och nötter (särskilt valnötter och mandlar);
 • Slaktbiprodukter (nötköttlever är särskilt användbart);
 • Baljväxter (bönor, linser, ärtor);
 • Spenat och sparris
 • Hackad och fullkornsbröd;
 • Olivolja;
 • Osötad frukt (äpplen, apelsiner, päron).

För att bibehålla vattenbalansen i kroppen under kosten, bör du dricka icke-kolsyrat vatten dagligen (1,5 liter) och för att kompensera för järnbrist - nypressad granatäpple eller äppeljuice.

Innan menstruationen har kvinnor en ökad aptit, vilket är förknippat med en minskning av hormonet serotonin, vilket påverkar humör och känslomässigt tillstånd. Under PMS-perioden, på en undermedveten nivå, finns det en önskan att höja nivån av serotonin, och därför börjar många kvinnor konsumera en stor mängd söta och stärkelsefulla livsmedel, vilket bara förvärrar obehag och leder därefter till viktökning.

Om du observerar en diet före menstruationen bör du utesluta från din diet:

 • Smörbakning och bageriprodukter från vete;
 • Pasta och potatis;
 • Fet och stekt mat;
 • Godis och desserter med ett överflöd av krämer;
 • Stark te och kaffe;
 • Kolsyrade drycker och alkohol.

Näring med en diet före menstruationen bör vara ofta, minst 4-5 gånger om dagen, men i små portioner. Det är tillrådligt att den sista måltiden ska vara senast 3 timmar före sänggåendet.

Exempelmeny för en dag (frukost, mellanmål, lunch, eftermiddags mellanmål, middag):

 • Keso med låg fetthalt kryddad med grekisk yoghurt med dill;
 • Ett glas granatäpplesaft;
 • Spenat gräddsoppa. 2 skivor kli bröd. Kokt kycklingfilé;
 • En handfull valnötter;
 • Ångkokt fisk. Grekisk sallad".

Hur man observerar behandlingen - före eller efter menstruationen


Kost före eller efter menstruation? Innan menstruationen upplever många kvinnor ofta humörsvängningar och ökad aptit. Genom att följa en balanserad diet som utesluter användningen av enkla kolhydrater (godis, mjölprodukter), såväl som fet mat, kan serotoninsvängningar regleras, vilket avsevärt kommer att påverka förbättringen av känslomässigt tillstånd och välbefinnande i allmänhet.

En kost före menstruationen hjälper till att måttlig aptit, vilket senare inte kommer att påverka ökningen i övervikt. Det rekommenderas att använda vitaminkomplex före PMS, såväl som hormonella preparat som föreskrivs av en gynekolog och som syftar till att utjämna hormonshopp.

Efter kritiska dagar observeras en ökning av hormonet östrogen och nivån av progesteron försvagas, vilket påverkar förbättringen av välbefinnande, humör och prestanda. Kvinnans kropp har förnyats och renats. För en fullständig återhämtning av kroppen är det värt ett par dagar att hålla sig till en balanserad diet med en begränsning i kosten för fett och enkla kolhydrater (godis, bakverk, desserter).

Efter kritiska dagar är det värt att öka nivån på den dagliga fysiska aktiviteten för att behålla sin normala form. Efter en vecka kan du börja följa strikt diet för viktminskning (till exempel kefir eller bovete), vid behov.

Varför kost före menstruation och vad som kan uppnås?


"När man ska gå på diet med PMS, och hur man inte bryter?" - De viktigaste frågorna av intresse för många kvinnor. En kost före menstruationen syftar till att upprätthålla en kvinnas kropp, förbättra välbefinnandet genom korrekt, balanserad kost, som påverkar hormonsvängningar och som ett resultat minskad aptit, förbättrad sömn och minskade humörsvängningar.

Det rekommenderas att börja observera en diet i dieten en vecka före menstruationen, liksom under kritiska dagar. För att inte gå sönder bör du förberedda en balanserad meny med dina önskade produkter. Det är bättre att äta ofta men lite för att normalisera nivån av socker i blodet, och inte heller att bryta ner och inte äta någon av de förbjudna matarna (godis, desserter, bakverk, snabbmat). Vid akut hunger är det bättre att äta mellanmål med osötad frukt (äpple, grapefrukt), surmjölkprodukter med låg fetthalt (kefir, naturlig yoghurt) eller dricka färskpressad juice, örtte, avkok av bär.

Näring om det finns smärta


Många studier har visat att det finns en direkt korrelation mellan matintag och nivån av hormonfluktuationer. Kostnäring för PMS för smärta bör huvudsakligen bestå av proteinprodukter (magert kött, fisk, mejeriprodukter) och komplexa kolhydrater (spannmål, spannmål, grönsaker, frukt), och mängden fett bör inte överstiga 10% av den totala dagliga kosten. Forskare har bevisat att denna diet hjälper till att minska smärta under kritiska dagar och förbättrar också humör och välbefinnande..

En kost före menstruation från smärta innebär fraktionerad näring i små portioner. Frekventa måltider stabiliserar blodsockret, vilket slöser aptiten och förebygger plötsliga humörförändringar. Förutom diet under menstruationen är det viktigt att följa dagens system för att minska smärta. Du bör vila, sova minst 8 timmar om dagen, om möjligt minska mental och fysisk stress, besöka ofta den friska luften, ventilera rummet där du är.

Hur man äter om det finns svullnad


Under PMS kvarhålls vätska i kvinnans kropp, särskilt i områden som innehåller det största kroppsfettet (skinkor, lår, buk). Svullnad förekommer också under påverkan av förhöjd progesteron, vilket hjälper till att minska urinering och minska mängden urin som utsöndras. Ofta före och under menstruationen har kvinnor ödem i ansikte och ben. Under menstruationen är överviktiga kvinnor med befintliga njursjukdomar eller vegetovaskulär dystoni mest benägna att svälla..

Kosten före menstruation från ödem är låg-salt. En vecka före menstruationsstart bör saltförbrukningen minimeras. Det är bättre att salta färdiga måltider. Med en lågsaltdiet bör rökt kött, korv, snabbmat, konserver (särskilt fisk) och kaviar uteslutas från din diet.

Det rekommenderas också att utesluta starkt kaffe, kolsyrade och alkoholhaltiga drycker som påverkar starka humörsvängningar och sömnstörningar. Under dieten före menstruationen rekommenderas att man dricker rent, stilla vatten, avkok av örter, bärfruktsdrycker, färskpressad grönsaks- och fruktjuice.

Kost för hudutslag


Den anatomiska egenskapen hos den kvinnliga kroppen påverkar utslaget av akne före menstruationen. Ytterligare stimulering av utslag före PMS inkluderar: frekvent stress, dålig ekologi, ungdom, sjukdomar i mag-tarmkanalen, försvagad immunitet, användning av kosmetika av dålig kvalitet.

Kosten före menstruation från utslag ska vara korrekt, bråkdel och balanserad. Du bör minska användningen av salt, kryddig, peppar, rökt, mjöl och söt mat. Varje dag måste du äta mjölkprodukter med låg fetthalt som normaliserar ämnesomsättningen, vilket förhindrar hudutslag.

Kosten före menstruation från akne bör bestå av magert kött, fisk och fjäderfä, färska grönsaker och frukt, spannmål och mejeriprodukter. Det rekommenderas att använda vitaminkomplex för att mätta kroppen med alla nödvändiga spårämnen. Fet och stekt mat som bidrar till ansamlingen av gifter i kroppen, orsakar akne, bör elimineras helt från din diet..

Det är också nödvändigt att utföra korrekt hudvård för att undvika utslag. Det rekommenderas att djupa rengöring av ansiktet med korrekt utvalda tonics och lotions, beroende på hudtyp, användning av dekorativ kosmetika av hög kvalitet, närande dag och natt krämer.

PMS försening i kosten


Orsakerna till förseningen av menstruationen, förutom graviditet, inkluderar kroppens fysiologiska egenskaper, gynekologiska sjukdomar, hormonstörningar, samt frekventa stress, en felaktig livsstil (alkoholmissbruk, rökning, kronisk sömnbrist, hårt fysiskt arbete). Kvinnor som följer strikta dieter för viktminskning har ofta och långa förseningar i PMS..

Om du inte har hittat gynekologiska sjukdomar eller hormonella störningar efter att ha konsulterat en läkare och menstruationsförseningen inträffat, bör du granska och radikalt ändra din kost och, om möjligt, livsstil. Det rekommenderas att få tillräckligt med sömn, som bara finns i ventilerade rum, ofta gå i frisk luft och överge dåliga vanor. Med täta förseningar av kritiska dagar bör du överge strikta dieter för viktminskning och minska din fysiska aktivitet.

Vad som inte kan göras före menstruation

Vid cancer förklarar endokrinolog-gynekolog Tamilla Mammadova hur man på ett korrekt sätt använder hygienprodukter (inklusive menstruationen) och pratar om hur PMS kan leda till depression.

Tamilla Mammadova

Gynekolog-endokrinolog / ultraljudläkare

1) Svår smärta under menstruationen - ett tillfälle att konsultera en läkare

Svår smärta förekommer ofta hos nolliparösa flickor. Efter förlossningen blir menstruationen vanligtvis mindre smärtsam, detta beror på en förändring i anatomin i de inre könsorganen (kroppens position relativt livmoderhalsen förändras eller, till exempel, under graviditeten, förändrar livmoderns böjning form och storlek). En annan vanlig orsak till smärta är endometrios, när celler i det inre lagret av livmoderväggen växer utanför den..

Om dina perioder är smärtsamma, minska din arbetsförmåga och försämra livskvaliteten, kontakta en läkare - han kommer att bestämma behandlingstaktiken.

Det tros att en predisposition för smärta överförs genetiskt. Men detta är ett obevisat faktum..

2) Narkosmedel kan drickas när som helst efter början av menstruationen - effekten kommer i alla fall att bli

Många flickor tror att ett bedövningsmedel måste drickas före menstruationens början, annars kommer det inte att påverka dem. Inte riktigt. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel används vanligtvis för att lindra smärta under menstruationen. Om du tar p-piller någon tid efter början av din period får du en fullständig smärtstillande effekt.

3) Tamponger måste bytas var 4-6 timme

Med korrekt användning av vattpinnen (du har valt rätt storlek och ändrat regelbundet) finns det ingen fara för kvinnors hälsa. De måste bytas var 4-6 timme, men det beror givetvis på mängden menstruationsflöde (oftare). Det finns också natttamponger, men de skiljer sig faktiskt inte från vanliga och ger ett mer pålitligt skydd på natten. Det finns inga kontraindikationer för deras användning.

4) När du väljer packningar ska du inte fokusera på priset utan på kompositionen

Packningar har inte många fördelar jämfört med tamponger. Det handlar om komfort. Vissa kvinnor kan kategoriskt inte använda tamponger - de är obekväma eller har till och med smärta. Packningar används också av flickor som inte är sexuellt aktiva..

De måste bytas var 4-6 timme, beroende på mängden sekret. Nackdelarna med dessa hygienprodukter är ”växthuseffekten” på grund av deras snäva anpassning till perineum och brist på luftcirkulation, irritation och till och med allergiska reaktioner. Du måste inte fokusera på priset, utan först och främst på kompositionen: naturliga material (bomull), ett minimum av dofter och dofter.

Förresten, nu rekommenderar hudläkare inte att använda dagliga kuddar, eftersom de kan orsaka allergiska reaktioner och dermatit på huden i de yttre könsorganen..

5) Menstruationskopp - ett alternativ till kuddar och tamponger

En menstruationskopp är en behållare med medicinsk silikon som sätts in i slidan och samlar urladdning under menstruationen. Många vet inte om förekomsten av denna personliga hygienprodukt, även om de första försöken att utveckla och använda den gjordes under 1800-talet (naturligtvis skiljer sig dessa enheter många gånger från moderna).

Menstruationsskålen har ett antal fördelar jämfört med tamponger och kuddar: kostnadseffektivitet (en kopp med korrekt skötsel kan pågå i upp till 10 år!), Tiden som spenderas i slidan är upp till 12 timmar (till skillnad från tamponger och kuddar, som måste bytas oftare) och miljövänlighet.

6) Det viktigaste är att välja rätt storlek på menstruationen

Tillverkarnas webbplatser har detaljerade instruktioner för att bestämma längden på slidan och välja storleken på skålen själv. Faktum är att varje tillverkare har sitt eget storleksintervall, det finns inget universellt schema här. Dessutom är skålarna väldigt mjuka och fjädrande. De första är mindre märkbara inuti, men svårare att extrahera. Tänk på att första gången du kanske inte kan komma in och ta bort koppen, men du kommer att vänja dig till den. Jag råder dig att försöka använda koppen före menstruationens början - så du bestämmer själv vilken bekvämaste position för dess introduktion.

Det är viktigt att lagra denna hygienprodukt på rätt sätt (i en vävnadspåse) och bearbeta den i rätt tid före användning och efter menstruation.

När du har tagit bort brickan måste det sköljas under kallt vatten och naturligtvis återinföras. Månadsvis måste munstycket steriliseras i varmt vatten i 3-5 minuter eller använda speciella tabletter för sterilisering.

Om du har valt rätt koppstorlek kan du använda den på natten och sova lugnt.

7) Menstruationskoppar har kontraindikationer

Menstruationskoppar kan inte användas för kvinnor med prolaps av väggarna i slidan och bäckenorganen (koppen kommer inte att stanna kvar i slidan), såväl som jungfruor. Vissa tillverkare tillbakavisar den andra punkten, men jag rekommenderar inte att du litar på dessa uttalanden - du kan skada jomfruhinnen.

8) Var uppmärksam på färgen på urladdningen några dagar före och efter menstruationen

Under menstruationen kan urladdningen ha en färg - röd. Men en annan nyans, beroende på blödningens intensitet, är normal. Det är nödvändigt att uppmärksamma urladdningen några dagar före och efter menstruationen: mörk spotting på dessa dagar kan vara ett av tecken på endometrios.

9) Att ha sex under menstruationen är inte önskvärt

Att ha sex är möjligt, men oönskat. Detta kan leda till ökad blödning och ökad risk för infektioner. Det är möjligt att bli gravid under menstruationen, sådana fall beskrivs, men är ganska sällsynta och kan vara förknippade med en oregelbunden menstruationscykel.

10) Överdriven urladdning under ägglossningen är normen

Under ägglossningen ökar mängden slem i livmoderhalsen, på grund av detta öppnas det och är redo att släppa spermier in i livmoderhålet. Därför är förekomsten av mer omfattande urladdning under denna period normen. En förändring i färg, lukt, urladdningens art (de var normala, men blev väldigt flytande eller knöta), utseendet på klåda, brännande, obehag i slidan och i området för de yttre könsorganen är ett tillfälle att konsultera en läkare.

11) Cystor, en kraftig förändring av kroppsvikt, flygningar, sköldkörtelsjukdom - en del av orsakerna på grund av vilken menstruation kan stoppa

Menstruationscykeln är en mycket ömtålig mekanism, det finns många skäl som kan leda till dess funktionsfel.

Dessa är funktionella cystor i äggstockarna, stress, långa flygningar, förändringar i kroppsvikt (och, båda, en kraftig ökning i vikt och viktminskning från utmattande dieter).

Hormonella störningar (polycystiskt äggstocksyndrom, högt prolaktin, sköldkörtel- och binjursjukdomar), livmoders patologi (frekvent curettage, infektioner), hjärntumörer leder till upphörande av menstruation..

12) Menstruationen efter förlossningen börjar ett par månader efter avslutad amning

I genomsnitt återställs cykeln inom några månader efter avslutad amning. Men alla individuellt. Det beror på amningstiden och kvinnans fysiologiska egenskaper.

13) Normalt bör menstruationen inte vara mer än 7-8 dagar, medan mängden blod som förloras under denna period inte bör vara mer än 80 ml

Eftersom det är problematiskt att mäta mängden förlorat blod (förresten, detta kan göras med hjälp av menstruationskoppar) finns det speciella frågeformulär som gör att du kan bestämma mängden blodförlust. De publiceras i specialtidsskrifter för gynekologer, det finns inga direkta länkar till dem i nätverket. I receptionen kan du be gynekologen göra en undersökning. Som regel ställs följande frågor: vaknar du på natten för att byta hygienprodukter, finns det blodproppar, under vilken period håller en hygienprodukt, ändrar din livsstil på menstruationsdagar, etc..

Detta är mycket viktigt, eftersom alltför tunga perioder inte bara kan leda till kronisk anemi, avsevärt minska kvinnans livskvalitet, utan också vara ett tecken på allvarliga kvinnliga sjukdomar (uterus fibroids, endometrios, endometrial hyperplasi).

14) Det rekommenderas inte att ta ett varmt bad under menstruationen

Det rekommenderas inte att ta ett varmt bad - bara en dusch. Varmt vatten kan utvidga blodkärlen och leda till ökad blödning (och detta är inte helt hygieniskt).

Förresten antas det att alkohol under menstruationen också bidrar till expansion av blodkärl och ökad blödning, men detta är obevisat. I små mängder kan du ta alkohol.

15) Utseendet på utslag på huden före och under menstruationen är inte en patologi

Under kritiska dagar och PMS varierar hormonnivåerna av östrogen och progesteron. Det finns mycket progesteron, lite östrogen - därmed alla symtom: bröstsmärta, ökad aptit.

Vätskeretention under denna period kan leda till viktökning. Norm - högst 2-3 kg. Under menstruationen, ät i fraktion, i små portioner.

På grund av omorganiseringen av den hormonella bakgrunden och den överdrivna verkan av androgener kan utslag uppstå på huden. Detta är inte en patologi, men de kan förhindras genom att förskriva kombinerade orala preventivmedel.

16) PMS kan leda till depression

PMS är en komplex uppsättning av symtom som uppstår på grund av fluktuationer i könshormonnivåer. Det vill säga detta tillstånd är långt ifrån en myt! PMS kan manifestera sig i en mängd olika symtom: ödem, ömhet i bröstet och irritabilitet och till och med allvarlig depression..

Allvarlig PMS, vilket leder till nöd och depression, kallas också premenstrual-dysforisk störning. Dess obligatoriska tillstånd är cyklisk manifestation av symtom: 5-10 dagar före menstruation och slutet med det ögonblick de inträffar.

En annan anmärkningsvärd egenskap: PMS är karakteristiskt endast för ägglossningscykler, och om det av någon anledning inte finns någon ägglossning, uttrycks inte PMS.

17) Den genomsnittliga cykeltiden är 21-38 dagar

Den normala varaktigheten av menstruationscykeln hos en frisk kvinna är 21-38 dagar. Men det finns patienter med en regelbunden men lång cykel, till exempel 40-42 dagar. Är det denna patologi? Det är allmänt accepterat att om cykeln är lång, men samtidigt ägglossande, så är detta en variant av normen för en viss patient.

Om en kvinnas cykel är stabilt oregelbunden kommer hennes perioder flera gånger i månaden - detta är inte normen och du måste konsultera en läkare.

18) Tillåtna fluktuationer i menstruationscykeln - +/- 2 dagar

Det händer att en flickas period kommer som en klocka, men den här gången var det ett misslyckande. Men utländska författare säger att en försening på upp till 20 dagar hos patienter med en regelbunden cykel är ett normalt alternativ. Det kan finnas många skäl till detta, de vanligaste är stress, en förändring i väderförhållanden och tung fysisk ansträngning..

Men det kan finnas andra skäl - cystor i äggstockarna, hormonella störningar, att ta mediciner. Mitt råd: om din period inte kommer i tid, vänta 7 dagar och kontakta din gynekolog. Om du mot bakgrund av förseningen har andra klagomål - vaginal urladdning, buksmärta - bör du kontakta din gynekolog så snart som möjligt.

19) Uteslut inte sport under kritiska dagar

Det beror på kvinnans välbefinnande och intensiteten av menstruationsblödning.

Det är bättre att utesluta kraftig belastning på korsryggen i gymmet, viktlyftning kan öka blödningen, men stretching eller yoga enligt ett speciellt program, tvärtom, kommer att lindra stress.

20) Flickans cykel är inte "synkroniserad"

Det finns en uppfattning att för flickor som tillbringar lång tid tillsammans är cykeln synkroniserad. Är det en myt eller en slump! Det finns inga vetenskapliga bevis för detta..

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Läkemedelsegenskaper och kontraindikationer för rödborste, kombinerad användning med en tall livmodern

Den röda borsten, med andra namn är fyreledda rhodiola, frostig, röd rot, Siberian ginseng är en värdefull och sällsynt flerårig medicinalväxt av familjen Crassulaceae och släktet Radiola....

Vad kan orsaka klåda före menstruation

Det kan finnas många skäl till klåda.I vagina före menstruation, klåda och sveda: normala alternativÅtminstone en gång inför det faktum att innan menstruation klåda och förbränning dyker upp, kommer någon kvinna att fråga om detta är normalt eller inte.....

Tatueringar och drag i kvinnlig kropp. När du kan och inte kan få en tatuering?

Fler och fler flickor dekorerar nu både öppna och slutna kroppsdelar och skapar med hjälp av olika bilder en mer feminin eller omvänt avgörande bild....