Vilka smärtstillande medel kan du dricka med menstruation

Klimax

Menstruation är en normal process som indikerar en kvinnas förmåga att få barn. Menstruationen börjar dock ofta åtföljas av obehagliga symtom, det vanligaste av dem är smärta. Vissa känner obehag i en timme, medan andra kan pågå flera dagar. Smärtstillande medel för menstruation kan effektivt och snabbt återställa välbefinnandet.

Orsaker och variationer av smärta

Smärta under menstruationen är av en annan karaktär: dra, stickande, krampaktig, värkande. Även om denna symptomatologi uttrycks implicit måste den ibland tolereras under ganska lång tid (i 50% av fallen börjar en känsla av smärta noteras 3-4 dagar före menstruationen och slutar på den sista menstruationsdagen).

Det finns tre stadier av smärta under menstruationen, som är baserade på samtidigt symtom och sensationens intensitet:

 • det första steget (lätt smärta i nedre del av buken, som inte stör det vanliga sättet att leva);
 • det andra steget (smärtintensiteten börjar öka, kroppstemperaturen sjunker något, svag illamående uppträder, medan det finns en instabilitet i det psyko-emotionella tillståndet, en tendens till uppkomsten av depression och svår PMS);
 • det tredje steget (under smärta under menstruationen börjar obehag att spridas både till nedre del av magen och nedre delen av ryggen, eventuellt en ökning av temperaturen, uppkomsten av kräkningar och illamående, ett förtryckt och deprimerat tillstånd, allmän svaghet, sådana symtom kan indikera gynekologiska sjukdomar).

Den vanligaste orsaken till smärta är primär dysmenorré. Menstruation sker i en komplicerad form på grund av en allmän störning av kroppen eller på grund av yttre negativa faktorer:

 • användningen av en spiral som ett preventivmedel;
 • hormonell obalans;
 • återställande av menstruation efter förlossning;
 • föregående graviditetsavbrott;
 • brist på mineraler och näringsämnen i kroppen;
 • brist på regelbundet samlag;
 • genetisk predisposition för smärta under menstruationen;
 • undernäring.

Alla dessa faktorer orsakar förbipasserande och mindre smärta..

Men om situationen är svår och till och med speciella smärtstillande medel under menstruationen inte hjälper, har kvinnan troligtvis sekundär dysmenorré, vilket signalerar en kränkning av kroppen.

Du bör omedelbart besöka en gynekolog om du ständigt upplever:

 • kränkning av avföringen och lusten att kräkas;
 • smärta under kritiska dagar, så att du inte kan utföra några dagliga aktiviteter eller gå på jobbet;
 • symtom på betydande smärta, som fram till dess inte observerades under menstruationen;
 • tunga perioder, särskilt när de förekommer i form av tät urladdning.

Smärtstillande medel för menstruation, som syftar till att korrigera smärtsyndromet, kan hjälpa även när det finns ett allvarligt problem (från ovan). Men detta är bara en kortvarig effekt, eftersom det inte finns någon behandling för sjukdomen, som är den främsta orsaken.

Tabletter för tonåringar

För flickor är problemet med smärta under menstruationen också relevant, eftersom den månatliga cykeln börjar som regel från 14 år gammal. Därför krävs anestesi för menstruation omedelbart efter uppkomsten av obekväma känslor (de kan visas både under själva urladdningen och flera dagar före menstruationen). Icke-steroida produkter som innehåller ibuprofen är det bästa valet. Dessa läkemedel bekämpar inflammation och slutar krampa. Förbättring kan märkas inom 30-40 minuter efter användning av produkten. Vilka smärtstillande medel kan jag dricka med menstruation för tonåringar:

 • ibuprofen;
 • diklofenak;
 • piroxikam;
 • ketoprofen;
 • Tamipul;
 • indometacin;
 • Naproxin.

Läkemedel ska inte tas på mer än 5 dagar. Användningsschema: 2 dagar före menstruation och 3-4 dagar med förvärring under utsläpp.

Om det inte finns något sätt att gå till apoteket, så använder de ett så billigt botemedel som paracetamol, det kan lätt hittas i alla hemmedicinska skåp. Flickor behöver dock inte ”luta sig” på detta botemedel. Tillåten daglig dosering - 4 tabletter.

Det händer att icke-steroida läkemedel är värdelösa. Analgin kan hjälpa till i det här fallet. Det kommer att döda smärtan genom att agera på känsliga kanaler.

Injektioner för menstruation

Effekten av pillerna kommer efter en viss tid och är kortlivad. Dessutom påverkar tablettläkemedel negativt arbetet i matsmältningskanalen och är förbjudna för patienter med gastrit och magsår. I vissa situationer rekommenderar därför gynekologer injektioner.

Narkosinjektioner verkar snabbare eftersom de penetrerar blodet nästan direkt. De kan lindra även mycket svår kramper. Men du kan inte förskriva dessa injektioner till dig själv, bara en läkare kan göra det. De vanligaste smärtstillarna för PMS och menstruation är:

Starka droger

Starka smärtstillande medel under menstruationen används om smärta stör ett normalt liv. Dessa läkemedel är i form av suppositorier och tabletter. Ljus agerar lokalt utan att påverka hela kroppen:

Starka tablettformer för smärta under kritiska dagar används mindre ofta. Namn och lista över smärtstillande medel för menstruation:

 • Nurofen;
 • papaverin;
 • Ketonal;
 • Tempalgin;
 • Menalgin;
 • nise
 • Combispasm;
 • Novalgin;
 • Solpadein;
 • Buscopan
 • Spazmalgon.

Eventuell smärtmedicinering för menstruation, som finns på listan, måste endast förskrivas av en specialist. Om smärta är en ärftlig disposition, kommer läkaren att välja en effektiv och säker kombination av läkemedel.

Om detta är ett förvärvat syndrom, kommer en specialist att utveckla en optimal behandlingsplan som syftar till att eliminera orsaken till obehag.

Icke-steroida läkemedel

Du kan bli av med tecken på PMS och snabbt lindra kramper med vanligt tillgängliga icke-steroida läkemedel som inte har en negativ effekt på kroppen, men samtidigt lindrar den inflammatoriska processen. Listan över dessa läkemedel inkluderar:

 1. Paracetamol (dos för en vuxen kvinna högst 5 tabletter under dagen). Analgetiska egenskaper uttrycks endast under måttlig smärta. Det är förbjudet att kombinera detta läkemedel med alkohol, eftersom det kan leda till oförutsägbara biverkningar. Den aktiva substansen paracetamol finns i följande läkemedel: Migrenol, Panadol, Acetominofen, Febricet, Prohadol.
 2. Ibuprofen (dos för en vuxen kvinna är upp till 7 tabletter per dag). Verktyget hjälper till att minska antalet sammandragningar och intrauterint tryck. Liknande läkemedel är Sedalgin och MIG. Icke-steroida läkemedel har ett stort antal kontraindikationer: lever- och njursjukdomar, hemofili, gastrointestinal patologi och kronisk astma.
 3. Naproxen (vuxen dos är inte mer än två tabletter per dag). Om du inte vet hur man tar bort smärtsyndromet och inte får biverkningar samtidigt, använd Neproxen. Det finns bara några få allvarliga begränsningar för användningen: sår och amning. Sanoprox, Nalgesin, Pronoxen och Apranax kan noteras som liknande medel..
 4. Kombinerade produkter som innehåller paracetamol och ibuprofen: Ibuklin, Brustan, Khairumat, Next.
 5. Ketoprofen (tas upp till 5 gånger dagligen). Läkemedlet påverkar den aktiva bildningen av prostaglandin och sänker därmed frekvensen av livmodersammandragningar. Kontraindikationer inkluderar: lever- och njursjukdom, gastrointestinal patologi, hemofili.

Antispasmodiska läkemedel

Dessa läkemedel fungerar som smärtstillande medel endast om smärtan beror på kramp. Om patienten har utvecklat inflammation eller andra gynekologiska sjukdomar finns, kan läkemedlet inte hjälpa till att stoppa smärtan:

 1. Buscopan (2 tabletter dagligen, behandling 5 dagar). Detta läkemedel hjälper till att lindra kolik som utlöses av menstruation och slappnar av de inre organen..
 2. Papaverine (dos 2-3 tabletter per dag). Läkemedlet har en utmärkt avslappnande effekt..
 3. No-spa (5-6 tabletter dagligen). Detta är den vanligaste smärtmedicinen som inte har allvarliga biverkningar..
 4. Drotaverinum (ta 2 tabletter per dag). Den verkar på kärlen och skapar en expanderande effekt samtidigt som den ökade tonen i reproduktionsmusklerna tas bort. Nästan inga negativa biverkningar. Läkemedlet är godkänt för användning för att minska smärta under födelsekramper.

Tar smärtstillande medel

Dessa läkemedel hjälper ganska snabbt, men deras effekt varar kort tid. Analgetika kämpar inte med den ursprungliga orsaken till obehag, så du bör inte förvänta dig någon behandling från dem. Men här bli av med att dra och smärta, allmän svaghet och migrän i denna grupp:

Folkvägar

Även om du vet vad du ska ta under kritiska dagar kan du använda enkla metoder för att bekämpa spasmer. Alternativa behandlingsmetoder för PMS:

 • yoga kan hjälpa till med smärtsam urladdning (de mest effektiva övningarna: "bågskytt", "kobra", "barn");
 • värme i form av en värmedyna, som appliceras på magen, är det bästa botemedel för att ta bort den ökade tonen i livmodern (håll bara uppvärmningskudden i en halvtimme och det akuta symptomet försvinner);
 • vägran av surmjölk och köttprodukter innan menstruationen påbörjas kommer att gynna tillståndet under utsläpp;
 • om du lägger tennisbollar under korsbenet får du en bra terapeutisk massage;
 • en handduk lindad flera gånger i korsryggen skapar en anatomisk kurva som sträcker ryggraden och slappnar av könsdelarna.

Läkande växter

Bedöva kritiska dagar och bota den inflammatoriska processen i reproduktionssystemet med läkande örter. De är praktiskt taget lägre när det gäller mediciner:

 1. Nässlor minskar riklig urladdning och lindrar smärta. Det förhindrar utvecklingen av anemi och rensar kroppen som helhet och justerar cykeln. Netteln återställer också järn och vitamin C. Om du inte vill göra en avkokning själv kan du köpa ett extrakt av denna ört från ett apotek och ta 30 droppar innan du äter. Behandlingens varaktighet beror på smärtans intensitet..
 2. Mint- och kamomillte, beredd i ett förhållande på 1: 1, kommer att minska smärta och kan också hjälpa till att bli av med ett depressivt tillstånd och lugna nervsystemet. Smärtsamma kritiska dagar kommer att bli ännu enklare om du kombinerar te med tinktur av valerianrot. För detta 1 msk. l måste koka i 350 ml vatten.
 3. Oregano hjälper till att lindra värkande smärta och en känsla av tyngd. Tillagningsmetoden är ganska enkel: 3 msk. l oregano måste fyllas med kokande vatten (0,5 l) och låt bryggas i 30 minuter. Dela upp denna komposition tre gånger och ta en halvtimme innan du äter.

Tål inte smärta under kritiska dagar. Kontakta din gynekolog som definitivt kommer att rekommendera lämpliga piller under en smärtsam menstruationscykel. Glöm inte folkrättsmedel, som också kan ge ett enormt bidrag till kampen mot PMS. En regelbunden undersökning av en läkare tillåter inte kvinnliga problem och könssjukdomar.

Behöver du smärtstillande medel för menstruation, orsaker till smärta och behandlingsmetoder

Hos många kvinnor åtföljs menstruationen av svår kramp, smärta, särskilt under de första eller andra dagarna. Enligt statistik tolererar bara en fjärdedel av kvinnorna menstruation utan smärta. Vilka smärtstillande medel för menstruation är effektiva och säkra, vad ska jag föredra - läkemedel eller folkläkemedel?

Orsaker till smärta under menstruationen

Under tiden mellan två menstruationer i livmodern växer ett endometrialt lager: det är så en kvinnas kropp förbereder sig för en eventuell befruktning och graviditet. Om det befruktade ägget under cykeln inte fixeras i livmodern, avvisas hela det bildade endometriumet och lämnar kroppen genom slidan. Eftersom det är tillräckligt med blod, åtföljs processen av blödning - menstruationen börjar.

Varför magvärk?

 1. Processen åtföljs av rytmiska sammandragningar av livmoderens släta muskler. Hos vissa kvinnor är smärttröskeln högre, hos andra - lägre, så smärta i intensitet kan variera avsevärt;
 2. Svår smärta kan indikera bäckensjukdomar. Vi talar om inflammatoriska processer i livmodern och bilagor, neoplasmer, endometrios.
 3. Brist på magnesium och kalcium leder till störning i menstruationscykeln och skarp smärta under menstruationen;
 4. Genetisk predisposition - en tendens till smärta och obehag under menstruationen ärvs i många fall;
 5. Exponering för yttre faktorer - fysisk och mental överbelastning, stress, rökning, övervikt, undernäring.

Primär dysmenorré är inte förknippat med gynekologiska patologier, ofta observerade hos ungdomar tills stabiliteten i den konstanta cykeln.

Sekundär dysmenorré är resultatet av fysiologiska störningar som uppstår i den kvinnliga kroppen. Smärta kan orsakas av en intrauterin enhet.

Sätt att lindra smärta utan medicinering

Innan du bedömer och lindrar obehag med mediciner är det värt att försöka fysiologiska metoder för att slappna av glatta muskler.

 • Mjuk värme på nedre del av buken - värmedyna, varm dusch. Proceduren är 15-20 minuter. Det är dock nödvändigt att vara säker på att det inte finns någon inflammatorisk process i det lilla bäckenet, vars förlopp kan förvärras avsevärt genom termisk exponering;
 • "Embryo Pose" - om du ligger ner, vrider dig till en boll, knäna pressas mot bröstet och sänker hakan, kan du betydligt lindra tillståndet och lindra smärta. Det rekommenderas att dämpa ljuset och eliminera ljudstimuli;
 • Under kritiska dagar rekommenderas det att minska fysisk aktivitet, gå i lugn takt, men inte lyfta vikter, vägra att besöka gymmet;
 • Korrekt näring under menstruationen hjälper dig att må bättre: du bör ge upp kaffe, fet, salt, kryddig mat, kryddor, majonnäs, godis och föredra mat som är rik på fiber (grönsaker, frukt, grönsaker, undvik att orsaka gas och jäsning);
 • Rökning ökar smärtan under menstruationen. Om det inte finns någon styrka att vägra cigaretter, är det minst värt att minska antalet.
 • Näringsläkare rekommenderar att du dricker minst 1,5 liter rent vatten under dagen. Under menstruationen kan denna volym ökas till 2 liter, om det inte finns någon tendens till svullnad.

Om smärtan är allvarlig, plåga inte dig själv, det finns många läkemedelspreparat som hjälper till att lindra tillståndet.

Hur man minskar smärta med menstruationssmärtstillande medel

NPS - icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel

Läkemedel i denna kategori har antiinflammatoriska, smärtstillande och mild antipyretiska effekter. De kan tas i förebyggande syfte en dag eller två före den förväntade menstruationen och under hela den:

 • Nimesulid används oralt, subkutant, intramuskulärt, rektalt. Bland kontraindikationerna är överkänslighet mot läkemedlets komponenter, mag- och duodenalsår, njur- och leverinsufficiens, alkoholism, hög kroppstemperatur. Den maximala dagliga dosen är 4 tabletter, efter att ha ätit, drickat mycket vatten.
 • Acetylsalicylsyraläkemedel bedömer, lindrar inflammation och tunnar blodet. Tabletterna tas 3-4 gånger om dagen efter måltiderna. Aspirin är ett billigt och effektivt botemedel mot smärta, men det kan inte kategoriskt kombineras med ens små doser av alkohol. En överdos orsakar allvarliga skador på inre organ. Den maximala dagliga dosen bör inte överstiga 4 g.
 • Indometacin minskar produktionen av prostaglandiner, ämnen som väcker smärta i fokus för inflammation, ökar vävnadens permeabilitet. Efter att ha tagit indometacin absorberas det snabbt, för att minska väntetiden bör du använda rektal suppositorier..
 • Säkerheten och effektiviteten för ibuprofen har kliniskt studerats och bevisats. Tabletter är tillåtna för vuxna och ungdomar över 14 år. Läkemedlet tas efter måltider med mycket vatten. Försiktighetsåtgärder bör vidtas av kvinnor som lider av magsår, gastrit, enterokolit, kronisk hepatit..
 • Naproxen används vid dysmenoré med hjälp av den smärtstillande effekten. Läkemedlet absorberas snabbt och fullständigt i mag-tarmkanalen, har en hög biotillgänglighet, som inte påverkas av matintag, den maximala koncentrationen i blodplasma uppnås efter 2-4 timmar. Finns i form av tabletter och rektal suppositorier.
 • Diclofenac har en mycket uttalad smärtstillande och antiinflammatorisk effekt. Läkemedlet minskar inte bara smärta utan minskar också blodförlust under menstruationen. Vid primär dysmenoré varierar den initiala dosen från 50-150 mg / dag. Terapi kan påbörjas med början av de första symtomen..

Smärtstillande medel

För behandling av dysmenoré används ofta sekundära, icke-narkotiska smärtstillande medel - smärtstillande medel.

 • Analgin är ett billigt och effektivt läkemedel som börjar verka på 20-30 minuter. Förutom oral och rektal är intramuskulär administrering av läkemedlet möjligt. Kontraindicerat hos kvinnor med individuell intolerans mot läkemedlets komponenter, med sjukdomar i benmärgen och blod, med lågt systoliskt tryck.
 • Ketanov har en stark smärtstillande effekt. Finns i form av tabletter och lösning för intramuskulär injektion. Hämmar inte psykomotoriska funktioner, hämmar inte andningscentret.
 • Paracetamol har en hög smärtstillande effekt tillsammans med låg toxicitet, lämplig för kortvarig användning. Långa kurser påverkar leverns hälsa negativt.

spasmolytika

Läkemedel som slappnar av glatt muskel och har en smärtstillande effekt är bra hjälpare för att bekämpa smärta under menstruationen..

 • No-shpa eller drotaverine är det mest populära läkemedlet. Det lindrar muskelkramper och förbättrar lokal blodcirkulation. Läkemedlet börjar verka en halvtimme efter administrering. Drotaverin metaboliseras nästan 100% av levern och utsöndras efter 72 timmar.
 • Spasmalgon har en svag antiinflammatorisk effekt, lindrar kramper och rekommenderas för kortvarig terapi. Kan orsaka yrsel, nedsatt uppmärksamhet och syn..

Listan kan kompletteras med orala preventivmedel, vars intag minskar tillväxten av endometrium, gör menstruationen mer knapp och mindre smärtsam.

Smärtstillande medel för menstruation för tonåringar

Primär dysmenorré hos ungdomar stoppas genom att ta mediciner från ovanstående grupper. Huvudtillståndet är åldersfaktorn, läkemedlet måste genomgå en klinisk prövning och ha indikationer för användning från 12-14 år gammal.

Tillsammans med smärtstillande medel och krampläkemedel (no-shpa, baralgin, analgin, spasmalgon) är tonåringar förskrivna lugnande medel med svag verkan - valerian, moderwort. Godkännande av alla läkemedel bör strikt doseras och utföras under övervakning av vuxna.

 • Smärtan är mycket allvarlig och kan inte stoppas med droger;
 • Förutom smärta observeras frossa, feber, smärta under urinering;
 • Klåda och brännande känsla i slidan;
 • Illamående eller kräkningar har inträffat;
 • Förvirring eller förlust av medvetande inträffar;
 • Kraftig blödning, skarlagen blod,

du ska omedelbart ringa en ambulans.

Folkråd

Kan jag lindra smärta under menstruation med medicinska örter? Så här rekommenderar traditionell medicin:

 • 2 msk. l krossad valerianrot häll 0,25 liter kokande vatten, värm i 15 minuter i ett vattenbad. Kyl, sil, ta 3 gånger om dagen i 4 msk. l.;
 • 1 msk. l hästsvans örter häll 0,25 liter kokande vatten, insistera i en termos i 1 timme, sil, drick 50 ml var 2-3: e timme;
 • Späd ut rödbetorjuice med vatten i förhållandet 1: 1 och drick i små portioner (i små läppar) hela dagen. Man måste komma ihåg att juice sänker blodtrycket kraftigt och för kvinnor med hypotoni är denna behandlingsmetod kontraindicerad.
 • 1 msk. l dillfrön häll 0,25 liter vatten, koka upp, svalna och filtrera. Drick i tre delar under dagen.
 • Tvätta, hacka, 5-7 hallonblad, häll 0,2 l kokande vatten. Efter 15 minuter, sil, drick under dagen;
 • Skala, tvätta, medelstora morötter, häll 1 liter vatten. Efter kokning, koka i 1-2 minuter, insistera i en termos i 15-20 minuter. Drick buljongen under dagen i portioner om 0,2-0,3 liter.

Om smärta under menstruationen stör arbetet, gör att du ändrar ditt vanliga sätt att leva, bör du kontakta en gynekolog och fastställa dess orsak. Läkaren kommer att berätta om du ska dricka smärtstillande medel, komma överens med lugnande avgifter eller om komplex behandling behövs för att bli av med sjukdomar i bäckenområdet. Smärtsamma perioder kan vara en signal om problem med befruktningen, borsta inte av problemet.

Vilka smärtstillande medel att ta under menstruationen

Menstruationens början för många kvinnor blir en riktig mardröm. Skyllan för den värkande, outhärdliga smärtan i nedre del av buken, som många kvinnor är riktigt starka. Läkare kallade detta tillstånd dysmenoré..

Menstruationssmärtor anses vara villkorade normala, därför, när de blir frågade hur man kan bli av med dem, läkare rycker, säger de bara uthärda.

Faktum är att uthärda menstruationssmärta inte är värt det. När allt kommer omkring berövar de oss helt från funktionalitet och tar bort önskan att leva fullt ut på kritiska dagar. Vi känner oss sjuka, olyckliga. Varför en sådan plåga? Det finns många sätt att lindra smärta under menstruationen. Det enklaste och bekvämaste sättet - smärtstillande medel.

Det finns flera grupper av smärtstillande medel som du kan dricka för att eliminera smärta under menstruationen. Valet av anestesimedel beror på svårighetsgraden av smärtsyndromet och den individuella toleransen för läkemedlet. Vilka smärtstillande medel kan du dricka under smärtsamma perioder, överväga nedan.

Hur man väljer ett bedövningsmedel

För att korrekt välja smärtstillande medel för menstruation rekommenderas att man först pratar med en gynekolog. Det är möjligt att testas och ta tester. Detta är nödvändigt för att ta reda på orsakerna till menstruationssmärta. Piller är lättare att plocka upp, veta exakt vad som orsakar smärta under menstruationen. Dessutom kommer eliminering av orsaken att eliminera behovet av att hela tiden ta medicin under smärtsamma perioder.

Efter behandling av dysmenorré kan du minska ömheten en gång för alla. Och smärtstillande medel är bara ett nödhjälpmedel för att lindra premenstruellt syndrom..

Smärtstillande medel kan delas in i fyra grupper:

 • Smärtstillande medel
 • antispasmodika;
 • Icke-steroida;
 • Hormonell.

Varje typ av medicin är lämplig för att lösa ett visst problem. Du kan behandlas med piller under smärtsamma perioder, men dosera medicinen måttligt. Många läkemedel är beroendeframkallande, har biverkningar..

Analgetikum

Analgetika är starka smärtstillande medel, sådana tabletter kan lindra magsmärtor på kort tid:

 • Analgin och dess analoger Baralgin eller Tempalgin är de billigaste smärtstillande tabletter som kan tas med menstruation. Dessa läkemedel är ganska giftiga, så du måste läsa instruktionerna och vara uppmärksam på kontraindikationer.
 • Aspirin är ett ganska kraftfullt läkemedel, det hjälper till att lindra smärta och feber under menstruationen och tunnar blodet. Bra piller för smärtsamma dragande smärta som ger från nedre rygg och benmusklerna.
 • Novalgin är en universell smärtläkemedel för menstruation, kan tas för att behandla dysmenoré, samt med svår feber. Lindrar mild till måttlig smärta, läkemedlet är kontraindicerat vid anemi, vilket händer hos kvinnor med omfattande urladdning.
 • Pentalgin är en kombinationsmedicin, förutom smärtstillande, paracetamol och koffein finns. Det hjälper till med huvudvärk, lindrar obehag i nedre del av buken. Du kan dricka högst två tabletter per dag.

Analgetika behandlar inte orsaken till obehag, utan blockerar helt enkelt de signaler som din livmoder skickar till hjärnan. Om du får ont i magen under menstruation, värkande, dragande känslor, kan du snabbt bli av med obehag med hjälp av smärtstillande medel.

Krampande piller

Krampläkemedel - tabletter vars verkan syftar till att slappna av glatta muskelfibrer och därmed lindra spasm och smärta

 • No-Shpa - används i gynekologi för att lindra kramp i födseln och hjälper till mot smärta i magen under menstruationen. Tabletter har nästan inga kontraindikationer och är godkända för ungdomar. Du kan börja dricka No-Shpu ett par dagar innan din period, då kramper inte stör dig.
 • Spazmalgon - kombinerade tabletter smärtstillande + kramplösande. Läkemedlet lindrar svår huvudvärk, premenstruella migrän, smärtsamma magkramper. Den maximala dosen är 3 tabletter per dag.
 • Halidor är ett kraftfullt muskelavslappnande medel som dessutom har en lugnande effekt. Det lindrar symtomen på PMS, smärta och kramp i livmodermusklerna. Den enda nackdelen är att tabletterna orsakar dåsighet..
 • Bukospan är ett effektivt kramplösande medel som påverkar de släta musklerna i köns- och matsmältningssystemet. Detta innebär att pillerna inte bara kommer att lindra menstruationskramper utan också från smärta i magen.

Under kritiska dagar samlas livmodern och orsakar smärtsamma kramper som liknar sammandragningar. Livmoderhalsen spasmer, vrider på magen, det kan vara matsmältningsstörningar. Om du känner något liknande, och andra åtgärder inte hjälper till med menstruation, kan du prova krampläkemedel.

Antiinflammatorisk

Icke-steroidala - läkemedel som har en antiinflammatorisk effekt och bedömer:

 • Paracetamol är den mest skonsamma smärtstillande medicinen för menstruation, lämplig även för ungdomar. Läkemedlet eliminerar inflammatoriska processer, lindrar måttligt ömhet, är säkert för hälsan. Den maximala dosen är upp till 4 tabletter per dag.
 • Ibuprofen är den starkaste och mest populära smärtmedicinen som gynekologer föreskriver för menstruation. Den kämpar mot inflammatoriska fenomen, minskar livmodskramper, bedömer. Läkemedlet har ett antal kontraindikationer, så läs instruktionerna.
 • Diclofenac är ett välkänt smärtstillande, antiinflammatoriskt läkemedel som har förmågan att minska produktionen av prostaglandiner. Tabletterna agerar aggressivt på magen, så drick dem bara efter måltider och helst i kombination med omeprazol.
 • Ketoprofen - hämmar produktionen av prostaglandiner, vilket leder till att livmodern dras mindre och spasmer blir mindre smärtsamma. Dessa piller för menstruation förskrivs mindre ofta än andra, eftersom de är ett kraftfullt verktyg och beroendeframkallande..

Orsaken till smärta kan vara dolda inflammatoriska processer, som förvärras under menstruationen. Du kan ha vidhäftningar, små cyster på äggstockarna, myomatösa massor, endometrios. Om det är de som orsakar smärtsam menstruation, är NSAID: er det bästa du kan dricka för att lindra PMS-syndrom..

Hormonpiller

Hormonell - dessa är de vanliga preventivpillerarna:

 • Jess är ett läkemedel med östrogener och gestogener. Förutom att blockera ägglossningsfunktionen, minskar dessa piller risken för anemi och eliminerar smärta. Gynekologer förskrivar Jess till kvinnor som varje månad lider av svårt premenstruellt syndrom.
 • Marvelon är ett läkemedel med en låg dosering av hormoner som är lämpliga för kvinnor över 35 år. Det hjälper till med svår PMS, menstruationen blir mindre smärtsam, urladdningsvolymen och varaktiga kritiska dagar reduceras.
 • Laktinet - fungerar som ett bra skydd mot oönskad graviditet för kvinnor under amning. De ersätter perfekt smärtstillande medel, botar dem från tunga perioder. Läkemedlet tillhör gruppen mini-dryck.

Förutom deras huvudfunktion hjälper dessa läkemedel till att underlätta menstruationen på grund av normalisering av hormonella nivåer. Lindra svår, värkande smärta i nedre del av buken, minska volymen av sekret.

Hur man lindrar smärta utan piller

Även de bästa smärtstillande medel för menstruation har kontraindikationer och många biverkningar. Att sitta på surfplattor i flera dagar i månaden är inte ett alternativ. Om smärtan är måttlig kan du göra det utan medicinering.

Här är några sätt att bli av med menstruationsvärk och kramp:

 • Värm nedre buken med en varm värmedyna. Värme lindrar hypertonicitet i livmodermuskeln och minskar smärta.
 • Försök att ligga i sängen den första dagen av din period. Du kan lägga en handdukrulle under korsryggen för att slappna av bäckenmusklerna.
 • Några dagar före din period, byt till växtbaserad näring; uteslut kött och mjölk från kosten.
 • Drick växtbaserade avkok av oregano, nässlor, myntete. Dessa örter lindrar inflammation, slappnar av, hjälper till att minska smärta och utsöndring..

Det som verkligen inte bör göras är att uthärda smärtsamma perioder. Om du drabbas av svår PMS, kontakta en läkare. Insistera på en grundlig undersökning och i slutändan - att ge dig ett recept med läkemedel som hjälper till att lösa problemet.

Vilka piller lindrar smärta under menstruationen

Hos många kvinnor är menstruationen ganska smärtsam. Enligt medicinsk statistik lider upp till 75-85% av kvinnorna av obehagliga upplevelser i varierande grad - från akut, svår och konstant smärta till mild och periodisk. I det första fallet rekommenderas att ta piller för smärta under menstruationen - många läkemedel hjälper till att lindra smärta.

Varför smärta uppstår under menstruationen

Menstruationscykeln är underordnad måncykeln och varar i genomsnitt 28 dagar. Denna cykel är den månatliga mognaden av ett, mindre ofta - flera ägg, och förberedelsen av livmodern för införandet av ett fosterägg - det så kallade befruktade ägget.

Den första fasen av cykeln kallas follikulär och varar cirka 2 veckor - äggtillväxt inträffar i folliklarna. I slutet av fasen finns det bara en dominerande.

Under ägglossningsfasen spricker follikeln och ägget går utanför. Om hon för närvarande möter en spermier, är befruktningsprocessen mycket hög.

I nästa lutealfas börjar ägget, kallad corpus luteum, producera progesteron och androgener, vilket orsakar förändringar i livmodern och förbereder det för införandet av fosterägget - slemhinnan tjocknar, körtlarna växer.

Om befruktning har inträffat och cellen kommer in i livmodern, fästs den på väggen och fostret börjar utvecklas. Om befruktning inte har inträffat, sätter menstruationen in - avstötning av slemhinnan. Ofta åtföljs detta av betydande ömhet, vilket kan orsakas av ett antal skäl..

Orsaker till smärta under menstruationen

Ständigt smärtsamma perioder är som regel hos friska vuxna kvinnor sällsynta. Smärta under menstruationen kan provocera:

 • Ärftlig predisposition.
 • Historik om abort och brist på förlossning.
 • Ung ålder.
 • Missbildningar, underutveckling eller felaktig placering av könsorgan.
 • Hormonella störningar.
 • Brist på regelbundet sexliv.
 • avitaminosis.
 • Astheniskt tillstånd efter sjukdomar, operationer.

Vilka piller för smärta under menstruationen kan jag ta

Icke-narkotiska antiinflammatoriska läkemedel med ett antal egenskaper används för att lindra smärta under menstruationen: de har en lång varaktighet, ett brett spektrum av verkan, en god smärtstillande effekt, en liten latent period och är inte beroendeframkallande.

Analgin. Åtgärdens styrka liknar salicylater, som inte rekommenderas att tas - de tunnar blodet och kan förvärra blödningen. Ta inte mer än tre tabletter per dag.

Med svår smärta - Dexalgin, Sedalgin och Ketanov, som har en stark morfinliknande effekt, vilket gör att den kan användas för akut smärtlindring.

En icke-narkotisk smärtstillande Neyrodolon och Nise, med ett minimum av biverkningar, har en god effekt..

Panadol och Paracetamol. Kontraindikationer för deras intag är leversjukdomar som uppstår med leversvikt, alkoholism.

Det antas att de mest populära och säkra är Paracetamol och Ibuprofen, samt kombinerade läkemedel som har dessa ämnen i sin sammansättning: Ibuklin och Next.

Ättiksyrapreparat - Indometacin, Tryptofan - utöver smärtstillande medel har också en blodplättseffekt: de förhindrar vidhäftning av blodplättar.

Derivat av propionsyra - Ibuprofen, Ketoprofen, Voltaren. Alternativt kan Voltaren i kapslar, som har ett mer flytande innehåll och därför absorberas snabbare från mag-tarmkanalen.

Detta gör att du kan använda den för akut lindring av smärta. Kontraindikationer för alla dessa smärtstillande medel är sjukdomar i mag-tarmkanalen, bronkialastma, graviditet, individuell intolerans mot läkemedlet och blodpatologi.

Krampläkemedel - för att lindra spasm och förbättra verkan av smärtstillande medel: No-shpa, Papaverin, Drotaverin. No-shpa forte hjälper bra - det kan tas mycket mindre ofta än vanligt. Biverkningar - yrsel, illamående, upprörd avföring.

Piller för smärta under menstruation från en grupp spasmo-smärtstillande medel - Maxigan, Spazgan och Spazmalgon har god effekt. Kontraindikationer för att ta dessa läkemedel är lågt blodtryck, leversvikt och hjärtrytmstörningar..

Bästa smärtstillande medel för menstruation

Intensiv smärta under kritiska dagar påverkar det fysiska och mentala tillståndet negativt. Att ta smärtstillande medel för menstruation hjälper till att eliminera oönskade symtom på kort tid.

Intensiv smärta med menstruation, anledning till att ta smärtstillande medel

Verkan av smärtstillande medel under menstruationen

För att eliminera smärta under menstruationen används smärtstillande medel, som inkluderar:

 1. Analgetika. De har smärtstillande och febernedsättande effekter, eliminerar trötthetskänslor och minskar dåsighet. Nackdelen är en kortvarig effekt. För bästa åtgärder rekommenderas det att använda i kombination med krampläkemedel.
 2. Spasmolytika. Öka blodflödet till livmodern och expandera bäckenkärlen. De hjälper till att bli av med milda smärta i buken och kramper, under tunga perioder har de inte en positiv effekt..
 3. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Eliminera effektivt inflammatoriska processer, kramper i livmodern och svår menstruationssmärta. Förberedelser för denna grupp rekommenderas för ungdomar, eftersom de har ett minimum av kontraindikationer och normaliserar nivån på könshormoner. För att uppnå maximala resultat kan du börja dricka piller dagen före din period.

Smärtstillande medel är det mest pålitliga sättet att bli av med smärta under menstruationen.

Om smärtstillande medel inte har en positiv effekt, och under mottagningen intensifieras smärtan och det finns rikligt med utsläpp av ljusröd färg - ring omedelbart en läkare och gå för en undersökning.

Lista över smärtstillande medel för menstruation

Mediciner som används för att eliminera sömnad och krampande smärta under menstruationscykeln finns i form av tabletter, vaginala suppositorier och injicerbara lösningar..

Bästa piller

För att lindra smärta hos kvinnor under kritiska dagar kan du använda tabletter med en annan verkningsmekanism.

TitelGruppRegler för ansökanKontraBeloppGenomsnittligt pris, rubel
Ingen shpaspasmolytikaDrick 1-2 tabletter 3 gånger om dagenÖverkänslighet mot drotaverin, laktas, njur- och leverinsufficiens, arteriell hypotension657
DrotaverinumTa en tablett 2 till 5 gånger om dagenArteriell hypertoni, åderförkalkning, amningtjugosexton
papaverinVid en ålder av 1 till 3 år - drick 0,5 tablett 2 gånger om dagen. Personer från 3 till 14 år - ta 1-2 bitar upp till 3 gånger om dagen. Dosering över 14 år - från 2 till 4 tabletter 2-4 gånger om dagenGlaukom, leversvikt, hypotyreos109
SpazganTa 1-2 tabletter efter måltider upp till 3 gånger om dagen.Takyarytmi, gastrointestinal obstruktion, angina pectoris, lever- och njursjukdomar, prostatahyperplasi, arteriell hypotensiontjugo72
Spazmalgon10108
Maxigantjugo82
BuscopanTa två tabletter 3 till 5 gånger under dagenLungödem, glaukom, prostatadenom, hjärta och kärlsjukdomtrettio328
AnalginSmärtstillande medelDrick 1-2 tabletter en gång per dag med mycket vattenÖverkänslighet mot metamizol, arteriell hypotensiontjugoarton
BaralginTa 1-2 bitar upp till 3 gånger om dagenBronkial astma, lever och njure patologiertjugo234
PanadolTa en tablett upp till fyra gånger om dagen. Det minsta intervallet mellan mottagningarna är 4 timmarViral hepatit, alkoholberoende, leversjukdom1232
NovalginVid en ålder av 12 till 18 år - 1 tablett 3 gånger om dagen. Daglig dosering för vuxna - högst 6 styckenHjärtinfarkt, förgiftning, glaukom, under 12 år, arytmi, brist på laktos12191
niseDrick 1 tablett före måltiderna två gånger om dagenAkut sår-, njur- och leverfunktiontjugo202
KetanovIcke-steroida smärtstillande medelTa 1-2 tabletter per dagSår, astma, amning, under 16 årtjugo52
KetorolDrick 1 tablett upp till 3 gånger om dagenBronkialastma, hemofili, erosion, magsår, njursvikttjugo44
diklofenakAnvänd en tablett upp till fyra gånger om dagen vid måltidernaSjukdomar i hjärta, lever och njurar, inflammatoriska sjukdomar i matsmältningssystemettjugo14
indometacinDrick efter att ha ätit en tablett upp till 3 gånger om dagenSår, astma, hjärtsjukdomar, under 14 årtrettio12
ibuprofenTa 1-2 tabletter 2 gånger om dagenSjukdomar i mage, lever och njurar, astma, hemofilitjugo39
Aspirin1 tablett 2-3 gånger om dagen efter måltidernaGastrointestinala sjukdomar, ålder upp till 12 år, astmatjugosexton
NurofenTa en tablett upp till fyra gånger om dagenAcetylsalicylsyraintolerans, magsår, erosion, hjärtsjukdomar, blödningsstörningar1281

Ketanov är en av de mest populära metoderna för att lindra smärta under menstruationen.

Längden på kontinuerlig användning av smärtstillande medel är högst 5 dagar, och det maximala antalet tabletter per dag är från 4 till 6 stycken.

Effektiva ljus

Om en allergisk reaktion på läkemedel i tabletter och närvaron av sjukdomar i mag-tarmkanalen upptäcks, rekommenderas det att föredra att vaginala suppositorier.

namnAnvändningsinstruktionerKontraBeloppUppskattad kostnad, rubel
ketoprofenAnge vaginalt en gång om dagen eller på morgonen och kvällen. Varaktighet - från 2 till 5 dagarMagsår, nedsatt lever- och njurfunktion, risk för gastrointestinal blödning10192
naproxenApplicera 2 gånger om dagen. Behandlingsförloppet - högst fyra dagarErosion, sjukdomar i matsmältningskanalen, lever och njurar10248
OruvelAnge 2 gånger om dagenSår, dermatos, eksem12208
indometacinAnvänd upp till 3 gånger per dag med jämna mellanrumUlcerös kolit, rinit, urtikaria, leverpatologi, dålig blodkoagulation674
papaverinLjus administreras två gånger om dagenHjärtpatologi, leversvikt, glaukom1054

Papaverine suppositorier effektiv smärtstillande medel för menstruation

Viktigt! Huvudfördelen med vaginala suppositorier är att en liten dos av läkemedlet är tillräckligt för att uppnå effekten, eftersom de aktiva komponenterna inte kommer in i blodomloppet och inte går igenom processen med partiell förstörelse i levern..

Smärtstillande medicin

På grund av att man kommer in i blodet har injektioner snabbare effekt och eliminerar även allvarlig smärta.

TitelRegler för ansökanKontraBeloppgenomsnittspris
BaralginIntroducera i en ven eller intramuskulärt 2-5 mg åt gången. Den dagliga normen bör inte överstiga 10 mgMatning av en baby-, lever- och njurpatologi5314
novokain5 ml per dag subkutant för svår smärtaHjärt-kärlsvikt, under 18 år och äldre än 60 år, inflammatoriska sjukdomar10tjugo
lidokainIntramuskulärt eller subkutant, 2–4 ml per dagBradykardi, kardiogen chock, lågt blodtryck, kronisk hjärtsvikt, under 18 år24
Ketonal50 mg intravenöst 1-2 gånger om dagenBlodkoagulationsstörningar, lever- och njursjukdomar, postoperativ period, magsår, diabetes mellitus, bronkialastma271
DrotaverinumSubkutant från 1 till 3 gånger om dagen, 40 mgArteriell hypertoni, vinkelstängnings glaukom, åderförkalkning69

Drotaverin är en snabbverkande, lugnande menstruationsinjektion

Viktigt! Injektioner kan endast användas med råd från en specialist. Självberäkning av dosering och val av smärtstillande medel kan leda till svaghet, illamående, kräkningar, ofta yrsel och medvetenhetsförlust.

Folkläkemedel under smärtsamma perioder

Du kan bedöva din period med medicinska örter.

Oregano

Hjälper till att eliminera känslan av tyngd i magen och värkande smärta. Metod för beredning - häll 0,5 liter kokt vatten 3 msk. l örter, insister 30 minuter och sil. Ta 3 gånger om dagen 15–20 minuter före måltiderna.

Kamomill och mynta

Pepparmynta har en lugnande effekt på smärtsamma perioder

Det har en lugnande och smärtstillande effekt. Ta 1 msk för matlagning. l torkad mynta och kamomill och häll 200 ml kokande vatten. Infusera buljong i 30 minuter och ta 2 gånger om dagen.

Nässla

Eliminerar smärta, normaliserar cykeln och minskar mängden menstruationsflöde. Konsumera 40 droppar extrakt omedelbart före måltiderna.

Fräken

Hästsvans lindrar kramper och smärta

Hjälper till att lindra spasmer, normaliserar sömnen. Häll 1 msk. l hästsvans häll 350 ml varmt vatten, insister 1 timme och sil. Drick 75 mg varannan timme.

Ålandsrot

Lindrar effektivt smärta och stabiliserar den månatliga cykeln. Häll 250 ml kokande vatten 1 tsk. örter, insistera en timme och sil. Drick 1 msk. l 3-4 gånger om dagen.

Vattenpeppar

Pepparbuljong lindrar smärta och trötthet

Lindrar trötthet och buksmärta. Finhacka 2 msk. l pepparlöv, häll 500 ml kokande vatten, varefter den resulterande buljongen kokas i 15 minuter. Insistera 1–2 timmar, sil och konsumera 100 ml 3 gånger om dagen före måltiderna.

Sagebrush

Eliminerar känslan av illamående, normaliserar nervsystemet. Tillsätt till 500 ml varmt vatten 2 msk. l hackad rot vanligt malör och koka i 10 minuter. Insistera 2 timmar, sil, ta 100 ml buljong 3 gånger om dagen.

Lila

Lila frön minskar mängden sekret

Det lindrar buksmärta, minskar mängden sekret. Häll 1 tsk. lila frön 500 ml kokande vatten, koka i 20 minuter. Kyl och filtrera, ta 100 ml buljong en halvtimme före måltider varje morgon.

Integrerad örtkollektion

Lindrar buksmärta, svaghet och illamående. Blanda 1 msk. l kalendula, havtorn, mynta, citronmeliss och kamomill och häll den resulterande kompositionen med 250 ml kokt vatten. Insistera 20 minuter, sil och dela buljongen i 3 doser.

recensioner

Sedan barndomen lider jag av menstruationsvärk. Ofta tog No-shpa eller Ketanov - smärtan avlägsnades, men inte så länge. Ketoprofen har nyligen börjat använda suppositorier - alla symptom försvinner 15–20 minuter efter läkemedelsadministrering. Läkemedlet är billigt och hjälper verkligen, jag kommer att fortsätta köpa det.

Under kritiska dagar räddar Ibuprofen från smärta. Jag dricker 1 tablett per dag. Ett bra och billigt botemedel, eliminerar snabbt negativa symtom, effekten varar tillräckligt länge, märkte inga biverkningar. Jag brukade dricka Paracetamol - effekten är värre medan magen och huvudet värkde.

Under menstruationen led hon av sådana smärta att jag var tvungen att ta ledigt från jobbet. Gynekologen rådde att ta Nurofen eller Combispasm. Jag försökte båda medicinerna och stannade vid Nurofen. Nu hindrar inte smärtan mig från att arbeta och leva ett fullt liv. Om det valda läkemedlet inte hjälper eller biverkningar uppstår, sluta ta och få råd från en gynekolog. Det hjälper till att bestämma orsaken till smärtan börjar, välj de bästa åtgärderna för att eliminera negativa symtom.

Smärtsamma perioder - vad man ska göra?

Svår smärta under menstruationen är inte normen, det är inte nödvändigt att uthärda dem, och oftast löses problemet helt enkelt

Menstruation följer kvinnor under hela reproduktionsperioden. Under flera dagar i varje cykel upplever kvinnor viss obehag och sjukdom. Tyvärr varierar svårighetsgraden av obehag över ett brett spektrum: från måttliga dragkänslor i nedre buken till svår smärta, vilket gör att du gör betydande anpassningar till din vanliga livsstil.

Smärtsam menstruation är naturligtvis långt ifrån normen. Dessutom är detta tillstånd väl studerat och återspeglas i den internationella klassificeringen av sjukdomar som dysmenorré..

Dysmenorré är primär och sekundär. För att förstå vad patienten möter börjar läkare en diagnostisk sökning. Om orsaken inte kunde hittas, och menstruationen blev smärtsam i hans ungdom, måste vi tänka på primär eller idiopatisk dysmenorré.

Sekundär dysmenoré är när smärta under menstruationen är ett symptom på en sjukdom: inflammation, cysta, endometrios, avvikelser i utvecklingen av könsorgan etc. Behandling för sekundär dysmenorré är en behandling för en sjukdom för vilken menstruationssmärta är ett symptom. Med endometrios, till exempel, kommer förlängd hormonbehandling att utföras. Vid avvikelser i utvecklingen av könsorganen kommer kirurgiska behandlingsalternativ att övervägas..

Dysmenorrébehandling

Det är väldigt enkelt att hjälpa patienter med primär dysmenorré - bara välja rätt NSAID (icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel): indometacin, ibuprofen, ketoprofen, celecoxib, etc. I de flesta fall är en tablett tillräcklig för att helt bli av med smärtan i den aktuella cykeln. Med svår smärta och regelbunden menstruation kan du börja ta NSAID 2-3 dagar före menstruationen.

- Vad är den här behandlingen? Det är bara smärtstillande medel..
"Inte riktigt." NSAID hämmar syntesen av prostaglandiner, de verkar därför inte bara symptomatiskt (bara bedöva) utan också patogenetiskt (påverkar mekanismen för smärtutveckling vid primär dysmenorré).

Om du tar NSAID i varje cykel med primär dysmenorré, minskar svårighetsgraden av smärtsyndromet från cykel till cykel.

Det är mycket enkelt att hjälpa patienter som lever sexuellt och inte planerar en graviditet. COC (kombinerade orala preventivmedel) är ett idealiskt sätt att bli av med menstruationssmärta. Inte utan anledning, bland de icke-preventiva fördelarna med COC: er, eliminerar dysmenorré och andra menstruella oegentligheter först.

Sällan, men fortfarande finns det patienter som får dålig hjälp av NSAID och COC. I detta fall används den kombinerade metoden: COC + NSAID.

Behandlingsfel

Trots den uppenbara enkelheten i situationen lindras en hel massa myter, missuppfattningar och dumheter kring smärtsam menstruation.

De flesta patienter med smärtsam menstruation söker inte medicinsk hjälp, förmodligen överväger de inte sådana smärtor som ett tecken på sjukdomen. Mödrar som drabbats av dysmenoré i sin ungdom överför med frimodighet sina erfarenheter till sina döttrar: ”Det kommer att gå när barnet föddes. Med milda symtom föredrar våra kvinnor att "dricka något" eller ligga. Tyvärr är detta "någonting" oftast en no-shpa.

- Jag förstår inte varför 80% av mina patienter tar no-shpu för menstruationssmärta.
- Så på TV säger de att ingen-spa hjälper.
- Var säger de? Vem pratar?
- Tja, de annonserar, där bruden i en vit klänning står, och hennes mamma ger henne no-shpu.
- Varför tror du att bruden har menstruation?.

Men shpu accepterar verkligen ett stort antal kvinnor. Någon rådde mamma, någon flickvän, någon gynekolog. Det hjälper dåligt. Egentligen har han rätten att inte hjälpa alls, eftersom menstruationssmärta nästan inte är förknippad med kramp. Även om det är svår dysmenorré som en del av kombinationsterapi, kan inget spa rekommenderas och vara lämpligt.

Det mest nyfikna är att de flesta patienter som föredrar "no-shpa och lägger sig" som regel hade en framgångsrik erfarenhet av att ta NSAID, men fortsätter att använda inte särskilt effektiva läkemedel, av fruktan för regelbundet intag av "för starka" eller "för skadliga" piller. NSAID har naturligtvis en skadlig effekt på magsväggen vid långvarig regelbunden användning. Applicering en gång var 24-30 dag, även om det kan kallas regelbundet, men för bildning av magsår behövs allvarliga ytterligare skadliga faktorer. Om patienten redan har en magsjukdom är det möjligt att erbjuda preparat som innehåller celecoxib - de är mest försiktiga med mag-tarmslemhinnan.

Ett speciellt fall

Ibland stöter vi på flickor som lider av svåra menstruationskramper. Smärtan förvandlar gradvis en entusiastisk och sorglös ung dam till en person med snabbt sjunkande självkänsla.

- Vad är det med dig? Packa upp! Varför kan du inte klara av vanlig menstruation? - bevirka kamrater.
- Vi förstår inte vad som hände med henne. Hon är inte längre den nonchalanta flickan - föräldrarna är förvirrade. - Kanske vill hon bara inte gå i skolan?

Konventionella hygienpinnar kan öka smärtan. Mediciner hjälper dåligt eller hjälper inte alls. Flickor hoppar över skolan, vägrar att besöka poolen och delta i sportevenemang, det blir allt svårare för dem att upprätthålla relationer med vänner.

Smärtan kan vara så allvarlig att du måste ringa ambulans. Läkare utesluter akut blindtarmsinflammation, graviditet och rekommenderar test för sexuellt överförda sjukdomar, ultraljud och datortomografi. En sådan upplevelse lämnar en extremt negativ rest. För vissa unga patienter skiljer sig en sådan aktiv intervention inte mycket från fysiskt missbruk. När även efter alla ovanstående inga svar har mottagits, förutom att flickan inte har något av ovanstående villkor, får hon en rekommendation att ta någon form av smärtmedicin.

 • cyklisk smärta varar mer än 6 månader;
 • patienten är orolig för svår smärta, och vid undersökning hittar läkaren inga (eller nästan inga) tecken på sjukdomen;
 • behandling hjälper dåligt, hjälper nästan inte eller hjälper inte med en andra terapi,

endometrios och relaterad sekundär dysmenorré kan misstänkas.

Tyvärr, för att diagnostisera endometrios, måste kvinnor ha en diagnostisk laparoskopi.

Tyvärr är inte alla företrädare för det svagare könet redo att besluta om en operation för diagnostiska ändamål. Föreställ dig hur svårt det är att förklara för föräldrarna till en ung flicka att deras dotter behöver operation för att se till att hennes menstruationsvärk inte är förknippade med endometrios.

Professor Robert Albee, en expert vid World Endometriosis Society, uppmanar hela mänskligheten i sin artikel: "Tro snälla unga kvinnor när de säger att de har ont!".

Tanken på att en ung kvinna låtsas överdriva sitt lidande kommer inte bara till sina släktingar men också hos de behandlande läkarna. Detta är en mycket farlig missuppfattning. Det finns inget mer kränkande för en lidande person än misstro mot de människor som han förväntar sig hjälp.

Relaterade produkter: indometacin, ibuprofen, ketoprofen, celecoxib, drotaverin, no-spa

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Är graviditet möjligt efter menstruation eller inte?

Menstruation hos en kvinna är en komplex fysiologisk process som säkerställer full reproduktion av organen i det reproduktiva systemet och hjälper till att skapa förutsättningar för en möjlig befruktning....

Blodproppar under menstruationen - är det farligt?

Denna fråga plågade mig länge. Och så jag hittade en artikel om detta.Nästan varje kvinna mötte förekomsten av blodproppar i menstruationsflödet. Vissa kallar detta för normen, andra anser att det är ett tecken på allvarlig sjukdom....

Varför gick menstruationen efter sex, menstruation, vad man ska göra

Som praxis visar var varje andra kvinna i reproduktiv ålder minst en gång i sitt liv, men inför ett fenomen som plötsligt början eller upphörande av menstruation efter intimitet, och för varje hundraedel blev hon så bekant att det uppfattas mer som en norm än en avvikelse....