Varför du känner dig hungrig när du inte får tillräckligt med sömn - och innan din period?

Harmonier

Kvinnor försöker alltid övervaka sina externa parametrar. En stor publik av damer är intresserad av vad som är den främsta orsaken till behovet av mat, särskilt innan menstruationen. Det är under denna process som det är omöjligt att begränsa ens önskan om mat. Hungern börjar intensifieras bara ett par dagar innan de börjar. En aktiv önskan att äta börjar, ofta två veckor efter menstruationens slut. Detta symptom har ett namn - premenstruellt syndrom. Det ger en signal om att menstruationen kommer att börja mycket snart. Om vi ​​pratar om det ökade behovet av mat, är detta uteslutande individuellt. Det finns emellertid flera skäl till förbättringen, eller tvärtom, en minskad aptit, som gäller alla kvinnor. Vidare i artikeln i detalj om varför ökad aptit före menstruation.

Känner alla kvinnor att tömma hela kylen under menstruationen? Inte för varje representant för det svagare könet är de karakteristiska manifestationerna av menstruation ökad aptit och aggression i halva med en vilja att gråta. Vissa kvinnor fortsätter sitt normala liv utan utbrott och avvikelser. Men det finns de som istället för aptit har en aversion mot mat. Detta innebär återigen att varje organism är individuell.

Varför ökar aptiten innan kritiska dagar börjar, orsakerna

Vilka är orsakerna till ökad aptit före menstruation? Det är mycket viktigt att det finns en önskan att äta, vilket betyder hälsa. Det är en ökad aptit som kan indikera uppkomsten av funktionsfel i kroppen.

Det är dessa två orsaker som orsakar en känsla av "brutal" aptit. För att förhindra sådana påfrestningar i kroppen mot den hormonella bakgrunden måste allt kontrolleras. För en sådan skillnad i homeostas ger kroppen en installation i behov av mer kaloriämnen än tidigare.

Varför du verkligen vill äta innan din period

Därför identifierade vi de huvudsakliga orsakerna till ökad sug efter mat:

 1. Balansen mellan hormoner i kroppen är inte stabil: östrogen minskar och progesteron blir större.
 2. Adrenalin och noradrenalin - deras koncentration stiger i blodet.
 3. Kroppens aktivitet ökar slöseriet med energi.
 4. På grund av dåligt humör ökar behovet av lyckohormonet.
 5. Ett lager av näringsämnen och energi för framtida graviditet produceras..

Varför det finns en önskan att äta godis innan menstruationen?

Kvinnor är intresserade av frågan: varför vill du äta så mycket sött under din period? Östrogennivån sjunker under andra hälften av menstruationscykeln. Samtidigt försöker kroppen kompensera för bristen på detta ämne på grund av kalorier. Det är av denna anledning som kvinnor har en akut önskan att äta godis. Östrogen minskar syntesen av insulin, vilket är nödvändigt för att reglera blodsockernivån. För att kompensera för denna brist börjar en kvinna använda en stor mängd choklad och godis..

Menstruationscykelns gång påverkar matsmältningskanalen. Under menstruationen förbättras matsmältningen genom den aktiva produktionen av magsaft. Därför den ökade aptiten, liksom önskan att äta en ny del av kakan. När befruktningen inte har inträffat, sjunker nivån av progesteron, vilket innebär en minskad aptit och en önskan att äta igen.

För att inte uppleva psykologisk och fysisk obehag bör du inte begränsa din önskan att äta. Du behöver bara se till att du inte passerar. Detta hjälper i framtiden att inte möta problemet med övervikt. Det borde styras av att man säger att allt som är mycket inte är hälsosamt. Du behöver bara begränsa mängden söt ätad. Dessutom finns det sätt att hjälpa till att övervinna attacker med ökad aptit:

 1. Ät hela livsmedel som innehåller kolhydrater;
 2. Dela all mat i små portioner;
 3. Drick tillräckligt med vatten;
 4. Minska konsumtionen av majonnäs och olja;
 5. Få positiva känslor som kan besegra aptiten.

Vad du ska göra om du verkligen vill äta innan menstruationen?

Stämningen förvärras inte om det finns en behagligt luktande måltid eller ökad aptit. Ofta orsakar den motsatta situationen spänning när det finns problem med önskan att äta. Vad händer exakt med en kvinna just nu? Naturligtvis är det överviktiga problem. Men inte alla vet att felet inte är mat, utan att det är korrekt. Vad kan hjälpa till under ICP-perioden??

Allt i kroppen säkerställer att varje cell är frisk och stark. Men inte all mat disponerar för ett sådant resultat. Allt detta är extremt personligt för alla. "Fusk" och snabb viktökning under menstruationen antyder att distributionen av ämnen och energi bryts, cellerna får inte det de behöver och förblir inte "matade", och hjärnan svarar på detta. Därför ökar behovet av söt eller fet. Du bör bekämpa hunger, viktproblem och växande ödem.

 1. Det är nödvändigt att normalisera måltiderna. Du måste äta lite, men så ofta som möjligt. Och delarna bör inte vara stora.
 2. Processen att äta mat ska mätas, tugga bör vara noggrant, inte rusa.
 3. Ödem kommer inte att försvinna, om inte alls sluta dricka vatten. Det är nödvändigt att tillämpa samma teknik som med en måltid - oftare och i små läppar.
 4. Det rekommenderas att ta Asparkam. Kompositionen har vissa saltföreningar som hjälper till att snabbt bringa hydrobalansen till normal. Det rekommenderas att börja ta piller på en vecka och den förväntade menstruationen.
 5. Aktiv livsstil. Sport hjälper till att bränna onödiga kalorier. Två veckor före menstruationen kan du öva: cykling, olika utomhusspel, bad, skridskoåkning eller skidåkning.
 6. För att inte nå ut till godis måste du hitta en ersättning för dem. En ny bok, en favorithobby, ett djur i huset eller ett yrke i växtvärlden (trädgård, trädgård) kommer att ge glädje..

Vad du kan äta innan menstruationen, men det är bättre att vägra en man inför menstruationen?

Det händer att en ökad hungerkänsla under menstruationen är mycket irriterande. Och även situationskiftaren orsakar en känsla av spänning. Och vad ska man göra när önskan att äta varierar så mycket? Ett adekvat val av mat hjälper. Samtidigt normaliseras törsten efter mat och vikt..

 1. mat bör väljas med hänsyn till att det minskar produktionen av stresshormoner. Detta är mörk choklad och värmebehandlad fisk (ångad);
 2. tillsätt surkål till kosten;
 3. baljväxter och pumpor, inklusive dess frön, kommer att bekämpa ångest, kort humör eller depression;
 4. selleri, persilja, rädisa och alla slags kål hjälper övervikt.

Glöm inte snacks:

 1. grönsaker, frukt, torkad frukt;
 2. spannmål;
 3. örtte, kan du lägga till ingefära och honung med citron;
 4. nötter.

Det är i förändringen i den hormonella bakgrunden som ligger huvudorsaken till ökad aptit och övervikt hos kvinnor. För att undvika negativa effekter på kroppen måste du hålla dig till rätt näring.

Liknande artiklar

Spotting blodutflöde före och efter menstruation Om fläckning av blodutflödet från slidan inträffar under menstruationscykeln, är processen helt normal. Men om detta händer före och efter menstruationen, så...

Som ett resultat av det faktum att äggledaren är mycket smal, vätska kan börja ackumuleras, en vidhäftningsprocess börjar, som ett resultat av vilken en påse visas i vilken all vätska samlas upp. Om vi ​​pratar om varianterna av denna sjukdom,...

Nyligen möter många kvinnor sjukdomar i livmoderslimhinnan. Patologier i livmoderhudets endometrium observeras hos representanter för det svagare könet oavsett ålder, medan de kan leda till mycket negativa konsekvenser. Ofta…

Varför vill jag äta mycket innan menstruationen

Premenstruellt syndrom åtföljs av förändringar i en kvinnas kropp. Bland de viktigaste symtomen är en ökad aptit i de tidiga dagarna av kritiska dagar, vilket ofta blir en orsak till oro för figuren. Artikeln svarar på frågan, varför vill du äta mycket innan din period, och rekommendationer om hur du hanterar en oemotståndlig känsla av hunger.

orsaker

Med PMS är en akut känsla av hunger en naturlig process, vilket förklaras av kvinnlig fysiologi. Under alla faser i cykeln sjunker nivån för vissa hormoner, medan andra ökar. Först förbättras effekten av östrogen, hos kvinnor förbättras utseendet, huden lyser. Senare blir stämningen sämre, en illamående uppträder, en akut hungerkänsla. Detta kännetecknas av sådana faktorer:

 • Progesteronnivåerna i blodet ökar. Tillsammans med östrogen justerar hormonet "damklockan", vilket hjälper till att upprätthålla fostret, medan det inte finns några morkakor. Hårfisk i graviditetens första trimester överrasker inte någon, samma effekt inträffar i början och under menstruationen.
 • Insulin, som reglerar blodsockret, produceras mindre på grund av brist på kvinnliga hormoner. När du vill ha godis kompenserar kroppen för bristen på kakor, godis.
 • Ökade koncentrationer av adrenalin och kortison. Hjärnans amygdala skickar impulser till hungerns centrum, kaloriansamling är "programmerad".
 • Bristen på endorfiner leder till en obsessiv önskan att välja en "fast" mat. Förutom godis finns det behov av stärkelse, saltad fisk, kött. Så det centrala nervsystemet försöker uppnå fred och säkerhet.
 • I lutealfasen inträffar en förändring i metabolism, därför krävs ytterligare kalorier.

Är det värt att oroa sig

Attityden till zhor under menstruationen är tvetydig. En av kvinnorna tar detta för givet, för vissa stör lusten att äta mycket. Men läkare klassificerar inte denna situation som farlig. Under de första dagarna av cykeln försvinner de flesta av de extra punden med utsöndringssystemet. Detta betyder att du i detta fall inte behöver oroa dig för hälsa och kropp.

Men en procentandel av risken för nervstörningar finns. Det är också möjligt utseendet på ovariell dysfunktion, polycystisk. Förändringar som inträffar i bakgrunden av ökad aptit, ibland på grund av konsekvenserna av infektioner, sjukdomar, skador.

Dessutom, om du inte kontrollerar näring före menstruation och under dess gång, kan inte konsekvenserna av maskulinisering uteslutas:

 • Ett överskott av hår i de delar av kroppen där en kvinna inte tenderar att vara;
 • Akneutslag, förlust av epidermis elasticitet;
 • Skallighet;
 • Ökning i muskelmassa;
 • Utseendet av grovhet under bröstet.

Vad är bättre att äta och vad man ska begränsa

Ibland väcker riklig blodförlust risken för anemi. Mer än 35% av kvinnorna efter 30 år lider av järnbrist. Istället för att baka, bör du äta grönsaker och frukt. Det viktigaste är att fokusera på proteinprodukter, som betraktas som ”byggstenen” och har en positiv effekt på välbefinnandet..

Det rekommenderas att inkludera i menyn:

 • Maten, som innehåller järn (ägg, granatäpple, lever, nötter, linser);
 • Vitaminer i grupp B (spannmål, helst bovete)
 • Rotgrödor (rödbetor, morötter, rädisor, unga potatisar, kronärtskocka);
 • Durumvete pasta;
 • Gröna, gurkor, aubergine;
 • Kastost med låg fetthalt, kefir;
 • Gurkmeja, kryddnejlika, kanel, muskot, saffran.

Det finns inga kategoriska förbud, men vissa matbegränsningar är viktiga att följa för att minska obehag:

 • Att minska fett till 10% hjälper till att hantera alltför smärtsamma upplevelser;
 • Undvik alkohol och drycker med en hög andel koffein;
 • Kryddiga kryddor, paprika, lök, vitlök för en tid att utesluta;
 • Sluta äta chips, hamburgare, kål och baljväxter för att förhindra svullnad, uppblåsthet.

Kvinnor sällan, men den motsatta situationen uppstår - aptitlöshet. Det första du behöver göra är att kontakta en gynekolog, diagnostiska procedurer visar en möjlig orsak till patologin. Isolerade fall kräver inte behandling.

 • Undertryckt känslomässigt tillstånd, smärta i nedre del av magen, svaghet och yrsel minskar behovet av mat;
 • Mediciner ger en risk för biverkningar;
 • Fel livsstil. Nikotin- eller alkoholförgiftning stör störningen av matsmältningssystemet.

Förebyggande åtgärder

Det är värt att arbeta med problemet under hela cykeln och inte på specifika dagar. Det är viktigt att övervaka när önskan att "äta" är starkare och undertryckar nervösa beteenden, utan att hänge sig frossiga efter obehagliga situationer. Det är en sak att äta inom det normala intervallet, och en annan är att alltid äta mycket. När allt kommer omkring kommer kritiska dagar att avslutas och övervikt går inte någonstans.

 • Lägg till fysisk aktivitet från de första dagarna av cykeln, vilket gör att du snabbt kan återgå till normal hälsa. Undertryckning av sug efter mat är också bättre att utföra under sådana perioder, då blir det lättare att överge överskottet.
 • Lär dig att konsumera vatten korrekt utan att förvirra behovet av mat och törst.
 • Skapa en speciell kalender. Du måste förbereda dig inte under menstruationen utan ta hänsyn till ett par dagar före dem. Försök att inte hitta för mycket arbete, minimera känslan av spänning.
 • Välj en sparsam diet och träna för avkoppling, yoga är lämpligt.
 • Låt dig inte hänga på brist på figuren, falla i ytterligheter när du går ner i vikt.

Hur man hanterar överätande

För att inte äta för mycket bör du:

 • Normalisera näring. Ät oftare och lite för små, dela delar i små.
 • På natten, sova helt och undvika "raids" till kylen.
 • Tugga noggrant, utan hast.
 • Observera lämplig dricksordning. En vuxens dos är 100 ml. för varje kilogram vikt. För kvinnor med menstruation, öka med 550-1000 ml.
 • Betyder "Asparkam" på grund av saltföreningar, bringar hydrobalansen till det normala. Tabletter används en vecka före menstruationen, men det är lämpligt att konsultera en läkare.
 • Ät mindre majonnäs och smör.
 • Drick nässla te. Torkade löv häll ett glas kokande vatten, insistera 10 minuter. Används som teblad.
 • Led en energisk livsstil. Sportaktiviteter bränner kalorier. Till exempel lagspel, cykling, simning.
 • Hitta en ersättning för desserter. Det kan vara en trevlig hobby, läsa spännande böcker, ta hand om ett husdjur eller trädgårdsväxter.
 • Skapa fredliga relationer med andra, fokusera på seriöst företag.
 • Få en trevlig upplevelse av pedagogiska och underhållande evenemang.
 • Gör akupressur.

Läkare har ingen konsensus om hur man måttar aptit under menstruationen. Enligt antaganden kommer acceptabla metoder att hjälpa flickor endast med stark viljestyrka. Andra tror att det rätta beslutet är användningen av orala preventivmedel som ger en hormonell bakgrund..

Varför vill jag äta mycket innan menstruation: PMS och aptit

Upplagt av BODYCAMP

18 september 2015

Mycket ofta ställer kvinnor frågan - varför vill du äta mycket innan menstruationen och hur du kan moderera din aptit i slutet av cykeln? Och i allmänhet är ett sådant fenomen normalt, eller anger det några avvikelser i hormonplanen.

I den föregående artikeln bodde vi i detalj på ett så obehagligt problem som uppblåsthet. Detta problem följer ofta kvinnor under PMS. Hur man kan bli av med uppblåsthet med mediciner, hemläkemedel och speciell gymnastik - läs på webbplatsen.

Idag gäller vårt ämne en annan obehaglig känsla. Kvinnor är mycket bekanta med hungersnöd och i tjänst i köket under den andra fasen av menstruationscykeln. Förutom att du måste kontrollera ditt föränderliga humör, blir din aptit oändlig och allt arbete på en siffra i en månad verkar förgäves.

Varför vill du äta mycket innan din period? Vi ställde denna fråga till flera experter, gynekologer och endokrinologer i den högsta kategorin. Ökad aptit före menstruationen är ett normalt, naturligt fysiologiskt behov av den kvinnliga kroppen. Naturen är så tänkt att ge en fullständig befruktning, kroppen behöver styrka och balans mellan könshormoner. Den fysiologiska resursen fylls på genom intag av friska kalorier, proteiner, kolhydrater, vitaminer, spårämnen och mineraler.

Hur händer detta

Menstruationscykeln har två faser: den första fasen, under vilken ägget mognar. Förresten, under denna period är en kvinna särskilt fysiskt hård, vilket kan användas för att gynna figuren! Det är mer korrekt att öka fysisk aktivitet i gymmet i den första fasen av cykeln, du kommer att bli mindre trött, det kommer inte att bli rusa av lathet och apati.

Den andra fasen av cykeln påverkas av progesteron - det hormon som ansvarar för den säkra befruktningen och implantationen av embryot. Endometriet i livmodern fungerar som en grogrund för implantation, om graviditet inte har inträffat, exfolierar endometriumet (i form av menstruationsblödning) och nivån av progesteron i blodet sjunker kraftigt. Och igen, hungrar "somnar" tills nästa andra fas.

Varje månad förbereder kroppen sig för graviditet och försöker fylla på förnödenheter genom näringsämnen som kan komma från din diet..
Det är därför vi inte flyttar bort från kylen varje månad! Under PMS är ökad aptit normal, så oroa dig inte.

Vad du ska göra för att tämja din aptit

Behöver du äta, detta är den otvetydiga och enhetliga åsikt från läkare. Vi rekommenderar dock att du inte föredrar snabbmat utan en balanserad diet med hälsosamma kalorier. För tillfället behöver du bra näring, du kan inte lura kroppen med sallader och yoghurt med låg fetthalt, ingenting kommer ut av det, i slutändan kommer det att bli en nedbrytning.

Det är i din makt att organisera en måltid jämnt under hela dagen. Det fanns tillfällen då kvinnor försökte begränsa sin aptit, vilket ökade irritabilitet och slöhet, vilket i slutändan orsakade frossa på natten.

Användbara råd: ät på hälsan, men låt inte överätande, annars kommer det att leda till tyngd i magen och skada andra organ. Ät kött, fisk, gröt med kött, te med honung och bröd med smör och ost är särskilt bra på att tillfredsställa hunger. Det blir bättre om du distribuerar de viktigaste matarna och snacks 5-7 gånger.

Att tappa aptit betyder att man inte håller med naturen. Inkludera mer proteinmat i menyn, detta kommer att tillfredsställa din hunger och inte nå ut för skadliga godis. Det noteras att under denna period kan speciella preferenser observeras för söt-, mjöl- och chokladprodukter eller kött, pickles, saltad fisk.

Hunger före menstruation i hur många dagar

Zhor före menstruation - hur många dagar innan menstruationen ökar aptiten? Vad är önskan att äta? Liknande frågor lockar det klara könet från små till stora. Eftersom problemet före menstruationen verkar mycket.

Hittills är problemet med ökad aptit hos kvinnor några dagar innan menstruationen väl förstått. Det finns tillförlitliga svar på varför detta händer, rekommendationer om hur man undviker det..

Den så kallade zhor uppstår omedelbart efter ägglossningen, men aptiten växer gradvis. En kvinna eller flicka märker en ökad önskan att äta något 7-10 dagar innan kritiska dagar börjar. Tillståndet är förknippat med fysiologiska processer, det är omöjligt att motstå dem och det är farligt för hälsan. Du måste lära dig att hantera zhory.

Efter ägglossningen förändras hormonbalansen, betydande förändringar inträffar.

 • Det aktiva kvinnliga hormonet östrogen, som ansvarar för ett gott humör, välbefinnande, attraktivt utseende, ersätts av progesteron. Det senare ansvarar för utvecklingen av ett befruktat ägg, bevarande av graviditeten. Kroppen börjar förbereda sig för ett nytt liv, oavsett om befruktningen inträffade eller inte. Metaboliska processer bromsas ner, fetter deponeras, vätska ackumuleras, kroppen kräver ett ökat intag av vitaminer, mineraler och fördelaktiga föreningar. Som ett resultat visas zhor.
 • Under menstruationen förlorar en kvinna blod, och med den en viss mängd användbara spårelement. Till exempel leder överdriven förlust av järn till en minskning av hemoglobin, anemi. Så att konsekvenserna inte var så beklagliga försöker kroppen fylla ihop med nödvändiga komponenter i förväg.
 • Bland alla olika produkter vill jag verkligen inte kefir med äpple, utan söt. En sådan förändring i smak är inte heller utan anledning. Blodsockernivån sjunker, kroppen kräver påfyllning av normen. Mängden hormon av glädje, endorfin, reduceras. Därför humörsvängningar, depression, apati, missnöje med sig själv, livet i allmänhet. Även om en kvinna inte upplever något av detta, måste kroppen kompensera för bristen. Jag vill ha bananer, jordgubbar, choklad. Det är dessa produkter som ökar nivåerna av endorfin..
 • Tillsammans med godis vill du verkligen ha salt. Kvinna med tanken på livsmedel som inte är intressanta andra dagar. Saltade nötter, frön, sill, lax, till och med öl med skadliga chips. Begär är associerat med en otillräcklig mängd kalium, jod, klor, natrium i kroppen. Transformationer förknippade med att förbereda sig för menstruation tar mycket energi. Antalet viktiga komponenter reduceras, kroppen kräver kompensation. Begär efter salt är förknippat med en minskning av immuniteten. Smaklökarna är tråkiga, den vanliga maten verkar färsk, smaklös.

Om du verkligen vill ha något, betyder det att kroppen behöver något som finns i det. Undantaget är sug efter kaffe, alkohol. Detta kallas redan ohälsosamt beroende..

Ökad aptit och önskan att behandla dig själv med en grädde tårta, godis, bullar, passerar inte utan spår. Extra kilo visas, som då är svåra att hantera. Vanligtvis återgår aptiten till det normala redan i början av menstruationen, det tidigare utseendet och vikten återställs inom en vecka. Men med ett betydande överskridande av den tillåtna normen för livsmedel, krävs stora ansträngningar för att återgå till sin tidigare form.

 1. Att helt vägra vad kroppen begär är fel. Du behöver bara korrigera hans önskan något.
 2. Del måltiden med 7 gånger i stället för de vanliga 3-4. Att äta i små portioner kommer att minska aptiten och tillfredsställa hungern.
 3. Ät ett par bitar i stället för en låda med choklad. För att fylla resten av den söta normen med torkade aprikoser, dadlar, russin, honung.
 4. Salt fisk, gurka, kommer definitivt inte att skada. Men på chips, hackare är det bättre att sätta ett tabu. Ett bra alternativ är saltade frön. De har lite salt, och ständigt på tungan kommer att vara i processen med långvarig klickning. Dessutom förenar frön menstruationen närmare. Användbart för försening.
 5. Det rekommenderas att fylla på mängden nödvändiga komponenter med frukt och grönsaker. Bananer kan ätas i obegränsade mängder om du inte är allergisk mot dem. De fyller på sockernivån i kroppen, ökar nivån på glädjehormonet.

Det händer att jag på kvällen menstruation verkligen vill ha kefir, yoghurt. Dessa produkter kan konsumeras utan begränsningar utan rädsla för deras siffra. Det är nödvändigt att börja följa reglerna efter ägglossningen. Från detta ögonblick börjar en avmattning i metaboliska processer..

Om du inte vill ha vissa produkter utan en hel del måste du tänka på din situation. Kanske kommer det inte att finnas en menstruation. Under graviditeten stiger progesteronnivån, kroppen försöker fylla mer med allt som behövs. I allmänhet är närvaron av graviditet svår att skilja mellan smakpreferenser. Men om du vill ha något som brukade orsaka avsky bör du vara uppmärksam på detta faktum..

Under graviditeten börjar zhor vanligtvis efter befruktningen av ägget. Men de dagar då menstruationen börjar börjar aptiten minskas. Eftersom det finns illamående, aversion mot mat, intolerans mot lukt.

Specialister rekommenderar inte att du använder droger för viktminskning. Det räcker för att begränsa delen av maten, öka frekvensen av matintag, välja hälsosamma livsmedel. Om du inte har någonstans utan piller, bör du vara uppmärksam på följande läkemedel.

 • Reduxin (Ryssland);
 • Slimia (Indien);
 • Meridia (Tyskland);
 • Goldline (Indien);
 • Lindaksa (Tjeckien).

Den aktiva komponenten är subutramin. Ämnet förbättrar känslan av fullhet. Används i komplex behandling för fetma, övervikt. Måste tas på morgonen. Den dagliga dosen är 5-15 mg. Du kan ta utan paus i tre månader. Under denna tid kan du bli av med 10% av vikten. Nästa, ta en paus, eftersom tabletterna är beroendeframkallande, det finns en kränkning av matsmältningssystemet. För att bli av med zhor före menstruationen räcker det att dricka drogen i två veckor. Upprepa nästa månad vid behov.

Skynda dig inte med piller om orsaken till en märkbar viktökning inte har fastställts. Kontraindikation är:

 1. Fetma mot bakgrund av nervsjukdomar,
 2. Bulimia, anorexia;
 3. Sjukdomar i hjärtat, cirkulationssystemet;
 4. Njure, leversvikt;
 5. Sköldkörtelsjukdom;
 6. Alkohol, drogberoende.

Viktökning kan vara förknippad med utvecklingen av allvarliga sjukdomar. Normalt ökar vikten innan menstruationen med 1-2 kg, den försvinner efter dem. Naturligtvis måste du förstå att gödning leder till viktökning oavsett dagen för månadscykeln.

Oavsett hur hårt kvinnorna försöker följa sin figur, fungerar det inte alltid. Många är oroliga för ökad aptit före menstruationen, vilket leder till viktökning. Det är på grund av dem som en olycklig ökning av aptiten regelbundet inträffar, och planer på att innehålla den är obekvämt smulande. Känslan av hunger ökar flera dagar före menstruationen, men inte alls samtidigt. En passionerad lust att äta uppstår som regel 15 dagar efter menstruationens slut. Detta symptom kan betraktas som ett tecken på PMS och den första varningen till en kvinna om den närmande början av menstruationen. En ökning av menstruationens aptit är associerad med individuella egenskaper. Men vissa faktorer som provocerar eller minskar aptiten är vanliga för alla..

Det är alltid viktigt att aptiten är trevlig och därför hälsosam. Ohälsosam aptit under menstruationen ger en signal om ett möjligt problem. Ofta ligger orsakerna till "brutal" aptit inför menstruationen i en förändring av hormonhalterna. Innan menstruationen är alla förändringar i den kvinnliga kroppen förknippade med ökad produktion av progesteron och en låg nivå av östrogen, inklusive östradiol.

Det är kombinationen av dessa två faktorer som leder till ökad aptit, ständigt finns det en känsla av hunger, trots att näringsnormerna följs. För att kroppen ska vara i balans är det nödvändigt att observera rätt hormonförhållande, homeostas. Vid någon av störningarna i homeostasinställningarna kan kroppen ge en skyddande reaktion i form av krav på mer näringsämnen.

Före menstruationen orsakar växande progesteron en ökning i nivån av stresshormoner som adrenalin, noradrenalin och ibland kortisol. På grund av detta byter det kardiovaskulära systemet till ett mer intensivt driftsätt. Stärker andning, svettning, muskelton, ämnesomsättning. Som ett resultat ökar aptiten före menstruationen, eftersom mycket energi spenderas, som måste fyllas på. Dessutom förbereder kroppen lager som kommer att vara användbara under graviditeten.

Stress är särskilt farligt när stämningen är låg. Hormonet, serotonin, tros vara beroende av östrogen för att ge en känsla av nöje. Således, från det ögonblick av ägglossning, när östrogen i kroppen blir mindre, minskar faktorer som bidrar till ett gott humör. Därför, ibland under menstruationen, på grund av förmörkade känslor, inträffar attacker av intensiv aptit och sugen efter mat, som ett sätt att få glädje, växer. Denna vana att "gripa" stress under premenstruellt syndrom skapar förutsättningarna för viktökning, liksom metabola störningar och andra allvarliga sjukdomar.

Bland orsakerna till ökad aptit före menstruationen är sådana faktorer särskilt viktiga:

 • på grund av menstruation förändras förhållandet mellan hormoner: progesteron blir mer, östrogen är mindre;
 • producerar fler hormoner relaterade till stress;
 • aktiviteten hos alla system ökar under menstruationen, ytterligare energikostnader uppstår;
 • humöret minskar och behovet av konstgjord produktion av hormonet serotonin ökar;
 • tillförseln av energi och näring ackumuleras tack vare den mekanism som fastställts av naturen, vilket hjälper till att samla styrka för en eventuell graviditet. Funktionell näring från NL International är nu på mode.

God aptit och utsökt mat ensam stör inte någon. Som regel orsakar en situation där ingen aptit, eller den är riktigt dålig, mer spänning. Vad stör då kvinnor? Naturligtvis är detta en "suddig" figur före menstruationen. På grund av det funderar många på hur man kan minska aptiten och mängden mat som konsumeras. Trots att felet kanske inte är matens sammansättning eller volym, utan sättet att använda det. Hur man hanterar en midja som växer före menstruationen och hur man minskar aptiten före menstruationen så att figurernas parametrar överensstämmer med normen?

Kroppen är disponerad för att ge näring och styrka till varje cell. Men inte alla ämnen från maten som äts når sitt avsedda syfte. Anledningen ligger i individuella egenskaper. Uppkomsten av hunger och en samtidig ökning i vikt under menstruationen antyder att ämnesomsättningen inte bidrar till näring och mättnad för alla celler, de förblir hungriga. Och de skickar signaler om det till hjärnan. Och som svar ger han alla önskningar och tankar till sökandet efter godsaker. Därför, med menstruation, vill du ha mer söt och fet. Men du kan inte ge efter för det.

Kampen mot ökad aptit, ökande vikt och svullnad under menstruationen bör riktas in.

 1. Det är nödvändigt att optimera kosten. Det ska finnas lite mat vid varje måltid. Måste äta ofta och i små portioner.
 2. När du äter mat måste du äta långsamt, tugga mat så noggrant som möjligt.
 3. Ödem kan inte tas bort om du slutar dricka vatten eller minska mängden konsumerad. Tvärtom, mer vatten bör drickas, men det bör konsumeras på samma sätt som mat - ofta, lite för lite, dricker vatten bokstavligen till en smut per minut..
 4. För att minska puffiness är det användbart att dricka Asparkam. Den innehåller salter av kalium och magnesium, som hjälper till att underlätta avlägsnande av vätska från kroppen. Mottagningen kan börja 5-8 dagar före din period.
 5. Klasser som tillhandahåller alla typer av fysisk aktivitet hjälper till att lindra ackumulerad stress och ge kaloriförbränning. 8-15 dagar före menstruation, rimlig fysisk ansträngning i form av till exempel cykling, lek på stranden eller i gymmet, simning, skidåkning och skridskoåkning kommer inte bara att ge känslomässigt nöje, utan också lösa problemet med överskott av energi.
 6. För att inte tänka på godis måste du hitta en källa till nöje som ersätter dem. Kanske kommer detta att vara en ny hobby, en intressant bok, nedsänkning i den fascinerande trädgårdsvärlden eller överföra dina känslor till en underbar varelse som bor i närheten, till exempel en kattunge.

Ibland ökar aptiten med menstruationen och den kan vara nervös. I andra situationer är kvinnor oroliga för en brist på aptit för menstruation, vilket inte heller är ovanligt. Råd om vad man ska göra när aptitens kraft varierar i så stor skala, bara en sak är att hålla sig till ett rimligt urval av produkter. Detta kommer att vara ett mycket bra sätt att bekämpa vikt och aptit, hjälpa till att normalisera dem..

 1. För att minska "varg" aptit behövs mat som minskar produktionen av stresshormoner. Bäst av allt är extra svart choklad. Om du lägger till fisk som är värmebehandlat (detta är viktigt!) Till kosten kommer effekten att bli dubbelt starkare.
 2. Kampen mot sug efter godis kommer att bli mer framgångsrik med användning av surkål.
 3. Kort humör, depression och ångest kan övervinna gröna bönor. En pumpa och dess frön kommer också att vara användbara..
 4. Övervikt på grund av ett överskott av östrogen reduceras om du äter bladgrönsaker och växter i korsfamiljen: kål (alla typer), rädisor, samt selleri, persilja.

För snacks som hjälper till att minska sugen efter mat kan du ta till:

 • frukt, grönsaker, torkad frukt;
 • grodd vete och andra spannmål;
 • växtbaserade infusioner kryddat med ingefära, citron och honung;
 • nötter.

Svaret på frågan varför aptiten ökar och hur den är förknippad med menstruation ligger i de flesta fall inom studierna av det hormonella systemet. För att upprätthålla normal vikt och allmänt välbefinnande under menstruationen måste du äta rätt.

Många flickor klagar över en okontrollerad känsla av hunger under (ibland före) menstruation. Som svar hör du vanligtvis den eviga "Behovet av att utbilda viljestyrka", "Dessa är alla hormoner" och ett par dumma tips som är vettiga som en getmjölk. Men om du inte kan begränsa dig? Om du vill äta så mycket som viljestyrken fega ger efter för en så passionerad besatthet?

Låt oss titta på orsakerna som hindrar dig från att upprätthålla din diet under menstruationscykeln, hur diet påverkar aptiten och ökat hunger.

I artikeln “Dessa dagar och sport” vi diskuterade menstruationscykeln och dess faser, men repetitionen är läran, särskilt eftersom vi nu inte fokuserar på hur kroppen reagerar på belastningen beroende på fas, utan på de hormonella förändringarna som sker i dessa faser. Så vi läser noggrant, här ligger svaret!

Låt oss ta en titt på den förenklade menstruationscykeln ser för att förstå varför vid och under kritiska dagar den fruktansvärda aptiten ökar:

Varje månad lämnar ett moget ägg äggstockarna. Denna process kallas ägglossning. Det finns också en mängd hormonella förändringar som behövs för det enda huvudmålet: att förbereda livmodern för befruktning. Hormonet gonadorelin skickas från hypotalamus till hypofysen. Hypofysen får en signal för frisättning av två andra hormoner: follikelstimulerande hormon (FSH) och luteiniserande hormon (LH). Dessa hormoner signaliserar äggstockarna för att utsöndra östrogen och progesteron..

Mängden av dessa hormoner, deras förhållande och prevalensen av en över den andra beror på vilken fas av menstruationscykeln som för närvarande äger rum (follikulär eller luteal). Om ägget inte befruktas passerar corpus luteum in i den vita kroppen, östrogen- och progesteronnivåerna minskar, och i slutändan avtar endometrialskiktet och kommer ut under menstruationen. Detta är faktiskt "dessa dagar".

Hormoner är ansvariga för starten av vissa faser i cykeln. Alla faser i menstruationscykeln har en tydlig varaktighet, en uttalad början och slut. Dessutom, hos friska kvinnor, varar alla stadier en strikt definierad tid. De där. Du kan alltid ställa in start- och slutdag. Om dina perioder är flytande eller sällsynta, måste du helt enkelt konsultera en läkare!

Tre stadier i menstruationscykeln skiljer sig beroende på förändringar i äggstockarna:

  Follikulär fas;

Normalt varar denna period från 14 till 21 dagar. Det börjar den första dagen av menstruationsblödning. Under follikelfasen ökar östrogennivåerna. Luteiniserande hormon frisätts också, vilket syntetiseras av hypofysen.

Äggstockningsfas;

Det kan börja endast om nivån på luteiniserande hormon är förhöjd. Dessutom är detta steg det kortaste och varar inte längre än 2-3 dagar. Under ägglossningen lämnar ägget och börjar resa längs livmoderhalsen. För närvarande når östradiol sitt maximala värde. Progesteron ökar också.

Luteal fas.

I genomsnitt varar detta steg 12-14 dagar före menstruationens början. I detta fall producerar corpus luteum östrogen och progesteron, vilket ger optimala förhållanden för befruktningen. Den kvinnliga kroppen tycks för närvarande vara i standby-läge, den är helt redo för en ny graviditet, därför producerar den hormoner som kommer att stödja utvecklingen av ett nytt liv i flera veckor efter befruktningen.

Men om implantation inte inträffar den tionde dagen, börjar corpus luteum gradvis att dö, nivån av progesteron minskar, vilket i sin tur orsakar avstötning av livmoderns foder och utseendet på menstruation. I lutealfasen minskar halten av östradiol och blir minimal i början av menstruationen.

För att sammanfatta: om vi tar den första menstruationsdagen som en referenspunkt, kan vi skilja på follikelfasen (dag 1-11 dag), ägglossningsfasen (12-15 dagar) och lutealfasen (16–28 dagar).

Du har faktiskt redan förstått att hormonbalansen under menstruationscykeln ständigt förändras. Om en av dem ökar eller minskar leder detta till vissa fel, till exempel aptit eller allvarliga problem, upp till förlust av menstruation.

Tack vare många studier vet vi att aptiten minskar med ägglossningen (när östrogen når sitt högsta) och växer efter ägglossningen, när progesteron når sin topp. Enligt forskare ökar matintaget med 90-500 kalorier per dag. Med hjälp av dessa och andra uppgifter har forskare sammanställt ett prov infographic som hjälper kvinnor att fördela belastningen och kalorierna i olika faser av menstruationscykeln.!

Diet på menstruationscykelens faser i kombination med fysisk aktivitet:

De första två veckorna av cykeln (follikelfasen):

 • Idealisk fas för muskelhypertrofi och styrketillväxt.
 • Intensiv styrketräning 3 till 5 gånger i veckan.
 • Kaloriintag: 5% till 10% över stödet.
 • Idealisk för att få muskler och öka styrkan.

De senaste 2 veckorna av cykeln (luteal fas):

 • Intensiv styrketräning 1-2 gånger i veckan.
 • 1-2 gånger i veckan - lågintensiv cardio i 20-40 minuter.
 • Kaloriintag: från 5% till 10% underskott eller stödnivå.
 • Den perfekta fasen att bränna fett lite.

Jag vill återigen påminna om att en kvinnas kropp är extremt känslig. När en kvinna har kaloriunderskott eller om det finns dagligen (eller mer än fyra gånger i veckan) kardio i sitt liv, reagerar kroppen på sådana manipulationer som hotet om överlevnad. Kroppen stänger av de "icke-väsentliga" processerna för tillfället, varav en är reproduktion, vilket gör befruktning omöjlig. Så din period kan försvinna!

Varför ökar aptiten, vad beror det på? Svaret är enkelt: från östrogen. Ja, östrogener, i plural. Detta är inte ett hormon, utan tre så många: östradiol, östriol och östron. Du måste ha hört talas om östradiol. Det är hans handling som har studerats bäst och det är han som påverkar känslorna av hunger och mättnad mer än andra.

Som vi redan har upptäckt ökar östradiolnivåerna under follikelfasen och når maximalt före ägglossningen och minskar sedan under lutealfasen. I follikelfasen, när östradiol är högre, minskar din aptit. I lutealfasen, när östradiol minskar, ökar aptiten.

Slutsats: vi äter mindre när våra östrogennivåer är höga. Så aptiten ökar under kritiska dagar.

När östrogennivåerna sjunker och progesteron stiger, vill en kvinna äta mer, och till och med längtan efter vissa livsmedel kan förekomma under en viss fas av sin cykel.
Det finns delar av hjärnan som har sensorer för östradiol (östrogenreceptorer). Närvaron av östradiol kan minska matintaget och hjälper till att snabbt känna sig full efter att ha ätit (ökad dopaminbindning). När östradiol minskar, kommer samma delar av din hjärna att säga att du inte har ätit tillräckligt, och med samma mängd mat, vill du äta mer.

Estradiol påverkar också funktionen hos hormonerna av hunger och mättnad. De två hormoner som vi vet bäst - ghrelin och leptin - beror på östrogennivåer. (För insulin och fruktos, se artikeln "Fruktos: Kan jag äta frukt och gå ner i vikt? Principen om insulin. Glykemiskt index och viktminskning")

Ghrelin får dig att känna dig hungrig när magen är tom. Ju högre nivå av ghrelin, desto mer hungrig känner du dig. När tillräckligt med tid har gått efter en måltid utsöndrar din mage ghrelin och den säger till hjärnan: "Låt oss äta!" När du äter minskar halten av ghrelinutsöndring och hjärnan slutar ta emot meddelandet "Jag är hungrig!" Estradiol undertrycker ghrelinmeddelandet "Jag vill äta!" på två sätt: dels genom hjärnan och dels genom att undertrycka hur mycket ghrelin din mage utsöndrar.

Mer estradiol => mindre ghrelin => mindre hunger => mindre mat ätit.

Mindre östradiol => mer ghrelin => svår hunger => mer ätad mat.

Leptin reglerar din aptit - det får dig att känna dig full efter att ha ätit. Utseendet på östradiol förbättrar antingen leptinsignalen i hjärnan, eller skickar direkt en signal till hjärnan som om det var en signal om leptin själv; men en minskning av östrogen kan minska den övergripande signaleringen, vilket provocerar en ständig känsla av hunger innan menstruationen.

Mer östradiol => förbättrad signalöverföring av leptin om mättnad i hjärnan => åt snabbare.

Mindre östradiol => nedsatt signalöverföring av leptin om mättnad i hjärnan => vi kan inte äta.

Så du blir inte galen i slutet av varje månad när du känner att du inte kan äta för mycket. Allt detta är fysiologi. Du kom inte med detta. Och detta beror inte på att du är "inte tillräckligt disciplinerad." Därför är kosten för menstruation för viktminskning en kontroversiell idé.

Förresten, ghrelin och leptin är två andra skäl att tugga mat långsamt. Det tar tid innan ghrelinutsöndringen minskar och leptinsignalen når din hjärna. Precis som du tuggar noggrant, har de bråttom att göra sin goda gärning. Ge dem den här gången - och där kommer du att vara plus en i karma. Och minus en (eller ännu mer) i kroppsvikt.

Vikt (och volym) under menstruationsdiet och PMS är en ganska svikaktig sak. Vi råder dig inte, särskilt om du är misstänksam, att närma sig vågen hela dessa dagar. Så varför ökar vikten under menstruationen under en diet, eller varför vikt har stigit före PMS på en diet:

Situation nr 1: kost före, under dessa dagar eller med PMS - vikten försvinner inte.

Tja, under en diet är vikten av dessa skäl: 1) den är i vattnet. Du tappar blod, men vätskan måste återställas på grund av något. Om du är på diet kan troligtvis viktminskning "äta" på grund av detta. 2) Få människor är inblandade i denna period, och för majoriteten faller aktiviteten nästan till noll. Detta är logiskt: du är hela tiden generad för att "läcka" och känner dig begränsad, obekväm. Kaloriförbrukningen minskar naturligtvis. 3) Det är också troligt att menstruationen sammanföll med "bantningsplatå". Ett par dagar, eller till och med en vecka - och kilogrammen börjar lämna igen.

Ingen speciell diet för PMS med blåsa upp buken inte nödvändigt: allt kommer att försvinna av sig själv.

Situation nr 2: vikten innan CD ökar med en diet.

Detta är normalt: för det första sväller livmodern och blir 1-1,5 kg tyngre. För det andra, under menstruationen, ackumuleras överskottsvätska i kroppen, d.v.s. du svullnar (Ödem: orsaker och åtgärder) Dessutom, om din aptit har ökat före cd, läggs en annan anledning till: som regel dras vi till kolhydrater, smakrikare livsmedel under denna period, som i allmänhet behåller vatten (glykogen).

En ökad aptit före menstruation orsakas inte bara av hormoner utan också av ett rent psykologiskt ögonblick: flickor känner ofta extremt osäkra och till viss del sårbara för menstruation och PMS.

Dessutom är dessa dagar ofta ganska smärtsamma och flickorna kan helt enkelt inte tänka på mat - de känner sig så illa. Förresten, detta är ett tillfälle att snarast gå till läkaren: detaljen är inte normal! Menstruation innebär en lätt obehag, snarare än att vridas till en croissantpose.

En viktig punkt: alla processer för varje kvinna fortsätter enligt sitt eget scenario. Naturligtvis finns det några vanliga punkter som är gemensamma för många, men var och en av oss måste individuellt övervaka saker som kroppstemperatur, vikt och aptit i ett par månader för att få en uppfattning om hur exakt deras kropp svarar på kritiska dagar..

Till exempel, många människor märker en omvänd reaktion: en delvis frånvaro med cd eller till och med en fullständig förlust av önskan är.

Till exempel tränar Masha och Elvira lugnt dessa dagar och till och med sätter kraftrekord, men Tanya kan inte raka sig från smärtan och försöker att inte röra sig igen. Eleanor fortsätter att hålla sig till sin diet varje dag i cykeln, Anyas aptit försvinner innan menstruationen, men Jadwiga äter som en traktor och känner sig inte full. Allt är individuellt, så oroa dig inte och fokusera på dig själv: observera, dra slutsatser, prova olika alternativ - du hittar din "formel" för framgång.

Hur kan vi minska känslan av hunger med PMS och cd? I själva verket föreslår forskare att vi inte hanterar sådana svårigheter, utan helt enkelt tänker på vilken fas i menstruationscykeln att börja en diet på. De hävdar att det är en dålig idé att starta en diet innan menstruationen, när hunger och sug efter mat är den starkaste. Det är mer korrekt att starta en diet i slutet av menstruationen eller i slutet av follikelfasen, när sugen efter mat och hunger blir svagare och detta kan underlätta diet.

De föreslår också att en ökning av det totala kaloriintaget 5-8 dagar före menstruationen (när ökade energiförbrukningar och hunger observeras) kan ha en fördel jämfört med optimala kalorier (vilket kan orsaka tröghet) och hjälpa till med långtidsdiet En liten ökning av kalorier under "dessa" dagar kan hjälpa till att undvika att tappa kontroll på grund av hunger.

Förresten, om det finns en begär specifikt för choklad, kanske du saknar magnesium, så choklad är inte nödvändigt.

Så om aptiten stiger under cd, hur kan man övervinna detta:

Var inte rädd för att äta lite mer: det är bättre att tillåta dig en liten kontrollerad mängd choklad än att känna dig berövad och i slutändan äta ett helt berg. Det är bättre att äta 100 extra kontrollerade kalorier vid en given tidpunkt än naturligtvis att äta ytterligare 1000 kalorier senare. Under eller före din period kan det vara mycket svårt att kontrollera din aptit. Kroppen tvingar dig bokstavligen att äta när östrogennivåerna sjunker.

Så det är bättre att förlora en liten strid än ett helt krig! Dessa (till och med några hundra) överflödiga kalorier kan hjälpa till att undvika okontrollerat ätande. Försök i de ögonblick när känslan av hunger gör dig galen, så att du inte går sönder, öka matintaget (till exempel på grund av frukt).

Drick en kurs med magnesium och fiskolja. De kan mycket väl hjälpa till i kampen mot PMS-symtom, hunger och sug efter mat under särskilt svåra perioder..

Kan jag gå på diet med menstruation? Det är möjligt, men vi rekommenderar att du försvagar det så mycket som möjligt. I princip kan du inte bry dig överhuvudtaget och planera ett fusk eller förfina för denna tid och äta med sinnesfrid.

Svält under eller efter kritiska dagar är väldigt lumsk: du äter inte mycket, du kan helt enkelt inte känna dig full. Denna "kritiska" hunger skiljer sig från tvångsmässig överätande. Så i det här fallet, istället för att försöka besegra din kropp (och i slutändan bryta och helt tappa kontrollen), är det lättare och smartare att hitta en kompromiss med den.

Begär choklad / glass / räka så att även tårar från ögonen droppar? Ta en tugga! Naturligtvis behöver du inte fylla kilogram godsaker i munnen, din vanliga portion är nog. Din uppgift: att undvika släckning och efterföljande outhärdlig skuld, och inte att upprätthålla en diet till varje pris.

Och även om du inte kunde hålla dig själv och åt för mycket - inte förnedra dig själv, skälla inte, men... förstå. Din kropp har en hormonell och emotionell oenighet, du behöver inte avsluta den med dina raserianfall och en skuldkänsla. Testa inneslutningsstrategierna som beskrivs ovan, stärk din mindfulness och viljestyrka, prova olika dieter och träningspass: förr eller senare hittar du din egen väg som är lätt och rolig att följa!

Du behöver inte någon "slät väg", din sport och mat, och faktiskt hela ditt liv bör vara din glädje och inte ett konstant test!

Kvinnor försöker alltid övervaka sina externa parametrar. En stor publik av damer är intresserad av vad som är den främsta orsaken till behovet av mat, särskilt innan menstruationen. Det är under denna process som det är omöjligt att begränsa ens önskan om mat. Hungern börjar intensifieras bara ett par dagar innan de börjar. En aktiv önskan att äta börjar, ofta två veckor efter menstruationens slut. Detta symptom har ett namn - premenstruellt syndrom. Det ger en signal om att menstruationen kommer att börja mycket snart. Om vi ​​pratar om det ökade behovet av mat, är detta uteslutande individuellt. Det finns emellertid flera skäl till förbättringen, eller tvärtom, en minskad aptit, som gäller alla kvinnor. Vidare i artikeln i detalj om varför ökad aptit före menstruation.

Känner alla kvinnor att tömma hela kylen under menstruationen? Inte för varje representant för det svagare könet är de karakteristiska manifestationerna av menstruation ökad aptit och aggression i halva med en vilja att gråta. Vissa kvinnor fortsätter sitt normala liv utan utbrott och avvikelser. Men det finns de som istället för aptit har en aversion mot mat. Detta innebär återigen att varje organism är individuell.

Vilka är orsakerna till ökad aptit före menstruation? Det är mycket viktigt att det finns en önskan att äta, vilket betyder hälsa. Det är en ökad aptit som kan indikera uppkomsten av funktionsfel i kroppen.

Det är dessa två orsaker som orsakar en känsla av "brutal" aptit. För att förhindra sådana påfrestningar i kroppen mot den hormonella bakgrunden måste allt kontrolleras. För en sådan skillnad i homeostas ger kroppen en installation i behov av mer kaloriämnen än tidigare.

Därför identifierade vi de huvudsakliga orsakerna till ökad sug efter mat:

 1. Balansen mellan hormoner i kroppen är inte stabil: östrogen minskar och progesteron blir större.
 2. Adrenalin och noradrenalin - deras koncentration stiger i blodet.
 3. Kroppens aktivitet ökar slöseriet med energi.
 4. På grund av dåligt humör ökar behovet av lyckohormonet.
 5. Ett lager av näringsämnen och energi för framtida graviditet produceras..

Kvinnor är intresserade av frågan: varför vill du äta så mycket sött under din period? Östrogennivån sjunker under andra hälften av menstruationscykeln. Samtidigt försöker kroppen kompensera för bristen på detta ämne på grund av kalorier. Det är av denna anledning som kvinnor har en akut önskan att äta godis. Östrogen minskar syntesen av insulin, vilket är nödvändigt för att reglera blodsockernivån. För att kompensera för denna brist börjar en kvinna använda en stor mängd choklad och godis..

Menstruationscykelns gång påverkar matsmältningskanalen. Under menstruationen förbättras matsmältningen genom den aktiva produktionen av magsaft. Därför den ökade aptiten, liksom önskan att äta en ny del av kakan. När befruktningen inte har inträffat, sjunker nivån av progesteron, vilket innebär en minskad aptit och en önskan att äta igen.

För att inte uppleva psykologisk och fysisk obehag bör du inte begränsa din önskan att äta. Du behöver bara se till att du inte passerar. Detta hjälper i framtiden att inte möta problemet med övervikt. Det borde styras av att man säger att allt som är mycket inte är hälsosamt. Du behöver bara begränsa mängden söt ätad. Dessutom finns det sätt att hjälpa till att övervinna attacker med ökad aptit:

 1. Ät hela livsmedel som innehåller kolhydrater;
 2. Dela all mat i små portioner;
 3. Drick tillräckligt med vatten;
 4. Minska konsumtionen av majonnäs och olja;
 5. Få positiva känslor som kan besegra aptiten.

Stämningen förvärras inte om det finns en behagligt luktande måltid eller ökad aptit. Ofta orsakar den motsatta situationen spänning när det finns problem med önskan att äta. Vad händer exakt med en kvinna just nu? Naturligtvis är det överviktiga problem. Men inte alla vet att felet inte är mat, utan att det är korrekt. Vad kan hjälpa till under ICP-perioden??

Allt i kroppen säkerställer att varje cell är frisk och stark. Men inte all mat disponerar för ett sådant resultat. Allt detta är extremt personligt för alla. "Fusk" och snabb viktökning under menstruationen antyder att distributionen av ämnen och energi bryts, cellerna får inte det de behöver och förblir inte "matade", och hjärnan svarar på detta. Därför ökar behovet av söt eller fet. Du bör bekämpa hunger, viktproblem och växande ödem.

 1. Det är nödvändigt att normalisera måltiderna. Du måste äta lite, men så ofta som möjligt. Och delarna bör inte vara stora.
 2. Processen att äta mat ska mätas, tugga bör vara noggrant, inte rusa.
 3. Ödem kommer inte att försvinna, om inte alls sluta dricka vatten. Det är nödvändigt att tillämpa samma teknik som med en måltid - oftare och i små läppar.
 4. Det rekommenderas att ta Asparkam. Kompositionen har vissa saltföreningar som hjälper till att snabbt bringa hydrobalansen till normal. Det rekommenderas att börja ta piller på en vecka och den förväntade menstruationen.
 5. Aktiv livsstil. Sport hjälper till att bränna onödiga kalorier. Två veckor före menstruationen kan du öva: cykling, olika utomhusspel, bad, skridskoåkning eller skidåkning.
 6. För att inte nå ut till godis måste du hitta en ersättning för dem. En ny bok, en favorithobby, ett djur i huset eller ett yrke i växtvärlden (trädgård, trädgård) kommer att ge glädje..

Det händer att en ökad hungerkänsla under menstruationen är mycket irriterande. Och även situationskiftaren orsakar en känsla av spänning. Och vad ska man göra när önskan att äta varierar så mycket? Ett adekvat val av mat hjälper. Samtidigt normaliseras törsten efter mat och vikt..

 1. mat bör väljas med hänsyn till att det minskar produktionen av stresshormoner. Detta är mörk choklad och värmebehandlad fisk (ångad);
 2. tillsätt surkål till kosten;
 3. baljväxter och pumpor, inklusive dess frön, kommer att bekämpa ångest, kort humör eller depression;
 4. selleri, persilja, rädisa och alla slags kål hjälper övervikt.

Glöm inte snacks:

 1. grönsaker, frukt, torkad frukt;
 2. spannmål;
 3. örtte, kan du lägga till ingefära och honung med citron;
 4. nötter.

Det är i förändringen i den hormonella bakgrunden som ligger huvudorsaken till ökad aptit och övervikt hos kvinnor. För att undvika negativa effekter på kroppen måste du hålla dig till rätt näring.

Spotting blodutflöde före och efter menstruation Om fläckning av blodutflödet från slidan inträffar under menstruationscykeln, är processen helt normal. Men om detta händer före och efter menstruationen, så...

Som ett resultat av det faktum att äggledaren är mycket smal, vätska kan börja ackumuleras, en vidhäftningsprocess börjar, som ett resultat av vilken en påse visas i vilken all vätska samlas upp. Om vi ​​pratar om varianterna av denna sjukdom,...

Nyligen möter många kvinnor sjukdomar i livmoderslimhinnan. Patologier i livmoderhudets endometrium observeras hos representanter för det svagare könet oavsett ålder, medan de kan leda till mycket negativa konsekvenser. Ofta…

Allt iLive-innehåll kontrolleras av medicinska experter för att säkerställa bästa möjliga noggrannhet och överensstämmelse med fakta..

Vi har strikta regler för val av informationskällor och vi hänvisar endast till ansedda webbplatser, akademiska forskningsinstitut och om möjligt bevisad medicinsk forskning. Observera att siffrorna inom parentes ([1], [2], etc.) är interaktiva länkar till sådana studier..

Om du tycker att något av våra material är felaktigt, föråldrat eller på annat sätt ifrågasätter väljer du det och trycker på Ctrl + Enter.

Förekomst eller frånvaro av aptit är ett naturligt fenomen i människans fysiologi. Men många kvinnor är bekanta med känslan av ständig hunger, som överträffar dem ungefär en gång i månaden. Och titta inte på kalendern för att förstå att de "kritiska dagarna" närmar sig. Är det normalt eller inte, varför uppträder ökad aptit före menstruationen? Vi kommer att försöka analysera dessa och andra frågor nedan..

För att förstå källan till manifestationen av sådana till synes ovanliga symtom måste man förstå fysiologin i denna process. Och som läkarna fick reda på ligger orsakerna till ökad aptit före menstruationen i den cykliska karaktären av upp- och nedgångarna på kvinnans hormonella bakgrund, som i varje kvinna individuellt täcker från 28 till 32 dagar. Det är dessa förändringar som provocerar en kvinna i en viss fas av cykeln med förändringar i välbefinnande.

För att göra detta mer tydligt tänker vi lite på funktionerna i kvinnlig fysiologi. Enligt detta kriterium delar kvinnor en kvinnas menstruationscykel i två halvor som är nästan identiska i tiden. Den första halvan är annorlunda genom att det finns förändringar i den hormonella bakgrunden, orsakad av en betydande ökning av nivåerna av östrogenhormoner, som inkluderar östroner, östrioler, östradioler. Mot denna bakgrund observeras äggmognad, som normalt är redo för befruktning i mitten av cykeln. Bilden av staten är positiv: kvinnan känns bra, full av styrka och optimism, har hög effektivitet. Kvinnan har praktiskt taget inga klagomål under denna period..

I mitten av cykeln, med den maximala mängden östrogen, pågår ägglossningsprocessen, vilket består i att ett moget ägg lämnar äggstocken och lämnar äggledarna, där det "väntar" på sin befruktning.

Så snart ett sådant ögonblick kommer försvinner behovet av en sådan mängd östrogen och koncentrationen börjar gradvis minska. Medan hormonet progesteron, tvärtom, börjar produceras intensivt. Detta hormon ansvarar för att förbereda en kvinnas kropp för en eventuell graviditet. Och efter att befruktningen har inträffat är det han som måste se till att embryot utan kränkningar tar sin plats i livmodern. Visst kan fel i progesteronnivån provocera utvecklingen av en ektopisk graviditet hos en kvinna.

Det är ökningen i koncentrationen av progesteron i kroppen som ofta orsakar vissa avvikelser, som uttrycks av en försämring av en kvinnas välbefinnande, och för att på något sätt kompensera för det obehag som uppträder, "vill" kroppen få positiva känslor, som ofta uttrycks i behovet av att ständigt tugga.

Det är värt att studera mer detaljerat om mekanismen för förhållandet mellan tillväxten av progesteronnivåer och ökad aptit. Det finns flera versioner som förklarar detta fenomen, och var och en av dem har en grund för existens.

Vissa kvinnor förklarar tillväxten av aptit under den premenstruella perioden genom att östrogener, på ett sätt som vetenskapen ännu inte känner till, påverkar processen att producera ”lyckohormonet” - serotonin. Därför känner en kvinna sig under den första halvan av menstruationscykeln. Och när östrogennivåerna börjar minska minskar produktionen av serotonin, det vill säga denna "lycka" upphör att räcka för kroppen. Detta är en drivkraft för kvinnor som försöker hitta den i något annat, till exempel i en chokladbar eller en läcker kyckling med en skarp...

Men denna förklaring är för överdriven, eftersom hormoner inte är den enda källan som stimulerar syntesen av serotonin. Dessutom uttrycks ökad aptit innan menstruationen inte bara i kvinnans behov av mer godis, önskan att äta kommer till uttryck i ökad konsumtion av mat, oavsett om det är bageriprodukter, kött- eller fiskrätter, konditorer och så vidare. Appetit omfattar bokstavligen allt. Och allt detta kan inte förklaras av bristen på serotonin.

Det finns en annan version av vad som händer. Vissa forskare tror att förklaringen till detta fenomen ligger i planet för förändring i intensiteten av metaboliska processer, som förmodligen aktiveras omedelbart före menstruationens början. En mer aktiv metabolism kräver ytterligare energikostnader. Och var ska kroppen ta mer energi om inte från mat. En logisk kedja håller på att byggas: ett större behov av energiutsläpp - ett större behov av dess källa, det vill säga näring - en kvinnas aptit ökar och kräver att förse honom med denna källa.

Samtidigt fortskrider, som noterats ovan, metabolismen mer aktivt under den första halvan av cykeln mot bakgrund av en ökning och uppnåendet av de högsta östrogenindex. När ett brott inträffar minskar östrogenmängden gradvis medan koncentrationen av progesteron ökar. En sådan förändring i den fysiologiska bilden leder tvärtom till en nedgång i metaboliska processer.

Ett annat, det otroligaste uttalandet, är besläktat med "mormors berättelser" att den kvinnliga kroppen, innan den "rengörs" - i form av menstruation - försöker fylla på näringsämnen, vitaminer och mineraler, vilket kommer att vara så nödvändigt för att fylla på förlorade blodvolymer och återuppta avvisad livmoderslimhinna.

Men alla dessa uttalanden har ingen verklig biofysiologisk grund. Så vad, trots allt, är orsakerna till ökad aptit?

Det visar sig att kvinnans kropp, efter att ägget har nått ett tillstånd till befruktning för befruktning, förbereder varje menstruationscykel för en befruktning och uppfyllande av en kvinna av sin plikt som tilldelats henne av naturen.

Under denna period, under påverkan av en viss kombination av nödvändiga hormoner, observeras aktivering av vissa områden och system i hjärnan: hypotalamus, retikulärbildning och det limbiska systemet. Det finns irritation av nervreceptorerna och mitten av hunger, vilket skickar en impuls (kommando) till magen för ökad sekretorisk enzymproduktion. Det finns andra, mindre märkbara, men inte mindre betydelsefulla förändringar som personen ännu inte har studerats och förstått fullt ut..

Sammanfattande av ovanstående kan man dra slutsatsen att läkare idag inte kan ange orsakerna som gör att en kvinna känner hunger under den premenstruella perioden. Det är, det finns inga objektiva källor som orsakar hunger. Delvis kan denna faktor förklaras av komplexa komplexa förändringar som inträffar i den kvinnliga kroppen. Ämnen som inte fullt ut förstås av de ömsesidiga beröring och nuformativa processer som påverkar olika hormoner, som, verkar på vissa hjärncentrum, gör förändringar i centrala nervsystemet, mag-tarmkanalen och andra system och organ i vår kropp.

Här kan du lägga till den känslomässiga faktorn. En kvinna under den andra halvan av menstruationscykeln blir mindre känslomässigt stabil. Irritabilitet och försämring av hennes välbefinnande kan också vara anledningen till att provocera en kvinna att glädja sig med åtminstone något välsmakande..

Därför fungerar det inte så väsentligt för denna faktor. Men var inte upprörd, en lätt ökning av kroppsvikt under denna period är normen, som lika lätt försvinner de närmaste dagarna, efter menstruationens början.

Det är också värt att notera att ökningen av aptit inte påverkar alla kvinnor i reproduktiv ålder. Ett antal av dem känner inte någon förändring alls, när det finns de som tvärtom tappar intresset för mat just nu. Därför är en ökad aptit en ganska individuell egenskap hos den kvinnliga kroppen.

De kvinnor som står inför problemet som behandlas i den här artikeln, särskilt om de övervakar deras former, är intresserade av frågan om hur man ska hantera ökad aptit före menstruationen? Hur du inte skadar din figur.

Det märktes att ändå främst kvinnor lockas till kolhydratmat, eftersom det är det som bidrar till produktionen av serotonin, ett enzym som ger gott humör. Men om kroppen behöver det behöver den därför. Det är bara nödvändigt att förstå några av de regler som måste följas för att inte vinna extra pund och inte förstöra siffran.

 • Med ökad aptit före menstruationen kan spannmål läggas till din kost. De är energiskt rymliga, men kommer inte att "deponeras" på kvinnans sidor.
 • Bageriprodukter bör konsumeras av durumvete (mörkt bröd).
 • Acceptabel ökning i mängder frukt och råa grönsaker.
 • Du har råd med durumvete pasta.
 • Låt oss använda ris, helst inte polerad. Men man ska inte bli upprörd om detta inte fungerade, det är fullt möjligt att göra med den som ligger i hyllorna i någon butik.
 • En liten mängd potatis är acceptabel, helst i bakad eller kokt form.
 • Olika örtteer har en positiv effekt. Rätt val av avgifter hjälper till att effektivt minska hungerattacker. Här är det särskilt värt att notera dekokterna av deras rosebär eller maskrosblommor.
 • Bli inte engagerad i konfektyr och bakverk, särskilt färska, om det inte finns någon önskan att förvandlas till en klumpa.
 • Uteslut kolsyrade, särskilt söta drycker.
 • Begränsa saltintaget.
 • Minimera livsmedel med hög fetthalt.
 • Det bevisas att koffein har en negativ effekt på en kvinnas kropp under den period vi är intresserade av. Baserat på detta är det under den premenstruella perioden nödvändigt att minska konsumtionen av produkter som kännetecknas av deras höga innehåll: starkt svart te och kaffe.
 • Bli inte involverad i högt intag av proteinmat. Begränsa mängden kött och fisk och ägg som införts i kosten.
 • Öka aptiten och starka alkoholhaltiga drycker, desto mer tillskrivs de en kaloriprodukt.

Genomförande av dessa enkla rekommendationer gör att du inte kan hålla dig hungrig och skydda din kropp från att få extra kilo..

Det finns också en psykologisk aspekt för att stoppa hungerattacker. En kvinna bör lära sig att flytta uppmärksamheten till ett annat livsområde. Till exempel är det värt att göra en favorit, intressant ockupation, då kan du helt enkelt glömma hunger. Trots allt tros det att det främsta skälet till ökad aptit före menstruationen är avsaknaden av positiva känslor, som en kvinna kan kompensera för på olika sätt. Det vill säga du bör öka antalet positiva känslor och hungern kommer att gå av sig själv. Denna enkla rekommendation är kanske det mest effektiva sättet att stoppa detta problem..

Nya övervakningsresultat för hormonella preventivmedel tyder på en effektiv eliminering av symtomen på premenstruellt syndrom, detta gäller också hungerattacker, som en kvinna börjar uppleva oftare i samband med menstruationen. Genom att ta läkemedel från denna farmakologiska grupp gör det möjligt att stabilisera något hormonbalansen något, vilket alltid pressar de patologiska symtomen som ger kvinnan obehag. Som ett resultat känner en kvinna mycket bättre..

Men i allmänhet noterades det att antalet gram som kroppen får under den tidsperiod som intresserar oss för en frisk kropp inte faktiskt ökar kvinnans kroppsvikt, eftersom överskottsvikten försvinner mycket snabbt efter menstruationens början. Några dagar räcker för detta..

Men du ska inte bli bortförd och försäkra dig om att allt kommer att gå och att du kan äta vad du vill. Om önskan att äta ligger nära tecken på bulimi, kan detta likställas med patologi. Detta är en mental störning som är förknippad med konsumtionen av mat, kännetecknad av en spontan ökning av aptiten, som börjar som paroxysmala kramper av tråkig hunger. Detta tillstånd är en sjukdom som inte kan lösas oberoende utan hjälp av en specialist.

Den kvinnliga kroppen är unik och kanske till och med fysiologiskt mer komplex än en mans kropp. När allt kommer omkring har naturen skapat en sådan perfektion, vilket ger honom förmågan att bli gravid, bära och leva upp ett nytt liv. Men för detta måste de nuvarande och framtida mödrarna "betala" för några ögonblick som orsakar obehag och ett antal besvär. Och ibland är de avundsjuka på män som inte behöver oroa sig för effekterna av utbrott av hormonella nivåer. Men känslan av födelsen av ett nytt liv eller känslan av att tillhöra det kvinnliga samhället kompenserar för allt. Till och med ökad aptit före menstruationen. Trots allt är detta problem löst, du måste bara göra lite ansträngning och lyssna på rekommendationerna som gavs i ovanstående artikel.

Orthorexia nervosa är inte erkänd som en ätstörning av American Psychiatric Association, och nämns inte som en officiell diagnos i US Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5), som används allmänt i USA. Det finns ingen denna patologi i den senaste utgåvan av ICD.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Vad du ska leta efter när du utsöndrar när du tar Jess Plus

Funktioner i receptionenLiksom andra preventivpillerar förhindrar Jess oönskad graviditet. Studier har visat att detta läkemedel har det lägsta Pearl-indexet (en indikator som indikerar början av befruktning med regelbunden användning av läkemedlet)....

De främsta orsakerna till försening om magen gör ont, och menstruationen inte börjar

Menstruella oegentligheter förekommer hos varje kvinna. I detta fall kan orsakerna vara mycket olika. Det första som kommer att tänka på är graviditet....

Varför uppträder ovariesmärta efter att jag lämnat ägget?

All smärta är en signal om att något är fel i kroppen. Under ägglossning kan många kvinnor uppleva obehag i bäckenområdet. Processen för äggmognad hos alla är ganska individuell, så kvinnor upplever detta naturfenomen på olika sätt....