Vad du ska göra för att göra menstruationen snabbare

Intim

Säkerhetsföreskrifter förbjuder:

 • påskynda din period varje månad;
 • tillämpa accelerationen av menstruationen tills en stabil menstruationscykel har upprättats;
 • använda dessa medel för oregelbundna menstruationscykler hos vuxna kvinnor;
 • påskynda menstruationen vid förhöjd kroppstemperatur (mer än 37,5 ºС);
 • få menstruationen att gå snabbare om det finns en akut infektionssjukdom (ARVI, bronkit, etc.);
 • påskynda menstruationen med matförgiftning.

Ingen gynekolog säger att det är användbart för en kvinna att använda accelerationen av menstruationen. Emellertid presenterar livet ibland oväntade omständigheter där närvaron av menstruation blir oönskad.

Det är för sådana händelser som tekniken för att snabbt avsluta menstruationen hjälper till att förbereda.

Medicinalväxter och försiktighetsåtgärder

Självsamling av örter kräver skicklighet, så det är säkrast för en stadsbor att köpa en färdig samling på ett apotek. Alla örter är prisvärda och säljs i de flesta apotek i staden. rekommendationer:

 1. Du ska aldrig köpa örter från främlingar (i övergångar, vid stopp).
 2. Råvaror av dålig kvalitet kan orsaka allvarlig förgiftning, så du måste inspektera växten före användning.
 3. Om man märker svärta, mögel, råa stjälkar eller löv måste alla råvaror kasseras. Att använda en sådan avgift är farligt.
 4. Apoteksavgifter har ett utgångsdatum. Du måste se till att gräset inte löper ut. Det är omöjligt att använda det efter utgångsdatumet, även om det ser normalt ut.

Det farligaste som kan hända när du köper gräsplockning från dina händer är att byta ut anläggningen. Vissa äldre människor ger en anläggning för en annan, och förstår ofta inte vad de samlade in och säljs. Innan du köper måste du titta i den botaniska referensboken exakt hur anläggningen ser ut för att inte förvärva en helt annan samling. Om en kvinna inte är specialist i botanik eller traditionell medicin, måste hon köpa örter endast på ett apotek.

Snabba upp planen

Schema för ett snabbt slut på menstruationen:

 • ta ett lagerblad, detta kommer att utlösa menstruation 2-3 dagar tidigare;
 • nästa dag, ta växter som påskyndar blodkoagulation;
 • fylla på utbudet av vitaminer i kroppen;
 • ge buken en lätt fysisk ansträngning;
 • ta koagulanter för att stoppa blödningen.

Om du till exempel behöver förbereda dig för ditt eget bröllop, och datumet för äktenskapet faller precis vid tidpunkten för din period, kan du ringa menstruation med en lavrusha på 1 vecka och sedan blöda i ett accelererat läge på 1-3 dagar. Om en kvinnas menstruation vanligtvis fortskrider mycket och under en lång tid (5-7 dagar), kan du, förutom laurbladblad, ta Aspirin och vatten med citronsaft eller ascorbicum. Detta kommer att orsaka kraftig blödning. Först efter en dag kan koaguleringsmedel startas, om tiden tillåter är det bättre även efter 2 dagar.

Traditionella medicin recept

Recept som hjälper till att göra menstruationen slutar snabbare:

 1. Lagerblad. Denna växt hjälper till att orsaka menstruation efter en försening. Men det kan också användas så att menstruationen kan sluta snabbare. Lågblad ökar tonen i livmoderns muskler, det börjar aktivt sammandragas, som ett resultat av vilket menstruationen börjar. Verktyget är starkt, det är skadligt att applicera varje månad. Hur får du dina perioder att sluta snabbare? Ta 10 g lagerblad, tillsätt 500 ml vatten. Du kan förbryta bladen i små bitar. Leka i 1 timme. Sila och svalna. Buljongen är väldigt bitter. Maximal dos: högst 1 kopp, ta 2 msk. l med ett intervall på 30 minuter. Kan inte användas för sjukdomar i hjärt-kärlsystemet.
 2. Nässla. Apoteket säljs i krossad form. 1 msk. l häll nässlor i en slev eller panna, häll 1 kopp kokande vatten (250 ml), koka på låg värme i minst 5 minuter. Häftigt. Drick ett halvt glas med ett intervall på 1 timme. Daglig dos: högst fyra glas. Det finns ett annat doseringsalternativ: 5 msk. l per 500 ml kokande vatten. Stark buljong ta 4 msk. l., en säker dos av stark buljong - högst 1 kopp per dag. För att säkerställa att din period slutar snabbare måste du använda den här metoden tillsammans med andra. Nässlor innehåller K-vitamin och andra ämnen som påskyndar blodkoagulation. Gräs minskar mängden blödning och bidrar till en snabb återställande av endometriumens integritet. Nässlaintag är kontraindicerat för åderbråck, tromboflebit, tromboemboli, liksom för hjärtsjukdomar och blodkärl.
 3. Burnet. Det latinska namnet på växten är Sanguisórba officinális. Det säljs i växtbaserade butiker och i de flesta apotek i form av torra krossade råvaror. Hur man lagar en avkok: 2 msk. l häll örter med 250 ml kokande vatten, täck över och låt sjuda i 30 minuter i ett vattenbad. Kyl och sil. Den resulterande buljongen är mycket stark, så den måste spädas i vatten i förhållandet 1: 1. För att menstruationen snabbare avslutas måste du ta en avkok av 1 msk. l med ett intervall på 30 minuter. Den maximala dagliga dosen är 6 msk. l Växten innehåller ett komplex av vitaminer och mineraler (mer än 20 artiklar) som hjälper menstruationen att passera snabbare. Överskrid inte dosen. Allergiska reaktioner möjliga.
 4. Vattenpeppar. Det är bäst att köpa en färdigt tinktur på ett apotek. För att menstruationen ska ta slut måste du ta drogen 40 droppar 3 gånger om dagen, tillsätt dricksvatten och dricka 30 minuter före måltiderna. Detta botemedel är ganska milt, har inga kontraindikationer, men påverkar inte alla kvinnor.
 5. Shepherd's bag. Säljs på apotek i torr form. Ta 2 msk. l torra örter, häll 250 ml kokande vatten, låt stå i 1,5 timmar. Sila, ta 1 msk. l Maximal daglig dos: 4 msk. l Det påskyndar koagulation, därför kan det inte tas med tromboflebit, tromboembolism, åderbråck, vegetovaskulär dystoni, hypotension, hypotension och med hjärtsjukdomar.

Med intensiv blödning uppstår en stor förlust av järn, kalium och magnesium. Elektrolytbrist påverkar hjärtats arbete negativt, en brist på kalium och magnesium kan orsaka hjärtsvikt. Du kan kompensera för bristen på elektrolyter genom att ta hematogen. Läkemedlet är billigt och säljs i alla apotek..

Specialövningar

Fysisk aktivitet stimulerar blodflödet till bäckenorganen och hjälper till att få kritiska dagar att sluta förr. Rekommendationer som måste följas för din egen säkerhet:

 1. Om kramper inträffar, måste du omedelbart dricka vatten med citronsaft och sedan öka dosen av Hematogen. Fortsätt klasserna endast efter normalisering av hälsan.
 2. Om du känner dig yr, avbryt klasserna, ligga och vila.
 3. Om ditt hjärta gör ont, avbryt ytterligare åtgärder för att påskynda din period, ring i ambulans och informera sjukvården om alla åtgärder som vidtagits tills du känner dig illa.
 4. Utför alla rörelser långsamt och exakt, utan ryck eller överspänning.
 5. I genomsnitt bör den totala varaktigheten för ett träningspass vara högst 40 minuter. Om en kvinna är i god form kan du göra 1,5 timmar 1 gång per dag.

Hur du får din period att gå. Träningsplan:

 1. Uppvärmning av alla huvudfogar: livmoderhals-, axel-, armbågs- och handledled, sedan femoral-, knä- och fotleden.
 2. Långsam knäböj 10-50 gånger beroende på fysisk kondition.
 3. Träna "båt". Ligga på magen, sträck ut armarna framåt, dra av dina strumpor, höj samtidigt armar och ben, håll i minst 10 sekunder, sänk sedan ner, vila och upprepa;
 4. Pressens sväng. Ligg på ryggen, benen raka eller böjda vid knäleden, dra huvudet till knäna. Träna långsamt.
 5. Hoppar på plats.
 6. Träningscykel". Ligg på ryggen, böj knäna, gör rörelser, som när du cyklar.

Du kan ändra övningssekvensen, men en uppvärmning är nödvändig. Om det minskar musklerna måste du applicera förkylning och dricka några små läppar vatten med Aspirin, askorbinsyra eller citronsaft.

Du kan göra andra övningar där bukhålans främre vägg är inblandad. Du kan inte göra rack på huvudet och axelbladen, trumla och gå på händerna.

Vitaminintag

Hur gör du att dina perioder säkert och snabbt slutar? I denna fråga hjälper du att ta vitaminer och kosttillskott:

 1. C-vitamin. Ta 5 tabletter per 10 kg vuxenvikt. Om det finns en tendens till allergier, minska dosen.
 2. Hematogen. Obligatoriskt läkemedel som ökar nivån av järn i kroppen.
 3. Vitamin E. Skyddar blodkärl och hjärta, ökar vävnadsregenerering, behövs för absorption av kalium och magnesium i kroppen.
 4. Vitamin D. Också involverat i absorptionen av kalium och magnesium.
 5. K-vitamin och kalcium. Nödvändigt för hjärta och blodkärl, ofta ingår i ett vitaminkomplex.

Om möjligt är det bättre att köpa vitaminer av hög kvalitet från pålitliga tillverkare. Ta dem om du vill göra dina perioder slut så snart som möjligt. Du måste starta en kurs med vitaminer om en månad. Efter accelerationen av menstruationen, när blödningen har slutat, måste du utesluta fysisk aktivitet, slappna av, ta vitaminer och sova väl.

Hur du får dina perioder att sluta snabbare

Innehållet i artikeln

 • Hur du får dina perioder att sluta snabbare
 • Hur du försenar din period i flera dagar
 • Hur du kan bli av med din period


Hur man minskar menstruationens varaktighet: folkemedel

Avkok av olika örter har hemostatiska egenskaper: nässlor, paprika, herdehandväska, berberis, vilda björnbär och hallonblad. Dessutom innehåller dessa örter också stora mängder askorbinsyra, vilket stärker kärlväggarna..

Börja dricka buljongen från den första menstruationsdagen. Glöm dock inte att efterföljande blödningar kan hålla längre än vanligt. Detta är en slags kompensation för den förkortade menstruationscykeln..

För att laga en nässlingsbuljong, lägg 5 msk. I en skål eller panna. blad från denna växt och fyll dem med 500 ml varmt vatten. Låt det sjuda i 20 minuter, inte koka, låt buljongen brygga och svalna. För att förbättra smaken kan du lägga till lite socker eller honung. Ta detta botemedel 4-5 gånger om dagen i 3 msk..

En avkok av en herdeväska måste förberedas med en hastighet på 2 tsk. denna anläggning för 1 kopp kokande vatten. Drick den här produkten i uppdelade doser av 2 koppar per dag.

Dessutom hjälper användningen av stora mängder citrus eller andra livsmedel som är rika på vitamin C att försena uppkomsten av menstruationen..

Men det är inte värt att försöka stoppa menstruationen med användning av mediciner. Dessa läkemedel kan inte tas utan medicinsk övervakning, eftersom de kan leda till tromboemboliska komplikationer.

Hur man förkortar din period: träning

Genom att utöva yoga under lång tid kan du också uppnå att din period slutar snabbare. Dessa metoder måste dock vara konsekventa. I detta fall, efter 2-3 månaders yoga, kommer menstruationscykeln att vara mer förutsägbar..

När du står på fyra, gör du 15-20 maximalt med varje ben växelvis. En annan övning: Stå på fyra, föra klackarna ihop och öppna sedan knänna böjda så att du får en groda.

Sitter på golvet, sprider benen breda och lutar dig sedan framåt och böjer dig i ländryggen. Håll denna position så länge som möjligt. Sådana övningar utförs helst i kombination.

Vad du ska göra om din period är lång

Det finns fall då det är nödvändigt att göra menstruationen slut tidigare. Inte varje kvinna äger en 28-dagars cykel, när menstruationen varar från 4 till 5 dagar. Lång och kraftig blödning kan leda till anemi - ett tillstånd där hemoglobinhalten i blodet minskas.

Försök inte själv hantera långa perioder. Konsultera en gynekolog som kommer att förskriva dig en fullständig undersökning samt en omfattande behandling.

Vad du behöver veta när du försöker stoppa din period

Den subtila strukturen i en kvinnas kropp, tänkt av själva naturen, kan lätt balanseras av utslagstörningar i sitt arbete. Och om du funderar på hur du får dina perioder att sluta förr, tänk först på huruvida detta verkligen är nödvändigt.

Gynekologer rekommenderar inte att experimentera med din menstruationscykel så att du inte behöver ångra konsekvenserna i framtiden.

1-2-3 månader och slutade (startade och slutade omedelbart)

Hur kan jag minska min period

Faktorer som undernäring (till exempel att äta stora mängder citrusfrukter), stress, långvarig användning av antibiotika etc. kan påverka menstruationens varaktighet..

Om den månatliga urladdningen varar länge i flera cykler rekommenderas det att informera gynekologen om detta, eftersom den faktor som framkallar denna avvikelse kan ha en patologisk etymologi.

Så för att dina perioder ska gå snabbare måste du påverka kroppen på ett visst sätt. Påskynda kritiska dagar i ett par dagar med läkande buljonger, ta mediciner och träna. Dessa metoder kräver separat övervägande. Mer enkla metoder kommer att beskrivas nedan, vars implementering bidrar till att minska menstruationens varaktighet.

 1. Sex. För att menstruationen slutade snabbare, bör du ofta ha samlag. Men för att uppnå önskat resultat måste två villkor följas. För det första bör inget preventivmedel användas under sex. Och för det andra bör samlag sluta med en orgasm. Slutförandet av kritiska dagar underlättas av prostaglandinet i sperma, som interagerar med livmoderns överhuden stoppar dess separering.
 2. Hormonala droger. Läkemedel i denna grupp hjälper till att stoppa månadsblödning. Gynekologer förskrivar ofta hormonbaserade orala preventivmedel till kvinnor. De ska tas först efter att ha konsulterat en läkare.
 3. Vitamin E och C. De har en positiv effekt på blodkärlen och stärker dem. De minskar också ömheten under menstruationen och hjälper dem att sluta snabbare..
 4. Tamponger. Dessa hygienprodukter är det bästa alternativet till kuddar. Enligt många experter minskar användningen av tamponger under menstruationen deras varaktighet och antalet menstruationsflöden.

Vilka läkemedel används

Den mest effektiva användningen av droger, men denna metod är den farligaste. Valet av ett läkemedel bör utföras av en läkare som tar hänsyn till alla individuella egenskaper. Om det används felaktigt kan läkemedlet framkalla ett antal biverkningar, inklusive yrsel, allergier och snabba blodtryck..


En av de godtagbara läkemedlen är Vikasol.

De mest använda läkemedlen beskrivs i tabellen..

VikasolDet implementeras som en lösning för intramuskulär administration. Förbättrar blodkoagulationen på grund av närvaron av vitamin K i kompositionen. Det används inte för att snabbt avsluta menstruationen med: • en hjärtattack; • en stroke; • trombos; • tromboembolism. Läkemedlet verkar 10-13 timmar efter administrering. Som profylax rekommenderas läkemedlet att återanvändas efter menstruationens slut. Detta hjälper till att normalisera cykeln..
TranexamMedicinen finns i form av tabletter. Läkemedlet förbättrar blodkoagulationen. Av denna anledning påskyndar läkemedlet dagen för slutet av menstruationen. Dessutom eliminerar verktyget den inflammatoriska processen och den smärtsamma känslan. Tranexam är inte ordinerat för leversjukdomar.
DicinonLäkemedlet förtjockar blodet och stärker väggarna i blodkärlen. Det föreskrivs ofta för att eliminera blödning. De börjar konsumera medicin 5 dagar före den kommande menstruationen.

Om biverkningar uppstår när du tar medicinering, bör du omedelbart sluta använda läkemedlet och rådfråga din läkare. Annars kommer patientens tillstånd att försämras avsevärt och sannolikheten för komplikationer kommer att öka..

Vad du behöver veta när du försöker stoppa din period

Det kvinnliga reproduktionssystemet är baserat på menstruationscykeln. Dess funktion är att förbereda kroppen på en möjlig graviditet. Ja, detta är naturligtvis en mycket viktig period, men dess gång är mycket besvär.

Under kritiska dagar försvagas kroppen avsevärt, så patogener är lättare att komma på slemhinnorna i de inre organen. Baserat på detta blir det nödvändigt att vidta åtgärder som syftar till att minska fasen för månatliga fördelningar.

Fullständig upphörande av menstruationen är orealistisk. Detta fysiologiska steg är nödvändigt för den kvinnliga kroppen för att upprätthålla funktionerna för reproduktion och rening. Men att vidta åtgärder hjälper dem att komma igenom snabbare..

Om du korrekt närmar dig frågan om att minska perioden med kritiska dagar kommer kroppen inte att vara känslig för negativt inflytande. Till exempel kommer menstruationen att bli snabbare om, på råd av en gynekolog, en kvinna börjar ta orala preventivmedel. Men om hon utser dem själv, finns det risk för ökad menstruationsblödning.

För att minska menstruationens varaktighet är det viktigt att uppmärksamma ditt välbefinnande. Om de åtgärder som vidtagits har lett till illamående, feber, yrsel eller andra obehagliga symtom, rekommenderas att stoppa självmedicinering.

Så för att få dina perioder att sluta snabbare kan du använda ett av följande tips.

När man ska träffa en läkare?

Om din period började och omedelbart slutade bör du definitivt rådfråga en läkare, eftersom det kan indikera förekomsten av graviditet eller komplexa sjukdomar. Anledningen till denna kränkning kan vara betydande fysisk ansträngning eller stress. Du kan helt hantera detta på egen hand, det viktigaste är att koppla av så mycket som möjligt. Du kan också ta lugnande medel.

En oregelbunden menstruationscykel kan vara i början av hormonell födelsekontroll. Detta är ganska normalt, för efter en stund kommer kroppen att vänja sig till det och allt kommer att återgå till det normala..

Användningen av folkrättsmedel

Du kan minska din period med hjälp av traditionell medicin. Kvinnor som dricker avkok av medicinska örter minskar antalet menstruationsflöden och deras varaktighet. De bästa folkrecepten:

 1. Nässlor buljong. Torra löv hälls med kokande vatten. De måste sjuda över låg värme i 7 minuter. Drick ett sådant botemedel efter kylning.
 2. Ett avkok av vattenpeppar. För att påskynda avslutningen av menstruationen måste du ta en drink från torra råvaror. För att göra detta hälls en sked med växtfrön med varmt vatten och infunderas i 1 timme och kokas sedan. Vätskan filtreras och kyls..
 3. Persiljbuljong. En massa färsk persilja tvättas och hackas. Sedan måste du fylla arbetsstycket med varmt vatten och insistera 30 minuter. Verktyget filtreras.

För att läkande buljonger ska hjälpa till att påskynda fullbordandet av menstruationen måste du ta dem några dagar innan det börjar.

Vad man ska göra menstruation tidigare?

Det finns många fler sätt att göra detta, inklusive de du kan göra på egen hand. Även de, med varierande framgång, kan orsaka menstruation före schemat under flera dagar. Dessa folkrecept är inte särskilt effektiva, men du kan prova.

 • Efter att ha lyft vikter eller annat fysiskt arbete, ta ett varmt bad med salt och jod..
 • Konsumera stora mängder askorbinsyra (1 g per dag). Ånga fötterna eller ta ett avkopplande bad med lavendelolja. Vi måste komma ihåg att C-vitamin i stora doser påskyndar äggets mognad. Allergipersonal ska inte använda det. Det kan vara problem med matsmältningskanalen.
 • Ät två citroner per dag om du inte är sur.
 • Ät stora mängder dill och persilja eller gör en avkok av dem.
 • Drick ett glas buljong från lökskal eller nässlor och ta ett varmt bad.
 • Försök att använda grässamling - och här är svaret på frågan: hur du får dina perioder att börja tidigare. Det viktigaste är att vara säker på att du inte är allergisk mot dem. Nässlor hjälper bra, men det förtjockar blodet, så det är bäst att inte äta det. Förbered två glas stark infusion av kamomill, malör och nuvarande blommor. Drick 1-2 msk. l Undvik överdosering. Avkok från rot, oregano hjälper också.
 • Ta infusion av valerianrot (3 delar), myntablad och kamomillblommor (4 delar vardera). Drick varm två gånger om dagen en halv kopp före måltiderna.
 • Elecampane rot anses vara särskilt effektiv. Ta en infusion på 50 g. Om du överdoserar kan livmodersblödning öppnas.
 • Prova ett glas mjölk med en droppe jod. Men denna dryck kan vara mycket giftig.
 • Lågblad kan hjälpa dig att uppfylla din önskan. Skölj bladen (60 bitar) i en kastrull. Häll 400 ml vatten. Stäng kärlet tätt med ett lock och släpp på eld. Vid kokande vatten, minska elden men öppna inte locket. Låt det koka i 10-15 minuter. När buljongen har svalnat, sil du den och drick innan du äter. Menstruationen bör börja nästa dag.
 • Drick ett glas rött vin och fördjupa dig i ett varmt bad.
 • Morotfrön, granatäpplekärnor, rödbetasaft bidrar också till livmodersammandragningar.

Medicinska metoder för att minska menstruationen

Prevensionspiller hjälper till att minska varaktigheten på kritiska dagar. Deras åtgärder syftar till att stoppa inre blödningar. Att ta preventivmedel hjälper till att normalisera frekvensen av menstruation. Dessa hjälpmedel hjälper också till att lindra menstruationsbesvär..

Det är omöjligt att stoppa perioden med hjälp av orala preventivmedel. Dessa läkemedel hjälper till att påskynda färdigställandet..

För att menstruationen ska slutföra snabbare måste du ta hemostatiska medel som Tranexam och Dicinon. Effekten av dessa läkemedel är att förhindra förekomst av inre blödningar. En positiv effekt uppnås på grund av normaliseringen av motståndet hos kapillärväggarna.

Kost och träning för att ändra cykeln

För att menstruationen ska upphöra snabbare måste du hålla fysisk aktivitet. De flesta läkare insisterar på att sport är kontraindicerat under kritiska dagar. Men som praxis visar, med hjälp av diet och vissa fysiska övningar, kan du minska antalet menstruationsflöden.

För att inte skada din hälsa är det viktigt att komma ihåg att sportträning under kritiska dagar inte bör vara intensiv. Om du gör skarpa rörelser förstärks blödningen bara.

Det rekommenderas att utföra övningar från yoga, eftersom de inte kräver skarpa ryck. Statiska ställningar förbättrar plasticiteten och muskeltonen.

När det gäller dietmetoden för att minska menstruationens varaktighet är dess huvudregel avslag på kött. Föredragna i dessa dagar rekommenderas att ge grönsaker och frukt. Citron hjälper till att stärka väggarna i blodkärlen och minskar därmed frekvensen för månadsavladdning.

Det är omöjligt att stoppa menstruationen, eftersom denna process återupptas systematiskt av fysiologiska skäl. Men du kan vidta åtgärder för att säkerställa att kritiska dagar slutar snabbare och antalet menstruationsflöden minskar.

Behandling

Med någon misstanke om orsakerna till det snabba slutet av början av menstruationen är självmedicinering oacceptabel. Detta gäller särskilt för användning av olika mediciner (särskilt hormonella), samt för beredningen av olika avkok och infusioner från örter. Vid förskrivning av läkemedel kan bara en läkare korrekt jämföra deras effektivitet och riskerna för möjliga biverkningar. Detta är särskilt viktigt för patienter som planerar en graviditet inom en snar framtid..

Om orsaken till patologin är mer allvarlig och kräver snabb kirurgisk ingripande, är det bara medicinsk personal som kan utföra allt korrekt och med minimal risk..

Hur du får dina perioder att sluta snabbare än vanligt och utan hälsoskador

Traditionell medicin som hjälp. Hur du påskyndar din period

För att veta exakt när menstruationen kommer att komma igen, håller många kvinnor speciella kalendrar som markerar början på "kritiska dagar" och beräknar också datumet för deras slut. Detta tillåter dig att inte planera romantiska datum eller till exempel resor till poolen under menstruationsperioden. Men det händer så att det är just under menstruationsperioden att en händelse inträffar som inte kan eller är mycket oönskad att skjuta upp: ett bröllop, dop, bröllop, en resa till havet, etc. Då drömmer kvinnor bokstavligen att ”dessa dagar” skulle slutas snabbare.

Våra mormödrar och till och med mormödrar tänkte fortfarande på hur man skulle påskynda cykeln. Tack vare dem har recept från traditionell medicin nått nutiden. Först och främst är det avkok och tinkturer från olika växter:

 • nässlor;
 • herde väska;
 • blödningar;
 • vilda björnbärsblad;
 • vattenpeppar;
 • lagerblad;
 • berberis;
 • hallonblad;
 • fänkål;
 • lök skal;
 • blommor av kamomill, valerianrot och mynta (kombinerad).

Uppmärksamhet! Varje avkok bör tas från den första dagen av menstruationen. För att effektivt påverka cykellängden måste andra metoder som kan minska menstruationen tillämpas parallellt.

För att till exempel förbereda en avkok av nässlorna behöver du:

 1. Häll 5 msk. l hackade löv 0,5 l varmt vatten.
 2. Håll i 20 minuter. över låg värme. Se till att buljongen inte kokar.
 3. Låt det brygga och svalna.
 4. Ta 3 msk. l 4-5 gånger om dagen. Du kan dricka högst 1 kopp per dag.

Den läkande örten påskyndar processen med blodkoagulation och minskar blödningen. Men kom ihåg att nässlor är kontraindicerade hos kvinnor som lider av tromboflebit, åderbråck samt hjärt-kärlsjukdomar..

Om du lider av någon av dessa sjukdomar eller har hypotoni, hypotension eller vegetovaskulär dystoni, använd inte avkok från en herde påse för att förkorta cykeln. För kvinnor som inte har problem med hjärtat, blodkärlen och trycket kan det beredas på följande sätt:

 1. Häll 2 msk. l torra örter 0,25 l kokande vatten.
 2. Insistera i 1,5 timmar.
 3. Filtrera och ta 1 msk. l En dag får dricka högst 4 msk. l.

Om du inte har haft sjukdomar i samband med hjärt-kärlsystemet kan du försöka stoppa menstruationen med en avkok av laurblad:

 1. Slipa 10 g löv.
 2. Häll dem med 0,5 l vatten.
 3. Leka i 1 timme..
 4. Filtrera och svalna.
 5. Drick 2 msk. l med ett intervall på en halvtimme. Den maximala dagliga dosen är 1 glas.

Fysisk aktivitet, näring och vitaminer som sätt att förkorta cykeln

Sport, fitness och yoga kan inte bara normalisera menstruationen och göra dem mindre smärtsamma, utan också minska antalet "kritiska dagar". Det är sant om du tränar regelbundet. För menstruation, åtminstone under de första tre dagarna, är det bättre att helt sluta göra fitness eller yoga. Om du mår bra kan du försöka förkorta din menstruationscykel med enkla rörelser..

På menstruationsdagar kan du genomföra korta träningspass, upp till 40 minuter. Grunden för dem kan vara sådana övningar:

 1. Värm upp alla leder i tur och ordning: från nacke till vrist.
 2. Långsam knäböj 10 till 50 gånger.
 3. "Båt" - i ett liggande läge på magen, sträck ut armarna framåt och lyft upp dem. Höj benen på samma gång. Ligg så här i cirka 10 sekunder, vila sedan och upprepa.
 4. Tryck på svingen.
 5. Hoppar.
 6. "Cykel" - böj benen i ett liggande läge och simulera med tvåhjuliga fordon.

Dessutom kan du under menstruation göra stretchövningar. Belastningar bidrar till blodflödet till bäckenorganen, vilket påverkar menstruationens längd.

Uppmärksamhet! På dessa dagar är det förbjudet att tumla och göra en handstand, även om du ständigt tränar så här vid andra tillfällen.

Vissa kvinnor under menstruationen utesluter sex - men förgäves. Det finns vetenskapliga bevis som bekräftar att sexuellt samlag kan förkorta längden på "kritiska dagar". Men för detta måste du följa flera villkor. Att älska måste:

 • fortsätta långsamt;
 • att vara oskyddad (utan användning av preventivmedel);
 • slut i orgasm.

Vitaminer kan tas utan skada på hälsan och med fördelar för hela kroppen. Du måste börja minst 2 veckor, eller bättre, en månad innan cykeln du vill förkorta. Komplex med kalcium och vitamin D, E, K samt askorbinsyra hjälper. För att få dina perioder att sluta snabbare, ät mer citrusfrukter, missbruk inte te och kaffe, tillsätt mer rent vatten i kosten. Höj nivån av hemoglobin i blodet: drick granatäpplejuice, ät en lever eller hematogen, som kan köpas på apotek utan recept.

Och kom ihåg att störa cykeln är en osäker åtgärd, så du behöver bara använda den i riktigt extrema fall, och verkligen inte fortlöpande..

Vad du ska göra för att dina perioder ska gå så snabbt som möjligt

Ibland finns det tillfällen då du behöver påskynda flödet av menstruation och förkorta cykeln. Det kan finnas flera skäl till detta. Någon vill föra slutet närmare på grund av en resa till havet eller ett datum med en älskad. Och det finns kvinnor i vilka menstruationscykeln varar mer än fem dagar med knappt urladdning. Och de skulle gärna göra dem mer rikliga och kortare.

Läkare är kategoriska i denna fråga och tror att det är omöjligt att ingripa i cykeln och självständigt reglera den. Men vi talar inte om förskjutningen eller artificiell upphörande av menstruationen. Låt oss diskutera hur man påskyndar dem för att möta de bästa tre eller fyra dagarna.

Vad du ska göra för att din period ska gå snabbare

Du kan påverka menstruationsförloppet. Det finns flera sätt för detta:

 • diet
 • gymnastik;
 • folkrättsmedel;
 • mediciner.

Kontakta en gynekolog för att inte skada dig själv. Kanske kommer han att ge några råd och genomföra en inspektion. Om inga avvikelser upptäcks kommer det att vara möjligt att fortsätta med regleringen av cykeln. Det är kontraindicerat att ingripa under menstruationscykeln med följande avvikelser:

 • Om han redan är instabil. Ingripande hotar ännu större osäkerhet med menstruationen. Det är tillrådligt att återföra det till det normala först och först påverka antalet dagar.
 • Vid förgiftning med mat eller kemikalier kan ingenting göras förrän hälsan är helt återställd..
 • Med förkylningar och inflammatoriska processer som åtföljs av hög feber är det omöjligt att genomföra experiment med cykeln.
 • Det är förbjudet att påverka perioden för ofta. Om du intervenerar varje månad i processen, kommer detta att leda till hormonfel.
 • För alla sjukdomar i könssystemet är det förbjudet att påverka menstruationscykelns gång.
 • Om du bestämmer dig för att påverka din period med läkemedel, se till att konsultera en gynekolog.

Det bör noteras att om någon av följande metoder inte fungerar, bör du inte ta till nästa förrän fullständig seger. Kanske motstår din kropp och tillåter inte någon anledning att påverka menstruationscykeln. Ytterligare åtgärder kommer att leda till störningar i det endokrina systemet.

Medel för att minska menstruationen

Den bästa medicinska örten för att snabbt slutföra cykeln är nässlor. Det förbättrar sammandragningen av livmoderns muskler och påskyndar således utflödet av blod och samtidigt minskar antalet menstruationsdagar. Förutom nässlor har apotekskamomill, mynta och valerian också en sådan effekt, och blödningen har länge använts som hemostatiskt medel efter förlossningen. Gör en avkok av någon av de listade örter och drick den hela dagen. Det är viktigt att tänka på att mer än en liter buljong per dag inte bör konsumeras. Dela upp det i tre måltider och dricka en kopp före måltiderna.

Ta avkok under hela cykeln och börja dricka dem två dagar före menstruationens början. En växt som kallas en herde påse, taget i lika stor andel med kalendula, reglerar perfekt blodförlust. Rik menstruation, denna komposition kan göra måttligt och magra utsläpp mer intensivt. Du kan köpa en färdiggjord tinktur av vattenpeppar och ta den enligt instruktionerna.

Askorbinsyran reglerar cykeln perfekt. Månadsgran kan inte börja på något sätt, ta C-vitamin i en dubbel dos och efter några timmar börjar menstruationen gå. Således kan du påskynda deras utseende med en dag om du börjar ta askorbinsyra tre dagar före den vanliga början av menstruationen.

Drick citron under menstruationen eller pressa citronsaft och dricka. Så du stärker väggarna i blodkärlen och säkerställer ett snabbt flöde av menstruation. De kommer att bli mer intensiva och därför kortare..

Öka nivån av hemoglobin i blodet. Drick granatäpplejuice eller ät hematogen.

Menstruationen påverkas mycket av sport. Till exempel hos idrottare tar cykeln bara två dagar. Detta resultat erhölls tack vare många års träning. Därför, om du bestämmer dig för att göra idrott intensivt under menstruationen, kommer, förutom problem, ingenting att komma på det. Och med en markant ökning kan endometrios till och med uppstå. Så gör din egen slutsats. Om du spelar sport dagligen eller minst tre gånger i veckan, kommer dina perioder att gå rikligt, men inte så länge.

Det finns ett ganska effektivt sätt på vilket menstruationen slutar den näst sista dagen. Du behöver bara använda en vattpinne med hög absorptionsgrad. Det tros att han kommer att ta upp alla rester av blod och de sista skikten i endometrium. Denna metod är ganska motiverad. Så resterna kan komma ut i ytterligare tolv timmar, och tack vare tampongen tas de upp och tas bort inom en timme.

Det är mycket enkelt att justera cykeln med preventivpiller. Om du behöver starta cykeln tidigare, bara sluta ta dem, och när du behöver stoppa cykeln i förväg - börja ta piller.

Kvinnor som utövar yoga kan också reglera cykeln. Endast klasser ska vara permanenta i tre månader eller mer.

Näring och kost

Ät gott om livsmedel med C-vitamin och E. Dessa är citrusfrukter, örter och svarta bär. Drick så mycket vätska som möjligt och försök att inte dricka kaffe eller te. Alla spännande drycker, och särskilt alkohol, bidrar till en rusning av blod till könsorganen och bidrar därmed till den långa menstruationen. Förutom te och kaffe, stimulerar krydda rätter blodflödet, de utvidgar blodkärlen, vilket orsakar betydande blodförlust.

Av produkterna, föredra proteiner, mejeriprodukter och nötter, men fett bör kasseras. Annars kommer du att övervinnas av snabb utmattning, inte bara förknippad med blodförlust, utan också förstärkt med tung mat..

Sov och vila så mycket som möjligt. Undvik hårt fysiskt arbete och träning. Idag tränar inte ens professionella idrottare.

Det finns hormonella läkemedel som kan stoppa menstruationen i tre dagar..

 • Marvelon-tabletter påskyndar processen upp till tre dagar.
 • Det hormonella läkemedlet Duphaston verkar mycket mjukare, men mer effektivt.
 • Gynekologer föreskriver ofta Utrozhestan-tabletter för patienter med en obestämd tidsperiod. De justerar cykeln såväl som de minskar den något..

Video

Den här videon visar vad du kan göra för att din period ska gå snabbare..

Vad du ska göra för att din period ska gå snabbare

Kritiska dagar är stressande för kroppen. De flesta kvinnor upplever vanliga symtom på sjukdom, som inkluderar smärta och svaghet..

Under menstruationen noteras också förändringar i det psykomotiska tillståndet. Ibland sammanfaller perioden för början av menstruationen med en semester till sjöss och andra viktiga händelser..

I sådana fall är patienter intresserade av en gynekolog, hur man får sina perioder att sluta snabbare.

Är det möjligt att förkorta menstruationscykeln

Cykellängden sträcker sig normalt från 3 till 5 veckor. Förkortning eller förlängning av cykeln indikerar vanligtvis hormonell obalans och brist på äggmognad.

För att utvärdera reproduktionsfunktionen är varaktigheten på kritiska dagar viktigt, vilket kan vara antingen knappt eller rikligt. Perioderna för en frisk kvinna varar inte mindre än 3 och högst sju dagar. Den totala blodförlusten är upp till 80 ml.

Överflödet av blodig urladdning påverkar inte alltid menstruationens varaktighet. Med en ganska liten utflöde kan menstruationen pågå mer än fem dagar.

Det är känt att med hjälp av mediciner och traditionell medicin kan du ändra cykelns varaktighet i riktning mot dess ökning eller minskning. Av största intresse är svaret på frågan om hur du får dina perioder att sluta snabbare.

Om menstruationen har påbörjats kan hormonella läkemedel, fysisk aktivitet och folkmedicin hjälpa till att göra kritiska dagar slut..

Hur du påskyndar din period för att sluta snabbare

Många kvinnor vill att perioderna ska upphöra snabbare. Detta beror vanligtvis på obehag som uppstår under kritiska dagar. Trots att menstruationen för vissa kvinnor varar ungefär en vecka, finns det flera huvudmetoder som används för att minska fläckens intensitet och antalet kritiska dagar.

Hur du minskar din period om de redan har börjat

Blödningens intensitet under menstruationen beror på spridning av endometrium, vilket noteras under varje cykel. Överflödiga perioder observeras ofta med hyperplasi på grund av ökad östrogenproduktion. Dessa könshormoner är ansvariga för tillväxten av det funktionella lagret i endometrium.

Menstruationens varaktighet beror på livmoderns kontraktila funktion. Det mellanliggande skiktet, som kallas myometrium, på grund av muskelkontraktion bidrar till det naturliga avlägsnandet av överväxt endometrium från kaviteten.

Om din period har börjat kan du få den att sluta snabbare. Använd vid behov läkemedel som påverkar den hormonella bakgrunden. Ibland är det möjligt att använda folkrecept. Välbefinnande gör att du kan utöva adekvat fysisk aktivitet, vilket också hjälper till att säkerställa att din period slutar snabbare.

Hur du minskar din period till 3 dagar

Om menstruationens varaktighet överstiger 7 dagar och utsläppet är rikligt, rekommenderas att du konsulterar en specialist och genomgår en undersökning. Detta fenomen kan uppstå på grund av olika gynekologiska patologier..

I avsaknad av sjukdomar föreskriver läkaren COC: er och andra hormonella läkemedel. Efter en riktig diet kan också minska menstruationsflödet.

För att säkerställa att din period slutar snabbare rekommenderas det att använda medicinalväxter som ger livmoderreduktion. Du kan minska menstruationens varaktighet med hjälp av speciella fysiska övningar.

Hur man påskyndar slutet av menstruationen

För att få kritiska dagar att upphöra snabbare, använder vissa kvinnor en kall värmepad som appliceras på magen i 15 minuter. Det antas att sexuell kontakt bidrar till livmodersammandragningar och påskyndar slutet av menstruationen.

Viktig! Intimitet under kritiska dagar hjälper till att minska smärta.

Hur man minskar menstruationens varaktighet

Minsta varaktighet för menstruationen är 3 dagar. I genomsnitt varar menstruationen 5 dagar. Det är tillåtet att öka denna period till 7 dagar. Överskridande av denna norm kräver diagnostiska åtgärder för att bestämma möjliga patologier..

Vad du ska dricka för att snabbt avsluta din period

För att kritiska dagar ska sluta snabbare kan du använda olika metoder.

Piller för att få menstruationen att ta slut snabbare

Det är möjligt att minska varaktigheten eller undertrycka menstruationen med hjälp av COC. Hormonala läkemedel innehåller östrogen och progesteron. Om du tar två paket av läkemedlet utan paus, kommer kritiska dagar inte att börja.

Uppmärksamhet! Mot bakgrund av kontinuerlig behandling noteras ibland fläckning.

Vissa orala preventivmedel används för att minska antalet cykler. Dessa är de så kallade preventivpillerar avsedda för långvarig användning. Varje förpackning innehåller 84 piller med aktiva ingredienser. Under pausen tar en kvinna en placebo-piller som främjar menstruationens början.

För att säkerställa att din period slutar snabbare kan du använda andra medel för hormonell preventivmedel. För utökad användning är specialringar, implantat och lappar lämpliga. I gynekologisk praxis är hormoninjektioner och IUD: er Mirena utbredda.

Folkrättsmedel

Gynekologer konstaterar att effektiviteten hos många medicinalväxter har bevisats genom vetenskapliga studier. Alternativ behandling innebär att menstruationen slutar snabbare.

Experter kallar följande naturläkemedel som används för att minska intensiteten av utsöndringar och förkorta menstruationens varaktighet:

 1. Vitex är heligt. Medicinalväxten normaliserar prolaktinproduktionen och stabiliserar cykeln. Sacred Vitex-preparat kan användas i form av en flytande lösning eller kapslar.
 2. Te gjord av hallonblad eller frukt. Eliminera smärta och minska intensiteten av blödningar med hallonte. Det rekommenderas att dricka 1-3 glas naturläkemedel per dag.
 3. Rölleka. Växtinfusioner ska tas sju dagar före den förväntade månaden.

Uppmärksamhet! Många medicinalväxter har förmågan att påverka den hormonella bakgrunden. Innan du använder dem är det lämpligt att konsultera en gynekolog.

Kost och träning

För att menstruationen slutade snabbare måste du följa en diet. Bör uteslutas från kosten:

Hjälp till att minska mängden menstruationsflöde:

 • frukter;
 • grönsaker;
 • Granatäpple-juice;
 • hematogen;
 • bönor;
 • kakao och choklad;
 • bovete;
 • lever;
 • grönska;
 • havsfisk;
 • solrosfrön;
 • rågbröd.

Viktig! Efter en viss diet ingår också dricka..

Under menstruation rekommenderas inte aktiv fysisk aktivitet. För att minska smärta:

Uppmärksamhet! Intensiv träning kan öka menstruationen.

Potentiell hälsoskada

Gynekologer rekommenderar inte att man tillämpar en förändring i cykelns varaktighet genom användning av mediciner och folkläkemedel. Tabletter som används för att göra menstruationen snabbare, påverka den hormonella bakgrunden och provocera utvecklingen av endokrin obalans.

Kvinnor bör vara medvetna om att den lägsta månatliga perioden är 3 dagar. Det är inte möjligt att påverka minskningen av antalet kritiska dagar betydligt utan användning av hormonella läkemedel.

Recensioner: vad du ska göra för att göra dina perioder snabbare

Kvinnors recensioner återspeglar användningen av olika metoder som används för att säkerställa att menstruationen slutar snabbare.

Natalya Ivanovna Lappo, 37 år, Barnaul Mina kritiska dagar började när jag kopplade av på havet. Följaktligen fanns ett behov av att menstruationen slutade snabbare. Engagerad i gymnastik och sex. Jag lyckades minska min period till 3 dagar Olga Vladimirovna Mironchik, 19 år, Nizhny Novgorod En affärsresa planerades, vilket sammanföll med menstruationsperioden. När menstruationen började konsumerade hon livsmedel rika på järn och uppmärksammade också genomförbar fysisk aktivitet. Menstruationen i den cykeln slutade snabbare.

Slutsats

Hur man får slut på menstruationen förr är av intresse för många kvinnor. Man bör dock komma ihåg att det ofta inte rekommenderas att använda olika metoder för att minska antalet kritiska dagar på grund av eventuell hormonell dysfunktion..

Hur du får dina perioder att sluta snabbare

Ibland är det helt enkelt nödvändigt att menstruationen slutar snabbare.

När allt kommer omkring, åtminstone en gång i våra liv hade var och en av oss ett ögonblick då kritiska dagar var oerhört olämpliga eller att ansvarsfriheten var för stark och smärtsam, men brådskande behövde arbeta, eller vi träffade vår man på en efterlängtad semester. Idag kommer vi att dela med dig hemligheter om ämnet: vad du ska göra så att dina perioder går snabbare, eller hur du kan försena dem ett tag.

Folkets droger som assistenter

Olika växtbaserade avkok är hemostatiska:

 • mångfärgade kryddnejlikor;
 • högländsk bergsbestigare;
 • dioica nässlor;
 • viburnum bark.

För att menstruationen ska upphöra snabbare, rekommenderas det att göra en hemostatisk avkok. För detta ändamål behöver du dioica nässlor. Ta 4-6 teskedar krossade torra blad av växten och häll dem 600 ml kokande vatten. Sedan ska blandningen kokas i 10 minuter på låg värme, sval, sil. Drick en matsked 4-6 gånger om dagen.

Du kan också ta en avkok av viburnum. För att förbereda det måste du laga 2 matskedar viburnumbark i 250 ml vatten i 10 minuter. Ta en avkok av 1 msk. sked innan du äter. Du kan dricka med honung. Du måste använda dessa folkrättsmedel från den första dagen av din period.

Att försena början av kritiska dagar hjälper bra med användning av citrusfrukter, björnbär, paprika eller andra livsmedel berikade med C-vitamin.

I traditionell medicin finns det andra sätt att menstruationen slutar snabbare. Ibland räcker det för att provokera deras för tidiga utseende. Då kommer de att få tid att gå i tid, och planerna kommer inte att drabbas. Örter som orsakar menstruation i förväg:

 • oregano;
 • Lagerblad;
 • dill;
 • persilja;
 • elekampanrot;
 • tansy och andra.

Eller så kan du göra ett varmt bad med jod, salt och ta det. Du bör inte ta till medicinska metoder för att stoppa menstruationen på egen hand. Dessa läkemedel kan inte tas utan tillsyn av en läkare, eftersom de kan leda till komplikationer, såväl som hormonella störningar och andra problem..

Rekommendationer för att normalisera processen

Glöm inte att menstruation är en naturlig process, och om något går fel, bör du omedelbart rådfråga en läkare. Ibland är problemet att perioderna är försenade och är för rikliga. I detta fall är det starkt avskräckt att självständigt ingripa i processen.

Möjliga orsaker till svår blödning:

 • stark fysisk aktivitet;
 • överansträngning;
 • påfrestning;
 • allvarliga sjukdomar i det endokrina systemet;
 • hormonella störningar;
 • ärftlighet;
 • koagulerbarhet med låg blod;
 • intrauterina enheter
 • inflammatoriska processer i bäckenorganen.

Överdriven förlust av menstruationsblod åtföljs av ett antal andra symtom, såsom:

 • svår smärta i nedre del av magen och nedre delen av ryggen;
 • yrsel;
 • blekhet;
 • svaghet;
 • anemi.

Men med det akuta behovet av att vidta några åtgärder kan du eliminera vissa faktorer som påverkar menstruationsförloppet.

Först och främst, så att menstruationen slutar snabbare, rekommenderar gynekologer att skjuta upp stark fysisk aktivitet för en mer lämplig tid. Det rekommenderas att undvika stress..

Bättre ligga ner, slå på lite trevlig musik, läsa en bok, bli distraherad. Ta också bort blodförtunnande livsmedel från din diet..

Om överflödet av blodigt utflöde är förknippat med en förändring av hormonell bakgrund, sjukdomar i det endokrina systemet eller bäckenorganen, kan du inte göra det utan att konsultera en specialist och genomgå en serie tester för att undvika komplikationer.

Den moderna läkemedelsindustrin producerar vissa läkemedel som stoppar inre blödningar.

Det finns apotekläkemedel som kan påverka menstruationens varaktighet, men de är inte alls avsedda för detta:

 • läkemedlet Vikasol, hemostatisk, i vissa fall används 5 droppar;
 • vitamin A och C per tablett på morgonen och kvällen.

Här är sådana metoder för att ringa menstruation och minska varaktigheten. Läkare varnar för att du inte kan använda dem, eftersom det inte är bra att störa kvinnlig kropps funktion och möjligen orsaka hormonell obalans.

Så tänk noga innan du använder dessa tips..

Hur man får menstruationen att sluta snabbare?

Är det möjligt att minska menstruationens varaktighet?

 • framkalla funktionsfel i menstruationscykeln,
 • upprörda hormoner.

Ingen läkare kommer att godkänna sådana åtgärder, och ändå finns det fall då en manöver är mycket nödvändig. Det viktigaste är att inte överdriva det och inte dela, bara i en nödsituation!

 • Dekokter. Helst bör en nässlingsbuljong bidra till normaliseringen av en oregelbunden menstruationscykel. Under menstruationen ökar nålpreparaternas sammandragning av livmodermuskeln och minskar blödningen. Andra växtbaserade avkok från: fänkål, lökskal, en blandning av kamomillblommor, valerianrot och mynta, en avkok av blodkruka, herdehandväska och vattenpeppar har liknande egenskaper. Men varje avkok har sina egna indikationer för användning. Använd decoctions så att dina perioder går snabbare idag, inte bli förvånad om din menstruation efter en månad är dubbelt så rik;
 • Sex. Det faktum att sex underlättar och förkortar perioden bevisas vetenskapligt. Endast det finns ett tillstånd: långvarigt samlag utan användning av preventivmedel och med en uttalad orgasm. Faktum är att spermier innehåller prostaglandin, som hjälper prostaglandin i livmoderns livmodern. Med en dubbel ansträngning hjälper denna grupp av lipidaktiva ämnen kroppen att bli av med endometriet och menstruationen går snabbt;
 • C-vitamin och E. C-vitamin stärker immunförsvaret, väggarna i blodkärlen, ökar blodcirkulationen i bäckenet och minskar smärta. Citronsaft hjälper mycket bra. Det är nödvändigt att späda ut ett glas färsk juice med kokt vatten i ett förhållande av 3: 7. Börja från den tredje dagen i menstruationen, dricka ett glas dagligen, men inte alla på en gång, men dela upp det flera gånger efter att ha ätit för att inte skada magen. E-vitamin är en bra antioxidant. Vitamin E och C ökar elasticiteten i väggarna i blodkärlen och ökar blodflödet i könsdelarna hos kvinnor. För att snabbt avsluta din period kan du börja ta vitaminer två veckor före din period. Menstruationsflödet kommer att vara intensivt och kort;
 • Sport och fysisk aktivitet. Hos idrottare är månatliga perioder inte rikligt, de varar bara ett par dagar, men bara detta är resultatet av mer än en månad och inte ett år av intensiv stress. Deras muskler är vana, och om du inte är en professionell idrottsman, kan spela sport under menstruationen leda till endometrios. Med ökad fysisk aktivitet kan endometrium tränga in i bukhålan och provocera en sjukdom.
  Det är bättre att ta en paus under de första tre dagarna av menstruationen. Fitness, yoga, callanetics, stretching, i allmänhet, har en positiv effekt på menstruationsförloppet: de mår bättre, deras smärta och varaktighet reduceras;
 • Tamponger. Många recensioner kan konstateras att välabsorberande tamponger väsentligt påskyndar processen. Men faktiskt, för att endometrium ska skalas helt av, tar det mer än en dag och tamponger kan inte påverka denna procedur. De är bra att använda under de senaste dagarna av menstruationen, när endometriet har kommit ut och det bara finns rester. En för stor vattpinne kan skada väggarna i slidan, som är mycket känsliga under menstruationen;
 • Hemoglobin. För att göra din menstruation snabbare kan du försöka öka halten av hemoglobin i blodet: använd hematogen, färsk granatäpplejuice. Det är välsmakande och ofarligt;
 • Mediciner Det finns läkemedel som stoppar inre blödningar, men deras användning är mycket farlig, till skillnad från hormonella preventivmedel. De normaliserar frekvensen av menstruation, deras överflöd och ömhet. För att låta menstruationen gå tidigare kan du ta OK och sedan utan att avsluta den till slutet, sluta eller dricka två förpackningar utan paus. Att känna till sådana knep är det lätt att manipulera "dessa" dagar.

En stor dos askorbinsyra orsakar menstruation inte enligt plan. För att förbättra handlingen kan du ånga benen.

Det finns många sätt inom traditionell medicin. Örter vars avkok har orsakat menstruation i förväg: oregano, laurblad, dill, persilja, elecampanrot, tansy och andra. Eller gör ett varmt bad med jod, salt och ta det.

Hur du får dina perioder att sluta snabbare

I varje kvinnas liv finns det situationer där frågan uppstår kraftigt - vad man ska göra för att menstruationen slutar snabbare. Det kan vara ett efterlängtat datum, semester, en viktig resa där du måste må bra.

Experter rekommenderar starkt att inte påverka menstruationscykeln på något sätt, detta kan orsaka ett allvarligt fel i den naturliga mekanismen.

Men om det av någon anledning är mycket nödvändigt att påskynda slutförandet av menstruationen kan du använda flera metoder som kan avbryta kritiska dagar och leda till att de slutar snabbare.

Folkrättsmedel

Höga hemostatiska egenskaper hos vissa växter som kan användas för att stoppa menstruationen har varit kända sedan antiken..

Så kan avkok av nässlor, blödningar eller persilja påskynda avslutningen av blödningen. Innan du börjar använda växtbaserade läkemedel för detta ändamål måste du förstå att det är möjligt att menstruationen i nästa cykel kommer att vara mer riklig än vanligt, så att balansen i kroppen återställs.

För att uppnå önskad effekt bör växter användas på den första menstruationsdagen, eller om möjligt några dagar innan den förväntade början av kritiska dagar. När de redan går kan åtgärden av åtgärden kanske inte visas omedelbart.

För att förbereda ett nässlingsmedel måste du ta tre matskedar torkade löv och hälla dem med två glas vatten. Kompositionen ska placeras på kaminen och hållas på låg värme en kvarts timme. Sedan insisterar buljongen en halvtimme och dricker ¼ kopp tre gånger om dagen efter att ha ätit.

Ett annat botemedel för att stoppa blödningen bereds på följande sätt: ta en matsked torrt lövblad, häll i två glas vatten.

Behållaren med blandningen stängs med ett lock och hålls på låg värme i 60 minuter. Sedan måste buljongen filtreras. Ta tre stora skedar under dagen med intervaller på två till tre timmar.

Smaken i denna produkt är inte särskilt trevlig, men effektiviteten är ganska hög, det påskyndar processen att slutföra din period.

Det hjälper bra när det är nödvändigt att stoppa blödning, en infusion av hemoptys. Men det bör noteras att denna växt hjälper till att fixa avföringen och bidrar till utseendet på förstoppning. För att förbereda produkten måste du ånga två matskedar av råvaran med kokande vatten och lägga i ett vattenbad i 30 minuter.

Dessutom är det på samma sätt möjligt att förbereda produkter baserade på vattenpeppar, berberis, hallon, herdepåse.

Förutom hemostatiska egenskaper kan läkemedelsavkok vara fördelaktigt för blodkärl, eftersom de innehåller en stor mängd askorbinsyra.

Viktig! Det rekommenderas inte att genomföra experiment med egen hälsa genom att göra försök att minska menstruationens varaktighet med hjälp av hormonella medel. Särskilt utan att rådfråga läkaren tidigare. Användningen av sådana läkemedel kan orsaka problem med blodkärlen..

Fysiska övningar

Motion hjälper till att få menstruationen till slut. Sådana pass som body-flex, yoga, Pilates klarar sig bra med denna uppgift. Regelbunden träning hjälper till att uppnå kontroll över de naturliga processerna som förekommer i kroppen..

Sporten har ett trevligare ögonblick - regelbunden träning hjälper till att bli av med smärtsyndromet som uppstår under menstruationen. Dessutom elimineras problemet med instabilitet och förseningar i menstruationscykeln..

Mediciner

Ett annat sätt att göra din period mer sannolik att avsluta är att ta en speciell medicin. Det är mycket möjligt att minska menstruationens varaktighet till två till tre dagar, om du använder läkemedel som innehåller hormoner, till exempel Dufaston och dess analoger. Som nämnts ovan är det dock tillåtet att experimentera på detta sätt endast efter överenskommelse med gynekologen.

Läkaren kan rekommendera Silest- eller Marvelon-fonder - läkemedel, under vilken påverkan menstruationen påskyndas. Som regel förskrivs sådana läkemedel för att underlätta smärtsam och långvarig menstruation..

Läkemedel som Utrozhestan och Norkolut föreskrivs också för att korrigera menstruationscykeln. Men beräkningen av doseringen och utnämningen av en behandlingsregime bör utföras av en specialist.

Man bör komma ihåg att detta inte kan göras på egen hand på grund av det faktum att vid användning av hormonella medel kan biverkningar uppstå: ökat blodtryck, migrän, illamående, depression, en kraftig ökning av kroppsvikt. Men det farligaste av dem är en minskning av reproduktionsförmågan, det vill säga infertilitet.

hur man normaliserar menstruationscykeln

Diet

Också ett ganska effektivt sätt. För att menstruationen ska sluta snabbare måste du äta mindre än vanligt. De damer som har varit på diet länge noterade sannolikt att strikta matrestriktioner "hämmar" naturliga processer.

Som ett resultat minskar menstruationscykeln. Naturligtvis vore det oklokt att tortera dig själv med hungerstrejker. För att överträffa den interna klockan kan du bara utesluta köttprodukter från kosten.

Om du behöver minska din period bör du hålla dig till vegetarianism ett tag..

Du måste äta mer grönsaker och frukt. Det bör noteras att många vanliga livsmedel kan hjälpa till att förkorta din period. Till exempel har hematogen, granatäpplejuice, lökbuljong sådana egenskaper..

Okonventionella metoder

Intimitet under menstruationen kan hjälpa till att påskynda processen att genomföra din period. Intensiva rörelser, ökad spänning, frisättning av hormonet prostaglandin hjälper till att slutföra processen ett par dagar tidigare. Dessutom hjälper sex att minska smärta, förbättra humöret och minska stress..

vad man ska göra om magen gör ont under menstruationen

Några steg för att slutföra din period

Om du vill att din menstruation ska upphöra snabbt vid ett visst datum finns det en speciell plan som följer vilken du kan uppnå en förändring i tilldelningens tidpunkt. Om du följer dessa punkter kan du orsaka menstruation en tid tidigare och sedan göra processen snabbare på grund av kraftiga blödningar:

 1. Cirka tre dagar före det förväntade datumet för menstruationens början måste du förbereda ett avkok av lavrushka och ta det i 5 msk. under dagen med ett intervall på tre timmar.
 2. Ät minst en citron och ett paket askorbinsyra på den första dagen av cykeln. I detta fall bör den dagliga volymen av vätska vara minst två liter. Dessutom måste du dricka en tablett med acetylsalicylsyra på morgonen och på natten, varför blödningen kommer att bli mer riklig, men kommer att sluta om ett par dagar.
 3. Varje dag från början av cykeln måste du utföra övningar på pressen, hoppa och hoppa på plats.
 4. På den andra dagen av menstruationen, drick Vikasol (1 tablett). Detta läkemedels verkan syftar till att förbättra blodkoagulationen. Verktyget hjälper till att normalisera naturliga processer, stoppa menstruationen. Nästa dag är den dagliga dosen två tabletter. Vid denna tid kommer blodet praktiskt taget inte att sticker ut.

Vad man ska göra om perioderna inte tar slut?

Ofta försöker flickor hitta ett sätt att genomföra sina perioder snabbare, inte för att de måste åka på semester eller för ett efterlängtat möte med sin älskade, utan för att deras naturliga cykel inte är stabil och deras perioder kanske inte tar slut under en god tid. Detta hotar att sänka hemoglobin, vilket är full av konsekvenser i form av järnbristanemi.

Ett fenomen som patologisk förlängd menstruation kan emellertid inte behandlas oberoende. Det är viktigt att besöka en läkare så att han utser nödvändiga undersökningar.

Sammanfattningsvis bör det erinras om att intrång i ett känsligt reproduktionssystem kan leda till en hög hälsorisk. Du kan vidta åtgärder för att påskynda din period först efter att gynekologen tillåter det.

Hur du får dina perioder att gå snabbare?

Minst en gång i sina liv mötte flickor och kvinnor behovet av att vara på en viktig händelse eller på semester under menstruationen.

På senare tid var det enda som återstod för dem att använda tamponger eller vaginalskålar, som inte ger 100% garantier för att den fysiologiska processen kommer att märkas av andra.

Idag finns det tidtestade metoder för att få dina perioder att gå snabbare..

Hur får du dina perioder att gå snabbare? För-och nackdelar

Du kan ändra menstruationscykeln, men det är bättre att göra detta under övervakning av en gynekolog. Oberoende och okontrollerat intag av mediciner eller recept på traditionell medicin kan orsaka utveckling av allvarliga och livshotande sjukdomar.

Den vanligaste metoden för att påskynda menstruationscykeln är att ta mediciner, vars val utförs av läkaren på grundval av individuella patientdata.

Det bör noteras att nästan alla dessa läkemedel tillhör den hormonella gruppen och kan leda till störningar i arbetet med inte bara det urogenitala systemet, utan också det endokrina.

Den vanligaste komplikationen efter okontrollerat intag av sådana läkemedel är menstruella oegentligheter och infertilitet..

Folkupplevelse

Mer skonsamma, men också kräver särskild uppmärksamhet och försiktighet, är folkliga metoder för att påskynda menstruationen. Det tros att du kan påskynda kritiska dagar genom att konsumera stora mängder citron.

Det finns ingen bekräftelse på detta faktum, men du kan ändra din menstruation lite senare.

Men det finns en risk här, användningen av stora mängder citron kan leda till en överflöd av C-vitamin, vilket i sin tur kommer att påverka hela organismernas arbete negativt och kan leda till allergiska reaktioner.

Som en accelerator av menstruationen är en avkok av färsk persilja väl etablerad, för vilken beredningen en massa doftande greener hälls i ett glas varmt vatten och infunderas i 2-3 timmar.

Det är nödvändigt att använda den färdiga buljongen två gånger om dagen: på morgonen och på kvällen ett halvt glas. Det är också viktigt att välja rätt tid för infusion av persilja.

Erfarna växtläkare rekommenderar att du använder den 4-5 dagar före din period.

Regelbunden blommahonung bidrar också till tidig menstruation. 6-7 dagar före de kritiska dagarna, inkludera minst 6 matskedar honung i kosten, som du kan äta under hela dagen.

Ett enkelt och trevligt sätt att få dina perioder att gå snabbare är att dricka mycket vatten. Om det dagliga behovet av mänsklig vätska är 1,5-2 liter måste du dricka 500-1000 ml mer innan du börjar menstruera.

Hur du får dina perioder att sluta snabbare eller bli mindre rikliga?

Menstruation är en integrerad del av varje kvinnas liv. Regulariteten indikerar reproduktionssystemets hälsa, frånvaron av patologier, möjligheten att bli gravid. För kvinnor som inte planerar påfyllning, signalerar menstruationen att de inte är gravida.

Starten av menstruation stör ofta den vanliga livslängden. Det kan förstöra kommande planer (resor, resor etc.). Är det möjligt att påverka menstruationsförloppet så att det blir kortare? Vad ska man göra för att perioderna ska gå snabbare? Är det möjligt att minska deras intensitet?

Är det möjligt att påverka menstruationscykeln om menstruationen redan har börjat?

Ibland börjar menstruationen vid fel tidpunkt - på kvällen för semester, sport eller ett viktigt datum. I det här fallet vill varje kvinna att hennes perioder ska upphöra så snabbt som möjligt..

Är det möjligt och hur säkert är det? Läkare rekommenderar inte att störa menstruationscykeln, som alla analfabeter kan orsaka allvarliga problem.

Om du inte missbrukar metoderna för att påskynda menstruationen påverkar det inte kvinnors hälsa. Kvinnan försöker inte flytta cykeln utan bara påskynda blödningen för en tidig avslutning.

Den genomsnittliga cykellängden är 21-35 dagar och varaktigheten av den månatliga - från 3 dagar till en vecka. Cykeln har två faser - follikulär och luteal.

Cykeln börjar med den första blödningen, när det yttre funktionella slemhinnan i livmodern exfolierar. Samtidigt mognar follikeln. Lutealfasen slutar vid ägglossningen. När follikeln går sönder lämnar ett ägg det. Samtidigt ökar innehållet av östrogen och andra hormoner i blodet avsevärt.

Kroppen förbereder sig för möjlig befruktning. Om detta inte händer menstruation.

Vad du ska göra för att snabbt avsluta din period eller bli mindre riklig?

Det finns flera metoder för att minska menstruationens varaktighet:

 1. fysisk aktivitet (magövningar);
 2. specialdiet;
 3. läkemedelsstimulering;
 4. ethnoscience;
 5. okonventionella sätt att lösa problemet.

Ett av de vanliga sätten att påskynda menstruationen kombinerar nästan alla ovanstående metoder och är ganska säkert. Till exempel när ett bröllop faller på menstruationsdatumet. Kärnan är att urladdningen var stark men slutade mycket snabbt.

För att säkerställa att din period slutar snabbare måste du följa följande plan:

 1. börja agera ungefär en vecka före den förväntade första dagen i cykeln (för att ha tid att "köra av" perioden);
 2. var tredje timme för att dricka ett avkok av lagerblad (påskynda början av blödning);
 3. på den första dagen av menstruationen, ta så mycket C-vitamin som möjligt (citron, askorbinsyra), medan du dricker mycket vatten;
 4. om vanligtvis blödning observeras i minst 5 dagar, ska Aspirin tas en tablett två gånger om dagen (blödningen kommer att vara mycket tung, men slutar snabbt)
 5. också från den 1: a dagen är det nödvändigt att spela sport för att öka volymen av sekret (tryck, knäböj, hoppning);
 6. på den andra dagen av menstruationen på kvällen bör du börja ta koagulantia (Vikasol, Ditsinona), utformad för att förbättra blodkoagulationen och stoppa blödningen;
 7. den tredje dagen - dricka två tabletter av läkemedlet (en vardera på morgonen och kvällen).

Vid denna punkt slutar blödningen helt. Liten, smutsig brunaktig urladdning möjlig..

Fysiska övningar

Magövningar, hopp, knäböj, viktlyft eller inverterad yogaställning är endast tillämpliga i kombination med mediciner. I sin egen form kommer tunga belastningar bara att öka blödningen och kan avsevärt förlänga den (om menstruationen varade i 4 dagar kan den pågå i upp till 7-8 dagar).

För att få urladdningen att gå snabbare visas yoga. Smala statiska övningar utan plötsliga sträckningar och balansrörelser är bra för din hälsa. Inverterade poser bör undvikas, som effekten kan vändas.

Strömfunktioner

Om de "speciella" dagarna redan har börjat är det omöjligt att stoppa dem med en diet. Du kan tillfälligt justera din diet genom att överge kött (om det inte finns några medicinska kontraindikationer). Kosten kommer att bestå av grönsaker, frukt och en liten mängd spannmål.

C-vitamin stärker väggarna i blodkärlen. Inkludera mat som innehåller askorbinsyra i din kost, eller ta den i pillerform. När valet är klart, återgå till den bekanta menyn..

mediciner

Hemostatiska läkemedel (koaguleringsmedel) bidrar till förtjockning och snabb koagulering av blod, vilket kan minska fläcken. Sådana läkemedel är emellertid inte specifikt avsedda för menstruation. Se till att konsultera en läkare, som vissa läkemedel har stränga kontraindikationer och ett antal biverkningar.

 1. Vikasol. Det administreras intramuskulärt, innehåller koncentrerat vitamin K. Effekten inträffar tidigast 10-12 timmar efter injektionen. Förbjudna för blodproppar.
 2. Tranexam. Tranexamic syra tabletter. Det påskyndar blodkoagulation, har en antiinflammatorisk och mild smärtstillande effekt. Det bör tas från en dag av menstruation. Kontraindicerat vid njursjukdom.
 3. Dicinon. Hjälper till att öka antalet blodplättar i blodet, stärker blodkärlens väggar. Det är nödvändigt att börja dricka det cirka 5 dagar före den förväntade starten av cykeln.

Okonventionella metoder och folkrecept

Det finns flera effektiva recept för traditionell medicin, de är säkra, men först måste du se till att det inte finns några allergier mot deras komponenter:

 1. Lagerblad. Detta är ett kraftfullt verktyg som inte kan användas ofta. Buljongen provocerar blödningens början. För matlagning måste du ta 10 g torrt lätt hackat blad och 1 liter vatten. Koka blandningen i ungefär en timme på låg värme, sval och sil. Drick inte mer än 1 msk. flera matskedar per par timmar per dag. Verktyget är bittert, men effektivt.
 2. Tinktur av vattenpeppar. Det säljs i varje apotek och är billigt. 30-40 droppar bör spädas i en liten mängd vatten och drickas tre gånger om dagen en halvtimme före måltiderna. Hjälper till att göra urladdning mindre riklig.
 3. Nässla. För en avkok, måste du ta 2 msk. torra råmaterial och 0,5 l vatten, koka i 10-15 minuter, sval sedan och sil. Drick 100 ml varje timme, men inte mer än 1 liter per dag.
 4. Shepherd's bag. 4 msk torra örter bör hälla 0,5 liter kokande vatten. Insistera i cirka 2 timmar, sedan sila. Drick 1 msk. inte mer än fyra gånger om dagen. Shepherds väska är en kraftfull koagulant, därför har kontraindikationer.

Av icke-traditionella metoder noteras rött vin, varma bad och kön. När du har sex är det viktigt att komma ihåg hygien och se till att använda kondom.

Säkerhetsåtgärder

Det viktigaste är att inte skada din hälsa och inte bryta cykeln. Konsekvenserna kan vara extremt obehagliga. Fysiologiska processer fastställda av naturen, som inte gillar yttre störningar.

Om du vill att dina perioder ska gå så snabbt som möjligt bör du rådfråga en gynekolog - läkaren vet vad du kan göra i en sådan situation. Experimentera inte med okända metoder som inte har någon rättfärdighet och inte inspirerar till förtroende. Undvik att stimulera alltför ofta - det indikeras endast i nödsituationer.

Vad du ska göra för att göra menstruationen snabbare

Ibland måste kvinnor minska antalet kritiska dagar och är intresserade av vad de ska göra för att få sina perioder att gå snabbare.

Ett helt system av åtgärder har utvecklats som hjälper till att påskynda menstruationen. Normalt tar menstruationen 5-7 dagar, den genomsnittliga varaktigheten är 6 dagar. Specialmetoder hjälper till att minska menstruationens varaktighet med 2 dagar..

Om vanligtvis en kvinna de passerade på 6 dagar, som ett resultat av vissa åtgärder kommer de att passera om fyra dagar.

Säkerhetsföreskrifter förbjuder:

 • påskynda din period varje månad;
 • tillämpa accelerationen av menstruationen tills en stabil menstruationscykel har upprättats;
 • använda dessa medel för oregelbundna menstruationscykler hos vuxna kvinnor;
 • påskynda menstruationen vid förhöjd kroppstemperatur (mer än 37,5 ºС);
 • få menstruationen att gå snabbare om det finns en akut infektionssjukdom (ARVI, bronkit, etc.);
 • påskynda menstruationen med matförgiftning.

Ingen gynekolog säger att det är användbart för en kvinna att använda accelerationen av menstruationen. Emellertid presenterar livet ibland oväntade omständigheter där närvaron av menstruation blir oönskad.

Det är för sådana händelser som tekniken för att snabbt avsluta menstruationen hjälper till att förbereda.

Medicinalväxter och försiktighetsåtgärder

Självsamling av örter kräver skicklighet, så det är säkrast för en stadsbor att köpa en färdig samling på ett apotek. Alla örter är prisvärda och säljs i de flesta apotek i staden. rekommendationer:

 1. Du ska aldrig köpa örter från främlingar (i övergångar, vid stopp).
 2. Råvaror av dålig kvalitet kan orsaka allvarlig förgiftning, så du måste inspektera växten före användning.
 3. Om man märker svärta, mögel, råa stjälkar eller löv måste alla råvaror kasseras. Att använda en sådan avgift är farligt.
 4. Apoteksavgifter har ett utgångsdatum. Du måste se till att gräset inte löper ut. Det är omöjligt att använda det efter utgångsdatumet, även om det ser normalt ut.

Det farligaste som kan hända när du köper gräsplockning från dina händer är att byta ut anläggningen. Vissa äldre människor ger en anläggning för en annan och förstår ofta inte vad de samlade in och säljs.

Innan du köper måste du titta i den botaniska referensboken hur exakt anläggningen ser ut för att inte förvärva en helt annan samling.

Om en kvinna inte är specialist i botanik eller traditionell medicin, måste hon köpa örter endast på ett apotek.

Schema för ett snabbt slut på menstruationen:

 • ta ett lagerblad, detta kommer att utlösa menstruation 2-3 dagar tidigare;
 • nästa dag, ta växter som påskyndar blodkoagulation;
 • fylla på utbudet av vitaminer i kroppen;
 • ge buken en lätt fysisk ansträngning;
 • ta koagulanter för att stoppa blödningen.

Om du till exempel behöver förbereda dig för ditt eget bröllop, och datumet för äktenskapet faller precis vid tidpunkten för menstruationen, kan du under 1 vecka ringa din menstruation med en lavrushka, sedan i 1-3 dagar i ett accelererat läge, blöda.

Om en kvinnas menstruation vanligtvis fortskrider mycket och under en lång tid (5-7 dagar), kan du, förutom laurbladblad, ta Aspirin och vatten med citronsaft eller ascorbicum. Det kommer att orsaka kraftiga blödningar.

Först efter en dag kan koaguleringsmedel startas, om tiden tillåter är det bättre även efter 2 dagar.

Traditionella medicin recept

Recept som hjälper till att göra menstruationen slutar snabbare:

 1. Lagerblad. Denna växt hjälper till att orsaka menstruation efter en försening. Men det kan också användas så att menstruationen kan sluta snabbare. Lågblad ökar tonen i livmoderns muskler, det börjar aktivt sammandragas, som ett resultat av vilket menstruationen börjar. Verktyget är starkt, det är skadligt att applicera varje månad. Hur får du dina perioder att sluta snabbare? Ta 10 g lagerblad, tillsätt 500 ml vatten. Du kan förbryta bladen i små bitar. Leka i 1 timme. Sila och svalna. Buljongen är väldigt bitter. Maximal dos: högst 1 kopp, ta 2 msk. l med ett intervall på 30 minuter. Kan inte användas för sjukdomar i hjärt-kärlsystemet.
 2. Nässla. Apoteket säljs i krossad form. 1 msk. l häll nässlor i en slev eller panna, häll 1 kopp kokande vatten (250 ml), koka på låg värme i minst 5 minuter. Häftigt. Drick ett halvt glas med ett intervall på 1 timme. Daglig dos: högst fyra glas. Det finns ett annat doseringsalternativ: 5 msk. l per 500 ml kokande vatten. Stark buljong ta 4 msk. l., en säker dos av stark buljong - högst 1 kopp per dag. För att säkerställa att din period slutar snabbare måste du använda den här metoden tillsammans med andra. Nässlor innehåller K-vitamin och andra ämnen som påskyndar blodkoagulation. Gräs minskar mängden blödning och bidrar till en snabb återställande av endometriumens integritet. Nässlaintag är kontraindicerat för åderbråck, tromboflebit, tromboemboli, liksom för hjärtsjukdomar och blodkärl.
 3. Burnet. Det latinska namnet på växten är Sanguisórba officinális. Det säljs i växtbaserade butiker och i de flesta apotek i form av torra krossade råvaror. Hur man lagar en avkok: 2 msk. l häll örter med 250 ml kokande vatten, täck över och låt sjuda i 30 minuter i ett vattenbad. Kyl och sil. Den resulterande buljongen är mycket stark, så den måste spädas i vatten i förhållandet 1: 1. För att menstruationen snabbare avslutas måste du ta en avkok av 1 msk. l med ett intervall på 30 minuter. Den maximala dagliga dosen är 6 msk. l Växten innehåller ett komplex av vitaminer och mineraler (mer än 20 artiklar) som hjälper menstruationen att passera snabbare. Överskrid inte dosen. Allergiska reaktioner möjliga.
 4. Vattenpeppar. Det är bäst att köpa en färdigt tinktur på ett apotek. För att menstruationen ska ta slut måste du ta drogen 40 droppar 3 gånger om dagen, tillsätt dricksvatten och dricka 30 minuter före måltiderna. Detta botemedel är ganska milt, har inga kontraindikationer, men påverkar inte alla kvinnor.
 5. Shepherd's bag. Säljs på apotek i torr form. Ta 2 msk. l torra örter, häll 250 ml kokande vatten, låt stå i 1,5 timmar. Sila, ta 1 msk. l Maximal daglig dos: 4 msk. l Det påskyndar koagulation, därför kan det inte tas med tromboflebit, tromboembolism, åderbråck, vegetovaskulär dystoni, hypotension, hypotension och med hjärtsjukdomar.

Med intensiv blödning uppstår en stor förlust av järn, kalium och magnesium. Elektrolytbrist påverkar hjärtats arbete negativt, en brist på kalium och magnesium kan orsaka hjärtsvikt. Du kan kompensera för bristen på elektrolyter genom att ta hematogen. Läkemedlet är billigt och säljs i alla apotek..

Specialövningar

Fysisk aktivitet stimulerar blodflödet till bäckenorganen och hjälper till att få kritiska dagar att sluta förr. Rekommendationer som måste följas för din egen säkerhet:

 1. Om kramper inträffar, måste du omedelbart dricka vatten med citronsaft och sedan öka dosen av Hematogen. Fortsätt klasserna endast efter normalisering av hälsan.
 2. Om du känner dig yr, avbryt klasserna, ligga och vila.
 3. Om ditt hjärta gör ont, avbryt ytterligare åtgärder för att påskynda din period, ring i ambulans och informera sjukvården om alla åtgärder som vidtagits tills du känner dig illa.
 4. Utför alla rörelser långsamt och exakt, utan ryck eller överspänning.
 5. I genomsnitt bör den totala varaktigheten för ett träningspass vara högst 40 minuter. Om en kvinna är i god form kan du göra 1,5 timmar 1 gång per dag.

Hur du får din period att gå. Träningsplan:

 1. Uppvärmning av alla huvudfogar: livmoderhals-, axel-, armbågs- och handledled, sedan femoral-, knä- och fotleden.
 2. Långsam knäböj 10-50 gånger beroende på fysisk kondition.
 3. Träna "båt." Ligga på magen, sträck ut armarna framåt, dra av dina strumpor, höj samtidigt armar och ben, håll i minst 10 sekunder, sänk sedan ner, vila och upprepa;
 4. Pressens sväng. Ligg på ryggen, benen raka eller böjda vid knäleden, dra huvudet till knäna. Träna långsamt.
 5. Hoppar på plats.
 6. Träningscykel." Ligg på ryggen, böj knäna, gör rörelser, som när du cyklar.

Du kan ändra övningssekvensen, men en uppvärmning är nödvändig. Om det minskar musklerna måste du applicera förkylning och dricka några små läppar vatten med Aspirin, askorbinsyra eller citronsaft.

Du kan göra andra övningar där bukhålans främre vägg är inblandad. Du kan inte göra rack på huvudet och axelbladen, trumla och gå på händerna.

Vitaminintag

Hur gör du att dina perioder säkert och snabbt slutar? I denna fråga hjälper du att ta vitaminer och kosttillskott:

 1. C-vitamin. Ta 5 tabletter per 10 kg vuxenvikt. Om det finns en tendens till allergier, minska dosen.
 2. Hematogen. Obligatoriskt läkemedel som ökar nivån av järn i kroppen.
 3. Vitamin E. Skyddar blodkärl och hjärta, ökar vävnadsregenerering, behövs för absorption av kalium och magnesium i kroppen.
 4. Vitamin D. Också involverat i absorptionen av kalium och magnesium.
 5. K-vitamin och kalcium. Nödvändigt för hjärta och blodkärl, ofta ingår i ett vitaminkomplex.

Om möjligt är det bättre att köpa vitaminer av hög kvalitet från pålitliga tillverkare. Ta dem om du vill göra dina perioder slut så snart som möjligt. Du måste starta en kurs med vitaminer om en månad. Efter accelerationen av menstruationen, när blödningen har slutat, måste du utesluta fysisk aktivitet, slappna av, ta vitaminer och sova väl.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Månadsperioder började före schemat med 5, 10 dagar eller 2 veckor

Varför menstruationen kom före schemat?Kvinnlig intim hälsa är ett bräckligt system som är mycket beroende av kroppens hormonbalans. Det är också en känslig mekanism, vars funktion kan påverkas av vad som helst....

Effektiva sätt att eliminera obehag och smärta under menstruationen

Om menstruationen fortsätter i en smärtsam form, kan flera beprövade åtgärder hjälpa dig att lindra tillståndet: läkemedel, folkrecept, fysisk träning och mycket mer....

11 bästa intima hygiengeler

* Granskning av det bästa enligt redaktionen för expertology.ru. Om urvalskriterierna. Detta material är subjektivt, inte en reklam och fungerar inte som vägledning för köp. Innan du köper måste du rådgöra med en specialist....