Cystit och menstruation: symtom, sannolikheten för graviditet

Klimax

Inflammation av urinblåsan börjar ofta plåga en kvinna strax före menstruationen. Cystit under menstruationen kan inte bara intensifieras utan också provocera. Därför är det nödvändigt att ta reda på de viktigaste symtomen på sjukdomen under kritiska dagar och möjliga lösningar på problemet..

Cystit i slutet av cykeln

Kvinnlig sexuell hälsa beror till stor del på stabiliteten hos den hormonella bakgrunden. Innan menstruationen förändras innehållet av dessa ämnen i kroppen och förvärringen av sjukdomen är associerad med denna process..

Cystit före menstruationen kan också förvärras av följande skäl:

 1. Svaghet. Innan kritiska dagar börjar blir kroppen känslig mot bakgrund av reducerad immunitet. Det är lättare för patogener att röra sig, så att de snabbt kommer in i könsorganet och orsakar inflammation.
 2. Dålig hygien. Det utsöndrade slemet i slutet av cykeln provoserar ökad reproduktion av skadliga bakterier. Fel tvätt, ofta användning av dagliga dynor, aggressiv tvål irriterar urinrörslemhinnan.
 3. Hypotermi. Kort före de kritiska dagarna tyder ofta på tystnad på cystit för mycket frysning av kroppen. Detta kan hända inte bara på vintern eller hösten, utan också på varma dagar på grund av bad i öppna källor etc..
 4. floran Strax före menstruationen förändras vaginalmiljön och blir mer mottaglig för skadliga mikroorganismer. Det händer att patogener lämnar slidan och sprider sig till andra organ, inklusive urinblåsan.
 5. Tryck. Innan menstruationsflödet ökar livmodern något i storlek och krossar andra organ. Inte alla kvinnor och flickor känner detta inflytande. Men de kan lätt förväxlas med cystit på grund av ofta urinering.

Hur man kan förebygga sjukdomen

Om tecken på en inflammatorisk process noterades förra månaden, måste en kvinna göra följande:

 • ta vitaminer för immunitet;
 • utesluta douching;
 • vägrar smaksatta dagliga kuddar;
 • använd inte irriterande medel.

Det gör inte heller ont att besöka den behandlande läkaren. Han kommer definitivt att säga varför cystit förvärrades före menstruationen och föreskriva behandling vid behov. Utan läkemedel kan sjukdomen bli kronisk och manifesteras endast i slutet eller i början av menstruationscykeln..

Symtom på cystit före menstruation som ett tecken på befruktning

Gynekologer betraktar vissa symtom på cystit före förseningen och som ett tecken på graviditet. En kvinna misstänker felaktigt infektion och inflammation på grund av symtomens likhet:

 • ofta urinering före menstruation;
 • ökning av kroppstemperaturen;
 • blodiga problem;
 • obehag i buken.

För att skilja symptomen på tidig graviditet från början av inflammation är det tillräckligt att uppmärksamma närvaron av följande:

 • skarp grumlighet i urin;
 • obehaglig urinlukt;
 • det gör ont att gå på toaletten;
 • brännande känsla.

Dessa tecken kan inte indikera befruktningen, utan bekräftar endast förekomsten av en negativ process i könsorganet.

Det allra första symptom på befruktning före förseningen är ett besök på toaletten oftare än vanligt på grund av den ökade storleken på livmodern. Och bara ibland gör nedre buken ont eller dra utan att bränna.

Frånvaron av menstruation på grund av sjukdomen

Läkarna svarar bekräftande på frågan om det kan vara en försening i menstruationen på grund av cystit. Närvaron av en inflammatorisk process i urinblåsan påverkar reproduktionssystemet. För den regelbundna början av menstruationen är äggstockarna till stor del ansvariga. Och i de flesta fall påverkar infektionen också bäckenorganen. Och ibland börjar inflammation med dem.

Om problemet också påverkade endometriet, kan svårigheter med menstruation inte undvikas. Först är det en liten försening, men efter några månader utan behandling är menstruationsblödningen helt frånvarande. Slemskiktet har helt enkelt inte tid att mogna, och därför förekommer inte vävnadsavstötning. Menstruation kan också försenas på grund av behandling av inflammation om antibiotika användes..

Cystit i början av cykeln

Med god immunitet kan kroppens arbete inte bara undertrycka reproduktionen av patogena mikroorganismer utan också förhindra att de rör sig till andra organ. Men under menstruationen försvagas skyddsfunktionerna. Därför kan kroppen inte längre effektivt motstå bakterier. Det är också lättare för patogener att röra sig under blödningar när vägarna till livmodern, äggstockarna och urinröret är öppna.

Menstruationscyster kan orsakas av följande:

Virus

En vanlig influensa, GI (herpetisk infektion) och andra sjukdomar i denna grupp kan provocera inflammation. Det huvudsakliga tecknet på en urinblåsansskada är förekomsten av blodproppar i urinen, och det gör också ont om patienten att gå på toaletten under menstruationen.

Svamp

Den vanligaste patogenen är Candida. Infektionen kanske inte påverkar reproduktionssystemet när svampen kommer in i matsmältningskanalen och sedan i urinsystemet..

parasiter

Denna form av sjukdomen är extremt sällsynt. I riskzonen är kvinnor som vilade i exotiska länder. Infektion sker under simning i öppet vatten..

Icke-smittsamma patogener

Tilldela läkemedel, allergisk, interstitiell cystit.
En noggrann diagnos ställs efter att ha tagit anamnese och genomfört blodprov, urinprov. Ta reda på om du kan ta urin under menstruationen för tester i en av våra artiklar. En specialist kan också göra ultraljud, endoskopi och cystoskopi.

Orsaker och symtom

Med menstruation, tillsammans med cystit, till de provocerande faktorerna som reducerad immunitet, dålig hygien och allergier mot tvål, geler, läggs följande till:

 1. Aktuell inflammation i livmodern och äggstockarna.
 2. Brist på ett visst hormon.
 3. Könsinfektion.
 4. Sexuellt överförbara sjukdomar.

Sannolikheten för infektion i urinblåsan under menstruationen är mycket högre än i mitten av cykeln. Endometrial avstötning utlöser en rengöringsprocess i reproduktionssystemet. Närvaron av blod skapar gynnsamma förhållanden för patogener, som är mycket lättare att komma till urea..

Tecken på sjukdomen visas hos varje kvinna på olika sätt. Ofta liknar symtomen genom vanlig cystit. Men obehagliga sensationer kan intensifieras mot bakgrund av månatliga blödningar, vilket förändrar egenskaperna:

 1. Små och smärtsam urladdning av blod.
 2. Tung menstruation med blodproppar.
 3. Ovanligt långa eller korta perioder.

Med utvecklingen av cystit förändrar menstruationsflödet inte alltid karaktären, men ofta är det en kort eller lång försening.

Cystit efter menstruation

Även stark immunitet utesluter inte inflammation i urinblåsan efter menstruation. Cystit, kännetecknad av smärta och ofta urinering efter menstruation, kan uppstå av följande skäl:

 1. En sen manifestation av den inflammatoriska processen.
 2. Infektion under samlag.
 3. Kroppshypotermi.
 4. Känslomässig stress och stress.

Cystit efter menstruation visar dess normala symtom, men känslorna är mindre smärtsamma än vid menstruation.

Sjukdomsbehandling

Huvudregeln när man väljer ett läkemedel är den exakta upprättandet av patogenen i den inflammatoriska processen. Det är därför det är omöjligt att behandlas för cystit hemma utan att besöka sjukhuset. Felaktigt utvalda mediciner påverkar kroppen negativt, vilket gör dess skyddande funktioner svaga ännu mer. Som ett resultat flyter sjukdomen i en kronisk form.

Med smittsam cystit kan gynekologen förskriva följande antibiotika:

Växtbaserade preparat kan inte bota patologi. Därför används de som ytterligare terapi:

 • Cyston;
 • Lingonberry broschyrer;
 • Tranbärsextrakt;
 • Kanefron;
 • Phytolysin.

Din läkare kan också förskriva mediciner för att lindra smärta och kramper..

Alla läkemedel, inklusive traditionell medicin, bör användas under strikt övervakning av en läkare. Hemma riskerar en kvinna att bara ta bort symtom utan att påverka sjukdomen.

Ofta urinering och cystit är inte exakt samma sak. Tillståndet hos en kvinna med denna patologi kännetecknas också av smärta, brännande vid urinering och urinens förändrade natur. Ofta försenas början av månatliga blödningar exakt på grund av inflammation i urea. Det är inte nödvändigt att lämna sjukdomen utan tillsyn, eftersom cystit är lättare att bota i de tidiga stadierna utan allvarliga konsekvenser.

Cystit och menstruation: symtom, sannolikheten för graviditet

Innan menstruation

Många kvinnor känner sig värre innan menstruationen. Det finns till och med något sådant som PMS. Emellertid observeras dess symtom endast hos vissa flickor. Men för alla kvinnor utan undantag försvagas immuniteten under denna period.

Varför försvagas immuniteten

"Hormonerna" är skylden. Endometriet förbereder sig för avslag. Därför minskar mängden progesteron och östrogen en vecka före kritiska dagar. Det här är skarpa förändringar som påverkar kvinnans välbefinnande. Hon kan ha svullnad, smärta och hon är också svår att hålla kvar, känslomässiga manifestationer är möjliga. Allt detta påverkar immunitet. Ju fler tecken på PMS, desto mer försvinner kroppens försvar, så många sjukdomar förvärras just nu, inklusive cystit före menstruation.

Immunsystemet beror på många faktorer, metaboliska processer påverkar också det, och de kontrolleras av hormoner. Könshormoner styr menstruationscykeln, antalet ökar eller minskar, de påverkar också metaboliska processer och påverkar därmed immunsystemet. Därför finns det också rent biologiska skäl. I detta stadium av cykeln dominerar östradiol i kroppen..

Det noterades att östradiol har en dålig effekt på immunsystemet, stör produktionen av vissa komponenter som är nödvändiga för att skydda kroppen.

Lokal immunitet påverkas särskilt under menstruationen: floran blir extremt känslig och mottaglig för infektion. Därför är bakterier vid denna tidpunkt lättare att tränga in i mikrofloraen i slidan och sedan, stigande, in i urinblåsan.

Andra orsaker till sjukdomen

En försvagad före uppkomsten av menstruationsimmunitet räcker inte för att sjukdomen ska uppstå. Parallellt finns det andra skäl:

 • en kvinna har vaginal dysbios under denna period, varför detta organ blir oskyddat;
 • på grund av felaktig intim hygien kommer patogena mikrober in i urinröret;
 • hon hade kroniska sexuellt överförda sjukdomar (gonorré, trikomoniasis, etc.);
 • allergisk mot dagliga sanitetsunderlag.
 • kvinnan fick hypotermi;
 • i vissa fall kan cystit också provocera sexuellt samlag, under vilket bakterier överfördes från anus (cocci) till stavmikroflora i vagina.

Förhindra problem

Ofta uppstår cystit före menstruation på grund av att kvinnan inte följde hygienreglerna. För att förhindra utvecklingen av sjukdomen måste du följa följande regler:

Under denna period måste du ständigt byta underkläder.
Minst två gånger om dagen ska tvättas med varmt vatten

Du kan ersätta den med en avkok av kamomill.
Glöm inte hygienprodukter avsedda för intim hygien (tvål, geler, lotioner, etc.).
Tvätta bort från dina pubis, även om det inte är särskilt bekvämt.
Använd inte dagliga trosskydd som du är allergisk mot; välj noggrant intimvårdsprodukter.
Efter samlag rekommenderas att urinera.
Det är värt att ta hand om att stärka immuniteten. Du kan dricka vitaminer eller äta mer grönsaker och frukt.
Följ en lågproteindiet under denna period, exklusive saltad, kryddig, rökt, stora mängder fisk och kött

Ät mer grönsaker, frukt, bär, drick sura fruktdrycker och kompott (för försurning av urinblåsan).
Om du har ett kroniskt problem som ofta återkommer rekommenderas det att under den andra halvan av cykeln, då och då, dricka örtpreparat för profylax i 1-2 veckor (Fitolizin, Kanefron, Cyston, Monurel).

Funktioner av sjukdomen vid olika tidpunkter i menstruationen

Många studier har visat att cystit är vanligare hos kvinnor än hos män.

Funktioner av sjukdomen under menstruationen

Dessa är de främsta orsakerna till cystit:

 1. okontrollerad tillväxt av patogena mikroorganismer;
 2. patogena mikrober, bakterier som erhålls under samlag;
 3. ta vissa läkemedel eller deras okontrollerade användning;
 4. närvaron av beräkningar i urinblåsan.

Om vi ​​tar de kliniska fallen av förekomst av cystit hos en kvinna, inträffar det mesta av början av den inflammatoriska processen just under menstruationsperioden. Detta beror på det faktum att inga åtgärder vidtas för att förhindra cystit av en kvinna.

Cystit med menstruation för många blir normen, men problemet är ganska allvarligt och kräver brådskande lösningar. Det är särskilt farligt när en kvinna försöker lösa detta problem själv. Sådan behandling kommer inte att ge önskat resultat, och lättnad kommer endast förrän nästa menstruation. Cystit och menstruation är ett problem som kräver akut förtydligande av orsakerna och rätt terapi.

 • I medicinsk praxis finns det många fall där cystit under menstruationen blir kronisk, vilket komplicerar läkningsprocessen i framtiden.
 • Den ständiga närvaron av infektion i kroppen orsakar andra mer komplexa sjukdomar (pyelonefrit, förträngning av urinblåsan, etc.).

Därför bör behandlingen gå så snart som möjligt när de första symtomen börjar. Och i det här fallet spelar det ingen roll om en kvinna har cyster före eller efter menstruationen: du måste lösa problemet snabbt och korrekt.

Manifestationen av sjukdomen före menstruation

Men de förvärrar och stärker den inflammatoriska processen i urinblåsan och andra orsaker associerade med menstruation:

 • Förändring i vaginal mikroflora. Dessutom, under påverkan av hormoner, blir det mottagligt för patogena mikroorganismer..
 • Försvagning av immunkrafterna, både lokala och allmänna.
 • Otillräcklig hygien. Under perioden före menstruation finns det en ökad utsöndring av slem, vilket kan provocera multiplikation av bakterier och överföra dem genom urinröret. Cystit före menstruation - brist på korrekt eller felaktig hygien - detta är faktorer i sjukdomen.

Hygienprodukter som under denna period på grund av förändringar i mikrofloraen i slidan kan påverka urinröret negativt och orsaka irritation i slemhinnan.

Det är dessa faktorer som förklarar varför cystit och menstruation och hormoner är så relaterade till varandra. Och sannolikheten för inflammation före cykeln är mycket högre än efter den.

Och om de första tecknen inträffar, börja omedelbart behandlingen.

Sjukdomen börjar under eller efter menstruationen

Kritiska dagar ger många obehagliga och ibland smärtsamma upplevelser för en kvinna.

 • Cystit, som uppträder samtidigt med menstruationen, är två gånger mer obehagliga känslor. Kontinuerlig urinering, allmän försvagning, feber, sammanfogar buksmärta. Cystit under menstruationen tvingar en kvinna att göra något, men de kommer inte att kunna lösa problemet på egen hand. Rätt behandling bör förskrivas här, annars kommer sjukdomen mycket snabbt in i form av en kronisk sjukdom.
 • Cystit och menstruations- och inflammatoriska processer i bäckenorganen är tre sammanhängande begrepp. Om en kvinna har en smittsam komponent i sina bilagor, är det hon som blir orsaken till sjukdomen. Bakterier utvecklas inte bara aktivt utan sticker ut tillsammans med menstruationsflödet. Och att få dem på slemhinnan i urinröret och urinvägarna är oundvikligt. Därför börjar behandlingen av cystit som uppstår under menstruationen med en omfattande studie av kvinnans hela urogenitala system och sökandet efter infektionsstället. Genom att eliminera det kommer det att besegra den inflammatoriska processen i urinblåsan.

Om cystit dök upp efter menstruationen, talar urologer om samma skäl (sexuellt överförda sjukdomar, candidiasis, allergier). Behandlingen bör börja först efter detektering av infektionsfokus och riktade åtgärder för att eliminera den. Det spelar ingen roll om cystit dök upp före eller efter menstruationen: läkaren bör lösa problemet.

Urinblåsan inflammation och menstruation

Cystit före menstruation

 • endometrios, uterus fibroids;
 • kränkningar av vaginal mikroflora;
 • immunbrist;
 • trast;
 • kronisk inflammation orsakad av könssjukdomar.
 • drar och gör ont i buken;
 • öka eller minska kroppens termiska indikatorer med reducerad immunitet, avvikelser från normen för basal temperatur;
 • inflammerad labia;
 • vaginal torrhet.

För tidig menstruation, tillsammans med brun urladdning 7-10 dagar före cykelstart, kan utveckling mot bakgrund av cystit orsaka cancer i livmodern och bilagorna. Tveka inte att konsultera en läkare med dessa symtom.

Cystit efter menstruation

 • STD - en sexuellt överförd sjukdom utvecklas latent innan menstruationen börjar och fortsätter i en latent form. Försvagad immunitet utlöser processer som leder till akut inflammation.
 • Trast - blodutsöndringar infekterade med svampar kommer in i urinrörskanalen. Inkubationsperioden varar 7-10 dagar. Akut inflammation börjar 3-4 dagar efter slutet av menstruationen.
 • efter menstruationscykeln upptäcks blod och pus i urinen;
 • nedre rygg ont, dysuriska störningar observeras, dra i nedre buken.

Är cystit möjligt på grund av sex med menstruation

 • livmodern frigörs från endometrialskiktet, vilket gör det lättillgängligt för infektion med patogener;
 • sexuellt samlag i början av cykeln kan framkalla svår blödning och försvaga lokal immunitet;
 • livmoderhatt eller membran leder till allergisk inflammation och giftig chock.

Hur man behandlar cystit under menstruationen

Behandling av cystit under menstruationen är komplex: antimikrobiella medel, krampläkemedel, smärtstillande medel, örter används. Under behandlingen måste du följa en diet, öka mängden vätska du dricker, undvika hypotermi och strikt följa hygienreglerna.

antimikrobiella

En obligatorisk komponent i behandlingen av cystit är antimikrobiella medel (monural, nolitsin, nitroxolin, rulid, furodonin).

Under behandlingen är det strängt förbjudet att dricka alkohol, bör tiden för läkemedlet tas.

Monural är det mest populära läkemedlet. Det tilldelas en gång. Läkemedlet tolereras väl och kan användas under graviditet..

Monural är effektiv vid behandling av akut och kronisk cystit. För behandling av avancerade former är emellertid två till tre gånger administrering av ett antibiotikum möjligt.

Andra antimikrobiella medel (Nolitsin, Tsiprolet, Nitroksolin) används för individuell intolerans mot Monural, liksom för dess ineffektivitet. Behandlingsförloppet är minst 5-7 dagar. Dosen väljs av läkaren beroende på svårighetsgraden av cystitförloppet och närvaron av andra sjukdomar hos kvinnan.

Symtomatisk terapi

Antispasmodics (No-shpa, Papaverine) används för att lindra spasm och lindra smärta. Sådana läkemedel verkar symptomatiskt..

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (Ibuprofen) föreskrivs också för att minska smärta och minska inflammation.

Fytoterapi

Växtbaserade preparat (Cyston, lingonberry leaf, Monurel, Kanefron, Fitolizin) har en diuretisk och antiinflammatorisk effekt. Finns i form av torra örtpreparat, droppar och drageer. Läkemedel används i kombination med ett antibakteriellt läkemedel. Fytopreparationer rekommenderas också efter behandling för att förebygga cystit..

Förberedelser för restaurering av mikroflora

För att förebygga dysbios rekommenderas samtidig användning av antimikrobiella medel och probiotika (Hilak Forte, Linex, Bifiform, Enterol).

I slutet av menstruationen rekommenderas också vaginala suppositorier för att återställa den normala floran i könsorganen (Lactobacterin).

Varför cystit förvärras före menstruation

Det faktum att menstruationen är en process som är helt beroende av hormoner är känt för många kvinnor. Manifestationer av sjukdomen orsakas exakt av verkan av dessa ämnen. Andra omständigheter läggs till det, som före kritiska dagar också får ett starkare inflytande:

 • Förändringar i mikroflora i slidan. Organet blir mer mottagligt för patogena bakterier, som kan råda i detta stadium av cykeln, "delar" dem lätt med angränsande vävnader;
 • Försvagad immunitet, allmän och lokal. Koncentrationen av hormoner minskar kroppens försvar, eftersom de flesta av dem syftar till att skapa gynnsamma förutsättningar för förnyelse av livmoderslimhinnan;
 • Effekten av hygienkomponenter. På grund av förändringar i mikrofloraen i slidan kan slemhinnan reagera negativt på de vanliga komponenterna;
 • Försummelse av hygienregler. Denna faktor provoserar inflammation i könsorganen, som överförs och urin. Tidlös tvättad urladdning, som kvarstår i perineum, gör att bakterier kan tränga igenom urinröret.

Förändringarna i kroppen orsakade av dessa faktorer förklarar varför cystit är mer troligt före menstruation än till exempel i mitten av en cykel. En kvinna är mer mottaglig för varje infektion på grund av en kraftig minskning av försvar. Mikroorganismer från tarmen, vagina kommer in i urinröret på ett kortare sätt, också på grund av utsläppet som föregår menstruationen, som under denna period blir större.

Cystit före menstruation kan förhindras genom att ta vitaminer för att höja immuniteten, det rätta sättet att tvätta från pubis till anus. Och det är också värt att ta bort från hyllan i badrummet de produkter som orsakar även de minsta manifestationerna av en allergi: geler, tvål, dagliga foder.

Hur man behandlar cystit under menstruationen

 • Antibiotika - mediciner, särskilt för kronisk prostatit, bestäms av såddankens resultat. Vid primär inflammation är Monural effektivt i 85% av fallen. Kan kräva långvarig användning av cefalosporiner, penicillinderivat och andra antibakteriella läkemedel. Kursens dosering och varaktighet justeras av den behandlande läkaren.
 • Antiinflammatoriska läkemedel - för detta ändamål används läkemedel, injektioner och rektal suppositorier baserade på Diclofenac. Hemorrojder, sprickor i anus och proctit under den akuta perioden kan bli en kontraindikation.
 • Återställningsmediciner - funktionsfel i menstruationscykeln, försening efter cystit orsakas av en latent infektion i genitourinary tract. Kroppen i detta skede kan inte längre slåss på egen hand. Inflammation passerar från urinblåsan till könsområdet eller tvärtom.Målet med terapin är inte bara att förstöra patogena mikrober, utan också att ge det nödvändiga skyddet mot återinfektion. Fytoterapi föreskrivs för att hjälpa en kvinna, växtbaserade beredningar baserade på medicinska örter tvättar resterna av patogen mikroflora från kroppen och snabbt återställer slemhinnan.
 • Symtom - med cystit, när menstruationen går, måste du ta antispasmodika. Nej-Shpa, Drotaverin kommer att göra. Läkemedel minskar samtidigt smärta från menstruation och inflammation i urinblåsan. Termiska kompresser under menstruationen är förbjudna, eftersom de kan orsaka kraftiga blödningar. Varje metod för uppvärmning är begränsad: du kan inte applicera en brännare eller ta ett varmt bad. Värmeterapi används efter slutet av menstruationscykeln, med undantag för situationer där kränkningar provocerar en tumörprocess.
 • Behandling med folkrättsmedel - det är användbart att ändra kosten och inkludera mycket vatten. Med cystit hjälper urologiska avgifter, tranbär och tranbärssaft bra. Du kan dussa och dricka avkok av kamomill. Bearberry har en god stimulerande effekt. För förebyggande rekommenderas att dricka Altai och klosträffarna var sjätte månad.

Självmedicinering är inte bara värdelös, utan också farlig!

Förebyggande

Om så önskas, beväpnade med nödvändig teoretisk kunskap, kan kvinnor undvika förekomsten av cystit.

Först och främst orienterar läkare dem om genomförandet av hygienåtgärder, för vilka man kan välja speciella medel inriktade på det intima området.

Det är särskilt viktigt att följa hygienreglerna under menstruationen. Tvätta om möjligt, ta en dusch om möjligt

Urologer rekommenderar minst två gånger om dagen att utföra sådana vattenprocedurer under menstruationen.

Packningar bör bytas flera gånger om dagen, eftersom de också kan provocera cystit, så att virus och bakterier kan aktiveras..

Samtidigt rekommenderar läkare kvinnor som har en tendens eller förutsättningar för cystit att vägra att använda under menstruationstamponger. Tamponger stör den normala utsöndringen av blodutsöndringar, respektive, kan framkalla en miljö som är gynnsam för utveckling av patogen mikroflora.

Förebyggande åtgärder vid behandling av cystit inkluderar uppvärmning. Men under menstruationen är de förbjudna, eftersom värme aktiverar blodutsöndringsprocessen, och samtidigt kan en kvinna uppleva svår blödning.

För förebyggande syften rekommenderas det också att bära linne av naturliga textilier. Naturliga underkläder väcker inte allergier, bidrar också till god andningsförmåga.

Det är mycket viktigt att inte utsätta kroppen för hypotermi, att välja kläder med hänsyn till säsongsbetingelser. En strikt efterlevnad av alla medicinska instruktioner, medicinering och naturliga läkemedel bidrar till ett fullständigt botemedel om akut cystit har diagnostiserats.

En strikt efterlevnad av alla medicinska instruktioner, medicinering och naturliga läkemedel bidrar till ett fullständigt botemedel om akut cystit har diagnostiserats..

Om patologin är kronisk kommer genomförandet av förebyggande åtgärder att minska frekvensen av förvärringar avsevärt. Förebyggande gynnar också eliminering av oönskade symtom under menstruationen..

Så cystit ger många obehagliga symptom, provocerar en försämring av hälsan om det inte är under kontroll av läkare.

Det är av denna anledning som läkare uppmanar att inte missa möjligheten att dra nytta av effektiv behandling i tid för att söka medicinsk hjälp.

Cystit som det första tecknet på graviditet

Vissa kvinnor tror att förekomsten av klåda och brännande under urinering samt smärta lokaliserade i nedre del av buken, tillsammans med en försening, indikerar graviditet.

Faktiskt avser ofta urinering de tidiga symptomen på befruktningen. Men de orsakar inte obehag och smärta alls (i motsats till cystit). Faktum är att i ett tidigt stadium av graviditeten ökar blodtillförseln till könsorganen. Orsaken till ofta urinering är också en förändring i livmoders täthet. Det finns en lätt svullnad i de inre könsorganen, vilket påskyndar resor till damerrummet.

Smärta i två dagar, lokaliserad i könsorganet, kan också förknippas med implantation av ägg. Under denna period skruvas ägget djupt in i livmoderns vägg, vilket skadar slemhinnan.

Orsaker till sjukdomen

Som ni ser är vissa symtom på cystit verkligen liknande symtomen på en "intressant position." Men cystit i första trimestern är inte ovanligt.

Vad är orsaken till sjukdomens utveckling under graviditetsperioden?

 • Först av allt kan en sjukdom inträffa på grund av försvagad immunitet hos den förväntade modernen, vars kropp ägnar alla sina resurser åt det säkra barnet..
 • Dessutom kan orsaken till sjukdomen vara ökad produktion av hormonet progesteron. Han ansvarar för avslappning av urinröret, bromsar urinflödet, vilket ofta orsakar ökad aktivitet av patogena mikroorganismer under de första månaderna av graviditeten.
 • Med 10-12 veckor ökar livmodern flera gånger. Sådana fysiologiska förändringar kan blockera flödet av urin från urinblåsan, vilket provocerar utvecklingen av cystit hos väntande mödrar.

Konsekvenserna av cystit

Få människor vet att en rinnande infektion inte bara komplicerar kvinnornas liv och orsakar sveda och smärta, utan också leder till infertilitet.

Vid diagnostisering av cystit under planeringstiden för barnet eller fosterets direkta bärande är det nödvändigt att genomgå en behandlingsperiod. När allt kommer omkring har en sjukdom en negativ effekt på fostret.

I synnerhet leder cystit hos den blivande mamman till:

 • intrauterin tillväxtfördröjning;
 • ett barn med låg kroppsvikt;
 • med särskilt allvarliga former av sjukdomen kan ett missfall uppstå;
 • närvaron av en urinvägsinfektion hos mamman kan påverka födelsen (ofta har barn pustler i kroppen, det finns en risk för sepsis).

Tack vare ett antal studier från amerikanska forskare var det möjligt att ta reda på att förekomsten av UTI (urinvägsinfektion) kan leda till för tidig födsel. Cystit med 30% ökar risken för att ett barn föddes upp till 37 veckors graviditet.

Det är också känt att sjukdomen negativt påverkar den förväntade mammans hälsa. Om du inte konsulterar en specialist i tid, leder till synes oskadlig cystit till infektion i njurarna (pyelonefrit och njursvikt), hematuri, amnionit och hypertoni.

Graviditetsförebyggande

Det finns ett antal förebyggande åtgärder som minskar risken för att utveckla cystit hos blivande mödrar:

 • Drick minst 8 glas vatten per dag.
 • Gå till toaletten vid den första lusten att urinera.
 • Tranbärssaft bör tas regelbundet om det inte finns några problem med mag-tarmkanalen (en sådan dryck ökar kroppens immunitet).
 • Rådgör med din läkare om att ta vitaminer av grupp C, betakaroten och zink.
 • Det är också värt att undvika användning av geler och skum för intim hygien med aggressiva komponenter i kompositionen. Som det visade sig dödar sådana läkemedel den fördelaktiga mikrofloraen i slidan.
 • Om en kvinna har sex under graviditeten är det nödvändigt att gå på toaletten både före och efter sexuellt samlag.

Orsaken till utvecklingen av cystit kan vara en otidig behandling av förstoppning. Därför, om det finns ett problem, måste du kontakta en proktolog.

Nu vet du svaret på frågan om det kan vara en försening i menstruationen under och efter cystit. Vi hoppas att du kommer att vara seriös när det gäller din hälsa, och vid en försening av kritiska dagar efter en sjukdom, kontakta en gynekolog. En specialist hjälper till att diagnostisera problemet och förskriva den nödvändiga behandlingsregimen..

Under menstruationen

Skylden för all inflammation som kvinnan hade tidigare. Detta är en slags kronisk infektion: den kan avta och sedan påminna om sig själv. En förvärring av sjukdomen inträffar före menstruationen, vid en tidpunkt då immunsystemet försvagas. Mikroorganismer multiplicerar på slemhinnan och kommer ut med menstruation, cystit gör sig känt. Under denna period är miljön för bakterier idealisk, genom dessa utsöndringar kan de komma in i urinröret och sedan in i urinblåsan. Därför uppträder menstruation och cystit ofta samtidigt.

Ofta är utseendet på inflammation i urinröret och urinblåsan under menstruationen förknippat med användning av kuddar och tamponger, vilket provocerar multiplikation av patogener. Mot bakgrund av försvagad immunitet och en tendens till uppträdandet av cystit uppträder denna obehagliga sjukdom under en viss period i en kvinnas liv. Eftersom det är omöjligt att vägra att använda dessa produkter, bör du under denna period noga övervaka personlig hygien och byta kuddar eller tamponger så ofta som möjligt (helst varannan timme).

Om inflammation

Orsakerna till denna patologi kan vara olika mikroorganismer (till exempel gonorré eller klamydia). Vid kronisk inflammation i urinblåsan bör test utföras för latenta urogenitala infektioner.

Utseendet på cystit kanske inte är förknippat med närvaron av gynekologiska problem. Anledningen kan ligga i svag lokal immunitet, anatomiska egenskaper hos kroppen, andra kroniska sjukdomar i de inre organen och, i första hand, bäckenorganen.

Tecken som kan indikera förekomsten av inflammation:

 • Magen gör regelbundet ont, smärtan är tråkig, i sin nedre del.
 • Skarpa gula eller gulgröna vita sticker ut.
 • Det finns obehag under intimitet.
 • Menstruationen har blivit smärtsam, kom oregelbundet.

Det finns andra symtom, men de beror på vilken typ av sjukdom du har. En gynekolog eller urolog hjälper till att göra en korrekt diagnos. Alla rekommendationer från en specialist måste följas. Om du inte fullbordar hela behandlingen, kan bakterier vänja sig till antibiotika och det blir svårare att bli av med dem..

Förebyggande

Det kombinerade utseendet på menstruation och cystit är inte ovanligt. Hur kan man förhindra cystit under menstruationen? Prata inte om behovet av att behandla inflammatoriska sjukdomar, det är i kvinnans intresse. Om hon startar sjukdomen kan hon ha svårigheter att bli gravid och andra hälsoproblem..

För att förhindra förvärring av cystit är det nödvändigt att förhindra att mikrober tränger in i urinröret, varifrån de kan tränga igenom urinblåsan. För detta, under menstruation, behöver du:

 • Följ personlig hygien mer noggrant. Tvätta i duschen minst 2 gånger om dagen, och det är bättre att tvätta efter varje resa till toaletten. Det är nödvändigt att tvätta från fram till rygg (från vagina till anus), och inte tvärtom.
 • Vid kronisk cystit bör tappar och kuddar bytas under menstruationen var tredje timme!
 • Använd inte i något fall menstruationskoppen så populär nyligen. Capa provoserar en mycket snabb reproduktion av patogena bakterier i slidan.
 • Om det finns en allergisk reaktion på packningar, köp ett annat märke, ett som passar dig.
 • Välj dina underkläder korrekt. Det ska vara fritt, utan snäva elastiska band, tillverkade av naturliga tyger..
 • Lev inte i något fall sexuellt under menstruationen. Detta råd bör följas av kvinnor som inte lider av kronisk cystit eller gynekologiska sjukdomar. Detta kommer ytterligare att provocera ansamling och spridning av patogen flora..
 • Försök att inte bli för kallt, håll dina fötter varma.

Effekten av cystit på menstruationen

Flickor vet att menstruation bör vara varje månad om hon inte är gravid eller sjuk. Cystit kan emellertid också påverka menstruationen..

Går menstruationen med cystit? Ibland ja, ibland nej. Vid inflammation i urinblåsan kan äggstockarna också drabbas, och det beror på dem om det kommer att finnas kritiska dagar eller inte..

Om menstruationen inte kom efter cystit, gå till en specialist. Om du inte har botat denna sjukdom helt eller om du har stött på en inkompetent läkare, är obehagliga överraskningar möjliga i framtiden. Cystit kan påverka menstruationen, de kommer senare eller tidigare än vanligt. De kan bli smärtsamma, magra eller vice versa, mer omfattande, hålla längre eller omvänt slut på två dagar.

Om behandlingen var korrekt påverkar cystit inte menstruationen. Men det kan ha vissa konsekvenser. Cystit försvagar kroppen, liksom med antibiotika, så det kan vara en liten försening..

Cystit efter menstruation och sjukdomsterapi

Det finns fall då cystit uppstår omedelbart efter menstruationens slut. Det verkar som att smärta och obehag redan skulle ha gått och de har blivit ännu mer intensiva. Detta problem kan förklaras av förekomsten av ytterligare faktorer som bidrar till utvecklingen av denna patologi efter menstruation:

 1. Venereala sjukdomar. Ofta fortsätter dessa sjukdomar i det initiala utvecklingsstadiet i en latent form, och menstruationen fungerar som en provokatör för att aktivera bakterier. Vidare kan dessa mikroorganismer komma in i urinblåsan genom slidan och sedan urinröret.
 2. Den inflammatoriska processen i urinblåsan. Utvecklingen av patologi sker på grund av intag av menstruationsblod i urinblåsan.
 3. Trast kan mycket väl bli en faktor som påverkar det faktum att cystit uppträder före menstruationen och efter denna period. Utsläpp infekterade med bakterier kommer in i urinröret och sedan i urinblåsan.

Vi får inte glömma att karaktären av menstruationscykeln kan bli annorlunda efter en sådan patologisk process i urinblåsan. Vissa kvinnor kan rapportera ömhet under menstruationen, såväl som förseningar och minskad blodvolym.

Hur man behandlar cystit som uppträdde under menstruationen, det är upp till läkaren att bestämma. Du kan inte ta droger på egen hand, eftersom felaktigt urval av läkemedel bara kan minska aktiviteten hos sjukdomen, varefter patologin blir kronisk.

 • klä dig enligt vädret och undvik hypotermi i kroppen;
 • sluta använda tamponger, de kan förvärra situationen;
 • tvätta minst 3 gånger om dagen;
 • utesluta alkohol, kryddor och heta kryddor från kosten samt läsk.

Grunden för cystitterapi är antibakteriella medel. Sådana läkemedel föreskrivs endast av en läkare efter laboratorietester och andra diagnostiska åtgärder. Antibakteriella läkemedel som din läkare kan förskriva kan vara följande:

De typer av bakterier som orsakar en infektion i urinblåsan är mycket olika. Antibiotikumet måste väljas noggrant med tanke på effektiviteten hos ett visst läkemedel för en specifik typ av patogen. Du kan också använda växtbaserade preparat med en mildare effekt: Urolesan, Kanefron.

Cystit under menstruationscykeln kan förekomma hos alla kvinnor

Det är viktigt att konsultera en läkare i tid så att patologin inte utvecklas och inte skadar hela kroppen. Hygien är en integrerad del av varje människas liv, glöm inte dess betydelse, särskilt för kvinnor under menstruationen

Många av våra läsare för behandling och förebyggande av cystit tillämpar aktivt den välkända metoden baserad på naturliga ingredienser, som rekommenderas av den ryska chefen Elena Pushkareva. Vi råder dig att bekanta dig med.

Nyligen läste jag en artikel som talar om "Monastic of Father George" för behandling av cystit. Med hjälp av denna avgift kan du ALLTID bli av med cystit hemma.

Jag var inte van vid att lita på någon information, men bestämde mig för att kontrollera och beställde förpackningen. Jag kände lättnad redan den 3: e dagen: Jag slutade springa var femte minut till toaletten, och när jag tappade, hade de smärtsamma människorna som plågade mig dragit tillbaka. Alla symtom på cystit är borta. Stämningen förbättrades, återigen var det en önskan att leva och njuta av livet! Prova det och du, och om någon är intresserad, sedan länken till artikeln nedan.

Du tror fortfarande att det alltid är omöjligt att bli av med cystit?

Att döma av det faktum att du läser dessa rader nu - segern i kampen mot cystit är ännu inte på din sida...

Och har du funderat på att använda giftiga läkemedel som annonserar? Det är förståeligt, eftersom ofta och smärtsam urinering är bokstavligen oroande. Och att ignorera sjukdomen kan leda till allvarliga konsekvenser...

 • regelbunden urination...
 • klåda och sveda vid urinering....
 • känsla av ofullständig tömning av urinblåsan...
 • obehag, värkande smärta i nedre del av buken....
 • kramp i slutet av urinering...
 • blod i urinen...

Känner du till alla dessa symptom från första hand? Men är det möjligt att behandla orsaken snarare än effekten? Vi rekommenderar att du bekantar dig med den nya metodologin från Rysslands chefsurolog Elena Vasilyevna Pushkareva för behandling av cystit... Läs artikeln >>

Förekomsten av cystit efter ägglossning

Förändringar i en kvinnas kropp under och efter ägglossningen påverkar alla organ och system. Blåsan är inte heller något undantag, inflammatoriska processer förekommer ofta i den. De gynnsamma förhållandena som skapats för reproduktion av patogen flora och dess ytterligare spridning satte hela kvinnliga urogenitala kanalen "under attack".

En av de vanligaste "kvinnliga" sjukdomarna är inflammation i urinblåsan. Enligt statistiken är män fem gånger mindre benägna att påverkas av denna patologi. Till viss del kan vi skylla på det svagare könets fysiologi, den inkonsekventa hormonella bakgrunden. Och cystit efter ägglossning finns ofta.

Faktorer som hämmar den kvinnliga kroppen försvagar immunförsvaret i urinvägarna, skapar gynnsamma förutsättningar för spridning av infektion från yttre könsorgan upp urinröret i urinblåsan. En bred och kort kanal hos en kvinna har en snabbare rörelse av bakterier än män. Hormonfluktuationer i ägglossningsfaser ökar sannolikheten för inflammation i bäckenet.

Ägglossning i den kvinnliga kroppen

Varje månad delar ägglossningen menstruationscykeln i två delar: den första och den andra fasen. I den första mognar follikeln, så den kallas follikulär. I början ökar livmodern, pressar de omgivande vävnaderna och organen och sekretionen ökar. I slutet av denna period visas ett ägg, redo för befruktning av spermier. Den första dagen av denna fas börjar med ankomsten av menstruation och varar cirka 11-13 dagar.

I den andra fasen observeras luteal, mognad av corpus luteum, som bildas vid utloppet av ägget efter ägglossningen. Produktionen av progesteron ökar, kvinnans metaboliska processer avtar. I genomsnitt tar denna existensperiod av corpus luteum 13-15 dagar, i slutet av vilken menstruationen inträffar. Cykeln startar igen.

Effekten av processen på inflammation i urinblåsan

En kvinnas hormonella bakgrund predisponerar ofta för uppkomsten av cystit både före och efter ägglossningen. Fysiologiska egenskaper gör i detta fall könsdelens mikroflora mer sårbara, vilket gör att patogena bakterier kan komma in i livmodern och urinblåsan. Denna process uttalas särskilt efter menstruation..

Vid befruktning av det kvinnliga ägget förstärks hormonella förändringar. Livmodern börjar öka snabbt, urinblåsan komprimeras, blodcirkulationen i det lilla bäckenet accelereras, immunitet hos könsorganen minskas. Dessa faktorer bidrar till uppkomsten av interstitiell cystit - icke-infektiös inflammation i urinblåsan, oftast kännetecknande för ägglossning. I detta fall försvagar en ökad nivå av progesteron tonen i urinblåsan, urin stagnerar, vilket leder till multiplikation av opportunistiska mikrober.

Vid övergången från follikelfasen till lutealfasen inträffar inte alltid befruktning, men i båda fallen är det en ökning av basal kroppstemperatur. Med ett stort värde av denna faktor under menstruationen finns det anledning att föreslå utvecklingen av cystit. Under ”kritiska dagar” rapporterar kvinnor dessutom ofta urinering. Detta beror på en ökning av livmoderns storlek, som pressar på urinblåsan. Men endast ett sådant symptom är ännu inte ett tecken på inflammation i bäckenet.

Orsaker till cystit hos kvinnor

I det kvinnliga urinsystemet kan negativa avvikelser inträffa under perioden med förändring i ägglossningsfaser, när skyddsfunktionerna hämmas av hormoner. Det är denna faktor som är avgörande för utvecklingen av cystit.

Innan ägglossningen

Innan ägglossningen äger rum kan en inflammatorisk reaktion ofta observeras i slemhinnan i urinblåsan. Ofta indikerar detta en kronisk form av obehandlad cystit och inte om egenskaperna hos kvinnlig fysiologi. I detta fall kallas patologin preovulatory.

De provocerande faktorerna av sjukdomen är hormonet östrogen, som, med alla positiva effekter på försvaret av en kvinnas kropp, "kommer ur kontroll". Epitelförnyelse utförs med försenad "användning" av döda celler, varför de börjar ackumuleras i urinblåsan, och detta leder till inflammation.

Ägglossningssäkerhet skapas, konstigt nog, genom att försvaga kroppens immunkrafter för att minska aggressionen av fagocyter. Men som ett resultat av detta bildas ofta inflammation i urinblåsan.

Vid äggstoppstoppen

Processen för äggutgång från follikeln sker vid toppen av ägglossningsfasen. Dess symtom liknar manifestationen av cystit. Tillsammans med detta observeras hormonella förändringar, progesteron produceras och livmodern blir mjuk, dess immunförsvar och nivån av leukocyter i slemet minskar. Detta fungerar som en gynnsam miljö för rörelse av bakterier, virus, svampar längs urinrörskanalen in i urinblåsan.

Under kritiska dagar

När menstruationen börjar kan patogena mikrober fritt tränga in i både urinblåsan och livmoderhålan och äggledarna. Blod transporterar dem längs den stigande vägen, utan att stöta på hinder i könsorganens mikroflora. Med tanke på den långa användningen av sanitetsdynor, deras sällsynta förändring, utvecklas infektionen snabbare än under icke-menstruationsperioden.

Huvudprincipen för att förebygga cystit är iakttagandet av personliga hygiennormer, ofta klädbyte och vägran att bära trånga kläder, särskilt byxor, smala trosor som ringar.

Under graviditet

När ägget lämnar follikeln bildas en gul kropp som frigör hormoner för utveckling av en eventuell framtida graviditet. Befruktning som har ägt rum leder till början av snabba förändringar i den kvinnliga kroppen:

 1. Progesteronproduktionen ökar för att underhålla tidig graviditet.
 2. Storleken på livmodern, som börjar begränsa urinblåsan, ökar.
 3. Basal kroppstemperatur stiger.
 4. Blodcirkulationen i bäckenet stiger.

Ökad urination: gör det alltid cystit

Ofta urinering är inte alltid ett tecken på blåsinflammation. I avsaknad av smärta, klåda och förbränning i urinröret kan en ökad urinering inte tala om cystit efter eller före ägglossningen. Livmodern som cykliskt varierar i storlek komprimerar utsöndringsorganet, vilket leder till dess täta tömning.

Cystit bestäms emellertid inte enbart av detta symptom. En kvinnas ”biologiska klocka” bidrar till sådana obekväma symtom som snabbt urinering, vilket inte kräver medicinsk intervention. Sann sjukdom kompliceras av andra tecken, som är ganska obehagliga, som inte är lätt att uthärda. Med inflammation förändras urinstrukturen, det får en grumlig nyans, med synliga inneslutningar, och en skarp lukt uppträder.

Cystit som en manifestation av graviditeten

Kvinnor kännetecknas av fysiologiska tillstånd som kan förväxlas med graviditet. Deras symtom inkluderar inte bara försenad menstruation, utan också en ökad urination. Emellertid är den cykliska karaktären av ägglossnings- och menstruationsperioderna det första som varje flicka ska följa. Med otidig kontroll uppstår falska antaganden under graviditeten.

När ägget befruktas börjar kroppen byggas upp igen för att bevara fostret, vilket signalerar till exempel ofta urinering. Livmodern under denna period ändrar inte signifikant dess storlek, därför är en ökning av antalet urinationer associerade med andra processer. I början av första trimestern ökar volymen blodcirkulerande blod, vilket i sin tur ökar belastningen på utsöndringssystemet.

Diagnos och behandling av patologi

Om det finns misstankar om inflammatoriska processer i urinblåsan, bestämmer för det första specialister sammansättningen av urin och blod. Efter att ha upptäckt ett stort antal vita blodkroppar i dessa vätskor, och även som ett resultat av att samla in en patologisk historia för patienten, kan läkaren föreslå förekomsten av cystit. För att bestämma bakteriepatogen föreskrivs Bakseeding.

En ytterligare åtgärd är ultraljuddiagnosen av bäckenorganen och urinblåsan. Ultraljudspecialister undersöker också patientens njurar för att utesluta pyelonefrit. Denna procedur är nödvändig när blod eller pus upptäcks i urinen och inflammation utvecklas snabbt och kraftigt. I undantagsfall utförs cystoskopi - en undersökning av urinblåsan med ett endoskop.

Vid behandling av cystit används först och främst mediciner med följande egenskaper:

 • antibakteriellt och antiseptiskt;
 • smärtstillande medel och kramplösande medel;
 • antiviralt;
 • antifungal;
 • immunstimulerande.

Under behandlingsperioden föreskrivs en diet, exklusive salt, kryddig, inlagd, alkohol. Produkter bakas eller kokas. På menyn finns grönsaksoppor och grytor. I kosten ökar mängden rent vatten, tillsätt fruktdrycker, kokta sura bär, grönt te med citron.

Cystitförebyggande

Positiv dynamik i behandlingen och förebyggandet av sjukdomen bidrar till vissa principer:

 • utesluta skadliga livsmedelsprodukter (mousserande vatten, kryddig mat och konserver)
 • respektera personliga hygiennormer, inklusive dagliga intima duschar och byte av linne;
 • följ förbudet mot sexuell aktivitet under behandlingen av cystit;
 • begränsa kontakten med kalla ytor och dammar;
 • följ medicinska möten under hela den terapeutiska kursen;
 • öka graden av dricka;
 • hålla säng vila om din läkare rekommenderar;
 • snabbt behandla tarminfektioner, såväl som gynekologiska, såsom trast.

Med undantag av bakteriell och viral patogen föreslår experter ägglossning, som den skyldige till symtomen på cystit. För behandling av detta tillstånd föreskrivs sparsamma växtbaserade preparat. En extra norm är fytoterapi och andra folkrecept. I detta fall krävs emellertid strikt efterlevnad av läkarens rekommendationer, annars kommer cystit att gå in i det kroniska stadiet.

Den kvinnliga kroppen är mer komplex än den manliga. Ibland tar vi naturliga fysiologiska processer, till exempel ägglossning, som förvärvad cystit till följd av infektion med patogena bakterier. Besök din urolog i tid när smärtsamma symtom uppträder, eftersom de verkliga orsakerna till urinblåsinflammation endast bestäms på laboratoriet.

Artiklar Om Missbruk Cykeln

Brun urladdning

Orsaker till brun vaginal urladdningBrun vaginal urladdning är nästan alltid ett symptom på någon slags patologi. Baserat på deras utseende kan en undersökning förskrivas. Tänk på flera möjliga orsaker till detta fenomen i olika faser av menstruationscykeln, liksom under graviditeten....

Varför du inte kan gå i kyrkan under din period?

Denna fråga oroar många ortodoxa kvinnliga troende, och de vänder sig till präster, teologer och företrädare för kyrkan för svar..Teologernas åsikter och präster om dessa poäng skiljer sig åt....

En daub före menstruation: är det normalt, orsakerna till patologi

Små urladdning innan menstruationens början kan vara både normal och patologisk. Närvaron av leukocé är ett naturligt fenomen i alla skeden av menstruationscykeln....