Hur man går ner i vikt med klimakteriet snabbt och utan hälsorisk?

Klimax

Den främsta manifestationen av klimakteriet är en förändring i reproduktionsfären. Äggstockarna slutar slutligen på sin egen funktionalitet, menstruationsflödet inträffar inte.

Deras exceptionellt långa icke-förekomst indikerar uppkomsten av klimakteriet. I den kvinnliga kroppen förändras den hormonella bilden. Produktionen av kvinnliga hormoner minimeras, ökar - FSH, LH.

Ovanliga och inte helt trevliga symtom uppstår. Kvinnor går upp i vikt, även med den vanliga livsstilen och matvanor. Varför händer detta?

östrogener

Östrogener är hormoner som producerar kvinnliga äggstockar. Dessa hormoner ger reproduktionsarbete, påverkar hudens elasticitet, slemhinnor, deras ton. De deltar i alla metaboliska processer..

En minskning av hormonnivåerna påverkar negativt hastigheten och rytmerna för absorption av fördelaktiga föreningar. När klimakteriet börjar är metabolismhastigheten ganska reducerad. Av denna anledning går kvinnor snabbt i vikt, medan de utesluter fet mat från kosten.

Dessutom tenderar lipider att producera östrogen. Därför försöker kroppen själv öka närvaron av fett för att fylla på reserven för detta hormon. Detta är ett slags sätt att kompensera för äggfrysningsfunktionen..

Varför går menopausen i vikt?

Fettlagret är en vävnad som är mycket nödvändig för den kvinnliga kroppen. Baserat på resultaten av metabolism förvandlar människokroppen fett som matar in i triglycerider.

Dessa celler ger upprätthållande av en stabil kroppstemperatur, skyddar inre system och organ, vener och nervfibrer från yttre faktorer.

Anledningar till viktökning:

 1. Fettlagret, som är beläget under musklerna - detta är det så kallade ”energilageret”, en kvinnas strategiska reserv, som ger henne möjlighet att bära och mata ett barn i nödsituationer. När det inte finns tillräckligt med fett i kosten producerar kroppen triglycerider från proteiner och kolhydrater. Dessa svåra biokemiska processer styrs av de endokrina körtlarna och syntetiserar hormoner i blodomloppet.
 2. När menopausen börjar börjar en väl fungerande hormonell mekanism att "bli vilse", eftersom syntesen av östrogen och progesteron, ansvarig, förutom produktion av avkommor, även för metaboliska processer, minskar. För närvarande kan även kalorifattiga livsmedel ge fetma..
 3. Anledningen ligger också i det faktum att den kvinnliga kroppen försöker inte störa hormonbalansen. Endokrin utsöndring producerar mindre och mindre kvinnliga hormoner, och detta arbete fortsätter till fettstrukturen, som kan syntetisera en liten mängd östrogen. Med en ökning av kroppsfett ökar också produktionen av kvinnliga hormoner. Denna okomplicerade logik blir orsaken till att en gång mycket tunna damer efter 50 års ålder nödvändigtvis blir bättre.

Kan viktökning förhindras??

Överdriven viktökning under klimakteriet innebär risker:

 • Risk för hjärta, vener och artärer, muskuloskeletalsystemet.
 • Ökningen i hotet om osteoporos i detta tillstånd är också förknippat med en belastning på benvävnad och leder.
 • Kolesterol på väggarna i vener och artärer blir orsaken till bildandet av åderförkalkning, vilket avsevärt ökar djupet av negativa manifestationer i form av värmevallningar, hjärtrytmfel, andnöd, blodtryck hoppar.

Näringsrika ögonblick

kalorier

 1. Det är nödvändigt att minimera kaloriinnehållet i den konsumerade menyn med hänsyn till det faktum att antalet kalorier i allmänhet bör vara i värdet 1500 enheter.
 2. Genom att använda ett visst antal kalorier under lång tid kan du säkerställa förlusten av extra kilo utan att tortera din egen kropp med misslyckade dieter, varefter vikten ökar mycket snabbare under en månad.
 3. För kvinnor som har nått den klimakteriska åldersgränsen, balanserar det genomsnittliga dagliga antalet kalorier runt värdet 1500, och ändå är detta en genomsnittlig indikator och i varje fall kan detta värde variera i en eller annan riktning.

portione

Maten ska delas, 250-300 g mat på en gång, många portioner flera gånger om dagen ska kasseras. Slut middag 4 timmar före sänggåendet.

Matdistribution

För frukost betalas 30% av den dagliga konsumtionen, för lunch - 40%, den återstående för eftermiddagste och middag.

Det är nödvändigt att dricka minst 2-2,4 liter vätska, inte bara vatten utan även mejeriprodukter, färskpressad juice, te med örter.

Skaldjur

För att påverka metabolismen för framtiden kommer det att finnas skaldjur, havsfisk. Förutom att normalisera vatten-saltmetabolismen har dessa produkter sådana fördelaktiga omega-3-fettsyror.

Reglering av fettintag

Köttet skummas, kokas i en dubbelpanna, ugn, kokas. Detta är fågelkött, kanin, kalvkött.

Växtmat

Varje säsong är det nödvändigt att äta frukt, bär, grönsaker, acceptabelt vid årstid, i form av sallader, tillägg till yoghurt, spannmål, mycket användbart och färskt.

Nyopor i klimakteriet

För majoriteten av det rättvisare könet, med början av klimakteriet, blir viktminskning en utmärkt chans att föryngra sig i flera år.

Ibland strävar kvinnor efter exakt den vikt de hade i sin ungdom och väljer ofta inte medel för att uppnå vad de vill. Men sådana offer är absolut förgäves..

Den huvudsakliga skillnaden mellan att gå ner i vikt i åldersgruppen ”över 50” är den gradvisa och skonsamma processen, och dessutom är ganska genomförbara krav och resultatet kommer inte att vara lång. Det är inte bara svårt att uppnå en tunn "som cypress" midja efter klimakteriet, men det är också fylld med komplikationer i välbefinnande och hälsa.

Figuren ska vara något överviktig. En kvinna som plötsligt tappade vikt under klimakteriet bör vara försiktig: betydande viktminskning vid denna tidpunkt kan vara en symptomatisk manifestation av sjukdomen..

Hur man hanterar övervikt vid klimakteriet?

Vid klimakteriet bör du inte ta dig till några dieter. Näring i denna åldersperiod behöver en fullständig och balanserad.

När man bereder en kost, bör en kvinna "över 50" inte glömma bort instruktioner som:

 1. På morgonen bör du definitivt äta en rejäl och tillfredsställande frukost. Utmärkt om du kan äta en del av spannmålgröt (havre, ris, majs, hirs eller bovete), keso eller andra mejeriprodukter.
 2. Från godis måste helt överges. Om du verkligen vill, kan du då och då unna dig en handfull russin, torkade aprikoser eller katrinplommon. Du kan också äta en bit mörk choklad varje dag.
 3. Menopausala livsmedel med viktminskningsmål inkluderar inte inlagda gurkor, saltad sill, stekt potatis, majonnäs, fettkött och andra livsmedel som är mättade med kalorier men med få vitaminer.
 4. Ät minst 5 gånger om dagen. Mängden mat som konsumeras, det är bättre att motsvara storleken på din egen handflata.
 5. Det är förbjudet att helt utesluta fett: kroppen behöver dem för ämnesomsättning. Letar du efter metoder för att gå ner i vikt under klimakteriet bör du fortfarande ta hänsyn till din egen hälsa. För att inte växa fett är det bäst att föredra en fettsnål måltid och minska intaget av animaliskt fett, inklusive smör. Linfröolja är mycket användbar - ett lager av omega 3 och omega 6 fettsyror.
 6. All mat måste tuggas noggrant så att den blir så liten som möjligt och är mättad med saliv.
 7. Det ska ångas, bakas eller kokas. Använd salt så lite som möjligt. Rätt mat smälts lätt och lagras som fett. Dessutom väcker det inte aptit, och på grund av detta finns det inget överätande.
 8. Det är strängt förbjudet att äta mat sent på kvällen innan du går till sängs. Fetma ger en vana att äta i mörkret.

fytoöstrogener

För att normalisera hormonbalansen kan en specialist råda läkemedel för en substitutionseffekt:

De återupptar en bra ämnesomsättning, normaliserar matsmältningens arbete, används för att ersätta östrogener och progesteroner med fytohormoner som är absolut oskadliga för hälsan. Dessa läkemedel ska användas enligt anvisningar och under övervakning av en läkare..

Diet

Distribution av produkter är det mest användbara dietalternativet för klimakteriet hos kvinnor. Daglig näring kräver närvaro av 60% grönsaker och frukt, 25% protein och 15% långsmältbara kolhydrater.

Hur går man ner i vikt effektivt vid 50 års ålder? När man utvecklar menyn är det nödvändigt att tillskriva mindre kalorimat till middag och tätare - till frukost. Baserat på diskarna nedan kan du tänka igenom en meny för både 1 dag och 7 dagar.

Denna diet kan inkludera:

 • Enkelt morgonbord:
  • majsflingor doused med mjölk eller yoghurt med låg fetthalt;
  • 1-2 torkat bröd med en skiva inte mycket fet ost, frukt;
  • sallad med solrosolja;
  • kokt böna, smoothie med banan, en bit bröd med sylt.
 • Till lunch:
  • bakad fisk, sallad med gröna och ost, lite muffin;
  • kokt kalkon eller kyckling med en skål med grönsaksgryta eller pasta, en skiva bröd med en tomat;
  • stuvad fisk med brunt ris och broccoli;
  • grönsakssoppa, potatismos med kyckling eller nötkött.
 • Middag är det enklaste måltidsalternativet:
  • kokt kyckling, frukt;
  • keso med låg fetthalt med skivor frukt;
  • kli bulle, kefir;
  • Grönsakssallad.

Aktivitet

När klimakteriet börjar är fysisk aktivitet en kvalitet och förlängning av en kvinnas liv.

Du bör vänja dig med att avvika från hissen. Klättring och nedför trapporna ger samma resultat som att utföra övningar i gymmet på simulatorer.

Dessa övningar dra åt musklerna i benen och höfterna. På en dag måste du gå flera kilometer.

Tja, och naturligtvis är det grundläggande viktigt att regelbundet delta i gym, centra och pooler.

Differentierade dieter i kombination med intensiva fysiska övningar tillåter inte kroppen att öka sina sidor.

Man bör dock inte glömma att under klimakteriet är det helt enkelt omöjligt att gå ner i vikt snabbt. Fettlager, särskilt på magen, är en fysiologisk reserv av kvinnliga hormoner och livsmedelskolesterol som produceras av levern.

Folkrättsmedel

Frågan om viktminskning under klimakteriet är alltid relevant.

Från generation till generation har folkrecepter gått som underlättar manifestationen av klimakteriet och kan hjälpa till i kampen mot övervikt hemma:

 • klöverdrink gjord av pion;
 • kunglig gelé;
 • oregano;
 • färskpressade juice;
 • sojabönor;
 • baljväxter;
 • spannmål;
 • Linné.

Växtinfusioner bereds på följande sätt: 2 msk. matskedar torrt gräs i ett glas kokande vatten, insistera i en termos i 8 timmar. Drickning efter filtrering, en fjärdedel 30 minuter före måltiderna.

Drycker ger en ansträngande, avlägsnar överskott av vätskeeffekt, främjar en skyddande reaktion av slemhinnorna, upprätthåller hud, hår, naglar i ett hälsosamt tillstånd, återställer libido.

Apiprodukter konsumeras färskt (under utseendet på nya bin), farmakologiska produkter används i kapslar, pollen blandas med honung. varaktighet är två månader. Effekten är normalisering av aptit och ämnesomsättning, optimerar det psyko-emotionella tillståndet och självreglering av den hormonella sfären återupptas..

Principerna för att gå ner i vikt under klimakteriet

Flera punkter framhävs särskilt där uppgifterna att eliminera övervikt inte är svåra:

 • Minimering av feta livsmedel;
 • Dricksvatten, cirka 6-10 glas per dag, med hänsyn till individuella behov;
 • Uppdelningen av den konsumerade matvolymen i 6-8 mottagningar, inte mer än 350 gram åt gången. Grönsaker är mycket användbara om en kvinna känner hunger även efter en timme efter att ha ätit;
 • En betydande del av kalorierna konsumeras vid frukosten, och kolhydrater är också lämpliga;
 • För att eliminera hunger, dricka vatten cirka 30 minuter innan du äter;
 • Hacka mat och blanda noggrant med saliv. Detta påskyndar uppkomsten av en magkänsla och hjälper matsmältningskanalen och matsmältningen.
 • Variation i mat;
 • Snacks med vegetabiliska livsmedel eller mejeriprodukter;
 • Näring under klimakteriet syftar till att bibehålla kroppen och formen bör vara korrekt, med undantag för allt stekt. Det är bättre att ånga med stewing eller bakning.

Supermat för klimakteriet

Diet bör alltid innehålla kycklingbröst, kalkon, kaninkött.

Superprodukter inkluderar:

 • valnötter,
 • kasju,
 • skaldjur,
 • all jäst mjölk,
 • spannmål - pärlkorn, korn, havre,
 • svarta vinbär,
 • melon,
 • bananer,
 • torkade plommon,
 • fikon.

Skräpmat

En uppsättning överdriven kroppsvikt, beror främst på "snacks" i form av konfekt, choklad, chips, kex.

Närvaron av dessa produkter bör inte överstiga 10% av maten som äts per dag.

Snabbmat tillhör också kategorin skadliga produkter tillsammans med mousserande vatten, majonnäs, ketchup, juice från påsar..

Mat av detta slag är inte förbjudet, men du kan inte kalla det användbart. Maten bör vara annorlunda, men allt ovanstående bör fortfarande minimeras..

recensioner

Recensioner om viktminskning med klimakteriet:

Hur man tappar från klimat: DIET som inte ska korrigeras

Många kvinnor upplever att de under klimakteriet lyckades få 5-7 kg övervikt. Dessa är genomsnittliga siffror som säger att någon kan bli mer fet och någon mindre. Varför återhämtar sig en kvinna under klimakteriet? Viktökning under klimakteriet är resultatet av hormonella förändringar, särskilt östrogen och progesteron.

Många studier bekräftar att östrogen (det kvinnliga könshormonet) påverkar hur kroppen lagrar och förstör fett. Denna process kallas lipolys - förstörelse av fettvävnad..

Klimakteriet orsakar en kraftig minskning av både östrogen och progesteron (vilket är en naturlig process under denna period av en kvinnas liv). Detta leder till att kroppen inte längre bränner fett så effektivt som den en gång gjorde..

Detta är en av de främsta orsakerna till att många kvinnor under klimakteriet ökar ytterligare 5 eller 10 kg. Överskottsvikt som uppnås under klimakteriet placeras vanligtvis på magen. Denna typ av fett kallas "visceral", det är det farligaste och oönskat. Förutom estetiska problem kan det öka risken för hjärtattack, stroke och diabetes..

Hur man tappar under klimat: menopaus och vikt

Är det möjligt att gå ner i vikt med klimakteriet? Genom att känna till din egen hormonella bakgrund kan du förstå vilken mat som hjälper dig att gå ner i vikt. De produkter som en kvinna konsumerar kan påverka hormonnivåerna medan de inte helt kan ersätta hormonersättningsterapi (HRT). Men detta betyder inte att mat inte kan hjälpa till att kontrollera vikten eller symtomen på klimakteriet. I själva verket kan en olämplig diet förvärra klimakteriet.

Det bästa sättet att undvika viktökning under klimakteriet är att gå in i denna period med normal hälsosam kroppsvikt. Om en kvinna, som är i perimenopaus, kommer att ha 6–8 kg fett, kommer det att vara mycket svårt för henne att förlora dem under postmenopausal period.

Hur man äter med klimakteriet för att inte bli bättre?

Det finns ingen perfekt diet som fungerar lika bra för varje kvinna. Läkare rekommenderar att du fokuserar på den "vanliga" gruppen av hälsosamma livsmedel som du sedan kan anpassa och anpassa till din kropp.

Näring för klimakteriet: hälsosamma livsmedel under klimakteriet

 1. Massor av frukt och grönsaker

Grönsaker och frukt bör utgöra grunden för kosten. En diet som är hög i dessa livsmedel sänker kolesterol och vikt under klimakteriet. Det bidrar också till normal produktion av hormoner hos kvinnor på grund av den stora mängden antioxidanter. För större fördel är det viktigt att äta olika frukter och grönsaker av alla sorter och färger..

 1. Glutenfria spannmål (bovete, havre, quinoa, ris, etc.)

Glutenfria korn har mer näringsämnen än bearbetat mjöl och bröd. De har en god effekt på matsmältningskanalen. Dessa livsmedel innehåller också mycket fiber för kvinnor..

Denna kategori inkluderar kokosnöts- och olivoljor, nötter, olika frön, etc. Ät dessa livsmedel, men begräns den totala mängden fett som du konsumerar (lägg inte till överskottsfett i din diet bara för "friska fetter"). Det kan öka ämnesomsättningen och öka kroppens förmåga att bränna fett..

 1. Sojaprodukter

Sojamat kan ha östrogen potential, vilket innebär att de kan hjälpa till att hantera klimakteriebesvär, t.ex. värmevallningar. Det är bäst att börja med att införa en liten mängd högkvalitativa (ekologiska) sojaprodukter i din diet för att se om de hjälper dig specifikt. Sojaisoflavoner finns i takt, tofu, sojamjölk, edamame, etc..

Maca har använts i århundraden för att bekämpa infertilitet, för att förbättra attraktion och balans av kvinnliga hormoner. Maca säljs i pulver, som kan tillsättas till andra produkter och i kapselform (kosttillskott). Kan användas av både kvinnor och män..

 1. Linfrö

Lin innehåller omega-3-fettsyror och antioxidanter. Att konsumera linfrö i 3 månader kan minska klimakteriets symtom och förbättra livskvaliteten. Linfrön kan tillsättas till smoothies, sallader eller drycker. Denna produkt är också mycket fiberrik och har låg kolhydrater..

Att konsumera tillräckligt med växt- eller animaliskt protein hjälper till att upprätthålla eller bygga muskler, vilket förbättrar ämnesomsättningen. Det är önskvärt att proteiner står för minst 20-30% av det totala antalet kalorier som konsumeras dagligen.

Friska kolhydrater kan innehålla frukt, grönsaker, glutenfri fibermat etc. De är betydligt bättre än bearbetade eller raffinerade livsmedel. Kolhydrater kan i vissa fall stå för upp till 40-50% av alla kalorier.

HUR DU INTE Korrigerar med klimat: DIET PÅ MENOPAUSE

Det är viktigt för en kvinna under klimakteriet att inte bara inkludera rätt hälsosamma livsmedel i kosten, utan också att ta bort dåliga och ohälsosamma livsmedel från kosten.

Skadliga produkter som ska undvikas vid klimakteriet (lista)

 1. Halvfabrikat

Bearbetade livsmedel innehåller ofta socker och fett av låg kvalitet, vilket kan värdelöst öka kaloriintaget och potentiellt leda till inflammation. Undvik livsmedel som är mycket bearbetade och innehåller ingredienser som är svåra att uttala..

Raffinerade kolhydrater orsakar vanligtvis ett starkare insulinrespons, vilket över tid kan leda till viktökning och insulinresistens..

Alkohol tillför extra kalorier, lägger extra stress på levern och kan öka risken för bröstcancer.

Koffein kan förvärra vasomotoriska symtom på klimakteriet, till exempel värmevallningar. Att avvisa den hjälper kroppen att tolerera stress bättre och göra det lättare att somna på natten..

Låga kvalitet och mycket raffinerade oljor, såsom safflor eller majs, kan leda till inflammation och en obalans av fettsyror i kroppen. Genom att eliminera bearbetade livsmedel kan du minska konsumtionen av dessa typer av oljor..

Försök att ge upp ohälsosamma snabba mellanmål och ersätta dem med mer hälsosamma nötter eller frukter..

NÄTNING PÅ ETT KVINLIGT KLIMAKT FÖR ATT LOSA OCH KORREKTER INTE

Är det möjligt att gå ner i vikt under klimakteriet genom att begränsa kaloriintaget??

Många kvinnor börjar kämpa med viktökning med klimakteriet, vilket minskar det totala kaloriinnehållet i kosten och minskar den till 1200-1500 kalorier per dag. Även om denna metod tillfälligt kan stoppa viktökning, leder det på lång sikt nästan alltid till metaboliska störningar. Kroppen behöver en viss mängd kalorier, beroende på ålder, aktivitetsnivå, hormonbalans, höjd och aktuell vikt. Att konsumera kalorier under den optimala nivån bromsar ämnesomsättningen. Detta är en av de främsta orsakerna till att enligt forskare arbetet med att minska vikten inte fungerar i cirka 99% av fallen..

Kalorireduktion under klimakteriet är inte vettigt om viktökning inte är ett resultat av överätande utan är förknippat med naturliga hormonella förändringar. Denna hormonobalans kan inte hanteras genom att minska kalorier..

Hur ofta ska en kvinna äta för att gå ner i vikt med klimakteriet?

Flera studier har visat att mer frekventa måltider i små portioner kan minska symptomen på klimakteriet (t.ex. värmevallningar). Men i en viss kategori av människor kan detta leda till en försämring av känsligheten för insulin. För vissa kvinnor är större men mindre frekventa delar bättre lämpade för deras ämnesomsättning..

Viktökning med klimakteriet: vad man ska göra

Det är användbart att komplettera koständringar med tillskott, HRT, träning och fysisk aktivitet. Dessa behandlingar kan öka viktminskningen..

Vad man ska ta med klimakteriet för att inte bli bättre (droger, mediciner)

 • HRT, HRT (hormonersättningsterapi)

HRT är intaget av bioidentiska hormoner (progesteron, östrogen) under klimakteriet. Det bör förskrivas med försiktighet om en av kvinnans släktingar var sjuk av bröstcancer.

Att använda naturliga eller vitamintillskott är en annan behandling för klimakteriet som kan kombineras med koständringar för att gå ner i vikt och minska symtomen..

  • probiotika Höga doser av probiotika kan förbättra metabolism och koncentration av bakterier i tarmen. För detta används doser från 100 miljarder CFU. Det är användbart att komplettera sitt intag med laktobaciller och bifidobakterier.
  • Berberine hjälper till med viktminskning, vilket gör kroppen känsligare för insulin, ökar muskelmassan och förbättrar ämnesomsättningen. Detta är ett bra läkemedel för viktminskning, särskilt under klimakteriet..
  • Proteinpulver. Användning av högkvalitativt proteinpulver kan ge kroppen de näringsämnen som krävs för muskeltillväxt och hjälpa till att minska aptiten. Det är bättre att använda vegetabiliska proteinpulver, eftersom de är lättare att absorbera av kroppen..
  • Vitaminer från grupp B. De kan öka energinivån och kroppens motstånd mot stress under klimakteriet. B12 används ofta för viktminskning, liksom för att öka aktivitetsnivån och fysisk aktivitet..
 • övningar

Träning är ett viktigt villkor för att gå ner i vikt. Under klimakteriet kan du börja med lätta övningar (yoga, pilates, stretching, etc.). Om det inte finns några symtom på klimakteriet och du bara behöver gå ner i vikt är det bättre att börja med styrketräning, vilket hjälper till att bygga muskler och förbättra den totala ämnesomsättningen.

Regler för framgångsrik viktminskning under klimakteriet

Många kvinnor är mycket rädda för den överhängande klimakteriet, och poängen här är inte bara de obehagliga konsekvenserna av hormonell anpassning. Tyvärr säger modern statistik att cirka 65% av kvinnorna möter stark viktökning under krisen. Och naturligtvis börjar de leta efter möjliga lösningar på detta problem. I den här artikeln kommer vi att prata i detalj om varför en stark viktökning uppstår och hur du kan hantera det med dieter och andra metoder utan att skada din hälsa..

Varför blir kvinnor fetma under klimakteriet

Det har länge varit känt att med början av klimakteriet ökar kvinnor från 5 till 7 kg övervikt per år. Men inte alla vet exakt vad anledningen ligger.

 1. Först av allt påverkar åldern. Vid 45-50 års ålder minskar vår fysiska aktivitet markant, och med början av klimakteriet och dess tillhörande symtom, såsom värmevallningar, hypertoni och andra hälsoproblem, kan vår kropp helt enkelt inte generera tillräckligt med styrka och energi för att upprätthålla en lämplig aktivitetsnivå.
 2. Det andra skälet är en naturlig minskning av hastigheten på grund av den ålder då vår kropp spenderade energi och spenderade kalorier under träning. Även om du har varit engagerad i sport hela ditt liv, i en äldre ålder, kommer dina vanliga träningspass inte längre att ha samma effekt som vid 25.

Och slutligen den tredje anledningen. När början av klimakteriet i kroppen minskar metabolismhastigheten. Detta beror på att vår kropp inte kan anpassa sig till arbetet under hormonbrist. Särskilt beror detta på en minskning av östrogenproduktionen. Det är bland annat detta hormon som hjälper kroppen att kontrollera kroppsvikt. När hormonella förändringar kommer tillsammans med klimakteriet, sjunker östrogennivån kraftigt, upp till dess brist. På grund av detta minskar kvinnors fysiska aktivitet dramatiskt, hungern intensifieras och deras metaboliska hastighet minskar..

Kost för klimakteriet - en beskrivning och allmänna principer för näring för viktminskning

För att gå ner i vikt under klimakteriet måste du noga övervaka din diet. Och nu handlar det inte om hårda dieter. De behöver bara undvikas kategoriskt, eftersom mot bakgrund av omstruktureringen av den hormonella bakgrunden kan styva dieter skada din hälsa avsevärt..

Kost med klimakteriet är inte svält och inte ger upp en enorm lista med produkter, men rätt och hälsosam kost i beräknade portioner och äter hälsosamma livsmedel.

De allmänna näringsprinciperna för viktminskning med klimakteriet är följande:

 • Det är nödvändigt att övervaka det dagliga intaget av kalorier. För varje person är det bäst att beräkna kalorihastigheten separat, men som regel varierar den mellan 2000–2300 kalorier per dag.
 • Mat ska tas 5-6 gånger om dagen i små portioner..
 • Det är mycket viktigt att se till att näringen är balanserad. Det bör innehålla en stor mängd komplexa kolhydrater, proteiner och fiber..
 • Grunden för din diet bör vara produkter som dietkött, frukt, grönsaker, mejeriprodukter och spannmål.
 • Fettintaget bör minskas avsevärt och se till att det är av vegetabiliskt ursprung..
 • Det är nödvändigt att helt överge enkla kolhydrater.
 • Varje dag måste du dricka så mycket rent vatten som möjligt. Alla vet om de ökända två liter som du behöver dricka dagligen, men om du inte kan göra det, kommer en och en halv liter per dag att vara tillräckligt.
 • De flesta stekt mat elimineras bäst från din diet. Men om du fortfarande bestämmer dig för att använda den här typen av livsmedelsbearbetning, se till att du ersätter solrosoljan med oliv eller kokosnöt.
 • Dricka ett glas rent vatten en halvtimme innan du äter. Detta kommer att förbättra matsmältningskanalen. Och en timme efter en måltid kan du ta en kort promenad eller träna för att stimulera ämnesomsättningen..

Lista över användbara produkter för viktminskning, lista över skadliga produkter

Korrekt näring med klimakteriet är främst användbara produkter:

 • dietkött (kyckling, kalkon);
 • spannmål (havregryn, korn, korn, vete, brun ris);
 • fisk (lax, makrill, öring);
 • mejeriprodukter (kefir, skummjölk, keso, ägg, yoghurt);
 • nötter (valnötter, mandlar);
 • grönsaker (potatis, morötter, gröna, kål, sparris, rödbetor, aubergine, gurkor, tomater, lök, vitlök, etc.);
 • frukt och bär (körsbär, avokado, vinbär, grapefrukt, jordgubbar, persikor, katrinplommon, mandariner, apelsin, etc.);
 • kli, sojabönor, gröna ärtor, bönor;
 • russin och torkade aprikoser;
 • söt, i en liten mängd (pastil, marshmallows, marmelad, hemlagad godis från naturliga ingredienser).

All mat ska ångas, i ugnen eller i kokt form. För stekt mat ska du endast använda olivolja eller kokosnötsolja. Du måste också ersätta salt och peppar med kryddig kryddor och örter..

Lista över skadliga produkter:

 • produkter som innehåller koffein (mörk choklad, kaffe, te);
 • alkohol;
 • snabbmat och bekvämlighet;
 • soda och söta juice;
 • mjölprodukter;
 • korv och rökt kött;
 • ättiksgurka;
 • konfektyr;
 • vitt bröd.

Vilka vitaminer och mineraler ska finnas i kosten med klimakteriet

Användbara vitaminer och mineraler kan minska obehagliga manifestationer och effekter av klimakteriet. Lyckligtvis hittar vi de flesta av dem på marknaden och i butiken i form av hälsosamma och hälsosamma produkter..

För en hälsosam kost måste du vara uppmärksam på livsmedel som innehåller följande vitaminer och mineraler:

 • kalcium;
 • polysaturerade fettsyror, som är nödvändiga för att sänka kolesterol och triglycerid i blodet;
 • enomättade fettsyror och omega-3 som normaliserar blodets fettnivåer;
 • vitamin B och fiber;
 • bor;
 • lignin, vilket hjälper till att minska rodnad och torrhet i slidan;
 • magnesium, som har en lugnande effekt, lindrar ångest och irritabilitet och bekämpar också humörsvängningar och sömnlöshet;
 • E-vitamin, nödvändigt för att skydda hjärtat och minska bröstsvullnaden;
 • kalium, vilket stärker nervsystemet och hjärtmuskeln.

Hur med klimakteriet hjälper folk att gå ner i vikt

Alla folkmetoder som hjälper till att bli av med övervikt under klimakteriet reduceras till användning av avkok och juice från naturliga produkter. Tack vare deras gynnsamma egenskaper och vitaminer hjälper de till att rensa kroppen, påskynda ämnesomsättningen och uppmuntrar också perfekt.

 • Citronvatten. En mycket användbar uppfriskande drink som du kan dricka inte bara på sommaren, utan också på morgonen på tom mage. Hjälper till att rensa magen, ta bort gifter och ger ett livskraft.
 • Grapefrukt eller ananasjuice. Dessa frukter har länge etablerat sig som frukter som kan bryta ner fettvävnad..
 • Te med ingefära. Detta är ett utmärkt verktyg som inte bara påskyndar ämnesomsättningen utan också hjälper till att minska aptiten. Det är bäst att ta det mellan huvudmåltiderna.
 • Tinktur av rödklöver. Det har en mycket positiv effekt på en kvinnas kropp under klimakteriet. Lindrar trötthet, minskar aptiten och hjälper till att påskynda ämnesomsättningen.

Läkemedel för viktminskning med klimakteriet

Ofta på Internet kan du hitta en annons som lovar oss ett snabbt och enkelt resultat av att gå ner i vikt med hjälp av olika droger. Men lita inte på deras inspirerande slagord..

För kvinnor med klimakteriet kan läkaren rekommendera biologiskt aktiva tillsatser (BAA). Det är vitaminer, mineraler, provitaminer, pektiner och biologiskt aktiva ämnen. Många av dem, särskilt de som innehåller Omega-3, D-vitamin och liposyra, kan faktiskt hjälpa till att reglera vikten. Trots det faktum att kosttillskott inte är ett läkemedel kan bara en läkare förskriva det mest lämpliga tillskottet och bestämma dess dosering.

Metoder för att öka hormonproduktionen i klimakteriet

När början av klimakteriet bör kvinnor vara mer försiktiga med sin hälsa och genomgå regelbundna medicinska undersökningar. Den bästa lösningen med början av klimakteriet är att kontrollera sköldkörteln och ta ett hormontest. Det finns tillfällen då klimakteriet provoserar en svår hormonbrist, och då finns det ett behov av att öka produktionen med hjälp av medicinering. Inom medicin kallas detta menopausal hormonbehandling (MHT).

Som regel baseras MHT främst på utnämningen av naturliga östrogener. Hormonterapi kombineras vanligtvis med centrala läkemedel som förbättrar blodcirkulationen och normaliserar det kardiovaskulära systemets funktion..

Hormonpreparat som innehåller multivitaminkomplex - fytoöstrogener kan också förskrivas. Dessa läkemedel är svåra att jämföra med MHT, eftersom de främst används som profylax.

Viktminskning under klimakteriet och fysisk aktivitet

Det är mycket viktigt under klimakteriet att upprätthålla fysisk aktivitet och uppmärksamma sport och nödvändiga belastningar. För att få din kropp i form måste du öka intensiteten i träningen, eftersom med ålder har träning mindre och mindre effekt på vår kropp.

Fysiska övningar som Pilates, aerobics, simning och fitballövningar är särskilt användbara under denna period. Med tanke på att under klimakteriet ökar nivån på stresshormonet kortisol rekommenderas att du börjar delta i sådana fysiska aktiviteter som inte bara hjälper dig att gå ner i vikt utan också öka ditt humör.

För dig som inte har problem med speciella hälsoproblem och som vill uppnå resultat snabbare är styrketräning lämplig. Ju högre andel muskelvävnad i kroppen, desto snabbare kommer din ämnesomsättning att stiga. Och vid någon tidpunkt kommer dina muskler att börja arbeta för dig och hjälpa till att bränna överskott av fett..

Viktminskning efter 45-50: Funktioner

Efter 45 år blir det mycket svårare att förlora extra kilo. Vid denna ålder har en kvinna en stark förändring i den hormonella bakgrunden, som påverkar många organ och system i kroppen. På grund av ålder och en minskning av hormonproduktionen bromsas ämnesomsättningen också. Att gå ner i vikt blir ett verkligt problem, och många börjar ta till akutmetoder, såsom fasta och använda farliga droger för att gå ner i vikt, vilket kan leda till allvarliga hälsoproblem..

För att uppnå resultat och gå ner i vikt vid en ålder av 45-50 år måste kvinnor ta till sig detta problem korrekt..

 • Först måste du äta bara hälsosamma och hälsosamma livsmedel..
 • För det andra bör du gå in för sport. Det finns många typer av fysiska övningar som hjälper till att hålla din kropp i god form, som kan väljas individuellt baserat på medicinska kontraindikationer..
 • Och för det tredje måste du undersökas regelbundet av en läkare.

Climax är en svår period i varje kvinnas liv. Men även han blir nästan osynlig om du noggrant övervakar din hälsa, äter rätt och inte glömmer fysisk aktivitet. Att bli av med övervikt med klimakteriet är absolut verkligt. Du behöver bara följa dessa regler, och då kan du förlora onödiga kilogram, samt hitta lätthet och komfort.

Hur man inte återhämtar sig från klimakteriet?

Under klimakteriet inträffar många allvarliga förändringar i kroppen, och långt ifrån alla vänligen en kvinna. Under påverkan av rasande hormoner störs arbetet i de inre organen, energiutbytet och metabolism lider, och som ett resultat uppträder övervikt. Många kvinnor under denna period har en betydande viktökning och når flera tiotals extra kilo. Men för att förhindra sådana förändringar under kraft av varje kvinna är övervikt med klimakteriet inte en förutsättning!

Naturligtvis är det inte svårare än någon annan tid att bli bättre under klimakteriet och därefter bli av med kroppsfett - hormonell anpassning gör sig känd och metabolismen blir mycket mer passiv med åldern. Ingenting är emellertid omöjligt: ​​om du inte släpper handen, inte klarar av de oundvikliga förändringarna, börjar inte dig själv, hänger dig i depression, kan du inte bara bli bättre, utan till och med bli smalare och mer attraktiv och mitt i klimakteriet! Hur man hanterar fysiologi, läs på Mamsy-sidorna!

Orsaker till viktökning i klimakteriet

För att ta reda på hur man inte återhämtar sig under klimakteriet måste du inse vilka förändringar som sker i kroppen och hur mycket de påverkar avsättningen av fetter:

 1. Hormonell obalans. Med klimakteriet genomgår en kvinnas hormonella bakgrund allvarliga förändringar. Nivåerna av östrogen och progesteron reduceras, och trots allt påverkar dessa hormoner inte bara reproduktion utan också metabolism. Som ett resultat reduceras nedbrytningen av fetter och extra kilo "sticker" direkt av sig själva. För att inte återhämta sig måste en kvinna acceptera en ny status och göra lämpliga förändringar i sin livsstil.
 2. Låg rörlighet. En apatisk livsstil är inte direkt relaterad till klimakteriet, men en obalans av hormoner kan inte påverka kvinnans energi och rörlighet. Trötthet, svaghet och, som ett resultat, en inaktiv livsstil med klimakteriet är en ganska vanlig förekomst, som, precis som vid någon annan tidpunkt, inte annat än orsakar fettavlagring. För att inte bli bättre måste du övervinna dig själv och ändå försöka spela idrott åtminstone lite.
 3. Psykologiska komplex. Åldersrelaterade förändringar kan orsaka långvarig depression, som många tycker om att "sylt". En sådan klimakterisk stress hämmar metaboliska processer ännu mer, och tung konsumtion av sockerarter och lipider orsakar en snabb ansamling av oönskade kg.
 1. Dåliga vanor. Statistik visar att rökning och dricka alkoholhaltiga drycker (även sällan!) Bidrar till ansamlingen av fett - det är många gånger lättare att återhämta sig från dåliga vanor. Och om i ungdomar kroppen på något sätt kan anpassa sig till sådana överskott, under menopausen är fel livsstil full av stora problem, inklusive metabolism.

Hur förvärrar man inte situationen? De viktigaste förbuden mot klimakteriet

Åldersrelaterade förändringar dikterar nya livsvillkor, och hur snabbt en kvinna accepterar dem avgör om hon kan anpassa sig till situationen och inte bli bättre. Vad gör man för att upprätthålla ett attraktivt utseende och smal figur utan mycket ansträngning? På ett eller annat sätt innebär klimakteriet vissa förbud, som igår verkade ganska acceptabla. Så vad är det värt att ge upp damer i Balzac ålder?

Inga hårda dieter och svält!

Unga flickor, för att radikalt gå ner i vikt, har råd att sitta på alla (naturligtvis rimliga och balanserade!) Dieter, även de strängaste och försvagande. Under klimakteriet kan en sådan diet vara dödlig - du kommer naturligtvis inte bli bättre om du helt vägrar mat och kanske till och med tappar några kilo, men så fort du tillåter dig avkoppling kommer den förlorade vikten att återvända dubbelt så mycket.

Faktum är att den kvinnliga kroppen under klimakteriet fungerar på ett helt annat sätt: med den minsta bristen på kalorier, är försvarsmekanismer aktiverade, och metabolismen stoppar bokstavligen, varvid varje fettcell bevaras noggrant. Att väcka honom efter en diet och tvinga honom att arbeta i normalt läge är dessutom nästan omöjligt, vilket innebär att du inte kan bli bättre på det här sättet endast tillfälligt.

Dessutom leder otillräckligt intag av fetter från mat till en ännu större minskning av hormonhalterna, eftersom östrogener syntetiseras från kolesterol. Som ett resultat av detta kommer symptomen på klimakteriet förstärkas, vilket ytterligare komplicerar den nuvarande situationen.

Konditionsträning - endast under överinseende av en tränare!

Fysisk aktivitet hjälper till att inte bli bättre, även med klimakteriet - ingen argumenterar med detta. Men att ignorera ens egen ålder är att fungera "på slitage" ineffektivt och dessutom extremt farligt! Även med utmärkt fysisk förberedelse och regelbunden träning i gymmet är det bättre i klimakteriet att hålla utmattande träning under kontroll, noggrant överväga ett program för att gå ner i vikt. Och om sport har dykt upp i ditt liv nyligen, borde du vara dubbelt mer uppmärksam på dina känslor - kroppen genomgår redan allvarlig stress, så inte överbelasta den för mycket..

Men det betyder inte att du helt ska ta bort sporten från ditt liv och slå på "energibesparande" läge! Under klimakteriet är det bättre att växla från allvarliga belastningar till mer skonsam, till exempel fitness, simning, vatten aerobics. Tänker noggrant över programmet, koordinerar det med din läkare och tränare, du kan inte bara inte bli bättre utan också tappa ett par extra kilo, göra silhuetten mer tonad och snygg. Kom dock ihåg: måttlighet är bra i allt!

Ingen panik!

Mycket ofta upplever kvinnor i mogen ålder klimakteriet och relaterade förändringar som livets slut. Naturligtvis är några av "innovationerna" oåterkalleliga, men de flesta bor bara i det undermedvetna. Med undantag av reproduktionsfunktion förändras inte klimakteriet absolut något! Efter att ha accepterat och förstått sin nya status kommer det att bli mycket lättare för en kvinna att hantera stress utan att ta till standardmetoder för kamp - ”fastna” med godis, depression och melankoli. Den bästa lösningen är att anpassa sig till nya förhållanden som dikteras av klimaxet, och en steg-för-steg-lösning på befintliga problem.

Korrekt näring under klimakteriet

Det första du ska göra för att inte bli bättre är att reglera din egen näring. Och samtidigt är ålder och kön inte viktiga: principen om bevarande av energiförbrukning i alla fall. Det vill säga, för att bibehålla en siffra måste du konsumera färre kalorier än du spenderar - och då kommer vikten att förbli inom normala gränser, eller till och med minska.

Om du är van vid att äta, förlita på din egen smak och kortvariga önskemål, och innan kroppen förlåter dig sådana friheter, måste du med klimakteriet allvarligt ompröva dina matvanor. De viktigaste reglerna för dietetik hjälper dig att skapa en hälsosam kost och inte bli bättre under hormonell anpassning, samtidigt som du upprätthåller harmoni och lätthet:

 • Obligatorisk frukost. Morgonmåltid ska vara tät och näringsrik. En banal kopp kaffe och flera smörgåsar kan förse kroppen med kalorier i ett par timmar, varefter du definitivt vill ha ett mellanmål igen. På morgonen är det bättre att föredra spannmål, frukt eller grönsaksallad - dessa rätter är fulla av fiber och vitaminer..
 • Tidig middag. Näringsläkarens råd är inte efter 6, för att inte bli bättre - inte en tom fras. Om du går i säng sent på natten eller har en nattlig livsstil, bör du begränsa dina måltider minst 4 timmar före sänggåendet, vilket gör middagen så näringsrik som möjligt, så att din kropp kan smälta och bryta ner alla kalorier du får..
 • En komplett diet. Lusten att inte bli bättre betyder inte att ge upp mat! Kroppen med klimakteriet bör få alla nödvändiga näringsämnen, inklusive fetter. Det är emellertid bättre att fokusera på proteiner och lätta kolhydrater, och ersätta det mesta av fettet (men inte alls!) Med grönsaker. Samtidigt måste mejeriprodukter, kött med låg fetthalt, spannmål, grönsaker och frukt ingå i den dagliga menyn.
 • Fraktionell näring. För att inte återhämta sig är det nödvändigt att minska volymen för varje portion, utan att det påverkar den dagliga kosten. Istället för två eller tre måltider om dagen bör du äta mat minst 4-6 gånger om dagen, men i små volymer. Så det blir lättare för dig att kontrollera hunger och bli av med överätande.
 • Drickläge. Dricka ungefär ett halvt glas vatten före varje måltid - detta hjälper till att minska portionstorleken, snabbare tillfredsställa din hunger och dessutom börja processen att dela fett. Minst 1,5-2 liter vatten bör drickas per dag - uttorkning bromsar metabolismen ännu mer, vilket stör processen för nedbrytning av lipidceller.
 • Sättet att laga mat. Ångade rätter, bakade eller kokta, smälts mycket snabbare och fullständigt. Bara att ändra metoden för värmebehandling, utan att minska portionsstorleken, kan du inte bli bättre även under klimakteriet.

Slimming Drugs: Salvation or Myth?

Många kvinnor under klimakteriet försöker bli av med extra kilo med hjälp av resultaten av modern farmakologi. Ibland tillåter denna metod att du inte blir bättre, men i de flesta fall är alla typer av kosttillskott och kosttillskott, förmodligen tillfredsställande hunger, åtminstone värdelösa och till och med helt osäkra.

Under klimakteriet är den kvinnliga kroppen särskilt sårbar, så du bör inte experimentera med medicinska formuleringar i hopp om att bli av med onödiga kilogram. Var noga med att konsultera en läkare, klara alla nödvändiga tester och genomgå en detaljerad undersökning - först efter det kan specialisten bedöma tillräcklig funktion av din kropp och vid behov förskriva mediciner som kan hålla vikten inom normala gränser. Som regel talar vi i detta fall om hormonterapi, som gör att du kan stoppa symptomen på klimakteriet och samtidigt driva metabolisk aktivitet.

Kom ihåg: rätt psykologisk inställning och tro på din egen attraktivitet hjälper dig att hantera denna svåra period i varje kvinnas liv, håll dig smal, ung och glad!

Hur man går ner i vikt med klimakteriet eller klimakteriet?

Menopaus är inte den enklaste tiden i en kvinnas liv. Tillsammans med obehagliga symtom, som värmevallningar, sömnlöshet, dåligt humör, börjar många gå upp i vikt.

Men trots alla ansträngningar - dieter och fitness - försvinner inte extra kilo. För att gå ner i vikt och återställa harmonin är det först av allt viktigt att ta reda på de verkliga orsakerna till problemet.

Myt nummer 1. Anledningen till övervikt under klimakteriet är en minskning av östrogenproduktionen

I själva verket: INTE HELT

Med åldern minskar mängden östrogen i en kvinnas kropp, vilket ofta leder till svårigheter att bibehålla vikt. Hudtillståndet förvärras också - det blir mindre elastiskt, tappar sin ton. Tillsammans med detta inträffar också en omfördelning av fettvävnad efter bukformen - en fet "kudde" visas i buken. Om vikten ökar snabbt kan detta utlösa utvecklingen av menopausalt metaboliskt syndrom. Det kännetecknas av bukfetma, utveckling av insulinresistens på grund av östrogenbrist, samt dyslipoproteinemi - en förändring i sammansättningen av blodlipoproteiner (HDL och LDL).

För att identifiera och bekräfta en signifikant minskning av östrogenkarakteristik för klimakteriet rekommenderas att utföra studier:

För att diagnostisera metaboliskt syndrom och diabetes mellitus kan du utföra komplexet 99-00-860 - Bedömning av insulinresistens: glukos (på tom mage), insulin (på tom mage), beräkning av HOMA-IR-index, samt test 23-10-002 Glykosylerat hemoglobin (HBA1c), som är en markör för en kontinuerlig ökning av blodsockret.

Myt nummer 2. Viktökning är förknippad med störningar i sköldkörteln

Faktiskt ja

Ofta orsakas viktökning av en minskning av sköldkörtelfunktionen, vilket är en regulator för basal metabolism. Sköldkörtelhormoner stimulerar ökat kolhydratutnyttjande, proteinmetabolism och ökar nedbrytningen av fettet. Således hjälper till att upprätthålla harmoni och bibehålla vikt i normen Med bristen på dessa hormoner (hypotyreos) bromsas ämnesomsättningen, och fett bryts ned mindre effektivt..

Anledningen till detta tillstånd kan vara en brist på jod i kroppen, vars absorption i sin tur beror på nivån av TSH - sköldkörtelstimulerande hormon. TSH genom aktivering av dess receptor stimulerar flödet av jod in i tyrocyten (epitelceller i sköldkörteln), bildandet av jodtyronin, nedbrytningen av tyroglobulin med frisättning av sköldkörtelhormoner.

Med hypotyreoidism ökar jodflödet till tyrocyten och nedbrytningen av tyroglobulin; med hyperfunktion hämmas intaget av jod och nedbrytningen av tyroglobulin.

Med en minskning av intaget av jod i kroppen, aktiverar TSH receptorerna, medan TSH-nivån inte ökar, men körteln ökar i storlek (hypertrofi, endemisk struma). Med jodbrist minskar receptorns känslighet och nivån av TSH och nivån av sköldkörtelhomoner ökar (T4-fri).

För screening och förebyggande av sköldkörtelsjukdomar rekommenderas det att genomgå en omfattande undersökning och donera blod för analys enligt följande indikatorer:

Myt nummer 3. Att vara överviktig under klimakteriet kan orsaka sprickor.

Faktiskt ja

Estradiol hos kvinnor är ett riktigt "skydd" av benvävnad; det tillåter inte parathyreoideahormonet att "ta" kalcium från benet. Benmassaförlust är mer benägna att påverka postmenopausala kvinnor - en av tre lider av osteoporos. Förutom hormonella störningar kan orsaken till denna sjukdom vara en ärftlig benägenhet till frakturer, otillräckligt kalciumintag och vitamin D-brist, långvarig användning av vissa läkemedel (glukokortikosteroider, antikonvulsiva medel, sköldkörtelmediciner).

För att bekräfta diagnosen osteoporos, för att utvärdera tillståndet för mineralmetabolism och benmetabolism för att välja lämpligt farmakoterapeutiskt stöd, kan ett antal studier utföras vid CITILAB, inklusive komplex.

Myt nummer 4. Fetma kan vara en föregångare av onkologi

Faktiskt ja

Det är pålitligt känt att en sådan relation finns. Emellertid anges orsakerna till "början" av tumörtillväxt. Många forskare tror att transfetter utlöser cancerframkallande i detta fall..

I själva verket är detta polymerbildningar som bildas efter upprepad uppvärmning av oljan. En betydande mängd transfetter finns i köpta konditorier, halvfabrikat, såser (majonnäs, ketchup, etc.), påslag (smörersättning), snabbsoppor, ost med hydrerat smör.

Fetma är en betydande riskfaktor för endometrial cancer, matstrupen adenokarcinom, mage, lever, njure, bröst, äggstockscancer. I många fall är fetma en följd av det metaboliska syndromet, varav ett av tecken på kvinnor är en ökning av midjevolymen på mer än 88 cm. För att utesluta risker rekommenderas det därför att undersökas regelbundet för tidigare upptäckt av cancer. Till exempel är CITILAB den officiella operatören för det nya innovativa testet ESPIRE Screen (servicekod 2500). Studien avslöjar risken för cancer och inflammatoriska sjukdomar, kronisk förgiftning, metaboliska störningar även om det inte finns några symtom (!). I Tyskland krävs ESPIRE-skärm utan den medicinska livförsäkringen.

Myt nummer 5. Styrketräning kan hjälpa dig gå ner i vikt under klimakteriet

Faktiskt ja

Mot bakgrund av utrotningen av äggstocksfunktionen bromsar ämnesomsättningen, extra kilo ackumuleras omöjligt och fettavlagringar upptar platsen för muskelmassa som "smälter". Starka muskler är grunden för livslängden. Forskare har bevisat att styrketräning särskilt behövs under klimakteriet. De påskyndar ämnesomsättningen, förbättrar blodcirkulationen och hudtonen. Det räcker med att göra 1-2 gånger i veckan i 45 minuter för att upprätthålla normal vikt. Du kan lägga till lymfatisk dräneringsmassage en gång var 10-14 dag: det hjälper till att ta bort överskott av vätska, toner och gör huden slät.

Det är viktigt att komma ihåg att all fysisk aktivitet är förknippad med hälsorisker. För att utesluta dem har CITILAB idrottsläkare utvecklat ett speciellt nytt komplex - 99-00-802 Sports Basic Profile. Det ger en omfattande bedömning av din fitnessberedskap..

Hur man håller sig i god form och upprätthåller harmoni under klimakteriet?

Först och främst genomgå en omfattande undersökning på CITILAB och utföra grundläggande test som utesluter riskerna för att utveckla ett metaboliskt syndrom, onkologi, sköldkörtelsjukdomar och diabetes mellitus. Om allt är inom normala gränser, granska din diet..

1. Minska inte kosten kraftigt. Att minska delar till minimistorlekar, tvärtom, leder till att kroppen börjar lagra fett. Undernäring minskar prestandan och leder till matnedbrott, särskilt på kvällen.

2. kosten bör vara balanserad. Många kvinnor börjar följa mono-dieter - äpple, ris, kefir för att gå ner i vikt. Som ett resultat är användningen av hela grupper av produkter som innehåller viktiga näringsämnen, såsom proteiner, begränsad. Sådana dieter ger inte konkreta resultat och kilogram återgår snabbt.

3. Kontrollera stress. En ökning av nivån av stresshormoner - adrenalin och kortisol i blodet orsakar en minskning av känsligheten hos celler för insulin. Som ett resultat lagras överskott av glukos som fett. För att lindra stress - ta en promenad i parken, cykla, gå till badhuset eller för en massage. Med ett ord, gör något trevligt för dig själv.

4. Ät i bråk. Detta hjälper till att upprätthålla en bra metabolism. Tre måltider och två snacks är vad du behöver.

5. Uteslut inte helt favoritmat. En skiva mörk choklad, en kopp färska jordgubbar med grädde tillåts. Ät "förbjudna" livsmedel lite och inte mer än 1-2 gånger i veckan, helst på morgonen.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Oregelbunden menstruation

Orsaker till en oregelbunden cykel och behandlingsmetoderOregelbunden menstruation, vad betyder det och vad hotar en kvinna? Kvinnor talar ofta om förseningar i menstruationen....

Blodproppar under menstruationen: orsaker och symtom

Blodproppar under menstruationen är inte alltid en patologi. Detta händer med vissa funktioner i kvinnans kropp, kränkningar av livmoderns struktur eller med låg fysisk aktivitet....

Cervix. Foton inuti, struktur, storlek norm för friska under graviditet, före förlossning, menstruation

Livmodern är ett oparat könsorgan hos kvinnor, som ligger i mitten av tredje delen av bäckenhålet....