Hur man kauteriserar erosion i livmoderhalsen: metoder, hur det händer, komplikationer

Intim

Kauterisering av erosion är ett alternativ för kirurgisk behandling av halssjukdomar i bakgrunden. Proceduren kan utföras på olika sätt, vilket gör den tillgänglig för alla patienter. Baserat på den kliniska bilden, erosionsstadiet och kroppens individuella egenskaper väljer läkaren de mest lämpliga metoderna för att ta bort erosion i nacken. Innan någon manipulation krävs, måste patienten genomgå en preliminär undersökning, klara tester och genomföra beredningen.

Fördelar och nackdelar

Varje metod för cauterisering av erosion i livmoderhalsen har sina fördelar och nackdelar. Många års erfarenhet av behandling av bakgrundssjukdomar i halsen gör att du kan välja vilka typer av cauterisering som finns. Vissa metoder är dyra och inte utbredda. Andra betraktas som budgetmässiga och kan genomföras i varje medicinsk institution. Konsekvenserna av manipulationen skiljer sig också. Kauterisering leder på vissa sätt inte till att ärr på slemhinnan uppträder, medan andra orsakar bildning av bindväv i behandlingsområdet.

Hittills finns det inget idealiskt sätt som passar alla kvinnor utan undantag. Annars skulle alternativa metoder inte övervägas av läkare. När vi studerar varje behandlingsalternativ individuellt kan vi prata om specifika fördelar och nackdelar.

 1. Kauterisering av erosion med radiovågmetoden utförs utan smärta och kräver inte anestesi. I framtiden kan en kvinna föda naturligt, eftersom det inte finns ärr på slemhinnan. Nackdelen är låg prevalens och höga behandlingskostnader. Proceduren utförs oftare i privata kliniker. Det är svårt att hitta statliga medicinska institutioner med en radiovågapparat.
 2. Att ta bort erosion med ström är en smärtsam manipulation och innebär användning av anestesi. Fördelarna med förfarandet inkluderar den stora erfarenheten av specialister på denna behandling, låg kostnad och tillgänglighet. Manipulation är effektiv och leder sällan till återfall. Nackdelen är att livmoderhalscervixdeformitet senare inträffar, och under rehabiliteringsperioden kvarstår en hög risk för blödning och infektion.
 3. Kauterisering av erosion med en laserstråle. Förfarandet kan utföras utan anestesi, eftersom det inte ger smärta. Fördelarna med denna behandling inkluderar hög effektivitet, brist på blödning, snabb återhämtning och minimal risk för infektion. Nackdelen är det höga priset. Dessutom gör de flesta statliga medicinska institutioner inte laser cauterization.
 4. Ta bort erosion med flytande kväve. Ett tveklöst plus är exekveringshastigheten, hög effektivitet och frånvaron av ärr efter återhämtning. Nackdelarna inkluderar de uttryckta symptomen på återhämtningsperioden och bristen på total läkarkontroll över djupet vid låg temperaturpenetrering.
 5. Kemisk behandling. Tillgänglighet och möjligheten att genomföra förfarandet för icke-kvinnliga kvinnor anses vara ett plus. Denna teknik ger inte smärta och innebär inte vävnadsskada. Nackdelen är låg effektivitet och höga kostnader för kemikalier. Ofta måste proceduren upprepas flera gånger.

En bult innan cauterization

Innan kauterisering av erosion måste gynekologer förskriva en preliminär undersökning. För att undvika komplikationer måste patienten testas:

 1. Vid TORCH-infektion.
 2. Bestäm vilken typ av HPV som finns i kroppen.
 3. Komplett blodantal och biokemi.
 4. En smet från slidan för bestämning av mikroflora och cytologi.

Förutom laboratoriediagnostiska manipulationer föreskrivs instrument- och hårdvaruundersökningar. Den botande metoden är kolposkopi. Denna procedur låter dig bestämma risken för degeneration av förändrade celler till en malig tumör och välja rätt behandlingsmetod..

Resultaten från testerna före cauterisering av erosion i livmoderhalsen har en giltighetsperiod. Därför rekommenderar läkare efter undersökningen att inte tveka och omedelbart börja behandlingen av sjukdomen.

Gör det ont att bränna erosion

Man har länge trott att erosion i livmoderhalsen avlägsnas, att denna procedur är smärtsam och kräver en lång återhämtning. Men moderna metoder för behandling av bakgrundssjukdomar gör det möjligt att göra utan användning av anestesi.

Om du cauteriserar erosion i livmoderhalsen med en ström kommer det att bli smärtsamma upplevelser. Denna manipulation tillhör de första behandlingsmetoderna och har använts under många decennier. Tidigare utfördes bearbetning endast med den här metoden, vilket skapade en stereotyp om proceduren smärtsam.

Avlägsnande av erosion med moderna apparater förstör myten om att det är smärtsamt att bränna en nacke. Dessutom förhindrar vissa procedurer blödning och infektion av vävnader..

Om de viktigaste behandlingsmetoderna

De modifierade cellerna i livmoderhalsen behandlas med olika metoder. När man väljer en metod tar läkaren hänsyn till:

 • patientålder;
 • önskan i framtiden att förverkliga en könsfunktion;
 • vad är den kliniska bilden av sjukdomen;
 • vad som visade kolposkopi;
 • vilken budget har patienten.

D aterococoagulation

Metoden för att avlägsna erosion av skakningen och livmodern med ström har använts under många år. Denna teknik utförs på ett dagsjukhus och innefattar användning av anestesi. Inom 15-30 minuter behandlar läkaren det eroderade området, till följd av vilket cellförstörelse sker. Efter förfarandet är kvinnan fortfarande under medicinsk övervakning under en tid..

Under återhämtningsperioden frigörs blod från könsorganen i 7-14 dagar. Även under rehabilitering kan patienten uppleva smärta. Vävnadsläkning tar i genomsnitt 3 månader. Därefter bildas ett ärr på slemhinnan efter cauterisering av livmoderhalserosion.

Förfarandet är kontraindicerat för nolliparösa flickor och de som planerar en graviditet i framtiden.

D Iatermoexcision

Skärning av livmoderhalsen innebär inte cauterisering av erosion, utan fullständigt avlägsnande av det patologiska vävnadsstället. Denna teknik beskrivs i medicinska guider, men används vanligtvis inte i praktiken. Diathermoexcision är en mycket traumatisk behandling och kan leda till negativa effekter. Om det behövs, utför excisional intervention, alternativa och skonsammare metoder väljs.

Radiovågmetoder

Radionvågsavlägsnande av erosion i livmoderhalsen föredras om patienten har lämplig budget. Förfarandet är dyrt, men det lönar sig. Kärnan i behandlingen är cauterisering av vävnader mellan ett friskt och patologiskt lager. Vätskan i cellerna värms upp och förångas.

Återställningsperioden efter proceduren överstiger inte en månad. Omedelbart efter livmoderhalscancer kan en kvinna gå hem. Frånvaron av ärr tillåter proceduren även för nollparösa patienter.

Lazer-förångning

En annan föredragen kauteriseringsmetod är laserstrålebehandling. Förfarandet innebär icke-kontakt och smärtfri behandling. Varaktigheten av manipulationen överstiger inte en halvtimme.

När erosion förstörs koagulerar laserstrålen samtidigt fartygen. Detta gör att du kan undvika blödning under återhämtningsperioden. Lasern har också en antiseptisk effekt, vilket minskar risken för infektion till noll. Mukosläkning varar i 1-1,5 månader. Frånvaron av ärr gör att du kan tilldela laser moxibustion till nulliparösa flickor.

K omfördelning

Om cervikal erosion inte påverkar djup vävnad kan kryodestruktion utföras. Denna metod involverar behandling av patologiska zoner med användning av flytande kväve. Som ett resultat sker splittring av de förändrade områdena och friska vävnader förblir oanvända..

Efter kryodestruktion förekommer inte bindväv på slemhinnan. Läkaren under behandlingen kan dock inte kontrollera hur mycket de inre vävnaderna behandlas. Vid otillräcklig cauterisering måste proceduren upprepas igen.

X etisk koagulation

Minsta förberedelse för cauterisering av erosion i livmoderhalsen utförs om det planeras att behandla slemhinnan med läkemedel. Till skillnad från andra förfaranden kräver denna teknik inte vävnadsnedbrytning med hjälp av vissa instrument. Kärnan i denna behandling är behandlingen av den drabbade slemhinnan med medicinska ämnen som bidrar till förstörelsen av patologiska celler. Kemisk koagulering utförs flera gånger tills det erosiva området är helt läkt, därför anses det vara en lång och högbudget förfarande.

Efter att kauterisering inträffat återställs vävnaderna helt och ärr visas inte på dem. Detta gör det möjligt att förskriva behandling till unga patienter..

Effekterna av cauterisering

Som ett resultat av cauterisering av erosion i livmoderhalsen kan konsekvenser alltid uppstå. Sannolikheten för komplikationer för varje metod är olika. Ju mer traumatisk en metod för kauterisering av erosion väljs för en kvinna, desto högre kommer risken att bli.

Innan läkarmottagning av livmoderhalsen tas ut undersöker läkaren patienten. Detta gör det möjligt att minska sannolikheten för komplikationer och föreslå möjliga konsekvenser. Experter är säkra på att berätta hur man förbereder sig för cauterisering av erosion. Korrekt förberedelse är grunden för att förebygga komplikationer.

Vanliga negativa effekter av cauterisering är:

 • infektion i vävnaderna i nacken och livmoderhalskanalen;
 • blödning;
 • inflammation i slemhinnan i könsorganet och bilagor;
 • bildandet av bindväv på halsens slemhinna;
 • återuppträdandet av ett eroderat område;
 • menstruations oregelbundenhet;
 • svårigheter i befruktningen;
 • problem under graviditeten - livmoderhalsinsufficiens, livmoderhalscancer i förlossningen;
 • malign vävnad.

Vi sammanfattar

Uppfattningen att cauterisering av förändrad halsvävnad är farlig och smärtsam är en stor missuppfattning. Det är baserat på det faktum att tidigare avlägsnandet av den patologiska platsen utfördes uteslutande med hjälp av ström. Medicin står inte stilla, och det innebär att nya metoder för att behandla bakgrundssjukdomar dyker upp - smärtfritt, säkert, mindre traumatiskt och effektivt.

Om erosion i livmoderhalsen upptäcks är en utökad undersökning nödvändig. Vissa fall kräver inte cauterisering, och patologiska områden elimineras med hjälp av läkemedelsbehandling och livsstils korrigering.

Kauterisering av livmoderhalsen

Erosion i livmoderhalsen (eller ektopi) är en asymptomatisk sjukdom, för att identifiera den måste du genomgå en förebyggande gynekologisk undersökning minst en gång var sjätte månad. Cervikal erosion kan elimineras på flera sätt. En snabb behandling av denna sjukdom kommer att eliminera utvecklingen av livmoderhalscancer. Det betyder att du inte behöver någon biopsi, eftersom en biopsi ("nypning" av ett sjukt organ) är mycket mer smärtsamt än cauterisering av erosion i livmoderhalsen.

Med hjälp av vilken cervikal erosion är cauterized:

 • en laserstråle;
 • koagulering (kauterisering med flytande kväve, ättiksyra eller elektricitet);
 • radiovågor;
 • mediciner (tabletter, injektioner, vaginala suppositorier).

Erosion av livmoderhalsen efter cauterisering försvinner dock fullständigt, men för den snabbaste läkningen av ärr och frånvaron av återfall kommer den behandlande läkaren att förskriva läkemedel som bör tas under en viss tid. Vilket sätt att välja beror på volymen och arten av skadorna på livmoderhalsen i livmoderhalsen, på scenen och svårighetsgraden av erosion. Målet med behandlingen är att ta bort skadade (sjuka) vävnader.

Förberedelse för proceduren

Först måste du ta reda på orsaken till erosion. Om orsaken är ett virus, identifieras det orsakande medlet för viruset och antibiotikabehandling utförs, och efter det utförs cauterisering. Kauterisering är en traumatisk process, det lämnar ärr i livmoderhalsen (med undantag för laser- och radiokuterisering) och ärr kan orsaka infertilitet. Under graviditet utförs inte cauterisering för att undvika abort. Utför inte cauterisering under menstruationen. Om erosion uppträdde hos en tappande flicka, kvinnor - utför läkemedlets cauterisering av livmoderhalsen med hjälp av Solkovagin eller med en laser - detta orsakar inte infertilitet.

Kirurgiska metoder för att bli av med erosion i livmoderhalsen (cauterisering) är möjliga först efter att tillståndet i vaginal mikroflora är stabilt. Förberedelserna för cauterisering utförs med hjälp av medicinering som eliminerar infektionen - en vanlig orsak till erosion.

Så, vad krävs för att cauterisera erosion i livmoderhalsen? Hitta en pålitlig klinik där de gör det professionellt. Förberedelse för cauterisering av erosion i livmoderhalsen - tester för vaginal flora, smuts för könssjukdomar, din läkare kan beställa ett cytologitest. Vilken typ av tester som ska genomföras innan cauterization av livmoderhalsen, säger den behandlande läkaren. Enligt resultaten av analyser och visuell undersökning är det möjligt att förskriva behandling för att stabilisera tillståndet i vaginal mikroflora.

Testning är nödvändig för att identifiera sådana smittsamma orsaker till erosion, till exempel:

 • streptokocker;
 • enterokocker;
 • stafylokocker;
 • infektioner - ureaplasmosis, klamydia, mycoplasmos, ganderell, herpesvirus.

Procedur

Drogbehandling

Denna typ av behandling används i de tidiga stadierna. Behandling med piller och injektioner, vaginala suppositorier kan korrigera och eliminera orsakerna till erosion. Modern medicin erbjuder hormonella och antiinflammatoriska läkemedel för detta, beroende på resultaten av testerna, antibakteriella och antivirala läkemedel, kan aktuella läkemedel förskrivas. Läkemedelsbehandling innebär att man tar mediciner som ökar patientens immunitet. Det finns situationer då medicinsk behandling är tillräcklig för att bli av med erosion, ingrepp krävs inte. Vad är ditt fall - den behandlande läkaren kan berätta efter en visuell undersökning av slidan med en spegel.

Cryodestruction metod

Denna metod involverar användning av flytande kväve, det skadade området i livmoderhalsen är "fryst". Fördelen med denna metod är det snabba utseendet på nya epitelceller på det kvävebehandlade området. Läker behandlingsstället i 4 veckor, vid denna tidpunkt frigöres lymf från det helande området, så få inte panik. Hur är cervikal cauterization med flytande kväve? Med specialutrustning.

Laser cauterization metod

Grunden för denna metod är användningen av en laserstråle, som kan ändra exponeringsdjupet, därför är denna metod effektiv för olika djup av skador på vävnad i livmoderhalsen. Risken för komplikationer efter livmoderhalscuterisering med en laser reduceras till noll, den kan appliceras på patienter som ännu inte har fött, läkning sker utan ärrbildning utan att ändra livmoderhalsen i två veckor. Denna metod åtföljs inte av smärta, dess enda "nackdel" är de höga kostnaderna, vilket motiveras av den utmärkta effekten och återhämtningen utan återfall.

Radiovågmetod

Kauterisering av livmoderhalsen med radiovågmetoden är en effektiv och säker metod baserad på bortskaffande av skadade celler från vattenmolekyler. Radiovågmetoden undviker den elektriska bränningen, som ofta uppstår under elektrisk kauterisering. Efter denna metod för cauterisering sker läkning snabbt utan att det bildas ärr och förändringar i livmoderhalsen. Hur exakt gör cervikal cauterization med radiovågor, kommer läkaren att berätta i detalj. Observera att processen sker smärtfritt och snabbt, obehagliga, lätt tolererade känslor i vaginalområdet är möjliga. Frågan - hur mycket erosion i livmoderhalsen läker efter cauterisering av radiovågor är svaret - 2 veckor.

Procedurens varaktighet

Varaktigheten av cauteriseringsproceduren är några minuter.

Möjliga komplikationer

Efter cauterisering av erosion i livmoderhalsen med kirurgiska metoder är två komplikationer möjliga - tung blödning orsakad av skada på ett stort blodkärl och den inflammatoriska processen orsakad av en obehandlad infektion. När man använder importerad utrustning av hög kvalitet, emellertid, när hela kauteriseringsprocessen övervakas av den behandlande läkaren som använder en monitor för medicinsk utrustning, reduceras utseendet på en sådan konsekvens av cauterisering av livmoderhalserosion till noll.

Efter proceduren

Konsekvenserna av behandling av erosion i livmoderhalsen beror på kauteriseringsmetoden. Med kryodestruktion (användning av flytande kväve) kommer livmoderhalsen att läka helt efter 30 dagar. Under dessa fyra veckor har patienten rikligt med lymfutflöde - få inte panik, detta är läkande. Om fläckar av blod märks i urladdningen behöver du inte få panik, det är okej. Du kan få panik när kraftiga blödningar noteras. Obehagliga känslor efter cauterisering av erosion i livmoderhalsen i form av dragande smärta i nedre buken - på kort sikt och lätt avlägsnas av No-spee eller Spazmalgon.

När kauterisering av radiovågor och en laser sker läkning snabbt, dessutom har radiovågor och en laserstråle en antiseptisk, antiviral effekt och inflammation efter denna metod för cauterisering av livmoderhalsen. Sex efter cauterisering av erosion i livmoderhalsen är uteslutet under en månad. Under den andra månaden kan du börja sexuell aktivitet, bara med kondom. Efter en cauterisering av erosion i livmoderhalsen kan kauterisering inte utövas på en månad för att inte provocera blödning.

Kontraindicerad i en månad:

 • alkohol;
 • procedurer för bad, förutom att ta en dusch;
 • simma i poolen, i floder och andra vattendrag för att inte provocera infektion i slidan;
 • användning av tamponger.

Ytan på livmoderhalsslemhinnan återställs helt efter cauterisering efter en och en halv månad.

Behandling av erosion i livmoderhalsen i medicinska centret "Clinic K + 31"

Kauterisering av erosion i livmoderhalsen med alla ovanstående metoder utförs snabbt och professionellt i medicinska centret "Clinic K + 31". Importerad, högklassig utrustning och medicinsk utrustning, kompetent läkare, lyhörd medicinsk personal, alla nödvändiga förutsättningar för att utföra ett smärtfritt kauteriseringsförfarande - allt detta gör K + 31 Clinic till det bästa medicinska centrumet i huvudstaden, vilket ger patienter kvalificerad och snabb vård.

Hur man cauteriserar erosion i livmoderhalsen

Cervical erosion är en patologi som påverkar livmoderhalsen i livmoderhalsen och livmoderhalsen. En godartad sjukdom i avsaknad av snabb behandling kan utvecklas till cancer, så varje kvinna bör undersökas i tid. Sjukdomen kräver kirurgisk ingripande, bland de vanligaste behandlingsmetoderna - kauterisering av erosion i livmoderhalsen.

Förstörelse utförs endast med pseudo-erosion. Under proceduren verkar laser, elektrisk, ström, radiovågor eller flytande kväve på det drabbade området, som ett resultat av vilka patologiska celler dör, i stället för vilken frisk vävnad bildas. Hur kauterisering inträffar, vilka konsekvenser och metoder som används i medicinen, återhämtningsprocessen - det här är de viktigaste frågorna som kommer att behandlas i artikeln.

Sjukdomens egenskaper

Cervikal erosion är nästan asymptomatisk, så behandling föreskrivs ofta i de senare stadierna. Orsakerna till patologin studeras av nästan alla läkare i världen. Vanligtvis förekommer sjukdomen mot bakgrund av hormonell obalans, vilket ökar produktionen av östrogen, vilket väcker stark vävnadstillväxt.

I början utvecklas sann erosion, som inom 2-3 veckor går över till ett annat steg och får namnet - pseudo-erosion. Ektopi är ersättningen av ett skivepitel genom ett cylindriskt. Denna vävnad kan inte försena infektionen och döda den, så det finns en risk för att bakterier kommer in i livmodern.

Kauterisering föreskrivs i fallet när konservativ behandling av livmoderhalserosion inte ger resultat, patologin fortskrider och området ständigt ökar. Förstörelse utförs på flera sätt, vilken man ska välja, bestämmer läkaren, baserat på studiens resultat..

Orsaker till erosion

Det är möjligt att säga exakt vad som orsakade erosion först efter ytterligare diagnostik. Oftast upptäcks patologin hos unga kvinnor, och sådana faktorer kan orsaka den:

 1. Sexuellt överförda infektioner.
 2. Endokrina sjukdomar.
 3. Olika operationer, aborter, förlossning.
 4. Försvagad immunitet, hormonsvikt.
 5. Mekanisk skada på livmoderhalsen och livmodern.
 6. Kroniska patologier eller samtidiga sjukdomar.

Alla dessa faktorer bidrar till erosion, men det kan också vara medfødt. Denna form behandlas inte, en kvinna observeras helt enkelt av en läkare och godkänner regelbundet tester för onkologi, infektioner etc..

symtom

Erosion är svårt att misstänka, det åtföljs sällan av några symtom. När sjukdomen utvecklas märker kvinnan:

 • Ljusröd eller blekrosa sekretion utsöndras från slidan;
 • Blödning som inte är associerad med menstruation;
 • Rödhet och klåda i de yttre könsorganen;
 • Smärta i nedre del av buken av en annan karaktär;
 • Isolering efter eller under samlag.

Om de första symtomen på livmoderhalserosion uppträder växer den aktivt, därför är det ett akut behov att besöka en gynekolog.

Behandling

Terapi kan vara konservativ och operativ. Det är lämpligt att gå igenom cauteriseringsförfarandet före graviditet, om befruktningen planeras inom en snar framtid. Efter förstörelse är återfallet minimalt, därför är denna metod för behandling mest föredragen.

Konservativ terapi inkluderar användning av antiinflammatoriska läkemedel och antibiotika. Effekten kan förväntas i de inledande stadierna, i det försummade kirurgiska ingreppet indikeras. Kauterisering är praktiskt taget smärtfri, så du bör inte vara rädd för operation.

Läs mer om sjukdomen i artikeln Cervical erosion: vad är den och hur man behandlar den.

Behöver erosion att vara cauteriserad och är det möjligt

Efter att kvinnan hört talas om sin diagnos är hon orolig för den rättvisa frågan - är det nödvändigt att cauterera erosion i livmoderhalsen? Behandlingsmetoden bestäms först efter studien, därför är det otvetydigt att säga om du behöver cauterize eller inte, utan resultat.

Medfödd och sann erosion behandlas vanligtvis inte, pseudo-erosion cauteriseras utan att misslyckas. Om en kvinna planerar att bli gravid är det nödvändigt att genomföra terapi före graviditet, eftersom patologin stör störning och kan orsaka missfall eller för tidiga födelser. När graviditet redan har börjat är moxibustion förbjudet.

Det är nödvändigt att cauterera erosion endast om den fortskrider, orsakar obehag och obehagliga symtom, inte kan botas med konservativa metoder och kan hota patientens hälsa. I fall av en lugn kurs observeras erosion helt enkelt efter en stund kan den försvinna.

fördelar

Varje förstörelsemetod har sina för- och nackdelar. Följande är populära kauteriseringsmetoder och deras fördelar:

 1. Koagulering av radiovågor - smärtfrihet, frånvaro av ärr och trauma, minimal risk för blödning, snabb återhämtning, nästan 100% inget återfall.
 2. Laserbehandling - denna behandlingsmetod används oftast. Kauterisering är säker, smärtfri, i alla stadier kontrollerar läkaren exponeringsdjupet, så friska vävnader påverkas inte. Efter operationen kvarstår inte ärren, risken för komplikationer är minimal, det finns en snabb återställning av vävnader och det finns praktiskt taget ingen blödning.
 3. Diathermocoagulation - borttagning genom elektrisk chock. Metoden är enkel, prisvärd och effektiv..
 4. Kryoterapi - frysning av patologiska vävnader med flytande kväve sker snabbt utan smärta, blödning, ärrbildning. Metoden aktiverar immunsystemet, vilket förbättrar patientens välbefinnande..
 5. Argonplasmaavlägsning är ett snabbt förfarande, det orsakar inte urladdning och smärta, det är utmärkt för nollpara människor, läkning sker på kortast möjliga tid, och det finns ingen risk för infektion. Denna behandlingsmetod eliminerar förekomsten av komplikationer och återfall.

Utöver fördelarna har moxibustion sina nackdelar, ta hänsyn till dem nedan.

minuses

Vissa metoder är inte alltid så ofarliga, till exempel:

 • Diathermocoagulation är den svåraste cauteriseringen - hög risk för blödning, lång rehabilitering, djupa ärr, smärta under rehabilitering, inte lämplig för nulliparous;
 • Cryoterapi - det är svårt för en läkare att kontrollera exponeringsdjupet, en lång återhämtning, eventuellt ombehandling, ofta inträffar vattnig urladdning
 • Radiovågbehandling - endast icke-intensiva smärtor som liknar dra menstruationsvärk kan klassificeras som nackdelar;
 • Argonplasmaablation - dra känslor i buken, höga kostnader;
 • Laser moxibustion - dyrt.

Trots nackdelarna är dessa behandlingar mest relevanta.

Indikationer och kontraindikationer

Erosion cauteriseras i fall där området är för stort, sjukdomen utvecklas aktivt och konservativ terapi hjälper inte. Förstörelse föreskrivs i avsaknad av tvivel om en godartad kurs, och erosion påverkade inte livmoderhalskanalen.

Kontraindikationer för cauterisering:

 1. Inflammation i livmodern eller livmoderhalsen.
 2. Infektiösa eller svamppatologier.
 3. Blödning.
 4. Spiral.
 5. Mänsklig papillomavirusinfektion.
 6. Förvärring av kroniska sjukdomar.
 7. Dålig blodkoagulation.
 8. Graviditet.
 9. Diabetes mellitus (dekompenserad).
 10. Kejsarsnitt.
 11. Schizofreni, anfall och andra psykologiska patologier.
 12. Bära en pacemaker.

Kauterisering används inte efter förlossningen, om det finns lochia. De försöker behandla patologi under menstruationen, när nacken är i botten och alla vävnader mjukas. Förfarandet föreskrivs i 2-3 dagar menstruation, om kraftig blödning - i 5-6 dagar.

Kan erosion kauteriseras under graviditeten

Under graviditet används inte moxibustion, det rekommenderas att bota patologin före befruktningen. Läkaren skjuter upp behandlingen under postpartum, eftersom det ibland går av sig själv. Behandlingen utförs först efter full återhämtning. Om erosion hotar patientens liv kan moxibustion förskrivas även under graviditet, men detta händer sällan..

Är det möjligt att cauterisera erosion med nulliparös

Modern medicin står inte stilla, idag finns det skonsamma metoder för att behandla erosion som inte lämnar ärr och inte deformerar livmodern. Dessa inkluderar kryodestruktion, radiovågor, laserexponering, argonplasmaablation och kemisk kauterisering med specialläkemedel. Metoderna är skonsamma, och efter dem finns det praktiskt taget inga djupa ärr.

Träning

Förberedelserna för cauterisering av erosion är en grundlig studie. Innan läkemedlet förskrivs kontrollerar läkaren kvinnan för infektionssjukdomar, om någon, behandlas de med antibiotika, antivirala, antibakteriella och svampdödande läkemedel.

Vilka test måste godkännas

Testning innan cauterisering av erosion i livmoderhalsen visar om proceduren kan utföras. En kvinna bör genomgå sådana studier:

 • HIV-test;
 • Biokemiskt, kliniskt blodprov;
 • Hepatit-test;
 • Klinisk analys av urin;
 • kolposkopi;
 • Biopsi vid behov.
 • En smet för onkocytologi;
 • PCR-analys för att bestämma urogenitala infektioner.

När alla uppgifter har tagits emot bestämmer läkaren huruvida tidigare behandling behövs. Om det inte finns några avvikelser bestäms kauteriseringsmetoden. Valet beror på ålder, önskan att föda i framtiden, utvecklingsstadiet av patologi, dess kurs.

kolposkopi

Vid undersökning måste läkaren märka erosion, men för att bestämma typen av epitelceller och om de har atypiska förändringar används kolposkopi. Under proceduren är det drabbade området synligt under en ökning av 30-40 gånger. Kort sagt krävs kolposkopi för att bestämma den godartade eller maligna erosionsförloppet. Om cancerprocessen utesluts föreskrivs cauterisering.

När erosion är cauteriserad

Innan behandlingen undrar en kvinna - när man ska utföra cauterisering, före eller efter menstruation? Erosion cauteriseras under menstruationen i 2-3 dagar. För närvarande kan gynekologen se alla de ändrade cellerna, så det är lättare för läkaren att undvika att skada friska vävnader. När är det bäst att utföra operationen, och på vilken cykeldag den ska sägas, bestäms beroende på menstruationens överflöd och varaktighet.

Det är viktigt att halsen är öppen och dess vävnader mjukas. Ibland måste erosion vara cauteriserad några dagar efter menstruationen. Helst bör stupan falla bort innan nästa menstruation, så att friska vävnader förblir på platsen för det kirurgiska ingreppet. Manipulation indikeras 2 dagar efter slutet av menstruationen. Drifttiden väljs strikt individuellt.

Metoder för kauterisering av erosion

Kauterisering är en symbol för grupper av metoder. Behandlingen är direkt och kontaktlös när sjuka celler förstörs på avstånd. Efter proceduren dör patologiska celler, en scab visas på deras plats, sedan försvinner den och lämnar ett friskt område. Nedan beaktar vi typerna av cauterisering mer detaljerat. För att kauterisera erosion korrekt är det viktigt att beakta alla nyanser i proceduren.

Diathermocoagulation

Elektrokoagulering av erosion i livmoderhalsen är en traumatisk metod som involverar behandling av det drabbade området med en elektrisk ström. Förfarandet tar ungefär en halvtimme och utförs under lokalbedövning. Denna teknik har använts under lång tid, den orsakar vävnadsnedbrytning under påverkan av värme..

Rehabilitering tar 1-3 månader, men ärr kvarstår efter läkning. Ibland upplever en kvinna smärta under rehabilitering. Om operationen föreskrivs i den första fasen av cykeln kommer läkningen snabbare. Kauterisering av erosion med ström rekommenderas inte för nulliparösa flickor, eftersom elektrisk exponering inte garanterar frånvaron av ärr.

Cryodestruction

Under cauterisering av erosion i livmoderhalsen med flytande kväve fryss skadade vävnader, en skarp kramp i kärlen och deras expansion sker. Tekniken är mild, orsakar inte smärta och blödning och friska celler förstörs inte. Cryodestruktion av erosion i livmoderhalsen aktiverar immunsystemet, varför huden får vitaminer och mineraler i rätt mängd.

Cryoterapi är mycket effektivt, men under proceduren är det svårt för läkaren att övervaka exponeringsdjupet, så ibland uppstår återfall eller upprepad cellfrysning krävs. Läkning efter kryokoagulation varar 5-6 veckor, under denna period kan du inte besöka bastur och bad, överarbeta och leva ett sexuellt liv.

Laserbehandling

Under operationen sker kauterisering (icke-kontakt) av patogena celler med en laserstråle. Behandling föreskrivs på 5-6: e dagen av cykeln, och själva proceduren varar inte mer än 30 minuter. Enheten (colposcope) påverkar inte friska celler, hela processen kontrolleras, vävnadselasticitet bryts inte. En säker och smärtfri teknik är relevant för flickor som planerar att föda.

Ärr, ärr och blödning förekommer inte. Läkning är snabb och nästan asymptomatisk. Kauterisering av erosion i livmoderhalsen med en laser lindrar inflammation, återställer vävnad, förbättrar blodcirkulationen. Risken för återfall är minimal, efter behandling kan du inte besöka poolen, leva sexuellt och fysiskt stress.

Kemisk koagulation

Denna behandling används vid mindre skador. Kemikalier lämnar inte ärr och orsakar inte blödning. Oftast föreskrivs cauterisering av erosion av Surgitron och Solkovagin. En blandning av båda medlen appliceras på det drabbade området under övervakning av ett colposcope. Syror förstör patogena celler, de avvisas och frisk vävnad visas på deras plats. Terapi är billig, skonsam, lämplig för flickor som inte är noll.

Koagulation av radiovågor

Proceduren för radiovågskaruterisering är dyr, men endast en session behövs för fullständig behandling. Metoden orsakar inte blödning, smärtfri, mindre traumatisk. Återställningsperioden varar inte mer än en månad. Den optimala driftstiden är 5-10 dagar efter menstruationen.

Kärnan i proceduren är att värma vätskan i cellerna, från vilken de avdunstar. Radiovågbehandlingen för erosion i livmoderhalsen varar cirka 20 minuter, återhämtningen tar en månad och en liten hemlighet uppstår, som försvinner efter 10 dagar. Metoden är lämplig för alla kvinnor som inte ens födde..

Argonplasmaablation

För kauterisering appliceras argon, som verkar på epitelet från ett avstånd av 0,5 cm. Elektromagnetiska vågor värmer och avdunstar patologiska celler, och friska vävnader bildas i deras ställe. En scab visas inte på behandlingsplatsen, en tunn skorpa visas. Tack vare detta är läkningsprocessen snabb, och cauterisering av erosion av argon är smärtfri.

Är det smärtsamt att cauterera erosion i livmoderhalsen

Frågan om det är smärtsamt att kauterisera erosion eller inte oroar många patienter, eftersom det är rädsla som är det främsta skälet till att ignorera patologin. Rädsla för smärta, kvinnor skjuter upp behandlingen och påbörjar därmed processen. Operationen är nästan smärtfri, det finns inga nervändar på halsen, så symtomen är milda. Moderna metoder orsakar inte smärta och obehag. Dessutom föreslår läkaren om patienten har en högre smärttröskel.

Hur mycket kostar det att cauterera erosion i livmoderhalsen

Kostnaden för behandling bildas beroende på många faktorer - den utvalda kliniken, tillgängligheten av studier, typ av terapi, etc. Det är svårt att namnge specifika siffror, därför ger vi ungefärliga priser för cauterisering av livmoderhalserosion, med utgångspunkt från behandlingsmetoden:

 1. Radiovågor - från 3 till 7 tusen rubel.
 2. Laser - 4-8 tusen.
 3. Elektrisk ström - upp till 3 tusen.
 4. Kemisk koagulation - cirka 800 rubel.

Moskva är rik på olika kliniker där en kvinna säkert, utan köer, kan behandlas naturligtvis mot en avgift. Privata kliniker tillhandahåller inte försäkring, så du måste betala för allt - från konsultation till cauterisering.

Hur länge tar operationen

Moderna metoder gör att du snabbt kan eliminera fokuset, även om scenen är igång. Det tar vanligtvis från 10 minuter till en halvtimme. Tiden beror på den valda metoden. I vissa fall krävs upprepad terapi, sedan görs cauterisering lite längre, cirka 20-60 minuter.

Postoperativ period

Återställning efter cauterisering tar från 4 veckor till 3 månader, beroende på vilken metod som valts. Den försiktiga effekten orsakar inte mycket skada, därför full återhämtning sker snabbare:

 • Diathermocoagulation - upp till 2 månader. Under denna period avgår cykeln, ovanlig urladdning visas, ibland med blod;
 • Radiovågor - efter manipulationer läker såret inom 1-2 månader. Utsläppet är obetydligt, ibland finns det en smärta i nedre del av buken;
 • Laser - restaurering tar 27-30 dagar. Metoden är progressiv, säker, mindre traumatisk..
 • Cryodestruction - rehabilitering varar 1,5-2 månader.
 • Kemisk koagulation - läkning sker efter 3-4 veckor.
 • EMA - epitelisering varar 45 dagar.

Under läkningsperioden kan du inte bada i dammar, ett bad, överarbeta, lyfta vikter, gå till bastur, leva sexuellt etc. För mer information om kontraindikationer, se artikeln nedan..

Sex efter cauterisering av erosion

Att leva sexuellt är strängt förbjudet tills fullständig återhämtning. Läkare förbjuder att ha sex tills vävnaden är helt åtdragen för att undvika infektion. Sexuell vila ska pågå minst en månad. Under denna period kommer regionen att återhämta sig helt. Om du bryter regeln kan skorpan avskalas och processen kommer att fortsätta under lång tid.

Anal och oralsex är tillåtet eftersom ingen kontakt med såret inträffar. Innan du börjar aktivt ha sex måste en kvinna rådfråga en gynekolog för att utesluta komplikationer.

effekter

Det finns ingen idealisk cauteriseringsprocedur. Varje metod har både fördelar och nackdelar. Det är viktigt att hitta en bra specialist som kommer att välja den bästa behandlingen.

Konsekvenserna av cauterisering av erosion i livmoderhalsen:

 1. Inflammation av äggledarna eller äggstockarna.
 2. Menstruella oregelbundenheter, amenorré.
 3. Kraftig blödning.
 4. Komplett ärrbildning i livmoderhalskanalen.
 5. Återfall av erosion.
 6. Ärr av underliggande lager.
 7. endometrios.

Ritningssmärta i nedre del av magen och urladdningen hör inte till komplikationer, detta är en naturlig process för sårläkning. Det är viktigt att förstå att ju mer aggressiv behandlingen, desto mer utsöndring utsöndras. Om urladdningen inte försvinner under en lång tid, har en obehaglig lukt, bör du rådfråga en läkare.

Ansvarsfrihet

Utsöndring sker ändå. Skorpan efter erosion av erosion avvisas gradvis, de skadade körtlarna ger intensivt en hemlighet som kan målas i valfri färg.

Normal och patologisk urladdning:

 • Blodigt pass efter 10 dagar, kan ha en rosa eller mättad nyans. Blod uppträder när skurven avgår och kan uppstå mot bakgrund av vaskulär skada. Denna process anses vara normal;
 • Rosaaktig - sekretion byter gradvis färg, blir brun och försvinner helt efter en vecka;
 • Lätt blödning - kan uppstå mellan 8 och 21 dagar. Normalt slutar det inom 2 timmar, om detta inte händer är komplikationer möjliga;

Den normala läkningsprocessen ser så här ut: först visas en vattnig sekretion med mindre föroreningar av blod, sedan visas en tätare rosa utsöndring, som gradvis blir brun.

Under återhämtningen kan du märka de mörka bitarna - den utgående skorstenen. Om det blöder under lång tid, har urladdningen en ovanlig färg och en obehaglig lukt, kan infektion ha uppstått. Behöver akut att se en gynekolog.

Temperaturökning

Vanligtvis är en temperaturökning en normal reaktion av kroppen. Om hon bryr sig den första dagen ska du inte dricka någon medicin. I de fall temperaturen varar 5-10 dagar kan inflammation utvecklas. Eventuella förändringar bör diskuteras med din läkare, särskilt om ökningen sker till kritiska antal.

Månadsvis efter erosion av erosion

Ofta kommer perioder i tid, ibland försenas de lite, detta är normen. Efter cauterisering förändras menstruationens natur, det vill säga det kommer att bli vad det var innan patologin började. Smärtsam, knapp menstruation med bitar av blod - normala konsekvenser av förändring i nackvävnad.

Efter läkning bör cykeln normaliseras, om det inte finns någon menstruation i mer än två månader, kan detta indikera eventuella kränkningar. Ackumulerat blod orsakar allvarlig inflammation, så förseningen i menstruationen måste diskuteras med gynekologen.

Dålig lukt efter ingripande

Dålig lukt är inte en normal återhämtning. Det indikerar onormal eller oregelbunden personlig hygien hos könsorganen. Om patienten följer alla rekommendationer från läkaren, tar hon hand om sig själv korrekt och lukten försvinner inte, troligen har infektionen gått med. I detta fall tas en utstryk för att bekräfta infektion. Purulent, gulaktig urladdning med en obehaglig lukt är ett tecken på inflammation.

Är det möjligt att onanera?

Normalt sex är strängt förbjudet, så en kvinna undrar om hon kan onanera eller inte. På erosionsplatsen kvarstod ett nytt sår, om du överbelaster musklerna börjar flödet av blod till kärlen. Som ett resultat utvecklas svår blödning, så onani är strängt förbjudet.

Vad som inte kan göras efter cauteriseringsförfarandet

För att läkning ska gå normalt, är det viktigt att följa dessa rekommendationer:

 1. Använd inte tamponger.
 2. Det är förbjudet att ha sex.
 3. Missbrukar inte droger, orala preventivmedel.
 4. Det rekommenderas inte att simma i dammar, havet, i badet etc..
 5. Inget behov av att delta i tunga sporter, bodybuilding.
 6. Lyft inte vikter större än 2 kg.

Alla dessa begränsningar gör att du kan undvika infektion och inflammation, läkaren kommer att berätta mer om alla nyanser.

Varaktighet för erosionsläkning

Det är omöjligt att säga säkert hur mycket erosion läker, återhämtningstiden beror på den metod som valts. Den kortaste läkningsprocessen observeras efter kemisk koagulering - cirka 3 veckor. Med diatermocoagulation ökar rehabiliteringsperioden avsevärt och uppgår till 2,5-3 månader. Medelperioden är 5-8 veckor, förutsatt att kvinnan följer alla rekommendationer.

Kan sjukdomen dyka upp igen

Moderna metoder behandlar effektivt patologi, men det kan dyka upp igen. Det finns många skäl, även om detta sällan händer..

Återfall är möjligt med alla negativa faktorer, till exempel:

 • Sexuell infektion, douching med felaktiga lösningar, trauma under förlossning, abort osv.;
 • Ofullständig eliminering av fokus när patologens "rot" inte elimineras;
 • För intensivt samlag.

Efter cauterisering utvecklas sällan erosion ofta upprepade gånger, men det finns fortfarande risker, därför är det tillrådligt att besöka en gynekolog oftare.

Kan jag föda efter cauterisering

Leverans före och efter koagulering är möjligt eftersom metoderna i dag inte är aggressiva. Efter behandling förekommer sällan ärrbildning, livmodern deformeras inte, det är därför tillåtet att föda. Om behandlingen tidigare endast var möjlig genom elektrisk chock, kontrollerar nu läkaren fullständigt djupet och cauteriseringsområdet så att inga ärr visas och det var lättare att bli gravid. Befruktning är mycket farligare med befintlig erosion, särskilt med inflammation..

Besökares recensioner

För två år sedan var jag cauteriserad av en elektrisk chock, i vår klinik är detta förfarande gratis. Vid nackdelar kan jag inkludera inte intensiv smärta och en stark obehaglig lukt. Kauteriseringen i mitt fall varade bara i tre minuter, sedan informerade de mig om kontraindikationer och ordinerade ”Depanthol” -ljus. Lukten plågade i 3 dagar, försvann sedan, tack och lov, det fanns ingen infektion.

Veronika, 30 år

De brände mig med radiovågor, eftersom jag vid den tiden inte födde. Förfarandet är snabbt, bara 10 minuter. Ingen smärta, lätt obehag. Den första dagen drog jag nedre buken, sedan försvann smärtan. Ett år senare blev jag gravid, födelsen lyckades tack vare min gynekolog!

De brände med en laser, allt gick bra, bara orolig förgäves. Metoden, även om den är dyr, är mycket bra. Hon kände inte smärta, nästa dag drog hennes mage något. Det är anmärkningsvärt att det inte finns någon otäck lukt efter cauterisering.

Hur är återhämtningen efter behandling av erosion i livmoderhalsen med cauterisering?

För att behandla erosion i livmoderhalsen föreskrivs ofta ett förfarande som cauterisering. Denna medicinska manipulation gör att du snabbt och säkert kan eliminera erosionsproblemet - cauterisera sår, vilket ger dem framgångsrika ärrbildning..

Men som alla andra kirurgiska ingrepp innebär kauterisering en återhämtningsperiod, som har sina egna egenskaper. I artikeln kommer vi att prata om de viktiga återhämtningspunkterna efter cauterisering, ta reda på hur läkningsprocessen går, vad som är möjligt och vad som inte kan göras till en kvinna efter proceduren. Du kommer att ta reda på hur ett läkt sår ser ut och hur rehabilitering går och om återfall är fortfarande möjligt..

Läkningsprocess

Ta reda på vilka stunder som är inneboende i processen för återhämtning av den kvinnliga kroppen efter proceduren.

Ibland kan en kvinna som har genomgått erosionskärlning känna kliande känslor i det inre könsdelområdet. Läkare anser att sådana upplevelser är ganska normala under återhämtningsperioden: klåda är vanligtvis svag och på några dagar försvinner utan störningar utanför. Inflammation.

Denna komplikation inträffar om en infektion infördes under cauterisering av erosion. Observera att det behandlade magsåret är ett mycket känsligt område i kroppen som är mottagligt för infektion: därför måste erosion behandlas mycket noggrant.

Hygienprocedurer efter cauterisering bör utföras med rena händer och vatten, utan att använda kosmetika med kemikalier. Om inflammation har påbörjats krävs omedelbar medicinsk behandling eftersom behandling i detta fall kräver akut vård. Temperatur.

Detta symptom är ett tecken på en inflammatorisk process. Som regel, om kroppstemperaturen har stigit, förvärras det allmänna välbefinnandet, liksom riklig fläckning. Återfall.

Ibland ger cauterisering av erosion inte positiva resultat under en lång tidsperiod, och strax efter proceduren visas såret igen. Återfall anses vara en komplikation av cauterization, och oftast blir det en konsekvens av den inflammatoriska processen som har börjat i kroppen. ärrbildning.

På senare tid var ärrproblemet efter cauterisering av erosion ganska akut. Ärr på livmoderhalsen ledde ibland till och med till kvinnans infertilitet, och komplicerade också i hög grad befruktningen, graviditeten och förlossningen: det ärriga livmodern kontrakterade dåligt.

Men nu med den moderna utvecklingen av medicinsk teknik är ärrproblemet nästan helt löst. Efter laserbehandling eller exponering för flytande kväve sker sårläkning snabbt och utan komplikationer - som regel finns det inga ärr. Lukt.

Många kvinnor som har drabbats av erosion av erosion plockas efter proceduren av problemet med den obehagliga lukten av sekret. Lukten är emellertid vanligtvis bara inneboende för att släppas ut den första månaden efter ingreppet, det indikerar läkningen av skorpan (skorpan) i den behandlade erosion.

Funktioner för återhämtning efter moxibustion-behandling

I de flesta fall varar återhämtningsperioden från en månad till två, medan det under den första månaden är oerhört viktigt att hålla sig till regimen för fullständig sexuell avhållsamhet och som regel läker såret sig själv.

Observera att varaktigheten av rehabiliteringsperioden efter moxibustion också beror på metoden med vilken denna moxibustion utfördes. Efter den traditionella proceduren med elektrisk ström tar återhämtningsperioden 2 månader, efter kryodestruktion - 1,5 månader, efter lasern - en månad, efter exponering för radiovågor - 1-1,5 månader. Om kemikalier användes för att behandla erosion, varar återhämtningsperioden från tre till fyra veckor.

Förfarande för behandling av cervikal erosion

Efter erosion av erosion kvarstår ett öppet sår med en utdragen skorpa (skorpa) på livmoderhalsens epitel. Detta sår blir en sårbar plats för infektion, därför föreskriver läkaren i vissa fall ytterligare medel för patienten att behandla läkerområdet..

Som regel förskrivs lokala salvor:

 • Levomekol.
 • Kolpocidgel.
 • Dermazin.
 • Havtornsolja.

Utöver dessa medel kan du använda Terzhinan-tabletter samt suppositorier: Clotrimazole, Depantol, Betadine. Observera att du inte kan förskriva läkemedel kategoriskt själv: läkaren ska vara involverad i behandlingen, och alla mediciner används endast efter hans utnämning.

Vissa av läkemedlen som listas ovan tillhör den antibakteriella gruppen, och de bör endast användas om det finns misstankar och symtom på infektion och inflammation. Om du använder dessa läkemedel okontrollerat, när det inte finns något behov av dem, kan detta leda till en kränkning av mikroflora i slidan - och läkningsprocessen kommer att vara komplicerad.

Som regel utförs behandling av läkande scab med läkemedel 5-7 dagar efter cauterisering. Och vattpinnen används inte under behandlingen för att inte skada skorpan i den bearbetade erosionen.

Vad kan inte göras?

Tänk på de säkerhetsåtgärder som en kvinna måste vidta efter att ha lidit cauterisering av erosion:

 1. Först och främst bör du avstå från sexuellt samlag i en månad, eftersom det finns en hög risk att införa infektionen i ett öppet sårbart sår.
 2. För det andra är det värt att ta bad (särskilt varmt), simma i dammar och pooler, besöka bastur och bad. Alla hygienprocedurer är bättre att överföra till duschen - det är säkrare.
 3. Det är inte nödvändigt att lyfta betydande vikter, eftersom överdriven fysisk ansträngning kan leda till långvarig läkning av skorstenen, uppkomsten av ett stort antal koagler i urladdningen. Lätt sport visas om två veckor, inte tidigare.
 4. Använd kuddar, inte tamponger, för att skydda din tvätt från utsöndringar. Faktum är att tamponger lätt kan skada ett läkande sår: det kan leda till blödning och infektion. Duschning bör inte utföras, och det är nödvändigt att tvätta endast med rent vatten utan kosmetiska preparat.

Sedan den andra återhämtningsmånaden efter cauterisering är sexuell aktivitet vanligtvis tillåten, men endast med en vanlig partner och med kondom.

Ultraljud med en vaginal sond i en månad efter cauterisering är också förbjudet. I detta fall finns det risk för infektion.

Postoperativ behandling

Som flera gånger har nämnts, bildas en sårskorpa på magsårets plats efter cauterisering av erosion - ett sår täckt med en läkande skorpa. För att förhindra att skurven blödar måste hårdskorpan mjukas: för detta används speciella medicinska salvor. Salvor, krämer och geler administreras oralt, med lokala effekter på såret. Följande läkemedel är särskilt effektiva för behandling efter cauterisering:

 • Levomekol salva.
 • Geneferon ljus.
 • Metyluracil-ljus.

Depantol suppositorier och vissa andra läkemedel med antibakteriella och sårläkande effekter.

Råd

 1. Det är mycket viktigt att hålla fast vid sterilitet under återhämtningsperioden efter cauterisering, eftersom det finns en hög risk för infektion av ett öppet sår.
 2. Dessutom måste du följa alla medicinska rekommendationer och inte tillåta oberoende i terapifrågor och val av läkemedel. Det är nödvändigt att noggrant övervaka ditt tillstånd, och om du finner störande symtom bör du definitivt rådfråga en läkare.
 3. Sårläkning sker vanligtvis inom tre veckor - och det är oerhört viktigt att åtminstone denna period följer alla läkares rekommendationer. Om förfarandet genomfördes korrekt, kommer kvinnan snart att bli av med erosionsproblemet efter cauterisering.

Slutsats

Så vi lärde oss hur processen för återhämtning av den kvinnliga kroppen går efter att ha lidit cauterisering av livmoderhalserosion. Som ni kan se kan konsekvenserna av detta förfarande vara mycket allvarliga - och du måste vara noga med alla oroande symtom som uppstår..

Att kontakta läkare i rätt tid och vidta lämpliga åtgärder hjälper till att eliminera farliga konsekvenser och förhindra återfall.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Den första menstruationen hos flickor: när de uppstår, symtom och personlig hygien

Ur gynekologins synvinkel är menarchens början en central händelse i kvinnokroppens utveckling. Utseendet på den första menstruationen hos flickor indikerar uppkomsten av förmågan att bära ett foster....

Orsaker till allergi mot kuddar

Med eller utan vingar, fem droppar eller tre, för dagtid eller nattetid, är dessa definitioner förvirrande för män, men de är mycket bekanta för kvinnor. Endast hygieniska kuddar kan beskrivas på detta sätt - praktiskt taget kan ingen representant för det klara könet klara sig utan dem idag....

Mer än 10 recept för hemostatisk växtbaserade infusioner och avkok under tunga perioder

Shepherd's bagÖrtan används för att stabilisera menstruationscykeln, normalisera blodkoagulation, eliminera smärta och lindra riklig blodförlust....