Hur man minskar smärta under menstruationen. Folkrättsmedel och mediciner

Harmonier


När magen gör ont under menstruationen blir en kvinna eller en ung flicka ibland helt funktionshindrad. Var tionde kvinnor lider av outhärdlig smärta under menstruationen, vilket ofta leder till svimning och till och med kramper. Man tror att menstruation är en naturlig process i en kvinnas kropp, som inte bör åtföljas av mycket starka spastiska smärta i nedre del av buken, särskilt inte kräkningar, illamående, huvudvärk, diarré eller förstoppning.

Gynekologer rekommenderar starkt att vid intensiva smärtsamma perioder först ta reda på orsaken till dess förekomst, eftersom detta inte bara kan vara ett inslag i din kropp, utan också vara symtom på en allvarlig sjukdom eller funktionsfel i nervsystemet, det reproduktiva, det endokrina systemet, vara ett symptom på bindvävsdysplasi eller anomalier i utvecklingen av könsorgan, etc. I den här artikeln kommer vi att prata om hur man kan minska smärta under menstruation av en flicka eller kvinna, vad som ska göras för att lindra smärta under menstruationen och bestämma den verkliga orsaken till ett sådant onormalt tillstånd i kroppen.

Hur man lindrar menstruationssmärta för unga flickor?

Inom gynekologi är det vanligt att dela upp smärtsamma perioder i primära perioder, när en flicka aldrig har haft smärtlösa perioder och sekundära perioder från början av menstruationens början, när svår smärta under menstruationen uppstår hos kvinnor efter 30 års ålder mot bakgrund av olika infektions- och inflammatoriska sjukdomar i kvinnliga könsorgan, hormonstörningar, efter operation etc..

Enligt många kvinnor och läkare kan primär algomenorrhea (smärta under menstruationen) passera oberoende efter att en kvinna föder ett barn, då blir livmodern mindre smärtsamt sammandrag under menstruationen. Men om detta inte händer dessutom, om en ung kvinna inte kan bli gravid och hon har en hel rad symtom både före menstruation - premenstruellt syndrom, och under menstruationen, bör du definitivt genomgå en omfattande undersökning inte bara av en gynekolog, utan också av en sådan specialister såsom gastroenterolog, TB-specialist, gynekolog, neurolog, endokrinolog, osteopat, psykoterapeut.

Eftersom de huvudsakliga orsakerna till smärtsamma perioder hos flickor kan vara allmänna systemiska sjukdomar, såsom bindvävsdysplasi, uttryckt i utvecklingen av ryggradskrökning, gastrointestinal dysfunktion, ofta dislokationer, åderbråck i benen och bäckenorganen. Orsaken till primär algomenorré kan också vara köns tuberkulos, vilket kan leda till avvikelser i könsdelarnas utveckling, underutveckling av bröstkörtlarna, livmodern och livmoderhängen, vilket är orsaken till ihållande infertilitet. Olika sjukdomar i nervsystemet, psykiska störningar, känslomässig instabilitet hos flickor kan vara en följd av samma genital tuberkulos eller vara en oberoende störning med ärftliga eller medfödda rötter.

Baserat på det ovanstående bör dessa patologier först uteslutas, och sedan, baserat på upprättandet eller uteslutningen av dessa diagnoser, besluta om metoder för smärtlindring under menstruationen.

Icke-läkemedelsmetoder för smärtlindring under menstruationen

För att minska smärta under menstruation hos flickor med primär algomenorré kan det vara tillräckligt att använda icke-farmakologiska metoder för att bekämpa smärtsamma perioder, såsom:

Det är väldigt lätt att säga, men det är svårt att lära sig att slappna av, lugna sig, inte bli upprörd, att hantera stress. I våra svåra tider utsätter överflödet av negativ information, bitterheten hos människor omkring oss, ekonomiska problem och misslyckanden i personliga relationer en modern kvinna för ständig emotionell omvälvning. Tanken är materiell, om du kan kontrollera dig själv och anpassa dig till en viss positiv våg, kan du hantera alla problem, du behöver bara ständigt arbeta med dig själv, kontrollera dina tankar, inte uppmärksamma de små sakerna och ställa prioriteringar på rätt sätt. Yoga klasser, meditation hjälp i detta..

Det låter inte kornigt, men att ge upp dessa vanor kan minska smärtan under menstruationen. Den kvinnliga kroppen kan inte hantera nikotin- och alkoholattacker som hanen. Rökning är mycket skadligt för hela kvinnliga kroppen, provocerar tidigt åldrande, smärtsamma perioder, närmar klimakteriet, provocerar förekomsten av olika sjukdomar och ökar risken för cancer. Nuförtiden, onkologisk spänning, när cancer drabbar även unga kvinnor i fertil ålder, om du lägger till nikotinförgiftning och alkoholförgiftning varje dag, belastar detta immunsystemet, som gradvis upphör att förstöra cancerceller och gör att de kan växa.

 • Bodyflex, yoga

För smärta under menstruationen bör du begränsa fysisk aktivitet och samlag i den andra fasen av menstruationscykeln, men i den första fasen är det mycket användbart att göra yoga eller Bodyflex. Varför? Dessa två typer av fysiska övningar har en positiv effekt på de kvinnliga könsorganen, eftersom både yoga och kroppsflexion har en kraftfull massage av de inre organen, inklusive bäckenorganen. Dessa övningar främjar resorption av vidhäftningar, stimulerar ägglossning och har generellt en gynnsam effekt på andnings-, muskel- och kardiovaskulära systemen..

Rätt kost har en positiv effekt inte bara på smärtlindring under menstruationen utan också på den allmänna hälsan. Några dagar före menstruationen bör du äta så många frukter och grönsaker som möjligt, inte äta för mycket, särskilt bör du begränsa användningen av fet och söt mat, mjöl och raffinerade produkter, utesluta snabbmat, korv, kött och mejeriprodukter. Du bör konsumera mer vätska, upp till 2-2,5 liter per dag, det är bättre om det inte är te och kaffe, men mineralvatten, färskpressad grönsaks- och fruktjuice - morot, rödbeta, äpple, apelsin, ananas och också heta örtteer är användbara med kamomill, mynta.

All hypotermi, tunna strumpbyxor i kalla, höst- och vinterskor av dålig kvalitet, som hjälper till att få dina fötter våta under kalla och regniga årstiderna, provocerar inflammatoriska processer i bäckenet, orsakar salpingit, adnexit (se inflammation i bilagorna - symtom och behandling), störa menstruationscykeln och vilket leder till smärtsam menstruation och till och med infertilitet.

 • När svår smärta inträffar kan du trycka benen mot bröstet och sätta en värmedyna på magen

Hur kan man lindra smärta under menstruationen? Sätt en flaska varmt vatten eller en värmedyna på magen och legg dig ner med benen pressade mot bröstet, detta hjälper till att öka blodflödet och minskar smärtsamma kramper, hålla värmepuden inte mer än 15-20 minuter, annars kan det öka blödningen.

 • Frisk luft

Ibland förvärras tillståndet, stärker smärtan under menstruationen, om du går ut i frisk luft, tar en promenad i parken eller lufter rummet väl - det kan lindra tillståndet, minska huvudvärk och lägre buksmärta.

 • Att bevara den första graviditeten med primär algomenorré är mycket viktigt

Den första medicinska aborten (konsekvenser) hos en kvinna med smärtsam menstruation kan provocera vidare utveckling av infertilitet och förvärra ömheten under menstruationen. Efter graviditeten, i de flesta fall, minskar smärtan under menstruationen.

 • Sjukgymnastik, massage, akupunktur

En ganska effektiv metod för fysioterapeutisk behandling är elektrofores i zonplexuszonen med novokain, läkaren kan förskriva 6-8 sessioner i syfte att slutföra behandlingen i början av menstruationen. Det är också möjligt att genomföra olika alternativ för zonterapi, akupunktur - allmänt, akupressur, koppning, blodutsläpp med hjälp av hirudoterapi har också en gynnsam effekt på hela kroppen och könsorganen, men det är dock bättre att lita på sådana behandlingsmetoder till proffs. Om det inte finns någon möjlighet att hålla en terapeutisk massage innan menstruationen, kan du under menstruationen själv göra passiv massage med Kuznetsov-applikatorn, lägga den på korsryggen och ligga på ryggen, ligga i 10-15 minuter.

 • Håll en förteckning över metoder och en kalender av menstruation

Flickor och kvinnor med smärtsamma perioder bör hålla en kalender över menstruationens art och symtom. Det bör ange menstruationens varaktighet, menstruationscykelns varaktighet, blödningens intensitet, magra eller tunga perioder (uterusblödning), liksom arten, lokalisering av smärta, andra symtom som följer med menstruationen. Kvinnor som vill bli gravida kan också ta hänsyn till bastemperaturen i kalendern, vilket hjälper till att bestämma ägglossningen. I menstruationsdagboken är det värt att fixa alternativen för terapi för smärtlindring, detta kommer att hjälpa i framtiden att bestämma effektiviteten av ett visst botemedel eller metod för smärtlindring, och kommer också att hjälpa till att komma ihåg och beskriva dina symtom när du besöker en gynekolog.

 • Överensstämmelse med sömn, vila, arbete

En fullständig 8-10 timmars sömn, efterlevnad av regimet för dagen och näring, vanan att gå i säng på exakt samma tid, undvika överarbete är enkla råd, men mycket effektiva. Efterlevnaden av regimen i allting - lugnar nervsystemet, gör livet uppmätt och lugnt, hjälper till att hantera stress.

Mediciner för att minska smärta under menstruationen

 • lugnande medel

Om perioderna hos flickor åtföljs av betydande neuropsykiatriska symtom, såsom en förändring i uppfattningen av lukt, smakstörning, omotiverad svaghet, hysteri, ökad irritabilitet, depressiv humör, anorexi, bör lugnande medel användas - tinktur eller tabletter av valerian, Relanium, Trioxazine och andra lugnande medel receptbelagda mediciner.

 • Analgetika, krampläkemedel, NSAID

Om alla listade icke-farmakologiska läkemedel inte ger lindring, antispasmodika som Spazgan, No-shpa och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel - Ketanov, Ibuprofen, Butadion, Nise indikeras för att minska smärta under menstruationen. Det säkraste bland dessa fonder är No-shpa eller den inhemska analogen av Drotaverin hydrochloride, Papaverine, de får användas även under graviditet, du kan omedelbart använda 2 tabletter upp till 3 gånger om dagen. NSAID har naturligtvis en mer uttalad smärtstillande effekt, men de har ett antal biverkningar, vilket påverkar alla system och organ, särskilt mag-tarmkanalen, centrala nervsystemet.

 • Hormonala orala preventivmedel

På rekommendation av en gynekolog med primär algomenorré föreskrivs hormonella preventivmedel, såsom Ovidon, Antiovin, Triziston, Diane-35, Yarina (se listan över alla orala preventivmedel), samt användning av läkemedel gjorda av naturliga progestiner för att bli av med smärta under menstruationen; t.ex. Dufaston.

Det är tillrådligt att få alla vitaminer med mat, frukt och grönsaker, men om du klarar ett biokemiskt blodprov och fastställer en brist på specifika vitaminer eller mineraler, kan du kompensera bristen med hjälp av vitaminkomplex eller enskilda vitaminer i injektioner. Oftast är kvinnor brist på kalcium - du kan ta kalcium D3, B-vitaminer, E-vitamin, Magne B6.

Behandling av sekundär algomenorré

När en kvinna som redan har barn börjar uppleva smärta under menstruationen, åtföljd av ytterligare uppsättningar av symtom - illamående, huvudvärk, depression, besvämning, takykardi, ledvärk, klåda i huden - beror detta på utvecklingen av olika sjukdomar i det endokrina, nervösa, vegetativa-vaskulära systemet, eller orsakad av olika patologier och sjukdomar i de kvinnliga könsorganen.

Oftast förekommer sekundär algomenorré med endometrios, polyper i livmodern, vidhäftningar med infektionssjukdomar och inflammatoriska sjukdomar i könsorganen - salpingit, oophorit, salpingo-oophorit, samt med livmodercancer, äggstockscancer, åderbråck i bukhålan och nedre extremiteter, med bäcken neurit, med cicatricial förträngning av livmoderhalsen från täta medicinska aborter, intrauterina ingrepp, diagnostisk curettage och andra kirurgiska operationer.

För att lindra smärta under menstruation med sekundär algomenorré bör behandlingen därför riktas mot att eliminera orsaken, behandlingen av sjukdomen som orsakade en sådan kränkning. Ibland bidrar felaktigt etablerade intrauterina preventivmedel till utvecklingen av smärta under menstruationen, i vilket fall de borde tas bort. Vid vidhäftningar, endometrios eller tumörlesioner i könsorganen rekommenderas lämplig terapi eller kirurgi, varefter en rehabiliteringskurs, fysioterapeutiska förfaranden och spa-behandling föreskrivs.

Hur kan du bli av med smärta under menstruationen? Med sekundär algomenorré, liksom med primär algomenorré, kan man försöka lindra smärta med menstruation med icke-läkemedelsmetoder. I avsaknad av en effekt från dem indikeras medicineringsmetoder, symptomatisk behandling baserad på minskad smärta under menstruation genom kramplösande medel och NSAID, lugnande medel för att lindra psyko-emotionella symtom.

Folkläkemedel - hur man kan bli av med smärta under menstruationen

Folkläkemedel för att minska smärta under menstruationen är baserade på användning av olika samlingar av medicinalväxter. Det bör emellertid komma ihåg att varje medicinsk växt eller samling av örter är samma medicin som tabletter, med möjliga kontraindikationer och allergiska reaktioner. Om en kvinna har en tendens till allergiska manifestationer, bör växtbaserade preparat användas mycket noggrant och kontrollera kroppens svar på varje botemedel. Växtinfusioner rekommenderas att tas varma och dricka långsamt..

 • Elecampane rot - 1 tesked häll ett glas kokande vatten, insister 1 timme, ta 1 matsked 3 r / dag.
 • Hästsvans - 1 msk. Häll 300 ml kokande vatten i en sked, insistera en timme, konsumera 50 mg varje timme. Öka intagintervallet när smärtan avtar.
 • Samling - gåsskinka, centaury, hästsvans, knäppt gräs, i ett förhållande av 5: 3: 1: 5, en matsked av blandningen hälls med ett glas kokande vatten, insister 1 timme, ta 1 slurk under den första menstruationsdagen.
 • Luktig sellerirot - 2 msk. skedar ska fyllas med ett glas rent kallt vatten, insistera 2 timmar, sil, ta en tredjedel av ett glas 3 r / dag.
 • Bladen av vilda jordgubbar - 1 msk. en sked hälls med 1 kopp kallt vatten, infunderas i 6-8 timmar, ett halvt glas bör drickas per dag.
 • Samling - valerianrot, pepparmynta blad, kamomillblommor i förhållandet 1: 1: 2, häll kokande vatten över 1 msk. sked av blandningen, insister en halvtimme, ta 3 r / dag i 2 msk. skedar.
 • Hallonblad - 3 teskedar löv häll 1 kopp kokande vatten, insister 15 minuter, ta i små slurken under hela dagen.

Piller för menstruationssmärta. Bäst för tonåringar. Lista, namn

Många kvinnor upplever smärta under menstruationen. Vissa har milda kramper, medan andra inte ens kan röra sig i dessa dagar. Menstruationssmärtstillande medel - ett effektivt sätt att lindra smärtsamma symtom.

Orsaker till menstruationssmärta

Smärta under kritiska dagar förklaras av en minskning av livmodermusklerna: blod och delar av endometrium samlas i livmodern, och behovet uppstår för att befria livmodern från dem. Väggarna i livmodern börjar ofta dra sig samman, innehållet evakueras och smärta uppträder. Ju starkare frekvensen av sammandragningar, desto större är smärtnivån.

Typer av menstruationsvärk

Smärta under kritiska dagar är annorlunda: dra, stickande.

Det finns tre typer av smärta under menstruationen, som är baserade på känslornas intensitet:

KraftFörklaring
förstMild smärta i nedre del av buken.
andraSmärtan ökar, illamående uppträder och ibland stiger temperaturen. Instabilitet i det psyko-emotionella tillståndet observeras också..
den tredjeSmärtan känns inte bara i nedre del av buken utan också i korsbenet. Det kan vara kräkningar, feber, svaghet.

Utseendet på smärta i tredje grad kan orsakas på grund av störningar i kroppen:

 • hormonella störningar;
 • närvaron av en "spiral";
 • brist på sexliv;
 • ätstörningar;
 • genetisk bakgrund.

Tablettklassificering

Eventuell smärtmedicinering har sin egen handlingsriktning. Vissa läkemedel klarar av måttlig smärta, andra med svår och krampande. Vissa av dem slutar fungera på grund av deras fullständiga beroende..

De viktigaste typerna av smärtstillande medel:

 • antispasmodika;
 • icke-steroid;
 • analgetika;
 • smärtstillande medicin;
 • hormonell;
 • opioid.

spasmolytika

Antispasmodikons verkan är att slappna av mjuka muskler, eliminera krampaktiga sammandragningar. Efter att ha tagit läkemedlet blir fartygen i bäckenområdet bredare, tonen på livmodersväggarna återställs och kramperna försvinner. Om smärtan under menstruationen orsakas av inflammation, är sådana åtgärder ineffektiva. De hjälper inte heller med svår smärta. Den positiva punkten är deras ofarlighet.

Icke-steroida

Icke-steroida tabletter för menstruationssmärta har en antipyretisk och smärtstillande effekt. Under kritiska dagar används de för att lindra smärta. Sådana medel är effektiva i den initiala cykliska processen, när smärtan inte är förknippad med patologiska förändringar och sjukdomar i de inre organen..

Smärtstillande medel

Analgetika är universella smärtstillande medel. De verkar på receptorer och har en smärtstillande effekt oavsett orsaken till smärtan..

Smärtstillande medicin

Piller för smärtstillande medel för menstruationssmärtor tas för att eliminera kramp, vilket resulterar i att smärtan under menstruationen passerar. Effekten av pillerna börjar efter ett tag, men det finns smärtstillande medel som hjälper mycket snabbare. De föreskrivs för svår smärta som inte kan tolereras.

Hormonell

Sådana medel är specifik behandling. De påverkar orsaken till smärta. De tas först efter att ha undersökt hormonnivån under menstruationen..

opioid

Sådana läkemedel innehåller narkotiska ämnen och är beroendeframkallande. Ta dem utan läkare och bryta med doseringen är strängt förbjudet. Fonder agerar direkt.

Topp 10 piller för menstruationssmärta från ett apotek

Läkemedel som eliminerar smärta har sin egen verkningsmekanism på människokroppen. De skiljer sig åt i intensitet, syfte och sammansättning..

Ketanov

Ketanov tillhör gruppen av smärtstillande medel och har en antiinflammatorisk effekt. Läkemedlet produceras i tabletter om 10 st. i blåsor för 2 st. förpackas. Läkemedlets huvudsakliga aktiva substans är trometamin ketorolac.

Läkemedlet finns också i injektioner.

Ketanov är ett icke-narkotiskt smärtstillande medel. Läkemedlets smärtstillande effekt kan jämföras med morfin..

Läkemedlet används för att lokalisera smärta i varierande grad av intensitet. Produkten börjar verka på 40 minuter, den maximala effekten uppnås på ett par timmar.

indikationer:

 • tandvärk;
 • otit;
 • postpartum smärta;
 • klämd nerv;
 • ryggradssjukdomar;
 • radikulit.

För vuxna föreskrivs en tablett för smärta i varierande grad. De kan tas högst 4 gånger om dagen och intervallet mellan användning är inte mindre än 6 timmar. Använd inte läkemedlet i mer än 3 dagar i avsaknad av effekt. Långvarig användning av Ketanov kan leda till giftig leverskada..

Kontraindikationer:

 • ålder upp till 15 år;
 • bronkial astma;
 • kronisk kolecystit;
 • hepatit;
 • sepsis;
 • njursjukdom.

Ketanov skickas ut på apotek med recept och kostar 60 till 80 rubel.

Nurofen

Narkosmedicin som har antiinflammatorisk effekt.

indikationer:

 • huvudvärk;
 • migrän;
 • neuralgi;
 • ryggradssjukdomar;
 • ledvärk.

Kontraindikationer:

 • astma;
 • hjärtsjukdom
 • ålder upp till 6 år;
 • graviditet.

Personer med olika typer av magsjukdomar måste använda läkemedlet i processen att äta. Nurofen används för kortvarig användning. Läkemedlet förskrivs för 1-3 tabletter upp till 3 gånger om dagen. Intervallet mellan doserna av läkemedlet är inte mer än 6 timmar. Nurofen säljs på apotek utan recept och priset är från 150 rubel.

diklofenak

Diklofenak med en antiinflammatorisk effekt hjälper till att lindra muskelsmärta och morgonstyvhet. Vid postoperativa tillstånd minskar läkemedlet smärta och möjligt inflammatoriskt ödem..

indikationer:

 • ryggradssjukdomar;
 • neuralgi;
 • muskelvärk;
 • feber;
 • faryngit.

Kontraindikationer:

 • magsår;
 • barndom;
 • amningstid;
 • hematopoies.

För vuxna förskrivs läkemedlet från 25-50 mg ett par gånger om dagen. När en positiv effekt uppnås görs doseringen mindre och byts till stödjande terapi. Diclofenac finns på apotek med recept och priset är från 30 till 280 rubel.

Nisetabletter är en selektiv hämmare som används inom olika medicinska områden, inklusive menstruationssmärta. Verktyget finns i form av tabletter på 10 st. Varje tablett innehåller en aktiv substans - Nimesulide och flera ytterligare komponenter.

indikationer:

 • artrit;
 • gikt;
 • ischias;
 • osteoartros;
 • ledvärk
 • tandvärk;
 • mensvärk.

Kontraindikationer:

 • matsmältningssjukdomar;
 • leversjukdom
 • ålder upp till 12 år;
 • atopisk dermatit;
 • njursjukdom.

Vuxna bör ta 2 tabletter per dag.

Läkemedlet används vid behov ett par gånger om dagen, men den maximala dosen bör inte vara högre än 400 mg.

Behandlingsvaraktigheten bestäms av läkaren, men i alla fall bör den inte vara längre än 10 dagar. Läkemedlet Nise kan köpas på apotek utan läkares recept och dess kostnad är från 160 till 480 rubel.

Analgin

Ett icke-narkotiskt läkemedel som har en smärtstillande effekt. Läkemedlet finns i tabletter med en dos på 0,5 g i 10 stycken. förpackas. Läkemedlets aktiva substans är metamizolnatrium. Dess innehåll i en tablett är 500 mg. Hjälpämnen ingår också i produkten: pulveriserat socker, potatisstärkelse, kalciumstearat.

Analgin absorberas snabbt i den systemiska cirkulationen. Redan 30 minuter efter dess användning känns en positiv effekt. Den aktiva substansen bryts ned i levern och utsöndras tillsammans med njurarna.

indikationer:

 • huvudvärk;
 • neuralgi;
 • radikulit;
 • algodismenorea.

Verktyget används under de postoperativa perioderna samt för att sänka temperaturen när andra läkemedel inte hjälper..

Kontraindikationer:

 • en allergisk reaktion på ämnet;
 • leversjukdom
 • reumatisk feber;
 • ålder upp till 10 år.

Läkemedlet ska användas högst fem dagar. Vuxna ordinerar ett läkemedel på 0,5 mg 3 gånger om dagen. Den maximala doseringen per dag är 1 g. Produkten dispenseras utan recept och priset är från 30 rubel.

Paracetamol

Paracetamol är ett febernedsättande smärtstillande medel. Det har en antipyretisk och antiinflammatorisk effekt. Paracetamol absorberas från mag-tarmkanalen i tunntarmen med passiv transport. Det är utbrett i kroppsvätskan, med undantag av cerebrospinalvätska och fettvävnad. Urinprodukt utsöndras.

Alla har paracetamol i första hjälpen. Som piller för menstruationssmärta är de ineffektiva, men om det inte finns något alternativ, kan det fortfarande hjälpa till att minska smärtan

indikationer:

 • smärta i varierande grad;
 • tandvärk;
 • neuralgi;
 • smärta från brännskador och skador;
 • feber.

Kontraindikationer:

 • kronisk alkoholism;
 • allergisk reaktion på läkemedlets substans.

Vuxna och ungdomar ordineras 500 mg upp till 4 gånger om dagen. Den maximala behandlingstiden är 7 dagar. Läkemedlet säljs på apotek utan recept och kostnaden är från 20 till 100 rubel.

Aspirin

Aspirin är ett icke-steroidalt läkemedel som används för att lindra smärta och minska feber. Dess aktiva substans, acetylsalicylsyra, har en smärtstillande och antipyretisk effekt. I höga doser används aspirin för att sänka feber hos patienter med influensa och för att minska led- och muskelsmärta..

indikationer:

 • behandling av smärta i varierande grad;
 • feberliga förhållanden;
 • reumatiska sjukdomar;
 • profylax av trombos.

Tabletterna tas oralt, tvättas med vatten och de brusande lösningarna löses i förväg i ett glas vatten. Vuxna med smärta med måttlig och låg intensitet ordineras från 500 mg till 1 g, den maximala enstaka dosen är 1 g. Aspirin ska inte vara högre än 7 dagar som ett bedövningsmedel och 3 dagar som ett febernedsättande medel.

Kontraindikationer:

 • bronkial astma;
 • magsår;
 • hemorragisk diates;
 • ålder upp till 15 år;
 • allergisk reaktion på ämnen.

Priset på aspirin i form av brusande tabletter är från 200 till 300 rubel, priset för enkla tabletter är från 70 till 150 rubel. Läkemedlet skickas ut utan recept.

Ingen shpa

No-spa är ett krampläkemedel som utvidgar blodkärlen och också minskar muskeltonen. Dess aktiva substans, drotaverinhydroklorid, liknar sin verkan som papaverin, men har en mer stabil och långvarig effekt. Läkemedlet frisätts i tabletter och lösning. I den senare utföringsformen inträffar den terapeutiska effekten på 2-3 minuter.

indikationer:

 • spastisk förstoppning;
 • magsår;
 • spasmer i de inre musklerna;
 • kolecystit;
 • gallkolik.

No-shpu förskrivs i en dos av 120-240 mg 2 eller 3 gånger om dagen. Intramuskulärt administreras läkemedlet i en volym av 240 mg per dag från 1-3 gånger. Med oberoende användning av läkemedlet bör behandlingen inte överstiga 2 dagar. Om det inte finns någon förbättring efter denna tid måste du se en läkare.

Kontraindikationer:

 • hjärtsvikt;
 • brist på laktas;
 • ålder upp till 18 år (intramuskulärt);
 • magsår.

Läkemedlet säljs på apotek utan recept och kostnaden är från 54 rubel.

Spasmol

Tabletter för menstruationssmärta Spasmol är ett krampläkemedel som används för att behandla och förebygga smärta. Spasmol produceras i tabletter och injektion..

Läkemedlet inkluderar:

 • drotaverinhydroklorid;
 • kalciumstearat;
 • potatisstärkelse.

indikationer:

 • spastisk kolit;
 • kolecystit;
 • magsår;
 • kramper efter födseln.

Kontraindikationer:

 • njursvikt;
 • en allergisk reaktion på ämnet;
 • kardiogen chock;
 • ålder upp till 6 år.

Spazmol förskrivs 1-2 tabletter 2 gånger om dagen. I en lösning av 2-4 ml upp till 3 gånger om dagen. Produkten säljs utan recept och dess kostnad i tabletter är 63 rubel, i lösning 40 rubel.

Novigan

Novigan tillhör gruppen antispasmodics. Det används för att undertrycka olika typer av smärta, vars utseende är förknippat med inflammation och utveckling av kramp. Novigan är tillverkad i vita runda tabletter.

Produkten inkluderar ibuprofen, pitofenonhydroklorid. Novigan är ett kombinationsläkemedel som har en kramplösande effekt. Efter applicering absorberas de aktiva komponenterna i Novigan i blodomloppet och fördelas i vävnaderna i kroppen och utsöndras genom njurarna med urin.

indikationer:

 • smärta med medelhög och låg intensitet;
 • algodismenorea;
 • svår huvudvärk.

Kontraindikationer:

 • en allergisk reaktion på ämnet;
 • magsår;
 • leverens patologi;
 • patologin hos synnerven;
 • ålder till 16 år.

Novigan används 1 timme före måltid, en tablett 2-3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet bör inte vara längre än 5 dagar. Novigan säljs utan recept och priset är från 116 rubel.

Effekten av piller för menstruationssmärta beror inte bara på deras sammansättning. Av stor vikt är smärtintensiteten och individens mottaglighet för läkemedlet.

Artikel design: Mila Fridan

Video om smärtstillande medel för menstruation

Hur du snabbt kan bli av med smärta på kritiska dagar:

Vilka smärtstillande medel kan du dricka med menstruation

Menstruation är en normal process som indikerar en kvinnas förmåga att få barn. Menstruationen börjar dock ofta åtföljas av obehagliga symtom, det vanligaste av dem är smärta. Vissa känner obehag i en timme, medan andra kan pågå flera dagar. Smärtstillande medel för menstruation kan effektivt och snabbt återställa välbefinnandet.

Orsaker och variationer av smärta

Smärta under menstruationen är av en annan karaktär: dra, stickande, krampaktig, värkande. Även om denna symptomatologi uttrycks implicit måste den ibland tolereras under ganska lång tid (i 50% av fallen börjar en känsla av smärta noteras 3-4 dagar före menstruationen och slutar på den sista menstruationsdagen).

Det finns tre stadier av smärta under menstruationen, som är baserade på samtidigt symtom och sensationens intensitet:

 • det första steget (lätt smärta i nedre del av buken, som inte stör det vanliga sättet att leva);
 • det andra steget (smärtintensiteten börjar öka, kroppstemperaturen sjunker något, svag illamående uppträder, medan det finns en instabilitet i det psyko-emotionella tillståndet, en tendens till uppkomsten av depression och svår PMS);
 • det tredje steget (under smärta under menstruationen börjar obehag att spridas både till nedre del av magen och nedre delen av ryggen, eventuellt en ökning av temperaturen, uppkomsten av kräkningar och illamående, ett förtryckt och deprimerat tillstånd, allmän svaghet, sådana symtom kan indikera gynekologiska sjukdomar).

Den vanligaste orsaken till smärta är primär dysmenorré. Menstruation sker i en komplicerad form på grund av en allmän störning av kroppen eller på grund av yttre negativa faktorer:

 • användningen av en spiral som ett preventivmedel;
 • hormonell obalans;
 • återställande av menstruation efter förlossning;
 • föregående graviditetsavbrott;
 • brist på mineraler och näringsämnen i kroppen;
 • brist på regelbundet samlag;
 • genetisk predisposition för smärta under menstruationen;
 • undernäring.

Alla dessa faktorer orsakar förbipasserande och mindre smärta..

Men om situationen är svår och till och med speciella smärtstillande medel under menstruationen inte hjälper, har kvinnan troligtvis sekundär dysmenorré, vilket signalerar en kränkning av kroppen.

Du bör omedelbart besöka en gynekolog om du ständigt upplever:

 • kränkning av avföringen och lusten att kräkas;
 • smärta under kritiska dagar, så att du inte kan utföra några dagliga aktiviteter eller gå på jobbet;
 • symtom på betydande smärta, som fram till dess inte observerades under menstruationen;
 • tunga perioder, särskilt när de förekommer i form av tät urladdning.

Smärtstillande medel för menstruation, som syftar till att korrigera smärtsyndromet, kan hjälpa även när det finns ett allvarligt problem (från ovan). Men detta är bara en kortvarig effekt, eftersom det inte finns någon behandling för sjukdomen, som är den främsta orsaken.

Tabletter för tonåringar

För flickor är problemet med smärta under menstruationen också relevant, eftersom den månatliga cykeln börjar som regel från 14 år gammal. Därför krävs anestesi för menstruation omedelbart efter uppkomsten av obekväma känslor (de kan visas både under själva urladdningen och flera dagar före menstruationen). Icke-steroida produkter som innehåller ibuprofen är det bästa valet. Dessa läkemedel bekämpar inflammation och slutar krampa. Förbättring kan märkas inom 30-40 minuter efter användning av produkten. Vilka smärtstillande medel kan jag dricka med menstruation för tonåringar:

 • ibuprofen;
 • diklofenak;
 • piroxikam;
 • ketoprofen;
 • Tamipul;
 • indometacin;
 • Naproxin.

Läkemedel ska inte tas på mer än 5 dagar. Användningsschema: 2 dagar före menstruation och 3-4 dagar med förvärring under utsläpp.

Om det inte finns något sätt att gå till apoteket, så använder de ett så billigt botemedel som paracetamol, det kan lätt hittas i alla hemmedicinska skåp. Flickor behöver dock inte ”luta sig” på detta botemedel. Tillåten daglig dosering - 4 tabletter.

Det händer att icke-steroida läkemedel är värdelösa. Analgin kan hjälpa till i det här fallet. Det kommer att döda smärtan genom att agera på känsliga kanaler.

Injektioner för menstruation

Effekten av pillerna kommer efter en viss tid och är kortlivad. Dessutom påverkar tablettläkemedel negativt arbetet i matsmältningskanalen och är förbjudna för patienter med gastrit och magsår. I vissa situationer rekommenderar därför gynekologer injektioner.

Narkosinjektioner verkar snabbare eftersom de penetrerar blodet nästan direkt. De kan lindra även mycket svår kramper. Men du kan inte förskriva dessa injektioner till dig själv, bara en läkare kan göra det. De vanligaste smärtstillarna för PMS och menstruation är:

Starka droger

Starka smärtstillande medel under menstruationen används om smärta stör ett normalt liv. Dessa läkemedel är i form av suppositorier och tabletter. Ljus agerar lokalt utan att påverka hela kroppen:

Starka tablettformer för smärta under kritiska dagar används mindre ofta. Namn och lista över smärtstillande medel för menstruation:

 • Nurofen;
 • papaverin;
 • Ketonal;
 • Tempalgin;
 • Menalgin;
 • nise
 • Combispasm;
 • Novalgin;
 • Solpadein;
 • Buscopan
 • Spazmalgon.

Eventuell smärtmedicinering för menstruation, som finns på listan, måste endast förskrivas av en specialist. Om smärta är en ärftlig disposition, kommer läkaren att välja en effektiv och säker kombination av läkemedel.

Om detta är ett förvärvat syndrom, kommer en specialist att utveckla en optimal behandlingsplan som syftar till att eliminera orsaken till obehag.

Icke-steroida läkemedel

Du kan bli av med tecken på PMS och snabbt lindra kramper med vanligt tillgängliga icke-steroida läkemedel som inte har en negativ effekt på kroppen, men samtidigt lindrar den inflammatoriska processen. Listan över dessa läkemedel inkluderar:

 1. Paracetamol (dos för en vuxen kvinna högst 5 tabletter under dagen). Analgetiska egenskaper uttrycks endast under måttlig smärta. Det är förbjudet att kombinera detta läkemedel med alkohol, eftersom det kan leda till oförutsägbara biverkningar. Den aktiva substansen paracetamol finns i följande läkemedel: Migrenol, Panadol, Acetominofen, Febricet, Prohadol.
 2. Ibuprofen (dos för en vuxen kvinna är upp till 7 tabletter per dag). Verktyget hjälper till att minska antalet sammandragningar och intrauterint tryck. Liknande läkemedel är Sedalgin och MIG. Icke-steroida läkemedel har ett stort antal kontraindikationer: lever- och njursjukdomar, hemofili, gastrointestinal patologi och kronisk astma.
 3. Naproxen (vuxen dos är inte mer än två tabletter per dag). Om du inte vet hur man tar bort smärtsyndromet och inte får biverkningar samtidigt, använd Neproxen. Det finns bara några få allvarliga begränsningar för användningen: sår och amning. Sanoprox, Nalgesin, Pronoxen och Apranax kan noteras som liknande medel..
 4. Kombinerade produkter som innehåller paracetamol och ibuprofen: Ibuklin, Brustan, Khairumat, Next.
 5. Ketoprofen (tas upp till 5 gånger dagligen). Läkemedlet påverkar den aktiva bildningen av prostaglandin och sänker därmed frekvensen av livmodersammandragningar. Kontraindikationer inkluderar: lever- och njursjukdom, gastrointestinal patologi, hemofili.

Antispasmodiska läkemedel

Dessa läkemedel fungerar som smärtstillande medel endast om smärtan beror på kramp. Om patienten har utvecklat inflammation eller andra gynekologiska sjukdomar finns, kan läkemedlet inte hjälpa till att stoppa smärtan:

 1. Buscopan (2 tabletter dagligen, behandling 5 dagar). Detta läkemedel hjälper till att lindra kolik som utlöses av menstruation och slappnar av de inre organen..
 2. Papaverine (dos 2-3 tabletter per dag). Läkemedlet har en utmärkt avslappnande effekt..
 3. No-spa (5-6 tabletter dagligen). Detta är den vanligaste smärtmedicinen som inte har allvarliga biverkningar..
 4. Drotaverinum (ta 2 tabletter per dag). Den verkar på kärlen och skapar en expanderande effekt samtidigt som den ökade tonen i reproduktionsmusklerna tas bort. Nästan inga negativa biverkningar. Läkemedlet är godkänt för användning för att minska smärta under födelsekramper.

Tar smärtstillande medel

Dessa läkemedel hjälper ganska snabbt, men deras effekt varar kort tid. Analgetika kämpar inte med den ursprungliga orsaken till obehag, så du bör inte förvänta dig någon behandling från dem. Men här bli av med att dra och smärta, allmän svaghet och migrän i denna grupp:

Folkvägar

Även om du vet vad du ska ta under kritiska dagar kan du använda enkla metoder för att bekämpa spasmer. Alternativa behandlingsmetoder för PMS:

 • yoga kan hjälpa till med smärtsam urladdning (de mest effektiva övningarna: "bågskytt", "kobra", "barn");
 • värme i form av en värmedyna, som appliceras på magen, är det bästa botemedel för att ta bort den ökade tonen i livmodern (håll bara uppvärmningskudden i en halvtimme och det akuta symptomet försvinner);
 • vägran av surmjölk och köttprodukter innan menstruationen påbörjas kommer att gynna tillståndet under utsläpp;
 • om du lägger tennisbollar under korsbenet får du en bra terapeutisk massage;
 • en handduk lindad flera gånger i korsryggen skapar en anatomisk kurva som sträcker ryggraden och slappnar av könsdelarna.

Läkande växter

Bedöva kritiska dagar och bota den inflammatoriska processen i reproduktionssystemet med läkande örter. De är praktiskt taget lägre när det gäller mediciner:

 1. Nässlor minskar riklig urladdning och lindrar smärta. Det förhindrar utvecklingen av anemi och rensar kroppen som helhet och justerar cykeln. Netteln återställer också järn och vitamin C. Om du inte vill göra en avkokning själv kan du köpa ett extrakt av denna ört från ett apotek och ta 30 droppar innan du äter. Behandlingens varaktighet beror på smärtans intensitet..
 2. Mint- och kamomillte, beredd i ett förhållande på 1: 1, kommer att minska smärta och kan också hjälpa till att bli av med ett depressivt tillstånd och lugna nervsystemet. Smärtsamma kritiska dagar kommer att bli ännu enklare om du kombinerar te med tinktur av valerianrot. För detta 1 msk. l måste koka i 350 ml vatten.
 3. Oregano hjälper till att lindra värkande smärta och en känsla av tyngd. Tillagningsmetoden är ganska enkel: 3 msk. l oregano måste fyllas med kokande vatten (0,5 l) och låt bryggas i 30 minuter. Dela upp denna komposition tre gånger och ta en halvtimme innan du äter.

Tål inte smärta under kritiska dagar. Kontakta din gynekolog som definitivt kommer att rekommendera lämpliga piller under en smärtsam menstruationscykel. Glöm inte folkrättsmedel, som också kan ge ett enormt bidrag till kampen mot PMS. En regelbunden undersökning av en läkare tillåter inte kvinnliga problem och könssjukdomar.

Bästa smärtstillande medel för menstruation

Intensiv smärta under kritiska dagar påverkar det fysiska och mentala tillståndet negativt. Att ta smärtstillande medel för menstruation hjälper till att eliminera oönskade symtom på kort tid.

Intensiv smärta med menstruation, anledning till att ta smärtstillande medel

Verkan av smärtstillande medel under menstruationen

För att eliminera smärta under menstruationen används smärtstillande medel, som inkluderar:

 1. Analgetika. De har smärtstillande och febernedsättande effekter, eliminerar trötthetskänslor och minskar dåsighet. Nackdelen är en kortvarig effekt. För bästa åtgärder rekommenderas det att använda i kombination med krampläkemedel.
 2. Spasmolytika. Öka blodflödet till livmodern och expandera bäckenkärlen. De hjälper till att bli av med milda smärta i buken och kramper, under tunga perioder har de inte en positiv effekt..
 3. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Eliminera effektivt inflammatoriska processer, kramper i livmodern och svår menstruationssmärta. Förberedelser för denna grupp rekommenderas för ungdomar, eftersom de har ett minimum av kontraindikationer och normaliserar nivån på könshormoner. För att uppnå maximala resultat kan du börja dricka piller dagen före din period.

Smärtstillande medel är det mest pålitliga sättet att bli av med smärta under menstruationen.

Om smärtstillande medel inte har en positiv effekt, och under mottagningen intensifieras smärtan och det finns rikligt med utsläpp av ljusröd färg - ring omedelbart en läkare och gå för en undersökning.

Lista över smärtstillande medel för menstruation

Mediciner som används för att eliminera sömnad och krampande smärta under menstruationscykeln finns i form av tabletter, vaginala suppositorier och injicerbara lösningar..

Bästa piller

För att lindra smärta hos kvinnor under kritiska dagar kan du använda tabletter med en annan verkningsmekanism.

TitelGruppRegler för ansökanKontraBeloppGenomsnittligt pris, rubel
Ingen shpaspasmolytikaDrick 1-2 tabletter 3 gånger om dagenÖverkänslighet mot drotaverin, laktas, njur- och leverinsufficiens, arteriell hypotension657
DrotaverinumTa en tablett 2 till 5 gånger om dagenArteriell hypertoni, åderförkalkning, amningtjugosexton
papaverinVid en ålder av 1 till 3 år - drick 0,5 tablett 2 gånger om dagen. Personer från 3 till 14 år - ta 1-2 bitar upp till 3 gånger om dagen. Dosering över 14 år - från 2 till 4 tabletter 2-4 gånger om dagenGlaukom, leversvikt, hypotyreos109
SpazganTa 1-2 tabletter efter måltider upp till 3 gånger om dagen.Takyarytmi, gastrointestinal obstruktion, angina pectoris, lever- och njursjukdomar, prostatahyperplasi, arteriell hypotensiontjugo72
Spazmalgon10108
Maxigantjugo82
BuscopanTa två tabletter 3 till 5 gånger under dagenLungödem, glaukom, prostatadenom, hjärta och kärlsjukdomtrettio328
AnalginSmärtstillande medelDrick 1-2 tabletter en gång per dag med mycket vattenÖverkänslighet mot metamizol, arteriell hypotensiontjugoarton
BaralginTa 1-2 bitar upp till 3 gånger om dagenBronkial astma, lever och njure patologiertjugo234
PanadolTa en tablett upp till fyra gånger om dagen. Det minsta intervallet mellan mottagningarna är 4 timmarViral hepatit, alkoholberoende, leversjukdom1232
NovalginVid en ålder av 12 till 18 år - 1 tablett 3 gånger om dagen. Daglig dosering för vuxna - högst 6 styckenHjärtinfarkt, förgiftning, glaukom, under 12 år, arytmi, brist på laktos12191
niseDrick 1 tablett före måltiderna två gånger om dagenAkut sår-, njur- och leverfunktiontjugo202
KetanovIcke-steroida smärtstillande medelTa 1-2 tabletter per dagSår, astma, amning, under 16 årtjugo52
KetorolDrick 1 tablett upp till 3 gånger om dagenBronkialastma, hemofili, erosion, magsår, njursvikttjugo44
diklofenakAnvänd en tablett upp till fyra gånger om dagen vid måltidernaSjukdomar i hjärta, lever och njurar, inflammatoriska sjukdomar i matsmältningssystemettjugo14
indometacinDrick efter att ha ätit en tablett upp till 3 gånger om dagenSår, astma, hjärtsjukdomar, under 14 årtrettio12
ibuprofenTa 1-2 tabletter 2 gånger om dagenSjukdomar i mage, lever och njurar, astma, hemofilitjugo39
Aspirin1 tablett 2-3 gånger om dagen efter måltidernaGastrointestinala sjukdomar, ålder upp till 12 år, astmatjugosexton
NurofenTa en tablett upp till fyra gånger om dagenAcetylsalicylsyraintolerans, magsår, erosion, hjärtsjukdomar, blödningsstörningar1281

Ketanov är en av de mest populära metoderna för att lindra smärta under menstruationen.

Längden på kontinuerlig användning av smärtstillande medel är högst 5 dagar, och det maximala antalet tabletter per dag är från 4 till 6 stycken.

Effektiva ljus

Om en allergisk reaktion på läkemedel i tabletter och närvaron av sjukdomar i mag-tarmkanalen upptäcks, rekommenderas det att föredra att vaginala suppositorier.

namnAnvändningsinstruktionerKontraBeloppUppskattad kostnad, rubel
ketoprofenAnge vaginalt en gång om dagen eller på morgonen och kvällen. Varaktighet - från 2 till 5 dagarMagsår, nedsatt lever- och njurfunktion, risk för gastrointestinal blödning10192
naproxenApplicera 2 gånger om dagen. Behandlingsförloppet - högst fyra dagarErosion, sjukdomar i matsmältningskanalen, lever och njurar10248
OruvelAnge 2 gånger om dagenSår, dermatos, eksem12208
indometacinAnvänd upp till 3 gånger per dag med jämna mellanrumUlcerös kolit, rinit, urtikaria, leverpatologi, dålig blodkoagulation674
papaverinLjus administreras två gånger om dagenHjärtpatologi, leversvikt, glaukom1054

Papaverine suppositorier effektiv smärtstillande medel för menstruation

Viktigt! Huvudfördelen med vaginala suppositorier är att en liten dos av läkemedlet är tillräckligt för att uppnå effekten, eftersom de aktiva komponenterna inte kommer in i blodomloppet och inte går igenom processen med partiell förstörelse i levern..

Smärtstillande medicin

På grund av att man kommer in i blodet har injektioner snabbare effekt och eliminerar även allvarlig smärta.

TitelRegler för ansökanKontraBeloppgenomsnittspris
BaralginIntroducera i en ven eller intramuskulärt 2-5 mg åt gången. Den dagliga normen bör inte överstiga 10 mgMatning av en baby-, lever- och njurpatologi5314
novokain5 ml per dag subkutant för svår smärtaHjärt-kärlsvikt, under 18 år och äldre än 60 år, inflammatoriska sjukdomar10tjugo
lidokainIntramuskulärt eller subkutant, 2–4 ml per dagBradykardi, kardiogen chock, lågt blodtryck, kronisk hjärtsvikt, under 18 år24
Ketonal50 mg intravenöst 1-2 gånger om dagenBlodkoagulationsstörningar, lever- och njursjukdomar, postoperativ period, magsår, diabetes mellitus, bronkialastma271
DrotaverinumSubkutant från 1 till 3 gånger om dagen, 40 mgArteriell hypertoni, vinkelstängnings glaukom, åderförkalkning69

Drotaverin är en snabbverkande, lugnande menstruationsinjektion

Viktigt! Injektioner kan endast användas med råd från en specialist. Självberäkning av dosering och val av smärtstillande medel kan leda till svaghet, illamående, kräkningar, ofta yrsel och medvetenhetsförlust.

Folkläkemedel under smärtsamma perioder

Du kan bedöva din period med medicinska örter.

Oregano

Hjälper till att eliminera känslan av tyngd i magen och värkande smärta. Metod för beredning - häll 0,5 liter kokt vatten 3 msk. l örter, insister 30 minuter och sil. Ta 3 gånger om dagen 15–20 minuter före måltiderna.

Kamomill och mynta

Pepparmynta har en lugnande effekt på smärtsamma perioder

Det har en lugnande och smärtstillande effekt. Ta 1 msk för matlagning. l torkad mynta och kamomill och häll 200 ml kokande vatten. Infusera buljong i 30 minuter och ta 2 gånger om dagen.

Nässla

Eliminerar smärta, normaliserar cykeln och minskar mängden menstruationsflöde. Konsumera 40 droppar extrakt omedelbart före måltiderna.

Fräken

Hästsvans lindrar kramper och smärta

Hjälper till att lindra spasmer, normaliserar sömnen. Häll 1 msk. l hästsvans häll 350 ml varmt vatten, insister 1 timme och sil. Drick 75 mg varannan timme.

Ålandsrot

Lindrar effektivt smärta och stabiliserar den månatliga cykeln. Häll 250 ml kokande vatten 1 tsk. örter, insistera en timme och sil. Drick 1 msk. l 3-4 gånger om dagen.

Vattenpeppar

Pepparbuljong lindrar smärta och trötthet

Lindrar trötthet och buksmärta. Finhacka 2 msk. l pepparlöv, häll 500 ml kokande vatten, varefter den resulterande buljongen kokas i 15 minuter. Insistera 1–2 timmar, sil och konsumera 100 ml 3 gånger om dagen före måltiderna.

Sagebrush

Eliminerar känslan av illamående, normaliserar nervsystemet. Tillsätt till 500 ml varmt vatten 2 msk. l hackad rot vanligt malör och koka i 10 minuter. Insistera 2 timmar, sil, ta 100 ml buljong 3 gånger om dagen.

Lila

Lila frön minskar mängden sekret

Det lindrar buksmärta, minskar mängden sekret. Häll 1 tsk. lila frön 500 ml kokande vatten, koka i 20 minuter. Kyl och filtrera, ta 100 ml buljong en halvtimme före måltider varje morgon.

Integrerad örtkollektion

Lindrar buksmärta, svaghet och illamående. Blanda 1 msk. l kalendula, havtorn, mynta, citronmeliss och kamomill och häll den resulterande kompositionen med 250 ml kokt vatten. Insistera 20 minuter, sil och dela buljongen i 3 doser.

recensioner

Sedan barndomen lider jag av menstruationsvärk. Ofta tog No-shpa eller Ketanov - smärtan avlägsnades, men inte så länge. Ketoprofen har nyligen börjat använda suppositorier - alla symptom försvinner 15–20 minuter efter läkemedelsadministrering. Läkemedlet är billigt och hjälper verkligen, jag kommer att fortsätta köpa det.

Under kritiska dagar räddar Ibuprofen från smärta. Jag dricker 1 tablett per dag. Ett bra och billigt botemedel, eliminerar snabbt negativa symtom, effekten varar tillräckligt länge, märkte inga biverkningar. Jag brukade dricka Paracetamol - effekten är värre medan magen och huvudet värkde.

Under menstruationen led hon av sådana smärta att jag var tvungen att ta ledigt från jobbet. Gynekologen rådde att ta Nurofen eller Combispasm. Jag försökte båda medicinerna och stannade vid Nurofen. Nu hindrar inte smärtan mig från att arbeta och leva ett fullt liv. Om det valda läkemedlet inte hjälper eller biverkningar uppstår, sluta ta och få råd från en gynekolog. Det hjälper till att bestämma orsaken till smärtan börjar, välj de bästa åtgärderna för att eliminera negativa symtom.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Monsters slutar inte... Hjälp.

Användarkommentarersnarast till läkaren. det hände med mig i januari i år... till en början dröjde de sig, sedan kom de och började tyckas ta slut när det plötsligt med förnyad kraft......

Innan menstruationen är buksmärta alarmerande: orsaker och behandling

Några dagar före menstruationen kan inte bara magen utan också regionen i korsryggen och bröstet skada. Detta anses vara normalt om smärtan försvinner när perioden börjar....

Genombrottsblödning på Belar

Relaterade och rekommenderade frågor6 svarAlltid glad att hjälpa :)
Om det inte komplicerar och det kommer att bli en minut - kan du lämna en recension om mitt arbete :)Tack :)
...