Värmevallningar hos kvinnor - orsaker och behandling av symptom

Klimax

Känslan hos kvinnor av en plötslig stark stickande värme i kroppen, utseendet på rodnad i bröstområdet, i ansiktet, varar från flera sekunder till fem minuter - det är kvinnliga tidvatten, de första signalerna om början av klimakteriet. Hur man lindrar obehag och överlever allvarliga hormonella förändringar i kroppen under klimakteriet?

Vad är tidvattnen hos en kvinna

70% av kvinnorna i åldern 45-55 känner till fenomenet värmevallningar under klimakteriet, men inte alla förstår deras natur. Attacker av värme och svettning hos kvinnor är resultatet av vegetovaskulära störningar, kännetecknade av det periodiska utseendet på värme i kroppen, rodnad i huden i ansiktet och halsen med svår svettning, ofta åtföljd av hjärtklappning. Fenomen börjar uppstå när mängden kvinnliga könshormoner förändras från en viss ålder - efter 40-45 år.

Med klimakteriet

Attacker börjar flera år före klimakteriet. I detta skede minskar östrogennivån, på vilken kroppen svarar genom att öka follikelstimulerande hormon. Detta är den främsta drivkraften för alla symtom som en skyddande reaktion mot hormonell obalans. Som ett resultat ökar hjärtklappningen, blodkärlen expanderar, svettningen intensifieras, värmevallningar uppstår under klimakteriet.

För varje dam går menopausperioden individuellt, efter det att kroppen har slutfört omstruktureringen, stabiliseras kroppens termoregulering. Hur många tidvatten med klimakteriet varar, liksom andra tecken på förändringar i hormonstatus, finns det inget specifikt svar. Perioden kan pågå i 10-15 år, men för någon kommer den att sluta om ett år. Faktorer som signifikant förlänger tillståndet är tidig menopaus, menopaus med användning av läkemedel.

Varmkoppningar som inte är relaterade till klimakteriet

Liknande attacker observeras inte bara i klimakteriet, utan även i andra perioder av kvinnors liv - graviditet, ägglossning. Orsaken till värmevallningar som inte är relaterade till klimakteriet kan vara en förändring i klimat eller sjukdom: problem med sköldkörteln, vegetovaskulär dystoni, neurologiska störningar, hypertoni. Med ofta manifestationer är en medicinsk undersökning nödvändig.

Nattvatten hos kvinnor

Värmeattacker, svår svettning, som manifesteras på natten, är inte alltid typiska endast för klimakteriet. Nattvatten hos kvinnor kan orsakas av olika faktorer - till exempel:

 • användningen av kryddig, salt, kryddig mat, alkohol, kaffe före sänggåendet;
 • aktiv fysisk aktivitet på kvällen;
 • varma kläder, varmt väder, tätt rum under sömn;
 • känslomässig stress;
 • ta medicin;
 • sjukdomar (tuberkulos, onkologi, hypoglykemi, hypertyreos), stroke.

Innan menstruation

Svettning, en känsla av värme före menstruation är ett vanligt fenomen förknippat med kvinnliga egenskaper. Innan menstruationen börjar upplever kroppen en hormonell storm. Nivån av östrogen, progesteron hoppar, vilket destabiliserar termoregulering. Periodisk feber, svettning, nervositet, överarbete: nästan varje kvinna upplever sådana värmevallningar under menstruationen. Fenomen försvinner när den hormonella bakgrunden återställs, och behandling krävs inte.

Orsaker till tidvattnet

Fenomenets natur förklaras av en minskning av östrogen, till följd av att de biokemiska processerna i hjärnan förändras, och specifikt hypotalamusarbetet. Denna körtel reglerar sömn, aptit, kroppstemperatur, hormonproduktion och en funktionsfel kan jämföras med en funktionsfel i rummet. Hypotalamusen ökar hjärtfrekvensen, en signal skickas till kärlen som stimulerar dem att sammandras, detta höjer temperaturen och värme känns i kroppen.

Faktum är att kroppen inte fryser, och den utvidgar snabbt blodkärlen för att svalna. Tillståndet som orsakar blodflöde till bröstet och ansiktet, kändes som en varm, stark våg, ersätts av lågvatten. Attackens intensitet kan vara annorlunda för alla - från en liten ökning av värmen med droppar svett till värme med riklig svettning. Orsaken till värmevallningar hos kvinnor, mekanismen för kommunikation av östrogen och hypothalamus studeras till denna dag..

symtom

Det är svårt att förvirra en attack med ett viralt eller infektiöst tillstånd. Bland symtomen på värmevallningar hos kvinnor uttrycks följande:

 • Attacken börjar med en känsla av ett kraftigt flöde av blod till överkroppen. Hud i ansiktet, halsen blir röd, i bröstet och händerna en stark feber.
 • Hjärtkontraktioner intensifieras, yrsel börjar, illamående, svaghet, trötthet och brist på luft uppstår.
 • Kroppstemperaturen hoppar kort och återgår sedan till det normala med svår svettning och till och med frossa.
 • Perspiration kan visas nära överläppen och kan täcka hela kroppen. Stark svett tvingar dig att byta kläder, torka av med en handduk eller ta en dusch.

Hur man kan bli av med värmevallningar

Vad ska man göra med en situation om det inte kan undvikas? Det är nödvändigt att lämna ditt yrke ett tag, sitta ner och koppla av i ett bekvämt läge. I stället för att försöka övervinna en attack är det viktigt att låta den rida och retirera som en våg. För att underlätta är det nödvändigt att ta hänsyn till faktorer som förvärrar tillståndet och lyssna på enkla tips som hjälper till att hantera det..

 1. Undvik stress.
 2. Bo mindre i täta rum. Sov i ett ventilerat rum.
 3. Sluta röka.
 4. Byt ut kaffe med grönt te. Vätskor, ät varmt.
 5. Ät en kost som är lägre i kött, med mycket grönsaker, frukt och livsmedel som är rika på vitamin E och kalium.
 6. Undvik syntetiska och tätt passande underkläder, tätt passande kläder.
 7. Ändra dina mentala träningspass med sport, föredrar att gå och simma.
 8. Byt ut badtunnan, bastun och badet mot en kontrastdusch.
 9. Vilka läkemedel man ska ta vid klimakteriet för värmevallningar avgörs uteslutande av en läkare som hjälper till att korrekt behandla tillståndet, bli av med värmevallningar, om inte helt, då åtminstone betydligt.

Åtgärder vid värmevallningar vid klimakteriet hos kvinnor

Förutom livsstilsrekommendationer måste kvinnor ta mediciner för klimakteriet från värmevallningar och andra symtom. Behandlingen innefattar två typer av medel:

 • icke-hormonella läkemedel, inklusive lugnande medel, fyto- och homeopatiska läkemedel;
 • hormonella läkemedel.

Icke-hormonella medel baserade på växtbaserade ingredienser används för att försiktigt minska klimakteriets symtom, till exempel kosttillskottet ESTROVEL®-kapslar, ett komplex av fytoöstrogener, vitaminer och mikroelement, vars komponenter verkar på de viktigaste manifestationerna av klimakteriet. ESTROVEL® innehåller vitamin K1 och bor, vilket hjälper till att minska risken för osteoporos.

Folkläkemedel mot värmevallningar under klimakteriet

Till vilka behandling med läkemedel är kontraindicerat, hjälper folkrättsmedel att lösa klimakteriet under värmevallningar under klimakteriet - samla in örter med fytoöstrogener och lugnande effekter. De minskar symtomen och stöder kroppen under hormonella förändringar. Den:

 • Röd klöver;
 • fänkålfrukter;
 • havtorn bark;
 • pepparmynta blad;
 • gräs av bitter malör;
 • lindblommor.

Hur man avlastar värmevallningar under klimakteriet

En positiv inställning är viktig för att hjälpa till att lindra värmevallningar under klimakteriet. Ju mindre oro, desto mindre frekvent tidvatten. Under en attack är det viktigt att inte oroa dig, försöker andas uppmätt mage. Det är nödvändigt att ge en tillströmning av sval luft. Kläder bör inte begränsa rörelser. Förlorat under svett måste tillförseln av vätska fyllas på, låt huden inte torka och förbättra välbefinnandet. Effektiva åtgärder, hjälp av en läkare, positiva tankar hjälper till att hantera manifestationerna av klimakteriet.

Vad är värmevallningar vid klimakteriet? Symtom och hormonfri behandling, aromaterapi

På grund av hormonella förändringar i kroppen orsakade av utrotning av äggstocksfunktionen och förlust av fertilitet, kommer kvinnor efter 45 år in i menopausen.

De pågående processerna påverkar arbetet i alla organ och system: det sker en avmattning av ämnesomsättningen, upphörandet av menstruationen och en funktionsfel i hormonproduktionen (en betydande minskning av produktionen av endogena sekretioner från östrogen körtlar), som ett resultat, många kvinnor står inför fenomenet av heta blinkar.

Tidvatten med klimakteriet - vad är det?

Värmevallningar är plötsliga vågliknande värmeattacker hos kvinnor under klimakteriet. Hypothalamus har ett termoreguleringscenter som ansvarar för bevarande och omfördelning av värme i kroppen. På grund av brist på östrogener uppfattar kroppen en kraftig fluktuation i den hormonella bakgrunden som ett onormalt fenomen, varför en värmepuls överförs reflexivt, vilket är orsaken till en het våg i hela kroppen..

Organ och systems respons på en skarp värmeimpuls är orsaken till tecknen som följer med värmevallningar: arytmi, ökad svettning, rodnad i huden orsakad av vasodilatation, efterföljande frossa i kroppen, ångest, etc..

I de flesta fall hanterar den kvinnliga kroppen oberoende av perestroika och efter en tid stabiliseras termiska processer och normalisering av tillståndet.

Starka spolningar med klimakteriet är inte för alla. Intensiteten av termiska attacker är annorlunda, och i vissa fall upplever kvinnor praktiskt taget inte obehaglig klimakterium.

Men varje dam bör vara beredd på sådana känsliga manifestationer av klimakteriet, vara medveten om orsakerna till deras orsak, de viktigaste tecknen och behandlingsmetoderna, så att hon är fullt utrustad och inte får panik i kritiska situationer.

Symtom på värmevallningar vid klimakteriet hos kvinnor

Varaktigheten på den period under vilken värmevallningar uppstår är rent individuell och kan sträcka sig från sex månader till flera år (det finns fall då kvinnor upplever obehagliga upplevelser i 12 år). Manifestationerna är lika varierande som deras intensitet. Värmevallningar med klimakteriet, behandling och en minskning av deras manifestationer beror på patientens livsstil och förekomsten av kroniska sjukdomar.

De första termiska tecknen kan visas kort före klimakteriet och fortsätta under en viss tid efter hormoninställningens upphörande och menstruationens upphörande.

Tiden varar vanligtvis från några sekunder till två och en halv minut, oftare på kvälls- eller nattetimmarna. I svåra fall kanske obehagliga symptom försvinner förrän en timme.

Medföljande värmevallningar med symptom på klimakteriet är karakteristiska:

 • uppkomsten av ångest och ihållande förbud för en termisk störning;
 • skarp rodnad i ansiktet och en känsla av värme i överkroppen;
 • plötslig yrsel;
 • arytmi;
 • lusten att kräkas;
 • brist på luft;
 • riklig svett;
 • ökning i kroppstemperatur vid uppmätning;
 • frossa efter högvatten.

Hormonfri spolningsbehandling, droger

Under klimakteriet från värmevallningar hos kvinnor är måttlig fysisk aktivitet och att hålla sig till kosten bra. Det är nödvändigt att välja lös kläder tillverkade av naturliga material (viskos, linne, siden, bomull, cykel), noggrant utföra alla hygienprocedurer, observera en dricksordning på 2,2 liter per dag, undvika stressiga situationer, mental och fysisk belastning, ta vitamin och mineral komplex.

Långa och känsliga flusher kräver användning av viss terapi. Din läkare kan bestämma din behandlingsstrategi. Moderna läkemedel för klimakteriet från tidvattnet är ganska effektiva och kan neutralisera deras destruktiva effekt på den kvinnliga kroppen.

För att undvika allvarliga biverkningar bör apotekläkemedel och läkemedel, särskilt hormonella, och behandlingsplanen för behandling av klimakteriebesvär uteslutande förskrivas av en läkare.

Vad man ska göra vid högvatten?

Enligt många patienter hjälper diafragmatisk andning att lugna sig och återhämta sig. Från tidvattenens första sekunder, andas djupt i magen och håll andan innan du andas ut i 5-9 sekunder.

 • Om det finns en möjlighet, då med en känsla av värme, är benen nedsänkta i varmt vatten (vilket normaliserar kroppens termoregulering), och armarna är rakt upp.
 • Var noga med att ta med dig vatten för att kunna ta några slurkar under eller efter en värmeattack.
 • Andas in den helande doften av en eterisk olja, såsom citrusfrukter, lavendel, oregano, från en flaska eller aromacoulon.

Läkemedel mot klimakteriet från värmevallningar (utan hormoner)

Icke-hormonella preparat som innehåller fytoöstrogener har visat sig väl. De tas i form av biologiskt aktiva livsmedelstillsatser (BAA) och andra växtbaserade läkemedel.

Under klimakteriet rekommenderar läkare att ta vitamin-mineralkomplex som ger ytterligare doser av B-vitaminer, askorbinsyra, tokoferol, kalium, kalcium och magnesium.

Det är viktigt att du följer en diet baserad på växtmat som innehåller mycket fiber, pektin, vitaminer och spårämnen. Mängden proteinmat i kosten minskar och intaget av kolhydrater tillhandahålls på grund av det större antalet frukt, spannmål, frön och nötter.

Antidepressiva administreras under övervakning av en läkare. De föreskrivs i fall av ökad stress och stressande situationer. Sertralin, Paroxetin, Flucosetin hjälper som tidvattenmedel.

Växtbaserade lugnande medel fungerar bra, inklusive tinkturer av pion, valerian, morwort, infusioner av dessa örter, Corvalol, Barboval.

Ofta rekommenderar homeopater att deras patienter tar Klimaktoplan, Lachezis och andra homeopatiska läkemedel.

Hur man kan bli av med värmevallningar med klimakteriet utan droger?

Folkläkemedel mot klimakteriet från värmevallningar ger betydande hjälp för att förbättra nervsystemets, hjärt- och endokrina system.

Vatten- och alkohol-extrakt från medicinalväxter (örtmedicin), behandling med eteriska oljor (aromterapi), användning av olika relaxationsmetoder (yoga, meditation, bastu), homeopati är populära.

De vanligaste örterna för att minska symptomen på klimakteriet och intensiteten hos heta blixtar är valerianrot, morwort, pion, fälthästsvans, citronbalsamblad, mynta, kanel, björnbär, salvia och hagtornsfrukt. De tas i form av alkohol tinkturer, te, infusioner från medicinska avgifter.

Aromaterapi för att hjälpa tidvattnet

Ett antal eteriska oljor har en unik förmåga att återställa kroppen under hormonell anpassning och kan minimera manifestationen av värmevallningar på ett harmoniskt sätt. De reglerar effektivt den termiska regimen i kroppen, lugnar nervsystemet, lindrar attacker av ångest, irritabilitet, tårfullhet och svaghet, förbättrar sömnkvaliteten, normaliserar hjärtslaget, lindrar neuros och depression, slappnar av kroppen och återställer den efter stress.

Under klimakteriet rekommenderar aromaterapister inandning av ångor med hjälp av aromlampor och kalla inandningar av följande eter: apelsin, bergamot, jasmin, kamomill, lavendel, mynta, citronmelisse, oregano, salvia, johannesört, röd yarrow.

Geranium och rosestrar hjälper till att eliminera hormonell obalans, clary salvia och cypress hjälper till med ökad svett och känsliga tidvatten, och ylang-ylang, patchouli, neroli och sandelträ är effektiva för att sänka libido.

Det är användbart att ta bad med samma oljor, inkludera dem i massagekompositioner, lägga till kosmetika, applicera på pulspunkter, genomföra aromkamning, applicera i ångrummet för badprocedurer.

För närvarande är apotekshyllorna fulla av alla typer av nyfångade produkter och attraktiva reklamaffischer. Glöm inte att allvarliga problem och allvarliga klimakteriet är i kompetens hos erfarna läkare - terapeuter, gynekologer, endokrinologer, psykiatriker.

 • Beslutet om vad man ska ta med klimakteriet från tidvattnet bör vara balanserat.

Du bör aldrig lita på läkarnas råd. Det som hjälpte din granne kan vara katastrofalt för dig. Ändra din livsstil, förläng ungdom och var frisk i alla åldrar!

Vad är tidvattnet

Den maximala nivån på ytan på vattnet vid högvatten kallas för fullt vatten, och det minsta vid lågvatten kallas lågvatten. I havet, där botten är platt och landet är långt, framträder fullt vatten som två "svullnader" på vattenytan: en av dem är på månens sida, och den andra är i motsatt ände av jordklotet. Det kan också finnas ytterligare två mindre svullnader från sidan mot solen och tvärtom. En förklaring av denna effekt kan hittas nedan i avsnittet om tidvattenfysik..

Eftersom månen och solen rör sig i förhållande till jorden, rör sig vattenhp med sig och bildar tidvattenvågor och tidvattenströmmar. I det öppna havet är tidvattenströmmar roterande i naturen, och nära kusten och i smala vikar och sund - fram och tillbaka.

Om hela jorden var täckt med vatten skulle vi observera två regelbundna hög- och lågvatten dagligen. Men eftersom landområden: öar och kontinenter, och även på grund av Coriolis-kraften på rörligt vatten, stör den ohindrade utbredningen av tidvattenvågor, istället för två tidvattenvågor finns det många små vågor som är långsamma (i de flesta fall med en period av 12 timmar och 25,2 minuter ) springa runt en punkt som kallas amfidrom, där tidvattens amplitud är noll. Tidvattens dominerande komponent (månvatten M2) bildar på havets yta ungefär tio amfidromiska punkter med vågen som rör sig medurs och ungefär samma moturs (se karta). Allt detta gör det omöjligt att förutsäga tidvattnet endast på grund av månens och solens position relativt jorden. Istället använder de "Tidal Yearbook", en referensguide för att beräkna tidpunkten för tidvattnet och deras höjder på olika ställen i världen. Tidvattentabeller används också, med data om ögonblick och höjder för låga och fulla vatten beräknat för året framåt för de viktigaste tidvattenhamnarna.

Om vi ​​ansluter punkter på kartan med samma tidvattenfaser, får vi de så kallade cotidalinjer radiellt avvikande från den amfidromiska punkten. Vanligtvis karaktäristiska linjer karakteriserar positionen för tidvattenvågskamman för varje timme. I själva verket återspeglar cotida linjer tidvattensutbredningshastigheten på 1 timme. Kartor som visar linjer med lika amplituder och faser av tidvattenvågor kallas cotidal kartor.

Högvatten - skillnaden mellan den högsta vattennivån vid högvatten (högvatten) och dess lägsta nivå vid lågvatten (lågvatten). Tidvattens höjd är varierande, men dess genomsnittliga indikator ges för egenskaperna för varje del av kusten.

Beroende på månens och solens relativa position kan små och stora tidvattenvågor förstärka varandra. För sådana tidvatten har specialnamn historiskt utvecklats:

 • Kvadraturvatten - den minsta tidvattnet när månens och solens tidvattenkrafter verkar vinkelrätt mot varandra (denna position av stjärnorna kallas kvadratur).
 • Syzygy tidvatten - den största tidvattnet när tidvattenkrafterna i månen och solen verkar i samma riktning (denna position av stjärnorna kallas syzygy).

Ju mindre eller större tidvattnet, desto mindre eller följaktligen desto större tidvattnet.

Världens högsta tidvatten

Kan ses i Fundy Bay, som ligger på Canadas östkust mellan New Brunswick och Nova Scotia..

Tidvattens fysik

Tidvattenpotential

Genom att försumma månens storlek, struktur och form skriver vi den särskilda dragkraften hos testkroppen som ligger på jorden. Låt vara radievektorn riktad från testkroppen mot månen, r 'är längden på denna vektor. I detta fall är månens attraktiva kraft av månen lika med

var är GML - selenometrisk gravitationskonstant. Placera testkroppen vid punkt P. Den attraktiva kraften hos en testkropp placerad i massans centrum av jorden kommer att vara lika med

Här och r betyder radievinden som förbinder jordens och månens masscentrum och deras absoluta värden. Tidvattenkraften kommer vi att kalla skillnaden mellan dessa två gravitationskrafter

I formlerna (1) och (2) betraktas månen som en boll med en sfäriskt symmetrisk massfördelning. Kraftfunktionen för attraktion av en testkropp av månen skiljer sig inte från kraftfunktionen för attraktion hos en boll och är lika med den andra kraften som appliceras på jordmassans centrum och är en strikt konstant valin För att få kraftfunktionen för denna kraft inför vi ett tillfälligt koordinatsystem. Oxaxeln dras från jordens centrum och riktas mot månen. Riktningarna för de andra två axlarna lämnas godtyckliga. Då kommer kraftfunktionen för kraften att vara lika. Tidvattenpotentialen kommer att vara lika med skillnaden mellan dessa två effektfunktioner. Beteckna det med 8W, vi kommer att ha en konstant definierad utifrån normaliseringsvillkoret, enligt vilken tidvattenpotentialen i jordens centrum är noll. I mitten av jorden x = 0, r '= r. Det följer det. Därför får vi den slutliga formeln för tidvattenpotentialen i formen (4)

För små mängder kan det sista uttrycket representeras enligt följande

Att ersätta (5) till (4) får vi

Deformation av planetens yta under tidvattenpåverkan

Tidvattenspotentialens störande effekt deformerar planets jämna yta. Låt oss utvärdera denna effekt med antagande att jorden är en sfär med en sfäriskt symmetrisk massfördelning. Jordens ostörda gravitationspotential på ytan kommer att vara lika. För punkt P. beläget på avstånd ρ från centrum av sfären, är jordens gravitationspotential. Att minska med gravitationskonstanten får vi. Här är variablerna x, y, z och ρ. Vi anger förhållandet mellan den gravitationskroppens massor och planetens massa med den grekiska bokstaven μ och löser det resulterande uttrycket med avseende på ρ:

Eftersom ρ 2 = x 2 + y 2 + z 2 med samma grad av noggrannhet som vi får

Med tanke på relationens litenhet kan de sista uttrycka skrivas som

Således har vi erhållit ekvationen av en biaxiell ellipsoid, i vilken rotationsaxeln sammanfaller med axeln Ox, dvs med en rak linje som förbinder den gravitationskroppen med jordens centrum. Halvaxlarna på denna ellipsoid är uppenbarligen lika


Vi ger i slutet en liten numerisk illustration av denna effekt. Vi beräknar tidvattnet "puckel" på jorden orsakad av månens attraktion. Jordens radie är R = 6378 km, avståndet mellan jordens och månens centrum, med beaktande av instabiliteten i månbanan, km, förhållandet mellan jordens massa och månens massa är 81: 1. Det är uppenbart att när vi ersätts med formeln får vi ett värde av cirka 36 cm.

Varför ska en surfare veta hur tidvattnet fungerar

För att lära sig att surfa bra måste varje surfare kunna förstå havet. Han måste veta vad en svälla är, var vågorna kommer från, hur vinden påverkar dem och mycket mer. Bland sådana kunskaper, inklusive kunskap om ebb och flöde. För att rida på de bästa vågorna vid bästa tidpunkt måste du ta reda på hur tidvattnet kan ändra vågorna, vilken vattennivå är idealisk för en viss plats och vilken tid ska vi förvänta oss denna nivå.
I den här artikeln kommer vi att förstå vad tidvattnet är, var de kommer ifrån, vad de är, vad som påverkar tidvattnet och hur man bestämmer vid vilken tidpunkt vilken vattennivå bör förväntas. I slutändan kommer vi att skriva vad praktiskt värde för surfarvatten har.

Orsak

Den främsta orsaken till att vattennivån varje dag i havet antingen stiger eller sjunker är tyngdkraften. Först och främst är det månens allvar. Eftersom månen är närmast jorden bland alla andra himmelkroppar, är dess inflytande störst. På andra plats är solen. Och även om det är mycket längre ifrån oss än månen, känns solens attraktion fortfarande, eftersom den är mycket större än någon planet i solsystemet.
Solens tyngdkraft i förhållande till jorden är emellertid endast 46 procent av månen. Förresten, det finns en annan himmelkropp vars tyngdkraft påverkar jorden, det är Venus! Ja, ja, det är dock bara 0,001% av solkraftens kraft.

Månens och solens tyngdkraft kallas tidvattenkraft. Den är inte tillräckligt stor för att agera på fasta ämnen (även om deras måne kan sträcka sig till 30 cm!), Men dess inflytande i världshavet ger sig till betydande inflytande, vars flytande tillstånd gör att vattennivån kan ändras med flera meter.

Ebb och flod

Tiden för Månens revolution runt jorden - måndag - är ungefär 24 timmar och 50 minuter. På de flesta platser på jorden, en tidvattens halv dag, det vill säga på en måndag har vi två tidvatten, två lågvatten. Eftersom måndag är längre än jorden förflyttas tiden för ebbs och flöden varje dag. Det finns dock flera platser på jorden där vattnet rusar endast en gång per dag. Sådana platser är Sydkinesiska havet, Mexikanska golfen och andra.

Syzygy och kvadratur tidvatten

Många som har varit på havet i mer än två veckor har märkt att tidvattnet på vissa dagar kan vara mycket starkt, och i andra är det inte så märkbart. Faktum är att beroende på vilken fas månen för närvarande befinner sig i kan skillnaden mellan det maximala och minsta vattnet variera.

Under fullmånen och nymånen, det vill säga när solen, månen och jorden är i samma linje, är den maximala skillnaden. Denna tidvatten kallas "syzygy." Detta fenomen inträffar på grund av att tidvattenkrafterna i solen och månen läggs upp.
Och under det första och tredje kvartalet av måncykeln, det vill säga när månen är halvtänd av solen, kommer vattendroppen att vara minimal. Detta fenomen kallas kvadraturvatten..

Månens och solens bana påverkar också tidvattnets höjd. Faktum är att månen inte rör sig runt jorden i en cirkel, utan i en ellips. Därför är månen på en gång närmare jorden, vid en annan - vidare. När syzygygubben faller under den tid då månen är på den punkt som är närmast jorden (detta händer varje 7,5 måncykler), är en mycket högvatten.

Om jorden även närmar sig solen så tidigt som möjligt till solen (dess bana ser också ut som en ellips), kommer tidvattnet att bli ännu högre. Det händer var 18,6 år..

Där andra tidvattnet kommer från

Du kanske frågar, om månen lockar vatten bara på ena sidan, varför finns det två tidvatten per dag, på den ena och den andra sidan av planeten?

Ärligt talat, denna fråga spökade mig tills jag läste den underbara Surf Science-boken av Tony Butt.

Den andra tidvattnet visas på grund av två faktorer. Den första är skillnaden i månens dragningskraft mellan den ena sidan av jorden och den andra. Den andra är centrifugalkraften som uppstår under jordens rotation..

Med den första faktorn, det verkar för mig, bör allt vara klart med en gång. Månen är närmare den ena sidan av jorden än den andra. Det är logiskt att anta att tyngdkraften kommer att variera. Så är det. Om vi ​​tar månens tyngdpunkt i mitten av jorden som bas, så kommer vår satellit på sin yta närmast månen att vara 3,4% större än i mitten och 3,2% svagare på motsatt sida av vår planet..

Låt oss nu prata om den andra faktorn. Vilken centrifugalkraft och var den kommer ifrån. Jag nämnde ovan jordens rotation, men jag menade inte dess rotation runt sin egen axel, utan rotationen runt månen.
De flesta av oss vet från skolan att månen kretsar runt jorden. Men i själva verket kretsar de båda kring ett gemensamt masscentrum, som ligger på ett avstånd av 4,5 tusen kilometer från jordens centrum. Det vill säga, detta centrum ligger inom jordens radie, som är drygt 6,3 tusen kilometer. Följaktligen roterar jorden och månen runt detta centrum med samma hastighet..

Föreställ dig att sätta ett gummiband på en penna och börja vrida det. Tuggummiet kommer att sträcka sig över rörelsen. Ungefär samma sak händer med vatten på jorden. På grund av denna rotation av jorden runt månen uppstår en centrifugalkraft som drar havsvattnet från jorden.

Titta på bilden nedan. De blå pilarna indikerar månens tyngdkraft. Röd - centrifugalkraft. De lila pilarna visar handlingsriktningen för krafterna staplade ihop.

Varför varierar tidvattenshöjden på olika platser på jorden

Om du har varit på kusterna i olika länder kanske du har märkt att någonstans är ebben mycket märkbar, till exempel på Bali, och någonstans är vattennivån under högt och lågt vatten nästan samma, till exempel på Maldiverna.
Nu vet vi att tyngdkraften hos varken månen eller solen inte förändras väsentligt, det vill säga att på ett ställe på planetens yta kommer alltid tidvattnet och minsta tidvattnet alltid vara ungefär samma. Men med allt detta är någonstans tidvattenhöjden en halv meter, någonstans tre och någonstans så mycket som sexton (denna plats kallas Bay of Fundy i Kanada - på bilden nedan).

Anledningen till detta är botten topografin. Tidvattnet kan ses som en enorm våg. Om vi ​​minns var vågen kommer från - den börjar stiga när djupet blir mindre än en viss punkt - blir allt tydligare. Följaktligen beror tidvattnets höjd på havets djup. Ju mindre djupet är, desto “högre” blir tidvattenvågen och desto större blir skillnaden mellan det maximala och minsta vattnet. Om det inte fanns något land på vår planet, skulle bara två tidvattenvågor röra sig runt planeten. På grund av kontinenterna och den komplexa formen på havets botten finns det dock mer tidvattenvågor.

Titta på kartan. Platser med olika tidvattenhöjder markeras på den, där mörkröd är den maximala höjden, blå är det minsta. De punkter där de vita linjerna möts kallas amfidrom. I dem är skillnaden mellan tidvattens ebb och flöde noll. Ju längre från denna punkt, desto högre tidvattensvågs amplitud. Nära dessa punkter kan du se en svart pil, den visar vilken riktning tidvattenvågen rör sig. Vita linjer indikerar områden där tidvattnet är i samma fas, skillnaden mellan varje linje är lite över en timme. Runt varje punkt finns tolv sådana faser. Tidvattens vågens genomgång genom alla dessa zoner är lika med hälften av måndag.

Hur man bestämmer tidvattens höjd och tid

Allt ovanstående kan verka för komplicerat för att beskriva alla dessa rörelser i matematiska formler. Det är verkligen svårt, men möjligt. Tack vare dessa formler kan hög- och lågvatten beräknas under många år framöver. I varje port kan du hitta specialtabeller eller diagram som kallas tidvattendiagram. Nedan hittar du två typer av tidvattendiagram..

I den första varianten markeras månadens dagar på den horisontella axeln och timmar i dagar på den vertikala axeln. I korsningarna i kolumnerna finns vattennivådata för den specifika dagen och den speciella timmen..

Det andra alternativet är hämtat från surfplatsen magicseaweed.com, som är känt för alla surfare. Här visas tidvattnet i en graf, bredvid vilken maximala och minsta vattentider anges..

Varför surfare vet det

Surfare behöver information om vattennivån i havet eller havet för att förstå om den önskade platsen kommer att fungera vid en eller annan tid och hur den kommer att göra det. Vågens natur beror på vattendjupet på platsen. Ju större den är, desto mildare och långsamare blir vågen. Ju kortare djupet, desto skarpare och snabbare vågen. Följaktligen, på platser där ebb och flöde märks, kommer naturens våg vid platsen att förändras ganska kraftigt beroende på vattennivån. Således kan vissa vågor bara fungera vid lågvatten, eftersom det är för djupt för vågen att stiga vid högvatten, och vissa bara vid högvatten, eftersom det är för grunt.

Ta till exempel Kudet plats på Bali. Med en genomsnittlig svällningsnivå kan du normalt surfa här endast när vattennivån är mindre än 1 meter. I det här fallet kommer de bästa vågorna att vara minst vatten i syzygy ebb. Vid maximal vatten slutar vågen i allmänhet att stiga där.

Men på Filippinerna, på ön Siargao, på molnet 9, när det finns mycket vatten, förblir vågen fortfarande skarp och till och med blåser något. Och när vattnet häller ut blir djupet midjedjup och sedan börjar vågen blåsa väldigt starkt, det blir supersnabbt och farligt.

Därför, om du ska rida på en ny plats, först ta reda på vilken nivå av vatten det finns de bästa vågorna. Denna information kan hittas på Internet på en av de många platserna med beskrivningar av platser, eller kan hittas i land av erfarna surfare.

En annan faktor som påverkas av tidvattnet är strömmarna. Ju större skillnad i vatten, desto snabbare kommer och går, det vill säga strömmarna blir starkare. Samtidigt faller den maximala strömhastigheten i mitten av perioden mellan lågvatten och högvatten. Det vill säga om minsta vattnet idag är klockan 12 och det högsta vid 6, kommer vattnet att rinna ut snabbast i intervallet mellan 2 och 4 och flödet blir högre. Och under förändringen av vattenrörelsen, det vill säga vid 12 eller 6 timmar, saktar flödet.

Dessutom finns det en övertygelse om att vågorna blir bättre under stigande vattennivåer. Liksom är rörelsen av vatten under högvatten riktad i samma riktning som vågorna, och därför är de jämnare. Omvänt, när vattnet kastas, blir vågorna sämre. Det finns inga tillförlitliga vetenskapliga data som bekräftar detta faktum, men ofta är vågorna riktigt bättre på att bölja vatten.

Jag hoppas att den här artikeln var användbar för dig, att du lärde dig lite nytt och att den här informationen hjälper dig att välja tiden med de bästa vågorna.!

Varför klimakteriet följer tidvattnet och hur man överlever dem?

"Tidvatten under klimakteriet helt torterad" - en sådan fras kan ofta höras från en dam i mogen ålder. Värmevallningar hos kvinnor anses vara kännetecknet för begynnande menopausalt syndrom.

Men om de plågar några kvinnliga företrädare för bara några veckor, visas andra i flera år. Därför är damer aktivt intresserade av medel som kan hjälpa till att bli av med värmevallningar i klimakteriet. Detta ämne ägnas åt vår publikation..

Vad är orsaken till klimakteriet

Den främsta orsaken till värmevallningar vid klimakteriet är en hormonell obalans orsakad av utrotning av äggstocksfunktionen.

Menopaus börjar när äggstockarna inte producerar tillräckligt med könshormoner under åldrandet. Brist på det huvudsakliga kvinnliga könshormonet östrogen påverkar signifikant termoreguleringssystemets funktion.

Vad är värmevallningar vid klimakteriet? Tidvatten under klimakteriet är den kvinnliga kroppens reaktion på en signal om överhettning. Termoreguleringscentret ligger i hjärnan, nämligen i hypotalamus. Termoreceptorer som finns på nervändarna i huden och inre organ fångar upp förändringar i omgivningens temperatur.

Med hjälp av hormoner skickas motsvarande signal till termoreguleringscentret. Normal kroppstemperatur bibehålls till följd av ökad eller minskad blodcirkulation.

Termoreguleringssystemet tillhandahåller dessa processer genom att minska eller utvidga blodkärlen, komprimera eller slappna av muskler och minska eller öka svettningen. Kvinnan känner värmevallningar under klimakteriet.

Alla symptom på värmevallningar

Vad händer i en dam? Termoreguleringscentret uppfattar felaktigt normal kroppstemperatur som förhöjd.

Han försöker lösa det och framkallar samtidigt symtom på värmevallningar vid klimakteriet:

 • känsla av att en våg värme rullar till huvudet och överkroppen;
 • rodnad i ansiktet, nacken, övre bröstet samt handflatorna;
 • cardiopalmus;
 • tung svettning.

Hur är värmevallningar med klimakteriet? Symtom på en attack åtföljs av illamående, yrsel (svindel), huvudvärk (de kommer att kännas i nacken eller pannan).

Kan manifesteras genom skakande ben eller rygg samt svaghet. En kvinna har en känsla av ångest. Ibland inträffar förekomsten av oförklarlig rädsla i panik där det saknas luft. En del damer i denna situation förlorar medvetandet.

Under en inte så lång tid stiger temperaturen i kvinnans kropp. Det normaliseras mycket snabbt, men huden är täckt av svett. För mycket svettning leder till att damen tvingas byta kläder helt. Utträde av porer med en stor mängd vätska leder till muskelsmärta. Sedan börjar en kyla attack.

Oftast stör tidvatten de kvinnliga representanterna under sömnen. Nattvatten med klimakteriet leder till avbrott i vila. Damen måste stå upp, ta en dusch, byta kläder och ibland byta sängkläder. Efter alla dessa procedurer är det svårt för många att somna. Därför framkallar ofta tidvatten på natten utvecklingen av sömnlöshet.

När damen började tidvattnet, börjar hon undvika intimitet. Bristen på sex, liksom en hel natts vila, orsakar överdriven irritation. Att manifestera symtom hos många minskar prestandan.

Värmevallningar - en sjukdom eller symptom?

Varför finns det värmevallningar med klimakteriet? Med klimakteriet producerar äggstockarna gradvis färre kvinnliga könshormoner. När östrogennivån i damens blod sjunker får termoreguleringscentralen en signal om överhettning av kroppen. Termoreguleringssystemet börjar omedelbart avge överflödigt värme.

Eftersom, vid klimakteriet hos kvinnor, hormonell brist inträffar i kroppen, är signalerna som överför hormoner till centrum för termoregulering förvrängda. Faktum är att klimakteriet är resultatet av en falsk signal om överhettning av kroppen. Menopaus utan värmevallningar. Detta symptom manifesterar sig i allt med olika intensiteter..

Värmevallningar med klimakteriet varar inte länge - från 30 sekunder till 2-3 minuter. Krampanfall är mycket sällsynta, varar 5-7 minuter, och i undantagsfall 10 minuter.

Frekvensen för denna manifestation är också individuell. Vissa damer överlever 5-6 tidvatten under dagen, medan andra "täcker" 30-40 gånger samtidigt.

Således kan tidvattnet tillskrivas de fysiologiska symptomen på klimakteriet. De förekommer hos kvinnor före klimakteriet, vilket i genomsnitt inträffar inom 45-50 år.

Vissa kvinnor upplever detta symptom i flera veckor, medan andra i flera år. Därför hos kvinnor efter 50 år kan detta symptom observeras, men som regel minskar frekvensen.

Det som dessutom väcker värmevallningar

Värmevallningar under klimakteriet beror på ett stort antal omständigheter..

Tänk på vilka faktorer som provocerar en kvinna är ett obehagligt symptom:

 1. Påfrestning.
  De är farliga för alla åldrar, stör nervsystemet och bidrar därmed till ännu större förändringar i hypotalamusfunktionerna. Experter tillskriver stress alla allvarliga känslomässiga omvälvningar, både negativa och positiva. Därför bör en dam som är i klimakteriet inte göra stora överraskningar.
 2. Drog användning.
  Tidvatten provocerar sådana grupper av läkemedel: antidepressiva medel, psykotropa läkemedel, vasodilatatorer, anti-östrogena, kemoterapeutiska medel, bantpiller. Vad ska man göra? Det är nödvändigt att få en användbar vana - innan du tar medicinen måste du noggrant studera hela instruktionen för dess användning, inklusive avsnittet om biverkningar. Så, damen kommer att varnas i förväg för fara och kommer inte att uppleva onödiga bekymmer.
 3. Diet.
  Om en kvinna äter mycket fet och kryddig mat, liksom en stor mängd alkohol och kaffe, lockar hon dessutom sitt nervsystem, som redan är uppblåst. Efter att ha ätit stimuleras blodcirkulationen, vilket leder till frigörande av värme i kroppen.
 4. Överskott av kolhydrater.
  När en dam äter mycket söt, finns det i hennes kropp ett överskott av energi, vilket orsakar överhettning av kroppen.
 5. Tighta kläder.
  För trånga och varma kläder klämmer blodkärl och värmevallningar uppstår.
 6. Frekvent vistelse i ett varmt och instockat rum.
  Om en kvinna ofta besöker ett badhus, bastu eller tar ett varmt bad under lång tid, stiger hennes kroppstemperatur. Att vara på en sådan plats provocerar damen en attack.

Som ni kan se kan damen undvika många faktorer som kan orsaka värmevallningar i klimakteriet. Om du ändrar din livsstil kommer det att minska intensiteten i manifestationen av detta obehagliga symptom avsevärt.

Hur en kvinna kan lindra kramper

Climax är inte en sjukdom, utan en annan period i en kvinnas liv. Han är naturligtvis inte enkel och ger damen en hel massa obehagliga symtom, bland vilka tidvattnet sticker ut.

Men hur klimakteriet kommer att passera beror till stor del på damen själv. Ja, ungdomar har gått och åldern är framåt, men detta är inte en anledning att bli deprimerad och bli en vanlig patient hos en psykolog.

Naturen förutsåg inte evig ungdom för någon levande varelse. Det är nödvändigt att acceptera det faktum att höstsäsongen börjar och göra allt för att leva ett fullt liv. Först av allt måste du ta hand om att bibehålla din immunitet och din fysiska kondition. En kvinna måste uppmärksamma sådana aspekter:

Ansvarig sport och fysisk aktivitet

Sport hjälper till att öka immuniteten och förbättra kroppen. Naturligtvis beror valet av sport på fysisk kondition, liksom befintliga sjukdomar och organiska patologier. Varje dam kommer att kunna välja något för själen.

Det är mycket användbart att göra yoga, simma, springa, kondition, forma. Många fördelar med att gå i parken.

Rätt dricksprogram

Alla har hört att upp till 2 liter rent vatten bör drickas per dag. Men inte varje dam följde denna regel. Efter en attack har inträffat, åtföljt av svår svettning, observeras dehydrering.

Varför det finns huvudvärk, liksom en obehaglig torr mun. Därför bör en kvinna alltid ha en flaska vatten med sig. Efter attacken måste du ta ett par slättar vatten och fukta pannan. Det hjälper till att återgå till det normala snabbare..

Bekväma kläder

Under klimakteriet måste företrädare för den vackra halvan av mänskligheten ompröva sin garderob. Först måste du ta bort de trånga och trånga kläderna av syntetiska tyger..

Syntetik är dåligt andas. Därför kommer värmeöverföring att vara svår. Det absorberar praktiskt taget inte fukt, och ofta svettning leder till en obehaglig lukt.

Skåpet bör domineras av saker gjorda av naturliga material: linne, bomull och viskos. För det andra ska kläderna vara löst klippta och flerskiktade. Det är bättre att bära två tunna blusar än en varm sak. När tidvattnet kommer kommer damen alltid kunna ta av sig sina extra kläder och känna sig mer bekväm.

För det tredje, på grund av tidvattnet i bröstet, måste du välja kläder som inte har en hög krage. Halsen ska vara öppen. Föremål som har en främre stängning är bekvämare att ta bort utanför hemmet än de som bärs över huvudet. För det fjärde är det alltid viktigt för en dam att se bra ut. Därför bör kläder inte bara vara bekväma, utan också trendiga och eleganta..

Stressmotstånd

Spänningar utgör alltid en hälsorisk, och under klimakteriet påverkar de direkt varaktiga värmevallningar.

Därför är kvinnornas fråga hur man överlever tidvattnet utan injektioner..

Full vila

En kvinna måste vila och få tillräckligt med sömn. Titta inte på TV innan du lägger dig. Det är bättre att gå minst en halvtimme i den friska luften. Du kan massera dina fötter för att lindra trötthet. När allt kommer omkring finns det punkter som är ansvariga för aktiviteten för hela organismen. Till höger är de som ventilerar sovrummet väl och sedan sover under en varm filt.

Överlevande av kvinnor i klimakteriet rekommenderas att kyla kudden innan de lägger sig. Om kudden är liten kan du lägga den i kylen ett tag.

När detta inte är möjligt, förfrys sedan vattnet i en plastflaska och lägg det först på ena sidan av kudden och sedan på den andra. Enligt recensioner hade kvinnorna på en kyld kudde möjlighet att sova hela natten utan tidvatten.

Magen andas

Allvarliga attacker är lättare när en kvinna är i ett lugnt tillstånd. Men för damer som vet hur det är värmevallningar med klimakteriet och deras symtom är det ibland mycket svårt att lugna. I sådana fall hjälper andningen med magen: du måste ta ett djupt andetag och sedan hålla andan i 6 sekunder.

Om du övar, tar en kvinna en minut åtta andetag. Sådan andning lugnar nervsystemet mycket bra. En dam kan börja andas när hon känner att en attack börjar snart..

Sådan andning bidrar till en enklare kurs av kraftiga tidvatten. Dessutom kan regelbunden träning med ofta värmevallningar öka intervallet mellan anfall.

Balanserad diet

Korrekt utvald mat hjälper en dam att lätt tolerera värmevallningar under klimakteriet. Det är mycket viktigt att maten är lätt, men samtidigt ger kroppen alla nödvändiga vitaminer och mineraler. Det är nödvändigt att föredra produkter av vegetabiliskt ursprung, som är rika på vitaminer och fiber..

Den dagliga menyn bör innehålla mejeriprodukter. Rökt, fet, kalorifattig söt mat måste uteslutas från den dagliga kosten. Om det är svårt för en kvinna att bli helt av med sådana produkter, bör deras användning begränsas. Tillåt dig till exempel att äta dem bara på helgdagar.

En kvinna efter 45 års ålder behöver särskilt dessa vitaminer:

 1. C - deltar i processerna för termoregulering, och är därför särskilt nödvändigt för värmevallningar.
  Det finns i svarta vinbär, rosa höfter, paprika, tomater och alla citrusfrukter..
 2. E - gör blodkärlen mer elastisk och stimulerar äggstockarna.
  Följaktligen hjälper det att öka nivån på kvinnliga könshormoner. Detta vitamin finns i stora mängder i baljväxter (bönor, ärtor, sojabönor), olivolja, avokado.
 3. A - stärker immunförsvaret och är en antioxidant.
  Dessutom förbättrar det blodkärlets tillstånd. Det finns mycket av det i levern, ägg, mejeriprodukter, morötter, pumpa, persilja.
 4. D - det är nödvändigt för benvävnad och absorption av magnesium - ett spårelement som reglerar nervsystemet.
  Det finns i fisk och skaldjur, ägg, mejeriprodukter.
 5. B1, B6 - lindra ångest, förbättra humör och sömn.
  Det finns många av dem i bananer, nötter, bovete och havremjöl, lövgrönsaker samt avokado.

Det är nödvändigt att hela tiden förse kroppen med spårelement. Magnesium avlägsnar överdriven irritabilitet och sömnlöshet. Det finns mycket av det i valnötter, rågbröd. Kalium påverkar hjärtfunktionen.

Dess källor: bönor, nötter, torkade aprikoser och andra torkade frukter. Den behandlande läkaren kan förskriva en dam som dessutom tar speciella vitaminkomplex med klimakteriet.

Användningen av folkrättsmedel

Behandling med folkläkemedel tar bort många av symptomen på värmevallningar, och har samtidigt inga biverkningar. Många recept använder salvia. Du kan dricka te från den här växten.

Det minskar svettningen och minskar antalet anfall. Förbered det så här: 1 tsk. torra örter häll 2 koppar kokande vatten och 1 minut på låg värme. Ta 3 gånger om dagen i 14 dagar. Ta sedan en paus på två veckor så kan du upprepa kursen.

Varma bad med salvia kommer att lindra nervsystemets spänningar. Damen kommer att ha en känsla av ångest och sömnlöshet. Tidvattnet kommer inte att vara så långt och ofta. Först förbered infusionen av salvia: 7 msk. l örter häll 1,5 liter kokande vatten. Ett bad med varmt vatten uppsamlas (temperatur 37-40 ° C) och ansträngd infusion tillsättes till det. Ta ett bad innan sänggåendet i högst 10-15 minuter.

Sådant örtte hjälper till att minska svettningen och lugna nervsystemet. Det är nödvändigt att blanda 2 msk. l torr kamomill, 1 msk. l torr pepparmynta med 1 msk. l hackade valeriska rötter. Blandningen hälls i 0,5 liter kokande vatten. Te insisteras i 3 timmar och filtreras sedan. Det drickas 1/2 glas 15 minuter före måltider på morgonen och kvällen. Damen kommer att förbättra sitt välbefinnande. Det kommer att se bättre ut.

Tidvattenbehandling

Du kan inte ta hand om behandling av värmevallningar med klimakteriet på egen hand för att inte förvärra situationen. När allt kommer omkring är varje organisme unik. Det är nödvändigt att konsultera en specialist, samt ta ett blodprov från ett finger. Var inte rädd för en injektion.

Behöver testas. Homeopater erbjuder många rättsmedel som hjälper till att ta bort symtomen på ebb. Sådana läkemedel har visat sig mycket väl: Klimat Hel, Sepia, Lachesis.

Icke-hormonell terapi kan utföras med läkemedel som innehåller fytoöstrogener - naturliga substanser i struktur som liknar östrogen hos kvinnor. Sådana medel inkluderar: Estravel, Familywell, Feminal. Dessutom föreskrivs selektiva modulatorer som stimulerar kroppen att producera östrogen. Du kan skilja sådana läkemedel: Remens, Climatidone.

De kan inte användas för leversjukdomar, tromboembolism, blodkoagulationsstörningar. De kan utlösa cancer hos kvinnor med cancer..

Det är strängt förbjudet att ta hormoner på egen hand.

Det finns ingen klimakterium utan värmevallningar. Tidvatten är inte en sjukdom, utan ett symptom på processer som förekommer i kroppen. Climax är en naturlig period i en kvinnas liv, och följaktligen är värmevallningar naturliga tecken på detta livsfas. Om man tidigare trodde att en dam bara skulle överleva tidvattnet, råder modern medicin dem att behandla.

Kära damer, vi hoppas att informationen var användbar för dig. Och vad vet du om klimakteriet?

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Ultraljudsövervakning av ägglossning - Follikulometri (+ dekryptering!)

Ultraljudsövervakning eller follikulometri är det mest pålitliga, nästan 100% sättet att bestämma ägglossning. Detta kräver ett besök i ultraljudskåpet flera gånger under cykeln....

Rosa blodproppar under menstruationen

Tilldelningen av blodproppar under menstruationen är ett ganska vanligt fenomen på grund av de fysiologiska mekanismerna för dess koagulering. I vissa fall kan emellertid deras utseende vara en signal om utvecklingen av allvarliga hormonella förändringar eller patologiska processer....

Irritation från packningar: orsaker till dess utseende och metoder för eliminering

I den moderna världen kan ingen tjej klara sig utan en sådan hygienartikel som en packning. De används vid alla tidpunkter på året och vid olika tillfällen, eftersom det finns många olika packningssorter....