Svår smärta under menstruationen: hur man kan minska buksmärta och bröstsmärta + TOP-10 bästa sätten att lindra smärta, TOP-4 vanliga misstag

Blödning

3,5. - Med tung och smärtsam menstruation, ryssar
healare rekommenderade fält hästsvans. 1 tesked gräsbrygg
2 koppar kokande vatten. Ta med svår smärta och
kraftig blödning varannan timme i en matsked. På
för att avta smärta och minska blödningen, ta matsalen
sked 3 gånger om dagen.

3,6. - Infusion av peppar togs för smärtsamt
menstruation, med livmodersblödning och efter förlossning, som
hemostatiskt medel. En matsked klippt gräs
Häll ett glas kokande vatten och låt det brygga. Acceptera av
matsked 3 gånger om dagen.

Marmor låt nerven skäras!

Du försöker vad som hjälper dig bättre:
kan ingen-shpu
kan analgin, pentalgin, etc..
Nurofen
ketanof

Nedre del av magen gör ont vid menstruationen

Vissa kvinnor upplever en menstruationsperiod med stora svårigheter - på grund av smärta och minskad prestanda. Utmattande obehag indikerar en kränkning av hälsotillståndet och kräver specialister. Endast på grundval av svar från laboratorie-, maskinvarudiagnosmetoder klargörs varför nedre del av magen gör ont under menstruationen och hur man kan eliminera symptomet. Det är möjligt att den upptäckta underliggande patologin inte kommer att vara relaterad till området gynekologi. Men i detta fall bör den terapeutiska kursen fullbordas fullständigt utan att avbryta.

Varför smärta uppstår och vad man ska göra

Med varierande intensitet av smärta i nedre del av buken, följer de perioden omedelbart före menstruationen och alla dagar med fysiologisk blödning. Endast 5 av 100 kvinnor upplever inte obehag på kvällen och under menstruationen. Spektrumet av potentiella orsaker till obehag varierar. Detta inkluderar inflammation, tumörprocessen, vävnadsförstörelse. Åtgärder som potentiellt kan få dig att må bättre i dessa dagar kan endast rekommenderas av en gynekolog. Doktorn för denna profil fokuserar på huvudorsaken till försämringen av välbefinnandet. Om det för vissa kvinnor räcker att ta en smärtstillande piller och lindra kramper, för andra, ger en fullständig behandling.

Orsaker till menstruationsvärk

Det bör omedelbart noteras att lokaliseringen av den underliggande sjukdomen som orsakar smärtsamma perioder inte alltid är förknippad med bäckenorgan. De viktigaste orsakerna till obehag under menstruationen:

 • Sjukdomar i matsmältningssystemet (inflammatoriskt, destruktivt) - kolit, enterit, magsår
 • Problem i muskuloskeletalsystemet (osteokondros)
 • Infektiösa och inflammatoriska lesioner i urogenitala organ (uretrit, cystit, endometrit, klamydia)
 • Livmoderens anatomiska drag (bicorn, sadel, med böj)
 • Endokrina störningar (ökad östrogenkoncentration i blodet)
 • Bildningen av neoplasmer av godartat eller malignt ursprung (fibroider, cyster, karcinom)

Förutsägbara faktorer är oregelbundet sexliv, tidigare aborter, en historia av förlossning. Även en kränkning i blodets koagulationsförmåga leder till ytterligare ömhet under menstruationen. Om det bildas blodproppar från de utsöndrade massorna, är det svårare för livmodern att flytta dem in i slidan. Ökad kontraktilitet hos könsorganet kännetecknas av spasmer. Det är dem som en kvinna känner sig under menstruationen och upplever svår smärta, som kompletteras av yrsel, svaghet, irritabilitet.

Behöver jag dricka piller

Med dysmenoré (smärtsamma perioder) kan du och bör dricka piller för att stoppa obehag i nedre del av magen och i ryggen. Om smärtan är allvarlig bör de inte tolereras, eftersom trycknivån och arbetsförmågan reduceras; allmän hälsa förvärras, yr. Antispasmodics får ta innan ett besök hos läkaren. En kvinna måste injicera intramuskulärt 1 ampull (2 ml) No-shpa. När obehaget stoppas kan du ta samma medicin, men i form av tabletter (högst 3 ton per dag). Papaverine har kramplösande aktivitet (det ska administreras intramuskulärt).

Bedövningseffekt ger Spazmalgon, Ketanov, Dexalgin. De listade läkemedlen tillhör gruppen smärtstillande medel. De eliminerar smärta snabbare efter intramuskulär injektion. I alla fall bör receptet från läkemedlet komma från läkaren, på kroppens känslighet för läkemedlet bör ett intrakutant test utföras först.

Hur man minskar smärta

Genom observation och forskning har gynekologer identifierat metoder som hjälper till att underlätta en kvinnas välbefinnande, oavsett grundorsaken till dess försämring:

 1. Användningen av örtte. Kamomill, mynta, citronmelisse, timjan - dessa medicinska örter har en lugnande och antiinflammatorisk egenskap. Du kan ta det utöver menstruationsperioden - för att stärka immunförmågan och stoppa patogena processer som har en dold kurs. Dryckerna varma, ger distraktion.
 2. Lossa tarmarna naturligt, genom ett laxermedel eller med mikroclyster. En överbelastad tarm komprimerar livmodern. Som ett resultat ökar smärta, kramper, blödningar intensifieras. För att minska menstruationssmärta - måste du tömma tarmarna i tid. Om detta är svårt kan du använda ett laxerande rektalt suppositorium eller mikroclyster (volymen är 30-150 ml).
 3. Applicera en värmedyna på magen. Det är inte tillåtet i alla fall, därför är det tillåtet att implementera tekniken endast efter godkännande av en läkare. Lindrar smärta, stelhet, gör att du kan koppla av och stämma av för att sova.

Under dysmenorré rekommenderas det inte att använda kläder med stram elastik i midjan (snäva byxor, kjolar, bälten, korsetter). Klämma livmodern ökar obehag och blödning, försvinner rörelse, stör en bekväm packningbyte.

Sätt att förbättra välbefinnandet

Icke-läkemedelsmetoder under dysmenorré kan delvis normalisera välbefinnandet. De bygger på användning av värmekällor, utför massage och förändrade attityder. Förutom den psykologiska aspekten krävs de återstående två faktorerna i förväg godkännande av gynekologen.

Uppvärmningsförfaranden

Varm dusch - inte bara tillåten under dysmenorré, utan också användbar. Det ger en fullständig hygiennivå, lindrar ömhet, slappnar av och värmer. Användning av varmt vatten är kontraindicerat. Under proceduren är det lämpligt att massera buken.

Fysisk aktivitet

Med dysmenoré är många övningar kontraindicerade. Särskilt om de innebär exponering för magmusklerna. Fibrernas spänning bidrar till en ökning av obehag och en ökning av blodförlustvolymen. Fysisk aktivitet riktad mot livmodern och könsorganen rekommenderas att reduceras till massage. Det kan utföras med specialolja eller utan den. Strykning av cirkulära rörelser i nedre del av buken (i navelområdet) lindrar smärta, spänningar, hjälper till att minska kramper. Procedurens varaktighet - upp till en halvtimme.

Kost för menstruation

För att minska smärta, bör du överge produkter som irriterar väggarna i organen i urogenitalkanalen. Det rekommenderas att avstå från sura, kryddig, salt mat. Användning av alkohol är strikt kontraindicerat (alkohol hjälper till att öka blödningar och kramper). Även om koffein är ett av ämnena som irriterar vävnaderna i organ, med menstruation är dess användning tillåten. Anledningen - på grund av blodförlust hos en kvinna sjunker blodtrycksnivån. Kaffe stöder dess prestanda och förhindrar försvagning av kroppen, yrsel och andra symtom.

Psykologisk inställning

Med fokus på ett hälsotillståndsproblem är det svårt för en kvinna att koppla av och därmed minska kramper i livmodern. För att inte betrakta dysmenorré som en stressfaktor rekommenderas:

 • göra uppsökande utbildning
 • lyssna på lugnande musik
 • använd aromaterapi

På grund av ömhet i nedre del av magen och ryggen blir en kvinna irritabel. Vid högsta obehag rekommenderas att du begränsar dig till kommunikation med andra för att inte orsaka konfliktsituationer. Att tänka igenom situationen bygger på att förstå att smärta under menstruationen inte är ett tillstånd som bara behöver upplevas, utan en signal från kroppen om de kränkningar den innehåller.

Smärtsjukdomar

Gynekologer har fastställt förhållandet dysmenorré och sjukdomar som en kvinna har. De viktigaste patologierna som bidrar till utvecklingen av smärtsam menstruation visas i tabellen.

Sjukdomar som förvärrar menstruationenSkäl för utvecklingSjukdomsbehandling
CystitInträngning av patogen mikroflora i urinblåsan. Förutsägbara faktorer:

 • hypotermi
 • personlig hygien
 • närvaron av inflammation i urinröret eller könsorganen
 • brist på vattenförfaranden före och efter intimitet

Utvecklingen av cystit bidrar till antagandet av alkohol och kaffe, överdriven konsumtion av kryddig, sur och salt mat.

Antibakteriell terapi, användning av uroseptiska läkemedel, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Tvätta dessutom urinblåsan med antiseptiska lösningar.
endometriosDen underliggande etiologin har inte fastställts. Förutsägbara faktorer: ofta aborter, problematiska födslar, hormonella problem. Detta inkluderar också faktorn för avlägsna livmodertumörer, en förändring i mikroflora i slidan.Mestadels kirurgiskt. Det odlade endometriumet skärs ut operativt, därefter cauteriseras livmoderhalsvävnaden. Patienten visas antibiotikabehandling och efterlevnad av sexuell vila. Endometrios är benägna att återfall.
Inflammation av bilagornaFörutsägbara faktorer är hypotermi, inflammation i andra organ i urogenitalkanalen, sexuellt överförda infektioner. En ytterligare faktor är oregelbundet sexliv..Antibakteriell terapi, hormonbehandling (i 90% av fallen), icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.
CystaEn predisponerande faktor är hormonell instabilitet (avbruten graviditet, oregelbundet sexliv). Bildningen av cyster underlättas av inflammatoriska processer i organen.Ibland förvärrar den blotta närvaron av en cysta välbefinnandet under menstruationen. När en tumör orsakar smärta och ökad blodförlust elimineras den. Mindre ofta - på ett konservativt sätt (hämma hormonella läkemedel), oftare - genom operation. Om cysten inte stör patienten påverkas inte neoplasmen (varken medicinskt eller kirurgiskt).

Cystit

Det klassificeras i akut och kronisk form. Det är en inflammation i urinblåsan, åtföljd av ett brett spektrum av symtom:

 • dysuri (smärta och irritation i urinröret vid urinering)
 • smärta i lumbosacral ryggraden (har bältros)
 • ökning av kroppstemperaturen till subfibrila märken
 • allmän svaghet orsakad av berusning

Med menstrual svelg är livmodern tillräckligt öppen för att underlätta full evakuering av blodmassor. Men detta fysiologiska fenomen begränsar fortplantningsorganet före penetrering av patogen mikroflora. Förflyttningen av patogener av cystit från urinblåsan i livmodern leder till inflammation i detta. Den omvända processen kan också uppstå - cystit på grund av menstruation. Inflammation uppstår på grund av de patologiska mikroorganismerna som finns i menstruationsblodet som kommer in i urinblåsan. I båda fallen förvärrar detta kvinnans tillstånd, eftersom smärtan kommer från två källor samtidigt: livmodern och urinblåsan.

endometrios

En allvarlig gynekologisk sjukdom manifesteras alltid av våldsamma symtom. Det kännetecknas av att stora fragment av livmoderslimhinna släpps under menstruationen. Utåt liknar de levern. Obehag ökar med avskiljningen av vävnader från könsorganet. När avstötning av dessa blodproppar inträffar, intensifieras blödningen och ömheten i nedre buken ökar. Hypertermi är inte karakteristiskt för endometriosförloppet. Ytterligare symtom på patologi - smärta vid samlag, smärta i lumbosacral ryggraden, svaghet.

Inflammation av bilagorna

Adnexit är en skada på äggledarna och äggstockarna (dessa organ kombineras i termen ”bilagor”). Typiska symtom är smärta i nedre del av buken, men vid en viss punkt (på platsen för lokalisering av inflammation) i vila och under menstruationen. Andra tecken:

 • Tung menstruationsblödning
 • Vaginal urladdning av viskösa purulenta massor mellan menstruation
 • Smärta under samlag (med kronisk adnexit)
 • Avslag på intimitet på grund av obehag och minskad libido (med akut inflammation i bilagorna)

Eftersom patogen mikroflora finns i blodet, stiger kroppstemperaturen till höga siffror. Detta bidrar till utvecklingen av svaghet, yrsel, hypotoni. Kronisk adnexit är den främsta orsaken till ektopisk graviditet. Äggledarna limmas ihop med patologisk utsöndring, vilket förhindrar fullständigt rörelse av det befruktade ägget i livmodern. Som ett resultat förblir det inne i röret och graviditeten utvecklas där. Månadsvis kan sparas. Fenomenet minskar vakenheten hos en kvinna - hon misstänker inte sin ektopiska graviditet.

I detta fall är källorna till smärta under menstruationen inflammerade bilagor och äggledaren, som sträcker sig under påverkan av det växande fostret och skapar försvagande obehag.

Cysta

Godartad neoplasma av äggstockarna. I sällsynta kliniska fall har det en tendens att degenerera till en malig tumör. Kliniska manifestationer - smärta under menstruationen, illamående, kräkningar, yrsel, blekhet i ansiktet, mörkare före ögonen. Under menstruationen är en kvinna nästan fullständigt destabiliserad - på den första blödningsdagen tvingas hon hålla sig till sängstöd. Under påverkan av motorisk aktivitet kan cysturruptur uppstå. I detta fall visas ett akutambulanssamtal..

När en läkare behövs?

Indikationer för att kontakta en specialist:

 1. Under menstruationen predisponerar graden av smärta till förlust av medvetande.
 2. Förutom smärta i nedre del av magen och i ryggen skiljer sig stora fragment av slemhinnor ut.
 3. Obehaget är så starkt att smärtstillande medel är ineffektiva.

Om en kvinnas välbefinnande tyngs av en minskning av blodtrycket och relaterade symtom, är detta en bra anledning att registrera hos en gynekolog. Fenomenet kan leda till utveckling av anemi, vilket är ogynnsamt för välbefinnande. Ett besök hos gynekologen bör också vara fallet när ett belastat tillstånd uppstår varje månad, om det finns en historia med problematisk födelse och tidigare curettage. Ett viktigt skäl för att besöka en specialist är moderskapsplanering..

Diagnostik

För att identifiera grundorsaken till dysmenorré kommer patienten att genomgå följande typer av diagnostik:

 • Undersökning och inspektion. Läkaren reproducerar den kliniska bilden av patientens tillstånd, planerar ytterligare ingripanden, förbereder diagnosen.
 • Laboratorieundersökning av blod, urin. Beroende på vilken faktor som bidragit till dysmenoré, upptäcks inflammation, anemi och en infektiös process. Laboratoriesätt för att bestämma tillståndet av hormonbalans.
 • Ultraljud av livmodern, bifogar, urinblåsan, mag-tarmkanalen. Låter dig upptäcka nästan alla patogena processer i organen i urogenitala och matsmältningskanalen.

Andra diagnostiska metoder föreskrivs med hänsyn till den påstådda diagnosen, som ledde till utvecklingen av dysmenorré. Sofistikerade metoder för strålningsavbildning (CT, MRI) är nödvändiga för att klargöra tumörens egenskaper, graden av blodtillförsel till vävnaderna och inflammationsspektret. När dysmenoré är förknippad med osteoartikulära patologier hänvisas patienten för en röntgenundersökning. Även om en sådan diagnos endast antas.

Behandling

Under smärtsamma perioder rekommenderas det att ta icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (Diclofenac, Ibuprofen, Voltaren). Rektal administrering av något av de listade läkemedlen i form av ett suppositorium lindrar smärta, lindrar stress i könskanalerna..

Följande möten hjälper till att eliminera de huvudsakliga patologierna som orsakar dysmenorré:

 • Antibiotikabehandling. Lindrar inflammatoriska och smittsamma processer.
 • Hormonala droger. Kortikosteroider administreras; ämnen som produceras av hypofysen.
 • Vitaminterapi. Förskriv hela komplex eller enskilda vitaminer.
 • Analgetika. Sluta smärta, normalisera allmän hälsa.
 • Introducera läkemedel som syftar till att normalisera blodtrycksnivån (med en minskning av dess prestanda).
 • Dyspeptiska störningar slutar med antiemetiska läkemedel.

Dessutom föreskrivs patienten en kurs för fysioterapeutisk behandling (genomgår enterophuresis, magnetoterapi, UHF). För att eliminera patologiska utsöndringar från könsdelarnas yta är det nödvändigt att behandla vävnader med antiseptiska lösningar. Om en kvinna har anemi (orsakad av massiv blodförlust) indikeras injektion av järnpreparat. När sexuellt överförda sjukdomar upptäcks är behandlingen inte bara en kvinna utan också hennes sexpartner.

Förebyggande

För att inte senare möta problemet med svår smärta under menstruationen rekommenderas:

 1. Avvisa abort
 2. Om du inte vill bli gravid, välj den optimala preventivmetoden och håll dig fast vid den
 3. Superkyl inte
 4. Stoppa snabbt inflammationen i organen i urogenitala och matsmältningskanalen. Låt inte övergången till patologi till en utdragen form
 5. Missa inte alkohol

Andra förebyggande åtgärder - användningen av en intrauterin enhet strikt inom den föreskrivna tidsramen (överskrider inte drifttiden). Det är viktigt för en kvinna att ha ett ordnat sexuellt liv - för att undvika tillfälliga intima relationer. Uppmärksamhet bör ägnas åt frågan om förstärkning av immunitet, eftersom 90% av sjukdomarna är en följd av försvagning av kroppens skyddande egenskaper. Det är att föredra att vägra att lyfta vikter i vardagen, inte att förknippa yrkesaktivitet med utmattande fysiskt arbete.

Smärta i buken under menstruationen är stark, dra, skarp. Piller, hur man bedövar, hur man blir av

Menstruation hos kvinnor i fertil ålder åtföljs i vissa fall av buksmärta. Gynekologernas åsikt om sättet att normalisera tillståndet avviker: vissa tror att obehag i nedre del av magen är fysiologiskt under menstruationen, och det finns inget behov av att vidta åtgärder för att eliminera det; andra rekommenderar att deras patienter dricker smärtstillande medel under denna period.

Orsaker till smärta under menstruationen

Piller för buksmärta under menstruationen bör endast väljas med förståelse för orsakerna till obehag under denna period. Smärtsam menstruation bland gynekologer kallas dysmenorré.

Det händer:

 • primärt (manifesteras vanligtvis under pubertetsflickor och är inte förknippat med nedsatt funktionella inre system i kroppen);
 • sekundär (betraktas som ett symptom på progressiva könssjukdomar. Diagnostiseras ofta hos kvinnor efter 30 års ålder).

Orsakerna till primär dysmenorré är:

 • en kraftig ökning av koncentrationen av dopamin, adrenalin och noradrenalin i en kvinnas blod;
 • en ökning av mängden serotonin i cerebrospinalvätskan;
 • avvikelser i utvecklingen av bindväv;
 • sjukdomar i hjärt-kärlsystemet.

Vid sekundär dysmenorré orsakas smärta vanligtvis av:

 • endometrios;
 • inflammatoriska processer i könsorganen;
 • godartade eller maligna könstumörer;
 • åderbråck lokaliserade i bäckenområdet;
 • förekomsten av vidhäftningar i könsorganen.

Orsaker till buksmärta under menstruationen

Oavsett vilken typ, en gynekolog diagnostiserar dysmenorré efter en serie medicinska undersökningar, bland vilka (åtgärder utförs i den angivna sekvensen):

 1. Visuell undersökning av patienten.
 2. Vaginal smet.
 3. Tar blod för att bestämma flickans hormonella status.
 4. Ultraljudundersökning av bäckenorganen (ultraljud OMT).

Typer av piller för smärta under menstruationen

De mest effektiva läkemedelsgrupperna är:

Beskrivning av deras handling

Läkemedelsgrupp
spasmolytikaEliminera spasmen i de släta musklerna i könsorganen (särskilt livmodern) genom att agera på hjärncentrerna för att reglera muskeltonen. Som ett resultat av denna effekt anländer ett begränsat antal nervimpulser till specifika organ som skapas av det centrala nervsystemet..
Smärtstillande medelVid akut smärta i kroppen frigörs obehagsmekanisatorer, till exempel prostaglandiner eller tromboxaner. Sammansättningen av smärtstillande medel, jämnt upplöst i hela kroppen, blockerar verkan av enzymer som provocerar förekomsten av smärta.
Icke-steroida tabletterHandlingsprincipen för dessa läkemedel är att minska nivån av prostaglandiner i blodet. Nonsteroidtabletter undertrycker inflammatoriska processer och normaliserar flickans allmänna välbefinnande under menstruationen. På grund av aggressiva komponenter i kompositionen bör läkemedel av den aktuella typen föreskrivas strikt av gynekologen. För att uppnå maximal effekt av behandlingen rekommenderas att du börjar dricka icke-steroidtabletter 2-3 dagar före dagen för den förväntade menstruationsstarten.

spasmolytika

Piller för buksmärta under menstruationen, som har en kramplösande effekt, föreskrivs, om det behövs, för att hantera den överdrivna spänningen i livmoderens släta muskler..

papaverin

Huvudkomponenten i ett antispasmodikum är papaverin. Detta är ett ämne som hjälper till att lindra spasm i släta muskler. Läkemedlet finns i form av tabletter, injektionslösning och rektal suppositorier. Det senare används av kvinnor för att eliminera menstruationssmärta oftast..

De viktigaste kontraindikationerna för användningen av läkemedlet i fråga är:

 • sjukdomar i det kardiovaskulära systemet med måttlig svårighetsgrad;
 • arteriell hypertoni;
 • koma;
 • leversjukdom
 • njursvikt;
 • stängd glaukom;
 • barns ålder (suppositorier är tillåtna från 2 år, tabletter och injektioner - från 14).

På grund av avsaknaden av ett tillräckligt antal studier relaterade till effekten av papaverin på kroppen hos kvinnor som ammar sitt barn, rekommenderas inte användning av detta läkemedel under amningstiden..

Beroende på formen för frisättning av läkemedlet väljer gynekolog doseringen. För rektal suppositorier är detta 1 suppositorium upp till 3 gånger om dagen (för vuxna och barn 7-9 år), upp till 2 gånger (för barn från 3 till 6 år), 1 gång (för barn 2-3 år). Antalet tabletter och injicerbar lösning som administreras bestäms av läkaren baserat på typen av smärtsyndrom och graden av glattmuskelkramp..

Buscopan

Den aktiva substansen i Buscopan är hyoscinbutylbromid. Läkemedlet finns i form av rektal suppositorier i vitt eller en skugga av elfenben. Den största fördelen med detta botemedel från analoger är det faktum att det inte har någon effekt på en persons centrala nervsystem.

Det är förbjudet att använda Buscopan i närvaro av:

 • överkänslighet mot komponentens komponenter;
 • sjukdomar i mag-tarmkanalen (till exempel tarmhinder eller stenos);
 • sjukdomar i synorganen (till exempel glaukom med slutet vinkel);
 • urinvägarna patologi;
 • hjärtsjukdomar.

Att ta ett antispasmodikum rekommenderas inte under graviditet och amningstiden, eftersom det inte finns några uppgifter om effekten av kompositionens aktiva komponenter.

I avsaknad av en specifik behandlingsregim som bildats av gynekologen, bör Buscopan tas enligt tillverkarens rekommendationer som anges i instruktionerna. Den optimala dosen för en vuxen över 18 år anses vara två rektala suppositorier upp till 5 gånger om dagen.

I avsaknad av synlig förbättring av patientens tillstånd är det nödvändigt att konsultera en läkare för att föreskriva en ytterligare undersökning av reproduktionssystemet. Att bevara smärta i detta fall är mycket troligt ett tecken på en progressiv sjukdom.

Drotaverinum

Den aktiva ingrediensen i drotaverin är drotaverinhydroklorid. Läkemedlet finns i form av tabletter och en injektionslösning. När det gäller dess effekt på kroppen, är det aktuella medlet nära papaverin, men till skillnad från den har en starkare och mer långvarig effekt och tränger inte heller in i centrala nervsystemet.

Den huvudsakliga fördelen med detta antispasmodiska är att det kan användas hos patienter med glaukom på grund av minimal antikolinerg effekt (påverkar inte funktionen hos specifika receptorer i hjärnan och centrala nervsystemet som reglerar funktionen i synorganen).

Drotaverine föreskrivs inte om en person har diagnosen:

 • överkänslighet mot komponentens komponenter;
 • leversjukdom
 • njursvikt;
 • sjukdomar i det kardiovaskulära systemet;
 • hypotension (Drotaverin utvidgar blodkärlen, vilket hjälper till att sänka blodtrycket);
 • onkologiska sjukdomar.

Läkemedlet används inte heller för behandling av flickor under 12 år, liksom ammande mödrar.

Den rekommenderade doseringen av tablettformen av Drotaverin är 2 tabletter. upp till 2 gånger om dagen. När du använder injektioner måste du följa läkarens instruktioner, vanligtvis förskriva upp till 240 mg per dag, uppdelat i 3-4 intramuskulära injektioner.

Ingen shpa

Den aktiva komponenten i No-shpa är drotaverinum. Den ifrågavarande kramplösningen finns endast i form av gula eller orange tabletter. Inget spa påverkar kroppen, undertrycker ett antal enzymer och eliminerar således en kramp av släta muskler.

De viktigaste kontraindikationerna som anges av tillverkaren av No-shpa i instruktionerna är:

 • hög känslighet för en eller flera komponenter i kompositionen;
 • allvarlig lever- och njursjukdom;
 • patologier i det kardiovaskulära systemet (i synnerhet arytmi och takykardi);
 • intolerans mot laktos, galaktos,
 • arteriell hypotension;
 • onkologiska sjukdomar;
 • nyligen genomförda kirurgiska ingrepp för korrigering av könsorganens funktion.

På grund av det otillräckliga antalet studier rekommenderas det inte att använda No-shpu för behandling av ammande kvinnor..

I frånvaro av kontraindikationer bör läkemedlet användas oralt i två tabletter. 3 gånger om dagen, inte överskrider den högsta tillåtna dosen - 240 mg per dag.

Vid behandling av ett smärtsamt syndrom under menstruationen som inträffade under hormonella förändringar i en tonårsflickas kropp, är det rekommenderade behandlingsprogrammet att ta en flik. upp till 4 gånger om dagen, inte överskrider den maximala mängden - 4 st. per dag.

Smärtstillande medel

Piller för buksmärta under menstruationen, som har en smärtstillande effekt, är de vanligaste på grund av deras låga kostnader och tidstestade sammansättning. Analgetika hjälper till att hantera obehag som orsakas av en hög koncentration av smärtmedlare.

Analgin

Den aktiva substansen i analgin är metamizolnatrium. Läkemedlet i fråga produceras i tablettform med en minsta mängd mindre tillsatser. Analgin är effektivt inte bara för att eliminera lokal smärta utan har också antiinflammatoriska och antipyretiska effekter.

Trots det lilla antalet komponenter i sammansättningen av dessa tabletter är ett antal kontraindikationer ganska omfattande:

 • överkänslighet mot komponentens komponenter;
 • tendens till allergiska reaktioner;
 • sjukdomar i andningsorganen;
 • störningar i processen med hematopoiesis;
 • leversjukdom
 • njurpatologi;
 • cirkulationssystemets sjukdomar.

Under amning är det strikt förbjudet att ta analgin på grund av det stora antalet biverkningar som är möjligt efter att ha tagit läkemedlet i fråga. Rekommendationer för användning av Analgin av vuxna innebär att man tar en flik. upp till 3 gånger om dagen efter måltiderna, inte överskrider det högsta tillåtna värdet - 6 flik. på en dag.

Analgin får inte dricka högst 7 dagar i rad. Om det inte sker någon förbättring av tillståndet, är det nödvändigt att ta blodprover för att undersöka koncentrationen av naturliga enzymer i levern och njurarna. Med de uppnådda resultaten bör du konsultera en terapeut som kan förskriva ytterligare behandling baserat på kvinnans faktiska hälsotillstånd.

Baralgin och Tempalgin betraktas som analoger av Analgin.

Aspirin

Andra namn för aspirin i läkemedelsindustrin är trombo och acetylsalicylsyra. Huvudkomponenten i kompositionen som hjälper till att minimera smärta under menstruationen är acetylsalicylsyra. På grund av aggressiviteten hos Aspirin är det strängt förbjudet att använda det vid behandling av ammande och flickor under 15 år.

Bland kontraindikationerna för att ta läkemedlet i fråga noteras också:

 • överkänslighet mot komponentens komponenter;
 • störningar i mag-tarmkanalen;
 • astma och andra luftvägssjukdomar;
 • patologiska processer i levern;
 • njursvikt;
 • tendens till hemofili;
 • gikt
 • anemi.

Den största effektiviteten när du använder Aspirin i behandlingen kan uppnås genom att ta flik. inne efter nästa måltid. Att dricka mer än 6 tabletter per dag rekommenderas inte. Frekvensen för att ta Aspirin - var 4: e timme, en enda dos - 1 flik.

Novalgin

Ett smärtstillande medel för den nya generationen är Novalgin. Dess sammansättning inkluderar paracetamol, propifenazon och koffein. Analoger av läkemedlet är Saridon, Kaffetin, Safiston, Flukomp och Extratab.

Den största fördelen med Novalgin är att dess verkan börjar redan 20-30 minuter efter intag i människokroppen. Dess användning i behandling av smärta under menstruationen är tillåten hos flickor som fyllt 15 år.

Det rekommenderas inte att använda Novalgin om en kvinna diagnostiseras med:

 • onkologiska sjukdomar;
 • akut njursvikt;
 • leversjukdom
 • sjukdomar i andningsorganen (till exempel bronkialastma);
 • hjärnpatologi;
 • tidigare hjärtattack;
 • ett tillstånd där det finns en känsla av sammandragning av bröstet;
 • alkoholism eller narkotikamissbruk;
 • glaukom;
 • sjukdomar i hjärt-kärlsystemet (t.ex. takykardi eller arytmi).

Läkemedlet finns i form av tabletter. En enda dos är 1-2 tabletter. upp till 3 gånger om dagen, observera gränsen - 6 flik. under dagen. Om Novalgin används för att lindra smärta hos barn i åldern 12-18 år, anses 1 flik vara den optimala dosen. 2-3 gånger om dagen.

Icke-steroida tabletter för smärta under PMS

Piller för buksmärta under menstruationen, icke-steroida serier, är populära bland kvinnor på grund av den komplexa effekten på kroppen. De bedövar inte bara, utan har också en antiinflammatorisk effekt och aktiveras de första 40-60 minuterna efter att en kvinna kommer in i kroppen.

Paracetamol

Den aktiva ingrediensen i Paracetamol är ämnet med samma namn (paracetamol). Dess verkan är baserad på att blockera smärtimpulser skapade av centrala nervsystemet. För att eliminera obehag i nedre del av buken hos vuxna används en tablettform för frisättning av smärtmedicin..

Kontraindikationer för att ta Paracetamol inkluderar:

 • överkänslighet mot tabletternas komponenter;
 • allvarlig leversjukdom;
 • uttalad njursvikt;
 • diagnostiserad alkoholism;
 • extremt lågt hemoglobin i blodet.

Paracetamol är säkert att användas av ammande mödrar endast under förbehåll för det rekommenderade intagsprogrammet.

Tabletter för menstruation måste tas 2 st. 4 gånger om dagen. Vid beräkning av dosen för buksmärta är det viktigt att tänka på att den dagliga totala volymen av paracetamol inte bör vara mer än 4 g. Annars kommer kvinnan att framkalla tecken på en överdos, vars extrema manifestation kan vara levernekros (dess behandling är endast möjlig på ett sjukhus).

ibuprofen

Ibuprofen är det billigaste och effektivaste sättet att hantera smärta under menstruationen. Den aktiva komponenten i kompositionen är ibuprofen i hög koncentration (inte mindre än 100 mg). Läkemedlet i fråga finns tillgängligt i form av en suspension och rektal suppositorier.

Trots dess relevans har Ibuprofen ett antal nackdelar, som måste beaktas när man beslutar om det ska inkluderas i ditt behandlingsprogram:

 • sjukdomar i mag-tarmkanalen;
 • patologiska optiska nerver;
 • ögonsjukdomar;
 • en tendens till svullnad;
 • störningar i den vestibulära apparaten;
 • hörselsjukdomar;
 • luftvägssjukdomar (t.ex. astma eller bronkit).

Enligt instruktionerna, ta Ibuprofen, beroende på frisläppningsform är det tillåtet för 300-800 mg upp till 4 gånger om dagen.

Ketolong

Den aktiva substansen i Ketolong är ketorolac. Det hämmar försiktigt enzymer som utlöser smärtan vid menstruationen..

Bland de viktigaste kontraindikationerna för användningen av läkemedlet ifrågasätter tillverkaren:

 • störningar i mag-tarmkanalen;
 • känslighet för kompositionens komponenter;
 • blodsjukdomar;
 • allvarliga njur- och leversjukdomar;
 • barn under 16 år;
 • en tendens att utveckla allergiska reaktioner;
 • hjärtsvikt.

Ketolong bör appliceras 10 mg var 5: e timme under eller efter en måltid. Läkemedelskursens maximala varaktighet är 7 dagar.

Piller som används vid buksmärta under menstruationen, förutsatt att de är korrekt valda, kommer inte bara att lindra slät muskelkramp som orsakar obehag i bäckenorganen, utan också normaliserar blodflödet och eliminerar även inflammation (i förekommande fall).

När man upprättar ett behandlingsschema för specifika tabletter är det viktigt att beakta kvinnans ursprungliga hälsotillstånd, liksom hennes ålder och typ av smärta.

Artikel design: Vladimir den stora

Video om behandling av dysmenorré

Malysheva berättar vad du ska göra med smärta under menstruationen:

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Röd borste vid behandling av endometrios hos män

Endometrios är en patologi där tillväxten av endometrieceller inuti vävnaderna i vilket organ som helst inträffar. Oftast förekommer sjukdomen hos kvinnor, men män, oavsett ålder, löper också risk....

Efter menstruation, utstryk - normen eller ett tillfälle att konsultera en läkare?

Menstruation är en komplex hormonberoende process som förekommer hos kvinnor. En liknande klinisk bild förekommer hos kvinnor i reproduktiv ålder, i genomsnitt från 14-15 år och fortsätter till 50-55 år....

Kinesiska vattpinnar Clean Point: läkande egenskaper och användarinstruktioner

Patologierna i könssystemet utvecklas tyvärr nu inte bara hos kvinnor utan också hos unga flickor. Skälen till detta är olika: spänningar, runt omkring oss, svag immunitet, dålig ekologi, etc....