Hur man minskar smärta under menstruationen. Folkrättsmedel och mediciner

Harmonier


När magen gör ont under menstruationen blir en kvinna eller en ung flicka ibland helt funktionshindrad. Var tionde kvinnor lider av outhärdlig smärta under menstruationen, vilket ofta leder till svimning och till och med kramper. Man tror att menstruation är en naturlig process i en kvinnas kropp, som inte bör åtföljas av mycket starka spastiska smärta i nedre del av buken, särskilt inte kräkningar, illamående, huvudvärk, diarré eller förstoppning.

Gynekologer rekommenderar starkt att vid intensiva smärtsamma perioder först ta reda på orsaken till dess förekomst, eftersom detta inte bara kan vara ett inslag i din kropp, utan också vara symtom på en allvarlig sjukdom eller funktionsfel i nervsystemet, det reproduktiva, det endokrina systemet, vara ett symptom på bindvävsdysplasi eller anomalier i utvecklingen av könsorgan, etc. I den här artikeln kommer vi att prata om hur man kan minska smärta under menstruation av en flicka eller kvinna, vad som ska göras för att lindra smärta under menstruationen och bestämma den verkliga orsaken till ett sådant onormalt tillstånd i kroppen.

Hur man lindrar menstruationssmärta för unga flickor?

Inom gynekologi är det vanligt att dela upp smärtsamma perioder i primära perioder, när en flicka aldrig har haft smärtlösa perioder och sekundära perioder från början av menstruationens början, när svår smärta under menstruationen uppstår hos kvinnor efter 30 års ålder mot bakgrund av olika infektions- och inflammatoriska sjukdomar i kvinnliga könsorgan, hormonstörningar, efter operation etc..

Enligt många kvinnor och läkare kan primär algomenorrhea (smärta under menstruationen) passera oberoende efter att en kvinna föder ett barn, då blir livmodern mindre smärtsamt sammandrag under menstruationen. Men om detta inte händer dessutom, om en ung kvinna inte kan bli gravid och hon har en hel rad symtom både före menstruation - premenstruellt syndrom, och under menstruationen, bör du definitivt genomgå en omfattande undersökning inte bara av en gynekolog, utan också av en sådan specialister såsom gastroenterolog, TB-specialist, gynekolog, neurolog, endokrinolog, osteopat, psykoterapeut.

Eftersom de huvudsakliga orsakerna till smärtsamma perioder hos flickor kan vara allmänna systemiska sjukdomar, såsom bindvävsdysplasi, uttryckt i utvecklingen av ryggradskrökning, gastrointestinal dysfunktion, ofta dislokationer, åderbråck i benen och bäckenorganen. Orsaken till primär algomenorré kan också vara köns tuberkulos, vilket kan leda till avvikelser i könsdelarnas utveckling, underutveckling av bröstkörtlarna, livmodern och livmoderhängen, vilket är orsaken till ihållande infertilitet. Olika sjukdomar i nervsystemet, psykiska störningar, känslomässig instabilitet hos flickor kan vara en följd av samma genital tuberkulos eller vara en oberoende störning med ärftliga eller medfödda rötter.

Baserat på det ovanstående bör dessa patologier först uteslutas, och sedan, baserat på upprättandet eller uteslutningen av dessa diagnoser, besluta om metoder för smärtlindring under menstruationen.

Icke-läkemedelsmetoder för smärtlindring under menstruationen

För att minska smärta under menstruation hos flickor med primär algomenorré kan det vara tillräckligt att använda icke-farmakologiska metoder för att bekämpa smärtsamma perioder, såsom:

Det är väldigt lätt att säga, men det är svårt att lära sig att slappna av, lugna sig, inte bli upprörd, att hantera stress. I våra svåra tider utsätter överflödet av negativ information, bitterheten hos människor omkring oss, ekonomiska problem och misslyckanden i personliga relationer en modern kvinna för ständig emotionell omvälvning. Tanken är materiell, om du kan kontrollera dig själv och anpassa dig till en viss positiv våg, kan du hantera alla problem, du behöver bara ständigt arbeta med dig själv, kontrollera dina tankar, inte uppmärksamma de små sakerna och ställa prioriteringar på rätt sätt. Yoga klasser, meditation hjälp i detta..

Det låter inte kornigt, men att ge upp dessa vanor kan minska smärtan under menstruationen. Den kvinnliga kroppen kan inte hantera nikotin- och alkoholattacker som hanen. Rökning är mycket skadligt för hela kvinnliga kroppen, provocerar tidigt åldrande, smärtsamma perioder, närmar klimakteriet, provocerar förekomsten av olika sjukdomar och ökar risken för cancer. Nuförtiden, onkologisk spänning, när cancer drabbar även unga kvinnor i fertil ålder, om du lägger till nikotinförgiftning och alkoholförgiftning varje dag, belastar detta immunsystemet, som gradvis upphör att förstöra cancerceller och gör att de kan växa.

 • Bodyflex, yoga

För smärta under menstruationen bör du begränsa fysisk aktivitet och samlag i den andra fasen av menstruationscykeln, men i den första fasen är det mycket användbart att göra yoga eller Bodyflex. Varför? Dessa två typer av fysiska övningar har en positiv effekt på de kvinnliga könsorganen, eftersom både yoga och kroppsflexion har en kraftfull massage av de inre organen, inklusive bäckenorganen. Dessa övningar främjar resorption av vidhäftningar, stimulerar ägglossning och har generellt en gynnsam effekt på andnings-, muskel- och kardiovaskulära systemen..

Rätt kost har en positiv effekt inte bara på smärtlindring under menstruationen utan också på den allmänna hälsan. Några dagar före menstruationen bör du äta så många frukter och grönsaker som möjligt, inte äta för mycket, särskilt bör du begränsa användningen av fet och söt mat, mjöl och raffinerade produkter, utesluta snabbmat, korv, kött och mejeriprodukter. Du bör konsumera mer vätska, upp till 2-2,5 liter per dag, det är bättre om det inte är te och kaffe, men mineralvatten, färskpressad grönsaks- och fruktjuice - morot, rödbeta, äpple, apelsin, ananas och också heta örtteer är användbara med kamomill, mynta.

All hypotermi, tunna strumpbyxor i kalla, höst- och vinterskor av dålig kvalitet, som hjälper till att få dina fötter våta under kalla och regniga årstiderna, provocerar inflammatoriska processer i bäckenet, orsakar salpingit, adnexit (se inflammation i bilagorna - symtom och behandling), störa menstruationscykeln och vilket leder till smärtsam menstruation och till och med infertilitet.

 • När svår smärta inträffar kan du trycka benen mot bröstet och sätta en värmedyna på magen

Hur kan man lindra smärta under menstruationen? Sätt en flaska varmt vatten eller en värmedyna på magen och legg dig ner med benen pressade mot bröstet, detta hjälper till att öka blodflödet och minskar smärtsamma kramper, hålla värmepuden inte mer än 15-20 minuter, annars kan det öka blödningen.

 • Frisk luft

Ibland förvärras tillståndet, stärker smärtan under menstruationen, om du går ut i frisk luft, tar en promenad i parken eller lufter rummet väl - det kan lindra tillståndet, minska huvudvärk och lägre buksmärta.

 • Att bevara den första graviditeten med primär algomenorré är mycket viktigt

Den första medicinska aborten (konsekvenser) hos en kvinna med smärtsam menstruation kan provocera vidare utveckling av infertilitet och förvärra ömheten under menstruationen. Efter graviditeten, i de flesta fall, minskar smärtan under menstruationen.

 • Sjukgymnastik, massage, akupunktur

En ganska effektiv metod för fysioterapeutisk behandling är elektrofores i zonplexuszonen med novokain, läkaren kan förskriva 6-8 sessioner i syfte att slutföra behandlingen i början av menstruationen. Det är också möjligt att genomföra olika alternativ för zonterapi, akupunktur - allmänt, akupressur, koppning, blodutsläpp med hjälp av hirudoterapi har också en gynnsam effekt på hela kroppen och könsorganen, men det är dock bättre att lita på sådana behandlingsmetoder till proffs. Om det inte finns någon möjlighet att hålla en terapeutisk massage innan menstruationen, kan du under menstruationen själv göra passiv massage med Kuznetsov-applikatorn, lägga den på korsryggen och ligga på ryggen, ligga i 10-15 minuter.

 • Håll en förteckning över metoder och en kalender av menstruation

Flickor och kvinnor med smärtsamma perioder bör hålla en kalender över menstruationens art och symtom. Det bör ange menstruationens varaktighet, menstruationscykelns varaktighet, blödningens intensitet, magra eller tunga perioder (uterusblödning), liksom arten, lokalisering av smärta, andra symtom som följer med menstruationen. Kvinnor som vill bli gravida kan också ta hänsyn till bastemperaturen i kalendern, vilket hjälper till att bestämma ägglossningen. I menstruationsdagboken är det värt att fixa alternativen för terapi för smärtlindring, detta kommer att hjälpa i framtiden att bestämma effektiviteten av ett visst botemedel eller metod för smärtlindring, och kommer också att hjälpa till att komma ihåg och beskriva dina symtom när du besöker en gynekolog.

 • Överensstämmelse med sömn, vila, arbete

En fullständig 8-10 timmars sömn, efterlevnad av regimet för dagen och näring, vanan att gå i säng på exakt samma tid, undvika överarbete är enkla råd, men mycket effektiva. Efterlevnaden av regimen i allting - lugnar nervsystemet, gör livet uppmätt och lugnt, hjälper till att hantera stress.

Mediciner för att minska smärta under menstruationen

 • lugnande medel

Om perioderna hos flickor åtföljs av betydande neuropsykiatriska symtom, såsom en förändring i uppfattningen av lukt, smakstörning, omotiverad svaghet, hysteri, ökad irritabilitet, depressiv humör, anorexi, bör lugnande medel användas - tinktur eller tabletter av valerian, Relanium, Trioxazine och andra lugnande medel receptbelagda mediciner.

 • Analgetika, krampläkemedel, NSAID

Om alla listade icke-farmakologiska läkemedel inte ger lindring, antispasmodika som Spazgan, No-shpa och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel - Ketanov, Ibuprofen, Butadion, Nise indikeras för att minska smärta under menstruationen. Det säkraste bland dessa fonder är No-shpa eller den inhemska analogen av Drotaverin hydrochloride, Papaverine, de får användas även under graviditet, du kan omedelbart använda 2 tabletter upp till 3 gånger om dagen. NSAID har naturligtvis en mer uttalad smärtstillande effekt, men de har ett antal biverkningar, vilket påverkar alla system och organ, särskilt mag-tarmkanalen, centrala nervsystemet.

 • Hormonala orala preventivmedel

På rekommendation av en gynekolog med primär algomenorré föreskrivs hormonella preventivmedel, såsom Ovidon, Antiovin, Triziston, Diane-35, Yarina (se listan över alla orala preventivmedel), samt användning av läkemedel gjorda av naturliga progestiner för att bli av med smärta under menstruationen; t.ex. Dufaston.

Det är tillrådligt att få alla vitaminer med mat, frukt och grönsaker, men om du klarar ett biokemiskt blodprov och fastställer en brist på specifika vitaminer eller mineraler, kan du kompensera bristen med hjälp av vitaminkomplex eller enskilda vitaminer i injektioner. Oftast är kvinnor brist på kalcium - du kan ta kalcium D3, B-vitaminer, E-vitamin, Magne B6.

Behandling av sekundär algomenorré

När en kvinna som redan har barn börjar uppleva smärta under menstruationen, åtföljd av ytterligare uppsättningar av symtom - illamående, huvudvärk, depression, besvämning, takykardi, ledvärk, klåda i huden - beror detta på utvecklingen av olika sjukdomar i det endokrina, nervösa, vegetativa-vaskulära systemet, eller orsakad av olika patologier och sjukdomar i de kvinnliga könsorganen.

Oftast förekommer sekundär algomenorré med endometrios, polyper i livmodern, vidhäftningar med infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar i könsorganen - salpingit, oophorit, salpingo-oophorit, samt med livmodercancer, äggstockscancer, åderbråck i bukhålan och nedre extremiteter, med bäcken neurit, med cicatricial förträngning av livmoderhalsen från täta medicinska aborter, intrauterina ingrepp, diagnostisk curettage och andra kirurgiska operationer.

För att lindra smärta under menstruation med sekundär algomenorré bör behandlingen därför riktas mot att eliminera orsaken, behandlingen av sjukdomen som orsakade en sådan kränkning. Ibland bidrar felaktigt etablerade intrauterina preventivmedel till utvecklingen av smärta under menstruationen, i vilket fall de borde tas bort. Vid vidhäftningar, endometrios eller tumörlesioner i könsorganen rekommenderas lämplig terapi eller kirurgi, varefter en rehabiliteringskurs, fysioterapeutiska förfaranden och spa-behandling föreskrivs.

Hur kan du bli av med smärta under menstruationen? Med sekundär algomenorré, liksom med primär algomenorré, kan man försöka lindra smärta med menstruation med icke-läkemedelsmetoder. I avsaknad av en effekt från dem indikeras medicineringsmetoder, symptomatisk behandling baserad på minskad smärta under menstruation genom kramplösande medel och NSAID, lugnande medel för att lindra psyko-emotionella symtom.

Folkläkemedel - hur man kan bli av med smärta under menstruationen

Folkläkemedel för att minska smärta under menstruationen är baserade på användning av olika samlingar av medicinalväxter. Det bör emellertid komma ihåg att varje medicinsk växt eller samling av örter är samma medicin som tabletter, med möjliga kontraindikationer och allergiska reaktioner. Om en kvinna har en tendens till allergiska manifestationer, bör växtbaserade preparat användas mycket noggrant och kontrollera kroppens svar på varje botemedel. Växtinfusioner rekommenderas att tas varma och dricka långsamt..

 • Elecampane rot - 1 tesked häll ett glas kokande vatten, insister 1 timme, ta 1 matsked 3 r / dag.
 • Hästsvans - 1 msk. Häll 300 ml kokande vatten i en sked, insistera en timme, konsumera 50 mg varje timme. Öka intagintervallet när smärtan avtar.
 • Samling - gåsskinka, centaury, hästsvans, knäppt gräs, i ett förhållande av 5: 3: 1: 5, en matsked av blandningen hälls med ett glas kokande vatten, insister 1 timme, ta 1 slurk under den första menstruationsdagen.
 • Luktig sellerirot - 2 msk. skedar ska fyllas med ett glas rent kallt vatten, insistera 2 timmar, sil, ta en tredjedel av ett glas 3 r / dag.
 • Bladen av vilda jordgubbar - 1 msk. en sked hälls med 1 kopp kallt vatten, infunderas i 6-8 timmar, ett halvt glas bör drickas per dag.
 • Samling - valerianrot, pepparmynta blad, kamomillblommor i förhållandet 1: 1: 2, häll kokande vatten över 1 msk. sked av blandningen, insister en halvtimme, ta 3 r / dag i 2 msk. skedar.
 • Hallonblad - 3 teskedar löv häll 1 kopp kokande vatten, insister 15 minuter, ta i små slurken under hela dagen.

Hur man klarar av smärtsamma perioder?

indikationer

Hur man klarar av smärtsamma perioder?

Smärtsamma perioder betraktas ibland som normen. Statistiken säger att 10–15% regelbundet upplever svår smärta under menstruationen - upp till 70% av kvinnor i fertil ålder. I själva verket är detta inte normen, men en kränkning av menstruationsfunktionen, korrigering av vilken du kan bli av med smärta.

Bild 1 - Smärta är inte alltid lokaliserade i nedre del av buken. Det kan ge tillbaka till korsryggen eller bäckenet

Det huvudsakliga symptomen på sjukdom är kramp, värk, sömnad eller annan typ av smärta i nedre del av buken. Hon kan ge tillbaka, små bäcken, gren, inre lår. Oftast inträffar smärtans topp de första dagarna av cykeln, då minskar smärtans intensitet.

 • allmän obehag, förlust av intresse för omvärlden, minskad prestanda;
 • illamående, diarré, andra matsmältningsproblem;
 • plötsliga humörförändringar, irritabilitet, sömnstörningar, huvudvärk;
 • svettningar, hjärtklappning.

Bild 2 - Smärtsamma perioder provocerar ofta huvudvärk

Orsaker till smärtsam menstruation

Beroende på orsakerna till smärtsamma perioder (vetenskapligt - algomenorré) delar läkarna in dem i två typer - primär och sekundär algomenorré..

Primär algomenorré talas om när en pålitlig organisk orsak till smärtsamma perioder under undersökningen inte identifieras. Dess huvudsakliga orsaker är instabilitet i nivån på könshormoner och hormonliknande ämnen och störningar i nervsystemets funktion. Vid denna tidpunkt ökar livmodermuskelns sammandragning, vilket resulterar i att livmoderkärlen komprimeras och vävnaderna inte får tillräcklig näring. Som ett resultat, förekomsten av smärta. Parallellt, på grund av funktionsfel i nervsystemet, ökar känsligheten för smärta, vilket tvingar patienter att ta smärtstillande medel. Primär algomenorré observeras oftast hos unga flickor som just har börjat etablera en menstruationscykel. I många fall, ett år eller två efter den första menstruationen, när hormonnivån är stabiliserad, frågan om vad man ska göra med smärtsamma perioder, försvinner tonåringen av sig själv.

Bild 3 - Flickor är mer benägna att drabbas av smärta orsakade av nerver och hormoner

Prostaglandiner är hormonliknande ämnen vars obalans oftast är orsaken till smärtsamma perioder. Hos kvinnor som lider av primär algomenorré ökar produktionen av dessa ämnen betydligt i början av menstruationscykeln. Ökad kontraktilitet hos livmodermuskeln, på grund av vilken smärta uppstår, orsakas exakt av en ökad mängd prostaglandiner.

  Sekundär algomenorré uppstår på grund av någon sjukdom. Oftast är detta inflammation orsakad av fibroider, endometrios, trauma, gynekologisk kirurgi (cauterisering av erosion, kejsarsnitt, skärning av fibroids, etc.). Sannolikheten för att utveckla sekundär algomenorré ökar med användning av en intrauterin enhet, abort, efter infektionssjukdomar, kirurgiska ingrepp. Buken börjar skada 2-3 dagar före menstruationens början och slutar 2-3 dagar efter deras start. Eftersom den huvudsakliga orsaken till smärta i slutet av menstruationen inte försvinner, upprepas de regelbundet under hela cykeln. Sekundär algomenorré drabbar oftast kvinnor över 30 år.

En annan möjlig orsak till smärtsamma perioder är svårigheten att rengöra livmoderhålan från utsöndringar på grund av medfödda eller förvärvade anatomiska funktioner. De vanligaste av dem är för smal cervikalkanal (medfödd), myom (förvärvad). Smärta under menstruationen kan också uppstå på grund av det faktum att en liten mängd blod kastas in i bukhålan genom lumen i äggledarna.

Bild 4 - För smal livmoderhalskanal kan orsaka smärtsam menstruation

Ignorera menstruationssmärta är inte värt det. Om orsaken som orsakar dem inte elimineras, förutom de obehagliga upplevelserna och konsekvenserna av en eventuell gynekologisk sjukdom, kan du få en minskning av sexuell lust och till och med infertilitet.

Vad man ska göra med smärta under menstruationen?

Din gynekolog bör råda vad du ska göra med svår smärta vid menstruation. Konsultera en läkare utan att vänta på att en ny cykel börjar för att få tid att klara nödvändiga tester och utstryk för att genomgå en ultraljudssökning. Ju snabbare orsaken till fenomenet bestäms, desto snabbare kan du göra ditt liv lättare.

För att tillförlitligt ta reda på varför smärtsamma perioder observeras den första dagen eller under hela menstruationen, efter en standardundersökning, kan läkaren förskriva:

 • laboratorietester (utstryk);
 • hysteroskopi - undersökning av livmodern med en speciell optisk anordning som införs genom livmoderhalsen;
 • Ultraljud av bäckenorganen;
 • diagnostisk laparoskopi - undersökning av livmodern och äggledarna, i vilka den optiska enheten sätts in genom små snitt i bukväggen;
 • studie av den hormonella profilen;
 • tester för sexuellt överförda sjukdomar;
 • blodprov (anemi kontrollerad).

Bild 5 - För att ta reda på orsaken till smärtsamma perioder kan läkaren förskriva hysteroskopi

I vissa fall för diagnos. Förutom gynekologen måste du rådfråga en endokrinolog och en neurolog. Det är möjligt att du måste ändra preventivmetoden.

Om orsaken till den smärtsamma perioden är en gynekologisk sjukdom bör smärtan försvinna av sig själv efter återhämtning.

Inte bara tabletter hjälper till att hantera primär algomenorré. Icke-farmakologiska behandlingsmetoder är effektiva:

 • allmän förstärkning av kroppen: en hel natts sömn, balans mellan fysisk och emotionell stress, korrekt näring, sluta röka, alkohol, starkt te, kaffe;
 • härdning, regelbunden träning (inte för sportresultat utan för ton);
 • fysioterapi: magnetoterapi, elektrofores, diadynamik, ultraljud, massage, träningsterapi;
 • akupunktur;
 • ta kurser med vitaminer;
 • hormonterapi. Kombinerade orala preventivmedel används i låga doser, vars intag gör att kroppen producerar rätt mängd hormoner. Minsta kurs - 3 månader.

Som ambulans kan läkaren förskriva krampläkemedel, smärtstillande medel och lugnande medel. Om behandlingskomplexet inte hjälper, måste du revidera preventivmedelstrategin, använda icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, progestins.

Vad man ska göra hemma med smärtsamma perioder?

Vad man ska dricka med smärtsamma perioder beror på smärta och dess orsaker.

  En attack av mild algomenorré kan avlägsnas genom att ta ett smärtstillande, kramplösande (Ibuprofen, No-Shpa, Spazmalgon, Analgin) eller ett kombinationsläkemedel (Novigan, Tamipul).

Med en måttlig grad av algomenorré är smärtan mer intensiv och långvarig. Ofta åtföljs de av huvudvärk, tarmstörningar, humörsvängningar. Tillsammans med smärtstillande medel kan du ta läkemedel som lindrar autonoma symtom (flatulens, illamående, halsbränna, takykardi).

Det är osannolikt att lindra attackerna av svår algomenorré med smärtstillande medel. Här är det nödvändigt att använda de symtomatiska medicinerna som föreskrivs av läkaren..

Om magen värker sporadiskt under menstruationen, kan smärtan tolereras, den varar bara ett ögonblick eller lindras snabbt med ett kramplösande, oroa dig inte. Läkare anser att detta tillstånd är en variant av normen. Vilka symptom i ditt fall som ger anledning till oro, kommer din läkare att berätta.

Bild 6 - Akut smärta med svår blödning tål inte - ring en ambulans

Att lindra tillståndet med smärtsam menstruation hjälper:

  Aromaterapi Det viktigaste i detta fall är att lindra stress och slappna av. Lägg en kudde med aromatiska örter under huvudet eller tänd en aromlampa. Bad bör behandlas med försiktighet under denna period. Oftast rekommenderar gynekologer att byta ut dem med en dusch.

Diet. Under perioder utesluter kryddig, stekt, saltad, rökt rätter, te, kaffe, alkohol och icke-naturliga livsmedel från kosten. Använd grönsaker, frukt, greener, magert kött, fisk och drick mycket vätska..

Yoga. Under menstruationen är aktiv fysisk aktivitet kontraindicerad, men att göra flera yoga-asanas kommer inte att skada. Instruktörer hävdar att det finns specialposer som hjälper till att göra dina perioder mindre smärtsamma, särskilt om du tränar regelbundet.

Promenader. Att gå i frisk luft hjälper till att lindra stress, ventilera lungorna, sträcka sig själv och stämma in till positiv. Om shopping hjälper dig mer kan du gå till butikerna.

Varning med värme! Om smärtan orsakas av inflammation bör du inte i något fall värma magen med en värmedyna eller på något annat sätt. Värme förbättrar den inflammatoriska processen och ökar blodförlusten.

Bild 7 - Motion hjälper till att lindra smärta och slappna av.

  Självkontrollens dagbok. Skriv i dagboken datumen för början och slut på menstruationen, de upplevelser som är förknippade med detta i de fysiska och emotionella planen. Om några månader kommer du redan kunna identifiera mönstret, förbered dig i förväg för förändringar i välbefinnande och humör. Detta kommer förmodligen att göra livet enklare, inte bara för dig utan också för de omkring dig..

Avslappning. Försök att justera ditt arbetsschema så att helgen faller under de första dagarna av cykeln. I det här fallet kan du koppla av hemma ordentligt - när du vill, ligga i sängen, bada eller dusch. Drick lugnande te och avgifter baserat på mynta, citronmeliss. Du kan använda apotekstinkturer - moderwort, valerian, pion.

 • Lätt massage. Massera försiktigt magen i medurs riktning. Detta är särskilt användbart vid luftväxt. Om det finns en möjlighet att ligga, ta en pose av embryot - dra benen mot magen.
 • Bild 8 - För att lindra smärta är det viktigt att slappna av.

  Om smärtan är för stark, inte försvinner under ungefär en dag, ökade blödningen kraftigt, blodproppar dök upp i blodet, ring snabbt en ambulans.

  Smärtsamma perioder - inte en anledning att skjuta upp viktiga saker för senare. Ta reda på orsakerna till sjukdomen, korrigera dem med lämplig behandling och lev utan smärta!

  Video 1 - Orsaker till smärtsamma perioder

  Video2 - Är smärtsamma perioder farliga? Gynekologen svarar.

  Smärtsamma perioder

  Mycket smärtsamma perioder: orsaker och behandling

  Smärtsamma perioder, vad man ska göra, hur man kan hjälpa sig själv och är detta ett farligt symptom? Tyvärr lider många kvinnor av smärta under menstruationen. Men för att eliminera smärtan erhålls inte alltid. Och situationen kan förvärras.

  Hitta orsakerna till att menstruationen är smärtsam bara inte alltid. De studier som gynekologen definitivt kommer att förskriva är: en ultraljud av livmodern och bihang (eventuellt mer än en gång under menstruationscykeln), ett omfattande blodprov (kliniskt och biokemiskt), en gynekologisk smet på floran, analys av sexuellt överförda infektioner.

  Faktum är att smärtsamma och rikliga perioder kan vara en orsak till både gynekologisk patologi och neurologisk, och ibland hematologisk. Det vill säga undersökningen behöver en integrerad strategi. Om flickan har mycket smärtsamma perioder sedan själva menarchen (från den första menstruationen), är det troligtvis algodismenorrhea på grund av medfödda patologier i könsorganen, till exempel livmoderens felaktiga placering, eller den aktiva bildningen av prostagladiner - "hormonliknande" ämnen som framkallar livmoderspasmer.

  Om menstruationens karaktär har förändrats från en viss tid, till exempel, om smärtsamma perioder efter förlossning är berörda, är det helt möjligt att adenomyos eller kronisk endometrit är skylden. Både den första och den andra sjukdomen kan misstänkas med ultraljud.

  Ibland går ett neurologiskt problem samman med allt detta - kronisk bäckensmärta. Och åtföljt av en minskning av hemoglobin i blodet. Det bör definitivt kontrolleras om den månatliga blodförlusten är mer än 60 gram. Du kan beräkna det "med ögat", väga de använda personliga hygienprodukterna, med närvaron av stora blodproppar, etc. Järnbristanemi behandlas med järnpreparat. Förresten, normalisering av hemoglobinnivån i blod, inklusive minskar blodförlust.

  Den psykologiska faktorn spelar en roll. Om en kvinna med rädsla förväntar sig nästa menstruation, med förtroende för att hon kommer att vara mycket smärtsam - sannolikt kommer det att vara så.

  Hur man kan förbättra välbefinnandet

  Om orsaken till smärtan är en sjukdom, måste den botas. Hur exakt - läkaren kommer att avgöra. Men varaktig smärta är i alla fall inte nödvändig. Om smärtsamma perioder, många kvinnor vet vad de ska ta. Dessa är en mängd olika droger. Vi kommer att prata om de mest effektiva av dem..
  1. NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel). Detta är inte bara mycket effektivt för smärtsamma månatliga piller, utan minskar också blodförlusten med cirka 30%. Om läkemedlet inte fungerar - troligen är problemet i en för liten dos, det bör bero på personens vikt.
  Problemet är att läkemedlen i denna grupp (kanske den mest kända - "Ibuprofen") påverkar magen negativt. Därför kan de inte tas av alla. Mjukare, säkrare alternativ - Meloxicam eller Celebrex.

  2. Orala preventivmedel. Ja, det är dessa hormonella piller som skyddar mot graviditet. Men de fungerar också som ett utmärkt förebyggande av endometrios, minskar månatlig blodförlust - menstruationen blir kortare, sämre och nästan smärtfri.

  3. Läkemedel med gestagen. Det är också ett hormonellt läkemedel, men som vid smärtsam menstruation bör drickas under den andra halvan av cykeln. Rekommenderas för kvinnor som oavsett anledning inte ska ta orala preventivmedel. Det kanske mest kända läkemedlet i denna grupp är Dufaston. Förresten, det används också för att behandla infertilitet, om det uppstod på grund av progesteronbrist..

  4. Krampläkemedel. No-shpa, Papaverina hydrochloride. Många vet att dessa läkemedel perfekt lindrar muskelspasmer. Men moderna gynekologer anser att de är mindre effektiva än NSAID. Om din period är smärtsam är dessa läkemedel inte det bästa valet..

  5. Vitamin E. En studie utförd av James Makele för 10 år sedan visar den positiva rollen av vitamin E i en dosering av 200 mg per dag före och på menstruationsdagarna. Dessutom märks en särskilt positiv effekt hos ungdomar. Unga flickor blir inte bara mindre smärtsamma menstruationer utan också inte så rikliga.

  Allt detta är bra, men många kvinnor letar efter om månatliga smärtsamma folkrättsmedel som kan hjälpa, eftersom de flesta mediciner har biverkningar, kontraindikationer, och de är inte billiga. Ett alternativ kan vara ljus med belladonna - ett naturligt botemedel som säljs på apotek. Det är sant att instruktionerna säger att det är för hemorrojder, men vissa läkare rekommenderar det som ett kramplöst.

  Behandling av smärtsam menstruation med örter utförs också på sådant sätt: nässlor, salvia, kamomill, tall livmoder, oregano, selleri, malör, etc. Olika folkläkare erbjuder sina egna avgifter. Men det är inte känt hur effektiva och säkra de är..

  Vi rekommenderar att du inte använder några mediciner eller örter på egen hand. Konsultera en läkare.

  Hur man kan bli av med smärta under menstruationen - de bästa smärtstillande läkemedlen. Tabletter och metoder för svår menstruationssmärta

  Det är känt att cirka 70% av kvinnorna upplever menstruationsbesvär, cykelstörningar och dålig hälsa. Obehagliga känslor kan uppstå i huvudet, livmodern eller ryggen. För att bli av med syndromet måste du veta vad du ska göra för att behandla ett patologiskt tillstånd.

  Mensvärk

  Tvinga kvinnor att ändra det normala, vanliga sättet att leva smärta under menstruationen. Ofta vet människor inte hur man kan bli av med dem för att lugna dem. Syndromet kan förekomma i olika delar av kroppen. Påverka dess utveckling kan orsakas av:

 • reproduktionssystem för kvinnor;
 • ländrygg.
 • Magvärk under menstruationen

  Det finns flera orsaker till att nedre del av magen gör ont vid menstruation:

  Hormonella förändringar. En ökning av koncentrationen av prostaglandiner provoserar livmodersammandragningar. Dessutom, ju mer av dessa element i hormonuppsättningen, desto mer intensivt organet rör sig, desto ont i nedre buken.

 • Ovanlig position för livmodern. Detta organ kan avböjas bakåt och sätta tryck på nervändarna. Om en tonåring, flicka eller kvinna har en sådan livmodersituation kommer hon att uppleva obehag.
 • Livmodersammandragningar. Menstruationsperioden kännetecknas av en förändring i endometrium. Använda celler måste lämna kroppen. För detta tillhandahålls det för deras utstötning med sammandragningar av mjuka muskler. Processen kan orsaka smärta..
 • Låg ryggsmärta under menstruationen

  De viktigaste skälen för att förklara varför korsryggen gör ont under menstruationen är:

  Tryck på nervrötterna genom att böja livmodern tillbaka.

 • Infektioner av venerisk natur, som åtföljs av inflammatoriska processer.
 • Ökat tryck på ryggraden och ländryggsmusklerna förknippade med en funktionsfel i förhållandet vatten och salt, åtföljt av en ökning av kroppsvikt.
 • Uppstår i livmoderhålet efter tidigare vidhäftningar som förhindrar utsöndring av tiden.
 • Reningsprocessen från föråldrade slemhinnor, som består i starka sammandragningar av organet, irritation av nervändarna.
 • Menstrual huvudvärk

  Ibland får flickor huvudvärk under menstruationen eller under PMS. Besvärets beskaffenhet är stark, pulserande. Detta symptom förklaras av den minskade och skarpa expansionen av hjärnans kärl. Huvudet på kritiska dagar kan vara mycket smärtsamt av flera skäl:

  En förändring av hormonsammansättningen kan också påverka processerna i kärlen, så ett stort antal kvinnor känner akut obehag i nedre del av buken.

 • Fel i vatten-saltbalansen kan leda till svag svullnad i hjärnvävnaden.
 • Hur man minskar smärta under menstruationen

  Idag kan företag som erbjuder överkomliga medel hjälpa flickor som funderar på hur man kan lindra smärta under menstruationen:

  Piller för smärta under menstruationen

  Piller kan hjälpa till med menstruation när huvudet, korsryggen eller magen är mycket öm. Medicin ger tre grupper av läkemedel för att bli av med smärta:

  Spasmolytika. Läkemedel hjälper till att hantera kramper i livmodern, minska smärta. Följande läkemedel kan klassificeras som populära läkemedel:

  No-spa - slappnar av muskelvävnad, främjar tillbakadragandet av ackumulerat slem. Att ta ett kramplösande medel hjälper till att minska menstruationens varaktighet, men urladdningen kommer att vara riklig.

 • Papaverine är ett utmärkt läkemedel för kvinnor som inte vet vad de ska göra med obehag. Den kombinerar verkan av smärtstillande och kramplösande, lugnar muskelsammandragningar.
 • Spazmalgon - minskar livmodern och spasmer med slät muskel, har smärtstillande och antiinflammatoriska effekter.
 • Buscopan är ett annat alternativ för att bli av med smärta under menstruationen. Läkemedlet bekämpar spastiska livmodersammandragningar som är karakteristiska för denna period.

  Antiinflammatoriska läkemedel. Läkemedel är en pålitlig metod för att lindra smärta under menstruationen. Användning av dem krävs under premenstrual period. På grund av deras effekt kan pillerna förhindra problemet, men de kan inte användas för magsår. I apotekshyllorna hittar du sådana läkemedel:

 • ibuprofen;
 • Diklofenak (piller eller suppositorier);
 • paracetamol;
 • Ketonal.
 • Menstruation smärta patch

  Användningen av en lapp för smärta under menstruationen är baserad på användning av värme. Traditionell medicin använder en värmedyna för detta, men en remsa vävnad som är limmad på en del av kroppen är mer bekväm. Hur kan du bli av med svår smärta under menstruationen? Användningen av uppvärmningsförfaranden är ibland mer effektiv än tabletter, så svaret på frågan om det är möjligt att värma magen är positivt. Det finns flera företag som släpper nya produkter i form av termiska lim speciellt under kritiska dagar:

  Ljus för smärta under menstruationen

  Det rättvisa könet, som inte vill dricka piller, passar ljus för smärta under menstruationen. Läkemedlen verkar lokalt, bedömer och stoppar inflammation. De introduceras lätt på grund av krämstrukturen. Bland de populära verktygen kan följande särskiljas:

  Paracetamol - har en smärtstillande och antiinflammatorisk effekt. Ljus måste användas flera gånger om dagen med ett fyra timmars intervall mellan procedurerna för att inte skada kroppen.

 • Cefecon D - har samma aktiva substans, lindrar inflammation, menstruationssmärta. Hjälper till att lindra menstruationshuvudvärk och smärta i reproduktionssystemet.
 • Hur man lindrar menstruationssmärta utan piller

  Om en kvinna är allergisk mot läkemedel är frågan om vad man ska göra och hur man kan lindra smärta under menstruation utan piller särskilt viktig för henne. Med smärtsam menstruation kan alternativ medicin hjälpa till:

  Akupunktur är den östliga metoden för att bli av med buksmärta under menstruationen. Det kan endast användas med hjälp av en behörig specialist..

 • Infusioner, avkok av örter kan tas och beredas oberoende.
 • Uppvärmning - ett effektivt alternativ, hur man kan bli av med smärta under menstruationen.
 • Folkläkemedel mot smärta under menstruationen

  Folkläkemedel mot smärta under menstruationen kan hjälpa till att eliminera obehag utan att skada kroppen:

  Häll 0,2 liter kokande vatten 1 tsk. elecampane rot. Täck behållaren, låt stå i cirka 60 minuter. Drick ett avkok tre gånger om dagen i 30 g. När obehag börjar passera, minska mottagningsfrekvensen.

 • Ett snabbt sätt att bli av med buksmärta under menstruationen är med infusion av hästsvans. Häll kokande vatten (0,3 l) 1 msk. l råvaror, låt vara i en timme.Du måste dricka 50 mg av läkemedlet med ett intervall på 60 minuter.
 • Svår smärta under menstruationen: hur man kan minska buksmärta och bröstsmärta + TOP-10 bästa sätten att lindra smärta, TOP-4 vanliga misstag

  Menstruation är en naturlig process, så kvinnor bör inte uppleva smärta. Men ofta uppstår smärta under menstruationen med så kraft att förmågan att normal rörelse och liv går förlorad. Det rekommenderas att hantera orsakerna till smärta och vidta åtgärder för att eliminera smärta i buken och bröstet..

  Innehållet i denna artikel:

  Om bröstsmärtor

  Om situationen är klar för kvinnor med buksmärta (denna fysiologiska process är förknippad med livmoderhalsen, vilket innebär att obehag kommer att kännas), inträffar panik med smärta i bröstet. Det är oklart när larmet ska ljudas, eftersom ett litet obehag i bröstkörtlarna kännas under perioden med premenstruellt syndrom. Att uppmärksamma bröstet rekommenderas:

  • om svår smärta inträffar under palpation av mammalkörtlarna
  • tätningar i bröstet, kottar och andra neoplasmer;
  • överdriven ömhet i bröstvårtorna och areolerna;
  • illamående, kräkningar och feber;
  • smärta efter menstruation.

  De presenterade symtomen är ofta associerade med följande skäl:

  • En förändring av den hormonella bakgrunden diagnostiseras. Under perioden mellan menstruationen utvecklar en kvinna prolaktin och oxytocin under - östrogen och progesteron. Som ett resultat, med en betydande övervägande av östrogen och progesteron, uppstår smärta.
  • Gynekologiska sjukdomar utvecklas. Dessa inkluderar de allvarligaste - endometrios i livmodern, cystor i äggstockarna, polycystic eller multifolliculosis. Alla patologier som presenteras stör störningen i syntesen av det producerade östrogenet och progesteron, vilket kommer att orsaka bröstsmärtor med större intensitet.
  • Utvecklingen av en ektopisk graviditet. Ektopisk graviditet betyder implantering (fästning) av ett befruktat ägg, inte till livmodern, utan till äggledarens vägg. Kroppen börjar avvisa en främmande kropp, vilket leder till ett starkt hormonfel.

  De presenterade orsakerna till bröstsmärta provocerar alltid en stark smärta i buken, följ därför en läkare för undersökning och identifiering av förutsättningarna.

  Typer ektopisk graviditet med sannolikhet för bildning

  Orsaker till buksmärta

  Smärta i buken följer kvinnor under hela menstruationsperioden. Men du kan inte ignorera symptomet, eftersom det kan vara förknippat med problem..

  Här inkluderar de mest troliga:

  • hormonell obalans - provocerar utvecklingen av sjukdomar i gynekologi (endometrios, polypper, cyster);
  • inflammatorisk process i livmodern och bilagorna;
  • endometrios eller adenomyos - den första patologin kännetecknas av spridningen av livmodersepitelceller utanför gränserna, och den andra indikerar tillväxten och tillväxten av epitelceller in i muskeln i organet;
  • fibroider eller andra neoplasmer i livmoderkaviteten;
  • polypper i livmoderområdet;
  • störd hormonell bakgrund, vilket provocerade en ökning av progesteronproduktionen;
  • cystor på äggstockarna;
  • ektopisk graviditet.

  VIDEO: Vad man ska göra med smärta under menstruationen?

  Svår smärta under menstruationen, vad man ska göra?

  Varje tredje kvinna upplever symtom som svår smärta under menstruationen. På sådana dagar är det svårt att arbeta, och jag vill klättra under skydd med huvudet. Läkarna säger att det viktigaste är att inte få panik när du stöter på detta för första gången.

  Vanliga sätt att eliminera smärta

  Det finns generella metoder för att eliminera smärta under menstruationen. I det här numret finns det:

  Inflammation av livmodern och angränsande organ blir ett förbud mot att besöka ångrummet

  Hur man minskar smärta under menstruationen

  Därefter bör du prata mer i detalj om hur man minskar smärta under menstruationen. De presenterade metoderna hjälper till att eliminera obehag i buken och bröstet..

  Mediciner

  Kvinnor med förekomst av smärta i början av menstruationen vänder sig till droger. De rekommenderas att tas endast med recept från en läkare, eftersom faktum av en allergi eller kronisk patologi ofta upptäcks (förvärring på grund av läkemedelsanvändning).

  Vanliga och säkra medel inkluderar:

  Läkare föreskriver hormonella läkemedel till patienter som hjälper till att återställa bakgrunden och minska smärta. Minskningen av smärta förklaras av ytterligare användning av progestiner - dessa kvinnliga hormoner finns i konventionella preventivpillerar. De hjälper till vid graviditetens början, vilket bara kan uppstå med en regelbunden cykel och snabbt frigöring av ett ägg.

  Progestins molekyl - hormoner som ansvarar för kvinnlig reproduktionsfunktion

  Folkrättsmedel

  Det rekommenderas inte omedelbart ta mediciner. Det är bättre att vara uppmärksam på folkrättsmedel som kan minska smärta i buken och bröstet. Recept är baserat på användning av örter med antiinflammatoriska, kramplösande och lugnande egenskaper..

  Följande recept är effektiva:

  • Melissa-infusion - normaliserar menstruationscykeln, hjälper till att hantera sömnlöshet och minska allmän irritabilitet. För att ta produkten korrekt måste du hälla en matsked av den krossade samlingen med kokande vatten i mängden ett glas och låt den brygga i en halvtimme. Ansträngd infusion för att dricka en tredjedel av det belopp som mottogs tre gånger om dagen.
  • Hallon - blad används - är ett folkbedövningsmedel. För att förbereda infusionen, 3 teskedar i krossad form, häll ett glas kokande vatten och låt infusionen ligga en kvarts timme. Drick ett glas under dagen och dela innehållet i glaset i små portioner.
  • Kamominfusion normaliserar nervsystemet. Du kan ta eterisk olja och lägga till den i duschgelén, ta ett bad med den. Det rekommenderas att andas in rena ångor - detta hjälper till att bli av med stress och normalisera menstruationscykeln..
  • Infusion från roten till elecampane - verktyget är utformat för att återställa hormonnivåer samt anestesi. För att göra infusionen använder du en tesked krossad rot, som hälls med ett glas kokande vatten. Efter att ha insisterat i en timme är det nödvändigt att sila innehållet och dricka en matsked tre gånger om dagen.
  • Hästsvansinfusion hjälper till att hantera inflammation och smärta i buken och bröstet. Detta kräver en matsked av samlingen, häll ett glas kokande vatten och låt infunderas i en timme. Få infusionen 4-5 gånger om dagen och dela innehållet i lika delar.

  Regelbundet kamomillte hjälper till att minska smärta i bröstet och magen.

  Lite om fysisk aktivitet

  De flesta kvinnor under menstruation med smärta i buken och bröstet föredrar sängstöd. Men gynekologer försäkrar fördelarna med fysisk aktivitet - de måste göras med försiktighet och utan att lyfta vikter. I detta fall beaktas belastningen i form av gymnastiska övningar, eftersom en ökning av tyngdkraften under menstruationen kommer att provocera en prolaps av livmodern.

  Bland de effektiva övningarna utmärks följande:

  • Liggande på ryggen på golvet måste du böja knäna och ta ett djupt andetag. Därefter måste du riva höfter från golvet, lyft upp dem. Efter ett kort andetag måste du andas ut och samtidigt falla på golvet.
  • Liggande på ryggen, vänd sig mot väggen och kasta benen mot ytan och tryckt hårt på fötterna. När du andas in, tryck fötterna mot väggen, medan du andas ut, slappna av.
  • När du står på fyra måste du böja ryggen på utandningen och andas in den för att böja den. Övningen liknar en imitation av standarden "Cat", som kan kompletteras med rotationsrörelser i huvudet, men från utgångsläget (utan böjning av ryggen).
  • Ligg på magen och haka händerna på baksidan av huvudet. På inspiration lyfter de upp huvudet och försöker röra händerna på baksidan av huvudet med fötterna. Vid utandning faller de till sin ursprungliga position.

  Liknande övningar är relaterade till statisk belastning. De ska utföras med 5 upprepningar av varje rörelse. Liknande är övningar från ett komplex av yoga, pilates och callanetics.

  Motion "Cat" hjälper till att eliminera smärta i ryggraden, buken och bröstet

  Magen massage

  Minskande abdominal smärta kommer att hjälpa massage, som utförs i enlighet med sekvensen:

  • Till att börja med rekommenderas det att ligga på din sida och dra åt benen - detta är embryonens hållning, som ensam hjälper till att hantera smärta.
  • Med handflatan börjar de massera magen medurs - det är viktigt att observera intensiteten och inte överdriva den i det presenterade företaget.
  • Börja med lätta slag - så att det inte blir smärta.
  • Då kan du gå till lätt tryck, vilket också händer medurs.
  • Slutför massage med slag som liknar förberedande rörelser..

  Massagen utförs i 5-10 minuter, men ofta utför kvinnor den tills smärtan elimineras.

  Bröstmassage utförs också med noggrannhet och liggande läge. Brösten sträcker helt enkelt sina armar runt omkretsen. Det är viktigt att undvika tryck och stark palpering..

  Istället för massage kan du ta en bekväm ställning - lägg en kudde under magen och koppla av

  Värme

  Smärta under menstruationen kan elimineras med en värmedyna eller en termoplast - denna metod är endast tillämplig för att minska buksmärta, det är strängt förbjudet att applicera värme på bröstet. En varm värmedyna appliceras på magen i 10-15 minuter.

  Den presenterade metoden förklaras av förmågan att minska smärta på grund av muskelavslappning - buken och livmodern. Som ett resultat ökar blodcirkulationen, livmoderhalsen öppnas snabbare och smärtfritt.

  En varmvattenflaska placeras på magen i navelområdet

  Näring

  Att minska smärta under menstruationen hjälper till med korrekt näring, nämligen begränsningen i användningen av vissa livsmedel.

  Följande rekommendationer belyses i den inlämnade frågan:

  • Innan kritiska dagar och under rekommenderas det att begränsa användningen av mejeriprodukter, mjöl och köttprodukter och -rätter. För att återställa cykeln bör de alltid ätas i en mindre mängd - en reducerad mängd protein och kolhydrater kan normalisera produktionen av hormoner.
  • Det är viktigt att konsumera grönsaksjuicer - oberoende beredda och färska vid konsumtionen. Detta är nödvändigt för att bekämpa inflammatoriska processer, eftersom gröna grönsaker och bär innehåller en stor mängd antioxidanter.
  • Se till att utesluta alkohol och rökning från din livsstil. Alkohol främjar vätskeansamling i kroppen, vilket resulterar i en ökad risk för att utveckla hormonella störningar. Rökning provoserar vasokonstriktion - detta är en otillräcklig tillförsel av syre till kroppen och försämrad blodtillförsel till livmodern.
  • Dagen före de kritiska dagarna kan du göra en fasta dag - detta hjälper till att rensa tarmarna och ta bort överskott av vätska. Som ett resultat kommer kroppen inte att bli "överbelastad", och kritiska dagar kommer att passera med mindre smärta..

  Det är viktigt att utesluta allergener från kosten och föredra lätta livsmedel - soppor, gröt, sidorätter från grönsaker. Det rekommenderas att baka rätter i ugnen, men stek inte i vegetabilisk olja.

  Äta grönsaksallad stabiliserar tarmarna, vilket ofta leder till förstoppning under kritiska dagar

  Vad kan inte göras

  Smärta under kritiska dagar tvingar kvinnor att ta till kardinalmetoder. Åtgärder är felaktiga och väcker bara ännu mer smärta. De vanligaste metoderna inkluderar:

  De presenterade kardinalmetoderna kan leda en kvinna till en sjukhussäng. Därför bör du inte experimentera och använda alla metoder på en gång..

  En varmvattenflaska på magen ökar bara smärtan på grund av den inflammatoriska processen

  Topp 10 bästa sätten att lindra smärta

  Sammanfattningsvis är det nödvändigt att lista de mest effektiva sätten att eliminera smärta i buken och bröstet under menstruationen.

  Följande metoder skiljs här:

  VIDEO: Hur man kan bli av med smärta under kritiska dagar

  Hur man kan bli av med smärta på kritiska dagar?

  Hur kan en penna hjälpa en kvinna att bli av med smärta under kritiska dagar? En erfaren neurolog gav ett intressant svar! Att hitta smärtsamma punkter normaliserar du snabbt tillståndet!

  Det är möjligt och nödvändigt att minska smärta under menstruationen - detta kommer att befria kvinnan från obehag och introducera henne i den vanliga rytmen i livet. Det är nödvändigt att endast använda de som läkaren svarar positivt på patienten. Det är förbjudet att ta tillvara alla metoder på en gång. Om du inte håller med betyget på artikeln, bara placera dina betyg och argumentera dem i kommentarerna. Din åsikt är mycket viktig för våra läsare. tacka!

  Artiklar Om Missbruk Cykeln

  Hur många dagar börjar mjölkkörtlarna att skada innan menstruationen?

  Enligt olika källor upplever 60 till 90 procent av kvinnorna bröstsmärta innan menstruationen. Unga flickor som ännu inte är bekanta med deras egenheter börjar vara rädda för sådana manifestationer och tar bröstsmärta för symtomen på en sjukdom....

  Hur man överlever PMS för en kvinna: rekommendationer från läkare, recensioner

  Konceptet om ICP och hur man hanterar detSedan gamla tider har forskare diskuterat om diagnosens ursprung. Vissa förknippar det med åldersrelaterade förändringar, andra hävdar att det är motiverat av ett sätt att leva, medan andra säger att det är ett eko av olika sjukdomar....

  Är det möjligt att dansa med menstruation

  Är det möjligt att dansa med menstruationEnligt resultaten från studier som gjordes vid University of Sports of Vancouver, anges det att kvinnor perfekt kan tåla sportbelastningar under menstruationen och de får en stor effekt av dem....