Vaginal urladdning

Intim

Enligt studier är vaginal urladdning lika fysiologisk som bildning av saliv, svett eller tårar. De utför vissa funktioner i kroppen och förekommer hos helt friska kvinnor. Rik vaginal urladdning är absolut normal, de innehåller livmoderhalsslem, epitelceller samt från 5 till 12 typer av mikroorganismer (normalt).

Normalt utsläpp från slidan har en sur miljö, vilket är möjligt på grund av innehållet av laktobaciller i dem. Men under vissa förhållanden kan urladdningens art och sammansättning variera. I det här fallet kan vi prata om patologisk urladdning, vilket indikerar sjukdomar i könsorganet.

Utsläpp efter menstruation

Vaginal urladdning efter menstruation kan vara fysiologisk och patologisk. Normalt är postmenstrual urladdning mörkbrun i färgen. Detta beror på ökad blodkoagulering i slutet av menstruationen och dess långsamma frisättning. Fysiologisk urladdning är luktfri.

Den obehagliga lukten som följer med vaginal urladdning före menstruation, liksom efter dem, indikerar eventuell förekomst av klamydia, ureaplasma, mycoplasma eller genital herpes.

Om urladdningen inte visas omedelbart efter menstruationen, men efter några dagar, kan du misstänka en livmoders- eller ektopisk graviditet. I detta fall måste kvinnan konsultera en gynekolog.

Normalt urladdning

Normalt utflöde från vaginal har många sorter. En sådan variation beror på kvinnans ålder, hennes sexuella aktivitet och hormonella status..

Det är möjligt att bestämma vilken vaginal urladdning som är normal och vilka som är patologiska, tack vare några allmänna kriterier:

 • något sur lukt eller dess fullständiga frånvaro;
 • homogen tjock konsistens (flytande gräddfil), klumpar upp till 3 mm är tillåtna;
 • transparent eller med en vit nyans;
 • den totala mängden utsläpp inte överstiger 1 till 4 ml per dag.

Fysiologisk urladdning åtföljs aldrig av klåda i slidan. Men när man byter sexuell partner kan antalet vaginala utsläpp öka.

Typer av vaginal urladdning

Det finns många typer av vaginal urladdning som kan ha både fysiologisk och patologisk uppkomst. I händelse av att utsläppet har en obehaglig lukt, purulent konsistens eller åtföljs av en brännande känsla, smärta eller andra manifestationer av obehag, bör du omedelbart rådfråga en läkare.

Mer detaljerat, till frågan om vad det finns vaginal urladdning, svarade vi nedan.

Vattnig urladdning

Vattent urladdande vaginal kan indikera inflammation i äggledarna eller erosion i livmoderhalsen. Detta beror på det faktum att med inflammation i äggledaren kommer utsöndring av celler genom livmoderhålet in i slidan.

Normalt kan flytande vaginal urladdning förekomma hos gravida kvinnor. Uppträtt vaginal urladdning som vatten är inte ett oberoende tecken på sjukdomen, men signalerar närvaron av en patologisk process i kroppen.

Purulent urladdning

Purulent vaginal urladdning kan indikera inflammatoriska sjukdomar, som till exempel bakteriell vaginit, salpingit, cervicit, samt vissa sexuellt överförda sjukdomar (trichomoniasis).

Tilldelningar får en flytande eller skummig karaktär, en obehaglig lukt och en gulgrön färg. Ofta är de rikliga.

Transparent höjdpunkt

Transparent vaginal urladdning åtföljer normal funktion av könsorganen. De är en indikator på cykliska förändringar i kroppen förknippade med äggstockarnas normala funktion..

Transparent slemhinnor ur vagina är en fysiologisk vätska som innehåller epitelceller, lymf, slem och mikroorganismer. Öppen genomskinlig urladdning från slidan kan bli patologisk endast hos flickor under 10 år.

Slemhinnor

Slemhinnor från slidan är i de flesta fall normalt, de beror på besvärets utsöndring. Om utsläppet från slidan är som en snot i utseende, de åtföljs av en obehaglig lukt och har strimmor av blod, kan detta indikera cyster och erosioner som finns i kroppen.

Dessutom kan geléliknande vaginal urladdning indikera förekomsten av inflammatoriska sjukdomar i livmodern och äggstockarna. Utsläpp av slem från slidan med en blandning av blod kan ske med en ektopisk graviditet.

Blodutflöde

Som regel inträffar en liten mängd vaginal urladdning från slidan före och efter menstruationen. Dessutom kan fläckar från slidan uppträda hos kvinnor som tar orala preventivmedel de första 2 månaderna från mottagningens början.

Om utflödet från slidan med blod inte är förknippat med den fysiologiska cykeln, kan de vara en manifestation av onkopatologier i livmoderhalsen, endometrios eller avancerad erosion. I detta fall är det bäst att konsultera en gynekolog för att bestämma arten av sådana sekretioner..

Vit urladdning

Vit urladdning från slidan av en knölig konsistens indikerar nästan alltid candidiasis. I början av sjukdomen är vaginal leukocé liten, men om de inte behandlas kan de bli riklig. Ofta åtföljs en vit, tjock urladdning från slidan av en kraftig sur lukt, klåda och ömhet vid urinering.

Vid undersökning täcks slemhinnan i de yttre könsorganen med en ostmassa eller mjölkbeläggning, som lätt kan tas bort.

Brun urladdning

Brun vaginal urladdning sker normalt i slutet av menstruationscykeln och i början av sexuell aktivitet. Patologisk vaginal urladdning av brun färg uppträder med trast, klamydia, trikomoniasis eller inflammation i slidan.

Brunaktig utflöde från slidan observeras också när menstruationscykeln misslyckas.

Gul urladdning

Om den gula urladdningen från slidan har en något uttalad gul färg och inte åtföljs av obehag, är detta en variant av normen.

Om utsläppet från den gula vagina är mättat och åtföljs av klåda, smärta eller en obehaglig lukt, kan vi säga att detta observeras med inflammation i livmodern och med könsinfektioner. Dessutom observeras också gulaktig vaginal urladdning med livmoderhalserosion.

Svart höjdpunkt

Oftast kan svart urladdning från slidan uppstå vid inflammatoriska sjukdomar eller med användning av hormonella preventivmedel.

Rosa urladdning

Normalt kan rosa vaginal urladdning visas med ägglossning. Om rosa utflöde från vagina åtföljs av obehag i nedre del av buken, kan läkare misstänka erosion i livmoderhalsen.

Mjukt rosa utsläpp från slidan, förvärrad av smärta, kan indikera olika sexuellt överförda sjukdomar.

Mörk urladdning

Mörkt vaginal urladdning är normalt före, efter och i mitten av menstruationscykeln. Om buksmärta eller annat obehag är fäst vid utflödet, kan erosion i livmoderhalsen, inflammation i bäckenorganen eller närvaron av sexuellt överförda sjukdomar misstänkas.

Orange urladdning

Orange vaginal urladdning efter oskyddat sex indikerar infektion med trikomoniasis eller gonoré. Om det inte finns något sexliv kan ett sådant utsläpp indikera bakteriell vaginos..

Grå höjdpunkt

Serös vaginal urladdning anses vara normal om den inte åtföljs av smärta i nedre del av buken, klåda eller en obehaglig lukt. Om grå utflöde från vagina åtföljs av smärta, kan man misstänka förekomsten av infektioner som ureaplasmos eller mycoplasmos. Gynekologkonsultation krävs.

Skumutsläpp

Skummande vaginal urladdning kan bero på stress, nervös trötthet eller nyligen oskyddat samlag. Oftast åtföljs skummande urladdning av trikomoniasis..

Flingor

Vaginal urladdning med flingor är vanligast vid vaginal candidiasis (trast). De har också en karakteristisk vit färg och sur lukt..

Brun urladdning

Vanligtvis anses brun urladdning från slidan endast vara normal i början och slutet av menstruationen. I andra fall är det patologier vars orsaker är etablerade laboratorier.

Krämutladdning

Ganska ofta kan krämig urladdning från slidan indikera graviditet och i närvaro av obehag - om patologiska sjukdomar i könsorganen.

Färglös urladdning

Oftast är färglös vaginal urladdning, inte åtföljd av fysisk obehag eller lukt, helt normal. Om du också är orolig för obehag i könsorganet bör du rådfråga en läkare.

Lerig urladdning

Grumlig vaginal urladdning är vanligast vid bakteriell vaginos och sexuellt överförda sjukdomar.

Klibbig urladdning

Klibbig vaginal urladdning kan indikera förekomsten av trast i kroppen eller andra infektioner i könsorganen. På ett eller annat sätt kräver läkare läkare..

Ljusa höjdpunkter

Ljusutsläpp från vagina - vit, transparent eller lätt tonad med rosa eller gul - är en variant av normen. Det bör emellertid komma ihåg att antalet normalt sett är minimalt, och eventuella obehag, klåda eller brännande i slidan eller labia indikerar infektioner, vilket redan kräver en gynekolog.

Grön höjdpunkt

Grön urladdning från slidan ger ett ökat innehåll av vita blodkroppar. Grönaktig vaginal urladdning indikerar alltså bakteriell inflammation i livmodern och dess bifogade delar.

Utsöndringsbehandling

Många kvinnor utövar självbehandling av vaginal urladdning. Men detta kan inte bara vara ineffektivt, utan också skadligt i sig, eftersom när man douchar med en soda-lösning eller ett avkok av kamomill tvättas fördelaktiga mikroorganismer ut. Därför bör behandling med vaginal urladdning förskrivas och övervakas av en läkare.

Om patologisk urladdning visas måste du rådfråga en gynekolog för att diagnostisera sjukdomen som orsakade dem. Efter att ha identifierat orsaken kommer läkaren att förskriva behandling av den underliggande sjukdomen, samt förfaranden som syftar till att återställa vaginal mikroflora och öka kroppens immunresistens.

Vaginal urladdning hos ett barn

Vaginal urladdning hos ett barn kan vara både en fysiologisk process och ett tecken på en sjukdom.

Vaginal urladdning hos en flicka bör inte observeras före pubertets början, de förekommer ungefär ett år före menstruationens början. Orsakerna till patologisk urladdning hos barn kan vara:

 • diabetes;
 • vaginal inflammation;
 • maskar;
 • sjukdomar i övre luftvägarna;
 • antibiotikabehandling;
 • trast;
 • allergiska reaktioner.

Vaginal urladdning hos ungdomar som har sexuella relationer kan indikera sexuellt överförda sjukdomar. Ofta åtföljs ofta sexuell aktivitet av sekretioner som inte har fysiskt obehag.

Utsläpp hos nyfödda

Fysiologisk vaginal urladdning hos nyfödda kan uppstå under den första veckan i livet under en hormonell kris. Detta beror på att deras kropp blir av med morens hormoner och börjar bilda sin egen hormonella bakgrund. Om vaginal urladdning hos barnet åtföljs av uppträdande av smärta eller klåda, bör du omedelbart rådfråga en läkare för att fastställa orsaken till dessa symtom.

Orsaker till urladdning

I grund och botten beror orsakerna till vaginal urladdning en av de fysiologiska processerna i kroppen, såvida de inte åtföljs av klåda, smärta eller en obehaglig lukt. Om de ändrar karaktär och orsakar obehag för kvinnor, pratar de redan om patologisk urladdning. De kan uppstå med bakteriell inflammation i könsorganen, erosion, polyper, polycystos, sexuellt överförda och svampsjukdomar.

Bestäm pålitligt orsaken till att vaginal urladdning plötsligt förändrade sina egenskaper, det är bara möjligt med laboratoriemetod.

Kallt urladdning

Med en förkylning kan vaginal urladdning bli svamp. Detta beror på det faktum att hypotermi och virussjukdomar stör balansen i normal mikroflora. Oftast, mot bakgrund av en förkylning, kan trast utvecklas. Det manifesteras av klåda i könsområdet och ostig vaginal urladdning.

Om den inflammatoriska processen i äggstockarna börjar med förkylning, blir urladdningen riklig och kan till och med innehålla blodstreck.

Utsläpp med klimakteriet

Vaginal urladdning under klimakteriet är inte normen. De kan indikera inflammatoriska sjukdomar, tumörer och neoplasmer i bröstet och könsorganen. Som regel kan utflödet med klimakteriet vara i form av exsudat, vilket indikerar inflammation eller transudat vid sjukdomar av icke-inflammatorisk natur.

Exsudatet har en slemkonsistens och innehåller protein. Det kan vara catarrhal, purulent, serous, fibrinous eller hemorrhagic. Transudatet är flytande och innehåller inte protein. Den har antingen en halmfärg, eller genomskinlig med en blandning av blod och andra biologiska vätskor..

Utsläpp under tarmrörelser

Det bör noteras att vaginal urladdning under tarmrörelser är en patologisk process. Överflödigt urladdning, som har en obehaglig lukt, observeras främst med könsytor. Fläckning indikerar hemorrojder eller tarmfistlar. Om urladdningen blir purulent eller slemhinnig, kan den inflammatoriska processen eller tumörförfall misstänkas..

Smak av sekret

Smaken av vaginal urladdning beror till stor del på nationalitet, beskaffenheten av maten som konsumeras och förekomsten av vissa sjukdomar i könsorganet. I allmänhet smakar frisk kvinnas utflod som surmjölk.

Saltutsläpp

Salt vaginal urladdning visas när det bildas en alkalisk miljö i slidan. Detta är ett patologiskt fenomen som uppstår med bakteriella infektioner och inflammationer som kräver medicinsk intervention..

Syrautsöndringar

Syra vaginal urladdning är en normal variant. Om den sura smaken blir uttalad, kan detta indikera en svampinfektion i vaginalslemhinnan - trast (candidiasis). I det här fallet är det nödvändigt att se en gynekolog och förmodligen genomgå behandling.

Allt om vaginal urladdning: orsaker och behandling

Webbplatsen ger referensinformation endast för informationssyften. Diagnos och behandling av sjukdomar bör utföras under övervakning av en specialist. Alla läkemedel har kontraindikationer. Specialkonsultation krävs!

Vaginal urladdning: orsaker och behandling beroende på färg, lukt, konsistens och andra faktorer

Vaginal urladdning: orsaker till deras förekomst, samt effektiva terapimetoder
Vaginal urladdning är ett ganska vanligt tillstånd, som från tid till annan oroar alla kvinnor, utan undantag. I de flesta fall orsakar förekomsten av vaginal urladdning rädsla hos en kvinna. Faktum är att endast ett fåtal kan skilja mellan normal och patologisk urladdning. Vi noterar omedelbart att vaginal urladdning kan vara antingen luktfri eller luktfri. Deras färg kan variera från rödblodigt till gulaktigt. Genom konsistens skiljer ostiga, skummande och även geléliknande sekret. Tillsammans med deras förekomst kan en kvinna också uppleva symtom som smärta, klåda, irritation. Efter att ha läst informationen som presenteras i den här artikeln kan du bekanta dig med de vanligaste formerna av vaginal urladdning samt lära dig mer om metoderna för diagnos och behandling av patologier där de noteras. Dessutom kommer denna artikel att ge information om problemet med vaginal urladdning under graviditet..

Visar alltid vaginal urladdning närvaron av en sjukdom? I vilka fall anses vaginal urladdning vara normen?
Vaginal urladdning kan observeras även hos helt friska kvinnor, och detta tillstånd anses vara normalt. Tecken på frisk vaginal urladdning inkluderar:

 • Transparent, vätskeutsläpp (geléliknande, slem)
 • Luktfri urladdning
 • Obetydlig mängd urladdning
 • Utsläpp som inte orsakar hudirritation och slemhinnor i könsorganen
 • Utsläpp som inte åtföljs av feber, smärta eller obehag i könsområdet.

Om kvinnan är helt frisk, liknar vaginal urladdning oftast i deras konsistens slem, som produceras av livmoderhalsen i livmoderhalsen. Denna typ av utflöde anses vara normal, eftersom det med deras hjälp är det möjligt att rengöra könsorganen och även skydda könsorganen från effekterna av vissa infektioner. Både antalet normal vaginal urladdning och deras konsistens bestäms inte bara av det allmänna hälsotillståndet för det rättvisare könet, utan också av fasen av menstruationscykeln. Till exempel noteras ett särskilt stort antal flytande vaginal urladdningar vid tidpunkten för att ägglossningen närmar sig.
En ökning av mängden av denna typ av utsläpp vid normal hälsa är också möjlig i händelse av överdriven sexuell upphetsning, mot bakgrund av ett stressande tillstånd eller användning av vissa läkemedel, på grund av förändringar i klimatförhållanden.
Ett tillräckligt stort antal rikliga flytande sekretioner observeras också hos gravida kvinnor, och under de senaste månaderna av graviditeten finns det ännu fler av dem. Ökningen av antalet under graviditeten är lätt att förklara. Faktum är att under denna period i kvinnans kropp ökar antalet könshormoner.

Vaginal urladdning - vad kan de vara?
Nedan kommer läsare att presenteras information om de vanligaste formerna av vaginal urladdning, liksom orsakerna som väcker deras utveckling..

Vaginal urladdning av olika färger, lukt och konsistenser
Lite högre sade vi redan att alla friska kvinnor har vattnig, transparent och färglös vaginal urladdning. Om de får en annan konsistens, en specifik lukt eller någon färg, har troligtvis en sjukdom kommit i kvinnans kropp:

Blodig (röd) vaginal urladdning är en signal om att det finns blod i vaginal urladdning. I de flesta fall inträffar denna typ av urladdning två till fyra dagar före menstruationens början, varefter de omvandlas till omfattande urladdning tillsammans med menstruationens början. Det är värt att notera att denna typ av utsläpp också kännetecknar flera dagar efter menstruationen. Om urladdningen inte är riklig, är en kvinna bättre att inte få panik. Särskilt ofta observeras detta fenomen hos kvinnor som bär en spiral.
Ofta har fläckar en svartaktig eller brun färg, vilket signalerar faktumet av oxidation, liksom förstörelse av blod i slidan.
Det finns också fall när en kvinna har upptäckt, som innehåller en liten mängd blod. Som regel är perimenstrual fläckning inte specifik.

Ibland observeras mild spotting vid ägglossningen, liksom hos kvinnor som bär spiral eller använder p-piller. Vid konstant förekomst av detta fenomen mot bakgrund av att ha en intrauterin enhet eller använda preventivmedel, är det nödvändigt att diskutera detta med en gynekolog, efter att ha gjort en tid med honom för en konsultation.
Om den blodiga vaginala urladdningen inte på något sätt är förknippad med menstruationscykeln, kan de betraktas som en signal på förekomsten av någon patologi.
I de flesta fall känns denna typ av urladdning:

 • För menstruations oregelbundenheter
 • Endometrios (adenomyos)
 • Cancer eller erosion i livmoderhalsen. I detta fall är utskrivningen särskilt riklig efter sexuellt samlag..

Om en kvinna har blodig vaginal urladdning som inte på något sätt är relaterad till menstruation, måste hon omedelbart diskutera denna fråga med en läkare.
När det gäller plötsligt rött utsläpp kan de utlöses av en oväntad spontanabort under de första månaderna av graviditeten. När det gäller utvecklingen av en ektopisk graviditet har en kvinna mycket stark förlängd fläckning. Om en kvinna, utöver utskrivningen, också har graviditetssymtom, måste hon föras omedelbart till ett sjukhus.

Gul, liksom vitaktig vaginal urladdning observeras särskilt ofta med utvecklingen av olika smittsamma patologier, som tenderar att överföras sexuellt. Gul eller vitaktig färg på grund av ansamlingen i urladdningen av ett stort antal vita blodkroppar och mikrober.

Purulent vaginal urladdning noteras med sådana smittsamma patologier som klamydia, trikomoniasis, trast, gonorré och andra. Som regel orsakar denna typ av urladdning också obehag i könsområdet och klåda. Ibland klagar kvinnor på smärta i nedre delen av ryggen eller magen. Under graviditet anses vitaktig, viskös vaginal urladdning vara ett normalt tillstånd om den förväntade modernen inte har andra symtom på sjukdomen.

Keso, skummande, tjock vaginal urladdning
En förändring i konsistensen av vaginal urladdning anses också vara ett av de tydliga tecknen på förekomsten av en viss patologi. Lite högre sade vi redan att normala utsöndringar måste vara flytande, liknande slem. Om urladdningen är vit curdled eller skummig, har kvinnan troligtvis någon form av infektionssjukdom.

Ovärderlig vaginal urladdning
Förekomsten av vaginal urladdning, utrustad med en specifik lukt, indikerar förekomsten av en infektiös patologi. Lukten i detta fall kan vara antingen sur eller ruttna eller likna lukten av fisk. Det förekommer mot bakgrund av den vitala aktiviteten hos patogener, som tenderar att sönderdela näringsämnen, medan de avger gaser, utrustade med en mycket obehaglig lukt.

Vaginal urladdning före och efter samlag
Vid tidpunkten för sexuell upphetsning tenderar vaginala körtlarna av det klara könet att syntetisera vaginal smörjning kraftigt, så ett stort antal flytande transparenta sekret, som noteras före och under sexuell kontakt, anses vara normala. Kvinnor bör inte vara rädda för uppkomsten av en tjock riklig urladdning efter sexuellt samlag. Faktum är att om sexuell kontakt inträffade utan användning av kondom, är det mycket möjligt att på detta sätt vagina försöker rensa sig från spermier. I de flesta fall försvinner denna typ av urladdning på ganska kort tid..
Om en kvinna har upptäckt under eller efter sex, har hon troligtvis erosion i livmoderhalsen.
Utseendet på gul, purulent, vit, grå eller grönaktig urladdning efter några dagar eller veckor efter sexuell kontakt anses vara en signal för förekomsten av infektionssjukdomar.

Vaginal urladdning som ett symptom på infektion
Vaginal urladdning anses vara ett tydligt tecken på utvecklingen av en smittsam patologi i könsorganen i bara några få fall. Det största antalet patologier där vaginal urladdning noteras är smittsamma och överförs under samlag.
De vanligaste orsakerna till utvecklingen av vaginal urladdning inkluderar:

 • Candidiasis (trast)
 • Urogenital trikomoniasis
 • Bakteriell vaginos

Urogenital trikomoniasis som en orsak till vaginal urladdning
Urogenital trikomoniasis är en inflammatorisk patologi i könsorganen hos män och kvinnor, som är smittsam. Denna sjukdom förekommer som ett resultat av exponering för den organiska organismen av mikroorganismen Trichomonas vaginalis. Infektion med denna patologi inträffar under samlag. Ett uppenbart tecken på utvecklingen av denna sjukdom anses vara inflammation i vaginalslemhinnan. Inom medicin kallas detta tillstånd vaginit. När det gäller utveckling av vaginit har en kvinna en mycket stark skummig vaginal urladdning, utrustad med en mycket specifik lukt. Vid kronisk vaginit blir urladdningen tjock gul eller vit. I de flesta fall, utöver utsöndringar, är en kvinna också bekymrad över en mycket svår klåda i det yttre könsdelområdet.

Diagnos av urogenital trikomoniasis
Det är omöjligt att göra en noggrann diagnos av urogenital trikomoniasis, med tanke på endast närvaron av sekret och några andra symptom på denna patologi..
För att identifiera denna patologi, studier som:

 • Den kulturella metoden för forskning är odling av kolonier av mikroorganismer som tas från slidan på speciella näringsmedier och deras vidare studier.
 • Mikroskopisk undersökning av en omålad (infödd) smuts som tagits från slidan.
 • PCR (polymeraskedjereaktion) forskningsmetod, som involverar studier av det genetiska materialet Trichomonas vaginalis.
 • Undersökning under mikroskop av en färgad vaginal utstryk. Färg det med speciella färgämnen..

Behandling av urogenital trikomoniasis är endast möjlig om kvinnan har fått en riktigt noggrann diagnos av denna patologi. Bland de mest effektiva medicinerna som används i kampen mot denna patologi kan klassificeras: Nimrazol, Metronidazol, Ornidazol, Tinidazol och andra. Det är mycket viktigt att behandlingen av denna sjukdom utförs under vaktsam övervakning av en läkare. Självbehandling i detta fall rekommenderas inte, eftersom denna patologi med irrationell behandling kan gå i en kronisk form. Som regel blir vaginal urladdning initialt svagare under behandlingen av urogenital trichomoniasis och försvinner sedan helt. Det är också viktigt att uppmärksamma läsarna på det faktum att frånvaron av utsöndringar inte är ett faktum av fullständig läkning, så behandlingsförloppet måste genomföras till slutet. Hur lång tid kommer det att bestämma din läkare.

Bakteriell vaginos som en orsak som bidrar till utvecklingen av vaginal urladdning
Bakteriell vaginos är en mycket vanlig patologi, åtföljd av sekret som har en obehaglig lukt. Denna sjukdom förekommer som ett resultat av en mycket stark bakterietillväxt direkt på slemhinnan i slidan. I ett friskt tillstånd finns dessa bakterier också i slidan, men endast i mycket små mängder. Dessa inkluderar Peptococcus, Gerdenerella vaginalis, Bacteroids och andra. Med utvecklingen av denna patologi har en kvinna vit vaginal urladdning, utrustad med lukten av fisk. För att diagnostisera bakteriell vaginos räcker det inte med information om närvaron av sekret.

Diagnos av bakteriell vaginos involverar användning av sådana forskningsmetoder som:

 • Mikroskopisk undersökning av omålade måttpinnar tagna från slidan.
 • Mikroskopisk undersökning av utstryk färgade med speciella färgämnen tagna från slidan.
 • pH-metry eller detektering av surheten i vaginalmiljön. I normalt tillstånd har vagina en sur miljö, men i fall av bakteriell vaginos blir den alkalisk.

Så snart diagnosen ställs, kommer läkaren omedelbart att förskriva en effektiv behandling för denna sjukdom.

Terapi av bakteriell vaginos innefattar användning av lokala läkemedel, nämligen:

 • Clindamycin vaginala suppositorier (hundra milligram) - måste injiceras i slidan en gång om dagen i sex dagar.
 • Sjuttiofem procent metronidazolgel - måste injiceras i slidan en gång om dagen i fem dagar.

Det finns också sådana fall när systemiska läkemedel också används i kampen mot denna patologi:
 • Ornisid forte ska tas oralt vid femhundra milligram på morgonen och kvällen i fem dagar.
 • Clindamycin tas i kapslar med tre hundra milligram på morgonen och kvällen i sju dagar.
 • Metronidazol (Trichopolum) i form av tabletter på två hundra och femtio milligram. Två tabletter ska tas på morgonen och kvällen i sju dagar..

Efter avslutad antibiotikakurs är det nödvändigt att återställa den intima mikrofloran. För detta är vaginal probiotika, till exempel läkemedlet Lactozhinal, lämpliga. Det andra steget i form av ett probiotikum är extremt nödvändigt för bakteriell vaginos för att återställa den intima mikrofloran och minska risken för upprepade förvärringar, samt stödja lokal immunitet. Om du inte gör en snabb återhämtning av laktoflora kan villkorligt patogen mikroflora aktiveras, vilket kommer att leda till trost eller bakterieinfektioner. Av samma anledning är antimikrobiell behandling ensam inte effektiv. Därför är det viktigt efter det första behandlingssteget som syftar till att eliminera infektionen, att genomföra det andra steget - att återställa balansen mellan fördelaktig mikroflora med hjälp av ett probiotikum. Nyligen föredrar gynekologer alltmer den franska probiotiska laktozhinalen. Det återställer snabbt pH, vaginal mikroflora och skyddar mot upprepad förvärring av bakteriell vaginos och trast under lång tid. Tvåstegsbehandling har nyligen blivit guldstandarden vid behandling av tillstånd som åtföljs av patologisk vaginal urladdning. Många experter är säkra på att bara denna metod kan ge en uttalad och långvarig terapeutisk effekt, stärka lokal immunitet, som fungerar som ett förebyggande av efterföljande förvärringar. Om du är i fertil ålder och inte har någon östrogenbrist är det viktigt att se till att din probiotika är hormonfri..

Urogenital candidiasis (trast) som orsak till vaginal urladdning
Urogenital candidiasis är en inflammatorisk patologi hos könsdelarna hos kvinnor och män som uppstår som ett resultat av exponering för Candida-svampar. Hos kvinnor observeras vit tät urladdning med utvecklingen av denna sjukdom. Dessutom kan de störas av obehag och klåda i könsområdet. Ofta orsakar denna sjukdom smärta och smärta under urinering..

Diagnos av trast innebär användning av följande forskningsmetoder:

 • Mikroskopisk undersökning av omålade måttpinnar tagna från slidan.
 • Mikroskopisk undersökning av utstryk färgade med speciella färgämnen tagna från slidan.
 • Mykologisk undersökning, inbegripet upptäckt av en svampart som provocerade utvecklingen av urogenital candidiasis.

Behandling av urogenital candidiasis bestäms av patogenesen av sjukdomen: om en kvinna har sällsynta förvärringar av denna sjukdom, för att bekämpa den, föreskrivs hon mediciner som:
 • Två hundra milligram vaginala tabletter av clotrimazol - måste injiceras i slidan en gång om dagen i tre dagar.
 • Clotrimazol vaginal kräm en procent bör införas i slidan en gång om dagen i sju till fjorton dagar.
 • Isoconazol - vaginala suppositorier på sex hundra milligram. Det rekommenderas att komma in i slidan en gång.

Om förvärringar av urogenital candidiasis noteras mer än fyra gånger per år, medan kvinnan har mycket stark tjock vit urladdning, används systemiska läkemedel i form av tabletter:
 • Itraconazole (Irunin, Orungal) bör tas två hundra milligram en gång om dagen i tre dagar.
 • Fluconazol (Diflucan, Flucostat, Mikomax) - används enligt flera behandlingsregimer: hundra femtio milligram en gång, eller hundra milligram på den första, fjärde och även den sjunde behandlingsdagen.

Lokal terapi av infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar i det kvinnliga reproduktionssystemet eliminerar inte bara patogener, utan leder också oundvikligen till en obalans i den positiva mikrofloraen i slidan och en minskning av lokal immunitet. Om du inte gör en snabb återhämtning av laktoflora kan villkorad patogen mikroflora aktiveras, vilket kommer att leda till en förvärring av trost eller bakterieinfektioner. Av samma anledning kanske inte svampdödande behandling av vaginal candidiasis är effektiv. Därför är det viktigt efter det första behandlingssteget som syftar till att eliminera infektionen, att genomföra det andra steget - att återställa balansen mellan fördelaktig mikroflora med Lactozhinal-kapslar. Detta är den enda narkotikatribotiska som är registrerad på Rysslands territorium. Lactozhinal återställer snabbt pH, vaginal mikroflora och skyddar mot upprepad förvärring av bakteriell vaginos och trast. Tvåstegsbehandling har nyligen blivit guldstandarden vid behandling av tillstånd som åtföljs av patologisk urladdning. Många experter är säkra på att endast denna metod möjliggör en uttalad och långvarig terapeutisk effekt för att stärka lokal immunitet, vilket fungerar som ett förebyggande av efterföljande förvärringar.

I kampen mot allvarliga former av denna patologi används ganska komplexa kombinationer och scheman av svampdödande läkemedel, som föreskrivs till patienten av hans behandlande läkare.
Självmedicinering är inte möjligt med någon av de ovannämnda sjukdomarna. Ibland är vaginal urladdning resultatet av flera smittsamma patologier. Under sådana omständigheter kan terapiförfarandet endast förskrivas av en specialist och sedan efter att han har fått resultaten av alla nödvändiga studier på händerna.

Vaginal urladdning under graviditet
Vaginal urladdning är särskilt alarmerande för framtida mödrar, eftersom de under denna period inte bara ansvarar för sig själva utan också för barnet. I själva verket bör varje gravid kvinna ägna särskild uppmärksamhet åt arten av vaginal urladdning för att "ljuda larmet" vid rätt tidpunkt..

Tidig graviditet
Lite högre sade vi redan att riklig genomskinlig urladdning under de första månaderna av graviditeten, som inte har en specifik lukt, är normal.
Om en kvinna har blödningar under denna period kan detta tjäna som en signal för en oväntad missfall eller en ektopisk graviditet..
Vitaktig eller purulent vaginal urladdning i tidig graviditet anses vara ett tecken på utvecklingen av en viss smittsam patologi.

Sen graviditet
Under graviditetens andra trimester hos en frisk gravid kvinna kan vaginal urladdning få en tjockare och mer viskös konsistens. Detta fenomen är normen. Om den vaginala urladdningen är blodig kan detta fungera som en signal för början av en för tidig födsel eller missfall, så i sådana fall rekommenderas akut sjukhusinläggning av den förväntade modernen. Brun vaginal urladdning under sen graviditet uppstår ofta på grund av mindre blödningar från livmoderhalsens kärl. I detta fall bör en gravid kvinna också besöka en läkare.

När man ska träffa en läkare med vaginal urladdning?

Varje kvinna och flicka kan ha normal och onormal vaginal urladdning. Normal urladdning orsakas av naturliga fysiologiska processer som förekommer i kroppen, och är därför inte tecken på patologi och kräver ingen läkare. Men patologisk urladdning orsakas av olika sjukdomar, därför måste du se en läkare när de dyker upp. För att förstå när du behöver träffa en läkare med vaginal urladdning måste du följaktligen veta vilken urladdning som är patologisk och vilken som är normal.

Normalt urladdning sker i en liten volym, genomskinlig, genomskinlig eller vitaktig färg, flytande, krämig eller geléliknande konsistens, med en lätt sur lukt. Normal urladdning irriterar inte könsorganen, orsakar inte obehag, klåda, rodnad eller svullnad. Normala utsöndringar avger inte heller en skarp eller obehaglig lukt (till exempel fisklukt, stark sur lukt, etc.).

Dessutom anses mindre blodig eller brunaktig utflöde 2 till 4 dagar före och efter menstruationen vara normal. Liten fläckning under flera dagar under ägglossningen anses också vara normal..

Blodigt utflöde anses vara patologiskt inte före eller efter menstruationen, inte heller under ägglossningen. Dessutom är urladdningen grönaktig, gulaktig, gråaktig, jordaktig i färg, innehållande föroreningar av pus, blod, flingor, vesiklar, med en knäckt eller annan heterogen konsistens, avger en obehaglig skarp lukt eller orsakar klåda, sveda, svullnad, rodnad och obehag i könsområdet organ.

Vilken läkare ska jag kontakta för onormal vaginal urladdning?

Vid eventuell onormal urladdning bör en kvinna konsultera en förlossningsgynekolog (registrera). Om utflödet orsakar en känsla av obehag, klåda, rodnad, sveda eller svullnad i könsområdet, kan kvinnan kontakta en förlossningsgynekolog eller venerolog (registrera), eftersom sådana symtom indikerar förekomsten av en smittsam och inflammatorisk process som kan behandla och gynekolog och venereolog.

Om inom två veckor efter sexuellt samlag har utsläppets natur förändrats, föroreningar av pus, slem, flingor eller vesiklar har dykt upp i dem, de har blivit grönaktig, gulaktig, gråaktig eller jordnär, de har börjat ge ut en obehaglig lukt, kan en kvinna också se en venereolog eller till en gynekolog, eftersom sådan utskrivning indikerar infektion med en infektionssjukdom.

Vilka studier kan läkare förskriva för vaginal urladdning?

Listan över tester och undersökningar som en läkare kan förskriva för vaginal urladdning beror på arten av dessa urladdningar, tillhörande symtom och resultaten av en gynekologisk undersökning.

Först av allt, för alla typer av utsläpp, föreskriver läkaren en gynekologisk bimanualundersökning (med händer) och undersökning av vävnader i slidan och livmoderhalsen i speglarna. Dessa studier betraktas som rutinmässiga och genomförs utan problem när en kvinna besöker en medicinsk institution för vaginal urladdning av något slag.

Vidare, om det finns en ganska svår blödning (blodutflöde, som under menstruationen, i samma eller större mängd), föreskriver läkaren vanligtvis en ultraljudssökning (ultraljud) (post) och / eller separat diagnostisk curettage (post). Dessutom utförs först en ultraljudssökning, och om en tumör i livmodern (till exempel myoma, polyp, etc.) eller endometrios upptäcks genom ultraljud utförs inte separat diagnostisk curettage, eftersom det inte är nödvändigt. I en sådan situation, om en neoplasma upptäcks, kan läkaren förskriva hysteroskopi (registrera sig) eller föreslå en operation för att ta bort formationen. Om endometrios upptäcks föreskriver läkaren bestämningen av koncentrationen av luteiniserande hormon (LH), follikelstimulerande hormon (FSH) och testosteron i en kvinnas blod. Dessutom föreskrivs diagnostisk laparoskopi i vissa fall med endometrios (registrera). Om, enligt resultaten av ultraljud, mot bakgrund av blödning, endometrial hyperplasi, missfall, etc., föreskrivs curettage.

Om blödningen är liten eller är i form av blödning, bestämmer läkaren under undersökningen tillståndet i livmoderhalsen och vaginalvävnaderna. Om det finns skador på livmoderhalsen, till exempel erosion, trauma med en intrauterin anordning eller annat föremål, föreskrivs kolposkopi (registrering) och smutsuppsamling för cytologi (registrering), samt avlägsnande av det traumatiska föremålet och vid behov suturering av såret. Dessutom, i närvaro av erosion i livmoderhalsen, kan läkaren förskriva test för förekomst av herpesvirus, humant papillomavirus (registrering), cytomegalovirus (registrera), Epstein-Barr-virus. Om livmoderhalsen inte skadas, förskrivs med mindre blödning / blödning, hysteroskopi, diagnostisk curettage och ultraljud.

Med patologisk urladdning av en inflammatorisk karaktär (med en grönaktig, gulaktig, gråaktig, jordnär färg, innehållande en förorening av pus, blod, flingor, vesiklar, med en curdled eller annan heterogen konsistens, avger en obehaglig skarp lukt eller leder till klåda, brännande, svullnad, rodnad och obehag i könsområdet) föreskriver läkaren alltid en smet på floraen (registrera), vilket gör att du kan identifiera ett antal av följande infektionssjukdomar: candidiasis, trichomoniasis, gardnerellos (bakteriell vaginos), gonorré (registrera). Dessa könsinfektioner är vanligast i jämförelse med andra, och därför i första steget föreskriver läkaren inte dyrare och komplicerade tester, eftersom en enkel smet på floraen låter dig identifiera dem.

Om det enligt resultaten från utstrykningen var möjligt att identifiera candidiasis, trikomoniasis, gardnerellos eller gonoré, kan läkaren gå på två sätt - antingen omedelbart förskriva en behandling eller ta en smuts från slidan för bakteriologisk och mykologisk inokulering för att bestämma vilka antibiotika och svampmedel som är mest skadliga i förhållande till det orsakande infektionsmedlet som finns tillgängligt i ett särskilt fall. Om den omedelbart föreskrivna behandlingen är ineffektiv föreskriver läkaren bakteriologisk eller mykologisk kultur.

Om, enligt resultaten av smet, inga patogener hittades, men det finns en bild av inflammation, föreskriver läkaren mer komplexa test för att identifiera patogena mikrober. Vanligtvis föreskriver de först en analys av vaginal urladdning för närvaro av trikomonader och gonokocker genom PCR och ett blodprov för syfilis (blekt treponema) (registrering), eftersom dessa patogener oftast finns. Om de enligt resultaten från analysen hittas, föreskrivs behandling.

Om man inte hittar gonokocker, trikomonader eller bleka treponemas, föreskrivs en analys för ureaplasma (registrering), klamydia (registrering), mycoplasma (registrering), gardnerella, bakteroider. Analyser av dessa patogener kan vara olika - bakteriologisk kultur, PCR, ELISA och olika metoder för insamling och färgning av utstryk från slidan. Valet av analys utförs av läkaren och beror främst på den medicinska institutionens tekniska kapacitet eller på patientens ekonomiska kapacitet, eftersom de mest exakta testerna ofta måste betalas i privata laboratorier..

Om resultaten från testerna avslöjade frånvaron av trikomoniasis, gonorré, syfilis, candidiasis, ureaplasmosis, klamydia, mycoplasmosis och gardnerellos, men det finns en inflammatorisk process i könsorganen, kan läkaren förskriva test för förekomst av virus - herpesvirus typ 1 och 2, humant papillomvirus, cytomegalovirus, Epstein-Barr-virus, som också kan provocera inflammation i könsorganen hos en kvinna.

Gravida kvinnor med misstänkt läckage av fostervatten föreskrivs vanligtvis ett vaginalt smutsprov för flingor. Dessutom finns det apotek, färdiga tester för läckage av fostervatten, som i princip liknar graviditetstester. En gravid kvinna kan använda sådana test på egen hand. I övrigt förskrivs gravida kvinnor med tester av inflammatorisk urladdning samma tester som icke-gravida. Och med uppträdandet av fläckar under graviditeten skickas kvinnor till ett sjukhus för undersökning, eftersom de i denna situation kan vara ett tecken på graviditetskomplikationer.

Vad kommer att säga utskrivningen i tidig graviditet?

Författare: Pashkov M.K. Koordinator för innehållsprojekt.

Orsaker och behandling av grått urladdning hos kvinnor

Vaginal urladdning indikerar normal funktion hos de kvinnliga könsorganen. De kan variera i olika färger, deras färg och struktur beror på vilken faktor de visas i. Därför bör varje representant för det rättvisa kön noggrant övervaka arten och strukturen hos den utsöndrade vaginalutsöndringen. Det är särskilt viktigt att vara uppmärksam på grå urladdning hos kvinnor.

Normal vaginal urladdning

Den viktigaste indikatorn för kvinnors hälsa är genomskinligt slemhinnor, vilket märks på underkläder. Deras antal bör inte vara betydande, annars sker patologi här. En liten del av utsöndringen syns på linnet, resten absorberas i huden eller förångas. Den maximala konsistensen av urladdning når närmare ägglossningsperioden, efter att slem blir mindre frekvent. Under ägglossningen kan både en liten mängd sekretion och en imponerande volym separeras. Dessa indikatorer beror på kroppens egenskaper..

Mekanismen för utseendet av sekret är som följer: innan menstruationen börjar erhåller de en ljusbrun färg, sedan röd, och slutligen, i slutet av blodförlusten, blir de ljusgul. Återigen återgå till vit eller transparent färg. En gråaktig eller brun hemlighet kan emellertid uppträda i det ögonblick då införandet av fosterägget i livmoderhålet (implantation). Detta utförs på åttonde dagen efter befruktningen av ägget. Sådana sekreters beskaffenhet är kortlivad och inte riklig. Oftast ser de ut som små droppar på packningen.

Grått urladdning kan förekomma under tidig graviditet under en period av hormonella förändringar. Om ett sådant slem inte åtföljs av smärta i korsryggen, nedre buken, behöver du inte oroa dig. Vid skarpa krampspasmer och ökad sekretion måste du snabbt ringa en ambulans för att upprätthålla embryonets livskraft.

Naturlig urladdning förekommer i följande fall:

 1. Före och efter menstruation.
 2. Under samlag.
 3. För neuropsychiatriska störningar.
 4. Vid tidpunkten för äggmognad och frisättning.
 5. Med ökad sexuell lust.

Om den gråa urladdningen hos kvinnor under den tid som barnen bär inte uppträder med uttalade symtom, till exempel brännande, klåda, smärta, svullnad, är detta normen. Och en sådan hemlighet (lochia) kan utsöndras under den tredje eller fjärde veckan efter förlossningen, och detta är också den fysiologiska processen genom vilken livmodern rengörs. Först är suckarna mättade röda, sedan blir de lättare och försvinner följaktligen helt.

Vad är en patologi??

I det fall när grå utflöde från slidan åtföljs av en obehaglig lukt, tyder detta på en patologisk process. I synnerhet är utseendet på en främmande "aroma" karakteristisk för bakteriella infektioner som vaginos och candidiasis..

Under vaginosförloppet finns en vitgråaktig hemlighet med en gammal fisklukt i könsorganen. Denna typ av sjukdom är inte sexuellt överförd, bakterier som infekterar könsorganen är opportunistiska mikroorganismer.

Candidiasis föreslår utseendet på vit curdled utsläpp med en karakteristisk sur lukt. Det orsakas av en svamp som heter Candida, som lever i människokroppen. Under påverkan av vissa faktorer (stress, förkylning, förändring av miljön) börjar svampen föröka sig intensivt, vilket resulterar i att den vaginala miljön störs.

Vaginos och candidiasis börjar med följande symptom:

 • smärta i nedre buken;
 • temperaturökning;
 • allmän försämring av välbefinnande;
 • aptitlöshet;
 • torr vagina
 • kraftig viktminskning;
 • utsöndring av en mörkgrå färg under graviditeten;
 • obehag i reproduktionssystemets organ (torrhet, klåda);
 • en känsla av smärta vid tömning av urinblåsan med låg urinproduktion;
 • riklig curdled hemlighet av vit färg.


Om du inte behandlar ovanstående symtom blir sjukdomen kronisk och att bli av med dem kommer inte att vara så lätt. I de tidiga utvecklingsstadierna behandlas sjukdomen snabbt och framgångsrikt..

Orsaker till tjockt slem

Utsläpp av tjock konsistens förekommer normalt under graviditeten under de första tre månaderna, när det kvinnliga systemet aktivt byggs om, samt hormonbalansen. Tjockt slem kan observeras under de sista graderna av graviditeten under passagen av slemstiftet. Denna typ av utskrivning kan emellertid uppstå i frånvaro av graviditet. Denna process orsakas av följande skäl: postmenstrual period, sköldkörtelsjukdom, akuta inflammatoriska processer, tuberkulos, förlängda perioder eller frånvaro av menstruation, allergi mot tvättpulver, intima deodoranter, skyddsmedel mot oönskad graviditet, felaktig användning av orala preventivmedel, överträdelse av hjärt vaskulärt arbete, endokrinologiskt område, såväl som sexuellt överförda sjukdomar, inflammation i livmodern, hängor, äggstockar, i vagina.

Alla dessa omständigheter påverkar utsöndringen av en tjock grå hemlighet. För behandling av sexuella sjukdomar måste du först skydda dig mot skadliga faktorer. För att förhindra utvecklingen av patologier i könsorganen är det nödvändigt att regelbundet följa kroppshygien. Använd endast de produkter som testas med dermatologisk kontroll och inte bryter mot den naturliga pH-miljön. Byt i rätt tid tamponger och kuddar, underkläder. Leda inte ett depraverat sexuellt liv med ofta partnerbyte. Genom att följa dessa rekommendationer skyddar du dig mot alla typer av infektioner..

Utsläpp före och efter sex

Den kvinnliga kroppen är utformad så att urladdningen förekommer före sex och efter samlag. Och detta anses vara normalt. Så snart en kvinna börjar uppleva stark sexuell upphetsning börjar smörjning att sticker ut från slidan. Detta är en vätska i form av en tjock slemhinne i vaginal utsöndring, vilket säkerställer jämn glidning av penis. Därför är en tydlig, luktfri ansvarsfrihet före sex normen som inte kräver behandling. Under älskling kan det uppstå rödaktigt, ljusbrunt urladdning, vilket är förknippat med livmoderhalsen (erosion). Dessutom kan en tjock hemlighet separeras under sex utan skydd, så det kvinnliga reproduktionssystemet rengörs.

Men om någon tid efter att ha älskat tjockt slem av konstig natur och färg dök upp, tyder detta på utvecklingen av sexuell infektion. När könsorgan påverkas av trikomoniasis blir vaginal utsöndring gul eller grå på grund av purulenta ansamlingar.

Gonoré och trikomoniasis är smittsamma sjukdomar, vars överföring utförs direkt under samlag eller under blodtransfusion. Inkubationsperioden för sjukdomar är ungefär två till tre veckor. Under denna tid följer följande symtom med de befintliga symtomen: brännande, klåda, kramp vid samlag.

Efter att ha haft sex kan slem med blodproppar förekomma, vilket signalerar erosion, polypoidväxter, fibroider, onkologiska formationer i livmoderhålet. Det kan också manifestera sig som ett resultat av slarvigt sex med brist på könsvävnad. Om du känner sådana manifestationer, måste du snabbt söka medicinsk hjälp. För att bestämma sjukdomen måste du genomgå ultraljuddiagnos vid olika perioder av menstruationscykeln.

Tilldelningar före menstruation

Tilldelningar före menstruation är en naturlig process i den kvinnliga kroppen, tack vare vilken livmodern är förberedd för rengöring från ett odödligt ägg. Under hela cykeln beror hemlighetens natur på fasen:

 1. Före ägglossning (slemhinnor som utsläpp av kycklingägg).
 2. Den andra fasen (vitt visköst inte tätt slem).
 3. Före menstruation (krämfärgad beige hemlighet).
 4. Under menstruationsblödning (till en början är det en ljus skarlagen utladdning, som blir lätt mot slutet).
 5. Efter sex (klart, beige, gult slem).
 6. Medan man tar orala hormonella preventivmedel (brun utsöndring av smutsig art).
 7. Under graviditeten (intensiv utsöndring av slem).
 8. Efter leverans (inom två månader är det en rengöring av amparna).

Som regel förefaller de några dagar före menstruationen i form av en transparent, vit, gul sekretion med en lätt sur lukt. Strukturen är homogen med små klumpar. Hemligheten består av endometrialskiktet, som avvisas utåt, i form av blod. Detta fenomen kännetecknas av smärta i lumbosacralregionen, bröstkörtlarna. Spasmer känns på grund av en skarp naturlig omorganisering av hormoner..

Så snart menstruationen har börjat förändras deras färg till skarlakansröd eller rödbrun utan lukt. Denna indikator beror på mängden utsöndrat blod. Om en intrauterin enhet för att förhindra graviditet (spiral) är installerad i livmodern, kan urladdningen vara fläckig brun eller gul. Om du har några avvikelser måste du besöka en gynekolog, genomgå en fullständig laboratoriediagnos.

Innan menstruationsbortfallet börjar börjar en kvinnas kropp försvara sig genom att öka hennes vaginal sekretion. Men när man förstärker den utsöndrade vätskan med en speciell färg och densitet, kan inte könsorganens patologi uteslutas. Eftersom många sjukdomar i reproduktionssystemet åtföljs av starka sekretioner. De kan vara vattniga eller innehålla spår av blod. Sådana tecken är karakteristiska för cervicit (inflammation i livmoderhalskanalen), erosion i livmodern. För att upptäcka den inflammatoriska processen, uppmärksamma slemets gröna och mörkbruna natur.

Tilldelningar efter menstruationen förlorar all färg och får återigen en slemhinne-transparent karaktär i en liten volym.

Det finns fall då slem kan vara frånvarande, vilket indikerar felaktig genitalhygien. Många produkter för intim vård tenderar att torka slemhinnorna i könsorganen. I det här fallet är det torrhet, brännande, klåda i vaginalområdet.

Om graviditetstestet visade ett negativt resultat, urladdningen är närvarande och menstruationen inte börjar, bör du definitivt besöka en gynekolog. Detta tillstånd kan indikera sannolikheten för en ektopisk graviditet, som måste åtgärdas så snart som möjligt för att undvika allvarliga komplikationer..

Utseendet på grå utflöde före menstruation och efter menstruation, obehag under sex - allt detta kan indikera förekomsten av en patologisk process i könsdelområdet. Om dessa tecken finns, måste du konsultera en läkare för att ta reda på orsaken till sjukdomen och föreskriva lämplig behandling.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Vit urladdning hos luktfria kvinnor - normala eller gynekologiska problem?

När vita utsläpp förekommer hos luktfria kvinnor, anses det vara ett normalt tillstånd i kroppen. De hjälper till att befria slidan av avfallsprodukter....

Livmoderhalsen i olika faser av cykeln och under graviditeten

En undersökning av en gynekolog hos de flesta kvinnor utförs en gång per år om det inte finns några avvikelser i välbefinnandet. Om du misstänker en graviditet bör du rådfråga en läkare....

Efter klimakteriet började menstruationen

Efter cirka fyrtio år börjar en svår period i en kvinnas liv, under vilken hennes reproduktiva funktion bleknar. Allt börjar med premenopaus under vilken menstruationscykeln blir oregelbunden, sekretionsvolymen och menstruationens varaktighet ändras....