Vad är PMS hos flickor - hur avkodas det, symtom, hur man skiljer från graviditet, behandling

Ansvarsfrihet

Premenstrual syndrom (PMS) är ett komplext cykliskt symptomkomplex som förekommer hos vissa kvinnor på premenstruella dagar (2-10 dagar före menstruation) och kännetecknas av psykotomiska, vegetovaskulära och metaboliska endokrina störningar, som i sin tur påverkar negativt hur en kvinna är van vid av livet.
Att framkalla faktorer som förlossning och abort, neuropsykisk stress och infektionssjukdomar spelar en roll i manifestationen av PMS-symtom. Den exakta orsaken till utvecklingen av det cykliska syndromet är fortfarande okänd..
Huvudmålet med behandlingen av premenstruellt syndrom är normaliseringen av funktionerna hos en av hjärnavdelningarna - hypotalamus, liksom eliminering av samtidiga kvinnliga sjukdomar, infektioner och toxikos. De viktigaste metoderna för behandling av symptomkomplexet är farmakoterapi, hormonbehandling och icke-läkemedelsbehandling.

Den kliniska bilden av premenstruellt syndrom kännetecknas av dess symptomatiska variation. Det inkluderar:
psyko-emotionella symtom (t.ex. irritabilitet, depression, tårfullhet);
symptom på vegetativa-vaskulära störningar (huvudvärk, illamående, kräkningar, hjärtsmärta);
symtom som återspeglar metabola och endokrina störningar (ingrepp i bröstkörtlarna, ödem, klåda, feber, etc.).

Beroende på förekomsten av vissa symtom skiljer sig fyra huvudsakliga kliniska former av sjukdomen: neuropsykisk, edematös, kephalgisk och kris. Beroende på antal, varaktighet och intensitet av symtom under PMS, skiljer sig dessutom milda och allvarliga former av sjukdomsförloppet. En mild form av PMS är ett tillstånd där 3-4 symtom observeras 2-10 dagar före menstruationen, och ett allvarligt tillstånd kännetecknas av en manifestation av 5-12 symtom 3-14 dagar före menstruationens början. Tre stadier av syndromet skiljer sig också: kompenserad, subkompenserad och dekompenserad.

På grund av hormonella förändringar under cykeln, innan kritiska dagar (och under dem) börjar, kan flickan vara mycket nervös och humörig.

Vad är PMS hos flickor och vad man ska göra när det inträffar?

Några dagar innan menstruationen börjar upplever många kvinnor ganska obehagliga känslor i kroppen, en känsla av obehag, ofta åtföljd av ett instabilt psyko-emotionellt tillstånd. Under denna period har de ökat trötthet, irritabilitet, orsakslös humörförändring.

För att förstå varför tjejers beteende förändras, vad som händer med den kvinnliga kroppen före menstruation, måste du förstå vad PMS hos kvinnor är. Hur du lindrar ditt tillstånd och vad du ska göra när det har kommit?

PMS hos flickor vad är det?

Enligt statistik upplever nästan 50% av kvinnorna PMS, experter kallar det cykliskt stresssyndrom..

Hur man översätter PMS till flickor

PMS står för premenstruellt syndrom, som manifesteras av ett komplex av symtom, det kan observeras hos flickor 2-10 dagar före menstruationens början. Många tror, ​​särskilt män, att PMS är ett kvinnligt infall, en myt som kvinnor själva kom med för att rättfärdiga sitt dåliga humör, men detta är ett felaktigt uttalande. Premenstruellt syndrom är officiellt erkänt som en sjukdom med varierande svårighetsgrad som kräver behandling.

Tecken och symtom

Vad är PMS hos flickor och kvinnor, vilka är tecknen och symtomen på premenstruell spänning? I de flesta fall kan kvinnor uppleva och manifestera flera symtom och tecken på sjukdomen samtidigt. Det vanligaste symptom och symptom är en smärtsam svullnad i bröstkörtlarna, som kan misstas under graviditet. Tecken på cykliskt stresssyndrom inkluderar:
- dragande smärta i nedre delen av ryggen, nedre buken;
- en kvinna kan uppleva och uppleva ökad känslighet för lukt, ökad aptit;
- vanliga förändringar i livet: irritabilitet, tårfullhet, ofta humörsvängningar, dåsighet, aggressivitet, vanliga livsförändringar;
- vissa har huvudvärk för närvarande, illamående eller kräkningar observeras.

Hur länge varar PMS för flickor och varför uppstår det?

Den främsta orsaken till uppkomsten av premenstrual spänning är den hormonella obalansen som uppstår i den kvinnliga kroppen mellan östrogener och progesteron. Premenstruellt syndrom kan vara en konsekvens av olika gynekologiska sjukdomar, operationer. Som regel börjar obehag, smärta och en förändring i beteende hos kvinnor på en dag, ibland 10 dagar, tills menstruationen börjar. Hur länge kan detta tillstånd pågå? Alla ovanstående symtom börjar gradvis försvinna på menstruationsdagen, men det finns fall som alla tecken på det smärtsamma syndromet kvarstår även efter det börjar, detta tillstånd kräver samråd med en gynekolog.

Vad man ska göra när PMS förekommer hos flickor eller kvinnor?

Vid de första manifestationerna av det närmande premenstruella syndromet är det nödvändigt att undvika stressiga situationer, skapa en daglig regim och slappna av mer. Om du lider av huvudvärk skulle illamående vara trevligt att ta en ledig dag och stanna hemma. Du måste tänka om din diet igen. Uteslut stekt mat, alkohol och kaffe, inkludera grönsaker, frukt i menyn, dricka örtte, särskilt de med en lugnande effekt. Användbara avkopplande promenader i friluft, bad eller varm avkopplande aromatiska bad.

Vad känner flickor under PMS och hur uppträder de?

För varje kvinna uttrycks premenstruellt syndrom annorlunda. Vissa damer kan, utöver huvudvärk, smärta i nedre del av buken, illamående, få lite vikt (upp till 2 kg), detta beror på vätskeansamling i kroppen. Det är en förändring i utseende, akne visas i ansiktet. Men de viktigaste förändringarna sker i beteende: humöret kan förändras varje minut, en flicka kan vara irritabel, aggressiv, tårfull, deprimerad, hon vill sova hela tiden, hennes aptit ökar, hennes smakpreferenser förändras. Varje organism reagerar individuellt på premenstrual spänning.

Hur man kommunicerar under en PMS i en tjej?

Vad man ska göra runt och hur man uppför sig med en person som har ett premenstruellt syndrom? Att ändra det vanliga beteendet och humörsvängningar som åtföljer sjukdomen kan göra en balanserad och trevlig tjej lockig och nervös. En kärleksfull man borde vara mer känslig och uppmärksam på sin själsfrände just nu. Sådant hennes beteende är ett tillfälligt fenomen, vara tolerant, provocera henne inte till gräl och konflikter.

Hur man behandlar?

PMS hos en flicka, som är mycket smärtsam och varar länge, kräver behandling för att lindra hennes tillstånd. Lugnande beredningar baserade på örter, naturligtvis (Novopasit) används för att lugna och minska nervspänningen. När det är nödvändigt att balansera hormoner i kroppen ordineras hormoner (Utrozhestan, Dufaston). Om du behöver eliminera smärtan kan du använda Diclofenac.

Efterlevnad av alla rekommendationer, omfattande behandling minskar avsevärt smärta, obehag som kvinnor upplever med premenstruellt syndrom, förbättrar hennes välbefinnande.

Vad är PMS hos flickor

Den här artikeln talar om ett så vanligt fenomen i kvinnors liv som PMS. Efter vår artikel kommer kvinnor att kunna bättre förstå vad som händer med dem, och män kommer att förstå kvinnor bättre..

Mycket ofta hör vi förkortningen PMS, som många kvinnor hänvisar till när de är i dåligt humör och känner sig illa, men inte alla förstår vad som ligger bakom dessa tre bokstäver. Tolkningen är mycket enkel: PMS förkortas som "premenstruellt syndrom." Och vad är PMS hos flickor, vad är dess orsaker och de vanligaste tecknen och hur man ska hantera det kommer vi att ta hänsyn till i den här artikeln. Vi rekommenderar starkt att du läser denna information för män så att de börjar bättre förstå sina nära och kära.

PMS är en sjukdom eller ett infall?

Premenstruellt syndrom hos kvinnor är en uppsättning olika symtom, vilket inte är någon sorts sjukdom. Men i vissa fall kan dessa symtom prata om hälsoproblem, inklusive olika sjukdomar. Mer exakt att säga om orsakerna till ohälsa kan bara en läkare.

Vissa män tror att en kvinnas nervstillstånd på vissa dagar är nonsens, ett vanligt infall att slåss mot eller ignorera. Och en så lätt attityd hos män kränker ibland kvinnor som faktiskt inte klarar av deras tillstånd. Genom att läsa nedan om symptomen på detta mycket vanliga syndrom, kommer du att förstå vad fattiga kvinnor möter varje månad..

Symtom och former

Symtom på PMS förekommer i nästan hälften av kvinnor runt om i världen, och symtomen börjar dyka upp (för någon alla, men för någon bara en del av dem) en vecka eller flera dagar innan menstruationen börjar. Detta syndrom manifesterar sig i sådana former:

 • Neuropsykisk: detta är den vanligaste manifestationen av PMS; det har sett många män. Det manifesterar sig i en snabb förändring av humör, irritabilitet, aggressivitet, tårfullhet, depression, som plötsligt kan ersättas av eufori. Dessutom är det värt att notera att PMS ofta manifesterar sig i depression och en minskad känslomässig bakgrund, och i en mer mogen ålder kommer irritabilitet, aggressivitet och eufori i framtiden..
 • Cephalgic: denna form är förknippad med förekomsten av huvudvärk, medan blodtrycksmätningar oftast är normala vid mätning av blodtryck. Ofta finns det nattens domningar i händerna, svettningar och även med sömnadsmärta i hjärtat.
 • Ödematös: som namnet antyder, i den kvinnliga kroppen manifesterar sig denna form av syndromet i form av ödem. Först och främst sväller och sväljer mjölkkörtlarna och området nära bröstvårtorna. Från andra delar av kroppen visas ödem i ansikte, fötter och händer. Orsakerna till svullnad i bröstet är förknippade med hormonella förändringar som inträffar i den kvinnliga kroppen i den andra fasen av månadscykeln. Förutom ödem kan svettningar och smärta i sakrum och nedre del av magen, som försvinner ett par dagar efter början av menstruationen, noteras.
 • Kris: från symtomen i denna form kan man skilja på förhöjd blodtryck, hjärtklappning, smärtsamma och kompressiva smärta noteras i hjärtregionen. Många kvinnor med denna form av PMS noterar en tydlig rädsla för död och skälvning. Alla dessa symptom är mest uttalade på natten, och på morgonen, som regel, avtar. På morgonen kan ökad urination observeras..
 • Atypisk: i detta fall kan det finnas symtom som är karakteristiska för någon av ovanstående former av PMS, liksom en ökning av kroppstemperaturen upp till 38 grader i frånvaro av infektioner och förkylningar.

PMS-formulär skiljer sig åt i varaktighet:

 • Den kompenserade formen är den kortaste, med den börjar symtomen på PMS dyka upp 3-5 dagar före menstruationens början och försvinner efter dess början. Från en månad tar därför perioden med dålig hälsa bara 5-7 dagar, vilket är relativt tolerant.
 • Dekompenserad form - här börjar symtomen 5-10 dagar före menstruationens början, varar under den och slutar endast 5-10 dagar efter det att perioden upphör. Således tar ICP 15-21 dagar från varje månad i månaden, eller ännu mer.

Enligt svårighetsgraden kan PMS ta en mild, måttlig eller svår form. Med en mild form av syndromet behöver en kvinna praktiskt taget inte ändra sin livsstil och oftast kan du till och med göra det utan att ta mediciner. Med måttlig svårighetsgrad måste en kvinna ta smärtstillande medel och andra läkemedel för att lindra symtomen. De mest uttalade symtomen på PMS manifesteras i sin allvarliga form, i vissa fall hjälper till och med att ta mediciner inte att hantera smärtsamma symptom..

Även om du har de flesta av symptomen som anges ovan, är det bara en gynekolog som kan diagnostisera PMS. Det är nödvändigt att ta reda på om symptomatologin är kopplad till månadscykeln, och för detta är det tillrådligt att hålla en självövervakande dagbok under en tid (2-6 månader), där du måste registrera hälsoinformation varje dag.

Orsaker till PMS

Den främsta orsaken till PMS hos kvinnor är en störd hormonell bakgrund. Under hela menstruationscykeln producerar kvinnans kropp hormoner östrogen och progesteron, och under vissa perioder av cykeln råder vissa av dessa hormoner. Symtom på PMS manifesteras när det finns abnormiteter i produktionen av hormoner.

Bland de faktorer som provocerar symtomen på PMS hos kvinnor, kan följande särskiljas:

 • stillasittande stillasittande arbete och i allmänhet ett sätt att leva, intellektuellt arbete;
 • fysiskt överarbete;
 • intellektuell trötthet;
 • kränkning av kroppsvikt (i vilken riktning som helst);
 • förekomsten av stress i livet, inklusive kronisk;
 • livet i en stad med en dålig miljösituation;
 • aborter, missfall;
 • problem förknippade med graviditet (för ofta graviditeter och förlossning eller misslyckade försök att bli gravid);
 • för ofta eller omvänt sällsynta sexuella kontakter;
 • tidigare var det gynekologiska operationer, förekomsten av sjukdomar inom området gynekologi, infektioner;
 • störningar i det endokrina systemet, inklusive sköldkörtelsjukdom (hypotyreos, hyperterios, struma, etc.);
 • traumatiska hjärnskador tidigare;
 • användning av orala preventivmedel;
 • missbruk av godis, heta kryddor, choklad, alkohol, tobak, droger.

Behandling

För att behandlingen ska vara mest effektiv är det nödvändigt med hjälp av en läkare att ta reda på orsakerna till PMS i ett visst fall. Och arbeta för att eliminera dessa orsaker. I detta fall är det också nödvändigt att utföra åtgärder som syftar till att normalisera kroppens allmänna tillstånd:

 • följ dagens ordning, delta i fysiska övningar;
 • normalisera vikt;
 • begränsa ohälsosamma dieter;
 • bli av med dåliga vanor;
 • koppla av helt i helgen, helst i naturen;
 • med medicinska metoder för att bota endokrina sjukdomar och infektioner;
 • sluta ta hormonella preventivmedel.

Vanligtvis hjälper den komplexa behandling som föreskrivs av en gynekolog att bli av med symptomen på PMS som ständigt plågar en kvinna och normaliserar hennes liv..

Vad är PMS hos kvinnor? Orsaker, symptom, behandling

Säkert varje kvinna, minst en gång i sitt liv, upplevde viss obehag före menstruationen. Av någon anledning är det allmänt accepterat att den mest irriterande och delvis vittiga kvinnan är under menstruationsperioden, men denna åsikt är felaktig. Menstruationen åtföljs huvudsakligen av smärta i nedre del av magen och generell malaise. Enligt statistiken upplevde cirka 90% av kvinnorna minst en gång i sitt liv PMS i en eller annan form. Premenstruellt syndrom (PMS) är ofta orsaken till dåligt humör, vilket kan provocera ett par slagsmål och gräl i familjen. Därför bör vad som är PMS hos kvinnor vara känt för män.

PMS är ett tillstånd där en kvinna kan gråta utan anledning, bli irriterad av små saker och hon är bättre att inte fastna i en het hand.

Det premenstruella syndromet kännetecknas också av ofta humörsvängningar, som redan har blivit en vanlig orsak till skämt från män. Kvinnan själv kan inte kontrollera dessa skillnader, eftersom detta är ett av symtomen på sjukdomen.

Vad är PMS hos kvinnor??

Premenstrual syndrom (PMS) är en kombination av somatiska och psykiska störningar som känner sig själva 2-10 dagar före menstruationens början och försvinner de första dagarna eller omedelbart efter. Cirka 85% av världens kvinnor lider av PMS, men de flesta vet inte ens om det. Det finns många signaler om detta syndrom, varför det lätt kan förväxlas med några allvarliga sjukdomar. För att förhindra att detta händer måste du alltid övervaka din menstruationscykel, eftersom många kvinnliga åkommor utvecklas efter menstruationen.

Vilka är symptomen på PMS?

Det finns ganska många PMS-symtom, men oftast upplever kvinnor dessa..

1. Symtom som orsakas av neuropsykiatriska störningar:

 • irritabilitet;
 • depression;
 • tearfulness;
 • aggressivitet.

2. Symtom som reflekterar vegetovaskulära störningar:

 • huvudvärk;
 • Yrsel
 • illamående;
 • kräkningar
 • smärta i hjärtat;
 • takykardi;
 • blodtryckstendens.

3. Symptom som är karakteristiska för metaboliska och endokrina störningar:

 • bröst engorgement;
 • svullnad
 • flatulens;
 • klåda
 • minnesskada;
 • nedsatt syn;
 • törst;
 • dyspné;
 • feber.

Beroende på den kliniska bilden skiljer man 5 kliniska former av PMS:

Så den neuropsykiska formen har problem med nervsystemet, och oftast den känslomässiga sidan. Enligt den föreslagna funktionen bestäms PMS ofta. Det åtföljs av förändring av humör, irritabilitet, till och med ibland aggression och samtidigt en kvinna känner slapphet, trötthet, yrsel, omotiverat dåligt humör. Allt detta stöds av sömnlöshet, som ett resultat av att det finns en känsla av panik, samt nedsatt hörsel och lukt och aptit. Bröstsvullnad förekommer också, vilket åtföljs av smärta vid beröring. Mycket ofta kan detta symptom skrämma, men om smärtan är koncentrerad i de övre och yttre delarna av bröstet, är detta ett symptom på PMS.

De ledande symptomen i cephalgisk form är sjukdomens neurologiska sida. Sjukdomen förstärks av migränattacker, hjärtklappning, smärta i hjärtat, diarré. En bankande huvudvärk är det huvudsakliga symptom på denna form. Patienter som har upplevt stress eller allvarlig traumatisk hjärnskada drabbas mest av denna form av symtom..

Med den edematösa formen dras inte vätskan från kroppen helt ut, vilket leder till att det hålls kvar i cellerna. Under denna period sväller ansiktet och lemmarna. Kroppen behöver mer vätska, som inte kan mättas och som under PMS utsöndras med stora svårigheter. I början av menstruationen minskar närvaron av vatten i cellerna och vikten återgår till det normala. Denna form kännetecknas också av matsmältningsbesvär, vilket resulterar i problemhud.

I en krisform observeras utseendet av panisk rädsla, blodtrycket stiger, smärta i hjärtat och takykardi uppträder. Periodens slut åtföljs av riklig urination. Kvinnor på 40 år som lider av hjärtsjukdomar, blodkärl och njurar utsätts för denna form..

Den atypiska formen av premenstruellt syndrom inkluderar: hög kroppstemperatur, huvudvärk, dåsighet, allergiska reaktioner.

Svårighetsgraden av premenstruellt syndrom beror på antalet och typen av symtom som kommer att dyka upp under det. Den milda formen stöds av 3-5 symtom 2-10 dagar före menstruationens början. Men med en svår form är sjukdomen mycket mer komplicerad, tecknen visas på 3-14 dagar och åtföljs av 5-12 symtom, och de manifesterar sig ganska ljust.

Om du upplever snabb trötthet, yrsel och funktionshinder faller till ett minimum - detta är en allvarlig form av PMS.

Det finns tre steg i PMS-utvecklingen

1. Kompensationsstadium - obehagliga manifestationer visas i den andra fasen av menstruationscykeln, och de försvinner med början av menstruationen; över åren förvärras sjukdomen;
2. stadium av subkompensation - till de befintliga symtomen läggs andra, allvarligare sådana som inte försvinner även under menstruationen; behandling är mer komplicerad än i föregående fall;
3. stadiet av dekompensation - symtomen lämnar inte nästan hela tiden, bara ibland kommer dagar, utan manifestationer av sjukdomen; tung behandling.

Hur man förstår att du har PMS?

Det är svårt att diagnostisera PMS. Fysiska och psykiska sjukdomar kan ha samma symtom eller helt enkelt förvärra tillståndet före menstruationen. Därför är den mest effektiva diagnostiska metoden att hålla en dagbok där du behöver fixa ditt tillstånd.

Om symtom regelbundet uppträder i mitten av cykeln och kvarstår tills menstruationen börjar, är troligen fallet i ICP och du behöver hjälp:

 1. i närvaro av neuropsykiatriska symtom - en konsultation av en neurolog och en psykiater är nödvändig;
 2. med övervägande av ödem - kontrollera mängden vätske som berusats och mät diurese. Det är nödvändigt att studera njurens utsöndringsfunktion, bestämma indikatorerna för kvarvarande kväve, kreatinin;
 3. i närvaro av smärta och engorgement i bröstkörtlarna - mammografi och ultraljud i den första fasen av menstruationscykeln;
 4. med huvudvärk - EEG och REG av blodkärl i hjärnan, CT, fundusundersökning, röntgen av skallen, cervikals ryggraden;
 5. konsultation av en neurolog, ögonläkare, allergist rekommenderas.

Var kommer PMS från kvinnor??

Trots den utbredda förekomsten kan läkare inte helt förstå orsakerna till PMS.

Även specialister som studerar detta problem kan fortfarande inte fastställa den exakta orsaken till förekomsten av premenstruellt syndrom hos kvinnor. Men det finns flera antaganden om detta ämne, varje del kan vara själva anledningen.

Denna sjukdom kan uppstå på grund av abort, olika operationer och skador, gynekologiska sjukdomar, liksom på grund av den tidiga belastningen som drabbats. Vissa läkare tror att orsaken till PMS är hormonstörningar som uppstår under menstruationen..

Därför antas att orsakerna till PMS kan vara följande:

 • En konstant förändring i förhållandet mellan progesteron och östrogen. Överskott av östrogen leder till svullnad och svullnad i bröstkörtlarna samt störningar i hjärt-kärlsystemet.
 • En annan orsak är brott mot vatten-saltbalansen. På grund av ett överskott av salter i kroppen utsöndras inte vätska, som ett resultat finns det svullnad och svullnad i bröstet.

PMS-behandling - tips och mediciner

Det är fullt möjligt att minska manifestationerna av PMS, i bästa fall eller helt bli av med premenstruellt syndrom. Om symtomen inte är för uttalade hjälper följande rekommendationer att hantera PMS utan läkemedelsbehandling..

Patogenetisk behandling bör kombinera åtgärder riktade mot de mest uttalade manifestationerna av störningar.

Icke-läkemedelsbehandling för PMS

Icke-läkemedelsbehandling inkluderar:

 • psykoterapi;
 • balanserad diet;
 • fysioterapi;
 • örtmedicin och naturliga preparat.

PMS läkemedelsbehandling

Läkemedelsbehandling inkluderar:

 • psykotropa, nootropiska droger och lugnande medel;
 • vitaminer i grupperna A, B och C, kalcium- och magnesiumpreparat;
 • smärtstillande medel och antiinflammatoriska läkemedel (NSAID).

Överväg varje typ av PMS-terapi mer detaljerat.

Psykoterapi PMS

Behandling av PMS måste börja med psykoterapi. Manifestationer som irritabilitet och humörsvängningar, depression kan korrigeras med metoder för psyko-emotionell avslappning eller stabiliserande beteendemetoder. En läkare - en psykoterapeut såväl som anhöriga kan föra samtal för att ta bort rädsla. Om svår emotionell labilitet observeras förskrivs psykotropa läkemedel: antipsykotika (Sonapax) och lugnande medel (Adaptol, Grandaxin) som stabiliserar det känslomässiga tillståndet. För att förbättra cerebral cirkulation och energiprocesser indikeras användningen av nootropics (Nootropil, Phenotropil) och tranquilonootrops (Noofen)..

Bra näring för PMS

Överensstämmelse med dieten med PMS innebär ofta fraktionerad näring, livsmedel med högt fiberinnehåll föredras. Den rekommenderade kosten bör innehålla 75% kolhydrater, 15% protein och 10% fett. Vissa experter rekommenderar ökad konsumtion av juice, främst morot och citron. Örtte är också bra. Kryddor, choklad, kött bör undvikas. Undvik att dricka alkohol. Vilket tappar reserverna av B-vitaminer och mineralsalter i kroppen och stör störningen av kolhydrater. Det är nödvändigt att minska konsumtionen av koffeinhaltiga drycker. Dessa inkluderar te, kaffe, cola. Koffein kan öka ångest, irritabilitet och humörförändringar, öka känslan av spänning i bröstkörtlarna.

Fysioterapiövningar för PMS

En god effekt i kampen mot PMS har fysioterapi. Motion minskar stress, ökar endorfinsekretion. Löpning, klättring av trappor, cykling, promenader, aerobics eller vatten aerobics ger utmärkta resultat.

Vitaminer och mineraler

Om en kvinna diagnostiseras med PMS, kan regeln läkaren förskriva vitamin B6, börja med en dos på 50 mg två gånger om dagen, med en gradvis ökning av dosen till 300 mg per dag. E-vitamin förskrivs i en dos av 400-600 IE per dag. Kalcium i en dos på 1000 mg / dag minskar symtomen på vätskeansamling i kroppen och minskar humörvariabiliteten. Magnesium har en liknande effekt och normaliserar dessutom aptiten - föreskrivs i en dos av 300-500 mg per dag.

Hormonterapi PMS

Om PMS diagnostiseras och orsakar allvarligt obehag för dig, kommer troligen läkaren att förskriva följande läkemedel för dig: i samband med absolut eller relativ hyperestrogeni (östrogen dominanssyndrom i kroppen) indikeras gestagenbehandling (Utrozhestan, Dufaston, Norkolut, etc.). Progesteronterapi tillämpades först framgångsrikt 1964. Behandling med gestagener hjälpte till att normalisera psyko-emotionella störningar och minska vätskeansamlingen i kroppen. Hormonterapi föreskrivs inte omedelbart, men efter undersökning enligt tester av funktionell diagnostik och föreskrivs beroende på identifierade förändringar..

Föreningen av PMS med ägglossning har bevisats och hormonella metoder baserade på undertryckande av ägglossning används i behandlingen (Zoladex, Diferelin). Att undertrycka ägglossning med höga doser av östrogen förbättrar kvinnors välbefinnande, men ökar risken för bröst-, endometrial- och äggstockscancer. Undertryckande av ägglossning med monofasiska samverkande COC med användning av mycket selektiva tredje generationens progestogener i olika åldersgrupper verkar lovande, särskilt när preventivmedel är nödvändigt. Begagnade Regulon, Novinet, Femoden, Marvelon, Yarina.

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) för PMS

I närvaro av smärta förskrivs smärtläkemedel som sänker halten av prostaglandiner i blodet och stoppar många av symptomen på PMS (Naproxen, Ketonal, Piroxicam, Rapten Rapid). Dessa läkemedel absorberas snabbt och verkar inom 2-6 timmar; har en uttalad smärtstillande och antiinflammatorisk effekt. De flesta av dem tar 1-4 gånger om dagen i den andra fasen av cykeln. Behandlingsförloppet varar vanligtvis 3 menstruationscykler..

Örtmedicin och naturprodukter för att bekämpa PMS

Behandling av PMS med traditionell medicin är baserad på de unika egenskaperna hos medicinalväxter för att lindra smärta, normalisera den hormonella bakgrunden i den kvinnliga kroppen, lugna nerverna, återställa tarmarna - med andra ord eliminera de viktigaste orsakerna till obehag.

För Bland det stora utbudet av medicinalväxter finns det sådana som framgångsrikt kan användas vid behandling av PMS (kamomillblommor, Calendula, gräsmanchetter, myntablad och Melissa). Bland de stora variationerna finns medicinalväxter som påverkar det humana endokrina systemet. Agnukaston - ett enda läkemedel från extraktet av Abrahams träd. Finns i form av droppar och tabletter. Tilldela ett bord. eller 40 droppar, 1 gång per dag. Mastodinon, Dysmenorm, som lindrar uppkomsten av PMS, normaliserar den psykomotiska bakgrunden, reglerar rytmen och varaktigheten av menstruationen, tillhör naturligt förekommande droger. Läkemedel har inga kontraindikationer och biverkningar..

Hur man lindrar tillståndet med PMS?

I processen med komplex behandling av PMS kan akuta manifestationer av sjukdomen lindras, tack vare sådana åtgärder:

 1. anslutning till en diet som bidrar till att normalisera andelen hormoner;
 2. vitaminer och mineraler som är nödvändiga för produktion av progesteron, som måste innehålla magnesium och hela komplexet av B-vitaminer;
 3. uteslutning av raffinerat socker samt bakning från mjukt mjöl;
 4. fullständig eliminering av koffein lindrar signifikant PMS-symtomen;
 5. äter nötter och fisk, som innehåller rätt mängd viktiga fettsyror. Du kan använda vegetabilisk, sesam eller linolja;
 6. minska effekten av stress på kroppen, samt återställa kroppens energibalans. Olika typer av meditationer är välkomna;
 7. zonterapi hjälper till att lindra symtomen genom att trycka på specifika smärtpunkter;
 8. fysiska övningar, till exempel yoga, aerobics eller snabb promenader, minskar också smärtan vid sjukdomen, och de bidrar också till produktionen av endorfiner, vilket underlättar det allmänna tillståndet;
 9. Tillräcklig mängd ljus behövs, vare sig det är konstgjort eller soligt.

Nu vet du vad PMS är, vad som kan provocera premenstruellt syndrom och vad som måste göras för att förhindra att detta händer. Om du inte har dessa symtom, är detta ett bra tecken, men du bör inte slappna av, eftersom sjukdomen kan komma att passera vid den mest inopportune tiden. Och om sjukdomen ändå har överträffat dig, se till att konsultera en läkare som skapar den behandling du behöver. Premenstruellt syndrom kan inte tolereras. Tillståndet med PMS, särskilt hos kvinnor med en instabil psyke och neuros, kan förvärras med tiden, vilket kan leda till olika sjukdomar, depression, vilket avsevärt kan förvärra livskvaliteten och påverka arbetsförmågan.

Det är alltid bättre att förebygga sjukdomen än att behandla den under lång tid. Så det är vettigt att spela sport, äta rätt, undvika stress och kontrollera dina hormonnivåer, vilket kommer att skydda dig inte bara från PMS, utan också från andra sjukdomar.

Det är också värt att komma ihåg att sjukdomar i könsområdet, hormonella och endokrina störningar ytterligare förvärrar förloppet av premenstruellt syndrom. Deras snabb behandling, efterlevnad av rekommendationer om livsstilsförändringar och, om nödvändigt, mediciner kommer att hjälpa till att hantera även svår PMS.

Uppmärksamhet! Eventuella mediciner bör tas endast efter att ha konsulterat en specialist..

De viktigaste symtomen på PMS hos flickor. Hur man lindrar villkoret?

Senaste uppdatering - 28 januari 2019 kl. 16:59

Ofta är frågan - PMS vad är det här för flickor? Många har hört talas om detta, men inte alla har en klar uppfattning om vad som orsakar nervnedbrott och dåligt humör hos kvinnor tre till fyra dagar före menstruationen.

Vad är PMS hos flickor?

Börja med att dechiffrera ICP. Detta är ett premenstruellt syndrom som är karakteristiskt för de flesta flickor och kvinnor. Cirka 70% av det rättvisa könet påverkas av det.

PMS uppstår en gång i månaden i 2-12 dagar före menstruationen och varar från 3 till 6 dagar. Under denna period reagerar kvinnor på olika sätt på de processer som sker i kroppen. Vissa känner praktiskt taget inte förändringarna, medan andra är bättre att inte röra.

Sedan antiken har läkare försökt att dechiffrera detta fenomen. Olika antaganden gjordes om att PMS är förknippat med funktionerna i området där kvinnan bodde, hennes hälsotillstånd och till och med månfaserna. Läkare kunde bara komma till sanningen under det tjugonde århundradet och fortsätta att studera detta fenomen tills nu..

Under PMS förändras den kvinnliga kroppens hormonella bakgrund. Mot bakgrund av brist på progesteron börjar produktionen av östrogen som reglerar cykeln, vilket leder till dess ansamling. I slutändan bildas en hormonell obalans, som har en direkt effekt på nervsystemet, vilket leder till dålig hälsa och humörsvängningar..

Det har visat sig att ju äldre kvinnan, desto svårare är det att utstå PMS. Faktorer som kan förvärra manifestationerna av premenstruellt syndrom:

 • undernäring;
 • påfrestning;
 • underlägsen vila;
 • ärftlig predisposition;
 • övervikt;
 • rökning;
 • gynekologiska operationer.

Så snart flickans perioder är slut och den hormonella bakgrunden är normal, försvinner alla symptom på PMS spor.

Tecken på PMS början

Till och med en helt frisk tjej några dagar innan menstruationen börjar kan uppleva en hel rad obehagliga upplevelser. Under PMS-perioden blir damer extremt hett tempererade och irritabla. Mot bakgrund av depression börjar de uppleva skarpa känslomässiga förändringar som kan leda till konflikter i familjen och på jobbet, smakpreferenser förändras.

För varje kvinna uttrycks PMS individuellt, beroende på kroppens egenskaper. Läkare har identifierat ett antal vanliga symtom associerade med syndromet:

 • sömnstörning;
 • ryggont;
 • konstant känsla av hunger;
 • smärtsam svullnad i bröstet;
 • viktökning;
 • smärta i lederna;
 • förlust av styrka även efter lätt och kort arbete;
 • migrän;
 • takykardi;
 • överkänslighet mot lukt;
 • illamående, kräkningar;
 • svullnad i ansiktet och lemmarna;
 • aggression, depression;
 • känsla av rädsla och ångest, panikattacker;
 • minskad koncentration, dåsighet;
 • feber.

En annan negativ effekt av PMS är att det kan förvärra en kvinnas befintliga sjukdomar betydligt:

PMS-perioden åtföljs vanligtvis av minst fem symtom. I sällsynta fall kan en dam uppleva nästan hela listan över obehag.

Är irritabilitet alltid ett tecken på PMS??

Betyder det att när PMS kommer, känner absolut alla flickor dåliga, irritabla och benägna till humörsvängningar? Detta uttalande är långt ifrån sanningen. Män tror ofta om en kvinna är trött och arg, då har hon ett premenstruellt cykelsyndrom. PMS varar dock bara några dagar och åtföljs inte alltid av uttalade symtom..

Orsaken till trötthet, aggressivt beteende och dåligt humör hos en dam kan bero på missnöje och problem i andra aspekter av hennes liv. Män borde vara mer uppmärksamma på det rättvisa könet och inte skriva av allt på Pms, vilket översätts som en premenstruell cykel.

Hur man lindrar symtom på premenstrual cykel?

Det är omöjligt att bli helt av med konsekvenserna av PMS. Detta är en naturlig process som sker varje månad i den kvinnliga kroppen..

Om en dam lider mycket av smärta under perioden av syndromet, kan hon lindra symtomen med smärtstillande medel. Det är värt att tänka på att med PMS förvärras kroniska sjukdomar. Därför är det bättre att köpa nödvändiga läkemedel i förväg.

För att underlätta hennes tillstånd kan en tjej följa en rad tips:

 1. Måttlig fysisk aktivitet. Klasser av yoga, dans, löpning, simning påverkar kroppen positivt. Regelbunden träning leder till en ökning av antalet endorfiner, vilket gör att du lyckas hantera ett depressivt tillstånd och övervinna sömnlöshet.
 2. Rätt näring. Det är nödvändigt att minimera konsumtionen av livsmedel som choklad, kaffe och livsmedel med mycket fett. Kosten bör innehålla mer färsk frukt och grönsaker. Nötkött rekommenderas inte heller för användning, eftersom det kan innehålla konstgjorda östrogener. Av drycker är det bättre att föredra morot och citronsaft. Alkoholhaltiga drycker, vilket leder till utarmning av vitaminer i kroppen, är det bättre att utesluta.
 3. Avkoppling och meditation. Om möjligt är det nödvändigt att undvika överarbetande och stressande situationer, försök att tänka positivt. Praktiska yoga- och meditationskurser hjälper dig att ordna dina tankar och kännas mycket bättre..
 4. Mineraler och vitaminer. Några veckor före menstruationen rekommenderas att man tar vitamin A, E, B6 och magnesium. Detta hjälper till att minska svårighetsgraden av PMS-symtom i form av ångest, trötthet, irritation, aggression, humörspikar, ökad hjärtfrekvens, sömnlöshet.
 5. Aromaterapi Om en kvinna inte har en allergisk reaktion kan du använda aromatiska oljor bland bergamott, salvia, lavendelolja, enbär, basilika, pelargon. Det är bra att ta bad med aromatiska oljor tio dagar före din period.
 6. Full vila. För att kroppen ska återhämta sig och vila är det nödvändigt att sova 8-10 timmar om dagen. Brist på sömn leder till en minskning av immunitet och utveckling av aggressivitet, känslor av ångest, irritabilitet. För att övervinna sömnlöshet kan du på kvällarna ordna små promenader i den friska luften. Många kvinnor medger att normalisering av sömn på kvällen har minskat svårighetsgraden hos ett antal obehagliga symtom i PMS..
 7. Medicinska örter. Detta råd är bland folkmöjligheterna. Med korrekt urval av örter kan du också försvaga effekten av syndromet. Brew tea rekommenderade primrose och hypericum.
 8. Regelbundet sexliv. Sex har en mycket gynnsam effekt på hälsan, främjar produktionen av endorfiner och stärker immunförsvaret. De som regelbundet övar är lättare att hantera dåliga känslor och övervinna stressande situationer. Aktivt sexliv är ett av de bästa sätten att hantera sömnlöshet..

Vad är PMS hos flickor: varför är hon arg och hur man behagar henne?

Inte varje människa förstår helt vad PMS är för flickor. Någon tror att detta bara är en uppfinning för att rättfärdiga flickor i dåligt humör, andra vet att det i "idag" är bättre att inte närma sig din älskade per kilometer.

Vad du behöver veta om premenstruellt syndrom? jag

Ofta gör män, som inte vet vad PMS är för flickor, misstag och förolämpar sina älskade damer med överdriven misstänksamhet och otro. Efter att ha läst skämt om ”kvinnan i dessa dagar” gör killarna i sin tur också förolämpande skämt utan att inse att flickan faktiskt behöver banalt stöd och uppmärksamhet.

Sedan antiken har läkare försökt förstå varför kvinnor känner sig värre några dagar innan menstruationen börjar bli irriterande och döda. Och idag är det för många män ett mysterium vad PMS hos flickor är..

I antiken var premenstruellt syndrom, och i synnerhet den kvinnliga cykeln, förknippat med månfaserna, särskilt i bosättningsområdet. Under det tjugonde århundradet lyckades läkarna fortfarande förstå vad som egentligen hände med kvinnans kropp..

PMS är ett premenstruellt syndrom, det vill säga inte själva menstruationen utan perioden före dem. Intressant nog var forskare i genomsnitt cirka 150 symtom som uppträder under PMS.

Oftast inträffar syndromet 2-10 dagar före menstruationens början och varar från 1 till 5 dagar.

Hur man förstår att detta är PMS 2

Till och med den starkaste och mest friska damen som aldrig klagar på någonting kan känna sig illa under kort tid PMS manifesteras i följande symtom: svår och värkande smärta i ländryggen, svullnad i bröstet och ömhet, aggressivitet, irritabilitet, ett tillstånd där "du vill ha något, men du vet inte vad".

Stämningen i kvinnors PMS hoppar, när mönstret av hjärtrytmer går upp och ner. Dessutom kan en dam uppleva konstant hunger och en önskan att äta upp till en dumpning, medan hon snabbt går upp i vikt, och detta gör henne bara mer upprörd.

Ytterligare symtom som en kvinna kan stöta på är svår huvudvärk, tyngd och värkande leder, svullnad i kroppen och sömnlöshet.

Är de alla så? 3

Börjar leva med en tjej, undrar killar om alla damer är så irriterande i dag, och är det verkligen bättre "att inte närma sig ett kanonskott".

Uttalandet att alla kvinnor som verkar trötta och arga lider av PMS är i grund och botten fel, eftersom denna period vanligtvis inte varar mer än två dagar och slutar när menstruationen inträffar. Dessutom uppträder symtom som irritabilitet och slöhet inte lika hos alla kvinnor.

En kvinna är i dåligt humör när hennes rygg, ben eller huvudvärk.

Även om det är värt att titta närmare på symtomen. Kanske har du en kvinnlig tik som verkligen älskar uppmärksamhet till sig själv.

Varför händer detta 4

Naturen ordnade det så att cykeln börjar med ägglossning och slutar med menstruation. Samtidigt inträffar en verklig storm i damens kropp - hormoner byggs om, nya produceras, medan globala förändringar börjar i kroppen, till exempel ökar mjölkkörtlarna, vilket medför flera fler fenomen.

Förändringar i humör och dålig hälsa på grund av en förändring av hormonnivåerna.

Vissa flickor är resistenta mot detta och känner praktiskt taget inga förändringar, medan andra inte kan hitta en plats för sig själva. De kastas i kylan, sedan i värmen, ryggen är konstigt värkande och bryter ben.

Forskare försökte förstå varför detta händer och identifierade flera de mest exakta och sanningsenliga teorierna. Den första orsaken är en kränkning av vatten-salt ämnesomsättning, förgiftning.

Det andra skälet är detta allergiska allergi. Kroppen är mycket känslig för progesteron. Den tredje, mest uppenbara orsaken är psykogen. Under påverkan av psykologiska faktorer utvecklas vissa fysiologiska symtom som får en mycket riktig färg och orsakar smärta för flickan.

Den mest populära i det vetenskapliga samfundet var teorin om hormoner. Enligt studier som genomförts under cykeln och under PMS-perioden genomgår flickan starka svängningar i hormoner, vilket i hög grad påverkar hennes tillstånd. Hormonbalans är mycket viktigt för att en kvinnas kropp ska fungera fullständigt och normalt, men om den störs är välbefinnandet mycket värre.

I rätt position är alla hormoner balanserade mellan varandra. Östrogen - ett viktigt kvinnligt hormon som förbättrar både kvinnans mentala och fysiska välbefinnande och ökar dess vitalitet.

Androgener ökar libido, ökar effektiviteten. Progesteron leder i sin tur till depression om det finns åtminstone ett litet överskott.

Hur du hjälper din flickvän 5

Ibland är det bästa som en kille kan göra inte att störa damen, inte att plåga henne med besattheter, och ännu mer med erbjudanden om att gå i säng, där "allt kommer att fungera." Om en tjej vill ha uppmärksamhet och kramar kommer hon själv att fråga om det.

Detta tillstånd kan inte botas, eftersom det kan kallas naturligt. Detta tillstånd i kroppen är inte patologiskt och det inträffar varje månad. Men om flickan är mycket mottaglig för smärta, kan du försöka välja symptomatisk behandling, till exempel välja rätt smärtmedicin.

För att minska antalet ödem bör du gå mer och dricka mindre vatten. Ett dåligt humör kan snabbt ge plats för en bra om en flicka tar sig själv i något. Och den här killen kan hjälpa henne.

Situationen kan dock visa sig inte till det bättre, och under PMS kan flickan förvärra kroniska sjukdomar. Om det finns en sådan anamnesis, bör man i förväg fylla på alla nödvändiga läkemedel för att ”möta” sjukdomen på rätt sätt och snabbt släcka den.

Det vanligaste problemet är svullnad. Om en flickas ansikte, ben, svullna kroppar, växtbaserade infusioner och te bör förberedas, liksom ett sätt att slappna av.

Killen kan erbjuda en promenad runt i staden, men det är viktigt att göra stopp då och då, vilket ger flickan möjlighet att besöka damrummet och städa upp sig själv.

Vilka faktorer bidrar till utvecklingen av syndrom 6

Under forskningen identifierade forskare flera faktorer som kan bli grundläggande i utvecklingen av ICP.

Så de flickor är mest utsatta för vilka serotoninnivån i blodet är kraftigt sänkt. I detta fall uppstår melankoli, slöhet och depression. Bristen på vitamin B6 bidrar också till problemen - vätskan kvarhålls i kroppen, vilket gör att kvinnan blir alltför känslig.

Kvinnor som röker minst flera gånger i veckan drabbas troligtvis av premenstruellt syndrom. Med en brist på magnesium i blodet uppstår också obehagliga fenomen - illamående och svår yrsel, huvudvärk och önskan att äta så mycket mjöl och söt som möjligt.

Kvinnor med ett BMI (body mass index) på mer än 30, det vill säga övervikt, har också svårt att tolerera syndromet. Dessutom kan faktorer som en genetisk predisposition, tidigare operationer i livmodern eller slidan och förlossningen samt ett tillstånd av svår stress inte ignoreras..

Symtom på PMS 7

Menstruationsskörd - PMS kan uppstå helt oväntat för kvinnan själv. De vanligaste symptomen är neuropsykologiska symtom. Flickan har dåligt humör hela dagen, huvudet gör ont, hon är irriterad och slö och vill förstöra allas humör. I sådana ögonblick är det bäst att inte komma för nära henne, men inte gå för långt för att hjälpa vid behov.

Mer obehagliga symtom från det endokrina systemet är möjliga: frossa, feber, uppblåsthet och svår andnöd, nedsatt syn, aura, huvudvärk och kortvarigt nedsatt minne. Allt detta är resultatet av hormonell anpassning..

Den tredje gruppen av symtom är vaskulär. En stark effekt utövas också på det kardiovaskulära systemet. Takykardi uppstår, blodtrycket stiger eller minskar betydligt, illamående eller till och med kräkningar uppstår, liksom svår diarré.

Som regel förstår flickan omedelbart vad som orsakade hennes tillstånd, eftersom hon förväntar sig att menstruationen börjar. I vissa fall krävs dock läkares hjälp, särskilt om en flicka utanför PMS kan förvärra allvarliga kroniska sjukdomar.

Några dagar före menstruationen kan en flicka få sömnlöshet, svullnad och ledvärk. Dessa är normala, inte patologiska fenomen, om de inte varar mer än 2-3 dagar.

Ibland börjar en dam känna obegriplig rädsla och ångest utan anledning. Det är bra om hon kan dela sin rädsla med en kille, och han kommer att fördriva hennes rädsla.

Hur behandlas detta tillstånd 8

Behandling kan endast vara symtomatisk, till exempel om en kvinna har hjärtproblem, och de förvärras under perioden av premenstruellt syndrom. I detta fall är det nödvändigt att observera på en medicinsk institution och följa rekommendationerna från en läkare.

Det finns emellertid generella saker som en kvinna kan göra för att förbättra sitt tillstånd: sluta röka, sluta dricka alkohol, minska vikten till en normal nivå, liksom spela sport, vara aktiv under hela dagen, etablera en regim av stigningar och uppvakningar.

Osjälliga dieter gör att du ofta känner dig dålig. På helgerna är det bäst att åka utomhus. Om det finns sjukdomar i det endokrina systemet är det nödvändigt att konsultera en läkare och genomgå läkemedelsbehandling.

Flickor som skyddar sig mot oönskade graviditeter genom att ta hormonella läkemedel är mest benägna att få PMS. Det bästa de kan göra för kroppen är att byta till en annan skyddsmetod och sluta ta p-piller.

Hur man förklarar för en man vad PMS 9 är

Även i den moderna världen tror vissa män inte att PMS är det riktiga, och de tror att kvinnor ”uppfinner allt för att inte tvätta golven och laga mat”. I själva verket existerar PMS verkligen, och detta är ett mycket lumskt syndrom som kan förgifta livet för även den mest friska och gladaste flickan.

Nyligen kunde en kvinna inte tillåta sig att spela ett trick, hon behövde ta sina barn till skolan, mata alla, köpa mat, ordna sitt hus och göra mycket mer. I dag har lite förändrats, men det finns fortfarande en tendens till förbättringar. På PMS-dagar har flickor råd att koppla av och gömma sig under täcken. Det är emellertid nödvändigt att killen förstår hur dålig tjejen kan vara i ett sådant ögonblick och inte besvärar henne.

I livet finns det ofta situationer som ur människans synvinkel kan låta som en paradox. Till exempel pratade en kille och en flicka länge, hälsade alltid varma varandra och plötsligt gumrade hon som svar på hans "hej", något oinförståeligt och galopperade bort. I själva verket kan detta mycket väl hända under PMS.

Par som börjar leva tillsammans möter många svårigheter, men det svåraste testet för en man kan vara exakt de dagarna då hon började premenstruellt syndrom. Flickan bör varna killen i förväg att hon kan vara extremt varm tempererad i dessa dagar och be att inte uppmärksamma henne. Detta kommer att rädda förhållandet från att bryta.

En fras som kommer att vara förståelig för varje man: "Älskling, om du vill förstå vad jag känner nu, föreställ dig att du har en baksmälla efter en två dagars promenad, och det finns inte ett glas vatten i närheten." En sådan jämförelse är helt förståelig för alla människor och han kommer till och med att kunna sympatisera.

Men vissa flickor går helt enkelt för långt och spelar olyckan med menstruation och kvinnor som är "väldigt olyckliga". Ett sådant beteende, om det spelas, orsakar inte annat än äckelse, därför bör det inte användas till synd på mannen.

”Jag låg bara och tittade på taket och plötsligt brast ut i tårar. Han sprang omedelbart till mig, började ställa frågor och när han förstod vad som var frågan omfamnade han helt enkelt ”- en tjej skrev på forumet och hennes betextaktik kan tyckas mycket lämplig. Hannen ska inte heller glömma hur man förhåller sig till hennes nyckor och PMS.

Hur man överlever när din flickvän har dessa dagar - Life hack och tips för PMS

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Vilka örter att dricka för att orsaka menstruation

Försening av kritiska dagar kan orsakas av fysiologiska och patologiska skäl. I fall där cykelens misslyckande inte orsakas av graviditet och sjukdomar i reproduktionssystemet, är det tillåtet att använda örter som orsakar menstruation....

Orsaker till en menstruationscykel

Allmän informationUnder en viss period av hans liv inträffade antagligen cykelstörningar hos varje kvinna. Överträdelsen av menstruation, som många damer är vana vid att betrakta något vardagligt, är i själva verket en signal om kvinnors hälsoproblem....

Färgning av hår under menstruation: möjligt eller inte

Det finns ingen entydig åsikt om frågan om det är möjligt att färga hår under menstruationen. Vissa experter anser att detta förfarande är ofarligt, medan andra är säkra på att färgningsträngar kan förvärra en kvinnas allmänna tillstånd....